Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lapsilisä

Lapsilisä. Mistä se edes on keksitty? Lopetetaan!
Suurenna näkymä
Lapsilisä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 71 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +773 (827 ääntä)
   Kyllä varmana tulis susanilta valitusta jos se oliskin se oma palkka mistä leikattaisi.

   Lainaa

  2. Tulos: +601 (627 ääntä)
   Ihan ihmetouhua taas, mitä kehuskeltavaa siinä on ettei tahdo lapsilisiä? Jättäisi vaan ottamatta jos ei sitä tahdo...

   Lainaa

  3. Tulos: +757 (787 ääntä)
   Leikkaukset laidasta laitaan käy? Aloitetaanko vaikka Susanin palkasta ja eläkkeestä ja.... En uskalla jatkaa ettei rouva joudu paniikkikohtauksessa sairaalaan.

   Lainaa

  4. Tulos: +187 (267 ääntä)
   Kyllä. Minä itse kannatan aborttia ja eutanasiaa ja MINUN mielestäni niitä voitaisiin molempia käyttää hiukan useammin!

   Lainaa

  5. Tulos: +172 (214 ääntä)
   Juu lapsilisät, asumistuet, työttömyyskorvaukset, sairaspäivärahat, toimeentulotukirahat kaikki vain pois ja lähetetään neki Kreikkaan.

   Lainaa

  6. Tulos: +146 (164 ääntä)
   Notta prkle! Onhan se tietty hienoa, että pystyy lapsillee jättämään säästetyt lapsilisät mutta varmasti takana on ollut joku tukemassa. Oli se sitten isovanhemmat, valtio tai jotain siltä väliltä.

   Lainaa

  7. Tulos: +241 (255 ääntä)
   Ymmärtääköhän toi oikeesti mitä puhuu..

   Lainaa

  8. Puolikiero_savolainen 1.4.2014 7:30
   Tulos: -248 (312 ääntä)
   Ja miksiköhän Susanin pitäisi palauttaa hänelle kuuluva etuudet? Aikuiset naiset jaksaa käyttäytyä kuin pahaiset kakarat! Kait sitä nyt saa poliittisesti vastustaa mitä tahansa ilman että heikompi laitetaan koville kuten yllä näkyy?

   Lainaa

  9. Tulos: +67 (93 ääntä)
   Tonzo: Juu lapsilisät, asumistuet, työttömyyskorvaukset, sairaspäivärahat, toimeentulotukirahat kaikki vain pois ja lähetetään neki Kreikkaan.
   Jep ja tuloverotus kaikille 110% paitsi, että ei kansanedustajille, koska hehän tekevät niin tärkeätä työtä siellä eduskunnassaan... Tavallinen ihminen ei vaan voi heidän mukaansa ymmärtää kuinka tärkeää työtä se on.

   Lainaa

  10. Tulos: +88 (136 ääntä)
   Onpa tyhmä nainen

   Lainaa

  11. Tulos: +256 (266 ääntä)
   Ottaen huomioon Susanin "menneisyyden" ja ahdingot ja vaaran saada paniikkikohtaus ja joutua sairaalaan ei hänen kanttaisi liputtaa ainakaan terveydenhuoltoon kohdistuvien leikkausten puolesta. Saattaa nimittäin olla niin, että ei sairaalan ovi aukeakaan eikä lääkärisetää näy mailla halmeilla kun Susania seuraavan kerran ahdistaa.

   Lainaa

  12. zibadizup 1.4.2014 8:41
   Tulos: +265 (271 ääntä)
   Tuollainen tekopyhyys on niin kuvottavaa! Helppo se on olla ottamassa muilta pois, kun itse on ne tuet jo nostanut eikä enää tarvitse. Pätee paitsi Susaniin, niin myös päättäjiin.

   Lainaa

  13. Tulos: +121 (131 ääntä)
   Mitä vittua Susan? Ei todellakaan tarvii ottaa rahaa vastaan, kukaan ei pakota siihen. Jos ei kerran tarvii noita lapsilisiä niin jättäis ne ottamatta, kyllä tarvitsevia löytyy.

   Lainaa

  14. Hörhöjä kaikkialla 1.4.2014 9:14
   Tulos: +86 (90 ääntä)
   ansku: Ottaen huomioon Susanin “menneisyyden” ja ahdingot ja vaaran saada paniikkikohtaus ja joutua sairaalaan ei hänen kanttaisi liputtaa ainakaan terveydenhuoltoon kohdistuvien leikkausten puolesta. Saattaa nimittäin olla niin, että ei sairaalan ovi aukeakaan eikä lääkärisetäänäy mailla halmeilla kun Susania seuraavan kerran ahdistaa.
   No ihan rehellisesti sanottuna, ei sinne kunnalliselle puolelle nykyään enää nopeasti pääse vaikka kuinka ahdistaisi.

   Lainaa

  15. Tulos: +140 (146 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Ja miksiköhän Susanin pitäisi palauttaa hänelle kuuluva etuudet? Aikuiset naiset jaksaa käyttäytyä kuin pahaiset kakarat! Kait sitä nyt saa poliittisesti vastustaa mitä tahansa ilman että heikompi laitetaan koville kuten yllä näkyy?
   Ei saa! Kyllä mielipiteensä pitää edes jotenkin pystyä perustelemaan. Kyllähän poliitikotkin laitetaan koville mielipiteidensä vuoksi.. Eihän mikään koskaan muutu jos kaikki hyväksytään mukisematta.

   Lainaa

  16. Tulos: -142 (188 ääntä)
   Susan -> nyrkillä tapettava h*ora

   Lainaa

  17. Tulos: +81 (119 ääntä)
   Susanilta vois ottaa myös äänioikeuden pois.

   Lainaa

  18. Puolikiero_savolainen 1.4.2014 10:06
   Tulos: -16 (94 ääntä)
   Katja: Ei saa! Kyllä mielipiteensä pitää edes jotenkin pystyä perustelemaan. Kyllähän poliitikotkin laitetaan koville mielipiteidensä vuoksi.. Eihän mikään koskaan muutu jos kaikki hyväksytään mukisematta.
   Mutta jos kaikki ei olekaan verbaalisesti tai henkisesti niin vahvoja, että pystyvät siihen? Silloinko vahvemmat saa lytätä ja vaatia häntä olemaan hiljaa? Kyllähän tämä aloittaja yritti perustella "kun lapsen hankkii, niin menot jo tiedossa", mutta epäonnistui siinä ja kait te nyt sen verran osaatte lukea, että näette ettei kyseessä taida olla kovinkaan henkisesti vahva ihminen? Poliitikot laitetaan koville aiheestakin, me nimittäin maksamme heidän palkkansa. Mikä sinä olet muuten sanomaan, kuka saa sanoa mielipiteensä ja kuka ei? Ei sitä sananvapautta ole sinultakaan kukaan viemässä, joten älä sinäkään sellaista esitä toisille.. Katja. Itse aiheeseen sanon sen, että lapsilisät täytyisi maksaa tulojen mukaan. Pienemmillä tuloilla tarve isompi ja yli 6 000 euron kk-liksalla ei tarvista. Simple as that. Eihän toimeentulotukeakaan makseta kaikille, koska osa tulee toimeen ilmankin.

   Lainaa

  19. Tulos: +7 (63 ääntä)
   Kommenteista päätellen tunnun olevan ainoa, joka ymmärsi mitä viestin aloittaja hakee takaa. Ihminen on kyllä sellainen, että se ottaa rahaa jos sitä annetaan vaikka ei sitä tarvitsisikaan. Tällöin on hyvä laittaa joku tuloraja minkä jälkeen et ole automaattisesti oikeutettu lapsilisään. Ja kyllä sellainen tuloraja on helposti laskettavissa, kun on muissakin tuissa saatu laskettua. Jos perheen tulot ylittää esimerkiksi 70 000e vuodessa. Tällöin saataisiin ohjattua ne lapsilisät niille jotka ne oikeasti tarvitsee. Se, että yksi Susan olisi jättänyt hakematta lapsilisät ei olisi tarkoittanut yhtään mitään. Samat ihmiset tuntuu valittavan Kreikkalaisten asenteista, kun ne pillitti omien etujen menettämistä, sitten kun itse pitäisi kiristää jostain niin ihan yhtä kova itku- potkuraivari siitä syntyy. Viimeisessä puhun asenteista, uskon, että nuo säästöt olisi saatu jostain järkevimmistäkin kohteista kuin tuista. Olen vaan silti aika varma, että kukaan ei täällä nälkään kuole vaikka tiettyjä etuja leikattiinkin, useimmille se tarkoittaa vaan oman mukavuusalueen pienentymistä.

   Lainaa

  20. Tulos: +45 (59 ääntä)
   Se on hyvä että Suomessa tuetaan lapsiperheitä ja lapsia mitä moninaisimmin keinoin, koska he lopulta maksavat aikuisiässä vanhusten eläkkeet. Jos lapsien tekeminen vähentyisi se tarkoittaisi että eläkkeetkin lopulta pienenisivät koska olisi enemmän vanhuksia ja vähemmän työtä tekeviä nykyiseen verrattuna. Tähän kun ottaa vielä huomioon sen että ihmiset elävät paljon pidempään kuin ennen niin vaikutus ei ole ihan pieni.

   Lainaa

  21. Tulos: +127 (145 ääntä)
   Musta lapsilisien pitäis olla tarveharkintaisia, ei automaattisesti kaikille. Tässäkin Susan on niitä nostanut tonnien edestä, vaikka ei olisi edes halunnut. Vähän epäreilu asetelma syntyy, kun toisilla menee lapsilisät elämiseen kädestä suuhun, ja toisille kerätään niitä talteen tilille, jonka saa sitten haltuun täysi-ikäisenä. Toisilla on siinä vaiheessa kiva pesämuna, ja toisilla ei... Disclamer: jokainen saa toki kerätä lapselleen säästötiliä tulevaisuutta varten, mutta tätä ei pitäisi tehdä valtion kassasta. Lapsilisät vain niille, jotka tarvitsevat niitä lapsiperheen arjen pyörittämiseen. Aamen

   Lainaa

  22. näin juuri 1.4.2014 13:10
   Tulos: -49 (63 ääntä)
   Lapsilisiä ei haeta. Ne maksetaan ilman hakemusta äidin osoittamalle tilille.

   Lainaa

  23. Tulos: +65 (65 ääntä)
   näin juuri: Lapsilisiä ei haeta. Ne maksetaan ilman hakemusta äidin osoittamalle tilille.
   kyllä minun piti hakea. piti mennä kelalle ja täyttää yks lappu,millä sai haettua kaikki tarvittavat tuet.

   Lainaa

  24. Tulos: +76 (88 ääntä)
   Tästä tuli vähän mieleen Iina siitä Äitiyspakkaus-mokasta, jossa se valitti kuinka rumia ne paketin vaatteet on ja ei kyllä kehtaa julkisesti pukea niitä lapsilleen. Miksi hemmetissä se haki kelalta koko pakkausta? Ja miksi tuo Susan todellakin on hakenut lapsilisää? Tekopyhyyden ruumiillistuma, kun haluaa nyt kieltää sen kaikilta muilta. Ja jos joku haluaa noin kovasti leikata KAIKESTA niin mitähän vastais jos kysytään mihin sitä rahaa pitäisi sitten käyttää. Olisiko Susanin vaihtoehto että poliitikkojen taskuun? He ovatkin kovin kärsineitä ja tarvitsevat kansalaisten täyden tuen (ja tuet, mm. lapsilisät).

   Lainaa

  25. Tulos: +28 (42 ääntä)
   ilq: Tästä tuli vähän mieleen Iina siitä Äitiyspakkaus-mokasta, jossa se valitti kuinka rumia ne paketin vaatteet on ja ei kyllä kehtaa julkisesti pukea niitä lapsilleen. Miksi hemmetissä se haki kelalta koko pakkausta? Ja miksi tuo Susan todellakin on hakenut lapsilisää? Tekopyhyyden ruumiillistuma, kun haluaa nyt kieltää sen kaikilta muilta. Ja jos joku haluaa noin kovasti leikata KAIKESTA niin mitähän vastais jos kysytään mihin sitä rahaa pitäisi sitten käyttää. Olisiko Susanin vaihtoehto että poliitikkojen taskuun? He ovatkin kovin kärsineitä ja tarvitsevat kansalaisten täyden tuen (ja tuet, mm. lapsilisät).
   en ymmärrä miekää. mie oon raskaana ja heinäkuussa laskettuaika, niin kyllä mulle tullee tarpeeseen toi raha ja äityispakkaus. ne äityispakkauksen vaatteet on senverran arvokkaita,että ei kaupasta helpolla saa. kaikki apu on aina tarpeen lasten kanssa. ainoo asia mistä tulis leikata niin on kansanedustajien palkat..

   Lainaa

  26. sanoisko rivien välit mitään? 1.4.2014 13:49
   Tulos: -79 (89 ääntä)
   Ootte kyllä tyhmiä kaikki, kun eihän tossa rahasta oo kyse ollenkaan...suomalaiset tosikot pääsee taas vauhtiin..mutta eihän vakavista asioista saa vitsailla eihän kyllä lasten pitää saada ruokaa..

   Lainaa

  27. sanoisko rivien välit mitään? 1.4.2014 13:51
   Tulos: +25 (57 ääntä)
   Pensseli: Susan -> nyrkillä tapettava h*ora
   Oliko köyhä lapsuus?

   Lainaa

  28. Tulos: -6 (40 ääntä)
   Susan on kuin vessanpönttö: täynnä...

   Lainaa

  29. Tulos: +10 (22 ääntä)
   sanoisko rivien välit mitään?: Ootte kyllä tyhmiä kaikki, kun eihän tossa rahasta oo kyse ollenkaan…suomalaiset tosikot pääsee taas vauhtiin..mutta eihän vakavista asioista saa vitsailla eihän kyllä lasten pitää saada ruokaa..
   no ei stiä kaikesta pie vitsiä vääntää. esim. pedofiili vitsit,musta menee mauttomaks. ja yleensäki,jos vitsaillaan liikaa asioista,mitkä liittyy lapsiin niin ite en pie niitä hauskoina.

   Lainaa

  30. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Pää hajoaa kun yrittää ymmärtää tuota logiikkaa...

   Lainaa

  31. Pöytä osaa puhua 1.4.2014 14:31
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Mitäköhän mahdoin äsken lukea.

   Lainaa

  32. Tulos: +69 (73 ääntä)
   Mä en ole ikinä ymmärtänyt tuota väitettä, että lapsilisä kuuluu lapselle. Meillä ei ainakaan näin ollut, kyllä se meni vanhemmille ja varmasti hyvään käyttöön. Tätähän käytetään usein argumenttina jos ollaan sitä vastaan että lapsilisä poistettaisi riittävän hyvätuloisilta tai porrastettaisi tulojen mukaan. "Se on lapsen oikeus." Paskat! Se on toimeentulotuki ihan siinä missä muutkin tuet. Paitsi mikäs siinä jos rahaa on ja haluaa kasvattaa pennun pankkitiliä. Voi sitten 15-kesäiselle sanoa "Ole hyvä, osta se mopoauto."

   Lainaa

  33. Tulos: +83 (93 ääntä)
   Susanille, jos (kun?) luet näitä: En tiedä mistä lapsilisä on alkunsa saanut, hyvin mahdollista että Ruotsin suunnalta. Sen tarkoituksena on kannustaa vähävaraisempiakin perheitä tekemään lapsia, että ei tarvitsisi jättää lasten tekoa sikseen sen takia ettei ole rahaa elättää niitä (Eihän niitä pelkästään tuolla tuella elätetä, mutta kyllähän se auttaa). Joissakin Suomen pienimmissä kunnissa maksetaan tietääkseni vielä jotain "lastentekolisää" jotta se kannustaisi kyläläisiä lisääntymään ja näin pitämään kunnan elinvoimaisena. Ja miksi lasten tekoon sitten pitäis kannustaa? Että saadaan tulevaisuuteen uusia veronmaksajia, työntekijöitä, lyhyesti sanottuna uusia aikuisia jotka vuorostaan pyörittävät yhteiskuntaa sittenkin, kun sinä jo kuola valuen istut vanhainkodin kuistilla. Tosi hienoa että sulla on taloudellinen tilanne ollut sellanen, että et ole tuota tukea tarvinnut. Vähän on kyllä törppöä että olet sen silti hakenut ja sitten kehtaat vielä valittaa ettet olisi halunnut, ja että se pitäisi ottaa muiltakin pois. Kun olemassa on oikeasti niitäkin perheitä joilla jää vuokran ja laskujen jälkeen käteen vain muutama satanen kuussa, niin silloin se lapsilisä tulee todellakin hyvään tarpeeseen. Ja näiltä sinä olisit viemässä tukea pois vain sen takia, ettet itse sitä halua (mutta silti hait vaikka ne tuet olisi voitu maksaa jollekin joka niitä tarvitsi). Äly hoi nyt. Tää on yhtä absurdia kuin olisit kieltämässä mansikoiden torimyyntiä sen takia et sulla on jo oma mansikkamaa etkä tarvitse muiden mansikoita, ja sitäpaitsi et oikeestaan edes tykkää niistä. Kielletään siis muiltakin.

   Lainaa

  34. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Bob: Mä en ole ikinä ymmärtänyt tuota väitettä, että lapsilisä kuuluu lapselle. Meillä ei ainakaan näin ollut, kyllä se meni vanhemmille ja varmasti hyvään käyttöön. Tätähän käytetään usein argumenttina jos ollaan sitä vastaan että lapsilisä poistettaisi riittävän hyvätuloisilta tai porrastettaisi tulojen mukaan. “Se on lapsen oikeus.” Paskat! Se on toimeentulotuki ihan siinä missä muutkin tuet. Paitsi mikäs siinä jos rahaa on ja haluaa kasvattaa pennun pankkitiliä. Voi sitten 15-kesäiselle sanoa “Ole hyvä, osta se mopoauto.”
   kyllä mullekki,sit lapsilisä tullee mun tilelle,mut käytän sen lapsien tarpeisiin. ruokaa,vaatteisiin ja ym.

   Lainaa

  35. Tulos: -19 (37 ääntä)
   Puhuihan se Susan ihan täysiä läpiä päähänsä, mutta kyllä miusta Katikin aika riidanhaluisesti vänkäs tuota juttua, ja sehän se varmaan tänkin on tänne lähettäny. Toisilla on hönttejä mielipiteitä, mutta mie vähän karsastan kyllä sitäkin, että ruvetaan naamakirjassa sitten toisia siitä provoamaan, että saadaan pädettyä. Keskustella voi aina. Ihan tälleen ajatuksena jätän tänne myös tämmösen: ei se ois enää demokratia jos yhteiskunnan hönttejä kiellettäis äänestämästä, ja kuka vois määritellä sen rajan, että kuka on liian höntti? Kaikki ollaan toistemme mielestä joissain asioissa väärässä.

   Lainaa

  36. Paniikkihäiriön omaava 1.4.2014 15:33
   Tulos: -3 (41 ääntä)
   Ei paniikkikohtauksesta sairaalaan joudu.

   Lainaa

  37. Tulos: -5 (15 ääntä)
   Tää oli jotenkin symppis.. Varsinkin tuo viimeinen kohta. :D

   Lainaa

  38. Tulos: +61 (61 ääntä)
   näin juuri: Lapsilisiä ei haeta. Ne maksetaan ilman hakemusta äidin osoittamalle tilille.
   No missä se äiti osoittaa mille tilille maksetaan? Ettei vain olisi lapsilisähakemuksessa, joka kelalle täytetään?

   Lainaa

  39. Tulos: +38 (50 ääntä)
   Jotenkin ymmärsin että Susanin mielestä lapsilisää ei pitäisi maksaa vanhemmille. Kuitenkin hän haki sen lapsilleen koska kyseessä oli "lasten rahat" joita ei voinut hakemattakaan jättää. Susanin logiikan mukaan siis lapsilisää ei pidä antaa niille vanhemmille jotka tosissaan tarvitsevat sitä lasten ruokkimiseen ja vaatettamiseen -vain niille jotka pistävät ne säästöön lapsen tulevaa mopoautoa tai mitä sitten liekään varten. Lie kokoomuslainen...

   Lainaa

  40. Tulos: +20 (20 ääntä)
   sanoisko rivien välit mitään?: Ootte kyllä tyhmiä kaikki, kun eihän tossa rahasta oo kyse ollenkaan…suomalaiset tosikot pääsee taas vauhtiin..mutta eihän vakavista asioista saa vitsailla eihän kyllä lasten pitää saada ruokaa..
   No moi, Susan. Sulla on kyllä hieno väittelytaktiikka: ensin suollat täysin ristiriitaista ja tekopyhää roskaa, ja sitten kätevästi pelastat tilanteen heittämällä kaiken vitsiksi ja kieltäytymällä enää vastaamasta ties minkä tekosyyn perusteella. Ja vastauksena alkuperäiseen kysymykseen, käsittääkseni lapsilisän idea tulee alkujaan natsi-Saksasta. Herrarodun tulevaisuus kun piti turvata.

   Lainaa

  41. Hävettää olla suomalainen 1.4.2014 19:33
   Tulos: -11 (23 ääntä)
   Voi saatana kun raksuu nämä vitun tyhmät mammat

   Lainaa

  42. Tulos: +28 (28 ääntä)
   Aliiine: Susan on kuin vessanpönttö: täynnä…
   ...? ei meil ole pöntössä ku tilkka vettä :(

   Lainaa

  43. Tulos: +46 (52 ääntä)
   Perhe, joka pitää lapsilisiä tilillä makaamassa, ei tarvitse lapsilisiä.

   Lainaa

  44. Tulos: -7 (17 ääntä)
   Ketä muita vituttaa Susanin kaltainen huomiohuora?

   Lainaa

  45. Tulos: -21 (37 ääntä)
   Jaa'a. Toki tuo on vähän kaksinaismoralistista. Vaan miksi esimerkiksi lapsettomien pitäisi kustantaa lapsia hankkineille jotain? Jos lapseen ei ole varaa, voihan sen jättää hankkimatta.

   Lainaa

  46. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Lapsilisää maksetaan vanhemmille lapsesta/lapsista. Jos ne hilloaa tilille ja antaa lapselle könttänä esim. täysi-ikäisyyden koitettua, lapsen pitää ilmoittaa saamansa rahalahja verottajalle, ja sille mätkäistään lahjaveroa sallitun määrän ylittävältä osalta. En nyt jaksa tarkistaa, mikä on se yhteissumma, minkä saa lapsilleen lahjoittaa kolmen vuoden aikana verottomana. Että sellainen palvelus iskältä ja äipältä, meillä menee lapsilisä kyllä ihan lapsen tarpeisiin.

   Lainaa

  47. Tulos: +5 (7 ääntä)
   just tuomosten ihmisten takia lapsilisä vielä poistetaan suomesta!

   Lainaa

  48. Tulos: +14 (24 ääntä)
   RouvaP: Jaa’a. Toki tuo on vähän kaksinaismoralistista. Vaan miksi esimerkiksi lapsettomien pitäisi kustantaa lapsia hankkineille jotain? Jos lapseen ei ole varaa, voihan sen jättää hankkimatta.
   Lapsia hankkineiden lapset elättävät sitten joskus ne lapsettomat vanhuksetkin. Vai pitäisikö saman tien sopia, että lapsettomat saavat hoitaa aivan itse itsensä kaikin puolin, koska eivät ole hankkineet jälkeläisiä tukemaan yhteiskuntaa?

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Emilia-: Kyllä varmana tulis susanilta valitusta jos se oliskin se oma palkka mistä leikattaisi.
   Joo, toisilta on aina helpo ottaa, mutta itselle kaikki on tarpeen ja välttämätöntä. Lapsilisä on lapsista aiheutuvien kulujen osittaiseen kattamiseen tarkoitettu valtion kädenojennus maassa, jossa lasten hankkiminen on joidenkin mielestä suorastaan rikollista, mutta palvelutuotannon ja verotulojen vuoksi täysin välttämätöntä. Näette itse, mihin lastenteon lopettaminen on johtanut: vanhuksia on enemmän kuin lapsia, hoidettavia enemmän kuin hoitajia, elätettäviä enemmän kuin elättäjiä. Suurituloisten rahat menevät enimmäkseen asumiseen, jonka he kustantavat itse. Suurituloinen ei ole vuokra-asuntojonossa tai toimeentulotukijonossa kinumassa apuja muilta, vaan kustantaa veroin ja korotetuin maksuin etuudet ja tuet niille, jotka niitä tarvitsevat. Suurituloinen ei yleensä rötöstele ja on luotettava työntekijä, koska asuntolainan vuoksi on pakko. On ihan ok. luopua noin seitsemästä eurosta kuussa, koska kaikki muutkin luopuvat jostain. "Rikkaille" määrättiin muuten pysyvä solidaarisuusvero ja kiinteistö- ja perintöveroa korotettiin. Kateus on sairautta.

   Lainaa

  50. Tulos: -1 (19 ääntä)
   Mikäs tuossa Susanin mielipiteessä niin kauheaa oli? Toteaa vain, ettei heidän taloudessaan sille ollut välttämättä tarvetta ja että ei näe sitä kaikille lapsiperheille "automaattisesti" (joo joo, mut se hakeminen on pelkkä muodollisuus) tulevana etuutena. Ihan hyvin voisi olla myös tukimalli lapsilisän sijasta, jossa jollakin harkinnalla valitaan perheet, jotka pääsevät sen piiriin. Kaikki tietävät, että 1900-luvun hyvinvointivaltio ei ole nykyään realistinen, joten keskustelua on käytävä ja keskusteluun kuuluvat myös radikaalien vaihtoehtojen esiintuonti ja pohtiminen. En näe mitään ristiriitaa siinä, että keskustelee asioista ja on aiemmin hyödyntänyt lakisääteistä etuutta.

   Lainaa

  51. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Herne: Lapsia hankkineiden lapset elättävät sitten joskus ne lapsettomat vanhuksetkin. Vai pitäisikö saman tien sopia, että lapsettomat saavat hoitaa aivan itse itsensä kaikin puolin, koska eivät ole hankkineet jälkeläisiä tukemaan yhteiskuntaa?
   Ja sinä meinaat että vielä vaikka 20-30v päästä olisi jotain eläkettä olemassakaan? Tuskinpa vain.

   Lainaa

  52. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Oisko tää Susan joku Jyrki Kataisen salaprofiili? :D Päättäjien kukkaro propagandaa

   Lainaa

  53. Tulos: +19 (23 ääntä)
   "Lapsilisät, kissat, motoristit, karavaanarit, moottorikelkat, lenkkimakkara ja pitkät kalsarit on ehdottomasti kiellettävä koska _MINÄ_ en niitä halua!" Mistä näitä ämpäripäitä sikiää?

   Lainaa

  54. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Mulkukka: Ketä muita vituttaa Susanin kaltainen huomiohuora?
   Itsehän et huomiota kaipaa lainkaan:D

   Lainaa

  55. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Kensei: just tuomosten ihmisten takia lapsilisä vielä poistetaan suomesta!
   Hui!

   Lainaa

  56. Tähtimies 2.4.2014 18:57
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Taisi tarkoittaa sitä, että kyllähän sitä nyt vastaan aina otetaan ilmaista rahaa, jos sitä jaetaan, mutta muussa tapauksessa pitää lapsilisiä hölmönä juttuna. Eli käytännössä tuskin kieltäytyisit itsekään 500 euron setelin vastaanottamisesta, jos sinulle semmoinen ilmaiseksi annettaisiin?

   Lainaa

  57. konttorirotta ennen aamun ekaa kahvia 3.4.2014 8:19
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   hhenna91: kyllä mullekki,sit lapsilisä tullee mun tilelle,mut käytän sen lapsien tarpeisiin. ruokaa,vaatteisiin ja ym.
   Oonko nyt missannut jotain?! Hhenna91 "mullekki" ja "mun" mitäs sun savon murteen puhumiselle tapahtui? Ja eiks tänään ole torstai, joten missäs uudet mokat viipyy?

   Lainaa

  58. Tulos: 0 (2 ääntä)
   konttorirotta ennen aamun ekaa kahvia: Oonko nyt missannut jotain?! Hhenna91 “mullekki” ja “mun” mitäs sun savon murteen puhumiselle tapahtui? Ja eiks tänään ole torstai, joten missäs uudet mokat viipyy?
   No en mä koko aikaa kirjota savon murteella. Osaan mä kirjottaa muutenki.

   Lainaa

  59. Tulos: 0 (2 ääntä)
   konttorirotta ennen aamun ekaa kahvia: Oonko nyt missannut jotain?! Hhenna91 “mullekki” ja “mun” mitäs sun savon murteen puhumiselle tapahtui? Ja eiks tänään ole torstai, joten missäs uudet mokat viipyy?
   Kirjotan aina mun ja mulle. Mut minä kirjotan mie. Kirjotan vähän miten sattuu :D

   Lainaa

  60. Tulos: 0 (2 ääntä)
   pööp: No en mä koko aikaa kirjota savon murteella. Osaan mä kirjottaa muutenki.
   Niin ja eri nick näköjää mulla.

   Lainaa

  61. konttorirotta neljännen kupin kahvia jälkeen 3.4.2014 9:57
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   pööp: Kirjotan aina mun ja mulle. Mut minä kirjotan mie. Kirjotan vähän miten sattuu
   Kiitos tarkennuksesta! Mulla oli tänään aamulla hirveän huijattu olo kun ei ollut uusia mokia vaikka on torstai ja sitten sinäkin vielä puhuit "etelää"... Nyt on parempi mieli kun tuli nuo uudet mokatkin ja sai kahvia.

   Lainaa

  62. Tulos: 0 (2 ääntä)
   konttorirotta neljännen kupin kahvia jälkeen: Lisää
   Siansaksaa tää mun kirjotustyyli kai on :D But anyway, olen hyvin pahoillani, että hämmensin sinua näin aamutuimaan. Please forgive me :<

   Lainaa

  63. Tulos: 0 (2 ääntä)
   konttorirotta neljännen kupin kahvia jälkeen: Kiitos tarkennuksesta! Mulla oli tänään aamulla hirveän huijattu olo kun ei ollut uusia mokia vaikka on torstai ja sitten sinäkin vielä puhuit “etelää”… Nyt on parempi mieli kun tuli nuo uudet mokatkin ja sai kahvia.
   Anteeksi kovasti, kun hämmensin:D sinua aamutuimaan. Please forgive me? :< tullee tää viesti bvarmaa kaks kertaa, ku ei nät missää aikasempaa viestiä

   Lainaa

  64. Tulos: -11 (17 ääntä)
   No kyllähän Suomessa jaetaan ihan helvesti kaikennäköisiä tukia, joista voisi ihan hyvin leikata. Ei kannusta työntekoon nykyinen systeemi. Tuossa pari juttua alempana just joku apina kommentoi, ettei viitti mennä töihin, kun sossusta saa enemmän. Silti lapsilisät ei oo ensimmäinen kohde, josta olisin leikkaamassa. Kaikki tuet, jotka kannustaa joutenoloon voisi käydä leikkurin lävitse.

   Lainaa

  65. hoppipolla 4.4.2014 12:12
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Pensseli: Susan -> nyrkillä tapettava h*ora
   Mikä sua vaivaa?

   Lainaa

  66. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Mikään tuki ei kannusta joutenoloon; ei jollain toimeentulotuella voi kunnolla elää (ei kyllä kaikilla palkoillakaan mutta se ei liity tähän). Ihme että aina jaksetaan meuhkata kaikista laiskojen ja juoppojen saamista tuista, mutta silti kaikki meistä olisivat tosi pahoillaan jos saisivat potkut (tämän pätkätyöläisen sopimusta juuri jatkettiin vuoden loppuun saakka, jee!), ja jos joku tuttu tai sukulainen löytyisi jonain tiistaina puistosta juopottelemasta niin olisimme tosi huolissamme, emme onnittelisi onnistuneesta oravanpyörän ulkopuolelle astumisesta ja systeemin huijaamisesta. Miksi pitää teeskennellä että kadehditaan niitä joiden olosuhteissa emme itse haluaisi ikinä olla?

   Lainaa

  67. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Susan on kokoomuslainen, ei siinä sen kummempaa ole.

   Lainaa

  68. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Susanin logiikka oli, ettei sitä ollut. :'D

   Lainaa

  69. Tulos: -12 (26 ääntä)
   Baby: Lapsilisää maksetaan vanhemmille lapsesta/lapsista. Jos ne hilloaa tilille ja antaa lapselle könttänä esim. täysi-ikäisyyden koitettua, lapsen pitää ilmoittaa saamansa rahalahja verottajalle, ja sille mätkäistään lahjaveroa sallitun määrän ylittävältä osalta. En nyt jaksa tarkistaa, mikä on se yhteissumma, minkä saa lapsilleen lahjoittaa kolmen vuoden aikana verottomana. Että sellainen palvelus iskältä ja äipältä, meillä menee lapsilisä kyllä ihan lapsen tarpeisiin.
   Höpsistä. Tottahan lapselle perustetaan tili, jonne lapsilisät tulee suoraan Kelalta. Itse olemme laittaneet sinne suoraveloituksen josta rahat siirtyvät suoraan hajautukseen eri rahastoihin. Rahastot on valittu huolellisesti. Tuotto on ollut näinä huonoinakin vuosina kokonaisuudessaan 5% /vuosi, jolla selättää inflaation helposti. Uskoisin että kullakin lapsellamme on n. 40000-50000€ pesämuna opiskelijaksi lähtiessä. Mitään lahjaveroja ei tietenkään tarvitse maksaa, koska rahat menevät lapsen omalle tilille jatkuvasti. Pääomavero toki tulee maksaa sijoitusten tuotoista, mikäli lapsi haluaa ne täysi-ikäisenä käyttää esimerkiksi asunnon ostoon, eikä pitää sijoituksissa. Ja tästähän on turha köyhien kitistä. Lopetatte vain tupakoinnin ja viinan vetämisen ja laitatte ne rahat lapsen pesämunan säästöön.

   Lainaa

  70. Tulos: +4 (8 ääntä)
   No ymmärrän pointin vaikka se onkin huonosti esitetty. Sanotaan esimerkiksi, että olet videopelissä (online-moninpeli) ja serverillä kaikki käyttävät huijauskoodeja tai hackeja. Mielestäsi nämä koodit ja hackit antavat epäreilun edun pelissä mutta koska ne ovat kaikkien saatavilla, käytät niitä myös itse jotta pääset samalle viivalle muiden kanssa. Toki videopelissä fiksu ratkaisu olisi vaihtaa palvelinta sellaiseen, jossa hackit on kielletty, mutta se ero tässä analogiassa on tosielämään että harva muuttaa toiseen maahan tiettyjen pikkujuttujen takia...

   Lainaa

  71. Tulos: -6 (6 ääntä)
   Hyvä Susan! Suomi tosiaan tarvitsee leikkauksia. Pidä pääsi kylmänä ja puolusta rohkeasti mielipiteitäsi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: lapsilisä, lapset, raha, tuki, väittely