Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 80

Tupakointi on kielletty, mutta minä viis veisaan kielloista.
Rakkaat naapurit, osa 80

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Rauhaton mansikka 28.9.2023 0:17
   Tulos: +416 (432 ääntä)
   Kaikenlaisia itsekkäitä paskiaisia sitä onkin. Lauren ja Ilpo loistavia esimerkkejä siitä.

   Lainaa

  2. Kiinnostunut kookos 28.9.2023 0:18
   Tulos: +464 (502 ääntä)
   Naurattaa kun joku tupakkakorporaatioiden pillin mukaan tanssija avautuu lampaista 🤭🤭

   Lainaa

  3. Tornipöllö 28.9.2023 0:23
   Tulos: +540 (556 ääntä)
   Niin, tuskin ne muksut sitä röökinkatkua enää suuremmin huomaa, jos koko ikänsä ovat joutuneet asumaan sen hajun keskellä. Lapsiparat.

   Lainaa

  4. Armelias kana 28.9.2023 0:49
   Tulos: +168 (214 ääntä)
   Tornipöllö: Niin, tuskin ne muksut sitä röökinkatkua enää suuremmin huomaa, jos koko ikänsä ovat joutuneet asumaan sen hajun keskellä. Lapsiparat.
   Pahimmillaan joutuvat vielä koulukiusatuksi kun haisevat tupakalle 😟

   Lainaa

  5. Välilaskuton rakki 28.9.2023 2:10
   Tulos: +53 (67 ääntä)
   Marin hauska postaus on 10 vuotta vanha.

   Lainaa

  6. Kivulias matelija 28.9.2023 2:13
   Tulos: +232 (244 ääntä)
   Ai että ei oo ikinä viety sisällä röökaamisesta oikeuteen? Aivan varmasti on, sen verran kalliita remppoja nuo ja jos se on häätöperusteena niin häätö käy tuomioistuimen kautta myös. Se, että Lauren sinä et tiedä yhtään tapausta ei tarkoita, etteikö niitä olisi ihan liian paljon, se tarkoittaa vain sitä, että olet tietoisesti tietämätön niistä.

   Lainaa

  7. Tulos: +278 (310 ääntä)
   Siis en oo ikinä ymmärtänyt tätä varsin yleistä logiikkaa tupakoitsijoilla, että jos joku valittaa tupakoinnista, niin käsketään muuttamaan savuttomaan taloon, mutta sitten kuitenkin nää itsekkäät paskiaiset muuttaa ite sinne välittämättä säännöistä. Tupakoitsijat kokee jotenkin olevansa kaikkien muiden yläpuolella.

   Lainaa

  8. Tulos: -80 (154 ääntä)
   Yleensä noi taloyhtiöiden tupakointikiellot koskee vain parvekkeita ja taloyhtiön julkisia tiloja jne, eli jos on omistuskämppä niin silloin sisällä saa lähtökohtaisesti polttaa. Taloyhtiö voi hakea kunnalta poikkeuskieltoa mikäli asian saa perustelua, ja kriteerit sen myöntämiseen on ilmeisesti juuri vähän lieventynytkin eli ei tarvitse erikseen osoittaa terveyshaittaa. Mutta mikään läpihuutojuttu se ei käsittääkseni ole, ja vaatii käsittääkseni myös että savua kulkeutuisi muihin tiloihin, pelkkä haju ei taida riittää.

   Lainaa

  9. Tulos: +108 (166 ääntä)
   Tupakoitsijoilla puuttuu joku aivolohko tai on täys tervaa, kun eivät halua ymmärtää miten pahalta haisevat ja kylvävät kaikkialle tumppeja.

   Lainaa

  10. Liittoutumaton pussieläin 28.9.2023 5:54
   Tulos: +144 (150 ääntä)
   Näitä samaista Laureneita näkee hyvin usein myös kauppakeskuksien ovien vieressä röökillä, vaikka vähän matkan päässä on varta vasten osoitettu tupakointipiste. Ja tottakai myös tumppaavat suoraan maahan.

   Lainaa

  11. Tulos: -22 (48 ääntä)
   Tornipöllö: Niin, tuskin ne muksut sitä röökinkatkua enää suuremmin huomaa, jos koko ikänsä ovat joutuneet asumaan sen hajun keskellä. Lapsiparat.
   Huomaa.

   Lainaa

  12. Pudotettu hilleri 28.9.2023 6:16
   Tulos: +156 (168 ääntä)
   Armelias kana: Pahimmillaan joutuvat vielä koulukiusatuksi kun haisevat tupakalle 😟
   Pahimmillaan saavat vakaviakin terveyshaittoja kun altistuvat jatkuvasti omassa kodissaan tupakansavulle. 😐

   Lainaa

  13. Tulos: +128 (140 ääntä)
   Väsynyt: Huomaa.
   Ei huomaa. Oma isä poltti sisällä ja aina kun sinne meni, haju oli ihan helvetillinen, mutta viikon siellä olon jälkeen hajuun ei kiinnittänyt enää ollenkaan huomiota. Siihen turtuu aika äkkiä vaikka olisi voimakaskin haju. Oma isä oli ketjupolttaja.

   Lainaa

  14. Laajahko sakaali 28.9.2023 7:28
   Tulos: +136 (142 ääntä)
   Liittoutumaton pussieläin: Näitä samaista Laureneita näkee hyvin usein myös kauppakeskuksien ovien vieressä röökillä, vaikka vähän matkan päässä on varta vasten osoitettu tupakointipiste. Ja tottakai myös tumppaavat suoraan maahan.
   Kyllä. Ja sitten ovat mielestään ahtaalle ajettuja ja jopa holokaustin uhreihin verrattavissa, jos eivät saa polttaa ihan missä haluavat. Kuitenkin oikeus hengittää savutonta ilmaa on heille täysin käsittämätön konsepti. Ja ihmiset, jotka eivät halua hengittää tupakansavua ovat heidän mielestään "kyttääjiä". Kunpa nuo ihmiset joutuisivat edes yhden päivän elämään astmaisen saappaissa ja tajuaisivat, miten inhottavalta se pienikin määrä savua voi tuntua hengityselimissä. Esimerkiksi minä en kiusallani tai pikkumaisuuttani välttelee tupakansavua, vaan saan siitä oikeasti todella pahoja oireita.
   Tämä avautuminen ei siis koske kaikkia tupakoitsijoita, vaan nimenomaan niitä, jotka saattavat sytyttää sen tupakkansa ihan missä vain, kielloista huolimatta. Minun puolestani ihmiset saavat halutessaan tupakoida kaikessa rauhassa sille rajatulla alueella, kunhan annetaan myös savuttomille mahdollisuus olla altistumatta tupakansavulle.

   Lainaa

  15. Niin sanottu sammakko 28.9.2023 7:50
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Välilaskuton rakki: Marin hauska postaus on 10 vuotta vanha.
   Just olin tulossa sanomaan samaa. Tuo pyöri jossain tumblrissakin noin 10 vuotta sitten.

   Lainaa

  16. Loikoileva herne 28.9.2023 7:50
   Tulos: +25 (47 ääntä)
   Lauri: Yleensä noi taloyhtiöiden tupakointikiellot koskee vain parvekkeita ja taloyhtiön julkisia tiloja jne, eli jos on omistuskämppä niin silloin sisällä saa lähtökohtaisesti polttaa. Taloyhtiö voi hakea kunnalta poikkeuskieltoa mikäli asian saa perustelua, ja kriteerit sen myöntämiseen on [...]
   Tää oli taas omituisinta ja tyhmintä päättelykykyä mihin oon hetkeen törmännyt

   Lainaa

  17. Tulos: +75 (75 ääntä)
   Lauri: Yleensä noi taloyhtiöiden tupakointikiellot koskee vain parvekkeita ja taloyhtiön julkisia tiloja jne, eli jos on omistuskämppä niin silloin sisällä saa lähtökohtaisesti polttaa. Taloyhtiö voi hakea kunnalta poikkeuskieltoa mikäli asian saa perustelua, ja kriteerit sen myöntämiseen on [...]
   Vanhaan taloyhtiöön on tosiaan käsittääkseni aika vaikea hakea tupakointikieltoa, mutta perustettaviin yhtiöihin se voidaan kirjata suoraan yhtiöjärjestykseen. 
   Toinen asia sitten on, mitä yhtiö voi tehdä, jos kieltoa ei noudateta. Jos kyseessä on omistusasunto, taloyhtiö on suurinpiirtein voimaton tekemään yhtään mitään. Asunnon haltuunotto on käytännössä ainut, mitä taloyhtiö voi tehdä ja se on niin radikaali toimenpide, että en usko, että yksikään tuomioistuin antaisi siihen lupaa tupakoinnin perusteella. Niin kauan kuin osakkeenomistaja ei tee suoria rikoksia, naapureilla on todella vähän keinoja käytettävissään. Älä kysy, miksi olen viime vuosina selvittänyt asiaa…

   Lainaa

  18. Kilokalori 28.9.2023 8:07
   Tulos: +51 (61 ääntä)
   -x-x-: Vanhaan taloyhtiöön on tosiaan käsittääkseni aika vaikea hakea tupakointikieltoa, mutta perustettaviin yhtiöihin se voidaan kirjata suoraan yhtiöjärjestykseen.  Toinen asia sitten on, mitä yhtiö voi tehdä, jos kieltoa ei noudateta. Jos kyseessä on omistusasunto, taloyhtiö on suurinpiirtein voimaton tekemään yhtään [...]
   Ihan suoraan voinee sanoa että uuden asunnon omistaja ei omassa asunnossaan röökaa. Laurenin ongelma on taatusti vuokrasopimuseen kirjattu tupakointikielto. Vuokranantaja saa kirjata tupakointikiellon asunnossa riippumatta taloyhtiön kielloista.
   Lauren saa vinkua asiaa niin paljon kuin haluaa, mutta luultavasti poismuuttaessaan maksaa lattioiden vaihdon, ja katon, seinien ja kiintokalusteiden kapselimaalauskäsittelyn.

   Lainaa

  19. Esiintyvä käärme 28.9.2023 8:18
   Tulos: +29 (43 ääntä)
   Laajahko sakaali: Kyllä. Ja sitten ovat mielestään ahtaalle ajettuja ja jopa holokaustin uhreihin verrattavissa, jos eivät saa polttaa ihan missä haluavat. Kuitenkin oikeus hengittää savutonta ilmaa on heille täysin käsittämätön konsepti. Ja ihmiset, jotka eivät halua hengittää tupakansavua ovat heidän mielestään "kyttääjiä". Kunpa [...]
   Ja pysyvät siellä alueella niin pitkään, että ovat saaneet hönkäiltyä viimeisetkin savut keuhkoistaan. Tosin haiseehan ne silti. Nimim. ex-tupakoijan puoliso

   Lainaa

  20. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Toj Karin: Ei huomaa. Oma isä poltti sisällä ja aina kun sinne meni, haju oli ihan helvetillinen, mutta viikon siellä olon jälkeen hajuun ei kiinnittänyt enää ollenkaan huomiota. Siihen turtuu aika äkkiä vaikka olisi voimakaskin haju. Oma isä oli ketjupolttaja.
   Huomaa. Oma isä oli ketjupolttaja, ja haju oli helvetillinen vielä vuosien päästä.

   Lainaa

  21. Sammutettu hevonen 28.9.2023 8:41
   Tulos: -60 (80 ääntä)
   Armelias kana: Pahimmillaan joutuvat vielä koulukiusatuksi kun haisevat tupakalle 😟
   Haha, hyvä vitsi. :D Nykyään kun 10-vuotiaat vetää jo kokkelia nenään, niin yks röökinhaju ei siinä paljoa paina.

   Lainaa

  22. Sammutettu hevonen 28.9.2023 8:42
   Tulos: -47 (65 ääntä)
   Ufo hai: Siis en oo ikinä ymmärtänyt tätä varsin yleistä logiikkaa tupakoitsijoilla, että jos joku valittaa tupakoinnista, niin käsketään muuttamaan savuttomaan taloon, mutta sitten kuitenkin nää itsekkäät paskiaiset muuttaa ite sinne välittämättä säännöistä. Tupakoitsijat kokee jotenkin olevansa kaikkien muiden yläpuolella.
   Onhan se voinut muuttua kesken asumisenkin. Sisällä polttaminen on helvetin ällöttävää, oli siinä millainen ilppari tahansa imemässä, mutta parvekkeella polttaisin vaikka kiellot tulisi. Siihen kun ei voi oikein kukaan puuttua jos oma kämppä kyseessä.

   Lainaa

  23. Tulos: +37 (45 ääntä)
   Tiedän ihmisen kuka sai häädön tupakan polton vuoksi.

   Lainaa

  24. Sammutettu hevonen 28.9.2023 9:15
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Sanmperi: Tiedän ihmisen kuka sai häädön tupakan polton vuoksi.
   Ihan varmasti voi saada vuokrakämpästä häädön, jos tupakoi sisällä tai parvekkeelle, vaikka se on kielletty. Omistuskämpät on vähän eri asia.

   Lainaa

  25. totuuden_torvi 28.9.2023 9:15
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   -x-x-: Vanhaan taloyhtiöön on tosiaan käsittääkseni aika vaikea hakea tupakointikieltoa, mutta perustettaviin yhtiöihin se voidaan kirjata suoraan yhtiöjärjestykseen.  Toinen asia sitten on, mitä yhtiö voi tehdä, jos kieltoa ei noudateta. Jos kyseessä on omistusasunto, taloyhtiö on suurinpiirtein voimaton tekemään yhtään [...]
   Korkeimman oikeuden ratkaisu 2021:162 vuodelta 2021 Tuusulassa sijaitsevan asunnon tupakkataistelusta. Muistan, että tästä oli joskus myös Iltapäivälehdissä, kun asia ei ollut vielä KoHossa asti. Tässä puhutaan ihan savusta, ei pelkästä hajusta. Veikkaan kyllä, että jos oikein tarkasti katsotaan niin se haju on usein savua vaikkei sitä olisikaan silmin havaittavaa määrää. KHO:2021:162 - Korkein hallinto-oikeus Tiivistys: Asiassa oli kysymys sen arvioimisesta, voitiinko asuinhuoneiston sisätiloihin määrätä taloyhtiön hakemuksesta tupakkalain 79 §:n 2 momentissa tarkoitettu tupakointikielto. Esitetty selvitys osoitti, että tupakansavua kulkeutui muihin asuinhuoneistoihin muutoin kuin poikkeuksellisesti. Asunto-osakeyhtiö oli teettänyt kohtuudella vaadittavat toimenpiteet rakenteiden korjaamiseksi ja muutoksenhakijalle oli varattu mahdollisuus ehkäistä savun leviämistä omilla toimenpiteillään. Näin ollen tupakkalain 79 §:n 2 momentin edellytykset tupakointikiellon määräämiselle täyttyivät.
   Korkein hallinto-oikeus katsoi, että tulkittaessa asuinhuoneiston asuintiloja koskevan tupakointikiellon määräämisen edellytyksiä oli otettava huomioon lain tavoitteena oleva tupakansavulle altistumiselta suojeleminen sekä julkiselle vallalle perustuslaissa asetettu velvoite edistää väestön terveyttä.
   Muutoksenhakija oli valituksessaan vedonnut myös siihen, että hänellä oli terveydentilansa johdosta vaikeuksia siirtyä hissittömässä talossa sijaitsevasta asunnostaan ulkona sijaitsevalle tupakointipaikalle. Asiassa oli tämän johdosta vielä arvioitava, oliko tupakointikieltomääräystä annettaessa otettava huomioon tupakoitsijan henkilökohtaiset olosuhteet.
   Näin ollen kunnan terveystarkastajan oli tullut määrätä tupakointikielto asunnon sisätiloihin.
   Tupakkalaki 1 § 1 ja 2 momentti, 79 § 1 ja 2 momentti
   Suomen perustuslaki 7 § 1 momentti, 10 § 1 momentti, 19 § 3 momentti
   Ks. myös KHO 2020:68

   Lainaa

  26. Kädetön haukka 28.9.2023 9:47
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Sammutettu hevonen: Haha, hyvä vitsi. 😁 Nykyään kun 10-vuotiaat vetää jo kokkelia nenään, niin yks röökinhaju ei siinä paljoa paina.
   Se on aika raju löyhkä vaatteissa jos asuu tupakoitsijoiden kodissa. Tiedän tapauksia että on ekaluokkalaisesta lähtien kiusattu. Eli kyseessä ei ole sama haju jos itse on ulkona henkeen vetänyt mitä ei havaitse ellei tule naaman eteen, vaan kokonaisvaltainen tekstiileihin tarttunut.

   Lainaa

  27. Säälittävä apina 28.9.2023 9:59
   Tulos: +35 (51 ääntä)
   Tupakoitsijoilla tuntuu olevan pelkkää savua aivojen tilalla. Voisihan tuokin talo olla "savuton", mutta sitten Lauren tuli pilaamaan sen sauhutteluillaan.

   Lainaa

  28. totuuden_torvi 28.9.2023 10:27
   Tulos: +65 (75 ääntä)
   Sammutettu hevonen: Onhan se voinut muuttua kesken asumisenkin. Sisällä polttaminen on helvetin ällöttävää, oli siinä millainen ilppari tahansa imemässä, mutta parvekkeella polttaisin vaikka kiellot tulisi. Siihen kun ei voi oikein kukaan puuttua jos oma kämppä kyseessä.
   "Ihailtavaa" itsekkyyttä. Monella muullakin voi olla oma kämppä ja silti joutuu kärsimään sinun sauhuttelusta. Erikoista, että joku ihminen edes pystyy kuvittelemaan olevansa sellaisessa erityisasemassa muihin nähden, että hyvin esim. 20 ihmistä voi kärsiä siitä, ettei yksi viitsi kävellä kauemmas talosta. En ymmärrä.

   Lainaa

  29. Tulos: +48 (54 ääntä)
   En oo koskaan ymmärtäny sisällä polttamista vaikka itsekin poltan. Kuka helvetti haluaa asua tupakanhajuisessa kämpässä? Toisaalta, pata kattila ja mitä näitä nyt on, mä poltan autolla ajaessa, kuka helvetti haluaa tuhkakupin hajusen auton :'D Mutta, ne ei ihan oo verrattavissa, koska kämpässä asutaan ja ollaan jatkuvasti, autolla mennään paikasta X paikkaan Z, ja mun tapauksessa ajelen lähes poikkeuksetta yksin, niin aivan sama vaikka savustan itteni sinne peltipurkkiin.

   Lainaa

  30. Jäätynyt sakaali 28.9.2023 11:20
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Rauhaton mansikka: Kaikenlaisia itsekkäitä paskiaisia sitä onkin. Lauren ja Ilpo loistavia esimerkkejä siitä.
   Jep omassa kämpässä saa tehdä mitä huvittaa. Kun edes omistaisi sen kämpän, vuokranantaja tykkää kun kaikki on nikotiinista keltaisena. Noh elämänkoulu niin minkäs sille voi.

   Lainaa

  31. Säteilevä unikeko 28.9.2023 11:20
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Oma edesmennyt isovanhempi poltti sisällä. Aina kun sieltä lähti, menivät vaatteet suoraan pyykkiin, se haju oli hirveä. Tupakoin kyllä itsekin, mutta en missään nimessä sisällä, parvekkeella ja tumpit laitetaan kannelliseen tuhkakuppiin, aina. Niitäkään ei heitellä kaiteen yli. Entinen seinänaapuri oli entisen alakerran naapurin auton kattoon onnistunut polttamaan jäljen tupakan tumpilla kun viskoi parvekkeelta niitä. Ja nykyinen seinänaapuri.. no, käytävässä haisee aika usein ummehtunut tupakka ja kannabis sekaisin, että en tiedä sitten miten se tuolla polttaa. Haju ei ainakaan vielä ole kulkeutunut meille sisälle onneksi.

   Lainaa

  32. Sammutettu hevonen 28.9.2023 11:58
   Tulos: -54 (70 ääntä)
   totuuden_torvi: "Ihailtavaa" itsekkyyttä. Monella muullakin voi olla oma kämppä ja silti joutuu kärsimään sinun sauhuttelusta. Erikoista, että joku ihminen edes pystyy kuvittelemaan olevansa sellaisessa erityisasemassa muihin nähden, että hyvin esim. 20 ihmistä voi kärsiä siitä, ettei yksi viitsi kävellä kauemmas talosta. En ymmärrä.
   Aivan varmasti kukaan ei kärsi, tai kärsisi niistä savuista. Ylimmässä kerroksessa lasitettu parveke, josta yksi lasi auki. Talossa tupakoi kaikki lähinaapurini sivuilla ja alapuolella, enkä ole ikinä saanut edes avoimista ikkunoista hajuja sisään. "Ihailtava" "itsekkyyteni" perustuu siihen, että taloyhtiömme ei ole savuton ja otan julkisilla paikoilla aina kanssaeläjät huomioon, jos päätän röökin sytyttää. Kiitti moralisoinnista, mutta tällä kertaa ei kolahtanut.

   Lainaa

  33. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Armelias kana: Pahimmillaan joutuvat vielä koulukiusatuksi kun haisevat tupakalle 😟
   Pahimmillaan saavat terveysongelmia jatkuvasta passiivisesta tupakoinnista

   Lainaa

  34. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Spaadero?

   Lainaa

  35. Pimeä marsu 28.9.2023 12:47
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Mikä tää lopun vaakatransportteli-mikä-lie on? En oo käyny elämäm kovaa kulua niin on jääny aukkoja sivistykseen.

   Lainaa

  36. totuuden_torvi 28.9.2023 13:05
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   Sammutettu hevonen: Aivan varmasti kukaan ei kärsi, tai kärsisi niistä savuista. Ylimmässä kerroksessa lasitettu parveke, josta yksi lasi auki. Talossa tupakoi kaikki lähinaapurini sivuilla ja alapuolella, enkä ole ikinä saanut edes avoimista ikkunoista hajuja sisään. "Ihailtava" "itsekkyyteni" perustuu siihen, että taloyhtiömme ei ole [...]
   Ole hyvä. Tarkoitinkin tätä sinun itsesi kirjoittamaa: "parvekkeella polttaisin vaikka kiellot tulisi."
   Meidän talossa ei onneksi polteta oman kämpän lähellä, mutta joskus harvoin joku tekee ilmeisesti poikkeuksen. Aiemmin asui alimmassa kerroksessa pihallaan tupakoiva nainen suht kaukana meistä, mutta se haju tuli tosi usein sisälle vaikka ikkunat kiinni ja parveke lasitettu. Siinä lähettyvillä oli varmaan ilmanotto, josta tuli nopeasti meillekin. Sitten se piru voi jäädä haistemaan vaatteisiin, kun pahiten haju meni juuri vaatehuoneeseen.

   Lainaa

  37. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Kansalaistottelematon, vau 🙄 respect!

   Lainaa

  38. Pilaantunut mandariini 28.9.2023 13:57
   Tulos: +41 (57 ääntä)
   Esiintyvä käärme: Ja pysyvät siellä alueella niin pitkään, että ovat saaneet hönkäiltyä viimeisetkin savut keuhkoistaan.
   Josta tulikin mieleen että tarkasti ne tupakkateollisuudessa ovat annostelleet myrkyt niin, että pitävät otteessaan ja koukuttavat, mutta tappavat vasta eläkeiän kynnyksellä tai vähän jälkeen, etteivät menetä maksavia asiakkaita liian aikaisin. Pahimmoilleen vielä jää yhteiskunnan kontolle ylläpitää tervakeuhkoa hengissä. Mitään muuta kuin haittaa tupakasta ei ole. Se pitäisi yksiselitteisesti kieltää tai vähintäänkin nostaa hinta 10-kertaiseksi. Jo pelkästään parveketupakointi vituttaa kun ei voi kesäkuumalla pitää ikkunoita auki. Yksikään tupakoitsija ei ole ottanut muiden viihtyvyyttä huomioon. Kaikkein itsekkäintä sakkia mitä tiedän. Tupakointi ei ole ihmisoikeus. Puhdas ilma sen sijaan kuuluu kaikille.

   Lainaa

  39. Pirtsakka kavioeläin 28.9.2023 14:39
   Tulos: +31 (39 ääntä)
   Lauri: Yleensä noi taloyhtiöiden tupakointikiellot koskee vain parvekkeita ja taloyhtiön julkisia tiloja jne, eli jos on omistuskämppä niin silloin sisällä saa lähtökohtaisesti polttaa. Taloyhtiö voi hakea kunnalta poikkeuskieltoa mikäli asian saa perustelua, ja kriteerit sen myöntämiseen on [...]
   Jos koko talo on määrätty savuttomaksi taloyhtiön kokouksessa niin et saa polttaa edes omistamassasi asunnossa. Taloyhtiö pystyy sen kieltämään ilman että se rikkoisi lakia.

   Lainaa

  40. Lepsu kalkkuna 28.9.2023 14:44
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Sammutettu hevonen: Aivan varmasti kukaan ei kärsi, tai kärsisi niistä savuista. Ylimmässä kerroksessa lasitettu parveke, josta yksi lasi auki. Talossa tupakoi kaikki lähinaapurini sivuilla ja alapuolella, enkä ole ikinä saanut edes avoimista ikkunoista hajuja sisään. "Ihailtava" "itsekkyyteni" perustuu siihen, että taloyhtiömme ei ole [...]
   Vaikka tupakoitsija kärsisikin niin tuskin olisi pokkaa lähteä valittamaan asiasta, kun polttaa itsekin.
   Itseäni tupakoitsijana vitutti varsinkin kesäisin kun oli käytännössä pakko pitää ikkunoita aina kiinni kun kaikki naapurit veti röökiä parvekkeillaan, mutta pahinta oli se kun jotkut poltti myös sisällä. Varsinkin talvisin. Paskasti eristetyt ulko-ovet tarkoitti sitä että oma kämppä haisi ihan tupakalle monta kertaa viikossa. Ei paljoa naurattanut, varsinkaan sen jälkeen kun lopetin tupakoinnin mutta hajusta en silti päässyt eroon.

   Lainaa

  41. Itseasiassa 28.9.2023 15:39
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   Nuorena muistan vinkuneeni, kun mm. korkeakoulun ovien välittömässä läheisyydessä kiellettiin tupakointi ja joutui oikein kävelemään erikseen rakennettuun katokseen. Sen jälkeen olen lopettanut tupakoinnin ja kasvanut henkisesti sen verran, että ymmärrän jo ettei muut ihmiset halua sitä savua haistella.

   Lainaa

  42. Kirpeä ahven 28.9.2023 17:29
   Tulos: -37 (47 ääntä)
   Kiinnostunut kookos: Naurattaa kun joku tupakkakorporaatioiden pillin mukaan tanssija avautuu lampaista 🤭🤭
   Mitenkä se mystinen "korporaatio" on vastuussa, jos joku nyt haluaa polttaa? Toki se on koukuttava aine, mutta tuo höpinä on mielestäni typerää vastuunsiirtoa. Itse nautin mielelläni pikkusikareita silloin tällöin. Arvostan sitä että on yhä yhtiötä jotka tarjoavat näitä nautintoaineita ihmisille, siitä huolimatta millainen kulttuurisota savukkeita vastaan on käynnissä. Maailma jossa ei voisi perjantai-iltana istahtaa juoman ääreen terassille polttelemaan, hyvässä seurassa tai itsekseen, on surullinen paikka. Ei kukaan niin tyhmä nykypäivänä ole ettei polttamisen riskejä tajuaisi, vastuu on aina tietysti käyttäjällä, mutta en kyllä myöskään mitenkään puolustele noita pöljiä. Asunto-osakeyhtiössä on kuitenkin jossain määrin aina kyse yhteisestä omaisuudesta.

   Lainaa

  43. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 28.9.2023 19:22
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Unis: En oo koskaan ymmärtäny sisällä polttamista vaikka itsekin poltan. Kuka helvetti haluaa asua tupakanhajuisessa kämpässä? Toisaalta, pata kattila ja mitä näitä nyt on, mä poltan autolla ajaessa, kuka helvetti haluaa tuhkakupin hajusen auton :'D Mutta, ne ei ihan oo verrattavissa, koska kämpässä asutaan ja ollaan [...]
   Itse en taas käsitä kuka tuhoaa esim upouuden, vaikka 60 000€ autonsa tupakalla. Joku vanha Ford Sierra on varmaan se ja sama, jos se todennäköisesti ei mene muille kiertoon. 
   Itse ostin aikoinaan ensimmäisen käytetyn pikku autoni, joka tietenkin oli autoliikkeen pesun jälkeen oli puhdas ja raikas. Olikin aika yllätys, kun syksyn kosteuden tullessa se "pari viikkoa vanha" auto alkoi lemuta vanhalle, ummehtuneelle tupakansavulle. Voin oikeasti pahoin ajaessani sillä, mutta eihän mikään takuu kata tällaista haittaa. Muutama vuosi piti kärsiä ja varsinainen syy auton vaihtoon oli se haju.

   Lainaa

  44. Poissulkeva peura 28.9.2023 19:27
   Tulos: +38 (48 ääntä)
   Sammutettu hevonen: Aivan varmasti kukaan ei kärsi, tai kärsisi niistä savuista. Ylimmässä kerroksessa lasitettu parveke, josta yksi lasi auki. Talossa tupakoi kaikki lähinaapurini sivuilla ja alapuolella, enkä ole ikinä saanut edes avoimista ikkunoista hajuja sisään. "Ihailtava" "itsekkyyteni" perustuu siihen, että taloyhtiömme ei ole [...]
   Kyllä muuten haisee ja kärsii! Saakelin paskakasa, lopeta se parvekkeella tupakoiminen!

   Lainaa

  45. Impotentti lohikäärme 28.9.2023 22:26
   Tulos: +15 (27 ääntä)
   Pirtsakka kavioeläin: Jos koko talo on määrätty savuttomaksi taloyhtiön kokouksessa niin et saa polttaa edes omistamassasi asunnossa. Taloyhtiö pystyy sen kieltämään ilman että se rikkoisi lakia.
   Riittääkö yksinkertainen enemmistö päätökseen? Harmittavasti aika paljon röökaajia täällä. Jos osa ei pääsisi niin voisi mennä läpi. Tuo tietenkin pitää olla etukäteen asialistalla niin johan ne tietäisi olla paikalla vastustamassa. Ei se auta kuin odottaa että riittävän moni poistuu luonnollisella tavalla ja koittaa sitten. Silti joku röökaaja pahoittaa mielensä. Niin ei sen tupakoinnin pitäisi ihmisoikeus olla.

   Lainaa

  46. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Itse en taas käsitä kuka tuhoaa esim upouuden, vaikka 60 000€ autonsa tupakalla. Joku vanha Ford Sierra on varmaan se ja sama, jos se todennäköisesti ei mene muille kiertoon.  Itse ostin aikoinaan ensimmäisen käytetyn pikku autoni, joka tietenkin oli autoliikkeen pesun jälkeen oli puhdas ja raikas. Olikin aika [...]
   En minäkään todennäkösesti niin kalliissa autossa alkais polttamaan koska laskeehan se auton arvoa ja jälleenmyynti mahdollisuuksia, mutta oma on 4000e vanhahko ~kippo ja se oli jo valmiiksi "poltettu" edellisen omistajan toimesta, niin en nähny asialla olevan enää merkitystä.

   Lainaa

  47. Nuutunut kivi 29.9.2023 23:41
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Pimeä marsu: Mikä tää lopun vaakatransportteli-mikä-lie on? En oo käyny elämäm kovaa kulua niin on jääny aukkoja sivistykseen.
   En tiedä vastausta, mutta melko horisontaaliselta kuulosti.

   Lainaa

  48. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Kirpeä ahven: Mitenkä se mystinen "korporaatio" on vastuussa, jos joku nyt haluaa polttaa? Toki se on koukuttava aine, mutta tuo höpinä on mielestäni typerää vastuunsiirtoa. Itse nautin mielelläni pikkusikareita silloin tällöin. Arvostan sitä että on yhä yhtiötä jotka tarjoavat näitä nautintoaineita ihmisille, siitä huolimatta [...]
   Väitätkö savutonta elämää toivovia lampaiksi? Jos et, kommentti tuskin koskee sinua. Jos teet niin, taisi kalikka kalahtaa. Itse poltan nykyään ehkä kerran vuodessa ihan huvin vuoksi, mutta kenenkään sivullisen ei siitä kuulu kärsiä. Kyseessä kuitenkin nk. luksustuote jota en oikeasti tarvitsisi. Mutta tupakkayhtiöt onnistuneet sen kauppaamaan minullekin.

   Lainaa

  49. Tuhomaatti 30.9.2023 7:58
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   jos lauren ja ilpo haluaa tehdä kämpässä kirjaimellisesti mitä kiinnostaa niin kannattanee hankkia omakotitalo.

   Lainaa

  50. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Taas olisi kiva tietää mokailijoiden iät. Itse muistan kun lentokoneessa sai polttaa, joku muistikuva myös bussista mutta se saattaa olla jostain lomamatkalta. Tänäpäivänä siitä sais linnaa. Mietin siis et onko se niin vanha ettei pysy nykymenossa mukana. Mitä tässä ite sen noin kolkyt vuotta polttanut on meno muuttunut. Ja minähän yritän parhaani mukaan muuttua mukana enkä siis polta bussipysäkillä toisen naamalle savuja puhallellen ja vältän sukulaislasten nähden polttamista koska en halua että röökaaminen näyttäytyy ns normilta. Vanhemmat polttivat liesituulettimen alla, tosin oma talo omat säännöt, ja näinpä minäkin toimin kun muutin omilleni. Kunnes vähän viisastuin ja nykyään ei tulisi mieleenikään. Ja oli muuten kiva maalata ja jynssätä koko kämppä kun muutin pois. Jos taas mikä olikaan röökaaja on nuorempi tyyppi ymmärrän vielä vähemmän tuota asennetta ja toivon että vielä oppii tavoille, unikuvia ehkä. Hyvä vaan että rööki ei ole enää in ja pop koska ainakin itse toivon etten olisi edes aloittanut koko paskaa.
   Liittoutumaton pussieläin: Näitä samaista Laureneita näkee hyvin usein myös kauppakeskuksien ovien vieressä röökillä, vaikka vähän matkan päässä on varta vasten osoitettu tupakointipiste. Ja tottakai myös tumppaavat suoraan maahan.
   Tähän olen itsekin kiinnittänyt huomiota. Ihmiset menee röökille tuhkiksen  viereen ja sitten heittää stumpin maahan. Ei taaskaan ymmärrä.

   Lainaa

  51. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Teen keikkalaisena henkilökohtaisen avustajan hommia. On muuten todella inhottavaa työskennellä sellaisessa asunnossa, jossa asiakas röökaa sisällä. Tunnissa siihen hajuun tottuu, mutta kolmen tunnin työvuoron jälkeen hävettää lähteä kotiin, kun kaikki haisee hiuksia myöten. Joskus pääsen puolison autolla, mutta useimmiten kuljen julkisilla.

   Lainaa

  52. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Väsynyt: Huomaa. Oma isä oli ketjupolttaja, ja haju oli helvetillinen vielä vuosien päästä.
    Huomaa. Omakin isäni poltti, ja voi h-tti sitä katkua. "Ette te mitään auton takapenkillä huomaa, ikkuna on auki". Huomasimme sekä löyhkän että lisäksi sen, että viiman takia paleli. Röyhyttele sinä siellä vaan. 
    Koska huono esimerkki on huono esimerkki, päädyin polttajaksi itsekin. Lopetin, koska en halunnut _kissani_ kärsivän passiivisesta tupakoinnista. Eli tupakoitsijoille: jotkut välittävät kissastaan enemmän, kuin te lapsistanne. 

   Lainaa

  53. Painostava kesyaasi 2.10.2023 20:56
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Hyvä Lauren ja Ilpo 6/5, periksi ei anneta. Nää perustupakat täällä on ilmanraikastimia mahorkkaan verrattuna.

   Lainaa

  54. Painostava kesyaasi 2.10.2023 20:58
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Liittoutumaton pussieläin: Näitä samaista Laureneita näkee hyvin usein myös kauppakeskuksien ovien vieressä röökillä, vaikka vähän matkan päässä on varta vasten osoitettu tupakointipiste. Ja tottakai myös tumppaavat suoraan maahan.
   Täälläpäin ainakin ne tupakointipisteet on ihan ulko-oven vieressä. Direktive negative mut mitä sitte. :D

   Lainaa

  55. Painostava kesyaasi 2.10.2023 21:02
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Painostava kesyaasi: Hyvä Lauren ja Ilpo 6/5, periksi ei anneta. Nää perustupakat täällä on ilmanraikastimia mahorkkaan verrattuna.
   No siis oikeasti, onhan se vähän kusipäistä kiellosta huolimatta poltella sisällä poltella.

   Lainaa

  56. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Harva sisällä tupakoinnin puolella oleva myöskään ymmärtää sitä, minkä tupakointi tekee asunnolle. Erityisesti omistusasujia luulisi (naapureille aiheutetun haitan lisäksi...) kiinnostavan asunnon arvo ja tupakoinnin vaikutus siihen. Nykyisen asuntoni entinen omistaja oli polttanut sisällä 70-luvusta lähtien, oli kyllä naapureiden mukaan vanhoilla päivillään tupakan polton lopettanut, eli muutamaa vuotta ennen kuin menehtyi ja perikunnalta asunnon ostin. Tupakan kellastamien pintojen vuoksi asunto oli pakko remontoida kymmenisen vuotta sitten remontoitua keittiötä myöden ja oli sen vuoksi useita kymmeniätuhansia euroja edullisempi kuin muut asunnot kyseisellä halutulla alueella, eikä kauhean nopeasti mennyt kaupaksikaan vaikka ajankohta oli myynnille otollinen. Mulle tietysti hyvä, kun remontoitavaa asuntoa etsin, mutta myyjälle ei niinkään.

   Lainaa

  57. Hellä pöllö 8.10.2023 11:33
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Sopuli: Harva sisällä tupakoinnin puolella oleva myöskään ymmärtää sitä, minkä tupakointi tekee asunnolle. Erityisesti omistusasujia luulisi (naapureille aiheutetun haitan lisäksi...) kiinnostavan asunnon arvo ja tupakoinnin vaikutus siihen. Nykyisen asuntoni entinen omistaja oli polttanut sisällä [...]
   Asun kotona. Kotini on omistusasunto. Ensisijaisesti koti. Ymmärrä tai ole ymmärtämättä. P.S. En tupakoi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: haju, heippalappu, kielto, kuva, liesituuletin, naapurit, pyykit, tupakointi, ulkona