Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Avaimet kotona

Itsensä lukitseminen ulos onnistuu monella tapaa.
Avaimet kotona

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 39 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -315 (411 ääntä)
      "Remppamiehiä" Namnam.

      Lainaa

    2. Tulos: +630 (738 ääntä)
      Äläpä yritä leikkiä Mr. Ällöö ^

      Lainaa

    3. Tulos: -8 (122 ääntä)
      yks kesäpäivä jokunen vuosi sitten istuin helteen takia ilman housuja koneella kun piti lähteä kauppaan, tuumasin että viimeksi jalassa olleet oli pesun tarpeessa joten kaivoin kaapista toiset, puin ne, nappasin kännykän ja lompakon pöydältä ja lähdin kauppaan, takaisin tullessa tajusin että avaimet oli edelleen niiden pyykkiin menossa olevien housujen taskussa.

      Lainaa

    4. Tulos: +187 (203 ääntä)
      Meillä unohtui kerran avain kotiin. Kiivettiin ränniä pitkin ylös parvekkeelle. Ehkei ihan turvallisin ratkaisu.

      Lainaa

    5. kiikiiconfused 24.3.2015 1:26
      Tulos: -79 (123 ääntä)
      Unohda avaimet, mene hakemaan siskolta koulusta vara-avain xD Exän luona oli kiva olla sillo ku se oli töis tai koulus. Se ei suostunu jättää avaimiaan mulle joten kun heräsin kymmeneltä, sain istua neljän seinän sisällä 6 tuntia yksin ja sit loppupäivän sen äijän kans ku se ei jaksanu lähtee mihinkää...

      Lainaa

    6. Tulos: +4 (74 ääntä)
      Kerrostaloihin saisi kyllä tulla sisäpuoleltakin avaimella avattavat lukot, eipähän voisi unohtaa niitä avaimia kämpille, kun aina palatessa niitä kuitenkin tarvii. Onneksi ei vielä itselle ole ollut ajankohtaista soitella huoltomiehille avainasioista *koputtaa puuta*

      Lainaa

    7. kiikiiconfused 24.3.2015 1:28
      Tulos: +70 (82 ääntä)
      Ja vara-avaimet porukoilla 46 km matkan päässä...

      Lainaa

    8. Tulos: -268 (284 ääntä)
      Mä olisin Karoliinana laittanut naapurin maksamaan sen viiskymppisen jos oli källinsä tehnyt jo, koska yhtä hyvin se olisi voinut ottaa ne avaimet itselleen ja Karo hakea ne myöhemmin tms. mutta ei noin.

      Lainaa

    9. Tulos: +250 (258 ääntä)
      : Mä olisin Karoliinana laittanut naapurin maksamaan sen viiskymppisen jos oli källinsä tehnyt jo, koska yhtä hyvin se olisi voinut ottaa ne avaimet itselleen ja Karo hakea ne myöhemmin tms. mutta ei noin.
      Lukaisepa uudelleen... Ihan oma moka taisi olla, ei naapurin.

      Lainaa

    10. Tulos: +139 (153 ääntä)
      Se tunne kun pengot taskuja ja et löydä kotiavainta, koska se on jo sinun kädessä.

      Lainaa

    11. Tulos: +59 (103 ääntä)
      Harmi että sekä Karoliina että naapuri oli niin puupäitä, ettei kummatkaan tajunnu tuossa suunnitelmassa olevan järjenhiventäkään. No, oppivatpahan(ko?).

      Lainaa

    12. Tulos: +240 (252 ääntä)
      Ulko-ovi avataan avaimella myös sisäpuolelta? No sehän on turvallinen ratkaisu vaikkapa tulipalon sattuessa.

      Lainaa

    13. Verenpaine! 24.3.2015 6:38
      Tulos: -202 (252 ääntä)
      Voisin potkaista jokaista, joka käyttää vanhemmistaan nimitystä " porukat". Arrgghh!

      Lainaa

    14. S. aivartelija 24.3.2015 6:46
      Tulos: +56 (62 ääntä)
      Mauno: Se tunne kun pengot taskuja ja et löydä kotiavainta, koska se on jo sinun kädessä.
      Tai tollainen nauha kuin Annilla, jossa on työpaikan avain ja pyörän avain samassa. Etsit paniikissa sitä ja lopulta kun alat laittaa paniikissa vara-avainten kanssa takkia päälle, toivoen ettet joudu lähtemään töistä illalla viimeisenä, huomaat sen olevan kaulassa.

      Lainaa

    15. Tulos: +145 (161 ääntä)
      Verenpaine!: Voisin potkaista jokaista, joka käyttää vanhemmistaan nimitystä ” porukat”. Arrgghh!
      Mua saat tulla sitten potkaisemaan.

      Lainaa

    16. Tulos: +40 (52 ääntä)
      Kolme kertaa on avain unohtunut viimeisen kuuden vuoden aikana. Ihan hyvin siis - tosin kaksi viimeistä kertaa olivat kahden kuukauden sisällä viime kesänä... Ensimmäisellä kerralla odottelimme oven avaamista kylmässä kevätilmassa juuri leikatun kissan kanssa (eli minä ja vokki palelimme, kun kissa piti pitää lämpimänä), seuraavalla kerralla piti sitten kertoa kylään tulleille vieraille, etteivät he pääse sisälle, ellei joku lainaa rahaa ovenavaukseen :D Olimme siis menneet patiolle syömään lounasta, kätevästi ilman avaimia.

      Lainaa

    17. Tulos: -22 (54 ääntä)
      tuuli: Lukaisepa uudelleen… Ihan oma moka taisi olla, ei naapurin.
      Itsellä meni myös hetki tajuta tuo moka. Harhaan johti se, että Karoliina puhui postiLAATIKOSTA, ei postiluukusta, mistä oletettavasti oli kyse.

      Lainaa

    18. Tulos: +53 (63 ääntä)
      jebukebu: Ulko-ovi avataan avaimella myös sisäpuolelta? No sehän on turvallinen ratkaisu vaikkapa tulipalon sattuessa.
      Onhan noita... Me ostettiin vuokrattavaksi okt jossa oli tommonen ratkaisu. Vaan kyllä me se lukko vaihettiin aika hätäseen siihen, juurikin tuosta syystä. Vaikkakin siinä oli pidetty ennen (edellisen omistajan aikaan) sisäpuolella avainta aina.. En oikein ymmärrä mikä tommosen lukon idea edes on??

      Lainaa

    19. Tulos: +32 (36 ääntä)
      Kuunkukka: Meillä unohtui kerran avain kotiin. Kiivettiin ränniä pitkin ylös parvekkeelle. Ehkei ihan turvallisin ratkaisu.
      Mä oon kiivennyt monta kertaa ikkunasta :D Tosin asuttiin melkein maan tasolla, joten matka ei ollut pitkä, mutta kyllä hieman kuumotti milloin sotilaspoliisit tulee kyselemään, että mitä sä teet, kun varuskunta-alueella asuttiin siihen aikaan ja ne ahkerasti siinä ajelivat...

      Lainaa

    20. Tulos: +81 (87 ääntä)
      Eikö tuommonen sisäpuolelta avaimella avattava ovi ole Suomessa paloturvallisuusriski? Itse oon jostain saanu päähäni, että semmonen systeemi on laiton. Kun talo palaa on sieltä aikaa poistua vaan pari minuuttia, ja siihen vielä joku lapsi kantoon niin aika äkkiä alkaa olemaan aika vaikeaa a) löytää avain ja b) edes mahduttaa se oikein päin sinne lukkoon, koska paniikki iskee... Eli että ulos pitäisi aina päästä ilman, että tarvitsee jotain mikä ei jo ole kiinteästi kiinni siinä ovessa.

      Lainaa

    21. Propagandan uhrit? 24.3.2015 10:13
      Tulos: +91 (95 ääntä)
      Mauno: Se tunne kun pengot taskuja ja et löydä kotiavainta, koska se on jo sinun kädessä.
      Tästä tuli mieleen, punnitsin äskettäin sitruunaa kaupassa ja ihmettelin kun mitään ei tapahtunut..no se sitruuna oli toisessa kädessä Tällästä se haaveilijan elämä on.

      Lainaa

    22. Tulos: +90 (96 ääntä)
      Pur: Kolme kertaa on avain unohtunut viimeisen kuuden vuoden aikana. Ihan hyvin siis – tosin kaksi viimeistä kertaa olivat kahden kuukauden sisällä viime kesänä… Ensimmäisellä kerralla odottelimme oven avaamista kylmässä kevätilmassa juuri leikatun kissan kanssa (eli minä ja vokki palelimme, kun kissa piti pitää lämpimänä), seuraavalla kerralla piti sitten kertoa kylään tulleille vieraille, etteivät he pääse sisälle, ellei joku lainaa rahaa ovenavaukseen Olimme siis menneet patiolle syömään lounasta, kätevästi ilman avaimia.
      Jos joku potkii porukka-sanan käytöstä niin mä potkisin vokki-sanan käytöstä!

      Lainaa

    23. Tulos: +41 (47 ääntä)
      RouvaP: Onhan noita… Me ostettiin vuokrattavaksi okt jossa oli tommonen ratkaisu. Vaan kyllä me se lukko vaihettiin aika hätäseen siihen, juurikin tuosta syystä. Vaikkakin siinä oli pidetty ennen (edellisen omistajan aikaan) sisäpuolella avainta aina.. En oikein ymmärrä mikä tommosen lukon idea edes on??
      Usein tällanen lukko on ovissa jossa on ikkuna, koska muuten riittää, että joku lyö ikkunan rikki ja avaa oven sitä kautta. Takalukossa olevaan oveen tarvii avaimen sisätläpäin. Suurimmassa osassa näitä lukkoja on myös nappi, jolla saa takalukon pois päältä, eli meillä kotona esim takalukko on päällä vain pitkien reissujen aikana kun ei olla kotona.

      Lainaa

    24. Kätevä lukko 24.3.2015 10:43
      Tulos: +28 (36 ääntä)
      RouvaP: Onhan noita… Me ostettiin vuokrattavaksi okt jossa oli tommonen ratkaisu. Vaan kyllä me se lukko vaihettiin aika hätäseen siihen, juurikin tuosta syystä. Vaikkakin siinä oli pidetty ennen (edellisen omistajan aikaan) sisäpuolella avainta aina.. En oikein ymmärrä mikä tommosen lukon idea edes on??
      Lukon avaamiseen tarvitaan avainta, jos se on takalukossa. Jotkut pitävät oven aina takalukossa, joten avain on kätevä olla sisäpuolella. Takalukkoavain kannattaa pitää ovesta pois vain, jos huushollissa asuu avausnuppiin ulottuva, esim unissakävelevä lapsi ja sikeäunisia aikuisia. Tai vaihtoehtoisesti dementoinut vanhus, joka yrittää karata monta kertaa yössä. Kaikki tämä on koettu. (Olettaisin, että alkuperäisessä mokassakin lukon sisäpuolella on "ylimääräinen" avain, jotta tulipalon sattuessa ei tarvii etsiä kenenkään avaimia. Tytön isä ihmetteli, miksei tyttö hoksannut ottaa tätä vakioavainta mukaansa, kun kerran ei omaa löytynyt."

      Lainaa

    25. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Propagandan uhrit?: Tästä tuli mieleen, punnitsin äskettäin sitruunaa kaupassa ja ihmettelin kun mitään ei tapahtunut..no se sitruuna oli toisessa kädessä Tällästä se haaveilijan elämä on.
      Tai yritä vaihtaa kännykällä televisiokanavaa? :D

      Lainaa

    26. Tulos: +24 (34 ääntä)
      jebukebu: Ulko-ovi avataan avaimella myös sisäpuolelta? No sehän on turvallinen ratkaisu vaikkapa tulipalon sattuessa.
      Ei kai kukaan niin tyhmä ole, että jättää sisällä ollessaan ulko-oven lukkoon ilman avainta? Itse oon asunut aina taloissa, joissa oven saa takalukkoon. Yksin asuessani se oli paras tapa olla jättämättä avaimia sisäpuolelle. Toimi sataprosenttisesti. Nykyisin meillä pari pikkupoikaa ylettyy ovenkahvaan ja ei tulisi mieleenkään pitää ovea mitenkään muuten kuin jatkuvasti lukossa. Avaimen kanssa ei pieni käsi sitä niin vaan avaakaan. Aina kun joku lähtee ulos, varmistaa samalla että oveen jää avaimet sisäpuolelle. Ei sen monimutkaisempaa. Kerrostaloissa takalukko toimii hyvin myös murtojen ehkäisyssä. Paitsi että kieli menee lukkopesään syvemmälle, se myös estää parvekkeen kautta kiipeäjiä viemästä ulos mitään suurta. Milläpä siinä kuskaat parvekkeita pitkin kolmannesta kerroksesta stereoita ja telkkaria kun ovesta ei pääse ulos edes sisäpuolelta.

      Lainaa

    27. Tulos: +45 (45 ääntä)
      Mauno: Tai yritä vaihtaa kännykällä televisiokanavaa?
      Aivot on erikoinen kapistus. Teettää mitä humoristisempia tempauksia. t. Kertaalleen kadonneen kaukosäätimen jääkaapista löytänyt (ilman hajuakaan miten se on sinne joutunut).

      Lainaa

    28. S. aivartelija 24.3.2015 17:10
      Tulos: +11 (19 ääntä)
      jebukebu: Ulko-ovi avataan avaimella myös sisäpuolelta? No sehän on turvallinen ratkaisu vaikkapa tulipalon sattuessa.
      Ok-talosta pääsee ulos yleensä muitakin reittejä ja kerrostalossa ei pidä mennä rappukäytävään ainakaan jos tulipalo on muualla kuin omassa asunnossa. Tiedän pari tapausta, joilla on näin, molemmilla se avain on nopeasti saatavassa paikassa.

      Lainaa

    29. turvallisuusalan ammattilainen 24.3.2015 19:20
      Tulos: +5 (15 ääntä)
      nananassi: Kerrostaloihin saisi kyllä tulla sisäpuoleltakin avaimella avattavat lukot, eipähän voisi unohtaa niitä avaimia kämpille, kun aina palatessa niitä kuitenkin tarvii. Onneksi ei vielä itselle ole ollut ajankohtaista soitella huoltomiehille avainasioista *koputtaa puuta*
      Harmi vaa että sellaiset on nykyään laittomia, aika iso riski jos vaikka pitäis nopee päästä kämpästä pihalle. Palotarkastaja huomauttaa heti ja ilman kuluja ei selvii

      Lainaa

    30. Metastaattinen 24.3.2015 19:55
      Tulos: +59 (59 ääntä)
      riesa: Harmi että sekä Karoliina että naapuri oli niin puupäitä, ettei kummatkaan tajunnu tuossa suunnitelmassa olevan järjenhiventäkään. No, oppivatpahan(ko?).
      Eipä se naapuri välttämättä ole lainkaan tyhmä, oletti kai että asunnon omistajalla oli kyllä vara-avain mukana tai helposti saatavassa paikassa, kai nyt asunnon omistaja itse parhaiten avain-asiansa tietää, ja olisihan se aika epäreilua tehdä toisin kuin käsketään. Kyllä nyt meni kokonaan omistajan omaan piikkiin tämä tyhmyys.

      Lainaa

    31. Tulos: +22 (22 ääntä)
      luulin: Eikö tuommonen sisäpuolelta avaimella avattava ovi ole Suomessa paloturvallisuusriski? Itse oon jostain saanu päähäni, että semmonen systeemi on laiton. Kun talo palaa on sieltä aikaa poistua vaan pari minuuttia, ja siihen vielä joku lapsi kantoon niin aika äkkiä alkaa olemaan aika vaikeaa a) löytää avain ja b) edes mahduttaa se oikein päin sinne lukkoon, koska paniikki iskee… Eli että ulos pitäisi aina päästä ilman, että tarvitsee jotain mikä ei jo ole kiinteästi kiinni siinä ovessa.
      Ei se laiton ole, mul on ovi aina takalukossa koska joku vois työntää postiluukusta harjan tms, painaa kahvan sillä alas ja tulla sisään. t: tein niin aina pienenä ku unohdin avaimet kotiin silloisessa kodissa.

      Lainaa

    32. Tulos: +8 (8 ääntä)
      riesa: Harmi että sekä Karoliina että naapuri oli niin puupäitä, ettei kummatkaan tajunnu tuossa suunnitelmassa olevan järjenhiventäkään. No, oppivatpahan(ko?). Voihan se naapuri olla luullut että Karoliinalla oli toiset avaimet mukana että pääsee takas sisään vaikka yhet jäi matkasta?

      Lainaa

    33. Tulos: +11 (15 ääntä)
      mortal1ty: yks kesäpäivä jokunen vuosi sitten istuin helteen takia ilman housuja koneella kun piti lähteä kauppaan, tuumasin että viimeksi jalassa olleet oli pesun tarpeessa joten kaivoin kaapista toiset, puin ne, nappasin kännykän ja lompakon pöydältä ja lähdin kauppaan, takaisin tullessa tajusin että avaimet oli edelleen niiden pyykkiin menossa olevien housujen taskussa.
      No hyvä ettet lähtenyt sentään ilman housuja kauppaan.

      Lainaa

    34. Tulos: +8 (14 ääntä)
      texmex: Ei se laiton ole, mul on ovi aina takalukossa koska joku vois työntää postiluukusta harjan tms, painaa kahvan sillä alas ja tulla sisään. t: tein niin aina pienenä ku unohdin avaimet kotiin silloisessa kodissa.
      Minkä helvatan harjan saat tungettua postiluukusta? o.O

      Lainaa

    35. Tulos: -7 (13 ääntä)
      Mä kyllä ymmärsin, että Karoliina oli vitsillä heittänyt naapurille ton kommentin, jonka naapuri sitten otti tosissaan. Hups.

      Lainaa

    36. Tulos: 0 (8 ääntä)
      meh: No hyvä ettet lähtenyt sentään ilman housuja kauppaan.
      erittäin hyvä pointti, Valtsussa oli vieläpä miesmyyjä niin ei housuttomuudesta olis ollu apuakaan ;-)

      Lainaa

    37. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Olin aikoinaan äitillä kylässä ja hänellä oli tuommoinen sisältä avaimella avattava ovi. Aamulla lähtiessään töihin äiti oli sitten napannut minunkin avaimeni mukaansa ja minä jäin lukkojen taakse päiväksi. Onneksi ei tullut pakottavia syitä poistua asunnosta.

      Lainaa

    38. Tulos: +25 (27 ääntä)
      RouvaP: En oikein ymmärrä mikä tommosen lukon idea edes on??
      Se on kato semmonen, että jos kidnappaat jonkun ja tuot sen kämppääsi, niin se ei pääse niin helposti karkuun..

      Lainaa

    39. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Mauno: Tai yritä vaihtaa kännykällä televisiokanavaa?
      Itse tarkistan eteisessä ulos lähtiessäni aina kellonajan lämpömittarista -.-

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: avain, avaimet, lukossa, ovi, kuva