Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 138

Miehen omakohtainen kokemus raskaudesta.
Vanhempainilta, osa 138

Olemme muokanneet tuttikuvaa puhelimen näytölle sopivaksi. Tässä alkuperäinen.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 70 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +169 (179 ääntä)
   Hyvä ohje kaikkeen ujutettu tuonne kokonaiseen käyttöohjeseen: "ÄLÄ PANIKOI."

   Lainaa

  2. Vaimea mustikka 16.5.2024 0:36
   Tulos: +238 (304 ääntä)
   Pohojalaanen Marko tuli sitten miesselittämään naisille raskaudesta 🤦‍♀️

   Lainaa

  3. Rakastettu luovuttaja 16.5.2024 1:37
   Tulos: -129 (243 ääntä)
   Vaimea mustikka: Pohojalaanen Marko tuli sitten miesselittämään naisille raskaudesta 🤦‍♀️
   Voiko tuon "miesselityksen", kieltää heti alkuunsa?

   Lainaa

  4. Uutettu peura 16.5.2024 1:54
   Tulos: +169 (201 ääntä)
   Rakastettu luovuttaja: Voiko tuon "miesselityksen", kieltää heti alkuunsa?
   Parempi sekin on kun mansplainaus, joka on anglismi, ja näyttää olevan ihan yleisesti käytössä.

   Lainaa

  5. Järjestyksetön mehiläinen 16.5.2024 2:42
   Tulos: +76 (88 ääntä)
   Mutta miten vedetään tuttia kaikkiin suuntiin?

   Lainaa

  6. Intiimi peura 16.5.2024 3:45
   Tulos: -171 (229 ääntä)
   Rakastettu luovuttaja: Voiko tuon "miesselityksen", kieltää heti alkuunsa?
   Ei, koska se on seksistinen miehiä kohtaan ja seksismi miehiä kohtaan on täysin sallittua ellei jopa suotavaa.

   Lainaa

  7. Sipulinhajuinen aasi 16.5.2024 3:55
   Tulos: +223 (231 ääntä)
   Ärsyttää miten monta väkivalta tilannetta ja oikeita vaaran paikkoja aina selitellään "pojat on poikia"

   Lainaa

  8. Tulos: +220 (224 ääntä)
   Pojat on poikia, joo. Kyse on siitä, halutaanko, että ne jatkossakin on poikia, vai halutaanko, että pojat on ruumiita.

   Lainaa

  9. Niin sanottu sankari 16.5.2024 6:29
   Tulos: -82 (110 ääntä)
   Sipulinhajuinen aasi: Ärsyttää miten monta väkivalta tilannetta ja oikeita vaaran paikkoja aina selitellään "pojat on poikia"
   Faktahan se on. Helenakin luulee että kommenttinsa jotenkin kumoaisi sen, vaikka se vaan vahvistaa asiaa.

   Lainaa

  10. Säpevä alligaattori 16.5.2024 7:45
   Tulos: -123 (157 ääntä)
   Vaimea mustikka: Pohojalaanen Marko tuli sitten miesselittämään naisille raskaudesta 🤦‍♀️
   Missä kohtaa miesselittäjä oli väärässä?

   Lainaa

  11. Räkäpää 16.5.2024 7:54
   Tulos: +123 (127 ääntä)
   Pojat on poikia ja just siksi niitä pitäisi vähän vahtia ja komentaa. Itsekkin olin aika pitkään sellainen ja sanoisin että tuurilla tuli selvittyä aikuiseksi asti. Varsinkin kun oltiin aika hyviä esittämään enkeliä äideille ja kilpailevan firman väkeä kaikkialla muualla. Mitä tuohon autojen edestä hyppimiseen tulee, sitä ei kannata tehdä. Tiedossa jätkä joka on vieläkin pyörätuolissa, mutta voitti leikin.

   Lainaa

  12. Tulos: +40 (68 ääntä)
   Harva asia ärsyttää yhtä paljon kuin väkisin murteiden vääntäminen kirjoituskielelle.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 16.5.2024 8:07
   Tulos: +123 (133 ääntä)
   Vaimea mustikka: Pohojalaanen Marko tuli sitten miesselittämään naisille raskaudesta 🤦‍♀️
   Ja vielä pari naistakin samaa sarjaa. Toi oli kyllä pitkä ja raskas keskustelu, Marko postasi yhtä ja samaa itsekehua vastaukseksi jokaiselle ihan hyviä perusteluja antaneelle. Toivottavasti Katja ja Aira eivät myöskään mene noita sanomaan jollekin raskaana olevalle tai viime aikoina synnyttäneelle (vaik varmasti menevät). Raskaana voi tulla syötyä aika huonosti jo pelkän unenpuutteen vuoksi ja luonnostaan hormonit alkavat kerätä rasvaa imettämistä varten. Joten ei sille rasvan kertymiselle välttämättä voi yhtään mitään ja se on myöhemmin hyödyksi sekä äitille että vauvalle.

   Lainaa

  14. Itseasiassa 16.5.2024 8:12
   Tulos: +79 (83 ääntä)
   Sipulinhajuinen aasi: Ärsyttää miten monta väkivalta tilannetta ja oikeita vaaran paikkoja aina selitellään "pojat on poikia"
   Luulin jo että tämä sanonta on kuopattu, mutta jostain syystä se on kaivautunut jostain naftaliinista lähiaikoina. Lapsikuolleisuus tapaturmissa on nykyään huomattavan alhainen verrattuna historiaan. On ihan tilastollisesti selvää, että lapsista kannattaa pitää huolta, siihen kuuluu myös opettaa varomaan liikenteessä. Olen nähnyt yhdessä Suomen kaupungissa patsaan, johon oli listattu tiettynä aikana auton alle jääneet ja kuolleet lapset viereisellä tiellä. Siinä oli varmaan 6-8 nimeä. Nykyään onneksi huomattavasti harvinaisempaa.

   Lainaa

  15. Tulos: +84 (90 ääntä)
   Vaimea mustikka: Pohojalaanen Marko tuli sitten miesselittämään naisille raskaudesta 🤦‍♀️
   Markon viestistä voi kai päätellä miksi siitä naisesta tuli "äksä" eikä ole enää nyksä.

   Lainaa

  16. Pilkkottu muovipussi 16.5.2024 8:23
   Tulos: -42 (56 ääntä)
   Niin sanottu sankari: Faktahan se on. Helenakin luulee että kommenttinsa jotenkin kumoaisi sen, vaikka se vaan vahvistaa asiaa.
   Juuri näin. Ei siitä ainakaan yhteiskuntaa hyödyttävä ihminen olisi tullut, jos tuosta leikistä olisi hengissä selvinnyt. Luonnonvalinta.

   Lainaa

  17. Elämätön tuhatjalkainen 16.5.2024 8:29
   Tulos: +90 (92 ääntä)
   Lapset ovat lapsia, ja omiaan kannattaa kasvattaa niin, etteivät ne karsiudu luonnonvalinnassa.

   Lainaa

  18. Hemmoteltu viikuna 16.5.2024 8:30
   Tulos: +101 (109 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Missä kohtaa miesselittäjä oli väärässä?
   Esimerkiksi ihan heti ensimmäisessä lauseessa.
   En ole ollut raskaana enkä ylipainoinen, mutta voin laittaa pääni pantiksi, että naiset kyllä keskimäärin ymmärtävät lihomisen syyt vähintään yhtä hyvin kuin miehetkin. Nekin, jotka lihovat, raskausaikana tai muuten.

   Lainaa

  19. Arvokas ananas 16.5.2024 8:46
   Tulos: +62 (68 ääntä)
   "VHH tyttö syntyi" "3030g... se oli hyvä koko lapselle" Mitä.vittua.

   Lainaa

  20. Pitkänhuiskea nuija 16.5.2024 9:06
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Arvokas ananas: "VHH tyttö syntyi" "3030g... se oli hyvä koko lapselle" Mitä.vittua.
   Lause menee siis näin:
   "... koko raskauden oli mun ruokavaliolla eli vhh. Tyttö syntyi plaplaplaa:
   Eli "eli" on lyhennetty l. ja vhh kuuluu vielä edellisen lauseeseen, vaikka siinä ällän perässä on piste.

   Lainaa

  21. Jorma Ralli-Kukkula 16.5.2024 9:19
   Tulos: -6 (60 ääntä)
   Vaimea mustikka: Pohojalaanen Marko tuli sitten miesselittämään naisille raskaudesta 🤦‍♀️
   Tuota termiä ihmetteleville naisille tiedoksi: "miesselittäminen" on koostesana sanoista ”mies” ja ”selittäminen” ja tarkoittaa ilmiötä jossa henkilö kommentoi tai selittää jotakin alentuvaan, yksinkertaistavaan ja yli-itsevarmaan sävyyn, olettaen tietävänsä enemmän kuin henkilö, jolle puhuu.

   Lainaa

  22. Rakastettu luovuttaja 16.5.2024 9:31
   Tulos: +11 (35 ääntä)
   Toj Karin: Harva asia ärsyttää yhtä paljon kuin väkisin murteiden vääntäminen kirjoituskielelle.
   Itse en kyllä osaisi kirjoittaa täysin murteetonta tekstiä, koska kuulostaa aivan liian kankealle.
   Vähintään "mie ja sie" tulee laitettu tekstiin murteena. 

   Lainaa

  23. Öljytty keiju 16.5.2024 9:38
   Tulos: +58 (68 ääntä)
   Mä kanssa aattelin, et ei raskaana liho, muuta kuin sen pakollisen (vauva, istukka, lapsivesi jne) ja jos lihoo ni on oma vika. Sitten tuli raskaaksi, kävin salilla 4-5 kertaa viikossa ja pyöräilin työmatkat rv 30 asti. Söin aiempaa terveellisemmin. Mukavat 24 kg tuli kiloja. Niistä reilu 20 kg lähti ensimmäisen 1,5 kg aikana synnytyksen jälkeen ja loput reilu 3 kg sitten piti ihan laihduttaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Voisko joku mies selittää mulle mikä on VHH

   Lainaa

  25. Tulos: +105 (115 ääntä)
   Hormonien vaikutus ruokahaluun on ihan valtava: esim hormonikorvaushoidossa moni lihoaa nopeasti, koska sivuoireena voi olla jatkuva näläntunne. 😞 Raskaana ollessa myös koko elimistö ”aktivoituu” sikiön kasvattamiseen, eli rasvaa varastoituu tehokkaammin ja joillekin tulee kova väsymys, joka pakottaa nukkumaan riittävästi. Ja sit on tietenkin pahoinvointi ja raskausajan mieliteot, jotka molemmat saattaa tehdä ruokavaliosta mielenkiintoisen. 🤷‍♀️ (eikä pidä unohtaa stressiä, masennusta ja muita psyykkisiä vaivoja, jotka vaikuttaa myös fyysiseen hyvinvointiin ja ruuansulatukseen) Pieni hiljainen hetki kaikille, jotka käy raskauden ja synnytyksen läpi vain saadakseen kuulla omalta puolisolta arvostelua omasta ulkonäöstä. Siinähän olet sitten ikuisesti sidottuna sellaiseen kusipäähän 😞

   Lainaa

  26. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Ps: mikä on VHH?

   Lainaa

  27. Patamusta hanhi 16.5.2024 10:28
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   Itseasiassa: Luulin jo että tämä sanonta on kuopattu, mutta jostain syystä se on kaivautunut jostain naftaliinista lähiaikoina. Lapsikuolleisuus tapaturmissa on nykyään huomattavan alhainen verrattuna historiaan. On ihan tilastollisesti selvää, että lapsista kannattaa pitää huolta, siihen kuuluu myös opettaa varomaan [...]
   Kuulostaa Vaasassa olevalta Inkeri-patsaalta. Siinä tosin on jopa 14 nimeä.
   Setäni kuoli lapsena räjähdysonnettomuudessa, kun hän oli leikkimässä kavereidensa kanssa tehtaan pihalla. Isälläni on tästä onnettomuudesta lehtileike. Varsin kuvaavaa on, että tämä uutinen ei ollut siihen aikaan mikään etusivun juttu vaan pikemminkin pikku maininta iltapäivälehden keskisivuilla. 

   Lainaa

  28. Mietteliäs konna 16.5.2024 10:44
   Tulos: +66 (76 ääntä)
   Arvokas ananas: "VHH tyttö syntyi" "3030g... se oli hyvä koko lapselle" Mitä.vittua.
   Joo, onhan se peräti 30 grammaa yli ns. sallitun minimin. Melkein itse saattaisin epäillä, että VHH on saattanut johtaa siihen, että vauva ei ole saanut tarpeeksi ravintoa raskausaikana.

   Lainaa

  29. Tulos: -97 (107 ääntä)
   En ymmärrä miksi Aira noin vihareaktioita sai. Ihan tottahan tuo on kun ihan rehellisiä ollaan. Kilot eivät tule itsestään tai se vauva mahassa ei lihota ketään. Sama pätee myös raskauden aikana, että jos syöt enemmän kun kulutat (tässä tapauksessa kulutatte sikiön kanssa), niin lihot. Ja jos haluaa laihtua, niin siihen on loogisesti keinona, että syö vähemmän kun kulutat, laihdut pakosti. Myös suht vähillä kaloreilla saa mahan täyteen, ei ole pakko vetää munkkia ja sen semmoisia. :) Iloista kesäkuntoa kaikille.

   Lainaa

  30. Liittyvä kiivi 16.5.2024 10:50
   Tulos: -17 (35 ääntä)
   Kyllä se on luonnonvalintaa, kun tyhmimmät kuolevat pois.

   Lainaa

  31. Lyijytön norppa 16.5.2024 10:55
   Tulos: +53 (57 ääntä)
   Itseasiassa: Ja vielä pari naistakin samaa sarjaa. Toi oli kyllä pitkä ja raskas keskustelu, Marko postasi yhtä ja samaa itsekehua vastaukseksi jokaiselle ihan hyviä perusteluja antaneelle. Toivottavasti Katja ja Aira eivät myöskään mene noita sanomaan jollekin raskaana olevalle tai viime aikoina synnyttäneelle (vaik varmasti [...]
   Nii mutku Markon ultimaattinen VHH. Kaikilla äideillä ei vain ole ollut tätä mullistavaa menetelmää saatavilla..
   Rasvan kertyminen raskauden aikana on luonnollinen kehon reaktio + kaikki muut vaikuttavat tekijät, joita täällä on jo mainittu.
   Ei siinä Markon miesselittelyt tai Katjan ja Airan naisselittelyt auta.

   Lainaa

  32. Kokomusta ananas 16.5.2024 11:16
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Laura: Ps: mikä on VHH?
   Vähähiilihydraattinen ruokavalio.

   Lainaa

  33. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Miks raskaana ollessa muutenkaa pitäis olla vhh:lla...?

   Lainaa

  34. Luonnoton monni 16.5.2024 11:42
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Rakastettu luovuttaja: Itse en kyllä osaisi kirjoittaa täysin murteetonta tekstiä, koska kuulostaa aivan liian kankealle.Vähintään "mie ja sie" tulee laitettu tekstiin murteena. 
   ...hän kirjoitti, täysin murteetta.

   Lainaa

  35. Risteytetty lokki 16.5.2024 11:45
   Tulos: +62 (74 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Missä kohtaa miesselittäjä oli väärässä?
   Tällähän ei ole edes väliä, moka on lähteä selittämään enempitietäväisenä, eteenkin miehenä ja varsinkin jos on kyse asioista jotka naiset kokevat itse.
   Esim. Mies selvittämässä mitä vaan kuukautiskivuista työpaikan kahvipöydässä joukolle naisia ei tule saamaan positiivista vastaanottoa, oli tiedossa totuutta tai ei.

   Lainaa

  36. Sukkanauhaton raataja 16.5.2024 13:32
   Tulos: -66 (78 ääntä)
   On aivan totta että osalle naisista raskaana oleminen on hyvä tekosyy syödä mitä vaan ja lihoa palloksi. Näin sanoo moni tuttu raskaana ollut nainen.

   Lainaa

  37. Nuhteeton pähkinä 16.5.2024 13:50
   Tulos: -16 (46 ääntä)
   Risteytetty lokki: Tällähän ei ole edes väliä, moka on lähteä selittämään enempitietäväisenä, eteenkin miehenä ja varsinkin jos on kyse asioista jotka naiset kokevat itse. Esim. Mies selvittämässä mitä vaan kuukautiskivuista työpaikan kahvipöydässä joukolle naisia ei tule saamaan positiivista vastaanottoa, oli tiedossa totuutta tai ei.
   No enpä tiedä, mielestäni on näköalatonta sulkea keskusteluista ulos ihmisiä sukupuolen takia. Miespuolinen saattaa tietää kuukautiskivuista paljonkin ihan oikeasti, ilmeisimpänä esimerkkinä vaikka naistentautien lääkäri.
   Selvää tietysti on, että kukaan ei voi ottaa kaikkitietävää asennetta aiheessa, josta ei ole henkilökohtaista kokemusta. Ennemmin siis sanoisin, kuten sinäkin ihan ensimmäisenä, että moka on jos esittää tietävänsä, muttei tiedä, ja varsinkin jos asettuu toisen yläpuolelle "tietoineen".

   Lainaa

  38. Nuutunut pehmelö 16.5.2024 14:46
   Tulos: +19 (29 ääntä)
   Itseasiassa: Luulin jo että tämä sanonta on kuopattu, mutta jostain syystä se on kaivautunut jostain naftaliinista lähiaikoina. Lapsikuolleisuus tapaturmissa on nykyään huomattavan alhainen verrattuna historiaan. On ihan tilastollisesti selvää, että lapsista kannattaa pitää huolta, siihen kuuluu myös opettaa varomaan [...]
   Lähiaikona = tulevaisuus
   Viimeaikoina = menneisyys

   Lainaa

  39. Jorma Ralli-Kukkula 16.5.2024 15:18
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   hmph: Voisko joku mies selittää mulle mikä on VHH
   Vähähiilihydraattinen henkilö, eli tässä tapauksessa 3030g painanut lapsi.

   Lainaa

  40. Kalvoton neuvonantaja 16.5.2024 15:18
   Tulos: +32 (44 ääntä)
   Intiimi peura: Ei, koska se on seksistinen miehiä kohtaan ja seksismi miehiä kohtaan on täysin sallittua ellei jopa suotavaa.
   Mene nyt setämies hittoon näiden typeryyksiesi kanssa.

   Lainaa

  41. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Rakastettu luovuttaja: Itse en kyllä osaisi kirjoittaa täysin murteetonta tekstiä, koska kuulostaa aivan liian kankealle.Vähintään "mie ja sie" tulee laitettu tekstiin murteena. 
   Joo, itselläkin kirjoitusasu on jotain puhe- ja kirjakielen väliltä, en ihan niin tarkka ole, mutta tuollainen kunnon viäntäminen ja kiäntäminen on asia ihan erikseen. Karkeasti raja tulee vastaan siinä että sanan kirjoittaminen ei lähde intuitiivisesti, vaan täytyy erikseen miettiä murresanan kirjoitusasua. Esimerkiksi itse puhun kyllä ääneen välillä helvetin kieroa savoa, mutta sitä on mahdotonta kirjoittaa intuitiivisesti, koska kaikki sanat on niin erilaisia verrattuna siihen mitä on tottunut näkemään ja mitä on opetettu. Puhumattakaan siitä että murteet nimenomaan eivät ole syntyneet kirjoitettavuuden ehdoilla, toisin kuin kirja- ja yleiskieli.

   Lainaa

  42. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Mä en vaan tajua miten ihmiset jaksaa olla niin suolasia jonkun toisen läskeistä.

   Lainaa

  43. Järkevä delfiini 16.5.2024 18:29
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Frmthrx: Hyvä ohje kaikkeen ujutettu tuonne kokonaiseen käyttöohjeseen: "ÄLÄ PANIKOI."
   Terve, ja kiitos kaloista

   Lainaa

  44. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Öljytty keiju: Mä kanssa aattelin, et ei raskaana liho, muuta kuin sen pakollisen (vauva, istukka, lapsivesi jne) ja jos lihoo ni on oma vika. Sitten tuli raskaaksi, kävin salilla 4-5 kertaa viikossa ja pyöräilin työmatkat rv 30 asti. Söin aiempaa terveellisemmin. Mukavat 24 kg tuli kiloja. Niistä reilu 20 [...]
   Vauvan, istukan ja lapsiveden paino ei ole lihomista...

   Lainaa

  45. Esteetön maito 16.5.2024 19:50
   Tulos: -9 (15 ääntä)
   Kalvoton neuvonantaja: Mene nyt setämies hittoon näiden typeryyksiesi kanssa.
   Q.E.D.

   Lainaa

  46. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Itse lihoin (eli painon kasvusta poissulkien vauva, istukka ja lapsivesi) 17 ja 15 kg kahesta ensimmäisestä. Siis sen verran jäi ihan puhdasta läskiä omaan kehooni vauvojen syntymien jälkeen. Lähtivät tosin itsestään poiskin ajan mittaan, kun vielä nuori olin. Kolmekymppisenä kuopusta odottaessa sitten laihduinkin 11 kiloa. Paino oli sama raskauden alussa ja lopussa, olin synnytyksen jälkeen siis 11 kiloa kevyempi kuin ennen raskautta ja jouduin ostamaan vauvanvaatteiden lisäksi itselleni uuden garderobin. Koskaan noiden 12 vuoden aikana, jolloin olen raskausaikani kokenut, en harrastanut liikuntaa ja söin mitä mielin, että niin ne vaan on kummallisia nuo raskaudet, ihan on yksilöllisiä juttuja ja voi vaihdella monellakin tavoin ihan sen yhden ja saman ihmisen kohdalla.

   Lainaa

  47. Mukava seepra 16.5.2024 20:57
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Kuutamokka: Miks raskaana ollessa muutenkaa pitäis olla vhh:lla...?
   No ettei pääse lihomaan.

   Lainaa

  48. Järjestyksetön mehiläinen 16.5.2024 21:40
   Tulos: +44 (50 ääntä)
   Nuhteeton pähkinä: No enpä tiedä, mielestäni on näköalatonta sulkea keskusteluista ulos ihmisiä sukupuolen takia. Miespuolinen saattaa tietää kuukautiskivuista paljonkin ihan oikeasti, ilmeisimpänä esimerkkinä vaikka naistentautien lääkäri. Selvää tietysti on, että kukaan ei voi ottaa kaikkitietävää asennetta aiheessa, josta ei ole [...]
   Mutta jopa ne lääkärit tuntuu olevan ihan ulalla naistentaudeista, kun kipuja ja oireita ei oteta tosissaan, ja erityisesti naisia kuolee joka vuosi hoitovirheisiin/hoitamatta jättämisen takia…

   Lainaa

  49. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Jep, lihomiseni tosiaan johtui kilpirauhaseni laiskuudesta ja tyhmyydesti.

   Lainaa

  50. Nuhteeton pähkinä 16.5.2024 23:08
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Järjestyksetön mehiläinen: Mutta jopa ne lääkärit tuntuu olevan ihan ulalla naistentaudeista, kun kipuja ja oireita ei oteta tosissaan, ja erityisesti naisia kuolee joka vuosi hoitovirheisiin/hoitamatta jättämisen takia…
   Arvelinkin, että joku nostaa tämän esiin. Se oli toki vain yksi, mahdollisimman selkeä esimerkki. Myös moni naistentautien lääkäri on itse nainen ja sen vuoksi saattaa tietää kivuista myös oman kokemuksen perusteella (tietenkään oma kipukokemus ei tarkoita, että henkilö suhtautuu kipuun vakavasti, ja sitten toisaalta kaikki naiset yleensäkään eivät koe kuukautiskipuja, joten ovatko he päteviä osallistumaan keskusteluun?) En kuitenkaan sanoisi, että kaikki lääkärit - edes miehet - ovat näin huonoja (en siis sulkisi lääkäriä pois kipukeskustelusta siksi, että osa on ihan ulalla).
   Joka tapauksessa on totta, että kipu- ja muihinkin kokemuksiin suhtautumisessa on monissa ympäristöissä, varsinkin terveydenhuollossa, parantamisen varaa. Itse olen naisena ja siihen liittyviin kipuihin/oireisiin apua hakeneena kohdannut sekä vähättelevää, että asiani erittäin vakavasti ottanutta henkilökuntaa.

   Lainaa

  51. Riihikuiva dinosaurus 17.5.2024 0:31
   Tulos: +34 (42 ääntä)
   Litton: Mä en vaan tajua miten ihmiset jaksaa olla niin suolasia jonkun toisen läskeistä.
   No sepä. Vaan niin ne vaan jaksaa. Se on hyvin yleinen luulo että jokainen on läski vain siksi että syö kaksin käsin kaikkea herkkua ja juo siideriä/kaljaa eikä välitä miltä näyttää. Harva tuntemani ihminen älyää että kukaan ei halua olla lihava ja jos se laihana pysyminen olisi niin helppoa, eikö me kaikki oltaisi laihoja?
   Vielä harvempi tuntemani ihminen tuntuu ymmärtävän ilman omaa kokemusta että monet lääkkeet lihottaa, sairaudet lihottaa, masennus lihottaa tai tulee viimeistään mukaan kun tarpeeksi monta vuotta on sairastettu. Ja se nyt harvemmin edesauttaa jos on päässyt kiloja kertymään. Liikuntaelinsairaudet lihottaa jos ei pääse yhtään liikkumaan. Yleensä tarvii ammattiapua että saa syömiset tasapainoon liikkumattomuuden kanssa. En tiedä saako sitä miten helposti.
   Raskaudet ja synnytyksetkin on vielä erilaisia että toiset pääsee liikkumaan loppuun asti ilman pahoinvointeja, toiset ei pääse kipujen vuoksi kuin juuri ja juuri sängystä ylös itkun kanssa. Jotku joutuu vuodelepoonkin.. Synnytys ei aina mene täydellisesti ja tulee pysyviä vaivoja, kuten minulla. 
   Sitten kun ei huutele omista asioistaan jokaiselle lähipiirissä, pidetään vain laiskana läskinä, kun eivät tiedä tai halua ajatellakaan että taustalla voisi olla fyysistä kipua, lääkityksiä, unettomuutta, masennusta... Parasta on että lihavalle ihmisellehän täytyy kertoa että hän on läski, jos ei ole sitä jotenkin itse nyt päässyt huomaamaan.
   Pyrin itse tällaisille sanomaan "vaikka minä läski olisinkin niin ei sitä minulle itselleni tarvitse kertoa".
   Tsemppiä kaikille oman painonsa kanssa tuskaileville!

   Lainaa

  52. Selvittämätön perhonen 17.5.2024 6:58
   Tulos: -22 (34 ääntä)
   Riihikuiva dinosaurus: No sepä. Vaan niin ne vaan jaksaa. Se on hyvin yleinen luulo että jokainen on läski vain siksi että syö kaksin käsin kaikkea herkkua ja juo siideriä/kaljaa eikä välitä miltä näyttää. Harva tuntemani ihminen älyää että kukaan ei halua olla lihava ja jos se laihana pysyminen olisi niin helppoa, eikö me kaikki oltaisi [...]
   Ja kaikista huonoista tekosyistä ja selitysyrityksistä huolimatta: "WHO:n mukaan lihomisen merkittävin syy on runsaskalorinen paljon tyydyttynyttä rasvaa ja sokeria sisältävä ravinto ja vähentynyt liikunta."

   Lainaa

  53. Kokomusta ananas 17.5.2024 8:10
   Tulos: +26 (32 ääntä)
   Selvittämätön perhonen: Ja kaikista huonoista tekosyistä ja selitysyrityksistä huolimatta: "WHO:n mukaan lihomisen merkittävin syy on runsaskalorinen paljon tyydyttynyttä rasvaa ja sokeria sisältävä ravinto ja vähentynyt liikunta."
   Lainaamastasi viestistä löydät syitä, miksi ihmiset syövät runsaskalorista ruokaa ja liikkuvat vähemmän. Nämä asiat eivät ole toisiaan poissulkevat vaan syy-seuraussuhde.

   Lainaa

  54. Eriskummallinen dinosaurus 17.5.2024 8:13
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Sukkanauhaton raataja: On aivan totta että osalle naisista raskaana oleminen on hyvä tekosyy syödä mitä vaan ja lihoa palloksi. Näin sanoo moni tuttu raskaana ollut nainen.
   Toisaalta se heille sallittakoon, ehkä ensimmäistä kertaa elämässään. Vai mitä?

   Lainaa

  55. Nuhteeton pähkinä 17.5.2024 10:49
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Selvittämätön perhonen: Ja kaikista huonoista tekosyistä ja selitysyrityksistä huolimatta: "WHO:n mukaan lihomisen merkittävin syy on runsaskalorinen paljon tyydyttynyttä rasvaa ja sokeria sisältävä ravinto ja vähentynyt liikunta."
   Huonoihin tekosyihin ja selitysyrityksiin liittyen: mitä ajat näillä syytöksillä takaa? Sitäkö, että kaikki lihavat/ylipainoiset alkaisivat myönnellä, että kyllä, tämä on omaa syytäni? Ketä se auttaa, paitsi ehkä niitä, jotka eivät tähän porukkaan kuulu, ja jotka haluavat epätoivoisesti tuntea itsensä paremmiksi ihmisiksi sen takia?
   Tuon lainauksesi sisällön luulisi tässä vaiheessa olevan kaikkien suomalaisten tiedossa. Sen vuoksi on jotenkin huvittavaa, että siitä jatkuvasti nettipalstoilla muistetaan huomauttaa. Asioita on aina kiva yksinkertaistaa ja samassa kirsikanpoiminnassa jätetään kokonaan huomiotta erot ihmisten fysiologiassa, taustoissa ja muussa terveydentilassa. 

   Lainaa

  56. Nuhteeton pähkinä 17.5.2024 11:04
   Tulos: +1 (17 ääntä)
   Nuhteeton pähkinä: No enpä tiedä, mielestäni on näköalatonta sulkea keskusteluista ulos ihmisiä sukupuolen takia. Miespuolinen saattaa tietää kuukautiskivuista paljonkin ihan oikeasti, ilmeisimpänä esimerkkinä vaikka naistentautien lääkäri. Selvää tietysti on, että kukaan ei voi ottaa kaikkitietävää asennetta aiheessa, josta ei ole [...]
   Olisipa muuten kiva miinustelun sijaan kuulla sanallisesti, miksi tämä näkemys koettiin niin huonoksi. Onko niin, ettei ihmisen sanomisilla ole väliä, jos hänen sukupuolensa on keskustelussa väärä? Itse näen, että arvio tehdään vasta, kun jotain on sanottu, eikä henkilön sukupuolen tai ulkonäön perusteella.

   Lainaa

  57. Intiimi peura 17.5.2024 12:16
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Kalvoton neuvonantaja: Mene nyt setämies hittoon näiden typeryyksiesi kanssa.
   Hyvä argumentti, tätinainen.

   Lainaa

  58. Intiimi peura 17.5.2024 12:38
   Tulos: -1 (11 ääntä)
   Mietteliäs konna: Joo, onhan se peräti 30 grammaa yli ns. sallitun minimin. Melkein itse saattaisin epäillä, että VHH on saattanut johtaa siihen, että vauva ei ole saanut tarpeeksi ravintoa raskausaikana.
   Eli normaalipainon rajoissa. Ihmiset tuppaa olemaan eri kokoisia, myös terveelliseksi määriteltyjen rajojen ulkopuolella on vauvoja jotka ovat aivan terveitä. Mistä löysit tuon "sallitun minimin"? Pieni syntymäpaino on 1000—2499 g.

   Lainaa

  59. Hoidettu leopardi 17.5.2024 19:50
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   Tylsimys: Markon viestistä voi kai päätellä miksi siitä naisesta tuli "äksä" eikä ole enää nyksä.
   Kyllä. Nainen säilyi Markon opeilla hoikkana markkina-arvonsa säilyttäen.

   Lainaa

  60. Saamaton orava 17.5.2024 20:22
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Nuhteeton pähkinä: Tuon lainauksesi sisällön luulisi tässä vaiheessa olevan kaikkien suomalaisten tiedossa.
   Niin luulisi. Ja niin pitäisi ollakin. Vaan kun ei ole. Näitä "kyllä voi olla raskaana ja sitten voi olla sitä ja tätä ja tota..." -selittelyjä kyllä löytyy, vaikkei kukaan ole väittänyt etteikö voisi olla. Siitäkin huolimatta suurin osa kehopositiivisista on sitä sen takia, että syö huonosti eikä liiku. Se asia ei muutu miksikään.

   Lainaa

  61. Sanoiko joku kalkkuna 18.5.2024 6:38
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Nuutunut pehmelö: Lähiaikona = tulevaisuusViimeaikoina = menneisyys
   ”Viime aikoina” kirjoitetaan erikseen

   Lainaa

  62. Fuck cancer! 18.5.2024 6:43
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Saamaton orava: Niin luulisi. Ja niin pitäisi ollakin. Vaan kun ei ole. Näitä "kyllä voi olla raskaana ja sitten voi olla sitä ja tätä ja tota..." -selittelyjä kyllä löytyy, vaikkei kukaan ole väittänyt etteikö voisi olla. Siitäkin huolimatta suurin osa kehopositiivisista on sitä sen takia, että syö huonosti eikä liiku. Se asia ei muutu miksikään.
   Mä laihduin melkein 20% painostani helposti muutamassa kuukaudessa tekemättä yhtään mitään. Samalla tosin meni 80% jäljellä olevista elinvuosista.

   Lainaa

  63. Vangittu seppä 18.5.2024 8:02
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Hoidettu leopardi: Kyllä. Nainen säilyi Markon opeilla hoikkana markkina-arvonsa säilyttäen.
   Onko nainen orja?

   Lainaa

  64. Hieno lepakko 18.5.2024 13:44
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Fuck cancer!: Mä laihduin melkein 20% painostani helposti muutamassa kuukaudessa tekemättä yhtään mitään. Samalla tosin meni 80% jäljellä olevista elinvuosista.
   Valheesi ei liity lainaamaasi tekstiin millään tavalla.

   Lainaa

  65. Jaettava metsämarja 18.5.2024 23:56
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Hoidettu leopardi: Kyllä. Nainen säilyi Markon opeilla hoikkana markkina-arvonsa säilyttäen.
   Opettiko Marko myös ettei tatuoi lapsen nimeä ihoon? 🤔

   Lainaa

  66. Häiritsevä kilpikonna 19.5.2024 7:39
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Elämätön tuhatjalkainen: Lapset ovat lapsia, ja omiaan kannattaa kasvattaa niin, etteivät ne karsiudu luonnonvalinnassa.
   Kiitos:) Inhoan sitä ajatusmaailmaa missä pojat riehuu ja tytöt niiaa hiljaa. Kyllä lapsuudessa tyttöjen (ja poikien) kanssa tehtiin ihan yhtä typeriä temppuja jotka olisi saaneet jäädä tekemättä ja nykyään oman nelivuotiaan päiväkotikaverit sukupuolesta riippumatta ovat kiivenneet päiväkodin aitojen yli tai leikkineet laavaleikkiä suojatiellä. Että just niin, lapset ovat lapsia ja etsivät rajoja ja opettelevat selviytymistä. Nykyisen homo sapiens sapiensin kohtaamat uhat ovat hyvin erilaisia kuin lajin alkuaikoina, joten pelkästään vaistojen varassa ei enää pitkälle päästä.

   Lainaa

  67. Moitteeton kyyhky 19.5.2024 23:08
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Järkevä delfiini: Terve, ja kiitos kaloista
   Onhan pyyhe mukana?

   Lainaa

  68. Öljytty keiju 21.5.2024 9:47
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Akrasia: Vauvan, istukan ja lapsiveden paino ei ole lihomista...
   No ei tietenkään ole. Olisi pitänyt puhua painonnoususta, kun sitä tarkoitin. Mutta pointti tuli selväksi varmasti. Stressasin tätä hiton painoasiaa koko raskauden ja jouduin taistelemaan oman mieleni kanssa, etten alkanut jollekin kitukuurille, kun tuijottelin painonnnoususuosituksia ja itkin, kun paino vaan nousi. Näin jälkikäteen ajateltuna turhaan stressasin, kun kilot lähtivätkin niin helpolla ja nopeasti.

   Lainaa

  69. Tulos: +1 (1 ääni)
   Itseasiassa: Luulin jo että tämä sanonta on kuopattu, mutta jostain syystä se on kaivautunut jostain naftaliinista lähiaikoina. Lapsikuolleisuus tapaturmissa on nykyään huomattavan alhainen verrattuna historiaan. On ihan tilastollisesti selvää, että lapsista kannattaa pitää huolta, siihen kuuluu myös opettaa varomaan [...]
   Eikö se  ole muutettu muotoon "idiootit on idiootteja"

   Lainaa

  70. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Toj Karin: Harva asia ärsyttää yhtä paljon kuin väkisin murteiden vääntäminen kirjoituskielelle.
   ❤️

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: desinfiointi, kuva, käyttöohjeet, luonnonvalinta, läskit, painot, polttaa, rakaus, raskauskilot, tutit, tutti, vaarallinen, ylipaino