Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Näin tulet huijatuksi

Tähänkin huijaukseen menee näköjään aina joku.
Suurenna näkymä
Näin tulet huijatuksi

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +832 (842 ääntä)
   Kertoi lapsistaan ja otti yhteyttä facen kautta? Say no more.

   Lainaa

  2. Tulos: +391 (411 ääntä)
   Ei ***** Sami

   Lainaa

  3. Tulos: +345 (367 ääntä)
   Itkisin, jollen juuri nyt huutonauraisi.

   Lainaa

  4. No permission 30.4.2020 1:07
   Tulos: +418 (430 ääntä)
   Vieläkö jotkut urpot menee näihin lankoihin..? Ei uskois kun sen verran lehdissäki ollu tarinaa niistä.

   Lainaa

  5. Tulos: +527 (531 ääntä)
   No tässä on oikein loistoesimerkki kaikille teille, jotka ihmettelette että "Miten joku voi vielä haksahtaa näihin vaikka niistä varoitellaan uutisissakin harva se päivä, ja vaikka kaikki ympärillä olijat neuvovat että kyseessä on huijaus?" Se johtuu siitä, että Sami ja kaltaisensa haluavat vaan niin hirvittävän kovasti itse uskoa asiaan. "I want to believe."

   Lainaa

  6. Tulos: +296 (304 ääntä)
   No permission: Vieläkö jotkut urpot menee näihin lankoihin..? Ei uskois kun sen verran lehdissäki ollu tarinaa niistä.
   ”... olisi kyllä todella harvinainen tilanne että tälläinen juttu osuisi omalle kohdalle.” Ei Sami, se olisi todella harvinainen jos osuisi edes sen ensimmäisen kohdalle.

   Lainaa

  7. Kulervo Kammola 30.4.2020 2:07
   Tulos: +211 (221 ääntä)
   No juu, tietäähän sen, ettei ole olemassa "ilmaista lounasta". Paitsi jos nyt heti laitat tililleni 300e niin lupaan että saat ilmaiset lounaat kuudeksi vuodeksi ja maksan summan heti takaisin kunhan vain saldo rekisteröityy tililleni. Meillä lounaspuodissa menee nyt niin hyvin että kunhan katevaraus löytyy niin kaikki on sinulle ilmaista. Toimi heti.

   Lainaa

  8. Tulos: -85 (107 ääntä)
   Ei hauska, ei jatkoon

   Lainaa

  9. Tulos: +5 (91 ääntä)
   Toivottavasti menee rahat. Jos mitään ei opi muuten niin sitten kovan kautta.

   Lainaa

  10. Tulos: -95 (169 ääntä)
   Siis... Okei, haluan uskoa, että tämä on vitsi. Siihen viittaavia satiirimaisia piirteitä tekstistä myös löytyi, esimerkiksi kohta "... joka on kertonut asian uskottavuuden parantamiseksi jopa omista lapsistaan". Jotenkin tämä muotoilu särähtää korvaan ja kuulostaa ironiselta :-) jos olisi vakavissaan, varmaan sanoisi jotenkin tyyliin "hän vaikutti luotettavalta ja jopa kertoi omista lapsistaan" tms. Jäämme innolla odottelemaan jatkoa tarinaan... :-)

   Lainaa

  11. Tulos: +48 (72 ääntä)
   Ketään sijasta kukaan, sietääkin joutua koijatuksi

   Lainaa

  12. eääääh 30.4.2020 7:13
   Tulos: +102 (106 ääntä)
   Eikä Sami ole edes ahne, orpokoti ja kaikki suunnitteilla niiin onhan tuon oltava totta. Toihan on aivan selvä tapaus kun notaari omista lapsistaanki... ÄÄÄÄÄÄÄÄLIÖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Lainaa

  13. Tulos: +193 (199 ääntä)
   Mun suosikkikohta oli orpokotihanke.

   Lainaa

  14. Satunainen kommentoija 30.4.2020 8:02
   Tulos: +210 (216 ääntä)
   "Hei, sinä tuntematon henkilö. Olen päättänyt lahjoittaa koko perintöni jollekin, koska minulla ei ole perillisiä. Löysin sinut internetin ihmeellisestä maailmasta ja vaikutat niin mukavalta ja luotettavalta ihmiseltä, kenelle voisin jättää mittavan perintöni. Mitäpä jos klikkaisit [tästä], jonne voisit ilmoittaa kaikki henkilö- ja tilitietosi, niin voin lähettää rahani sinulle."

   Lainaa

  15. Tulos: +232 (234 ääntä)
   Orpokotihankehan sujuu parhaiten tuntemattoman ihmisen kautta, eikä mm. osoittamalla perintörahoja erilliseen rahastoon. :D Oikeasti nyt.

   Lainaa

  16. Tulos: +176 (178 ääntä)
   Sami on myös rakastunut eläköiyneeseen amerikkalaisupseeriin, joka suunnittelee muuttoa Härmään, jotta voivat sitten Samin kanssa miehissä viettää elämänsä iltaa.

   Lainaa

  17. Tulos: +229 (231 ääntä)
   Kyllä näitä vaan on. Anoppi etsi miestä netistä ja oli jutellut pari viikkoa englantilaisen miehen kanssa. Joka oli armeijassa töissä ja nyt komennuksella Afrikassa. Tämä mies oli pelastanut jonkun ison kihon tyttären raiskaukselta ja iso kiho halusi hänelle antaa ison summan rahaa kiitokseksi. Mies tarvitsi anoppini apua rahojen saamiseen, ne tulisi ensin Suomeen lentokoneella, ja anoppi noutaisi ne ja mies tulisi parin viikon päästä perässä. Kyllä tuli anopille itku kun jouduimme hänelle kertomaan että kyseessä on huijaus ja mitään miestä ei ole. Jouduimme kuvat hakemaan Googlesta missä miehen kuvat oli yhdistetty moneen huijaukseen, vasta sitten uskoi..

   Lainaa

  18. ihanmummovaan 30.4.2020 10:07
   Tulos: +112 (122 ääntä)
   Eli nää menee näköjään niin että keski-ikäisiä naisia huijaa "amerikkalainen, komea upseeri, joka ei pysty saamaan miljoonaomaisuuttansa käsiinsä jollei hänelle lähetetä rahaa" ja miehiä huijaa "suomensukuinen mummo, joka haluaa lahjoittaa tuntemattomalle rahansa, jotta saadaan orpokoti pystyyn rakkaaseen synnyinmaahan". Ehkä myöhemmin tulee jotain uudenlaista matoa koukkuun?

   Lainaa

  19. Tulos: +91 (95 ääntä)
   Voi Sami... En tiennytkään että vuonna 2020 mennään vielä halpaan "nigeriaprinsseistä"

   Lainaa

  20. Tulos: +165 (169 ääntä)
   Voi pojat! Ette arvaa mitä mulle just kävi! Tos ylhääl lukee et oon tän sivun miljoonas kävijä ja voitin siksi 100000€! Miten tää mulle oikein sattukaan, oi onnea, pitää lähettää vaan tolle kävijälaskurille 100€ siirtokuluja.

   Lainaa

  21. Tulos: +94 (104 ääntä)
   Miksi ihmiset menee näihin huijauksiin? - Ahneus. (Ja tietynlainen "minä ansaitsen kyllä parempaa elämää, ja tässä on se minun mahdollisuus rikastua"-ajattelu.) Miksi ihmiset eivät osaa irroittautua, vaikka kaikki merkit (tässä jopa ihmiset) sanovat tämän olevan huijaus? - Kun ihminen tekee typeriä asioita, eikä halua myöntää itselleen tai muille, että tuli mokattua, niin aivot etsivät kaikkia merkkejä, miten tämä voisikin olla totta eikä huono asia. Tässä notaarin lasten olemassaolo menee todisteena kymmenien "on huijaus"-viestien edelle.

   Lainaa

  22. Tulos: +27 (37 ääntä)
   Toi vika kommentti!

   Lainaa

  23. Mustalaisnaamio 30.4.2020 11:43
   Tulos: +65 (73 ääntä)
   Jess: Kyllä näitä vaan on. Anoppi etsi miestä netistä ja oli jutellut pari viikkoa englantilaisen miehen kanssa. Joka oli armeijassa töissä ja nyt komennuksella Afrikassa. Tämä mies oli pelastanut jonkun ison kihon tyttären raiskaukselta ja iso kiho halusi hänelle antaa ison summan rahaa kiitokseksi. Mies tarvitsi anoppini [...]
   Ja pieni epäillys, että kyllä se anoppisi ne rahat vielä sinne pistää menemään. Kun eihän kukaan tuntemattomalle noin valehtelisi. Ja ne kuvatkin oli siksi väärät, kun tällä englantilaisella oli jostain urotyöstä saatu arpi poskessa ja hän häpesi sitä niin, ettei voinut omia kuviaan käyttää. :D

   Lainaa

  24. Tulos: +85 (89 ääntä)
   Hitto. Olen itse lapseton, jos nyt vielä rikastun ennen kuolemaani, niin pitääpä yrittää tuolla tavalla löytää perijä rahoille. Kun onhan se vähä. Liian helppoa testamentata kaikki vaikka ESY:lle, MML:n tai vastaavaan.

   Lainaa

  25. Tulos: +113 (115 ääntä)
   ihanmummovaan: Eli nää menee näköjään niin että keski-ikäisiä naisia huijaa “amerikkalainen, komea upseeri, joka ei pysty saamaan miljoonaomaisuuttansa käsiinsä jollei hänelle lähetetä rahaa” ja miehiä huijaa “suomensukuinen mummo, joka haluaa lahjoittaa tuntemattomalle rahansa, jotta saadaan orpokoti pystyyn rakkaaseen synnyinmaahan”. Ehkä myöhemmin tulee jotain uudenlaista matoa koukkuun?
   Hei, olen rikas håt malli täältä Amerikasta. En jaksa asua enää ihmisvilinän keskellä ja tahtoisin muuttaa rauhallisen kauniiseen Suomeen metsän keskelle. Googletin Suomalaisia miehiä ja huomasin sinut. Vaikutat mukavalta ja luotettavalta, voisitko auttaa minua? Olen muuttamassa salaa manageriltani ja perheeltäni, he eivät ymmärtäisi vapaudenkaipuutani ja ovat vain rahojeni perässä. En siis voi käyttää omia rahojani ollenkaan, tai he huomaavat minun suunnittelevan jotain! Voitko lähettää tililleni 1500€ lentolippuja varten? Maksan tuon summan sinulle tuplana, kun pääsen Suomeen! Totta kai maksan myös vaivanpalkkaa. Vastaathan minulle pian, niin voin alkaa kirjoittaa shekkiä nimelläsi!

   Lainaa

  26. Tulos: +117 (117 ääntä)
   Jep, jep. Ja kaiken muun tollouden lisäksi Samin mielestä on aivan selvä ja vakuuttava todiste totuudesta, että tuli vallan TOISESTA sähköpostiosoitteesta se notaarin viesti, huh. Jos on lusikalla annettu jne.

   Lainaa

  27. Tulos: +65 (77 ääntä)
   Kilokalori: Miksi ihmiset menee näihin huijauksiin? – Ahneus. (Ja tietynlainen “minä ansaitsen kyllä parempaa elämää, ja tässä on se minun mahdollisuus rikastua”-ajattelu.) Miksi ihmiset eivät osaa irroittautua, vaikka kaikki merkit (tässä jopa ihmiset) sanovat tämän olevan huijaus? - Kun ihminen tekee typeriä asioita, eikä [...]
   Tietynlainen rehellisyys ajaa näihin huijauksiin kanssa. Ajatellaan itsensä saman tilanteeseen, ehkä jotain kokemuksia näistä kerrotuista tilanteista voi ollakkin oikeassa elämässä. Lopuksi viellä mietitään, että miksi kukaan tälläistä keksisi ja valehtelisi, en minä ainakaan. Ihmisaivojen toiminta on hyvin mielenkiintoista ja osaltaan viellä tutkimatonta. Kannattaa lukea aiheesta, sillä sitä huomaa itsekkin olevansa välillä aika mäntti omien ajatuksien ja luulojensa takia. Toisaalta taas oppii ymmärtämään ihmisiä paremmin, eikä hauku kaikkia suoralta kädeltä mäntiksi.

   Lainaa

  28. Tulos: -14 (44 ääntä)
   Itse törmäsin aikoinaan nigerialaishuijaukseen ja vaikka tietyt asiat herättivätkin tapauksessani riittävästi epäluuloja (kuten tässäkin tapauksessa, kun välittäjä epäilyttää), niin täytyy kaikella kunnioituksella sanoa, että kyllä ne on taitavia. Itse en rahaa lähettänyt, mutta sen jälkeen en yhtään ihmettele, jos joku lähettäisi.

   Lainaa

  29. Tulos: +71 (75 ääntä)
   Mullehan tulee nykyään facebookissa kans näitä amerikkalaisupseerien yhteydenottoja, olin luullut että niitä tulee vain vähän vanhemmille naisille, mutta kaipa ne kaikkia mahdollisia yrittää. No kerran sitten tylsyyttäni ajattelin huvituttaa itseäni koijaamalla koijaria ja sepostin jonkun riipaisevan avioerotarinan. Huijari kertoi, että hänellä on suomalaisia sukujuuria ja oli opetellut suomea, mutta lähetti vain jotain konekäännösviestejä, joista ei välillä saanut mitään tolkkua vaikka sanoin, että voidaan englanniksi keskustella. Se yllätti, että tämä viestitteli todella tiivisti ja jos ei kahteen minuuttiin vastannut jotain takaisin, tuli sata viestiä, että mihin olen hävinnyt ja enkö ole kiinnostunut. Alkoi kyllästyttää jo heti alkuunsa niin enpä sitten kuullut mikä olisi ollut varsinainen tarina rahanpyytämiselle. Varmaan tuon hanakan viestittelyn tarkoitus jotenkin nopeasti sitouttaa uhri ja luoda sellainen vähän epävarmuus, etenkin naisille, että entä jos tämä onkin totta ja se nyt häipyy, kun en vastaile? Hm.

   Lainaa

  30. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Samihan kuulostaa juurikin täydelliseltä henkilöltä huij.... tarkoitan siis, jolle voisin lähettää 10 miljoonan euron perintöni, otan yhteyttä, tai siis, lakimieheni ottaa häneen yhteyttä pikemmitin. Ohessa nyt hän joutuisi maksamaan pieniä kuluja, mutta ne on pieniä tuohon summaan. Ai paljonko ja mitä kuluja? Kröhöm... Se on vaan siis normaali lakimiehen palkka, vaivaiset 1 000 euroa. Mutta se ei ole mitään 10 miljoonaan euroon verrattuna!

   Lainaa

  31. Luotettava notaari 30.4.2020 16:28
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   mm: Samihan kuulostaa juurikin täydelliseltä henkilöltä huij…. tarkoitan siis, jolle voisin lähettää 10 miljoonan euron perintöni, otan yhteyttä, tai siis, lakimieheni ottaa häneen yhteyttä pikemmitin. Ohessa nyt hän joutuisi maksamaan pieniä kuluja, mutta ne on pieniä tuohon summaan. Ai paljonko ja mitä kuluja? Kröhöm… [...]
   Joo, ja sitä lakimiehen palkkaa ei missään nimessä voi vähentää siitä perinnöstä suoraan! Kun sen on nyt vain jonkun lain tai muun vastaavan takia oltava tasan 10 miljoonaa.

   Lainaa

  32. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Juomari “I want to believe.”
   Cygnet Committee

   Lainaa

  33. Tulos: +37 (45 ääntä)
   Minäminä: Itse törmäsin aikoinaan nigerialaishuijaukseen ja vaikka tietyt asiat herättivätkin tapauksessani riittävästi epäluuloja (kuten tässäkin tapauksessa, kun välittäjä epäilyttää), niin täytyy kaikella kunnioituksella sanoa, että kyllä ne on taitavia. Itse en rahaa lähettänyt, mutta sen jälkeen en yhtään ihmettele, jos joku lähettäisi.
   Mitä ne sitten sanoivat? Haluaisin tosiaan tietää, tuota Samin tarinaa epäilen vitsiksi koska eihän kukaan tulisi ajatelleeksi että vaikkapa notaarin lapset tekisivät hänestä luotettavamman -eihän niin menetellä missään muussakaan virallisessa yhteydessä. "Laillistettu, valanvannonut kääntäjä, kolmen äiti"? Olen itse nuorena reilaajana langennut nyyhkytarinoihin -itsellenikin on ihan keltanokkana käynyt niin että kaikki rahat on varastettu kerralla, ja on pitänyt pyytää tuntemattomien apua (tosin pyysin vain että he soittaisivat puolestani). Mutta silti, "olen pieni reilaaja hädässä" _voisi_ olla totta. Eli olen ihan utelias mikä muille toimii?

   Lainaa

  34. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Tää ei naurata millään tavalla. Internetti pitäis ehkä pistää eräiltä kiinni - mut en katso hölmöläisen siltikään ansainneen tätä.

   Lainaa

  35. Tulos: +31 (31 ääntä)
   ihanmummovaan: Eli nää menee näköjään niin että keski-ikäisiä naisia huijaa “amerikkalainen, komea upseeri, joka ei pysty saamaan miljoonaomaisuuttansa käsiinsä jollei hänelle lähetetä rahaa” ja miehiä huijaa “suomensukuinen mummo, joka haluaa lahjoittaa tuntemattomalle rahansa, jotta saadaan orpokoti pystyyn rakkaaseen synnyinmaahan”. Ehkä myöhemmin tulee jotain uudenlaista matoa koukkuun?
   Nigerian pojat on noita kirjeitä painaneet menemään jo paljon ennen internettiä ihan paperilla, joten tarinoita on ehtinyt matkalle kertyä aika monen muotoisia. Nykyään usein "yahoo boy"-nimelläkin kutsutut pikkutekijät laittaa noita sähköposteja massoittain, ja myy niihin tarttuvat lupaavat maalit eteenpäin kokeneemmille huijareille. Sellaistakin arviota on esitetty, että tarina voi olla tarkoituksella oikein uskomaton, että helpoiten johdateltavat maalit saa paremmin esille.

   Lainaa

  36. Tulos: +1 (35 ääntä)
   PipGame: Tietynlainen rehellisyys ajaa näihin huijauksiin kanssa. Ajatellaan itsensä saman tilanteeseen, ehkä jotain kokemuksia näistä kerrotuista tilanteista voi ollakkin oikeassa elämässä. Lopuksi viellä mietitään, että miksi kukaan tälläistä keksisi ja valehtelisi, en minä ainakaan. Ihmisaivojen toiminta on hyvin [...]
   Mä ymmärrän sua, enkä hauku mäntiksi, mutta *ollakin, *vielä, *tällaista ja *itsekin.

   Lainaa

  37. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Sami trollaa? On humoristi?

   Lainaa

  38. Minäminä 1.5.2020 6:37
   Tulos: +68 (74 ääntä)
   Joo: Mitä ne sitten sanoivat? Haluaisin tosiaan tietää, tuota Samin tarinaa epäilen vitsiksi koska eihän kukaan tulisi ajatelleeksi että vaikkapa notaarin lapset tekisivät hänestä luotettavamman -eihän niin menetellä missään muussakaan virallisessa yhteydessä. “Laillistettu, valanvannonut kääntäjä, kolmen äiti”? Olen itse [...]
   Tarinaa on vaikea kertoa lyhyesti siten, ettei se kuulostaisi hyväuskoisen huijaukselta, koska tarina kokonaisuudessaan on pitkä. Etsin itse kielenopiskelumielessä kirjoitteluseuraa netissä jollain kirjeenvaihtoilmoituspalstalla. Tutustuin nuoreen naiseen (jollainen itsekin olin, ei siis romanssiajatuksia), ja kirjoittelimme varsin tiiviisti useamman kuukauden. Kirjoittelun aikana hän loi luottamuksen. Alusta asti oli puhetta, että hän haluaisi matkustaa joskus Suomeen ja on jo vuosia säästänyt sitä varten. Sitten hän alkoi puhua Suomeen tulosta kolmeksi kuukaudeksi heti kesällä (elettiin kevättä). Lupasin auttaa häntä, mutta sanoin useampaan kertaan, että rahaa en lähetä. Hän vakuutti aina, että hänellä on rahat matkaan säästössä. Autoin siis matkareitin valinnassa, kielikurssimahdollisuuksien selvittämisessä ja tämän kaltaisissa asioissa. Hän lähetti minulle kopiot lentolipuistaan ja pyysi minua olemaan yhteydessä viisumiasioissa Kenian Suomen suurlähetystöön jne. Yhteystietojen antamisen sijaan hän pyysi minua googlettamaan kyseinen laitos ja etsimään yhteystiedot sieltä. Oikeastaan yksi asia, mikä herätti epäilykseni oli juuri se, että hän pyytämättäni "todisteli" liikaa tulonsa todellisuutta. Itse olisin vain ilmoittanut, että liput on ostettu ja lähetystöön voit kirjoittaa sähköpostiosoitteeseen "tämä" jne. Viisumin saanti osoittautui ongelmalliseksi ja yllättäen hän olikin sitä hakiessaan Nigeriassa jumissa ja tarvitsi rahaa päästäkseen sieltä takaisin, kun kaikki rahat oli mennyt lentolippuihin ja siihen viisumihommaan ja Suomessa tehtyihin järjestelyihin jne. Kyse oli suuruusluokkaa parista sadasta, joten ei mahdoton summa lähettää. Kaverini, jotka olivat tietoisia näistä käänteistä olisivat jopa olleet halukkaita keräämään kolehdin, että oltaisiin saatu autettua hänet pulasta, joten hyvin vakuuttavasti olin hänestä heille kertonut. Olihan se ikävää, että hänen monen vuoden säästönsä olivat menossa hukkaan, kun ei nyt saa sitä viisumihommaa hoidettua sen parin puuttuvan satasen takia. Samin tarina toki saattaa olla vitsi, mutta nämä ovat pitkiä tarinoita, joten jos ne kertoo lyhyesti, niin sieltä jää se luottamuksenluontiosuus pois. Ilmuselvää on, että kukaan ei lähetä rahaa, jos tuntematon pyytää, mutta kun se ei näissä ole koko totuus, vaan nuo huijarit tekevät kyllä työtä palkkansa eteen. Lopulta ne pienet, merkityksettömältä kuulostavat asiat ovat niitä, joilla luottamus luodaan.

   Lainaa

  39. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Älkääs nyt olko ilkeitä, kun Sami rakentaa orpokodin Sunny Car Centerin viereen

   Lainaa

  40. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Maija: Tää ei naurata millään tavalla. Internetti pitäis ehkä pistää eräiltä kiinni – mut en katso hölmöläisen siltikään ansainneen tätä.
   Olen samaa mieltä kanssasi. Sääliksi käy niitä, jotka ovat tällaisiin haksahtaneet ja menettäneet rahojaan, siitäkin huolimatta, että olivat "tyhmiä, ahneita ja ihan oma vika".

   Lainaa

  41. Tulos: +3 (27 ääntä)
   Eniten kiukuttaa "ketä" -pronomiinin väärä käyttö! Toivottavasti huijaus onnistui!

   Lainaa

  42. Tulos: -26 (34 ääntä)
   Ei ole perillisiä, mutta kertoi lapsistaan? Ei osaa suomea vaikka on juuret Suomessa, eikä halua rahaa vieraaseen maahan? Olikohan muita ristiriitaisia kohtia?

   Lainaa

  43. Kikokalori 3.5.2020 1:33
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Hmm: Älkääs nyt olko ilkeitä, kun Sami rakentaa orpokodin Sunny Car Centerin viereen
   Juu, ja lakeside airpark voitaisiin rakentaa samaan paikkaan myös. Pääsee Sami lentämään Yksityiskoneella suoraan kotiovelle.

   Lainaa

  44. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Lähestytty Facessa eikä mailitse = pakosti aito. Jesh

   Lainaa

  45. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Minäminä: Tarinaa on vaikea kertoa lyhyesti siten, ettei se kuulostaisi hyväuskoisen huijaukselta, koska tarina kokonaisuudessaan on pitkä. Etsin itse kielenopiskelumielessä kirjoitteluseuraa netissä jollain kirjeenvaihtoilmoituspalstalla. Tutustuin nuoreen naiseen (jollainen itsekin olin, ei siis romanssiajatuksia), ja [...]
   Huh, olisin varmaan uskonut tuon o.0. Ei ottanut yhteyttä pyytämättä, ei ole liian hyvää ollakseen totta, ei vedonnut ahneuteen eikä yksinäisyyteen jotka tunnetusti saavat ihmiset haavoittuvaiseksi hölmöilylle, vetosi ystävällisyyteen. Turhan pätevä huijariksi. Miten sitten kävi?

   Lainaa

  46. Minäminä 3.5.2020 22:08
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Joo: Huh, olisin varmaan uskonut tuon o.0. Ei ottanut yhteyttä pyytämättä, ei ole liian hyvää ollakseen totta, ei vedonnut ahneuteen eikä yksinäisyyteen jotka tunnetusti saavat ihmiset haavoittuvaiseksi hölmöilylle, vetosi ystävällisyyteen. Turhan pätevä huijariksi. Miten sitten kävi?
   Ilmoitin, etten lähetä rahaa, kuten olin sanonut jo aikaisemmin. Hän yritti vielä pyytää sitä pari kertaa vedoten vaikeaan tilanteeseensa ja siihen, että häneltä oli jo mennyt paljon rahaa hukkaan, jos en nyt voi auttaa. Lupasi maksaa takaisin työllä, kun tulee Suomeen, olisi voinut hoitaa lapsia tai siivota tai mitä vaan jne. Kun jätin vastaamatta, ei hänestäkään enää kuulunut mitään. Joten varmaan hän keskittyi muihin kohteisiinsa. Tai sitten jäi sinne Nigeriaan pulaan ja menetti matkajärjestelyihin käyttämänsä rahat...

   Lainaa

  47. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Miksi näiden sivujen latautuminen kestää niin mahdottoman kauan nykyään!? Nettiyhteydessä ei pitäisi olla häikkää, muut sivut latautuvat normaalisti.

   Lainaa

  48. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Nuuh: Ei ole perillisiä, mutta kertoi lapsistaan? Ei osaa suomea vaikka on juuret Suomessa, eikä halua rahaa vieraaseen maahan? Olikohan muita ristiriitaisia kohtia?
   Luetunymmärtäminen. Ne olivat lakimiehen lapset.

   Lainaa

  49. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Jess: Kyllä näitä vaan on. Anoppi etsi miestä netistä ja oli jutellut pari viikkoa englantilaisen miehen kanssa. Joka oli armeijassa töissä ja nyt komennuksella Afrikassa. Tämä mies oli pelastanut jonkun ison kihon tyttären raiskaukselta ja iso kiho halusi hänelle antaa ison summan rahaa kiitokseksi. Mies tarvitsi anoppini [...]
   Eikös tästä tai vastaavasta ollut ihan uutisissa?

   Lainaa

  50. Tulos: +19 (19 ääntä)
   "Olen itsekin nähnyt monenlaista" Kuuluisia viimeisiä sanoja. Kerran sivusta seurasin kun kokenut yrittäjä joka hänkin oli "nähnyt monenlaista" lähetti rahaa jollekin nigerian prinssille. Ei uponnut järkipuhe. Tuli onneksi lopulta järkiinsä ennen kuin ehti kusta ihan kaiken. Ahneus kun oikein kunnolla laukeaa niin siinä ei silloin mikään puhe auta ja järki jää narikkaan.

   Lainaa

  51. Kahen Kilo Kalori 5.5.2020 8:19
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Minäminä: Ilmoitin, etten lähetä rahaa, kuten olin sanonut jo aikaisemmin. Hän yritti vielä pyytää sitä pari kertaa vedoten vaikeaan tilanteeseensa ja siihen, että häneltä oli jo mennyt paljon rahaa hukkaan, jos en nyt voi auttaa. Lupasi maksaa takaisin työllä, kun tulee Suomeen, olisi voinut hoitaa lapsia tai siivota tai mitä [...]
   Siellä se on nigerialaisessa vankilassa vieläkin. Laskee päiviä vapautumiseensa ja vannoo kostoa sinulle, koska piti sinua ystävänään, mutta jätit hänet pulaan.

   Lainaa

  52. jukkapalmu 5.5.2020 20:36
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Kyse lienee tästä minkä minäkin sain yhteen osoitteeseeni: Hei! Miellyttää, Tämä viesti kuulostaa oudolta, yllättävä ja luultavasti ihmeellinen sinulle, mutta tämä on todellisuutta. Nimeni On Rouva CASINI Raymonde syntynyt 11.03.1940 Ranskassa, 80-vuotias, konsultti Suomi, jossa palvelin 24 vuotta. Minun piti ottaa yhteyttä näin, koska haluan tehdä tärkeän asian. Tämä vaikuttaa epäilyttävältä. totta, et tunne minua. Todella, Kärsin parantumattomasta ruokatorven syövästä, lääkärini kertoi juuri, että päiväni ovat luetut terveydentilani takia. Minulla on ollut tämä tauti yli seitsemän vuotta. Mieheni on kuollut, eikä minulla ole lasta, koska menetin mieheni ja ainoan poikamme liikenneonnettomuudessa. Harkitsen lahjoittavani kaikki varani. Melkein myin tavarani, mukaan lukien öljy-yhtiön, osa rahoista maksetaan eri yhdistyksille, orpojen ja kodittomien tukikeskukset. En tiedä, mitä toimintaa harjoitatte, mutta haluaisin auttaa teitä auttamaan muita. Minulla on juuri nyt tiliosasto, olin säästänyt 952 000 euroa orpokodin rakennushankkeeseen. Olen kiitollinen, että voin antaa teille nämä rahat, jotka voivat auttaa teitä liiketoimissanne ja hankkeissanne. Tässä on sähköpostiosoitteeni: casiraymonde@gmail.com, Vastaa minulle. Olkoon Jumalan rauha ja armo kanssasi. Vilpittömästi rouva CASINI Raymonde

   Lainaa

  53. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Jess: Kyllä näitä vaan on. Anoppi etsi miestä netistä ja oli jutellut pari viikkoa englantilaisen miehen kanssa. Joka oli armeijassa töissä ja nyt komennuksella Afrikassa. Tämä mies oli pelastanut jonkun ison kihon tyttären raiskaukselta ja iso kiho halusi hänelle antaa ison summan rahaa kiitokseksi. Mies tarvitsi anoppini [...]
   Se Suomi100 koodaribussi on näköjään päässyt perille ja on ahkerassa käytössä. xD

   Lainaa

  54. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Mulle tuli just tää sama sähköposti. Jännä homma

   Lainaa

  55. Mustaleski 6.5.2020 23:28
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Sami on kasvatettu paitsi pumpulissa, niin myös ämpäri päässä. Toisaalta koskaan ei ole liian myöhäistä ottaa elämältä vähän oppitunteja, että anna mennä Sami. Ei sulta henkii mee. Rahat vaan.

   Lainaa

  56. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Minäminä: Ilmoitin, etten lähetä rahaa, kuten olin sanonut jo aikaisemmin. Hän yritti vielä pyytää sitä pari kertaa vedoten vaikeaan tilanteeseensa ja siihen, että häneltä oli jo mennyt paljon rahaa hukkaan, jos en nyt voi auttaa. Lupasi maksaa takaisin työllä, kun tulee Suomeen, olisi voinut hoitaa lapsia tai siivota tai mitä [...]
   Aika ovela ja kärsivällinen huijari sulla on ollut. Mutta tuon reittivalinnan perusteella voisin sanoa, että turha epäillä yhtään. Todella vaikea kuvitella mitään järjellistä syytä reitittää matka Keniasta Suomeen Nigerian kautta - paitsi väittää niin tehneensä saadakseen verukkeen pyytää rahoja nigerialaiselle tilille. Nigeria on suunnilleen yhtä paljon sivussa reitiltä kuin Suomesta Afrikkaan lentäessä menisi Grönlannin kautta, eikä lentoyhteydet Keniasta Eurooppaan ole mun käsityksen mukaan mitenkään erityisen huonot.

   Lainaa

  57. Minäminä 9.5.2020 19:07
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   MJV: Aika ovela ja kärsivällinen huijari sulla on ollut. Mutta tuon reittivalinnan perusteella voisin sanoa, että turha epäillä yhtään. Todella vaikea kuvitella mitään järjellistä syytä reitittää matka Keniasta Suomeen Nigerian kautta – paitsi väittää niin tehneensä saadakseen verukkeen pyytää rahoja nigerialaiselle [...]
   Hänen tarinansa mukaan siihen liittyi jotain matkustuslupajuttuja. En muista enää kunnolla, mutta hänellä oli selitys kaikkeen, mitä teki. Joka tapauksessa se perimmäinen syy ilmiselvästi oli se, että saa hyvän syyn joutua akuuttiin talousvaikeuteen ja tarpeen pyytää rahaa.

   Lainaa

  58. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Mikä ilon ja onnen päivä, kommenttini on päässyt f-mokiin!

   Lainaa

  59. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Sami meni yksin intternettiin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: nigeriashuijaus, nigerialaiskirje, huijaus, raha, perintö