Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Vanhempainilta, osa 11

  Suurenna näkymä

  63 kommenttia

  1. gigu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1177 (1259 ääntä)

   Joni on ihan aiheesta huolissaan, ei noin nuorille mitään bride- tai mitään muitakaan hääjuttuja pitäisi tyrkyttää

     Lainaa

  2. Kettuli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +673 (715 ääntä)

   Melekone bridezilla toi joni

     Lainaa

  3. Pluri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +678 (706 ääntä)

   No on mennyt koulut kummaksi… kokonaisia tyttöluokkia joissa heille morsianta tyrkytetään. Täytyy olla uuden opetusministerin juttuja.

     Lainaa

  4. Jukka K. kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -162 (240 ääntä)

   Huonekasvit -ryhmä, tuo paikka jossa hordausta glorifioidaan. No, onneksi sentään hordaaminen kohdistuu kasveihin eikä vaikka eläimiin. Olen seurannut ryhmää vain siksi, että oppisin kasvien nimiä ja hoito-ohjeita. Mutta alkaa mennä jutut välillä niin päiväkirjamaisiksi, että taitaa olla aika päästää irti ja etsiä toinen ryhmä.

     Lainaa

  5. torkkuja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +325 (517 ääntä)

   Taitaapi olla niin, että Jonin lapsi on juuri kuullut sanan lesbo. Kysynyt kotona sitten, että mitä se tarkoittaa ja Joni naama punaisena heti faceen kirjoittamaan mitä ihmeellisemmän tarinan. Voisi kyllä oppia eka kirjottamaan sanan pride. Heti tulee mieleen joku perussuomalainen juntti, jonka ego on suurempi kuin koko Suomi

     Lainaa

  6. mustikka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +389 (407 ääntä)

   Käyn aina hirveää tunteiden vuoristorataa, kun näen että joku päätyy mitä kummallisimmilla laskutavoilla kuitenkin lopulta oikeaan vastaukseen.

     Lainaa

  7. Hamstraaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +462 (490 ääntä)

   Jukka K.:
   Huonekasvit -ryhmä, tuo paikka jossa hordausta glorifioidaan. No, onneksi sentään hordaaminen kohdistuu kasveihin eikä vaikka eläimiin. Olen seurannut ryhmää vain siksi, että oppisin kasvien nimiä ja hoito-ohjeita. Mutta alkaa mennä jutut välillä niin päiväkirjamaisiksi, että taitaa olla aika päästää irti ja etsiä toinen ryhmä.

   Suomeksi puhutaan hamstraamisesta. Se on ihana ja kuvaava sana. Ei kaikkea tarvitse väkisin englannista vääntää.

   Hordaus kieltoon!

     Lainaa

  8. Tötterö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +463 (491 ääntä)

   Vähän kauhistuttaa ajatella, mistä ja miten Joni on saanut selville, että tyttärensä luokalla 3 “tunnustaa olevansa hetero”.

     Lainaa

  9. Mona kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -118 (212 ääntä)

   Tötterö:
   Vähän kauhistuttaa ajatella, mistä ja miten Joni on saanut selville, että tyttärensä luokalla 3 “tunnustaa olevansa hetero”.

   Varmaan tyttö itse kertonut?
   Mulla oli yli kymmenen vuotta sitten lukiossa luokallani tasa yksi hetero. Ja kyllä mä muistaakseni siitä vanhemmilleni sanoin. Mä oletan että tässäkin on kyse isommasta lapsesta, luultavasti joku amisluokka (hoitsuja tms kun kaikki tyttöjä)

     Lainaa

  10. Boooris kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +196 (202 ääntä)

   Jukka K.:
   Huonekasvit -ryhmä, tuo paikka jossa hordausta glorifioidaan. No, onneksi sentään hordaaminen kohdistuu kasveihin eikä vaikka eläimiin. Olen seurannut ryhmää vain siksi, että oppisin kasvien nimiä ja hoito-ohjeita. Mutta alkaa mennä jutut välillä niin päiväkirjamaisiksi, että taitaa olla aika päästää irti ja etsiä toinen ryhmä.

   Hordausta glorifioidaan? Kuka puhuu näin? Ehdottomasti kieltoon!

     Lainaa

  11. Se aito oikea kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -267 (427 ääntä)

   Lapset tarvitsisivat vakautta ja ehjiä perheitä, eivätkä kymmeniä vaihtoehtoja “saat olla ihan mikä haluat”. Lapsen/nuoren kehitys on niin alussa, ettei mitään seksuaalista suuntausta tarvitse tupuuttaa/korostaa. (Ja varsinkaan kysellä, koska se voi leimata vuosiksi eteenpäin)

     Lainaa

  12. Svogoiys kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +409 (495 ääntä)

   Se aito oikea:
   Lapset tarvitsisivat vakautta ja ehjiä perheitä, eivätkä kymmeniä vaihtoehtoja “saat olla ihan mikä haluat”. Lapsen/nuoren kehitys on niin alussa, ettei mitään seksuaalista suuntausta tarvitse tupuuttaa/korostaa. (Ja varsinkaan kysellä, koska se voi leimata vuosiksi eteenpäin)

   Ehdottomasti samaa mieltä.

   …kunhan se koskee sitten heteroiluakin, eli ei pelkästään näytetä leffoja joissa on vain heteroja, ei vihjailla lapsille että ”taidat olla ihastunut tuohon toisensukupuoliseen lapseen kun leikit sen kanssa”, koulukirjoihin kaikenlaisia suhteita ja mitä näitä nyt onkaan. Hetero kun ei ole mikään neutraali epäseksuaalisuus jolla on erityisoikeus tuputtaa itseään ja kaikki muunmuotoisetromanttiset suhteet tulee tunkea maton alle.

     Lainaa

  13. Zan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +205 (209 ääntä)

   Hamstraaja: Suomeksi puhutaan hamstraamisesta. Se on ihana ja kuvaava sana. Ei kaikkea tarvitse väkisin englannista vääntää.

   Hordaus kieltoon!

   Hordaus ehdottomasti kieltoon, onhan se vielä väärin kirjoitettu. Hoarding, ei hording. Sieluni sattuu.

     Lainaa

  14. Just kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +118 (126 ääntä)

   Hamstraaja: Suomeksi puhutaan hamstraamisesta. Se on ihana ja kuvaava sana. Ei kaikkea tarvitse väkisin englannista vääntää.

   Hordaus kieltoon!

   Tai edes oikein kirjoitetuksi, “hoarding”.

   Se aito oikea:
   Lapset tarvitsisivat vakautta ja ehjiä perheitä, eivätkä kymmeniä vaihtoehtoja “saat olla ihan mikä haluat”. Lapsen/nuoren kehitys on niin alussa, ettei mitään seksuaalista suuntausta tarvitse tupuuttaa/korostaa. (Ja varsinkaan kysellä, koska se voi leimata vuosiksi eteenpäin)

   Mitenkähän lapsen oma pohdinta identiteetistä vaikuttaa perheen vakauteen tai eheyteen? Vakaa ja tasapainoinen perhehän on mitä mainioin ympäristö itsetutkiskelulle.

     Lainaa

  15. Isä neljän, joka olet töissä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -14 (58 ääntä)

   torkkuja:
   Taitaapi olla niin, että Jonin lapsi on juuri kuullut sanan lesbo. Kysynyt kotona sitten, että mitä se tarkoittaa ja Joni naama punaisena heti faceen kirjoittamaan mitä ihmeellisemmän tarinan. Voisi kyllä oppia eka kirjottamaan sanan pride. Heti tulee mieleen joku perussuomalainen juntti, jonka ego on suurempi kuin koko Suomi

   “I see lesbians well. That’s what 4k is for.”
   -Random internet person.

     Lainaa

  16. 103g kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -15 (99 ääntä)

   Tarina jota ei koskaan tapahtunut = Katjan tarina

     Lainaa

  17. Ahma kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +225 (257 ääntä)

   Kyllähän sitä tyttö varmaan suuntautumistaan epäilee, kun ihan morsianta tyrkytetään.

   Ei mutta, vakavasti sanottuna, on kiva että nykyteinit alkavat olla hyväksyvämpiä ja avoimempia näistä jutuista, eivätkä aina pidä heteroutta itsestäänselvyytenä.

     Lainaa

  18. joojoojoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -76 (106 ääntä)

   Joni: Tytöt on tyttöjä! Ei ne pysty tunnustaa haluavansa poikia vaikka haluaisivatkin.

     Lainaa

  19. Aadolf Kärki kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -12 (58 ääntä)

   Minä kyllästyin puukkoihin vasta toisen merkkipuukon mennessä rikki armeijassa. Ostin sitten viidakkoveitsen. Ei mennyt rikki.

   Kerran keittokatoksessa paikalle tuli luutnantti ja kysyi: “Panssarijääkäri Kärki, mikä tuo on?!”, kun näki veitseni heiluvan vyölläni. “Herra luutnantti, tämä on kokkiveitseni.” Ja hyvä veitsi onkin. Ainoa väline millä saa armeijan vakuumipakkaukset auki, ja samalla voi halkoa puita tai vaikka kaataa kokonaisia puita.

     Lainaa

  20. Gunman kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +43 (47 ääntä)

   Hamstraaja: Suomeksi puhutaan hamstraamisesta. Se on ihana ja kuvaava sana. Ei kaikkea tarvitse väkisin englannista vääntää.

   Hordaus kieltoon!

   Ja mutilointi

     Lainaa

  21. Banaani kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +166 (180 ääntä)

   Se aito oikea:
   Lapset tarvitsisivat vakautta ja ehjiä perheitä, eivätkä kymmeniä vaihtoehtoja “saat olla ihan mikä haluat”. Lapsen/nuoren kehitys on niin alussa, ettei mitään seksuaalista suuntausta tarvitse tupuuttaa/korostaa. (Ja varsinkaan kysellä, koska se voi leimata vuosiksi eteenpäin)

   Ainut tapa olla ”tuputtamatta” mitään suuntauksia on tosiaan antaa sen lapsen / nuoren ”valita”. Jäljemmät lainausmerkit siksi, että eipä se taida pitkällä tähtäimellä mikään valintakysymys olla.

     Lainaa

  22. Aijaha kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +108 (122 ääntä)

   Mona: Varmaan tyttö itse kertonut?
   Mulla oli yli kymmenen vuotta sitten lukiossa luokallani tasa yksi hetero. Ja kyllä mä muistaakseni siitä vanhemmilleni sanoin. Mä oletan että tässäkin on kyse isommasta lapsesta, luultavasti joku amisluokka (hoitsuja tms kun kaikki tyttöjä)

   Siis missä te oikein asutte? Yksi luokan tytöistä on hetero? Tai tuolla jutussa, vain 3 luokan tytöistä on heteroa? Onks nyt varma ettei oo menny luvut väärinpäin?

     Lainaa

  23. Banaani kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -25 (131 ääntä)

   Svogoiys: Ehdottomasti samaa mieltä.

   …kunhan se koskee sitten heteroiluakin, eli ei pelkästään näytetä leffoja joissa on vain heteroja, ei vihjailla lapsille että ”taidat olla ihastunut tuohon toisensukupuoliseen lapseen kun leikit sen kanssa”, koulukirjoihin kaikenlaisia suhteita ja mitä näitä nyt onkaan. Hetero kun ei ole [...]

   Elokuvat, niin kuin muutkin kulttuurin ja viihteen muodot heijastelevat kulttuuria jossa elämme. Ihmisistä huomattava enemmistö on heteroita, jonka takia on ihan loogista että elokuvissakin on enemmän hetero- kuin homosuhteita. Jos jotain, niin homosuhteita on nykyään niin elokuvissa kuin varsinkin sarjoissa kyllä prosentuaalisesti enemmän heterosuhteisiin verrattuna, kuin mitä oikeassa maailmassa.

   Erilaisuuden hyväksyminen ei ole pelkästään vähemmistön tunnustamista, vaan myös enemmistön. Siitä se sopu tulee. Jos on tullakseen. Minkään vaihtoehdon tuputtaminen tai tuputtamatta jättäminen ei olisi merkityksellistä, jos yksi ainut helppo fakta menisi ihan kaikkien kaaliin:

   Se, mitä joku seksuaalisesti on, olkoon tämän oma asia ja oma valinta. Se ei ole keneltäkään muulta mitään pois.

   Tuputtamisella ei ole lopulta väliä JOS kaikki seksuaalisuus on kuitenkin sallittua. Koska jos on, niin sekä heterot että homot kyllä tietävät mitä tehdä.

     Lainaa

  24. Kysymys kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -96 (106 ääntä)

   Ahma:
   Kyllähän sitä tyttö varmaan suuntautumistaan epäilee, kun ihan morsianta tyrkytetään.

   Ei mutta, vakavasti sanottuna, on kiva että nykyteinit alkavat olla hyväksyvämpiä ja avoimempia näistä jutuista, eivätkä aina pidä heteroutta itsestäänselvyytenä.

   Ai nytkö seksuaalinen suuntautuminen onkin valinta?

     Lainaa

  25. tauno kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +55 (97 ääntä)

   Kympistä vetoa, ettei tuota viimeistä satua ole koskaan tapahtunut

     Lainaa

  26. Lari kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -47 (137 ääntä)

   Nykyään kaikki kakarat tuntuvat olevat “erityislapsia”. Ennen oli vain normaaleja pentuja ja sitten oli pari vilkkaampaa yksilöä siinä seassa.

     Lainaa

  27. JJsnake kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -166 (212 ääntä)

   torkkuja:
   Taitaapi olla niin, että Jonin lapsi on juuri kuullut sanan lesbo. Kysynyt kotona sitten, että mitä se tarkoittaa ja Joni naama punaisena heti faceen kirjoittamaan mitä ihmeellisemmän tarinan. Voisi kyllä oppia eka kirjottamaan sanan pride. Heti tulee mieleen joku perussuomalainen juntti, jonka ego on suurempi kuin koko Suomi

   Mikäli et oikeasti ole huomannut niin tätä bride,muu sukupuolisuus,homo,lesbo juttua tuputetaan aivan joka paikassa. Ei ole ihme jos pienet lapset jo menee sekaisin. Ja se nyt on ihan todistettu että kun pienestä asti jotain asiaa sinulle syötetään niin alat siihen uskoa

     Lainaa

  28. Päivi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +35 (37 ääntä)

   Onneksi sentään tiistain julkaisujen Hannu ei ole bride. Joku roti sentään jäljellä.

     Lainaa

  29. Kaaleppi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (12 ääntä)

   MITÄÄN

     Lainaa

  30. Siiseli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +141 (159 ääntä)

   Banaani: Elokuvat, niin kuin muutkin kulttuurin ja viihteen muodot heijastelevat kulttuuria jossa elämme. Ihmisistä huomattava enemmistö on heteroita, jonka takia on ihan loogista että elokuvissakin on enemmän hetero- kuin homosuhteita. Jos jotain, niin homosuhteita on nykyään niin elokuvissa kuin varsinkin sarjoissa kyllä [...]

   Ota huomioon, että on ihan omasta elinpiiristä kiinni, minkä verran homoja, lesboja, biseksuaaleja tai heteroita lähipiirissä on, eikä siitä voi päätellä kauheasti. Esim. mulle on ihan sattumalta käynyt niin, että lähipiirini pariskunnissa on suurin piirtein yhtä paljon homo- ja heteropareja. Ja usein homoilla on paljon homokavereita ja heteroilla heterokavereita – ei aina, mutta usein ihmiset päätyvät sellaiseen seuraan, minkä kanssa on jotain yhteistä, ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla kyse voi olla myös tavallaan vertaistuesta. Tämä voi vääristää ajatusta siitä, kuinka paljon johonkin ryhmään kuuluvia ihmisiä on.

   Joidenkin arvioiden mukaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvia on jopa n. 10 % väestöstä. Mielestäni elokuvissa tai tv-sarjoissa ei todellakaan ole tämän verran seksuaalivähemmistöihin kuuluvia hahmoja. Mieti, miten paljon on sarjoja ja elokuvia, joissa on esim. 30 hahmoa, joista ketään ei tuoda esiin homoseksuaalina. Usein tämä luulo homoseksuaalien yliedustuksesta kumpuaa siitä, että homous nähdään jotenkin yllättävänä asiana, joka hahmossa huomioidaan, toisin kuin heterous. Tätä kutsutaan vahvistusharhaksi: huomaamme ne omaa mielipidettä vahvistavat seikat: “taas tässäkin sarjassa on homo!” eikä huomata, että sarjan 25 muuta hahmoa ovat kuitenkin heteroita.

   Sanot, että tuputtamisella ei ole väliä, jos kaikki seksuaalisuus on kuitenkin sallittua. Seksuaalisten suuntauksien tasavertaisuuteen liittyy kuitenkin myös niiden esilläolo mediassa. Vaikka ei suoraan sanottaisi, ettei homous ole hyväksyttävää, pelkän heterouden esiintuominen kyllä antaa etenkin kasvavalle lapselle tai nuorelle helposti sellaisen kuvan, että heterous on ainoa vaihtoehto tai jotenkin homoutta parempi. Jos erilaisia seksuaalisia suuntauksia ei tuoda mitenkään esille, syntyy myös helposti alitajuinen oletus, että kaikki ihmiset ovat heteroita. Seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihan tavalliset hahmot tv-sarjoissa ovat hyvä muistutus siitä, että eivät ne työpaikankaan kahvipöydässä istuvat kaverit ole välttämättä kaikki heteroita, ja ehkä ei kannata heti kysellä vaimon kuulumisia mieheltä, joka puhuu puolisostaan.

     Lainaa

  31. Don kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (19 ääntä)

   torkkuja:
   Taitaapi olla niin, että Jonin lapsi on juuri kuullut sanan lesbo. Kysynyt kotona sitten, että mitä se tarkoittaa ja Joni naama punaisena heti faceen kirjoittamaan mitä ihmeellisemmän tarinan. Voisi kyllä oppia eka kirjottamaan sanan pride. Heti tulee mieleen joku perussuomalainen juntti, jonka ego on suurempi kuin koko Suomi

   Taitaapa olla että joni on trolli

     Lainaa

  32. Cuckoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +84 (94 ääntä)

   Aijaha: Siis missä te oikein asutte? Yksi luokan tytöistä on hetero? Tai tuolla jutussa, vain 3 luokan tytöistä on heteroa? Onks nyt varma ettei oo menny luvut väärinpäin?

   Veikkaan, että suurin osa lapsista vain ei ole vielä ilmaissut asiaa suuntaan tai toiseen, eikä tarvitsekaan. Ei tarvitse vielä edes itse tietää. Ne yksi tai kolme (plus ne jotka ovat kertoneet olevansa jotain muuta kuin heteroja) on sitten niitä, joille se on jo selvää ja ovat halunneet sen kertoa, ja sekin on ok.

     Lainaa

  33. Älä tyrkytä bbbbridea kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +119 (129 ääntä)

   JJsnake: Mikäli et oikeasti ole huomannut niin tätä bride,muu sukupuolisuus,homo,lesbo juttua tuputetaan aivan joka paikassa. Ei ole ihme jos pienet lapset jo menee sekaisin. Ja se nyt on ihan todistettu että kun pienestä asti jotain asiaa sinulle syötetään niin alat siihen uskoa

   Alkaa uskoa mihin? Siihen että jotkut tykkää tytöistä, jotkut pojista, moni molemmista ja sit on vielä lukematon määrä asioita, mistä eri ihmiset tykkää. Ihan hirveetä, jos lapset uskoo tota?

   Mielestäni kuitenkin ihan suotavaa, että lapsesta asti uskotaan mieluummin todellisiin asioihin, kuin esim. että mies ei saa tykätä miehestä ja tällaiset miehet tulee kivittää.

     Lainaa

  34. Gunman kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +31 (43 ääntä)

   tauno:
   Kympistä vetoa, ettei tuota viimeistä satua ole koskaan tapahtunut

   Äläs sano, kuulostaa ihan multa pienenä

     Lainaa

  35. Isä neljän, joka olet töissä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +46 (62 ääntä)

   Siiseli: Ota huomioon, että on ihan omasta elinpiiristä kiinni, minkä verran homoja, lesboja, biseksuaaleja tai heteroita lähipiirissä on, eikä siitä voi päätellä kauheasti. Esim. mulle on ihan sattumalta käynyt niin, että lähipiirini pariskunnissa on suurin piirtein yhtä paljon homo- ja heteropareja. Ja usein homoilla on [...]

   En pitäisi pahana sitä, jos kysyy vaimon kuulumisia tuossa tapauksessa, kun se on kuitenkin se yleisempi vaihtoehto. Reaktio mahdolliseen korjaukseen on se mikä merkkaa.

   “Ai anteeksi, en tiennytkään. No miten ukko voi?”, on esimerkiksi hyväntahtoinen ja “puhdas”.

   Kun taas kielteinen suhtautuminen ja siihen liittyvät lausahdukset taas ei. Asenne ja ulostuonti on tärkeimpiä, ja monesti yllättynyt ihminen on vahingossa tyly.

   Ymmärrän pointtisi ja olen pitkälti samaa mieltä, mutta tuo esimerkki ontui.

     Lainaa

  36. Maria kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +161 (167 ääntä)

   Lähes kolmikymppisen lesbonaisen näkökulmasta kaikki “lapset hämmentyvät jos heille kerrotaan homoudesta” -argumentointi on lähinnä huvittavaa. Olin itse omasta identiteetistäni hyvin tietoinen jo pienestä pitäen, kuten monet muutkin homoseksuaalit. En kuitenkaan tiennyt että maailmassa on muitakin homoseksuaaleja eikä minulla ollut sanoja sen ilmaisemiseen, minkä seurauksena tunsin oloni usein hyvin hämmentyneeksi. Minkä takia kaikilla muilla tytöillä on miespuolinen ihastus ja minulla ei, miksi en ole kiinnostunut pojista niin kuin kaikki muutkin?

   Kun sitten joskus 12-13-vuotiaana kuulin homoseksuaalisuuden olemassaolosta, kokemukseni kävivät yhtäkkiä järkeen. Jos minulle olisi “tuputettu” “bridea” jo nuorempana, en olisi ollut hämmentynyt – päinvastoin, olisin ymmärtänyt itseäni paremmin.

     Lainaa

  37. Tips kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +119 (125 ääntä)

   En minä ainakaan ole koskaan ilmoittanut missään olevani hetero. Olen vain elänyt elämääni. Näin ovat toimineet myös monet tuttavani, jotka elävät parisuhteessa samaa tai eri sukupuolta olevan kanssa. Ei se ole mikään ilmoitusasia kaikille.

   Mitä pakkosyöttöön tulee. 4-vuotiailla kaveruksilla tuli usein riitaa siitä kuka saa olla äiti kotileikissä. Lopulta ehdotin eikö äitejä voisi olla kaksi. Jo loppui riitely. Kasvaakohan noi nyt jotenkin kieroon?

     Lainaa

  38. Ossi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +39 (49 ääntä)

   torkkuja:
   Taitaapi olla niin, että Jonin lapsi on juuri kuullut sanan lesbo. Kysynyt kotona sitten, että mitä se tarkoittaa ja Joni naama punaisena heti faceen kirjoittamaan mitä ihmeellisemmän tarinan. Voisi kyllä oppia eka kirjottamaan sanan pride. Heti tulee mieleen joku perussuomalainen juntti, jonka ego on suurempi kuin koko Suomi

   Ei niiden ego iso ole, se on vain ilmaa täynnä ja aika pikkaseksi kutistuu kun siihen tökkää reijän vaikkapa perustuslailla tai oppivelvollisuudella.

     Lainaa

  39. Laskutavat vaihtelee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +26 (26 ääntä)

   mustikka:
   Käyn aina hirveää tunteiden vuoristorataa, kun näen että joku päätyy mitä kummallisimmilla laskutavoilla kuitenkin lopulta oikeaan vastaukseen.

   Appiukko on saanut kaupallisen koulutuksen ja tekee töikseen talousasioita, niin insinöörinä meinaa palaa käpy hänen laskelmiensa kanssa, koska ne päätyy aina nollaan, jos vastaus ei ole nolla, niin se on silloin väärin laskettu.

     Lainaa

  40. Ei pappaa minusta koskaan? kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +26 (26 ääntä)

   Tötterö:
   Vähän kauhistuttaa ajatella, mistä ja miten Joni on saanut selville, että tyttärensä luokalla 3 “tunnustaa olevansa hetero”.

   Meidän lapsi kertoi lääkärille että hänestä tulee isona sinkku.
   Sittemmin on mielipide vaihdellut mutta ehkä se olisi uroksille helpompaa jos…

     Lainaa

  41. Irene kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -9 (27 ääntä)

   Hamstraaja: Suomeksi puhutaan hamstraamisesta. Se on ihana ja kuvaava sana. Ei kaikkea tarvitse väkisin englannista vääntää.

   Hordaus kieltoon!

   Nomutta sitten et vaikuta niin älykkäältä jos et käytä noita ulkomaalaisperäisiä sanoja ;)

     Lainaa

  42. Toj Karin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +49 (53 ääntä)

   gigu:
   Joni on ihan aiheesta huolissaan, ei noin nuorille mitään bride- tai mitään muitakaan hääjuttuja pitäisi tyrkyttää

   “Noin nuorille”?? Missä kohtaa tyttären ikä mainittiin?

     Lainaa

  43. Lol kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +58 (58 ääntä)

   Minä joskus teininä päätin että minusta tulee lesbo. Ei toiminut…

     Lainaa

  44. bob kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +34 (34 ääntä)

   Toj Karin: “Noin nuorille”?? Missä kohtaa tyttären ikä mainittiin?

   Jep. Arvaas vaan kuin monta kertaa tuli luettua toi päivitys. Varmaan yhtä monta kertaa kuin jutun tytöllä ikävuosia. Lopulta vielä pari kertaa sänkkäsin ta-vu ta-vul-ta, mutta ei sitä ikää siellä ole. Luulisin. Tai jospa lukis vielä kerran, vähän jäi vaivaamaan… Niin moni sen tuntui saaneen tosta selville, että eiku vielä kerta.

     Lainaa

  45. Siiseli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +54 (62 ääntä)

   Isä neljän, joka olet töissä: En pitäisi pahana sitä, jos kysyy vaimon kuulumisia tuossa tapauksessa, kun se on kuitenkin se yleisempi vaihtoehto. Reaktio mahdolliseen korjaukseen on se mikä merkkaa.

   “Ai anteeksi, en tiennytkään. No miten ukko voi?”, on esimerkiksi hyväntahtoinen ja “puhdas”.

   Kun taas kielteinen suhtautuminen ja siihen [...]

   Tietysti vahinkoja sattuu, ja olet oikeassa, että tuollaisessa tilanteessa paras tapa on vain pahoitella ja jatkaa elämäänsä :). Mutta mielestäni olisi silti hyvä, jos kaikki pyrkisivät parhaansa mukaan välttämään turhia oletuksia. Musta on ollut ainakin ihan helppo oppia siihen, etten oleta ihmisten seurustelukumppaneiden sukupuolia, samoin kuin en automaattisesti oleta, että lapseni kavereilla on aina kaksi vanhempaa jne. Sulle tuo yllä kuvattu tilanne on ehkä pikku juttu, mutta monet homoseksuaalit joutuvat noihin tilanteisiin jatkuvasti, ja se voi olla kiusallista ja ärsyttävää. Lisäksi tuollainen tilanne pakottaa homomiehen joko valehtelemaan vaimosta tai tulemaan kaapista tuntemattomalle, mikä ei välttämättä ole kivaa, kun sitä reaktiota ei voi koskaan tietää etukäteen. Yksi hyvä (naispuoleinen) ystäväni on naimisissa naisen kanssa, ja hän on puhunut, että ei haluaisi aina ensimmäisenä kertoa uusille tutuille olevansa lesbo. Siksi hän puhuu puolisosta, mutta on kuulemma vähän tukalaa, kun välillä keskustelukumppani alkaa kysellä jotain miehestä tai vihjailla siihen suuntaan.

     Lainaa

  46. Huhhu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -55 (63 ääntä)

   Hamstraaja: Suomeksi puhutaan hamstraamisesta. Se on ihana ja kuvaava sana. Ei kaikkea tarvitse väkisin englannista vääntää.

   Hordaus kieltoon!

   Mut hamstraus on eri asia. Hamstrauksessa on kyse tarpeellisten tavaroiden keräämisestä varastoon. Hordaamisessa taas siitä ettei raaski heittää pois hyödyttömiäkään tavaroita. En osaa kumpaan osastoon viherkasvien ostelu kuuluu. Ehkä haalimisiin.

     Lainaa

  47. Keke kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +50 (50 ääntä)

   torkkuja:
   Taitaapi olla niin, että Jonin lapsi on juuri kuullut sanan lesbo. Kysynyt kotona sitten, että mitä se tarkoittaa ja Joni naama punaisena heti faceen kirjoittamaan mitä ihmeellisemmän tarinan. Voisi kyllä oppia eka kirjottamaan sanan pride. Heti tulee mieleen joku perussuomalainen juntti, jonka ego on suurempi kuin koko Suomi

   Ala-asteella pikkupoikina oltiin kai juuri opittu sanan “hetero” merkitys. Kiusattiin sitten pari vuotta nuorempaa kaveria kysymällä onko se homo. “En ole!”, vastasi. Kysyttiin sitten onko se hetero. “En varmasti ole!”, tuli topakka vastaus. Hyvä kun itsekkään silloin tiedettiin mitä ne tarkoittaa.

     Lainaa

  48. Hamstraaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +46 (46 ääntä)

   Huhhu: Mut hamstraus on eri asia. Hamstrauksessa on kyse tarpeellisten tavaroiden keräämisestä varastoon. Hordaamisessa taas siitä ettei raaski heittää pois hyödyttömiäkään tavaroita. En osaa kumpaan osastoon viherkasvien ostelu kuuluu. Ehkä haalimisiin.

   Ei ole. Kumpikin sana voi tarkoittaa kumpaakin asiaa. Katso sanan ”hoarding” merkitys sanakirjasta. Se on hamstraamista.

     Lainaa

  49. Pluri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +16 (24 ääntä)

   Mona: Varmaan tyttö itse kertonut?
   Mulla oli yli kymmenen vuotta sitten lukiossa luokallani tasa yksi hetero. Ja kyllä mä muistaakseni siitä vanhemmilleni sanoin. Mä oletan että tässäkin on kyse isommasta lapsesta, luultavasti joku amisluokka (hoitsuja tms kun kaikki tyttöjä)

   Ihan mielenkiinnosta kysyn että oliko teillä joku kysely siellä vai miten päädyit tuollaiseen tulokseen? Nuoret vastaavat usein nimettömissä kyselyissä mitä sattuu joten ne eivät aina ole kovinkaan luotettavia (aika monta narkkia oli nimittäin meidän luokalla yläkoulussa). Toiset vaihtoehdot lienevät sitten ne että olet asiaa jokaiselta erikseen udellut joka on mielestäni melko tökeröä tai että olet seurannut heitä jollain muulla tavalla jolla asia on käynyt ilmi joka on taas hieman pelottavaa. Toki jos teillä on ollut joku puoliso kouluun päivä niin se tietysti olisi yksi vaihtoehto. Toki sekään ei sulje pois sitä että osa toisi kaverinsa jos puoliso puuttuu.

     Lainaa

  50. O kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -37 (47 ääntä)

   torkkuja:
   Taitaapi olla niin, että Jonin lapsi on juuri kuullut sanan lesbo. Kysynyt kotona sitten, että mitä se tarkoittaa ja Joni naama punaisena heti faceen kirjoittamaan mitä ihmeellisemmän tarinan. Voisi kyllä oppia eka kirjottamaan sanan pride. Heti tulee mieleen joku perussuomalainen juntti, jonka ego on suurempi kuin koko Suomi

   Siinä kommentoi Vihreämäntti.

     Lainaa

  51. Fff kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +34 (34 ääntä)

   Tötterö:
   Vähän kauhistuttaa ajatella, mistä ja miten Joni on saanut selville, että tyttärensä luokalla 3 “tunnustaa olevansa hetero”.

   Kaverisynttäreiden kiusallinen hetki, kun tytär tajuaa toivovansa, et olis adoptoitu.

     Lainaa

  52. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +47 (53 ääntä)

   En tietysti tiedä Jonin tyttären ikää kun tuossa ei todellakaan sanota -mutta kuulostaa mielestäni päiväkoti- tai alakouluikäiseltä. Sitä vanhemmista ei useinkaan tiedä ovatko he homoja, heteroita vai mitä, koska varsinkaan heteroksi harvemmin “tunnustaudutaan” eikä useallakaan ole opetustilanteessa siippaa näytillä. Koko luokka on kovaan ääneen lesboja kuulostaa siltä mitä sattuu lastentarhassa kun sana lesbo on jostain syystä mainittu -ie kivalla hoitotädillä on vaimo “miksi vaimo?” “hän on lesbo” “ahaa me kans!”. Seuraavalla viikolla ovat kaikki tyynni luultavasti dinosauruksia.

   Mutta ei lapsille pitäisi tosiaankaan aikuisten sukupuoliasioita tuputtaa -”leiki nyt nukeilla, tytöt leikkivät nukeilla että sinusta tulee sitten isona äiti”. Tuossa on jo aika monta vahvaa oletusta jotka ovat omiaan hämmentämään lasta joka ei ollenkaan tiedä mitä naiseuteen ja äitiyteen yksityiskohdissaan kuuluu, tai mitä se hänelle tulee merkitsemään, eikä ole tarviskaan. Sanoisin “leiki millä haluat ja ajattele mies/naisasioita sitten isompana, sinä olet vielä lapsi”. Prideistä tosin ei pitäisi olla haittaa, häissäkin panemis- ja hedelmällisyysjutut jätetään polttareihin, olisi tosi outoa jos joku menisi lapselle kertomaan että tässä juhlistetaan perinteisesti sitä että täti ja setä sitten illalla panee ja tekee lapsen. Prideistäkin järkevä ihminen kertoo, kuten häistäkin, että nyt juhlistetaan sitä että on kiva rakastua ja tulla onnelliseksi (ja kaikki tasa-arvoisesti voivat). On jo aika outoa että homofoobikot tuntuvat ajattelevan homoseksin yksityiskohtia enemmän kuin homot itse, mutta toivottavasti he eivät sentään jaa kummallisia fantasioitaan lapsille.

     Lainaa

  53. Hello kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -22 (32 ääntä)

   Tuntuu, että nykyään lapset joutuu jo pieninä kohtaamaan seksualisointia, mitä normaalisti ei edes ajattelisi vielä moniin vuosiin. On tutkittu, että murrosikäkin alkaa aikaisemmin, kun lasta altistetaan seksuaalisille vaikutteille nuorena. Sen lisäksi mm. kosmetiikka ja hygieniatuotteet on täynnä hormonitoimintaa häiritseviä ainesosia, kuten moni muukin päivittäistuote. Toivoisin, että asioita ei yliseksualisoida ja ihmiset heräis miettimään miten päivittäin käyttämänsä tuotteet ruoka mukaan lukien vaikuttaa.

     Lainaa

  54. Pan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +23 (25 ääntä)

   Siiseli: Sulle tuo yllä kuvattu tilanne on ehkä pikku juttu, mutta monet homoseksuaalit joutuvat noihin tilanteisiin jatkuvasti, ja se voi olla kiusallista ja ärsyttävää. [...]

   Mulla on ollut näitä tilanteita viime kuukausien aikana useita ja lisää tulossa. En millään haluaisi heti kättelyssä toitottaa naispuolisesta ex-kumppanista, joten puhun vain exästä. Mutta sitten tulee lisäkysymyksiä ja joka kerta löydän itseni siitä kiusallisesta tilanteesta, että asia on joko kerrottava kuitenkin tai jäätävä myöhemmin kiinni valehtelusta.
   Luojan kiitos nämä tilanteet sentään ovat olleet ammattilaisten, kuten lääkäreiden, kanssa. Luotan siihen etteivät he ainakaan mitään kohtausta saa, hämmentyneet ilmeet ja yllättyneet naurahdukset vielä siedän…

   Ps. Ex tulee puheeksi koska meillä on yhteisiä lapsia.

     Lainaa

  55. Huhhu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -23 (25 ääntä)

   Hamstraaja: Ei ole. Kumpikin sana voi tarkoittaa kumpaakin asiaa. Katso sanan ”hoarding” merkitys sanakirjasta. Se on hamstraamista.

   Niin. Sen takia nykyään on alettu käyttää eri sanoja kahdesta eri ilmiöstä. Hordaaminen on kahelia toimintaa ja hamstraaminen on hyödyllistä toimintaa.

     Lainaa

  56. Atte kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (24 ääntä)

   Siiseli: Tietysti vahinkoja sattuu, ja olet oikeassa, että tuollaisessa tilanteessa paras tapa on vain pahoitella ja jatkaa elämäänsä :). Mutta mielestäni olisi silti hyvä, jos kaikki pyrkisivät parhaansa mukaan välttämään turhia oletuksia. Musta on ollut ainakin ihan helppo oppia siihen, etten oleta ihmisten [...]

   Jep. Itse muunsukupuolisen kumppanina käy vähän hankalaksi korjata “hienovaraisesti” kun joku kysyy mitä vaimon kanssa tehtiin viikonloppuna tms.
   “Ei mulla ole vaimoa, vaan kumppani…”
   ” Ai, no mitens teillä miehen kanssa?”
   “Ei mulla ole miestäkään, vaan kumppani. Puoliso.”
   Minun oikeuteni saati velvollisuuteni selvittää kumppanini sukupuolta tai sukupuolettomuutta on minimaalinen verrattuna kumppanini oikeuteen pitää se omana yksityisasianaan. Lisäksi on aika helvetin rasittavaa alituisesti toimia random ihmisten wikipediana sukupuolten moninaisuudesta tms, kun se tieto on ihmisten tavoitettavissa netissä kahvitaukojen ulkopuolellakin. Lisäksi usein halutaan kaivella niitä henkilökohtaisempia asioita eikä pelkkää valistusta.
   Jos se tuottaa jollekin kahvitaukotuttavalle päänvaivaa, niin se vaiva on ainoastaan hänen päässään.

   Vaikka olisikin mukava kuvitella niin, aika harvoin vieläkään uskaltaa suoraan kertoa olevansa muuta kuin cis-hetero.

   Jos erään aiemman kommentin kahvihuonepuheissa henkilö tulisi lähtökohtaisesti hyväksytyksi, hän olisi todennäköisesti itse uskaltanut käyttää termiä “mies” “kumppanin” sijasta. Se, että häneltä kysyttiin vaimon kuulumisia, todisti hänen oletuksensa oikeaksi.

     Lainaa

  57. Erkki Posti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (12 ääntä)

   Jonin kannattaisi olla enemmän huolissaan levittämistään geeneistä.

     Lainaa

  58. Pluri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +33 (33 ääntä)

   JJsnake: Mikäli et oikeasti ole huomannut niin tätä bride,muu sukupuolisuus,homo,lesbo juttua tuputetaan aivan joka paikassa. Ei ole ihme jos pienet lapset jo menee sekaisin. Ja se nyt on ihan todistettu että kun pienestä asti jotain asiaa sinulle syötetään niin alat siihen uskoa

   Siis miksi sinua haittaa että jo lapsille opetetaan että on olemassa erilaisuutta ilman että sitä tarvii pelätä? Heidän elämänsä tulee olemaan helpompaa kun kuulevat niistä asioista jo pienenä ja oppivat hyväksymään erilaisuutta. Siten myös nämä jotka kuuluvat vähemmistöön saavat osakseen enemmän ymärrystä kuin vihaa. Kun kuulin ensimmäistä kertaa homoista (lapsena) niin ei minulle herännyt haluja kokeilla. Jos sinulla heräsi niin ärtymyksesi on helpompi ymmärtää mikäli pyrit olemaan jotain muuta kuin sisimmässäsi tunnet. Niin ja voit vastauksessasi unohtaa punavihersokeuden… olen nimittäin persu.

     Lainaa

  59. Topitii kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (3 ääntä)

   Hamstraaja: Suomeksi puhutaan hamstraamisesta. Se on ihana ja kuvaava sana. Ei kaikkea tarvitse väkisin englannista vääntää.

   Hordaus kieltoon!

   Tai jos nyt käytetään englannin kielen sanaa, niin jätettäisiinkö kuitenkin se asiaankuuluva A-kirjain hoardaamiseen? Muuttuu tuota menoa hordoriksi.

     Lainaa

  60. Jonne kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -31 (33 ääntä)

   Svogoiys: Ehdottomasti samaa mieltä.

   …kunhan se koskee sitten heteroiluakin, eli ei pelkästään näytetä leffoja joissa on vain heteroja, ei vihjailla lapsille että ”taidat olla ihastunut tuohon toisensukupuoliseen lapseen kun leikit sen kanssa”, koulukirjoihin kaikenlaisia suhteita ja mitä näitä nyt onkaan. Hetero kun ei ole [...]

   Hetero nimenomaan on se neutraali ja normaali suuntautuminen :D

     Lainaa

  61. XY kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -13 (21 ääntä)

   Atte: Jep. Itse muunsukupuolisen kumppanina käy vähän hankalaksi korjata “hienovaraisesti” kun joku kysyy mitä vaimon kanssa tehtiin viikonloppuna tms.
   “Ei mulla ole vaimoa, vaan kumppani…”
   ” Ai, no mitens teillä miehen kanssa?”
   “Ei mulla ole miestäkään, vaan kumppani. Puoliso.”
   Minun oikeuteni saati velvollisuuteni [...]

   Varmasti ärsyttävää, mutta ilman oletuksia on hyvin vaikea tässä maailmassa kommunikoida. On lisäksi hieman kiistanalaista koko “muunsukupuolisuus”. Intersukupuolisuuden ymmärrän, mutta en allakirjoita, että henkilö voisi ilman lääketieteellistä perustetta vaan päättää sukupuolensa. Toki omassa kuplassaan saa ajatella mitä haluaa, mutta on väärin olettaa että muiden pitäisi leikkiä mukana tai loukkaantua jos näin ei tapahdu.

     Lainaa

  62. Esa Mokki kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +27 (27 ääntä)

   Maria:
   Lähes kolmikymppisen lesbonaisen näkökulmasta kaikki “lapset hämmentyvät jos heille kerrotaan homoudesta” -argumentointi on lähinnä huvittavaa. Olin itse omasta identiteetistäni hyvin tietoinen jo pienestä pitäen, kuten monet muutkin homoseksuaalit. En kuitenkaan tiennyt että maailmassa on muitakin homoseksuaaleja [...]

   Aamen! Olin itse 90-luvun lopulla 16-v lukiolainen ja luulin oikeasti homon olevan vain haukkumasana. Sain tuolloin selville, että niitä on, mutta tuskin kotikunnassani tietenkään!

   2000-luvun alussa alkoi keskustelu tästä “muoti-ilmiöstä”. Pitkään on muodit kestänyt. Olin siskoni kanssa lesbokihlajaisissakin -03 (vanhemmat kiehuivat kuultuaan) ja kaksi inttikaveriani -02 kertoivat olevansa homoja. Ovat sitä edelleenkin. Toinen heistä meni naimisiin, kun laki mahdollisti.

   Tajusin, että heitä on oikeasti ympärilläni, mutta kukaan ei puhunut asiasta aiemmin, koska he olivat vain “haukkumasanoja”. Niitä ei tarkoitettu tosissaan, koska heitähän ei ollut olemassa. Olen hävennyt asiaa ja toivon, ettei kenenkään tarvitse joutua olemaan haukkumasana. Siksi siitä pitää puhua, että se tajutaan jo hyvissä ajoin, että kyseessä ei ole haukkumasana vaan tavallinen ihminen.

     Lainaa

  63. rottanpää kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (2 ääntä)

   “No niin se muumikin varmaan ajatteli kun niitä siemeniä istutteli.” Eikä, mitenkä mun sydän sulikin tälle?

     Lainaa

  64. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , , , ,