Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 279

Kuinka suurella viiveellä voi tulla raskaaksi?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 279

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 67 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Läpimätä ahma 10.10.2023 0:16
   Tulos: +173 (227 ääntä)
   Ettei vaan olisi nimettömältä jäseneltä jäänyt joku toinen syrjähyppy miehelle kertomatta.

   Lainaa

  2. Säälittävä apina 10.10.2023 0:43
   Tulos: +327 (341 ääntä)
   Muumikortti aiheutti kyllä sellaista päänvaivaa, että tänä yönä ei muuten nukuta.

   Lainaa

  3. Johdoitettu pähkinä 10.10.2023 0:52
   Tulos: +256 (264 ääntä)
   Toki muumi käy monenikäisille, mutta jos suunnittelijoiden tarkoitus on edistää hausakasti lasten lukutaitoa, niin suunnittelijan olisi saatava potkut. Mä en saa tosta mitään noista ehdotetuista sanoista.

   Lainaa

  4. Epäkypsä etana 10.10.2023 1:40
   Tulos: +144 (166 ääntä)
   Läpimätä ahma: Ettei vaan olisi nimettömältä jäseneltä jäänyt joku toinen syrjähyppy miehelle kertomatta.
   Tämä tuli kanssa mieleen. Noilla syrjähyppyjen tekijöiden kanssa se on turhankin yleistä, että niitä sattuu enemmän kuin kerran, sukupuoleen katsomatta.

   Lainaa

  5. Välitön pöllö 10.10.2023 1:40
   Tulos: -105 (283 ääntä)
   Läpimätä ahma: Ettei vaan olisi nimettömältä jäseneltä jäänyt joku toinen syrjähyppy miehelle kertomatta.
   Että semmoinen jakorasia ja nyt paksuna 🤦‍♀️

   Lainaa

  6. Käen poika 10.10.2023 2:08
   Tulos: +106 (192 ääntä)
   Tästä syystä vaatikaa miehet isyystestiä. Ei käy niinkuin julkisuudessa olleelle "Ristolle" 🙅.

   Lainaa

  7. Tulos: +364 (380 ääntä)
   Neuvolassa: sikiösi on n. 5 viikkoa vanha Muija: herranjestas, onkohan tää raskaus alkanut 3 kk sitten 😱

   Lainaa

  8. Tulos: +179 (183 ääntä)
   Veikkaisin Sannin muistelevan tuossa ns. alcohol flush-ilmiötä, joka on itäaasialaisilla yleisempi kuin muilla ihmisryhmillä. Kyseessä ei ole varsinaisesti allergia vaan erään entsyymin perinnöllisestä vajauksesta johtuva oireyhtymä, verrattavissa siis esim. laktoosi-intoleranssiin.

   Lainaa

  9. Tulos: +81 (173 ääntä)
   Käen poika: Tästä syystä vaatikaa miehet isyystestiä. Ei käy niinkuin julkisuudessa olleelle "Ristolle" 🙅.
    No enpä tiedä. Äidit voisivat kanssa vaatia jotain vakuuksia, ettei tuleva isä esim. karkaa, sovitun vastaisesti, tiehensä toisen naisen kanssa seitsemännellä kuukaudella, ja jätä naista vauva-arjen kanssa yksin. Kun ei se ole tavatonta sekään. 
     Tai sitten voisi tietysti harrastaa suojaamatonta seksiä vain sellaisten kanssa, joihin todella voi luottaa (kas kun muitakin seurauksia voi olla kuin vauva, jos pistää vapaalla menemään minne sattuu). 

   Lainaa

  10. Ihan ookoo hedelmä 10.10.2023 5:45
   Tulos: +117 (161 ääntä)
   Miksi nimetön ja hänen miehensä haluavat yhteisen lapsen? Niin vaikes kuvitella kumpana osapuolena tahansa, että eka toinen pettää ja sit pari kk myöhemmin iloisesti yritetään lasta.

   Lainaa

  11. Kätsä viinirypäle 10.10.2023 6:12
   Tulos: +84 (86 ääntä)
   Tarkottaakohan Sanni ALDH2*2-geenivarianttia, joka on aasialaisilla yleinen (alcohol flush reaction, "asian glow")? En keksi siis äkkiseltään mitään muuta mistä olis semmosen johtopäätöksen vetänyt

   Lainaa

  12. Tulos: +104 (118 ääntä)
   Sovitaanko että jos pitää mennä panemaan muita niin edes sillon huolehditaan ehkäisystä. Varmaa vähän vaikeampi antaa anteeksi jos kulli on niin tulessa ettei pysty sanomaan sanaakaan.

   Lainaa

  13. Tulos: -3 (79 ääntä)
   Ihan ookoo hedelmä: Miksi nimetön ja hänen miehensä haluavat yhteisen lapsen? Niin vaikes kuvitella kumpana osapuolena tahansa, että eka toinen pettää ja sit pari kk myöhemmin iloisesti yritetään lasta.
   Ihmiset ovat erilaisia. Jos parisuhde on muuten hyvä ja tekijä on tunnustanut oma-aloitteisesti, joku voi päästä pettämisestä noin nopeasti yli. Ehkä vauvaa oli yritetty jo aikaisemminkin ja kriisin jälkeen jatkettiin siitä mihin jäätiin.

   Lainaa

  14. Avaimeton paprika 10.10.2023 7:37
   Tulos: +139 (139 ääntä)
   Säälittävä apina: Muumikortti aiheutti kyllä sellaista päänvaivaa, että tänä yönä ei muuten nukuta.
   Nyt voit mennä nukkumaan: joku laittoi naistenhuoneelle tuohon ketjuun kuvan saman sarjan kortista, jossa oli E ja kuvitusta. Noista kuvista ei siis ole tarkoituskaan saada irti muita kirjaimia kuin alun O.

   Lainaa

  15. Läpimätä ahma 10.10.2023 8:00
   Tulos: +36 (52 ääntä)
   Epäkypsä etana: Tämä tuli kanssa mieleen. Noilla syrjähyppyjen tekijöiden kanssa se on turhankin yleistä, että niitä sattuu enemmän kuin kerran, sukupuoleen katsomatta.
   Näin se valittevasti on ja minun kanta on se, että näissä asioissa luottamuksen voi menettää vain kerran.

   Lainaa

  16. Suonensisäinen lokki 10.10.2023 8:11
   Tulos: +107 (113 ääntä)
   Ihan ookoo hedelmä: Miksi nimetön ja hänen miehensä haluavat yhteisen lapsen? Niin vaikes kuvitella kumpana osapuolena tahansa, että eka toinen pettää ja sit pari kk myöhemmin iloisesti yritetään lasta.
   No katos kun sillä vauvalla yritetään korjata se parisuhde. Halutaan "varmistaa" ettei tule eroa.
   Tätä tapahtuu ihan liikaa. Parisuhde on kuollut tai kriisissä niin keksitään että tehdään vauva ja/tai mennään naimisiin. Sit erotaan 1-2v päästä ja sotkuun on tullut yksi ihminen lisää.
   Samaan sarjaan kuuluu se, että sun puoliso on vaikkapa sotkuinen eikä koskaa tee kotitöitä ja se sua ärsyttää. Sit valehtelet ittellesi että jos mennään naimisiin niin homma muuttuu. Tai jos puoliso hyppii vanhempiensa käskyistä, kuvittelet että se maagisesti muuttuu kun menee naimisiin.

   Lainaa

  17. Tulos: -54 (58 ääntä)
   jukkapalmu: Sovitaanko että jos pitää mennä panemaan muita niin edes sillon huolehditaan ehkäisystä. Varmaa vähän vaikeampi antaa anteeksi jos kulli on niin tulessa ettei pysty sanomaan sanaakaan.
   Nuroin sun kommentille ihan liikaa ottaen huomioon etten ymmärtänyt sitä ollenkaan. Voisitko selittää saman uudestaan suomeksi? Haluan tietää mikä siinä oli niin hauskaa.

   Lainaa

  18. Röyhkeä jääkarhu 10.10.2023 8:50
   Tulos: -18 (38 ääntä)
   Muumikortista jäi myös kysymys, että minkä takia Muumipeikko yrittää katella Pikku-Myyn hameen alle?

   Lainaa

  19. Jalostettu persoona 10.10.2023 9:35
   Tulos: -43 (55 ääntä)
   Toivottavasti nimetön jäsen muistaa syyttää tuota mahdollista ei-biologista-isää siitä että mennyt vieraiden miesten kanssa sänkyyn. Ja nyt tietenkin pitää nimettömän jäsenen vaatia, että tämä henkilö myös elättää (maksaa) lapsen, joka ei ole edes oma, koska eihän hän tiedä kuka niistä vieraista miehistä on lapsen isä tai tietenkään edes muista niitä ja ei näin ollen voi vaatia niitä maksajiksi.

   Lainaa

  20. Pikkuvanha kirjohylje 10.10.2023 9:52
   Tulos: -32 (36 ääntä)
   Jos tuo muumipeikko on Q niin siinähän lukee GIN. Mistähän saisi TEQUILA tai KOSKENKORVA muumikortin?

   Lainaa

  21. Tulos: -19 (33 ääntä)
   Sehän on tietty OIKEIN :)

   Lainaa

  22. Meluisa aprikoosi 10.10.2023 10:45
   Tulos: +53 (67 ääntä)
   mitenköhän se kuvittelee että vauva voisi olla syrjähypystä, jos siinä on ollut kahdet menkat välissä? jotenkin myös tuntuu aika vieraalta, että puhuu syrjähypystä kuin mistä tahansa silloin tällöin eteen tulevasta arkisesta asiasta, vaikka auton huollosta. mutta kaipa se on tietyille ihmisille sellainen asia että shit happens.

   Lainaa

  23. Sairas vesimeloni 10.10.2023 11:48
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Avaimeton paprika: Nyt voit mennä nukkumaan: joku laittoi naistenhuoneelle tuohon ketjuun kuvan saman sarjan kortista, jossa oli E ja kuvitusta. Noista kuvista ei siis ole tarkoituskaan saada irti muita kirjaimia kuin alun O.
   Kamalaa

   Lainaa

  24. Tahdistamaton rätti 10.10.2023 12:45
   Tulos: -27 (73 ääntä)
   Käen poika: Tästä syystä vaatikaa miehet isyystestiä. Ei käy niinkuin julkisuudessa olleelle "Ristolle" 🙅.
   Yllättävän paljon saanut näin järkevä kommentti miinusta. Miksi? Koska miesten oikeuksilla ei ole mitään merkitystä? Jos annoit miinuksen tuolle kommentille, et voi kutsua itseäsi tasa-arvon kannattajaksi.

   Lainaa

  25. Tulos: +36 (74 ääntä)
   Tahdistamaton rätti: Yllättävän paljon saanut näin järkevä kommentti miinusta. Miksi? Koska miesten oikeuksilla ei ole mitään merkitystä? Jos annoit miinuksen tuolle kommentille, et voi kutsua itseäsi tasa-arvon kannattajaksi.
   Tasa-arvoa ei ole oman puolison epäilemistä automaattisesti. Parisuhde ei mielestäni ole hyvällä pohjalla jos omaan rakkaaseen ei voi luottaa muuta kuin DNA-testin kanssa. Toki niitä valehtelevia kumppaneita on aina ollut ja tulee aina olemaan, mutta mielestäni sen ei pitäisi olla normi vaatia isyystestiä aina lapsen saadessa.

   Lainaa

  26. Tulos: +76 (76 ääntä)
   Pikkuvanha kirjohylje: Jos tuo muumipeikko on Q niin siinähän lukee GIN. Mistähän saisi TEQUILA tai KOSKENKORVA muumikortin?
   Missäs kohtaa sanaa GIN näet Q-kirjaimen?

   Lainaa

  27. Polarisoitunut alokas 10.10.2023 14:02
   Tulos: +15 (31 ääntä)
   Meluisa aprikoosi: mitenköhän se kuvittelee että vauva voisi olla syrjähypystä, jos siinä on ollut kahdet menkat välissä?
   Saahan sitä ihmetellä ihmisten ymmärryskykyä. Ja tämäkin henkilö saa äänestää 🤯

   Lainaa

  28. Tulos: +35 (45 ääntä)
   Voi se muksu olla vieraan miehen, mutta silloin viikkoja on enemmän kuin 7. Itsellänikin tuli 3 "menkat" (todellisuudessa tyhjennysvuotoa) kunnes kävi ilmi että olin ollut jo 3 kk raskaana. Sikiötä luultiin pienemmäksi, mutta ultrassa selvisi todellinen ikä. Sen jälkeen tuli vielä 2 "kuukautiset".

   Lainaa

  29. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Pikkuvanha kirjohylje: Jos tuo muumipeikko on Q niin siinähän lukee GIN. Mistähän saisi TEQUILA tai KOSKENKORVA muumikortin?
   Qin?

   Lainaa

  30. Säälittävä apina 10.10.2023 16:03
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Avaimeton paprika: Nyt voit mennä nukkumaan: joku laittoi naistenhuoneelle tuohon ketjuun kuvan saman sarjan kortista, jossa oli E ja kuvitusta. Noista kuvista ei siis ole tarkoituskaan saada irti muita kirjaimia kuin alun O.
   Viime yön unet olivat kieltämättä katkonaiset, liekö johtuneen muumikortista. Ehkä ensi yönä tärppää paremmin, kun muumikortti ei enää vaivaa.

   Lainaa

  31. Urhea Pussieläin 10.10.2023 16:38
   Tulos: -30 (64 ääntä)
   Kivi:  No enpä tiedä. Äidit voisivat kanssa vaatia jotain vakuuksia, ettei tuleva isä esim. karkaa, sovitun vastaisesti, tiehensä toisen naisen kanssa seitsemännellä kuukaudella, ja jätä naista vauva-arjen kanssa yksin. Kun ei se ole tavatonta sekään.   Tai sitten voisi tietysti harrastaa suojaamatonta seksiä vain [...]
   Äidit voisivat myös olla "unohtelematta" niitä pillereitä vaan sen takia, että mies ei halunnut lasta mutta nainen väkipakolla halusi. Entinen ystäväni minua näin vuosikymmeniä sitten valisti tyttöjen kesken. Että "unohdat" vaan ottaa pillerin, ei se mies sitä koskaan saa tietää että teit sen tahallas. Eikä kuulema siitä sitten enää lähde mihinkään kun on  vauva tulossa. Että kyllä sen mieli sitten muuttuu tai kyllä sitä voi sitten kiristää ja syyllistää jäämään jos siltikin meinaa lähteä. Jos olisin mies enkä haluaisi lapsia, niin vetäisin kyllä piuhat poikki tai pidättäytyisin täysin seksistä naisten kanssa.

   Lainaa

  32. Quumipeikko 10.10.2023 17:06
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Röyhkeä jääkarhu: Muumikortista jäi myös kysymys, että minkä takia Muumipeikko yrittää katella Pikku-Myyn hameen alle?
   Tirkistelee vielä jostain raosta. Kärmeskin ihmettelee touhua.

   Lainaa

  33. Tulos: +57 (67 ääntä)
   Urhea Pussieläin: Äidit voisivat myös olla "unohtelematta" niitä pillereitä vaan sen takia, että mies ei halunnut lasta mutta nainen väkipakolla halusi. Entinen ystäväni minua näin vuosikymmeniä sitten valisti tyttöjen kesken. Että "unohdat" vaan ottaa pillerin, ei se mies sitä koskaan saa tietää että teit sen tahallas. Eikä kuulema [...]
     Herran (rouvan) vuonna 2023 ehkäisy ei ole naisten yksinoikeus. Ne piuhat tosiaan saa poikki, sekin on vaihtoehto, mutta helpointa on hankkia omat kondomit ja käyttää niitä oikein (jos pelkää törmäävänsä johonkuhun, joka sabotoi kondomit vaikka ompeluneulalla). 
     Juttuja kerrotaan myös miehistä, jotka ovat korvanneet sellaisessa "kasetti" mallisessa rasiassa olevia e-pillereitä miniaspiriineilla, koska ovat arvelleet, ettei nainen lähde jos tulee raskaaksi (varsinkin, jos aborttia on vaikea tai mahdoton saada -ja Suomessakin olisi, jos tajuaminen jää aivan liian myöhään, koska luuli, ettei voi olla raskaana koska on ottanut ne pillerinsä kellontarkasti, huolella otettu pillerihän on melkein pomminvarma, eikä tiennyt niitä aspiriiniksi.
     Yksi miespuolinen tuttavani (tunsin kaikenlaisia nuorena opiskelijana, nyt ehkä kysyisin kahteen kertaan että anteeksi mitä), ei vain hankkinut omia kondomeja ja vartioinut niitä kuin elämäänsä, mutta myös kaatoi käytettyihin tabascoa, koska oli kuullut juttuja naisista, jotka hakisivat ne roskiksesta ja inseminoisivat itse itsensä nostaakseen sitten isyysjutun. Kyllä sitä juttuja kuulee, sattui kaverin serkulle. 
     Pahin, mihin olen itse törmännyt, oli mies joka kerta kaikkiaan kieltäytyi kondomista, koska ei halunnut, ja voisinhan ottaa jälkiehkäisyn (mistä hän tietäisi, että sen tekisin?) No totesin notta ei sitten, ei tarvitse, tämä oli tässä. 
     Kysyin edelleen, täytyykö panna ihmisiä joiden epäilee olevan noin sekaisin. He voivat keksiä muutakin kummallista. Olisi ihan tarpeeksi paha, jos mies sabotoi ehkäisyä, mutta mitä jos he vaikkapa käyvät reippaasti halvimmilla maksullisilla? HIV ei ole kuolemantuomio enää, mutta en kyllä ottaisi sitä sen enempää kuin epätoivottua raskauttakaan. En todellakaan koskaan ole ollut siveyden sipuli, ja silti olen onnistunut löytämään ihan riittävästi seuraa joilla ainakin auttavasti raksuttaa. 

   Lainaa

  34. Itseasiassa 10.10.2023 17:52
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Kivi:  No enpä tiedä. Äidit voisivat kanssa vaatia jotain vakuuksia, ettei tuleva isä esim. karkaa, sovitun vastaisesti, tiehensä toisen naisen kanssa seitsemännellä kuukaudella, ja jätä naista vauva-arjen kanssa yksin. Kun ei se ole tavatonta sekään.   Tai sitten voisi tietysti harrastaa suojaamatonta seksiä vain [...]
   Ei kai sitä voi varmasti luottaa kehenkään? Vauvan tulo voi olla isokin kriisin paikka ja ihmiset voivat kriiseissä käyttäytyä hyvin ennalta arvaamattomasti. Niin on käynyt itsellenikin vaikka käytökseni on silloin ollut mielestäni ihan loogista. Varmasti se onkin loogista, koska näissä tilanteissa heräävät usein traumat. Tiedän esim. perheen, jossa isö ei pystynyt näkemään omaa vastasyntynyttä lastansa yli viikkoon, ihan koska on niin järkyttäviä kokemuksia omasta lapsuudesta. Tämä päättyi sen verran hyvin, että on osa lapsensa elämää, mutta kaikki eivät siihen pysty. Pakotie voi olla vaikka uusi suhde, jos sen kokee helpommaksi kuin lähtemisen ilman ilmeistä syytä.

   Lainaa

  35. Itseasiassa 10.10.2023 18:01
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Ihan ookoo hedelmä: Miksi nimetön ja hänen miehensä haluavat yhteisen lapsen? Niin vaikes kuvitella kumpana osapuolena tahansa, että eka toinen pettää ja sit pari kk myöhemmin iloisesti yritetään lasta.
   Aika varmasti vastaus on läheisriippuvuus. Jostain syystä halutaan uskoa yhteiseen tulevaisuuteen ja korjataan suhdetta ihan väärillä eväillä, eikä voida myöntää mikä tilanne todellisuudessa on.

   Lainaa

  36. Itseasiassa 10.10.2023 18:18
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Kivi:   Herran (rouvan) vuonna 2023 ehkäisy ei ole naisten yksinoikeus. Ne piuhat tosiaan saa poikki, sekin on vaihtoehto, mutta helpointa on hankkia omat kondomit ja käyttää niitä oikein (jos pelkää törmäävänsä johonkuhun, joka sabotoi kondomit vaikka ompeluneulalla).   Juttuja kerrotaan myös miehistä, jotka ovat [...]
   Näitä miehiä, jotka eivät halua käyttää kortsua, on kyllä yllättävän paljon. Olen heittänyt sängystä tuollaiset vinkujat, mutta ymmärrän ettei kaikista naisista siihen ole. On jotenkin outoa sellainen jankkaminen "eihän mulla nyt mitään ole". Hyvin todennäköisesti on kuitenkin siittiöitä, ja jos noin reippaasti vetelet ilman kumia muuallakin, niin on liian varmasti muitakin yllätyksiä.
   En ole myöskään ollut mikään siveydensipuli, mutta en tiedä jaksaako kukaan olla, jos on sinkkuna useita vuosia.

   Lainaa

  37. Rajoittunut hamsteri 10.10.2023 18:55
   Tulos: -25 (31 ääntä)
   Tahdistamaton rätti: Yllättävän paljon saanut näin järkevä kommentti miinusta. Miksi? Koska miesten oikeuksilla ei ole mitään merkitystä? Jos annoit miinuksen tuolle kommentille, et voi kutsua itseäsi tasa-arvon kannattajaksi.
   Koska Risto oli saamaton luuseri.

   Lainaa

  38. Toipuva haisunäätä 10.10.2023 19:17
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Meluisa aprikoosi: mitenköhän se kuvittelee että vauva voisi olla syrjähypystä, jos siinä on ollut kahdet menkat välissä?
   Menkat tai niitä muistuttavaa vuotoa voi tulla vaikka koko raskaudenkin aikana. Meitä on aika laidasta laitaan vuodon määrän ja säännöllisyyden suhteen eikä vuoto sinänsä ole takuu siitä ettei ole raskaana.
   Sen sijaan luottaisin kyllä siihen ettei lääkärin arvio raskauden vaiheesta ole ainakaan niin paljoa pielessä, että virhemarginaaliin mahtuisi noin pitkä aika

   Lainaa

  39. Esteetön maito 10.10.2023 20:42
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   bleb: Tasa-arvoa ei ole oman puolison epäilemistä automaattisesti. Parisuhde ei mielestäni ole hyvällä pohjalla jos omaan rakkaaseen ei voi luottaa muuta kuin DNA-testin kanssa. Toki niitä valehtelevia kumppaneita on aina ollut ja tulee aina olemaan, mutta mielestäni sen ei pitäisi olla normi vaatia isyystestiä aina lapsen saadessa.
   Omaan rakkaaseen voi toivottavasti luottaa, mutta Suomen viranomaiset on eri juttu. Jos isyystestiä ei enää hyväksytä jos asia paljastuu myöhemmin, se viestittää että tehkää nyt vaikka ihan vaan varmuuden vuoksi kun vielä voitte.

   Lainaa

  40. Luottava kavioeläin 10.10.2023 21:13
   Tulos: -19 (19 ääntä)
   Siinä lukee "Oikein". Katsokaa nyt hyvät ihmiset kunnolla.

   Lainaa

  41. Tulos: +4 (18 ääntä)
   Kivi:  No enpä tiedä. Äidit voisivat kanssa vaatia jotain vakuuksia, ettei tuleva isä esim. karkaa, sovitun vastaisesti, tiehensä toisen naisen kanssa seitsemännellä kuukaudella, ja jätä naista vauva-arjen kanssa yksin. Kun ei se ole tavatonta sekään.   Tai sitten voisi tietysti harrastaa suojaamatonta seksiä vain [...]
   Etpä tiedä? Ei tuossa liene mitään keskusteltavaa edes, isyystesti olisi hyvä tehdä ilman eri kyselyitä. Tietysti turha useimmille, mutta riittävän usein myös hyödyllinen. Ja mikä kumma vastakkainasettelu tästä tuli? Eihän mainitsemasi "karkaaminen" liity isyystestiin juuri mitenkään.

   Lainaa

  42. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Kivi:   Herran (rouvan) vuonna 2023 ehkäisy ei ole naisten yksinoikeus. Ne piuhat tosiaan saa poikki, sekin on vaihtoehto, mutta helpointa on hankkia omat kondomit ja käyttää niitä oikein (jos pelkää törmäävänsä johonkuhun, joka sabotoi kondomit vaikka ompeluneulalla).   Juttuja kerrotaan myös miehistä, jotka ovat [...]
   Tiedän että itse en osaa pilkkua käyttää oikein ollenkaan mutta 61 sanan lause ei myöskään tee lukemista liian helpoksi.

   Lainaa

  43. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Esteetön maito: Omaan rakkaaseen voi toivottavasti luottaa, mutta Suomen viranomaiset on eri juttu. Jos isyystestiä ei enää hyväksytä jos asia paljastuu myöhemmin, se viestittää että tehkää nyt vaikka ihan vaan varmuuden vuoksi kun vielä voitte.
   Örri: Etpä tiedä? Ei tuossa liene mitään keskusteltavaa edes, isyystesti olisi hyvä tehdä ilman eri kyselyitä. Tietysti turha useimmille, mutta riittävän usein myös hyödyllinen. Ja mikä kumma vastakkainasettelu tästä tuli? Eihän mainitsemasi "karkaaminen" liity isyystestiin juuri mitenkään.
     Mitä jos isäehdokkaat eivät halua testiä? Itse olen polysuhteessa, eivätkä kondomit ole ihan satavarmoja, joten on mahdollista, joskin äärimmäisen epätodennäköistä, että lapsen biologinen isä on poikaystäväni, ei aviomieheni. Esitin, että asian voisi testata, ja molemmat miehet kieltäytyivät ehdottomasti. Mies _haluaa_ olla isä, oli jo katsemassa adoptiota tai sijaisvanhemmuutta kun luonnonkeinoin ei tuntunut natsaavan -hänelle asia on isän sosiaalinen rooli, ei biologiasta niin väliä. Poikaystävä on polysuhteen "kolmonen" osittain juuri siksi, ettei missään tapauksessa mitenkään halua perhettä, ja mehän olemme turvallisin vaihtoehto: tyttö- tai poikaystävä voisi keksiä, että kuitenkin haluaa perheen, ja sitten tulisi draamaa, mutta meidän perhepäätöksemme eivät häneen vaikuta, hän saa olla rauhassa perheetön. 
     Jos näitä pitäisi testata, saisitte kyllä repiä heidät testiin väkisin, he katsovat asian sovituksi. Molemmille taisi olla helpotus, kun kahden vuoden raja, jolloin olisin voinut vielä testistä vänistä, tuli täyteen. (En koe, että he käyttäytyisivät epäreilusti; molemmat olivat tehneet kantansa perhe-elämään erittäin selväksi jo kauan ennen raskautta, ja ovat kannoissaan pysyneet. Olinpahan vain tiedonhaluinen).

   Lainaa

  44. Itsevarma kirsikka 11.10.2023 11:22
   Tulos: +15 (29 ääntä)
   Örri: Etpä tiedä? Ei tuossa liene mitään keskusteltavaa edes, isyystesti olisi hyvä tehdä ilman eri kyselyitä. Tietysti turha useimmille, mutta riittävän usein myös hyödyllinen. Ja mikä kumma vastakkainasettelu tästä tuli? Eihän mainitsemasi "karkaaminen" liity isyystestiin juuri mitenkään.
   Niin tuo voitaisiin tehdä automaattisesti synnärillä. Tulostahan ei tarvitse edes kertoa ellei vanhemmat vaadi. Se vaan jäisi faktana talteen mitä voi oikeudessa käyttää jos myöhemmin tarvii. Esim. elaritapauksessa. Ei käy kuten em. "Ristolle".

   Lainaa

  45. Runneltu hai 11.10.2023 15:40
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Toipuva haisunäätä: Menkat tai niitä muistuttavaa vuotoa voi tulla vaikka koko raskaudenkin aikana. Meitä on aika laidasta laitaan vuodon määrän ja säännöllisyyden suhteen eikä vuoto sinänsä ole takuu siitä ettei ole raskaana. Sen sijaan luottaisin kyllä siihen ettei lääkärin arvio raskauden vaiheesta ole ainakaan niin paljoa pielessä, että virhemarginaaliin mahtuisi noin pitkä aika
   Jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin ainoastaan menkkoja muistuttavaa vuotoa voi tulla raskauden aikana, mutta menkkoja ei. Menkat on kirjaimellisesti raskauden vastakohta ja raskauden aikana kohdun limakalvot ei sieltä poistu. Muita vuotoja voi tosiaan voi tulla ja niitä voi hyvinkin luulla menkoiksi.

   Lainaa

  46. Rajoittunut hamsteri 11.10.2023 17:25
   Tulos: -8 (22 ääntä)
   Itsevarma kirsikka: Niin tuo voitaisiin tehdä automaattisesti synnärillä. Tulostahan ei tarvitse edes kertoa ellei vanhemmat vaadi. Se vaan jäisi faktana talteen mitä voi oikeudessa käyttää jos myöhemmin tarvii. Esim. elaritapauksessa. Ei käy kuten em. "Ristolle".
   Edelleen se Risto olisi voinut ryhdistäytyä ja toimia. Eikä vaan masiksessa manata ja jättää lapsi, joka piti Ristoa isänään.

   Lainaa

  47. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Pluri: Tiedän että itse en osaa pilkkua käyttää oikein ollenkaan mutta 61 sanan lause ei myöskään tee lukemista liian helpoksi.
   Miinuksista päätellen loputtomat lauseet on muille helppoa kauraa. Itselle ne on hankalampia kuin ilman pilkkua kirjoitetut muutoin järkevät lauseet. Lukiessa osaan jaotella lauseen oikein mutta kirjoittaessa en tiedä mihin rakoon pilkun laitan ja en saa sitten kirjoitettua mitään. Luetellessa asioita  se on helppoa ja silloin sitä käytän. Kiven kommentissa ongelma on että saman lauseen aikana (sulkumerkkeineen ilman vastasulkumerkkiä) hämmennyn miettimään että vieläkö se koskee samaa asiaa ja minkälainen jatkumo on ja mistä kaikki alkoi. Toki oma AC/DC saattaa hämmentää minua mutta mielestäni tämä ei ole helppolukuista. 
   " Juttuja kerrotaan myös miehistä, jotka ovat korvanneet sellaisessa "kasetti" mallisessa rasiassa olevia e-pillereitä miniaspiriineilla, koska ovat arvelleet, ettei nainen lähde jos tulee raskaaksi (varsinkin, jos aborttia on vaikea tai mahdoton saada -ja Suomessakin olisi, jos tajuaminen jää aivan liian myöhään, koska luuli, ettei voi olla raskaana koska on ottanut ne pillerinsä kellontarkasti, huolella otettu pillerihän on melkein pomminvarma, eikä tiennyt niitä aspiriiniksi."
   Minun täytyi oikeasti lukea moneen otteeseen että pääsin kiinni (tämä on ilmeisesti se väli johon kuuluisi pilkku) mutta suurin osa ilmeisesti pystyi lukemaan ja ymmärtämään tuon ekalla hyvin. Siinä tapauksessa pahoittelen ja totean että ihan hyvin tuo meni ja vika on lukijassa.

   Lainaa

  48. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kätsä viinirypäle: Tarkottaakohan Sanni ALDH2*2-geenivarianttia, joka on aasialaisilla yleinen (alcohol flush reaction, "asian glow")? En keksi siis äkkiseltään mitään muuta mistä olis semmosen johtopäätöksen vetänyt
   Kyllä tarkoittaa.
   Keskustelu jatkui pitkänä, ja kyseessä tosiaan ilmiö nimeltä "Asian flush".

   Lainaa

  49. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Toj Karin: Nuroin sun kommentille ihan liikaa ottaen huomioon etten ymmärtänyt sitä ollenkaan. Voisitko selittää saman uudestaan suomeksi? Haluan tietää mikä siinä oli niin hauskaa.
   Että jos mennään pettämään puolisoa niin pidetään huoli ettei tulla raskaaksi tai hankita jotain tautia mikä sitten tarttuu siihen oikeaan puolisoon. "Petin sua ja ainiin, sulla on nyt kanssa Tippuri"

   Lainaa

  50. Toimeton rotta 12.10.2023 12:09
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Pluri: Tiedän että itse en osaa pilkkua käyttää oikein ollenkaan mutta 61 sanan lause ei myöskään tee lukemista liian helpoksi.
   Älähän nyt pienistä kirise, Mika Waltarin kirjoissa voi löytää virkkeitä varustettuna 37 pilkulla. Se vasta on jotain se.

   Lainaa

  51. Valvomaton dinosaurus 12.10.2023 16:07
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Urhea Pussieläin: Äidit voisivat myös olla "unohtelematta" niitä pillereitä vaan sen takia, että mies ei halunnut lasta mutta nainen väkipakolla halusi. Entinen ystäväni minua näin vuosikymmeniä sitten valisti tyttöjen kesken. Että "unohdat" vaan ottaa pillerin, ei se mies sitä koskaan saa tietää että teit sen tahallas. Eikä kuulema [...]
   Kyllä miehet voi ihan itsekin sen ehkäisyn varmistaa laittamatta piuhoja poikki. Kondomit on keksitty. Jostakin syystä tämä tieto yllättää monet.

   Lainaa

  52. Kalarikas nuija 13.10.2023 13:07
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Rajoittunut hamsteri: Edelleen se Risto olisi voinut ryhdistäytyä ja toimia. Eikä vaan masiksessa manata ja jättää lapsi, joka piti Ristoa isänään.
   Risto oli ehkä kaput ja sekaisin, mutta olisi nyt kertonut jollekin kaverille joka ois auttanut. Ois säätyny paljolta säädöltä, mikä vielä osittain jatkuu. Toisaalta hyvä varoittava esimerkki julkisuudessa. Ja lapsen äidistä ainakin saatu "hyvä" kuva, paikallispoliitikkokin vielä. Ja todellisesta isästä joka lienee ihan tossukka

   Lainaa

  53. Mietteliäs konna 13.10.2023 18:44
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Pikkuvanha kirjohylje: Jos tuo muumipeikko on Q niin siinähän lukee GIN. Mistähän saisi TEQUILA tai KOSKENKORVA muumikortin?
   Missä kohtaa sanassa "gin" on q-kirjain?

   Lainaa

  54. Mietteliäs konna 13.10.2023 18:46
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Itsevarma kirsikka: Niin tuo voitaisiin tehdä automaattisesti synnärillä. Tulostahan ei tarvitse edes kertoa ellei vanhemmat vaadi. Se vaan jäisi faktana talteen mitä voi oikeudessa käyttää jos myöhemmin tarvii. Esim. elaritapauksessa. Ei käy kuten em. "Ristolle".
   Miten otat DNA-näytteen ei-synnyttäneeltä vanhemmalta kertomatta asiasta? Se ei taida olla laillista Suomessa, onneksi.

   Lainaa

  55. Robusti käärme 14.10.2023 2:40
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Mietteliäs konna: Miten otat DNA-näytteen ei-synnyttäneeltä vanhemmalta kertomatta asiasta? Se ei taida olla laillista Suomessa, onneksi.
   Kai siis olisi semmoinen uusi laki, että DNA-näytteet otetaan vanhemmilta ja lapselta, ja tieto tallennetaan siltä varalta, että tulee jotain kiistoja myöhemmin?

   Lainaa

  56. Pinkki marsu 14.10.2023 2:40
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   Valvomaton dinosaurus: Kyllä miehet voi ihan itsekin sen ehkäisyn varmistaa laittamatta piuhoja poikki. Kondomit on keksitty. Jostakin syystä tämä tieto yllättää monet.
   Kondomit on perseestä.

   Lainaa

  57. Tyyni tonttu 14.10.2023 3:07
   Tulos: -2 (18 ääntä)
   Itsevarma kirsikka: Niin tuo voitaisiin tehdä automaattisesti synnärillä. Tulostahan ei tarvitse edes kertoa ellei vanhemmat vaadi. Se vaan jäisi faktana talteen mitä voi oikeudessa käyttää jos myöhemmin tarvii. Esim. elaritapauksessa. Ei käy kuten em. "Ristolle".
   Asia on toki tunteita herättävä, mutta jos miettii järjellä, onko järkeä käyttää terveydenhuollon resursseja tekemällä DNA-testi kaikille, eli yli 99% tapauksista todetaan itsestäänselvyys?

   Lainaa

  58. Pinkki marsu 14.10.2023 19:37
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Tyyni tonttu: Asia on toki tunteita herättävä, mutta jos miettii järjellä, onko järkeä käyttää terveydenhuollon resursseja tekemällä DNA-testi kaikille, eli yli 99% tapauksista todetaan itsestäänselvyys?
   Missäs se oli se tutkimus minkä mukaan 10% lapsilla on eri isä kuin luullaan. Siis nimenomaan avioliitossa syntyneillä missä siis oletetaan että aviomies on automaattisesti isä.

   Lainaa

  59. Itsevarma kirsikka 15.10.2023 1:24
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Itseasiassa: En ole myöskään ollut mikään siveydensipuli, mutta en tiedä jaksaako kukaan olla, jos on sinkkuna useita vuosia.
   Ei silloin tarvikaan, antaa mennä vaan 👍. Parisuhteessa ollessa sovittuja rajoja pitäisi kunnioittaa.

   Lainaa

  60. Teroitettu seppä 15.10.2023 14:52
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Kivi:  No enpä tiedä. Äidit voisivat kanssa vaatia jotain vakuuksia, ettei tuleva isä esim. karkaa, sovitun vastaisesti, tiehensä toisen naisen kanssa seitsemännellä kuukaudella, ja jätä naista vauva-arjen kanssa yksin. Kun ei se ole tavatonta sekään.   Tai sitten voisi tietysti harrastaa suojaamatonta seksiä vain [...]
   Mites sitten jos nainen pistää itse avioeropaperit sisään siinä seitsemännellä kuukaudella. Pitäiskö siihenkin olla joku vakuus?

   Lainaa

  61. Räikeä pohatta 16.10.2023 0:46
   Tulos: -4 (12 ääntä)
   Pinkki marsu: Missäs se oli se tutkimus minkä mukaan 10% lapsilla on eri isä kuin luullaan. Siis nimenomaan avioliitossa syntyneillä missä siis oletetaan että aviomies on automaattisesti isä.
   Urbaanilegendojen instituutin virheellisten internet-faktojen osastolla.
   Ilmeisesti tämä yleisesti siteerattu ”fakta” on lähtenyt alunperin (tahallisesta..?) virhetulkinnasta: paikassa X tehdyissä isyystesteissä olisi päädytty 10% suuntaiseen osuuteen, mutta jätetty huomioimatta, ettei valikoituneesta otoksesta saatuja lukuja voida yleistää koko väestöä koskevaksi. 
   Eli luvut olisivat peräisin oma-aloitteisesti testattavaksi hakeutuneiden näytteistä, jolloin testattavilla on luonnollisesti ollut keskivertoa varteenotettavampi motiivi epäillä isyyttään.
   Mitään laadukkaiden tieteellisten standardien mukaan toteutettua universaalisti yleistettävissä olevaa tutkimustietoa tästä aiheesta ei ole olemassa ja toteutetut tutkimukset ovat päätyneet keskenään hyvin erilaisiin tuloksiin. Ilmiön todellisesta laajuudesta on siis olemassa parhaimmillaankin vain valistuneita arvauksia. Eri tutkimusten keskiarvo on kuitenkin reilun 3% luokkaa, eli todellinen luku on lähes varmasti merkittävästi alle 10%. 
   Suomessa osuus luultavasti jäänee vielä alle globaalin keskiarvon, kiitos kehittyneen ja helposti saatavilla olevan ehkäisyn, sallivan aborttilain ja pienten perhekokojen. 

   Lainaa

  62. Lajiteltu sohvaperuna 16.10.2023 8:25
   Tulos: -9 (9 ääntä)
   Itsevarma kirsikka: Niin tuo voitaisiin tehdä automaattisesti synnärillä. Tulostahan ei tarvitse edes kertoa ellei vanhemmat vaadi. Se vaan jäisi faktana talteen mitä voi oikeudessa käyttää jos myöhemmin tarvii. Esim. elaritapauksessa. Ei käy kuten em. "Ristolle".
   Paitsi että tarvitaan dna mihin verrata isäehdokkailta

   Lainaa

  63. Lajiteltu sohvaperuna 16.10.2023 8:54
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Kalarikas nuija: Risto oli ehkä kaput ja sekaisin, mutta olisi nyt kertonut jollekin kaverille joka ois auttanut. Ois säätyny paljolta säädöltä, mikä vielä osittain jatkuu. Toisaalta hyvä varoittava esimerkki julkisuudessa. Ja lapsen äidistä ainakin saatu "hyvä" kuva, paikallispoliitikkokin vielä. Ja todellisesta isästä joka lienee ihan tossukka
   Se on tuo miten miehet kasvatetaan ja muutenkin sosiaalisesti varmistetaan, ettei saa näyttää tunteita, niin ne padotaan sisään. Ehkä kännissä vähän itketään kaverille, mutta muuten kasvatetaan sitä möykkyä vaan sisälle. Ehkä ollaan väkivaltaisia, kun on paha mieli, oli se sitten mykkäkoulua, lyömistä tai tavaroiden hajottamista.
   Perseelleen on mennyt, jospa tämän päivän nuoret oppii jo terveempiäkin malleja. Ilman että joku tauno ulisee, että ovat neitejä. Sellanen terve itsetunto on kiva ominaisuus puolisossa, ja keskustelukyky pidentää liittoja. Lastenkin kanssa tekemisissä olo teini-iässä olisi hyvä juttu, vaikka teinien tunteet kuohuvatkin.
   Se "miehekäs" vihan ilmaisu on ihan samaa kuin taaperoissakin, jälki vaan pahempaa.
   Tuokin ukko on vaan pyörinyt tuskassaan eikä kertonut kenellekään. Ne psykiatrian ammattilaiset ois siitä hyviä, ettei asia leviä kummin kaimoille, mutta sais silti sanottavansa ulos. Mutta eihän MieS sinne voi mennä, kun pitää olla jääräpäinen tollo. Ei miehissä ole mitään loogista ajattelua yhtään sen enempää kuin naisissakaan. Tunteet vie kaikkia. Leikitään vaan, että niin ei ole, että joku sotien jälkeinen rikkinäinen mieskäsitys pysyy yllä. Vaikka ne sotineet ovat olleet ihan rikki, parhaiten pärjänneet suorittaneet menemään elämää ja toiset alkoholisoituneet. Siinä henkisessä tilassa ei ole mitään ihannoitavaa.

   Lainaa

  64. Vilvas taikuri 16.10.2023 23:17
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Lajiteltu sohvaperuna: Paitsi että tarvitaan dna mihin verrata isäehdokkailta
   Poissulkuun ei tarvi kuin yhden eli "Riston". Sitten voi äiti joka pesäänsä jakoi käräyttää panokaverinsa jos haluaa ruokkoja. Ei tarvi syyttömän ja petetyn maksaa.

   Lainaa

  65. Höyli sirkka 18.10.2023 15:16
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Käen poika: Tästä syystä vaatikaa miehet isyystestiä. Ei käy niinkuin julkisuudessa olleelle "Ristolle" 🙅.
   Ottamatta muuhun kantaa tuo Risto on totaalipöljä. Myös hänen exänsä on. Lapsi parka.

   Lainaa

  66. Epäilevä delfiini 19.10.2023 1:43
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Höyli sirkka: Ottamatta muuhun kantaa tuo Risto on totaalipöljä. Myös hänen exänsä on. Lapsi parka.
   Niin, minkähänlainen on lapsen oikea isä joka siis asuu lapsensa ja lapsen äidin kanssa? Ainakin kovin tossukka jos on antanut puolisonsa riistää Ristoa kaikki nämä vuodet? Lehtijuttujen perusteella oikea isä olisi ollut valmis tunnustamaan isyyden mutta äiti ei antanut.

   Lainaa

  67. Maksuunpantava tiikeri 9.4.2024 10:55
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Pinkki marsu: Kondomit on perseestä.
   Jos se on siellä käynyt, kannattaa vaihtaa uuteen kondomiin ennen emätinyhdyntää.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aasialainen hehku, allergia, asian flush, kortti, kuva, muumit, oikein, raskaana, raskaus, syrjähyppy, thaimaa, vauva