Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 79

Niin, vegaanit, mietittekö yhtään?
Suurenna näkymä
Mitä tänään syötäisiin? Osa 79
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Paranormaali kauris 23.3.2023 0:13
   Tulos: +422 (476 ääntä)
   Joo, onneksi liharuoat syödään aina täysin maustamattomina.

   Lainaa

  2. Nirso rätti 23.3.2023 0:18
   Tulos: +197 (235 ääntä)
   Älkää mainostako mitään, mikä ei ole saatavilla minun kotiovelleni.

   Lainaa

  3. Tulos: +340 (358 ääntä)
   Vihertuputtajia vieläkin enemmän ärsyttää nämä "olethan itse täydellinen"-tyypit, jotka ajattelevat kaiken vain ääripäissä. Kyllä, vegaani voi syödä salaattinsa muoviastiasta, ja kyllä, mausteita ja muita elintarvikkeita voi rahdata muualtakin, sillä arkisen ympäristöystävällisyyden avainsanat ei ole "poisto ja kielto", vaan "vähennys ja harkinta".

   Lainaa

  4. Valpas aasi 23.3.2023 0:38
   Tulos: +178 (180 ääntä)
   Näyttäis vähän siltä että Brunbergin pussin sisältö on supistunut yhteen lakritsitoffeepalaan.

   Lainaa

  5. Tulos: -46 (138 ääntä)
   Paranormaali kauris: Joo, onneksi liharuoat syödään aina täysin maustamattomina.
   Mä ainakin laitan liharuokiin mausteeksi erilaisia kasveja, aivan samoin kuin laitan kasvisruokiin mausteeksi erilaisia lihoja.

   Lainaa

  6. Tornipöllö 23.3.2023 0:51
   Tulos: +204 (216 ääntä)
   Tuon lakritsitoffeen kun jättäisi johonkin kuivumaan kivikovaksi ja sitten hautaisi maan alle, niin siitä saisi kyllä jollekin tulevaisuuden arkeologille ihmeteltävää.

   Lainaa

  7. Vapaa kesyhanhi 23.3.2023 1:53
   Tulos: +268 (272 ääntä)
   Luulenpa, että Hesburgerista ei saa mäkkiruokaa kotiovelle vaikka asuisi naapurissa.

   Lainaa

  8. Pekka Kana 23.3.2023 3:57
   Tulos: +117 (145 ääntä)
   Vapaa kesyhanhi: Luulenpa, että Hesburgerista ei saa mäkkiruokaa kotiovelle vaikka asuisi naapurissa.
   Chuck Norris tilasi Hesburgerista Big Macin. Ja sai sen.

   Lainaa

  9. Vahattu viikinki 23.3.2023 5:47
   Tulos: -227 (281 ääntä)
   Miksi vegaanien pitää aina mainostaa sitä kuinka paljon parempia ihmisiä he ovat? Ihan sama asenne kuin vihreällä puolueella.Ylpeitä, nenä pystyssä olevia.

   Lainaa

  10. Lorvaileva kilpikonna 23.3.2023 6:21
   Tulos: +248 (260 ääntä)
   Vahattu viikinki: Miksi vegaanien pitää aina mainostaa sitä kuinka paljon parempia ihmisiä he ovat? Ihan sama asenne kuin vihreällä puolueella.Ylpeitä, nenä pystyssä olevia.
   Taisi tässä olla nyt niin päin, että lihaa syövä henkilö mainosti olevansa parempi ihminen, kun ei ilmeisesti käytä mausteita. Melko erikoinen ylpeyden aihe mutta ei kai siinä.

   Lainaa

  11. Kouluttamaton muurahainen 23.3.2023 7:24
   Tulos: +188 (226 ääntä)
   Vahattu viikinki: Miksi vegaanien pitää aina mainostaa sitä kuinka paljon parempia ihmisiä he ovat? Ihan sama asenne kuin vihreällä puolueella.Ylpeitä, nenä pystyssä olevia.
   Miksi sekasyöjien pitää aina valittaa siitä, että vegaanit pitävät itseään parempina ihmisinä ja toitottavat kasvissyönnistään, kun sekasyöjät todellisuudessa ottavat kasvissyönnin paljon useammin puheeksi ja siinä sivussa haukkuvat kasvissyöjät ja näin korostavat omaa erinomaisuuttaan? Kuten tässä nyt esimerkiksi. Ei se ole kasvissyöjän vika, jos sekasyöjä ottaa asian puheeksi.

   Lainaa

  12. Tiedetty peruna 23.3.2023 7:44
   Tulos: +139 (169 ääntä)
   Vahattu viikinki: Miksi vegaanien pitää aina mainostaa sitä kuinka paljon parempia ihmisiä he ovat? Ihan sama asenne kuin vihreällä puolueella.Ylpeitä, nenä pystyssä olevia.
   Projektoitko nyt omaa syyllisyydentunnettasi vai mistä ihmeestä tuo raivokas uhriutuminen kumpuaa?

   Lainaa

  13. Naseva neuvonantaja 23.3.2023 7:52
   Tulos: -6 (26 ääntä)
   McDonalds menetti Bic Macin tavaramerkin 2019-2023 välille EU:n alueella, eli tuona aikana olisi voinut periaatteessa saada Big Macia Hesburgerista.

   Lainaa

  14. Uuttera panda 23.3.2023 8:17
   Tulos: +81 (97 ääntä)
   Kyllä on muuten aika surkeita liharuokia jos ei edes suolaa ja pippuria niihin käytä. Eihän ne maistu yhtään miltään.

   Lainaa

  15. Edukas soturi 23.3.2023 8:18
   Tulos: -112 (150 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Miksi sekasyöjien pitää aina valittaa siitä, että vegaanit pitävät itseään parempina ihmisinä ja toitottavat kasvissyönnistään, kun sekasyöjät todellisuudessa ottavat kasvissyönnin paljon useammin puheeksi ja siinä sivussa haukkuvat kasvissyöjät ja näin korostavat omaa erinomaisuuttaan? Kuten tässä nyt esimerkiksi. Ei se ole kasvissyöjän vika, jos sekasyöjä ottaa asian puheeksi.
   Jos menee isommassa kuin neljän hengen porukassa ravintolaan syömään, joukkoon mahtuu ainakin yksi tyyppi joka sanoo välittömästi olleensa x-vuotta kasvissyöjänä kun kuulee jonkun miettivän pihviä ruuaksi.

   Lainaa

  16. Sammattimies 23.3.2023 8:24
   Tulos: +53 (57 ääntä)
   Nirso rätti: Älkää mainostako mitään, mikä ei ole saatavilla minun kotiovelleni.
   Tämä oli varmaan vitsillä heitetty, mutta siihenhän mainostajat varmasti pyrkii. Mainostaminen kuitenkin maksaa, eikä kukaan halua rahaa roskiin heittää. Siksi puhutaan kohdennetusta mainonnasta.

   Lainaa

  17. Heitettävä mestari 23.3.2023 8:32
   Tulos: +131 (185 ääntä)
   Edukas soturi: Jos menee isommassa kuin neljän hengen porukassa ravintolaan syömään, joukkoon mahtuu ainakin yksi tyyppi joka sanoo välittömästi olleensa x-vuotta kasvissyöjänä kun kuulee jonkun miettivän pihviä ruuaksi.
   Ootko ihan varma ettei keskustelu mene pikemminkin jotenkin näin: ”ota sinäki pihvi, se on hyvää” ”en mä kiitos taida” ”no miksi et, ota nyt, pitää välillä syyä pihviä” ”en mä kiitos kun en syö lihaa” ”kyllä sä nyt kerran voit syödä, et sitten enää halua luopua!” ”en oikeastaan voi kun en ole x vuoteen syönyt” ?

   Lainaa

  18. Tuottamaton seppä 23.3.2023 9:20
   Tulos: -136 (154 ääntä)
   Heitettävä mestari: Ootko ihan varma ettei keskustelu mene pikemminkin jotenkin näin: ”ota sinäki pihvi, se on hyvää” ”en mä kiitos taida” ”no miksi et, ota nyt, pitää välillä syyä pihviä” ”en mä kiitos kun en syö lihaa” ”kyllä sä nyt kerran voit syödä, et sitten enää halua luopua!” ”en oikeastaan voi kun en ole x vuoteen syönyt” ?
   Eli vegaanit mainostaa olevansa vegaaneja. Normaali sanoisi etten nyt halua pihviä, otan salaatin.

   Lainaa

  19. Kouluttamaton muurahainen 23.3.2023 9:24
   Tulos: +112 (134 ääntä)
   Edukas soturi: Jos menee isommassa kuin neljän hengen porukassa ravintolaan syömään, joukkoon mahtuu ainakin yksi tyyppi joka sanoo välittömästi olleensa x-vuotta kasvissyöjänä kun kuulee jonkun miettivän pihviä ruuaksi.
   Jos menee ravintolaan isommassa kuin neljän hengen porukassa, mukaan mahtuu ainakin yksi tyyppi, joka tekee selväksi, ettei ajattele kasvissyönnistä kovinkaan positiivisesti. Tämä riippumatta siitä, tietääkö hän joukossa olevan kasvissyöjiä vai ei. Tuttavapiirissäsikin on mitä luultavimmin ihmisiä, jotka ovat kasvissyöjiä, mutta sinä et vain ole tietoinen asiasta. Et, vaikka olet luultavasti heidän kuulleen arvostellut kasvissyöntiä. Kiinnitäpä ihan tietoisesti huomiota tähän ilmiöön. Laske vaikka kuinka monta kertaa vuoden aikana kasvissyöntikeskustelu on aloitettu sekasyöjän ja kuinka monta kertaa kasvissyöjän toimesta.

   Lainaa

  20. Tulos: +44 (56 ääntä)
   Tuottamaton seppä: Eli vegaanit mainostaa olevansa vegaaneja. Normaali sanoisi etten nyt halua pihviä, otan salaatin.
   Kylläpä siellä taas lihansyöjää syrjitään. Ihan oikeutettu uhriutuminen. Jatka samaan malliin.

   Lainaa

  21. Housuton oliivi 23.3.2023 10:18
   Tulos: -35 (67 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Jos menee ravintolaan isommassa kuin neljän hengen porukassa, mukaan mahtuu ainakin yksi tyyppi, joka tekee selväksi, ettei ajattele kasvissyönnistä kovinkaan positiivisesti. Tämä riippumatta siitä, tietääkö hän joukossa olevan kasvissyöjiä vai ei. Tuttavapiirissäsikin on mitä luultavimmin ihmisiä, jotka ovat [...]
   Tällä hetkellä tilanne vuoden alusta alkaen: Sekasyöjien aloittama 0, Kasvissyöjien aloittamat 7, joista Pinjan aloittamia 6. Pinjaa ei enää kutsuta lounasseuraksi.

   Lainaa

  22. Kouluttamaton muurahainen 23.3.2023 10:56
   Tulos: +40 (60 ääntä)
   Housuton oliivi: Tällä hetkellä tilanne vuoden alusta alkaen: Sekasyöjien aloittama 0, Kasvissyöjien aloittamat 7, joista Pinjan aloittamia 6. Pinjaa ei enää kutsuta lounasseuraksi.
   No, nyt kun Pinja ei ole enää porukassa mukana, alkavat sekasyöjät haukkua hänen kasvissyöntiään. Eikö totta, että sitä on tehty jo hänen selkänsä takana? Jos ei olisi, et tietäisi, että häntä ei kutsuta enää lounasseuraksi muidenkaan toimesta.

   Lainaa

  23. Tulos: +79 (107 ääntä)
   Edukas soturi: Jos menee isommassa kuin neljän hengen porukassa ravintolaan syömään, joukkoon mahtuu ainakin yksi tyyppi joka sanoo välittömästi olleensa x-vuotta kasvissyöjänä kun kuulee jonkun miettivän pihviä ruuaksi.
   Niin, siinähän ei ole mitään vikaa, jos joku miettii ääneen pihvin tilaamista. Kuitenkin sitten, kun joku alkaa miettiä ääneen kasvisruoan tilaamista, alkaa pihvinsyöjien toimesta hirveä uhriutuminen ja syyttely siitä, että kasvissyöjän täytyy koko ajan olla tuputtamassa ruokavaliotaan muille, ja miten tämä kuvittelee olevansa muita parempi ihminen. Porukan vitsiniekka vielä lohkaisee, että "Mistä tunnistaa vegaanin? Älä huoli, kyllä se itse siitä ilmoittaa. Höhöhöhöhöö!"

   Lainaa

  24. Tohlo hedelmä 23.3.2023 11:24
   Tulos: +54 (64 ääntä)
   Ahh, tuo ikuinen paradoksi siitä kun +45v kommentoivat äkäisesti että miksi tätä minulle mainostetaan kun en ole kiinnostunut. Samalla algoritmi alkaa työntämään vastaavia aina vaan enemmän kun luulee että tämä on hyvää kontsaa kyseiselle Irmalle

   Lainaa

  25. Suvereeni paprika 23.3.2023 11:47
   Tulos: +84 (94 ääntä)
   Näin sekasyöjänä on parasta paskaa mennä ravintolaan porukalla - ja näiden kunnon lihansyöjien ottaessa pihvejä ja muita 90% lihaa sisältäviä ruokia - tilata se joku kasvisateria nenän alle. Ei tunnu älykkyys ikinä riittävän siihen, että muutkin kuin vegaanit/kasvissyöjät voisivat pitää erilaisista ruoista, salaateista ja terveellisistä keitoista vaikkapa. Toisaalta se älykkyys ei tunnu riittävän edes siihen, että pystyisivät tekemään eroa vegaanin ja kasvissyöjän/ym. ruokavalioiden välillä.

   Lainaa

  26. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Napael: Vihertuputtajia vieläkin enemmän ärsyttää nämä "olethan itse täydellinen"-tyypit, jotka ajattelevat kaiken vain ääripäissä. Kyllä, vegaani voi syödä salaattinsa muoviastiasta, ja kyllä, mausteita ja muita elintarvikkeita voi rahdata muualtakin, sillä arkisen ympäristöystävällisyyden [...]
   Hyvin sanottu. Jokainen tekee itse valinnat mitä pystyy tekemään oman tilanteen mukaan - syrjäseudulla asuva ei voi kävellä kauppaan tai töihin, jos matkaa on molempiin 20 kilometriä. Lihaa voi syödä, mutta niin voi myös kasvattaa kasvisten osuutta ruoassa tai suosia enemmän lähiruokaa. Joillakin ei ole jaksamista ajatella näitä asioita, koska elämä on muuten risalla, toivottavasti hekin saavat elämänsä ensin kuntoon ja sitten voivat uusin mielin miettiä ympäristöasioita.

   Lainaa

  27. Sisäsiisti delfiini 23.3.2023 12:35
   Tulos: +82 (104 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Jos menee ravintolaan isommassa kuin neljän hengen porukassa, mukaan mahtuu ainakin yksi tyyppi, joka tekee selväksi, ettei ajattele kasvissyönnistä kovinkaan positiivisesti. Tämä riippumatta siitä, tietääkö hän joukossa olevan kasvissyöjiä vai ei. Tuttavapiirissäsikin on mitä luultavimmin ihmisiä, jotka ovat [...]
   Tämä!! Olen ollut kasvissyöjä 32 vuotta. Mikäli olisin saanut markan/euron joka kerta kun ruokavaliotani arvostellaan sekasyöjien toimesta, olisin saanut asuntolainani hoidettua jo kauan sitten.
   Ihan varmasti kasvissyöjistä löytyy tuputtajia, ja todennäköisesti minäkin olen joskus teinivuosinani (eli hyvin kauan sitten) ollut rasittava asian suhteen. En kuitenkaan enää vuosikymmeniin ole ottanut ruokavaliotani esille kuin aivan välttämättömissä tilanteissa, sillä olen suunnattoman kyllästynyt perustelemaan ja puolustamaan sitä, etten syö lihaa.
   Olen myös suunnattoman kyllästynyt kuuntelemaan mm. niitä "hauskoja" sutkauksia ilman ruokaa jäävistä jäniksistä ja porkkanan tunne-elämästä, avautumisia armeijan kasvisruokapäivistä, vihreiden politiikasta tai kotimaisen karjankasvattajien kannattavuuden alamäestä, jotka selkeästi ovat minun syytäni. 
   Minun takiani myös ilmakehän päästöt kasvavat massiivisesti, koska soijaa pitää rahdata lentokonelasteittain Suomeen, joten olenkin oikeastaan hirveä ilmastorikoillinen (kukaan ei tietenkään kysy, syönkö soijaa). Lisäksi halveksin isovanhempieni sukupolvea, sillä sota-aikana ei voinut valita syömisiään, sekä suomalaisuutta, koska en syö jouluna kinkkua. Olen itsekäs, vaivalloinen ja rasittava, koska mielestäni kana/lammas/riista/kala ei ole kasvisruokaa. Olen myös näiden vuosikymmenten aikana kuollut tosi moneen kertaan, koska "ilman lihaa ei voi tulla toimeen, vaan sairastuu puutostauteihin ja kuolee".
   Lista avautumisen aiheista on lähes loputon. Melkein aina keskusteluun kuitenkin muistetaan lisätä se, miten kasvissyöjät on rasittavia oman ruokavalionsa tyrkyttäjiä. Ja jos vastaat avautumiseen edes puolet siitä, mitä mieli tekisi, oletkin sitten riidanhaluinen tyrkyttäjä.
   Lähipiiriini kuuluu kolme pitkän linjan kasvissyöjää ja kaikilla on samankaltaisia kokemuksia. Ystävien kesken asia ei siis ole ongelma, mutta esimerkiksi ruokailu töissä voi olla. Itseäni ei kiinnosta, syökö joku muu pihviä vai pikkukiviä. 

   Lainaa

  28. Tulos: +48 (62 ääntä)
   Lila herne: Niin, siinähän ei ole mitään vikaa, jos joku miettii ääneen pihvin tilaamista. Kuitenkin sitten, kun joku alkaa miettiä ääneen kasvisruoan tilaamista, alkaa pihvinsyöjien toimesta hirveä uhriutuminen ja syyttely siitä, että kasvissyöjän täytyy koko ajan olla tuputtamassa ruokavaliotaan muille, ja miten tämä kuvittelee [...]
   Ja heti perään lihansyöjä kuuluttaa raikuvasti että "Otan ton Meat Lover mega-turbo-kebab mätön! Ja niin tulisena ku mahdollista. Ei mitään pupun ruokaa saatana! "

   Lainaa

  29. Kaksipitkä paimen 23.3.2023 13:33
   Tulos: +50 (58 ääntä)
   Tuottamaton seppä: Eli vegaanit mainostaa olevansa vegaaneja. Normaali sanoisi etten nyt halua pihviä, otan salaatin.
   Eihän tuo keskustelija tuossa mihin kommentoit missään vaiheessa sanonut että on vegaani??

   Lainaa

  30. Avautuva salaatti 23.3.2023 15:30
   Tulos: +56 (80 ääntä)
   Lila herne: Niin, siinähän ei ole mitään vikaa, jos joku miettii ääneen pihvin tilaamista. Kuitenkin sitten, kun joku alkaa miettiä ääneen kasvisruoan tilaamista, alkaa pihvinsyöjien toimesta hirveä uhriutuminen ja syyttely siitä, että kasvissyöjän täytyy koko ajan olla tuputtamassa ruokavaliotaan muille, ja miten tämä kuvittelee [...]
   Tarjoilija: Ja mitäs teille saisi olla?
   A: Ottaisin juustopurilaisen lohkoperunoilla
   B: Mulle kasvisburger ranskiksilla
   A: Saatanan vegaanit tuputtamassa aina tuota ituruokavaliota kaikille joka paikassa, ei osaa olla hiljaa saatana. Mistä tunnistaa vegaanin öyhöyh?
   Ps. Tulipa vallan passeli nimimerkki

   Lainaa

  31. Kasapäin simpanssi 23.3.2023 15:35
   Tulos: -17 (21 ääntä)
   Miettiikö vegaanit... miettiä paljon... Aika paljon mietittävää yhdellä kertaa, jos oikein miettii.

   Lainaa

  32. Tulos: -48 (62 ääntä)
   Lehmät aiheuttavat kasvihuonekaasuja. Kasvit taas kuluttavat hiilidioksidia ja valmistavat happea. Miksi siis ne, jotka haluavat pelastaa maailman kasvihuonekaasuilta syövät ne kasvit pois ja jättävät lehmät piereskelemään?

   Lainaa

  33. Itseasiassa 23.3.2023 18:50
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   Tuottamaton seppä: Eli vegaanit mainostaa olevansa vegaaneja. Normaali sanoisi etten nyt halua pihviä, otan salaatin.
   O oo todella ainoat vaihtoehdot pihvi ja salaatti? Viimeksi kun olin ravintolassa, söin hampurilaisaterian Tasty-pihvillä, joten se oli kasvisruokaa. Puolisoni söi sienirisoton. Kumpikaan ei ole kasvissyöjä eikä syönyt pelkkää salaattia.

   Lainaa

  34. Jaettu kotka 23.3.2023 19:04
   Tulos: +77 (81 ääntä)
   Mä tilasin kerran vegaanisen ruuan ajattelematta sen kummemmin, että se on vegaaninen. Se oli vain sellainen annos, minkä sillä hetkellä halusin. Sitten jälkkäriksi jäätelöä, niin eiköhän joku huomauttanut, että jälkkärini ei ole vegaaninen. Minä ihmeissäni, että mitä sitten, en minä ole vegaani. Miksi sitten otit vegaanisen pääruuan, voi ihme sitä tenttausta. Koska halusin juuri sen annoksen. Syön aika kasvispainotteisesti ja voin useinkin tilata vegaanisen ruuan, kunhan siinä ei ole soijaa missään muodossa. Soijalle olen allerginen.

   Lainaa

  35. Nuutunut kivi 23.3.2023 19:33
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Meinaako Minna, että vegaanit syö pelkkiä mausteita?

   Lainaa

  36. Uneton meduusa 23.3.2023 22:38
   Tulos: +43 (49 ääntä)
   Avautuva salaatti: Tarjoilija: Ja mitäs teille saisi olla?A: Ottaisin juustopurilaisen lohkoperunoillaB: Mulle kasvisburger ranskiksillaA: Saatanan vegaanit tuputtamassa aina tuota ituruokavaliota kaikille joka paikassa, ei osaa olla hiljaa saatana. Mistä tunnistaa vegaanin öyhöyh? Ps. Tulipa vallan passeli nimimerkki
   Lähes tämä kokemus, enkä edes ole kasvissyöjä. Satuinpa vain mainitsemaan, että yksi pikaruokala tekee tolkuttoman hyvää [ja järkyttävän juustoista ja kermaista] kasvisruoka-annosta X. Tästä seurauksena porukan k*sipäältä pitkä ja harras avautuminen siitä, kuinka häntä ärsyttää aivan vietävästi nämä kasvissyöjät, joiden täytyy koko ajan ja jatkuvasti olla paasaamassa ja v*ttuilemassa toisten lihansyönnistä.

   Lainaa

  37. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Paranormaali kauris: Joo, onneksi liharuoat syödään aina täysin maustamattomina.
   Ja toisaalta vegaanithan eivät syö muuta kuin mausteita. Ja Suomen tuotavasta soijasta se viisi prosenttia, jonka vegaanit syövät mausteiden kanssa, on todennäköisesti kasvatettu kaatamalla parisataa jalkapallokentällistä sademetsää. Sen sijaan loput 95 prosenttia soijasta, joka syötetään mm. sioille, kanoille ja kirjolohille ynnä sitä kautta lihaa syöville punaniskoille, on kasvatettu eettisesti suomalaisten maanviljelijöiden ulkohuussin takana.

   Lainaa

  38. Norja apina 23.3.2023 23:20
   Tulos: -50 (62 ääntä)
   Jopas vegaanit kilahti tässä keskustelussa. Taisi mennä tunteisiin?

   Lainaa

  39. Tulos: -5 (13 ääntä)
   Voitaisiinko lopettaa vegaaneista kinaaminen ja kommentoida muitakin? Tai no, jos täytyy, niin miten Raijan "onneksi on pakastin täynnä!" (eli siis piti kertoa kaikille, että pakastin on täynnä lihakaupasta haettua lihaa, vaikka siitä ei ollut kyse eikä kukaan kysynyt). Tai miten se, että noita Hesen "herkkuja" syödään kuvasta päätellen sängyllä? Myönnän kyllä, että Hesen ruoka on mielestäni pahvista seuraavana (juuri siksi, että otan roskaruokaa harvoin, niin jos kuitenkin, niin päivä on ollut sellainen, että sen pitäisi olla rasvasta tirskuvaa ja majoneesista mehevää, ja hapankorppu on paljon lähempänä kuin Hese) -mutta ei se nyt sekään niin kuivaa ole, ettei menisi lakanat pesuun, jos syö sängyssä selällään?

   Lainaa

  40. Saatanan vajaaälyinen lehmä 23.3.2023 23:29
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Janne siellä "bic maceineen" tietämässä mistä puhuu

   Lainaa

  41. Välkky joutsen 24.3.2023 0:13
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Valpas aasi: Näyttäis vähän siltä että Brunbergin pussin sisältö on supistunut yhteen lakritsitoffeepalaan.
   Ei se määrä vaan koko :D

   Lainaa

  42. Innokas perhonen 24.3.2023 12:24
   Tulos: -12 (24 ääntä)
   Suvereeni paprika: Näin sekasyöjänä on parasta paskaa mennä ravintolaan porukalla - ja näiden kunnon lihansyöjien ottaessa pihvejä ja muita 90% lihaa sisältäviä ruokia - tilata se joku kasvisateria nenän alle. Ei tunnu älykkyys ikinä riittävän siihen, että muutkin kuin vegaanit/kasvissyöjät voisivat pitää [...]
   Jaa? Olen syönyt monesti kasvisruokaa "kunnon lihansyöjien" seurassa eikä koskaan ole tullut sen enempää kommenttia kuin että eivät itse tuommoista ikinä söisi. Ei se haittaa, on minullakin inhokkisapuskoja joista sanon samoin. Inhokkeja voi vaikka porukalla vertailla jos puheeksi tulee. Mutta kai siitäkin joku mielensä saa pahoitettua, jos haluaa.

   Lainaa

  43. Kouluttamaton muurahainen 24.3.2023 13:19
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Norja apina: Jopas vegaanit kilahti tässä keskustelussa. Taisi mennä tunteisiin?
   Ja sekasyöjät. Aloitus oli mitä ilmeisimmin sekasyöjän tekemä arvostelu kasvissyönnistä. Ensimmäinen toisten ruokavaliota arvosteleva kommentti koski kasvissyöntiä ja aika paljon sekasyöjät ovat koko ketjussa "kilahtaneet". Miten ihmeessä te monet näette vain sen kasvisyöjän puolustautumisen, ette lainkaan sekasyöjän hyökkäystä?

   Lainaa

  44. Rasvaton avokado 24.3.2023 13:50
   Tulos: -7 (19 ääntä)
   Paranormaali kauris: Joo, onneksi liharuoat syödään aina täysin maustamattomina.
   No itse asiassa hyvä liha ei tarvitse kuin ripauksen suolaa, ehkä joskus vähän pippuria.

   Lainaa

  45. Rasvaton avokado 24.3.2023 13:51
   Tulos: -22 (32 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Ja sekasyöjät. Aloitus oli mitä ilmeisimmin sekasyöjän tekemä arvostelu kasvissyönnistä. Ensimmäinen toisten ruokavaliota arvosteleva kommentti koski kasvissyöntiä ja aika paljon sekasyöjät ovat koko ketjussa "kilahtaneet". Miten ihmeessä te monet näette vain sen kasvisyöjän puolustautumisen, ette lainkaan sekasyöjän hyökkäystä?
   Miksi vegaanit puhuvat AINA lihansyöjistä vaikka suurin osa ihmisistä on sekasyöjiä? Aitoja karnivooreja on varmaan 1% ja hekin sitä allergiasyistä.

   Lainaa

  46. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Rasvaton avokado: No itse asiassa hyvä liha ei tarvitse kuin ripauksen suolaa, ehkä joskus vähän pippuria.
     Ruokalajit ovat yksi asia, ja ihastuttava raaka-aine toinen. Täydellisen kulhollisen naposteltavaa saa kasasta minitomaatteja ja -paprikoita, ei tarvita edes sitä suolaa. Popcorn on jo edistyksellistä jos lisää hiukan valkosipuliöljyä. Samaan tapaan grillattu, iso sieni sormisuolan kera on silkka taivas. Loppuillan ajattelin naksuilla viime kesän viinimarjoilla (en osaa pakastaa, mutta kaveri pakasti ne niin, että ovat pysyneet erillään ja kulahtamattomina, ja voi napsia yksitellen kuin karkkia. Eivät hyötyisi edes sokerista, kai pitkä pakastusaika teki niistä näin makeita). 
     Mutta on silti puutaheinää väittää, ettei liharuokia maustettaisi siinä kuin kasvisruokiakin. Jotkut vain tuntuvat sekoittavan koulun aurinkoraasteen kunnon ruoan kanssa -en syö lihaa, mutta en minäkään luule, että te jotka syötte, syötte koulun limaviillokkia ihan vain masokismianne.

   Lainaa

  47. Valtaisa persoona 25.3.2023 2:09
   Tulos: -4 (14 ääntä)
   Rasvaton avokado: Miksi vegaanit puhuvat AINA lihansyöjistä vaikka suurin osa ihmisistä on sekasyöjiä? Aitoja karnivooreja on varmaan 1% ja hekin sitä allergiasyistä.
   Se on kyllä jännä. Vegaani syö vain vegaanista, kasvissyöjä vain kasviksia ja molemmat ei syö yhtään lihaa. Mutta lihansyöjä on heti jos syö pienenkään palan mitään eläinperäistä, vaikka todellisuudessa lihansyöjän pitäisi olla semmoinen, joka syö pelkkää lihaa. Sekasyöjät eli sekaanit syö kaikkea, ja suurin osa ihmisistä kuuluu tähän luokkaan.

   Lainaa

  48. Jaettu kotka 25.3.2023 17:46
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Norja apina: Jopas vegaanit kilahti tässä keskustelussa. Taisi mennä tunteisiin?
   Suurin osa kommenteista tulee sekasyöjiltä. Myös sellaisilta sekasyöjiltä, jotka saattavat syödä kasvisruokaa tai ihan vegaanista ruokaa ihan muuten vain. Tänään tein pastaa vegaanisista aineksista, jämistä mitä kaapissa oli. Tuli hyvää. Mutta aamulla oli pekonia ja munia. Tässä on todella vähän vegaanien kilahtamista, sinä luet vain mitä haluat lukea, et mitä oikeasti kirjoitetaan.

   Lainaa

  49. Laahaava poro 25.3.2023 21:06
   Tulos: -4 (18 ääntä)
   Vaikka kukaan ei kysynyt, niin minäkin kerron mielipiteeni, vaikka kukaan ei sitä täältä ketjun pohjalta luekaan. Pidän junttina ja makuaistittomana sellaista joka tilaa pihvin tai kanaa muualla kuin jossain lounasruokalassa. Kuka tahansa osaa paistaa pihvin tai kanafileen ja upottaa sen kermaan tai bbq-kastikkeeseen. Sen sijaan kuka tahansa ei osaa tehdä hyvää kasvisruokaa, mikä on todettavissa eräiden vimmatusta kasvisvihasta. Itse valitsen ravintolan aina ennalta sen mukaan, millaisia kasvisvaihtoehtoja siellä on. Olen kasvkspainotteisuuteen pyrkivä sekasyöjä, ja osaan paistaa sen tylsän pihvin kotonakin.

   Lainaa

  50. Huoleton Pesukone 27.3.2023 14:20
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Uuttera panda: Kyllä on muuten aika surkeita liharuokia jos ei edes suolaa ja pippuria niihin käytä. Eihän ne maistu yhtään miltään.
   Täh? Mausteiden perusidea on peittää mätänemisen aiheuttamat maut. Itse en valmista ruokaa mädäntyneistä lihoista, joten jätän suolan pois aina, pippurit yleensä. Satunnaisesti käytän esimerkiksi chipotlea, mutta se ei ole mitenkään välttämätön.

   Lainaa

  51. Särkymätön kettu 27.3.2023 17:25
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Vegaanit eivät ymmärrä huumoria.

   Lainaa

  52. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Paranormaali kauris: Joo, onneksi liharuoat syödään aina täysin maustamattomina.
   Ilman Himalajan suolaa, ilman Ceylonin  pippuria.

   Lainaa

  53. Letittämätön kyyhky 29.3.2023 1:56
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   En ole kovin hyvä kokki, etenkään vegaaniruuissa, joten tilaan ravintolassa lähes aina kasvis- tai vegaaniruokaa (ammattikokit yleensä saavat siitä maukasta omaan kotikokkailuun verrattuna). Pyrin muutenkin syömään mahdollisimman kasvispainotteisesti, vaikka sekasyöjä olen. Vittuilua ja ihmettelyä, sekä kaikenlaista salaliittohöpinää on saanut kuulla. Miten voi monella ottaa niin tunteisiin se, ettei joka aterialla mussuta lihaa. Yleensä ovat kyllä muutenkin sitä vähän juntimpaa porukkaa.

   Lainaa

  54. Liha on terveellistä 29.3.2023 16:51
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Edukas soturi: Jos menee isommassa kuin neljän hengen porukassa ravintolaan syömään, joukkoon mahtuu ainakin yksi tyyppi joka sanoo välittömästi olleensa x-vuotta kasvissyöjänä kun kuulee jonkun miettivän pihviä ruuaksi.
   Mulla on kokemus, että kaikki vegetaristit mainitsevat ruokavalionsa noin puolen tunnin sisään, vaikka ruoasta ei puhuttaisikaan.

   Lainaa

  55. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Liha on terveellistä: Mulla on kokemus, että kaikki vegetaristit mainitsevat ruokavalionsa noin puolen tunnin sisään, vaikka ruoasta ei puhuttaisikaan.
     Taas näyte, että lihansyöntimania (en sano lihansyönti, vaan nimenomaan sen jatkuva mehustelu) pilaa alkeellisimmankin logiikan. Mistä sinä tiedät, että joku on kasvissyöjä, jos hän ei sano asiasta mitään suuntaan tai toiseen? Ainut tapa tietää on syödä yhdessä -ja konfliktia välttelevä kasvissyöjä luultavasti ei halua syödä sinun kanssasi. Saatat olla kasvissyöjien ympäröimä! Ajattele sitä, ja tule vainoharhaiseksi (vainoharhaisemmaksi) ;)

   Lainaa

  56. Tulos: +1 (1 ääni)
   Liha on terveellistä: Mulla on kokemus, että kaikki vegetaristit mainitsevat ruokavalionsa noin puolen tunnin sisään, vaikka ruoasta ei puhuttaisikaan.
   Taidetaan pyöriä hyvin erilaisissa piireissä sillä oman kokemukseni mukaan ei kyllä moista tapahdu. Jos käydään syömässä niin mahdollisesti vertaillaan että mikä annos kenelläkin maistui tms ja jos sattuu tulemaan ilmi että joku porukasta on vegaani niin muut ovat et jaahas ja siirrytään eteenpäin. Näitä lukenet lukemattomia kertoja kuinka kyllä vegaani kertoo olevansa mutta en vaan perskuta rallaa ole päässyt ikinä todistamaan ja se vähän jo häiritsee. Mä haluan kanssa tavata sen paasaavan vegaanin, ei, minä vaadin, sillä koen jääneeni paitsi yhteiskunnallisesti tärkeästä ilmiöstä.

   Lainaa

  57. Melvin von Hercules 2.4.2023 4:57
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Vapaa kesyhanhi: Luulenpa, että Hesburgerista ei saa mäkkiruokaa kotiovelle vaikka asuisi naapurissa.
   Saa sieltä pakastetun Bic Macin. Toimittavat suoraan Jannen asuttamaan peräkammariin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: foodora, hesburger, lakritsi, liha, mainos, mausteet, mcdonald's, mäkkäri, pikaruoka, ruoka, toffee, toimitus, vegaanit, wolt

 • Uusimmat

 • Kategoriat