Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 612

Välillä on hyvä tarkistaa kenen kanssa keskustelee.
Sekalaisia, osa 612

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 73 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Leppeä liitu 16.3.2023 0:30
   Tulos: +760 (770 ääntä)
   Satu on varmasti tosi hyvä ystävä.

   Lainaa

  2. Halukas matelija 16.3.2023 0:34
   Tulos: +482 (520 ääntä)
   Nykyäänhän muotia on enemmän ne rennommat, mukavat vaatteet. Itsekin vaihtanut ihonmyötäisistä jo enemmän löysempiin vaatteisiin, vaikka alipainoinen ruikku olenkin.

   Lainaa

  3. Jääkauden viimeinen mato 16.3.2023 1:04
   Tulos: +310 (354 ääntä)
   Iteki olen pitäny koko aikuisikäni vähintään yhtä kokoa "liian isoja" vaatteita, en tykkää siitä että persvako vilkkuu kyykistyessä. Että eipä välttämättä kerro mitään kansan kehonkoostumuksesta, vaikka toisaalta mitä väliä vaikka kertoisikin. L-koko ei ole edes kovin suuri.

   Lainaa

  4. Ikävystynyt harakka 16.3.2023 1:31
   Tulos: +202 (216 ääntä)
   Minusta se on Satu kun ulisee. Mind your own fkin business.

   Lainaa

  5. Hiilenmusta hämähäkki 16.3.2023 1:33
   Tulos: +147 (159 ääntä)
   2. lle 😵

   Lainaa

  6. Tulos: +470 (476 ääntä)
   Sadun tapaus on melkoisen osuva esimerkki tekopyhyydestä. Muista ylipainoisista puhutaan kyllä törkeällä tavalla, mutta kun tajutaan kyseenalaistajan olevan tuttu ihminen, niin voi muruuuu kun sä olet niin kaunis "

   Lainaa

  7. Täpärä ananas 16.3.2023 3:16
   Tulos: +313 (335 ääntä)
   Jääkauden viimeinen mato: Iteki olen pitäny koko aikuisikäni vähintään yhtä kokoa "liian isoja" vaatteita, en tykkää siitä että persvako vilkkuu kyykistyessä. Että eipä välttämättä kerro mitään kansan kehonkoostumuksesta, vaikka toisaalta mitä väliä vaikka kertoisikin. L-koko ei ole edes kovin suuri.
   Ei se L kerro välttämättä mitään edes vaatteiden koosta. Valmistajasta riippuen voi sama koko vaihdella useammankin kirjaimen verran. Kirjaimen suurentumista voisi selittää myös esimerkiksi kiinalaisen pikamuodin yleistymisellä. Ongelma sekin.

   Lainaa

  8. Tornipöllö 16.3.2023 3:33
   Tulos: +162 (168 ääntä)
   En yhtään ihmettelisi, jos ryhmän jäsen olisi myös lähiaikoina ottanut muutaman oluen.

   Lainaa

  9. Vähättelevä kuguaari 16.3.2023 4:53
   Tulos: -19 (41 ääntä)
   Minä oonki setämies ja koko on 3-4xl.

   Lainaa

  10. Kesytön krokotiili 16.3.2023 4:54
   Tulos: -4 (22 ääntä)
   Satu kertoo satuja.

   Lainaa

  11. Raastettu liitu 16.3.2023 5:37
   Tulos: +247 (271 ääntä)
   Täpärä ananas: Ei se L kerro välttämättä mitään edes vaatteiden koosta. Valmistajasta riippuen voi sama koko vaihdella useammankin kirjaimen verran. Kirjaimen suurentumista voisi selittää myös esimerkiksi kiinalaisen pikamuodin yleistymisellä. Ongelma sekin.
   Siis tämä! Mikään ei ole maailmassa niin epämääräistä kuin (naisten) vaatteiden kokoluokitus. Saman valmistajankin vaatteissa voi olla eroja mallistoissa.
   Toivottavasti jokainen löytää mieleistään ja sopivaa puettavaa kokolapusta riippumatta! Ja tämmöisellä artikkelilla ja sheimaamisella ei aiheuteta muuta kuin ahdistusta, pahaa mieltä ja epätervettä suhtautumista itseen ja syömisiin. 

   Lainaa

  12. Pistävä matelija 16.3.2023 5:48
   Tulos: +111 (115 ääntä)
   Puluparka: Sadun tapaus on melkoisen osuva esimerkki tekopyhyydestä. Muista ylipainoisista puhutaan kyllä törkeällä tavalla, mutta kun tajutaan kyseenalaistajan olevan tuttu ihminen, niin voi muruuuu kun sä olet niin kaunis "
   Olis kyllä Satu nopeasti entinen tuttu jos omaan kaveripiiriin kuuluu.

   Lainaa

  13. Muodokas alligaattori 16.3.2023 6:07
   Tulos: +25 (199 ääntä)
   Raastettu liitu: Siis tämä! Mikään ei ole maailmassa niin epämääräistä kuin (naisten) vaatteiden kokoluokitus. Saman valmistajankin vaatteissa voi olla eroja mallistoissa. Toivottavasti jokainen löytää mieleistään ja sopivaa puettavaa kokolapusta riippumatta! Ja tämmöisellä artikkelilla ja sheimaamisella ei aiheuteta muuta kuin ahdistusta, pahaa mieltä ja epätervettä suhtautumista itseen ja syömisiin. 
   No, eihän se nyt mikään salaisuus ole, että ylipaino on valtava ja kasvava ongelma. Se, että muutama hoikka ihminen kertoo käyttävänsä mielellään isompia vaatekokoja ei poista sitä faktaa, että ihmiset lihoo ja voi huonosti, se taas vaikuttaa negatiivisesti moneen muuhun asiaan. 
   Miten sen asian toteaminen lehdessä (myydyt vaatekoot on nykyään isompia) on sheimaamista?
   Lihavuus on taakka sekä ihmiselle itselleen, että yhteiskunnalle. Siitä saa kyllä puhua.

   Lainaa

  14. Alin hyttynen 16.3.2023 6:54
   Tulos: -45 (61 ääntä)
   Hyviä selityksiä kommenteissa :)

   Lainaa

  15. Kilokalori 16.3.2023 7:41
   Tulos: +144 (178 ääntä)
   Muodokas alligaattori: No, eihän se nyt mikään salaisuus ole, että ylipaino on valtava ja kasvava ongelma. Se, että muutama hoikka ihminen kertoo käyttävänsä mielellään isompia vaatekokoja ei poista sitä faktaa, että ihmiset lihoo ja voi huonosti, se taas vaikuttaa negatiivisesti moneen muuhun asiaan.  Miten sen asian toteaminen lehdessä (myydyt vaatekoot on nykyään isompia) on sheimaamista?
   Lihavuus on taakka sekä ihmiselle itselleen, että yhteiskunnalle. Siitä saa kyllä puhua.
   Ei se lehtijuttu ollut sheimaamista. Satun kommentit oli.
   "Siitä saa kyllä puhua" - niin saa, mutta netissä vain asiallisesti. Jostain syystä nämä sadut ja muut persut haluavat huutaa netissä ihmisvihaansa kaikkein kauheimmilla sanoilla, ja kun heidät sitten sensuroidaan, alkaa väninä miten "asioista ei saa ollenkaan puhua" ja "sananvapaus lässyn lää". Puhukaa asiallisesti, jos osaatte.

   Lainaa

  16. Solvaava salaatti 16.3.2023 7:42
   Tulos: +144 (156 ääntä)
   Fanipostin lähettäjä voisi opetella kirjoittamaan, oli ihan järkyttävää lukea tuollaista tekstiä. Ja sit valitetaan kun maahanmuuttajat ei opi kieltä, kun joutuvat tuollaista tekstiä lukemaan. En itsekään oppisi jos kielen taito on suomalaisillakin tuo.

   Lainaa

  17. Tulos: +96 (102 ääntä)
   Voi olla, että ihmiset ovat lihavampia, mutta itse olen vasta viime vuosien aikana oppinut erilaisten netissä lukevien juttujen perusteella, että vaatteesta ei ”tarvitse” valita omaa kokoa, vaan valitsemalla isomman koon, saa rennomman istuvuuden jne.. Vaatteita on alettu ajattelemaan ja käyttämään monipuolisemmin.

   Lainaa

  18. Tulos: -26 (104 ääntä)
   Raastettu liitu: Siis tämä! Mikään ei ole maailmassa niin epämääräistä kuin (naisten) vaatteiden kokoluokitus. Saman valmistajankin vaatteissa voi olla eroja mallistoissa. Toivottavasti jokainen löytää mieleistään ja sopivaa puettavaa kokolapusta riippumatta! Ja tämmöisellä artikkelilla ja sheimaamisella ei aiheuteta muuta kuin ahdistusta, pahaa mieltä ja epätervettä suhtautumista itseen ja syömisiin. 
   Se että sanotaan kansan lihomisen olevan ongelma ei ole mitään sheimaamista. Jos ihminen häpeää omaa painon nousuaan aina kun asia tulee esille yleisellä tasolla niin olisi varmaan syytä kehittää suhdetta omaan itseen. Yhteiskunnan tehtävä ei ole vältellä totuutta joidenkin ihmisten itsetunnon säilyttämiseksi, vaan ihmisen on itse pohdittava, mitä muutoksia (sisäisiä ja/tai ulkoisia) kannattaa ehkä tehdä jotta kestää nähdä itsensä peilistä (moraalisesti siis) myös tosiasioiden valossa. 
   Vertaa tupakointiin tai huumeiden käyttöön tai alkoholismiin. Pitäisikö sinusta myöskään niiden trendaamisesta yhteiskunnan tasolla lausua halaistua sanaakaan jotta ei ”sheimattaisi”?
   Terve itsetunto ei tarkoita sitä että objektiivisia tosiasioita peitellään jotta suhde itseen pysyy myönteisenä, vaan sitä että oman itsen näkee hyvänä myös mahdollisista haitallisista ominaisuuksista / toimista huolimatta. Samaan tapaan ihmisarvoa ei ansaita hyvillä teoilla vaan se on haitoista huolimatta myönnetty. Tosiasioista pitää voida keskustella niin että oletusarvona on tämän kaltainen esisopimus, koska muuten ollaan koko ajan tilanteessa jossa kokemus ei vastaa todellisuutta. 
   Jos laivan pohja vuotaisi, toivoisitko henkilökunnan keskittyvän vuotoon jollain lailla vai kuuluttamaan tax free - alennuksista ja kello 20:30 muumidiskosta sen sijaan - jotta kapteeni ei tuntisi oloaan sheimatuksi? 

   Lainaa

  19. Tarkka ahma 16.3.2023 7:56
   Tulos: +108 (112 ääntä)
   Raastettu liitu: Siis tämä! Mikään ei ole maailmassa niin epämääräistä kuin (naisten) vaatteiden kokoluokitus. Saman valmistajankin vaatteissa voi olla eroja mallistoissa. Toivottavasti jokainen löytää mieleistään ja sopivaa puettavaa kokolapusta riippumatta! Ja tämmöisellä artikkelilla ja sheimaamisella ei aiheuteta muuta kuin ahdistusta, pahaa mieltä ja epätervettä suhtautumista itseen ja syömisiin. 
   Tossa jokin aika sitten kun tilasin yhden ketjuliikkeen vaatteita kotiin, niin tilasin täsmälleen samaa farkkumallia kahdessa eri värissä, molemmat samaa kokoa. Toiset istui mainiosti, toisia en saanut edes kokonaan päälle :))))

   Lainaa

  20. Hempeä bataatti 16.3.2023 8:30
   Tulos: +56 (78 ääntä)
   Kiinan M koko on pienempi kuin Euroopan M koko. Koska vaatteet tulee Kiinasta, on kuluttajan pakko ostaa isompi koko. Enemmänkin vaateteollisuuden syy tämä muutos, vähemmän kuluttajan

   Lainaa

  21. Kaamea ylioppilas 16.3.2023 8:52
   Tulos: -55 (73 ääntä)
   Halukas matelija: Nykyäänhän muotia on enemmän ne rennommat, mukavat vaatteet. Itsekin vaihtanut ihonmyötäisistä jo enemmän löysempiin vaatteisiin, vaikka alipainoinen ruikku olenkin.
   Uskon, että olet osaltaan oikeassa ja minäkin tykkään väljistä vaatteista, mutta kyllä ne hupparit ja collegehousut väljiä ihan siinä xs-koossakin on.

   Lainaa

  22. Tulos: -22 (50 ääntä)
   Mitens toi tölkinhippula torakan kanssa, onko sekin ollut korvassa?

   Lainaa

  23. Saappaaton delfiini 16.3.2023 8:56
   Tulos: +41 (67 ääntä)
   Jääkauden viimeinen mato: Iteki olen pitäny koko aikuisikäni vähintään yhtä kokoa "liian isoja" vaatteita, en tykkää siitä että persvako vilkkuu kyykistyessä. Että eipä välttämättä kerro mitään kansan kehonkoostumuksesta, vaikka toisaalta mitä väliä vaikka kertoisikin. L-koko ei ole edes kovin suuri.
   Jos persvako vilkkuu, niin vaate on väärän kokoinen (kokolapusta riippumatta). Vai meinaatko että pienempikokoiset taas ehdottomasti haluaa, että persvako vilkkuu ja saumat kinnaa?
   Ei se silloin ole liian iso koko jos se on itselle sopiva. Vai kohottaako se jotenkin mieltä uskotella itselleen, että olen kyllä ihan oikeasti kokoa XS, mutta S-koko sattuu olemaan minulle sopivampi, niin siksi käytän sitä. 
   Laitoin esimerkiksi nämä koot enkä esim. L -> XL, koska ensimmäisessä vaihtoehdossa logiikka on nähtävissä ilman tunnelatausta, kun taas jälkimmäinen saatetaan helposti kokea ilkeilynä, vaikka molemmissa on kyseessä ihan vaan liian vähäinen määrä kangasta kehon kokoon nähden.

   Lainaa

  24. Levätön lintu 16.3.2023 9:14
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   Kieppu: Mitens toi tölkinhippula torakan kanssa, onko sekin ollut korvassa?
   Se on varmaan mittakaavaa ilmaisemassa, tuskin korvasta ongittu.

   Lainaa

  25. Kiteetön herne 16.3.2023 9:14
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Käytän usein L-kokoa, vaikka en ole ylipainoinen. Oon aika pitkä ja joidenkin vaatekauppojen koot on tosi pieniä

   Lainaa

  26. Tulos: +36 (42 ääntä)
   Saappaaton delfiini: Jos persvako vilkkuu, niin vaate on väärän kokoinen (kokolapusta riippumatta). Vai meinaatko että pienempikokoiset taas ehdottomasti haluaa, että persvako vilkkuu ja saumat kinnaa? Ei se silloin ole liian iso koko jos se on itselle sopiva. Vai kohottaako se jotenkin mieltä uskotella itselleen, että olen kyllä ihan [...]
   Sama tuli mieleen, ei oo oikeankokoinen vaatteet käytössä jos niissä perse vilkkuu😁

   Lainaa

  27. Sieluton raataja 16.3.2023 10:03
   Tulos: +34 (66 ääntä)
   Sadun kommentit nyt voi vetää vessanpöntöstä alas, mutta ylipaino on vakava asia mistä pitäisi puhua paljon enemmän, rakentavasti eikä tietenkään haukkumalla ja syyllistämällä. Päättäjät saisi kyllä oikeasti koittaa keksiä ratkaisuja tähän kansanterveydelliseen ongelmaan. Oisko esimerkiksi kasvikset ja terveelliset ruuat edullisemmiksi, epäterveelliset kalliimmiksi tms. Ilmaisia tai edullisia liikuntamahdollisuuksia lisää kaikille ja oikein erityisesti lapsille ja nuorille. Tuntuu, että tämä on vähän sellainen tabu meille ja keskustelutkin helposti kallistuu kahteen leiriin: niihin, jotka syyllistää ja haukkuu ja siirtäisi vastuun vain yksilöille ja niihin, joiden mielestä jokainen on kaunis sellaisena kuin on eikä asialle pitäisi tehdä mitään vaan hyssytellä ja jättää huomiotta kaikki ylipainon usein mukanaan tuomat terveyshaitat.

   Lainaa

  28. Oikea kyyhky 16.3.2023 10:05
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Luulin, että tuon ekan mokan kommentti oli google translatella kyhätty mutta olikin ihan oikea ihminen kyseessä

   Lainaa

  29. Pieni kuormaeläin 16.3.2023 10:07
   Tulos: -1 (49 ääntä)
   M-kokoiset vaatteet eivät kyllä sovi päälle jos ihminen alkaa vähänkään saamaan lihaksia. Jos on pelkkää luuta, nahkaa ja jänteitä niin mikä ettei, mutta ei se todellakaan tarkoita sitä että vain lihoessa ihminen tarvitsee isompia kokoja. Itse olin ihan rimpula vielä parikymppisenä, ja käytin nimenomaan m-kokoisia vaatteita, mutta töiden seurauksena alkoi kasvamaan muunmuassa selkä- ja hartialihakset sen verran että kumartuessa paidan helma alkoi kuroutumaan puoliväliin selkää.

   Lainaa

  30. Pieni kuormaeläin 16.3.2023 10:11
   Tulos: +9 (37 ääntä)
   Kaamea ylioppilas: Uskon, että olet osaltaan oikeassa ja minäkin tykkään väljistä vaatteista, mutta kyllä ne hupparit ja collegehousut väljiä ihan siinä xs-koossakin on.
   Näytä mulle 180cm mies jolle XS-koko on väljä :D

   Lainaa

  31. Saappaaton delfiini 16.3.2023 10:31
   Tulos: +38 (52 ääntä)
   Pieni kuormaeläin: Näytä mulle 180cm mies jolle XS-koko on väljä 😁
   Eiköhän ajatuksena kuitenkin ollut, että xs-kokoiselle xs-kokoiset hupparit ja lökärit on väljiä, koska niiden usein kuuluukin olla leikkaukseltaan väljiä. Kun edellinen väitti että pitää ottaa isompaa kokoa kuin oma koko, jos haluaa väljät. Hupparissa logiikka vielä toimii jos tahtoo huomattavasti suurempaa mallia, mutta housuissa harvemmin, ellei halua että ne roikkuu kiristysnarun ja pyhän voiman varassa.

   Lainaa

  32. Vastuuton hämähäkki 16.3.2023 10:32
   Tulos: -9 (17 ääntä)
   Satu vois hypätä itä-rajan toiselle puolelle.

   Lainaa

  33. Heitettävä sika 16.3.2023 10:36
   Tulos: 0 (60 ääntä)
   Ikävystynyt harakka: Minusta se on Satu kun ulisee. Mind your own fkin business.
   Ylipainoiset vie sairaanhoidon resursseja valtavasti paljon enemmän kuin ilman ylipaino-ongelmaa. Kun siis noustaan väestötasolle, niin ei ole "One's own business", vaan ihan yhteinen murhe. Tosin yhteinen murhe ei yksittäisten ihmisten nettivittuilulla korjaannu.

   Lainaa

  34. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Kieppu: Mitens toi tölkinhippula torakan kanssa, onko sekin ollut korvassa?
   Saat vähän käsitystä siittä, minkäkokoinen torakka korvassa asusteli.

   Lainaa

  35. It's a deal 16.3.2023 11:12
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Tuollainen pistäisi lopettamaan valittamisen satunnaisista korvamadoista ja niiden ärsyttävyydestä. Toki tiedän kyllä muutaman renkutuksen, jotka voisi ylentää kategoriaan "korvatorakka".

   Lainaa

  36. Yrjö_Komero 16.3.2023 11:56
   Tulos: +29 (69 ääntä)
   Samalla paatoksella kun ihmiset paasaisi nettipalstat täyteen tupakoitsijoista, pilvenpolttajista ja tissuttelijoistakin. Mutta kun ei. Läskit on se ongelma.

   Lainaa

  37. Verraton hilleri 16.3.2023 12:24
   Tulos: +54 (82 ääntä)
   Ihmeellistä, ettei ihmiset vieläkään tunnu ymmärtävän ettei toisen terveyttä näe ulkoa päin. Vaikka ylipaino on tilastollinen riskitekijä, ei se tarkoita sitä että jokainen lihava ihminen olisi sairas. Tämä läskin pelko on kasvanut ihan suhteettomiin mittoihin. Terveys edellä, koossa kuin koossa.

   Lainaa

  38. Jäätynyt sakaali 16.3.2023 12:51
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Täpärä ananas: Ei se L kerro välttämättä mitään edes vaatteiden koosta. Valmistajasta riippuen voi sama koko vaihdella useammankin kirjaimen verran. Kirjaimen suurentumista voisi selittää myös esimerkiksi kiinalaisen pikamuodin yleistymisellä. Ongelma sekin.
   Ainakin itse olen huomannut että esim Dressman XL:ssä koot eivät korreloi muuhun kuin mahan kokoon (varmaaan sumopainijoille suunniteltuja), etsin isoa takkia itselleni (olen pitkäraajainen mutta en kovin iso mahainen). Mikään näistä kiinan/lähi-idän tuotteista xxl-5xl ei sopinut minulle. Jokaisessa mallissa hihat vähintään 10 cm liian lyhyet, mutta tuoteet olivat kauheita telttoja päällä. Sitten kun kokeilin 100 e kalliimpia Suomessa suunniteltua niin johan vaatteet olivat kehonkoostumukselle sopivia eikä tarvinnut ottaa xxl:stä isompaa mallia.

   Lainaa

  39. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Satulla vähän huono itsetunto.

   Lainaa

  40. Tulos: +56 (64 ääntä)
   Ongelma siinä, että nykyään ostetaan "isompia vaatteita" on siinä, että vaatemerkit alkanut muuttaan vaatekokoja. Tästä sanoi jo eräs kaupan myyjä mulle jo 10v sitte kun ihmettelin miten yhtäkkiä mun pitää ostaa isompaa kokoa vaikka grammaakaa ei ollut tullu painoa lisää. Melkosta paskaa tehdä uutinen kansan lihomisesta sen perusteella, millasta vaatekokoa menee eniten koska on ihan yleisessä tiedossa tää, kuinka brändit on alkaneet muuttaan nimenomaa vaatekokoja. Älkää tuijottako niitä lappuja.

   Lainaa

  41. Tulos: +53 (67 ääntä)
   Verraton hilleri: Ihmeellistä, ettei ihmiset vieläkään tunnu ymmärtävän ettei toisen terveyttä näe ulkoa päin. Vaikka ylipaino on tilastollinen riskitekijä, ei se tarkoita sitä että jokainen lihava ihminen olisi sairas. Tämä läskin pelko on kasvanut ihan suhteettomiin mittoihin. Terveys edellä, koossa kuin koossa.
     Todellakin näin. Suurin syy sairaseläkkeille on nykyisin _mielenterveyssyyt_, joita tällä hienolla vittuilumenetelmällä epäilemättä saadaan aikaiseksi lisää. 
     Kansan lihavuus on asia, mutta ei se oikeastaan riipu yksilöstä, jotain on olosuhteissa: en pidä todennäköisenä, että kansasta olisi edellisen neljänkymmenen vuoden kuluessa jotenkin tullut nopeasti yleisesti, jyrkästi laiskempaa ja itsekuriltaan vähäisempää. Kai se näkyisi muussakin. Sanoisin että ruokakulttuuri on muuttunut. (Isäni muistaa vielä, kun kaikki olivat "lihansyöjiä". Sunnuntaisin ostettiin kana ja oli kanapaistia, maanantaina oli kanakeittoa -samasta kanasta. Sitten syötiin erilaisia laatikoita ja puuroja, kunnes seuraavana sunnuntaina uudestaan kana. Nykyisin tuollaista pidettäisiin jonkinlaisena semivegetarianismina pikemmin kuin lihansyöntinä, koska normaali-ihminen syö lihaa joka aterialla, ja jo kasvisruokapäivä olisi yritys tappaa koululaiset nälkään "ideologian" takia. No, en tiedä onko kyse tästä vai jostain muusta, laihdutuskulttuurikin lihottaa. Mutta oli mistä tahansa, en usko, että nuorison joukkomoraalikadosta, sellaisesta on valitettu jo vuosituhansia). 
     Mitä kokoihin tulee, oma ennätykseni on Laosista ostetut housut, kokoa 2XL. Jenkeistä ostamani T-paita on XS ja sekin vähän löysä. Jos kokolappua jää suremaan, tulee helposti ostettua kinnaavia vaatteita. Jos ahdistaa, niin ostaa sopivan vaatteen ja leikkaa sen hiton lapun irti. Monen kokoiset ihmiset ovat kauniita, ja katsojan silmässä se on joka tapauksessa (kauneus ei ole sama kuin terveys, Rubensin naisilla oli ehkä verenpainetta, mutta eipä se tuntunut Rubensia haittaavan. Ihmiset vain tahtovat sotkea ne, että saavat tuputtaa omia kauneusnormejaan terveyden varjolla) -mutta liian pienet vaatteet kyllä näyttävät aina tyhmältä.

   Lainaa

  42. Tulos: +25 (33 ääntä)
   Hempeä bataatti: Kiinan M koko on pienempi kuin Euroopan M koko. Koska vaatteet tulee Kiinasta, on kuluttajan pakko ostaa isompi koko. Enemmänkin vaateteollisuuden syy tämä muutos, vähemmän kuluttajan
   Vaateteollisuus tuo vaatteet Kiinasta koska kuluttaja ei välitä. Ei asian eettisyydestä, eikä myöskään ympäristövaikutuksista. On ihan totta että ihmiset ovat massoina lampaita joiden käyttäytyminen seuraa sitä miten markkinointimiehet heitä paimentavat. Vaikka suuri vastuu tästä onkin miljardiluokan markkinointikoneistoilla, ei ihmisen yksilön vastuuta omista päätöksistään voi silti väheksyä. Asiakkaalla on täysi valta päättää yrityksen kohtalosta, jos he vain käyttäisivät tätä valtaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +48 (60 ääntä)
   Missähän todellisuudessa porukka elää, kun paasaa ylipainosta see perusteella, että L-kokoa käytetään? Olen 174 cm pitkä. Minulle mahtui L-koko silloin, kun painoindeksini oli 21 ja juoksin maratonin neljään ja puoleen tuntiin. Nyt olen valitettavasti ylipainoinen, ja koko on vastaavasti XXL. Koossa XL olisin normaalipainon puolella. Ja ihan tyytyväinen. Vanhat ihmiset ovat pieniä. On hölmö ajatus, että pitäisi tunkea itsensä samoihin tilkkuihin kuin päätä lyhenmät hippiäiset.

   Lainaa

  44. Uneton meduusa 16.3.2023 15:54
   Tulos: +38 (44 ääntä)
   L-koko? M-koko? Eiväthän ne tarkoita yhtään mitään! Ei sillä että numerokootkaan enää tarkoittaisivat. Minä päärynävartaloinen olin yhdelle ihan perus naistenvaateketjulle housukokoa 40/42, alushousukokoa 44/46 tai 48/50, ja sukkahousukoossa valehtelematta 52/54. (Ja koska ero on juuri näin päin, esim. materiaalin venyvyys ei selitä eroa.) Taisipa ketju myöhemmin vielä "lisätä" sukkahousukoon 56/58, tosin ilmeisesti samalla koko mitoitus meni uusiksi, koska tuo tuntui vastaavan lähinnä entistä kokoa 52/54. Kerran myyjä väkisin myi yhtä pienemmän sukkahousukoon, kun "eihän se [isompi] nyt voi olla oikea koko". No, kyllähän kokoa pienemmät nousivat oooooiiikein hitaasti ja hartaasti venyttämällä melkein ylös asti, mitä nyt hiukan haarakiila jäi alas...ja ensimmäisen kerran vessassa käydessä räsähtivät rikki...

   Lainaa

  45. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Toinenlle? Toinennelle?

   Lainaa

  46. Heitettävä sika 16.3.2023 16:02
   Tulos: -25 (45 ääntä)
   Verraton hilleri: Ihmeellistä, ettei ihmiset vieläkään tunnu ymmärtävän ettei toisen terveyttä näe ulkoa päin. Vaikka ylipaino on tilastollinen riskitekijä, ei se tarkoita sitä että jokainen lihava ihminen olisi sairas. Tämä läskin pelko on kasvanut ihan suhteettomiin mittoihin. Terveys edellä, koossa kuin koossa.
   Tilastot ei valehtele, ihan sama miten joku yksittäinen ylipainoinen (juuri nyt) voi.

   Lainaa

  47. Heitettävä sika 16.3.2023 16:07
   Tulos: +13 (23 ääntä)
   Kivi:   Todellakin näin. Suurin syy sairaseläkkeille on nykyisin _mielenterveyssyyt_, joita tällä hienolla vittuilumenetelmällä epäilemättä saadaan aikaiseksi lisää.   Kansan lihavuus on asia, mutta ei se oikeastaan riipu yksilöstä, jotain on olosuhteissa: en pidä todennäköisenä, että kansasta olisi edellisen neljänkymmenen [...]
   Ihan hyvä avaus kyllä ruokavaliojutuista. Nykyään myös ainakin vaikuttaa siltä, että syöminen on jonkinlainen harrastus entistä useammin. Toki, jos se on ruuanlaittoa taiten, hävikkiä vähentäen ja järkevästi, perinteitä kunnioittaen, niin sehän on hieno asia. Mutta sitten kaiken päälle karkit ja pikkusuolaiset. Sellaiset oli erikoisherkkuja vielä 90-luvulla, ihan varmasti niiden myynti on raketoinut. Ja samaan aikaan liikutaan aina vaan vähemmän.  Sanoisin, että se, miten elämämme on muuttunut, on aiheuttanut kaksi epidemiaa, lihavuuden ja mielenterveysongelmat.

   Lainaa

  48. Itseasiassa 16.3.2023 16:13
   Tulos: +29 (35 ääntä)
   Raastettu liitu: Siis tämä! Mikään ei ole maailmassa niin epämääräistä kuin (naisten) vaatteiden kokoluokitus. Saman valmistajankin vaatteissa voi olla eroja mallistoissa. Toivottavasti jokainen löytää mieleistään ja sopivaa puettavaa kokolapusta riippumatta! Ja tämmöisellä artikkelilla ja sheimaamisella ei aiheuteta muuta kuin ahdistusta, pahaa mieltä ja epätervettä suhtautumista itseen ja syömisiin. 
   Olisi joku voinut tämänkin kertoa joskus 20 vuotta sitten. Nuorempana ja huonompi itsetuntoisena kuvittelin itseni olevan hirveä läski kun M-koko ei mennytkään kaupassa päälle. Nykyään onneksi ei haittaa vaikka käytän suurinpiirtein kokoja M-XL. Onneksi yksi vaatemyyjä kertoi tästä, että ihan paremmillakin merkeillä voi koot heitellä valikoimasta toiseen. Tietysti yksi nykyään vaikuttava syy voi olla 2nd hand vaatteidenmyynti, jota halutaan tarkoituksellisesti vaikeuttaa.

   Lainaa

  49. Itseasiassa 16.3.2023 16:25
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Toj Karin: Vaateteollisuus tuo vaatteet Kiinasta koska kuluttaja ei välitä. Ei asian eettisyydestä, eikä myöskään ympäristövaikutuksista. On ihan totta että ihmiset ovat massoina lampaita joiden käyttäytyminen seuraa sitä miten markkinointimiehet heitä paimentavat. Vaikka suuri vastuu tästä onkin miljardiluokan [...]
   Kyllä meitä on jotka välittää. Ostan kaikki vaatteet käytetyinä, jos en löydä sopivaa, etsin jonkun eettisesti ja ekologisesti tuotetun. En halua että tehtaissa on jätevedet menneet puhdistamattomina vesistöihin ja vaatteitani ovat tekemässä lapset tai aikuiset orjapalkalla. Maksaahan ne vaatteet vähän enemmän, mutta ne myös kestävät kauemmin kuin jotkut Veromoda-Vila-H&M-pikamuotirätit. Jälleenmyyntikin on helppoa, jos jostain syystä eivät ole itselle enää sopivia.

   Lainaa

  50. Itseasiassa 16.3.2023 16:28
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Itseasiassa: Olisi joku voinut tämänkin kertoa joskus 20 vuotta sitten. Nuorempana ja huonompi itsetuntoisena kuvittelin itseni olevan hirveä läski kun M-koko ei mennytkään kaupassa päälle. Nykyään onneksi ei haittaa vaikka käytän suurinpiirtein kokoja M-XL. Onneksi yksi vaatemyyjä kertoi tästä, että ihan paremmillakin merkeillä [...]
   Tähän voisin vielä lisätä, että nämä ongelmat painoni kanssa tulivat kyllä tasan muilta ihmiseltä. Jos jätetään oman ikäiset pois laskuista, niin mm. yläasteen terkkari kehoitti tarkkailemaan painoani, kun olin ihan normaalipainoinen. Äitini taas jankutti jatkuvasti painostani koko teini-iän. Mutta edelleen näyttää osa kansasta jatkavan samaa virttä, voisi tuo puhe jo kuolla sukupuuttoon.

   Lainaa

  51. Suvereeni paprika 16.3.2023 16:33
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Kaamea ylioppilas: Uskon, että olet osaltaan oikeassa ja minäkin tykkään väljistä vaatteista, mutta kyllä ne hupparit ja collegehousut väljiä ihan siinä xs-koossakin on.
   Näin suht-pitkänä naisena - ei kyllä ole. :D Itsekin laihana otan ennemmin ne liian leveät kuin liian lyhyet vaatteet, tosin onneksi tykkään myös crop-topeista, niin ei niin kauhean moni nyt järkyty siitä vaatteen koosta suhteessa laihuuteen/lihavuuteen.
   Lähtökohtaisesti olisin S/XS-kokoa vyötäröltä, M-kokoa lanteista ja hartioista, S/M taas sopisi reisie ja pohkeiden paksuuteen, mutta pituuden puolesta sopii lähinnä L. Mitähän kokoa tässä nyt sitten pitäisi olla.

   Lainaa

  52. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Itseasiassa: Kyllä meitä on jotka välittää. Ostan kaikki vaatteet käytetyinä, jos en löydä sopivaa, etsin jonkun eettisesti ja ekologisesti tuotetun. En halua että tehtaissa on jätevedet menneet puhdistamattomina vesistöihin ja vaatteitani ovat tekemässä lapset tai aikuiset orjapalkalla. Maksaahan ne vaatteet vähän enemmän, mutta [...]
     Kamalaa on tavallaan se, että eipä itselleni ole sattunut, ettei sopivaa käytettynä löytyisi (no kerran, kulutin samettisen cocktailmekkoni ihan loppuun, ja olisin halunnut uuden samanlaisen. Ei löytynyt, ei kyllä olisi kaupastakaan saanut. Piti sitten tyytyä ei-samettiseen, kyynel). Uusia en ole ostanut varmaan vuosikymmeneen, paitsi matkamuistoiksi. Ja sehän johtuu siitä, että jotkut ostelevat niin kauheasti, etteivät edes ehdi käyttää ennen kuin menee kiertoon -sain kerran Benettonin mekon kahdella eurolla, alkuperäinen hintalappu (ei tosiaankaan kaksi euroa) edelleen kiinni. Nuoruudessani (olen vanha olkaa hiljaa), jos aikoi pukeutua kokonaan kierrätyskeskuksesta, piti varautua siihen, että lopputulos oli vähän hörhö. Nykyisin secondhandina on ihan kaikkea, ja eroa ei huomaisi mistään. Onhan se kätevää, mutta järkyttävää, miten hirveän paljon kaikkea on.

   Lainaa

  53. Korpulentti krokotiili 16.3.2023 17:22
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Tässä unohdetaan myös se, että saliharjoittelu on lisääntynyt viime vuosina. Usein housuja sovittaessa housut kinnaavat reisistä ja pakaroista, kun sitä lihasta on tullut, mutta seuraava koko on aivan liian iso vyötäröltä ja näyttää rumalta vyönkin kanssa. Pakaroille ei juurikaan jätetä tilaa, vaan housut vetävät perseen lättänäksi ja vyötärönauha lörpöttää selän puolelta niin, että sinne saa nyrkin väliin.

   Lainaa

  54. Tiukka koira 16.3.2023 18:06
   Tulos: -43 (57 ääntä)
   No mistähän johtuu että vaatekoko on kasvanut? Monta vuotta toitotettu että on terveellistä olla läski ja saa näyttää miltä haluaa. Terveisin entinen luikku, nykyään mahalla varustettu läski.

   Lainaa

  55. Suopea kameli 16.3.2023 19:58
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Yrjö_Komero: Samalla paatoksella kun ihmiset paasaisi nettipalstat täyteen tupakoitsijoista, pilvenpolttajista ja tissuttelijoistakin. Mutta kun ei. Läskit on se ongelma.
   Kyllähän niistä paljon puhutaan. Ja alkoholistit ja narkomaanit aika monen silmissä varmaan onkin jonkinlaisia pohjaluokan kansalaisia. Tupakoitsijatkin on rajoituksilla ja hinnan nostoilla ajettu ihan kiitettävän ahtaalle. Enää ei ole cool polttaa tupakkaa, vaan ennemminkin olet nolo pahalta haiseva luuseri.

   Lainaa

  56. Nuutunut kivi 16.3.2023 20:17
   Tulos: -11 (23 ääntä)
   Heitettävä sika: Tilastot ei valehtele, ihan sama miten joku yksittäinen ylipainoinen (juuri nyt) voi.
   Valhe, emävalhe, tilasto.

   Lainaa

  57. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 16.3.2023 21:19
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Itseasiassa: Tähän voisin vielä lisätä, että nämä ongelmat painoni kanssa tulivat kyllä tasan muilta ihmiseltä. Jos jätetään oman ikäiset pois laskuista, niin mm. yläasteen terkkari kehoitti tarkkailemaan painoani, kun olin ihan normaalipainoinen. Äitini taas jankutti jatkuvasti painostani koko teini-iän. Mutta edelleen näyttää osa kansasta jatkavan samaa virttä, voisi tuo puhe jo kuolla sukupuuttoon.
   Sama kokemus painosta. Olin bmi 18, kun yläasteen terkkari kehoitti tarkkailemaan painoa, koska pituuskäyrä näytti että kasvu loppuu. Muistan sen tunteen, kun terkkari osoitti painoani (42kg) ja sanoi että ei se näin iso saisi olla. Olin järkyttynyt ja nolo, että en ole tajunnut olevani pullukka. Vaatekoko 32 oli liian iso tähän aikaan. Kaverille (jonka kanssa luulin olevani samankokoinen) terkkari oli suositellut balettitanssijan uraa, koska oli niin hento ja hoikkanen. Siitä se sitten alkoi, kehokuvan häiriö. Samaan aikaan osa ihmisistä kysyi olenko anorektikko, kun luut paistoi läpi ja jouduin todistelemaan, että syön kyllä riittävästi.
    Jälkikäteen kuvia katsellessa ei ole aikaa, jolloin en olisi ollut hoikka ja silti samaan aikaan olen kokenut olevani liikaa. Kun nyt työelämässä katsottiin kehonkoostumusmittaus, sen mukaan minun pitäisi laihduttaa 18 kiloa, että olisin terveempi ja silti olen elämäni kunnossa ja urheilen tosissani useampaa lajia. Mutta samaan aikaan on pakko myöntää, että ruoka on nykyisin liian hyvää, koska osaan kokata ja taloudellinen tilanne on tähän asti sallinut syömisen "mielihalujen mukaan". Ei ennen vanhaan ole joutunut tekemään jatkuvasti päätöksiä vastoin omia haluja, koska ruokaa/rahaa/herkkuja ei ollut määrättömästi.

   Lainaa

  58. Lihaksikas ahven 16.3.2023 22:08
   Tulos: -12 (22 ääntä)
   Nuutunut kivi: Valhe, emävalhe, tilasto.
   Vau, upeasti argumentoitu. 
   Varmaan tosiaan tilastoharha, että ylipainoiset sairastuu tyypin II diabetekseen useammin kuin normaalipainoiset? 

   Lainaa

  59. Kesytön mansikka 17.3.2023 0:30
   Tulos: +9 (23 ääntä)
   Sieluton raataja: Sadun kommentit nyt voi vetää vessanpöntöstä alas, mutta ylipaino on vakava asia mistä pitäisi puhua paljon enemmän, rakentavasti eikä tietenkään haukkumalla ja syyllistämällä. Päättäjät saisi kyllä oikeasti koittaa keksiä ratkaisuja tähän kansanterveydelliseen ongelmaan. Oisko esimerkiksi kasvikset ja terveelliset [...]
   Niin, nythän on löydetty tehokas lääke painonpudotuksen helpottamiseksi. Ja sen käyttö on tuomittu vahvasti keskustelupalstoilla ja lehdissä. Eikä lääkettä viitsitä tuoda maahan tarpeeksi. Lihavuusleikkauksilla säästetään tutkitusti pitkä penni, koska niillä pystytään ehkäisemään niin paljon sairauksia, joihin lihavuus voi altistaa. Silti lihavuusleikkauksia tehdään Suomessa liian vähän. Kaikki lihavuuteen oikeasti toimivat apukeinot tuomitaan rankasti sivullisten toimesta. Onko se porkkanoiden hinnan alentaminen kuitenkaan se tehokkain keino?

   Lainaa

  60. Urbaani fretti 17.3.2023 1:56
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Aika suolaisia valmentajia kun on pitänyt maastakin lähteä.

   Lainaa

  61. Tulos: +11 (23 ääntä)
   Kaamea ylioppilas: Uskon, että olet osaltaan oikeassa ja minäkin tykkään väljistä vaatteista, mutta kyllä ne hupparit ja collegehousut väljiä ihan siinä xs-koossakin on.
   Xs-kokohan on joku nuken vaate eikö? Nyt lopetat olemasta tuollainen peukaloinen ja meet kotiisi kasvamaan, tai muuten irrotan hanheltasi höyhenet.
   Tää on kyllä kuvottavaa kun internetissä voi joku puhella ihan fiksujakin, sitten tulee ilmi että se on joku kääpiö tai savolainen tai mitä näitä on. Tyypit ihan pokalla naamalla viitsii olla olemassa puoltoistametrisenä?

   Lainaa

  62. Kouluttamaton muurahainen 17.3.2023 7:25
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Sama kokemus painosta. Olin bmi 18, kun yläasteen terkkari kehoitti tarkkailemaan painoa, koska pituuskäyrä näytti että kasvu loppuu. Muistan sen tunteen, kun terkkari osoitti painoani (42kg) ja sanoi että ei se näin iso saisi olla. Olin järkyttynyt ja nolo, että en ole tajunnut olevani pullukka. Vaatekoko 32 oli [...]
   Sama kokemus myös minulla. Tajusin olevani lihava viidennellä luokalla, kun terveydenhoitaja sanoi, että paino on noussut vuoden aikana ihan liikaa ja piti saarnan syömisestä. Sen jälkeen pidin itseäni kymmeniä vuosia lihavana, vaikka paino ei siitä viidennestä luokasta enää noussut (eikä pituuskaan). Vasta nyt oikeasti aikuisena olen tajunnut, että olin jo silloin aivan kevyesti normaalipainoinen, ihan kasvukäyrien mukaankin. Sain siinä viidennen luokan tietämillä kasvupyrähdyksen, silloin olinkin luokan isoin ja "lihavin" tyttö. Eli muutuin naisen kokoiseksi ja muotoiseksi. Nyt olen keskivertoa lyhyempi (ja kevyempi, mutta ihan normaalipainoinen), koska kasvupyrähdykseni vain sattui olemaan aikaisemmin kuin muilla. Tuolloin kuulin lihavuudestani myös muista lähteistä, kuten isältäni, tädiltäni ja luokkakavereiltani. Jälkeenpäin en tajua, että miksi.

   Lainaa

  63. Harteeton tomaatti 17.3.2023 8:49
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Jemelius: Ongelma siinä, että nykyään ostetaan "isompia vaatteita" on siinä, että vaatemerkit alkanut muuttaan vaatekokoja. Tästä sanoi jo eräs kaupan myyjä mulle jo 10v sitte kun ihmettelin miten yhtäkkiä mun pitää ostaa isompaa kokoa vaikka grammaakaa ei ollut tullu painoa lisää. Melkosta paskaa [...]
   Tämä on jännä, kun tätä kuulee paljon. Oma kokemukseni taas on, että vaatekoot suurenee. Monessa kaupassa nykyisin xs-koko on liian suuri, vaikka ennen ne on samoissa kauppissa olleet sopivia. Painoni on ollut sama viimeiset 15 vuotta, joten siitä se ei ole kiinni. 
   Onkohan se niin, että suurempia kokoja on pienennetty ja pienempiä suurennettu. 

   Lainaa

  64. Joukkoon kuulumaton päärynä 17.3.2023 8:54
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Kaippa mä sitte normaalipainoisenakin oon yhtäkkiä läski kun käytän L-kokoa. Naisena vaan ei tuppaa tällee 175 cm "pitkänä" löytämään sopivia vaatteita jos kattelee pienempiä kokoja.

   Lainaa

  65. Mäntylahti-Piiras 17.3.2023 10:52
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   olen normaalipainon alapäätä ja käytän vallan L -kokoa koska M -koon paidoissa kaulus on liian pieni ja takeissa hihat liian lyhyet, sama housujen kanssa, en tiedä olenko mutantti vai eikö valmistajilla ole hajuakaan siitä minkä kokoisia ihmiset keskimäärin ovat.

   Lainaa

  66. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Saatanpa muiden kaltaisteni kanssa vääristää tätä tilastoa, kun s/m-kokoisena ostan lähes aina L-kokoisia paitoja ja huppareita. Ovat mukavampia päällä :)

   Lainaa

  67. Hylätty paimen 18.3.2023 16:04
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Yksi tilastojenvääristäjä tunnustautuu täällä myös, hei! Paidoista tyköistuvana sopisi miesten S, mutta pidän mieluummin M-tai L-kokoisia.

   Lainaa

  68. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Muodokas alligaattori: No, eihän se nyt mikään salaisuus ole, että ylipaino on valtava ja kasvava ongelma. Se, että muutama hoikka ihminen kertoo käyttävänsä mielellään isompia vaatekokoja ei poista sitä faktaa, että ihmiset lihoo ja voi huonosti, se taas vaikuttaa negatiivisesti moneen muuhun asiaan.  Miten sen asian toteaminen lehdessä [...]
   Myös muiden painoon ja vartalonmuotoihin kohdistuva pakkomielteisyys on yhteiskunnalle raakka. Sehän on vakava mielenterveyshäiriö.

   Lainaa

  69. Tervetullut vadelma 20.3.2023 8:29
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kesytön mansikka: Niin, nythän on löydetty tehokas lääke painonpudotuksen helpottamiseksi. Ja sen käyttö on tuomittu vahvasti keskustelupalstoilla ja lehdissä. Eikä lääkettä viitsitä tuoda maahan tarpeeksi. Lihavuusleikkauksilla säästetään tutkitusti pitkä penni, koska niillä pystytään ehkäisemään niin paljon sairauksia, joihin [...]
   Lääkkeillä on sivuvaikutuksensa, lihavuusleikkaus ei ole riskitön (lisää syöpäriskiä!!) ja sekään ei tepsi, jos mahalaukun venyttää takaisin syömällä (ehkä on muitakin tekniikoita?). 
   Miksi ihmeessä ei kannattaisi tehdä töitä psyykepuolella olevan syyn eteen? Siellähän se vika ylipainoon on. 

   Lainaa

  70. Tulos: +1 (1 ääni)
   Puluparka: Sadun tapaus on melkoisen osuva esimerkki tekopyhyydestä. Muista ylipainoisista puhutaan kyllä törkeällä tavalla, mutta kun tajutaan kyseenalaistajan olevan tuttu ihminen, niin voi muruuuu kun sä olet niin kaunis "
   Tämä on muuten ns."slippery slope" kun yrittää puhua yleisesti jostain mutta pakostakin tutuissa on ihmisiä, jotka kuuluvat kritiikin alle. Ihan vasta haukuin ihmisiä, jotka ostelee jotain soundbareja, tajuamatta ennen sanomista että aika moni tuttukin niitä omistaa. Toki tuossa en kohdista kritiikkiäni henkilöihin mutta tuolla yleisellä mielipiteelläni silti kritisoin samalla heitäkin. Pitäisikö siis olla hiljaa kun aika harvoin on niitä asioita, jotka ei koskisi jotain tuttuanikin? On ne ihania vaikka tekee mielestäni typeriäkin asioita. Enkä pidä itseänikään täydellisenä ja ymmärrän jos joku pitää jotain valintojani typerinä. Tai ainakin jos sen ilmaisee yleisenä "en ymmärrä miksi ihmiset tekee asiaa X"-muodossa sen sijaan että sanoo "miksi sinä teet asiaa X". Henkilökohtaisesti osoitettuna se vain tuntuu ainakin minusta ikävämmältä kuin jos se on yleinen mielipide, joka koskee kaikkia vastaavia tapauksia.
   Mutta yleisestihän sitä täytyy yrittää pitää turpansa kiinni. Väitän samalla että aika moni joutuu pitämään "mölyjä mahassaan" monistakin asioista. Ei se minusta tekopyhää ole vaan jonkinlaista huomioon ottamista ettei suoraan ainakaan sanoa mielipidettään kun joku asiaan liittyvä on seurassa. Onhan tämä tietysti kovin ristiriitaisen kuuloista mutta varmasti jokaisella on joku mielipide, josta joku tuttu loukkaantuisi. Oletko tekopyhä jos olet sitä mieltä mutta et sanoa sitä tämän tutun kuullen mutta muissa tilanteissa saatat sanoa?

   Lainaa

  71. Kohtuuton robotti 23.3.2023 0:38
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Sitten on me, tai ainakin mä, joka ei tästä maasta löydä helpolla vaatteita/kenkiä. Vaatteet säkkejä, vaikka pitäs olla ei-oversize ja kengissä mahdottomuus löytää pieniä ja kapealestisiä kenkiä. Halpa kauppoihinki (esim. Tokmanni) sais tulla vaatteita koossa xxs-xs, niin ei tarvis joka kerta näyttää ompelukonetta.

   Lainaa

  72. Tohlo aasi 25.3.2023 8:11
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Heitettävä sika: Ylipainoiset vie sairaanhoidon resursseja valtavasti paljon enemmän kuin ilman ylipaino-ongelmaa. Kun siis noustaan väestötasolle, niin ei ole "One's own business", vaan ihan yhteinen murhe. Tosin yhteinen murhe ei yksittäisten ihmisten nettivittuilulla korjaannu.
   Tää ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Enemmän sairaanhoidon resursseja on vienyt ja päivystyksiä on ruuhkauttanut kännisten sähköpotkulautaonnettomuudet. Niissä tilastoissa on jo katseltavaakin.

   Lainaa

  73. Levoton konna 25.3.2023 11:19
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Tohlo aasi: Tää ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Enemmän sairaanhoidon resursseja on vienyt ja päivystyksiä on ruuhkauttanut kännisten sähköpotkulautaonnettomuudet. Niissä tilastoissa on jo katseltavaakin.
   Sairaanhoito ei ole pelkkä päivystys. 
   Erikoissairaanhoito ja perusterveydenhoito on myös pitkäaikaissairauksien kontrollikäyntejä. Ja lääkityksiä! Miten paljon yhteiskunnan rahaa menee lääkkeiden KELA-korvauksiin? Diabetes- ja verenpainelääkkeet? 
   Ylipäätään elintasosairaudet aiheuttavat valtavasti terveydenhuollon kuormaa, joka olisi estettävissä. 
   Ps. Sähköpotkulaudat pitäis kieltää heti, ne on täysin turhia. Ylipainoiset ihmiset ovat ihan yhtä tärkeä osa yhteiskuntaa kuin normaali- ja alipainoiset. Olisi vain kaikkien kannalta mielekästä parantaa terveyttä kaikille. 

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: eetu nousiainen, espanja, fanipostia, kaveri, korva, korvatulehdus, kännipuhelu, lihavuus, loma, läskit, lääkäri, matka, mika häkkinen, mäkihyppy, mäkihyppääjä, seppo räty, talviloma, torakka, vaatekoko, ylipaino