Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 47

Tarvitseeko Suomi aseita ollenkaan?
Puskaradio suhisee, osa 47

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 54 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Läpimätä ahma 10.10.2023 0:19
   Tulos: +424 (436 ääntä)
   Jumala antanut anteeksi, kaikki ok. Pitäisköhän alkaa uskovaiseksi, kaikki olisi sen jälkeen niin paljon yksinkertaisempaa.

   Lainaa

  2. Tulos: +228 (240 ääntä)
   Jumala ei anna kenellekään anteeksi jos tekoa ei edes yritä sovittaa maallisessa oikeudessa.

   Lainaa

  3. Läpimätä ahma 10.10.2023 0:35
   Tulos: +89 (113 ääntä)
   Napael: Jumala ei anna kenellekään anteeksi jos tekoa ei edes yritä sovittaa maallisessa oikeudessa.
   Kyllä jumala armahtaa. Toni Halme ei.

   Lainaa

  4. Internetitön mato 10.10.2023 0:44
   Tulos: +282 (296 ääntä)
   Jos ei ole varaa taksiin, ei pidä käyttää vähiä rahojaan alkoholiin

   Lainaa

  5. Säälittävä apina 10.10.2023 0:46
   Tulos: +120 (130 ääntä)
   Nyt ei oikein yhdistä Marjan ja Sannan ajatustenjuoksun kanssa. Umpinaisenako sen koiran pitäisi olla? Kusta kun on vähän vaikea kerätä pussiin, koiranpaskan ymmärtäisin. Sannalle Naantalin Resortti-mikälie on ilmeisesti turvakupla, johon vieraan vallan valloittajat eivät pääse, eikä siellä täten tarvitse heilua aseiden kanssa. Koko Suomi voikin ahtautua sinne piiloon.

   Lainaa

  6. Jeesus Putlerilainen 10.10.2023 0:47
   Tulos: +176 (180 ääntä)
   Taisi Raimo itse olla liikenteessä.

   Lainaa

  7. Pinttynyt luumu 10.10.2023 1:36
   Tulos: +150 (226 ääntä)
   Läpimätä ahma: Jumala antanut anteeksi, kaikki ok. Pitäisköhän alkaa uskovaiseksi, kaikki olisi sen jälkeen niin paljon yksinkertaisempaa.
   Taas hyvä esimerkki siitä miten uskovaiset koittaa olla kaiken maallisen yläpuolella anteeksiannon kautta. Maailma olisi niin paljon parempi paikka ilman uskontoja. Suurin osa sodista käydään "vääräuskoisia" vastaan.

   Lainaa

  8. Sinkitön kesyhanhi 10.10.2023 2:14
   Tulos: +134 (140 ääntä)
   Raimo, epäilemättä Jumala kyllä antaa anteeksi kaiken, mitä kukakin sattuu katumaan, mutta täällä maan päällä asiat pitäisi kuitenkin selvitellä ihan ihmisten kesken.

   Lainaa

  9. Kaarnasta veistetty paimen 10.10.2023 2:16
   Tulos: +113 (125 ääntä)
   Riittävän vahvat Puolustusvoimat, jotka aktiivisesti harjoittelevat maanpuolustusta lisäävät turvallisuudentunnetta, eivät vähennä.

   Lainaa

  10. Tulos: +110 (122 ääntä)
   Kyllä se Sannakin sitten itkee turvallisuudentunteensa puolesta niitä poikia hakemaan pyssyt kotoaan, ja toivoo, että niiden käyttöä ois myös harjoiteltu siellä harjoituksissa, kun päähän tippuu muutakin kuin golfpalloja (oikeesti, monestako tän tyypin päänuppi on jo ottanut osumaa??).

   Lainaa

  11. Kujeileva apina 10.10.2023 2:52
   Tulos: +67 (73 ääntä)
   Eiks raamatussa sanota jotenkin, että pitää noudattaa esivaltaa, mutta jos esivallan lait ja Jumalan lait ovat ristiriidassa, niin sit esivallan lakeja ei pidä noudattaa ja kun raamatussa Jumala tuomitsee juomarit tai ainakaan ne ei pääse taivasten valtakuntaan, miksi Jumala katsoisi Raimon kaverin toimia sormien lävitse? 🤔

   Lainaa

  12. Liittoutumaton pussieläin 10.10.2023 6:00
   Tulos: +91 (91 ääntä)
   Tarpeeksi kun elämässä perseilee ja vetoaa jumalan anteeksiantoon niin voi olla että löytää tiensä luojan luokse keskivertoa nopeammin

   Lainaa

  13. Kulunut puuma 10.10.2023 6:38
   Tulos: -133 (167 ääntä)
   Pinttynyt luumu: Taas hyvä esimerkki siitä miten uskovaiset koittaa olla kaiken maallisen yläpuolella anteeksiannon kautta. Maailma olisi niin paljon parempi paikka ilman uskontoja. Suurin osa sodista käydään "vääräuskoisia" vastaan.
   Suurin osa hyväntekeväisyydestä tehdään uskonnon kautta. Niin aineellinen kuin henkinenkin. Sotahullut sotivat joka tapauksessa. Ei uskonto ole ketään tappanut, mutta pelastanut miljoonia. Uskokoot jos tahtovat.

   Lainaa

  14. Painoton patsas 10.10.2023 6:49
   Tulos: +74 (80 ääntä)
   Uskonnot, tuo ikiaikainen tekosyy.

   Lainaa

  15. Tukintolvana 10.10.2023 7:23
   Tulos: +97 (121 ääntä)
   Kulunut puuma: Suurin osa hyväntekeväisyydestä tehdään uskonnon kautta. Niin aineellinen kuin henkinenkin. Sotahullut sotivat joka tapauksessa. Ei uskonto ole ketään tappanut, mutta pelastanut miljoonia. Uskokoot jos tahtovat.
   Ristiretket, anyone? Ne on uskonnon nimissä tehtyjä sotaretkiä. Yksi näin esimerkkinä.

   Lainaa

  16. Vesitiivis raadonsyöjä 10.10.2023 7:23
   Tulos: +20 (46 ääntä)
   Sinkitön kesyhanhi: Raimo, epäilemättä Jumala kyllä antaa anteeksi kaiken, mitä kukakin sattuu katumaan, mutta täällä maan päällä asiat pitäisi kuitenkin selvitellä ihan ihmisten kesken.
   Noup, ei tarvitse. Sehän on uskontojen neronleimaus että vastuun tekemisistään voi ulkoistaa yliluonnolliselle entiteetille. Katumuksella saatu Anteeksianto on automaattinen toiminto niissä.

   Lainaa

  17. Tulos: +80 (84 ääntä)
   Tennistreeneissäkin jätetään mailat autoon tai kotiin. Sitten turnauksessa saa käyttää mailaa.

   Lainaa

  18. Työkyvytön karjalanpiirakka 10.10.2023 7:59
   Tulos: -9 (17 ääntä)
   Säälittävä apina: Nyt ei oikein yhdistä Marjan ja Sannan ajatustenjuoksun kanssa. Umpinaisenako sen koiran pitäisi olla? Kusta kun on vähän vaikea kerätä pussiin, koiranpaskan ymmärtäisin. Sannalle Naantalin Resortti-mikälie on ilmeisesti turvakupla, johon vieraan vallan valloittajat eivät pääse, eikä siellä [...]
   Voi olla ettei koira kohdellaan huonosti.

   Lainaa

  19. Tulos: -72 (102 ääntä)
   Tukintolvana: Ristiretket, anyone? Ne on uskonnon nimissä tehtyjä sotaretkiä. Yksi näin esimerkkinä.
   Ei kai se ole uskontojen vika jos uskontoja käytetään väärin. Ristiretkistä alkaa olla kulunut 1000 vuotta. Vastaava ei enää länsimaisessa ajattelussa onnistuisi. Nyky-uskontoja tuskin kannattaa teilata noin vanhojen tapausten perusteella. Löytyy tuoreempaakin materiaalia sellaisista uskonnoista jotka eivät ole kehittyneet vuosisatojen varrella.

   Lainaa

  20. Hyppelevä bataatti 10.10.2023 8:46
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Kujeileva apina: Eiks raamatussa sanota jotenkin, että pitää noudattaa esivaltaa, mutta jos esivallan lait ja Jumalan lait ovat ristiriidassa, niin sit esivallan lakeja ei pidä noudattaa ja kun raamatussa Jumala tuomitsee juomarit tai ainakaan ne ei pääse taivasten valtakuntaan, miksi Jumala katsoisi Raimon kaverin toimia sormien lävitse? 🤔
   Raimoa kaduttaa aina krapulassa, joten anteeksianto on taattu.

   Lainaa

  21. Tulos: +19 (33 ääntä)
   Kujeileva apina: Eiks raamatussa sanota jotenkin, että pitää noudattaa esivaltaa, mutta jos esivallan lait ja Jumalan lait ovat ristiriidassa, niin sit esivallan lakeja ei pidä noudattaa ja kun raamatussa Jumala tuomitsee juomarit tai ainakaan ne ei pääse taivasten valtakuntaan, miksi Jumala katsoisi Raimon kaverin toimia sormien lävitse? 🤔
   No siis niinhän se Jesse ja opetuslapsensa ryyppäsivät itsekin menemään Raamatun tarinoissa minkä sattuu ja vanhana puostokemistinä piti itsekin pontikkapannun tulilla tarinoiden mukaan. Olihan Jesse alan pioneeri kun muut sai vain ihmetellä miten se tekee vedestä viinaa.  Ei oman itsensä isällä ole mitään naputtamista jos muutkin vähän sattuu ottamaan kuppia.

   Lainaa

  22. Tulos: +65 (79 ääntä)
   Kulunut puuma: Suurin osa hyväntekeväisyydestä tehdään uskonnon kautta. Niin aineellinen kuin henkinenkin. Sotahullut sotivat joka tapauksessa. Ei uskonto ole ketään tappanut, mutta pelastanut miljoonia. Uskokoot jos tahtovat.
   No ei mihinkään muuhun syyhyn vedoten ole tapettu enempää ihmisä, kun uskontoon vedoten. 
   Taas lähi-idässä uskovaiset tappaa toisiaan, pelkästään uskonnon takia.

   Lainaa

  23. Meluisa aprikoosi 10.10.2023 10:47
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Hyvä tietää Raimo. kaikki siis ok, asia on käsitelty.

   Lainaa

  24. It's a deal 10.10.2023 11:58
   Tulos: -38 (62 ääntä)
   Sam: No ei mihinkään muuhun syyhyn vedoten ole tapettu enempää ihmisä, kun uskontoon vedoten. Taas lähi-idässä uskovaiset tappaa toisiaan, pelkästään uskonnon takia.
   Totta, jos jätetään laskuista pois raha, maa-alueet, resurssit sekä työvoiman sekä raaka-aineiden osalta, poliittiset intressit, idän ja lännen välinen asetelma, vallankumoukset ja ihmisten yleinen vallanhimo. Uskonnollinen motivaatio maailmansodissa oli erittäin alhainen. Ristiretket dokumentoitiin niin hyvin, että niistä puhutaan enemmän. Suomeen tehtiin kolme, mutta olemme päässeet niistä ihan kivasti jo yli, edes isovanhemmat eivät ikävöi ihmisten uhraamista kuin korkeintaan juhannuksena.
   https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_by_death_toll

   Lainaa

  25. Lukenut herkkuruoka 10.10.2023 12:12
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Siinähän tuli kaks asiaa kerralla selväksi. Rekkari ylhäällä ja vielä tunnustus että on ajettu lainki kannalta kyseenalaisissa promilleissa.

   Lainaa

  26. Kofeiiniton mäyrä 10.10.2023 13:09
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   ”Tuttavan puolesta ilmoittelen.” -Raimo

   Lainaa

  27. Polarisoitunut alokas 10.10.2023 14:07
   Tulos: +44 (52 ääntä)
   Sam: No ei mihinkään muuhun syyhyn vedoten ole tapettu enempää ihmisä, kun uskontoon vedoten. Taas lähi-idässä uskovaiset tappaa toisiaan, pelkästään uskonnon takia.
   Näin se on. Allahu akbaria huudetaan kun tapetaan vääräuskoisia. Ja aina se jumala/jahve/allah on omalla puolella ja siltä haetaan siunausta. Toisella puolella se ei ole. Raamatussakin oikein käsketään tappaa vääräuskoiset ja jahve kannustaa.

   Lainaa

  28. Tulos: +60 (62 ääntä)
   Sam: No ei mihinkään muuhun syyhyn vedoten ole tapettu enempää ihmisä, kun uskontoon vedoten. Taas lähi-idässä uskovaiset tappaa toisiaan, pelkästään uskonnon takia.
   Israelin-Palestiinan konfliktissa on taustalla kyllä aika monta muutakin tekijää kuin uskonto, vaikka se toki näyttelee isoa roolia siinä. Usein uskonto on kätevä oikeutus omille toimilleen ennemmin kuin se perimmäinen syy.

   Lainaa

  29. Tulos: +6 (32 ääntä)
   Kulunut puuma: Suurin osa hyväntekeväisyydestä tehdään uskonnon kautta. Niin aineellinen kuin henkinenkin. Sotahullut sotivat joka tapauksessa. Ei uskonto ole ketään tappanut, mutta pelastanut miljoonia. Uskokoot jos tahtovat.
   Vai, että henkinen hyväntekeväisyys. Siitähän on varsin paljon iloa ja hyötyä.

   Lainaa

  30. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Moinen asekammo on kyllä asia, joka itsellä menee yli hilseen. Sitä paitsi eikö sen pitäisi olla lohduttavaa, että niiden käyttöä ja käsittelyä harjoitellaan, eikä vain vedetä hatusta jos ja kun sitten käytetään?

   Lainaa

  31. Ajastettu hyttynen 10.10.2023 17:15
   Tulos: +41 (51 ääntä)
   just: Israelin-Palestiinan konfliktissa on taustalla kyllä aika monta muutakin tekijää kuin uskonto, vaikka se toki näyttelee isoa roolia siinä. Usein uskonto on kätevä oikeutus omille toimilleen ennemmin kuin se perimmäinen syy.
   Sitähän sillä haetaan eli oikeutusta. ME olemme oikeassa ja JUMALA on meidän puolellamme. Tosin toisella puolella sama homma. Ja niinkuin uskovaiset toitottaa että "se on se sama jumala joka uskonnossa", niin mikä sekoboltsi se semmoinen on? Omnipotenttina pitäisi vähän ilmestyä molemmille puolille ja komentaa, että aseet pois ja eläkää sovussa. Samaan tapaan kuin ilmestyi (kuulemma) aikoinaankin ja on käskeny juutalaisten tappaa kaiken maailman heettiläiset, kanaanilaiset ja muut "koska luvattu maa", "valittu kansa" ja "jumala on meidän puolellamme". Ja samat islamissa, siellä jopa "pyhä sota".

   Lainaa

  32. Taipuisa sika 10.10.2023 17:40
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   nomutta: Ei kai se ole uskontojen vika jos uskontoja käytetään väärin. Ristiretkistä alkaa olla kulunut 1000 vuotta. Vastaava ei enää länsimaisessa ajattelussa onnistuisi. Nyky-uskontoja tuskin kannattaa teilata noin vanhojen tapausten perusteella. Löytyy tuoreempaakin materiaalia sellaisista uskonnoista jotka eivät ole kehittyneet vuosisatojen varrella.
   Ihmiset ovat hyviä keksimään selityksiä kaikelle toiminnalleen, niin hyvälle kuin pahalle. Sillä ei ole väliä onko toiminnan ja selityksen välillä mitään todellista yhteyttä. Uskovaiset tekevät hyvää ja pahaa, aivan kuten muutkin.
   On argumentaatiovirhe uskovaisten puolelta antaa kaikki kunnia hyvistä teoistaan uskonnolleen, ja syyttää kaikesta uskonnon nimissä tehdystä pahasta ihmisiä. Aivan samoin on argumentaatiovirhe syyttää uskontoja kaikesta pahasta, mitä uskovaiset tekevät, mutta kiistää että uskonto voi kannustaa ihmisiä tekemään hyvää.
   Jos uskonnot häviäisivät maailmasta, ihmiset eivät olennaisesti muuttuisi. Aina löytyy vallanhimoisia valehtelijoita, (joista osa uskoo omiin valheisiinsa), ja moraalittomia ihmisiä, jotka tekevät mitä vain hirveyksiä, kunhan voivat uskotella itselleen sen olevan jostain syystä hyvä juttu. Ja aina löytyy ihmisiä, jotka tekevät pyyteettömästi hyvää läheisilleen ja tuntemattomille. Ja kaikkea siltä väliltä. Jos uskovainen ei perustelisi tekojaan uskonnolla, hän perustelisi niitä jollain muulla.

   Lainaa

  33. Reseptivapaa Dinosaurus 10.10.2023 17:53
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Läpimätä ahma: Kyllä jumala armahtaa. Toni Halme ei.
   Hulvaton mielikuva siitä, kun taivaan porteilla onkin Pietarin sijasta Tony Halme portsarina!

   Lainaa

  34. Taitamaton alligaattori 10.10.2023 18:16
   Tulos: +43 (55 ääntä)
   Taipuisa sika: Ihmiset ovat hyviä keksimään selityksiä kaikelle toiminnalleen, niin hyvälle kuin pahalle. Sillä ei ole väliä onko toiminnan ja selityksen välillä mitään todellista yhteyttä. Uskovaiset tekevät hyvää ja pahaa, aivan kuten muutkin. On argumentaatiovirhe uskovaisten puolelta antaa kaikki kunnia hyvistä teoistaan [...]
   No eipähän ainakaan puolustelisi uskonnolla. Sehän on siis ylhäältä johdettu setämiesten kirjakerho missä luetaan satukirjoja ja tulkitaan sitä niin, että setämiehet saa pitää valtaa hallussa. Rangaistusten pitää olla voimakkaita jotta elettäisiin pelossa eikä erottaisi kyseisestä uskonnosta. Kristityt on pääasiassa luopunut rankaisemisesta (ehkä yhteisön ulkopuolelle jättämistä lukuunottamatta), muslimeilla uskonnosta luopumisen hinta on kuolema. Ja tätä koko pakettia kutsutaan uskonnoksi. Missään kohtaa ei tarvitse oikeasti uskoa mihinkään kun vaan tekee niinkuin sanotaan. Aivopesua siis.
   Sen sijaan henk.koht. usko on ihan eri asia. Itse voi tutkia henkistä puoltansa ja löytää mitä sattuu löytämään. Se että joku toinen kertoo mitä sun pitää löytää ja miten sen suhteen pitää toimia on sitten taas sitä uskontoa.

   Lainaa

  35. Itseasiassa 10.10.2023 18:21
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Internetitön mato: Jos ei ole varaa taksiin, ei pidä käyttää vähiä rahojaan alkoholiin
   Jos rahat meni kolehtiin ja joi ehtoollisviinit.

   Lainaa

  36. Itseasiassa 10.10.2023 18:24
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Kujeileva apina: Eiks raamatussa sanota jotenkin, että pitää noudattaa esivaltaa, mutta jos esivallan lait ja Jumalan lait ovat ristiriidassa, niin sit esivallan lakeja ei pidä noudattaa ja kun raamatussa Jumala tuomitsee juomarit tai ainakaan ne ei pääse taivasten valtakuntaan, miksi Jumala katsoisi Raimon kaverin toimia sormien lävitse? 🤔
   Halua ön tietää tämön lainkohdan. Olisi nimittäin käyttöä, kun joutuu välillä olemaan sellaisten lahkolaisten kanssa tekemisissä, jotka eivät halua noudattaa maallisia lakeja, vaan päättävät ihan itse. Eli siis taputtelevat asian, jotta ei seurakunnan maine mene.

   Lainaa

  37. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Taipuisa sika: Ihmiset ovat hyviä keksimään selityksiä kaikelle toiminnalleen, niin hyvälle kuin pahalle. Sillä ei ole väliä onko toiminnan ja selityksen välillä mitään todellista yhteyttä. Uskovaiset tekevät hyvää ja pahaa, aivan kuten muutkin. On argumentaatiovirhe uskovaisten puolelta antaa kaikki kunnia hyvistä teoistaan [...]
     Näinhän se on. Olen lukenut todella mielipuolisia selityksiä tutkimuksesta, joka tehtiin uskonnollisista vangeista (USA'ssa): joku yksi oli katunut koska uskonto ja tosiaan yrittänyt sovittaa, mutta ollut ollenkaan tavatonta pyytää anteeksi etukäteen, jotta jos kävisi sitten keikan aikana huonosti (ihan ryöstön, ei minkään pyhän sodan), niin pääsisi taivaaseen kuitenkin. 
     Itse en hyväntekeväisyysjärjestöissä, joissa toimin, ole tavannut ketään, jonka motivaatio olisi muu kuin helpottaa hätää juuri nyt tässä maailmassa, jos joku on uskonnollinen niin eivät ole maininneet. Uskonnossa on vähän se huono puoli, että jos tosissaan uskoo että tuonpuoleisessa saadaan oikeutta sitten, niin miten se tämänpuoleisen oikeus? 
     Toisaalta, en toimi uskonnollisissa järjestöissä, varmaan sielläkin on hyviä tyyppejä. Ihmiset yleensä ensin keksivät mitä haluavat tehdä -pelastaa kaiken koska kärsimys aiheuttaa itselle vatsakipua, tai ehkä raiskata ja tappaa -ja sitten keksivät jonkun syyn miksi tämä on oikein, jälkeenpäin.
     Katson henkilökohtaitsesti järjestäytyneen uskonnon vahingolliseksi, koska vaikka meillä kaikilla tietysti on omat taikauskomme, mieltymyksemme, ja vaikka rakkaudenkohteemme joita emme voi järjellä selittää, alkaa mennä Maria Nordiniksi jos oletetaan että muidenkin pitäisi uskoa uskomattomiin, koska minun vatsassani nyt tuntuu siltä. Enhän minä voi vaatia, että sinun pitäisi syödä perunoita koska minä pidän niistä, miksi jotkut ihan vakavissaan vaativat, että et saa vaikkapa tarpeellista aborttia tai eutanasiaa, koska minun jumalani ei tykkää? Yhdyskunnan pitäisi toimia siltä pohjalta, että todisteita pitää olla, ennen kuin voi vaatia muilta mitään -"MUTKUN MUSTA TUNTUU SILTÄ!!!" ei riitä. Toki saa tuntua, mutta ei se muille kuulu, yhteiset päätökset pitäisi voida tehdä rationaaliselta pohjalta. Etiikka on toki filosofian alalajina oma tieteenlajinsa, ei täällä miten tahansa voi hillua, mutta sen, kuten muidenkin tieteiden, pitää muuttua kun tietoa tulee lisää. Esim. ei-ihmiseläinten kognitiosta tiedämme nyt ihan eri lailla kuin vaikka 50 vuotta sitten, ja se vaikuttaa asiaan.
     Jos Raimo "kaverin puolesta kirjoittelen" oikeasti katuisi, hän menisi ilmoittautumaan itse ja kohtaisi seuraukset. Se on vähän niin kuin mitä katuminen tarkoittaa.

   Lainaa

  38. Ottava krokotiili 10.10.2023 20:15
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Taitamaton alligaattori: Kristityt on pääasiassa luopunut rankaisemisesta (ehkä yhteisön ulkopuolelle jättämistä lukuunottamatta), muslimeilla uskonnosta luopumisen hinta on kuolema. Ja tätä koko pakettia kutsutaan uskonnoksi. Missään kohtaa ei tarvitse oikeasti uskoa mihinkään kun vaan tekee niinkuin sanotaan. Aivopesua siis.
   Kristittyjä ovat muutkin kuin tapakristityt, ja muslimeita muutkin kuin terroristit. Islaminuskoiset eivät ole mikään homogeeninen joukko, jotka kaikki uskovat samaan Koraanin tulkintaan sen enempää kuin kristitytkään samaan versioon Raamatusta. Kyllä, on olemassa fundamentalistimuslimeita, joiden mielestä uskonnosta luopuvat, ja mahdollisesti muutkin vääräuskoiset, pitäisi tappaa. Pitäisikö koko Islam kieltää, koska jotkut tulkitsevat Koraania noin? Päteekö sama kristinuskoon, koska jotkut haluavat tulkita Raamattua kirjaimellisesti? Entä pitäisikö ateismikin kieltää samaan syssyyn, koska on olemassa ateisteja, joiden mielestä kaikki uskovaiset pitäisi tappaa. Ne, jotka uskovat johonkin vaaralliseen tulkintaan mistä tahansa uskonnosta tai ideologiasta, pitäisi saada terapiaan ja kouluun. Ne, joille uskonto on henkilökohtainen asia, joka ei vaikuta uskovaisen näkemykseen muiden oikeuksista, saavat aivan vapaasti uskoa mihin lystäävät.

   Lainaa

  39. Gluteeniton hyönteinen 11.10.2023 2:47
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Sannan kanssa olen samaa mieltä siitä, että mielikuva uhasta Naantalissa on saada golfpallosta päähänsä. Padelonnettomuus lienee uusimpia turvallisuusuhkia. Olettaen toki, että kyseessä on kisat eikä harkat tai hupipeluu, jolloin mailat tietenkin on jätetty Audin tai Mersun takapenkille jottei kukaan pelästy!

   Lainaa

  40. Kirpeä ahven 11.10.2023 6:41
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Tukintolvana: Ristiretket, anyone? Ne on uskonnon nimissä tehtyjä sotaretkiä. Yksi näin esimerkkinä.
   Jos yhtään tarkemmin perehtyy aiheeseen niin tajuaa kyllä että niissä oli enemmän taustalla eri tahojen oma etu kuin mikään ideologia.

   Lainaa

  41. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Säälittävä apina: Nyt ei oikein yhdistä Marjan ja Sannan ajatustenjuoksun kanssa. Umpinaisenako sen koiran pitäisi olla? Kusta kun on vähän vaikea kerätä pussiin, koiranpaskan ymmärtäisin. Sannalle Naantalin Resortti-mikälie on ilmeisesti turvakupla, johon vieraan vallan valloittajat eivät pääse, eikä siellä [...]
   Kymmenen tikkua laudalla.

   Lainaa

  42. Onnekas robotti 11.10.2023 10:37
   Tulos: -2 (14 ääntä)
   Runkkis: Moinen asekammo on kyllä asia, joka itsellä menee yli hilseen. Sitä paitsi eikö sen pitäisi olla lohduttavaa, että niiden käyttöä ja käsittelyä harjoitellaan, eikä vain vedetä hatusta jos ja kun sitten käytetään?
   Mun mielestä taas on ihan tervettä kammoksua aseita.

   Lainaa

  43. Itsevarma kirsikka 11.10.2023 11:26
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Kirpeä ahven: Jos yhtään tarkemmin perehtyy aiheeseen niin tajuaa kyllä että niissä oli enemmän taustalla eri tahojen oma etu kuin mikään ideologia.
   Tottakai on mutta Gott mit uns ja sillä näitä alamaisille perustellaan että saadaan joukot kasaan.

   Lainaa

  44. rottanpää 11.10.2023 22:13
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Oonko ainut, joka luki Iitan postauksen asettelun vuoksi runona? :D

   Lainaa

  45. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Lukenut herkkuruoka: Siinähän tuli kaks asiaa kerralla selväksi. Rekkari ylhäällä ja vielä tunnustus että on ajettu lainki kannalta kyseenalaisissa promilleissa.
   Joo ois kannattanut olla hiljaa vaan, niin ei olisi varmaan tulossa syytettä rattijuoppoudesta vaan pelkästään pyöräilijän kolhimisesta ja pakoon karauttamisesta. Kumpikohan on suurempi criminal mastermind, Raimo vai Riikka?

   Lainaa

  46. Rahakas hylje 12.10.2023 1:32
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Kujeileva apina: Eiks raamatussa sanota jotenkin, että pitää noudattaa esivaltaa, mutta jos esivallan lait ja Jumalan lait ovat ristiriidassa, niin sit esivallan lakeja ei pidä noudattaa ja kun raamatussa Jumala tuomitsee juomarit tai ainakaan ne ei pääse taivasten valtakuntaan, miksi Jumala katsoisi Raimon kaverin toimia sormien lävitse? 🤔
   Roomalaiskirjeen 13:1 löytyy ohje totella esivaltaa (jatkuu jakeeseen7 asti). Apostolien teot 5:29 On ajatus siitä, että Jumalan lait ovat ensisijaisia.

   Lainaa

  47. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Läpimätä ahma: Kyllä jumala armahtaa. Toni Halme ei.
   Lemmy: No I didn't.

   Lainaa

  48. Kujeileva apina 13.10.2023 2:38
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Itseasiassa: Halua ön tietää tämön lainkohdan. Olisi nimittäin käyttöä, kun joutuu välillä olemaan sellaisten lahkolaisten kanssa tekemisissä, jotka eivät halua noudattaa maallisia lakeja, vaan päättävät ihan itse. Eli siis taputtelevat asian, jotta ei seurakunnan maine mene.
   Rahakas hylje on sen tuohon laittanut.
   Rahakas hylje: Roomalaiskirjeen 13:1 löytyy ohje totella esivaltaa (jatkuu jakeeseen7 asti). Apostolien teot 5:29 On ajatus siitä, että Jumalan lait ovat ensisijaisia.
   👍🏻 itse en olis osannut kertoa missä kohtaa tullu eteen nämä, koska no vihasin sitä lahkoa, johon synnyin. Lopputulos 29 vuoden aikana oli, että jotain jäi mieleen, muttei halua selvittää missä kohtaa niin sanottiin. 😅

   Lainaa

  49. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Meille koulutuksessa näytettiin miltä näyttää ihminen joka on astunut jalkaväkimiinaan, ei ollut nättiä. No ei siinä tilanteessa rynnäkkökivääri olisi auttanut mutta tossa kohtuu lähellä on valtio joka tulee ja ottaa sun maat, lapset ja jopa pesukoneet vaikka yrittäiskin sen rynkyn kanssa estää. Et kyllä niillä aseilla on ihan oikeasti tarkoitus. Toivottavasti ei tartte tositarkoituksella moiseen tarttua mutta siinä ei Jumala tai kävyt auta jos haluaa ettei niitä pommeista silpoutuneta tai reikiä täyteen ammuttuja ihmisiä ole omilla kulmilla. Kuten todettu vahva ja motivoitunut armeija vähentää riskiä siihen että se sota tännekin tulisi, ikävä kyllä. Itseäni näissä aseistakieltäyjissä kummaksuttaa se että vedotaan siihen ettei haluta harjoitella tappamista ja inhotaan väkivaltaa. No eipä mun aikana armeijassa ketään tapettu ja jos tänne joku, kukakohan?, päättää hyökätä niin eiköhän silloin ase käteen isketä myös sille joka istui linnassa armeijan sijaan. Tietty jos on hullunpaperit tai ei fyysisesti kykene niin ymmärrän. Toisaalta armeijassa on myös toimistohommia ja tarvitaan mekaanikkoja ym. No, niin tai näin niin eikö ole parasta olla varautunut pahimpaan eikä sitten housut kintuissa tarvitse yrittää selvitä ilman sitä koulutettua armeijaa? Slava ukraini.

   Lainaa

  50. ...ääliö 14.10.2023 13:53
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Läpimätä ahma: Jumala antanut anteeksi, kaikki ok. Pitäisköhän alkaa uskovaiseksi, kaikki olisi sen jälkeen niin paljon yksinkertaisempaa.
   Tuohan on helluntailaisuuden perusta, aivan sama mitä teet niin kaikki on jo anteeksi annettu

   Lainaa

  51. Lajiteltu sohvaperuna 16.10.2023 9:12
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Polarisoitunut alokas: Näin se on. Allahu akbaria huudetaan kun tapetaan vääräuskoisia. Ja aina se jumala/jahve/allah on omalla puolella ja siltä haetaan siunausta. Toisella puolella se ei ole. Raamatussakin oikein käsketään tappaa vääräuskoiset ja jahve kannustaa.
   Tai sitten pojilla on vaan paha mieli, ja joku vallanhimoinen patu kanavoi sen sotaan ja antaa oikeutuksen riehumiselle. Paha mieli tulee, kun ei osata lukea eikä pärjätä elämässä, niin pitää sulkea tyttökoulut, ettei naiset ois koulutetumpia ja menestyvämpiä. Ja viedä naisten kaikki oikeudet, että vois tuntea itsensä muita paremmaksi toisia alistamalla. Ne on oikeasti ihan reppanoita, vaarallisia sellaisia. Tulee vissiin parempi mieli muiden tappamisesta, paitsi että siitä menee entistä enemmän sekaisin.

   Lainaa

  52. Itsevarma kirsikka 16.10.2023 23:19
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Lajiteltu sohvaperuna: Tai sitten pojilla on vaan paha mieli, ja joku vallanhimoinen patu kanavoi sen sotaan ja antaa oikeutuksen riehumiselle. Paha mieli tulee, kun ei osata lukea eikä pärjätä elämässä, niin pitää sulkea tyttökoulut, ettei naiset ois koulutetumpia ja menestyvämpiä. Ja viedä naisten kaikki oikeudet, että vois tuntea [...]
   Allahu akbar! Ei ne uhreja ole, aivopestyjä paskiaisia ja jumalansa nimissä toimivat koska luulevat että ovat oikealla puolella.

   Lainaa

  53. Väkivallaton lihapulla 16.10.2023 23:36
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Lajiteltu sohvaperuna: Tai sitten pojilla on vaan paha mieli, ja joku vallanhimoinen patu kanavoi sen sotaan ja antaa oikeutuksen riehumiselle. Paha mieli tulee, kun ei osata lukea eikä pärjätä elämässä, niin pitää sulkea tyttökoulut, ettei naiset ois koulutetumpia ja menestyvämpiä. Ja viedä naisten kaikki oikeudet, että vois tuntea [...]
   Semmoista se on "rauhan uskonnon" hallitsemissa paikoissa. Ja kaikkialla minne "allahu akbarit" menee. Viimeisimpänä Bryssel missä ammuttu ruotsalaisia. Tarvitseeko ihmetellä miksi aika moni on islamia vastaan?

   Lainaa

  54. Höyli sirkka 18.10.2023 15:18
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Läpimätä ahma: Jumala antanut anteeksi, kaikki ok. Pitäisköhän alkaa uskovaiseksi, kaikki olisi sen jälkeen niin paljon yksinkertaisempaa.
   Varmasti. Uskonnollisuus korreloi vahvan käänteisesti älykkyysosamäärän kanssa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: harjoitus, jumala, maanpuolustus, naantali, puolustusvoimat, rattijuoppo, uskonnot, uskonto, uskova