Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Viesti tuntemattomalta

Internet mahdollistaa mitä ihmeellisemmät yhteydenotot.
Suurenna näkymä
Viesti tuntemattomalta

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 50 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +440 (538 ääntä)
   Itku tosiaan tulee, kuinkakohan monelle alimman mokan vihreä (pun intended) tyyppi on laittanut viestiä?

   Lainaa

  2. kilokalori 3.10.2019 0:50
   Tulos: +413 (441 ääntä)
   Gigu, tiedätkö mitä Valio tekee eläimille?

   Lainaa

  3. Tulos: +418 (448 ääntä)
   Mutta mitä se Valio tekee eläimille!?

   Lainaa

  4. fruttidinightmare 3.10.2019 1:04
   Tulos: +415 (449 ääntä)
   mue: Mutta mitä se Valio tekee eläimille!?
   Lypsää?

   Lainaa

  5. Tulos: +405 (437 ääntä)
   fruttidinightmare: Lypsää?
   Valio lypsää asiakkaita, mutta mitä Valio tekee eläimille?

   Lainaa

  6. Tulos: +251 (263 ääntä)
   Specsavers säästää spekuloinnilta.

   Lainaa

  7. Tulos: +143 (193 ääntä)
   Toi on joku aloitteleva aktivisti vielä, kyl asiaan perehtyneemmät olisi käyttänyt Valion ja Nestlén yhteyttä ja kuolleita vauvoja lyömäaseena eikä sitä että lehmiä lypsetään.

   Lainaa

  8. Hightower81 3.10.2019 4:04
   Tulos: +46 (154 ääntä)
   TiEdÄtkÖ mItÄ vALiO TeKeE ElÄiMiLLeEee

   Lainaa

  9. Tulos: +181 (337 ääntä)
   No onhan se totta että valio kyllä yrittää luoda hienoja mielikuvia ja oikeasti eläinten kohtelu ei sitten ehkä olekaan niin hyvää. Pölliä eka kilpailijoilta vapaan lehmän tuotenimi ja myydä sen alla pihattolehmien maitoa, tosi noloa valiolta. Mutta ehkä tuo valistustapa on hiukan väärä, ei ehkä mene toivotulla tavalla perille moisilla yksityisviesteillä..

   Lainaa

  10. Tulos: +394 (458 ääntä)
   Mahdollisesti hijab päässä = ISIS. Päähän sattuu nää vajakit.

   Lainaa

  11. Tulos: +111 (155 ääntä)
   Ohis: No onhan se totta että valio kyllä yrittää luoda hienoja mielikuvia ja oikeasti eläinten kohtelu ei sitten ehkä olekaan niin hyvää. Pölliä eka kilpailijoilta vapaan lehmän tuotenimi ja myydä sen alla pihattolehmien maitoa, tosi noloa valiolta. Mutta ehkä tuo valistustapa on hiukan väärä, ei ehkä mene toivotulla tavalla perille moisilla yksityisviesteillä..
   Oha se termin lainaaminen vähän hassua, mut en ymmärrä mikä siin on väärin. Pihaossa elävät lehmät ovat vapaana, ei siis kytkettynä kuten parsilehmät. Eihän vapaan kanan munia munivat kanatkaan ole muuta kuin vapaita lattiakanalassa asuvia, ei ulkoilevia. Juustoportti purkittaa myös nk. Normimaitoa, joihi maito tulee ei ulkoilevista ja/tai parsinavetoista. Ulkoilu ei myöskään aina tarkoita laidunnusta (koska haastava järjestää uusissa navetoissa) vaan navetan vierustalla on jonkinlainen hakepohjainen alue, jossa lehmät käyvät ihmettelemässä ja hetken pällistelemässä ja menevät takaisin navettaan missä saa ruokaa. No. Parsinavetat tulevat olemaan historiaa 10 vuoden sisään. Muuten kyl Valio vain prosessoi keräämänsä maitoa, ei se eläimille ite mitään tee.

   Lainaa

  12. Tulos: +20 (70 ääntä)
   Ohis: No onhan se totta että valio kyllä yrittää luoda hienoja mielikuvia ja oikeasti eläinten kohtelu ei sitten ehkä olekaan niin hyvää. Pölliä eka kilpailijoilta vapaan lehmän tuotenimi ja myydä sen alla pihattolehmien maitoa, tosi noloa valiolta.
   Mikä tuotenimi!? Onko sinusta sitten tuotenimiä myös "luomu", "kotimainen" ja "rasvaton"?

   Lainaa

  13. Tulos: -3 (55 ääntä)
   Paavo: Mikä tuotenimi!? Onko sinusta sitten tuotenimiä myös “luomu”, “kotimainen” ja “rasvaton”?
   Ei, nuo kuvaavat tuotetta. Jos Juustoportti alkaisi myymään vähän laktoosia sisältäviä tuotteita Hyla-nimellä, miten epäilet Valion suhtautuvan siihen? Se on tuotemerkki, ei laktoositon maitojuoma tai kotimainen maito. Toki, onpa Tokmanni mennyt kaupan nimenä läpi, eli luultavasti näille ei oikein voi mitään ja eläinten rintamaitoa saa jatkossakin myydä vaikka kuinka samankaltaisilla nimillä.

   Lainaa

  14. Ugalabugala 3.10.2019 8:51
   Tulos: +56 (190 ääntä)
   Ei Valio tee lehmille yhtään mitään, maatalousyrittäjät tekee. En tiedä, miten muut, mutta tuntemani maajussit pitävät niitä paria sataa lehmää ihan perheenjäseninä, lehmillä on nimet, joilla niitä kutsutaan. Ei niitä mitenkään kaltoinkohdella, joten en todellakaan ymmärrä, mitä aktivistit meuhkaa, en ole missään nähnyt eläimillä niin huonoja oloja kuin he antavat ymmärtää.

   Lainaa

  15. yli opisto hörhö 3.10.2019 9:06
   Tulos: +34 (74 ääntä)
   Ohis: No onhan se totta että valio kyllä yrittää luoda hienoja mielikuvia ja oikeasti eläinten kohtelu ei sitten ehkä olekaan niin hyvää. Pölliä eka kilpailijoilta vapaan lehmän tuotenimi ja myydä sen alla pihattolehmien maitoa, tosi noloa valiolta. [...]
   Valio ostaa maitotiloilta käyttämänsä maidon. Ei niillä käsittääkseni ole mitään omia tiloja. Että kenenköhän vika se lypsylehmien huono tila mahtaa loppujenlopuksi ollakaan?

   Lainaa

  16. Tulos: +119 (179 ääntä)
   Ugalabugala: Ei Valio tee lehmille yhtään mitään, maatalousyrittäjät tekee. En tiedä, miten muut, mutta tuntemani maajussit pitävät niitä paria sataa lehmää ihan perheenjäseninä, lehmillä on nimet, joilla niitä kutsutaan. Ei niitä mitenkään kaltoinkohdella, joten en todellakaan ymmärrä, mitä aktivistit meuhkaa, en ole missään nähnyt eläimillä niin huonoja oloja kuin he antavat ymmärtää.
   Maatalousteollisuudessa sivuutetaan eläinten psykologiset tarpeet täysin. Vaikka niiden olot näyttäisivät näennäisesti hyviltä (ihan ok elintilat, ruoka, ei kuritusta), se ei tarkoita, että niillä olisi hyvä olla. Jotta lehmä tuottaa tarpeeksi maitoa, on se saatettava tiineeksi vähintään kerran vuoteen. Lehmät on nykyään jalostettu tuottamaan maitoa reilusti enemmän kuin vasikka tarvitsee, mutta siitä huolimatta tuottavuuden takaamiseksi vasikka on vieroitettava emästään mahdollisimman nopeasti. Tämä takaa suuremman maidon tuotannon, mutta myös estää emää luomasta sille tärkeää sidettä vasikkaan (vrt. Ihmisillä vastasynnyttäneen äidin side vauvaansa) ja täten laiminlyödään lehmän psykologisia tarpeita. Itse veikkaan kuitenkin, että mokan tyyliset aktivistit viittaavat eniten varmaan siihen, että lypsylehmät viedään lihoiksi, kun ne ovat maidontuotannolle tarpeettomia. Samoin niiden vasikat, jos niitä ei tarvita tuotantoprosessissa, sekä lehmät tiineeksi saattavat sonnit. Tuossa aktivismissa kyllä unohtuu paljolti se, että kaikkia ei kiinnosta, mistä ruoka tulee; psykologisen pointin puolesta taas, kaikki eivät usko, että lehmillä voisi olla yhtä monimutkainen psykologia ja yhtäläiset psykologiset tarpeet kuin esim. Ihmisellä, mikä on ihan ymmärrettävää. Lisäksi ihmiset eivät halua muistutusta moraalittomuudestaan. Kaikki ovat moraalittomia jollain tavalla, se on vain väistämätön tosiasia. Mut sen hierominen toisen naamaan noin aggressiivisesti ei kyllä auta ketään.

   Lainaa

  17. hyi olkoon 3.10.2019 9:49
   Tulos: -37 (113 ääntä)
   Valio on tyypillinen raiskausmeijeri, jossa lehmät raiskataan joka vuosi jotta ne tuottaisivat maitoa. Ei mahdollisuutta luontaiseen parinvalintaan ja itsenäiseen elämään.

   Lainaa

  18. Tulos: +12 (58 ääntä)
   Köh: Oha se termin lainaaminen vähän hassua, mut en ymmärrä mikä siin on väärin. Pihaossa elävät lehmät ovat vapaana, ei siis kytkettynä kuten parsilehmät. Eihän vapaan kanan munia munivat kanatkaan ole muuta kuin vapaita lattiakanalassa asuvia, ei ulkoilevia. Juustoportti purkittaa myös nk. Normimaitoa, joihi maito tulee [...]
   Eeei mene näin. Puhdas kilvenkiillotusyritys Valiolta ja voittojen maksimointi, koska ei ne käy tarkistamassa tiloja. Vaikka lehmät olisi 3/4 vuodesta laajalla metsälaitumella ja loput parressa niin maito on heti paskinta Ö-luokkaa ja hyvä jos kelpaa juustoksi. Pihatolla voi olla joku säälittävä ulkokarsina ja maito on heti A+ ja lehmä vapaa. Mut näin sitä cityvihreää sahataan silmään

   Lainaa

  19. Tulos: +83 (133 ääntä)
   Ugalabugala: Ei Valio tee lehmille yhtään mitään, maatalousyrittäjät tekee. En tiedä, miten muut, mutta tuntemani maajussit pitävät niitä paria sataa lehmää ihan perheenjäseninä, lehmillä on nimet, joilla niitä kutsutaan. Ei niitä mitenkään kaltoinkohdella, joten en todellakaan ymmärrä, mitä aktivistit meuhkaa, en ole missään nähnyt eläimillä niin huonoja oloja kuin he antavat ymmärtää.
   Pakko vähän naurahtaa. Tarpeeksi paljon valvontaeläinlääkärin mukana kulkenut tässä vuosien varrella ja omin silmin nähnyt toimintaa tietääkseni että hyvin harvassa asiat ovat noin. Suomessa on valitettavasti aika ruusuinen kuva meidän tuotantoeläintemme oloista, tätä mielikuvaa lisätään erilaisilla harhaanjohtavilla mainoksilla kuten tämä Valion nykyinen joka ei vastaa juuri lainkaan totuutta.

   Lainaa

  20. Tulos: +52 (88 ääntä)
   Gunman: Eeei mene näin. Puhdas kilvenkiillotusyritys Valiolta ja voittojen maksimointi, koska ei ne käy tarkistamassa tiloja. Vaikka lehmät olisi 3/4 vuodesta laajalla metsälaitumella ja loput parressa niin maito on heti paskinta Ö-luokkaa ja hyvä jos kelpaa juustoksi. Pihatolla voi olla joku säälittävä ulkokarsina ja maito on heti A+ ja lehmä vapaa. Mut näin sitä cityvihreää sahataan silmään
   Tälleen maitotilan tyttönä täytyy ensin todeta että cityvihreä en ole. Kovin on herttaiset kuvat ihmisillä maidon tuotannosta. Siinä p*skassa vuosikausia pyörineenä en voi kyllä samaistua. Tosin mistä minä mitään tiedän. Kyllähän aina joku jonka tutun tutulla on lehmiä ja niillä on nimet (orjillakin tais aikoinaan olla nimet) ja ne on kuin lemmikkejä, tietää paremmin koska ei oo #cityvihreä joka ei ole eläissään edes varmaan nähnyt lehmää.

   Lainaa

  21. Tulos: -21 (45 ääntä)
   Mikäs sen hauskempaa kuin trollata aloittelevaa aktivistia täysin tuulesta temmatuilla "faktoilla" ja katsoa sen jälkeen sivusta kun aktivistin reppana kertoilee noita juttuja varmoina tosiasioina ympäri kyliä ja somea. xD

   Lainaa

  22. Tulos: +14 (42 ääntä)
   Saila: Tälleen maitotilan tyttönä täytyy ensin todeta että cityvihreä en ole. Kovin on herttaiset kuvat ihmisillä maidon tuotannosta. Siinä p*skassa vuosikausia pyörineenä en voi kyllä samaistua. Tosin mistä minä mitään tiedän. Kyllähän aina joku jonka tutun tutulla on lehmiä ja niillä on nimet (orjillakin tais aikoinaan olla [...]
   Käsittääkseni valio ei omista yhtään lehmää tai muutakaan eläintä, vaan ostaa maitotuotteiden valmistukseen tarvitsemansa maidon yksityisiltä maitotiloilta.

   Lainaa

  23. Avaruusleijona 3.10.2019 10:18
   Tulos: +12 (22 ääntä)
   Mä oon aina yhdistänyt Juustoportin "vapaan lehmän" siihen niiden sertifikaattiin lehmien hyvinvoinnista. Siks nostan kulmakarvaa Valion versiolle.

   Lainaa

  24. Tulos: +3 (19 ääntä)
   Saila: Tälleen maitotilan tyttönä täytyy ensin todeta että cityvihreä en ole. Kovin on herttaiset kuvat ihmisillä maidon tuotannosta. Siinä p*skassa vuosikausia pyörineenä en voi kyllä samaistua. Tosin mistä minä mitään tiedän. Kyllähän aina joku jonka tutun tutulla on lehmiä ja niillä on nimet (orjillakin tais aikoinaan olla [...]
   Otit itseesi turhasta kun kritisoin ainoastaan Valion luokittelun epäloogisuutta.

   Lainaa

  25. Tulos: +33 (55 ääntä)
   Nyt tekisi mieli käydä tykkäämässä Valion sivusta ihan vaan sen takia, että näen lähettääkö joku random hörhö viestiä.

   Lainaa

  26. Tulos: +66 (82 ääntä)
   Ugalabugala: Ei Valio tee lehmille yhtään mitään, maatalousyrittäjät tekee. En tiedä, miten muut, mutta tuntemani maajussit pitävät niitä paria sataa lehmää ihan perheenjäseninä, lehmillä on nimet, joilla niitä kutsutaan. Ei niitä mitenkään kaltoinkohdella, joten en todellakaan ymmärrä, mitä aktivistit meuhkaa, en ole missään nähnyt eläimillä niin huonoja oloja kuin he antavat ymmärtää.
   "En tiedä miten muut tekevät ...mutta en ymmärrä mitä aktivistit meuhkaavat". No varmaankin juuri niistä joista et tiedä? Uutta eläinsuojelulakia valmisteltaessa puhuttiin paljon (muun muassa YLEn uutisissa, joka tietääkseni ei ole aktivistijulkaisu) siitä että nykyiset valvontaeläinlääkärit eivät ehdi eivätkä jaksa, eikä heillä oikein ole keinojakaan. Haastateltu eläinlääkäri kertoi tilanteista joissa ihmiset sairastuvat tai masentuvat, mutta eivät kehtaa hakea apua, jättäen lehmät kuolemaan janoon. Tietenkään masentunut ihminen joka ei jaksa hoitaa tilaansa ei kutsu vieraita katsomaan "hei, tulkaapa vilkaisemaan miten kuolleet lehmäni haisevat". Eikä valvontaeläinlääkäri voi kuin antaa kehotuksia ja varoituksia. Eläinsuojelulaki on Suomessa varsin lepsu, mutta pahempaa on se ettei sitä lepsuakaan valvota, ja jos valvotaankin, ei tule seurauksia.

   Lainaa

  27. Tulos: -68 (84 ääntä)
   Pölö: ...kaikki eivät usko, että lehmillä voisi olla yhtä monimutkainen psykologia ja yhtäläiset psykologiset tarpeet kuin esim. Ihmisellä, mikä on ihan ymmärrettävää.
   En uskokaan, kun ei ole. Kantturaa ei kiinnosta vittujakaan voiko se mm. toteuttaa itseään. Tuotantolehmä on muutenkin menetetty tapaus, kun ei sille maidontuotantoon jalostetulle tampiolle ole jäänyt mitään lajityypillistä käytöstä.

   Lainaa

  28. Tulos: +7 (23 ääntä)
   Petkele: Valio lypsää asiakkaita, mutta mitä Valio tekee eläimille?
   Ei kuule yhtään mitään.

   Lainaa

  29. tuli vaan mieleen 3.10.2019 13:50
   Tulos: +9 (31 ääntä)
   Tiedän että Valion meijereillä tapetaan kaikki eliöt mitä putkiin pesiytyy. Lipeää ja kiehuvan kuumaa vettä vaan linjastoon ja viattomat bakteerit ja muut öttiäiset heittää henkensä. Julmaa.

   Lainaa

  30. Jotakin mieltä 3.10.2019 14:37
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Lanya ei ymmärtänyt, miksei saanut hamsteria kaupan päälle.

   Lainaa

  31. Tulos: +41 (65 ääntä)
   Niin, jokainenhan saa valita uskontonsa, että jos joku haluaa olla Islaminuskoinen niin sittenhän on. Enemmän mua vituttaa kattella Karjalalippiksiä ja sinisiä susipaitoja missä on helvetin iso kuu.

   Lainaa

  32. Tulos: +3 (13 ääntä)
   tuli vaan mieleen: Tiedän että Valion meijereillä tapetaan kaikki eliöt mitä putkiin pesiytyy. Lipeää ja kiehuvan kuumaa vettä vaan linjastoon ja viattomat bakteerit ja muut öttiäiset heittää henkensä. Julmaa.
   mutta mitä se tekee eläimille? bakteeri ei ole eläin vaan bakteeri

   Lainaa

  33. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Petkele: Valio lypsää asiakkaita, mutta mitä Valio tekee eläimille?
   En tiedä, vaikka olen työskennellyt Valiolla. Varmaan jossain salaisella osastolla pitävät niitä eläimiä.

   Lainaa

  34. Karjanviljelijä 4.10.2019 7:51
   Tulos: +2 (24 ääntä)
   Perkele: Ei, nuo kuvaavat tuotetta. Jos Juustoportti alkaisi myymään vähän laktoosia sisältäviä tuotteita Hyla-nimellä, miten epäilet Valion suhtautuvan siihen? Se on tuotemerkki, ei laktoositon maitojuoma tai kotimainen maito. Toki, onpa Tokmanni mennyt kaupan nimenä läpi, eli luultavasti näille ei oikein voi mitään ja eläinten rintamaitoa saa jatkossakin myydä vaikka kuinka samankaltaisilla nimillä.
   Eläinten RINTAmaitoa? Olis kannattanut olla Hildan tunneilla kuulolla. Lehmän tissit on takajalkojen välissä, kaukana rinnasta!!

   Lainaa

  35. Karjanviljelijä 4.10.2019 7:52
   Tulos: +7 (17 ääntä)
   Karjanviljelijä: Eläinten RINTAmaitoa? Olis kannattanut olla Hildan tunneilla kuulolla. Lehmän tissit on takajalkojen välissä, kaukana rinnasta!!
   Bilsan tunneilla...

   Lainaa

  36. Karjanviljelijä 4.10.2019 7:55
   Tulos: -1 (29 ääntä)
   R: mutta mitä se tekee eläimille? bakteeri ei ole eläin vaan bakteeri
   Valio jalostaa maitoa, ei Valiolla ole lehmiä. Valio ostaa maidon maidontuottajilta, jotka hoitavat ja ruokkivat lehmänsä paremmin, kuin sinä mummosi.

   Lainaa

  37. Karjanviljelijä 4.10.2019 8:00
   Tulos: -7 (35 ääntä)
   R: mutta mitä se tekee eläimille? bakteeri ei ole eläin vaan bakteeri
   Valio jalostaa maitoa, ei Valiolla ole lehmiä. Valio ostaa maidon maidontuottajilta, jotka hoitavat ja ruokkivat lehmänsä paremmin, kuin sinä mummosi.
   Saila: Tälleen maitotilan tyttönä täytyy ensin todeta että cityvihreä en ole. Kovin on herttaiset kuvat ihmisillä maidon tuotannosta. Siinä p*skassa vuosikausia pyörineenä en voi kyllä samaistua. Tosin mistä minä mitään tiedän. Kyllähän aina joku jonka tutun tutulla on lehmiä ja niillä on nimet (orjillakin tais aikoinaan olla [...]
   Jos sinun vanhempasi pitivät lehmiä paskassa, ei se tarkoita sitä, että kaikki muutkin pitävät

   Lainaa

  38. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Lari: Käsittääkseni valio ei omista yhtään lehmää tai muutakaan eläintä, vaan ostaa maitotuotteiden valmistukseen tarvitsemansa maidon yksityisiltä maitotiloilta.
   Valio ei omista kuin tuotantolaitteet, mutta ne lehmät omistavat maajussit omistavat myös Valion. Valio ei maksa maidosta vaan se tilittää maidon jalosteista saadut rahat, eli liikevoiton, maajusseille. Vaikka Valio on osakeyhtiö, niin sen toiminnan pohjalla on osuuskuntamalli, koska sen omistaa osuuskunnat.

   Lainaa

  39. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Lari: Käsittääkseni valio ei omista yhtään lehmää tai muutakaan eläintä, vaan ostaa maitotuotteiden valmistukseen tarvitsemansa maidon yksityisiltä maitotiloilta.
   Sehän se ongelma onkin, Valio polkee hinnat niin alas että harvalla tilallisella on mahdollisuuttakaan yrittää uusia eläintensä olosuhteita.

   Lainaa

  40. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Tuon ensimmäisen entryn tyyppi on varmaan se sama, joka laittoi mulle joskus meiliä. Halusi tietää, kuka olen, koska oli googlannut etanoiden parittelua ja oli jotenkin sillä haulla löytänyt mun sähköpostiosoitteen. (Google, wtf?) Ehkä on nyt lopulta löytänyt kuvankin.

   Lainaa

  41. Tulos: +17 (29 ääntä)
   Karjanviljelijä: Valio jalostaa maitoa, ei Valiolla ole lehmiä. Valio ostaa maidon maidontuottajilta, jotka hoitavat ja ruokkivat lehmänsä paremmin, kuin sinä mummosi. Jos sinun vanhempasi pitivät lehmiä paskassa, ei se tarkoita sitä, että kaikki muutkin pitävät
   Se kuitenkin tarkoittaa sitä että mikään ei estä pitämästä, eli tuotantoeläinten suojelussa on jotain pahasti vinossa. En pahoinpitele lastani, mutta ei se tarkoita että lasten pahoinpitelyn pitäisi olla laillista vain siksi että omani on turvassa joka tapauksessa.

   Lainaa

  42. Tulos: -12 (28 ääntä)
   Pölö: Maatalousteollisuudessa sivuutetaan eläinten psykologiset tarpeet täysin. Vaikka niiden olot näyttäisivät näennäisesti hyviltä (ihan ok elintilat, ruoka, ei kuritusta), se ei tarkoita, että niillä olisi hyvä olla. Jotta lehmä tuottaa tarpeeksi maitoa, on se saatettava tiineeksi vähintään kerran vuoteen. Lehmät on [...]
   Vain ja ainoastaan ihminen on kyllin typerä kuvittelemaan tietävänsä mitään siitä mitä toisen ihmisen päässä pyörii, saatika sitten mitä pyörii täysin toisen lajin edustajan päässä, tai että pyöriikö mitään. Huoh...

   Lainaa

  43. Roskaväen palsta 5.10.2019 21:52
   Tulos: -23 (33 ääntä)
   Tinka: Mahdollisesti hijab päässä = ISIS. Päähän sattuu nää vajakit.
   Hijab päässä = KUVOTUS!

   Lainaa

  44. Tulos: +3 (11 ääntä)
   JoJo: Sehän se ongelma onkin, Valio polkee hinnat niin alas että harvalla tilallisella on mahdollisuuttakaan yrittää uusia eläintensä olosuhteita.
   Valio ei voi polkea hintoja alas koska maidontuottajat omistavat Valion ja tätä kautta päättävät hinnoista. Joka ikinen voittoeuro mitä Valio tekee tilitetään kokonaan maidontuottajille.

   Lainaa

  45. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Normi: Valio ei voi polkea hintoja alas koska maidontuottajat omistavat Valion ja tätä kautta päättävät hinnoista. Joka ikinen voittoeuro mitä Valio tekee tilitetään kokonaan maidontuottajille.
   Taisivat kyllä aikanaan jäädä kiinni hintojen polkemisesta. Tarkoitus oli muistaakseni ajaa Arla ulos ja nostaa hinnat sen jälkeen "kohdilleen". Saatan muistaa väärinkin joten sopii korjata.

   Lainaa

  46. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Hajaaaa!: Vain ja ainoastaan ihminen on kyllin typerä kuvittelemaan tietävänsä mitään siitä mitä toisen ihmisen päässä pyörii, saatika sitten mitä pyörii täysin toisen lajin edustajan päässä, tai että pyöriikö mitään. Huoh…
   Ihminen on itseasiassa todennäköisesti vain ja ainoa elukka, joka kykenee kuvittelemaan, mitä toisen ihmisen päässä saattaa pyöriä, kiitos kehittyneen aivotoiminnan ja erityisesti etuotsalohkon.
   Gunman: En uskokaan, kun ei ole. Kantturaa ei kiinnosta vittujakaan voiko se mm. toteuttaa itseään. Tuotantolehmä on muutenkin menetetty tapaus, kun ei sille maidontuotantoon jalostetulle tampiolle ole jäänyt mitään lajityypillistä käytöstä.
   Voit olla uskomatta tieteellisesti todistettuja asioita, sinulla on siihen oikeus.

   Lainaa

  47. Kaikkea sitä 9.10.2019 1:13
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Joo, on nää "muslimi = ISIS" -tyypit täysiä riemuidiootteja. Tulee mieleen kuinka pari vuotta sitten tuttu oli kävellyt Helsingin keskustassa kun yhtäkkiä oli alkanut sataa. Oli unohtanut varjon kotiin, niin heitti omaa kaulahuivia hiustensa päälle, ettei ne kastuis sen pahemmin. Joku suomalainen äijä oli KÄYNYT TUTTUUN KIINNI, repiny reppua ja huutanu, et tutun "repussa on pommi" ja että tuttu "lähetetään ensimmäisten joukossa keskitysleirille". Niinku mitä hlvettiä?! SE OLI TAVALLINEN HUIVI ja vaik oliskin ollut hijab, niin MITÄ HITON VÄLIÄ?! Kaikkia hlvetin isämmaanpulustajia tuolla kaduilla liikkuukin :D

   Lainaa

  48. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Ohis: No onhan se totta että valio kyllä yrittää luoda hienoja mielikuvia ja oikeasti eläinten kohtelu ei sitten ehkä olekaan niin hyvää. Pölliä eka kilpailijoilta vapaan lehmän tuotenimi ja myydä sen alla pihattolehmien maitoa, tosi noloa valiolta.
   Kuinka monessa navetassa, pihatossa tms. olet käynyt? Tai laitumella? Miten mielestäsi eroaa pihatto ja vapaus? btw. koira on yhtä vapaa ja luonnollinen kuin lehmä.

   Lainaa

  49. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jos olis täysin vegaaninen yhteiskunta, niin maaseudulla ei kasvattettaisi muuta kuin kasviksia ja ainoat eläimet olis villejä. Maatilan ainoita eläimiä olisivat hiiret ja niitä syövät kissat? Voisiko lampaita pitää niin että niiden villaa käytettäisiin?

   Lainaa

  50. Voi ei se on taas se 30.6.2020 10:22
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   mue: Mutta mitä se Valio tekee eläimille!?
   Niistä puristegaan erilaisia maitoja ja mehuja. Possu mehu, vasikka maito...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: muslimit, pipo, kuva, hamsteri, kitara, etanat, Valio, eläinaktivisti, eläimet, messenger, viesti, yksityisviesti