Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 298

Miksi en tienaa veronpalautuksillani tarpeeksi?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 298

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Osaamaton raadonsyöjä 16.5.2024 0:40
   Tulos: +429 (441 ääntä)
   Haiskahtaa nimetön äityli trollilta? Ja vastaukset samaa luokkaa. Ei kai nyt kukaan voi oikeasti tommoisia kysellä? Eihän? Eihän?

   Lainaa

  2. Massaton susi 16.5.2024 1:17
   Tulos: +180 (182 ääntä)
   Katulaulaja vaikuttaa performanssitaiteilijalta, silloin kelpaa vaikka leivänpaahtimet ja kukkaruukut esitykseen 😆.

   Lainaa

  3. Uutettu peura 16.5.2024 1:51
   Tulos: +187 (189 ääntä)
   Elinan kaveri siis joko maksanut koko ajan liikaa veroa tai tulot ovat romahtaneet loppuvuodesta ettei veroprosentin mahdollinen laskukaan olisi korjannut tilannetta. Mutta ei hätää, noin sen pitääkin toimia. Elinan pitäisi olla tyytyväinen siihen että on osannut arvioida tulot oikein ja veroprosentti osui hyvin lähelle.

   Lainaa

  4. Intiimi peura 16.5.2024 3:16
   Tulos: +5 (43 ääntä)
   Hohhoijaa pitää olla päässä vikaa jos nauttii siitä että tarkoituksella kirjoittelee typeryyksiä. Miksi jotkut kysyy facebook-ryhmissä kysymyksiä joihin löytää helposti vastauksen hakukoneella? Kylläpäs nämä ärsytti, onneksi keskimmäinen oli hassu sentään.

   Lainaa

  5. Lyömätön rätti 16.5.2024 5:20
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   Elina sä oot tehny sen virheen, jos sun mielestä on virheellistä, että oot saanu enemmän palkkaa käyttöösi, eikä siksi tule veronpalautusta. Mutta jos haluisit veronpalautusta enemmän, niin sit se vähenee kuukausituloistas niin sitten voisit saada isomman veronpalautuksen. Mieluummin itse kyllä valitsisin tuon miten sulla menee nyt.

   Lainaa

  6. Rakastettu henkilö 16.5.2024 6:08
   Tulos: +42 (112 ääntä)
   Mulla veroprosentti hilattu niin ylös, että palautuksia tulee aina mojova summa. Ei tarvitse pelätä mätkyjä ja isomman summan voi käyttää isompaan lainalyhennykseen, lomamatkaan ja ennen kun palautukset tulivat aina ennen joulua, käytin joululahjoihin. Mulle aivan paras tapa säästää!

   Lainaa

  7. Näpytön pähkinä 16.5.2024 6:49
   Tulos: +6 (30 ääntä)
   Veronpalautuksista puheenollen, saan joka vuosi yli 500 takaisin vaikka en kikkaile prosentin kanssa ja se lasketaan mulle valmiiksi, miksi näin?

   Lainaa

  8. Pyhä hanhi 16.5.2024 6:52
   Tulos: +31 (79 ääntä)
   Rakastettu henkilö: Mulla veroprosentti hilattu niin ylös, että palautuksia tulee aina mojova summa. Ei tarvitse pelätä mätkyjä ja isomman summan voi käyttää isompaan lainalyhennykseen, lomamatkaan ja ennen kun palautukset tulivat aina ennen joulua, käytin joululahjoihin. Mulle aivan paras tapa säästää!
   Saisit enemmän, jos liiallisen veronmaksun sijaan sijoittaisit sen ylimääräisen rahan.

   Lainaa

  9. Paineeton banaani 16.5.2024 7:06
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Toisella puolet pienempi ja toisella puolet suurempi?

   Lainaa

  10. Maanalainen huonekalu 16.5.2024 7:20
   Tulos: +21 (35 ääntä)
   Pyhä hanhi: Saisit enemmän, jos liiallisen veronmaksun sijaan sijoittaisit sen ylimääräisen rahan.
   Ihanko totta? Eikö palautuskorko voita osakkeita tai indeksirahastoja?

   Lainaa

  11. Itseasiassa 16.5.2024 7:52
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Aika moni myös yllättyy, että monista Kelan etuuksista menee veroja. Sinnekin kannattaa lähettää verokortti. Työttömyysetuuksista menee automaattisesti 20 % ja kuntoutusrahasta 25 %. Tietysti jos on ylipäätään pienet tulot, niin noistakin saa palautuksia, tietysti jos on ollut hyvät tulot, niin työttömäksi jäädessä ei välttämättä tuo prosentti riitä. Mielummin kyllä työttömänä otan kassasta ansiosidonnaisen, sinne tuon Nimettömän trollinkin olisi kannattanut liittyä.

   Lainaa

  12. Tulos: -6 (18 ääntä)
   Uutettu peura: Elinan kaveri siis joko maksanut koko ajan liikaa veroa tai tulot ovat romahtaneet loppuvuodesta ettei veroprosentin mahdollinen laskukaan olisi korjannut tilannetta. Mutta ei hätää, noin sen pitääkin toimia. Elinan pitäisi olla tyytyväinen siihen että on osannut arvioida tulot oikein ja veroprosentti osui hyvin lähelle.
   Aika paljon saa tulot tippua jos meinaat pelkkien loppuvuoden tulojen vaikuttavan palautukseen noin paljon.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 16.5.2024 7:58
   Tulos: +48 (56 ääntä)
   Pyhä hanhi: Saisit enemmän, jos liiallisen veronmaksun sijaan sijoittaisit sen ylimääräisen rahan.
   Mulle ainakin on jostain syystä iso kynnys käyttää sijoituksia tai säästöjä. Olen kyllä miettinyt, mikä se riittävän paha päivä on jotta niihin taivun. Tämä tulee todennäköisesti lapsuuden ja oman menneisyyteni taloudellisesta turvattomuudesta, vasta lähiaikoina olen alkanut sitä miettiä. Näkyy myös siinä, että maksan reippaasti veroja, nyt on tulossa 800 € palautuksia. Mutta tämä on kyllä se "extra" tilillä joka ei jää säästöön. Ehkä tasoitan veroprosenttia sen jälkeen, kun ole eka availlut noita tunnelukkoja enemmän.

   Lainaa

  14. Peruuttamaton riikinkukko 16.5.2024 7:59
   Tulos: +53 (59 ääntä)
   Rakastettu henkilö: Mulla veroprosentti hilattu niin ylös, että palautuksia tulee aina mojova summa. Ei tarvitse pelätä mätkyjä ja isomman summan voi käyttää isompaan lainalyhennykseen, lomamatkaan ja ennen kun palautukset tulivat aina ennen joulua, käytin joululahjoihin. Mulle aivan paras tapa säästää!
   Mä teen tota samaa. Jos sen palautussumman jakaa kuukausille, en ikinä sais sitä määrää säästettyä tai sijoitettua. Toki mulla se mojova summa tarkoittaa noin tuhatta euroa, mutta pienistä tuloista tuo on helppo tapa säästää, eikä tuu kiusausta jättää jotain kuukautta väliin.

   Lainaa

  15. Puhelias piirroshahmo 16.5.2024 8:02
   Tulos: -34 (54 ääntä)
   Ei hätää nimetön jäsen äitylistä. Valtio kyllä pitää huolen sinusta jos on tottunut elää isommalla rahoilla. Koronan aikanakin muusikot sai kymmenien tuhansien eurojen tukia, koska niillä oli keikka mahdollisuudet vähissä. Mitä nyt kuitenkin tienasivat ilman keikkojakin jopa satoja tuhansia vuodessa. Mutta silti yksinkin artisti sai hyvät korona tuet koti remonttiin ja samaan aikaan tienasin "vähemmän" mutta edelleen paljon.

   Lainaa

  16. Nauhoitettu näätä 16.5.2024 8:08
   Tulos: +121 (127 ääntä)
   Jos jäät hyväpalkkaisesta työstä väliaikaisesti työttömäksi, etkä halua tinkiä elintasostasi, ratkaisu on hyvin yksinkertainen: käytä säästöjäsi. Jos sinulla ei ole säästöjä, joko olit alunperinkin pienituloinen tai olet koko ajan elänyt yli varojesi.

   Lainaa

  17. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Rakastettu henkilö: Mulla veroprosentti hilattu niin ylös, että palautuksia tulee aina mojova summa. Ei tarvitse pelätä mätkyjä ja isomman summan voi käyttää isompaan lainalyhennykseen, lomamatkaan ja ennen kun palautukset tulivat aina ennen joulua, käytin joululahjoihin. Mulle aivan paras tapa säästää!
   Isompaa lainanlyhennystä varten kannattaa kerätä veronpalautuksia vain jos lainan korko on alle 2%. Veronpalautukseen lisätään se 2% korko. Mutta nykyisillä pankkitilien nollakoroilla veronpalautukset on tosiaan parempi tapa säästää kuin rahan kerääminen pankkitilille. Ja niin helppoa. Satasen kuussa kun maksaa ylimääräistä ennakonpidätystä, saa mukavan lomamatkan säästöön ja koroilla voi syödä yhden kunnon illallisen.

   Lainaa

  18. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Itseasiassa: Aika moni myös yllättyy, että monista Kelan etuuksista menee veroja. Sinnekin kannattaa lähettää verokortti. Työttömyysetuuksista menee automaattisesti 20 % ja kuntoutusrahasta 25 %. Tietysti jos on ylipäätään pienet tulot, niin noistakin saa palautuksia, tietysti jos on ollut hyvät tulot, [...]
   Mutta mikäli saa samaan aikaan toimeentulotukea niin kun on laskenut veroprosentin nollaan niin se isompi työttömyyspäiväraha tarkoittaa pienempää toimeentulotukea ja sitten tulos on +-0. Usein  työmarkkinatuella elävät saavat myös toimtulotukea.  Unohdin tuon joskus ja hiukan harmitti. 

   Lainaa

  19. Tulos: +58 (62 ääntä)
   Nauhoitettu näätä: Jos jäät hyväpalkkaisesta työstä väliaikaisesti työttömäksi, etkä halua tinkiä elintasostasi, ratkaisu on hyvin yksinkertainen: käytä säästöjäsi. Jos sinulla ei ole säästöjä, joko olit alunperinkin pienituloinen tai olet koko ajan elänyt yli varojesi.
   Nimenomaan! Mulla särähti korvaan kun ensin sanotaan ”olen tottunut elämään niin ettei rahaa tarvi miettiä” ja sitten ”minulla on muutama osamaksu joihin ei nyt ole varaa”.
   Voihan se olla ettei tollaisella ihmisellä ole mitään säästöjä, vaan kaikki on käytetty ostelemalla osamaksulla/velaksi sähköautoja, porealtaita ja kampaamokäyntejä. 
   Selvästi ei oo myöskään mitään käsitystä säästämisestä tai siitä, että asiat vois olla paljon huonomminkin. (Porealtaan voi esim jättää pois käytöstä väliaikaisesti jos se kuluttaa niin paljon) Seurustelin aikoinaan hyvätuloisen tyypin kanssa, jonka firmalla alkoi äkkiä mennäkin huonosti korona-ajan alussa. Hänenkin ensimmäinen paniikki oli että ”En suostu siihen että mun elintaso laskee! Joudunko ostamaan halvempaa lihaa kaupasta?!” 🙄 pikkuisen vitutti kun itse raavin joka kuukausi pienestä duunaripalkasta muutaman kympin säästötilille, ”pahan päivän varalle” - ja ostin aina nimenomaan niitä halpoja lihasuikaleita kun ei mihinkään fileisiin ollut varaa. (Tällä exällä oli muuten myös poreallas!)

   Lainaa

  20. Huomisen mango 16.5.2024 10:07
   Tulos: +33 (43 ääntä)
   Puhelias piirroshahmo: Ei hätää nimetön jäsen äitylistä. Valtio kyllä pitää huolen sinusta jos on tottunut elää isommalla rahoilla. Koronan aikanakin muusikot sai kymmenien tuhansien eurojen tukia, koska niillä oli keikka mahdollisuudet vähissä. Mitä nyt kuitenkin tienasivat ilman keikkojakin jopa satoja tuhansia [...]
     Nyt taas ne lähteet. Useimmat muusikot elävät kädestä suuhun, tai usein eivät musiikin tuloilla lainkaan. Vedetään päivätöitä meillläkin, että on varaa musisoida illalla sitten. Ja vaikka itse olen vain esiintyvä kuorolainen, mieheni levyt jopa myyvät. Silti yritä sillä elää, ellei mene myymään itsekunnioitustaan jonnekin "vain kuolemaa"- ohjelmaan.
     Mutta vaikka trolli lie trolli, olen kyllä ollut tuollaisesta huolissani, ja nyt kun tuli hetkeksi kivat tulot, säästän ja lahjoitan ankarasti. Mitä sitten tehtäisiin, jos tulot tippuisivat taas, ja olisin unohtanut miten nuukaillaan? Ei saa tottua mihinkään kauneussaloinkeihin, ne ovat ylimääräistä kivaa.

   Lainaa

  21. Tulos: +61 (65 ääntä)
   Ei vaan lakkaa hämmöstyttämästä miten jotkut ovet kateellisia kun joku "SAA" veronpalautusta. Joku on siis maksanut valtiolle aivan helvetisti liikaa veroja jotka antaa hyvää hyvyyttään valtiolle ilmaiseksi lainaan ja sitten tyyliin puolentoista vuoden päästä saa ne takaisin aivan olemattomalla korolla. Sama juttu kun otsikoissa tyhjäpääjulkkikset itkevät että "verottaja vainoaa" kun tuli mätkyjä: Olit niin hölmö että maksoit aivan poskettoman vähän veroja niin totta kai ne sitten joutuu myöhemmin maksamaan. Kerran sain tuntuvat mätkyt itse ja sen jälkeen koettanut pitää prosentin tai pari yli odotetun ihan vaan että ei pääse mätkyjä maksamaan mutta jos sieltä palautusta tulee niin turha siitä on kenenkään kateellinen olla.

   Lainaa

  22. Kokomusta ananas 16.5.2024 11:15
   Tulos: +47 (55 ääntä)
   Pyhä hanhi: Saisit enemmän, jos liiallisen veronmaksun sijaan sijoittaisit sen ylimääräisen rahan.
   Korjaus: saattaisit saada enemmän. Saattaisit myös saada vähemmän. On mahdollista hävitä kaikki sijoitetut rahat.

   Lainaa

  23. Hontelo hylje 16.5.2024 11:22
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Eikö tuo äityli-trolli saa ansiosidonnaista, jos on juuri ollut hyväpalkkaisessa työssä?

   Lainaa

  24. Pöljä salaatti 16.5.2024 11:37
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Iso Hoo: Ei vaan lakkaa hämmöstyttämästä miten jotkut ovet kateellisia kun joku "SAA" veronpalautusta. Joku on siis maksanut valtiolle aivan helvetisti liikaa veroja jotka antaa hyvää hyvyyttään valtiolle ilmaiseksi lainaan ja sitten tyyliin puolentoista vuoden päästä saa ne takaisin aivan olemattomalla korolla. Sama juttu kun [...]
   Niinpä. Omia rahoja ne on, ei mikään lottovoitto tai verottajan "voittaminen". Ja mätkyt ei ole satunnainen sakko vaan maksamatta jätettyjen verojen lasku.

   Lainaa

  25. Paljonpuhuva viikuna 16.5.2024 13:10
   Tulos: +14 (30 ääntä)
   Rakastettu henkilö: Mulla veroprosentti hilattu niin ylös, että palautuksia tulee aina mojova summa. Ei tarvitse pelätä mätkyjä ja isomman summan voi käyttää isompaan lainalyhennykseen, lomamatkaan ja ennen kun palautukset tulivat aina ennen joulua, käytin joululahjoihin. Mulle aivan paras tapa säästää!
   Hahaha, tässäpä viesti.. Ymmärrän kyllä ihan hyvin jos sinne haluaa jättää pikku potin, ei siinä mitään.
   Mutta. 
   Jos puhutaan säästämisestä ja rahan jättämisestä melkeen nollakorolle ~ vuodeksi ja sitten rahan käyttämisestä lainanlyhennykseen niin ollaan hakoteillä pahasti 😂
   Kantsis varmaan vaan lyhentää sitä lainaa suoraan palkasta sit enemmän niin ei tarvi siitä maksaa niitä korkoja sen vuoden edestä pankille.. 

   Lainaa

  26. Perinnötön piikkisika 16.5.2024 13:18
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Osaamaton raadonsyöjä: Haiskahtaa nimetön äityli trollilta? Ja vastaukset samaa luokkaa. Ei kai nyt kukaan voi oikeasti tommoisia kysellä? Eihän? Eihän?
   Jos pitäisi laittaa rahaa likoon, sanoisin trolli, toisaalta on näitä joiden mielestä on hyvä leikata tuista koska oikeasti kuvittelee että niillä maksetaan tuollaisia asioita ilman ongelmia.

   Lainaa

  27. It's a deal 16.5.2024 13:26
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Näpytön pähkinä: Veronpalautuksista puheenollen, saan joka vuosi yli 500 takaisin vaikka en kikkaile prosentin kanssa ja se lasketaan mulle valmiiksi, miksi näin?
   Systeemi pyrkii luomaan puskurin, jotta sinun olisi vaikeampi saada vastaavansuuruisia mätkyjä.

   Lainaa

  28. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Hontelo hylje: Eikö tuo äityli-trolli saa ansiosidonnaista, jos on juuri ollut hyväpalkkaisessa työssä?
   Ehkä se ei vaan riitä haluttuihin menoihin. Toinen mieleen tuleva vaihtoehto on vielä huonompi: nimetön äityli ei ole koskaan liittynyt ammattiliittoon ja kassaan tai edes työttömyyskassaan.
   Nykyajan ärsyttävin mainoslause, Foodoran "Koska minä haluan", ei toimi tällaisissa tilanteissa.

   Lainaa

  29. Esteetön maito 16.5.2024 18:41
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Hontelo hylje: Eikö tuo äityli-trolli saa ansiosidonnaista, jos on juuri ollut hyväpalkkaisessa työssä?
   Ei saa jos on ollut tyhmä eikä liittynyt liittoon/kassaan.

   Lainaa

  30. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Lyömätön rätti: Elina sä oot tehny sen virheen, jos sun mielestä on virheellistä, että oot saanu enemmän palkkaa käyttöösi, eikä siksi tule veronpalautusta. Mutta jos haluisit veronpalautusta enemmän, niin sit se vähenee kuukausituloistas niin sitten voisit saada isomman veronpalautuksen. Mieluummin itse kyllä valitsisin tuon miten sulla menee nyt.
   En usko että kannattaa Elinalle tätä näin selittää...
   Elina: kaverisi on vaan kivemman näköinen - siks tää on ihan oikein ja menee tasan.

   Lainaa

  31. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Sitten on työ, jossa ei pysty laskemaan kovin tarkkaan, mitä koko vuoden ajalta tulee palkkaa saamaan. Näin ollen itse arvioin paljonko saisin, jos saisin joka kuukausi parhaan mahdollisen: tunteja vähän enemmän kuin minimisopimustunnit ja useamman tuplapalkkapäivän sekä reilusti iltalisiä. Lisäksi on arvioitava paljonko saan liiton kassasta osa-aikatyöntekijänä. Raha on aina tiukilla, joten seuraan palkkakertymään ja lasken prosenttia sitä mukaa parikin kertaa vuoden aikana, koska tarvitsisin jokaisen liikenevän euron. Ja silti saan 950 € veronpalautusta. Noin se kuulostaa isolta summalta, jonka olisin silloin kyllä halunnut heti käyttööni, mutta toisaalta sehän tekee vain 79 €/kk, joten kiva kai näinkin, että tuli nyt tosiaan epähuomiossa säästettyä ja voi miettiä, mihin ehkä laittaa kerralla isompi raha ukon palautukset mukaanlukien. Harmi, että tulevat vasta kesän jälkeen, lapsen olis voinu viedä huvipuistoon kesälomalla. Entinen ennen joulua -maksupäivä oli kans mieluisampi kuin tää elokuu.

   Lainaa

  32. Rakastettu henkilö 16.5.2024 21:42
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Pyhä hanhi: Saisit enemmän, jos liiallisen veronmaksun sijaan sijoittaisit sen ylimääräisen rahan.
   Totta, mutta sijoituksiin tuntuu irtoavan aina vähemmän rahaa, kertatulona isompi vaikutus. Kyllä mä vähän sijoitankin, tai oikeammin rahastosäästän.

   Lainaa

  33. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Hontelo hylje: Eikö tuo äityli-trolli saa ansiosidonnaista, jos on juuri ollut hyväpalkkaisessa työssä?
   Ehkä se ei vaan riitä haluttuun kulutustasoon. Toinen vaihtoehto ja pahempi sellainen on se, että nimetön äityli ei ole koskaan liittynyt ammattiliittoon ja kassaan tai pelkkään kassaan.

   Lainaa

  34. Tulos: +6 (8 ääntä)
   tonique: Ehkä se ei vaan riitä haluttuun kulutustasoon. Toinen vaihtoehto ja pahempi sellainen on se, että nimetön äityli ei ole koskaan liittynyt ammattiliittoon ja kassaan tai pelkkään kassaan.
   Jaa, näköjään kirjoitin uudestaan samantyyppisen kommentin usean tunnin perästä.

   Lainaa

  35. Timmi makkara 17.5.2024 1:02
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   tonique: Jaa, näköjään kirjoitin uudestaan samantyyppisen kommentin usean tunnin perästä.
   Kertaus on opintojen äiti.

   Lainaa

  36. Ymmärretty satuhahmo 17.5.2024 6:38
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Pyhä hanhi: Saisit enemmän, jos liiallisen veronmaksun sijaan sijoittaisit sen ylimääräisen rahan.
   Vielä enemmän saisi, jos sijoittamisen sijaan voittaisi päävoittoja eurojackpotissa.

   Lainaa

  37. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Itseasiassa: Mulle ainakin on jostain syystä iso kynnys käyttää sijoituksia tai säästöjä. Olen kyllä miettinyt, mikä se riittävän paha päivä on jotta niihin taivun. Tämä tulee todennäköisesti lapsuuden ja oman menneisyyteni taloudellisesta turvattomuudesta, vasta lähiaikoina olen alkanut sitä miettiä. Näkyy myös siinä, että [...]
   Lama-ajan lapsi? Oon miettiny mikä henkinen vamma mulla on kun teen samaa. Säästössä olevien rahojen suhteen oon aivan sairaan pihi ja niuho ja niiden käyttäminen on yhensortin henkilökohtainen maailmanloppu. Ja veroprosentti on laskettu "varmuuden varmuuden varalle" niin ylös että varmasti tulee palautuksia. Mutta lohdullista etten kuitenkaan sitten ole ainut.

   Lainaa

  38. Itseasiassa 17.5.2024 9:00
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Kat: Lama-ajan lapsi? Oon miettiny mikä henkinen vamma mulla on kun teen samaa. Säästössä olevien rahojen suhteen oon aivan sairaan pihi ja niuho ja niiden käyttäminen on yhensortin henkilökohtainen maailmanloppu. Ja veroprosentti on laskettu "varmuuden varmuuden varalle" niin ylös että varmasti tulee palautuksia. Mutta lohdullista etten kuitenkaan sitten ole ainut.
   Kyllä, lama-ajan lapsi, joka joutui miettimään nukkumaan mennessä riittävätkö rahat perheellä ruokaan. Kyllä ne riittivät mutta säästäminen näkyi kaikessa, äiti puhui siitä ääneen ja isä lähinnä osti kaljaa ja röökiä omilla rahoillaan. Luin taannoin Yleltä artikkelin aiheesta ja se oli eka oikea herätys, ettei oma rahankäyttöni ehkä ole ihan normaalia. Tästä saisi puhua kyllä julkisesti enemmän, ainakaan itse e tiedä, mistä asiaa lähtisi avaamaan.

   Lainaa

  39. Itseasiassa 17.5.2024 9:29
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kat: Lama-ajan lapsi? Oon miettiny mikä henkinen vamma mulla on kun teen samaa. Säästössä olevien rahojen suhteen oon aivan sairaan pihi ja niuho ja niiden käyttäminen on yhensortin henkilökohtainen maailmanloppu. Ja veroprosentti on laskettu "varmuuden varmuuden varalle" niin ylös että varmasti tulee palautuksia. Mutta lohdullista etten kuitenkaan sitten ole ainut.
   Piti vielä kaivaa se artikkeli https://yle.fi/a/74-20063208

   Lainaa

  40. Kopioitu Metsätonttu 17.5.2024 9:55
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Kokomusta ananas: Korjaus: saattaisit saada enemmän. Saattaisit myös saada vähemmän. On mahdollista hävitä kaikki sijoitetut rahat.
   Ainakin mikäli sijoittaa "ylimääräiset" rahansa uhkapeleihin, kuten esimerkiksi Lottoon.

   Lainaa

  41. Kopioitu Metsätonttu 17.5.2024 9:59
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Esteetön maito: Ei saa jos on ollut tyhmä eikä liittynyt liittoon/kassaan.
   Ja tuon hänen kirjoituksensa perusteella voimme hyvin päätellä onko (ollut) tyhmä. Vaikka olisi trolli kyseessä.

   Lainaa

  42. Kopioitu Metsätonttu 17.5.2024 10:10
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   JakkeTee: En usko että kannattaa Elinalle tätä näin selittää... Elina: kaverisi on vaan kivemman näköinen - siks tää on ihan oikein ja menee tasan.
   Story of my life. Kivemman näköinen kaverini sai aina enemmän ja pyytämättä nuoruudessamme. Enkä nyt tarkoita veronpalautuksia. Ei tuntunut oikealta.

   Lainaa

  43. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Itseasiassa: Piti vielä kaivaa se artikkeli yle.fi/a/74-20063208
   Kiitos linkistä! Oli kyllä tosiaan varsin silmiä avaava artikkeli. Etenkin tuo lainaus pakottavasta tarpeesta laskea rahan riittävyyttä ja kauanko säästöillä selviää. Teen ihan samaa, jos nyt en päivittäin niin viikoittain.

   Lainaa

  44. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Itseasiassa: Mulle ainakin on jostain syystä iso kynnys käyttää sijoituksia tai säästöjä. Olen kyllä miettinyt, mikä se riittävän paha päivä on jotta niihin taivun. Tämä tulee todennäköisesti lapsuuden ja oman menneisyyteni taloudellisesta turvattomuudesta, vasta lähiaikoina olen alkanut sitä miettiä. Näkyy myös siinä, että [...]
   ”vasta lähiaikoina olen alkanut sitä miettiä”
   Väärin.
   Joko aiot alkaa lähiaikoina sitä miettimään tai olet alkanut viime aikoina sitä miettimään.
   Lähiajat ovat tulevaisuutta.
   Viime ajat menneisyyttä.

   Lainaa

  45. Miehevä sankari 17.5.2024 19:45
   Tulos: -4 (12 ääntä)
   Tuhma susi: ”vasta lähiaikoina olen alkanut sitä miettiä” Väärin. Joko aiot alkaa lähiaikoina sitä miettimään tai olet alkanut viime aikoina sitä miettimään. Lähiajat ovat tulevaisuutta. Viime ajat menneisyyttä.
   ”Alkaa miettiä”, ei ”alkaa miettimään”.

   Lainaa

  46. Autokoulun käynyt dinosaurus 17.5.2024 21:03
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Miehevä sankari: ”Alkaa miettiä”, ei ”alkaa miettimään”.
   Vuosi 2014 soitti ja pyysi korjaukseksi takaisin:

   Lainaa

  47. Lerppu herukka 21.5.2024 8:31
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Timmi makkara: Kertaus on opintojen äiti.
   Tässä tapauksessa: Kertaus on opintojen äityli.

   Lainaa

  48. Pahamaineinen taistelija 21.5.2024 9:07
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tylsimys: Isompaa lainanlyhennystä varten kannattaa kerätä veronpalautuksia vain jos lainan korko on alle 2%. Veronpalautukseen lisätään se 2% korko. Mutta nykyisillä pankkitilien nollakoroilla veronpalautukset on tosiaan parempi tapa säästää kuin rahan kerääminen pankkitilille. Ja niin helppoa. Satasen kuussa kun maksaa [...]
   Veronpalautukselle maksetaan 2 % vuosikorkoa helmikuun alusta maksupäivään asti. Veronpalautuksen maksupäivästä riippuen korkoa ehtii siis kertyä 5-11 kuukaudelta. Tässä vaiheessa lainan korkoa on maksettu jo huomattavasti pitemmältä ajalta... Mikäli ylimääräisiä lyhennyksiä haluaa maksaa, kannattaa se ehdottomasti tehdä sitä mukaa kun rahaa on, eikä isommalla summalla kerran vuodessa tms. höpöä. Ja veroprosentti kannattaa säätää kohdalleen viimeistään loppuvuodesta, mikäli suinkin mahdollista.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: elintaso, hitsaus, kela, korvaukset, korvaus, kuva, laulaja, mikrofoni, mätkyt, raha, toimeentulotuki, työtön, veronpalautukset, verot