Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 614

Annoin ensiapua. Pelastin hengen. Mitä nyt?
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 614
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 49 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Paranormaali kauris 23.3.2023 0:15
   Tulos: +219 (233 ääntä)
   Olikohan vadelmaveneestä irronnut tulppa?

   Lainaa

  2. Topakka bataatti 23.3.2023 0:18
   Tulos: +786 (794 ääntä)
   Kyllä Samuli, olisi helvetin asiatonta.

   Lainaa

  3. Nirso rätti 23.3.2023 0:26
   Tulos: +677 (689 ääntä)
   Samulille ja muillekin tiedoksi: "Jokaisella on yleinen kansalaisvelvollisuus auttaa hengenvaarassa tai vakavan terveyden vaarassa olevaa kykyjensä mukaan. Voidaan puhua ”yleisestä pelastamisvelvollisuudesta”. Pelastustoimen laiminlyönti on rikoslaissa rangaistavaksi säädetty teko".

   Lainaa

  4. Leppeä liitu 23.3.2023 0:32
   Tulos: +501 (509 ääntä)
   Samulin kannattaa seuraavan kerran kysyä jo etukäteen maksua elvytyksestä. Niin ei jää sitten vaivaamaan.

   Lainaa

  5. Humalikas ananas 23.3.2023 0:35
   Tulos: -31 (75 ääntä)
   Mitäs se Pyhimys on Kirkkojärvellä soudellut ja huudellut? :D

   Lainaa

  6. Uskalias pähkinä 23.3.2023 0:36
   Tulos: +108 (154 ääntä)
   Paranormaali kauris: Olikohan vadelmaveneestä irronnut tulppa?
   Röllin veneestä irtos kuulemma tilipitappi.

   Lainaa

  7. Säikeetön manaatti 23.3.2023 0:46
   Tulos: +393 (403 ääntä)
   Jotenkin järkyttävää, että Samuli on käynyt ensiapukurssin, ja ajatusmaailma on tuo.

   Lainaa

  8. Tulos: -128 (282 ääntä)
   Sanoohan sen nyt jo ihan terve järkikin, että jos sinä menet rannalle lasten kanssa, niin niitä lapsia myös vahditaan siellä rannalla. Jos 10-vuotias poika syö sämpylää, niin sen aikaa varmaan malttaa hyvin odottaa siinä vieressä lapsen syömistä tarkasti tuijottaen, ja kun suu on tyhjä, voi sen jälkeen mennä itse veteen viilentymään. Mutta tämä on varmaankin tätä nykyaikaa, ei nämä 2000-luvun helikopterivanhemmat tajua lapsen hyvinvoinnista tuon taivaallista, ja some ja häshtägit on tärkeämpää kuin oman jälkikasvun henki. Mitä jos se lapsi olisi ollut vaikka allerginen tomaatille sämpylän välissä, ja naama olisi turvonnut umpeen? Tai mitä jos se olisi hiekkaleikkien aikana kaivanut niin syvän kuopan että olisi unohtunut sinne? KELA-korvauksia hakemaan kun lapsi unohtui saatana rantahietikkoon. Samulille pisteet siitä että osasi toimia oikein ja epäitsekkäästi, laittoi oman henkensä likoon tuntemattoman lapsen vuoksi ja se jos jokin on sankariteko. Harmi juttu sinänsä ettei nyt just sillä hetkellä käynyt mielessä, että tästähän voisi jotain fyrkkaakin tehdä, mutta toisaalta adrealiiniryöpyissä siinä on varmasti ollut niin ymmärtäähän sen. Paljon varmaan lohduttaa joku kämänen "kiitos" kun on pelastanut ihmishengen, se on kympin seteli kouraan, lehtijuttu ja taputukset olalle että "Oot sä Samuli hyvä jätkä, kiitos Samuli ja sotiemme veteraanit"

   Lainaa

  9. Vapaa kesyhanhi 23.3.2023 1:57
   Tulos: +182 (214 ääntä)
   traumcity: Sanoohan sen nyt jo ihan terve järkikin, että jos sinä menet rannalle lasten kanssa, niin niitä lapsia myös vahditaan siellä rannalla. Jos 10-vuotias poika syö sämpylää, niin sen aikaa varmaan malttaa hyvin odottaa siinä vieressä lapsen syömistä tarkasti tuijottaen, ja kun suu on tyhjä, voi [...]
   Tyyppi ei enää ees yritä.

   Lainaa

  10. Ikkunasta kurkisteleva vuohi 23.3.2023 2:15
   Tulos: +274 (282 ääntä)
   Minä neuvoin v. 2007 englanniksi reitin läheiselle ostarille, kun vastaantulija kysyi. Voisikohan sitä näin jälkikäteen saada jonkun vaivanpalkan? Euro tai pari olisi reilua.

   Lainaa

  11. Tarkkaileva susi 23.3.2023 6:28
   Tulos: -66 (90 ääntä)
   Joo Tarja, varmasti kävi juuri noin ja vasta seuraavana päivä selvisi. Onneksi et kualeentunut, olis jäänyt kiva satu kertomatta.

   Lainaa

  12. Tukintolvana 23.3.2023 6:43
   Tulos: +88 (98 ääntä)
   Samulissa olisi ainesta kelalääkäriksi. Mitään hyvää ei ilmaiseksi anneta tai päätetä.

   Lainaa

  13. Nirso persikka 23.3.2023 7:08
   Tulos: +95 (109 ääntä)
   Humalikas ananas: Mitäs se Pyhimys on Kirkkojärvellä soudellut ja huudellut? 😁
   Kiitos kun selvensit, en tunnista pyhimystä enkä kyllä vieläkään tiiä mitä hauskaa on tossa

   Lainaa

  14. Puli paarma 23.3.2023 8:09
   Tulos: +65 (69 ääntä)
   Leppeä liitu: Samulin kannattaa seuraavan kerran kysyä jo etukäteen maksua elvytyksestä. Niin ei jää sitten vaivaamaan.
   Unohtamatta maksettua kiitosta paikallislehdessä.

   Lainaa

  15. Impotentti kurkku 23.3.2023 8:10
   Tulos: +130 (134 ääntä)
   Pelastin 14-vuotiaana 4-vuotiaan serkkuni auton alta ja sain omalta äidiltäni nuhteet kun olin juossut auton eteen. Olisikohan vielä mahdollista vaatia jotain korvausta tai nimeä lehteen?

   Lainaa

  16. Kallis vadelma 23.3.2023 8:19
   Tulos: +42 (56 ääntä)
   Mikä moka on mustavalkoisessa miehessä?

   Lainaa

  17. Tulos: +65 (67 ääntä)
   Säikeetön manaatti: Jotenkin järkyttävää, että Samuli on käynyt ensiapukurssin, ja ajatusmaailma on tuo.
   Tod.näk. Samuli on käynyt EA-kurssin pakotettuna (intissä tai koulussa).

   Lainaa

  18. Tulos: +96 (96 ääntä)
   Nirso persikka: Kiitos kun selvensit, en tunnista pyhimystä enkä kyllä vieläkään tiiä mitä hauskaa on tossa
   Kuvassa on Kasmir, ei Pyhimys.

   Lainaa

  19. Reseptivapaa Dinosaurus 23.3.2023 9:47
   Tulos: +68 (70 ääntä)
   Mimmi: Kuvassa on Kasmir, ei Pyhimys.
   Katsoin itse nopeasti, että onpas A. W. Yrjänä hyvässä kunnossa ikäisekseen. Apua. 🙈

   Lainaa

  20. Esiintyvä käärme 23.3.2023 10:32
   Tulos: +128 (128 ääntä)
   Minäkin vissiin kerran pelastin lapsen hengen. Ainakin osasin toimia niin, että henki alkoi taas kulkea. Perhe sitten facessa huhuili auttajaansa, ja joku kaveri tägäsi mut siihen. Olin tietysti iloinen että sain tietää lapsen olevan paranemaan päin, mutta jos oisin arvannu mikä toimittajien soittorumba siitä käynnistyi, oisin kaikessa hiljaisuudessa vaan laittanut yksärin sille äidille sen sijaan että ilmoittauduin niiden tuhansien kommenttien joukossa. Sanoin useille eri toimittajille ei, en halua nimeäni isojen medioiden julkaisuihin. Oli kaikenmaailman syyllistämistä miten olis tärkeää kertoa miten toimin, että muutkin osais. Käskin pyytää lääkäriltä kommenttia. Lopputulos oli, että konserni, jolle olin toistuvasti sanonut ei, julkaisi pienen paikallislehden jutun valtakunnallisesti. Se oli ihan perseestä. En tehnyt mitään ihmeellistä, autoin koska niin kuuluu tehdä. Äidin kanssa jäätiin fb-kavereiksi, muuten ei olla tavattu sen jälkeen. Tottakai on ihana nähdä aina välillä, miten isoksi lapsi on kasvanut, mutta kyllä mua vaivaa että nimeni googlaamalla löytää toisella puolen maata ilmestyvän lehden (ja useamman muun) sivuilta jutun, joka vaikuttaa siltä että olen haastattelun antanut. Sen pienen paikallislehden jutut kun on täysin maksumuurin takana, tuo oli raju ylikävely mediakonsernilta. En ymmärrä miks kukaan haluaisi "viisi minuuttia julkisuudessa" siitä, että täyttää auttamisvelvollisuutensa.

   Lainaa

  21. It's a deal 23.3.2023 11:37
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   Säikeetön manaatti: Jotenkin järkyttävää, että Samuli on käynyt ensiapukurssin, ja ajatusmaailma on tuo.
   Koska ihmishenki on korvaamattoman arvokas, hän on nähnyt bisnesmahdollisuuden. Muutaman kun pelastaa vuodessa niin elelee leveästi. Ensiyritys vain meni hätäillessä pieleen, mutta varmasti muistaa rahastaa seuraavalla kerralla.

   Lainaa

  22. Tulos: +74 (74 ääntä)
   Ikkunasta kurkisteleva vuohi: Minä neuvoin v. 2007 englanniksi reitin läheiselle ostarille, kun vastaantulija kysyi. Voisikohan sitä näin jälkikäteen saada jonkun vaivanpalkan? Euro tai pari olisi reilua.
     Tässä vuosi sitten näin tajuttoman naisen joka makasi maassa, eikä vironnut ei millään, kaverinsa, ennen kuin liukenivat, kertoi, että oli vetänyt lakkaa. Kun itse osaan ensiapua yläkoulun terveystiedon verran, soitin 112, tarkistin hengityksen ja hengitystiet, käänsin kylkiasentoon ja jäin odottelemaan, kunnes apu tuli. 
     Ei tästä varmaan mediaan pääse kun käyttäjät eivät ole mediaseksikkäitä kuten lapset, mutta pitäisi varmaan mennä kyselemään, jos tyttö heittäisi ainakin jotain laittomia huumeita, kai sen verran olen ansainnut?

   Lainaa

  23. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Tässä ei oo montakaan viikkoa kun junassa henkilö kaatui lattialle ja alkoi kouristella. Kaverinsa sanoi että olivat juoneet lakkaa (samalla kun itse joi lisää siitä saatanan pullosta! 🤯😡) No, saatiin käännettyä kyljelleen ja pidettyä hengitystiet auki vaikka suusta tuli vaahtoa. Joku painoi hätänappia ja juna seisoi asemalla kunnes ambulanssihenkilökunta saapui hakemaan tyypin. Oli ihan hirveä tilanne. Vieläkin mietin selvisikö? Ja vieläkö kaverinsa jatkavat käyttämistä, vai olisiko edes yksi tullut tuosta järkiinsä 😢

   Lainaa

  24. Tulos: +19 (25 ääntä)
   Nirso persikka: Kiitos kun selvensit, en tunnista pyhimystä enkä kyllä vieläkään tiiä mitä hauskaa on tossa
   Niin mistä tossa on siis kyse? 😅 Joku laulaja vai?

   Lainaa

  25. Nimetön marja 23.3.2023 14:22
   Tulos: +48 (56 ääntä)
   traumcity: Sanoohan sen nyt jo ihan terve järkikin, että jos sinä menet rannalle lasten kanssa, niin niitä lapsia myös vahditaan siellä rannalla. Jos 10-vuotias poika syö sämpylää, niin sen aikaa varmaan malttaa hyvin odottaa siinä vieressä lapsen syömistä tarkasti tuijottaen, ja kun suu on tyhjä, voi [...]
   Uskallan väittää ettei minun lapsuudessani vanhemmat vahtineet 10- vuotiaiden välipalan syömistä juuri missään viine vuosituhannella.

   Lainaa

  26. Tulos: +62 (62 ääntä)
   Ikkunasta kurkisteleva vuohi: Minä neuvoin v. 2007 englanniksi reitin läheiselle ostarille, kun vastaantulija kysyi. Voisikohan sitä näin jälkikäteen saada jonkun vaivanpalkan? Euro tai pari olisi reilua.
   Minä vastasin joskus lukiolaisena ulkomaalaisen turistin kysymykseen ja tein kielioppivirheen. Voisikohan sitä pyytää anteeksi näin jälkikäteen?

   Lainaa

  27. Luiseva patsas 23.3.2023 16:33
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Mimmi: Kuvassa on Kasmir, ei Pyhimys.
   Ehkä se oli läppää se Pyhi. Sopii Kirkkojärvelle muutenkin paremmin kuin vattuvene-Kashmir. Mutta ovat kyllä kuin veljekset. A.W. Yrjänä menis ehkä enempi enona.

   Lainaa

  28. Leppeä liitu 23.3.2023 18:15
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Katsoin itse nopeasti, että onpas A. W. Yrjänä hyvässä kunnossa ikäisekseen. Apua. 🙈
   Varsinkin kun A.W. Yrjänä ei ole hyvässä kunnossa ikäisekseen.

   Lainaa

  29. Nuutunut kivi 23.3.2023 20:04
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Samuli on ennustaja, koska tietää että häntä alkaa kalvamaan tuo vanha asia. lähiaikoina / viimeaikoina

   Lainaa

  30. Kalpea karpalo 23.3.2023 20:05
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Uskalias pähkinä: Röllin veneestä irtos kuulemma tilipitappi.
   Sen jälkeen vene upposi ja Rölliltä loppui hilipihappi

   Lainaa

  31. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Samulin pitää alkaa kanniskelemaan valmiiksi tulostettuja laskuja varmuuden vuoksi. Joku tekee kuolemaa=ensiapua ja lasku kouraan. Voi sitten seuraavat 10 vuotta kiillotella sädekehäänsä vähän rikkaampana.

   Lainaa

  32. Itseasiassa 23.3.2023 20:55
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Säikeetön manaatti: Jotenkin järkyttävää, että Samuli on käynyt ensiapukurssin, ja ajatusmaailma on tuo.
   Mun piti tarkistaa tarinan kertojan nimi. Tuskin tunnen Samulia, mutta tunnen henkilön, joka kertoo itsestään jatkuvasti vastaavia sankaritarinoita. Uskomattoman paljon siitä voi yhdelle ihmiselle tapahtua, varsinkin kun niihin on pitänyt kouluttautua vähitään ensihoitajaksi, palomieheksi, rakennustyöntekijäksi ja insinööriksi. On siinä yhdelle ihmiselämälle.

   Lainaa

  33. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Topakka bataatti: Kyllä Samuli, olisi helvetin asiatonta.
   Varsinkin jos Samuli yrittäisi samalla pyytää pientä vaatimatonta 10 000 euron korvausta tms.

   Lainaa

  34. Spekuloiva luumu 24.3.2023 0:24
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kalpea karpalo: Sen jälkeen vene upposi ja Rölliltä loppui hilipihappi
   No nyt :D

   Lainaa

  35. Arvoton soturi 24.3.2023 8:41
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Esiintyvä käärme: Minäkin vissiin kerran pelastin lapsen hengen. Ainakin osasin toimia niin, että henki alkoi taas kulkea. Perhe sitten facessa huhuili auttajaansa, ja joku kaveri tägäsi mut siihen. Olin tietysti iloinen että sain tietää lapsen olevan paranemaan päin, mutta jos oisin arvannu mikä toimittajien [...]
   Olen toimittaja isossa mediakonsernissa. Meidän kaikkien sähköpostien allekirjoituksessa on lause: media x:lle antamiasi kuvia ja haastatteluja voidaan julkaista myös muissa konsernin medioissa, tms.
   On melko vaivaannuttava keskustelu käydä haastattelun yhteydessä, että niin tiedäthän, että tää juttu voi ilmestyä myös muualla, onko ok. Jos ei ole ok, julkaisun voi rajata vain siihen yhteen lehteen tai estää jonkun tietyn lehden. Luulen vaan, että kaikki toimittajat eivät muista tätä haastattelun yhteydessä kysyä. Mielestäni tuo sähköpostin perässä oleva lause ei riitä varmistamaan, että haastateltava tietää tästä. Itsellänikin joskus alkuvaiheessa unohtui kysyä. 
   Toinen puoli asiassa on se, että jotkut sitten vallan toivovat, että juttu ilmestyisi monessa lehdessä, mutta ei meillä toimittajilla ole siihen vaikutusvaltaa. Jotkut sitten vaikuttavat pettyneen, kun juttu ei levinnytkään niihin isompiin lehtiin.
   Minua harmittaa Esiintyvän käärmeen kuvaama toiminta. Ei voi olettaa, että tavallinen kansalainen on perillä ison konsernin tavoista käyttää sisältöjä ristiin. Sekä haastateltavien että lukijoiden luottamus on journalismin elinehto. Minäkin olen haastatellut ihmisiä, jotka ovat olleet hyvin epäluuloisia ja sanoneet, että heillä on huonoja kokemuksia toimittajista.
   Hyvä pointti tuokin, että kannattaa miettiä, ketä tägäilee ja mitä tietoja jakaa julkisissa fb-postauksissa. 

   Lainaa

  36. Validi mansikka 24.3.2023 9:22
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Kalpea karpalo: Sen jälkeen vene upposi ja Rölliltä loppui hilipihappi
   Hautajaiset toimitti Röllin rippipappi.

   Lainaa

  37. Kirpeä Ahven 24.3.2023 11:11
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Ls: Tod.näk. Samuli on käynyt EA-kurssin pakotettuna (intissä tai koulussa).
   Todella monessa työssäkin vaaditaan voimassaoleva EA-kortti.

   Lainaa

  38. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Ikkunasta kurkisteleva vuohi: Minä neuvoin v. 2007 englanniksi reitin läheiselle ostarille, kun vastaantulija kysyi. Voisikohan sitä näin jälkikäteen saada jonkun vaivanpalkan? Euro tai pari olisi reilua.
   Muista huomioida korot ja inflaatio vaateessasi.

   Lainaa

  39. Innokas perhonen 24.3.2023 12:39
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Jarilla on teknologiauskovaisuus huipussaan.

   Lainaa

  40. Johdoitettu pähkinä 24.3.2023 17:52
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Ls: Tod.näk. Samuli on käynyt EA-kurssin pakotettuna (intissä tai koulussa).
   Luultavasti. Minäkin kävin yhdessä koulussa ensiapukurssin, koska se oli merkattu lukujärjestykseen.

   Lainaa

  41. Kuisman tukku 24.3.2023 23:25
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Ikkunasta kurkisteleva vuohi: Minä neuvoin v. 2007 englanniksi reitin läheiselle ostarille, kun vastaantulija kysyi. Voisikohan sitä näin jälkikäteen saada jonkun vaivanpalkan? Euro tai pari olisi reilua.
   Minä muuan vuosi sitten ohjeistin ulkomaalaista pariskuntaa kauppakeskus jumbolle silloisella englannin kielen taidolla: "tästä n.500m suoraan ja sitten käännytte ympäri", kun tarkoitus oli ohjata kääntymään oikealle :'D

   Lainaa

  42. Arkkienkeli 26.3.2023 17:01
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Säikeetön manaatti: Jotenkin järkyttävää, että Samuli on käynyt ensiapukurssin, ja ajatusmaailma on tuo.
   Toivottavasti ei koskaan mene palo-opistoon ja päädy lanssin kuljettajaksi. Olisi käsi ojossa tarjoamassa lähimaksulaitetta onnettomuuksien uhreille.

   Lainaa

  43. Valtaisa persoona 27.3.2023 1:54
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Luiseva patsas: Ehkä se oli läppää se Pyhi. Sopii Kirkkojärvelle muutenkin paremmin kuin vattuvene-Kashmir. Mutta ovat kyllä kuin veljekset. A.W. Yrjänä menis ehkä enempi enona.
   Enona joka tipahti veneestä :D

   Lainaa

  44. It's a deal 27.3.2023 11:01
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Arkkienkeli: Toivottavasti ei koskaan mene palo-opistoon ja päädy lanssin kuljettajaksi. Olisi käsi ojossa tarjoamassa lähimaksulaitetta onnettomuuksien uhreille.
   Noin toimii USA paikoissa, joissa sairaankuljetus on ulkoistettu yksityisille, porukka kieltäytyy ambulanssikyydeistä, koska ne voivat maksaa mitä tahansa ja viedä sinut yksityissairaalaan, jonka toimenpiteet ajavat sinut konkurssiin, jos henki sattuu säilymään. Pelin nimi tosiaan on "Rahat tai henki!"

   Lainaa

  45. Lähteetön piikkisika 28.3.2023 3:18
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Vapaa kesyhanhi: Tyyppi ei enää ees yritä.
   Hitto ku luin melkein kahdesti ennen kuin tajusin tsekkaa nimimerkin taas

   Lainaa

  46. Päistärikkö kesyaasi 28.3.2023 12:01
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Nimetön marja: Uskallan väittää ettei minun lapsuudessani vanhemmat vahtineet 10- vuotiaiden välipalan syömistä juuri missään viine vuosituhannella.

   Uskallan väittää että tipahdit juuri röllin tilipitappi-kuoppaan. Vai tipahdinko minä?

   Lainaa

  47. Tulos: -3 (7 ääntä)
   traumcity: Sanoohan sen nyt jo ihan terve järkikin, että jos sinä menet rannalle lasten kanssa, niin niitä lapsia myös vahditaan siellä rannalla. Jos 10-vuotias poika syö sämpylää, niin sen aikaa varmaan malttaa hyvin odottaa siinä vieressä lapsen syömistä tarkasti tuijottaen, ja kun suu on tyhjä, voi [...]
   Harmi ettet tukehtunut lapsena pullaan.

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (0 ääntä)
   . En ymmärrä miks kukaan haluaisi "viisi minuuttia julkisuudessa" siitä, että täyttää auttamisvelvollisuutensa. Koska voisi retostella lähipubissa ja jengi kantaisi tuoppia loppumattomana virta ja pimppiä tulisi ovista ja ikkunoista, tai mitä tai ketä sitten himoitseekaan. Tai jos pomo suuttuu kun myöhästyy duunista ni vois vaan sanoa et hei mä pelastin 2004 lapsen ja iltapäivälehdet teki musta juttua. Siksi.

   Lainaa

  49. Kahleeton appelsiini 22.5.2023 5:21
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Leppeä liitu: Samulin kannattaa seuraavan kerran kysyä jo etukäteen maksua elvytyksestä. Niin ei jää sitten vaivaamaan.
   Ja Samulin tulee soittaa lehdistö paikalle ennen elvytyksen aloitusta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: cheerleader, ensiapu, hengenpelastaja, jumppa, kasvotunnistus, koira, koulu, lukitus, pilvijärvi, pomo, puhelin, sormenjälki, tukehtua