Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 418

Oikea paikka, oikea aika, mutta hetkinen...
Suurenna näkymä
Kirpputorin löytöjä, osa 418

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 35 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +282 (296 ääntä)
   Piristeitähän sitä oltiin tulossa ostamaan. Olis keittäny kahvit kuppin ja lyönyt kaupat lukkoon.🤔

   Lainaa

  2. Tornipöllö 14.9.2021 0:36
   Tulos: +347 (351 ääntä)
   Jos Selinan pyörä on ihan laillisesti myynnissä, niin voisin vaihtaa sen kouralliseen välimerkkejä. Hänellä tuntuu olevan kovasti pulaa niistä.

   Lainaa

  3. Tulos: +183 (191 ääntä)
   Pyöräilmoituksessahan ei ole mitään epäilyttävää..

   Lainaa

  4. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 14.9.2021 1:23
   Tulos: -16 (178 ääntä)
   Jotenkin hämmentää Nooran kommentti. Eikö kyseinen sohva vaan ole hänelle mieleen, kun ei maksaisi kuin 125 e jos sitäkään? Nollahan on varmaankin jäänyt myynti-ilmoituksesta uupumaan. Noin uutta, isoa ja siistiä on varmaan aika turha haaveillakaan tuohon hintaan saavansa. Mukavan mummunsohvan sillä voisi saadakin.

   Lainaa

  5. Tulos: +188 (192 ääntä)
   Tornipöllö: Jos Selinan pyörä on ihan laillisesti myynnissä, niin voisin vaihtaa sen kouralliseen välimerkkejä. Hänellä tuntuu olevan kovasti pulaa niistä.
   Voitko samalla takavarikoida muutaman välilyönnin, kun niitä näyttäis hänellä olevan ihan liikaa?

   Lainaa

  6. Masentunut kukka (Pluri) 14.9.2021 1:56
   Tulos: +64 (68 ääntä)
   Tornipöllö: Jos Selinan pyörä on ihan laillisesti myynnissä, niin voisin vaihtaa sen kouralliseen välimerkkejä. Hänellä tuntuu olevan kovasti pulaa niistä.
   Välejä sen sijaan löytyy liiankin kanssa. Polku pyörä.

   Lainaa

  7. Likempi luovuttaja 14.9.2021 3:58
   Tulos: +137 (159 ääntä)
   Sohva maksanut uutena varmaan 2500, eikä 250.

   Lainaa

  8. Haiseva jääkarhu 14.9.2021 4:09
   Tulos: +202 (210 ääntä)
   Sohvamokassa naurahdin enemmän noille "Chanelin" sohvatyynyille kun sohvan hinnalle.

   Lainaa

  9. Aateliton tonttu 14.9.2021 5:18
   Tulos: +70 (90 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Jotenkin hämmentää Nooran kommentti. Eikö kyseinen sohva vaan ole hänelle mieleen, kun ei maksaisi kuin 125 e jos sitäkään? Nollahan on varmaankin jäänyt myynti-ilmoituksesta uupumaan. Noin uutta, isoa ja siistiä on varmaan aika turha haaveillakaan tuohon hintaan saavansa. Mukavan mummunsohvan sillä voisi saadakin.
   Höpö höpö.
   Ehkei tosiaan ihan tuon kokoista ja noin vähän käytettyä sillä 125€:lla saa (vaikkei se mikään täys mahdottomuuskaan ole; yhden roska on toisen aarre jne, ja kyllä sellaisia huippulöytöjä tulee vastaan aika ajoin.) Mutta kyllä kirpparitoiminnassa nimenomaan on sellainen pointti, että sitä tavaraa saa halvalla, kun myyjä haluaa siitä eroon. Aika hyvä nyrkkisääntö on, että tuollaisen käyttötavaran arvo tippuu puoleen saman tien sillä ostohetkellä, ja mitä pidempään on käytössä, sitä enemmän jälleenmyyntiarvo laskee. 
   Itse esim olen kerran ostanut ison, pari vuotta vanhan, jämäkän, siistin ja vielä levitettävän divaanisohvan 50€:lla. 
   Sen sijaan väittäisin, että niistä niin kutsutuista mummonsohvista, eli niistä sellaisista usein kukkakuosillisista, kulahtaneista ja kömpelön näköisistä kasarisohvista,  on oikeastaan melkein turha pyytää yhtään mitään rahaa, kun täysin hyväkuntoisia ja hyvännäköisiä sohvia saa käytettynä helposti 50-150€:lla. 
   Ja vaikka tuo myynti-ilmoituksen sohva onkin varmasti ollut tosi kallis uutena ja noin vähän käytetty, väittäisin, että aika turha siitä on jotain +/- tonnia pyytää. Luulen nimittäin, että yleensä ihmiset, jotka haluaa ja joilla on varaa tonnin sohvaan, käynee mieluummin ostamassa sen ihan uuden sohvan kaupasta. Siten saa sillä rahallaan just sellaisen kun haluaa, ja vielä semmoisen mihin ei ole joku vieras ihminen vuoden verran piereskellyt. Tarkoitan vain, että harva ihminen varmaankaan käytetystä sohvasta maksaisi 1500€ – osalle (kuten itselleni) se olisi aivan liian suolainen hinta, ja niille joille tuo hinta ok, heittävät ehkä mieluummin siihen vaikka sen parisataa päälle ja hakevat kaupasta uuden. 
   No, voin toki olla väärässäkin. Mutta itse melkein sanoisin, että joku ~500€ vois olla sellainen hinta, millä tuon ko sohvan saisi varmimmin ja nopeimmin myytyä. 

   Lainaa

  10. Tyyni tonttu 14.9.2021 6:57
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   Polku pyörä ja kulma sohva.

   Lainaa

  11. Komia robotti 14.9.2021 7:13
   Tulos: -5 (27 ääntä)
   Tornipöllö: Jos Selinan pyörä on ihan laillisesti myynnissä, niin voisin vaihtaa sen kouralliseen välimerkkejä. Hänellä tuntuu olevan kovasti pulaa niistä.
   Tämäolihyväidea,kiitos!

   Lainaa

  12. Tulos: -41 (55 ääntä)
   Haiseva jääkarhu: Sohvamokassa naurahdin enemmän noille "Chanelin" sohvatyynyille kun sohvan hinnalle.
   Mistä tiedät ettei ole aidot? 2500€ sohva ja 700€ matto, niin ihan hyvin voi olla aidot😅

   Lainaa

  13. Tulos: +103 (113 ääntä)
   Kaveripiiristä on niin moni uusi tuhansien arvoinen pyörä lähtenyt kävelemään etten oikein jaksa enää huvittua näistä varastetun tavaran ilmoituksista. Hommaa ei saada mitenkään kuriin kun nistit saa sakon käteen ja viikon päästä on taas pari täysjoustoa myynnissä.

   Lainaa

  14. King Arthur 14.9.2021 9:15
   Tulos: +107 (109 ääntä)
   PJKV: Mistä tiedät ettei ole aidot? 2500€ sohva ja 700€ matto, niin ihan hyvin voi olla aidot😅
   Itseä huvittaisi aidotkin, mutta ihmiset arvostaa eri asioita.

   Lainaa

  15. Apinaattori 14.9.2021 9:22
   Tulos: -4 (30 ääntä)
   Kyllähän se avain voi hukkua ihan omastakin pyörästä.

   Lainaa

  16. Epäsuora hyeena 14.9.2021 9:24
   Tulos: +9 (29 ääntä)
   Likempi luovuttaja: Sohva maksanut uutena varmaan 2500, eikä 250.
   Junttisohva.

   Lainaa

  17. Nukkuva orava 14.9.2021 9:52
   Tulos: +78 (82 ääntä)
   Peeke: Kaveripiiristä on niin moni uusi tuhansien arvoinen pyörä lähtenyt kävelemään etten oikein jaksa enää huvittua näistä varastetun tavaran ilmoituksista. Hommaa ei saada mitenkään kuriin kun nistit saa sakon käteen ja viikon päästä on taas pari täysjoustoa myynnissä.
   Saisi edes sen sakon, mutta kun 95% tapauksista jää kokonaan tutkimatta resurssien vähyyden takia.. Pyörävarkauksista tehdyt rikosilmoitukset menee suoraan ö-mappiin.

   Lainaa

  18. Tulos: +70 (90 ääntä)
   Ja tämä amfetamiinin ostajako Sofialle ihan itse kertoi että ei hän mukia halua vaan hän on ostamassa amfetamiinia?

   Lainaa

  19. Harmaa kivi 14.9.2021 11:20
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   Apinaattori: Kyllähän se avain voi hukkua ihan omastakin pyörästä.
     Voi, itselleni on käynytkin niin ja kävin sitten pyöräliikkeessä rikotuttamassa lukon. Mutta eri asia, kun tiedän pyörän omakseni ja voin vaikka esittää kuitin jos tarvitaan. En veisi jotain netistä ostettua pyörää, koska todennäköisyys, että se on varastettu, on 99%. Jos pyörä tosiaan on Selinan oma, niin kannattaisi ensin hoitaa lukko kuntoon ja sitten yrittää myydä. Tosin en ostaisi keneltäkään pyörää, ellei myyjällä ole esittää alkuperäistä ostokuittia tai muuta todistetta oikeasta omistajuudesta; pyörävarkaat tosiaan ovat vihonviimeinen vitsaus.

   Lainaa

  20. Tulos: +41 (59 ääntä)
   Aateliton tonttu:
   Mutta kyllä kirpparitoiminnassa nimenomaan on sellainen pointti, että sitä tavaraa saa halvalla, kun myyjä haluaa siitä eroon. 
   Ja kukakohan tämän säännön on päättänyt? Itseäni ainakin ärsyttää, kun joku tulee kertomaan, mikä on ainut sallittu motiivi kaupata tavaroitaan.  Miksi ihmiset eivät saisi myydä omaa omaisuuttaan juuri sillä hinnalla, kuin haluavat? Miksi ainut hyväksyttävä syy myydä tavaroitaan on, että niistä halutaan nopeasti eroon?
   Ehkä tässäkin myyjät pohtivat sohvan päivittämistä, jos saavat vanhan myytyä sopivaan hintaan, mutta voivat hyvin pitää sen, jos ei kelpaa kellekkään tähän hintaan. Nettikirppikset ovat muuttaneet logiikkaa tässä, kun enää ei tarvitse nähdä etukäteen roudaamisen vaivaa jollekin kirppikselle, että voi testata löytyykö tuotteelle ostaja, joten niitä ei välttämättä tarvitse myydä pois ihan polkuhintaan. 
   Eihän niitä vanhoja romujaan sitten välttämättä saa ylihintaan kaupaksi, mutta eipä siitä haittaakaan ole, jos ei ole paniikkia tyhjentää kämppää. 

   Lainaa

  21. Aurinkolasiton noita 14.9.2021 16:15
   Tulos: +47 (55 ääntä)
   Säädin: Ja tämä amfetamiinin ostajako Sofialle ihan itse kertoi että ei hän mukia halua vaan hän on ostamassa amfetamiinia?
   Miksei? Jos ostaja vaikka luuli että myyjä vähän eka yrittää vaan jekuttaa?
   Ei siitä mitään seurauksia tule, jos nyt jollekin sanoo ääneen että piriä olisin oikeastaan ostanut.

   Lainaa

  22. Sitkas karjalanpiirakka 14.9.2021 18:25
   Tulos: +14 (26 ääntä)
   -x-x-: Ja kukakohan tämän säännön on päättänyt? Itseäni ainakin ärsyttää, kun joku tulee kertomaan, mikä on ainut sallittu motiivi kaupata tavaroitaan.  Miksi ihmiset eivät saisi myydä omaa omaisuuttaan juuri sillä hinnalla, kuin haluavat? Miksi ainut hyväksyttävä syy myydä tavaroitaan on, että niistä [...]
   Kyllähän tavaraa tietysti saa yrittää myydä vaikka millä hinnalla. Mutta ihan yhtä lailla muut saavat niille yrityksille nauraa jos huvittaa. Aika harvassa taitaa olla se ihmisryhmä, jolla on samaan aikaan sekä varaa maksaa toista tonnia sohvasta käteisellä, että halua lähteä roudaamaan jotain kirppislöytöä jonkun kotoa.

   Lainaa

  23. Tulos: +51 (63 ääntä)
   Säädin: Ja tämä amfetamiinin ostajako Sofialle ihan itse kertoi että ei hän mukia halua vaan hän on ostamassa amfetamiinia?
   Opiskeluaikana samassa kerrostalossa asui joku välittäjä. Tämän herran älypäävieraat muun muassa soittelivat kaikkien asukkaiden summerit läpi aamulla 6.30, ja kun menit ovipuhelimella kysymään mitä asiaa - vastasi ostaja "tulin hakee sitä piriä, mulla ois täs alhaalla kaks pyörää sulle".
   Varsin mahdollista että tämäkin ostaja kysyi Sofialta, onko sitä piriä tulossa vai eikö ole. Logiikka ja järkevä toiminta ei ole korkein kruunu narkkarien päässä.

   Lainaa

  24. Punerva puuma 14.9.2021 22:03
   Tulos: +55 (55 ääntä)
   Hämmentynyt on ollut varmasti myös kahvikupinostaja, joka on posliinikupin sijaan saanut mukaansa jotain ihan muuta.

   Lainaa

  25. Nöyrä ilves 14.9.2021 23:09
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Han Solon(?) sohvassa on varmaan aitoa Chewbaccan karvaa.

   Lainaa

  26. ...ääliö 15.9.2021 0:34
   Tulos: -24 (28 ääntä)
   Sohvan alkuperäinen hinta liikkeessä varmaan ollutkin se 2500€ jossain "tarjouksessa" kuten yllä paljon puhuttu. Mutta myyjä on voinu ostaa sen käytettynä "alkuperäiseen hintaan" 250€ nettikirppikseltä. Nyt pyytää 1500€ koska kokee ruumiineritteidensä lisäävän sohvan arvoa...

   Lainaa

  27. Pelkäämätön soturi 15.9.2021 0:42
   Tulos: -5 (11 ääntä)
   Jui, toi sohva on varmaan ollut 2500 uutena ja siksi yrittää saada noin älyttömiä määriä. Näyttää muutenkin koti kalliille, on tuollaiset arvokkaan näköiset CC-tyynyt ja muuta designia.

   Lainaa

  28. Aateliton tonttu 15.9.2021 3:16
   Tulos: +9 (19 ääntä)
   -x-x-: Ja kukakohan tämän säännön on päättänyt? Itseäni ainakin ärsyttää, kun joku tulee kertomaan, mikä on ainut sallittu motiivi kaupata tavaroitaan.  Miksi ihmiset eivät saisi myydä omaa omaisuuttaan juuri sillä hinnalla, kuin haluavat? Miksi ainut hyväksyttävä syy myydä tavaroitaan on, että niistä [...]
   Ilmaisin itseäni ehkä jotenkin huonosti, en meinaan mielestäni sanonut, enkä ainakaan tarkoittanut, että tuo olisi jokin ”sääntö” tai ”ainoa hyväksyttävä syy myydä tavaraa kirpparilla.”
   Pohjasin kommenttini ihan omaan kokemukseen, kun pyörinyt, ehkä liiankin kanssa, niin netti-, kuin fyysisillä kirppiksillä, ja jossain tori.fi:ssä ja vastaavissa. 
   Eli: kuten Sitkas Karjalanpiirakka tuolla sanoikin, pointtini oli enempi se, että aika vähän lienee ihmisiä, joilla on varaa tonnin sohvaan, mutta eivät halua ostaa sitä uutena kaupasta kotiinkuljetuksella, vaan itse raijata sen kotiin edelliseltä omistajalta. 
   Tarkoitan siis sitä, että omat havainnot tukevat seuraavia hypoteeseja:
   1. Vaikka tavallinen käyttötavara, (esim se kulmasohva), olisi uutena ollut kuinka kallis tahansa, on ostajakandidaatteja todella vaikea löytää silloin, kun pyyntihinta huitelee siellä jossain 500-1500€. 
   2. Usein (Huom! Ei aina!) ihmiset laittavat tavaransa myyntiin mielellään sellaisella hinnalla, että sen joku varmasti ostaa, ja ovat usein vain tyytyväisiä, kun jokin itselle tarpeeton menee uudelleen käyttöön. Silloin saa itselleenkin tilaa sille uudelle, jonka alta vanha myydään (ellei kyse konmarituksesta.)
   3. Siistin, hyvinpidetyn, uudehkon ja modernin (ja vaikka skandinaaviseen sisustukseen sopivan) divaanisohvan voi hyvinkin helposti löytää 50-150€:lla. 
   4. Siististä ja hyvinpidetystä retrosohvasta saa tod näk maksaa edellistä enemmän, ehkäpä 120-250€. 
   5. Niistä mummonsohvista, eli kulahtaneista kasarisohvista ei kukaan koskaan maksa mitään. Ei oikeastaan ota välttämättä edes ilmaiseksi, koska yllättävän paljon ihmiset antavat ihan ilmaiseksikin ihan todella hienoa ja hyväkuntoista tavaraa. 
   Tarkennuksena vielä, että yksikään noista kohdista ei ole tarkoitettu säännöksi, tai ainoaksi hyväksyttäväksi toimintatavaksi. Vähintään poikkeuksia tietysti löytyy aina, ja voin myös olla aivan täysin väärässä. Väitteet siis pohjaavat pelkästään omiin subjektiivisiin havaintoihini, ja siksi edustavat ainoastaan kirjoittajansa näkemystä – ei yleistä totuutta. 

   Lainaa

  29. Herkkä hampurilainen 15.9.2021 8:20
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   En ymmärrä tuotakaan ideaa, että kuka tyhmä ostaisi 1500e käytetyn sohvan, koska pari sataa lisää nii saa uuden. Tosiasiassa saat samaa pa**** oliko se 1000e vai 2000e uus sohva. Laadukkaat sohvat missä on painumattomat tyynyt ja kangas laadukasta, niin maksaa 2800e+. Vaikka kyseinen myyjä saanut tarjouksessa tuon 2500e, niin siinä voi olla vielä jäljellä 19v runkotakuuta ja 9v tyynyjen/kankaan takuuta. Tälläisiä pitkiä takuita ei ole alle 2000e sohvissa.

   Lainaa

  30. Perinnötön hiiri 15.9.2021 9:16
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Harmaa kivi:   Voi, itselleni on käynytkin niin ja kävin sitten pyöräliikkeessä rikotuttamassa lukon. Mutta eri asia, kun tiedän pyörän omakseni ja voin vaikka esittää kuitin jos tarvitaan. En veisi jotain netistä ostettua pyörää, koska todennäköisyys, että se on varastettu, on 99%. Jos pyörä tosiaan on Selinan [...]
   Ei kaikilla ole ostokuittia, erityisesti, jos pyörä hyvin vanha.

   Lainaa

  31. Hedelmällinen roska 15.9.2021 13:04
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Meniköhän kahvikupin ostaja sitte vahingossa pirimyyjän luo 🧐

   Lainaa

  32. Jämerä hanhi 15.9.2021 14:10
   Tulos: +13 (25 ääntä)
   Nuo merkkityynyt..so whitetrash.

   Lainaa

  33. Luha salaatti 15.9.2021 23:49
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Säädin: Ja tämä amfetamiinin ostajako Sofialle ihan itse kertoi että ei hän mukia halua vaan hän on ostamassa amfetamiinia?
   Ihan hyvin on voinut kertoa. Piripäät ovat usein aika lörppäsuisia.

   Lainaa

  34. Itseasiassa 20.9.2021 17:43
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Peeke: Kaveripiiristä on niin moni uusi tuhansien arvoinen pyörä lähtenyt kävelemään etten oikein jaksa enää huvittua näistä varastetun tavaran ilmoituksista. Hommaa ei saada mitenkään kuriin kun nistit saa sakon käteen ja viikon päästä on taas pari täysjoustoa myynnissä.
   Tää on kyllä älytöntä. Nykyään on parempi ostaa joku risa pyörä ilman merkkiä ja pitää vielä toista jemmassa, jos haluaa varmasti omistaa edes yhden kulkupelin. Mutta tätä se oli jo 90-luvulla, lukoilla tms. ei ole juuri väliä muuta kuin kännisten pyörälainoille.

   Lainaa

  35. Itseasiassa 20.9.2021 17:44
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Apinaattori: Kyllähän se avain voi hukkua ihan omastakin pyörästä.
   Totta, varsinkin lasten pyöristä.
   Nim. Iskä aikoinaan sahannut kaikki kiinteät lukot pyöristä poikki. 

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hinta, kirppari, kirppis, kirpputori, kuppi, kuva, lukko, lukossa, myyjä, polkupyörä, pyörä, sohva, tunturi, varastettu, väärä henkilö