Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 92

Käytetäänkö teillä päin tätä salamyhkäistä ilmaisua?
Mitä tänään syötäisiin? Osa 92

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Enemmän katkarapu 31.8.2023 0:25
   Tulos: +388 (394 ääntä)
   Ääntä kohti

   Lainaa

  2. Tulos: +634 (636 ääntä)
   Miten niin "miten suu nyt pannaan", taitaa olla jotain salaista koodia,en ymmärrä tällaista vaikka ihan Suomesta olen suomalainen. VALITETTAVASTI.

   Lainaa

  3. Myrskyisä alligaattori 31.8.2023 1:22
   Tulos: +27 (83 ääntä)
   …. MITÄ?

   Lainaa

  4. Lukutaidoton hiiri 31.8.2023 1:33
   Tulos: +505 (507 ääntä)
   Kaikkialla Suomessa nimenomaan tarkoittaa kaikkialla Suomessa, poislukien tynnyrin jossa Helinä asuu.

   Lainaa

  5. Tikto-kissa 31.8.2023 2:13
   Tulos: +132 (166 ääntä)
   1 maito ja 1 kerma ja se on siinä 👌

   Lainaa

  6. Tulos: +208 (214 ääntä)
   Hyvin taisi sienet potkia

   Lainaa

  7. Säädötön järvisieni 31.8.2023 3:31
   Tulos: +85 (89 ääntä)
   Suuhun pannaan ääntä kohti.

   Lainaa

  8. Pasi Kuskala 31.8.2023 7:01
   Tulos: +127 (137 ääntä)
   Suusta tulee ääni (esim. puhe). Ääntä kohti -> suuta kohti. En kyllä erityisesti pidä kyseisestä sannonnasta enkä sitä käytä, mutta tätä olen sen tulkinnut tarkoittavan.

   Lainaa

  9. Tulos: +204 (216 ääntä)
   Kyllä toi Helinän loukkaantuminen/uhriutuminen kuulostaa valitettavan suomalaiselta.

   Lainaa

  10. Tulos: +61 (99 ääntä)
   Helinä on hyvin hämmentävä. Saa kunnon itkupotkuraivarit, mutta pitää raivon päänsä sisällä eikä ala aggressiivisesti öyhäämään kenellekään. En oo ikinä ennen nähnyt noin hyväkäytöksistä uhriutujaa, kun poikkeuksetta uhriutumiseen liittyy myös toisen pilkkaaminen.

   Lainaa

  11. Säpevä alligaattori 31.8.2023 7:59
   Tulos: -137 (163 ääntä)
   Sukka hai: Miten niin "miten suu nyt pannaan", taitaa olla jotain salaista koodia,en ymmärrä tällaista vaikka ihan Suomesta olen suomalainen. VALITETTAVASTI.
   Suu pannaan siten että otetaan leuasta kiinni, avataan suu ja pannaan pippeli sinne.

   Lainaa

  12. Peilityyni poro 31.8.2023 8:16
   Tulos: +160 (166 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Suu pannaan siten että otetaan leuasta kiinni, avataan suu ja pannaan pippeli sinne.
   Sun kannattaa vähän äidinkieltä vielä treenata. Kuvaamasi toimenpide olisi "suuhun pannaan". Sanon nyt tämän ihan vain sillä, että välttyisit mahdollisesti jatkossa ikäviltä väärinkäsityksiltä.

   Lainaa

  13. Räkäpää 31.8.2023 8:24
   Tulos: -40 (54 ääntä)
   Sukka hai: Miten niin "miten suu nyt pannaan", taitaa olla jotain salaista koodia,en ymmärrä tällaista vaikka ihan Suomesta olen suomalainen. VALITETTAVASTI.
   Ällö sanoisi että miten nyt suu pannaan.

   Lainaa

  14. Maksuunpantu maahinen 31.8.2023 9:17
   Tulos: +76 (76 ääntä)
   Helinähän alkoi helistä ihan välittömästi

   Lainaa

  15. Chilipää 31.8.2023 9:17
   Tulos: -140 (148 ääntä)
   Sairasta tuo typerä asenne että "kaikki pitää syödä vaikka miten epäilyttää, ettei vaan mene hukkaan!" Näiden takia on sitten jengiä osastolla kun on kaiken maailman myrkytys ja tulehdus Jos ruoka epäilyttää yhtään, niin kyllä se on aina parempi olla syömättä kun yrittää säästää joku pari euroa ja sitten tuhlata tuhansia yhdyskunnan varoja tai olla ainakin sairas Monet ei omaa edes toimivaa hajuaistia ja silti syö mitä vaan Esim lähes kaikki lihat punalaputettuna on jo pilalla, mutta jengi vetää niitä kun halvalla saa. Yli 10x olen noita eri kaupasta ostanut ja joka kerta on haisseet niin pahalle/pilaantuneelle että roskiin on ollut pakko viedä ulos kun koko kämppä haisee Sitten on yksikin kaveri joka ei haista mitään vaikka olisi mädäntynyt Kärppä nokan edessä

   Lainaa

  16. Vastuuton harakka 31.8.2023 10:06
   Tulos: -58 (78 ääntä)
   Luulin tähän asti, että "ääntä kohti" jotenkin tarkoittaa samaa kuin "valoa kohti"? :'D Että kaiken pitäisi olla ok, syö vaan, mutta jos kippaat niin kaikki silti ok. Kenties Helinällä oli sama ajatus ja hermostui moisesta vihjailusta.

   Lainaa

  17. Itseasiassa 31.8.2023 10:10
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   Lukutaidoton hiiri: Kaikkialla Suomessa nimenomaan tarkoittaa kaikkialla Suomessa, poislukien tynnyrin jossa Helinä asuu.
   Helinä aloittaakin tervehtimällä viisaita. Ehkä siellä tynnyrissä ei viisaus kasvanut.

   Lainaa

  18. Itseasiassa 31.8.2023 10:11
   Tulos: +77 (81 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Suu pannaan siten että otetaan leuasta kiinni, avataan suu ja pannaan pippeli sinne.
   Ootko niin notkea?

   Lainaa

  19. Perinnötön piikkisika 31.8.2023 10:20
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Sukka hai: Miten niin "miten suu nyt pannaan", taitaa olla jotain salaista koodia,en ymmärrä tällaista vaikka ihan Suomesta olen suomalainen. VALITETTAVASTI.
   Varmaa jotain loukkaavaa ja seksuaalista. Ilmoitan kunnianloukkauksesta.

   Lainaa

  20. Syömätön susi 31.8.2023 10:32
   Tulos: -96 (112 ääntä)
   Pasi Kuskala: Suusta tulee ääni (esim. puhe). Ääntä kohti -> suuta kohti. En kyllä erityisesti pidä kyseisestä sannonnasta enkä sitä käytä, mutta tätä olen sen tulkinnut tarkoittavan.
   Itse olen tulkinnut sanonnan seuraavasti: jos esimerkiksi pusikosta kuuluu jotain ääntä, on syytä lähteä selvittämään mistä ääni johtuu. Eli ääntä kohti. Eikä esimerkiksi jäädä vain pohtimaan, että mikäköhän peto siellä vaanii. Toisin sanottuna koen, että sanonnalla tarkoitetaan ongelmatilanteiden suoraa kohtaamista. Sen sijaan, että niitä vältellään ja asiat jäävät selvittämättä.

   Lainaa

  21. Tulos: +54 (56 ääntä)
   Helinä on kyllä raskaan oloinen ihminen.

   Lainaa

  22. Tulos: -44 (86 ääntä)
   En ole koskaan kuullut tuota "ääntä kohti" - sanontaa. En ymmärrä miten Helinä jaksoi tuosta hermostua, mutta en kyllä yhtään ihmettele, että sanonta tuli uutena. t. Suomessa yli 40 -vuotta asunut

   Lainaa

  23. Tulos: -15 (17 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Suu pannaan siten että otetaan leuasta kiinni, avataan suu ja pannaan pippeli sinne.
   Tai sitten se laitetaan suppuun ja vihelletään.

   Lainaa

  24. Koskematon matelija 31.8.2023 11:23
   Tulos: -47 (77 ääntä)
   Zekko: En ole koskaan kuullut tuota "ääntä kohti" - sanontaa. En ymmärrä miten Helinä jaksoi tuosta hermostua, mutta en kyllä yhtään ihmettele, että sanonta tuli uutena. t. Suomessa yli 40 -vuotta asunut
   Sama täällä, minullekin ihan uusi sanonta. Ensimmäisenä tuli itselle mieleen se "valoa kohti"-sanonta ja siitä mielleyhtymä, että "ääntä kohti" tarkoittaisi Jumalan ääntä kohti menoa - elikkä Helinä päätyisi sieniä syömällä taivaaseen Jumalan tykö. Ehkä Helinällekin tuli samanlaiset mielleyhtymät ja suuttui, kun hänelle toivotetaan kuolemaa? Ja sitten ei enää kelvannut selitykset siitä, mitä "ääntä kohti" oikeasti tarkoittaa.

   Lainaa

  25. Levoton päärynä 31.8.2023 11:43
   Tulos: +61 (67 ääntä)
   Zekko: En ole koskaan kuullut tuota "ääntä kohti" - sanontaa. En ymmärrä miten Helinä jaksoi tuosta hermostua, mutta en kyllä yhtään ihmettele, että sanonta tuli uutena. t. Suomessa yli 40 -vuotta asunut
   Tuotahan äiti käytti kun pienenä piti syödä ruokaa eikä aina maistunut. Eli siinä kohti kun äiti alkoi jo hermostua kun lusikoiminen ei edennyt toivotulla nopeudella. Jo silloin pystyi pikku lapsena päättelemään mistä kyse.

   Lainaa

  26. Vakava sorsa 31.8.2023 12:04
   Tulos: +78 (90 ääntä)
   Zekko: En ole koskaan kuullut tuota "ääntä kohti" - sanontaa. En ymmärrä miten Helinä jaksoi tuosta hermostua, mutta en kyllä yhtään ihmettele, että sanonta tuli uutena. t. Suomessa yli 40 -vuotta asunut
   40 vuotta.
   Ei 40-vuotta eikä ainakaan herranjestas 40 -vuotta.
   40-vuotias tai 40-vuotinen kyllä sitten. 
   Ihan näin suomeksi.

   Lainaa

  27. Vakiintunut kalkkuna 31.8.2023 12:40
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   Chilipää: Sairasta tuo typerä asenne että "kaikki pitää syödä vaikka miten epäilyttää, ettei vaan mene hukkaan!" Näiden takia on sitten jengiä osastolla kun on kaiken maailman myrkytys ja tulehdus Jos ruoka epäilyttää yhtään, niin kyllä se on aina parempi olla syömättä kun yrittää säästää joku pari [...]
   Meidän perheessä alelihoja ostetaan aina kun kohdalle sattuu (lihaa mitä muutenkin syötäisiin) ja en muista että kertaakaan se olisi ollut pilalla. Liha laitetaan joko heti pakkaseen tai syödään ennen viimeistä käyttöpäivää. Ainahan nämä lihat ei ole punalaputettuja samana päivänä kun viimeinen käyttöpäivä on. Jos liha olisi pilalla niin reklamoisin ostopaikkaan. En tiedä säilytätkö omia ostoksiasi liian pitkään lämpimässä vai missä vika...

   Lainaa

  28. Tulos: -27 (55 ääntä)
   Itsellekin tuli uutena, että "ääntä kohti" tarkoittaa jotain muutakin kuin kirjaimellisesti kohti jotain sillä hetkellä jostain kuuluvaa ääntä (toki ääni voi tulla jonkun suustakin). Olen sen tietysti usein kuullut, mutta aina se on sopinut ilman lisämerkitystäkin tilanteeseen. Mutta näitä väärinymmärryksiä on varmasti kaikilla jonkun sanan tai sanonnan suhteen. Esim. itsellä meni pitkälle teini-ikään, ennen kuin kuulin, että sana "verkkaisesti" tarkoittaa hitaasti. Itse olin sen aina mieltänyt olevan nopeasti.

   Lainaa

  29. Mikronkestävä hedelmä 31.8.2023 13:37
   Tulos: -35 (41 ääntä)
   Tuohon "ääntä kohti"-sanontaan liittyy vielä ensin sanottava "nenän alta" - siis "nenän alta ääntä kohti", eli suuhun.

   Lainaa

  30. Immuuni karjalanpiirakka 31.8.2023 14:06
   Tulos: +60 (64 ääntä)
   Chilipää: Sairasta tuo typerä asenne että "kaikki pitää syödä vaikka miten epäilyttää, ettei vaan mene hukkaan!" Näiden takia on sitten jengiä osastolla kun on kaiken maailman myrkytys ja tulehdus Jos ruoka epäilyttää yhtään, niin kyllä se on aina parempi olla syömättä kun yrittää säästää joku pari [...]
   Lihat joiden eräpäivä on kahden päivän päästä on muka pilalla? Vaikka olisi samanakin päivänä niin ei se todellakaan ole pilalla. Tämän takia ruokahävikki on niin suurta kun sunlaiset tyypit lukee jonkun oman elämänsä keittiömestarin blogikirjoituksia ja luulee että niillä on oikeasti hajuakaan siitä mikä on totta ja mikä pelkkää mutua. 
   Ja on kyllä sanottava että itse en haluaisi elää yhdyskunnassa mutta Suomessa toki saa valita asumismuotonsa aika vapaasti.

   Lainaa

  31. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Chilipää: Sairasta tuo typerä asenne että "kaikki pitää syödä vaikka miten epäilyttää, ettei vaan mene hukkaan!" Näiden takia on sitten jengiä osastolla kun on kaiken maailman myrkytys ja tulehdus Jos ruoka epäilyttää yhtään, niin kyllä se on aina parempi olla syömättä kun yrittää säästää joku pari [...]
   Sukua Traumcitylle kenties? Missä hän/se meuhkaa kissoista niin sun sydäntä lähellä on tuore ruoka? Paske provo vai epäsuosittu asenne? Mutta siis mimmi ostaa suolaliemessä säilöttyjä sieniä ja kun ne on, yllättäen, vähän "limaisia" niin roskiin vaan sanoo hän. Se on totta ettei edes vähän homehtuneita ruokia ole pidemmän päälle terveellistä syödä ja näin edelleen mutta ruoka tuppaa olemaan tuoreenakin erinäköistä kuin mainoksissa photoshopattuina tai kovasti prosessoituna. Jos jokainen kolhun saanut sipuli tai tummunut banaani, saatikka jännettä tms sisältävä liha, nakataan roskiin niin johan sitä uppoaa rahaa järjettömät määrät. Luontoa jos ei jaksa miettiä niin luulisi edes maallisen mammonan pistävän miettimään onko järkeä. Jokainen ostakoon mitä haluaa sieltä lähikaupasta mutta kandeeko ensin maksaa siitä sienestä, sitten kantaa se himaan ja vielä lopuksi kiikuttaa biojätteeseen? Eipä taida.
   Kylläpäs helpotti avautua. Nyt on jo parempi fiilis.
   Paske provo silti, mulla vaan on tylsää kun täällä sataa niin pirusti eikä ole hyvää kirjaa. Nyyh.

   Lainaa

  32. Löperö papaija 31.8.2023 15:00
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Räkäpää: Ällö sanoisi että miten nyt suu pannaan.
   Jos olet syötävän hyvännäköinen, oletko suuhunpantava?

   Lainaa

  33. Tulos: -59 (75 ääntä)
   Vakava sorsa: 40 vuotta.Ei 40-vuotta eikä ainakaan herranjestas 40 -vuotta. 40-vuotias tai 40-vuotinen kyllä sitten.  Ihan näin suomeksi.
   40 -vuotta on perinteinen sanonta, jonka jokainen suomalainen on kuullut.

   Lainaa

  34. Haudanvakava eläin 31.8.2023 20:54
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Levoton päärynä: Tuotahan äiti käytti kun pienenä piti syödä ruokaa eikä aina maistunut. Eli siinä kohti kun äiti alkoi jo hermostua kun lusikoiminen ei edennyt toivotulla nopeudella. Jo silloin pystyi pikku lapsena päättelemään mistä kyse.
   Minua on selvästi laiminlyöty, ei äiti koskaan noin sanonut. :( Jostain Uuno Turhapurosta olen tainnut itse sanonnan oppia.

   Lainaa

  35. Haudanvakava eläin 31.8.2023 20:59
   Tulos: -5 (31 ääntä)
   Philo: Itsellekin tuli uutena, että "ääntä kohti" tarkoittaa jotain muutakin kuin kirjaimellisesti kohti jotain sillä hetkellä jostain kuuluvaa ääntä (toki ääni voi tulla jonkun suustakin). Olen sen tietysti usein kuullut, mutta aina se on sopinut ilman lisämerkitystäkin tilanteeseen. Mutta näitä [...]
   Verkkaisesti sana on siitä jännä, että tietyillä paikkakunnilla se tarkoittaa hitaasti, kun taas joillain se tarkoittaa nopeasti. Olen itsekin nopeasti -paikkakunnalta ja ihmettelin aikoinaa , kun Imperiumin Varjot -sarjakuvassa keisari Palpatine päivitteli Kuolontähti kakkosen rakentamisen etenevän liian verkkaisesti.

   Lainaa

  36. Elämätön mango 31.8.2023 21:26
   Tulos: +3 (17 ääntä)
   Philo: Itsellekin tuli uutena, että "ääntä kohti" tarkoittaa jotain muutakin kuin kirjaimellisesti kohti jotain sillä hetkellä jostain kuuluvaa ääntä (toki ääni voi tulla jonkun suustakin). Olen sen tietysti usein kuullut, mutta aina se on sopinut ilman lisämerkitystäkin tilanteeseen. Mutta näitä [...]
   Oletko minä? :D Itse luulin samoin teini-ikään saakka, että verkkaisesti tarkoittaa nopeasti. Sanasta tuli mielleyhtymä verkkareihin, ja se viittaa urheilulliseen aktiviteettiin. Kotipaikkakunnalla ei tuota juurikaan käytetty, muuten olisin sen todennäköisesti oppinut. Mutta opiskelupaikalla sitä kuuli usein.

   Lainaa

  37. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Minusta tuossa ääntä kohti -sanonnassa on se idea, että se antaa vitsikkäästi vaikutelman ikäänkuin pitäisi erikseen kuulostella, mistä ääni tulee (eli oma puheenpölpötys :) ) ennen kuin ymmärtää, missä se suu on ja mihin ruoka näin ollen pitää laittaa. En Eli ehkä siinä vähän naureskellaan sille, ettei joku meinaa saada syödyksi: "etkö tiedä, mihin se ruoka kuuluu".

   Lainaa

  38. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Syömätön susi: Itse olen tulkinnut sanonnan seuraavasti: jos esimerkiksi pusikosta kuuluu jotain ääntä, on syytä lähteä selvittämään mistä ääni johtuu. Eli ääntä kohti. Eikä esimerkiksi jäädä vain pohtimaan, että mikäköhän peto siellä vaanii. Toisin sanottuna koen, että sanonnalla tarkoitetaan ongelmatilanteiden suoraa kohtaamista. Sen sijaan, että niitä vältellään ja asiat jäävät selvittämättä.
   Ja missään vaiheessa ei herännyt ihmetys että miksi se sanotaan aina ruokailun yhteydessä tai korkeintaan juodessa?

   Lainaa

  39. Sikeä järvisieni 1.9.2023 2:26
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Voi luoja... mistä se ääni tulee? No yleensä suusta. Ääntä kohti🤦🏼‍♀️

   Lainaa

  40. Sprinkles 1.9.2023 9:39
   Tulos: -28 (40 ääntä)
   Ymmärrän tuon 1:1 hämmennyksen kyllä, jos kysyjä on nuori tai ei ole ollut matemaattisten suhteiden kanssa tekemisissä sitten edellisten pakollisten matikantuntien. Figuurikeräilijällehän esim. 1:1 tarkoittaa, että malli vastaa mallinnetun kohteen alkuperäistä kokoa. Vastaavalla mindsetillä voi hyvinkin joutua hämmennyksiin, että miten se kääntyy leivonnassa. Eli en pidä ekaa nyt minään hersyävän suurena mokana?

   Lainaa

  41. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Sprinkles: Ymmärrän tuon 1:1 hämmennyksen kyllä, jos kysyjä on nuori tai ei ole ollut matemaattisten suhteiden kanssa tekemisissä sitten edellisten pakollisten matikantuntien. Figuurikeräilijällehän esim. 1:1 tarkoittaa, että malli vastaa mallinnetun kohteen alkuperäistä kokoa. Vastaavalla mindsetillä voi hyvinkin joutua [...]
   Figuurinkerääjillekin "yhden suhde yhteen" tarkoittaa samaa kuin mitä matematiikassa. Ja vaikka kuinka ei olisi käynyt matikantunneilla, mutta keräilee figuureja, voisi päätellä "ahaa maidon koko on sama kuin alkuperäisen kerman koko". Joten eiköhän tässä nyt ole ihan yleisestä ymmärryksen puutteesta kyse ja siellä matikantunneilla on mietitty jotain ihan muuta.

   Lainaa

  42. Saatanan vajaaälyinen lehmä 1.9.2023 18:11
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Voi vittu, Helinä 🤦

   Lainaa

  43. Jakoon laitettu tyyny 2.9.2023 1:41
   Tulos: -21 (27 ääntä)
   Olen kyllä kuullut tuon "ääntä kohti" -sanonnan mutta en koskaan syödessä ja olen ymmärtänyt sen ihan kirjaimellisesti kehotuksena tulla puhujan luo.

   Lainaa

  44. Kuha sanoo 2.9.2023 12:43
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Syömätön susi on aina rynnännyt pusikkoon, kun on ollut piknikillä ja joku on sanonut, että "Ääntä kohti". Samaten on Philo aina sännännyt kehotuksen kuullessaan jonnekin muualle, vaikkapa ikkunan ääreen katumelua kuuntelemaan tai ravintolassa notkumaan orkesterikorokkeen reunalle. On niitten kaverit mahtaneet ihmetellä.

   Lainaa

  45. Tuhoton rätti 4.9.2023 12:15
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Haudanvakava eläin: Minua on selvästi laiminlyöty, ei äiti koskaan noin sanonut. 😒 Jostain Uuno Turhapurosta olen tainnut itse sanonnan oppia.
   Vissiin myöhäistä enää tehdä lasua 😁

   Lainaa

  46. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Jakoon laitettu tyyny: Olen kyllä kuullut tuon "ääntä kohti" -sanonnan mutta en koskaan syödessä ja olen ymmärtänyt sen ihan kirjaimellisesti kehotuksena tulla puhujan luo.
   Sitten sen sanojat on teitä, jotka on aina ymmärtäneet sanonnan väärin.

   Lainaa

  47. Tiukka lokki 5.9.2023 10:14
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Vastuuton harakka: Luulin tähän asti, että "ääntä kohti" jotenkin tarkoittaa samaa kuin "valoa kohti"? :'D Että kaiken pitäisi olla ok, syö vaan, mutta jos kippaat niin kaikki silti ok. Kenties Helinällä oli sama ajatus ja hermostui moisesta vihjailusta.
   En tajunnut tätä.

   Lainaa

  48. Varreton poro 5.9.2023 10:18
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Elämätön mango: Oletko minä? 😁 Itse luulin samoin teini-ikään saakka, että verkkaisesti tarkoittaa nopeasti. Sanasta tuli mielleyhtymä verkkareihin, ja se viittaa urheilulliseen aktiviteettiin. Kotipaikkakunnalla ei tuota juurikaan käytetty, muuten olisin sen todennäköisesti oppinut. Mutta opiskelupaikalla sitä kuuli usein.
   Minä luulin lapsena, että ’varkain’ tarkoittaa hitaasti, koska kirjoissa luki usein että ’kevät tuli varkain’. Kasvoin pohjoisessa ja siellä kevät ei kyllä todellakaan tule mitenkään huomaamatta, vaan todella hitaasti.

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Zekko: 40 -vuotta on perinteinen sanonta, jonka jokainen suomalainen on kuullut.
   Miten väliviiva kuullaan, ja mitä tekemistä sillä on sanontojen kanssa?
   Lisäksi, mikä ihmeen sanonta on 40 vuotta?

   Lainaa

  50. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Chilipää: Sairasta tuo typerä asenne että "kaikki pitää syödä vaikka miten epäilyttää, ettei vaan mene hukkaan!" Näiden takia on sitten jengiä osastolla kun on kaiken maailman myrkytys ja tulehdus Jos ruoka epäilyttää yhtään, niin kyllä se on aina parempi olla syömättä kun yrittää säästää joku pari [...]
     Liha pilaantuu. Kasvikset eivät. Nuupahtaneet kasvikset eivät ehkä ole kovin kauniita, mutta kasvissosekeittoon tms kelpaa ihan hyvin. Jos kasvi on niin pilaantunut, ettei sitä tosissaan voi syödä, sen kyllä näkee vaikka olisi kokonaan hajuaistia vailla. Hulluutta tuhlata ruokaa, ei se ilmaista ole.
     Epäilemättä on myös tyhmää syödä kilokaupalla punalaputettua ruokaa vain, koska se on punalaputettua -mainostajien puheista huolimatta ostamalla ei voi säästää. Eniten säästää, kun ei osta ollenkaan. 

   Lainaa

  51. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Kivi:   Liha pilaantuu. Kasvikset eivät. Nuupahtaneet kasvikset eivät ehkä ole kovin kauniita, mutta kasvissosekeittoon tms kelpaa ihan hyvin. Jos kasvi on niin pilaantunut, ettei sitä tosissaan voi syödä, sen kyllä näkee vaikka olisi kokonaan hajuaistia vailla. Hulluutta tuhlata ruokaa, ei se ilmaista ole.  Epäilemättä on [...]
   Kyllä kasviksetkin voivat pilaantua. Olen pari kertaa nähnyt homeisia tomaatteja, ja marjoista meillä menivät mansikat homeeseen pari viikkoa sitten.
   Onneksi itse huomaan esim. leipäpussia haistaessani jos leivät ovat homeessa. Siinä on jonkinlainen omaperäinen haju ja siinä vaiheessa lentää koko pussi roskiin; usein niissä leivissä on myös vihreitä läikkiä ja tämä tarkoittaa sitä, ettei sitä leipää voi syödä (leivästä ei voi "leikata" hometta pois; jos siinä näkyy homeläikkä, se home on jo levinnyt koko leipään).

   Lainaa

  52. Tosikko mehiläinen 27.9.2023 21:28
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Varreton poro: Minä luulin lapsena, että ’varkain’ tarkoittaa hitaasti, koska kirjoissa luki usein että ’kevät tuli varkain’. Kasvoin pohjoisessa ja siellä kevät ei kyllä todellakaan tule mitenkään huomaamatta, vaan todella hitaasti.
   ’Varkain’ ei tarkoita hitaasti, vaan suunnilleen samaa kuin ’vaivihkaa’, eli huomaamatta, kuin tulisi varkaissa kävijä. 
   Jos tuntuu siltä, ettei talvi lopu koskaan, ja sitten eräänä päivänä huomaakin, että ”kas vain, tuossahan on kuin onkin jo pälvi ja leskenlehdet, vaikka ihan äsken oli vielä umpihanki!”; silloin kevät on tullut varkain.

   Lainaa

  53. Tyyppivika perhonen 2.4.2024 13:26
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   EK: Kyllä kasviksetkin voivat pilaantua. Olen pari kertaa nähnyt homeisia tomaatteja, ja marjoista meillä menivät mansikat homeeseen pari viikkoa sitten. Onneksi itse huomaan esim. leipäpussia haistaessani jos leivät ovat homeessa. Siinä on jonkinlainen omaperäinen haju ja siinä vaiheessa lentää koko pussi roskiin; usein [...]
   Niinhän alkuperäinen kommentoija sanoikin, että kasviksista näkee kun ne on pilalla. Liha taas voi olla pilalla, vaikka sitä ei käyttäjä omilla aisteillaan huomaa. Sehän on erona "viimeinen käyttöpäivä" ja "parasta ennen" tuotteissa. Edellisistä ei välttämättä huomaa jos ne ovat pilalla, joten tuorekäyttö pitää lopettaa annettuun päivään. Jälkimmäiset voivat olla pitkäänkin hyviä päiväyksen jälkeen ja käyttäjä huomaa helposti, kun ne ovat pilalla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: merkitys, resepti, salattu, sanonta, sienet, suomalainen, tiktok, yhden suhde yhteen, yksi yhteen, ääntä kohti