Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 636

Onko käteinen edes rahaa? Saako sillä kiharat hiukset?
Sekalaisia, osa 636

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 69 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Rauhaton mansikka 28.9.2023 0:12
   Tulos: +286 (298 ääntä)
   Poliisikoira, muurahaiskarhu, tiikerihai, hirvikärpänen, everstiluutnantti, onhan noita.

   Lainaa

  2. Tulos: +286 (294 ääntä)
   Elisa; luonnonkiharat hiukset saa geeneillä. Eipä siihen muuta tarvita. Nim. Blondi afro.

   Lainaa

  3. Odottamaton sorsanpesä 28.9.2023 0:51
   Tulos: +216 (218 ääntä)
   Hymähdin etätyöpaikalle Raumalla, muuttopaketti ja kaikki 😁

   Lainaa

  4. Uneton meduusa 28.9.2023 1:13
   Tulos: +95 (139 ääntä)
   Benefit of the doubt, voisiko Elisa tarkoittaa, että voisiko _hänellä_ olla luonnostaan kihartuva tukka, ja mistä sen tietää ja miten sen sitten saa kiharaksi. Nämä curly girl -metodit yms. "suoristatko tukkaasi tietämättäsi" -trendit kun ovat viime vuosina olleet pinnalla ja nostaneet esiin noita kihartuvan hiustyypin eri variaatioita.

   Lainaa

  5. Auttava henkilö 28.9.2023 2:04
   Tulos: +91 (123 ääntä)
   Uneton meduusa: Benefit of the doubt, voisiko Elisa tarkoittaa, että voisiko _hänellä_ olla luonnostaan kihartuva tukka, ja mistä sen tietää ja miten sen sitten saa kiharaksi. Nämä curly girl -metodit yms. "suoristatko tukkaasi tietämättäsi" -trendit kun ovat viime vuosina olleet pinnalla ja nostaneet esiin noita kihartuvan hiustyypin eri variaatioita.
   Eikös tuo selviä jos ei väkisillä suorista ja sattuu vähän kosteampi päivä, niin luonnonkiharaiset kyllä menee säkkärälle?

   Lainaa

  6. jukkapalmu 28.9.2023 2:32
   Tulos: -60 (86 ääntä)
   Selittäkää mulle toi Ahmedin viimenen kommentti kiitos. Ja jos joku tietää ton hämärän työpaikan taustaa niin kertokaa siitäkin.

   Lainaa

  7. Taitettu ylioppilas 28.9.2023 3:10
   Tulos: +135 (135 ääntä)
   jukkapalmu: Selittäkää mulle toi Ahmedin viimenen kommentti kiitos. Ja jos joku tietää ton hämärän työpaikan taustaa niin kertokaa siitäkin.
   Jos arvata saattaisi niin ehkä sarkastinen vastaus? Ihan hyvä läppä että Rauma. Ahmed siis saattoi kaivata tarkempaa tietoa missä paikkakunnalla Kreikassa. Kuvasta huolimatta kyseinen etätoimisto ei välttämättä ole kuitenkaan Parthenonilla, jos edes Ateenassakaan. Työpaikka lienee asiakastukea Zalandon asiakkaille. Joko puhelimessa tai chatissa arvaisin. Ehkäpä verotus- ja kustannussyistä Kreikassa.

   Lainaa

  8. Huoltovapaa laama 28.9.2023 3:33
   Tulos: +158 (160 ääntä)
   Jos Sannaa käteinen niin ahdistaa, niin eiköhän sille löydy ottaja keräys- tai tippilippaasta.

   Lainaa

  9. Uupunut muurahainen 28.9.2023 5:28
   Tulos: +39 (67 ääntä)
   Auttava henkilö: Eikös tuo selviä jos ei väkisillä suorista ja sattuu vähän kosteampi päivä, niin luonnonkiharaiset kyllä menee säkkärälle?
   Vääränlainen tapa kuivata hiuksia ja hiusten harjaus suoristaa hiusta. "Vääränlaisia" tapoja käyttämällä ei itse välttämättä tajua omaavansa kihartuvat hiukset.

   Lainaa

  10. Tuoksuva raatokärpänen 28.9.2023 6:17
   Tulos: +26 (52 ääntä)
   Nistithän ovat myös risteytyneet aikojen saatossa koirien kanssa. Tässä päihteille persolle uudelle lajille ovat poliisit keksineet sittemmin käyttöä. Huumekoirat ovatkin kovin epätoivottu laji alamaailman huumeluolissa.

   Lainaa

  11. Huolestuttava delfiini 28.9.2023 6:33
   Tulos: -56 (96 ääntä)
   Elisa, luonnollista hiustyyliään voi vaihtaa hankkimalla syövän. Hoitojen seurauksena hiukset putoaa päästä. Jos satut jäämään henkiin, ja hiukset kasvavat takaisin, ne voivat olla aivan erilaiset kuin aiemmin.

   Lainaa

  12. Silkka sotilas 28.9.2023 6:35
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Olisiko, Miro, kannattanut edes hiukan kuunnella peruskoulun biologian tunneilla?

   Lainaa

  13. Minä itte 28.9.2023 6:50
   Tulos: +10 (42 ääntä)
   Huolestuttava delfiini: Elisa, luonnollista hiustyyliään voi vaihtaa hankkimalla syövän. Hoitojen seurauksena hiukset putoaa päästä. Jos satut jäämään henkiin, ja hiukset kasvavat takaisin, ne voivat olla aivan erilaiset kuin aiemmin.
   Tai ihan vaan ajamalla hiukset päästä.
   Hyvin tiukan kiharapilven omaavan esiteinin vanhempana sanoisin, että ei Elisa, ei kenelläkään ole oikeasti oikeasti kiharia hiuksia, koska jos asioiden havainnointi on tuota tasoa niin ei sillä totuudella ole mitään väliä.

   Lainaa

  14. Veljetön paprika 28.9.2023 7:00
   Tulos: +58 (58 ääntä)
   Silkka sotilas: Olisiko, Miro, kannattanut edes hiukan kuunnella peruskoulun biologian tunneilla?
   Miro vaan kaverin puolesta kyselee.

   Lainaa

  15. Tulos: -21 (43 ääntä)
   Tuoksuva raatokärpänen: Nistithän ovat myös risteytyneet aikojen saatossa koirien kanssa. Tässä päihteille persolle uudelle lajille ovat poliisit keksineet sittemmin käyttöä. Huumekoirat ovatkin kovin epätoivottu laji alamaailman huumeluolissa.
   Huumekoisilla ei tee yhtään mitään huumeluolissa. Se on vähän sama kun kierittäisit pekonia metsästyskoiran kuonon ympärille ja käskisit ottaa vainun peurasta. Siitä vainun ottamisesta ei tulisi yhtään mitään.

   Lainaa

  16. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Auttava henkilö: Eikös tuo selviä jos ei väkisillä suorista ja sattuu vähän kosteampi päivä, niin luonnonkiharaiset kyllä menee säkkärälle?
   Ei välttämättä. Varsinkin jos on ahkerasti värjännyt ja lämpökäsitellyt hiuksia menneisyydessä, saattaa olla niin kuivat ja vaurioituneet että ei jaksa kihartua. Itsellä kertyy töissä metalleja ja muita epäpuhtauksia ajan kanssa hiuksen pintaan (mitkä siis eivät lähde ilman syväpuhdistusta) mikä kuivattaa eikä hius enää kiharru nätisti, vaikka muuten onkin tuo metodi käytössä. Sitten kun tekee syväpuhdistuksen ja kosteuttaa kunnolla, tulee kihara taas esiin

   Lainaa

  17. Ovaali laama 28.9.2023 7:50
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Toj Karin: Huumekoisilla ei tee yhtään mitään huumeluolissa. Se on vähän sama kun kierittäisit pekonia metsästyskoiran kuonon ympärille ja käskisit ottaa vainun peurasta. Siitä vainun ottamisesta ei tulisi yhtään mitään.
   Et selkeästi tiedä, miten huume- tai vainukoira toimii. Kumpikin väittämösi on väärin.

   Lainaa

  18. Tallentumaton kivi 28.9.2023 7:50
   Tulos: +17 (29 ääntä)
   Vaakku: Ei välttämättä. Varsinkin jos on ahkerasti värjännyt ja lämpökäsitellyt hiuksia menneisyydessä, saattaa olla niin kuivat ja vaurioituneet että ei jaksa kihartua. Itsellä kertyy töissä metalleja ja muita epäpuhtauksia ajan kanssa hiuksen pintaan (mitkä siis eivät lähde ilman syväpuhdistusta) mikä kuivattaa eikä hius [...]
   Sama toisin päin: kiharat, mutta erittäin kuivat hiukset. Vuosikausia tuli käytettyä niin vahvasti kosteuttavia hiustuotteita, että pelkällä harjaamalla sai melkein piikkisuoriksi. Vasta kun jouduin pari viikkoa käyttämään eri shampoota ja ilman hoitoainetta, peilikuvassa näkyikin yhtäkkiä lapsuudenkuvissa loistaneet luonnonkiharat.

   Lainaa

  19. Tulos: +21 (59 ääntä)
   Uneton meduusa: Benefit of the doubt, voisiko Elisa tarkoittaa, että voisiko _hänellä_ olla luonnostaan kihartuva tukka, ja mistä sen tietää ja miten sen sitten saa kiharaksi. Nämä curly girl -metodit yms. "suoristatko tukkaasi tietämättäsi" -trendit kun ovat viime vuosina olleet pinnalla ja nostaneet esiin noita kihartuvan hiustyypin eri variaatioita.
   Curly girl tässä trendimuodossaan on suurelta osin hiuksen lämmötöntä kihartamista. Luonnonkihara ei vaadi kiloa geeliä ja t-paidalla painelua näkyäkseen tai katoa heti, kun sille näyttää harjaa. "Piilokiharat" ei ole oikea asia, this is the hill I will die on. :D

   Lainaa

  20. Kouluttamaton muurahainen 28.9.2023 10:54
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Niin tyhmältä kuin Sannan kommentti tuntuukin, kun sen noin ilmaisee, niin olen huomaavinani, että monet ajattelevat (ehkä tietämättään) vähän samalla tavalla. Itse olen ottanut tavaksi nostaa joka kuukausi hieman rahaa käteisellä omaan "katastrofirahastoon" varmuuden varalle. Siellä on nyt, vuosien keräilyn jälkeen, pitkälti toista tonnia rahaa, mutta jos tili näyttää tyhjenevän, ei minulla yhtään ole sellainen tunne, että rahaa on silti hätävaralta olemassa. Varmaan saan sen kuitenkin käytettyä sitten jos oikea katastrofi iskee. Työkaveri ostaa välillä työpaikkaruokalassa lounaan käteisellä ja on sitä mieltä, että silloin se ei maksa mitään. Hän ei siis selvästi koe käteistä rahaksi, vaikka sillä onkin ostoarvoa. En sitten tiedä, mistä hänelle kolikoita niin usein kertyy, jos ei käytä käteistä mihinkään muuhun. Tai sitten hänelle vain kolikot eivät ole rahaa.

   Lainaa

  21. Tulos: +71 (95 ääntä)
   "Aloitus 13.11" Kolmetoista piste yksitoista. Eli klo 13.11, eli 11 yli 1 päivällä. Miksi tämä tapa esittää "päivämäärä" tuntuu jatkuvasti yleistyvän? Ja mitä virkaa tämän käyttäjät ajattelevat tuolla pisteellä olevan, miksi sitä käytetään vain ensimmäisen luvun perässä muttei toisen? Kolmastoista yksitoista?

   Lainaa

  22. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Niin tyhmältä kuin Sannan kommentti tuntuukin, kun sen noin ilmaisee, niin olen huomaavinani, että monet ajattelevat (ehkä tietämättään) vähän samalla tavalla. Itse olen ottanut tavaksi nostaa joka kuukausi hieman rahaa käteisellä omaan "katastrofirahastoon" varmuuden varalle. Siellä on nyt, [...]
   Itselläni ruukas kolikot mennä hukkaan joten pelasin ne pelikoneisiin kohti seuraavaa seteliä. Koska käytän vain kortti lompakkoa jossa toki mahtuu setelit olemaan ja on muutamia pahanpäivän varalle, joten menetin sen rahan muutenkin.

   Lainaa

  23. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Taitettu ylioppilas: Jos arvata saattaisi niin ehkä sarkastinen vastaus? Ihan hyvä läppä että Rauma. Ahmed siis saattoi kaivata tarkempaa tietoa missä paikkakunnalla Kreikassa. Kuvasta huolimatta kyseinen etätoimisto ei välttämättä ole kuitenkaan Parthenonilla, jos edes Ateenassakaan. Työpaikka lienee asiakastukea Zalandon asiakkaille. [...]
   Varmasti verotus ym. kysymykset vaikuttaa myös, mutta tuo on myös rekrytointikikka, että saadaan ihmiset innostumaan ns. paskaduunista kun on mahdollisuus muuttaa etelän lämpöön. Oikeastihan asiat ei välttämättä mene niin hienosti siellä paikan päällä, on tuttuja noissa hommissa ja koko ajan tuntuu olevan ongelmia esim. palkanmaksun ja vuokra-asunnon saamisen kanssa.

   Lainaa

  24. Kiltti tyttö 28.9.2023 12:51
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Herttaista, miten käteisen kummeksujat paljastavat olevansa niin kovin nuoria.

   Lainaa

  25. Itsestäänselvä marsu 28.9.2023 13:07
   Tulos: -40 (70 ääntä)
   Tero: "Aloitus 13.11" Kolmetoista piste yksitoista. Eli klo 13.11, eli 11 yli 1 päivällä. Miksi tämä tapa esittää "päivämäärä" tuntuu jatkuvasti yleistyvän? Ja mitä virkaa tämän käyttäjät ajattelevat tuolla pisteellä olevan, miksi sitä käytetään vain ensimmäisen luvun perässä muttei toisen? Kolmastoista yksitoista?
   Koska se on ajan virallinen esitystapa. 24h kello tunneille, piste väliin ja minuutit ja siitä tulee 13.18, ja tähän ei pistettä perään. Päivämäärät sitten pisteellä kuten 6.10. ja tuohon voi tulla vielä vuosi

   Lainaa

  26. It's a deal 28.9.2023 13:08
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Aikoinaan se meni niin, että korttia tuli käytettyä vastuuttomammin, mutta nykyään käteinen tuntuu minulle "ylimääräiseltä" rahalta, koska se ei saldossa näy. Jotenkin sen menetyksen on käsitellyt jo mielessään, kun on esim. jollekulle lainannut.

   Lainaa

  27. Itsestäänselvä marsu 28.9.2023 13:09
   Tulos: +21 (29 ääntä)
   Eli yllä oleva on kellonaika, ei päivämäärä.

   Lainaa

  28. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Sanna mä voin ottaa ne sun ylimääräiset setelit! 🙋‍♀️

   Lainaa

  29. Kursivoitu fretti 28.9.2023 14:05
   Tulos: +21 (35 ääntä)
   Minä itte: Tai ihan vaan ajamalla hiukset päästä. Hyvin tiukan kiharapilven omaavan esiteinin vanhempana sanoisin, että ei Elisa, ei kenelläkään ole oikeasti oikeasti kiharia hiuksia, koska jos asioiden havainnointi on tuota tasoa niin ei sillä totuudella ole mitään väliä.
   Enpä tiennyt että hiusten pois ajamisella voi vaikuttaa ihmisen geeniperimään.

   Lainaa

  30. Onnekas robotti 28.9.2023 14:51
   Tulos: +65 (73 ääntä)
   Elisa, ne afrikkalaiset hiukset on tavallisia hiuksia. Ehkä jopa tavallisempia kuin muut.

   Lainaa

  31. Tulos: -16 (30 ääntä)
   Ovaali laama: Et selkeästi tiedä, miten huume- tai vainukoira toimii. Kumpikin väittämösi on väärin.
   Tiedän kyllä. Ne käyttää nimenomaan hajuaistia. Huumeluolan ymmärretään yleensä olevan sellainen paikka jossa huumeiden käyttöä tapahtuu koko sen alueella. Se tarkoittaa sitä että huumejäämiä on käytännössä kaikkialla. Jos sellaisesta huumeluolasta haluaa löytää huumeita, on koira siinä täysin hyödytön kun hajujälkiä on kirjaimellisesti kaikkialla. Itse et taida tietää kun puhut vainukoirasta, vaikka kukaan ei maininnut sellaisesta sanallakaan. Puhuin metsästyskoirasta ja tiedän että hajuaisti ja vainujäljet on hyvin pieni osa sitä mitä metsästyskoiran työhön kuuluu, mutta olisi ehkä pitänyt ymmärtää siitä kuonon ympäröimisesta pekonilla että verauksen ei ollut tarkoitus olla tieteellisen tarkka.  Mutta toisin kuin väität, hajuaisti on nimenomaan huumekoiran tärkein työkalu. Ilman sitä, koira ei voi kirjaimellisesti tehdä työtään. Se ei etsi huumeita näön tai tuntoaistin välityksellä. Kun pädet, päde edes oikein.

   Lainaa

  32. Itseasiassa 28.9.2023 16:27
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Auttava henkilö: Eikös tuo selviä jos ei väkisillä suorista ja sattuu vähän kosteampi päivä, niin luonnonkiharaiset kyllä menee säkkärälle?
   Ei mulla kihartunut aikoinaan, kum vielä värjäsin hiuksia. Samoihin aikoihin kun lopetin värjäämiseen, vaihdoin myös luonnonkosnetiikkaan ja nykyään pesen hiukset palashampoolla, niin me alkoivat sen jälkeen kihartua. Värjäilin joku 15 vuotta ja nyt yli 10 vuotta hellempää käsittelyä takana. Myöskään lapsena mulla ei kihartunut, mutta nykyään hiukset on aina luonnonlaineilla.

   Lainaa

  33. Itseasiassa 28.9.2023 16:30
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Tero: "Aloitus 13.11" Kolmetoista piste yksitoista. Eli klo 13.11, eli 11 yli 1 päivällä. Miksi tämä tapa esittää "päivämäärä" tuntuu jatkuvasti yleistyvän? Ja mitä virkaa tämän käyttäjät ajattelevat tuolla pisteellä olevan, miksi sitä käytetään vain ensimmäisen luvun perässä muttei toisen? Kolmastoista yksitoista?
   Ei ihmiset enää tiedä, miten päivämäärät kirjoitetaan oikein. Ja luulen että osittain laiskuutta, kun puhelimella perään tulisi iso kirjain.
   https://www.kielikello.fi/-/ajanilmaukset

   Lainaa

  34. Elämätön mango 28.9.2023 16:36
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Toj Karin: Tiedän kyllä. Ne käyttää nimenomaan hajuaistia. Huumeluolan ymmärretään yleensä olevan sellainen paikka jossa huumeiden käyttöä tapahtuu koko sen alueella. Se tarkoittaa sitä että huumejäämiä on käytännössä kaikkialla. Jos sellaisesta huumeluolasta haluaa löytää huumeita, on koira siinä täysin hyödytön kun hajujälkiä [...]
   Ideana taitaa olla, että huumekoira nimenomaan tunnistaa tietyt huumeet. Nyt jos puhutaan huumeluolasta, niin vaikka kaikkialla olisi huumetta A, ja jos huume B on opetettu huumekoiralle, ei se älähdäkään. Huumekoira myös löytäisi tuossa tapauksessa huumeen B vaikka kaikkialla olisi huumeita A, C ja D. Samoin metsästyskoira tuntee riistan hajun, ei sitä pekoni hämää, koska eri haju.

   Lainaa

  35. Tauoton piirroshahmo 28.9.2023 16:39
   Tulos: -27 (37 ääntä)
   Tero: "Aloitus 13.11" Kolmetoista piste yksitoista. Eli klo 13.11, eli 11 yli 1 päivällä. Miksi tämä tapa esittää "päivämäärä" tuntuu jatkuvasti yleistyvän? Ja mitä virkaa tämän käyttäjät ajattelevat tuolla pisteellä olevan, miksi sitä käytetään vain ensimmäisen luvun perässä muttei toisen? Kolmastoista yksitoista?
   Se erottaa tunnit minuuteista. Pistettä käytetään myös minuuttien jälkeen, mikäli ilmoitetaan myös sekunnit. Sekuntien jälkeen tulee pilkku, jos aikaan lisätään vielä sadasosasekunnitkin.

   Lainaa

  36. Raoton kirsikka 28.9.2023 17:32
   Tulos: +68 (74 ääntä)
   Tauoton piirroshahmo: Se erottaa tunnit minuuteista. Pistettä käytetään myös minuuttien jälkeen, mikäli ilmoitetaan myös sekunnit. Sekuntien jälkeen tulee pilkku, jos aikaan lisätään vielä sadasosasekunnitkin.
   Miten näin monella Terolle vastanneista meni ohi, että Teron koko pointti oli, että "13.11" on kellonaika eikä päivämäärä kolmastoista marraskuuta, kuten alkuperäisessä työpaikkailmoituksessa ilmiselvästi oikeasti tarkoitetaan? Tero tietää, että kellonaika ilmoitetaan suomen kielessä noin, mutta kun nyt ei ole kysymys kellonajasta vaan päivämäärästä, ja tämä Teroa (ja minua) kismittää.

   Lainaa

  37. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Tauoton piirroshahmo: Se erottaa tunnit minuuteista. Pistettä käytetään myös minuuttien jälkeen, mikäli ilmoitetaan myös sekunnit. Sekuntien jälkeen tulee pilkku, jos aikaan lisätään vielä sadasosasekunnitkin.
   Niin, mutta koska kyse oli päivämäärästä eikä kellonajasta, tulisi laittaa piste perään.
   Nyt se päivämäärä kolmastoista yhdettätoista on kirjoitettu kolmetoista piste yksi.

   Lainaa

  38. Rajoittunut hamsteri 28.9.2023 17:44
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Minä itte: Tai ihan vaan ajamalla hiukset päästä. Hyvin tiukan kiharapilven omaavan esiteinin vanhempana sanoisin, että ei Elisa, ei kenelläkään ole oikeasti oikeasti kiharia hiuksia, koska jos asioiden havainnointi on tuota tasoa niin ei sillä totuudella ole mitään väliä.
   Ei, hiusten leikkaaminen ei ole sama asia kuin niiden irtoaminen voimakkaiden hoitojen takia. Kuten sanottiin, tuon jälkeen uudet hiukset voivat kasvaa täysin erilaisina.

   Lainaa

  39. Abstrakti peruna 28.9.2023 19:38
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Auttava henkilö: Eikös tuo selviä jos ei väkisillä suorista ja sattuu vähän kosteampi päivä, niin luonnonkiharaiset kyllä menee säkkärälle?
   Ei. Vaatii vähän pitempään ja enemmän hoitoa jos on vain vähän taipuista, että kihartuu. 
   Itellä ollut melkein suora tukka, mitä nyt niskasta vähän kihara, meni vuosi-pari curly girl metodilla, että nyt on ihan korkkiruuvejakin. 
   Aamusin kostutan ja puristelen hiukset taas selvemmin kiharalle ja pistän hiukan geeliä että pysyy paremmin. 
   Toki ameriikankielellä ei nämäkään ole varsinaisesti curly, vaan wavy, siellä on pieni nyanssiero tässä. Suomeksi nämäkin on kiharat kuitenkin. 

   Lainaa

  40. Abstrakti peruna 28.9.2023 19:46
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   just: Curly girl tässä trendimuodossaan on suurelta osin hiuksen lämmötöntä kihartamista. Luonnonkihara ei vaadi kiloa geeliä ja t-paidalla painelua näkyäkseen tai katoa heti, kun sille näyttää harjaa. "Piilokiharat" ei ole oikea asia, this is the hill I will die on. 😁
   Tässä just tää nyanssiero. Käytät kihara-sanaa kuten amerikkalaiset curly sanaa. Tuo metodi nimittäin vaatii että niissä hiuksissa on potentiaalia kihartumaan, jotta se onnistuu. Toki hyvin harvoilla on niin tikkusuora tukka ettei lähtisi yhtään taipumaan sillä metodilla.
   Toki kieli elää ja jos siihen suuntaan mennään, olen valmis käyttämään sitä sanaa, joka Suomessa muotoutuu käsittämään nämä kiharat 🤷🏻‍♀️ Sama se mulle on onko ne kiharoita vai mitä

   Lainaa

  41. Abstrakti peruna 28.9.2023 19:51
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Niin ja siis mä teen kevennettyä versiota curly girlistä, koska olen laiska. Toisaalta ei tämä hiuslaatu näköjään tämän enempää kaipaakaan.

   Lainaa

  42. Tarmokas pelikaani 28.9.2023 21:43
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Abstrakti peruna: Toki ameriikankielellä ei nämäkään ole varsinaisesti curly, vaan wavy, siellä on pieni nyanssiero tässä. Suomeksi nämäkin on kiharat kuitenkin. 
   On suomessakin sanat kiharat ja laineet.

   Lainaa

  43. Uneton meduusa 28.9.2023 21:50
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   just: Curly girl tässä trendimuodossaan on suurelta osin hiuksen lämmötöntä kihartamista. Luonnonkihara ei vaadi kiloa geeliä ja t-paidalla painelua näkyäkseen tai katoa heti, kun sille näyttää harjaa. "Piilokiharat" ei ole oikea asia, this is the hill I will die on. 😁
   Mikäs minun tukkani sitten on, kun se on esimerkiksi pesun jälkeen laineilla, seuraavana päivänä suora? Tai sateella kihara, pakkasella suora? Tai oma spesiaalini - osaksi kihara, osaksi laineilla, osaksi suora. Tai ihan mitä se nyt vaan itse päättää tänään olla. Tämän kampaaminen nätiksi ei ole niin helppo juttu (varsinkin kun en käytä muotoilutuotteita), mutta kyllä se osoittaa että kiharuus ei ole joko-tai-kysymys.

   Lainaa

  44. Ehjä krokotiili 28.9.2023 22:30
   Tulos: +23 (31 ääntä)
   Raoton kirsikka: Miten näin monella Terolle vastanneista meni ohi, että Teron koko pointti oli, että "13.11" on kellonaika eikä päivämäärä kolmastoista marraskuuta, kuten alkuperäisessä työpaikkailmoituksessa ilmiselvästi oikeasti tarkoitetaan? Tero tietää, että kellonaika ilmoitetaan suomen kielessä noin, mutta kun nyt ei ole kysymys kellonajasta vaan päivämäärästä, ja tämä Teroa (ja minua) kismittää.
   Niin, tuon ilmoituksen mukaan työt alkaa jotain satunnaisena päivänä klo 13.11 eli kellonaika on ilmoitettu oikein. Toki näppärämpää olisi ilmoittaa myös päivämäärä. Ja tuosta päivämäärän saa, kuten aika moni täällä on kertonut ja linkittänytkin, lisäämällä pisteen perään. No jos on noin paska työpaikkailmoitus niin liekkö tuonne kannattaa mennäkään. Saattaa olla palkassakin piste tai pilkkukin väärässä paikassa kun ei osata.

   Lainaa

  45. Söpö rotta 28.9.2023 22:44
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   On poliisikoiria. Ja on koirapoliiseja! Kyllä luonto on ihmeellinen.

   Lainaa

  46. Konstikas panda 28.9.2023 22:57
   Tulos: -13 (21 ääntä)
   Ei ollu kyllä järjellä siunattu kumpaakaan osapuolta viimeisessä mokassa. Elisan osalta lienee selvää, että ihan kaikki rattaat eivät pyöri, mutta ei tuo Piian vastaus juuri sen parempi ole. Kaikille normaaliälyisille nyt on itsestäänselvää, että on ihmisiä, joilla on luonnostaan kiharat hiukset ja luonnostaan kiharat hiukset saa, noh... luonnostaan. Mutta tämän selittäminen jollain "nälänhätää kärsivillä afrikkalaisilla" on kyllä niin kaukaa haettua. Ihan niinkuin "nälänhätää kärsivät" ihmiset eivät laittautuisi/koristelisi itseään.

   Lainaa

  47. Lottoava vihannes 29.9.2023 2:18
   Tulos: +13 (23 ääntä)
   Abstrakti peruna: Tässä just tää nyanssiero. Käytät kihara-sanaa kuten amerikkalaiset curly sanaa. Tuo metodi nimittäin vaatii että niissä hiuksissa on potentiaalia kihartumaan, jotta se onnistuu. Toki hyvin harvoilla on niin tikkusuora tukka ettei lähtisi yhtään taipumaan sillä metodilla. Toki kieli elää ja jos siihen suuntaan [...]
   On kyllä uusi väite, että taipuisia hiuksia sanottaisiin kiharoiksi, eri asioita ne ovat aina olleet, t. 80-luvulla syntynyt. Taipuisa ja laineikas tukka kyllä tarkoittavat samaa.

   Lainaa

  48. Uneton meduusa 29.9.2023 9:41
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Lottoava vihannes: On kyllä uusi väite, että taipuisia hiuksia sanottaisiin kiharoiksi, eri asioita ne ovat aina olleet, t. 80-luvulla syntynyt. Taipuisa ja laineikas tukka kyllä tarkoittavat samaa.
   Minulta tutut ovat usein kysyneet "onko sulla luonnonkihara tukka", mikä on aina tuntunut vähän hassulta, kun tukkani on pikemminkin voimakkaasti laineilla kuin mikään pöyheä kiharapilvi tai korkkiruuvit. Eli käytännössä näköjään ihmiset kyllä käyttävät sanoja vähän vaihtelevasti.

   Lainaa

  49. It's a deal 29.9.2023 12:18
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Elämätön mango: Ideana taitaa olla, että huumekoira nimenomaan tunnistaa tietyt huumeet. Nyt jos puhutaan huumeluolasta, niin vaikka kaikkialla olisi huumetta A, ja jos huume B on opetettu huumekoiralle, ei se älähdäkään. Huumekoira myös löytäisi tuossa tapauksessa huumeen B vaikka kaikkialla olisi huumeita A, C ja D.
   "Martti haistaa vain pirin ja tämä on sekakäyttömesta, lähettäkää huumekoiravaljakko."

   Lainaa

  50. Oikeustajuton rotta 29.9.2023 13:19
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Pitäisikö se curly girl suomentaa siis lainetytöksi?

   Lainaa

  51. Oikeustajuton rotta 29.9.2023 13:24
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Söpö rotta: On poliisikoiria. Ja on koirapoliiseja! Kyllä luonto on ihmeellinen.
   Löytyy myös liikeri ja teijona riippuen siitä kumpi, leijona vai tiikeri, on emo.

   Lainaa

  52. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 29.9.2023 21:07
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Uneton meduusa: Mikäs minun tukkani sitten on, kun se on esimerkiksi pesun jälkeen laineilla, seuraavana päivänä suora? Tai sateella kihara, pakkasella suora? Tai oma spesiaalini - osaksi kihara, osaksi laineilla, osaksi suora. Tai ihan mitä se nyt vaan itse päättää tänään olla. Tämän kampaaminen nätiksi ei ole niin helppo juttu [...]
   Sun hiukset kuulostaa juuri esimerkkitapaukselta väärin hoidetuista hiuksista, kun luulee olevansa varustettu suorilla hiuksilla vaikka ne itsepintaiset suortuvat koittaa vakuuttaa sinun olevan väärässä. 
   Curly girl-metodeilla ei saa suoraa hiusta sellaisille kiharoille, kun metodilla haetaan. Valitettavasti tähän perehtyminen on varsinkin hankalalla hiuslaadulla jokseenkin salatiedettä kaikista hyvistä neuvoista huolimatta, pitäisi osata oikeasti valita tuotteet jotka sopii omalle hiuslaadulle. 
   Niinpä omatkin hiukseni on takaa kiharat ja sivulta epämääräisen laineikkaat/suorat, ja sen takia vakiokampaus on useimmiten hiukset syltättynä päälaelle epämääräiseksi kasaksi.

   Lainaa

  53. Nuutunut kivi 30.9.2023 0:02
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Itseasiassa: Ei mulla kihartunut aikoinaan, kum vielä värjäsin hiuksia. Samoihin aikoihin kun lopetin värjäämiseen, vaihdoin myös luonnonkosnetiikkaan ja nykyään pesen hiukset palashampoolla, niin me alkoivat sen jälkeen kihartua. Värjäilin joku 15 vuotta ja nyt yli 10 vuotta hellempää käsittelyä takana. Myöskään lapsena mulla ei kihartunut, mutta nykyään hiukset on aina luonnonlaineilla.
   Mulla on ollut piikkisuorat päätämyöten menevät liukkaat hiukset. Kun siirryin palashampooseen hiuksiin tuli ilmavuutta ja taipuisuutta.

   Lainaa

  54. Uneton meduusa 30.9.2023 3:38
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Sun hiukset kuulostaa juuri esimerkkitapaukselta väärin hoidetuista hiuksista, kun luulee olevansa varustettu suorilla hiuksilla vaikka ne itsepintaiset suortuvat koittaa vakuuttaa sinun olevan väärässä.  Curly girl-metodeilla ei saa suoraa hiusta sellaisille kiharoille, kun metodilla haetaan. Valitettavasti tähän [...]
   Väärin hoidetuista en tiedä (olen vaan allerginen useimmille hiustuotteille -> käytössä on ihan minimi), mutta enpä kyllä ole ikinä yrittänyt tukkaani suoristaa tai suoraksi "luullut" tai väittänyt, joten tuskin olen "väärässä". Tällä tukalla nyt vaan on oma elämänsä, riippuu päivästä, ilmasta, siitä onko tukka ollut kiinni tai onko viime pesun jälkeen nukkunut.

   Lainaa

  55. Dorka kenguru 30.9.2023 7:43
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   just: Curly girl tässä trendimuodossaan on suurelta osin hiuksen lämmötöntä kihartamista. Luonnonkihara ei vaadi kiloa geeliä ja t-paidalla painelua näkyäkseen tai katoa heti, kun sille näyttää harjaa. "Piilokiharat" ei ole oikea asia, this is the hill I will die on. 😁
   Curly girl merodi eroaa muusta kihartamisesta siinä, että siinä hiukset kihartuu aina samalla tavoin, eli hiuksen taipuisuuden ja potentiaalin mukaan (samalla tavoin tarkoittaen tässä samaan suuntaan, välillä voi toki olla enemmän tai vähemmän kihara). 
   Muussa kihartamisessa kihartuvat siihen suuntaan ja siten kuin niitä esim. leteillä tai kuumalla raudalla taivutetaan. 

   Lainaa

  56. Dorka kenguru 30.9.2023 7:50
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Oikeustajuton rotta: Pitäisikö se curly girl suomentaa siis lainetytöksi?
   Ei kun se on alunperin tarkoitettu oikeasti todella kiharille hiuksille, jotka usein ovat kuivat ja karkeat. 
   Taipuisilla/laineikkailla/sileillä ym. hiuksilla pitää soveltaa ja keventää hiustyypin mukaan. 

   Lainaa

  57. Kopiseva pussieläin 30.9.2023 7:52
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Lottoava vihannes: On kyllä uusi väite, että taipuisia hiuksia sanottaisiin kiharoiksi, eri asioita ne ovat aina olleet, t. 80-luvulla syntynyt. Taipuisa ja laineikas tukka kyllä tarkoittavat samaa.
   Niin, kun sinä käytät sitä sanaa suomalaisittain 😌

   Lainaa

  58. Kopiseva pussieläin 30.9.2023 7:54
   Tulos: -11 (13 ääntä)
   Tarmokas pelikaani: On suomessakin sanat kiharat ja laineet.
   Niin on, mutta se mikä on suomeksi kihara, voi amerikkalaisista olla vasta wavy.

   Lainaa

  59. Tarmokas pelikaani 30.9.2023 14:24
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Kopiseva pussieläin: Niin on, mutta se mikä on suomeksi kihara, voi amerikkalaisista olla vasta wavy.
   Lapsena isot tytöt opettivat, että kiharoissa on silmukoita. En sitten tiedä miten yleisesti menee.

   Lainaa

  60. Tervetullut appelsiini 30.9.2023 23:25
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Huolestuttava delfiini: Elisa, luonnollista hiustyyliään voi vaihtaa hankkimalla syövän. Hoitojen seurauksena hiukset putoaa päästä. Jos satut jäämään henkiin, ja hiukset kasvavat takaisin, ne voivat olla aivan erilaiset kuin aiemmin.
   Miksi tätä on näin paljon miinustettu? Täysin oikeaa tietoa. Hiukset voivat kasvaa takaisin eri värisinä ja säkkäräkiharoilla, vaikka ennen olisi olleet piikkisuorat. 
   Ei kukaan tietenkään sitä varten ole oikein hankkimassa syöpää, mutta jos syövän sattuu saamaan, voi samalla myös saada uuden hiusvärin ja kiharat.
   Lapsuuden aikana hiukset voivat myös muuttua ihan ilman syöpähoitoja. Myös juuri silloin, kun hiukset on ajeltu pois. On ihan normaalia olla ensimmäiset 5 vuotta blondi, seuraavan vuoden vähän tummempi, seuraavat vuosikymmenet tummatukkainen ja lopuksi harmaantua. Myös kiharat voivat tulla ja mennä samaan muutostahtiin. Ei siinä mistään geenien vaihtumisesta ole kyse.

   Lainaa

  61. Ketterä peruna 1.10.2023 8:20
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Odottamaton sorsanpesä: Hymähdin etätyöpaikalle Raumalla, muuttopaketti ja kaikki 😁
   Raumalla tuntee olevansa ulkomailla.

   Lainaa

  62. Ylisuuri lehmä 1.10.2023 14:20
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Lottoava vihannes: On kyllä uusi väite, että taipuisia hiuksia sanottaisiin kiharoiksi, eri asioita ne ovat aina olleet, t. 80-luvulla syntynyt. Taipuisa ja laineikas tukka kyllä tarkoittavat samaa.
   Itse olen kuullut termin kihartuva, ei kihara. Itsekin ymmärrän kiharan semmoiseksi että ne hiukset oikeasti kiertää ympyräksi. Kihartuva on taipuisa ja laineilee muttei mene ympäri asti.

   Lainaa

  63. SE ON SE MIHIN TOTTUU 2.10.2023 2:26
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   SE ON SE MIHIN TOTTUU VANHEMMAT IHMISET JOTKA TOTTUNEET MAKSAMAAN KÄTEISELLÄ HEILLE TAAS NUMEROT NÄYTÖLLÄ EI OLE OIKEAA RAHAA VAAN JUURI SE KÄTEINEN SE ON IHAN MIHIN ON TOTTUNUT

   Lainaa

  64. Itkevä piimä 3.10.2023 9:29
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Kiltti tyttö: Herttaista, miten käteisen kummeksujat paljastavat olevansa niin kovin nuoria.
   Minä olen keski-ikäinen, enkä ole enää vuosiin käyttänyt käteistä yhtään mihinkään.

   Lainaa

  65. Komea nauta 4.10.2023 16:43
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Tero: "Aloitus 13.11" Kolmetoista piste yksitoista. Eli klo 13.11, eli 11 yli 1 päivällä. Miksi tämä tapa esittää "päivämäärä" tuntuu jatkuvasti yleistyvän? Ja mitä virkaa tämän käyttäjät ajattelevat tuolla pisteellä olevan, miksi sitä käytetään vain ensimmäisen luvun perässä muttei toisen? Kolmastoista yksitoista?
   Oma hypoteesini (selittelen, koska mokaan tämän usein): Oikea tapa vuosiluvun kanssa "22.2.2007" Kun jätän vuosiluvun pois, niin samalla tiputan myös yhden pisteen -> "22.2" Vaikka oikea on "22.2." Eli minulle päivämäärä on piste-eroteltu-lista, vaikka kyseessä on järjestysnumeroita.

   Lainaa

  66. Ytimekäs paimen 4.10.2023 19:53
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Miten saa luonnostaan [laita-tähän-mitä-tahansa]? -Syntymällä sen kanssa.

   Lainaa

  67. Ovaali laama 5.10.2023 8:45
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Elämätön mango: Ideana taitaa olla, että huumekoira nimenomaan tunnistaa tietyt huumeet. Nyt jos puhutaan huumeluolasta, niin vaikka kaikkialla olisi huumetta A, ja jos huume B on opetettu huumekoiralle, ei se älähdäkään. Huumekoira myös löytäisi tuossa tapauksessa huumeen B vaikka kaikkialla olisi huumeita A, C ja D. Samoin metsästyskoira tuntee riistan hajun, ei sitä pekoni hämää, koska eri haju.
   Juurikin näin. Itseasiassa koira ei hämäänny yleishajusta, vaan etsii hajusta voimakkaan lähteen. Eli, jos jossain on piilotettuna määrä x huumetta, huumekoira sen löytää, vaikka ympärillä leijuu miten paljon muuta (huumeen) hajua. Muuten, hienoa argumentointia tuo ”tsekkaa faktat ennen kuin pädet”. Se, että sanoo noin, tarkoittaa ilmeisesti, että itse on aina automaattisesti oikeassa. Ja hienosti myös tarttui tuohon vainukoiraan, vaikka kuitenkin ymmärsi, mitä sillä tarkoitettiin.

   Lainaa

  68. Valaistu näyttelijä 8.10.2023 11:34
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Itkevä piimä: Minä olen keski-ikäinen, enkä ole enää vuosiin käyttänyt käteistä yhtään mihinkään.
   Tätähän kysyttiin.

   Lainaa

  69. rottanpää 11.10.2023 20:55
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   just: Curly girl tässä trendimuodossaan on suurelta osin hiuksen lämmötöntä kihartamista. Luonnonkihara ei vaadi kiloa geeliä ja t-paidalla painelua näkyäkseen tai katoa heti, kun sille näyttää harjaa. "Piilokiharat" ei ole oikea asia, this is the hill I will die on. 😁
   Suora hius ei kiharru curly girl -metodilla, vaan metodi nimenomaan vain tuo esiin/korostaa hiuksen luonnollista taipuisuutta. Mulla on päälaki suoraa, takaraivo lainetta ja niska ja korvan ympärykset kiharat. Noudatan curly girlia, mutta päälaki ei sillä kiharaksi tai laineikkaaksi muutu vaikka kuinka rutistelen ym.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: afrikka, etätyö, hiukset, kiharat, kihartaa, kolikot, kreikka, käteinen, luonnonkiharat, poliisikoirat, raha, rauma, setelit, työpaikka, ulkomailla