Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 634

Amerikkalaiset oppivat erikoisen version Alepasta ja suomalaisesta kulttuurista.
Sekalaisia, osa 634

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Urbaani fretti 31.8.2023 0:10
   Tulos: +159 (173 ääntä)
   80-luvulla mopsikaan ei ollut yksinäinen.

   Lainaa

  2. Internetitön mato 31.8.2023 0:19
   Tulos: -63 (137 ääntä)
   Onneksi jäi 80-luku elämättä

   Lainaa

  3. Myrskyisä alligaattori 31.8.2023 1:26
   Tulos: +118 (148 ääntä)
   Ihana toi paras myyjä -moka. Tai ennemminkin helmi. Jotenki nii symppis, vähän ristiin puhuivat konekäännösten välityksellä, mut keskustelun hassu vire sai iloisen hymyn huulille :)

   Lainaa

  4. Tulos: -30 (122 ääntä)
   Ei taida laukku olla Alepposta kotoisin. Muutoinhan käännös on melkein sinne päin, pienellä varauksella.

   Lainaa

  5. Uusiutumaton tiikeri 31.8.2023 2:21
   Tulos: +35 (187 ääntä)
   Nimetön voisi ottaa kuvan nakista ja konsultoida asiasta kysynyttä naista saatesanoilla "En tiedä, katso itse" 🤷‍♂️. Joka tapauksessa ollaan jo riittävän tuttuja jos tommoista nainen on edes kysynyt ettei pitäisi häirintääkään olla 🙂.

   Lainaa

  6. Laineeton apina 31.8.2023 2:39
   Tulos: +144 (166 ääntä)
   Voiko noin uunoa miestä ollakaan ettei tiedä onko ympärileikattu vai ei? Vaikka nukkuisi bilsan tunnit niin kai se vehje joskus on kädessä ollut, vaikka pissatessa? Mahdollista on myös että tässä on kyseessä trolli.

   Lainaa

  7. Tulos: +239 (245 ääntä)
   Voi taivaan vallat, nimetön, siinä ei ole mitään homoa googlata "ympärileikkaus", "sukupuolielinten rakenne" tai vaikkapa "esinahka". Jos oikein ahdistaa niin voi käyttää vielä vpn:ää ja olla kirjautumatta Googlen palveluihin, niin 'nekään' ei tiedä, että olet kiinnostunut anatomiasta. Pitäisin tuota aika yleistietona, joten Wikipedia auki vaan nyt. lmao

   Lainaa

  8. Tulos: +126 (138 ääntä)
   clover: Voi taivaan vallat, nimetön, siinä ei ole mitään homoa googlata "ympärileikkaus", "sukupuolielinten rakenne" tai vaikkapa "esinahka". Jos oikein ahdistaa niin voi käyttää vielä vpn:ää ja olla kirjautumatta Googlen palveluihin, niin 'nekään' ei tiedä, että olet kiinnostunut anatomiasta. Pitäisin tuota aika yleistietona, joten Wikipedia auki vaan nyt. lmao
   Ei voi, koska perisuomalainen jumalaa pelkäävä kristillinen.

   Lainaa

  9. Väistämätön sitruuna 31.8.2023 6:43
   Tulos: +38 (48 ääntä)
   Koiran kusettamisen englanninkielinen käännös pelasti aamuni. Kun eihän tuo käännös nyt aivan perätön ole.

   Lainaa

  10. Tulos: +34 (58 ääntä)
   Viimeisessä mokassa suurin hämmennys oli, kun täysin pohojanmaata puhuvan tyypin ”oma kylä” olikin Espoon Kartsi. Vaikka retrospektiona olisihan se pitänyt tajuta, kun kyseessä oli Alepa. Eikös ne ole Saleja pk-seudun ulkopuolella?

   Lainaa

  11. Tulos: +35 (57 ääntä)
   clover: Voi taivaan vallat, nimetön, siinä ei ole mitään homoa googlata "ympärileikkaus", "sukupuolielinten rakenne" tai vaikkapa "esinahka". Jos oikein ahdistaa niin voi käyttää vielä vpn:ää ja olla kirjautumatta Googlen palveluihin, niin 'nekään' ei tiedä, että olet kiinnostunut anatomiasta. Pitäisin tuota aika yleistietona, joten Wikipedia auki vaan nyt. lmao
   Voi olla tietenkin, että ymmärsin väärin, mutta minä oletin tämän kysymyksen tulleen seksin jälkeen, eli nainen oli jo nähnyt pohdinnan kohteena olevan esinahan. Niitähän on erilaisia ja joillakin on luonnostaan matalampi poolokaulus, mikä saattaa sitten herättää kysymyksiä. Harvemmilla miehillä on kuitenkaan kokemusta hirveän monien penisten lähemmästä tarkastelusta.

   Lainaa

  12. Tulos: +122 (124 ääntä)
   Jos on "diaknoosi" niin pitäisi olla myös "mikreeni".

   Lainaa

  13. Juotu kirsikka 31.8.2023 10:13
   Tulos: +45 (57 ääntä)
   Jarnokin jaksaa useamman viestin kertoa, muttei viitsi selkeästi selostaa, kun on hölmö tietämättömyys. Mielestäni yksi ärsyttävimmistä netin kommenttipalstojen käytöksistä on tuo, että pitää vaan lällätellä, muttei vaivaudu lopuksi vakavoitumaan ja kertomaan vastauksen.

   Lainaa

  14. Varissut unikeko 31.8.2023 10:15
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Internetitön mato: Onneksi jäi 80-luku elämättä
   Surullista tunnustaa, mutta se taisi jäädä elämäni parhaaksi vuosikymmeneksi. Toisaalta en kyllä muista, että silloin olisi koirat olleet mitenkään erityisessä vaarassa.

   Lainaa

  15. Itseasiassa 31.8.2023 10:22
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   Toi mahdollinen ympärileikatyu herätti kyllä niin monta kysymystä, että oksat pois. Miksei sitä voi kysyä vanhemmilta? Tietysti Jumalaa pelkäävässä perheessä näistä asioista ei välttämättä ole puhuttu, varsinkin jos pitäisi kertoa jonkun naisen nähneen sen vehkeen. Tai onko se nainen nähnyt, vai miksi se sitä kysyi? Eikö Nimetön jäsen ole koskaan ollut pukukopissa, jossa olisi nähnyt muita vehkeitä? Itse olen tavannut ympärileikatun peniksen ja ei siinä tarvinnut paljon kysellä. Esinahka on kuitenkin aika erottuva.

   Lainaa

  16. Tauluton kärpänen 31.8.2023 11:10
   Tulos: +44 (56 ääntä)
   Toivottavasti nainen ei vaatinut, että miehen pitäisi olla ympärileikattu, koska se olisi käsittämätöntä miesvihaa. Saati, että poikalapsilta täytyisi silpoa esinahka pois ja siten puuttua järkyttävällä tavalla heidän keholliseen itsemääräämisoikeuteensa.

   Lainaa

  17. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Internetitön mato: Onneksi jäi 80-luku elämättä
   Varissut unikeko: Surullista tunnustaa, mutta se taisi jäädä elämäni parhaaksi vuosikymmeneksi. Toisaalta en kyllä muista, että silloin olisi koirat olleet mitenkään erityisessä vaarassa.
   Sama täällä. Parasta aikaa oli 80-luku.

   Lainaa

  18. Levoton päärynä 31.8.2023 11:46
   Tulos: +63 (65 ääntä)
   Letti: Viimeisessä mokassa suurin hämmennys oli, kun täysin pohojanmaata puhuvan tyypin ”oma kylä” olikin Espoon Kartsi. Vaikka retrospektiona olisihan se pitänyt tajuta, kun kyseessä oli Alepa. Eikös ne ole Saleja pk-seudun ulkopuolella?
   Aleppo, Salem mitä näitä nyt on 😁.

   Lainaa

  19. Epäkelpo harakka 31.8.2023 11:51
   Tulos: +32 (50 ääntä)
   Uusiutumaton tiikeri: Nimetön voisi ottaa kuvan nakista ja konsultoida asiasta kysynyttä naista saatesanoilla "En tiedä, katso itse" 🤷‍♂️. Joka tapauksessa ollaan jo riittävän tuttuja jos tommoista nainen on edes kysynyt ettei pitäisi häirintääkään olla 🙂.
   Olent tuntenut kaverini kohta 20 vuotta, mutta jos tämä alkaisi lähettelemään munakuvia, niin saisi olla aika hyvä selitys. Sillä ei ole mitään väliä kuinka kauan on toisen tuntenut. 

   Lainaa

  20. Paras ylioppilas 31.8.2023 12:08
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Joistakin (harvoista) peniksistä on kyllä vaikea erottaa, onko ympärileikattu vai muuten vain vähäinen esinahka. Mutta kyllä peniksen omistaja sen itse hyvänen aika tietää! Aleppo nauratti ääneen 😁 Ja kyllä, kasari oli parasta aikaa.

   Lainaa

  21. Arvoliberaali hyeena 31.8.2023 12:51
   Tulos: +26 (32 ääntä)
   Epäkelpo harakka: Olent tuntenut kaverini kohta 20 vuotta, mutta jos tämä alkaisi lähettelemään munakuvia, niin saisi olla aika hyvä selitys. Sillä ei ole mitään väliä kuinka kauan on toisen tuntenut. 
   Kun se itse kerran kysyi kun oli epäselvää. Onko sulle epäselvää? Ellei niin et varmaan tarvi kuvaa? 🙂

   Lainaa

  22. Kompetentti hirvi 31.8.2023 13:23
   Tulos: +71 (77 ääntä)
   Arvoisa Nimetön jäsen. Jos olet kotoisin jenkeistä ja vanhempasikin ovat amerikkalaisia, todennäköisesti olet ympärileikattu. Jos olet syntynyt muslimi- tai juutalaisperheeseen (uskontokunta, ei etnisyys), todennäköisesti olet ympärileikattu. Jos olet kääntynyt vasta aikuisena kyseiseen uskontoon, voit itse päättää, kuinka tärkeää on että jumalallasi on esteetön näkymä terskaasi. Muussa tapauksessa, olet ympärileikattu vain jos siihen on ollut lääketieteellinen syy. Tässä tapauksessa luultavasti muistat sen, koska se on tehty todennäköisimmin murrosiän tienoilla.

   Lainaa

  23. Tulos: -4 (28 ääntä)
   Varissut unikeko: Surullista tunnustaa, mutta se taisi jäädä elämäni parhaaksi vuosikymmeneksi. Toisaalta en kyllä muista, että silloin olisi koirat olleet mitenkään erityisessä vaarassa.
   Leeppo: Sama täällä. Parasta aikaa oli 80-luku.
   Miksi?

   Lainaa

  24. Epäsiisti albatrossi 31.8.2023 13:58
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   -x-x-: Voi olla tietenkin, että ymmärsin väärin, mutta minä oletin tämän kysymyksen tulleen seksin jälkeen, eli nainen oli jo nähnyt pohdinnan kohteena olevan esinahan. Niitähän on erilaisia ja joillakin on luonnostaan matalampi poolokaulus, mikä saattaa sitten herättää kysymyksiä. Harvemmilla miehillä on kuitenkaan kokemusta hirveän monien penisten lähemmästä tarkastelusta.
   Nyky miehet on nähnyt enemmän peniksiä kuin esivanhempansa, ja vieläpä erektiossa. Varmasti tullut nähtyä kymmenittäin ympärileikattuja että -leikkaamattomia. Eli on mihin verrata

   Lainaa

  25. Lumeton ampiainen 31.8.2023 14:18
   Tulos: +83 (83 ääntä)
   Mulla tuli mieleen että ehkä nimetön ei tiedä mitä ympärileikkaus oikeastaan tarkoittaa

   Lainaa

  26. Hauras kesyaasi 31.8.2023 14:19
   Tulos: +35 (49 ääntä)
   Miten helvetin tampio sun pitää olla ettet osaa sanoa onko sun omasta lerssistä poistettu esinahka vaiko ei

   Lainaa

  27. Tulos: +37 (47 ääntä)
   Juotu kirsikka: Jarnokin jaksaa useamman viestin kertoa, muttei viitsi selkeästi selostaa, kun on hölmö tietämättömyys. Mielestäni yksi ärsyttävimmistä netin kommenttipalstojen käytöksistä on tuo, että pitää vaan lällätellä, muttei vaivaudu lopuksi vakavoitumaan ja kertomaan vastauksen.
   Kuten täälläkin on monta kertaa nähty, niin joskus mikään selittäminen ja rautalangasta vääntäminen (vanha suomalainen sanonta) ei vain auta. Jos mies ei tiedä, mitä ympärileikkaus on, eikä osaa sitä googlata, niin en minä ainakaan edes yrittäisi alkaa asiaa selittämään. Henkilö tuskin tietää sitäkään, mikä on esinahka. Asian selittäminen kädestä pitäenkään tuskin toimisi, koska henkilö alkaisi vänkäämään vastaan jostain sivuseikasta, kuten nyt vaikka silikorinnoista.

   Lainaa

  28. Tulos: +33 (37 ääntä)
   Lumeton ampiainen: Mulla tuli mieleen että ehkä nimetön ei tiedä mitä ympärileikkaus oikeastaan tarkoittaa
   Näinpä. Jos ei ole kuvaan törmännyt ja on vähän vanhempi, kuten vaikuttaa, niin asiaa ei ehkä siellä kyläkoulussa kauheasti käsitelty. Olen harrastanut uintia ja muutenkin pörrännyt milloin missäkin harrastuksessa ja pukuhuoneessa eikä kyllä ole paljon tullut tuijoteltua muiden vehkeitä tarkemmin vaikkei näkemättä voinut olla. Ei ole kohteliasta tuijottaa. Ei mitään kohtaa, ei varsinkaan toisen penistä. Onhan tuo tavallaan hauskaa ettei tiedä mutta pilkka tuskin paljon asiaa auttaa kun vaikuttaa olevan vähän häpeää omasta kehosta. Tuo höpinä alussa pukkareista koska joku ihmetteli ettei muiden vehkeitä ole nähnyt ja siksi moinen siis. Ja vielä sitä mietin että jos on jo käytössä hyväksi todettu tatti niin eipä sillä taida muuten olla väliä kunhan ihmettelevät mielenkiinnosta kun kerran eivät tiedä.

   Lainaa

  29. Tuju alpakka 31.8.2023 15:21
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   Tero: Sun migreeni aiheuttaa niskahartiajumin! Eli pysy sisällä vaan.

   Lainaa

  30. Uhkaava sika 31.8.2023 16:43
   Tulos: +1 (29 ääntä)
   foo: Kuten täälläkin on monta kertaa nähty, niin joskus mikään selittäminen ja rautalangasta vääntäminen (vanha suomalainen sanonta) ei vain auta. Jos mies ei tiedä, mitä ympärileikkaus on, eikä osaa sitä googlata, niin en minä ainakaan edes yrittäisi alkaa asiaa selittämään. Henkilö tuskin tietää sitäkään, mikä on [...]
   Toivottavasti jätät sitten kommentoimatta kokonaan. Minusta ainakin on helppo todeta miten homma on, ja jos sittenkin vastapuoli on ymmällään, ei tuota ollenkaan vaikeuksia jättää keskustelu taakseni.
   Esim. ympärileikkaus: 
   Siitä tietää onko ympärileikattu, että yltääkö esinahka terskan yli. Jos yltää, et ole ympärileikattu.

   Lainaa

  31. Tulos: -8 (36 ääntä)
   Ihmettelen vain miten joku voisi tulla ympärileikatuksi tietämättään.

   Lainaa

  32. Vuotava nuija 31.8.2023 21:22
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Laineeton apina: Voiko noin uunoa miestä ollakaan ettei tiedä onko ympärileikattu vai ei? Vaikka nukkuisi bilsan tunnit niin kai se vehje joskus on kädessä ollut, vaikka pissatessa? Mahdollista on myös että tässä on kyseessä trolli.
   Jos ei yksinkertaisesti tiedä mitä ympärileikkaus tarkoittaa..

   Lainaa

  33. Tulos: +17 (19 ääntä)
   PK: Jos on "diaknoosi" niin pitäisi olla myös "mikreeni".
   Vai pitäisikö se ääntää reilusti suomalaisittain "riaknoosi"?

   Lainaa

  34. Katkaistu mestari 31.8.2023 23:21
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   Miehen äidiltä oli kuulemma lääkäri kysynyt kun pikkupoikana jossain tarkastuksessa, että onko ympärileikattu. No ei ole, siltä vaan se nahka puuttuu. Että ei kai sitä kaikilla ole vaikka ihan normaalisti toimii. Huomatkaa miten osuvan nimimerkin kone arpoi!!

   Lainaa

  35. Tulos: +16 (26 ääntä)
   Juotu kirsikka: Jarnokin jaksaa useamman viestin kertoa, muttei viitsi selkeästi selostaa, kun on hölmö tietämättömyys. Mielestäni yksi ärsyttävimmistä netin kommenttipalstojen käytöksistä on tuo, että pitää vaan lällätellä, muttei vaivaudu lopuksi vakavoitumaan ja kertomaan vastauksen.
   Tämä näin. Ja ei sitä välttämättä tiedä. Esinahkoja on erilaisia, ja olisikohan jopa ympärileikkauksia erilaisia.
   Voisihan sitä googlailla, joo, mutta ei googlaamattomuus tuossa yhtä typerää ole kuin muiden keuliminen omalla superior tietämyksellä, kun HEILLE sentään nämä esinahka-asiat ovat kauraa.

   Lainaa

  36. Itsestäänselvä taistelia 1.9.2023 7:07
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Aleppo ❤ Jää käyttöön : D

   Lainaa

  37. jukkapalmu 1.9.2023 9:35
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   FMteam: Miksi?
   Koska oli lapsi eikä ollut juuri velvollisuuksia. Kesät kesti kauan ja ruoka oli jääkaapissa eikä kaupan hyllyllä. Ei se itse vuosikymmen paras ollut. Ihan samaa se olisi ollut kuin nyt jos olisi elänyt sen nelikymppisenä.

   Lainaa

  38. jukkapalmu 1.9.2023 9:36
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Mitähän käännössoftaa Facebook käyttää kun Google antoi ihan järkevän käännöksen vaikka kopioin tekstin ihan kirjain kerrallaan enkä korjannut mitään virheitä tekstissä: Isn't it funny! belt bag! Branded from Alepa to your own village. Now it's okay to go piss the dogs in the style of the 80s, with treats and keys. It only cost five Euros!

   Lainaa

  39. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Tauluton kärpänen: Toivottavasti nainen ei vaatinut, että miehen pitäisi olla ympärileikattu, koska se olisi käsittämätöntä miesvihaa. Saati, että poikalapsilta täytyisi silpoa esinahka pois ja siten puuttua järkyttävällä tavalla heidän keholliseen itsemääräämisoikeuteensa.
   Ei tämä meidän kielipiirissä aiheuta sen kummempaa kohinaa, kun varmasti suurin osa on sitä mieltä, ettei lasta pitäisi koskaan laittaa veitsen alle turhaan, piste. Mutta sanopas tämä jossain englanninkielisellä sivulla, jonka käyttäjistä iso (ellei jopa suurin) osa on Jenkkilästä. :D Esinahan poisto nähdään pienenä operaationa, jolla on vain positiivisia vaikutuksia.

   Lainaa

  40. Impotentti kurkku 1.9.2023 13:34
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Epäkelpo harakka: Olent tuntenut kaverini kohta 20 vuotta, mutta jos tämä alkaisi lähettelemään munakuvia, niin saisi olla aika hyvä selitys. Sillä ei ole mitään väliä kuinka kauan on toisen tuntenut. 
   Sillä miten pitkään on jonkun tuntenut ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka hyvin tuntee jonkun.
   Olen tuntenut mieheni noin 7 vuotta ja ihan hyvin voisin hänen vehkeitään katsoa jos hän kysyisi, mutta en ehkä ensimmäisenä katsoisi vanhempieni, jotka olen kuitenkin tuntenut koko ikäni.

   Lainaa

  41. Sukkahousuton karpalo 2.9.2023 0:41
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Laineeton apina: Voiko noin uunoa miestä ollakaan ettei tiedä onko ympärileikattu vai ei? Vaikka nukkuisi bilsan tunnit niin kai se vehje joskus on kädessä ollut, vaikka pissatessa? Mahdollista on myös että tässä on kyseessä trolli.
   Jos on kovin uskonnolliselta paikkakunnalta, voi olla että koulussa on bilsan tunnilla näppärästi hypätty ihmisen anatomia yms. aiheet yli (kuten mun koulussa aikoinaan). Sit jos kotona ei puhuta tällaisista, voi tieto ja ymmärrys aiheesta olla hyvin vähäistä. Saatika että olisi välttämättä voinut (uskaltanut) esim. netistä katella. Jos ei ole useampia pippeleitä nähnyt, mistä sitä tietää minkä näköinen on ympärileikattu ja minkä näköinen ei.

   Lainaa

  42. Jakoon laitettu tyyny 2.9.2023 2:09
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Lumeton ampiainen: Mulla tuli mieleen että ehkä nimetön ei tiedä mitä ympärileikkaus oikeastaan tarkoittaa
   Tämä. Ei ainakaan minun kouluaikanani bilsantunneilla ympärileikkauksia opetettu. Uskonnontunnilla on varmasti sana mainittu mutta eihän uskonnonope tietenkään mitään pippelijuttuja selittänyt. Telkkarista tai netistä sen merkitys oli opittava. Ilmeisesti kaikki eivät oppineet.

   Lainaa

  43. Jakoon laitettu tyyny 2.9.2023 2:24
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   clover: Ei tämä meidän kielipiirissä aiheuta sen kummempaa kohinaa, kun varmasti suurin osa on sitä mieltä, ettei lasta pitäisi koskaan laittaa veitsen alle turhaan, piste. Mutta sanopas tämä jossain englanninkielisellä sivulla, jonka käyttäjistä iso (ellei jopa suurin) osa on Jenkkilästä. 😁 Esinahan poisto nähdään pienenä operaationa, jolla on vain positiivisia vaikutuksia.
   Sen verran aiheuttaa kohinaa täälläkin, että aina kun tyttölasten sukuelinten leikkelyn hyvin tarpeellisesta kiellosta puhutaan niin poikien tasa-arvoinen kohtelu nähdään ongelmana.

   Lainaa

  44. Ainoa dinosaurus 2.9.2023 15:49
   Tulos: 0 (20 ääntä)
   Internetitön mato: Onneksi jäi 80-luku elämättä
   Eikä ainoastaan se.

   Lainaa

  45. Primaari fretti 2.9.2023 16:50
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Kompetentti hirvi: [...] kuinka tärkeää on että jumalallasi on esteetön näkymä terskaasi.
   Tämä! Täysin turha mielivaltainen operaatio ellei ole lääketieteellistä syytä. Mutta koska (ihmisten johtamat) uskonnot, niin vihapuhettahan se on kritisoida ympärileikkauksia. Pitäisi lailla kieltää. Voisihan sitä lahjoittaa vaikka ensimmäisen irronneen maitohampaan liiton merkiksi jos se on niin tärkeää.

   Lainaa

  46. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Tuju alpakka: Tero: Sun migreeni aiheuttaa niskahartiajumin! Eli pysy sisällä vaan.
   Tai niskahartiajumi laukaisee migreenin. Mutta kummassakin tapauksessa lepoa ja sisällä :)
   Itsellä siis tensiopäänsärky saattaa laukaista migreenikohtauksen. On jo oma taitolajinsa kuulostella tensiopäänsäryissä, et veiskö ulkoilu koko kivun, vai ollaanko jo siinä pisteessä, jossa liike edistää migreenikohtausta.

   Lainaa

  47. Aikaansaava maksamakkara 3.9.2023 15:57
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Tämä on taas "sanaton"

   Lainaa

  48. Kouluttamaton muurahainen 4.9.2023 9:14
   Tulos: -10 (26 ääntä)
   Primaari fretti: Tämä! Täysin turha mielivaltainen operaatio ellei ole lääketieteellistä syytä. Mutta koska (ihmisten johtamat) uskonnot, niin vihapuhettahan se on kritisoida ympärileikkauksia. Pitäisi lailla kieltää. Voisihan sitä lahjoittaa vaikka ensimmäisen irronneen maitohampaan liiton merkiksi jos se on niin tärkeää.
   En missään nimessä kannata lääketieteellisesti tarpeettomia ympärileikkauksia, mutta niitä harrastetaan monin paikoin myös ihan uskonnottomista syistä. Niillä koetaan olevan terveydellisiä vaikutuksia ainakin hygieniasyistä (mikä toki pitää paikkansakin, onhan se helpompi pitää puhtaana ilman ylimääräisiä nahkoja).
   Jakoon laitettu tyyny: Sen verran aiheuttaa kohinaa täälläkin, että aina kun tyttölasten sukuelinten leikkelyn hyvin tarpeellisesta kiellosta puhutaan niin poikien tasa-arvoinen kohtelu nähdään ongelmana.
   Tyttöjen silpominen ja poikien ympärileikkaus ovat niin kaukana toisistaan, että niitä ei kuuluisi verrata keskenään. Kuten sanottu, kumpaakaan en hyväksy, mutta jos puhutaan siitä, saako lapsensa pahoinpidellä hengenvaarallisesti ja siten, että siitä jää loppuelämän vammat ja saako sille tehdä suunnilleen korvien rei'ittämistä vastaavan toimenpiteen, niin tasa-arvoisesta kohtelusta on turha puhua.

   Lainaa

  49. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Onpa kyllä ahdistavan tungetteleva kysymys 😬🤨 En keksi yhtään tilannetta jossa olis tarpeellista kysyä jotain tollasta? Ehkä lääkärintarkastus korkeintaan 🤔 Surullista myös että voi aikuisella ihmisellä olla noin huono seksuaalikasvatus. Uskonto taas näyttää parastaan 😞

   Lainaa

  50. Tulos: -11 (15 ääntä)
   Letti: Viimeisessä mokassa suurin hämmennys oli, kun täysin pohojanmaata puhuvan tyypin ”oma kylä” olikin Espoon Kartsi. Vaikka retrospektiona olisihan se pitänyt tajuta, kun kyseessä oli Alepa. Eikös ne ole Saleja pk-seudun ulkopuolella?
   Pk-seutu on pääkaupunkiseutu eli Helsinki, Espoo ja Vantaa. Hirveen moni luulee Uudenmaan ja pk-seudun olevan sama asia. 
   Hyvinkää on Uudenmaan aluetta ja siellä on Alepat.

   Lainaa

  51. Keveä aasi 4.9.2023 17:18
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Akrasia: Pk-seutu on pääkaupunkiseutu eli Helsinki, Espoo ja Vantaa. Hirveen moni luulee Uudenmaan ja pk-seudun olevan sama asia. Hyvinkää on Uudenmaan aluetta ja siellä on Alepat.
   Taitaa olla HOK-Elannon alueella Alepat ja muualla Salet. Pääasiassa Uudellamaalla mutta on joitakin poikkeuksia (Kauniainen?). Oli miten oli, saman kokoluokan pikkukauppa, pienempi kuin S-Market.

   Lainaa

  52. Katuviisas kilpikonna 5.9.2023 10:24
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   clover: Voi taivaan vallat, nimetön, siinä ei ole mitään homoa googlata "ympärileikkaus", "sukupuolielinten rakenne" tai vaikkapa "esinahka". Jos oikein ahdistaa niin voi käyttää vielä vpn:ää ja olla kirjautumatta Googlen palveluihin, niin 'nekään' ei tiedä, että olet kiinnostunut anatomiasta. Pitäisin tuota aika yleistietona, joten Wikipedia auki vaan nyt. lmao
   Jotkut ihmiset nyt vaan tykkää saada informaation mieluummin toiselta ihmiseltä sosiaalisena kokemuksena, kuin yksin nyhrätä jossain netissä. 
   Etuna se että voi tehdä vapaamuotoisia lisäkysymyksiä oikealle ihmiselle, jolla saattaa olla jopa omakohtaista kokemusta, mutta ongelmana se, että voi saada vastaukseksi ihan mitä tahansa…

   Lainaa

  53. Voihan Jukraina 10.9.2023 17:07
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Olen niin hetero että en edes tiedä mitä minun napani alla on

   Lainaa

  54. Surkuhupaisa viikinki 23.9.2023 19:53
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Käännöskoneen tulos osu ja uppos 😂 Tuostakin riemusta jää tulevaisuudessa paitsi käännöskoneiden kehittyessä.

   Lainaa

  55. Tyyppivika perhonen 2.4.2024 13:56
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ympärileikkauksesta hämmentyneestä tulee mieleen Patrick Stewartin haastattelu Graham Norton showssa, jossa hän kertoo luulleensa kahdeksankymppiseksi olevansa ympärileikattu.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: alepa, aleppo, kaupassa, kauppa, kuva, käännösvirhe, migreeni, myyjä, päänsärky, tuulikaappi, vyötärölaukku, ympärileikattu