Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Johan on asuntomarkkinat! Osa 32

Jukalle selviää totuus vuokra-asunnoista.
Johan on asuntomarkkinat!, osa 32

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 81 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Näsäviisas kauris 7.2.2023 0:22
   Tulos: +319 (521 ääntä)
   Jukan mieli = puhallettu. Oikeasti muistan kun tajusin tuon saman asian, ja tuli yhtä lailla huijattu olo! Yhä vituttaa asua vuokralla ja etenkin vituttaa se, että asuntosijottajat saa kämppiensä vuokratulot usein Kelan tuista. Näin valtio siirtää rahaa jo valmiiksi hyvätuloisille, kun taas pienituloisten vuokra-asujien on vaikea kerryttää pesämunaa oman asunnon ostoon. Tämä on todellisuutta etenkin isoissa kaupungeissa, joissa vuokrat ja kämppien hinnat on tosi korkeella.

   Lainaa

  2. Samea kettu 7.2.2023 0:30
   Tulos: +115 (257 ääntä)
   Näsäviisas kauris: Jukan mieli = puhallettu. Oikeasti muistan kun tajusin tuon saman asian, ja tuli yhtä lailla huijattu olo! Yhä vituttaa asua vuokralla ja etenkin vituttaa se, että asuntosijottajat saa kämppiensä vuokratulot usein Kelan tuista. Näin valtio siirtää rahaa jo valmiiksi hyvätuloisille, kun taas [...]
   Jos tää oli sulle yllätys, mitä sä luulit aiemmin vuokralla asumisen tarkoittavan?!

   Lainaa

  3. Korpulentti taikuri 7.2.2023 0:35
   Tulos: +136 (178 ääntä)
   Näsäviisas kauris: Jukan mieli = puhallettu. Oikeasti muistan kun tajusin tuon saman asian, ja tuli yhtä lailla huijattu olo! Yhä vituttaa asua vuokralla ja etenkin vituttaa se, että asuntosijottajat saa kämppiensä vuokratulot usein Kelan tuista. Näin valtio siirtää rahaa jo valmiiksi hyvätuloisille, kun taas [...]
   Mitä sitten pitäisi tehdä? Itse ainakin vuokraisin mielummin yksityiseltä. Asunnot ovat usein parempi kuntoisia kuin kaupungin vuokrakämpät ja paremmalla alueella. Ei minua ainakaan kiinnosta mihin asunnon omistaja vuokrarahat käyttää.

   Lainaa

  4. Tulos: +464 (492 ääntä)
   Tajusin juuri, että kun maksan kaupassa ostoksiani, niin maksan samalla myös kiinteistön vuokraa ja kauppias saattaa jäädä jopa voitolle! Huutava vääryys, en ole suostunut maksamaan muiden vuokraa ja kuluja!

   Lainaa

  5. Luikas luovuttaja 7.2.2023 0:46
   Tulos: +273 (285 ääntä)
   Jenna yleensä se menee toisinpäin, että vuokranantaja asettaa kriteerit ja sinä sopeudut niihin. Jukka mitä sä luulit, että vuokralla asuminen tarkoittaa?

   Lainaa

  6. Hiilenmusta hämähäkki 7.2.2023 0:53
   Tulos: +270 (274 ääntä)
   Jo on vaatimuslista. Kiva et jollain on pokkaa vaatia vaikka mitä vuokranantajalta ja mitä vuokranantaja ei saa tehdä (luottotietojen katsominen). Mutta Jenna on niin ihana ihminen "😉"

   Lainaa

  7. Rujo hevonen 7.2.2023 1:35
   Tulos: +256 (280 ääntä)
   "Mitä, asunnonomistaja saa pitää asuntonsa kun se on maksettu? Eikö se siirrykään vuokraajan omistukseen?" Mistä näitä älynväläyksiä oikein sikiää? Vai onko ihmiset vaan niin vieraantunu todellisuudesta? Ei jumalauta sanon minä...

   Lainaa

  8. Puluparka 7.2.2023 1:51
   Tulos: +271 (273 ääntä)
   Ennen kuin edes pääsin tuohon luottotietokohtaan, olin jo huvittunut ja vähän pöyristynytkin siitä, että Jenna kuvittelee tuolla summalla löytyvän tuon tasoinen vuokra-asunto noilla sijainneilla ja muilla kriteereillä. Onnea etsintään.

   Lainaa

  9. Kapeahko muurahainen 7.2.2023 2:08
   Tulos: -42 (164 ääntä)
   Luulen, että tuo Jukan juttu oli tarkoitettu vitsiksi, mutta kommentoijat eivät ihan hiffanneet. Oon tuohon samaan juttuun törmännyt useampaan kertaan englanninkielisenä versiona. Tottahan se on, että asuntosijoittaminen on aivan älytön systeemi - pahimmillaanhan valtio maksaa sijoituksesi kustannukset asumistuen muodossa, ja itse käärit voitot päältä. Ja sitten asuntosijoittajat vielä kehtaavat valittaa, miten vuokralaisella on aivan liikaa oikeuksia. :D

   Lainaa

  10. apinaattori 7.2.2023 2:28
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Voi Jukka nyt peri hukka.

   Lainaa

  11. Tilattava sateenvarjo 7.2.2023 2:30
   Tulos: +75 (79 ääntä)
   Luulenpa Jukka, että aika moni on jo joutunut "saman huijauksen uhriksi".

   Lainaa

  12. Viimi riikinkukko 7.2.2023 3:32
   Tulos: +292 (294 ääntä)
   Reilulla viidellä sadalla kalustettu yksiö, jossa oma piha, sauna ja parveke, Tampereen keskustasta. Mikä ettei! Laitetaanko lisäksi lämmitetty autotallipaikka, johon Jenna voi pysäköidä yksisarvisensa?

   Lainaa

  13. Kimakka paprika 7.2.2023 3:38
   Tulos: +39 (81 ääntä)
   Olis kyllä kohtuullista, että vuokralla asuttaisiin vaikka puolikkaalla hoitovastikkeella. Lisäksi asunnon omistus laitettas lainan maksun päättymisen jälkeen puoliksi vuokralaisen ja sen ökyporvarivuokranantajan välillä. Niin!

   Lainaa

  14. Lehtevä makkara 7.2.2023 4:10
   Tulos: +29 (195 ääntä)
   Näin vuokranantajana toivoisin kovasti, että nämä vuokra-asunnoista ja niillä "rikastumisesta" vinkuvat joutuisivat asumaan lehtiroskiksissa. Aina voi mennä pankkiin hakemaan asuntolainaa ja ostamaan asunnon. Sen voi laittaa sitten itse vuokralle ja rikastua.

   Lainaa

  15. Lehtevä makkara 7.2.2023 4:12
   Tulos: +38 (74 ääntä)
   Näsäviisas kauris: Jukan mieli = puhallettu. Oikeasti muistan kun tajusin tuon saman asian, ja tuli yhtä lailla huijattu olo! Yhä vituttaa asua vuokralla ja etenkin vituttaa se, että asuntosijottajat saa kämppiensä vuokratulot usein Kelan tuista. Näin valtio siirtää rahaa jo valmiiksi hyvätuloisille, kun taas [...]
   Suomi on täynnä syrjäkyliä, mistä asunnon saa halvalla. Osta vaikka koko kerrostalo.

   Lainaa

  16. Lehtevä makkara 7.2.2023 4:13
   Tulos: -25 (61 ääntä)
   Rujo hevonen: "Mitä, asunnonomistaja saa pitää asuntonsa kun se on maksettu? Eikö se siirrykään vuokraajan omistukseen?" Mistä näitä älynväläyksiä oikein sikiää? Vai onko ihmiset vaan niin vieraantunu todellisuudesta? Ei jumalauta sanon minä...
   Just sitä sakkia, mikä kannattaa kommunismia, kunnes se napsahtaa omalle kohdalle...

   Lainaa

  17. Tornipöllö 7.2.2023 4:20
   Tulos: +163 (167 ääntä)
   Kätevää. Täytyy pistää korvan taakse, että jos koskaan kusen luottotietoni, voin vaan sanoa vuokranantajille yms. että "luottamus tulee luoda muulla tavalla" ja homma on sillä selvä.

   Lainaa

  18. Nimetön marja 7.2.2023 6:01
   Tulos: +104 (110 ääntä)
   Helkutti. Mun töistä veloitetaan asiakkaalta paljon enemmän kuin oma palkkani on. Tajusin just että siitä veloituksesta naksetaan sivukulutkin, mun tarvitsevat ohjelmat, laitteet ym. ja pomo maksaa siitä muitakin firman kuluja ja ottaa itselleenkin katetta! Kyllä mun pitäis saada kaikki ite! Vakavasti: joku asiakas oli tarjouksesta päivitellyt, että onpa mulla hyvä palkka. Teen firman tuottavasta osuudesta 70%, olen ainoa palkattu työntekijä pienessä suunnittelutoimistossa. Mutta tiedän ettei tämänkään viestin lukijoista kaikki ymmärrä vieläkään. Miksi mun palkalla maksetaan firmankin kuluja. En selittele silti. He sanovat etteivät näin tekisi itse. Vaikka tekevät. Eivät vain tajua.

   Lainaa

  19. Kirpeä Ahven 7.2.2023 6:29
   Tulos: -3 (59 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: Luulen, että tuo Jukan juttu oli tarkoitettu vitsiksi, mutta kommentoijat eivät ihan hiffanneet. Oon tuohon samaan juttuun törmännyt useampaan kertaan englanninkielisenä versiona. Tottahan se on, että asuntosijoittaminen on aivan älytön systeemi - pahimmillaanhan valtio maksaa sijoituksesi [...]
   Te kaikki valittajat, ei muuta kuin lainan ottoon ja asuntoja ostamaan. Nyt on tietysti vähä huono hetki ostaa, mutta hyvää aikaa säästää käsirahaa varten. Onhan siinä aina riski huonolle sijoitukselle, vuokralaiselle tai muulle. Siitähän sille asunnon omistajalle maksetaan. Itseäni harmittaa kun en tajunnut tuota opiskeluaikaan. Olisi pitänyt ostaa se opiskelukämppä eikä vuokrata, mutta ajan kanssa viisastuu.

   Lainaa

  20. Jonninjoutava riepu 7.2.2023 6:55
   Tulos: -34 (56 ääntä)
   Rujo hevonen: "Mitä, asunnonomistaja saa pitää asuntonsa kun se on maksettu? Eikö se siirrykään vuokraajan omistukseen?" Mistä näitä älynväläyksiä oikein sikiää? Vai onko ihmiset vaan niin vieraantunu todellisuudesta? Ei jumalauta sanon minä...
   MIssä tuo sitaateissa oleva kommentti on esitetty? Tiedätkö mikä on olkinukke?

   Lainaa

  21. Läpikäytävä sotilas 7.2.2023 7:05
   Tulos: +1 (51 ääntä)
   Näsäviisas kauris: Jukan mieli = puhallettu. Oikeasti muistan kun tajusin tuon saman asian, ja tuli yhtä lailla huijattu olo! Yhä vituttaa asua vuokralla ja etenkin vituttaa se, että asuntosijottajat saa kämppiensä vuokratulot usein Kelan tuista. Näin valtio siirtää rahaa jo valmiiksi hyvätuloisille, kun taas [...]
   Asua voi varmaan halvemmassakin paikassa eli hiukan kauempana, jolloin valtio piffaa sulle osan työmatkakuluista. Samalla säästät osan asunnon hinnasta, sitten ostat lainalla oman.
   Näinhän me omistajatkin on tehty. Nämä on omia valintoja hyvin pitkälti, jos on terve ja töissä.

   Lainaa

  22. Tulos: -12 (36 ääntä)
   Jos yhtään vuokralla asujaa helpottaa niin todennäköisesti se vuokranantajakaan ei omista sitä asuntoa mistä vuokraa maksat, vaan sen omistaa taloyhtiö. Tämä jolle vuokraa maksat on ostanut vaan käyttöoikeuden niihin neliöihin jota sinulle vuokraa. Aika usein kyllä mietityttää kannattaako näistä oikeuksista sitä maksaa mitä niistä nykyään pyydetään? Toisin on esim Espanjassa jossa oikeasti omistat ostamasi neliöt sekä palan maata myös talon alta.

   Lainaa

  23. Peitettävä vesimeloni 7.2.2023 7:37
   Tulos: +33 (59 ääntä)
   Napael: Tajusin juuri, että kun maksan kaupassa ostoksiani, niin maksan samalla myös kiinteistön vuokraa ja kauppias saattaa jäädä jopa voitolle! Huutava vääryys, en ole suostunut maksamaan muiden vuokraa ja kuluja!
   "...saattaa jäädä jopa voitolle!" on aika pehmeä kuvaus Keskon ja S-ryhmän riistäjistä ja lohduton tositilanne kivijalkakaupoille

   Lainaa

  24. Päivänpolttava sorsa 7.2.2023 7:38
   Tulos: +74 (96 ääntä)
   Viimi riikinkukko: Reilulla viidellä sadalla kalustettu yksiö, jossa oma piha, sauna ja parveke, Tampereen keskustasta. Mikä ettei! Laitetaanko lisäksi lämmitetty autotallipaikka, johon Jenna voi pysäköidä yksisarvisensa?
   Vaatimuslista yhdistettynä ilmaukseen "Kelan takuu" kertoo, että todennäköisesti Jenna on kaikkea muuta kuin ihana ihminen: todennäköisesti normaali elämästä vieraantunut sosiaalipummi, joka on aina kauhalla vaatimassa, vaikka ei ole edes lusikalla antaa takaisin. Haiskahtaa vuokranantajan painajaiselta.
   Ja ei, en väheksy/yleistä/leimaa tukien varassa eläviä. Vain niitä tiettyjä, joiden asenne on aivan mahdoton ja vaatimustaso sellainen, joihin työssäkäyvätkään eivät välttämättä taivu.

   Lainaa

  25. Tulos: +14 (40 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: Luulen, että tuo Jukan juttu oli tarkoitettu vitsiksi, mutta kommentoijat eivät ihan hiffanneet. Oon tuohon samaan juttuun törmännyt useampaan kertaan englanninkielisenä versiona. Tottahan se on, että asuntosijoittaminen on aivan älytön systeemi - pahimmillaanhan valtio maksaa sijoituksesi [...]
   Asumistuet pilaa koko homman. Ilman niitä VVO-tyyppiset kiskurit yms joutuis pitämään kohtuuvuokria ja vuokra-asuminen halpenisi niille jotka maksaa itse. Tää suomalainen omistusasumiseen panostava yhteiskunta on niin sata vuotta ajastaan jäljessä. Ihminen on luotu liikkumaan eikä maksamaan asuntolainaa kämpästä jossa ei tykkää asua.

   Lainaa

  26. Tulos: +33 (47 ääntä)
   Peitettävä vesimeloni: "...saattaa jäädä jopa voitolle!" on aika pehmeä kuvaus Keskon ja S-ryhmän riistäjistä ja lohduton tositilanne kivijalkakaupoille
   Kivijalkakauppojen ahdinko ei johdu ässästä, koosta tai edes verkkokaupoista. Se johtuu kuluttajista, koska he eivät enää halua asioida kivijalkakaupoissa, kun muut vaihtoehdot ovat helpompia ja halvempia. Jos surkuttelet kivijalkakauppojen kohtaloa, niin mieti omaa kulutuskäyttäytymistäsi. Mistä olet viimeaikoina ostanut tavarasi?

   Lainaa

  27. Ahnas preeriasusi 7.2.2023 9:48
   Tulos: -28 (42 ääntä)
   ihmisten luetun ymmärtäminen on todella, TODELLA, heikolla tolalla, jos eivät tajua Jukan tekstin olevan ns. kieli poskessa kirjoitettu.

   Lainaa

  28. Nimetön marja 7.2.2023 11:00
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Ahnas preeriasusi: ihmisten luetun ymmärtäminen on todella, TODELLA, heikolla tolalla, jos eivät tajua Jukan tekstin olevan ns. kieli poskessa kirjoitettu.
   Tolla tavalla ajattelevia ihmisiä oikeasti on. Jukka parodioi heitä.

   Lainaa

  29. Raitis sakaali 7.2.2023 11:13
   Tulos: -6 (40 ääntä)
   Asuntosijoittajat vois mennä vaikkapa töihin.

   Lainaa

  30. Reseptivapaa kettu 7.2.2023 11:19
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   -x-x-: Kivijalkakauppojen ahdinko ei johdu ässästä, koosta tai edes verkkokaupoista. Se johtuu kuluttajista, koska he eivät enää halua asioida kivijalkakaupoissa, kun muut vaihtoehdot ovat helpompia ja halvempia. Jos surkuttelet kivijalkakauppojen kohtaloa, niin mieti omaa kulutuskäyttäytymistäsi. Mistä olet viimeaikoina ostanut tavarasi?
   Rekosta ja kivijalkakaupasta. Ei se kyllä helppoa ole vältellä ketjukiskureita

   Lainaa

  31. Jäätynyt sakaali 7.2.2023 11:33
   Tulos: 0 (24 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Mitä sitten pitäisi tehdä? Itse ainakin vuokraisin mielummin yksityiseltä. Asunnot ovat usein parempi kuntoisia kuin kaupungin vuokrakämpät ja paremmalla alueella. Ei minua ainakaan kiinnosta mihin asunnon omistaja vuokrarahat käyttää.
   On ne kaupunginkin omistamat vuokra-asunnot rakennettu lainarahalla, ja senkin yhtiön pitää jonkun näköistä voittoa tehdä, jotta asuntoja voidaan ylläpitää. Varsinkin kun asukkaat ovat yleensä elämänhallinnaltaan epämääräistä sakkia.

   Lainaa

  32. Auttamaton varis 7.2.2023 12:02
   Tulos: +75 (75 ääntä)
   Ahnas preeriasusi: ihmisten luetun ymmärtäminen on todella, TODELLA, heikolla tolalla, jos eivät tajua Jukan tekstin olevan ns. kieli poskessa kirjoitettu.
   Ryhmässä Jukka sanoi, ettei tämä ole trollausta tai läppää, vaan yhteiskuntakritiikkiä siitä, että hänelle ei myönnettäisi lainaa ko. asuntoon, vaikka hän kelpaa vuokralaisena kyseisen lainan maksajaksi suuremmalla summalla. Lisäksi hän arvosteli sitä, että pankista saa lainaa "he, jotka eivät sitä tarvitse", eli rikkaat, joilla on jo rahaa ja oma asunto.

   Lainaa

  33. It's a deal 7.2.2023 12:11
   Tulos: +45 (55 ääntä)
   Onhan se vittumainen ajatus, että se kämppä on ostettu lainalla, jota ei ole vielä maksettu. Siis silloin kun et itse saa sitä samaa lainaa. Pankin päätös valitsee sen, kuka sen kämpän saa pitää vaikka maksajana on pääasiassa toinen. Niin se vaan toimii, asumistukijärjestelmän takia vuokraa voi nostaa, kunhan muutkin tekevät saman ja pysyvät siinä alueen keskimääräisen vuokran sapluunassa. Lisäksi niitä voi ostaa näin: "Jos olet ottanut lainan sijoitusasunnon hankkimista varten, voit vähentää korot verotuksessa kokonaan. Kyseessä on silloin tulonhankkimisvelka eli laina, joka kohdistuu veronalaisen tulon hankkimiseen. Tulohankkimistoimintaa on esimerkiksi se, että annat asunnon vuokralle ja saat siitä tuloa." -Vero.fi-

   Lainaa

  34. Kiiltävä kirsikka 7.2.2023 12:27
   Tulos: +33 (75 ääntä)
   Ottamatta kantaa siihen että onko Jukka huono vitsiniekka vai muuten vain tyhmä, vuokranantajat eivät kyllä tarjoa mitään hyödyllistä yhteiskunnalle. Minunkin mielestäni asuntolainan maksattaminen niillä, joilla ei ole varaa tai mahdollisuutta saada asuntolainaa (luottotiedot menneet yms.) on väärin. Ymmärrän, että talous toimii niin että rahalla voi ostaa useamman talon kuin mitä itse tarvitsee, mutta voin silti olla pitämättä siitä että ihmiset tekevät näin. Minun hurjan radikaaliin maailmankuvaani kuuluu, että kenenkään ei tulisi olla nälkäinen tai koditon kun ovat kerran tahdotta tähän maailmaan syntyneet. Hyvin harkittuja ratkaisuja minulla ei kuitenkaan tähän ole, mutta eipä taida olla niilläkään jotka sanovat "no se nyt vaan on näin" kun riistovuokrat ovat suhteellisen tuore keksintö.

   Lainaa

  35. Luonteva joutsen 7.2.2023 13:04
   Tulos: -25 (35 ääntä)
   Kimakka paprika: Olis kyllä kohtuullista, että vuokralla asuttaisiin vaikka puolikkaalla hoitovastikkeella. Lisäksi asunnon omistus laitettas lainan maksun päättymisen jälkeen puoliksi vuokralaisen ja sen ökyporvarivuokranantajan välillä. Niin!
   Ökyporvari, onko sen vastakohta sitten ökyvassari?

   Lainaa

  36. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Tornipöllö: Kätevää. Täytyy pistää korvan taakse, että jos koskaan kusen luottotietoni, voin vaan sanoa vuokranantajille yms. että "luottamus tulee luoda muulla tavalla" ja homma on sillä selvä.
   Ja lisätä perään todella epäilyttävän silmänisku-hymiön.

   Lainaa

  37. Lässy hyönteinen 7.2.2023 13:29
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   Takerruin Ilkan kommenttiin siitä, kuinka lähes jokainen joka on asunut vuokralla yli 10 vuotta, on maksanut vuokraa asunnon ostohintaa enemmän. Nykyisen osoitteeni asuntojen keskimääräinen myyntihinta on 5897 € per neliö. Eli asunnon hinta-arvio tässä 80 m2 asunnossani olisi 471760 €. Seinänaapureiden asunto myytiin vuosi sitten noin 460000 € hintaan. Itse maksan vuokraa 1450 € kuukaudessa. Voisin siis hieman alle 28 vuoden vuokrilla ostaa tämän hintaisen asunnon itselleni. No onhan se 28 vuottakin toki yli 10 vuotta... Olen ollut myös itse asunnon omistaja ja silloinkin asunto maksoi noin 200k, vaikka kyseessä oli 70-luvulla rakennettu asunto, joka vaati pintaremonttia ja keittiön uusimisen meidän sinne muuttaessamme. Asunnon ehdin myydä juuri ennen, kun putkisaneerauksen ja muiden hinnakkaiden remonttien suunnittelu alkoi. Realistinen vuokra ko. asunnolle tuohon aikaan olisi ollut tuhannen euron luokkaa kuukaudessa, jolloin siinäkin olisi pitänyt asua yli 17 vuotta, jotta vuokria olisi maksettu suunnilleen asunnon ostohinnan verran. Nykyinen asunto sentään on alle 10 vuotta vanha, joten suurempia remontteja ei toivottavasti ole lähitulevaisuudessa edessä. Tällaista tämä on täällä Helsingissä, vuokrat voi tuntua kalliilta, mutta kalliita ne on myös omistusasunnot. Ja emme asu edes Helsingin keskustassa, mutta alle 15 minuutin metromatkan päässä keskustasta kuitenkin.

   Lainaa

  38. Tulos: +48 (56 ääntä)
   Lehtevä makkara: Näin vuokranantajana toivoisin kovasti, että nämä vuokra-asunnoista ja niillä "rikastumisesta" vinkuvat joutuisivat asumaan lehtiroskiksissa. Aina voi mennä pankkiin hakemaan asuntolainaa ja ostamaan asunnon. Sen voi laittaa sitten itse vuokralle ja rikastua.
   Paitsi kun että aina ei oikeasti voi mennä hakemaan asuntolainaa tai ainakaan saada sitä, siksi moni asuu tahtomattaan vuokralla. Olisihan se kiva, jos kaikilla olisi yhtäläiset mahdollisuudet maksaa sitä asuntolainaa pankille vuokran muodossa, mutta kun ei ole.
   Terveisin en ole koskaan saanut mitään muuta kuin määrä- tai osa-aikaisia työsopimuksia ja vaikka vuokralla asuminen ei minua haittaakaan, niin se ei silti ole ollut valinta muun kuin siellä tai lehtiroskiksessa asumisen väliltä. :) 

   Lainaa

  39. Tinkimätön leijona 7.2.2023 13:49
   Tulos: +43 (59 ääntä)
   En minä ainakaan saisi miltään pankilta lainaa vaikka panttaisin isovanhempani, tuloni ovat pienet. Mutta luottotietoni ovat aina olleet kunnossa ja tällä vuokrasummalla voisin hyvin lyhentää lainaa vuokranantajan lompakon lihavoittamisen sijaan. Tämä on nimenomaan tulonsiirtoa suurituloisille, mutta minkäs teet kun yhteiskunta on rakennettu näin ja vuokria kehdataan vaan korottaa. Asuntolainan vaatimukset on ihan absurdit, jopa hyvätuloiset ystäväni rikkaista perheistä ovat saaneet kieltävän päätöksen alle kolmekymppisinä asuntolainaa hakiessaan. Kyllähän koko systeemi on aika mätä.

   Lainaa

  40. Ymmärretty kenguru 7.2.2023 14:02
   Tulos: +54 (68 ääntä)
   Mua ainakin vituttaa se, että toisten ihmisten asuntolainojen lyhentäminen täysin tauotta kymmenen vuoden ajan ei riitä pankille perusteeksi omaan asuntolainaan. Yhden ihmisen tuloilla kestää ihan kohtuuttoman kauan saada säästetyksi käsiraha, kun puolet palkasta menee joka kuukausi vuokraan ja syödäkin pitää. Vuokralla asumisessa on etunsakin, mutta kyllä tämä vähän epäoikeudenmukaiselta tuntuu, että kelpaan kyllä lyhentämään muiden lainoja, mutta en omaani.

   Lainaa

  41. It's a deal 7.2.2023 14:12
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Pitää muistaa, että tällä järjestelmällä "ulkoistetaan asumispalveluita" kun tuetaan yksityisen sektorin rakentamista ja vuokraustoimintaa. Julkisen sektorin asuntorakentaminen pyritään pitämään alhaalla ja se yhtiöitetään, jotta omistajalla ei ole moraalisia vastuita. Eräs suomalainen kunta myi omistamansa asunnot omistamalleen yhtiölle. Yhtiö otti hankintaa varten jättilainan, jonka hoitokustannukset siirrettiin vuokriin. Näin saatiin halpoihin asuntoihin jopa 40 % vuokrankorotus, jolla päästiin persaukisista eroon. Tai sitten heidän tukiaan nostettiin, mikä tietää lisätuloja, win-win. Valtio ilahtuu päästessään verottamaan maksamiaan tukia, Talouselämä-lehti arvioi jo 2020 valtion maksavan kolmanneksen kaikista Suomen vuokrista.

   Lainaa

  42. Tuulenpitävä karhu 7.2.2023 14:13
   Tulos: +53 (61 ääntä)
   Lehtevä makkara: Näin vuokranantajana toivoisin kovasti, että nämä vuokra-asunnoista ja niillä "rikastumisesta" vinkuvat joutuisivat asumaan lehtiroskiksissa. Aina voi mennä pankkiin hakemaan asuntolainaa ja ostamaan asunnon. Sen voi laittaa sitten itse vuokralle ja rikastua.
   No ei sitä kyllä kuka tahansa voi mennä pankkiin ja hakea asuntolainaa asuntoon. Luulisi ihan jokaisen aikuisen ihmisen tietävän tämän, mutta ilmeisesti joillakuilla on varaa olla omien etuoikeuksiensa sokaisemia. Asuntolainaan vaaditaan ne säännölliset ja vielä kohtuulliset tulot, mitä todellakaan kaikilla ei ole. Itse todellakin marssisin pankkiin hakemaan asuntolainaa jos se olisi mahdollista, mutta esim. omassa elämäntilanteessani sitä mahdollisuutta ei ole olemassa.

   Lainaa

  43. Tulos: +24 (34 ääntä)
   Raitis sakaali: Asuntosijoittajat vois mennä vaikkapa töihin.
   Aika moni asuntosijoittaja on jo töissä.

   Lainaa

  44. Hiomaton oliivi 7.2.2023 15:51
   Tulos: +20 (32 ääntä)
   No siis, niin. Onhan tuossa se "vääryys" että joku ostaa kymmenen asuntoa ympäri kaupunkia sijaitsevista taloista ja laittaa ne vuokralle normaalia isompaan hintaan. Ei tietenkään jos yksi ihminen koko kaupungissa tekisi näin, mutta kun niitä on useampia. Saadaan helposti nostettua vuokratasoa koko kaupungin alueella, vaikkei siihen olisi mitään sen isompaa syytä. Yksiöstä saattaa joutua pulittamaan lähemmäksi tonnin kuussa vaikkei vastike olisi paria satasta enempää ja vuokralainen vielä pistetään maksamaan vedet ja sähköt (jälkimmäinen ihan ymmärrettävää) asuntoonsa. Mielestäni ihan silkkaa ahneutta. Se että tällainen tulee yllätyksenä jollekin aikuiselle on sinänsä aika erikoista ja "moka"-ainesta.

   Lainaa

  45. Haalea vesinokkaeläin 7.2.2023 16:13
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Tinkimätön leijona: En minä ainakaan saisi miltään pankilta lainaa vaikka panttaisin isovanhempani, tuloni ovat pienet. Mutta luottotietoni ovat aina olleet kunnossa ja tällä vuokrasummalla voisin hyvin lyhentää lainaa vuokranantajan lompakon lihavoittamisen sijaan. Tämä on nimenomaan tulonsiirtoa [...]
   Se, mitä voit tehdä, on juurikin puhua asiasta ja vaikuttaa yhteiskuntaan. Nyt on vaalikevät, erityisen otollista aikaa itse kulkekin vaikuttaa siis.

   Lainaa

  46. Jaettu kotka 7.2.2023 16:25
   Tulos: +29 (39 ääntä)
   Tuulenpitävä karhu: No ei sitä kyllä kuka tahansa voi mennä pankkiin ja hakea asuntolainaa asuntoon. Luulisi ihan jokaisen aikuisen ihmisen tietävän tämän, mutta ilmeisesti joillakuilla on varaa olla omien etuoikeuksiensa sokaisemia. Asuntolainaan vaaditaan ne säännölliset ja vielä kohtuulliset tulot, mitä [...]
   Lisäksi pitää olla vakuuksia tai omaa pääomaa. Henkilötakauksia ei ole hyväksytty enää vuosiin. Varsinkin nuorilla vie aikaa ennen kuin saa pääoman kasaan. Nää joille pappa säästää lapsilisät, maksaa kaiken, eikä mitään tartte ikinä tehdä eivät sitä oikein tajua.

   Lainaa

  47. Epäkelpo hamsteri 7.2.2023 16:37
   Tulos: -21 (49 ääntä)
   Mun vuositulot oli noin 24 000e ja miehen vuositulot 35 000e kun haettiin asuntolainaa. Oltais saatu reilu 300 000e laina meidän tuloilla ja 15 000e käsirahalla (ensiasunto). Toki yksin en olis saanut kun max 100 000e varmaan, mutta kyllä silläkin jo jostain lähiöstä asunnon ostaa (Tampereella). Ei se lainan saaminen nyt mitään mahdotonta ole.

   Lainaa

  48. Tulos: +19 (29 ääntä)
   Jaettu kotka: Lisäksi pitää olla vakuuksia tai omaa pääomaa. Henkilötakauksia ei ole hyväksytty enää vuosiin. Varsinkin nuorilla vie aikaa ennen kuin saa pääoman kasaan. Nää joille pappa säästää lapsilisät, maksaa kaiken, eikä mitään tartte ikinä tehdä eivät sitä oikein tajua.
     Tajuammepas. Itse maksoin omistusasuntoni käsirahan ennakkoperinnöllä, ja äänestän silti sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolueita, siis niitä, joiden mielestä kaikilla pitää olla koti, myös heillä joilla ei ole ennakkoperintöä. Eivät kaikki ihmiset ole pelkästään omavoitonpyyteisiä, vaikka monen on mahdotonta muuta uskoa :7

   Lainaa

  49. Tulos: +15 (25 ääntä)
   Mulla on asunto jota vuokraan ja maksan siitä lainaa sekä vastiketta, ja toivon ettei tarvitse hirveästi mitään korjata usein tai ostaa koneita, koska ei tässä rikastu, päinvastoin. Melkoinen vero on myös noista tuloista. Jossain pk seudulla jos on jo maksanut lainansa niin jotain jääkin mutta iso riski se on silti kun vuokralaiset voi olla mitä on.

   Lainaa

  50. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Käänsin Jennan ilmoituksen realityfiltterin läpi: - Persaukinen luottotiedoton työtön taivaanrannan maalari haluaa vuokrata mummonmökin ydinkeskustasta neljänneksellä käyvästä hinnasta. Maksan kyllä vesimaksun mutta vuokranantaja maksaa sähkölaskun, ostaa minulle pesukoneen ja kalustaa huoneiston valmiiksi. Johan on vuosisadan diili, mahtoikohan Jenna parka hukkua innokkaiden vuokraisäntien yhteydenottoihin vai olikohan tässä joku "vuokraisäntä sugar daddy piipahtaa keskiviikkoisin perimässä lopun vuokrasta luonnossa" -tyylinen järjestely hakusessa koska ei kai kukaan voi noin kujalla olla?

   Lainaa

  51. Suonensisäinen lokki 7.2.2023 17:50
   Tulos: -12 (34 ääntä)
   Näsäviisas kauris: Jukan mieli = puhallettu. Oikeasti muistan kun tajusin tuon saman asian, ja tuli yhtä lailla huijattu olo! Yhä vituttaa asua vuokralla ja etenkin vituttaa se, että asuntosijottajat saa kämppiensä vuokratulot usein Kelan tuista. Näin valtio siirtää rahaa jo valmiiksi hyvätuloisille, kun taas [...]
   Tässä se syy miksi asumistuki pitäisi romuttaa ja luoda uudestaan..ihan käsittämätöntä että Kela maksaa 35% vuokrista.
   Mutta valtava ulinahan siitä alkaa ja valittajana ei ole asunnnon omistajat vaan ne sossuntuilla elävät

   Lainaa

  52. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Onhan nää trolleja, joohan!!!

   Lainaa

  53. Saletti raadonsyöjä 7.2.2023 19:55
   Tulos: +30 (40 ääntä)
   Jamppa: Mulla on asunto jota vuokraan ja maksan siitä lainaa sekä vastiketta, ja toivon ettei tarvitse hirveästi mitään korjata usein tai ostaa koneita, koska ei tässä rikastu, päinvastoin. Melkoinen vero on myös noista tuloista. Jossain pk seudulla jos on jo maksanut lainansa niin jotain jääkin [...]
   No hyvänen aika! Jos tuolla vuokraustoiminnalla vai köyhdyt jatkuvasti, niin laita nyt ihmeessä äkkiä myyntiin se asunto. Eihän tuossa ole mitään järkeä, jos et nimenomaan halua harrastaa asunnonvuokrausta.

   Lainaa

  54. Vehmas kotieläin 7.2.2023 22:23
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Kyllähän se tuntuu vähän epäreilulta, että Suomi tavallaan kahtiajakautuu näissä asioissa: on onnekkaampia, joihin itsekin kuulun, joilla on säännölliset tulot, samoin kuin puolisolla (ei mitenkään selvää tänä päivänä), joten lainan saanti kävi helposti. Ja jos tulot eivät olisi riittäneet, omat vanhemmat sen verran toimeen tulevia, että olisivat voineet tarjota pankille puuttuvat vakuudet. Omassa tapauksessani hyväosaisuus siis periytyy vahvasti, kun nyt saan maksaa omaa asuntoa pois. Toisaalta eräs ystävä harmittelee, kun vakityöstä huolimatta ei saa asuntolainaa. Vakuus olisi tarvittu, ja hänellä vanhemmat varattomia. Vanhempien huono-osaisuus periytyy siis konkreettisesti seuraavalle sukupolvelle. Minusta hyvä esimerkki siitä, että vaikka kuinka sanotaan, että Suomessa kaikilla on samat mahdollisuudet, niin ei se ihan puhtaasti niinkään ole...

   Lainaa

  55. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Mulla meni uskomattoman kauan päästä ensimmäisestä kommentista eteenpäin kun luulin hänen sijoittaneen johonkin asuntoon jossa asuu vuokralaisia ja joku on jostain syystä saanut lainan ja ostanut sen pois hänen tietämättään tai jotain. Oli jotenkin niin absurdi ajatus että se tulee jollekin yllätyksenä että joku vuokraa omaisuuttaan tavoitellakseen sillä taloudellista hyötyä eikä tukeakseen jonkun randomin halpaa asumista.

   Lainaa

  56. Kirpeä Ahven 7.2.2023 23:26
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   It's a deal: Onhan se vittumainen ajatus, että se kämppä on ostettu lainalla, jota ei ole vielä maksettu. Siis silloin kun et itse saa sitä samaa lainaa. Pankin päätös valitsee sen, kuka sen kämpän saa pitää vaikka maksajana on pääasiassa toinen. Niin se vaan toimii, asumistukijärjestelmän takia vuokraa [...]
   Ei se ole vaikeaa ymmärtää: Pankki myöntää sen lainan, joten riski luottotappiosta on pankilla. Siksi kelle tahansa ei myönnetä asuntolainaa. Vuokraa maksaessa riski tappiosta on vuokranantajalla. Ei pankilla, koska pankki edellä mainitun mukaisesti valikoi, kelle myöntää lainaa. Vuokralaisesta ei yhtä isoa riskiä kuitenkaan koidu. Tuosta riskinotosta vuokranantaja saa korvaukseksi vuokratuoton. Kun kyseessä on tulonhankkiminen, niin tietysti sen kulut voi vähentää verotuksessa, kuten kaikki muutkin tulohankkimiskulut kuka tahansa voi. Oma asuminen ei ole tulonhankkimista, eikä sitä verotuksesta voi se vuokranantajakaan vähentää.

   Lainaa

  57. Pramea hyeena 7.2.2023 23:41
   Tulos: -5 (25 ääntä)
   Samea kettu: Jos tää oli sulle yllätys, mitä sä luulit aiemmin vuokralla asumisen tarkoittavan?!
   Synnyitkö itse kaikki maailman informaatio valmiiksi aivoihin ladattuna?

   Lainaa

  58. Pikku krokotiili 7.2.2023 23:46
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Lehtevä makkara: Näin vuokranantajana toivoisin kovasti, että nämä vuokra-asunnoista ja niillä "rikastumisesta" vinkuvat joutuisivat asumaan lehtiroskiksissa. Aina voi mennä pankkiin hakemaan asuntolainaa ja ostamaan asunnon. Sen voi laittaa sitten itse vuokralle ja rikastua.
   Tämä kommentti sisältää niin paljon skeidaa että tästä voisi tehdä ”etsi argumentaatiovirheet ja valheelliset väittämät”-tehtävän.

   Lainaa

  59. Takuuvarma pingviini 8.2.2023 0:08
   Tulos: -19 (25 ääntä)
   Näsäviisas kauris: Jukan mieli = puhallettu. Oikeasti muistan kun tajusin tuon saman asian, ja tuli yhtä lailla huijattu olo! Yhä vituttaa asua vuokralla ja etenkin vituttaa se, että asuntosijottajat saa kämppiensä vuokratulot usein Kelan tuista. Näin valtio siirtää rahaa jo valmiiksi hyvätuloisille, kun taas [...]
   Voivoi köyhä kommari, koita vaikka töihin menemistä niin ei sun kelan tuet mene riistokapitalistien tilille.

   Lainaa

  60. Radioton maito 8.2.2023 1:32
   Tulos: -1 (27 ääntä)
   olen hiukan häkeltynyt kuinka paljon täällä näyttäisi olevan kokoomuslaisia.

   Lainaa

  61. Hämy kirjohylje 8.2.2023 8:13
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Kimakka paprika: Olis kyllä kohtuullista, että vuokralla asuttaisiin vaikka puolikkaalla hoitovastikkeella. Lisäksi asunnon omistus laitettas lainan maksun päättymisen jälkeen puoliksi vuokralaisen ja sen ökyporvarivuokranantajan välillä. Niin!
   Miksi sen ökyporvarin pitäisi saada joku osuus siitä asunnosta? Ootko joku riistäjä-lahtari?

   Lainaa

  62. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Saletti raadonsyöjä: No hyvänen aika! Jos tuolla vuokraustoiminnalla vai köyhdyt jatkuvasti, niin laita nyt ihmeessä äkkiä myyntiin se asunto. Eihän tuossa ole mitään järkeä, jos et nimenomaan halua harrastaa asunnonvuokrausta.
   Ei tullut mieleen että nyt korkojen noustessa tuotto saattaa muuttua negatiiviseksi? Maksaahan siinä silti omaa asuntoa pois mutta ei tuolla välttämättä tosiaan rikastumaan pääse.

   Lainaa

  63. Vaikuttava peruna 8.2.2023 10:40
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Hämy kirjohylje: Miksi sen ökyporvarin pitäisi saada joku osuus siitä asunnosta? Ootko joku riistäjä-lahtari?
   Miten ökyporvari eroaa riistäjä-lahtarista? Porvareita molemmat.

   Lainaa

  64. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Jennallahan oli ilmoitus toisellakin Tampereen alueella, siinä hän piti luottotietojen tarkistamista ihmisoikeuksien vastaisena tjsp.

   Lainaa

  65. It's a deal 8.2.2023 13:11
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Ei se ole vaikeaa ymmärtää.
   Ei olekaan. Pointti oli se, että ennen valtio kannusti ihmisiä hankkimaan oman asunnon, mistä aiheutui sellainen juttu kuin perintö lapsille tai eläkerahasto itselle.
   Nyt korkovähennysten poiston jälkeen valtio kannustaa varakkaampia ostamaan asuntoja ja vuokraamaan niitä, näin saadaan enemmän vähävaraisuutta periytymään ja ihmisiä, joiden vuokra ylittää selvästi lainanlyhennyksen korkoineen.
   Pankin riski onkin tosi kova kun se kämppä on heillä panttina ja vuokranantajan riski on ehkä kahden kuukauden vuokra, joka muuten on liiketoimintatappiota, jota valtio kompensoi verotuksessa. Noista riskeistä joku 120000 euroa on ihan kohtuullinen korvaus.
   Mikään tuosta ei koske minua, ostin asuntoni 2008, joten loppusuoralla ollaan. On vain tullut sellainen joitakin ärsyttävä tapa ajatella asioita myös muiden kannalta.

   Lainaa

  66. Nuutunut kivi 8.2.2023 22:06
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Jaettu kotka: Lisäksi pitää olla vakuuksia tai omaa pääomaa. Henkilötakauksia ei ole hyväksytty enää vuosiin. Varsinkin nuorilla vie aikaa ennen kuin saa pääoman kasaan. Nää joille pappa säästää lapsilisät, maksaa kaiken, eikä mitään tartte ikinä tehdä eivät sitä oikein tajua.
   Omapääomaksi, vai mikä se on, kelpaa myös autolaina. Eli haet ensin autolainan ja sen laitat asuntolainaan alkupääomaksi. Ei pankki kysele mihin heidän lainojaan käytät, riittää että maksat ajallaan takaisin. Ja tämän kertoi pankin palveluneuvoja, joka oli moisia tehnyt tai nähnyt.

   Lainaa

  67. Nuutunut kivi 8.2.2023 22:13
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Tinkimätön leijona: En minä ainakaan saisi miltään pankilta lainaa vaikka panttaisin isovanhempani, tuloni ovat pienet. Mutta luottotietoni ovat aina olleet kunnossa ja tällä vuokrasummalla voisin hyvin lyhentää lainaa vuokranantajan lompakon lihavoittamisen sijaan. Tämä on nimenomaan tulonsiirtoa [...]
   "Tulonsiirtoa suurituloisille."
   Eläkkeellä oleva tätini on vissiin riistokapitalisti, kun omistaa muutaman vuokra-asunnon. Sanoo, että noista tulee vähän lisää eläkkeeseen. Paitsi silloin, kun joutuu jotain kämppää kunnostamaan. Saattaa mennä parin vuoden tienistit remonttiin. 

   Lainaa

  68. Ponneton hanki 9.2.2023 9:51
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Mihin sen vuokrasta tulleen rahan olisi Jukan mielestä olisi pitänyt mennä?

   Lainaa

  69. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Ponneton hanki: Mihin sen vuokrasta tulleen rahan olisi Jukan mielestä olisi pitänyt mennä?
   Ja miten se kuuluu Jukalle alun perinkään?

   Lainaa

  70. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Näsäviisas kauris: Jukan mieli = puhallettu. Oikeasti muistan kun tajusin tuon saman asian, ja tuli yhtä lailla huijattu olo! Yhä vituttaa asua vuokralla ja etenkin vituttaa se, että asuntosijottajat saa kämppiensä vuokratulot usein Kelan tuista. Näin valtio siirtää rahaa jo valmiiksi hyvätuloisille, kun taas [...]
   Syy miksi ihmiset asuvat vuokralla on haluttomuus asua yhdessä paikkaa liian pitkään. Tai sitten haluavat asua pk seudulla. Itse ostin asunnon heti kun halusin asettua aloilleni ja löytyi sopiva asunto. Mielestäni vapaus jonka asunnottomuus antaa on iso plussa, kun voi liikkua paremmin töiden perässä. Itse ostin oman asuntoni 24 vuotiaana kun kuitenkin melkein neljä vuotta ollut työelämässä.
   Kaksi ammatti tutkintoa suorittanut ja kerkesin sen 30 000€ sijoituksiin laittaa ennen kuin asunnon osto kiinnosti. Ja sijoituksista en rahaa asunnon ostoon ottanut.  2200€ palkka joka luokitellaan työn haastavuuteen melko matalaksi palkaksi. Asunto maksoi vain 50 000€ asp lainalla ja kerkeshän tota asua vuokralla sen 5 vuotta kuitenkin. Asumis menot tällä hetkellä alle 400€ josta suurin osa on yhtiövastiketta. Ihmiset jostain syystä käyttää rahat tyhmästi. Tai priorisoivat eri asioita.
   Tyydyn itse hyvin minimalistiseen elämään ja koen kiinnostusta oppimaan uutta. Ja satun omistamaan ison verkoston joiden kautta saan apua eri asioissa. Ja osaan pitää puoliani, terveisin yksityisessä päiväkodissa työskennellyt työhaastattelussa yksityisen alan tessin palkkaan 100€ palkan korotus jos haluavat että tuun niille töihin. Kun soittivat että tahtovat meikät töihin pyysin 100€ lisää palkkaa. Kivahan sitä on työskennellä kun palkka on parempi kuin työkavereilla.
   Ja nää vuokra asunnoilla "rikastuvat" niin sanotaan näin suoraan että itsekkin miettinyt jos pian ostaisi sijoitus asunnon johon muuttaisi itse kun tarvii isompaa kämppää. Mutta vuokra asuntojen tulot ovat pienemmät kuin mitä sijoittamalla tekee, toki vuokra asunnon tuotot on hyvin solideja ja riskit pienemmät. Sekä vuokra asuntoihin liittyy enemmän työtä.
   Itselläni harmittaa kun 12v skidinä luin sijoittamisesta ja aloin tavoitella FIREä eli aikaista eläkettä, niin vanhempani eivät avanneet sijoitus tilejä minulle. 18v kun täytin eka asia jonka tein oli avasin sijoitus tilin ja asunnon vuokraamisen jälkeen heitin muutamat eurot joita en tarvinnut sijoituksiin. Vanhemmista toinen alkoi sijoittamaan kun 5 vuotta puhuin järkeä.

   Lainaa

  71. Vastuuton hämähäkki 9.2.2023 14:53
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Jenna varmaan löytää kämpän TOSI nopeesti.

   Lainaa

  72. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Napael: Tajusin juuri, että kun maksan kaupassa ostoksiani, niin maksan samalla myös kiinteistön vuokraa ja kauppias saattaa jäädä jopa voitolle! Huutava vääryys, en ole suostunut maksamaan muiden vuokraa ja kuluja!
   Toisin kun kaupassa, asunnon vuokraus ei ole aktiivista työtä, se ei työllistä ketään, se ei vaadi minkäänlaisia materiaalikuluja tai tuota mitään.  Yksinkertaisimmillaan laina on kaikki mitä tarviit, jos tarviit. Vuokrasopparin teon jälkeen voit loisia ja pureskella kynsiäs vaikka 10vuotta siihen asti et kela on maksanut sun asuntos, pidättää maksusitoumuksen/takuuvuoran ja uusia niillä asunnon vuosiin uusimattomat pinnat voittoisaa myyntiä varten.

   Lainaa

  73. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Te kaikki valittajat, ei muuta kuin lainan ottoon ja asuntoja ostamaan. Nyt on tietysti vähä huono hetki ostaa, mutta hyvää aikaa säästää käsirahaa varten. Onhan siinä aina riski huonolle sijoitukselle, vuokralaiselle tai muulle. Siitähän sille asunnon omistajalle maksetaan. Itseäni [...]
   Ei, kyllä sille vuokranantajalle maksetaan ihan vain oikeudesta asua asunnossa.
   Mikään olemassa oleva ei tarvitse vuokranantajaa yhtään mihinkään. Talo on talo ja asukas on asukas vielä vuokranantajan poistuessakin, mutta vuokranantajaa ei ole ilman vuokralaista. 

   Lainaa

  74. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Nuutunut kivi: "Tulonsiirtoa suurituloisille." Eläkkeellä oleva tätini on vissiin riistokapitalisti, kun omistaa muutaman vuokra-asunnon. Sanoo, että noista tulee vähän lisää eläkkeeseen. Paitsi silloin, kun joutuu jotain kämppää kunnostamaan. Saattaa mennä parin vuoden tienistit remonttiin. 
   Tyhmä sun tätis ainakin on, jos kerta "pieni eläkelisä" hupenee hulppeisiin remontteihin 😅 Kun jättäis asunnot vuokraamatta ja myis vaikka ni olis säästänyt jo parin vuoden tienestit tekemättä mitään.

   Lainaa

  75. Nuutunut kivi 9.2.2023 20:18
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Lari S.: Tyhmä sun tätis ainakin on, jos kerta "pieni eläkelisä" hupenee hulppeisiin remontteihin 😅 Kun jättäis asunnot vuokraamatta ja myis vaikka ni olis säästänyt jo parin vuoden tienestit tekemättä mitään.
   Hyvin sä vedät. Jokatoinen kommentti täyttä paskaa, jokatoinen ok. Vielä yksi niin oot tasoissa noissa.

   Lainaa

  76. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Sissi: Toisin kun kaupassa, asunnon vuokraus ei ole aktiivista työtä, se ei työllistä ketään, se ei vaadi minkäänlaisia materiaalikuluja tai tuota mitään.  Yksinkertaisimmillaan laina on kaikki mitä tarviit, jos tarviit. Vuokrasopparin teon jälkeen voit loisia ja pureskella kynsiäs vaikka 10vuotta [...]
   Kyllä vuoraus vähän vaatii työskentelyä. Samalla tavalla kuin yrittaten omistajatkin vosivat yrityksen alku taivalten jälkeen palkata ihmisiä pyörittämään sitä ja pureskella kynsiä vaikka 10 vuotta. Tähän on kuitenkin jokaisella todella yksinkertaiset mahdollisuudet jos vuoden jaksaa käydä päivä töissä ja säästää siitä tarpeeksi.
   Hyvä puoli että valtaosa ihmisistä on todella tyhmää porukkaa ja keskittyy itkemään asioista sen sijaan että tekisivät itse asioille jotain. Pysyy helpot tienestit niille jotka rahaa tahtoo. Ja ne jotka ei niin voi sit itkeä kuinka väärin maailma heitä kohtelee. 

   Lainaa

  77. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Näsäviisas kauris: Jukan mieli = puhallettu. Oikeasti muistan kun tajusin tuon saman asian, ja tuli yhtä lailla huijattu olo! Yhä vituttaa asua vuokralla ja etenkin vituttaa se, että asuntosijottajat saa kämppiensä vuokratulot usein Kelan tuista. Näin valtio siirtää rahaa jo valmiiksi hyvätuloisille, kun taas [...]
   Ei asunnon omistaja ole automaattisesti hyvätuloinen. Hän voi olla myös työtön, kahden asunnon loukussa oleva, asunnon vuokran kattaessa vain murto-osan kuluista ja muuttotappiokunnassa, jossa täysin pysähtyneet asuntomarkkinat. 
   Meitä on monia. 
   Voidaan kyllä vaihtaa osia, jos kadehdi meitä. 

   Lainaa

  78. Aistikas manaatti 12.2.2023 9:13
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Jatkuvasti törmää väitteeseen että vuokralla olisi halvempaa asua kuin omassa

   Lainaa

  79. Palkitseva oliivi 17.2.2023 22:55
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jos et saa itse asuntolainaa, muuta yhteen jonkun siedettävän mutta varakkaan kaverin kanssa. 5 vuoden avoliiton jälkeen puolet kämpästä on sun ja voit etsiä uuden. 10 vuodessa olet tienannut kokonaisen omistusasunnon.

   Lainaa

  80. Lattiaton orja 20.2.2023 6:04
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Siis onhan kapitalismi täyttä paskaa, kun sen ääneen sanoo. Me kaikki vielä kuollaan sukupuuttoon tän hienon "keksinnön" ansiosta

   Lainaa

  81. Sosiopaattinen Sosiologi 15.5.2024 8:53
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Karl Marxin Pääoma -trilogiaa lukiessa saattaisi Jukalta räjähtää pää

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asunto, huijaus, korot, kriteerit, laina, luottotiedot, maksaa, pankki, vaatimukset, vuokra