Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kannabis tappaa aina

"Uskomatonta, että ihmiset luulevat sen olevan vaaratonta."
Kannabis tappaa aina

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 92 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +671 (747 ääntä)
      Kannabis on porttihuume hamppuun ja kukkaan ja jo ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa.

      Lainaa

    2. Dazed, Beautiful, and Bruised 28.3.2019 3:22
      Tulos: +392 (500 ääntä)
      Kannabiksen laittomuus on sen ainoa edes potentiaalisesti porttihuumeena toimimisen syy.

      Lainaa

    3. Tulos: +44 (360 ääntä)
      Sori mut en halua käyttää päihdettä johon menisi useita kymmeniä euroja per kerta ja seuraavana päivänä olisi vielä koomassa.

      Lainaa

    4. Tulos: +192 (204 ääntä)
      Hetken jo luulin, että menee samaan kuin "100% tupakoitsijoista kuolee" vitsiin.

      Lainaa

    5. Tulos: +123 (249 ääntä)
      Nuppinsa sotkijat ovat idiootteja, mutta niin on moni raitiskin.

      Lainaa

    6. Tulos: +301 (411 ääntä)
      Varmaan se kannabis toimii porttihuumeena, kun samalta luukulta voit ostaa yleensä kannabiksen lisäksi piriä, herskaa ja LSD:tä. Alkosta nyt ei saa kuin alkoa.

      Lainaa

    7. Tulos: +150 (238 ääntä)
      James: Varmaan se kannabis toimii porttihuumeena, kun samalta luukulta voit ostaa yleensä kannabiksen lisäksi piriä, herskaa ja LSD:tä. Alkosta nyt ei saa kuin alkoa.
      Näinpä... Lisäks myyjillä on kannabiksesta pienet katteet ja siihen ei jää herkästi koukkuun, joten useimmat ilmeisesti oikein tyrkyttävät näitä kovemoia aineita

      Lainaa

    8. Tulos: +224 (322 ääntä)
      Niin no, onhan joka päihteessä omat vaaransa. Ihmettelen vähän niitä laillistamista ajavia, jotka eivät voi myöntää, että ko. tavarasta voisi koitua kenellekään mitään ongelmia, saati että käyttöä laillistamisen jälkeen rajoitettaisiin alkoholin tapaan. Vähän vie uskottavuutta argumenteilta. En itsekään usko mihinkään porttiteorioihin automaationa tai kannabispiikkien tappavuuteen, mutta jotain oikeaa pitkäaikaistutkimusta (joka ei ole sitä, että no hei toimiihan se Amsterdamissakin tai että no kaveri käytti 20v ja on ihan fine) ja riskiarviota pitäisi voida ensin tehdä. Muuten mistään vastuullisesta käytöstä on turha puhuakaan.

      Lainaa

    9. Kemikaalikeijo 28.3.2019 6:30
      Tulos: +8 (192 ääntä)
      Alkoholi turvallisempaa ku kemikaalit kuten kannabis

      Lainaa

    10. Pulunsuolistajat Ry. 28.3.2019 6:40
      Tulos: +128 (202 ääntä)
      Ei kukaan itseään kunnioittava diileri muita aineita tyrkytä jos kukkaa poistaa. Todella harvassa on ne jotka muuta samalla tyrkyttää ja silloin jos tyrkyttää niin asiakas haluaa jo valmiiksi kovempia päihteitä. Ihme leffa meininki taas.
      James: Varmaan se kannabis toimii porttihuumeena, kun samalta luukulta voit ostaa yleensä kannabiksen lisäksi piriä, herskaa ja LSD:tä. Alkosta nyt ei saa kuin alkoa.

      Lainaa

    11. Tulos: +48 (94 ääntä)
      Alkoholi maltillisina määrinä (pari-kolme annosta) on kyllä ylivertainen seurustelu- ja rentoutumishuume. Teiniajoista viisastuneena oikeastaan ainoa tapa jolla sitä käytän hyväkseni. Eipä ole ikävä niitä krapuloita.

      Lainaa

    12. Kymppityypin pitaleipä 28.3.2019 7:14
      Tulos: -55 (207 ääntä)
      ssss: Sori mut en halua käyttää päihdettä johon menisi useita kymmeniä euroja per kerta ja seuraavana päivänä olisi vielä koomassa.
      Polttelun jälkeen ei oo seuraavana päivänä koomassa. Se on itse isä alkoholi joka tekee krapulan. Vaikutus kestää joitakin tunteja ellei jatka polttelua pitkään. Ja sen jälkeen on taas normaali oma ittensä.
      Kemikaalikeijo: Alkoholi turvallisempaa ku kemikaalit kuten kannabis
      Pikku huutis. Kai oot tietoinen että Kannabis on kasvi? Ja toi on puppua että alkoholi on turvallisempaa. Googlettakaa "alcohol vs cannabis which is more harmfull" ihan yhtälailla ruoditaan molempia jokasella sivulla. Paskat puolensa kummassakin päihteessä. Alkoholin aiheuttamia kuolemia on about 3.3miljoonaa vuodessa maailmanlaajuisesti.

      Lainaa

    13. MuTTAKuN hUUmeEt 28.3.2019 7:32
      Tulos: +294 (356 ääntä)
      Auta armias jos mä poltan sätkän ja vedän napani täyteen ruokaa, fiilistelen musiikkia ja simahdan illan päätteeksi sohvalle Friends-jaksoja katsoen sipsipussi levällään samalla kun muut oksentaa kadulla, kusee seiniin ja tappelee. Haluaisin tosin itsekin nähdä pitkäaikasia tutkimustuloksia enkä väitä kannabiksen olevan täysin riskitön. Alkoholin haitoista on silti kuitenkin piirun verran enemmän todisteita.

      Lainaa

    14. Tulos: +122 (148 ääntä)
      MuTTAKuN hUUmeEt: Auta armias jos mä poltan sätkän ja vedän napani täyteen ruokaa, fiilistelen musiikkia ja simahdan illan päätteeksi sohvalle Friends-jaksoja katsoen sipsipussi levällään samalla kun muut oksentaa kadulla, kusee seiniin ja tappelee. Haluaisin tosin itsekin nähdä pitkäaikasia tutkimustuloksia enkä väitä kannabiksen [...]
      Sori, tulet kuolee. Siihen voi mennä 7h tai 70v, mutta kuolet.

      Lainaa

    15. Tulos: +206 (218 ääntä)
      No jos on nähny reindeerspottingin, niin sit on pakko luottaa Esaan..

      Lainaa

    16. Tulos: -51 (183 ääntä)
      Pitkään kannabista käyttäneet muuttuu apaattisiksi. Mikään ei tunnu miltään.

      Lainaa

    17. jukkapalmu 28.3.2019 8:12
      Tulos: +82 (112 ääntä)
      Petkele: Kannabis on porttihuume hamppuun ja kukkaan ja jo ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa.
      Erittäin hyvin sanottu jo siellä takana! Suunnilleen näin ne vastustajat huutelee kun tietävät just noin paljon asioista :) Porttiteoriasta vouhkaavilta kysyn usein että miksi alkoholin ja kannabiksen välissä ei oo sitä porttia? Miksi niiden välillä on muuri?

      Lainaa

    18. jukkapalmu 28.3.2019 8:15
      Tulos: +184 (218 ääntä)
      Maijja: Pitkään kannabista käyttäneet muuttuu apaattisiksi. Mikään ei tunnu miltään.
      No mites pitkään alkoholia käyttäneet? Moni ei tajua että kukkaa voi käyttää ihan hyvin viikonloppuisin siinä missä alkoholiakin. Yhtälailla siitä tulee jokapäiväinen ongelma kun alkoholistakin. Yleensä verrataan ihmisiä jotka ottaa pe/la alkoholia ja niitä ketkä vetää kukkaa joka päivä. Ei niin saisi tehdä.

      Lainaa

    19. jukkapalmu 28.3.2019 8:16
      Tulos: +142 (194 ääntä)
      MuTTAKuN hUUmeEt: Auta armias jos mä poltan sätkän ja vedän napani täyteen ruokaa, fiilistelen musiikkia ja simahdan illan päätteeksi sohvalle Friends-jaksoja katsoen sipsipussi levällään samalla kun muut oksentaa kadulla, kusee seiniin ja tappelee. Haluaisin tosin itsekin nähdä pitkäaikasia tutkimustuloksia enkä väitä kannabiksen [...]
      Aivan. Eipä ole ollu uutisia että "Mies hakkasi vaimon kannabispäissään" ennemminkin "Mies halasi kaikkia kannabispäissään"

      Lainaa

    20. jukkapalmu 28.3.2019 8:18
      Tulos: +66 (104 ääntä)
      Miarez93: Näinpä… Lisäks myyjillä on kannabiksesta pienet katteet ja siihen ei jää herkästi koukkuun, joten useimmat ilmeisesti oikein tyrkyttävät näitä kovemoia aineita
      Enemmän mua vituttaa kun Shellillä tyrkytetään suklaata tai Dressmannilla sukkia ja alushousuja.

      Lainaa

    21. Väsynyt tuhnu 28.3.2019 8:36
      Tulos: -51 (135 ääntä)
      Anteeks, mutta oliks tää moka kannanotto johonkin suuntaan ja jos oli niin fuck that! Käyttöö ei tartte yhtään ylistää. Ei viinan, eikä muidenkaan päihteitten.

      Lainaa

    22. Tulos: +184 (198 ääntä)
      Aina ärsyttää nää "Eikö alkoholi riitä!!??" Ihanku se olisi jotenkin miedompaa. Alkoholi on yhtä paha/pahempi kuin muutkin päihteet.

      Lainaa

    23. Puistokemisti 28.3.2019 8:59
      Tulos: +181 (189 ääntä)
      Mitäköhän se alkoholi sitten on jos ei kemikaalia?

      Lainaa

    24. Tulos: +143 (153 ääntä)
      Alkoholihan se onkin ihan käsittämättömän terveellistä...

      Lainaa

    25. Bodvåihsojeåve 28.3.2019 9:04
      Tulos: +175 (185 ääntä)
      Ai hyvänen aika mitä argumentointia Esalta... "koska se on laillista, se on turvallista". Onhan tupakkakin laillista (vielä), mutta eipä sekään mikään terveystuote ole. Ja toisin kuin huumeet, alkoholihan nimenomaan ei johda väkivaltaan eikä varsinkaan kuolemaan.

      Lainaa

    26. sekokäyttäjä 28.3.2019 9:11
      Tulos: -44 (66 ääntä)
      Mitää vikka on joos tahdon vähä mun päätä sillon tälö sekasi, ei oo mitää hatittaa ollu ja oon jo iha aikuineki.

      Lainaa

    27. Kilokalori 28.3.2019 9:19
      Tulos: +117 (137 ääntä)
      Kemikaalikeijo: Alkoholi turvallisempaa ku kemikaalit kuten kannabis
      Itse asiassa WHO (maailman terveysjärjestö) listasi päihteet niiden haitallisuuden mukaan ja alkoholi on haitallisin päihde, jos haitallisuutta mitataan käytöstä sekä yksilölle että yhteiskunnalle aiheutuvina haittoina. Seuraavilla sijoilla olivat heroiini, crack-kokaiini ja metamfetamiini. Jos kuitenkin vertaillaan pelkästään käyttäjälle kohdistuvia haittoja, tipahtaa alkoholi listauksessa neljänneksi. Alkoholi on monia huumausaineita vahvempi ja haitallisempi päihde. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/interaktiviinen-grafiikka-nama-ovat-maailman-vaarallisimmat-huumeet-yllattava-aine-ykkosena/5580532#gs.3bavwb

      Lainaa

    28. Tulos: +100 (124 ääntä)
      Kyllähän kannabiksella on mahdollisia haittavaikutuksia, mutta ne ovat tietääkseni huomattavasti harvinaisempia ja lievempiä sekä per käyttäjä että käytetty yksikkö. Alkoholihan se niistä kahdesta tässä maassa tappaa eniten suoraan (alkoholimyrkytys) ja välillisesti (pitkäaikainen käyttö ja kännionnettomuudet), ja on tutkitusti huomattavasti vaarallisempi (ja addiktoivampi) huume kuin kannabis. On nyt vain historiallisista syistä yleensä hyväksytympi ihmisten mielestä.

      Lainaa

    29. Kummallista 28.3.2019 9:21
      Tulos: +37 (63 ääntä)
      Päihteidenkäyttö on kaiken kaikkiaan turhaa. Ero on vain siinä käyttääkö sitä viihdekäyttöön vai työkseen, harvoissa tapauksissa se kertakin voi riittää laukaisemaan oireita. Jos suvussa on mielenterveys ongelmia ollut niin en välttämättä lähtis tieten tahtoen käyttään ylipäänsä mitään päihteitä.

      Lainaa

    30. Tulos: +61 (71 ääntä)
      Kyllä se on alkoholi joka ennemmin johtaa väkivaltaan ja kuolemaan eikä kannabis

      Lainaa

    31. Nuha kipilä 28.3.2019 10:22
      Tulos: +16 (62 ääntä)
      Miten kannabis on kemikaali? Täysin luonnon tuote!

      Lainaa

    32. Yrjö Komero 28.3.2019 10:38
      Tulos: +29 (91 ääntä)
      Ennen mua ei kukka hirveästi haitannut, vähän mietiskelin, että voisi sitä esim. kipupotilaille vapaammin jakaa, jos he sitä haluavat käyttää. Sitten naapuriin muutti kukkaislapsi ja kämpässäni alkoi säännöllisesti leijua kukkaistuoksu yhdistettynä päänsärkyyn ja huonoon oloon itselläni. Ryyppääjistä on siis keskinmäärin vähemmän harmia itselleni. Juu joskus voi joku pyrkiä ovisummerilla sisään tai herättää aamuyöstä karaokesuorituksillaan, mutta enimmäkseen näihin auttaa, kun kääntää kylkeä.

      Lainaa

    33. Hattarapilvi 28.3.2019 11:06
      Tulos: +13 (95 ääntä)
      Yrjö Komero: Ennen mua ei kukka hirveästi haitannut, vähän mietiskelin, että voisi sitä esim. kipupotilaille vapaammin jakaa, jos he sitä haluavat käyttää. Sitten naapuriin muutti kukkaislapsi ja kämpässäni alkoi säännöllisesti leijua kukkaistuoksu yhdistettynä päänsärkyyn ja huonoon oloon itselläni. Ryyppääjistä on siis [...]
      Se lemu todella ON oksettava ja siitä todella saa ihan sekunnissa järkyttävän hedarin joka ei lähde ihan heti. Ja sitten kun yrität siirtyä kauemmas polttelijasta tai polttelijoista, niin alkaa ihan käsittämätön älämölö ja koko jutusta tehdään isokin numero vaikka kuinka kauniisti yrittää selostaa että en heitä tuomitse enkä lähde saarnaamaan mutta itseltä meinaa laatta lentää ihan just. Lopulta alkaa se tyrkyttäminen ja sitten kun on sen sata kertaa koittanut kieltäytyä mahdollisimman nätisti niin suututaan kun ei kelpaa ja haukutaan nössöksi. Joo, on kokemusta näistä ääliöistä. Onneksi olen päättänyt että enää en jää seuraan edes kohteliaisuus-syistä. Nämä aiemmat kokemukset ovat siis tulleet täysin yllätyksenä, seurueessa jossa ei ollut aikaisemmin koko illan aikana pienintäkään vinkkiä tuohon suuntaan.

      Lainaa

    34. Tulos: +39 (75 ääntä)
      ssss: Sori mut en halua käyttää päihdettä johon menisi useita kymmeniä euroja per kerta ja seuraavana päivänä olisi vielä koomassa.
      puhut ilmeisesti viinasta? Kannabikseen menee noin 10-20e/g. Itselle riittää yksi gramma pariksi päiväksi. Mitään seuraavan päivän koomia ei ole koskaan ollut muusta kuin viinasta. Nuorena elämä oli rajua ja tuli testattua ihan koviakin huumeita. Kovin kaikista on alkoholi, mutta sitähän ei huumeeksi lasketa, kun laillista.

      Lainaa

    35. Tulos: +53 (65 ääntä)
      ssss: Sori mut en halua käyttää päihdettä johon menisi useita kymmeniä euroja per kerta ja seuraavana päivänä olisi vielä koomassa.
      Eli alkoholia? Se on laillista koska sitä ei voi kieltää, yritettyhän on. Anna ihmiselle purkki, hiivaa, jotain sokeria, ja vettä ja jonkin aikaa odottaa -> meillä on alkoholia. Hiivaa, sokeria, vettä, odottamista ja ämpäreitä on vähän vaikea kieltää. Mutta alkoholi on hiton myrkyllinen huume liiaksi käytettynä. Koska ihmiset haluavat perjantaijonkin kuitenkin, olisi parempi jos voitaisiin kaikessa rauhassa kehitellä huumeita joilla olisi samat positiiviset vaikutukset mutta eivät voisi johtaa addiktioon, aggressiivisuuteen tai elinvaurioihin. Mutta eihän se käy koska pahat huumeet =7

      Lainaa

    36. töölöstkantsuu 28.3.2019 12:15
      Tulos: +52 (70 ääntä)
      Itsekin olen pilvessä aina erittäin agressiivinen. Jos vaan jaksan nousta sohvalta

      Lainaa

    37. Kersantti Karoliina 28.3.2019 12:21
      Tulos: +25 (47 ääntä)
      Kemikaalikeijo: Alkoholi turvallisempaa ku kemikaalit kuten kannabis
      Totuus on, että alkoholi ja tupakka aiheuttavat enemmän haittoja kuin kannabis. Laillistamista en kannata, mutta jos mentäisiin puhtaasti tiede edellä, niin kaksi ensimmäistä poistoon ja kannabista yli 30-vuotiailla myyntiin.

      Lainaa

    38. Tulos: +65 (69 ääntä)
      Alcohol is not a problem. It's a solution. -Chemistry teacher.

      Lainaa

    39. Tulos: -6 (26 ääntä)
      James: Varmaan se kannabis toimii porttihuumeena, kun samalta luukulta voit ostaa yleensä kannabiksen lisäksi piriä, herskaa ja LSD:tä. Alkosta nyt ei saa kuin alkoa.
      Mistä tiedät? Mutuilu ei ole välttämättä se totuus.

      Lainaa

    40. Tulos: -44 (48 ääntä)
      En tiennykkää et trainspottingista on tehty joku suomalainenki versio :'D

      Lainaa

    41. Tulos: 0 (100 ääntä)
      Olen nähnyt useammankin läheiseni ja kaverini kautta, että kannabis voi toimia porttina kovempiin huumeisiin, aiheuttaa riippuvuutta, passiivisuutta, muistinmenetyksiä ja ajaa psykoosiin. En tiedä, onko mulla sitten osunut kohdalle huomattava määrä tällaisia tapauksia verrattuna niihin, jotka vähättelevät kannabiksen käyttöön liittyviä vaaroja ja riskejä, vai tykkääkö monet pilviveikot vaan kieltää sen, mitä omin silminkin näkevät. Senkun kyseenalaistatte, vähättelette ja vetoatte johonkin hiton tutkimustuloksiin, että "eikä aiheuta riippuvuutta" tai "mutta kun alkoholi on vaarallisempaa". Teidän vähättelyt ja sanat ei muuta miksikään tai hävitä pois niitä ongelmia, vaaratilanteita ja suruja, mitä nää mun tuntemat ihmiset ovat aiheuttaneet itselleen ja muille.

      Lainaa

    42. Tulos: +62 (68 ääntä)
      Kemikaalikeijo: Alkoholi turvallisempaa ku kemikaalit kuten kannabis
      Nyt ei tätä lainannut ja Kemikaalikeijoa ojentamaan ryhtynyt porukka tajunnut ollenkaan, että tää kommentti on lainaus mokan Esan idioottimaisesta lausahduksesta.

      Lainaa

    43. Voihan segregaatio 28.3.2019 13:37
      Tulos: -9 (55 ääntä)
      Minkään päihteen käyttö, laillisen tai laittoman, on nyt vaan hemmetin säälittävää hommaa.

      Lainaa

    44. Tulos: +38 (52 ääntä)
      Onneksi kukaan ei ole kuollut kännissä.

      Lainaa

    45. Tulos: +46 (50 ääntä)
      MissK: Nyt ei tätä lainannut ja Kemikaalikeijoa ojentamaan ryhtynyt porukka tajunnut ollenkaan, että tää kommentti on lainaus mokan Esan idioottimaisesta lausahduksesta.
      Joo katsoin jo tykkäysten määrästä, että nyt jäänyt porukalla mokat lukematta ja lähdetty suoraan kommenttiosioon :D

      Lainaa

    46. pinkki puudeli 28.3.2019 16:23
      Tulos: -8 (66 ääntä)
      James: Varmaan se kannabis toimii porttihuumeena, kun samalta luukulta voit ostaa yleensä kannabiksen lisäksi piriä, herskaa ja LSD:tä. Alkosta nyt ei saa kuin alkoa.
      "Herskaa"... :D Olet paljonkin liikkunut kentällä? Itse kokeilin nuorempana kaikkea, mutta jouduin aina itse juoksemaan myyjän perässä, soittelemaan, tinkaamaan, jankkaamaan, postaamaan tuntikausia... "Luukulla tyrkyttämistä" en oo nähnyt kuin elokuvissa. Oot pelle. ps. Nykyään olen täysraitis perheenäiti. Joskus unettomuuteen nappaisin mielellään ruohoa tai vaikka lsd:tä, mutta enpä viitsi, kun täällä on vielä tämä kieltolaki voimassa. Olisinpa Sveitsissä.

      Lainaa

    47. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Tuossa linkissä THL:än (Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos)vertailu eri riippuvuutta aiheuttavista aineista, antaa vähän suuntaa.. https://thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvuudet/ehkaiseva-paihdetyo/keskeiset-kasitteet/paihteiden-riippuvuus-vertailu

      Lainaa

    48. Murmurmurmeli 28.3.2019 17:27
      Tulos: +25 (31 ääntä)
      Kymppityypin pitaleipä: Pikku huutis. Kai oot tietoinen että Kannabis on kasvi?
      Luepas itse moka ensin, ennenkuin alat päteä kommentoijille.

      Lainaa

    49. Tulos: +27 (37 ääntä)
      Peeke: Alkoholi maltillisina määrinä (pari-kolme annosta) on kyllä ylivertainen seurustelu- ja rentoutumishuume. Teiniajoista viisastuneena oikeastaan ainoa tapa jolla sitä käytän hyväkseni. Eipä ole ikävä niitä krapuloita.
      Alkoholi ei ole huume, vaan päihde. Kaikki huumeet ovat päihteitä, mutta kaikki päihteet eivät ole huumeita. Päihde tarkoittaa päihdyttävää ainetta ja huume tarkoittaa laittomaksi luokiteltua päihdyttävää ainetta. Mikään laillisesti nautittava ja hallussapidettävä aine ei määritelmällisesti voi olla huume.

      Lainaa

    50. Tulos: +18 (26 ääntä)
      Pikku huutis. Kai oot tietoinen että Kannabis on kasvi? [...]
      Kai olet tietoinen, että kannabis kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella: kannabis.

      Lainaa

    51. Tulos: -5 (39 ääntä)
      ssss: Sori mut en halua käyttää päihdettä johon menisi useita kymmeniä euroja per kerta ja seuraavana päivänä olisi vielä koomassa.
      Suosittelen ehdottomasti vaihtamaan diileriä jos noilla hinnoilla mennään...

      Lainaa

    52. Epäpoliitikko 28.3.2019 20:06
      Tulos: -10 (34 ääntä)
      koomat: puhut ilmeisesti viinasta? Kannabikseen menee noin 10-20e/g. Itselle riittää yksi gramma pariksi päiväksi. Mitään seuraavan päivän koomia ei ole koskaan ollut muusta kuin viinasta. Nuorena elämä oli rajua ja tuli testattua ihan koviakin huumeita. Kovin kaikista on alkoholi, mutta sitähän ei huumeeksi lasketa, kun laillista.
      Pariksi päiväksi. Ja sitten?

      Lainaa

    53. Tulos: +1 (9 ääntä)
      Toj Karin: Alkoholi ei ole huume, vaan päihde. Kaikki huumeet ovat päihteitä, mutta kaikki päihteet eivät ole huumeita. Päihde tarkoittaa päihdyttävää ainetta ja huume tarkoittaa laittomaksi luokiteltua päihdyttävää ainetta. Mikään laillisesti nautittava ja hallussapidettävä aine ei määritelmällisesti voi olla huume.
      No juu. Olen perillä terminologiasta asian tiimoilta, mutta ajattelin hiukan keventää tunnelmaa ja samalla kantaaottavasti korostaa alkoholin yhdenvertaisuutta päihdyttävän aineena mitä laittomuuden järkevyyteen vaikkapa kannabiksen kanssa tulee.

      Lainaa

    54. Blondi (not) 28.3.2019 22:10
      Tulos: 0 (14 ääntä)
      Googlekaan ei kertonut, ni mikä sitten on kannabiksen kemiallinen kaava?

      Lainaa

    55. Tulos: +17 (47 ääntä)
      lada: Olen nähnyt useammankin läheiseni ja kaverini kautta, että kannabis voi toimia porttina kovempiin huumeisiin, aiheuttaa riippuvuutta, passiivisuutta, muistinmenetyksiä ja ajaa psykoosiin. En tiedä, onko mulla sitten osunut kohdalle huomattava määrä tällaisia tapauksia verrattuna niihin, jotka vähättelevät kannabiksen [...]
      Itse olen taidealalle valmistunut ja asun ”muusikkokaupungissa” ja tunnen luovan alan ihmisiä satoja. Lähes järjestäen jokainen (miespuolinen) pössyttelee. Vaan kertaakaan en ole kuullut kaveripiireissä juttua kuinka Repa ajoi kannabispäissään koululaisen päältä. Tai Monni sammunut sauhujen jälkeen hankeen. Saatika että Jore olisi hakannut vaimoaan budjaputken päätteeksi. Alkoholin olen sen sijaan nähnyt tehneen valtavasti pahaa. Kannabis aiheuttaa vähemmän riippuvuutta kuin esim. tupakka, alkoholi tai kahvi. Sen sijaan, jos kärsii jo valmiiksi dopamiinivastehäiriöstä, esim. ADHD:sta, on todennäköisempää, että jää koukkuun. Ja se koukku voi olla päihde, pelaaminen, seksi, sokeri tai ruoka. Aineella itsessään ei ole merkitystä, jos ihmisellä on vahva taipumus. Mutta kun puhutaan kohtuukäyttäjistä, niin kannabis on järjestäen kaikilla mittareilla parempi päihde. Alkoholilla on Suomessa vielä se negatiivinen erityispiirre, että suomalaisilla on harvinainen geneettinen poikkeama, joka aiheuttaa humala-aggressiota.

      Lainaa

    56. Tulos: +1 (13 ääntä)
      Petkele: Alcohol is not a problem. It’s a solution. -Chemistry teacher.
      To alcohol! The cause of, and solution to, all of life’s problems.

      Lainaa

    57. Tulos: +21 (29 ääntä)
      pööö: Suosittelen ehdottomasti vaihtamaan diileriä jos noilla hinnoilla mennään…
      Yllättävän moni missannu mitä tarkoitin. En siis halua viinaksia käyttää.

      Lainaa

    58. Tulos: +6 (26 ääntä)
      James: Varmaan se kannabis toimii porttihuumeena, kun samalta luukulta voit ostaa yleensä kannabiksen lisäksi piriä, herskaa ja LSD:tä. Alkosta nyt ei saa kuin alkoa.
      Itse olen sitä mieltä että, porttiteoria kannabiksen kanssa on paljolti siitä ihmisestä kiinni että pitääkö se paikkaansa, esim jos ostaja menee tapaa vakio myyjäänsä mutta myyjältä kukat loppu, mut se onki et mulla olis täs, pulkkaa, venettä, aata, beetä ja ceetä. Otatko jotain näistä ku kukka loppu? Ostaja ostaa jotain noista, porttiteoria pitää paikkaansa. Mutta mikäli ei ota mitään ja sanoo, haluaa vaan kukkaa et kiitos vaan, niin porttiteoria ei pidä paikkaansa, se on täysin ihmisestä kiinni. Vähän sama ku alko,se tarjoo mietoja oluita,viinejä ja viinaa, jos joku menee alkosta hakeen viini pulloa ja ostaaki sittenki viinapullon. niin se on vähän sama asia. Ku kannabiksen portti teoria.

      Lainaa

    59. Tulos: +2 (10 ääntä)
      Puistokemisti: Mitäköhän se alkoholi sitten on jos ei kemikaalia?
      Mietin samaa. Kannabis on kasvin nimi ja alkoholi taasen tarkoittaa kirjaimellisesti tiettyä yhdisteiden ryhmää, johon etanoli kuuluu, mutta ensimmäinen on silti kemikaali ja jälkimmäinen ei. :D

      Lainaa

    60. Tulos: +19 (25 ääntä)
      pinkki puudeli: “Herskaa”… Olet paljonkin liikkunut kentällä? Itse kokeilin nuorempana kaikkea, mutta jouduin aina itse juoksemaan myyjän perässä, soittelemaan, tinkaamaan, jankkaamaan, postaamaan tuntikausia… “Luukulla tyrkyttämistä” en oo nähnyt kuin elokuvissa. Oot pelle. ps. Nykyään olen täysraitis perheenäiti. Joskus [...]
      Muistan kun muutin Amsterdamiin (opiskelijavaihtoon) kaiken maailman tutuntutut alkoivat tiedostella voisinko postittaa heille sitä tai tätä. Jouduin sanomaan lopulta aika terävään sävyyn että olen opiskelija, en diileri, ja vaikka nyt satunkin olemaan Amsterdamissa en aio postittaa kellekään mitään. Omankin kokemukseni mukaan mitään aineita tyrkyttäviä ei ole olemassakaan; ei niitä tarvitse tyrkyttää kun kysyntää on enemmän kuin tarjontaa.

      Lainaa

    61. Tulos: +6 (28 ääntä)
      Maijja: Pitkään kannabista käyttäneet muuttuu apaattisiksi. Mikään ei tunnu miltään.
      Kuinka pitkään pitää poltella että niin käy? 17 vuotta ei ainakaan riittänyt. En tietenkää polttanut joka päivä. Enhän juo viinaakaan joka päivä. 2 vuotta sitten lopetin polttelun koska ammatin vaihdoksen myötä riski joutua testeihin kasvoi liian suureksi. Mutta tosiaan. Elämä ja asiat kiinnostaa edelleen enkä koe olevani apaattinen enkä sitä koskaan ollutkaan. Lopettaminen ei ollut millään muotoa vaikeaa.

      Lainaa

    62. Tulos: +26 (36 ääntä)
      EU:n päihteiden ja huumeiden turvaluokituksessa kannabis on turvallisimmasta päästä, alkoholi taas vaarallisimmasta. Esim. riippuvuuspotentiaali on kannabiksessa alhaisin (tulos 1 luokituksessa 1–5, jossa 5 on korkein/vahvin), ja olisi periaatteessa alhaisempikin jos tulosluokitus olisi ollut tarkempi, koska "oikeaa" fyysistä riippuvuutta ei synny. Alkoholi luokiteltiin paljon kannabista päihdyttävämmäksi, muistaakseni 1. tai 2. sijalle kaikista aineista. Terveyshaitoissakin se on kärkikolmikossa, kun taas kannabis jälleen pohjaan päin. Pilven haitat riippuvat paljon käyttötavasta. Raflaavat otsikot siitä, että "kannabiksessa on neljä kertaa enemmän tervaa kuin tupakassa", perustuvat ihan vain siihen, että pilveä poltetaan usein ilman minkään sortin filtteriä, esim. jointissa perinteisesti taitellun kartonkipillin läpi, jolloin kaikki savun terva pääsee perille. Tupakkaan laitetaan vähintään lyhyt vanusuodatin, joka pilviveikkojen mielestä sitoisi kallisarvoista THC:ta turhaan. Ymmärtäähän tuota asennetta vähän, kun kukan katuhinta on painoon nähden sama kuin kullalla. Haittoihin liittyy hengityselinten tulehtumista ja muuta vahingoittumista, rankassa käytössä mahdollisesti ja pahimmillaan keuhkoahtaumaakin. Keuhkosyövän riski ei kumminkaan kasva pössyttelystä, ei ainakaan silloin kun pilveen ei sekoita tupakkaa. Syy lienee siinä että, kuten laboratorioissa on havaittu ja kuten pilvenpalvojat jaksavat paasata, THC tuhoaa syöpäsoluja ja ehkäisee niiden muodostumista. Tutkimusten valossa kaikki aikuisten kannabiksen pitkäaikaiskäytön haittavaikutukset aivoihin katoavat lopulta kokonaan. Suomenkin nuorista aikuisista yli puolet on vähintään kokeillut, eikä meillä ole mitään dementia- tai apatiaepidemiaa. Lasten ja nuorten kriittisessä kehitysvaiheessa oleville aivoille osa vaikutuksista voi olla pysyviä pitkällä käytöllä, mutta pysyvät muutokset satunnaiskäytöstä ovat heillekin epätodennäköisiä. Tietty mitä nuorempi, sen pahempi. "Kannabiskrapula" on kyllä ihan oikea juttu, eli käyttöä seuraavana päivänä olo voi olla esim. hiukan apaattinen, mutta sekin riippuu käyttömääristä ja niiden tiheydestä. Eikä "vähän vedoton olo" tietenkään ole verrannollinen varsinaiseen darraan, ei fiiliksiltään eikä haitoiltaan. Porttiteorian (pikemminkin porttihypoteesi) kumoavien tutkimusten listan pituus on kilometriluokkaa. Joko pilvestä kovempiin siirtyvä henkilö on valmiiksi ns. nistimateriaalia, tai sitten vahvojen aineiden kokeileminen on muuten vaan muista tekijöistä kuin kukasta kiinni. Ja kuten muissa kommenteissa jo mainittu, portti on myös pitkälti kiinni kukan laillisesta asemasta. Jos mikään aine olisi "porttihuume" niin mitä ilmeisimmin se olisi alkoholi ainakin siksi, koska humalatilassa itsesäätely ja estot laskevat impulssien noustessa. Kännissä esim. ottaa satunnaisen napin helpommin, jos tarjotaan, tai kokeilee mitä vain tiettyä ainetta joka kiehtoo hiukankin. Suomessa (varmaan kaikissa pohjoismaissa, ehkä suurimmassa osassa Eurooppaakin) leijonanosa käytettävästä kannabiksesta tulee kotikasvattajilta, joista useimmat kasvattavat omaan käyttöön. He eivät pahemmin tyrkytä asiakkailleen vaikka ryynejä, happoa tai mämmiä silloin kun kukka on päässyt väliaikaisesti loppumaan. Siinäkin mielessä porttihypoteesi olisi siis heikoilla vesillä meillä päin, jos sen siis voisi ottaa todesta ensinkään. Tällainen essee täältä, mutta asiatietoa aiheesta on siis rutkasti menneeseen verrattuna. Toki esim. pitkän aikavälin vaikutukset aivokemiaan ovat edelleen paljoa lisätutkimusta vailla.

      Lainaa

    63. Tulos: -22 (50 ääntä)
      Kaikkien päihteiden käyttö, olipa sitten kyse alkoholista, kannabiksesta tai vaikka heroiinista, kertoo luonteen heikkoudesta. Säälittää jokainen juopottelija, pössyttelijä ja nisti. Ja myös ”kohtuukäyttäjät”. Oikeasti ei ole olemassa mitään tarvetta käyttää minkäänlaisia päihteitä.

      Lainaa

    64. Tulos: -3 (21 ääntä)
      Diipadaapa: Kaikkien päihteiden käyttö, olipa sitten kyse alkoholista, kannabiksesta tai vaikka heroiinista, kertoo luonteen heikkoudesta. Säälittää jokainen juopottelija, pössyttelijä ja nisti. Ja myös ”kohtuukäyttäjät”. Oikeasti ei ole olemassa mitään tarvetta käyttää minkäänlaisia päihteitä.
      Itse juon ja se tuskin on arvon kermaperseeltä pois? :) johan se on todettu että tässä maassa köyhät juo enemmän kuin rikkaat.

      Lainaa

    65. yli opisto hörhö 29.3.2019 14:05
      Tulos: +7 (13 ääntä)
      Minusta tuntuu että ainoa asia mikä estää kannabiksen laillistamisen Suomessa tänään ja huomenna on "Savuton Suomi" -kampanja. Poliitikoilta puuttuu ymmärrys, joten ollaan helposti ohjailtavissa. Maalaisjärjellä kun ajatellaan niin tulisihan siitä mukavasti verotuloja ja saattaisi jopa vähentää muiden aineiden kokeiluja kun vaikka apteekista saisi gramman kannabista sen sijaan että ostat sitä tyypiltä jolta saa kaikkea muutakin. Se nyt kuitenkin on miedoin huume mitä löytyy, ja vaikutuksiltaan jää nimenomaan kauas esim. alkoholin taakse. En itse käytä mitään aineita paitsi nikotiinia. Pari kertaa vuodessa alkoholia. Joskus teininä ostin muutaman kerran pari grammaa pilveä ja poltin sitä röökiin sekoitettuna. Ei minua henkilökohtaisesti haittaa vaikka kannabista ei ikinä laillistettaisi, voi olla että maistaisin taas joskus jos se laillista olisi mutta ei ole varsinaisesti henkilökohtaista mielipidettä puolesta tai vastaan. Periaatteessa ihan se ja sama.

      Lainaa

    66. Tulos: +2 (16 ääntä)
      James: Varmaan se kannabis toimii porttihuumeena, kun samalta luukulta voit ostaa yleensä kannabiksen lisäksi piriä, herskaa ja LSD:tä. Alkosta nyt ei saa kuin alkoa.
      Muuten oikein, mutta Suomessa käytetään Subutexia, ei heroiinia Pakko oli päästä pätemään, sori

      Lainaa

    67. Arkkienkeli 29.3.2019 17:32
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      Miarez93: Näinpä… Lisäks myyjillä on kannabiksesta pienet katteet ja siihen ei jää herkästi koukkuun, joten useimmat ilmeisesti oikein tyrkyttävät näitä kovemoia aineita
      Ilmeisesti kirjoittajalla on kokemusta asiasta. Teksti on sen verran vakuuttavaa.

      Lainaa

    68. Tulos: +2 (46 ääntä)
      On se vaan jännä miten joka ainoan pössyttelemään alkaneen tuttavan psyyke on muuttunut parissa vuodessa. Joka ainoasta on tullut joko työtä vieroksuva flegmaattinen tyhjäntoimittaja, paskaduunissa paikalleen jämähtänyt väliinputoaja, höyrähtänyt salaliittoteoria-foliohattu tai kombinaatio äskeisistä. Joka ainoasta. Hirveen vaikeeta allekirjoittaa väitteitä ganjabiksen "vaarattomuudesta" kun on niin monta kertaa nähnyt miten ihan tolkun äijästä tulee aivan turha hamppuhörhö. Ja tietysti kannabispsykoosi on tosiasia vaikka onneksi suhteellisen harvinaista. Turha nillittää että "mutqu alkoholi", kyllä sen vaarat ovat tiedossa eikä meillä ole äänekästä vähemmistöä jotka kulkevat Jallu-paita päällä ja sössöttävät netissä miten ryyppääminen on vaaratonta.

      Lainaa

    69. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Paras argumentti aina: "Olen nähnyt [elokuvan], tiedän miten nämä piirit toimii."

      Lainaa

    70. Tulos: -8 (8 ääntä)
      ssss: Yllättävän moni missannu mitä tarkoitin. En siis halua viinaksia käyttää.
      Vai oletko sinä (ja moni muu) missannut alkuperäsen kommentoijan pointin. Itse ainakin tulkitsin sen sarkasmiksi.

      Lainaa

    71. Tulos: +6 (26 ääntä)
      Tuskinpa kovin moni on täysraitteudesta alkanut käyttämään piikkihuumeita. Ei se porttiteoria nyt ihan tuulesta temmattu väite ole.

      Lainaa

    72. Tulos: +26 (36 ääntä)
      Iso Hoo: On se vaan jännä miten joka ainoan pössyttelemään alkaneen tuttavan psyyke on muuttunut parissa vuodessa. Joka ainoasta on tullut joko työtä vieroksuva flegmaattinen tyhjäntoimittaja, paskaduunissa paikalleen jämähtänyt väliinputoaja, höyrähtänyt salaliittoteoria-foliohattu tai kombinaatio äskeisistä. Joka [...]
      On se vaan jännä, miten erilaisia kokemuksia ihmisillä voi olla. Meillä oli yliopistoaikoina tapana usein poltella kannabista isolla porukalla. Kaikki tietämäni pössyttelijät ovat omalla alallaan hyvin pärjänneitä maistereita, joilla ei ole ollut elämässään mitään polttelusta aiheutuneita ongelmia. Sen sijaan oman lapseni isä, joka ei ole ikinä pössytellyt, valitsi viinan perheensä sijaan ja pärjää hädin tuskin työelämässä. Myös useampi lukioaikainen kaveri on alkoholisoitunut ja syrjäytynyt. Ps. Jo ensimmäinen alkoholipiikki voi tappaa

      Lainaa

    73. Tulos: +15 (23 ääntä)
      Epäpoliitikko: Pariksi päiväksi. Ja sitten?
      No sitten se loppuu? aivan niin kuin kaljakin loppuu kun juo viimeisen pullon. Sitten ensi vk mieitään, että ostaisiko lisää vai ei. Lisäksi sillä voi rentoutua vaikka ihan arki-iltana leffaa katsellessa ja aamulla töihin ilman krapuloita.

      Lainaa

    74. Aikuisten oikeesti nyt 30.3.2019 16:10
      Tulos: +3 (19 ääntä)
      Tötterö: Vai oletko sinä (ja moni muu) missannut alkuperäsen kommentoijan pointin. Itse ainakin tulkitsin sen sarkasmiksi.
      Kannabis heikentää järjenjuoksua.

      Lainaa

    75. Tulos: +11 (17 ääntä)
      Blondi (not): Googlekaan ei kertonut, ni mikä sitten on kannabiksen kemiallinen kaava?
      Kannabiksellahan sitä ei oo, mutta THC joka kannabiksen pääasiallinen "vaikuttava aine" on, on C21H30O2. Ole hyvä.

      Lainaa

    76. Tulos: +6 (22 ääntä)
      koomat: No sitten se loppuu? aivan niin kuin kaljakin loppuu kun juo viimeisen pullon. Sitten ensi vk mieitään, että ostaisiko lisää vai ei. Lisäksi sillä voi rentoutua vaikka ihan arki-iltana leffaa katsellessa ja aamulla töihin ilman krapuloita.
      Ihan kuin alkoholiakin voi käyttää. Miksi pössyttelijät kuvittelee, että kaikki alkoholia käyttävät vetää aina ja koko ajan perseet olalle,hakkaa vaimot ja naapurit ja sitten tukehtuu oksennukseen?

      Lainaa

    77. MuTTAKuN hUUmeEt 31.3.2019 23:37
      Tulos: +1 (11 ääntä)
      Kyhnö: Sori, tulet kuolee. Siihen voi mennä 7h tai 70v, mutta kuolet.
      Ennemmin niistä sipseistä kun pilvestä :D löytyy niitä vanhempiakin pössytteilijöitä et kauheen huolissani en jaksa olla

      Lainaa

    78. Tulos: +5 (9 ääntä)
      pinkki puudeli: “Herskaa”… Olet paljonkin liikkunut kentällä? Itse kokeilin nuorempana kaikkea, mutta jouduin aina itse juoksemaan myyjän perässä, soittelemaan, tinkaamaan, jankkaamaan, postaamaan tuntikausia… “Luukulla tyrkyttämistä” en oo nähnyt kuin elokuvissa. Oot pelle. ps. Nykyään olen täysraitis perheenäiti. Joskus [...]
      Pää kii - orkesterilla on kiva ralli "Pirihuorasta perheenäidiksi".

      Lainaa

    79. Tulos: +6 (14 ääntä)
      Sen verran vielä, että vaikka alkoholi toki on päihde ja vaarallinen sellainen, niin ei siitä nyt voi puhua ihan samassa kategoriassa muiden kanssa. Lähinnä siksi, että sen käytöllä osana ruokakulttuuria on sen verran pitkät perinteet - aika monta tuhatta vuotta. Kielto on aina vaikeampi asia ajaa läpi kuin jo laittoman aineen pitäminen laittomana. Alkoholin vaarat on olemassa, mutta ne myös tunnustetaan. Alkoholia juodessa ainakin tietää tasan tarkkaan, millä tavalla sitä kehoaan ja aivojaan on tuhoamassa, ja myös riskirajat ja mahdolliset yhteisvaikutukset ovat yleensä melko hyvin tiedossa Tokikaan tämö ei tarkoita, ettäkö joku muu päihde olisi parempi/huonompi, vaan kuten jo aikaisemmin sanoin. Jotain oikeaa tutkimustietoa tarvitaan ennen kuin sellaista voi todeta.

      Lainaa

    80. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Paras oli kun hyvä ystävä demonisoi energiajuomia, perustellen porttiteorian avulla sen johtavan alkoholismiin.

      Lainaa

    81. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Miarez93: Näinpä… Lisäks myyjillä on kannabiksesta pienet katteet ja siihen ei jää herkästi koukkuun, joten useimmat ilmeisesti oikein tyrkyttävät näitä kovemoia aineita
      Kannabiksen kasvatus maksaa alle euron per gramma, ja hyvälaatuisesta kukasta saa jopa 25 €/g, joten kate on kyllä melkoinen. Pienempi kate piristä jää. Lisäksi potentiaalisia kannabiksen käyttäjia on se 700000 kun amfetamiinin käyttäjiä on vajaa 20000. Kukkaa saa kaupaksi niin paljon kun sitä ikinä vain ehtii kasvattamaan.

      Lainaa

    82. Tulos: -5 (11 ääntä)
      Kuka tuntee yhdenkin pössyttelijän joka ei joisi myös alkoholia? Sitähän minäkin. Siksi alkoholin haitoista paasaaminen on tässä yhteydessä koomista.

      Lainaa

    83. Tulos: +6 (12 ääntä)
      tyhyt: Kuka tuntee yhdenkin pössyttelijän joka ei joisi myös alkoholia? Sitähän minäkin. Siksi alkoholin haitoista paasaaminen on tässä yhteydessä koomista.
      Tunnen parikin. Tunnen myös useamman jotka ovat merkittävästi vähentäneen alkoholinkäyttöään kannabiksen myötä, itseni mukaanlukien. Tunnen myös sellaisia jotka ovat onnistuneet vieroittamaan itsensä opioideista kannabiksen avulla. Täysin turhaan kielletty aine.

      Lainaa

    84. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Epäpoliitikko: Pariksi päiväksi. Ja sitten?
      Sitten selvitään ja mennään aamulla töihin.

      Lainaa

    85. Tulos: +6 (10 ääntä)
      tyhyt: Kuka tuntee yhdenkin pössyttelijän joka ei joisi myös alkoholia? Sitähän minäkin. Siksi alkoholin haitoista paasaaminen on tässä yhteydessä koomista.
      Minä tunnen monta.

      Lainaa

    86. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Kymppityypin pitaleipä: Pikku huutis. Kai oot tietoinen että Kannabis on kasvi? Ja toi on puppua että alkoholi on turvallisempaa. [...]
      Pikku huutis. Kai oot tietoinen, että tuo oli lainaus tuosta "mokasta"?

      Lainaa

    87. Tulos: +7 (13 ääntä)
      Yrjö Komero: Ennen mua ei kukka hirveästi haitannut, vähän mietiskelin, että voisi sitä esim. kipupotilaille vapaammin jakaa, jos he sitä haluavat käyttää. Sitten naapuriin muutti kukkaislapsi ja kämpässäni alkoi säännöllisesti leijua kukkaistuoksu yhdistettynä päänsärkyyn ja huonoon oloon itselläni. Ryyppääjistä on siis [...]
      Mulla aika lailla sama juttu, tulee siitä hajusta järkyttävä päänsärky. Osiltaan myös syy miksi ärsyttää kannabiksen puolustelijat syyllä "ei siitä mitään haittaa oo".

      Lainaa

    88. Tulos: +5 (13 ääntä)
      Dazed, Beautiful, and Bruised: Kannabiksen laittomuus on sen ainoa edes potentiaalisesti porttihuumeena toimimisen syy.
      Itsekään en usko porttiteoriaan sinällään. Kuitenkin mielestäni kannabiksen suurin riski paljon sitä nauttiville tulee siitä että se vie motivaatiota ja tekee laiskaksi, minkä johdosta tavallinen elämä voi alkaa vaikuttaa merkityksettömältä. Tämä puolestaan johtaa helposti muihin ongelmiin.

      Lainaa

    89. Nöyhtänapa 18.8.2019 20:52
      Tulos: +3 (9 ääntä)
      Petkele: Kannabis on porttihuume hamppuun ja kukkaan ja jo ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa.
      Älä unoha marihuanaa, pilveä sekä pössyä! :O

      Lainaa

    90. Tulos: 0 (2 ääntä)
      jp: Tuossa linkissä THL:än (Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos)vertailu eri riippuvuutta aiheuttavista aineista, antaa vähän suuntaa.. thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvuudet/ehkaiseva-paihdetyo/keskeiset-kasitteet/paihteiden-riippuvuus-vertailu
      Jostain syystä linkki lopetti aika nopeasti toimintansa. Tässä taas uusi linkki: https://thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvuudet/huumeet/huumetutkimus/huumetyota-meilla-ja-maailmalla/huumehaitat Sanoisin että mielummin polttaa savut, kuin vetää alkolla nupin jumiin.

      Lainaa

    91. Tulos: -1 (1 ääni)
      Tuossa vielä yksi linkki, josta voi arvioida päihteiden vaikutuksia: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/interaktiviinen-grafiikka-nama-ovat-maailman-vaarallisimmat-huumeet-yllattava-aine-ykkosena/5580532#gs.3bavwb

      Lainaa

    92. Pula-ajan Boomer 7.1.2021 21:35
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      Miettikää kuinka monta elämää Sillanpää tuhosi huumeidenkäytöllään! Koko Suomi pahoitti mielensä, kuka korvaa menetetyt ansiot ja roskiin menneet iskelmälevyt? Ajatteliko kukaan taaskaan lapsia?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: huumeet, alkoholi, kuolema, skitsofrenia, laillinen, kemikaalit