Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 32

Eikö kenelläkään ole mielipidettä asiaan?
Suurenna näkymä
Koiranomistajat, osa 32

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Liberaali stalkkeri 7.10.2021 0:15
   Tulos: +601 (639 ääntä)
   Villen kommentti oli jotenkin symppis.

   Lainaa

  2. Julmettu banaani 7.10.2021 0:18
   Tulos: +328 (340 ääntä)
   Enpä oo taas hetkeen ollut niin hämmentynyt lukemastani kuin juuri nyt.

   Lainaa

  3. Kykenemätön peura 7.10.2021 0:19
   Tulos: +434 (436 ääntä)
   No niin. Nyt niitä OMIA MIELIPITEITÄ kehiin tästä asiasta! Virkistävää vaihtelua, kun yleensä mielipiteitä tungetaan sinne, mihin niitä ei kaivata.

   Lainaa

  4. Syyntakeeton mustikka 7.10.2021 0:25
   Tulos: +468 (470 ääntä)
   ELI,mun MIELIPIDE on, että tää oli varmasti RAIVOSTUTTAVIN viestiketju rotikkaryhmässä tai feissarimokissa 4 ever. Mutta "huhuilen" nyt niitä OMIA mielipiteitä ko. asiaan.

   Lainaa

  5. Tulos: +91 (109 ääntä)
   PERIAATTEESSA tämän voisi ymmärtää niin, että Ahonen antoi ensin vain speksit ja nyt kysyy mielipidettä onko tämä rotikan pentu joka tylsyyspäissään pureskelee huonekaluja raivostuttavin koira koko maailmassa aina ja ikuisesti. Mulla ei ole mitään tutkimustietoa ja oon itse enemmän kissaihmisiä, ja en tiedä miten raivostuttavuus mitataan, mutta voisin kuvitella että joku Jakomäessä nyrkillä kasvattu mastiffi joka raatelee ohikulkijoita on ollut olemassa, ja se helvetin Cujo. Vähän sillä Lennilläkin nousi julkisuus hattuun. Se on mun mielipide ja vinkkinä kannattaa vahtia pentua sniikisti, niin se ei pääse tuhoamaan paikkoja. Ovelasti lyöttäydyt sen seuraan, ja pysyy kenkätelineet ehjänä.

   Lainaa

  6. Lihakseton tuhatjalkainen 7.10.2021 1:18
   Tulos: +212 (214 ääntä)
   EIKÖ TOSIAAN KELLÄÄN OLE MIELIPIDETTÄ?

   Lainaa

  7. Maidonvalkea koala 7.10.2021 1:21
   Tulos: -46 (148 ääntä)
   Voiko joku murteidentuntija selittää, mitä Sonja tuossa kysyy jos ei kerran koiranpesijöitä? Itse en osaa tuota ymmärtää mitenkään muuten kuin ”Peseekö Lieksassa kukaan koiria?”.

   Lainaa

  8. Ilmielävä lammas 7.10.2021 1:33
   Tulos: +228 (238 ääntä)
   Maidonvalkea koala: Voiko joku murteidentuntija selittää, mitä Sonja tuossa kysyy jos ei kerran koiranpesijöitä? Itse en osaa tuota ymmärtää mitenkään muuten kuin ”Peseekö Lieksassa kukaan koiria?”.
   Ymmärsin niin, että hän etsi jotakuta, joka työkseen pesee ja puunaa koiria. Trimmaajaa tms.

   Lainaa

  9. Tornipöllö 7.10.2021 2:32
   Tulos: +363 (367 ääntä)
   Minun MIELIPIDE on, että tuo ämpärissä pönöttävä paskassapyörijä on suloinen!

   Lainaa

  10. Tulos: +189 (191 ääntä)
   Tornipöllö: Minun MIELIPIDE on, että tuo ämpärissä pönöttävä paskassapyörijä on suloinen!
   Ja näyttää pönöttävän vielä niin nätistikin.

   Lainaa

  11. Työtätekevä hamsteri 7.10.2021 3:16
   Tulos: +261 (263 ääntä)
   Itse tulkitsen niin, että Ahosen kaipaama mielipide on luokkaa: "Omistajassa täytyy olla vikaa, kun ei saa koiraansa kuriin eikä osaa keksiä koiralle tarpeeksi aktiviteetteja" tmv. Siksi nuo toisten mielipiteet ei kelpaa.

   Lainaa

  12. Tulos: +190 (192 ääntä)
   Hitto että Ahosen kaltaiset ihmiset on raivostuttavia. Kokemani mukaan ne on monesti ihan tavallisia ja normiälyisiä ihmisiä joiden kanssa keskustelu sujuu ilman ongelmia, mutta heti kun pääsevät näppäimistön ääreen, puolet aivoista sammuu ja kirjoitetusta tekstistä ei löydä punaista lankaa kissojen ja koirienkaan kanssa. Eikä varsinkaan kysymällä selvennystä.

   Lainaa

  13. Relevantti alpakka 7.10.2021 4:34
   Tulos: +158 (160 ääntä)
   Noniin siis, Ahonenhan jo kertoi yhden mielipiteen, että rotikka on raivostuttava jonkun mielestä. Hän halusi MUITA mielipiteitä, koska selvästi kukaan ei voi olla enää samaa mieltä, koska sitten se ei ole enää OMA MIELIPIDE.

   Lainaa

  14. Kannattamaton ahma 7.10.2021 5:25
   Tulos: +127 (133 ääntä)
   Mun mielipide on, että väärin käytetty for ever on raivostuttavinta ever.

   Lainaa

  15. Yksinäinen piimä 7.10.2021 5:49
   Tulos: +161 (167 ääntä)
   Mietin aina välillä, että ois kiva jos kouluissa luetun ymmärtämisen rinnalla opetettais syvemmin myös kirjoitetun ymmärtämistä, eli kykyä katsoa kirjoittamaansa vastaanottajan kannalta. "Onko tässä kommentissa järkeä ja ymmärtääkö lukija sen ilman lisäselvityksiä?" Mutta tuntuu se luetun ymmärtäminenkin menevän monilla niin heikosti että enpä taida pidättää hengitystä tätä odotellessa.

   Lainaa

  16. Sitoutumaton vuohi 7.10.2021 6:21
   Tulos: +161 (163 ääntä)
   Chihuahua-juttu kirvoitti hihityksen. Hyvää perinteistä puujalka-ainesta tuoreessa muodossa.

   Lainaa

  17. King Arthur 7.10.2021 6:51
   Tulos: +171 (179 ääntä)
   Olen kokenut supin, ketun, hirven ja muun p*skan katkun mutta MIKÄÄN ei voita sitä kun eka koira pentuna pyörähti ihmisen ulosteessa. Kiitos niille turisteille jotka nautti Tall Ships Race -meiningistä täällä jokirannassa vuonna 2009. Vessat oli selkeästi merkitty mutta kuka niihin nyt ehtii kun on hieno puisto vieressä? Melkein ehkä tuuperruin hississä koiran hajuun. En tiiä miksi tästä nyt avauduin. Kaipaisin mielipidettänne ko.asiassa...

   Lainaa

  18. Ahnas nektariini 7.10.2021 7:11
   Tulos: +109 (113 ääntä)
   King Arthur: Olen kokenut supin, ketun, hirven ja muun p*skan katkun mutta MIKÄÄN ei voita sitä kun eka koira pentuna pyörähti ihmisen ulosteessa. Kiitos niille turisteille jotka nautti Tall Ships Race -meiningistä täällä jokirannassa vuonna 2009. Vessat oli selkeästi merkitty mutta kuka niihin nyt ehtii kun on [...]
   MIELIPIDETTÄKÖ nyt huhuilet täällä?

   Lainaa

  19. King Arthur 7.10.2021 7:29
   Tulos: +165 (167 ääntä)
   Ahnas nektariini: MIELIPIDETTÄKÖ nyt huhuilet täällä?
   No en BTW kysynyt APUJA/NEUVOJA

   Lainaa

  20. Kummikäki 7.10.2021 7:36
   Tulos: +65 (65 ääntä)
   King Arthur: Olen kokenut supin, ketun, hirven ja muun p*skan katkun mutta MIKÄÄN ei voita sitä kun eka koira pentuna pyörähti ihmisen ulosteessa. Kiitos niille turisteille jotka nautti Tall Ships Race -meiningistä täällä jokirannassa vuonna 2009. Vessat oli selkeästi merkitty mutta kuka niihin nyt ehtii kun on [...]
   Otan osaa.

   Lainaa

  21. Tulos: +79 (81 ääntä)
   traumcity: PERIAATTEESSA tämän voisi ymmärtää niin, että Ahonen antoi ensin vain speksit ja nyt kysyy mielipidettä onko tämä rotikan pentu joka tylsyyspäissään pureskelee huonekaluja raivostuttavin koira koko maailmassa aina ja ikuisesti. Mulla ei ole mitään tutkimustietoa ja oon itse enemmän kissaihmisiä, ja [...]
   BTW ei kysytty APUJA/NEUVOJA vaan MIELIPIDETTÄ "huhuiltiin" ko. asiaan.

   Lainaa

  22. Lannistava gorilla 7.10.2021 7:58
   Tulos: +75 (79 ääntä)
   Yksinäinen piimä: Mietin aina välillä, että ois kiva jos kouluissa luetun ymmärtämisen rinnalla opetettais syvemmin myös kirjoitetun ymmärtämistä, eli kykyä katsoa kirjoittamaansa vastaanottajan kannalta. "Onko tässä kommentissa järkeä ja ymmärtääkö lukija sen ilman lisäselvityksiä?" Mutta tuntuu se luetun [...]
   Kyllähän me opetetaan sitäkin, mutta kaikkiin ei oppi tartu, vaikka mitä tekisi. Kaikkea kun ei koulukaan pysty oppilaan tai opiskelijan puolesta tekemään.

   Lainaa

  23. Päättymätön karpalo 7.10.2021 8:15
   Tulos: +25 (67 ääntä)
   Työtätekevä hamsteri: Itse tulkitsen niin, että Ahosen kaipaama mielipide on luokkaa: "Omistajassa täytyy olla vikaa, kun ei saa koiraansa kuriin eikä osaa keksiä koiralle tarpeeksi aktiviteetteja" tmv. Siksi nuo toisten mielipiteet ei kelpaa.
   Ei se kuria kaipaa vaan mielekästä tekemistä, jossa saa purettua energiaansa. Ei ole ongelmakoiria , on vain laiskoja paskoja omistajia, joilla ei ikinä pidä olla mitään elukkaa.

   Lainaa

  24. Päättymätön karpalo 7.10.2021 8:15
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Toi oli vain mun OMA MIELIPIDE

   Lainaa

  25. Räkäpää 7.10.2021 8:57
   Tulos: -11 (31 ääntä)
   Mielipide: Koira on selvästi natsi.

   Lainaa

  26. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Tornipöllö: Minun MIELIPIDE on, että tuo ämpärissä pönöttävä paskassapyörijä on suloinen!
   Äärettömän suloinen on kyllä! -Minun mielipide

   Lainaa

  27. Ylpeä mäyrä 7.10.2021 9:40
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   King Arthur: Olen kokenut supin, ketun, hirven ja muun p*skan katkun mutta MIKÄÄN ei voita sitä kun eka koira pentuna pyörähti ihmisen ulosteessa. Kiitos niille turisteille jotka nautti Tall Ships Race -meiningistä täällä jokirannassa vuonna 2009. Vessat oli selkeästi merkitty mutta kuka niihin nyt ehtii kun on [...]
   Minun MIELIPIDE on, olis sitä paskemminkin voinu mennä: koirasi olisi pyörimisen lisäksi voinut myös maistella löytämiään aarteita 💩

   Lainaa

  28. Tulos: +75 (75 ääntä)
   Nyt jäi vaivaamaan. Jos joku näki lopun keskustelun, pliis kertokaa, mitä Ahonen oikein kaipasi!

   Lainaa

  29. Puolisuppea flamingo 7.10.2021 10:04
   Tulos: +96 (96 ääntä)
   S: Nyt jäi vaivaamaan. Jos joku näki lopun keskustelun, pliis kertokaa, mitä Ahonen oikein kaipasi!
   Ei siinä ollut mitään järkeä, mutta ilmeisesti kaipasi kyseisen koiran omistajan lyttäämistä. Eli vaikka kysyi niitä omia mielipiteitä, niin ilmeisesti ainoa oikea mielipide olisi ollut se, että omistajassa täytyy olla vikaa, koska koirat eivät käyttäydy huonosti, jos niitä rakastaa tjsp.

   Lainaa

  30. Äklö kurkku 7.10.2021 10:51
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Kyllä niitä varmaan löytyy seropeja noin kysymällä. Sitten kehuskellaan, että ihan rotukoiraa on.

   Lainaa

  31. Patalaiska lohikäärme 7.10.2021 10:51
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Puolisuppea flamingo: Ei siinä ollut mitään järkeä, mutta ilmeisesti kaipasi kyseisen koiran omistajan lyttäämistä. Eli vaikka kysyi niitä omia mielipiteitä, niin ilmeisesti ainoa oikea mielipide olisi ollut se, että omistajassa täytyy olla vikaa, koska koirat eivät käyttäydy huonosti, jos niitä rakastaa tjsp.

   Just. Kyseisen ryhmän säännöt varmaan kieltää muiden koiranomistajien mollaamisen, niin piti tolleen ovelasti naamioida se "huhuiluksi". 

   Lainaa

  32. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 7.10.2021 10:58
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   ROTIKKA KOULUTUKSEEN ja KURSSILLE HUOM APUA/NEUVOJA on mun MIELIPIDE 🤔🤔🤔🤔

   Lainaa

  33. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 7.10.2021 10:59
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   MUUT VIRIKKEET TARPEEN 🤔🤔🤔

   Lainaa

  34. Kristitty panda 7.10.2021 11:59
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Koiraharrastajana tunnistin heti miten Ahonen hakee vaan lynkkausta koiranomistajalle. Ahonen on joko koiran muuten vaan myynyt tai kasvattaja ja haukkuu mieluummin omistajan netissä kuin neuvoo jämäkästi kädestä pitäen että ei sillä ole v*tunkaan väliä vaikka ei olisi ikinä yksin se koira, palveluskoirana se tarvitsee liikuntaa ja aktivointia enemmän kuin tavallinen koiranomistaja pystyy edes käsittämään. Sitten kun se on saanut juosta metsässä irti kaksi tuntia ja tottelevaisuustreenit tai jälki päälle niin sitten se koira nukkuu levollisena kotona eikä aiheuta remontin tarvetta.

   Lainaa

  35. Karkea albatrossi 7.10.2021 12:10
   Tulos: +51 (61 ääntä)
   Eniten olen järkyttynyt siitä, että chihuahua on kirjoitettu oikein. Oon nähnyt siitä enemmän variaatioita kuin muista roduista, kun jopa rodun "asiantuntijat ja harrastajat" on kirjottanut päin prinkkalaa. On ollu chiwawaa, chiuhauhauta, hiuvauvaa ja joku versio oli tyyliin huvava, joka oli niin kaukana, että en ees tajunnu, mitä rotua haettiin.

   Lainaa

  36. Tulos: -34 (40 ääntä)
   En ymmärrä miksi ämpärikuva on täällä. Perussettiä.

   Lainaa

  37. Arkkienkeli 7.10.2021 12:38
   Tulos: +7 (21 ääntä)
   Liberaali stalkkeri: Villen kommentti oli jotenkin symppis.
   Jännää, että tästäkin on täällä annettu miinusääniä. Tulee mieleen viisi vuotta vanha Jarlan piirros Helsingin-Sanomissa kissasta, josta yksi teki elsun...

   Lainaa

  38. Särmikäs kirsikka 7.10.2021 12:49
   Tulos: +33 (41 ääntä)
   Arkkienkeli: Jännää, että tästäkin on täällä annettu miinusääniä. Tulee mieleen viisi vuotta vanha Jarlan piirros Helsingin-Sanomissa kissasta, josta yksi teki elsun...
   Tulos: +179 (197 ääntä) Eli yhdeksän miinusääntä 197 äänestä. Okei, teknisesti "on annettu miinusääniä", mutta ei mielestäni mainitsemisen arvoista määrää.

   Lainaa

  39. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Särmikäs kirsikka: Tulos: +179 (197 ääntä) Eli yhdeksän miinusääntä 197 äänestä. Okei, teknisesti "on annettu miinusääniä", mutta ei mielestäni mainitsemisen arvoista määrää.
   Ei siinä myöskään olisi mitään jännää vaikka niitä olisi annettu enemmänkin. Oli hauska juttu mun mielestä, jonkun toisen mielestä ei välttämättä ollut ja silloinhan koko jutun sympaattisuus on helppo haastaa. 
   Tosi jännää että joku toinen ei ajattele samalla tavalla kuin sinä.

   Lainaa

  40. Verovapaa gerbiili 7.10.2021 13:30
   Tulos: +66 (74 ääntä)
   Karkea albatrossi: Eniten olen järkyttynyt siitä, että chihuahua on kirjoitettu oikein. Oon nähnyt siitä enemmän variaatioita kuin muista roduista, kun jopa rodun "asiantuntijat ja harrastajat" on kirjottanut päin prinkkalaa. On ollu chiwawaa, chiuhauhauta, hiuvauvaa ja joku versio oli tyyliin huvava, joka oli niin kaukana, että en ees tajunnu, mitä rotua haettiin.
   Ihan aiheen vierestä, mutta tämä herätti minussa raivostuttavan muiston. Olimme jotain 10-vuotiaita, ja piirsimme kaverini kanssa koiria. Minä piirsin chihuahuan, ja kirjoitin kuvan alle: "chihuahua". Kaverini sanoi, että se on väärin kirjoitettu. Pitäisi kuulemma olla "chihauhau", koska se on koira ja sanoo hau hau. Minä sanoin, että ei se kyllä kuulosta siltä, vaan korvakuulolta u:t kuuluisivat a-kirjainten eteen.
   Kaverini kuitenkin rupesi määräilemään, että minun pitää korjata se oikeaksi. Hän oli niin itsevarma omasta kirjoitusasustaan, ja minulla taas ei oikeastaan ollut korvakuuloni lisäksi muita perusteita olettaa, että oma kirjoitusasuni olisi 100 % varmasti oikein. Joten korjasin koirarodun nimen.
   Sitten kaverin äiti tuli huoneeseen tekemään jotain, ja hän sanoi, että "se muuten kirjoitetaan 'chihuahua', eikä 'chihauhau', sinulla on u:t ja a:t väärin päin. Mieti vaikka, miltä se sana kuulostaa korvakuulolta, u on ennen a:ta".
   Että olin raivona, kun kaverin mokan vuoksi hänen äitinsä luuli nyt minua niin tyhmäksi, etten osaisi kirjoittaa chihuahuaa oikein, vaikka juuri olin yrittänyt opettaa kaverilleni saman, mitä hänen äitinsä nyt "opetti" minulle >:I Ja olin ihan puulla päähän lyöty, että miten tuo kaverini KEHTASI niin nenäkkäästi ja itsevarmasti esittää minulle tietona luulon, jolle hänellä ei ollut mitään järkevää perustetta!

   Lainaa

  41. Päihteetön hirmulisko 7.10.2021 13:39
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Ahonen: kysyy ihmisiltä mielipidettä asiaan Joku: kertoo mielipiteen Ahonen: "kysyn tässä nyt MIELIPIDETTÄ asiaan!"

   Lainaa

  42. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Toj Karin: Hitto että Ahosen kaltaiset ihmiset on raivostuttavia. Kokemani mukaan ne on monesti ihan tavallisia ja normiälyisiä ihmisiä joiden kanssa keskustelu sujuu ilman ongelmia, mutta heti kun pääsevät näppäimistön ääreen, puolet aivoista sammuu ja kirjoitetusta tekstistä ei löydä punaista lankaa kissojen ja koirienkaan kanssa. Eikä varsinkaan kysymällä selvennystä.
   Pitäisi olla lisää niitä koiria ja kissoja. Ja tietysti OMIA MIELIPITEITÄ! Nää on kyllä välillä hyvin mystisiä tapauksia kun osaavat kirjoittaa ja lukea mutta eivät millään ymmärrä mitä tarkoitetaan. Esim tietävät että mitä sanat, mene ja lääkäriin,  tarkoittavat erikseen mutta kun nämä ovat peräkkäin ei avaudu koodi. Eikä siinä mitään pahaa ole jos kyse on, mutta usein se ei ole kiinni lukihäröstä tms vaan asenteesta.

   Lainaa

  43. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Haahaa nyt tuli itse kirjoitettua kohtuu kryptinen kommentti:) Toivottavasti kuitenkin idea aukeaa.

   Lainaa

  44. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Onhan tuo helvetin rasittavaa, jos mielipidekyselyyn mennään sanomaan mielipiteitä. Narsistista käytöstä JM:ltä.

   Lainaa

  45. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Koira oli narsisti. Sille tuli muuttuja.

   Lainaa

  46. Tulos: +12 (16 ääntä)
   traumcity: PERIAATTEESSA tämän voisi ymmärtää niin, että Ahonen antoi ensin vain speksit ja nyt kysyy mielipidettä onko tämä rotikan pentu joka tylsyyspäissään pureskelee huonekaluja raivostuttavin koira koko maailmassa aina ja ikuisesti. Mulla ei ole mitään tutkimustietoa ja oon itse enemmän kissaihmisiä, ja [...]
   Mulla oli tätä Sinua ikävä.

   Lainaa

  47. Tarkkaileva tuhatjalkainen 7.10.2021 18:48
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Ahonenhan "huhuili" MIELIPITEEN lisäksi myös "MIELIPITEEN" perään. Ota nyt tuosta selvää.

   Lainaa

  48. Ujosteleva laama 8.10.2021 1:35
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Verovapaa gerbiili: Ihan aiheen vierestä, mutta tämä herätti minussa raivostuttavan muiston. Olimme jotain 10-vuotiaita, ja piirsimme kaverini kanssa koiria. Minä piirsin chihuahuan, ja kirjoitin kuvan alle: "chihuahua". Kaverini sanoi, että se on väärin kirjoitettu. Pitäisi kuulemma olla "chihauhau", koska se on koira [...]
   AAAAGH mussa heräsi erittäin suuri raivo sun puolesta!! :D Ehkä siks että ite jouduin lapsena samantyyppisiin tilanteisiin määräilevän kaverin kanssa. Tärkeintä että olit oikeassa. ;D

   Lainaa

  49. Viitseliäs siili 8.10.2021 1:47
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   S: Nyt jäi vaivaamaan. Jos joku näki lopun keskustelun, pliis kertokaa, mitä Ahonen oikein kaipasi!
   MIELIPIDETTÄ
   Miten se nyt voi jäädä epäselväksi?

   Lainaa

  50. Raastettu pupu 8.10.2021 2:16
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Verovapaa gerbiili: Ihan aiheen vierestä, mutta tämä herätti minussa raivostuttavan muiston. Olimme jotain 10-vuotiaita, ja piirsimme kaverini kanssa koiria. Minä piirsin chihuahuan, ja kirjoitin kuvan alle: "chihuahua". Kaverini sanoi, että se on väärin kirjoitettu. Pitäisi kuulemma olla "chihauhau", koska se on koira [...]
   Huoh, mulla on liikaa samankaltaisia raivostuttavia muistoja, jotka ei vaan suostu vaipumaan unholaan. Olis parempi omalle mielelle, jos ei raivostuis niistä uudestaan ja uudestaan kymmenienkin vuosien jälkeen. Voisin unohtaa myös kaikki tosi nolot jutut samaan syssyyn.

   Lainaa

  51. Varpaaton ampiainen 8.10.2021 8:14
   Tulos: -26 (28 ääntä)
   Miten tuon koiran kuva liittyy siihen että joku ihminen on pyörinyt supin paskassa? Vai onko se koira ollut mukana jollain tavalla?

   Lainaa

  52. Veneilevä undulaatti 8.10.2021 13:17
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Raastettu pupu: Huoh, mulla on liikaa samankaltaisia raivostuttavia muistoja, jotka ei vaan suostu vaipumaan unholaan. Olis parempi omalle mielelle, jos ei raivostuis niistä uudestaan ja uudestaan kymmenienkin vuosien jälkeen. Voisin unohtaa myös kaikki tosi nolot jutut samaan syssyyn.
   Verovapaa gerbiili täällä taas hei. Tämä vanhojen muistojen "suhteeton" häiritsevyys johtuu käsittääkseni siitä, että tilannetta ei ole silloin aikanaan saanut käsiteltyä kunnolla, eli joko tilanne on jäänyt sinun kannaltasi "epäoikeudenmukaiseksi", tai sitten et ole saanut käsiteltyä tilanteeseen liittyviä tunteita rakentavasti.
   Tämän takia joskus saattaa käydä (näennäisen järjenvastaisesti) niin, että muisto lapsuudenaikaisesta pikkuriidasta saattaa aiheuttaa voimakkaamman tunnereaktion kuin muisto parin vuoden takaisesta raiskauksesta, mikäli pikkuriita on ratkaistu epäoikeudenmukaisesti, ja raiskaus taas oikeudenmukaisesti sekä uhria tukien. Tiedän, että tämä voi kuulostaa hullulta, enkä todellakaan tarkoita vähätellä kenenkään raiskausta. Tämä on vain tosiasia, että pitkällä aikavälillä ongelman vakavuudella ei ole laisinkaan niin suurta merkitystä kuin sillä, miten ongelman saa käsiteltyä.
   Minun chihuahua-muistoni ei luultavasti aiheuttaisi minussa tänä päivänä mitään reaktiota, ja tuskin edes muistaisin koko tilannetta, jos vain olisin silloin saanut suuni auki ja sanonut: "Noinhan minä sen kirjoitin, mutta kaveri käski minua muuttamaan sen vääräksi". Tällöin kaikki olisivat saaneet tietää, että lapsellinen kirjoitusvirhe ei ollut minun mokani, enkä olisi tuntenut, että älyni ja kirjoitustaitoni olisivat joutuneet epäoikeudenmukaisesti kyseenalaistetuiksi. Nyt aikuisenahan se vaikuttaa ihan pikkujutulta, mutta lapselle se oli iso asia, sillä eihän kukaan pidä siitä, että toiset luulevat vähemmän kyvykkääksi, mitä oikeasti on.
   En kuitenkaan saanut sanottua mitään, koska ajattelin, että se olisi saanut minut näyttämään valehtelijalta, joka yrittää vierittää "oman" virheensä kaverin niskaan. Samalla olin oikeasti vähän järkyttynyt siitä, että kaverini oli niin itsevarmasti väärässä ja kehtasi vielä määräillä minuakin toimimaan väärin, vaikka minä itse olin ollut heti valmis uudelleenharkitsemaan oman kirjoitusasuni paikkansapitävyyttä, kun joku toinen sen kyseenalaisti. Joten minä vain kumitin väärän kirjoitusasun ja kirjoitin sen uudestaan niin kuin se oli alun perinkin ollut. Ja täten suuri epäoikeudenmukaisuus ei koskaan tullut kenenkään tietoon, eikä oikeus toteutunut :D
   On täysin normaalia tuntea olonsa pahaksi sellaisista asioista, jotka ovat oman pään sisällä yhä ratkaisematta. Ja vuosia myöhemmin niitä voi olla mahdoton enää saada ratkaistuakaan. Se on osa elämää, eikä kenenkään tarvitse hävetä itseään siksi, että jaksaa edelleen suuttua asioista, joiden olisi jonkun toisen mielestä pitänyt jo unohtua.
   Tämän vuoksi ei yleensä kannata kuunnella ihmisiä, jotka käskevät "unohtamaan vanhat pikkujutut", tai taivastelevat sitä, miten "pitkävihainen" olet roikkuessasi sellaisissa edelleen kiinni. Noilla ihmisillä on joko ollut ympärillään turvallisia aikuisia, jotka ovat auttaneet heitä käsittelemään elämänsä ongelmia sitä mukaa, kun ongelmia on ilmennyt, tai sitten he ovat turvallisuudentunteen puutteessa kehittäneet itselleen suojamekanismiksi sen, että tarpovat hiki hatussa eteenpäin "unohtaakseen" vanhat asiat. Se voi toimia jollekulle, mutta kaikkien ei tarvitse yrittää sulloa itseään tuohon samaan muottiin.

   Lainaa

  53. Jonkin sortin debiili 8.10.2021 17:55
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Ilmielävä lammas: Ymmärsin niin, että hän etsi jotakuta, joka työkseen pesee ja puunaa koiria. Trimmaajaa tms.
   Mikähän on omissa aivoissa vikana, kun kaiken ottaa kirjaimellisesti. Mä en todellakaan tajunnut, että "peseekö joku koiria" tarkoittaa sitä, että haetaan jotakuta, joka työkseen tai harrastuksekseen pesee muiden koiria. Onneksi tämäkin oli kommenteissa avattu. Itsekin mietin, että onko tuossa joku murreseikka, kun eihän kukaan nyt mene kysymään, että peseekö joku koiria. En toisaalta tiennyt sitäkään, että jotkut vievät koiransa jollekin toiselle pestäväksi. Silmienpyörittelyä ja huokailua saan kanssa siitä, jos joku kysyy minulta esim. "Oliko kallis?" ja vastaan siihen kyllä/ei, sen mukaan, oliko se mielestäni kallis. Jos hintaa halutaan tietää, miksei kysytä vaikkapa "Paljonko se maksoi?" Hankaloittaa kommunikaatiota ihmisten kanssa, kun en tajua sitä piilomerkitystä siellä takana. "Oliko millainen loma?" "...Oli?" Äh.

   Lainaa

  54. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Olisikohan kyseessä kuitenkin ollut supikoiran paska? Suomessa ei ole pesukarhuja.

   Lainaa

  55. Toistuva jääkarhu 9.10.2021 17:24
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Lihakseton tuhatjalkainen: EIKÖ TOSIAAN KELLÄÄN OLE MIELIPIDETTÄ?
   Mun mielipide on että Ahonen ei tiiä mitä tarkoittaa mielipide.

   Lainaa

  56. Aistikas manaatti 9.10.2021 19:28
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Kerrankin saisi kertoa mielipiteensä luvan kanssa, niin ei irtoa. Mielipidepiedemilenpidepidepidepiden

   Lainaa

  57. Putipuhdas monni 10.10.2021 10:55
   Tulos: 0 (12 ääntä)
   Jonkin sortin debiili: Mikähän on omissa aivoissa vikana, kun kaiken ottaa kirjaimellisesti. Mä en todellakaan tajunnut, että "peseekö joku koiria" tarkoittaa sitä, että haetaan jotakuta, joka työkseen tai harrastuksekseen pesee muiden koiria. Onneksi tämäkin oli kommenteissa avattu. Itsekin mietin, että onko tuossa joku [...]
   " Asperger-ihminen voi tulkita puhuttua ja kirjoitettua kieltä hyvin kirjaimellisesti, eikä välttämättä havaitse esimerkiksi sarkasmia"

   Lainaa

  58. Salliva hampurilainen 10.10.2021 13:22
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Putipuhdas monni: " Asperger-ihminen voi tulkita puhuttua ja kirjoitettua kieltä hyvin kirjaimellisesti, eikä välttämättä havaitse esimerkiksi sarkasmia"
   Tarkoitit varmasti hyvää, mutta tällainen anonyymi "diagnoosien" heittely on oikeasti aika haitallista.
   Heti, kun puheenaiheeksi tulee kielen kirjaimellinen ymmärtäminen, niin monet vetävät mielessään kytköksen: "Ymmärtää kirjaimellisesti - Asperger".
   Tämä vanhentunut "Aspergerin oireyhtymä" on usein ainoa diagnoosi, jonka ihmiset osaavat liittää kielenkäytön kankeuteen liittyviin oireisiin. Syitä, miksi joku voi käyttää (eli tuottaa ja/tai vastaanottaa) kieltä kirjaimellisesti, ovat kuitenkin myös esimerkiksi:
   Puutteet kielitaidossa
   Aivovammat
   Puhevaikeudet
   Kielellisesti suuntautuneet oppimisvaikeudet
   Kehitysvamma
   Kehitysvammaa lievemmät älylliset vaikeudet
   Persoonallisuushäiriöt & Henkiset traumat
   Kirjaimellista kielenkäyttöä tukevat tekijät kasvuympäristössä
   Kulttuurinen ympäristö
   Toivoisin, että tällainen puskista kantautuva asperger-huutelu loppuisi. Ensinnäkin Aspergerin oireyhtymä on vanhentunut diagnoosi, jolla tarkoitettiin kapea-alaista otantaa autismin kirjosta. Harhakäsitys siitä, että Asperger olisi jotenkin autismista erillinen ilmiö, on haitallinen, sillä se vaikeuttaa autistisen yksilön tilanteen ymmärtämistä. Suomen Autismiliitto ry ja Suomen Autismikirjon Yhdistys ry ovat varsinkin levittäneet tätä haitallista, väärää tietoa tehokkaasti, sillä yhdistysten nimet olivat ennen "Suomen Autismi- ja Aspergerliitto ry", sekä "Suomen Asperger-yhdistys ry". Nämä yhdistykset ovat onneksi muuttaneet nimensä todenmukaisemmiksi nyt, kun Aspergerin oireyhtymä poistettiin DSM- ja ICD-tautiluokituksista, ja oireyhtymän kuvaus liitettiin asianmukaisesti muihin autismidiagnooseihin.
   Silloinkin kun Aspergerin oireyhtymä oli yhä käytössä diagnoosiluokituksessa, sen yhteyttä kirjaimelliseen kielenkäyttöön liioiteltiin suuresti. Monet autistiset henkilöt (vanh. asperger-henkilöt) ovat täysin kykeneviä käyttämään sarkasmia ja muuta epäkirjaimellista kieltä samoin, kuin valtaväestökin. Ja heidän elämänsä voi monesti hankaloitua siitä, kun stereotypioihin luottavat ihmiset vähättelevät heidän kykyään ymmärtää epäkirjaimellista kieltä.
   Anteeksi, että paasaan, mutta haluan tehdä parhaani korjatakseni vääriä käsityksiä. Minun elämäni on monesti vaikeutunut ihan turhaan vain siksi, koska ihmisillä on pinnallinen ja virheellinen käsitys autismista. Monet tuntuvat ajattelevan, että autistit ovat puhumattomia kehitysvammaisia, jotka heiluvat oudosti, ja "aspergerit" ovat muuten normaaleita ihmisiä, paitsi että eivät ymmärrä sarkasmia. Minun kohdallani se on johtanut siihen, että monet ihmiset, joiden työ olisi ollut auttaa minua, lässyttävät minulle "asperger-sensitiivisellä" kielellä "rohkaisevia" sanoja samalla, kun sivuuttavat kaikki oikeat ongelmani. Ja sitten jos yritän kertoa, että siitä ei ole apua, niin minut leimataan kiittämättömäksi kusipääksi, joka on kaiken avun (eli lässytyksen ja "rohkaisemisen") tuolla puolen.
   Tiedän, että halusit auttaa, mutta minusta paras tapa olla avuksi olisi ottaa asioiden ajankohtaisesta laidasta selvää ennen, kuin avaa suunsa. Tämä on ainoa tapa saada väärän tiedon (eli esim. Asperger =/= autismi) leviäminen loppumaan, ja saada haitallisia stereotypioita (eli esim. kirjaimellinen kielenkäyttö = aina Asperger) heikennettyä.

   Lainaa

  59. Sitkas karjalanpiirakka 10.10.2021 17:48
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Ihmiset voivat myös tarkoituksella ottaa toisten sanomisia kirjaimellisesti vaikka ymmärtävätkin mistä on kyse, yleensä joko vitsillä tai valittaakseen muiden "vääristä" puheista. Täytyy myöntää että olisin itsekin voinut tuon koiranpesuvitsin vääntää jos olisi kohdalle osunut.

   Lainaa

  60. Rasittava aasi 10.10.2021 20:41
   Tulos: -15 (21 ääntä)
   Salliva hampurilainen: Tarkoitit varmasti hyvää, mutta tällainen anonyymi "diagnoosien" heittely on oikeasti aika haitallista. Heti, kun puheenaiheeksi tulee kielen kirjaimellinen ymmärtäminen, niin monet vetävät mielessään kytköksen: "Ymmärtää kirjaimellisesti - Asperger". Tämä vanhentunut "Aspergerin oireyhtymä" on [...]
   Asperger-henkilöt kuitenkin usein ymmärtävät kirjaimellisesti asiat.  Siinä on se koko jutun pointti, joka ei jaarittelemalla muuksi muutu.

   Lainaa

  61. Salliva hampurilainen 10.10.2021 23:14
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Rasittava aasi: Asperger-henkilöt kuitenkin usein ymmärtävät kirjaimellisesti asiat.  Siinä on se koko jutun pointti, joka ei jaarittelemalla muuksi muutu.
   Siitä "jaarittelusta" olisi käynyt ilmi, että ei ole enää olemassa sellaista käsitettä kuin "asperger-henkilö", ja että niillä henkilöillä, joihin on aiemmin viitattu harhaanjohtavalla asperger-nimityksellä, ei usein ole stereotypian mukaista vaikeutta epäkirjaimellisessa kielenkäytössä.
   Tukeudutaanhan tieteeseen ja nykyaikaiseen tietoon mieluummin kuin vuosikymmenten takaisiin, stereotypiapainotteisiin luuloihin ja mielikuviin.

   Lainaa

  62. Lähempi keiju 15.10.2021 7:09
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Salliva hampurilainen: Siitä "jaarittelusta" olisi käynyt ilmi, että ei ole enää olemassa sellaista käsitettä kuin "asperger-henkilö", ja että niillä henkilöillä, joihin on aiemmin viitattu harhaanjohtavalla asperger-nimityksellä, ei usein ole stereotypian mukaista vaikeutta epäkirjaimellisessa [...]
   No ei käy ilmi. Siitä käy vaan ilmi että se että tuokin yksinkertainen asia on jaariteltu monitahoisemmaksi kuin se onkaan, vaikka itse asia sen taustalla ei ole muuttunut miksikään.

   Lainaa

  63. Hassu kyyhky 1.12.2021 14:22
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Yksinäinen piimä: Mietin aina välillä, että ois kiva jos kouluissa luetun ymmärtämisen rinnalla opetettais syvemmin myös kirjoitetun ymmärtämistä, eli kykyä katsoa kirjoittamaansa vastaanottajan kannalta. "Onko tässä kommentissa järkeä ja ymmärtääkö lukija sen ilman lisäselvityksiä?" Mutta tuntuu se luetun [...]
   Olen huomannut että puutteet ilmaisutaidossa ja puutteet käytöstavoissa korreloi erittäin vahvasti keskenään.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: chihuahua, kasvattaja, koira, koirat, kuva, mielipide, pestä, pesu, rottweiler