Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 143

Kovan koulun kasvattajat vs. pumpulivanhemmat – missä mentiin vikaan?
Vanhempainilta, osa 143

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Joidenkin mielestä fretti 2.7.2024 0:21
   Tulos: +436 (444 ääntä)
   Anonyymi, kyllä olet. Molemmat mokat ovat ihan pihalla ja järkevä suhtautuminen löytyy jostain siitä välistä. Taas voisi mainita, ettei se kerro kauheasti, että juuri sinä olet hengissä kaikenlaisen sekoilun jälkeen, kun ne toiset ei ole asiasta kertomassa.

   Lainaa

  2. Reseptivapaa satuhahmo 2.7.2024 0:21
   Tulos: +117 (141 ääntä)
   Tiukkapipoinen ylireagoija.

   Lainaa

  3. Ekstrovertti huonekalu 2.7.2024 0:29
   Tulos: +339 (379 ääntä)
   Ylireagoija nainen, mutta on mieskin aika typerä jos jossain (koko perheen?) tapahtumassa tuollaista kirjoittaa.

   Lainaa

  4. Timmi makkara 2.7.2024 1:02
   Tulos: +323 (333 ääntä)
   Jonnalle tiedoksi, että kaikki meistä ei selvinnytkään...

   Lainaa

  5. Aurinkolasiton noita 2.7.2024 2:28
   Tulos: +38 (64 ääntä)
   MINNA VOITTI! Repikää siitä, sedät ja tädit! Onneks päätä ei vihlo niin paljoo että HUUTAA TARTTIS. NIH. Ainakaan kivusta.

   Lainaa

  6. Tulos: +232 (242 ääntä)
   Ekstrovertti huonekalu: Ylireagoija nainen, mutta on mieskin aika typerä jos jossain (koko perheen?) tapahtumassa tuollaista kirjoittaa.
   Eikä lapsille tarvitse mitään hölmöilyä opettaa, sillä kaikenlainen törttöily tulee lapsilta täysin luonnostaan.

   Lainaa

  7. Paikkakuntalainen 2.7.2024 4:04
   Tulos: +97 (105 ääntä)
   On se hienoo kun leikkipaikan traktori aiheuttaa mielipahaa. Voin helpottaa tätä mielipahaa sillä, että tuo kyltti on tuohon tullut vasta tänä kesänä. Kai siitä pn joku mukula tippunut ja lyönyt päänsä.

   Lainaa

  8. Tulos: +191 (207 ääntä)
   Eikä sillon joskus hyvinä aikoina ollu rokotteita, turvavöitä tai lääkkeitä eikä kuoltu synnytyksiin ja silti selvittiin! Eikä haitannu yhtään, ettei kipua tai traumaa hoidettu vaan lähetettiin takas peltotöihin. REPIKÄÄ SIITÄ!

   Lainaa

  9. Tulos: +91 (101 ääntä)
   Joidenkin mielestä fretti: Anonyymi, kyllä olet. Molemmat mokat ovat ihan pihalla ja järkevä suhtautuminen löytyy jostain siitä välistä. Taas voisi mainita, ettei se kerro kauheasti, että juuri sinä olet hengissä kaikenlaisen sekoilun jälkeen, kun ne toiset ei ole asiasta kertomassa.
     Sekin, että niiden kanssa, jotka eivät selvinneet, kanssa kommunikointiin tarvittaisiin meedio. Mutta sitten sekin, että varmaan aika lailla sattuu jos veri lentää ja luut pistää ulos. Onko jårkevää ottaa särkylääke jos on kamala päänsärky, vai purra hammasta vaan ja todeta, että ei tähän kuole? No eipä kai, mutta en minä ainakaan toivoisi, että lapseni olisi tuskissaan, vaikka ei olisikaan tilanne hengenvaarallinen.
     Mokassa kaksi on vakka kantensa valinnut. Mies idiootti ja rouva vainoharhainen. 

   Lainaa

  10. Oikeustajuton lihapulla 2.7.2024 7:39
   Tulos: +185 (187 ääntä)
   Ihmetyttää mokan tyyliset menneen ajan ihannoijat. Jos katsottaisiin tilastoja niin useampi lapsi nykyään selviää aikuiseksi asti. Itse ihannoin lähinnä omasta lapsuudesta sitä ettei oltu aina vaan pelien/puhelimien ääressä. Oli sopiva tasapaino. Ensin pelattiin tietokoneella yhdessä kaverin kanssa ja sitten lähdettiin ulos leikkimään.

   Lainaa

  11. Kuiduton vaatekappale 2.7.2024 7:45
   Tulos: +196 (198 ääntä)
   Hengissä selvittiin silloinkin, juu. Paitsi kaikki ne, joilta lähti henki. Heitä ei näissä keskusteluissa ikinä näy.

   Lainaa

  12. Subwooferilla höystetty muurahainen 2.7.2024 7:53
   Tulos: +103 (107 ääntä)
   Joidenkin mielestä fretti: Anonyymi, kyllä olet. Molemmat mokat ovat ihan pihalla ja järkevä suhtautuminen löytyy jostain siitä välistä. Taas voisi mainita, ettei se kerro kauheasti, että juuri sinä olet hengissä kaikenlaisen sekoilun jälkeen, kun ne toiset ei ole asiasta kertomassa.
   Juurkin näin. Ala-asteella kaveri kuoli hirttäytymällä pelleiltyään voimistelurenkaissa, eikä päässyt enää omin avuin irti.

   Lainaa

  13. Tulos: +34 (58 ääntä)
   Napael: Eikä lapsille tarvitse mitään hölmöilyä opettaa, sillä kaikenlainen törttöily tulee lapsilta täysin luonnostaan.
   Yleisellä tasolla olen kyllä samaa mieltä kanssasi, mutta ehkä kyseisen anonyymin perheessä lapsille on syytäkin opettaa, että elämä ei aina ole niin vakavaa 🤷‍♂️.

   Lainaa

  14. Tulos: +94 (100 ääntä)
   Anteeksi, Minna, mutta tekstistäsi kyllä huomaa, että olet joskus saanut pahemman kerran luistimesta päähän. Kaikkea ei voi toki ennaltaehkäistä, mutta ihan hyvä yrittää minimoida turhat riskit.

   Lainaa

  15. Epämoderni papaija 2.7.2024 8:20
   Tulos: +125 (129 ääntä)
   Kiinnostaisi aina se, että jättävätkö nämä entisaikojen ihannoijat myös omat lapsensa kärsimään tuommoisissa tapahturmissa, kuten omat vanhemmat tekivät heille

   Lainaa

  16. Laiska lohikäärme 2.7.2024 8:30
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   Subwooferilla höystetty muurahainen: Juurkin näin. Ala-asteella kaveri kuoli hirttäytymällä pelleiltyään voimistelurenkaissa, eikä päässyt enää omin avuin irti.
   Kauheeta! Oli varmaan aika järkytys 😧

   Lainaa

  17. Ujosteleva pomelo 2.7.2024 8:50
   Tulos: +63 (83 ääntä)
   Varmasti paistoi luut ja rustot joo.

   Lainaa

  18. Tulos: +140 (146 ääntä)
   Aika paljon neurologit joutuu keski-ikäisiltä potilailta kyselemään että onkohan sulle lapsena sattunut joku tapaturma kun pään magneettikuvissa näkyy kaikenlaista. Ei se lasten hengissä pitäminen ole kasvatuksen ainoa tavoite vaan viisasta olisi välttää myös pysyviä vammoja.

   Lainaa

  19. Itseasiassa 2.7.2024 9:05
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Ekstrovertti huonekalu: Ylireagoija nainen, mutta on mieskin aika typerä jos jossain (koko perheen?) tapahtumassa tuollaista kirjoittaa.
   Kuulostaa pariskunnalta, jossa on aikoja sitten kasvatuksessa menty eri päätyihin ja niistä ei koskaan ole päästy pois. Parempi olisi lapsille opettaa, että aikuiset voivat olla yhdessä rintamassa, muttei kuitenkaan lapsia vastaan.

   Lainaa

  20. Ujosteleva pomelo 2.7.2024 9:08
   Tulos: +56 (74 ääntä)
   Ujosteleva pomelo: Varmasti paistoi luut ja rustot joo.
   Even kuvailemalla ilmakiväärin taitettavan piipun väliin jäämisellä voi saada pahimmillaan, jos oikein tunaroi, ehkä sellaisen vähän syvemmän ihorikon aikaan. Jos sieltä jotain valkoista on näkynyt, se ei ole ollut missään lähelläkään luuta tai rustoa, vaan ihon alempia kerroksia.
   Eli Eveä ei viety lääkäriin, koska Eveä ei varsinaisesti tarvinut viedä lääkäriin.

   Lainaa

  21. Ujosteleva pomelo 2.7.2024 9:17
   Tulos: +53 (67 ääntä)
   Ujosteleva pomelo: Even kuvailemalla ilmakiväärin taitettavan piipun väliin jäämisellä voi saada pahimmillaan, jos oikein tunaroi, ehkä sellaisen vähän syvemmän ihorikon aikaan. Jos sieltä jotain valkoista on näkynyt, se ei ole ollut missään lähelläkään luuta tai rustoa, vaan ihon alempia kerroksia. Eli Eveä ei viety lääkäriin, koska Eveä ei varsinaisesti tarvinut viedä lääkäriin.
   Myöskään Even sääressä ollut reikä ei todennäköisesti ole ollut luuhun asti, koska se olis mennyt monen lihaksen läpi ja Eve olis juossut paljon vähemmän lapsena.

   Lainaa

  22. Vastarannan kiiski 2.7.2024 9:44
   Tulos: -4 (32 ääntä)
   Mä luulen, että anomyymille ei juuri tuossa kyseisessä tilanteessa avautunut kumppaninsa typeryys, mutta ehkä jokin kriittinen silmien avautuminen tapahtui. Ja eihän siinä, kaksi tyhmää sopii toisilleen varmaan mainiosti, mutta sitten jos on tarve edelleen aikuisena kirjoitella tuollaisia, mitä suurin osa kokeilee ala-asteella, ja se toista ärsyttää, se ei ole sen ärsyyntyjän heikkoutta tai ylireagointia. Siinä vaan tarpeet ja älyllinen taso eivät kohtaa.

   Lainaa

  23. Joidenkin mielestä fretti 2.7.2024 9:46
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Ujosteleva pomelo: Myöskään Even sääressä ollut reikä ei todennäköisesti ole ollut luuhun asti, koska se olis mennyt monen lihaksen läpi ja Eve olis juossut paljon vähemmän lapsena.
   Eikö tuossa säären etuosassa ole luu aika pinnassa? Tuntuu, että siihen sopivan reiän tekemällä voisi nähdä luun, ilman että mennään isojen lihasten läpi.
   Ihmisen anatomiaan en tuolla tasolla ole tutustunut, mutta elävän hevosen sääriluun olen nähnyt ja siitä elämä jatkui, tosin eläinlääkärin avustuksella.

   Lainaa

  24. Ujosteleva pomelo 2.7.2024 9:52
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Joidenkin mielestä fretti: Eikö tuossa säären etuosassa ole luu aika pinnassa? Tuntuu, että siihen sopivan reiän tekemällä voisi nähdä luun, ilman että mennään isojen lihasten läpi. Ihmisen anatomiaan en tuolla tasolla ole tutustunut, mutta elävän hevosen sääriluun olen nähnyt ja siitä elämä jatkui, tosin eläinlääkärin avustuksella.
   Even kuvailusta sain kuvan, että enemmän tohon lihaisaan osaan, "sääriluun viereen" olis osuttu. 
   Mutta tossa suoraan edessähän se tosiaan on pinnassa, ja periaatteessa mahdollista. Joka tapauksessa jumalaton tälli/terävä tappi traktorissa.
   Plus jos lapsella näkyy luu yhtään mistään ja sitä ei viedä lääkäriin niin se on vaan heitteillepanoa.

   Lainaa

  25. Reseptivapaa Dinosaurus 2.7.2024 10:05
   Tulos: +76 (78 ääntä)
   Subwooferilla höystetty muurahainen: Juurkin näin. Ala-asteella kaveri kuoli hirttäytymällä pelleiltyään voimistelurenkaissa, eikä päässyt enää omin avuin irti.
   Tismalleen. Omalla alakoululla yksi rinnakkaisluokan poika kuoli koulun pihalle, kun pojat ajoivat polkupyörillä kilpaa alamäkeen, eikä siihen aikaan ollut kypäräpakkoa.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 2.7.2024 10:16
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Tismalleen. Omalla alakoululla yksi rinnakkaisluokan poika kuoli koulun pihalle, kun pojat ajoivat polkupyörillä kilpaa alamäkeen, eikä siihen aikaan ollut kypäräpakkoa.
   Ei ole kauaakaan, kun oma puolisoni lensi pyöränselästä alamäessä. Ihan uusi ja kasattuna ostettu pyörä, olikin valmistusvika ja sarvet lähtivät alta. Onneksi oli kypärä, muuten olisi todennäköisesti lähtenyt henki.

   Lainaa

  27. Nenäkäs ämpäri 2.7.2024 10:31
   Tulos: -3 (31 ääntä)
   Nykyisten säädösten mukaan tuota traktoria ei kaiketi saisi olla leikkipaikan lähellä laisinkaan, kyltti tai ei, jos siihen pääsyä ei ole tehokkaasti estetty esim. aidoilla.

   Lainaa

  28. Tallentumaton kivi 2.7.2024 10:46
   Tulos: +78 (82 ääntä)
   Tässä on kaavio, joka on kiva pitää käsillä just näiden "miten me ennen selvittinkään" -tyyppejen kanssa.

   Lainaa

  29. Kutsumaton myyrä 2.7.2024 12:12
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Tuon ekan mokan "lapsuudestaan selviytyneet" ovat todennäköisesti niitä tyyppejä, jotka ovat huutamassa vastuuhenkilöä paikalle, kun omalle lapselle sattuu onnettomuus jossain leikkikentällä, oli kylttejä tai ei.

   Lainaa

  30. heimosenkeimo 2.7.2024 13:01
   Tulos: 0 (16 ääntä)
   Olet tiukkapipoinen ylireagoija.

   Lainaa

  31. Hapero pöllö 2.7.2024 14:30
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Tallentumaton kivi: Tässä on kaavio, joka on kiva pitää käsillä just näiden "miten me ennen selvittinkään" -tyyppejen kanssa.
   Kiitos. Surullinen huomio, että tyttöjen väkivaltakuolemat ovat näköjään olleet lievässä nousussa.

   Lainaa

  32. Miehevä maksamakkara 2.7.2024 15:15
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   Kyllä minun isovanhempien äidit selvisivät saunassa synnyttämisestä, ihan turhaa kukkahattuilua noi synnytys-sairaalat. Eikä maaseudulla mitään rokotteita annettu isovanhemmille 30- ja 40-luvuilla, eivät kuolleet tartuntatauteihin joten voin vetää aasinsillan siihen että rokotteet ja yleinen terveydenhuolto muutenkin on täysin turhaa nykypäivänä. Ihan sama miten monet muut äidit ja lapset kuolivatkin. Sillähän ei ole väliä, vai?

   Lainaa

  33. Neulanterävä kilpikonna 2.7.2024 16:56
   Tulos: +53 (53 ääntä)
   Minna on kasvanut ihan pumpulissa. Meillähän nimittäin haaverin jälkeen tärkeintä oli peitellä haavaa. Koska jos onnettomuus kävi ilmi vanhemmille seurauksena oli hirveä räyhääminen että miten on ollut niin varomaton tunari ja että mitä on rikkonut, hä!? Mutta onhan tuon traktorin sijoituspaikka nimenomaan julma. Ajatus on varmaan ollut kiva, mutta ei olla mietitty lapsen näkökulmaa. Lapsethan tykkää koskettaa ja liikkua. Inhosin pienenä lausetta: "katsoa saa, muttei koskea"

   Lainaa

  34. Kova unikeko 2.7.2024 17:20
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Tismalleen. Omalla alakoululla yksi rinnakkaisluokan poika kuoli koulun pihalle, kun pojat ajoivat polkupyörillä kilpaa alamäkeen, eikä siihen aikaan ollut kypäräpakkoa.
   90-luvulla välitunnilla hypittiin koulun vieressä olevalta (ei erityisen korkealta) kalliolta alas. Ei ollut kielletty. Luokkakaveri yritti tehdä takaperinvoltin ja päätyi pyörätuoliin, on siinä vieläkin. Kalliolta hyppiminen kiellettiin ja estettiin.
   En ymmärrä, miksi pitäisi tapahtua näitä mainittuja juttuja vastaavia asioita ennen kuin vaaralliset asiat kielletään. Ennakointi on ihan hyvä asia.

   Lainaa

  35. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kivi: [...]Mokassa kaksi on vakka kantensa valinnut.[...]
   Hieno sanonta! Siitä on miljoonia vuosia kun olen viimeksi kuullut tuon. Kiitos muistutuksesta!

   Lainaa

  36. Uuvahtanut Salaatti 2.7.2024 19:32
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Tallentumaton kivi: Tässä on kaavio, joka on kiva pitää käsillä just näiden "miten me ennen selvittinkään" -tyyppejen kanssa.
   Mikähän piikki tuolla 2005 on ollut? Bussiturma?

   Lainaa

  37. Järjestyksetön mehiläinen 2.7.2024 20:26
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Uuvahtanut Salaatti: Mikähän piikki tuolla 2005 on ollut? Bussiturma?
   Eikös tuohon 2002 sijoitu mm. Myyrmannin lastentapahtuman itsemurhapommitus?

   Lainaa

  38. Onnekas kivi 2.7.2024 20:37
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Uuvahtanut Salaatti: Mikähän piikki tuolla 2005 on ollut? Bussiturma?
   2004 Konginkangas.

   Lainaa

  39. Kujeileva apina 3.7.2024 0:03
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Myös minä elän,vaikka lapsena sattui ja tapahtui kaikenmoista. Tosin minä päädyinkin tosi usein ensiapuun ja yhden kesän jouduin olemaan petissä, kun jalkaan tuli niin syvä haava että lähes 30 tikkiä piti laittaa. Vanhemmat on olleet, sydän syrjällään, mun takia monet kerrat, sillä on ollut monta sellaistakin tilannetta, että hengen lähtö oli oikeasti todella lähellä. Mä oon monet kerran sanonut, että mulla on ollu tosi hyvä tuuri, että henkikulta on pysynyt matkassa.

   Lainaa

  40. Esteetön maito 3.7.2024 11:55
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Kyllä 80-luvullakin lapset lääkäriin vietiin, jos oikeasti sattui. Turvavyötkin oli. Ero löytyy siitä, että silloin ei lapsen mokatessa alettu syyttelemään kaikkea ja kaikkia muita. Lapsen iästä riippuen se oli joko oma vika kun oli tyhmä tai vanhemman kun ei katsonut perään. Nykyajan meininki jossa kaikki on aina jonkun muun syytä, joutuu tuottamaan noita kieltokylttejä sun muita palauttaakseen vastuun sinne minne se kuuluu. Kaikki tietävät, että leikkipuistoikäinen lapsi ei kylttiä osaa lukea eikä vanhemmat viitsi. Mutta kun joku Pirkko-Petteri putoaa siitä ja saa käteensä pikku mustelman, vanhemmat jotka eivät viitsineet lastaan vahtia haluaa kuitenkin rahaa ja niistä pääsee eroon näyttämällä sen kyltin.

   Lainaa

  41. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Aika harva niistä jotka eivät selvinneet niistä 70- ja 80-luvun leikeistä on niistä enää kertomassa. Kyllähän kaikki jotka elivät turvavyöttömän ajan ja elävät vieläkin ovat kertomassa, kuinka selvisivät ilman turvavöitä. Vähän kuin sanoisi, että ydinpommit ovat täysin turvallisia, koska ovat elossa vieläkin.

   Lainaa

  42. Häijy metsämarja 3.7.2024 13:18
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Neulanterävä kilpikonna: Minna on kasvanut ihan pumpulissa. Meillähän nimittäin haaverin jälkeen tärkeintä oli peitellä haavaa. Koska jos onnettomuus kävi ilmi vanhemmille seurauksena oli hirveä räyhääminen että miten on ollut niin varomaton tunari ja että mitä on rikkonut, hä!? Mutta onhan tuon traktorin sijoituspaikka nimenomaan julma. [...]
   Ollaan itsekin käyty tuossa Häijään äijässä, jonka leikkipaikalla traktori on, eikä sen kyytiin nouseminen ole (tietääkseni) kielletty: saa siinä istua ja päristellä. Olen itse tulkinnut kyltin ettei siinä saa mielin määrin kiipeillä ja rymytä, koska sitä vanha kone ei kestä, kunnei ole siihen tarkoitukseen tehty, eikä turvallisuudestakaan olisi takuita. Mutta kyllä siihen lapset istua saa! Ja omat ovatkin mielellään leikkineet siinä:)

   Lainaa

  43. Liikkumaton luumu 3.7.2024 15:42
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Kun siellä maalla kiipeilee perheen omassa traktorissa, niin vastuu on lapsella itsellään ja vanhemmilla. Kun kaupunki rakentaa kiipeilyyn tarkoitetun leikkipaikan, niin vastuu on kaupungilla, ja siksi on noudatettava turvamääräyksiä. Ei tämän pitäisi näin vaikea asia olla ymmärrettäväksi. Ei tarvitse mennä 70-luvulle; kyllä niissä omissa traktoreissa edelleen saa omalla vastuulla kiipeillä.

   Lainaa

  44. Mielipuoli mango 3.7.2024 16:28
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Even juttu on puppua. Ei varmasti ole luut näkynyt.

   Lainaa

  45. Paljas pohatta 3.7.2024 16:41
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Liikkumaton luumu: Kun siellä maalla kiipeilee perheen omassa traktorissa, niin vastuu on lapsella itsellään ja vanhemmilla. Kun kaupunki rakentaa kiipeilyyn tarkoitetun leikkipaikan, niin vastuu on kaupungilla, ja siksi on noudatettava turvamääräyksiä. Ei tämän pitäisi näin vaikea asia olla ymmärrettäväksi. Ei tarvitse mennä 70-luvulle; kyllä niissä omissa traktoreissa edelleen saa omalla vastuulla kiipeillä.
   Kaupunki on pähkähullu jos laittaa tuollaisen virityksen omalle leikkipaikalleen. On sellainen korvausansa, vaikka on kylttikin.

   Lainaa

  46. Itselataava ampiainen 4.7.2024 12:11
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Paljas pohatta: Kaupunki on pähkähullu jos laittaa tuollaisen virityksen omalle leikkipaikalleen. On sellainen korvausansa, vaikka on kylttikin.
   Korvausansa? Kerro lisää. MIeluiten todisteiden kera.

   Lainaa

  47. Tulos: -9 (13 ääntä)
   Akrasia: Eikä sillon joskus hyvinä aikoina ollu rokotteita, turvavöitä tai lääkkeitä eikä kuoltu synnytyksiin ja silti selvittiin! Eikä haitannu yhtään, ettei kipua tai traumaa hoidettu vaan lähetettiin takas peltotöihin. REPIKÄÄ SIITÄ!
   Taidat olla meleko vanha kun ei ollut lääkkeitä eikä rokotteita, turberkuloosi rokottaminen vastasyntyneille aloitettiin 1941 ja antibiotit keksitiin 1928 jne

   Lainaa

  48. Sovelias järvisieni 5.7.2024 7:27
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Tuli sopivasti mieleen, kun äiti ihmetteli, miksei vauvaa voi ottaa mukaan töihin ja jättää komeroon nukkumaan työpäivän ajaksi. Kuulema voi tehä niin, kun ennen vanhaanki jätettii vauva kotiin nukkumaan ja mentiin peltotöihin koko päiväksi. Ja sitten vielä sano mulle, että kyllähän ne linnunpoikasetkin pärjää sen aikaa omillaan, kun vanhemmat etsii ruokaa 😂 Tokasin, että ei taida ihmiset ja linnut olla verrattavissa toisiinsa ja kyllähän niitä lintuja ja niiden poikasiakin kuolee kokoajan...

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (6 ääntä)
   NipaMan: Aika harva niistä jotka eivät selvinneet niistä 70- ja 80-luvun leikeistä on niistä enää kertomassa. Kyllähän kaikki jotka elivät turvavyöttömän ajan ja elävät vieläkin ovat kertomassa, kuinka selvisivät ilman turvavöitä. Vähän kuin sanoisi, että ydinpommit ovat täysin turvallisia, koska ovat elossa vieläkin.
   https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Selviytymisharha

   Lainaa

  50. Väsymätön mustikka 12.7.2024 1:50
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Eve voi vain kiittää onneaan hengissä selviämisestä. Tilastot näytti ennen huonommalta lasten ja nuorten osalta, kun puhutaan hengissä säilymisestä.

   Lainaa

  51. Parrakas gaselli 14.7.2024 18:56
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Väsymätön mustikka: Eve voi vain kiittää onneaan hengissä selviämisestä. Tilastot näytti ennen huonommalta lasten ja nuorten osalta, kun puhutaan hengissä säilymisestä.
   No ei sitä ennenkään pelkän onnen varassa sentään elelty.

   Lainaa

  52. Tulos: -1 (1 ääni)
   Hapero pöllö: Kiitos. Surullinen huomio, että tyttöjen väkivaltakuolemat ovat näköjään olleet lievässä nousussa.
   Toisensa leikkaavien käyrien piirtäminen samalla värillä noin huonolaatuiseen kuvaan on kyllä erinomaisen typerä valinta. Itse artikkeli ( www.duodecimlehti.fi/duo11000 ) kuitenkin kertoo, että poikia kuoli 2010 yhteensä kuusitoista, kuolintapoja ei ole eroteltu mutta kyllähän tuo väkivaltakäyrä näyttää vuosimerkkiviivan yläpuolelle osuvan. Neljä tai viisi, silmämääräisesti arvioiden. Tyttöjen kuolemia oli yhteensä 10, joista väkivaltaisia oli -nolla- kappaletta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hiekka, kasvatus, kiipeillä, kirjoittaa, korvaukset, leikkipaikka, lääkäri, riskit, traktori, turvallisuus, vanhemmuus, ylireagointi