Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kiinan ihmeet, osa 40

Kiinalaiset meikit – ja muita älyväläyksiä.
Kiinan ihmeet, osa 40

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 27 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Käteisvapaa rätti 16.5.2024 0:30
   Tulos: +236 (240 ääntä)
   Nyt tuli itselle uusi vastaan: tee-se-itse hammaslääkärit! En kyllä laittaisi mitään epämääräistä kiinalaista hartsihelmeä suuhuni. Tai mihinkään muuallekaan. Essillä on pointti.

   Lainaa

  2. Nuorekas jänis 16.5.2024 0:33
   Tulos: +9 (19 ääntä)
   Silikonia, silikonia vaan

   Lainaa

  3. Uusavuton lihapulla 16.5.2024 1:20
   Tulos: +162 (166 ääntä)
   En ole gynekologi enkä halua vilkaista, mutta miksi sitä kohdunkaulaa pitäisi hihnalla vetää?

   Lainaa

  4. Ontuva mustikka 16.5.2024 1:36
   Tulos: +184 (190 ääntä)
   Se apteekista ostettava paikka-aine ei ole tarkoitettu miksikään pysyväksi paikaksi, vaan on semmonen hätäratkaisu, jos nyt joku hammas lohkeaa ja jää terävä reuna hampaaseen ja oot jossain esim. lomamatkalla. Siis ihan korkeintaan muutamaksi viikoksi tarkoitettu. Menkää ihmiset sinne hammaslääkäriin, ei ne oo enää mitään kasaripainajaisia. Niihin tulehduksiin suussa voi vaikka kuolla.

   Lainaa

  5. Röyhkeä vihannes 16.5.2024 5:24
   Tulos: +15 (45 ääntä)
   Ontuva mustikka: Se apteekista ostettava paikka-aine ei ole tarkoitettu miksikään pysyväksi paikaksi, vaan on semmonen hätäratkaisu, jos nyt joku hammas lohkeaa ja jää terävä reuna hampaaseen ja oot jossain esim. lomamatkalla. Siis ihan korkeintaan muutamaksi viikoksi tarkoitettu. Menkää ihmiset sinne [...]
   Jep, hampaat on niin lähellä aivoja.

   Lainaa

  6. Peruuttamaton riikinkukko 16.5.2024 8:06
   Tulos: +129 (129 ääntä)
   Röyhkeä vihannes: Jep, hampaat on niin lähellä aivoja.
   Hammasvaurioista voi oikeasti päästä verenkiertoon mikrobeja, jotka käy hengen päälle.

   Lainaa

  7. Tulos: +96 (96 ääntä)
   Maailmalla luvattomat hammaslääkärit, kosmetologit, plastiikkakirurgit ja muuta vastaavat on ihan oikea ongelma siksi että lakeja ei valvota tai niitä ei aina edes ole. Sitten nämä sankarit ihan vapaaehtoisesti haluavat kokea nämä ongelmat ihan itse.

   Lainaa

  8. Itseasiassa 16.5.2024 8:19
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Ontuva mustikka: Se apteekista ostettava paikka-aine ei ole tarkoitettu miksikään pysyväksi paikaksi, vaan on semmonen hätäratkaisu, jos nyt joku hammas lohkeaa ja jää terävä reuna hampaaseen ja oot jossain esim. lomamatkalla. Siis ihan korkeintaan muutamaksi viikoksi tarkoitettu. Menkää ihmiset sinne [...]
   Meidän kaupungissa sinne on vain oikeasti vaikea päästä. Pääset ajanvarausjonoon ja sen jälkeen jonkun laittoman ajan jälkeen saat ehkä joskus tarkastusajan. Kaupungin päivystysajat ovat täynnä, sairaalan päivystykseen pitää olla jo niin huonossa kunnossa, ettei yksi halkeama riitä. Näin on ollut jo vuosia. Nykyään alan soitella ekana yksityisiä, kyllä se maksaa mutaa yleensä aika löytyy parissa päivässä.

   Lainaa

  9. Itseasiassa 16.5.2024 8:25
   Tulos: +90 (96 ääntä)
   Wishin meikeistä on löydetty ainakin raskasmetalleja, ihmisen virtsaa ja eläimen ulostetta. Tuskin poikkeaa paljon Temun myynnistä, joten tuossa pohjaa, jos Emma tarvitsee jotain reseptiä niihin.

   Lainaa

  10. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Uusavuton lihapulla: En ole gynekologi enkä halua vilkaista, mutta miksi sitä kohdunkaulaa pitäisi hihnalla vetää?
   Kuuluuko sitä ylipäätään vetää mihinkään suuntaan ja jos pitää niin miten päähän laitettu remmiviritys siihen auttaa? Vai olenko ymmärtänyt taas jotain väärin?

   Lainaa

  11. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Uusavuton lihapulla: En ole gynekologi enkä halua vilkaista, mutta miksi sitä kohdunkaulaa pitäisi hihnalla vetää?
   No se tuossa enemmän hämmentää, et tuo vetimellä pitäisi ainakin kuvan mukaan vetää päätä ylöspäin. Pitääkö sitä vetää niin paljon, että kohdunkaulakin alkaa nousemaan?

   Lainaa

  12. Tulos: +111 (113 ääntä)
   En tiennytkään että kohtu sijaitsee päässä. Tai ehkä kohderyhmänä vain vittupäät 🥁✨ …sori, oli pakko 🤦‍♀️

   Lainaa

  13. Tulos: +28 (34 ääntä)
   Itseasiassa: Meidän kaupungissa sinne on vain oikeasti vaikea päästä. Pääset ajanvarausjonoon ja sen jälkeen jonkun laittoman ajan jälkeen saat ehkä joskus tarkastusajan. Kaupungin päivystysajat ovat täynnä, sairaalan päivystykseen pitää olla jo niin huonossa kunnossa, ettei yksi halkeama riitä. Näin on ollut jo vuosia. Nykyään [...]
   Joo, kannattaa mennä vaan suoraan yksityiselle. Vaikka ne hinnat on kalliimmat niin ainakin hampaan saa kuntoon ennen kuin siitä tulee vielä isotöisempi (=vielä kalliimpi). Plus että itselläni on alkanut helpottaa hammaslääkäripelko kun olen käynyt yksityisellä, pelkopotilaisiin tottuneella lääkärillä. 😊 Siellä hoito ei ole yhtä hätäistä kuin kiireisellä julkisella puolella, vaan on aikaa kohdata potilas ja rauhoitella.

   Lainaa

  14. Tämä kesyhanhi 16.5.2024 15:39
   Tulos: +33 (41 ääntä)
   Itseasiassa: Meidän kaupungissa sinne on vain oikeasti vaikea päästä. Pääset ajanvarausjonoon ja sen jälkeen jonkun laittoman ajan jälkeen saat ehkä joskus tarkastusajan. Kaupungin päivystysajat ovat täynnä, sairaalan päivystykseen pitää olla jo niin huonossa kunnossa, ettei yksi halkeama riitä. Näin on ollut jo vuosia. Nykyään [...]
   Terveyskeskuksen päivystykseen pääsee aina samana päivänä kun sanoo että koskee niin paljon että ei särkylääke auta. Kun kysytään että 'auttaako särkylääke kipuun' ja siihen erehdyt sanomaan että kyllä, ihan sama vaikka tarkentaisit että pitää syödä kolme grammaa särkylääkettä että auttaa, niin et varmasti pääse päivystysajalle. Mulle kävi muutama vuosi niin että soitin päivystykseen kun lähti iso paikka hampaasta, ja vihloi vähän. Kysyttiin että auttaako särkylääke ja sanoin että auttaa, joten sain ajan 7kk päähän. Kipu hävisi jossain vaiheessa joten ei haitannut, mutta tulikin reikä sinne kuoppaan ja puolen vuoden kuluttua katkesi koko hammas. Kuului ihan sellainen rusahdus kun pureskelin jotain mikä ei ollut edes kovaa, ja sitten koski ihan helvetisti. Pääsin suoraan päivystysajalle ja kuvat kun otettiin, niin myös juuri oli katkennut joten ei muuta kuin piti poistaa kokonaan. Käytännössä puolet hampaasta ja puolet juuresta meni siinä joten ei voinut paikata mitään. Jos olisin päässyt hammaslääkäriin aikaisemmin niin mulla olisi vieläkin se hammas paikoillaan. Eikä ketään siellä kiinnosta vaikka se olikin ihan puhtaasti kaupungin vika että se hammas katkesi ja piti poistaa. Sen jälkeen aina kun on paikka lähtenyt niin oon soittanut päivystykseen ja sanonut että koskee paljon, ja aina olen saanut ajan päivystykseen samalle päivälle. Kai se hammaslääkäri näkee ettei siellä ole mitään hirveän vakavaa mutta jos potilas sanoo että koskee niin pitäähän sille jotain tehdä. Suosittelen.

   Lainaa

  15. Ihkauusi myyrä 16.5.2024 16:01
   Tulos: -5 (19 ääntä)
   Itseasiassa: Wishin meikeistä on löydetty ainakin raskasmetalleja, ihmisen virtsaa ja eläimen ulostetta. Tuskin poikkeaa paljon Temun myynnistä, joten tuossa pohjaa, jos Emma tarvitsee jotain reseptiä niihin.
   Oisko sulla jotain linkkiä tämmöseen löytöön?

   Lainaa

  16. Laho haukka 16.5.2024 16:04
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Sam: No se tuossa enemmän hämmentää, et tuo vetimellä pitäisi ainakin kuvan mukaan vetää päätä ylöspäin. Pitääkö sitä vetää niin paljon, että kohdunkaulakin alkaa nousemaan?
   Olisiko taustalla konekäännösvirhe? Sana "cervix" voi tarkoittaa sekä kohdunkaulaa että kaulaa.

   Lainaa

  17. Taivutettu metsämarja 16.5.2024 17:36
   Tulos: +44 (48 ääntä)
   Tämä kesyhanhi: Terveyskeskuksen päivystykseen pääsee aina samana päivänä kun sanoo että koskee niin paljon että ei särkylääke auta. Kun kysytään että 'auttaako särkylääke kipuun' ja siihen erehdyt sanomaan että kyllä, ihan sama vaikka tarkentaisit että pitää syödä kolme grammaa särkylääkettä että auttaa, niin et varmasti pääse [...]
   Mulla halkesi kerran hampaasta noin 1/3 irtipoikki kokonaan. Ajanvaraajalle piti tosiaan valehdella että se on kipeä, vaikka ei ainakaan vielä siinä vaiheessa ollut, jotta sain ajan samalle päivälle. Enhän pystynyt syömään mitään ennen kuin se oli fiksattu. Hammaslääkäri sitten sanoi vastaanotolla ihan suoraan, että hyvä että valehtelit, tämän kanssa ei olisi voinut jäädä yhtään odottamaan. Tietysti toivoisi, että ajanvarauksessakin olisi riittävä ammattitaito arvioida kiireellisyyttä. Tai sitten ihan vaan, että nuo jonot saataisiin hallintaan.

   Lainaa

  18. Tottelematon meduusa 16.5.2024 20:16
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Hammasvaurioista voi oikeasti päästä verenkiertoon mikrobeja, jotka käy hengen päälle.
   Sukulainen kuoli verenmyrkytykseen korjaamattomasta hampaasta.

   Lainaa

  19. Kykenemätön metsämarja 17.5.2024 6:59
   Tulos: -22 (28 ääntä)
   Itseasiassa: Wishin meikeistä on löydetty ainakin raskasmetalleja, ihmisen virtsaa ja eläimen ulostetta. Tuskin poikkeaa paljon Temun myynnistä, joten tuossa pohjaa, jos Emma tarvitsee jotain reseptiä niihin.
   Ja ufoja ja pieniä vihreitä miehiä. Luin netistä.

   Lainaa

  20. Leppeä näätä 17.5.2024 12:13
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Petulla vahva elämäm koulu.

   Lainaa

  21. Itseasiassa 17.5.2024 13:41
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Tämä kesyhanhi: Terveyskeskuksen päivystykseen pääsee aina samana päivänä kun sanoo että koskee niin paljon että ei särkylääke auta. Kun kysytään että 'auttaako särkylääke kipuun' ja siihen erehdyt sanomaan että kyllä, ihan sama vaikka tarkentaisit että pitää syödä kolme grammaa särkylääkettä että auttaa, niin et varmasti pääse [...]
   Ei meillä pääse edes silloin. Pitää päästä ensimmäisenä aamulla soittojonosta läpi, jos ei pääse niin ilmoitetaan vain, että päivystysajat on tältä päivältä lippu ja kokeile huomenna uudelleen. Joskus ehdottavat sairaalan päivystystä tai päätät soittaa sinne, niin siellä lähdetään siitä, että onko naamassa turvotusta, auttaako Burana, onko kuumetta jne. Sitten käsketään syödä sitä Buranaa seuraavaan päivään. Näin ne liian vähäiset lääkärit ja resurssit näkyvät, kun jonoissa olevat yrittävät saada nopeammin apua julkiselta, niin kukaan ei enää pääse mihinkään.

   Lainaa

  22. Itseasiassa 17.5.2024 13:42
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Ihkauusi myyrä: Oisko sulla jotain linkkiä tämmöseen löytöön?
   Koita Googlea, mä löysin sillä nopeasti.

   Lainaa

  23. Juonitteleva herne 17.5.2024 19:56
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Itseasiassa: Meidän kaupungissa sinne on vain oikeasti vaikea päästä. Pääset ajanvarausjonoon ja sen jälkeen jonkun laittoman ajan jälkeen saat ehkä joskus tarkastusajan. Kaupungin päivystysajat ovat täynnä, sairaalan päivystykseen pitää olla jo niin huonossa kunnossa, ettei yksi halkeama riitä. Näin on ollut jo vuosia. Nykyään [...]
   Meillä ei vastattu edes puhelimeen. Sitten soitin yksityiselle ja sain ajan just silloin kuin mulle sopi. Toki se maksoi kaikkineen (tutkimus + parin reiän paikkaus + hammaskiven poisto) vajaa 500€.

   Lainaa

  24. Myrskyisä herukka 17.5.2024 20:23
   Tulos: -9 (19 ääntä)
   Itseasiassa: Koita Googlea, mä löysin sillä nopeasti.
   Eli ei ole mitään lähdettä tällekään uskomukselle. No, eipä sitä kukaan tainnut oikeasti odottaakaan.

   Lainaa

  25. Laittaisitko raskasmetallia huuleen? 18.5.2024 6:48
   Tulos: +12 (18 ääntä)

   Lainaa

  26. Haudankaivaja 18.5.2024 12:28
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Nuo Temun verkkokaupan käännökset on huvittavia. Tilailin sieltä pari laitetta niskan hierontaan ja niiden esitteissä niskakipu oli käännetty kohdunkaulan tulehdukseksi. Toivottavasti lääkärit ei käytä samaa kääntäjää.

   Lainaa

  27. Kankea ilves 18.5.2024 13:57
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Laittaisitko raskasmetallia huuleen?: Valehteleeko YLE? https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/04/29/mot-testasi-mita-kiinasta-tilatut-halpismeikit-oikeasti-sisaltavat-huulipunasta
   Ei YLE varmaankaan aina valehtele. Kertoohan se linkkaamassasi jutussa mm. että "Tulokset olivat negatiiviset.Yksikään testatuista tuotteista ei sisältänyt bakteereja raja-arvoja ylittäviä määriä." "Yhdysvalloissa poliisi on löytänyt [...]. Suomen Tulli ei ole törmännyt vastaavaan." "...YHDEN meikin kohdalla alkuaineita löytyi merkittävä määrä.." Samaan aikaan Suomessa ja muualla EU:ssa: "Vuonna 2023 Suomen markkinoilta löydettiin 11 lilialia sisältävää kosmetiikkatuotetta" - Tukes "ne sisälsivät myös aineita, jotka aiheuttivat muun muassa silmien punoitusta, kutinaa, ärsytystä, iiriksen värjäytymistä ja silmän rasvakudoksen surkastumista, jolloin silmä painuu kuoppaan." -YLE "useista markkinoilla olevista ripsi- ja kulmakarvaravinteista löytyi luvattomia lääkeaineita. 26 markkinoilla olevasta tuotteesta yhdeksän sisälsi luvattomia aineita. Kolmen tuotteen paketissa aineita ei edes mainittu." -YLE

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: apteekki, hammas, hampaat, kaulan venytys, kiina, meikit, paikka, paikka-aine, temu, wish

 • Uusimmat

 • Kategoriat