Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kohtaamisia kaupoilla, osa 91

  Prisman vakioasiakkaat eivät kaikki ole ihmisiä.
  Suurenna näkymä
  Kohtaamisia kaupoilla, osa 91

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +266 (302 ääntä)
   Eeva on käynyt jossain, ilmeisesti Tampa Bayssa, mitä myyjä ei sitten uskonut kun uskoo kuulemma vain mitä muut myyjät sanoo, eikä edes vaivautunut tarkistamaan asiaa. Että sellaset terkut sinne. PEKONIN HINTA. Näin mä ton tulkitsin, ihan normipäivä.

   Lainaa

  2. Tulos: +411 (525 ääntä)
   "Allergisena ihmisenä jäi langat ostamatta". No voi kroonikkoparka. Liekö sähkömagnetismille vai mille? Miten ihmeessä pääsee kotoa kauppaan, kun pitää tinttejä väistellä? Nyt ei myötätuntoa heru. Nykyään siedätetään ja vakavasti oireilevilla on taskussa epinefriinipiikki.

   Lainaa

  3. Tulos: +329 (377 ääntä)
   Vai että ihan pesän sinne katonrajaan tehnyt? Ehkä kuitenkin niin, että linnut ovat lentäneet sisälle vahingossa ja nyt hiljaa kuolevat janoon, kun eivät osaa pois. :( Noh, ainakin ovat löytäneet pähkinöitä. <3 ps. Epäilen Marjan kärsivän myös sähkö-allergiasta.

   Lainaa

  4. Tulos: +242 (278 ääntä)
   Voi voi, jaxuhalit. Lapsena kauppareissu muuttui tuhat kertaa paremmaksi jos kaupassa oli lintu

   Lainaa

  5. Pulunsuolistaja Ry. 28.3.2019 6:30
   Tulos: +313 (379 ääntä)
   Sinänsä ihan ymmärettävää.Ei se varmaan hirveen hygieenistä ole jos on linnun skeidaa pitkin kauppa. Vielä jos niitä siellä useamminkin on niikuin antaa ymmärtää.

   Lainaa

  6. Tulos: +113 (127 ääntä)
   Eevalle on tullut profiilia luodessa moka oman nimen kohdalla, kun ei ole huomannut kirjoittaa EEVA.

   Lainaa

  7. Paskapallero 28.3.2019 6:59
   Tulos: +132 (146 ääntä)
   Tamppis? Tamppoonikauppa?

   Lainaa

  8. Tulos: +94 (100 ääntä)
   Tamppis = Tampereen säästötex

   Lainaa

  9. Tulos: -23 (47 ääntä)
   Marja on idiootti.

   Lainaa

  10. jukkapalmu 28.3.2019 8:10
   Tulos: -12 (104 ääntä)
   Olin 20v sitten vartijan hommissa ja K-raudassa oli tapana/pakko ampua ilmakiväärillä linnut jos niitä oli päivän aikana eksyny sinne kauppaan koska hälyjä ei voinu laittaa muuten päälle. En sitten tiedä miksi oli niin tiukat silmukat hälyissä (Ennenkun joku muu kuka niistä ymmärtää kommentoi) mutta niin vaan joutu niitä sieltä ampumaan.

   Lainaa

  11. Tulos: +121 (173 ääntä)
   On ostamassa lankaa (oletettavasti lampaan villaa), mutta ei ostakkaan koska näkee linnun ja allergia. En oo kuullu lintuallergiasta koskaan, mutta tiedän että lampaille voi olla allerginen.

   Lainaa

  12. Tulos: +103 (117 ääntä)
   jukkapalmu: Olin 20v sitten vartijan hommissa ja K-raudassa oli tapana/pakko ampua ilmakiväärillä linnut jos niitä oli päivän aikana eksyny sinne kauppaan koska hälyjä ei voinu laittaa muuten päälle. En sitten tiedä miksi oli niin tiukat silmukat hälyissä (Ennenkun joku muu kuka niistä ymmärtää kommentoi) mutta niin vaan joutu niitä sieltä ampumaan.
   Jep, vaikea niitä varmasti sieltä on muuten pois saada. Korkeasta ja avarasta tilasta. Huono siinä on mitään muita keinoja käyttää, lintu pyrähtää aika nopeesti ulottumattomiin ja tuskin antautuu vapaaehtoisesti kun ei ymmärrä että ihminen yrittää vain auttaa... Sad but true.

   Lainaa

  13. Tulos: -24 (136 ääntä)
   Nasu: “Allergisena ihmisenä jäi langat ostamatta”. No voi kroonikkoparka. Liekö sähkömagnetismille vai mille? Miten ihmeessä pääsee kotoa kauppaan, kun pitää tinttejä väistellä? Nyt ei myötätuntoa heru. Nykyään siedätetään ja vakavasti oireilevilla on taskussa epinefriinipiikki.
   Allergisen lapsen äitinä, ainakin ruokien siedätyksen kanssa on menty ihan metsään. Pitäisi vaan antaa muka kaikkia ruokia jos ei tule anafylaksiaa, ihan sama vaikka lapsi raapisi kutisevan ihottuman takia itsensä verille, heräilee yöllä tunnin välein itkemään vatsa kipua ja ripuloi joka päivä, kun nyt siedätetään hei! Pitäkööt tunkkinsa siedätyksineen.

   Lainaa

  14. Kilokalori 28.3.2019 9:11
   Tulos: +154 (160 ääntä)
   Oon aina ihmetellyt, miksi lintuja ei päästetä illalla /aamulla katon savunpoistoluukuista ulos. Valot pois hallista, ja luukut hetkeksi auki, linnut kipasee ulos valoisaan ja luukut kiinni. Vähennän sotkua kuin räiskimällä. Tulee samalla tehtyä se pakollinen toimintatestikin.

   Lainaa

  15. siiseliini 28.3.2019 9:12
   Tulos: +23 (41 ääntä)
   Lily: Tamppis = Tampereen säästötex
   Ja tämä löytyy Kemistä, ei Tampereelta :D

   Lainaa

  16. Tulos: +74 (100 ääntä)
   Ei varmaan Marja niitä lankoja syö joten naurettava pelätä tinteistä tulevan yhtään mitään jos villalanka itsessään ei aiheuta oireita. Ja tuossa sen kaverin tarinassa taitaa vähän olla lapinlisää mukana :D

   Lainaa

  17. Tulos: +61 (91 ääntä)
   Lintujahan kauppoihin lentää sisälle aika ajoin, eikä sille voi mitään. Hyvin pitkälti ainut tapa saada nämä linnut pois on ampumalla ne, mutta tätä ei voida tehdä kun kauppa on auki. Tästä ei yleensä myöskään puhuta, koska hygieniahysteerikot säikähtävät kun satunnaisia lintuja on kaupassa sisällä ja olettavat koko kaupan olevan täynnä linnun ulostetta, kun taas toiset ovat "Voi voi tuii tuuiii ei lintuja saa ampua"

   Lainaa

  18. Perämerenneito 28.3.2019 9:31
   Tulos: +34 (40 ääntä)
   siiseliini: Ja tämä löytyy Kemistä, ei Tampereelta
   Kuule löytyy myös Torniosta.

   Lainaa

  19. Tulos: +137 (167 ääntä)
   Luna: Allergisen lapsen äitinä, ainakin ruokien siedätyksen kanssa on menty ihan metsään. Pitäisi vaan antaa muka kaikkia ruokia jos ei tule anafylaksiaa, ihan sama vaikka lapsi raapisi kutisevan ihottuman takia itsensä verille, heräilee yöllä tunnin välein itkemään vatsa kipua ja ripuloi joka päivä, kun nyt siedätetään hei! Pitäkööt tunkkinsa siedätyksineen.
   Jos on niin paha allergia että ripuloidaan ja ollaan ympäri vuorokauden hereillä raapimassa ihot verille, niin siinä ei kyllä ole siedätyshoidosta kyse ollenkaan. Itse olen esimerkiksi omenalle sen verran allerginen, että kurkunpäätä, kieltä ja huulia kutkuttaa lievästi (ikävästi muttei niin että tulisi ihottumaa) ja kun kutina ei ole sietämätön, niin ajoittain altistamalla itseni omenalle saan sen hyvin luultavasti siedätettyä pois. Siedätyshoidossa on ideana siedättää elimistö, ei tehdä siitä itselle sietämätöntä. Ihan eri asia. Ärsyttää tällaset ihmiset jotka ylitulkitsevat kaikki ohjeet. "Käytä kypärää pyöräillessä." Ja sitten tulee joku kertomaan kuinka Marjatta-Lyylikillä oli kolme kypärää päässä ja kuusi sidottuna muualle kehoon ja rakas mussukka Marjatta-Lyylikki törmäsi puuhun ja nyt on käsi murtunut. Että pitäisi vaan ajaa ilman kypärää nih!

   Lainaa

  20. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Perämerenneito: Kuule löytyy myös Torniosta.
   Löytyy itse asiassa myös Rovaniemeltä

   Lainaa

  21. Tulos: -27 (95 ääntä)
   Ratkaisu on laskea liiketilaan sopiva määrä homokaasua, jonka vaikutuksesta linnut heittäytyvät homoiksi eivätkä näin ollen enää lisäänny. Ajan myötä myymälätiloihin asettunut populaatio poistuu luonnollista tietä.

   Lainaa

  22. Tulos: +72 (76 ääntä)
   Rosalle annettu taustaväri ilahdutti. Feissarimokien tekijät ovat mainioita tällaisissa pienissä mietityissä yksityiskohdissa.

   Lainaa

  23. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Rautakaupassa näin kerran oravan seikkailemassa hallin katossa. Asui siellä myyjän mukaan. Puikahteli sisään ja ulos jostain kolosta.

   Lainaa

  24. Tulos: +69 (69 ääntä)
   Rovaniemen Prismassa on kuulunut sirkutusta jo varmaan parin kuukauden ajan. Itsekin luulin sitä nauhoitukseksi (ja ihmettelin syytä moiseen), mutta viime kauppareissulla bongasin linnun lentelevän hevi-osastolla. Kävi piipahtamassa siinä hyllyllä tuotteiden päällä. Kyllä siinä hygienia kävi mielessä, mutta otin silti porkkanani. Näköjään ei Prisman henkilökuntaa paljoa kiinnosta, jos siellä on noin kauan ollut lintu, tai peräti kaksi. Jollainhan ne on itsensä hengissä pitäneet.

   Lainaa

  25. Tulos: +63 (67 ääntä)
   "Myyjä ei uskonut mua vaan sanoi että uskon ennemmin myyjää". Mitä? Ai "myyjä ei uskonut mua, vaan sanoi että uskoo ennemmin toista myyjää"?

   Lainaa

  26. Tulos: +110 (124 ääntä)
   Jos lintuja kaupassa kammoaa, niin kannattaa kotinsa turvass katon alla miettiä, voiko syödä myöskään: - mansikoita - mustikoita - vadelmia - kaaleja - omenia - appelsiineja - banaaneja - kurpitsaa - avomaan kurkkuja - myslejä tai siemeniä ylipäätään - lista on loputon. Ja porkkanat, perunat ym ei ole ainoastaan tipahtaneet maahan (iik roskiin), vaan kasvaneet siellä koko ikänsä. Maabakteerien seassa. Kaikki kasvikset kasvavat sellaisissa oloissa, että linnut lentelevät pellon yli. Ja kakkivat mennessään.

   Lainaa

  27. Tulos: +25 (61 ääntä)
   bleb: Jos on niin paha allergia että ripuloidaan ja ollaan ympäri vuorokauden hereillä raapimassa ihot verille, niin siinä ei kyllä ole siedätyshoidosta kyse ollenkaan. Itse olen esimerkiksi omenalle sen verran allerginen, että kurkunpäätä, kieltä ja huulia kutkuttaa lievästi (ikävästi muttei niin että tulisi ihottumaa) ja [...]
   Itseasiassa monet lääkärit ja varsinkin neuvolat tulkitsee myös kuvailemieni oireiden olevan siedätettäviä. Tiedän monia muitakin allergisia perheitä joille vastaus noihin oireisiin on ollut, että kyllä se siitä kun syöttää vaan kaikkia ruokia, ja taivastelua, että ei saa mitään välttää kun sitten ei voi ikinä sitä ruokaa syödä kun ei sille altistu. Monet jopa kieltää, että suolioireet kuten ripuli tai ummetus olisi allergiaoireita. Tunnen myös erään sairaanhoitajan lastensairaalasta joka voisi pitää aika pitkänkin palopuheen siitä miten naurettavaksi lasten ruoka-allergioiden hoito on mennyt siedätyksen gospelin myötä. Esimerkiksi meille neuvolassa vähäteltiin lapsen oireita, että ei ne voi allergiaa olla, ja vihjailtiin vielä päälle, että onkohan äitillä nyt synnytysmasennus. Meidän onni oli löytää yksityinen allergialääkäri joka oikeasti käyttää järkeään eikä seuraa sokeasti Käypä-hoito säädöksiä, mutta heitä on Suomessa vain muutama.

   Lainaa

  28. Tulos: +2 (70 ääntä)
   Ai että kun rasahtaa rusinat näistä riemuidiooteista kommenteissa jotka lässyttävät miten allergiat ovat kuvittelua ja menevät pois siedätyksellä. Olisipa kiva nähdä miten itse suhtautuisivat elämään kun saisivat aina jännittää, onko jossain ruoassa kuitenkin sitä ainesosaa, joita muut normaalisti saavat, mutta mihin itse voit kuolla etkä mitenkään mukavasti. Se ei ole kiva tunne kun tukehdut hitaasti hengiltä, voin kokemuksesta sanoa. Eikä se ruiskekaan aina edes riitä. Ketuttaa jo tarpeeksi elää tällaisten rajoitusten kanssa joista ei koskaan tule pääsemään eroon, en jaksaisi yhtään katsella näitä oman elämänsä eksperttejä jotka eivät todellisuudessa tiedä asiasta mitään. Tämä oli täysin tämän mokan kommenttiosion muutaman sankarin urpouden aiheuttama avautuminen, Marja kuulostaa tärähtäneeltä. Ainoa, mihin lintujen läsnäolo Prismassa voi vaikuttaa on kuumentamatta tai pesemättä syötävien ruokien hygieenisyys - langat tuskin allergisoivat sen enempää kuin muutenkaan.

   Lainaa

  29. Murmurmurmeli 28.3.2019 17:19
   Tulos: +63 (97 ääntä)
   tuskab: Se ei ole kiva tunne kun tukehdut hitaasti hengiltä, voin kokemuksesta sanoa.
   Tyyppi on tukehtunut _hengiltä_ ja silti kirjoittelee tänne? Cool.

   Lainaa

  30. Tulos: +21 (35 ääntä)
   Sitä voi olla allerginen tai allerginen. Itse olen kissoille allerginen ja kotonani asuu neljä. Silmät punoittaa ja nenä valuu, mutta kenen elämä olisi täydellistä. Kaikessa ulkona kasvaneessa on ihan varmasti linnunpaskaa sun muuta, siksihän ne pitää pestä. Heräisi silti hiukan kysymyksiä jos esim. kaupasta ostetussa tuoreessa leivässä olisi linnunpaskaa, koska leipää ei oikein voi pestä -ei kaupassa sovi olla villieläimiä liikkeellä. Eikö sitä voi estää jollain petolinnun teeskennelmää tai muuta viritystä pelästyttämässä niitä veks, tai vaikka kissa? Ettei ampua tarvitsisi? (Ja jos täytyy ampua niin hakisivat edes jonkun jolla on aseenkantolupa, osaamattomien tumpeloiden ilmakiväärin kanssa sählääminen menee jo eläinrääkkäykseksi).

   Lainaa

  31. Arkkienkeli 28.3.2019 18:22
   Tulos: +43 (49 ääntä)
   Traumcity: Eeva on käynyt jossain, ilmeisesti Tampa Bayssa, mitä myyjä ei sitten uskonut kun uskoo kuulemma vain mitä muut myyjät sanoo, eikä edes vaivautunut tarkistamaan asiaa. Että sellaset terkut sinne. PEKONIN HINTA. Näin mä ton tulkitsin, ihan normipäivä.
   Tamppis = Tampereen Säästötex niminen liike Torniossa ja jossa myyjien asiakkaisiin nuivasti suhtautuminen on hyvin tunnettua kaupungissa. Itsekin sain kokea kaikki negatiiviset puolet 2016 kun Helsingistä muutin Tornioon ja menin ensimmäistä kertaa käymään tässä kaiken kattavassa tavaratalossa. Maksettuani ostokseni toinen myyjä juoksi perääni ja halusi tutkia pyöräilyreppuni sen vuoksi koska olin "vuosia varastanut heiltä". Kieltäydyin (koska myymälähenkilökunnalla ei ole oikeutta pyytää asiakkaalta repun tai muun kantokassin sisällön tarkastamista) ja hän kutsui poliisin. Kuitin & ostoksien tarkastamisen jälkeen myyjä edelleenkin käytti ala-arvoista kieltä ja Tornion poliisikin joutui toppuuttelemaan gimmaa. Olen asioinut liikkeessä tapahtuman jälkeen 4 kertaa ja aina sama kohtelu. Jos luet tätä myymälän perustajan perillinen taskubrunette, niin ehkä olisi syytä vaihtaa alla. Karkotat liikkeen asiakkaat.

   Lainaa

  32. Tulos: +54 (62 ääntä)
   Joo: Sitä voi olla allerginen tai allerginen. Itse olen kissoille allerginen ja kotonani asuu neljä. Silmät punoittaa ja nenä valuu, mutta kenen elämä olisi täydellistä. Kaikessa ulkona kasvaneessa on ihan varmasti linnunpaskaa sun muuta, siksihän ne pitää pestä. Heräisi silti hiukan kysymyksiä jos esim. kaupasta ostetussa [...]
   Nyt vaan näen kissan istumassa yön hämärässä pikkelssikurkkupurkkihyllyn reunalla, tuuppailemassa etutassulla pieniä lasipurkkeja yksi kerrallaan lattialle. Räiskis! Kuikistus reunan yli - sinne se hajosi. Räiskis! Poksis! Neljäskin hajosi, kokeillaanpa tätä viidettä.

   Lainaa

  33. Epäpoliitikko 28.3.2019 19:52
   Tulos: +2 (28 ääntä)
   Joo: Sitä voi olla allerginen tai allerginen. Itse olen kissoille allerginen ja kotonani asuu neljä. Silmät punoittaa ja nenä valuu, mutta kenen elämä olisi täydellistä. Kaikessa ulkona kasvaneessa on ihan varmasti linnunpaskaa sun muuta, siksihän ne pitää pestä. Heräisi silti hiukan kysymyksiä jos esim. kaupasta ostetussa [...]
   Kissat siis tappavat kiduttamatta? Taitaa se ilmakivääri olla armeliaampi.

   Lainaa

  34. Tulos: +40 (46 ääntä)
   Vuosia sitten olin lentokentällä töissä, sinnekin välillä eksyy lintuja varsinkin kovilla pakkasilla. Siihen aikaan (ehkä vieläkin?) siellä oli vakituinen "lintumies". Hänellä oli häkki josta kuului linnun sirkutusta (oli useita eri lajeja valikoimassa) ja sen oli tarkoitus houkuttaa lintu häkkiin ja sitten kävi vapauttamassa sen metsään. Joskus toimi, aina ei. Kerran jahtasi samaa tinttiä melkein kuukauden päivät kunnes se oli sitten itsenäisesti päättänyt poistua. Ei kyllä silloin ketään häirinneet, ihmiset kahviloissa tykkäsivät niitä ruokkia turhankin tarmokkaasti. Nykyisen hygieniahysterian aikaan varmaankin on toisin.

   Lainaa

  35. Tulos: -3 (23 ääntä)
   Viikottain tulee käytyä Rovaniemellä Prismassa, kun vieressä asutaan. Ikinä en oo lintuja nähnyt enkä kuullut kuin lasten itkua tai miesten tuskailua, kun vaimot kiertävät tuntikaupalla vaateosastoa. Remontin jälkeen kauppa on myös paljon houkuttelevampi kuin ennen ja pizzabuffa ihan Suomen paras!

   Lainaa

  36. Ex-tamppislainen 28.3.2019 23:14
   Tulos: +21 (29 ääntä)
   Arkkienkeli: Tamppis = Tampereen Säästötex niminen liike Torniossa ja jossa myyjien asiakkaisiin nuivasti suhtautuminen on hyvin tunnettua kaupungissa. Itsekin sain kokea kaikki negatiiviset puolet 2016 kun Helsingistä muutin Tornioon ja menin ensimmäistä kertaa käymään tässä kaiken kattavassa tavaratalossa. Maksettuani [...]
   Uskon kyllä, mutta joskus aikoinaan Tamppiksessa työskennelleenä voin kertoa myös ettei se asiakaskuntakaan aina ole mitään Tornion kermaa... :D

   Lainaa

  37. Kommentaattori 29.3.2019 7:04
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   siiseliini: Ja tämä löytyy Kemistä, ei Tampereelta
   Torniosta

   Lainaa

  38. jukkapalmu 29.3.2019 9:27
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Perämerenneito: Kuule löytyy myös Torniosta.
   Tampereen säästötex on myös Kemissä ja Torniossa?

   Lainaa

  39. Tulos: +25 (31 ääntä)
   nii: On ostamassa lankaa (oletettavasti lampaan villaa), mutta ei ostakkaan koska näkee linnun ja allergia. En oo kuullu lintuallergiasta koskaan, mutta tiedän että lampaille voi olla allerginen.
   No et sinäkään paljoa ole kuullut, jos et tiedä, että linnuille voi olla allerginen. Tosin ei ne Prisman langat ehkä linnun höyhenistä kyllästy vaikka pari varpusta kaupassa lentelisikin. Enempi olisin huolissani elintarvikkeista.

   Lainaa

  40. Toi jätkä 29.3.2019 13:36
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   jukkapalmu: Tampereen säästötex on myös Kemissä ja Torniossa?
   FYI Tampereen Säästötex saattaa löytyä kaikkialta muualta kuin Tampereelta

   Lainaa

  41. yli opisto hörhö 29.3.2019 13:43
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Ihanaa kuulla ihmisistä jotka ihan oikeasti kuvittelevat että allergia tarkoittaa aina vettä vuotavia silmiä, tukkoisuutta ja ihottumaa eikä juuri muuta. Aikoinaan huomasin itselläni pujo-allergian siitä että kesällä hankasin silmiä ja n. 30min myöhemmin kurkku alkoi turvota umpeen. Hengittäminen kävi aika hankalaksi, mutta tilanne ei onneksi ehtinyt niin pahaksi etten olisi saanut nielaistua allergialääkettä mikä pysäytti reaktion. Söin kans vuosia kiivejä ilman mitään ongelmia, pitkälle aikuisuuteen asti, kunnes eräänä päivänä kesken syömisen alkoi maistumaan tosi voimakkaasti rauta suussa ja kun menin kylppäriin niin huomasin että koko suu on ihan veressä. Repi kielen ja kitalaen ihan haavoille, piti syljeskellä verta ainakin viistoista minuuttia. Tuoreen ananaksen kanssa on vähän samanlaista ongelmaa, mutta ei ihan yhtä voimakasta reaktiota tule. Purkkiananaksessa tai prosessoidussa ei ole mtn ongelmia, kiivin kanssa en ole uskaltanut testata samalla tavalla vaikka suht nopeasti suun haavat umpeutuukin.

   Lainaa

  42. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Toi jätkä: FYI Tampereen Säästötex saattaa löytyä kaikkialta muualta kuin Tampereelta
   Meinasin just kysyä, että löytyykö tälläistä liikettä pororajan alapuolelta lainkaan...

   Lainaa

  43. Tulos: -2 (22 ääntä)
   Epäpoliitikko: Kissat siis tappavat kiduttamatta? Taitaa se ilmakivääri olla armeliaampi.
   Kissa joka ei osaa metsästää ei tapa ollenkaan. Jollei sen emo ole opettanut, se ei osaa -sen pitää olla metsästystaitoisen emon kanssa 12-14 viikkoa jos siitä on saalistajaa suunniteltu. Mutta ei saaliseläin tiedä miten kissa on kasvatettu, joten se katsoo "ei vee, kissa" ja lähtee menemään. Kaikki omat kissani ovat orpoja eivätkä ymmärrä saalistuksesta hölynpölyä -niiden mielestä ruoka-aika on "purkinavaaja" ei "pieneläin" -mutta lainaan niitä silti vanhemmilleni jyrsijöiden poistamiseksi mökiltä. Ne eivät ole tappaneet tai edes tiedetysti riivanneet yhtäkään, mutta jyrsijät katsovat silti varmemmaksi muuttaa muualle.

   Lainaa

  44. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Täällä ei ole ihmisille näköjään salmonella tuttu ollenkaan jollei linnunpaska ruokakaupassa haittaa.

   Lainaa

  45. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Toivottavasti kasvimailla ei käy pikkulintuja tai muuta yhtä inhottavaa, tai Marja saa allergiakohtauksen.

   Lainaa

  46. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Luna: Allergisen lapsen äitinä, ainakin ruokien siedätyksen kanssa on menty ihan metsään. Pitäisi vaan antaa muka kaikkia ruokia jos ei tule anafylaksiaa, ihan sama vaikka lapsi raapisi kutisevan ihottuman takia itsensä verille, heräilee yöllä tunnin välein itkemään vatsa kipua ja ripuloi joka päivä, kun nyt siedätetään hei! Pitäkööt tunkkinsa siedätyksineen.
   No toi on kyllä tosi kurja juttu. Ja ei tule antaa mitään ruokia, mistä jotain vatsanväänteitä seuraa. Edes siedätyksen vuoksi. Mille linnuille lapsi on allerginen?

   Lainaa

  47. Tulos: -11 (15 ääntä)
   Luna: Allergisen lapsen äitinä, ainakin ruokien siedätyksen kanssa on menty ihan metsään. Pitäisi vaan antaa muka kaikkia ruokia jos ei tule anafylaksiaa, ihan sama vaikka lapsi raapisi kutisevan ihottuman takia itsensä verille, heräilee yöllä tunnin välein itkemään vatsa kipua ja ripuloi joka päivä, kun nyt siedätetään hei! Pitäkööt tunkkinsa siedätyksineen.
   Vauvoillekaan ei kannata alkaa syöttämään soseita tai kiinteitä ruokia ollenkaan, kun niillä menee vatsat sekasin ja itkevät koko ajan.

   Lainaa

  48. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Kilokalori: Oon aina ihmetellyt, miksi lintuja ei päästetä illalla /aamulla katon savunpoistoluukuista ulos. Valot pois hallista, ja luukut hetkeksi auki, linnut kipasee ulos valoisaan ja luukut kiinni. Vähennän sotkua kuin räiskimällä. Tulee samalla tehtyä se pakollinen toimintatestikin.
   Niin ne varmaan päästääkin, mutta sitä ei voi tehdä silloin kun kauppa on auki. "Hyvät asiakkaat, sammutamme myymälästä valo pariksi tunniksi lintujen pois ohjaamisen vuoksi. Olkaa liikkumatta, ettei tule tapaturmia"

   Lainaa

  49. Tulos: +15 (17 ääntä)
   yli opisto hörhö: [...]Tuoreen ananaksen kanssa on vähän samanlaista ongelmaa, mutta ei ihan yhtä voimakasta reaktiota tule. Purkkiananaksessa tai prosessoidussa ei ole mtn ongelmia, kiivin kanssa en ole uskaltanut testata samalla tavalla vaikka suht nopeasti suun haavat umpeutuukin.
   Kyse on allergiaa luultavammin bromelaiini-nimisestä entsyymistä, jota ananaksessa on ja joka hajottaa lihaskudosta kemiallisesti. Sen takia etenkin tuoreen ananaksen syöminen tuntuu epämiellyttävältä. Vastaavanlaista entsyymiä on myös mm. kiivissä ja papaijassa.

   Lainaa

  50. Tulos: +3 (3 ääntä)
   (Sehän meni putkeen näköjään, tuo äskeinen lainaaminen & kommentointi itellä)

   Lainaa

  51. FarkMerkErk 31.3.2019 10:04
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   EVVK: Rovaniemen Prismassa on kuulunut sirkutusta jo varmaan parin kuukauden ajan. Itsekin luulin sitä nauhoitukseksi (ja ihmettelin syytä moiseen), mutta viime kauppareissulla bongasin linnun lentelevän hevi-osastolla. Kävi piipahtamassa siinä hyllyllä tuotteiden päällä. Kyllä siinä hygienia kävi mielessä, mutta otin silti [...]
   Epäilisin ruokaa.

   Lainaa

  52. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Siis mitä täällä nyt jauhetaan jostain allergiasta?? Elukat ei kuulu ruokakauppaan hygieniasyistä. Ei villielukat eikä lemmikit. Villieläimet levittää tauteja ulosteillaan, esim. salmonellaa, ja sen voi saada ihan ilman sen ulosteen syömistäkin, ulosteitiöistä. Tuosta voi vaikka lukea tarkempia jorinoita: https://www.rentokil.fi/linnut/lintujen-kantamat-taudit/. Ostaisitko vaikka karkkipussin, jos sen päälle olisi linnunulostetta? Tuskinpa.
   nii: On ostamassa lankaa (oletettavasti lampaan villaa), mutta ei ostakkaan koska näkee linnun ja allergia. En oo kuullu lintuallergiasta koskaan, mutta tiedän että lampaille voi olla allerginen.
   Astmaatikolle linnut ja kissat ovat kaikkein pahimpia oireiden aiheuttajia. Joten kyllä, linnuilekin voi olla allerginen.

   Lainaa

  53. Tulos: +11 (13 ääntä)
   elp: Kyse on allergiaa luultavammin bromelaiini-nimisestä entsyymistä, jota ananaksessa on ja joka hajottaa lihaskudosta kemiallisesti. Sen takia etenkin tuoreen ananaksen syöminen tuntuu epämiellyttävältä. Vastaavanlaista entsyymiä on myös mm. kiivissä ja papaijassa.
   Tämä oli mielenkiintoinen, kiitos! Itsellä juuri nuo hedelmät aiheuttaa kipua suuhun ja limakalvojen aukeamista. Täytyy tutustua aiheeseen.

   Lainaa

  54. Tulos: +13 (13 ääntä)
   nii: On ostamassa lankaa (oletettavasti lampaan villaa), mutta ei ostakkaan koska näkee linnun ja allergia. En oo kuullu lintuallergiasta koskaan, mutta tiedän että lampaille voi olla allerginen.
   Lintuallergiahan on yksi yleisimpiä ja usein pahimpia eläinallergioita. Tosin vähän veikkaan ettei jostain random tintistä, joka ei ole niihin lankoihin koskenutkaan saa ihan samanlaista oireilua kuin tyyliin lemmikkilinnusta.

   Lainaa

  55. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Joo: Kissa joka ei osaa metsästää ei tapa ollenkaan. Jollei sen emo ole opettanut, se ei osaa -sen pitää olla metsästystaitoisen emon kanssa 12-14 viikkoa jos siitä on saalistajaa suunniteltu. Mutta ei saaliseläin tiedä miten kissa on kasvatettu, joten se katsoo “ei vee, kissa” ja lähtee menemään. Kaikki omat kissani ovat [...]
   Kyllä suurin osa kissoista jahtaa ja tappaa kiinnisaadessaan. Terveisin ylilötkön sisärotukissan omistaja, joka kyllä pistää jokaisen ötökän ja pienvipeltäjän palasiksi, jos sattuu kotiin tai parvekkeelle eksymään.

   Lainaa

  56. Ääääää 3.4.2019 8:48
   Tulos: +2 (12 ääntä)
   Luna: Allergisen lapsen äitinä, ainakin ruokien siedätyksen kanssa on menty ihan metsään. Pitäisi vaan antaa muka kaikkia ruokia jos ei tule anafylaksiaa, ihan sama vaikka lapsi raapisi kutisevan ihottuman takia itsensä verille, heräilee yöllä tunnin välein itkemään vatsa kipua ja ripuloi joka päivä, kun nyt siedätetään hei! Pitäkööt tunkkinsa siedätyksineen.
   Taas hieman värikynää.... Nämä "äitinä" kommentoijat. Voi hyvänen aika - väärinymmärtävät kaikki ohjeet. Ja kerjäävät huomiota, kun lapsi on yliherkkä kaikille. Riisiä vaan voi syödä. Huomioikaa ja säälikää. Hoidossa kyllä vetävät kaikki eväät, kun mammat eivät ole aistimassa ihon sävyeroja..

   Lainaa

  57. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Tötterö: Vauvoillekaan ei kannata alkaa syöttämään soseita tai kiinteitä ruokia ollenkaan, kun niillä menee vatsat sekasin ja itkevät koko ajan.
   Äidinmaidolla armeijaan! Ei tarvi napanuoraakaan katkaista. Suomen rajojen ulkopuolelle mennessä "allergialapsia" ei juuri näy. Mammat ruokkii, ja eivät pikkupieruista säikähdä.

   Lainaa

  58. Pellepää 5.4.2019 5:54
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Niitä eläin kunnan asukkeja nyt sattuu olemaan varastoilla jossa tuotteet on tehtailla jossa tuotteet tehdään ja pakoissa jossa tuotteet kasvaa ja ne myös paskoo jokaisessa paikassa silti ihmiset elää :O

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: pekoni, hinta, kassa, kauppa, kaupassa, prisma, lintu, linnut, luonto