Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Tervetuloa Tylypahkaan

  Joko Tylypahka on mukana yhteishaussa?
  Suurenna näkymä
  Tervetuloa Tylypahkaan

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -76 (186 ääntä)
   Hei Saara! Haluutko ostaa kirjan? Ai et.. No ei sitten mitään.

   Lainaa

  2. Luomuteurastaja 1.4.2014 5:44
   Tulos: +505 (641 ääntä)
   Kamalaa! Norsun pepun kokoinen aukko yleissivistyksessä, jos ei oo Harry Potterista ikinä kuullut.

   Lainaa

  3. Jolla Rata 1.4.2014 5:46
   Tulos: -595 (663 ääntä)
   Oliko moka tuo 3/4 laituri vai onks tommosia oikeesti Englannissa?

   Lainaa

  4. kiikiiconfused 1.4.2014 6:55
   Tulos: +675 (745 ääntä)
   Jolla Rata: Oliko moka tuo 3/4 laituri vai onks tommosia oikeesti Englannissa?
   Ja siinä seuraava yleissivistyksen aukko...

   Lainaa

  5. Tulos: +215 (245 ääntä)
   Jolla Rata: Oliko moka tuo 3/4 laituri vai onks tommosia oikeesti Englannissa?
   Harry Potterista otettu. 3/4 laiturilta lähtee juna Tylypahkaan.

   Lainaa

  6. Tulos: +346 (410 ääntä)
   Kuka ihan oikeasti ei ole kuullut Tylypahkasta?

   Lainaa

  7. Tulos: -467 (581 ääntä)
   Jolla Rata: Oliko moka tuo 3/4 laituri vai onks tommosia oikeesti Englannissa?
   VITUN TYHMÄ HUORA!!!

   Lainaa

  8. Tulos: +338 (372 ääntä)
   Pentti: VITUN TYHMÄ HUORA!!!
   Jännää, että tällaiset kommentit pääsee sensuurista läpi. Katsotaanpa pääseekö tämäkin.

   Lainaa

  9. Tulos: +146 (174 ääntä)
   Jolla Rata: Oliko moka tuo 3/4 laituri vai onks tommosia oikeesti Englannissa?
   "Moka" on siinä, että Saara ei ole lukenut tai katsonut Harry Pottereita. Laituri 9 3/4 on kuvitteellinen, ko. maailmaan sijoittuva junalaituri. En tiedä, kai se sitten on nuorison keskuudessa jotenkin shokeeraava uutinen, ettei ole Pottereihin aiemmin mitenkään vihkiytynyt.

   Lainaa

  10. Puolikiero_savolainen 1.4.2014 8:15
   Tulos: +97 (127 ääntä)
   Pentti: VITUN TYHMÄ HUORA!!!
   Pidä sinä Pena se pääs kiinni, ei kaikki voi tälläisiä tietää. Itsestähän on kuva kun kaks kaveria koittaa heittää minut kuninkaantuolissa laiturilta 9 3/4 sisään Tylypahkan junaan, mutta ei onnistunut. Sen sijaan vartijat nakkasivat meidän muualle.

   Lainaa

  11. Tulos: +60 (66 ääntä)
   mul on lippu jol pääsee tylypahkan junaa laiturilt 9 3/4! ei vaan oo pöllöö viel kuulunu..

   Lainaa

  12. Tulos: +32 (76 ääntä)
   Saara elänyt kellarissa ilmeisesti

   Lainaa

  13. Tulos: +63 (87 ääntä)
   Jolla Rata: Oliko moka tuo 3/4 laituri vai onks tommosia oikeesti Englannissa?
   Moi Saara!

   Lainaa

  14. Sivistynyt 1.4.2014 9:59
   Tulos: -124 (292 ääntä)
   Hehheh. Jengi pitää täällä Harry Pottereita jonain yleissivistyksenä. Ne ovat nuorille suunnattua viihdekirjallisuutta ei yleissivistystä. Lukekaapa vaikka niitä kirjallisuuden klassikoita niin saatte jotain perspektiiviä. Toki arvostan Rowlingia kirjailijana, mutta joku roti nyt sentään hei.

   Lainaa

  15. Tulos: -79 (97 ääntä)
   Ite en oo kahtonu muuta, ku leffat. Ei kirjojen lukeminen kiinnosta. En mä tosta englanninkielisestä sanasta ois tajunnu, et se tarkottaa tylypahkaa. :D

   Lainaa

  16. Tulos: +17 (29 ääntä)
   Jolla Rata: Oliko moka tuo 3/4 laituri vai onks tommosia oikeesti Englannissa?
   Älkää nyt sitä hirttäkö, sehän ihan selkee trollaa ja vie teitä 6-0.

   Lainaa

  17. Tulos: +98 (126 ääntä)
   Sivistynyt: Hehheh. Jengi pitää täällä Harry Pottereita jonain yleissivistyksenä. Ne ovat nuorille suunnattua viihdekirjallisuutta ei yleissivistystä. Lukekaapa vaikka niitä kirjallisuuden klassikoita niin saatte jotain perspektiiviä. Toki arvostan Rowlingia kirjailijana, mutta joku roti nyt sentään hei.
   Et sinä nyt kovin sivistynyt voi olla, jos et miellä "nuorille suunnattua viihdekirjallisuutta" klassikoiksi. Useitakin nuorille tarkoitettuja kirjoja voidaan pitää klassikoina, kuten Pikku Prinssiä, Ronja Ryövärintytärtä, Pessiä ja Illusiaa,.. Uskon, että joskus Harry Potteritkin lasketaan klassikoiksi. Ja kyllä, Potterit OVAT yleissivitystä nykyään, niin moni on niistä edes jotain kuullut. Pottereista on julkaistu yhteensä 9 kirjaa (Potterit, ja kaksi muuta maailmaan liittyvää kirjaa) ja 8 elokuvaa ja ilmiö oli pinnalla useita vuosia.

   Lainaa

  18. Tulos: +185 (223 ääntä)
   Sivistynyt: Hehheh. Jengi pitää täällä Harry Pottereita jonain yleissivistyksenä. Ne ovat nuorille suunnattua viihdekirjallisuutta ei yleissivistystä. Lukekaapa vaikka niitä kirjallisuuden klassikoita niin saatte jotain perspektiiviä. Toki arvostan Rowlingia kirjailijana, mutta joku roti nyt sentään hei.
   Kyllä mä katsoisin, että yksi meidän ajan suurin populaarikulttuurinen ilmiö kuuluu yleissivistykseen

   Lainaa

  19. Tulos: -30 (48 ääntä)
   Urpot :D Ei moka ole se että Saara ei ole lukenut pottereita vaan siinä että Saara on tyhmä ja huumorintajuton. Kuten moni feissarimokien lukijakin ilmeisesti...

   Lainaa

  20. Tulos: +46 (52 ääntä)
   "Ihanasti pihalla" oli paras!

   Lainaa

  21. Tulos: -72 (100 ääntä)
   Luomuteurastaja: Kamalaa! Norsun pepun kokoinen aukko yleissivistyksessä, jos ei oo Harry Potterista ikinä kuullut.
   Luomuteurastaja: Kamalaa! Norsun pepun kokoinen aukko yleissivistyksessä, jos ei oo Harry Potterista ikinä kuullut.
   Harry Potter ei kyllä liity yleissivistykseen millään tavalla. Skeidaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +16 (64 ääntä)
   Enemmä mä oon huolissaan niistä nuorista, jotka ei tiiä kuka on Elvis.

   Lainaa

  23. vautsivilletär 1.4.2014 12:17
   Tulos: -40 (58 ääntä)
   Randomein.. Olisi käyttänyt ihan suomalaista sanaa = hämärin.

   Lainaa

  24. Tulos: +59 (73 ääntä)
   Valitettavasti minulle tuli sellainen käsitys, että Saara tietää, mikä on Tylypahka: "Miten sie sinne muka pääsit".

   Lainaa

  25. Tulos: +15 (41 ääntä)
   mun suu loksahti kerra melkeen lattiaan,ku sisko joka on syntyny vuona 1999 niin tokas kerra,et kuka on Elvis..teki mieli kurittaa sen jälkeen :DD

   Lainaa

  26. Tulos: -16 (36 ääntä)
   vautsivilletär: Randomein.. Olisi käyttänyt ihan suomalaista sanaa = hämärin.
   Mutku kato se on khuul käyttää englannin kieltä.

   Lainaa

  27. Tulos: -66 (78 ääntä)
   Ööö. Ketään kiinnosta mikään Harry Potter, huonoja mokia.

   Lainaa

  28. jokujännä 1.4.2014 16:01
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Jolla Rata: Oliko moka tuo 3/4 laituri vai onks tommosia oikeesti Englannissa?
   Seinä mistä sinne pitäisi päästä on kyllä olemassa, mutta ainakaan itse en siinä onnistunut kavereitteni kanssa. Emme kylläkään yrittäneet juosta sitä päin kärryjen kanssa, että sikäli voi siitäkin johtua.

   Lainaa

  29. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Kyllä mä ainakin sain ihan selkeesti sen kuvan että Saara tietää mikä Tylypahka on. :D Ei vaan tajunnut miksi kaverinsa on saanut sähköpostissa tommosen viestin. Mun mielestä tää ei nyt ollu kummonen juttu...

   Lainaa

  30. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Voi olla tietämättä mikä Hogwarts/ Tylypahka on (se on kyllä aikamoinen saavutus, mutta itsellenikin on kyllä tuttu ilmiö ketutuskohtaus jonka saa kun jotain viihdeilmiötä liikaa hehkutetaan jonka jälkeen siitä ei halua tietää yhtään mitään -Pottereista pidän mutta Twilightista en tiedä mitään ja aktiivisesti välttelen tietämistä -lapsellista kait mutta sitä sattuu). Mutta jos reaktio jonkun saamaan satunnaiseen englanninkieliseen sähköpostiin jossa kerrotaan hyväksymisestä johonkin englantilaiseen eliittikouluun on "miten sinä sinne pääsit?" eikä "roskapostifiltterilläsi on näköjään huumorintajua" niin ei kyllä pitäisi olla valvomatta netissä ihan oman hyvinvointinsa takia.

   Lainaa

  31. Tulos: +23 (55 ääntä)
   Mä tahdon vaan sanoa yhden asian. Mä. Rakastan. Pottereita. Ja käytän jokaisen tilaisuuden sanoakseni sen. Kiitos.

   Lainaa

  32. Tulos: -31 (59 ääntä)
   AM: Mä tahdon vaan sanoa yhden asian. Mä. Rakastan. Pottereita. Ja käytän jokaisen tilaisuuden sanoakseni sen. Kiitos.
   leffat on jees. mutta kyllä taru sormusten herrasta trilogia ja hobitti leffat vie voiton :3

   Lainaa

  33. Eero Tikka 1.4.2014 17:57
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   vautsivilletär: Randomein.. Olisi käyttänyt ihan suomalaista sanaa = hämärin.
   Englannin kieli 5/5 (y)

   Lainaa

  34. Tulos: +10 (22 ääntä)
   Eero Tikka: Englannin kieli 5/5 (y)
   jep. random ei ihan tarkota hämärin :D

   Lainaa

  35. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Vilos: “Moka” on siinä, että Saara ei ole lukenut tai katsonut Harry Pottereita. Laituri 9 3/4 on kuvitteellinen, ko. maailmaan sijoittuva junalaituri. En tiedä, kai se sitten on nuorison keskuudessa jotenkin shokeeraava uutinen, ettei ole Pottereihin aiemmin mitenkään vihkiytynyt.
   Jos noin 18-vuotias on onnistunut missaamaan koko kymmenvuotisen Harry Potter -leffavimman, kirjoista puhumattakaan...

   Lainaa

  36. Tulos: -45 (47 ääntä)
   Neppiina: Jos noin 18-vuotias on onnistunut missaamaan koko kymmenvuotisen Harry Potter -leffavimman, kirjoista puhumattakaan…
   no leffoja ei minusta voi missata,mutta en ite oo lukenu yhtäkään kirjaa,ku ei vaan kiinnosta. en jaksa kauaa lukee samaa kirjaa.

   Lainaa

  37. Tulos: +32 (38 ääntä)
   hhenna91: no leffoja ei minusta voi missata,mutta en ite oo lukenu yhtäkään kirjaa,ku ei vaan kiinnosta. en jaksa kauaa lukee samaa kirjaa.
   En tiedä oletko todella huono trolli vai mikälie on tarkoituksesi, mutta yritä nyt ymmärtää että jokainen täällä kirjoitettu kommentti ei ole tarkoitettu juuri sinulle, eikä niihin tarvitse vastata. Eri asia jos heittäisit mielenkiintoisia kommentteja ja fiksuja mielipiteitä, mut ei. Lopeta. Tähän varmaan tulee vastauksena "mua ei kiinnosta teijjän mielipiteet, mun kavereille on ainaskii ihan sama mitä mie kirjottelen"

   Lainaa

  38. Tulos: +10 (16 ääntä)
   voiluoja: En tiedä oletko todella huono trolli vai mikälie on tarkoituksesi, mutta yritä nyt ymmärtää että jokainen täällä kirjoitettu kommentti ei ole tarkoitettu juuri sinulle, eikä niihin tarvitse vastata. Eri asia jos heittäisit mielenkiintoisia kommentteja ja fiksuja mielipiteitä, mut ei. Lopeta. Tähän varmaan tulee vastauksena “mua ei kiinnosta teijjän mielipiteet, mun kavereille on ainaskii ihan sama mitä mie kirjottelen”
   Ei se ole trolli, harvinaisen juntti vaan.

   Lainaa

  39. Tulos: -11 (15 ääntä)
   voiluoja: En tiedä oletko todella huono trolli vai mikälie on tarkoituksesi, mutta yritä nyt ymmärtää että jokainen täällä kirjoitettu kommentti ei ole tarkoitettu juuri sinulle, eikä niihin tarvitse vastata. Eri asia jos heittäisit mielenkiintoisia kommentteja ja fiksuja mielipiteitä, mut ei. Lopeta. Tähän varmaan tulee vastauksena “mua ei kiinnosta teijjän mielipiteet, mun kavereille on ainaskii ihan sama mitä mie kirjottelen”
   niin mitähän vikaa tossa mun kommentissa oli?kerroin vain mielipiteeni.ja saa kai sitä ihminen kommentoida mitä huvittaa.

   Lainaa

  40. Tulos: -12 (14 ääntä)
   voiluoja: En tiedä oletko todella huono trolli vai mikälie on tarkoituksesi, mutta yritä nyt ymmärtää että jokainen täällä kirjoitettu kommentti ei ole tarkoitettu juuri sinulle, eikä niihin tarvitse vastata. Eri asia jos heittäisit mielenkiintoisia kommentteja ja fiksuja mielipiteitä, mut ei. Lopeta. Tähän varmaan tulee vastauksena “mua ei kiinnosta teijjän mielipiteet, mun kavereille on ainaskii ihan sama mitä mie kirjottelen”
   ja tiedän,että ne kommentit ei ole minulle,mutta haluampahan kommentoida. vaikka sinusta mielipiteeni ei ole tärkeä niin saa kai sitä kommentoida.

   Lainaa

  41. Tulos: -12 (16 ääntä)
   voiluoja: En tiedä oletko todella huono trolli vai mikälie on tarkoituksesi, mutta yritä nyt ymmärtää että jokainen täällä kirjoitettu kommentti ei ole tarkoitettu juuri sinulle, eikä niihin tarvitse vastata. Eri asia jos heittäisit mielenkiintoisia kommentteja ja fiksuja mielipiteitä, mut ei. Lopeta. Tähän varmaan tulee vastauksena “mua ei kiinnosta teijjän mielipiteet, mun kavereille on ainaskii ihan sama mitä mie kirjottelen”
   En tiennyt,et mielipiteensä kertominen on nykään kieletty. Miks,et valita muile,jotka kommentoivat täällä paljon?

   Lainaa

  42. kiikiiconfused 3.4.2014 8:46
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Sivistynyt: Hehheh. Jengi pitää täällä Harry Pottereita jonain yleissivistyksenä. Ne ovat nuorille suunnattua viihdekirjallisuutta ei yleissivistystä. Lukekaapa vaikka niitä kirjallisuuden klassikoita niin saatte jotain perspektiiviä. Toki arvostan Rowlingia kirjailijana, mutta joku roti nyt sentään hei.
   Kyllä minä pidän Harry Pottereita ja TSH:ta klassikoina siinä missä Tuntematonta Sotilastakin

   Lainaa

  43. Tulos: -7 (21 ääntä)
   kiikiiconfused: Kyllä minä pidän Harry Pottereita ja TSH:ta klassikoina siinä missä Tuntematonta Sotilastakin
   Olen kyllä samaa mieltä. On se vähän outoa,jos joku ei ole kuulut Harry Potterista tai TSH mitään. Kyllä jokaisen olisi ainaskin leffat katottava.

   Lainaa

  44. Timonenä 3.4.2014 9:12
   Tulos: -23 (39 ääntä)
   kiikiiconfused: Kyllä minä pidän Harry Pottereita ja TSH:ta klassikoina siinä missä Tuntematonta Sotilastakin
   Jos vertaat massatuotettuja lastenkirjoja Sormusten herra-trilogiaan keskustelussa maailmankirjallisuuden klassikoista, ei sinun mielipiteelläsi ole juurikaan merkitystä.

   Lainaa

  45. Tulos: -13 (15 ääntä)
   voiluoja: En tiedä oletko todella huono trolli vai mikälie on tarkoituksesi, mutta yritä nyt ymmärtää että jokainen täällä kirjoitettu kommentti ei ole tarkoitettu juuri sinulle, eikä niihin tarvitse vastata. Eri asia jos heittäisit mielenkiintoisia kommentteja ja fiksuja mielipiteitä, mut ei. Lopeta. Tähän varmaan tulee vastauksena “mua ei kiinnosta teijjän mielipiteet, mun kavereille on ainaskii ihan sama mitä mie kirjottelen”
   Ja älä huolehdi. en enää kesäkuun jälkeen ole täällä sinua,tai ketään muutakaan ''häiritsemässä''. Ei ole aikaa koneella istua enää sillo.

   Lainaa

  46. Tulos: +19 (25 ääntä)
   No siis kyllähän Harry Potter kuuluu yleissivistykseen nykyään, oli siitä sitten mitä mieltä hyvänsä. Olihan se aikansa ilmiö jonka veroista on tuskin ennen nähty ainakaan kirjasarjojen parissa. Ei siitä tarvitse väitellä oliko se nyt mitenkään kirjallisesti merkittävä sarja, sama kun ei olisi aikoinaan tiennyt mikä The Beatles on.

   Lainaa

  47. Tulos: -18 (26 ääntä)
   Luomuteurastaja: Kamalaa! Norsun pepun kokoinen aukko yleissivistyksessä, jos ei oo Harry Potterista ikinä kuullut.
   Eihän tossa missään vaiheessa mainittu Harry Potteria. Eli varmaan on kuullut, mutta ei ole kiinnostanut katsoa leffoja tai varsinkaan lukea niitä. Ite oon 38, enkä vielä pari vuotta sitten olisi tiennyt, mistä tossa puhutaan. Nytkin laiturin numero vasta paljasti. Tsh leffoja olen pari nähnyt. Hobitin sain joskus nuorena lahjaksi. En edes avannut. Twilightista en edes halua kuulla enää. Ei siinä pitäisi olla mitään ihmeellistä, että ihmisiä kiinnostavat eri asiat. En myöskään katso telkkarista noita zombie- ja vampyyrisarjoja. Ja syy siihen on, että yllämainitut ei vaan kiinnosta. Enkä muutenkaan pidä tommosista satuhahmoista. Tiedän, että tähänkin tulee hirveä miinusryöppy, kun kehtasin olla eri mieltä fanittajien kanssa. :)

   Lainaa

  48. Tulos: -33 (43 ääntä)
   Mä olen kohta 32-vuotias nainen, eikä mua ole ikinä kiinnostanut Harry Potterit tai muutkaan ns. Fantasialeffat... Musta on vaan ihan älytöntä että joku aikuinen ihminen pukeutuu jokskin ihme menninkäiseksi tai muuksi olioksi, ja kaikkien täytyy tietää mikä helvetti on ´tylypahka´! Huhhuh, mun mielestä on jopa noloa elää tommosessa fantasiamaailmassa jossa kaikki tuntee jotain helvetin haltijoita :D Ainoa fantasiaolento joka on jollain tavalla suloinen on Rölli, joka on fantasiaolento LAPSILLE. Tai siis lapsille tarkoitettu. Tai ainakin useimpien aikuisten en soisi uskovan moiseen hahmoon. Surullista mun mielestä ootte juurikin te ihmiset jotka luulette että yleissivistykseen kuuluu tällänen roska. Siitä vaan, mä en oo ikinä nähnyt leffoja, enkä lukenut kirjoja kyseisestä naurettavuudesta, enkä lue/katso. Se on vielä suomalaisena aikuisena mulle oikeus. Aamen.

   Lainaa

  49. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Wili: Eihän tossa missään vaiheessa mainittu Harry Potteria. Eli varmaan on kuullut, mutta ei ole kiinnostanut katsoa leffoja tai varsinkaan lukea niitä. Ite oon 38, enkä vielä pari vuotta sitten olisi tiennyt, mistä tossa puhutaan. Nytkin laiturin numero vasta paljasti. Tsh leffoja olen pari nähnyt. Hobitin sain joskus nuorena lahjaksi. En edes avannut. Twilightista en edes halua kuulla enää. Ei siinä pitäisi olla mitään ihmeellistä, että ihmisiä kiinnostavat eri asiat. En myöskään katso telkkarista noita zombie- ja vampyyrisarjoja. Ja syy siihen on, että yllämainitut ei vaan kiinnosta. Enkä muutenkaan pidä tommosista satuhahmoista. Tiedän, että tähänkin tulee hirveä miinusryöppy, kun kehtasin olla eri mieltä fanittajien kanssa.
   no älä välitä. Ihmiset tykkää antaa miinuksia,jos sattuu olemaan erimieltä jostaki. Itekki vihaan twightlighteja,vaikka oon leffoja kahtinu,mutten omasta tahostani :D oikeestaan ainoot hyvät fantasia leffat mittee oon kahtonu niin on TSH ja hobitti leffat. Kirjoja ei huvita lukee,ku nautin enemmän leffojen kahtelusta :)

   Lainaa

  50. Tulos: +2 (6 ääntä)
   TuRsAs: Mä olen kohta 32-vuotias nainen, eikä mua ole ikinä kiinnostanut Harry Potterit tai muutkaan ns. Fantasialeffat… Musta on vaan ihan älytöntä että joku aikuinen ihminen pukeutuu jokskin ihme menninkäiseksi tai muuksi olioksi,ja kaikkien täytyy tietää mikä helvetti on ´tylypahka´! Huhhuh, mun mielestä on jopa noloa elää tommosessa fantasiamaailmassa jossa kaikki tuntee jotain helvetin haltijoita Ainoa fantasiaolento joka on jollain tavalla suloinen on Rölli, joka on fantasiaolento LAPSILLE. Tai siis lapsille tarkoitettu. Tai ainakin useimpien aikuisten en soisi uskovan moiseen hahmoon. Surullista mun mielestä ootte juurikin te ihmiset jotka luulette että yleissivistykseen kuuluu tällänen roska. Siitä vaan, mä en oo ikinä nähnyt leffoja, enkä lukenut kirjoja kyseisestä naurettavuudesta, enkä lue/katso. Se on vielä suomalaisena aikuisena mulle oikeus. Aamen.
   Mä tykkään kans Röllista :) Katon Rölli elokuvia. Ite tykkään kahtoo enemmän lapsille tarkotettuja elokuvia ja piirettyjä,ku aikuisille. Nykyään tulee eniten katottua Disneyn leffoja ja muumeja :D

   Lainaa

  51. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Se että kuuluttaa netissä tuntemattomille omaa sivistystään ei ole erityisen sivistynyttä, mielestäni. Tietenkään Pottereita ei tarvitse lukea, eikä Sormusten Herraakaan (joskin jälkimmäisen katsoisin kyllä maailmankirjallisuudeksi). Itse luen molempia oikein mielelläni -luen myös "kunnollista" kirjallisuutta ja kirjallisuustieteen perusopinnotkin tuli joskus tehtyä, mutta ei aina jaksa lukea Dostojevskia ja onnitella itseään "sivistyneisyydestään" (jonain iltapäivinä tulee jopa kinattua feissarimokissa). Peikkoihin ja muihin ei ole tarkoitus uskoa, kyse on fiktiosta. Vaikka jos joku saa siitä iloa irti että haahuilee pitkin Gandalfiksi pukeutuneena niin siitä vaan, elämässä on riittävästi varhaisia herätyksiä ja veroja ettei sitä erikseen tarvitse ankeuttaa vielä lisää vain voidakseen varmasti olla riittävän sivistynyt ja aikuinen jonkun satunnaisen standardin mukaan.

   Lainaa

  52. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Käsittääkseni moka tässä oli se, että Saara tietää mikä Tylypahka on, mutta ei ymmärrä miten Lotta on voinut saada sinne kutsun. Älkääkä tapelko siitä, mikä on yleissivistykseen kuuluvaa kirjallisuutta ja mikä ei. Kyseessä vaikuttaisi kuitenkin olevan nuorten välinen keskustelu ja nykypäivänä se on iso juttu niinkuin aikaisemmin nuorten keskuudessa on ollut muut asiat. Joskus oli Spice Girls, nyt on PSY. End of the story.

   Lainaa

  53. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Timonenä: Jos vertaat massatuotettuja lastenkirjoja Sormusten herra-trilogiaan keskustelussa maailmankirjallisuuden klassikoista, ei sinun mielipiteelläsi ole juurikaan merkitystä.
   Enpä nyt tiedä onko se yhtään sen massatuotetumpi kun TSH. Harry Potter -sarjaa ehti kuitenkin tulla neljä kirjaa ennen kuin ensimmäinen leffa tehtiin, ja Rowling aloitti niiden kirjoittamisen pennittömänä ja sai silloin vielä hyvin pienen kustantajan Bloomsburyn kiinnityksen. Siihen mennessä kun HP-leffa tuli niin kaikki TSH-leffat oli jo kuvattu ja sitä ennen oli lukemattomia animaatioita ja pikkufilmatisointeja tehty kyseisestä franchisesta. Ja kyllä, Harry Potter -kirjasarja ON nykyajan klassikko, tykkäsit sinä henkilökohtaisesti siitä tai et. Minä vihaan monia klassikoita, mutta hups, vielä ne olivat klassikoita kun viimeksi tarkistin!

   Lainaa

  54. Timonenä 7.4.2014 8:49
   Tulos: -1 (13 ääntä)
   njau: Enpä nyt tiedä onko se yhtään sen massatuotetumpi kun TSH. Harry Potter -sarjaa ehti kuitenkin tulla neljä kirjaa ennen kuin ensimmäinen leffa tehtiin, ja Rowling aloitti niiden kirjoittamisen pennittömänä ja sai silloin vielä hyvin pienen kustantajan Bloomsburyn kiinnityksen. Siihen mennessä kun HP-leffa tuli niin kaikki TSH-leffat oli jo kuvattu ja sitä ennen oli lukemattomia animaatioita ja pikkufilmatisointeja tehty kyseisestä franchisesta.Ja kyllä, Harry Potter -kirjasarja ON nykyajan klassikko, tykkäsit sinä henkilökohtaisesti siitä tai et. Minä vihaan monia klassikoita, mutta hups, vielä ne olivat klassikoita kun viimeksi tarkistin!
   Todistit juuri pointtini, kiitos siitä. Näiden vertailu kirjallisuusklassikkokeskustelussa on todellakin varsin noloa, kuten myös niiden pohjalta tehtyjen elokuvian tuominen keskusteluun. Mitä massatuotantoon ja -tuotteistukseen tulee, muistaakseni Harry Potterin filmausoikeudet myytiin jo noin vuosi ensimmäisen kirjan julkaisun jälkeen. Sekin, että kirjoja ilmestyi neljä ennen kuin leffa tuli teattereihin, kertoo omaa karua kieltään. Onhan Harry Potter aikansa menestystuote, mutta väittäisin, että esimerkiksi 30 vuoden aikajänteellä siitä ei uusintapainoksia juurikaan ilmesty.

   Lainaa

  55. Fantasiahörhö 14.4.2014 9:49
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Siis mitäh :O Porukka (ei kovin yllättävää) tappelee jostain kirjallisuudesta vaikka pitäisi tapella siitä, kuinka moni kiljuisi riemusta moisen viestin saavuttua ! Ei nyt ehkä sähköpostissa mutta kuitenkin.. <33 En jaksa nistiksi ryhtyä, vaikka moista olenkin miettinyt, joten käytän aikani sitten uppoutuneena fantasia maailmaan :PP

   Lainaa

  56. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Fantasiahörhö: Siis mitäh :O Porukka (ei kovin yllättävää) tappelee jostain kirjallisuudesta vaikka pitäisi tapella siitä, kuinka moni kiljuisi riemusta moisen viestin saavuttua ! Ei nyt ehkä sähköpostissa mutta kuitenkin.. ♥3 En jaksa nistiksi ryhtyä, vaikka moista olenkin miettinyt, joten käytän aikani sitten uppoutuneena fantasia maailmaan P
   Mun mielestä toi kirjallisuustappelukin on ihan okei, potterit on klassikko, ei siitä mihinkään pääse <3 Mutta olen täysin samaa mieltä, mä olisin niiiin fiiliksissä jos saisin tollasen kirjeen/vaikka ihan vaan sähköpostiviestinkin, mä ilahdun aina kun joku puhuu pottereista tai tylypahkasta jne :)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: Harry Potter, koulu, Tylypahka, yhteishaku, opiskelupaikka, jatko-opiskelu