Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissaihmiset, osa 41

Näin heitteillejättäjät saadaan vihdoinkin vastuuseen.
Suurenna näkymä
Kissaihmiset, osa 41

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +325 (335 ääntä)
   Nauroin ääneen viimeiselle :D

   Lainaa

  2. Tulos: +272 (280 ääntä)
   Oharit on siis ryhmä ihmisiä, joiden mielipiteistä ja käytöksestä Susanna ei pidä. Miksi ohari?

   Lainaa

  3. Tulos: +340 (346 ääntä)
   Moka ei miellytä kaikkia, joten ei kommentoida enää.

   Lainaa

  4. Tornipöllö 14.9.2021 0:42
   Tulos: +338 (342 ääntä)
   Sarin kissa ilmeisesti ajatellut, että on kyllä hieno uusi hiekkalaatikko, oikein kukkia ja kaikkea! Näköalakin on oikein mainio.

   Lainaa

  5. Tulos: -50 (300 ääntä)
   Kissaihmisyys on kyllä eräänlainen vedenjakaja. Sain hiljattain uuden työn, jonka työyhteisössä jokaisella meistä on kiss(oj)a. En muista hetkeen olleeni yhtä samanhenkisessä, ystävällisessä ja draamavapaassa ympäristössä. Kaikki ovat enemmän tai vähemmän ambivertteja nörttejä, jotka eivät pidä konflikteista. Meininki on erittäin kannustavaa ja rentoa. Tulen hyvin toimeen koiraihmistenkin kanssa, mutta kyllä se lemmikki on aina pieni indikaattori luonteesta. Koiraihmisten kanssa ei vaan (ainakaan yhtä usein) herää samanlaista sielullista kemiaa.

   Lainaa

  6. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 14.9.2021 1:29
   Tulos: +155 (193 ääntä)
   Oikeastiko Suomessa hylätään keskimäärin 55 kissaa päivässä? Kuulostaa ihan käsittämättömältä, kun kissojen omistajat vaikuttavat aina olevan niin omistautuneita, että matkaavat vaikka jalan Siperiaan ja takaisin, jos se on ainoa tapa pitää kissa tyytyväisenä. Mikä ihme tätä selittää? Ei kai niitä kesäkissojakaan nyt noin paljoa sentään oteta?

   Lainaa

  7. Proteiiniton leijona 14.9.2021 4:14
   Tulos: +173 (191 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Oikeastiko Suomessa hylätään keskimäärin 55 kissaa päivässä? Kuulostaa ihan käsittämättömältä, kun kissojen omistajat vaikuttavat aina olevan niin omistautuneita, että matkaavat vaikka jalan Siperiaan ja takaisin, jos se on ainoa tapa pitää kissa tyytyväisenä. Mikä ihme tätä selittää? Ei kai niitä kesäkissojakaan nyt noin paljoa sentään oteta?
   Kesäkissaongelmaa meillä ei ole ollut enää vuosiin. Sen tilalle on tullut ilmiö, jossa kissa hylätään tai annetaan pois noin vuoden ikäisenä tai siinä hujakoilla, kun se kehittyy sukukypsään ikään, alkaa mouruta ja merkkailla paikkoja, ehkä myös riehua ja vaatia huomiota kuten kissa normaalisti toimii. Saman ikäluokan kissoja alkaa myös samoista syistä livahdella enemmän karkuun, ja/tai vapaasti ulkoilevia palaamatta reissuilta kotiin. Yhdistävä tekijä on omistaja, joka ei viitsi tai halua leikkauttaa tai siruttaa kissaansa, vaan sysää vastuun muille joko luovuttamalla kissan pois, hylkäämällä sen luontoon tai antamalla sen kuljeksia pihalla valvomatta.
   Tuo leikkaamattomuus on itsessään iso ongelma, jolle löytyy monia syitä. Yleisin niistä edelleen raha, hyvänä kakkosena vanhentuneet käsitykset leikkauksen ajankohdasta ja vaikutuksesta terveyteen. Tällaisia ovat esim. se että yhdet pennut täytyy teettää, että ensimmäinen kiima täytyy antaa tulla ja kissan täytyy antaa kokea "murrosikä", tai että liian varhainen leikkaus on vaaraksi terveydelle. Sellaisiakin selityksiä on toki kuultu kuin kissan oikeus vanhemmuuteen, ja yli-inhimillistäminen vetoamalla siihen miltä ihmisestä itsestään tuntuisi jos kassit vietäisiin.
   Oli syy mikä tahansa, kissa voi tulla sukukypsäksi niinkin varhain että koko tiineys ja synnytys on sille hengenvaarallista. Kun leikkamattomuuteen yhdistetään valvomaton ulkoilu, ennen pitkää syntyy populaatioita, joiden määrä vapaaehtoistahojen mukaan on suunnaltaan lisääntyvä. Jo vuosia jatkunut jokakeväinen ja -syksyinen teema eri medioissa on eläinsuojat ja vapaaehtoistahot, joiden nurkat pullistelevat talteenotetuista, tiineistä kissoista ja pentueista. Ilman populaatioitakin ongelmia on, sillä useimmat omistajat eivät keskeytä vapaasti ulkoilevan kissansa tiineyttä sen huomatessaan vaan antavat niiden vahinkopentujen syntyä. Joskus kissa sentään leikataan tuon ensimmäisen pentueen jälkeen, mutta sekään ei ole yleinen käytäntö. Tässäkin on joka kohdassa kyseessä ihmisen valinta.
   Ja näin päästään siihen, että kissoja syntyy jatkuvasti aivan liikaa - joka ikinen niistä ihmisten tietoisen toiminnan tuloksena. Ja vaikka joka ikinen pentuja eteenpäin kaupitellut tai niitä jopa tarkoituksella teettänyt mainostaa luovuttaneensa kaikki aina vain hyviin loppuelämän koteihin, mikään nähtävissä oleva, mitattava ja todennettava seikka ei tue väitettä. Jos näin oikeasti olisi, koko kissakriisi olisi ohi huomenna. Sen sijaan mikäli aiheen parissa työskenteleviä on uskominen, tilanne on vuosien varrella vain pahentunut. Vaikka toimijoita tulee kentälle koko ajan lisää, hylättyjä kissoja tuntuu riittävän vuosi vuodelta enemmän.
   Kissanomistajien omistautuminen on jännä juttu. Tavallaan mitä sanot pitää paikkaansa. Lähemmällä tarkastelulla käy selväksi, että on vallan eri asia rakastaa kissaansa, tai edes kissoja, ja oikeasti tehdä asioita kissalähtöisesti sen kissansa, saati niiden kaikkien eteen.

   Lainaa

  8. Hengenvaarallinen töötti 14.9.2021 5:22
   Tulos: +132 (160 ääntä)
   Mökkinaapuri oli ottanut kesäkissan. Ajattelin pistää paremmaksi ja hankkia kottikärryllisen katteja joka tenavalle, että naapurusto näkee kuka pärjää. Valitettavasti kissadiileri tekikin minulle oharit soittamalla haitarilla joululauluja toukokuussa. Minä otin karvamatosta kissan sormenjäljen, jotta voin saattaa naapurin edesvastuuseen, kunhan muistan että mistä.

   Lainaa

  9. Osaamaton riesa 14.9.2021 5:24
   Tulos: +141 (159 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Oikeastiko Suomessa hylätään keskimäärin 55 kissaa päivässä? Kuulostaa ihan käsittämättömältä, kun kissojen omistajat vaikuttavat aina olevan niin omistautuneita, että matkaavat vaikka jalan Siperiaan ja takaisin, jos se on ainoa tapa pitää kissa tyytyväisenä. Mikä ihme tätä selittää? Ei kai niitä kesäkissojakaan nyt noin paljoa sentään oteta?
   Kyllä tuo luku kuulostaa ihan pätevältä senkin perusteella, mitä itselleni tulee vastaan. Kesäkissat ovat oikeasti melkoinen urbaanilegenda, sellaista en kymmenen vuoden elsu-kokemuksella ole kohdannut, eikä ilmiö ole ollut muillekaan tuttu. Yleensä näissä on kyse populaatioista tai ulkona liikkuvista kissoista, joilla ei ole enää omistajaa. Jos alueella on muutamakin leikkaamaton kissa, tilanne voi eskaloitua todella nopeasti ja äkkiä on kymmeniä kissoja, ellei omistaja myy tai tapa pentuja. Jotkut muuttaessaan jättävät kissan vanhaan asuinpaikkaan, koska ”kyllä se pärjää ulkona ja kissat kiintyvät paikkoihin, ei ihmisiin”. Joskus omistaja on kuollut tai hoitokodissa, mutta kissoista ei kukaan tiedä. Joskus kissa heivataan kauas toisaalle, jotta siitä ei tarvitse huolehtia eikä tule vahingossa vastaan.
   Ihmiset tykkäävät väittää, kuinka kovin hyviä ja vastuullisia omistajia he ovatkaan, mutta monesti se todellisuus on ihan toinen. Suunnilleen jokainen myynti-ilmoitus, jossa on tarjolla ”terveitä kissanpentuja maaseudulta” on tae täysin vastuuttomasta eläimenpidosta ja ahkerimmat pentumyyjät päätyvät eläinsuojeluilmoitusten kautta viranomaisten ja vapaaehtoisten tietoon. Silloin voi hyvinkin paljastua se kymmenen kissan lauma, joka lisääntyy keskenään kovaa vauhtia.

   Lainaa

  10. Kommentoin 14.9.2021 5:57
   Tulos: +12 (42 ääntä)
   Sprinkles: Kissaihmisyys on kyllä eräänlainen vedenjakaja. Sain hiljattain uuden työn, jonka työyhteisössä jokaisella meistä on kiss(oj)a. En muista hetkeen olleeni yhtä samanhenkisessä, ystävällisessä ja draamavapaassa ympäristössä. Kaikki ovat enemmän tai vähemmän ambivertteja nörttejä, jotka eivät pidä [...]
   Itse kaikista eniten haluaisin koiran, jos olisi mahdollista (allergia), mutta ihanaa olisi, kun saisi kissan ja koiran. Luen itseni myös tuohon konfliktiton ambivertti- kategoriaan :)

   Lainaa

  11. Tormakka biisoni 14.9.2021 6:49
   Tulos: +74 (86 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Oikeastiko Suomessa hylätään keskimäärin 55 kissaa päivässä? Kuulostaa ihan käsittämättömältä, kun kissojen omistajat vaikuttavat aina olevan niin omistautuneita, että matkaavat vaikka jalan Siperiaan ja takaisin, jos se on ainoa tapa pitää kissa tyytyväisenä. Mikä ihme tätä selittää? Ei kai niitä kesäkissojakaan nyt noin paljoa sentään oteta?
   Kyllä niitä oikeastaan otetaan ihan häkellyttävän paljon, esim seuraksi kesämökille, josta se sitten lasketaan mettään kun palataan takaisin kaupunkiin syksyllä. 
   Sitten on ne tyypit, jotka ottaa pennun, ja yllättyvät, kun joko 
   a) se pentukissa on todella eläimen poikanen, eli paikoin kuriton ja levoton joka metsästää kaikkea liikkuvaa (kuten jalkoja), tai
   b) se söpö pallero kasvaakin aikuiseksi, joka ei olekaan ihan niin suloinen enää. Ja oli syy sitten a) tai b), niin kyllästyvät ja lemppaavat lähimpään sheltteriin (tai pahimmassa tapauksessa pihalle.)
   Iso joukko on myös ne ihmiset, jotka uskovat vanhaan stereotypiaan kissasta helppohoitoisena ja yksin viihtyvänä eläimenä, jota ei tarvitse kouluttaa, leikittää tai muutakaan, ja ottavat kissan vähän niinkuin nätiksi koristeeksi, jonka odottavat lähinnä pönöttävän arvokkaan näköisesti jossain ikkunalaudalla tmv. Kun käy ilmi, että kissaakin pitäisi hoitaa, annetaan se pois. Tai kun eläin virikkeettömyydestä kyllästyneenä ja ilman asianmukaisia varustuksia kotona alkaa esim hajottaa huonekaluja raapimalla tai muuten riehua, todetaan katti ”käytöshäiriöiseksi” ja siitä luovutaan. 
   Ja sitten oma lukunsa ovat vielä ne, jotka pitävät leikkaamatonta naarasta ulkokissana, jolloin niitä pentueita melkeinpä väistämättä tulee jatkuvasti. Tällaiset kuormittavat shelttereitä jonkin verran, koska tarvittaviin ja asianmukaisiin penturokotuksiin ym lääkärikäynteihin voi upota aikamoinen summa varsinkin, jos pentueita on useammat vuodessa. Näitä ei sitten kaikki halua maksaa, joten joko itse antavat pennut pois tai ne haetaan pois. 
   Nämä nyt oli ensimmäiset mitkä tuli mieleen, mutta varmasti syitä kasvavalle kodittomien kissojen populaatiolle on monia muitakin. 
   Ja siis vastaavaa tapahtuu toki koirienkin kanssa, mutta oleellisena erona tässä näkisin sen, että sekarotuinenkin, eli halvin mahdollinen, koira maksaa yleensä väh usemman satasen. Maatiaiskissoja sen sijaan saa ihan joillain kympeillä, paljon jopa ilmaiseksi. Alhainen hinta tietysti madaltaa kynnystä kissan ottoon ihan vaikka hetken mielijohteesta, jolloin ei välttämättä ole tarpeeksi perillä siitä, mitä kissanpito vaatii. 
   Lisäksi mielestäni iso tekijä on edelleen se kissojen maine itsenäisinä eläiminä, jotka ei ihmisen seuraa muka juuri kaipaa (etenkin verrattuna siihen, millaiseksi eläimeksi ihmiset koiran mieltää.) Jos kissaan asennoituu tuon maineen mukaan, ei siihen välttämättä tule luotua kummempaa tunnesidettä, joka taas tekee kissasta luopumisen tai sen hylkäämisen huomattavasti helpommaksi, kuin vaikka siitä koirasta luopumisen. 
   Sitten vähän toiseen aiheeseen: mä en ihan ymmärrä tätä outoa jakoa ”kissa- ja koiraihmisiin” – ihan niinkuin ihmisellä voisi olla lemmikkinä vain jompaa kumpaa, ja tämä sitten määrittäisi ihmisen luonnetta ja persoonaa jotenkin ratkaisevasti. Meillä esim asuu kolme kissaa joista pidän ihan hurjasti. Toisaalta olen myös muksusta asti rakastanut koiria, ja koiranhankinta onkin väistämättä edessä jahka elämäntilanne sen sallii. Tekeekö tämä minusta nyt jotenkin täysin kaksijakoisen ihmisen, kun pidän molemmista? En myöskään ole huomannut, että tulisin jotenkin paremmin toimeen joko kissan- tai koiranomistajien kanssa. Tähän asti olen törmännyt sekä mukaviin että mulkkuihin ihmisiin ihan eläinkämppisten lajeista riippumatta. 
   Ps. Mitäköhän Susanna oikein ajattelee oharien tarkoittavan o__O

   Lainaa

  12. Tormakka biisoni 14.9.2021 7:20
   Tulos: +83 (117 ääntä)
   Sprinkles: Kissaihmisyys on kyllä eräänlainen vedenjakaja. Sain hiljattain uuden työn, jonka työyhteisössä jokaisella meistä on kiss(oj)a. En muista hetkeen olleeni yhtä samanhenkisessä, ystävällisessä ja draamavapaassa ympäristössä. Kaikki ovat enemmän tai vähemmän ambivertteja nörttejä, jotka eivät pidä [...]
   Niin.
   Syy sille, että tulette duuniporukan kanssa niin hyvin juttuun, on se jaettu tykkäyksen-/mielenkiinnonkohde. Tilanne olisi mitä todennäköisimmin sama, jos harrastaisitte kaikki intohimoisesti vesijuoksua, kuuntelisitte kaikki black metallia, tai asuisitte kaikki asuntomessualueella. 
   Toisin sanoen syy hyvään ryhmähenkeen on se, että jaatte tuon yhteisen nimittäjän, joka on vielä kaikille todennäköisesti jokseenkin merkittävä osa elämää. Eli esimerkiksi se, että kaikki teistä ostaisi nimenomaan Keijun margariinia, ei vielä riittäisi yhteiseksi nimittäjäksi, sillä se olisi liian triviaali ja merkityksetön elämänalue – toisin kuin esim lemmikinomistajuus, vesijuoksuharrastus, asuntomessuasuminen tai bläkkisfanitus. 
   Kas kun yhteisillä  mielenkiinnonkohteilla on tapana yhdistää ihmisiä. 
   Mutta ihan mielenkiinnosta pakko nyt kysyä kun ilmeisesti sulla on tästä parempaa tietoa kun mulla: mitä kissanomistajuus indikoi ihmisen persoonasta? Entä koiranomistajuus? Vaatiiko se identiteetin rakentaminen lemmikin ympärille nimenomaan kissan tai koiran, vai onko esim marsuihmisiä ja liskoihmisiä, ja millaisia he sitten ovat? 

   Lainaa

  13. jukkapalmu 14.9.2021 7:20
   Tulos: +37 (49 ääntä)
   "Ohari" on selvästi lyhenne jostain, mutta mistä?

   Lainaa

  14. Takkuinen hilleri 14.9.2021 7:33
   Tulos: +86 (86 ääntä)
   Nimi: Moka ei miellytä kaikkia, joten ei kommentoida enää.
   Että sellaset oharit. Ylläpito ottakoon sormenjälkesi.

   Lainaa

  15. Päätön alligaattori 14.9.2021 7:40
   Tulos: -3 (41 ääntä)
   jukkapalmu: "Ohari" on selvästi lyhenne jostain, mutta mistä?
   Luultavimmin sanasta "ohimarssi" (merkityksessä "petos", "huiputus"). Tai yksinkertaisesti "ohittaa (toinen, sovittu asia)". 🤔

   Lainaa

  16. Huikea kala 14.9.2021 8:10
   Tulos: -18 (42 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Oikeastiko Suomessa hylätään keskimäärin 55 kissaa päivässä? Kuulostaa ihan käsittämättömältä, kun kissojen omistajat vaikuttavat aina olevan niin omistautuneita, että matkaavat vaikka jalan Siperiaan ja takaisin, jos se on ainoa tapa pitää kissa tyytyväisenä. Mikä ihme tätä selittää? Ei kai niitä kesäkissojakaan nyt noin paljoa sentään oteta?
   Traumcityhän se.

   Lainaa

  17. Pisteliäs vadelma 14.9.2021 9:10
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Sprinkles: Kissaihmisyys on kyllä eräänlainen vedenjakaja. Sain hiljattain uuden työn, jonka työyhteisössä jokaisella meistä on kiss(oj)a. En muista hetkeen olleeni yhtä samanhenkisessä, ystävällisessä ja draamavapaassa ympäristössä. Kaikki ovat enemmän tai vähemmän ambivertteja nörttejä, jotka eivät pidä [...]
   Mitä se kertoo minun luonteesta, että minulla on kissa ja koira?

   Lainaa

  18. Piparjuuri 14.9.2021 9:15
   Tulos: +57 (61 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Oikeastiko Suomessa hylätään keskimäärin 55 kissaa päivässä? Kuulostaa ihan käsittämättömältä, kun kissojen omistajat vaikuttavat aina olevan niin omistautuneita, että matkaavat vaikka jalan Siperiaan ja takaisin, jos se on ainoa tapa pitää kissa tyytyväisenä. Mikä ihme tätä selittää? Ei kai niitä kesäkissojakaan nyt noin paljoa sentään oteta?
   Valitettavasti kissojen hylkääminen on suuri ongelma Suomessa. Kissoja ei leikata ja pentueet hylätään luontoon, jossa ne lisääntyvät sisäsiittoisesti ja saavat todella sairaita pentuja. Tästä voi lukea aiheesta lisää (sisältövaroitus - ei ole mukavaa luettavaa):
   https://yle.fi/uutiset/3-11584342
   "Suomen eläinsuojeluliitto ajaa lakimuutosta, jonka mukaan kaikki vapaana ulkoilevat kissat ja muut kuin siitokseen tarkoitetut kissat pitää leikata. Esimerkiksi löytöeläintaloista kissat luovutettaisiin vain leikattuina. Vetoomuksen mukaan kaikki kissat pitää myös rekisteröidä jollekin omistajalle ja tunnusmerkitä."
   Tämä olisi kyllä hyvä lakimuutos.

   Lainaa

  19. King Arthur 14.9.2021 9:26
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Sprinkles: Kissaihmisyys on kyllä eräänlainen vedenjakaja. Sain hiljattain uuden työn, jonka työyhteisössä jokaisella meistä on kiss(oj)a. En muista hetkeen olleeni yhtä samanhenkisessä, ystävällisessä ja draamavapaassa ympäristössä. Kaikki ovat enemmän tai vähemmän ambivertteja nörttejä, jotka eivät pidä [...]
   Minunkin mielestäni kertoo kyllä paljon ihmisen luonteesta jos valitsee ennemmin Beatlesin kuin Rollarit. Nimittäin sen että on kanssani samalla viivalla musiikillisesti ja luultavasti jaamme muitakin makuasioita.

   Lainaa

  20. Ilmiselvä kala 14.9.2021 9:28
   Tulos: -42 (84 ääntä)
   Sprinkles: Kissaihmisyys on kyllä eräänlainen vedenjakaja. Sain hiljattain uuden työn, jonka työyhteisössä jokaisella meistä on kiss(oj)a. En muista hetkeen olleeni yhtä samanhenkisessä, ystävällisessä ja draamavapaassa ympäristössä. Kaikki ovat enemmän tai vähemmän ambivertteja nörttejä, jotka eivät pidä [...]
   Kissat on herkkiä ja varovaisia. Eivät tykkää mölöihmisistä. Ja siksi kissaihmisetkin on herkkiä, varovaisia ja huomaavaisia, ei mölöjä.
   Jos törmäisin mieheen, joka tykkää kissoista ja JOSTA KISSA TYKKÄÄ eikä pelkää, se olis mun mies ❤

   Lainaa

  21. Tulos: +74 (74 ääntä)
   Zx: Oharit on siis ryhmä ihmisiä, joiden mielipiteistä ja käytöksestä Susanna ei pidä. Miksi ohari?
   Ehkä hän ajattelee, että oharit viittaa porukkaan, jonka hän *ohittaa*= ei ole tekemisissä. Aika lailla täytyy kyllä venyttää logiikkaa, että pääsee tuohon.

   Lainaa

  22. Tulos: 0 (22 ääntä)
   Kommentoin: Itse kaikista eniten haluaisin koiran, jos olisi mahdollista (allergia), mutta ihanaa olisi, kun saisi kissan ja koiran. Luen itseni myös tuohon konfliktiton ambivertti- kategoriaan :)
   Koirista useakin rotu voi olla hypoallergeenisia, eli ei ole sitä alukarvaa joka eniten pöllyää. Suoraan hypoallergeenisia kissarotuja ei ole, mutta jotkut rodut aiheuttaa enemmän kuin toiset.

   Lainaa

  23. Kihara muurahainen 14.9.2021 10:16
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Osaamaton riesa: Kyllä tuo luku kuulostaa ihan pätevältä senkin perusteella, mitä itselleni tulee vastaan. Kesäkissat ovat oikeasti melkoinen urbaanilegenda, sellaista en kymmenen vuoden elsu-kokemuksella ole kohdannut, eikä ilmiö ole ollut muillekaan tuttu. Yleensä näissä on kyse populaatioista tai ulkona [...]
   Itselle on tullut jokunen "kesäkissa" vastaan, eli sivutielle on auto pysähtynyt ja sen jäljiltä on löydetty laatikko jossa kissanpentu/-ja, myös tapauksia on tältä suunnalta, että on nähty kuinka isompi kissa heitetään autosta pihalle (pysähtyneestä autosta). Joten kyllä niitä kertakäyttö kissoja on, mutta kokoajan vähemmän. Suurin ongelma onkin nykyään leikkaamattomat kissat joilla on koti, mutta sikiävät naapurin leikkaamattoman kanssa.

   Lainaa

  24. Myötätunnoton hilleri 14.9.2021 10:44
   Tulos: +37 (49 ääntä)
   Proteiiniton leijona: Kesäkissaongelmaa meillä ei ole ollut enää vuosiin. Sen tilalle on tullut ilmiö, jossa kissa hylätään tai annetaan pois noin vuoden ikäisenä tai siinä hujakoilla, kun se kehittyy sukukypsään ikään, alkaa mouruta ja merkkailla paikkoja, ehkä myös riehua ja vaatia huomiota kuten kissa normaalisti [...]
   Meillä oli alueella yks ELÄINLÄÄKÄRI joka maakuntalehdessä julisti haastattelussa, että naaraskissan tulee saada tehdä yksi pentue tai se häiriintyy tjap.
   Ei ole kyl omat, leikatut naaraskissat häiriintyneitä vaikkeivat pentuja ole tehneet.
   En voi käsittää miksi niitä kissoja ei voi leikkauttaa, paljon helpompaa elämä niin. Joo, naaraskissan sterilointi maksaa reilut 100€ mutta niin se maksaa kissan ylläpitokin. Jos ei oo varaa maksaa niin sit ei ole varaa lemmikkiin. 
   Meillä maalla onneksi yhä useampi leikkauttaa kissansa ja kissan arvostus on noussut, toki valitettavasti niitä on edelleen jotka ei sitä tee ja ne 2-3 kissapentuetta tulee vuodessa.
   Minusta on käsittämätöntä, että eläinkodit yms. voivat antaa kissoja uusin koteihin leikkaamattomana. Se on ilmeisesti muuttumassa tulevassa lainmuutoksessa?
   Käsittämätöntä, anteeksi nyt vain, on se että villiintyneitä kissapopulaatioita ei saisi hävittää. Toki pitää varmistaa ettei ole kotikissoja, mutta ihan absurdia vaatia että ne pitäisi kouluttaa, tehdä sosiaaliseksi ja kotiuttaa, kun elsut pullistelee jo nyt kodittomista kissoista, jotka on jo sosiaalisia. Amerikassa (ja monessa muussa paikassa) tehdään niin että kissat otetaan kiinnni, leikataan ja päästetään takaisin. Elävät sen mitä elävät, mutta eivät lisäänny. Suomessahan tämmöinen ei onnistu

   Lainaa

  25. Vankkumaton joutsen 14.9.2021 10:51
   Tulos: +42 (58 ääntä)
   Ilmiselvä kala: Kissat on herkkiä ja varovaisia. Eivät tykkää mölöihmisistä. Ja siksi kissaihmisetkin on herkkiä, varovaisia ja huomaavaisia, ei mölöjä. Jos törmäisin mieheen, joka tykkää kissoista ja JOSTA KISSA TYKKÄÄ eikä pelkää, se olis mun mies ❤
   Tapaamani kissaihmiset ovat olleet herkkiä, varovaisia ja huomaavaisia ainoastaan kissojaan kohtaan. Ihmisiä voikin sitten kohdella miten sattuu.

   Lainaa

  26. Tulos: -37 (47 ääntä)
   Tormakka biisoni: Niin.Syy sille, että tulette duuniporukan kanssa niin hyvin juttuun, on se jaettu tykkäyksen-/mielenkiinnonkohde.
   Mutta ihan mielenkiinnosta pakko nyt kysyä kun ilmeisesti sulla on tästä parempaa tietoa kun mulla: mitä kissanomistajuus indikoi ihmisen persoonasta? 
   Enhän mä missään vaiheessa sanonut, että ainoastaan lemmikki määrittää omistajansa tai tekisi määrityksen ilman mitään muita vaikuttajia. Hence puhuin ”indikaattorista”.
   Muita indikaattoreita ovat juurikin täällä mainitut vesijuoksu, musiikkimaku tai ammatinvalinta. Ihminen koostuu palasista, mutta yleensä ihmisellä on se suurin palanen, joka vetää pienempiä palasia puoleensa. Jos kumpaakin miellyttää koira lemmikkinä kissaa enemmän, voi varovaisesti arvioida, että tämä pikkupala viittaisi siihen, että pääpaloilla on myös jotain yhteistä.
   En tiedä miksi, mutta omalla kohdallani suurimpia telltale-merkkejä sosiaalisesta yhteensopivuudesta on juurikin ollut lemmikki - silloinkin kun ulkopuolelle rajataan ammatti, harrastukset tai musiikkimaku. Ainoastaan elokuva/kirjallisuusmaku nousee yhtä vahvaksi tai vahvemmaksi merkiksi.
   Mulla on useammasta palvelualan duunista n. 50 henkilön otannalla kokemusta 15 vuoden ajalta kissa- sekä koiraihmisistä. Listaan seuraavaksi havaintojani, ja ihmisille, joilla on joku siunattu tarve absoluuttiseen ajatteluun:
   1. Esimerkit eivät kata koko ihmispopulaatiota - saati Suomalaisen kulttuurikehyksen ulkopuolisia sosiaalisia dynamiikoita (jos edes Etelä-Suomen ulkopuolisia)
   2. Sun kissa/koirakaveri/sinä itse olet luultavasti täysi poikkeus havaintoihini. Poikkeukset ovat aina tilastofaktaa, mutta eivät kumoa mediaanin olemassaoloa.
   3. En arvota ihmisyyttä lemmikkihankintojen perusteella. Enkä sano, että kumpikaan on toistaan parempi vain siksi, että itse kuulun toiseen.
   Kissaihmiset ovat usein luovempia (lähes kaikki tuntemani joko piirtävät tai soittavat) ja rauhallisempia. He tuntuvat olevan analyyttisia tarkkailijoita, mikä selittää osaltaan sen, että noissa työyhteisöissä on ollut vähemmän draamaa. Koiraihmiset ovat aktiivisia reippailijoita, jotka menevät useammin intuitio ja fiilis edellä ja saattavat ylpeilläkin räjähtävällä temperamentillaan. Tulisieluisuus taas omana henkilökohtaisena mielipiteenäni ei ole ammatillisessa kehyksessä aina toivottu ominaisuus, vaikka more power to those, jotka ovat itsevarmoja omissa nahoissaan.
   Siinä missä kissaihminen luultavimmin katsoo Marvel-elokuvia, koiraihminen todennäköisemmin Salkkareita. Kissaihminen keskustelee asioista, koiraihminen ihmisistä. Kissaihmisiä kiinnostaa spekuloida digitalisaation vaikutuksesta painoalaan, eikä siitä, onko Pirkolla vispiläkauppaa Jarnon kanssa. Kissaihmiset ovat myös passiivisempia ja todennäköisesti vähemmän halukkaita lentämään jokapaikan höylänä kaikkialla ja reppureissaamassa maailman ympäri. Kissaihminen valitsee pubin, koiraihminen valitsee karaoke/tanssiravintolan.
   Ja väännetään vielä rautalangasta: tunnen koraihmisen, joka on Marvel-fanaatikko. Kumpikin nykyisistä esimiehistäni on kissaihmisiä ja todella aktiivisia - toinen on jatkuvasti aktiiviliikuntaharrastusten parissa, eikä malta pysyä edes sairaana paikallaan, mutta hän on omassa otannassani todella harvinainen poikkeama.
   Oma kategoriahansa ovat ihmiset, jotka eivät edes pidä eläimistä. :^)

   Lainaa

  27. Tulos: +51 (55 ääntä)
   Kissakriisi on todellinen ja äärimmäisen surullinen osoitus ihmisten välinpitämättömyydestä ja tyhmyydestä.

   Lainaa

  28. It's a deal 14.9.2021 11:23
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Pisteliäs vadelma: Mitä se kertoo minun luonteesta, että minulla on kissa ja koira?
   Ahdistuneisuushäiriö, koska kummatkin äärilaidat pitävät sinua luopiona. Parhaan analyysin saat, kun käyt kissaryhmässä kehaisemassa koiraasi ja päinvastoin. :D

   Lainaa

  29. Harmaa kivi 14.9.2021 11:39
   Tulos: +46 (50 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Meillä oli alueella yks ELÄINLÄÄKÄRI joka maakuntalehdessä julisti haastattelussa, että naaraskissan tulee saada tehdä yksi pentue tai se häiriintyy tjap. Ei ole kyl omat, leikatut naaraskissat häiriintyneitä vaikkeivat pentuja ole tehneet. En voi käsittää miksi niitä kissoja ei voi leikkauttaa, [...]
     Catch-neuter-release toimii niissä maissa, joissa kissa voi elää ulkonakin ainakin ihan mahdollisen elämän, ja saada ruokaa ravintoloista tai vapaaehtoisilta kissatädeiltä. Esim. Istanbulissa ja Roomassa elää voimakkaita populaatioita. Suomessa villiintynyt kissa söisi luonnossa lintuja, kaupunkipopulaatioita ei ole, ja kuolisi talven tullessa ikävällä tavalla. 
     Mitä kissaihmisiin vs kodittomiin kissoihin tulee, luulen, että kissojaan hylkäävät ihmiset eivät ole kissaihmisiä sellaisena, kuin termin ymmärrän. Ystäväni lapsuudenkodissa asui kissoja siinä hollilla navetassa, ja niitä ruokittiin jos muistettiin. (Tästä on nyt 20 vuotta, joten en voi enää asiaan puuttua). Hän mainitsi kissat vasta kun niistä erikseen kysyin, eikä muistanut niiden nimiä tai mitään, jos nimiä olikaan. Omat kissani mainitsen noin joka toisessa lauseessa, ne ovat asuneet kanssani jo vuosikymmenen, ne on tietenkin sirutettu ja leikattu, ja niillä on myös passit, koska kun asuimme ulkomailla otin ne mukaan. Kaikki henkilöt, joilla sattuu olemaan kissoja, eivät ole kissaihmisiä.

   Lainaa

  30. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 14.9.2021 11:53
   Tulos: +33 (45 ääntä)
   Sprinkles: Enhän mä missään vaiheessa sanonut, että ainoastaan lemmikki määrittää omistajansa tai tekisi määrityksen ilman mitään muita vaikuttajia. Hence puhuin ”indikaattorista”. Muita indikaattoreita ovat juurikin täällä mainitut vesijuoksu, musiikkimaku tai ammatinvalinta. Ihminen koostuu palasista, mutta [...]
   Melkoista projisointia. :D Mun perhe ja suku on täynnä koiranomistajia, mutta ollaan introvertteja, luovia tyyppejä kaikki. Analyyttisia möllöttäjiä, jotka ei saa mitään kiksejä juoruilusta. Ehkä mun suku menee kokonaisuudessaan sun poikkeuslistalle? Mun kokemuksella nimittäin myös älyttömimmät ekstrovertit on kissanomistajia. Taitaa olla niin, että 50 henkilön otanta juuri sun palvelualan työpaikoilta ei oikeasti vaan ole vielä riittävän kattava otanta. Poikkeukset on tilastofaktaa, mutta luotettava tieto perustuu satunnaisotantaan, ei henkilökohtaisen elämän tuottamaan mutuun.
   Proteiiniton leijona: Kesäkissaongelmaa meillä ei ole ollut enää vuosiin. Sen tilalle on tullut ilmiö, jossa kissa hylätään tai annetaan pois noin vuoden ikäisenä tai siinä hujakoilla, kun se kehittyy sukukypsään ikään, alkaa mouruta ja merkkailla paikkoja, ehkä myös riehua ja vaatia huomiota kuten kissa normaalisti [...]
   Kiitos sinulle ja muille vastanneille. Toivottavasti joku kissan ottamista harkitseva lukee nämä kommentit ja osaa niiden avulla toimia vastuullisesti.
   King Arthur: Minunkin mielestäni kertoo kyllä paljon ihmisen luonteesta jos valitsee ennemmin Beatlesin kuin Rollarit. Nimittäin sen että on kanssani samalla viivalla musiikillisesti ja luultavasti jaamme muitakin makuasioita.
   Jestas! Vihdoin tajuan, miks vaikutatkin niin hyvältä tyypiltä!

   Lainaa

  31. Tulos: +65 (67 ääntä)
   Tormakka biisoni: Vaatiiko se identiteetin rakentaminen lemmikin ympärille nimenomaan kissan tai koiran, vai onko esim marsuihmisiä ja liskoihmisiä, ja millaisia he sitten ovat? 
   Liskoihmiset pyrkivät Illuminatin kanssa orjuuttamaan ihmiskunnan 5g:n ja koronarokotteiden avulla. Marsuihmisistä en tiedä.

   Lainaa

  32. Raavas opas 14.9.2021 12:38
   Tulos: +47 (47 ääntä)
   Lähipiirissä on valitettavasti kaheli, joka haalii elukoita nurkkiin eikä ole kykenevä huolehtimaan edes itsestään. Kissat koko ajan tiineinä, useampi koira aitauksessa ja yksi sielläkin alati kiinni kytkettynä ettei karkaa ja sitten ihmetellään millä ihmeellä ne siellä keskenään lisääntyy ja syntyy ihania lutusia yllätysjälkeläisiä(?!), joita koko muu suku käy fiilistelemässä. Lapsi (kyllä, myös lapsi on pyöräytetty ja muu suku huolehtii pitkälti hänenkin hoidostaan) oppii samanlaiseen täysin vastuuttomaan eläintenpitoon. Sekopäätä kumartavat kaikki, koska on täysin arvaamaton ja hullu eikä puoliso uskalla tai ole kykenevä potkaisemaan pois kuvioista. Naapurit varmaan tehneet elsuja ja lasuja, mutta eipä ole järeitä toimenpiteitä vaatinut. Sääliksi käy lapsi ja eläimet. Kyllä näitä tapauksia vaan on ja aivan liikaa.

   Lainaa

  33. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Mikäli oikein muistan, niin Susanna on kissanomistaja. Nämä "fanaattiset kissanomistajat" ovat hänen mielestään niitä, jotka eivät anna kissojensa kulkea vapaina ja jotka eivät ylpeästi kerro mitä kaikkia eläimiä heidän kattinsa ovat pyydystäneet.

   Lainaa

  34. Tulos: +54 (58 ääntä)
   Minusta jännin asia näissä kissakeskusteluissa on, että VASTUSTAAKO joku tätä muutosta? Keneltä menisi maailma pilalle, jos kissoja sterilisoitaisiin tai niille tehtäisiin samanlainen pakollinen rekisteröinti/tunnistussiru-järjestelmä kuin koirilla on? Aikoinaan Suomessa oli tämän samanlainen ongelma koirien kanssa. Se ratkaistiin koiraverolla ja nyt Suomessa hylätään koiria todella vähän. Monet sanovat syyksi hinnan, mutta toinen asia on vaivan näkeminen: kissan voi saada yhdellä puhelinsoitolla, mutta koiraa voi joutua odottamaan vuosia. Lyhyimmilläänkin ajat on muutamia viikkoja, koska koirilla on tarkasti määritetyt luovutusiät. Kissoja taas annetaan eteenpäin aivan liian nuorina. Lisäksi koirilla tehdään esimerkiksi rokotukset ja madotukset tosi selkeiksi.

   Lainaa

  35. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Sprinkles: Enhän mä missään vaiheessa sanonut, että ainoastaan lemmikki määrittää omistajansa tai tekisi määrityksen ilman mitään muita vaikuttajia. Hence puhuin ”indikaattorista”. Muita indikaattoreita ovat juurikin täällä mainitut vesijuoksu, musiikkimaku tai ammatinvalinta. Ihminen koostuu palasista, mutta [...]
   Jokainen aikuinen, työssäkäyvä tai harrastava ihminen on tavannut elämässään niin monta kissa- ja koiraihmistä, että voi tehdä itseäsi vastaavalla kompetenssilla oman listansa. Sinulla ei siis ole asiassa yhtään sen enempää asiantuntemusta kuin minullakaan, ellet satu olemaan asiaa tieteellisesti tutkinut henkilö tai töissä eläinalalla. Kommentoin siis itsesi veroisena ”asiantuntijana” paria sinun esittämääsi yleistystä:
   Jotenkin allekirjoitan ensimmäiset väittämäsi ekstrovertti/introvertti-akselista ja liikunnallisuudesta. Toki varmaan tilastollisesti koiraihmiset liikkuvat enemmän ulkona, kun kerran pakko on. Ja onhan koira keskimäärin varmasti enemmän sosiaalisuutta kaipaava eläin kuin kissa. Jolloin ehkä aavistuksen enemmän sosiaaliset ihmiset valitsevat lemmikikseen koiran.
   Jos pitäisi valita Salkkareiden ja Marvelin välillä, niin väittäisin omalla kokemuksella asian olevan juuri päinvastoin kuin mitä sinä sanoit. Todennäköisesti meistä molemmat ovat yhtä väärässä, eikä asiassa löydy tilastollista yhteyttä. 
   Sama juttu juoruilun suhteen. Käsittämätön johtopäätös, johon olet päätynyt. 😄
   Yleisesti ottaen johtopäätöksesi ovat jokainen niin karkean yleistäviä ja poikkeuksia on niin paljon, etten ikinä itse uskaltaisi tehdä ihmisestä mitään olettamusta ainoastaan sen perusteella, millainen lemmikki kotoa löytyy.
   Yhden yleistyksen kuitenkin teen. Ihmiset, jotka määrittelevät itsensä jommaksi kummaksi, ovat lähtökohtaisesti suppeakatseisia ja stereotyypistäviä henkilöitä, jotka arvottavat ihmisiä täysin väärin perustein. 🤷‍♀️

   Lainaa

  36. Tulos: +20 (32 ääntä)
   Onkohan Traumcityllä kaikki kunnossa? Olen vähän huolissani. Täällä on ollut kissa-aiheinen moka esillä jo koko päivän, mutta T ei ole käynyt kommentoimassa. 😳

   Lainaa

  37. Peruuttamaton riikinkukko 14.9.2021 15:52
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Sprinkles: Enhän mä missään vaiheessa sanonut, että ainoastaan lemmikki määrittää omistajansa tai tekisi määrityksen ilman mitään muita vaikuttajia. Hence puhuin ”indikaattorista”. Muita indikaattoreita ovat juurikin täällä mainitut vesijuoksu, musiikkimaku tai ammatinvalinta. Ihminen koostuu palasista, mutta [...]
   Kuvasit juuri minut, käytit termiä "kissaihminen." Olen introvertti-ekstrovertti-akselilla hyvin lähellä intropuolta, viihdyn kotona ja tykkään pohdiskella. Olen myös luova sekä kädentaidoiltani että arkielämässä ja soitan pianoa. 
   Omistan kaksi koiraa, enkä ehkä ikinä ottaisi kissaa. Ei siksi, että inhoaisin niitä, vaan siksi, että mielestäni niiden hoitaminen on vaivalloisempaa kuin koirien.

   Lainaa

  38. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Zx: Oharit on siis ryhmä ihmisiä, joiden mielipiteistä ja käytöksestä Susanna ei pidä. Miksi ohari?
   Veikkaan että hän luulee oharin viittaavan siihen, millaiset asiat saavat mennä "ohi", eli esim. millaiset ihmiset on parempi suosiolla ohittaa.

   Lainaa

  39. Letittämätön kyyhky 14.9.2021 16:14
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Ilmiselvä kala: Kissat on herkkiä ja varovaisia. Eivät tykkää mölöihmisistä. Ja siksi kissaihmisetkin on herkkiä, varovaisia ja huomaavaisia, ei mölöjä. Jos törmäisin mieheen, joka tykkää kissoista ja JOSTA KISSA TYKKÄÄ eikä pelkää, se olis mun mies ❤
   Mä kyllä miellän itseni "mölöihmiseksi", oon puhelias, eläväinen ja kovaääninen. En yhtään herkkä tai varovainen (päinvastoin, aina törmäilemässä huonekaluihin). Silti miellän itseni myös kissaihmiseksi, ja omien kissojen lisäksi myös vieraat kissat ovat aina tykänneet. Myös mieheni joka on aika mölö myös ja vieläpä koiraihminen on kissani rakkauden kohde. Mies ei edes tykännyt kissoista ennen kun tapasi minun kissani, joka sulatti sydämen.

   Lainaa

  40. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Entäs me kani-ihmiset - mitähän mehukkaita yleistyksiä Feissarimokien Keittiöpsykologiaosastolla on meistä tarjota?

   Lainaa

  41. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Ilmiselvä kala: Kissat on herkkiä ja varovaisia. Eivät tykkää mölöihmisistä. Ja siksi kissaihmisetkin on herkkiä, varovaisia ja huomaavaisia, ei mölöjä. Jos törmäisin mieheen, joka tykkää kissoista ja JOSTA KISSA TYKKÄÄ eikä pelkää, se olis mun mies ❤
   Valitettavasti olen naimisissa.

   Lainaa

  42. Tulos: -5 (17 ääntä)
   Proteiiniton leijona: [...] yhdet pennut täytyy teettää, että ensimmäinen kiima täytyy antaa tulla ja kissan täytyy antaa kokea "murrosikä", tai että liian varhainen leikkaus on vaaraksi terveydelle [...]
   Olen kuullut väitteen ihan järkevältä ihmiseltä, että tyttökissa ei pyydystä hiiriä ellei ole saanut yhtä pentuetta.

   Lainaa

  43. Kädetön raparperi 14.9.2021 23:01
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Sprinkles: Enhän mä missään vaiheessa sanonut, että ainoastaan lemmikki määrittää omistajansa tai tekisi määrityksen ilman mitään muita vaikuttajia. Hence puhuin ”indikaattorista”. Muita indikaattoreita ovat juurikin täällä mainitut vesijuoksu, musiikkimaku tai ammatinvalinta. Ihminen koostuu palasista, mutta [...]
   No nyt on kyllä niin uskomatonta jöötiä, etten tiedä edes mistä aloittaa. Taidan sanoa vain, että että tuo sinun ei-niin-satunnaisesti valikoitunut otantasi on täysin riittämätön tekemään minkäänlaisia johtopäätöksiä. Itse asiassa tuo jaaritteleva projisointisi kertonee enemmän omasta tuttava- ja elinpiiristäsi kuin koirien ja kissojen omistajista yleisesti. 
   Marvel ja Salkkarit 😂

   Lainaa

  44. Ehtymätön puhveli 14.9.2021 23:05
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Minä veikkaan että Sussu ajatteli, että ohari = ohis = asiaan liittymätön kommentti, intter netti kieltä katsokaas!

   Lainaa

  45. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Sprinkles: Enhän mä missään vaiheessa sanonut, että ainoastaan lemmikki määrittää omistajansa tai tekisi määrityksen ilman mitään muita vaikuttajia. Hence puhuin ”indikaattorista”. Muita indikaattoreita ovat juurikin täällä mainitut vesijuoksu, musiikkimaku tai ammatinvalinta. Ihminen koostuu palasista, mutta [...]
   Miksi ihmeessä passiivisen rauhallinen ja analyyttinen tarkkailija haluaisi katsella toimintaelokuvia? Eivätkö ne soveltuisi paremmin reissaamisesta ja kokemuksista nauttiville energisille mölöihmisille?

   Lainaa

  46. Piparjuuri 15.9.2021 0:16
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Poppari: Miksi ihmeessä passiivisen rauhallinen ja analyyttinen tarkkailija haluaisi katsella toimintaelokuvia? Eivätkö ne soveltuisi paremmin reissaamisesta ja kokemuksista nauttiville energisille mölöihmisille?
   Pakko vielä ihastella tätä luovaa suomen kieltämme - mölöihminen, heti tulee mielikuva millaisesta ihmisestä on kyse vaikka sana ei mitään tarkoitakaan.

   Lainaa

  47. Pelkäämätön soturi 15.9.2021 0:46
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Sitä mitä aina ihmettelen, että miksi kaikki hullut, tyhmät ja muuten haan sairaat ihmiset hankkivat kissoja mutta normaalit ihmiset äärimmäisen harvoin. Miksi juuri kissat kiinnostavat sekopäitä niin paljon?

   Lainaa

  48. Tormakka biisoni 15.9.2021 4:12
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Sprinkles: Enhän mä missään vaiheessa sanonut, että ainoastaan lemmikki määrittää omistajansa tai tekisi määrityksen ilman mitään muita vaikuttajia. Hence puhuin ”indikaattorista”. Muita indikaattoreita ovat juurikin täällä mainitut vesijuoksu, musiikkimaku tai ammatinvalinta. Ihminen koostuu palasista, mutta [...]
   Oli kyllä niin ihmeellinen ja ristiriitainen kommentti, että ajattelin että täytyy vastata, mutta täällä onneksi näämmä ovat monet muut ehtineet jo sanoa aikalailla kaiken sen, minkä olisin itse vastaukseeni kirjoittanut. 
   Mutta siis huomasitko ollenkaan itse, että ensin sanoit, ettei lemmikki ole ainoa identiteettiä määrittävä tekijä – sen jälkeen listasit aika käsittämättömän kattavat kuvaukset siitä, kuinka ”kissaihmiset” eroavat ”koiraihmisistä?” 
   Ja sitten vielä jotenkin alentuvan ylimielisesti viittasit siihen, kuinka muiden kommentoijien kokemukset voivat hyvinkin olla niitä ”tilastollisia poikkeamia”, kun itse taas ilmeisesti kehitit tämän tilaston 50:n ihmisen otannasta? 
   Et myöskään edelleenkään vastannut siihen, miten tuo sinun kattava otantasi suhtautuu ihmisiin, joilla on sekä koir(i)a että kiss(oj)a. Satunpa tietämään sellaisenkin tapauksen, jolla on koirien ja kissojen lisäksi myös käärmeitä, sekä joku jyrsijä, en muista mikä. Onko keittiöpsykologin opinnoissasi tullut vastaan tietoa siitä, miten tällainen ihminen tulisi kategorisoida? Onko kyseessä väistämättä joistain pahoista identiteetin ja minuuden häiriöistä kärsivä ihminen, vai osaavatko tilastosi sanoa mitä kyseisiä eläimiä omistavat ihmiset mieluiten telkkarista katsoo?
   Jos mä nyt kerron sulle tän salaisuuden, mutta – shhh! – älä kerro kellekään! 
   Se, pitääkö ihminen eniten kissoista, koirista, liskoista, marsuista, freteistä tai vaikka lehmistä, ei kerro sen ihmisen persoonasta mitään muuta kuin sen, mistä eläimestä ihminen sattuu eniten pitämään. 
   Ps. Tietenkään et ”arvota ihmisyyttä lemmikkihankintojen perusteella, tai pidä toista ryhmää parempana vaikka itse toiseen kuulutkin.” Mutta luettuani nyt nuo kuvailusi kissa- ja koiraihmisistä, niin anna kun arvaan: taidat itse omistaa kissan? :D 

   Lainaa

  49. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Pisteliäs vadelma: Mitä se kertoo minun luonteesta, että minulla on kissa ja koira?
   Sen, että sinusta ei tiedä ootko lintu vai kala, etkä ainakaan missään suhteessa ole luotettava. Kaikin puolin epäilyttävä hyypiö.

   Lainaa

  50. Kiistaton mango 15.9.2021 9:28
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Njäh: Minusta jännin asia näissä kissakeskusteluissa on, että VASTUSTAAKO joku tätä muutosta? Keneltä menisi maailma pilalle, jos kissoja sterilisoitaisiin tai niille tehtäisiin samanlainen pakollinen rekisteröinti/tunnistussiru-järjestelmä kuin koirilla on? Aikoinaan Suomessa oli tämän samanlainen [...]
   Aika moni vastustaa joo. Rahanmeno on suurin nurinan aihe, mikä on tietty sinänsä huvittavaa kun se hinta on joku 0-20€ rekisteröinnit mukaan lukien. Toinen yleinen (ja ilmeisen tosissaan esitetty) vastaväite liittyy itse siruun, eli että sillä joko pyritään tarkkailemaan kaikkia kissoja ja niiden omistajia (tätä näkyy paljon koiraryhmissäkin niille tulevan pakollisen rekisteröinnin tiimoilta), tai pohjustetaan juuri mainitsemasi eläinveron asettamista, jota vastustetaan ihan periaatteesta oli perusteita tai ei. Lisäksi löytyy sitten niitä, jotka vastustaa sillä selityksellä, että jos sirutus tulee pakolliseksi, määrittelemätön "moni" jättää käyttämättä lemmikkinsä lääkärissä siinä pelissä, että siellä lyödään siru niskaan pakolla. Eivät siis puhu itsestään eikä ainakaan omaan silmään ole osunut ihmistä, joka itse näin kokisi. Sitä paitsi kissoja käytetään jo nykyään aivan liian harvoin lääkärissä vaikka se olisi kuinka tarpeen. On aika vaikeaa uskoa, että sirupakolla olisi kovin huomattava lisäävä vaikutus.
    Sterilisoinnin suhteen vastustusta perustellaan noilla samoilla syillä. Kissan oikeus, terveyteen liittyvät väärinkäsitykset, vanhentuneet uskomukset ettei leikattu kissa metsästä. Lisäksi yllättävän paljon maalaillaan kauhukuvia siitä kuinka kissat loppuvat pian maailmasta jos edes vapaasti ulkoilevien leikkauttamisesta tulee vastuuperiaatteen mukaisesti pakollista. Tämä oli aika yleisesti esitetty syy mm. jättää kannattamatta aiemmin pinnalla ollutta kansalaisaloitetta.
   Summa summarum - "kissaihmisistä" löytyy ei-niin-vaatimaton määrä ihmisiä, jotka ihan suoraan vastustavat kissojen yleistä hyvinvointia ja arvoa lisääviä toimia.
   Väsynyt: Olen kuullut väitteen ihan järkevältä ihmiseltä, että tyttökissa ei pyydystä hiiriä ellei ole saanut yhtä pentuetta.
   Järkeväkin sortuu joskus luottamaan mutuun tai vanhoihin uskomuksiin. Päivitettyä tietoa on onneksi helppo löytää ihan virallisista lähteistä. Esimerkiksi monen eläinlääkäriaseman ja -ketjun sivuilta löytyy nykyään tietopaketteja toimenpiteistä kuten juuri leikkauksesta, joissa kumotaan tällaisia uskomuksia leikkaukseen ja myös varhaisleikkaukseen liittyen. Tästä kannattaa kaverille vinkata - siis jos uskaltaa, joillekin aihe on tosi arka ja on hankalaa tulla sinuiksi sen kanssa, että on jossain lemmikin hoitoon liittyvässä asiassa ollut väärässä.

   Lainaa

  51. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Sprinkles: Enhän mä missään vaiheessa sanonut, että ainoastaan lemmikki määrittää omistajansa tai tekisi määrityksen ilman mitään muita vaikuttajia. Hence puhuin ”indikaattorista”. Muita indikaattoreita ovat juurikin täällä mainitut vesijuoksu, musiikkimaku tai ammatinvalinta. Ihminen koostuu palasista, mutta [...]
   "En tietenkään määritä ketään yksinomaan lemmikinomistajuuden perusteella saatika arvota heitä sen takia, MUTTA... kaikki kissanomistajat ovat hiljaisia, analyyttisiä älykköjä jotka tykkäävät sivistää itseään laatuelokuvilla tai hyvällä kirjalla ja keskustella älykköasioista ja kaikki koiraihmiset ovat aivottomia hölöttäjiä jotka riehuvat menemään omat mielihalut edellä, kehuskelevat räyhäämisellään ja tykkäävät katsoa telkasta aivotonta hömppää ja juoruilla. Sattumoisin kuulun itse tähän ihmisryhmään jota kuvasin juuri yksinomaan positiivisina pidetyillä asioilla :)"

   Lainaa

  52. Jämerä hanhi 15.9.2021 14:14
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Sprinkles: Kissaihmisyys on kyllä eräänlainen vedenjakaja. Sain hiljattain uuden työn, jonka työyhteisössä jokaisella meistä on kiss(oj)a. En muista hetkeen olleeni yhtä samanhenkisessä, ystävällisessä ja draamavapaassa ympäristössä. Kaikki ovat enemmän tai vähemmän ambivertteja nörttejä, jotka eivät pidä [...]
   Eiköhän kissaihmiset ole enemmänkin introverttejä kuin ambeja..

   Lainaa

  53. Jämerä hanhi 15.9.2021 14:16
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Ilmiselvä kala: Kissat on herkkiä ja varovaisia. Eivät tykkää mölöihmisistä. Ja siksi kissaihmisetkin on herkkiä, varovaisia ja huomaavaisia, ei mölöjä. Jos törmäisin mieheen, joka tykkää kissoista ja JOSTA KISSA TYKKÄÄ eikä pelkää, se olis mun mies ❤
   Kissamiehet ovat kyllä parhaita, siksi usein varattuja :)

   Lainaa

  54. Jämerä hanhi 15.9.2021 14:17
   Tulos: -8 (16 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Sitä mitä aina ihmettelen, että miksi kaikki hullut, tyhmät ja muuten haan sairaat ihmiset hankkivat kissoja mutta normaalit ihmiset äärimmäisen harvoin. Miksi juuri kissat kiinnostavat sekopäitä niin paljon?
   Juu, kissoja hankkivat nimenomaan rikolliset mm. diilerit..pelottelevat niillä sitten koko naapurustoa, räkyttävätkin aamusta iltaan.

   Lainaa

  55. Jämerä hanhi 15.9.2021 14:20
   Tulos: -9 (17 ääntä)
   Njäh: Minusta jännin asia näissä kissakeskusteluissa on, että VASTUSTAAKO joku tätä muutosta? Keneltä menisi maailma pilalle, jos kissoja sterilisoitaisiin tai niille tehtäisiin samanlainen pakollinen rekisteröinti/tunnistussiru-järjestelmä kuin koirilla on? Aikoinaan Suomessa oli tämän samanlainen [...]
   Koiraveroa ei ole ollut enää vuosiin, ei edes pk-seudulla! Se on tietysti naurettavaa, muut sitten kustantavat koirapuistot ja teiden siivoukset, uudet katulamput jne.

   Lainaa

  56. Harmittava hamsteri 15.9.2021 23:24
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Piparjuuri: Entäs me kani-ihmiset - mitähän mehukkaita yleistyksiä Feissarimokien Keittiöpsykologiaosastolla on meistä tarjota?
   Ei mitään. On vain kissa- ja koiraihmisiä. Muita vaihtoehtoja ei ole.

   Lainaa

  57. Harmittava hamsteri 15.9.2021 23:27
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Väsynyt: Olen kuullut väitteen ihan järkevältä ihmiseltä, että tyttökissa ei pyydystä hiiriä ellei ole saanut yhtä pentuetta.
   Meidän leikattu narttu pyydystää hiiriä ja kutsuu nuorempaa kissa syömään sen, vaikka ei ole omia pentuja saanut. Tai siis oletan, että kutsuu. Ihme mouruamista, mitä ennen tätä uutta ei koskaan pitänyt vaan söi hiiret itse.

   Lainaa

  58. Rajoittunut piimä 16.9.2021 11:01
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Sprinkles: Enhän mä missään vaiheessa sanonut, että ainoastaan lemmikki määrittää omistajansa tai tekisi määrityksen ilman mitään muita vaikuttajia. Hence puhuin ”indikaattorista”. Muita indikaattoreita ovat juurikin täällä mainitut vesijuoksu, musiikkimaku tai ammatinvalinta. Ihminen koostuu palasista, mutta [...]
   "Me kissaihmiset NIIN ei olla samanlaisia kuin muut! Not like the other girls!"

   Lainaa

  59. Tahdistamaton keiju 21.9.2021 4:18
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kissojen (ja muidenkin eläinten) hylkääjät ovat raukkamaisia otuksia. Vois edes sen verran vaivautua että etsii eläimelle uuden kodin, siitähän voi saada vaikka rahaa jos ei muuten jaksa. Pellet.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: akvaario, kissakriisi, kissat, kuva, oharit, sisustus, sormenjäljet