Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kaverilaina

Jokaisesta kaveripiiristä löytyy yksi pummi.
Suurenna näkymä
Kaverilaina

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 43 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. No permission 30.4.2020 1:09
   Tulos: +942 (952 ääntä)
   Mahtava kaveri. Näistä kannattaa pyrkiä erion.

   Lainaa

  2. Tulos: -312 (438 ääntä)
   Ei taida olla mikään läheinen kaveri kun messengerissä juttelee

   Lainaa

  3. Tulos: +540 (552 ääntä)
   Sentään meni suoraan asiaan, eikä udellut ensin puolta tuntia muka-kiinnostuneena kuulumisia sun muita. Samaan kastiin menee henkilöt, jotka kuulumisten lisäksi kyselee mitä oot tänään tehnyt, tekemässä tai olet tekemättä. ”Ai et mitään? No mut sithän sä voit heittää mut sinne sun tänne, sattupa sopivasti! Hehhe.”

   Lainaa

  4. Tulos: +388 (418 ääntä)
   Kyllä: Ei taida olla mikään läheinen kaveri kun messengerissä juttelee
   Tätä en nyt ymmärtänyt. Puhun parhaan kaverini kanssa lähestulkoon pelkästään Messengerin välityksellä (jos ei olla kasvokkain).

   Lainaa

  5. Soimaasoimaa 30.4.2020 1:50
   Tulos: -45 (69 ääntä)
   Eräs Kurhinen on just tollanen inttäjä.

   Lainaa

  6. Tulos: +104 (132 ääntä)
   Meni ohi: Tätä en nyt ymmärtänyt. Puhun parhaan kaverini kanssa lähestulkoon pelkästään Messengerin välityksellä (jos ei olla kasvokkain).
   Missähän sitä sit pitäis jutella? En kyllä ole vuosiin jutellut ihmisten kanssa puhelimitsi/tekstiviestillä kun netti on keksitty. Itsellä on kaveri jonka oon tuntenut jo lähes 20 vuotta ja jutellaan facen mesessä tuon tuosta. Molemmat ovat muutelleet sen verran näiden 20 vuoden aikana, että kestäisi 4h ajaa tämän luokse päiväkahville ja toiset 4h takas. Ei ihan tuu mieleen lähteä kylään vain vaihtaakseen kuulumisia. Yllättävän usein kuitenkin sovitaan, että Käydään kylässä toisillamme. Skype itsellä kuoli jo vuosia sitten, discord on vaan näitä eri ryhniä varten ja sähköpostit vain töiden takia.

   Lainaa

  7. Rinsessa Ruusunen 30.4.2020 6:51
   Tulos: +234 (236 ääntä)
   Tollaset tyypit on kyllä ikäviä, itsellä oli vastaava tilanne aikanaan, että kaveri pyyteli kahville ja sit tavatessa pyysi aina rahaa lainaan, että voi lapselle ostaa ruokaa, ja lupas enemmän takasin. No lainasin aina, ilman mitään korkoja ja alkuun sainkin rahat takaisin, sitten jossain vaiheessa alko vanhat lainat kertyyn ja uusia pyydettiin jo päälle. Ei enää pystynyt vastaan myöntävästi kahvikutsuihin, koska tässä nigerialaiskirjeessä ystävä käytti härskisti kasvokkain lasta välineenä. Lopulta kävi vielä ilmi, että muija käytti nää "lapselle lainatut rahat" piriin, eipä olla sen koommin tavattu

   Lainaa

  8. Kahen Kilo Kalori 30.4.2020 7:56
   Tulos: -93 (181 ääntä)
   Sama: Missähän sitä sit pitäis jutella? En kyllä ole vuosiin jutellut ihmisten kanssa puhelimitsi/tekstiviestillä kun netti on keksitty. Itsellä on kaveri jonka oon tuntenut jo lähes 20 vuotta ja jutellaan facen mesessä tuon tuosta. Molemmat ovat muutelleet sen verran näiden 20 vuoden aikana, että kestäisi 4h ajaa tämän [...]
   Ootko whatsappista kuullut? Se on aika kätevä. Ei sillä, että tuossa fb messengerissä mitääb vikaa olisi.

   Lainaa

  9. Tulos: +106 (142 ääntä)
   Kahen Kilo Kalori: Ootko whatsappista kuullut? Se on aika kätevä. Ei sillä, että tuossa fb messengerissä mitääb vikaa olisi.
   Mikähän siinä on, ettei mesee sais käyttää/se ei olisi jonkun mielestä hyvä ja kätevä, jos jonkun tuntemattoman mielestä wappi on kivempi? Mä käytän molempia, joidenkin kanssa tottunu meseen ja toisten kanssa wappiin. En näe siinä mitään niin kummallista, että se pitäisi jonkun kaloripersettä kutittaa.

   Lainaa

  10. Tulos: -32 (68 ääntä)
   Kahen Kilo Kalori: Ootko whatsappista kuullut? Se on aika kätevä. Ei sillä, että tuossa fb messengerissä mitääb vikaa olisi.
   En ole tuo jolle vastasit, enkä itse käytä fb messengeriä, mutta huomaan sellaisen eron että Messengeriin pääsee usealla laitteella. Whatsappiin ymmärtääkseni vain puhelimella. Kyllähän whatsapp tekstiviestin korvaajana on ihan hyvä, muttei sekään kaikkeen ratkaisu ole.

   Lainaa

  11. Jorma Ralli-Kukkula 30.4.2020 10:31
   Tulos: +147 (147 ääntä)
   "Kauan ollaan tunnettu?" "Selvästi liian kauan."

   Lainaa

  12. Tulos: +36 (40 ääntä)
   En tahdo duuniikaa - vaan satasen lainan. https://www.youtube.com/watch?v=gAIXa7JUIyM

   Lainaa

  13. Tulos: +96 (104 ääntä)
   "Tiedätkö kellä vois olla" - reps mikä meno. Rahaa omistavista kavereista on kuultu juttuja, mutta kukaan ei tiedä, onko heitä oikeasti olemassa. Unikorneja, suorastaan.

   Lainaa

  14. Tulos: +93 (93 ääntä)
   Kilokalori: “Tiedätkö kellä vois olla” – reps mikä meno. Rahaa omistavista kavereista on kuultu juttuja, mutta kukaan ei tiedä, onko heitä oikeasti olemassa. Unikorneja, suorastaan.
   Kuka kehtaa suositella kaveria pummille ininän ja syyllistämisen kohteeksi...? En edes anoppia tuolla raskauttaisi.

   Lainaa

  15. Tulos: +160 (162 ääntä)
   Käsittämätöntä miten röyhkeästi kehdataan kerjätä kavereilta rahaa. ”Laita tiliote” oli hyvä loppuhuipennus. Pois vaan kaikki tollaset kaverit.

   Lainaa

  16. Tulos: -84 (94 ääntä)
   Kilokalori: Ei taida olla mikään läheinen kaveri kun messengerissä juttelee
   Kuka sanoo "reps" vuonna 2020?

   Lainaa

  17. Tulos: -42 (48 ääntä)
   Kilokalori: “Tiedätkö kellä vois olla” – reps mikä meno. Rahaa omistavista kavereista on kuultu juttuja, mutta kukaan ei tiedä, onko heitä oikeasti olemassa. Unikorneja, suorastaan.
   Siis tätä piti lainata

   Lainaa

  18. Tulos: +21 (35 ääntä)
   Nisvo: En ole tuo jolle vastasit, enkä itse käytä fb messengeriä, mutta huomaan sellaisen eron että Messengeriin pääsee usealla laitteella. Whatsappiin ymmärtääkseni vain puhelimella. Kyllähän whatsapp tekstiviestin korvaajana on ihan hyvä, muttei sekään kaikkeen ratkaisu ole.
   Kyllä Whatsappiinkin pääsee tietokoneella ainakin, tosin siihenkin tarvitsee olla luuri käden ulottuvilla.

   Lainaa

  19. Tulos: +64 (78 ääntä)
   Kahen Kilo Kalori: Ootko whatsappista kuullut? Se on aika kätevä. Ei sillä, että tuossa fb messengerissä mitääb vikaa olisi.
   Whappi ja mese on tässä kontekstissa täysin identtisiä: molemmat ovat netin kautta toimivia chatteja. "Ai miks sä käytät Whatsappia? Ootko kuullu Messengeristä." ..huoh...

   Lainaa

  20. Tulos: -125 (131 ääntä)
   En ymmärrä mikä moka tässä oli. Minä ja kaverimme ihan yleisesti lainailemme toisillemme rahaa. Kuka sitten lainaisi muutaman kympin jos ei kaverit? Pankki vai? Vai pitääkö elättää pikavippifirmoja?

   Lainaa

  21. Tulos: +3 (33 ääntä)
   Nisvo: En ole tuo jolle vastasit, enkä itse käytä fb messengeriä, mutta huomaan sellaisen eron että Messengeriin pääsee usealla laitteella. Whatsappiin ymmärtääkseni vain puhelimella. Kyllähän whatsapp tekstiviestin korvaajana on ihan hyvä, muttei sekään kaikkeen ratkaisu ole.
   WhatsAppiin pääsee myös kaikilla laitteilla :) Ei FB:n Messengerissä vikaa ole, mutta onhan se tänäpäivänä paljon harvinaisempi. Etenkään nuoret eivät enää käytä Messengeriä, vaan WhatsAppia ja Discordia. Oletettavasti siis ihmettelijä oli nuori ihminen, joka on massan mukana siirtynyt näihin muihin keskustelualustoihin. Ei sen kummempaa!

   Lainaa

  22. Miksi WhatsApp? 30.4.2020 15:43
   Tulos: -7 (59 ääntä)
   Toj Karin: Whappi ja mese on tässä kontekstissa täysin identtisiä: molemmat ovat netin kautta toimivia chatteja. “Ai miks sä käytät Whatsappia? Ootko kuullu Messengeristä.” ..huoh…
   Minulle on sinänsä ihan sama mitä kukin käyttää, mutta haluaisin mielenkiinnosta kuulla Whatsappia suosivilta perusteluja sen ylivoimaisuudesta. Minulla on molemmat, mutta suosin Messengeriä. Molemmissa on samat perusominaisuudet, mutta... - Messengerissä on reaktiot. Ei tarvitse aina lähettää viestiä, jos reaktio on vaan "heh". - Messenger toimii yhtä hyvin sekä puhelimella, että ilman. WhatsApp vaatii aina puhelimen, vaikka selaimen kauttakin sitä voi jotenkin kömpelösti käyttää. - Messengeriin ei tarvitse laittaa puhelinnumeroa, eikä omaa numeroa tarvitse antaa kaikille, joiden kanssa haluaa keskustella. - Messengerin ryhmäkeskusteluissa näkee, mikä on kunkin jäsenen viimeksi lukema viesti. - Messengerissä ei ole ällönhaaleita, sairaalavihreitä keskustelukuplia. Mitä etuja Whatsapp tarjoaa? Mitä olen missannut? Miksi jotkut suosivat sitä henkeen ja vereen? Facebook omistaa molemmat sovellukset, niin yksityisyyden ja tietoturvan kannalta en näe eroja.

   Lainaa

  23. Kiltti tyttö 30.4.2020 17:58
   Tulos: +67 (79 ääntä)
   MissK: Mikähän siinä on, ettei mesee sais käyttää/se ei olisi jonkun mielestä hyvä ja kätevä, jos jonkun tuntemattoman mielestä wappi on kivempi? Mä käytän molempia, joidenkin kanssa tottunu meseen ja toisten kanssa wappiin. En näe siinä mitään niin kummallista, että se pitäisi jonkun kaloripersettä kutittaa.
   Wappi on se jolla mentiin aikoinaan puhelimella nettiin. Siis WAP. WhatsApp on sitten asia erikseen. Jonnet ei muista

   Lainaa

  24. Tulos: +117 (121 ääntä)
   dhqiwhdi: En ymmärrä mikä moka tässä oli. Minä ja kaverimme ihan yleisesti lainailemme toisillemme rahaa. Kuka sitten lainaisi muutaman kympin jos ei kaverit? Pankki vai? Vai pitääkö elättää pikavippifirmoja?
   "Lähe paneen! -E -No lähe nyt! Oon hyvä! -En -Mikset lähe? Annatsä poikaystävälleskin? -En haluu -Tuu ny! -EN!! -Ihme lesbo". "Mikä tossa muka oli moka, kyllä mäkin harrastan seksiä kumppanini kanssa. Vai huoriinko pitäisi mennä?" Selventääkö?

   Lainaa

  25. Tulos: +94 (94 ääntä)
   Isäni antoi (rahan) lainaamiseen neuvon, jota olen koko elämäni noudattanut: Älä ikinä lainaa mitään odottaen, että saat sen takaisin. Äläkä lainaa, mikäli lainan takaisin maksamatta jättäminen pilaa ystävyyssuhteen. Silloin (hyvin harvoin) kun joku apua (rahallista tai muutoin) pyytää, annan jos pystyn ja jos pidän ko. ihmisestä. En oleta saavani mitään takaisin. Hyvissä väleissä olen yhä edelleen kaikkiin lainailijoihini, joista osa hyvittänyt lainan pyytämättömien korkojen kerakin ja osa taas elämäntilanteiden takia ei.

   Lainaa

  26. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Miksi WhatsApp?: Minulle on sinänsä ihan sama mitä kukin käyttää, mutta haluaisin mielenkiinnosta kuulla Whatsappia suosivilta perusteluja sen ylivoimaisuudesta. Minulla on molemmat, mutta suosin Messengeriä. Molemmissa on samat perusominaisuudet, mutta… - Messengerissä on reaktiot. Ei tarvitse aina lähettää viestiä, jos reaktio on [...]
   Tuo väriongelma ratkee WA:ssa, kun vaihtaa tummaan versioon. Silloin omat puhekuplat ovat tummanvihreitä. Monesta sovelluksesta (FB messenger, instagram, WA, nordean verkkopankki...) on olemassa tummapohjainen versio, joka ei särje niin paljon silmiä kuin alkuperäinen.

   Lainaa

  27. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Joo: “Lähe paneen! -E -No lähe nyt! Oon hyvä! -En -Mikset lähe? Annatsä poikaystävälleskin? -En haluu -Tuu ny! -EN!! -Ihme lesbo”. “Mikä tossa muka oli moka, kyllä mäkin harrastan seksiä kumppanini kanssa. Vai huoriinko pitäisi mennä?” Selventääkö?
   Selvensi. Kiitos

   Lainaa

  28. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Tunsin kerran Jounin joka oli tuollainen. Sit kun poistin kavereista ym laittoi yhteisten kavereiden kautta pummausviestejä :D harmi ettei yritä elämässään eteenpäin samalla innolla kuin yrittää saada massia kavereilta.

   Lainaa

  29. Minäminä 1.5.2020 6:49
   Tulos: +91 (91 ääntä)
   Joo: “Lähe paneen! -E -No lähe nyt! Oon hyvä! -En -Mikset lähe? Annatsä poikaystävälleskin? -En haluu -Tuu ny! -EN!! -Ihme lesbo”. “Mikä tossa muka oli moka, kyllä mäkin harrastan seksiä kumppanini kanssa. Vai huoriinko pitäisi mennä?” Selventääkö?
   Tuosta unohtui lopusta: "Tiedätkö jonkun, joka antais?"

   Lainaa

  30. Tulos: +49 (49 ääntä)
   ”Laita tiliote” kruunasi kyllä kaiken

   Lainaa

  31. Tulos: +41 (41 ääntä)
   Sprinkles: Isäni antoi (rahan) lainaamiseen neuvon, jota olen koko elämäni noudattanut: Älä ikinä lainaa mitään odottaen, että saat sen takaisin. Äläkä lainaa, mikäli lainan takaisin maksamatta jättäminen pilaa ystävyyssuhteen. [...]
   Kaverini opasti, että älä koskaan takaa mitään. Tämä on tärkeämpi ohje kuin "älä lainaa". Lainassa häviät maksimissaan annetun lainan, takauksessa helposti kämppäsi.

   Lainaa

  32. Tulos: +14 (24 ääntä)
   Miksi WhatsApp?: Minulle on sinänsä ihan sama mitä kukin käyttää, mutta haluaisin mielenkiinnosta kuulla Whatsappia suosivilta perusteluja sen ylivoimaisuudesta. Minulla on molemmat, mutta suosin Messengeriä. Molemmissa on samat perusominaisuudet, mutta… - Messengerissä on reaktiot. Ei tarvitse aina lähettää viestiä, jos reaktio on [...]
   Mä olen Whatsappin tehokäyttäjä ja se mikä Meseä käyttäessä aina häiritsee on, että jokaisella viestillä ei ole aikaleimaa. En siis voi tarkistaa, että monelta joku viesti olikaan lähetetty. Toinen puute Mesessä on, että ei voi vastata/viitata tiettyyn viestiin. Tätä käytän paljon Whatsappissa (nykyään toimii helposti kun swaippaa oikeelle) kun keskustelu on nopeeta ja jos ei ole ehtinyt vastata toisen kysymykseen ja tulee jo lisää viestejä. Kolmas asia on, että lähetän esim kuvia paljon eteenpäin useille Whatsappissa niin tämäkin toimii nopeammin ja helpommin kuin Mesessä. Lisäksi mä aina vahingossa meinaan laittaa reaktioita Mesen viesteihin kun selaan keskustelua. Joten käytän Meseä vaan lähinnä kun pitää tuntemattomille viestitellä tai jos joku viestittää siellä mulle. Jos läheinen kaveri viestittelee Mesessä niin joskus jopa vastaan Whatsappissa ja näin siirrän keskustelun sinne

   Lainaa

  33. Miksi WhatsApp 1.5.2020 22:22
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Milsa: Mä olen Whatsappin tehokäyttäjä ja se mikä Meseä käyttäessä aina häiritsee on, että jokaisella viestillä ei ole aikaleimaa. En siis voi tarkistaa, että monelta joku viesti olikaan lähetetty. Toinen puute Mesessä on, että ei voi vastata/viitata tiettyyn viestiin. Tätä käytän paljon Whatsappissa (nykyään toimii [...]
   Kaikilla viesteillä on aikaleimat! Klikkaa vaan kuplaa, niin se ilmestyy. Viesteihin voi myös viitata. Tämä toiminto on tullut muistaakseni joitakin kuukausia sitten ja käytän sitä ahkerasti.

   Lainaa

  34. Kummikäki 2.5.2020 10:33
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Väsynyt: Kaverini opasti, että älä koskaan takaa mitään. Tämä on tärkeämpi ohje kuin “älä lainaa”. Lainassa häviät maksimissaan annetun lainan, takauksessa helposti kämppäsi.
   Totisesti! Äitini antoi kolme ohjetta, joilla olen aika hyvin pärjännyt elämässä. Kenenkään takauspaperia ei allekirjoiteta, kulottamaan ette pennut perkele rupea ja sillille aina oma haarukka.

   Lainaa

  35. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Poistuis kyllä aika nopeasti kavereista ihan fyysisestikin...

   Lainaa

  36. Tulos: -10 (22 ääntä)
   Miksi WhatsApp?: Minulle on sinänsä ihan sama mitä kukin käyttää, mutta haluaisin mielenkiinnosta kuulla Whatsappia suosivilta perusteluja sen ylivoimaisuudesta. Minulla on molemmat, mutta suosin Messengeriä. Molemmissa on samat perusominaisuudet, mutta… - Messengerissä on reaktiot. Ei tarvitse aina lähettää viestiä, jos reaktio on [...]
   "Reaktiot." Voi hytkyttävä reaktio, miten typerä argumentti. Ja pari isoo deetä niiden tuplapisteiden jälkeen. Loppuihin en edes jaksa reagoida.

   Lainaa

  37. Miksi WhatsApp 4.5.2020 11:59
   Tulos: +1 (19 ääntä)
   Anne: “Reaktiot.” Voi hytkyttävä reaktio, miten typerä argumentti. Ja pari isoo deetä niiden tuplapisteiden jälkeen. Loppuihin en edes jaksa reagoida.
   Sinulla on oikeus mielipiteeseesi, mutta mielestäni reaktiot ovat loistava keksintö. Mieti esim. ryhmäkeskustelu perheesi kanssa, johon on tullut 20 uutta viestiä. Reaktioilla voit helposti huomioida useita viestejä ketjussa sotkematta keskustelun kulkua. Mikä olisi mielestäsi parempi tapa huomioida äitisi hyvä heitto siskollesi 15 viestiä sitten? Lainaaminen? ”HEI TÄMÄ OLI HAUSKA!”... kun muut puhuvat jo veljen avioerosta. Vai pitäisikö vaan jättää huomioimatta? En myöskään ymmärrä tätä ”pari isoo deetä” -heittoa sinulta. Reaktioiden idea on nimen omaa se, ettei keskustelu täyty emojipaskalla. Mahdatkohan tietää, mitä reaktiot ovat?

   Lainaa

  38. AurinkoKuppi 4.5.2020 12:35
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Ted: ”Laita tiliote” kruunasi kyllä kaiken
   Niinpä! Multa kans koitettu vaatia todistetta ettei mulla ole lainata :D Just että pitäs laittaa kuva tiliotteesta tai tilin saldosta tms. Naurettavaa.

   Lainaa

  39. Tulos: -1 (5 ääntä)
   "Helo! I am teh prince of nigerye and I haev a busnes proposl for yuo!"

   Lainaa

  40. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Miksi WhatsApp: Kaikilla viesteillä on aikaleimat! Klikkaa vaan kuplaa, niin se ilmestyy. Viesteihin voi myös viitata. Tämä toiminto on tullut muistaakseni joitakin kuukausia sitten ja käytän sitä ahkerasti.
   Kiitos nyt löyty aikaleimat mesestä :) Viittausta olinki käyttäny jossain vaiheessa mutta sitte näköjään unohtanu sen kun toimii eri tavalla kuin whatsappissa :D Yks juttu on muuten, että Samsungissa noi mesen ilmoitukset saa vain palloina ruudun päälle, joten ne on multa pois käytöstä ja tietysti hankaloittaa viestien huomaamista.

   Lainaa

  41. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Narkkari vinkumassa rahaa lainaan.

   Lainaa

  42. Tasoittava 7.5.2020 13:59
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   "laita tiliote" Ihan selkeesti paras ystävä matskuu

   Lainaa

  43. Jämä 16.5.2020 1:43
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Kahen Kilo Kalori: Ootko whatsappista kuullut? Se on aika kätevä. Ei sillä, että tuossa fb messengerissä mitääb vikaa olisi.
   No mitähän sitä pitäisi vanhempien sukulaisten kaa tehdä? Ne kun roikkuu fecessä ja sitä kautta messengerissä ja satunnaisesti skypessä. Ajattelitko niille sanoo, että nyt on pakko pistää uutta appia kehiin vai meetkö sinne missä ne luuraa?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kaveri, laina, messenger, yksitysviesti, raha, velka, pummi, lainata