Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 67

Nyt meni makkara väärään kurkkuun!
Puskaradio suhisee, osa 67

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Joidenkin mielestä fretti 2.7.2024 0:35
   Tulos: +421 (433 ääntä)
   Kai sitä vaimo on vaikka voinut aiemmin käydä mattopyykillä ja lähettänyt miehensä hakemaan kuivat matot. Mies sitten fiksusti tarkistaa, että ottaa mukaansa oikeat matot. Tai mies bongannut telineestä kivan näköisen maton ja laittaa vaimolleen kuvan, että hankittaisiinko meille samantyylinen. Tai ihan vaan ihmetellyt, kun jossain on rivissä erilaisia mattoja roikkumassa. Mialla tuntuu olevan kovin vilkas mielikuvitus. Kerran oltiin perheen kanssa tulossa jostain yöllä kotiin ja haettiin nakkikiskalta iltapalaa. Siihen sitten ilmaantui lauma aasialaisia turisteja ihmettelemään ja napsimaan valokuvia. Ehkä olivatkin ihmiskauppiaita, jotka kuvasivat meitä myyntikatalogiin, mutta kenellekään ei kelvannut.

   Lainaa

  2. Keijupöly 2.7.2024 0:48
   Tulos: +386 (400 ääntä)
   Suomalainen lähinnä ahdistuu jos ventovieras/-vieraat alkaa haluta keskustelemaan kanssasi, oli minkä maalainen tahansa sekä mitä tahansa kieltä puhuva. Jänniä nuo kulttuurierot! Mutta joka tapauksessa ''S'' on fiksu, kohtelias, ystävällinen ja vastuuntuntoinenkin. Eero taas vaikuttaa ennakkoluuloiselta pöljältä.

   Lainaa

  3. Valittu mestari 2.7.2024 1:02
   Tulos: -325 (361 ääntä)
   On tuo silti vähän outo keskustelunaihe kysellä mitä eläintä syöt. Jos oikeasti kiinnostaa, voi katsoa netistä mistä joku makkara on valmistettu, mutta tuntemattoman kanssa yleensä keskustellaan muista asioista.

   Lainaa

  4. Kypsynyt kana 2.7.2024 1:04
   Tulos: +70 (128 ääntä)
   Näistä mokista tuli olo, että alan puhumaan englantia, jotta kukaan ei tunnista suomalaiseksi 😅 Myötähäpeä..

   Lainaa

  5. Urbaani fretti 2.7.2024 1:26
   Tulos: +165 (207 ääntä)
   Onko kukaan viimeaikaisten tapahtumien jälkeen edes yllättynyt että ulkomaalaisten makkarakyselyistä loukkaantunut on Oulusta?

   Lainaa

  6. Klani jänis 2.7.2024 1:48
   Tulos: -444 (476 ääntä)
   Matut tulee tänne kertomaan mitä suomalainen saa paistaa grillissä? Uskomatonta ylimielisyyttä. Seuraavaksi sianpää grilliin niin saa musu vähän kulttuuriopetusta.

   Lainaa

  7. Aurinkolasiton noita 2.7.2024 2:42
   Tulos: +236 (250 ääntä)
   Eero alkoi heti ensimmäisillä lauseilla ärsyttämään. Ja "S" todisti hetkessä olevansa huomattavasti fiksumpi kuin aloittaja.

   Lainaa

  8. Pro ampiainen 2.7.2024 3:41
   Tulos: +8 (154 ääntä)
   Kaikkia se leipä - tai Eeron tapauksessa kidutettujen eläinten kehonosista jauhettu prosessoitu suolenpötkö elättää. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa näille matalasti koulutetuille maalaisille, joiden alemmuuskompleksi on sitä luokkaa, että varmaan kengännauhoihinsa kompastuessaankin jupisevat "p**keleen vegaanit yliopistolla".

   Lainaa

  9. Tulos: +173 (179 ääntä)
   Valittu mestari: On tuo silti vähän outo keskustelunaihe kysellä mitä eläintä syöt. Jos oikeasti kiinnostaa, voi katsoa netistä mistä joku makkara on valmistettu, mutta tuntemattoman kanssa yleensä keskustellaan muista asioista.
   Niinhän se sanoi keskustelleensakin - tai yrittäneen.

   Lainaa

  10. Tulos: +60 (68 ääntä)
   Klani jänis: Matut tulee tänne kertomaan mitä suomalainen saa paistaa grillissä? Uskomatonta ylimielisyyttä. Seuraavaksi sianpää grilliin niin saa musu vähän kulttuuriopetusta.
   Ja musu seisoo siinä vieressä, että miten mie tänne puistoon jouduin :D S kohauttaa olkiaan ja kysyy otatko teetä.

   Lainaa

  11. Tulos: +170 (178 ääntä)
   Joidenkin mielestä fretti: Kai sitä vaimo on vaikka voinut aiemmin käydä mattopyykillä ja lähettänyt miehensä hakemaan kuivat matot. Mies sitten fiksusti tarkistaa, että ottaa mukaansa oikeat matot. Tai mies bongannut telineestä kivan näköisen maton ja laittaa vaimolleen kuvan, että hankittaisiinko meille [...]
     No kyllä tulisi itselleni ensimmäisenä mieleen, että vaimo haluaa tietää, miten Suomessa matot pestään, kun aika epätavallista tämä mattolaiturikulttuuri. Ilmeisesti ovat olleet Suomessa tarpeeksi kauan, että tietävät, että jos kippaisi jotain kemikaalia veteen tai ripustaisi väärin kuivumaan tai kuuraisi liian kauan, tai mitä nyt keksitään, niin sitten vasta huuto alkaisikin, joten paras opiskella miten suomalainen tekee ja tehdä tasan tarkalleen perässä, niin ehkä selviää ilman sanomisia. Paitsi ei näköjään sittenkään...

   Lainaa

  12. Syövyttävä flamingo 2.7.2024 6:11
   Tulos: +196 (200 ääntä)
   Valittu mestari: On tuo silti vähän outo keskustelunaihe kysellä mitä eläintä syöt. Jos oikeasti kiinnostaa, voi katsoa netistä mistä joku makkara on valmistettu, mutta tuntemattoman kanssa yleensä keskustellaan muista asioista.
   Jos makkara on siinä keskiössä (olettaisin että ovat olleet kaikki nuotion ympärillä) niin ihan luonteva keskustelun aihe. Ja muutenkin, makkaraan voi laittaa melkeimpä perunasta peuraan ihan mitä vaan, niin voi olla ihan puhtaasti mielenkiinnosta että mitäs makkaraa se natiivi syö. 
   Kerrassaan mainiota että "S" sattui näkemään postauksen ja selventämään asiaa, että kyseli kyllä muutakin.

   Lainaa

  13. Asiaton kalkkuna 2.7.2024 6:58
   Tulos: +135 (153 ääntä)
   On se mukava kun on rasisteja maassa, niin sitten yritetään kakki ulkomaalaiset turistitkin saada näyttämään pahoilta vaikkei he sitä oikeasti olisikaan. Ja sitten joku ottaa pallon vastaan ja alkaa levittelemään juttua tosissaan, kuten kommenteissa näkee.

   Lainaa

  14. Tukintolvana 2.7.2024 7:14
   Tulos: +143 (151 ääntä)
   Klani jänis: Matut tulee tänne kertomaan mitä suomalainen saa paistaa grillissä? Uskomatonta ylimielisyyttä. Seuraavaksi sianpää grilliin niin saa musu vähän kulttuuriopetusta.
   Kyllä me kantasuomalaisetkin musut yllätymme, kun joku tulee puistoon sianpään kanssa. En kyllä ole sellaista ennen nähnyt, täytyy myöntää! 😂

   Lainaa

  15. Vikuri noita 2.7.2024 7:41
   Tulos: +93 (105 ääntä)
   Tukintolvana: Kyllä me kantasuomalaisetkin musut yllätymme, kun joku tulee puistoon sianpään kanssa. En kyllä ole sellaista ennen nähnyt, täytyy myöntää! 😂
   Olen kerran valmistanut puolikkaan sianpään. Oli aika kova homma hankkia itse tuote, enkä nyt missään puistogrillissä sitä lähtisi hoitelemaan, sen verran pitkä prosessi on. Reseptikään ei ollut suomalainen, joten kyllä se jotain persahtanutta häiritsisi kovasti. Ruuasta ja raaka-aineista jutteleminen on muuten ihan normaalia touhua todella monissa kulttuureissa, on yksi niistä asioista joista multa ei-suomalaisessa kotimaassani kysesllään eniten, että mitä suomalaiset syö.

   Lainaa

  16. Oikeustajuton lihapulla 2.7.2024 7:47
   Tulos: +20 (56 ääntä)
   Ensin ymmärsin mokasta että ulkomaalaistaustainen henkilö olisi ollut vegaani tms ja siksi pahastunut makkaran paistosta. Onneksi asian oikea laita selvisi.

   Lainaa

  17. Sukkahousuton karpalo 2.7.2024 7:55
   Tulos: +89 (91 ääntä)
   Valittu mestari: On tuo silti vähän outo keskustelunaihe kysellä mitä eläintä syöt. Jos oikeasti kiinnostaa, voi katsoa netistä mistä joku makkara on valmistettu, mutta tuntemattoman kanssa yleensä keskustellaan muista asioista.
   Miks ei voisi kysyä mitä lihaa joku eväs sisältää? Jos on jotain ruokarajoitteita, siinähän sitä selviää sopiiko kyseinen eväs mahdollisesti itselle ja voi halutessaan lähimarketista sitä käydä ostamassa.

   Lainaa

  18. Tulos: +133 (139 ääntä)
   Valittu mestari: On tuo silti vähän outo keskustelunaihe kysellä mitä eläintä syöt. Jos oikeasti kiinnostaa, voi katsoa netistä mistä joku makkara on valmistettu, mutta tuntemattoman kanssa yleensä keskustellaan muista asioista.
   Jaa. Sitten mä olen varmaan aika outo ihminen, koska olen eri ulkomaan reissuilla keskustellut todella monien ihmisten kanssa paikallisesta ruokakulttuurista. Lisäksi, vaikka suomalainen juntti ei sitä tajuakaan, makkara ei ole mikään suomalainen keksintö, vaan varmaan jokaisessa ruokakulttuurissa on omat versionsa siitä ja siksi on aika luonnollista kysellä, mistä täällä tehdään makkaroita.

   Lainaa

  19. Urbaani hyeena 2.7.2024 8:51
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Vastasikohan Eero jotakin?

   Lainaa

  20. Pilkkottu muovipussi 2.7.2024 9:00
   Tulos: -121 (129 ääntä)
   -x-x-: Jaa. Sitten mä olen varmaan aika outo ihminen, koska olen eri ulkomaan reissuilla keskustellut todella monien ihmisten kanssa paikallisesta ruokakulttuurista. Lisäksi, vaikka suomalainen juntti ei sitä tajuakaan, makkara ei ole mikään suomalainen keksintö, vaan varmaan jokaisessa ruokakulttuurissa on omat versionsa siitä ja siksi on aika luonnollista kysellä, mistä täällä tehdään makkaroita.
   Niin olet, ja ainoa juntti, joka keksi tuoda makkaran keksimismaan mukaan keskusteluun, on sinä. Kunnon olkiukkoilua.

   Lainaa

  21. Tulos: -55 (83 ääntä)
   Ihan järkevää että lähettää ensin vaimolle kuvia niin tietää mitkä matot varastaa. Aattelee omalle kohalle että joku varastaisi maton ja toisi seuraavana yönä takaisin kun ei kelvannut vaimolle niin olisihan se masentavaa. Viittiskö semmosta mattoa enää itsekään käyttää.

   Lainaa

  22. Itseasiassa 2.7.2024 9:37
   Tulos: +91 (97 ääntä)
   Klani jänis: Matut tulee tänne kertomaan mitä suomalainen saa paistaa grillissä? Uskomatonta ylimielisyyttä. Seuraavaksi sianpää grilliin niin saa musu vähän kulttuuriopetusta.
   Eiköhän ainoa ylimielinen ja ahdasmielinen ollut Eero, jos jaksoit lukea myös tuon vastauksen. Olisi sitten keskustellut jostain itseä kiinnostavasta aiheesta, jos ei ruoka ja sää kelvannut. Todennäköisesti pariskunta on jo hetken asunut Suomessa, kun osasivat vähän suomea (josta Eero olisi voinut olla vaikka tyytyväinen, jotta edes yrittävät) ja käyttävät paikallista puskaradiota.

   Lainaa

  23. Vihanta soturi 2.7.2024 9:55
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Kivi:   No kyllä tulisi itselleni ensimmäisenä mieleen, että vaimo haluaa tietää, miten Suomessa matot pestään, kun aika epätavallista tämä mattolaiturikulttuuri. Ilmeisesti ovat olleet Suomessa tarpeeksi kauan, että tietävät, että jos kippaisi jotain kemikaalia veteen tai ripustaisi väärin kuivumaan tai kuuraisi liian [...]
   Niin tai näin, aina väärinpäin

   Lainaa

  24. Räyhäkkä kolibri 2.7.2024 9:56
   Tulos: +139 (145 ääntä)
   Ei ole helppoa olla ulkomaalainen Suomessa. Puhut vain oman yhteisön väen kanssa, et yritäkään sopeutua. Alat puhumaan suomalaisten kanssa, ne loukkaantuu. Teet asiat, kuten kotimaassasi, et yritäkään sopeutua. Yrität opetella suomalaisia tapoja, niin olet mattovaras.

   Lainaa

  25. Viimi tyyny 2.7.2024 10:07
   Tulos: +105 (109 ääntä)
   Valittu mestari: On tuo silti vähän outo keskustelunaihe kysellä mitä eläintä syöt. Jos oikeasti kiinnostaa, voi katsoa netistä mistä joku makkara on valmistettu, mutta tuntemattoman kanssa yleensä keskustellaan muista asioista.
   Sä olisit ollut kauhuissasi 30 vuotta sitten, kun ihmiset joutui ihan päivittäin keskustelemalla selvittämään asioita. Jännä asenne kyllä, että pitäisi googlata mitä joku syö sen sijaan, että kysyisi ihmiseltä suoraan. Kuulostaa ahdistavalta.

   Lainaa

  26. It's a deal 2.7.2024 10:33
   Tulos: +5 (35 ääntä)
   "Kuvaa mm. minun mattojani..." Yksityisyyden suojan nimissä kannattaa vaatia, että kuvaajalle kuulumattomat matot sumennetaan kuvaa julkaistessa, jos niitä otoksiin eksyy. Jos minä hakisin jonkun muun pesemiä mattoja, takuuvarmasti haluaisin kuvat, voin kertoa, etten muista kaikkia taloutemme mattoja, niihin on varmaan silmä tottunut kyllästymiseen asti ja samankaltaisia varmasti löytää. Ja sitten on toki se, miten prosessi toimii, mattojenpesupaikkoja ei todellakaan ole joka puolella.

   Lainaa

  27. Tulos: +72 (74 ääntä)
   Valittu mestari: On tuo silti vähän outo keskustelunaihe kysellä mitä eläintä syöt. Jos oikeasti kiinnostaa, voi katsoa netistä mistä joku makkara on valmistettu, mutta tuntemattoman kanssa yleensä keskustellaan muista asioista.
   Just. "katso netistä, älä puhu mulle."

   Lainaa

  28. Soma vuohi 2.7.2024 12:24
   Tulos: +59 (67 ääntä)
   en kyllä taas ihmettele sitä että suomi luokitellaan yhdeksi euroopan rasistisimmista maista. käsittämätöntä tuo ennakkoluuloisuuden määrä. Omassa elinympäristössä tuo on harvinaista, niin jotenkin aina ihmettelee että miten niin suomi on rasistinen. Mutta kai se suomalaisille tyypillinen (monesti harmittomastikin) introverttius johtaa siihen että ollaan sitten niin ennakkoluuloisia, kun ei ole kokemuksia kommunikoinnista vaikkapa eriväristen kanssa.

   Lainaa

  29. Tyytyväinen aprikoosi 2.7.2024 14:15
   Tulos: +84 (88 ääntä)
   Minä näin viikonloppuna ulkomaalaisia kuvaamassa Turun tuomiokirkkoa. Pitääkö nyt olla huolissaan, että kansallispyhättömmekin on päätymässä jonkin kansainvälisen varasliigan käsiin?

   Lainaa

  30. Epäitsekäs pöllö 2.7.2024 15:28
   Tulos: +66 (72 ääntä)
   Pitää kyllä ihan oikeasti olla päässä jotain pahasti vialla jos pystyy noin paljon suuttumaan siitä että joku tuntematon kysyy sulta mitä lihaa sun makkarassa on. Tai siitä että joku tuntematon kuvaa sun mattoja julkisella paikalla. Aivan älyvapaata ja jopa hieman pelottavaa käytöstä.

   Lainaa

  31. Lyhyenläntä katkarapu 2.7.2024 15:31
   Tulos: +42 (50 ääntä)
   Sukkahousuton karpalo: Miks ei voisi kysyä mitä lihaa joku eväs sisältää? Jos on jotain ruokarajoitteita, siinähän sitä selviää sopiiko kyseinen eväs mahdollisesti itselle ja voi halutessaan lähimarketista sitä käydä ostamassa.
   Näinpä. Eikä vegaanejakaan kiinnosta mitä muut syö kun ei sotke toisen ruokia. Tässähän keitettiin vain teetä niin sitäkään vaaraa ei ollut.

   Lainaa

  32. Tasokas leopardi 2.7.2024 16:31
   Tulos: +63 (65 ääntä)
   Valittu mestari: On tuo silti vähän outo keskustelunaihe kysellä mitä eläintä syöt. Jos oikeasti kiinnostaa, voi katsoa netistä mistä joku makkara on valmistettu, mutta tuntemattoman kanssa yleensä keskustellaan muista asioista.
   Miten niin outo?? Minua ainakin matkustellessa kiinnostaa paikallinen ruokakulttuuri! Ja jos siinä ollaan ruoanvalmistuspuuhissa yhteisen tulen ääressä niin se on hyvinkin luonnollinen puheenaihe. Ja S:hän kertoi että oli keskusteltu vaikka mistä muistakin aiheista. Tuossa ei ollut mitään muuta outoa kuin Eeron ihmeellinen ja aiheeton mielenpahoitus.

   Lainaa

  33. Tulos: +66 (70 ääntä)
   Eerolla pieni kognitiivisen dissonanssin episodi tuossa. Huomasi että ulkomaalaiset ei välttämättä vastaakaan omia ennakko-odotuksia; eivät mölynneet, eivät provosoineet tai aloittaneet itse mitään fyysistä tai sanallista kahakkaa, olivat jopa kohteliaita. Eivät antaneet mitään syytä Eerolle alkaa öyhöttämään ties mitä tuubaa ja jänishousuna ei luonnollisestikaan uskaltanut aloittaa itse paikanpäällä kasvotusten. Myöhemmin pitää kuitenkin kotona turvassa harrastaa vähän mentaaliakrobatiaa ja veivata tapaamistaan ulkomaalaisista pahiksia, koska se on Eerolle ainoa keino päästä päänsisäisestä ristiriidasta eroon. Ainoa yllättävä asia tässä on miten avoimesti hän kertoo tästä rasistisesta ajatuksenvirrastaan.

   Lainaa

  34. Korkea herne 2.7.2024 18:25
   Tulos: -42 (50 ääntä)
   Toj Karin: Eerolla pieni kognitiivisen dissonanssin episodi tuossa. Huomasi että ulkomaalaiset ei välttämättä vastaakaan omia ennakko-odotuksia; eivät mölynneet, eivät provosoineet tai aloittaneet itse mitään fyysistä tai sanallista kahakkaa, olivat jopa kohteliaita. Eivät antaneet mitään syytä Eerolle alkaa öyhöttämään ties [...]
   Niin tai sitten pahastui myös siitä ettei teetä tarjottu. Jos olisin itse tuo pariskunta ja joku muu ois saanut meille tulet loihdittua ja aikamme juteltais niitä näitä,  niin ei kävisi mielen vieressäkään,  että jättäisin tarjoamatta kahvit tai teet. Ei tuo tee-mieskään anna itsestään kovin vieraanvaraista kuvaa ja tilanne on voinut olla sellainen, että toisten olemusta on tulkittu sitten negatiivisen kautta.

   Lainaa

  35. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Toi on niin suomalaista että ulkomaalainen yrittää vähän harrastaa smalltalkia niin suomalaisella alkaa ensimmäisenä hälytyskellot soida että nyt tässä hyökätään heitä kohti tai yritetään harjottaa jotain vilunkipeliä.

   Lainaa

  36. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Suomalainen matonpesu on nostettu turistinähtävyyden asemaan jo ainakin 20 vuotta sitten. Helsingissä viedään turistiryhmiä sitä katsomaan. Ei ole ihmeellistä, jos joku on kiinnostunut. Tämä olisi ensimmäinen mieleen tuleva selitys, seuraava taas, että maahanmuuttajat opettelevat, miten täällä eksoottisessa Suomessa toimitaan matonpesupaikalla, ennen kuin uskaltaudutaan itse kokeilemaan. Kolmas selitys on, että mies ei muista, mitkä matot olivat heidän, ja vaimon pitää neuvoa. Neljäs selitys on, että jollakin on kiva matto, ja keskustellaan, hankittaisiinko sellainen meillekin. VIIDES selitys on - kyllä vain - että suunnitellaan maton varastamista. Kyllähän sitäkin tapahtuu. Tosin miksi kukaan ottaisi moisia kuvia toisten nähden? Tuo on rasittavaa, kun aina pitää olettaa pahinta.

   Lainaa

  37. Uuras ananas 2.7.2024 19:46
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Urbaani fretti: Onko kukaan viimeaikaisten tapahtumien jälkeen edes yllättynyt että ulkomaalaisten makkarakyselyistä loukkaantunut on Oulusta?
   Ai koska koko muu Suomi on niin rasismista vapaata ja suvaitsevaista? Kyllä täällä Oulussa on ihan tavallisia ja fiksujakin ihmisiä. Puskaradiossa esillä tosin huomattavasti vähemmän.

   Lainaa

  38. Uuvahtanut Salaatti 2.7.2024 19:51
   Tulos: +43 (49 ääntä)
   Räyhäkkä kolibri: Ei ole helppoa olla ulkomaalainen Suomessa. Puhut vain oman yhteisön väen kanssa, et yritäkään sopeutua. Alat puhumaan suomalaisten kanssa, ne loukkaantuu. Teet asiat, kuten kotimaassasi, et yritäkään sopeutua. Yrität opetella suomalaisia tapoja, niin olet mattovaras.
   Olet työtön, niin loisit kelan rahoilla - menet töihin, niin viet meidän työt. Naisillakaan ei ole mitään omaa tahtoa, kun ulkomaalaiset vain tulee ja vie ne. Ovat kyllä liian rumia tosin, ei niitä kukaan huolisikaan.

   Lainaa

  39. Myöhä menninkäinen 2.7.2024 20:05
   Tulos: +9 (19 ääntä)
   Uuras ananas: Ai koska koko muu Suomi on niin rasismista vapaata ja suvaitsevaista? Kyllä täällä Oulussa on ihan tavallisia ja fiksujakin ihmisiä. Puskaradiossa esillä tosin huomattavasti vähemmän.
   Puskaradio on paskaradio. 80% rasisteja. Loput yrittää selvitä seassa, mikä on haastavaa koska modeissakin rasistin vikaa.

   Lainaa

  40. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Korkea herne: Niin tai sitten pahastui myös siitä ettei teetä tarjottu. Jos olisin itse tuo pariskunta ja joku muu ois saanut meille tulet loihdittua ja aikamme juteltais niitä näitä,  niin ei kävisi mielen vieressäkään,  että jättäisin tarjoamatta kahvit tai teet. Ei tuo tee-mieskään anna itsestään kovin vieraanvaraista kuvaa ja [...]
   Ottaen huomioon miten avoimesti Eero puhuu kaikesta muusta, on äärimmäisen epätodennäköistä että olisi unohtanut kertoa teestä jos nimenomaan se olisi ollut syynä pahastumiselle. En tiedä mitä vieraanvaraisuus sinulle tarkoittaa, mutta se on hyvin kaukana sen yleisesti hyväksytystä määritelmästä: ystävällinen ja vastaanottavainen. Jos toisen huomioiminen vaihtamalla oman kielen huonoon suomeen ei ole vieraanvaraisuutta, ei mikään ole. Teen tarjoamatta jättäminen ei johtunut viraanvaraisuuden puutteesta, vaan siitä että mies oli jo huomannut Eero itse ole erityisen vastaanottavaisella ja lämpimällä mielellä.

   Lainaa

  41. Läpimätä dinosaurus 2.7.2024 20:30
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Litton: Toi on niin suomalaista että ulkomaalainen yrittää vähän harrastaa smalltalkia niin suomalaisella alkaa ensimmäisenä hälytyskellot soida että nyt tässä hyökätään heitä kohti tai yritetään harjottaa jotain vilunkipeliä.
   Kyllä se ihan sama epäluulo on suomalaisiakin kohtaan.

   Lainaa

  42. Norja kalkkuna 2.7.2024 22:24
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Korkea herne: Niin tai sitten pahastui myös siitä ettei teetä tarjottu. Jos olisin itse tuo pariskunta ja joku muu ois saanut meille tulet loihdittua ja aikamme juteltais niitä näitä,  niin ei kävisi mielen vieressäkään,  että jättäisin tarjoamatta kahvit tai teet. Ei tuo tee-mieskään anna itsestään kovin vieraanvaraista kuvaa ja [...]
   Auta armias jos suomalaiselle miehelle teetä tarjotaan. Kahvi voisi kelvata, teetä harva kehtaa myöntää juovansa. Tää kansa on kahvikansaa. Naiset saattavat jotain vihreätä teetä nautiskella keskenään. Kahvinkin kanssa pitää ensin kursailla että ei sitä nyt minun takia tarvitse, mutta kuitenkin sitä odotetaan. Toisaalta grilli- ja nuotiopaikoilla kaikki syövät omat eväänsä eikä niitä ruukata tarjota. Eikä suomalainen ala kerjäämäänkään. Jos jollain retkellä joku lapsi näyttää kaipaavan makkaraa niin silloin hyväsydäminen saattaa tarjota.

   Lainaa

  43. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 2.7.2024 23:38
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Korkea herne: Niin tai sitten pahastui myös siitä ettei teetä tarjottu. Jos olisin itse tuo pariskunta ja joku muu ois saanut meille tulet loihdittua ja aikamme juteltais niitä näitä,  niin ei kävisi mielen vieressäkään,  että jättäisin tarjoamatta kahvit tai teet. Ei tuo tee-mieskään anna itsestään kovin vieraanvaraista kuvaa ja [...]
   Koko keskustelun nähtyäni sanoisin, että Eero oli ollut suht ok livenä tämän kohtaamisen kanssa.  Kotiin päästyään kuitenkin huomasi heidän pahat aikeet, sillä oivalsi kyselyn tarkoittaneen sitä, että pariskunta varmastikin oli islaminuskoinen ja kiertoteitse uhkasivat suomalaisen oikeutta nauttia possumakkaroitaan samalla nuotiolla. Tähän löytyi tietysti puskaradion tapaan muita rasisteja öyhöttämään, miten olisi pitänyt pakottaa kyrsät vieraiden kurkusta alas. Onneksi pahennusta herättänyt mies löytyi ja vastasi noin upeasti. Veikkaan että juhannuksen seudun väkijuomilla oli vaikutusta asiaan, aamuyöllä tehty julkaisu ja illalla poisti jutun lopulta seinältä.

   Lainaa

  44. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Näitä mokia kun lukee niin tulee mieleen että Cannahan taisi olla loppujen lopuksi oikeassa.

   Lainaa

  45. Väistämätön paarma 3.7.2024 14:21
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Siinä S on kyllä ihan oikeassa, että Eero olisi varmasti loukkaantunut verisesti teen tarjoamisesta. Mitä silloin oltaisiin saatu lukea puskaradiosta, että mamu yritti myrkyttää Eeroa ja tuputtaa omaa ruokaansa törkeästi vaikka Suomessa ollaan?

   Lainaa

  46. Mielipuoli mango 3.7.2024 16:39
   Tulos: 0 (14 ääntä)
   Pitääkö pusunusutella julkisella paikalla? Menkää kotiinne nussuttelemaan. Sata pata miljoonaa sakkoa noille perversseille.

   Lainaa

  47. Apea mandariini 3.7.2024 21:55
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Ai kamala, olenpa hirveän suvaitsematon kulttuurinarvostelija, kun olen varmasti jokaisessa vierailemassani maassa kysynyt vähintään yhden ruokalajin sisältöä. Jännä kyllä, yksikään paikallinen ei ole vielä näyttänyt siltä että suunnilleen heittää pöydän nurin mielipahan vallassa ja lähtee Facebookiin haukkumaan ennakkoluuloista suomituristia. Kiinnostus on kohteliaisuutta. Jos Eero on ylipäätään koskaan ulkomailla käynyt, hän on varmasti niitä jotka pakkaavat omat ruisleivät ja makkarat mukaan ja suuntaavat Aurinkorannikon suomibaareihin. Ei joudu syömään mitään uutta tai muutenkaan tekemisiin arveluttavien ulkomaalaisten kanssa...

   Lainaa

  48. Kolhittu kotka 4.7.2024 12:12
   Tulos: -9 (17 ääntä)
   Apea mandariini: Ai kamala, olenpa hirveän suvaitsematon kulttuurinarvostelija, kun olen varmasti jokaisessa vierailemassani maassa kysynyt vähintään yhden ruokalajin sisältöä. Jännä kyllä, yksikään paikallinen ei ole vielä näyttänyt siltä että suunnilleen heittää pöydän nurin mielipahan vallassa ja lähtee [...]
   Miten kerrot olevasi mielestäsi maailmaa nähnyt kertomatta että olet mielestäsi maailmaa nähnyt.

   Lainaa

  49. Neulottu ilonpilaaja 8.7.2024 11:27
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Korkea herne: Niin tai sitten pahastui myös siitä ettei teetä tarjottu. Jos olisin itse tuo pariskunta ja joku muu ois saanut meille tulet loihdittua ja aikamme juteltais niitä näitä,  niin ei kävisi mielen vieressäkään,  että jättäisin tarjoamatta kahvit tai teet. Ei tuo tee-mieskään anna itsestään kovin vieraanvaraista kuvaa ja [...]
   No miks se toinen ei tarjonnut makkaraa? Miksi sen tarjoamisen pitäs olla yksipuolista?

   Lainaa

  50. Paloeshenk 8.7.2024 20:36
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Valittu mestari: On tuo silti vähän outo keskustelunaihe kysellä mitä eläintä syöt. Jos oikeasti kiinnostaa, voi katsoa netistä mistä joku makkara on valmistettu, mutta tuntemattoman kanssa yleensä keskustellaan muista asioista.
   Ulkomailla nytkin ei-suomalaisten kanssa työskentelevä terve. Viimeksi eilen kyselin eräältä työkaveriltani, mitä hän syö. Tämän jälkeen yleisesti puhuttiin ruuasta.
   Voi olla tavan suomalaisen hankala ymmärtää, että keskustelua voidaan saada aikaiseksi ihan mistä tahansa. Tai sitten tuo työkaveri on nyt äärimmäisen loukkaantunut ja kun näen häntä seuraavan kerran ilmoittaa hän, ettei voi työskennellä enää kanssani. Jää nähtäväksi.  

   Lainaa

  51. Merkitön haltija 9.7.2024 6:17
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Paloeshenk: Ulkomailla nytkin ei-suomalaisten kanssa työskentelevä terve. Viimeksi eilen kyselin eräältä työkaveriltani, mitä hän syö. Tämän jälkeen yleisesti puhuttiin ruuasta.Voi olla tavan suomalaisen hankala ymmärtää, että keskustelua voidaan saada aikaiseksi ihan mistä tahansa. Tai sitten tuo työkaveri on nyt äärimmäisen [...]
   Kyllä sä olet kansainvälinen kosmopoliitti. Tosi rohkea veto hei! Tuohon ei "tavan suomalainen" kykene. Me kaikki ihailemme sinua.

   Lainaa

  52. Tulos: -1 (1 ääni)
   Ei tartte ulkomaalaisten tulla juttelemaan, nk7otta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asento, juhannus, kielimuuri, kulttuurierot, kuvata, makkarat, matonpesu, matot, matto, mattojen pesu, nuotio, paistaa, tuli, ulkomaalaiset, varastaa