Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuningatar Elisabetin kuolema

Elisabetin jättiperintö menee jakoon – saako Kalle osansa?
Kuningatar Elisabetin kuolema

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 53 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Veneetön pomelo 13.9.2022 0:04
      Tulos: +453 (457 ääntä)
      Jaahas. Siellä on taas Facebookin neropatit esillä.

      Lainaa

    2. Tulos: +751 (757 ääntä)
      No jos kerran meidän veroilla on elellyt Elisabet niin kai se olis vaan reilua että haudattaisiin myös tänne.

      Lainaa

    3. Hermostumaton kuguaari 13.9.2022 0:10
      Tulos: +210 (228 ääntä)
      Onko Kalle ja Laila tyhmiä tai jotain?

      Lainaa

    4. Tornipöllö 13.9.2022 0:30
      Tulos: +593 (597 ääntä)
      Operation London Bridgen salaisin osuus olikin vissiin se, että Elisabet tulee kuolemansa jälkeen lennättää haudattavaksi siihen maahan minkä tuottamia lasiesineitä hän omisti eniten.

      Lainaa

    5. Kintsana kotka 13.9.2022 0:32
      Tulos: +408 (414 ääntä)
      Haluan, että minut haudataan Yhdysvaltoihin, koska syön niin paljon mäkkäriruokaa. Tai sitten Kiinaan, koska kännykkäni on valmistettu siellä. Pidän peukkuja!

      Lainaa

    6. Persunatsimisogynistihuoh 13.9.2022 0:58
      Tulos: -258 (358 ääntä)
      Pedarikersoilleen suojan antanut vanhus kuoli vanhuuteen. Vitun surullista. Maailma loppuu nyt 😁

      Lainaa

    7. Tulos: +91 (115 ääntä)
      Nyt on nimee myöten paska provo 😃

      Lainaa

    8. Tulos: +80 (88 ääntä)
      Kukaan ei sentääm märissy, että ei saa spoiia the Crownia.

      Lainaa

    9. Puolimakea kobra 13.9.2022 2:07
      Tulos: +155 (175 ääntä)
      Toki kuninkaallisetkin perintöveroja maksavat, eikä ole ihan pieniä summia ne. Esim. kuningattaren sisaren, prinsessa Margaretin kuoltua tämän lapsille lankesi kolme miljoonaa puntaa perintöveroja maksettavaksi. Joutuivat sitten myymään osan äitinsä perinnöstä, mm. kuuluisan Poltimore-tiaran, saadakseen verot maksettua.

      Lainaa

    10. Honottava huuhkaja 13.9.2022 2:25
      Tulos: +32 (126 ääntä)
      Vaikka Lailan ajatus Elisabethin hautaamisesta on hölmö, niin on hän jotenkin silti hupsuudessaan kovin sympaattinen.

      Lainaa

    11. Karkea albatrossi 13.9.2022 5:44
      Tulos: +52 (164 ääntä)
      Vaikkei kuninkaallisista pitäisikään, niin voisi kyllä silti vähän arvostaa heidän tekemäänsä työtä. Se kun ei ole vain nätiltä näyttämistä. Työpäivät on pitkiä, matkat raskaita, kaikesta arvostellaan. Ja lopulta se yksittäisen kansalaisen maksama summa kuninkaallisista ei ole iso. Olikohan briteissä jotain punta/kk tms. Ja toisaalta kuninkaalliset tuovat turisteja maahan, koska aina joku heitä fanittaa. Ja tätä kautta yrittäjät saa rahaa. Kuinka moni matkustaa vaikka Suomeen nähdäkseen presidentinlinnan? Toki miinuspuoliakin on, mutta niin on kaikessa. Asiat ei ole mustavalkoisia edes kuninkaallisten kohdalla. Ja ei, en arvosta instituuttia, jonka "virasta" pääsee vasta kuollessa pois (jollei luovuta kruunuaan), mutta ei se mielestäni ole niin yksinkertaisen paha asia kuin mitä usein sanotaan.

      Lainaa

    12. jukkapalmu 13.9.2022 5:48
      Tulos: +111 (133 ääntä)
      Miten verot on monille niin vaikea asia?

      Lainaa

    13. Rutiköyhä sika 13.9.2022 7:13
      Tulos: +150 (160 ääntä)
      Eiköhän nämä maksa perintöveroa enemmän kuin Kalle on koskaan tienannut tai tulee tienaamaankaan.

      Lainaa

    14. Tulos: +48 (66 ääntä)
      Taitaa meidän mahikset saada kuningatar tänne haudattavaks olla keskimäärästä huonommat. Tai kun kattoo, mitkä maat on ollut Englannin vallan alla, niin ne on kaikki varmaan hieman todennäköisempiä, ja silti jotenkin veikkaisin, että kuningattarella on jo jossain siellä Briteissä varattuna hautapaikka.

      Lainaa

    15. Takkuinen hilleri 13.9.2022 7:51
      Tulos: +90 (94 ääntä)
      Milloin me saadaan se perintö? Meidän veroistahan neki rahat on otettu. Pidetään peukkuja, että ennen joulua.

      Lainaa

    16. Tulos: +33 (45 ääntä)
      Kalle III

      Lainaa

    17. Tiine satuhahmo 13.9.2022 8:19
      Tulos: +32 (76 ääntä)
      Karkea albatrossi: Vaikkei kuninkaallisista pitäisikään, niin voisi kyllä silti vähän arvostaa heidän tekemäänsä työtä. Se kun ei ole vain nätiltä näyttämistä. Työpäivät on pitkiä, matkat raskaita, kaikesta arvostellaan. Ja lopulta se yksittäisen kansalaisen maksama summa kuninkaallisista ei ole iso. Olikohan briteissä [...]
      Ei se paha ole mutta institutiona niin passée kuin olla ja voi ja antaa valtiosta hyvin vanhaan jämähtäneen mielikuvan. Samalla rahalla saisi paljon enemmänkin aikaiseksi jos heidän tekemäänsä 'työtä' mietitään. Monarkian ylläpito maksa Englannille yli 100 miljoonaa puntaa vuodessa. https://www.statista.com/statistics/372882/uk-royal-family-expenditure-breakdown/

      Lainaa

    18. Turha rotta 13.9.2022 8:34
      Tulos: +52 (56 ääntä)
      Puolimakea kobra: Toki kuninkaallisetkin perintöveroja maksavat, eikä ole ihan pieniä summia ne. Esim. kuningattaren sisaren, prinsessa Margaretin kuoltua tämän lapsille lankesi kolme miljoonaa puntaa perintöveroja maksettavaksi. Joutuivat sitten myymään osan äitinsä perinnöstä, mm. kuuluisan Poltimore-tiaran, saadakseen verot maksettua.
      Muista kuninkaallisista en osaa sanoa mutta kruunun perivä hallitsija ei maksa perintöveroa. Brittien perintövero on yli 300 000 punnan perinnöstä 40%

      Lainaa

    19. Tulos: +36 (64 ääntä)
      Karkea albatrossi: Vaikkei kuninkaallisista pitäisikään, niin voisi kyllä silti vähän arvostaa heidän tekemäänsä työtä. Se kun ei ole vain nätiltä näyttämistä. Työpäivät on pitkiä, matkat raskaita, kaikesta arvostellaan. Ja lopulta se yksittäisen kansalaisen maksama summa kuninkaallisista ei ole iso. Olikohan briteissä [...]
      Asiaa. Ehkä paskin pesti ikinä. Miettii vaan että Elisabet on joutunut tapaamaan Boris Johnsonin monen vuoden ajan joka ainoa viikko. Naamasta näki miten Elisabet inhosi sen epäsiistiä olemusta. Mutta se velvollisuudentunto.

      Lainaa

    20. Itseasiassa 13.9.2022 8:37
      Tulos: +45 (53 ääntä)
      Mä syön niin paljon kalaa, että voisin haluta tulla haudatuksi mereen. En ole varma, mikä on nykylainsäädännön kanta tuhkien levittämiseen sinne. Ehkä olisi vain helpompi joutua vastakkain jonkun mafian kanssa ja päätyä kalojen ruuaksi?

      Lainaa

    21. Kunniaton pulu 13.9.2022 8:54
      Tulos: +59 (65 ääntä)
      Itseasiassa: Mä syön niin paljon kalaa, että voisin haluta tulla haudatuksi mereen. En ole varma, mikä on nykylainsäädännön kanta tuhkien levittämiseen sinne. Ehkä olisi vain helpompi joutua vastakkain jonkun mafian kanssa ja päätyä kalojen ruuaksi?
      "Tuhkien hautaaminen luontoon on aina luvanvarasta toimintaa. Tuhkien merihautaus vaatii siis vesialueen omistajan luvan. Monessa merenrantakaupungissa on kuitenkin tähän valmiiksi varattuna vesistöalue, johon sirottelu tai hautaus on sallittua ilman erillistä lupaa."
      Eli pitäisi onnistua helposti. 

      Lainaa

    22. Jorma Ralli-Kukkula 13.9.2022 8:57
      Tulos: +44 (52 ääntä)
      Okei, nämä muut rutinat olisin voinut arvatakin mutta myönnetään: tuo viimeinen pääsi yllättämään ihan oikeasti.

      Lainaa

    23. Kilokalori 13.9.2022 9:00
      Tulos: +35 (47 ääntä)
      jukkapalmu: Miten verot on monille niin vaikea asia?
      Koska kaikkia harmittaa maksaa veroja, mutta kun rikkaampi naapuri maksaa niitä enemmän, niistä siksi silti vähän tykätään. Ja naapurin voi käräyttää pimeän työn teettämisestä verottajalle. Ja jos on yrittäjä, voi vaikka tv-mainoksessa leijua maksavansa vähintään koko Suomen verot (ja Britannian kuningashuoneen kulut), joten veronmaksaja on heti Muita Parempi Kansalainen (vaikka oikeasti käyttäisi joulukuussa puoli kuuta tilitoimiston kanssa sumplien verojen minimoimiseksi).

      Lainaa

    24. Tuulenpitävä marsu 13.9.2022 9:22
      Tulos: +17 (27 ääntä)
      Peukut pystyyn!

      Lainaa

    25. Tulos: +33 (67 ääntä)
      Ihmetyttää, miten kuningattaren kuolema tuli niin kauheana yllätyksenä ihmisille. Eiköhän tässä ole ollut aikaa valmistautua siihen, että kohta 100-vuotias ihminen kuolee. Vai oliko oletuksena, että mamma elää ikuisesti?

      Lainaa

    26. Tulos: +3 (59 ääntä)
      Karkea albatrossi: Vaikkei kuninkaallisista pitäisikään, niin voisi kyllä silti vähän arvostaa heidän tekemäänsä työtä. Se kun ei ole vain nätiltä näyttämistä. Työpäivät on pitkiä, matkat raskaita, kaikesta arvostellaan. Ja lopulta se yksittäisen kansalaisen maksama summa kuninkaallisista ei ole iso. Olikohan briteissä [...]
      Miten ihmeessä tehty työ voi olla arvokasta vain siksi että työpäivä on pitkä ja raskas? Minun mielestä ei mitenkään. Ja et ainakaan mainitse mitään muutakaan asiaa miksi sitä työtä pitäisi arvostaa. Toisaalta kommentistasi voisi tehdä myös sen tulkinnan että jos työssä on jotain pientäkin hyvää vaikutusta, työtä voi pitää hyvänä ja arvostettavana vaikka se aiheuttaisi kuinka paljon pahaa.

      Lainaa

    27. Moitteeton henkilö 13.9.2022 13:11
      Tulos: -2 (18 ääntä)
      Kunniaton pulu: "Tuhkien hautaaminen luontoon on aina luvanvarasta toimintaa. Tuhkien merihautaus vaatii siis vesialueen omistajan luvan. Monessa merenrantakaupungissa on kuitenkin tähän valmiiksi varattuna vesistöalue, johon sirottelu tai hautaus on sallittua ilman erillistä lupaa." Eli pitäisi onnistua helposti. 
      Tämä menee nyt aikalailla sivuraiteille, mutta kokemuksesta voin sanoa, että esim. Kemissä kyllä onnistuu merihautaus. Mutta alueelle ei ole vesitaksia, vaan sinne pitäisi jostain saada yksityinen vene. Jätettiin se vaihtoehto sitten väliin, kun käytännössä meillä ei olisi ollut muuta vaihtoehtoa päästä perille kuin uiminen.

      Lainaa

    28. Tulos: +50 (66 ääntä)
      Karkea albatrossi: Vaikkei kuninkaallisista pitäisikään, niin voisi kyllä silti vähän arvostaa heidän tekemäänsä työtä. Se kun ei ole vain nätiltä näyttämistä. Työpäivät on pitkiä, matkat raskaita, kaikesta arvostellaan. Ja lopulta se yksittäisen kansalaisen maksama summa kuninkaallisista ei ole iso. Olikohan briteissä [...]
      Kannattaa lukea kyseisen kuninkaallisen toiminnasta Brittien entisissä siirtomaissa ja esimerkiksi Irlannin konflikteista, joista ei ole edes kauaa. Varmasti rankkaa työtä, mutta olis voinut jäädä tekemättäkin. Ei se, että joku kuolee, tarkoita sitä, etteikö hänen harjoittamaansa politiikkaa saisi kritisoida, saati sitten monarkiaa järjestelmänä. Briteissä uhkaa tälläkin hetkellä aivan järkyttävä talous- ja energiakriisi, mutta yhteiskunta on kiinni suruajan, mikä siirtää esimerkiksi julkisen puolen lääkäriaikoja, eikä vetoomuksia pysty allekirjoittamaan. Puhumattakaan siitä, että kuninkaallisten hautajaisten ja uuden monarkin kruunajaisiin kuuluu aikamoinen könttäsumma (veronmaksajien) rahaa kerralla.

      Lainaa

    29. It's a deal 13.9.2022 13:36
      Tulos: +25 (37 ääntä)
      Haudataan kaikki julkkikset Suomeen vaikka väkisin ja eletään turismilla.

      Lainaa

    30. Taidoton pupu 13.9.2022 14:41
      Tulos: +24 (46 ääntä)
      just: Kannattaa lukea kyseisen kuninkaallisen toiminnasta Brittien entisissä siirtomaissa ja esimerkiksi Irlannin konflikteista, joista ei ole edes kauaa. Varmasti rankkaa työtä, mutta olis voinut jäädä tekemättäkin. Ei se, että joku kuolee, tarkoita sitä, etteikö hänen harjoittamaansa politiikkaa saisi [...]
      Loppujen lopuksi aika vähän vaikutusmahdollisuuksia nykypäivänä yhdelläkään monarkilla länsimaissa. Esimerkiksi Irlannin konflikteista pitäisi ihan suoraan syyttää Britannian hallitusta ja silloista pääministeriä, Margaret Thatcheria, ennemmin kuin henkilöä jolla on päässään kruunu mutta jonka valta rajoittuu siihen miten paljon kulloinenkin pääministeri katsoo haluavansa sitä tälle antaa.
      Periaatteessa kuninkaalla tai kuningattarella on valta ja oikeus vaatia pääministerin tai jopa "hallituksen" vaihtoa, mutta en tiedä uskaltaako kukaan enää nykypäivänä kyseenalaistaa kansan valitsemia johtajia.
      Siirtomaapolitiikka on sekä briteillä että ranskalaisilla, hollantilaisilla, tanskalaisilla ja jopa ruotsalaisilla ollut aika ikävää bisnestä, ja itsekukin näistä valtioista kamppailee vieläkin tekemiensä asioiden kanssa. Tai kieltää miten väärinkäytöksiä koskaan tapahtuneen.

      Lainaa

    31. Tulos: +12 (34 ääntä)
      Tylsimys: Asiaa. Ehkä paskin pesti ikinä. Miettii vaan että Elisabet on joutunut tapaamaan Boris Johnsonin monen vuoden ajan joka ainoa viikko. Naamasta näki miten Elisabet inhosi sen epäsiistiä olemusta. Mutta se velvollisuudentunto.
      Kyllä minäkin jouduin yhdessä työpaikassa tapaamaan inhottavaa pomoani ja vielä päivittäin. Aika vähän nuo kuninkaalliset mitään mahtavaa on saaneet aikaan kun vertaa heidän vaikutusvaltaansa ja saatavilla olevia resurssejaan, että jos jotain paskaakin on joutunut lukuisten etuoikeuksien hintana sietämään niin se ei ole mitenkään suuri tragedia.

      Lainaa

    32. Tulos: +22 (44 ääntä)
      Jossu: Ihmetyttää, miten kuningattaren kuolema tuli niin kauheana yllätyksenä ihmisille. Eiköhän tässä ole ollut aikaa valmistautua siihen, että kohta 100-vuotias ihminen kuolee. Vai oliko oletuksena, että mamma elää ikuisesti?
      Tiistaina tapasi uuden pääministerin, kuvien perusteella hyvinkin virkeänä ja hyväntuulisena. Torstaina kuoli. Ehkä se hiukan yllätti...

      Lainaa

    33. Valittu mestari 13.9.2022 15:25
      Tulos: +12 (24 ääntä)
      Muutkin kuin britit on menneet hieman sekaisin Lissun kuolemasta, vaikka se ei ollut edes täysin yllätys rouvan korkean iän takia.

      Lainaa

    34. Symppis hämähäkki 13.9.2022 17:03
      Tulos: -4 (22 ääntä)
      Turha rotta: Muista kuninkaallisista en osaa sanoa mutta kruunun perivä hallitsija ei maksa perintöveroa. Brittien perintövero on yli 300 000 punnan perinnöstä 40%
        Jos joutuisi maksamaan perintöveron hallitsijan paikasta, kaikkine lisineen, niin se saattaisi olla aika vaikeasti maksettava vero jopa kuninkaalliselle :D
        (Lissu oli aikansa tuote, joten kai hänestä on vaikea olla pitämättä. Vähän kuin hassusta mummista, joka luulee että lasten pitää syödä vain kermaa ja läskisoosia kasvaakseen, vihannekset ovat nuoren miniän vastuuttomuutta. Ei ne pahalla, silloin kun riittävät kalorit olivat isompi ongelma kuin riittävät vitamiinit, asia olikin niin. Mutta nyt kun kuninkaallisista ei ole kuin tabloidinruoaksi, tai pahemmaksi (cheers to pedoAndrew), niin ehkä voisi jo antaa olla). 

      Lainaa

    35. Tulos: +52 (58 ääntä)
      It's a deal: Haudataan kaikki julkkikset Suomeen vaikka väkisin ja eletään turismilla.
      Ei haudata väkisin. Odotetaan niiden kuolevan ensin, etteivät pane vastaan.

      Lainaa

    36. Tulos: +12 (18 ääntä)
      Juu haudataan Malmin hautausmaalle.

      Lainaa

    37. Tuottelias haisunäätä 13.9.2022 17:21
      Tulos: -13 (21 ääntä)
      Ja kaikissa lööpeissä nimi väärin.

      Lainaa

    38. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Höpö: No jos kerran meidän veroilla on elellyt Elisabet niin kai se olis vaan reilua että haudattaisiin myös tänne.
      Ja myös meidän suomalaisten kustannuksella!

      Lainaa

    39. Tulos: -20 (38 ääntä)
      Eihän Kalle täysin väärässä ollut. Kyllä suomalaistenkin verorahoja on Brittien kuninkaalisille valunut. Esim EUn maataloustukien kautta. Suomalainen veronmaksaja rahoittaa EU tuet ja Britti kuninkaaliset ovat merkittäviä maanomistajia ja myös nostivat EU jäsenyytensä aikana tukia. Toki omaisuuteensa nähden pieniä määriä Suomen veroja sinne valui mutta kuitenki.

      Lainaa

    40. Älä selitä 14.9.2022 3:03
      Tulos: +10 (26 ääntä)
      Lopulta aina kaiken maksaa suomalainen veronmaksaja.

      Lainaa

    41. Valkaiseva hylje 14.9.2022 16:27
      Tulos: +18 (30 ääntä)
      Hermostumaton kuguaari: Onko Kalle ja Laila tyhmiä tai jotain?
      jjjjjj: Eihän Kalle täysin väärässä ollut. Kyllä suomalaistenkin verorahoja on Brittien kuninkaalisille valunut. Esim EUn maataloustukien kautta. Suomalainen veronmaksaja rahoittaa EU tuet ja Britti kuninkaaliset ovat merkittäviä maanomistajia ja myös nostivat EU jäsenyytensä aikana tukia. Toki omaisuuteensa nähden pieniä määriä Suomen veroja sinne valui mutta kuitenki.
      Älä ole i di oot ti. Myös Britannia maksoi jäsenmaksuja jäsenenä ollessaan.
      Tukia saa kukin maa samassa suhteessa kuin on jäsenmaksujakin maksanut. 
      Mene Venäjälle vinkumaan jos et halua olla eurooppalainen. 

      Lainaa

    42. Pikkuvanha susi 14.9.2022 17:16
      Tulos: +3 (9 ääntä)
      Puolimakea kobra: Toki kuninkaallisetkin perintöveroja maksavat, eikä ole ihan pieniä summia ne. Esim. kuningattaren sisaren, prinsessa Margaretin kuoltua tämän lapsille lankesi kolme miljoonaa puntaa perintöveroja maksettavaksi. Joutuivat sitten myymään osan äitinsä perinnöstä, mm. kuuluisan Poltimore-tiaran, saadakseen verot maksettua.
      Ei muuten tässä tapuksessa maksa perintöveroa. Lue uutiset oikein.

      Lainaa

    43. Outo logiikka 15.9.2022 12:53
      Tulos: +15 (21 ääntä)
      Karkea albatrossi: Vaikkei kuninkaallisista pitäisikään, niin voisi kyllä silti vähän arvostaa heidän tekemäänsä työtä. Se kun ei ole vain nätiltä näyttämistä. Työpäivät on pitkiä, matkat raskaita, kaikesta arvostellaan. Ja lopulta se yksittäisen kansalaisen maksama summa kuninkaallisista ei ole iso. Olikohan briteissä [...]
      Jossain oli laskelma, että hovin ylläpitäminen tuottaa Britannialle voittoa. Eivät ne samat palatsit ja linnat houkuttelisi turisteja ollenkaan yhtä paljon, jos ne olisivat tavallisia museoita. Kuninkaalliset ovat myös hyviä myynninedistäjiä, koska jostain kummallisesta syystä myös rikkaat ja vaikutusvaltaiset ihmiset näyttävät arvostavan mahdollisuutta tavata kuninkaallisia. Lisäksi kuninkaalliset hoitavat valtavan määrän edustustehtäviä erilaisissa kissanristiäisissä, joihin pitäisi muuten lähettää vaikkapa ministereitä, joilla on parempaakin tekemistä kuin availla siltoja tai jakaa palkintoja yhdistysaktiiveille. Kuninkaalliset luovat myös yhteishenkeä ja jatkuvuuden tunnetta, eikä se ole aivan merkityksetöntä.
      Toisaalta uusia kuningashuoneita ei kannata perustaa, koska kaikki nuo edut edellyttävät sitä, että kuninkaallisilla on maassa pitkä historia. Pienessä valtiossa kuninkaallisten ylläpito voi tulla suhteessa kalliimmaksi, eikä välttämättä ole enää kannattavaa. Britit jäävät voitolle. 

      Lainaa

    44. Tulos: +13 (19 ääntä)
      Nimi: Kyllä minäkin jouduin yhdessä työpaikassa tapaamaan inhottavaa pomoani ja vielä päivittäin. Aika vähän nuo kuninkaalliset mitään mahtavaa on saaneet aikaan kun vertaa heidän vaikutusvaltaansa ja saatavilla olevia resurssejaan, että jos jotain paskaakin on joutunut lukuisten etuoikeuksien hintana sietämään niin se ei ole mitenkään suuri tragedia.
      Lohduta itseäsi sillä että viimeistään n 65-vuotiaana voit haistattaa pomollesi ihan miten haluat. Elisabetilla on ollut siinä iässä vielä 30 vuotta pestiä jäljellä ilman mahdollisuutta vaihtaa duunia. Sä sentään pystyit vaihtamaan. Ei ole kuninkailla mitään etuoikeutta johon oman elämäni vaihtaisin.

      Lainaa

    45. Tulos: +5 (17 ääntä)
      Taidoton pupu: Loppujen lopuksi aika vähän vaikutusmahdollisuuksia nykypäivänä yhdelläkään monarkilla länsimaissa. Esimerkiksi Irlannin konflikteista pitäisi ihan suoraan syyttää Britannian hallitusta ja silloista pääministeriä, Margaret Thatcheria, ennemmin kuin henkilöä jolla on päässään kruunu mutta jonka valta [...]
      "Loppujen lopuksi aika vähän vaikutusmahdollisuuksia nykypäivänä yhdelläkään monarkilla länsimaissa. Esimerkiksi Irlannin konflikteista pitäisi ihan suoraan syyttää Britannian hallitusta ja silloista pääministeriä, Margaret Thatcheria, ennemmin kuin henkilöä jolla on päässään kruunu mutta jonka valta rajoittuu siihen miten paljon kulloinenkin pääministeri katsoo haluavansa sitä tälle antaa."
      Niin. Eli mihin heitä sitten tarvitaan? 

      Lainaa

    46. Outo logiikka 15.9.2022 14:02
      Tulos: +4 (18 ääntä)
      just: Kannattaa lukea kyseisen kuninkaallisen toiminnasta Brittien entisissä siirtomaissa ja esimerkiksi Irlannin konflikteista, joista ei ole edes kauaa. Varmasti rankkaa työtä, mutta olis voinut jäädä tekemättäkin. Ei se, että joku kuolee, tarkoita sitä, etteikö hänen harjoittamaansa politiikkaa saisi [...]
      Taitaa kyllä siirtomaiden kohtelusta vastuussa olla aivan joku muu kuin edesmennyt kuningatar tai nykyinen kuningas. Brittien kuninkaat ja kuningattaret ovat olleet pelkästään keulakuvia 1800-luvulta asti. Politiikkaan he eivät ole saaneet sekaantua. Minun käsittääkseni suruaikana ei ole määrätty pitämään julkisia palveluita kiinni. Hautajaispäivä määrättiin vapaapäiväksi, mutta silloinkin päätösvalta on yrityksillä ja virastoilla. Vaikka hautajaiset ja kruunajaiset maksavat, kokonaisuutena Britannia jää voitolle, koska tapahtumat tuovat huomattavasti julkisuutta ja matkailutuloja maahan.

      Lainaa

    47. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Puolimakea kobra: Toki kuninkaallisetkin perintöveroja maksavat, eikä ole ihan pieniä summia ne. Esim. kuningattaren sisaren, prinsessa Margaretin kuoltua tämän lapsille lankesi kolme miljoonaa puntaa perintöveroja maksettavaksi. Joutuivat sitten myymään osan äitinsä perinnöstä, mm. kuuluisan Poltimore-tiaran, saadakseen verot maksettua.
      Ihmeellisiä kommentteja täällä tästä asiasta, vaikka selkeästi ei olla otettu asioista selvää. Charles ei tule maksamaan penniäkään perintöveroa. Se on säädetty laissa.

      Lainaa

    48. Mutkikas kärpänen 17.9.2022 5:22
      Tulos: 0 (12 ääntä)
      Persunatsimisogynistihuoh: Pedarikersoilleen suojan antanut vanhus kuoli vanhuuteen. Vitun surullista. Maailma loppuu nyt 😁
      Toivottavasti olet riittävän hoidon piirissä, vaikkei siltä vaikutakaan.

      Lainaa

    49. Tiituuulii 17.9.2022 7:36
      Tulos: +5 (11 ääntä)
      Toi Ville on tunnettu siitä, että käy lähes jatkuvasti vittuilemassa kirkkoon kuuluville ja haukkumassa kirkkoa. Mun mielestä vähän lapsellista, jos ei usko niin ei usko. Mutta käykääs bongaamassa Ville N:n. Kommenteja Kirkko ja kaupungin facessa... Myötähäpeää!

      Lainaa

    50. Aivokuollut myyrä 17.9.2022 7:58
      Tulos: +9 (13 ääntä)
      …: Ihmeellisiä kommentteja täällä tästä asiasta, vaikka selkeästi ei olla otettu asioista selvää. Charles ei tule maksamaan penniäkään perintöveroa. Se on säädetty laissa.
      Mutta ei Charles ole kaikki kuninkaalliset ja Elisabetin omaisuus jaetaan muillekin perillisille.

      Lainaa

    51. Tilattava tuhatjalkainen 19.9.2022 22:16
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Miiiii: Taitaa meidän mahikset saada kuningatar tänne haudattavaks olla keskimäärästä huonommat. Tai kun kattoo, mitkä maat on ollut Englannin vallan alla, niin ne on kaikki varmaan hieman todennäköisempiä, ja silti jotenkin veikkaisin, että kuningattarella on jo jossain siellä Briteissä varattuna hautapaikka.
      Nuo nyt on vain veikkauksia. 
      Peukut pystyyn! 👍

      Lainaa

    52. Toistaitoinen tortilla 19.9.2022 22:20
      Tulos: +4 (8 ääntä)
      jukkapalmu: Miten verot on monille niin vaikea asia?
      Välillä on siellä täällä netissä kommentteja, joista käy ilmi etteivät kirjoittajat ymmärrä, että joka maassa on oma lainsäädäntönsä.

      Lainaa

    53. Räjähdysaltis roska 10.10.2022 8:04
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Valkaiseva hylje:   Tukia saa kukin maa samassa suhteessa kuin on jäsenmaksujakin maksanut.
      Heh heh. Höpö höpö.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: elisabet ii, elizabeth ii, hautajaiset, jumala, kuningatar, kuolema, perintö, perintövero, suomeen, taivas, verot