Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 588

Kuinka kauan kestää lämmittää sauna?
Sekalaisia, osa 588

Tervetuloa, Rami! Jos etsit edelleen miehiä Feissarimokista, voit aloittaa vaikka näistä tämän viikon julkaisuista:
- Kuningatar Elisabetin kuolema
- Kirpputorin löytöjä, osa 457
- Näin saat naisia, osa 54
- Foliohattu kiristää, osa 23
- Sekalaisia, osa 587

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Veneetön pomelo 15.9.2022 0:50
   Tulos: +445 (459 ääntä)
   Luulisi että Viivi olisi puita lisätessään huomannut, että sauna alkaa olla hieman turhan kuuma. Ja vaikka olisi ulkopuolelta lämmitettävä sauna, niin kyllä kai sinne saunaan jossain vaiheessa tulisi kurkattua.

   Lainaa

  2. Tarvittava vadelma 15.9.2022 0:58
   Tulos: +253 (267 ääntä)
   Jos Tiktok-videon kohderyhmä on tommoisia nimimerkkejä, niin taitaa olla sen sisältökin sen mukaista.

   Lainaa

  3. Valittu mestari 15.9.2022 1:10
   Tulos: +104 (114 ääntä)
   Viivi, sun mies ei oo joulukinkku.

   Lainaa

  4. Kirjailtu noita 15.9.2022 1:22
   Tulos: +82 (152 ääntä)
   Tarvittava vadelma: Jos Tiktok-videon kohderyhmä on tommoisia nimimerkkejä, niin taitaa olla sen sisältökin sen mukaista.
   Eikö koko sovelluksen kohderyhmä oo just teinit?

   Lainaa

  5. Ahkera kilpikonna 15.9.2022 1:42
   Tulos: -45 (83 ääntä)
   Ylimmän voisi pudottaa pois tästä, käytännössä koko julkaisu aina yhtä myötähäpeällinen Tää nii menee Feissarimokiin-muunnos

   Lainaa

  6. jukkapalmu 15.9.2022 4:07
   Tulos: +68 (128 ääntä)
   Veneetön pomelo: Luulisi että Viivi olisi puita lisätessään huomannut, että sauna alkaa olla hieman turhan kuuma. Ja vaikka olisi ulkopuolelta lämmitettävä sauna, niin kyllä kai sinne saunaan jossain vaiheessa tulisi kurkattua.
   Niin olisi, mutta tollasissa keksityissä jutuissa se todellisuus usein hämärtyy.

   Lainaa

  7. Nimetön marja 15.9.2022 5:57
   Tulos: +191 (193 ääntä)
   Ei nuo "näin saa naisia" oo Ramin kaltaisille mokia, vaan normaalia elämää.

   Lainaa

  8. Tulos: +45 (51 ääntä)
   Miesten mokia? Mitä?

   Lainaa

  9. Tulos: -15 (83 ääntä)
   Veneetön pomelo: Luulisi että Viivi olisi puita lisätessään huomannut, että sauna alkaa olla hieman turhan kuuma. Ja vaikka olisi ulkopuolelta lämmitettävä sauna, niin kyllä kai sinne saunaan jossain vaiheessa tulisi kurkattua.
   No puusaunaa ei nyt ulkopuolelta lämmitetä ja ihmetyttää kyllä vähä kuinka hiton iso pesä siinä kiukaassa on ollu että puut riittäny. Ite kun saa melkeen lisätä puita pesään jo kun menee lämpeämisen jälkeen saunaan.

   Lainaa

  10. Takkuinen hilleri 15.9.2022 7:50
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Wiltsu: No puusaunaa ei nyt ulkopuolelta lämmitetä ja ihmetyttää kyllä vähä kuinka hiton iso pesä siinä kiukaassa on ollu että puut riittäny. Ite kun saa melkeen lisätä puita pesään jo kun menee lämpeämisen jälkeen saunaan.
   Ns "kertalämmitteinen sauna" voi olla sellainen, että puut lisätään ulkoa. Muum muassa Sotinpuron jossain leirintäalueella, jossa armeijassa ollessani kävin, oli moiset saunat. Kuinka nopeasti saunasi muuten lämpenee? Nykyään pieni sauna ja tehokas kiuas on kyl kahden pesällisen jälkeen valmis.

   Lainaa

  11. Koherentti ankka 15.9.2022 8:02
   Tulos: +93 (95 ääntä)
   Wiltsu: No puusaunaa ei nyt ulkopuolelta lämmitetä ja ihmetyttää kyllä vähä kuinka hiton iso pesä siinä kiukaassa on ollu että puut riittäny. Ite kun saa melkeen lisätä puita pesään jo kun menee lämpeämisen jälkeen saunaan.
   Olen saunonut useita kertoja saunassa, jonka kiuasta lämmitetään saunatuvan puolelta. Eli saunan puolelle ei periaatteessa tarvi mennä lainkaan lämmitysvaiheessa, koska kiukaan luukku on väliseinän (ja muurin) toisella puolella.

   Lainaa

  12. Maksuunpantu maahinen 15.9.2022 8:32
   Tulos: +111 (113 ääntä)
   5 tuntia lämmittää saunaa??

   Lainaa

  13. Arvoliberaali roska 15.9.2022 8:42
   Tulos: +158 (168 ääntä)
   Ei vaan välttämättä auta Ramin kaltaisille linkata niitä miesten tekemiä mokia, kun todennäköisesti hän ei vaan näe niissä mokaa ollenkaan. Varsinkin jos naisen kommentti näkyy samassa mokassa, vaikka olisi viaton ohikulkija, niin hänen mokansa se kumminkin on. Tai sitten sen mokan miehen heitto oli selvää sarkasmia tai vitsiä tai "no olihan se oikeassa, te ette vaan tajuu!".

   Lainaa

  14. Tulos: +192 (194 ääntä)
   Tuli mieleen kun itsekin tein tiktok videon ja tuli ilmoitus että 322 seuraajaa tykkäsi videostasi, pettymys oli suuri kun yksi ainoa tykkääjä oli nimeltään "322 seuraajaa"

   Lainaa

  15. Tulos: +25 (51 ääntä)
   Ei täältä miesten postauksia puutu, Naistenhuoneen ryönää vaan tulee niin paljon että se peittää kaiken alleen.

   Lainaa

  16. Valtionhoitaja meduusa 15.9.2022 9:05
   Tulos: +60 (120 ääntä)
   En oikein usko tuota Viivin tarinaa. Saunassa pitäisi olla reippaasti yli sata astetta monta tuntia että mikään muovi alkaisi sulamaan. Ja jos sauna on tehty puusta (kuten yleensä on) niin se kyllä syttyy palamaan siitä sulasta, tulikuumasta muovista. Muovikipot lauteilla sulivat, mutta muoviset shampoo-pullot eivät. Itse olen tietysti kasvanut ja elänyt puukiukaiden maailmassa, mutta täytyy silti kysyä että minkälainen idiootti kuvittelisi että maassa mikä on täynnä puusaunoja niiden lämmittämiseen menisi vähintään viisi tuntia.

   Lainaa

  17. Tulos: +19 (43 ääntä)
   Valtionhoitaja meduusa: En oikein usko tuota Viivin tarinaa. Saunassa pitäisi olla reippaasti yli sata astetta monta tuntia että mikään muovi alkaisi sulamaan. Ja jos sauna on tehty puusta (kuten yleensä on) niin se kyllä syttyy palamaan siitä sulasta, tulikuumasta muovista. Muovikipot lauteilla sulivat, mutta muoviset [...]
   Nykyajan urbaani elämä tuottaa kaikenlaisia idiootteja ja uusavuttomia putkahtelee esiin ihan kaikissa ikäluokissa. Ei ole pitkä aika kun noin 50 vuotiaalle miehelle piti neuvoa, miten kodin sulaketauluun vaihdetaan uusi sulake. 

   Lainaa

  18. Jykevä gerbiili 15.9.2022 9:32
   Tulos: +106 (110 ääntä)
   Valtionhoitaja meduusa: En oikein usko tuota Viivin tarinaa. Saunassa pitäisi olla reippaasti yli sata astetta monta tuntia että mikään muovi alkaisi sulamaan. Ja jos sauna on tehty puusta (kuten yleensä on) niin se kyllä syttyy palamaan siitä sulasta, tulikuumasta muovista. Muovikipot lauteilla sulivat, mutta muoviset [...]
   Sun täytyy selvittää mikä on käsitellyn laudepuun syttymislämpötila ja missä asteessa muovi sulaa/alkaa muuttamaan muotoaan. Shampoo-pullot ovat todennäköisesti olleet alempana, eli viileämmässä. Ei ole vielä tullut saunaa vastaan, jossa niitä säilytettäisi ylälauteilla. Reippaasti yli sata astetta monta tuntia ei ole mikään maailman kahdeksas ihme. Jos on niin tauno että käy tasaisin väliajoin lisäämässä puita monta tuntia putkeen, niin ihan varmasti pysyy yli sata astetta. Kaiken kaikkiaan, ihan uskottava tarina. Ehkä pientä lapin lisää noissa "sulaneissa" muovivadeissa. Korkeintaan varmaan vaan lyyhistyneet oman painonsa alla siitä kuumuudesta. Ps. Aitokiukaan lämmittämiseen menee helposti se 5 tuntia, mutta se onkin sitten seuraavat 18h lämmin. :)

   Lainaa

  19. Haihtuva tuhatjalkainen 15.9.2022 9:50
   Tulos: +68 (70 ääntä)
   Viivi on ehkä kuullut juttuja savusaunan lämmittämisestä, ja aika-arvio tehty siltä pohjalta?

   Lainaa

  20. Leveähkö kirsikka 15.9.2022 10:56
   Tulos: +126 (128 ääntä)
   Ei tuossa tartte olla kuin vähän huonommasta muovista tehdyt vadit. Onhan noita muoveja jotka muuttaa muotoaan jo kesällä auringonpaisteessa. Muilta osin ihan normi saunareissu, ainahan saunassa säilytetyt shampoot on kuumia ja metalliosiin ei kannata pyllistää.

   Lainaa

  21. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Isoa savusaunaa lämmitetään hyvinkin 4h, eli ei tuo 5h ihan mahdottomuus periaatteessa ole. :)

   Lainaa

  22. Karmia maito 15.9.2022 11:06
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Oonko ainoa johon toimi just toi Viivin "jnkn" lyhennys?

   Lainaa

  23. Kirjautuminen epäonnistui 15.9.2022 12:11
   Tulos: +92 (92 ääntä)
   Vau, Rami sai ihan henkilökohtaiset tervetulotoivotukset Feissarimokiin. Sekin on aika saavutus, ei niitä ole moni saanut! Oltiinkohan siellä Specsaversillakin punaisen maton kanssa vastassa 😅

   Lainaa

  24. Symppis hämähäkki 15.9.2022 12:12
   Tulos: +61 (63 ääntä)
   Leveähkö kirsikka: Ei tuossa tartte olla kuin vähän huonommasta muovista tehdyt vadit. Onhan noita muoveja jotka muuttaa muotoaan jo kesällä auringonpaisteessa. Muilta osin ihan normi saunareissu, ainahan saunassa säilytetyt shampoot on kuumia ja metalliosiin ei kannata pyllistää.
     Oma kello, sellainen seinälle ripustettava halpis mitä saa jostain Tokmannilta tms, oli kahden ikkunalasin välissä. Ja kesäpäivänä suli (ei lätäköksi, mutta aika dalimaiseksi). Eli ei tarpeeksi halpaan muoviin mitenkään jämeriä lämpötiloja tarvita.
     Eikä minulla ole aavistustakaan, miten kauan puukiuasta pitää lämmittää, vaikken ole tietääkseni uusavuton. En vain pidä saunomisesta yhtään, joten ei ole koskaan ollut tiedolle käyttöä?

   Lainaa

  25. Ruostunut luumu 15.9.2022 12:34
   Tulos: +58 (58 ääntä)
   Arvoliberaali roska: Ei vaan välttämättä auta Ramin kaltaisille linkata niitä miesten tekemiä mokia, kun todennäköisesti hän ei vaan näe niissä mokaa ollenkaan. Varsinkin jos naisen kommentti näkyy samassa mokassa, vaikka olisi viaton ohikulkija, niin hänen mokansa se kumminkin on. Tai sitten sen mokan miehen heitto oli [...]
   Rami vaikuttaa sen tason ihmiseltä, että hän vetää herneet nokkaan jo vihjaiusta, että hän "etsii miehiä" Feissarimokista. 🤭

   Lainaa

  26. Itseasiassa 15.9.2022 16:18
   Tulos: -1 (21 ääntä)
   Ahkera kilpikonna: Ylimmän voisi pudottaa pois tästä, käytännössä koko julkaisu aina yhtä myötähäpeällinen Tää nii menee Feissarimokiin-muunnos
   Moi Rami!

   Lainaa

  27. Itseasiassa 15.9.2022 16:22
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Jusa: Nykyajan urbaani elämä tuottaa kaikenlaisia idiootteja ja uusavuttomia putkahtelee esiin ihan kaikissa ikäluokissa. Ei ole pitkä aika kun noin 50 vuotiaalle miehelle piti neuvoa, miten kodin sulaketauluun vaihdetaan uusi sulake. 
   Ei siitä myöskään ole kauaa, kun yhden viisikymppisen henkilön pelastin. Näin hän asiaa kutsui, kun kotona oli yhtäkkiä yhdestä osasta lamput palaneet ja edes uusien vaihto ei auttanut. Onneksi oli automaattisulakkeet, osaa nykyään itsekin nostella niitä tarvittaessa ylös. Ei varmaan voi puhua idiootista tai uusavuttomuudesta, mutta on alkoholistiperheen lapsi ja vanhemmat ovat koko lapsuuden keskittyneet vähän muihin asioihin kuin lapsen kasvattamiseen. En tiedä miksi ei asiaa ole myöhemmin oppinut, ehkä hyvä säkä kun ei sulakkeet ole palaneet.

   Lainaa

  28. Nuutunut kivi 15.9.2022 21:48
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Tuota Prisman ensimmäisen mainoskuvan tuotesettiä en kyllä kutsuisi kodinkoneeksi, mutta mielipiteensä kullakin. Kotitoimisto saa aivan uuden merkityksen näiden mainosten jälkeen.

   Lainaa

  29. Lievä noita 16.9.2022 6:51
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Wiltsu: No puusaunaa ei nyt ulkopuolelta lämmitetä
   Eli sinä et ole koskaan nähnyt tai kuullut että puukiuasta lämmitetään löylyhuoneen ulkopuolelta ja kuvittelet ettei sellaista voi olla. No, olet väärässä. Etkä ihan vähää, vaan täysin väärässä.

   Lainaa

  30. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Wiltsu: Miesten mokia? Mitä?
   Miehet eivät tee mokia tai virheitä, eivät musiikissa tai elämässä.

   Lainaa

  31. Viinaton lisko 16.9.2022 10:26
   Tulos: -31 (41 ääntä)
   Kirjailtu noita: Eikö koko sovelluksen kohderyhmä oo just teinit?
   Ja silti pääministeri ei osaa pysyä sieltä poissa

   Lainaa

  32. Mutkikas kärpänen 17.9.2022 5:20
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Veneetön pomelo: Luulisi että Viivi olisi puita lisätessään huomannut, että sauna alkaa olla hieman turhan kuuma. Ja vaikka olisi ulkopuolelta lämmitettävä sauna, niin kyllä kai sinne saunaan jossain vaiheessa tulisi kurkattua.
   Aika monessa on lämpömittarikin.

   Lainaa

  33. Näkymätön hyttynen 17.9.2022 7:10
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Valtionhoitaja meduusa: En oikein usko tuota Viivin tarinaa. Saunassa pitäisi olla reippaasti yli sata astetta monta tuntia että mikään muovi alkaisi sulamaan. Ja jos sauna on tehty puusta (kuten yleensä on) niin se kyllä syttyy palamaan siitä sulasta, tulikuumasta muovista. Muovikipot lauteilla sulivat, mutta muoviset [...]
   Appiukko lämmitti todella usein mökkisaunansa yli 140 asteiseksi. Muovitetusta seinäkorista oli valunut muovit seinälle ja shampoopollot sai uuden muodon. Löylyä pystyi heittämään lusikallisen kerrallaan.

   Lainaa

  34. Piilotettu vuohi 17.9.2022 12:33
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   kinnoinen: Isoa savusaunaa lämmitetään hyvinkin 4h, eli ei tuo 5h ihan mahdottomuus periaatteessa ole. :)
   Tässä ei ollutkaan kyse savusaunasta

   Lainaa

  35. Ylläoleva kenguru 28.9.2022 17:15
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Kylläpä on vammaisia nimimerkkejä, sakkoa pitäisi määrätä noin typeristä.

   Lainaa

  36. Upouuni pöllö 21.10.2022 13:54
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Saunoissa yleisesti olevat saavit ja ämpärit ovat polypropeenia, jonka sulamispiste on 165–175 °C. (Ja joo, tuo Viivin stoori muistaakseni tuli kyllä käsiteltyä tossa itse julkaisussa, ei pidä paikkaansa siis. Keksitty tarina.)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: jytö, mainos, miehet, nimimerkit, prisma, pumppu, puusauna, sauna, tiktok