Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kiinan ihmeet, osa 38

Suuret lasit ovat taas muodissa, joten...
Kiinan ihmeet, osa 38

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 54 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Korpulentti taikuri 2.2.2023 0:12
   Tulos: +854 (898 ääntä)
   Pitääkö tuota Kiinan paskaa tilata?

   Lainaa

  2. Timmi makkara 2.2.2023 0:38
   Tulos: +165 (185 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Pitääkö tuota Kiinan paskaa tilata?
   Näemmä :(

   Lainaa

  3. Tynkä hilleri 2.2.2023 0:39
   Tulos: +214 (226 ääntä)
   No arskat ei ainakaan ollu miniatyyrikokoa niinkuin yleensä. Itse asiassa aika tyylikkäät.

   Lainaa

  4. Tavallinen ilonpilaaja 2.2.2023 0:42
   Tulos: -73 (197 ääntä)
   Saiskohan noita kaulakoruja tekstillä "Narcissistic", "Borderline personality disorder" jne. Tai ihan vaan suomeksi "M*lkku"?

   Lainaa

  5. Tornipöllö 2.2.2023 0:59
   Tulos: +354 (362 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Pitääkö tuota Kiinan paskaa tilata?
   Ja vielä noista myynti-ilmoituksista, joissa myydään just jotain erittäin laadukasta ja runsaasti pieniä yksityiskohtia sisältävää asustetta/koriste-esinettä/mitä lieneekään parilla kympillä, jos silläkään. Valoja tauluun saatana, vaikka ei kävisikään kuin Juhalle ja sieltä tulisi luvattu tuote kokonaisuudessaan, niin laatu on kyllä kaukana siitä mainoskuvasta, joka on satavarmasti pöllitty suoraan jonkun ökydesignputiikin kuvastosta.

   Lainaa

  6. Tukeva tonttu 2.2.2023 1:04
   Tulos: +364 (370 ääntä)
   Niin Juha on kyllä tullut huijatuksi, mutta miten voi edes kuvitella, että tuollaisen asun voi saada 16 eurolla?!

   Lainaa

  7. Lehtevä makkara 2.2.2023 2:34
   Tulos: +17 (69 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Pitääkö tuota Kiinan paskaa tilata?
   Onneksi pitää vielä erikseen tilata. Eivät sentään lähetä tilaamatta.

   Lainaa

  8. Mikrofoniton delfiini 2.2.2023 6:19
   Tulos: -216 (288 ääntä)
   Lehtevä makkara: Onneksi pitää vielä erikseen tilata. Eivät sentään lähetä tilaamatta.
   Kyllä sitä samaa krääsää on lähikaupat täynnä. Typerykset vaan pitää itseään valistuneina kun ostavat saman tuotteen kalliimmalla lähikaupasta. Ja ei, sitä tuotetta ei ole tarkastettu eikä sen tuontia ole valvottu sen enempää kuin noidenkaan.

   Lainaa

  9. Muoviton hyeena 2.2.2023 7:40
   Tulos: +213 (231 ääntä)
   Mikrofoniton delfiini: Kyllä sitä samaa krääsää on lähikaupat täynnä. Typerykset vaan pitää itseään valistuneina kun ostavat saman tuotteen kalliimmalla lähikaupasta. Ja ei, sitä tuotetta ei ole tarkastettu eikä sen tuontia ole valvottu sen enempää kuin noidenkaan.
   Sen tuotteen tuontia on nimenomaan valvottu edes jotenkin.

   Lainaa

  10. Mahtava vesinokkaeläin 2.2.2023 8:14
   Tulos: +126 (126 ääntä)
   Tavallinen ilonpilaaja: Saiskohan noita kaulakoruja tekstillä "Narcissistic", "Borderline personality disorder" jne. Tai ihan vaan suomeksi "M*lkku"?
   No saahan noita kaikenlaisia kaiverrettavia koruja ihan millä tahansa haluamallaan tekstillä varmasti suurimmasta osasta korukaupoista. Sieltä vaan tilaamaan, jos kerran sellaisen itsellesi haluat.

   Lainaa

  11. Mieto riepu 2.2.2023 8:17
   Tulos: +203 (215 ääntä)
   Mikrofoniton delfiini: Kyllä sitä samaa krääsää on lähikaupat täynnä. Typerykset vaan pitää itseään valistuneina kun ostavat saman tuotteen kalliimmalla lähikaupasta. Ja ei, sitä tuotetta ei ole tarkastettu eikä sen tuontia ole valvottu sen enempää kuin noidenkaan.
   Mä oon niin monesti tätä argumenttia kuullut, mutta en oo vielä koskaan missään nähnyt mitään minikokoisia mattoja, pöytiä, omituisia aurinkolaseja tai muuta vastaavaa nähnyt, mitä näissä mokissa on. Käyn varmaan väärissä kaupoissa. En kyllä tiedä, miksi niitä ostaisi kukaan muutenkaan.

   Lainaa

  12. Lannoitettu monni 2.2.2023 8:19
   Tulos: -84 (140 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Pitääkö tuota Kiinan paskaa tilata?
   Kyllä se monesti kannattaa. On niitä muitakin paikkoja kuin wish. Itse 10v tilaillut kiinasta ja aina saanut mitä tilannut. Itseä saa syyttää jos tilaa mitä sattuu.

   Lainaa

  13. Harjaton ahma 2.2.2023 8:49
   Tulos: -18 (62 ääntä)
   Mikrofoniton delfiini: Kyllä sitä samaa krääsää on lähikaupat täynnä. Typerykset vaan pitää itseään valistuneina kun ostavat saman tuotteen kalliimmalla lähikaupasta. Ja ei, sitä tuotetta ei ole tarkastettu eikä sen tuontia ole valvottu sen enempää kuin noidenkaan.
   Sinähän et tunnu tietävän mistään mitään. Älä huoli, kyllä se elämä vielä opettaa.

   Lainaa

  14. Jalaton greippi 2.2.2023 8:54
   Tulos: +38 (60 ääntä)
   Harjaton ahma: Sinähän et tunnu tietävän mistään mitään. Älä huoli, kyllä se elämä vielä opettaa.
   Oliko tää sinun omasta mielestäsi hyvin perusteltu kommentti keskusteluun? Pieni spoileri: Ei se ollut.

   Lainaa

  15. Tulos: -20 (42 ääntä)
   Tynkä hilleri: No arskat ei ainakaan ollu miniatyyrikokoa niinkuin yleensä. Itse asiassa aika tyylikkäät.
   Olisko toi kuitenkin visiiri prätkäkypärään..

   Lainaa

  16. Tulos: +80 (100 ääntä)
   Mitä opimme tästä? Älä osta Wishistä tai muultakaan kiinakrääsäsivustolta yhtään mitään.

   Lainaa

  17. Sanaton päärynä 2.2.2023 9:26
   Tulos: +155 (163 ääntä)
   Mieto riepu: Mä oon niin monesti tätä argumenttia kuullut, mutta en oo vielä koskaan missään nähnyt mitään minikokoisia mattoja, pöytiä, omituisia aurinkolaseja tai muuta vastaavaa nähnyt, mitä näissä mokissa on. Käyn varmaan väärissä kaupoissa. En kyllä tiedä, miksi niitä ostaisi kukaan muutenkaan.
   En myöskään oo koskaan kuullut, että kukaan olisi asiallisesta liikkeestä kosmetiikkaa ostaessaan saanut mm. lyijyä, pikaliimaa tai ulosteita kuten Wishistä tmv. tilanneille on käynyt. Ihan oikeesti ei kannata ostaa epämääräisistä lähteistä mitään, mikä menee suoraan ihokosketulseen, verkkovirtaan tai nautitaan sisäisesti. Toki niiden minipöytien eettisyyttä noin muuten voidaan pohtia, mutta ostajan terveys ei sentään yleensä ole vaarassa.

   Lainaa

  18. Luodinkestävä lihapiirakka 2.2.2023 9:28
   Tulos: +116 (122 ääntä)
   Mikrofoniton delfiini: Kyllä sitä samaa krääsää on lähikaupat täynnä. Typerykset vaan pitää itseään valistuneina kun ostavat saman tuotteen kalliimmalla lähikaupasta. Ja ei, sitä tuotetta ei ole tarkastettu eikä sen tuontia ole valvottu sen enempää kuin noidenkaan.
   Kun ihmetellään, miksi ostat Kiina krääsää, se koskee myös sitä lähikauppaa! Älä siis osta sitä turhaa Kiina krääsää myöskään lähikaupastasi.

   Lainaa

  19. Tulos: +133 (141 ääntä)
   Mikrofoniton delfiini: Kyllä sitä samaa krääsää on lähikaupat täynnä. Typerykset vaan pitää itseään valistuneina kun ostavat saman tuotteen kalliimmalla lähikaupasta. Ja ei, sitä tuotetta ei ole tarkastettu eikä sen tuontia ole valvottu sen enempää kuin noidenkaan.
   Suomessa on sellainen hauska juttu, kuin myyjän virhevastuu, mikä tarkoittaa sitä, että on myyjän vastuulla korjata tuote tai palauttaa rahat, jos se hajoaa nopeammin, kuin on yleisesti odotettavaa. Lisäksi siinä se hauska, että "tää on vaan tällainen halpis" ei mene läpi, jos vaikka 2 € taskulamppu hajoaa viikossa. Siksi suomalaisten kauppojen ei kannata tuoda maahan ihan sitä kaikkein halvinta paskaa, vaan niiden pitää tehdä vähän selvitystyötä, mikä toimii edes välttävästi.

   Lainaa

  20. Tulos: +75 (81 ääntä)
   Mikrofoniton delfiini: Kyllä sitä samaa krääsää on lähikaupat täynnä. Typerykset vaan pitää itseään valistuneina kun ostavat saman tuotteen kalliimmalla lähikaupasta. Ja ei, sitä tuotetta ei ole tarkastettu eikä sen tuontia ole valvottu sen enempää kuin noidenkaan.
   Eihän sitä krääsää siltikään  tartte ostaa, vaikka tultas kotiovelle myymään?

   Lainaa

  21. Väri nää 2.2.2023 11:00
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Tornipöllö: Ja vielä noista myynti-ilmoituksista, joissa myydään just jotain erittäin laadukasta ja runsaasti pieniä yksityiskohtia sisältävää asustetta/koriste-esinettä/mitä lieneekään parilla kympillä, jos silläkään. Valoja tauluun saatana, vaikka ei kävisikään kuin Juhalle ja sieltä tulisi luvattu [...]
   Kopioinnin kohteita löytyy useistakin eri lähteistä.
   Hyvä esimerkki löytyy YouTubesta nimellä:
   Buying a Knockoff of My Own Dress: An Educated Roast (actual fire used for Scientific Purposes)

   Lainaa

  22. Varjoisa muovipussi 2.2.2023 11:10
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Jynx: Mitä opimme tästä? Älä osta Wishistä tai muultakaan kiinakrääsäsivustolta yhtään mitään.
   Joskus on joutunut tilaamaan tuotteita joita ei kertakaikkiaan muualta löydy. Erään työkalu adapterin tilasin kun olin koittanut pari vuotta etsiä kivijalkamyymälöistä ja länsimaisista verkkokaupoista. Sittemmin samasta verkkokaupasta tilannut muitakin tuotteita ja laatu ollut pääosin hyvää. Mitään en kyllä säästä, koska ostokset yleensä pieniä ja postikulut isot.

   Lainaa

  23. Tulos: +65 (69 ääntä)
   Mieto riepu: Mä oon niin monesti tätä argumenttia kuullut, mutta en oo vielä koskaan missään nähnyt mitään minikokoisia mattoja, pöytiä, omituisia aurinkolaseja tai muuta vastaavaa nähnyt, mitä näissä mokissa on. Käyn varmaan väärissä kaupoissa. En kyllä tiedä, miksi niitä ostaisi kukaan muutenkaan.
   En mäkään oo nähny myytävänä esim vaatteita, jotka on aivan eri materiaalia kuin mainoskuvassa. Tai täysin eri tuote kuin mainoskuvassa, kuten nuo bokserit.

   Lainaa

  24. Tulos: +54 (72 ääntä)
   Tavallinen ilonpilaaja: Saiskohan noita kaulakoruja tekstillä "Narcissistic", "Borderline personality disorder" jne. Tai ihan vaan suomeksi "M*lkku"?
   Vaikka ajatteletkin ainoastaan mulkullasi ja sillä sattuu olemaan tarttuvien tautien lisäksi  läjäpäin mielenterveysongelmia, älä silti sekoita mulkkuja ihmisiä ja mielenterveysongelmaisia keskenään.

   Lainaa

  25. Valloittamaton järvisieni 2.2.2023 12:02
   Tulos: +56 (62 ääntä)
   Jos kiinakrääsäsivulla näkee jotain kivaa jonka haluaisi, niin kannattaa aina tehdä käänteinen kuvahaku ja katsoa mistä sen oikean tuotteen kuva on pöllitty ja saisiko sieltä tilattua alkuperäistä kuvaa vastaavan tuotteen. Harmitti hitokseen kun yhden kivan neulemekon alkuperäksi paljastui venäläisen neulelehden ohje, eli sitä alkuperäistä tuotetta ei ollut myynnissä yhtään missään, vaan olisi itse pitänyt tehdä. Mitä jostain jenkkien tilausmokista näin, niin se wishistä tullut vastine ei ollut lähelläkään (joku oli pistänyt ebayhin myyntiin tuon alkuperäisen kuvan ja kuvan myös siitä trikoorievusta joka ostajalle oli lähetetty).

   Lainaa

  26. Tulos: +47 (51 ääntä)
   Noi yksityiskohtaiset asut on vielä yleensä jonkun yksin toimivan käsityöläisen uniikkikappaleita, joten vaikka saisit tasan sen näköisen kuin tilasit, on eettisyys kyseenalaista varastettuja designeja ostaessa.

   Lainaa

  27. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Kuinka hölmö pitää olla, että tilaa tuota roskaa Kiinasta? Enkä puhu pelkästään siihen liittyvistä ympäristöongelmista ja ihmisoikeusrikkomuksista, vaan siitä että se on potentiaalisesti vaarallista, koska mitään sieltä tilattua ei tutkita toisin kuin niitä mitä Suomessa myydään. Laatu on naurettavan huonoa.

   Lainaa

  28. Tulos: -18 (46 ääntä)
   Toj Karin: Vaikka ajatteletkin ainoastaan mulkullasi ja sillä sattuu olemaan tarttuvien tautien lisäksi  läjäpäin mielenterveysongelmia, älä silti sekoita mulkkuja ihmisiä ja mielenterveysongelmaisia keskenään.
     Persoonallisuushäiriöt, kuten rajatilapersoonallisuus tai narsismi, eivät ole mielenterveysongelmia, vaan persoonallisuushäiriöitä. Mielenterveysongelmille yleensä voidaan tehdä jotain, sairaalla on itsekin sairauden tuntu, ja haluaakin, että jotain tehdään -pahimmat psykoosit poislukien. Mutta pahimpiinkin psykooseihin on lääkkeet, eivätkä ne hoidettuna jää ikuisiksi. 
     Se on sitten eri asia, että kaiken maailman kyökkipsykologit määrittelevät persoonallisuushäiriöisiksi kaikki exänsä, pomonsa, ja muutenkin kaikki joiden kanssa eivät tule toimeen. En olisi sellaisesta "diagnoosista" pahemmin huolissani. Mutta jos joku on oikeasti persoonallisuushäiriöinen, hän luultavasti vakaasti uskoo olevansa ok tai parempi, ja että vika (jos vikaa edes on) on kaikissa (tai joissakuissa) muissa. Asialle luultavasti ei ole mitään tehtävissä -voi olla, jos häiriöinen suostuu, mutta eihän hän, ollen aina oikeassa, todellakaan suostu. Ne ovat aika ikäviä ilmiöitä jos sellaisen kanssa joutuu tekemisiin.

   Lainaa

  29. Tulos: +20 (34 ääntä)
   Kivi:   Persoonallisuushäiriöt, kuten rajatilapersoonallisuus tai narsismi, eivät ole mielenterveysongelmia, vaan persoonallisuushäiriöitä. Mielenterveysongelmille yleensä voidaan tehdä jotain, sairaalla on itsekin sairauden tuntu, ja haluaakin, että jotain tehdään -pahimmat psykoosit poislukien. [...]
   Sanoin mielenterveysongelma. En mielialahäiriö. Ensimmäinen sisältää kaiken masennuksesta psykoosiin ja ahdistuksesta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön ja obsessiivis-kompulsiiviseen käytöshäiriöön.  Ensimmäinen noista ei ole lääketieteellinen termi. Jälkimmäinen on ja se löytyy ICD-10 tautiluokituksesta. "Mielenterveysongelma" on puhekielen termi ja tarkoittaa mitä tahansa sairautta, häiriötä tai muuta asiaa joka aiheuttaa ongelmia elämässä ja jonka juurisyyt on jossain aivojen perukoilla.

   Lainaa

  30. Innostunut lohikäärme 2.2.2023 16:53
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Yritin painaa ”tykkää” Jaakon laseille.

   Lainaa

  31. Nuutunut kivi 2.2.2023 17:39
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Kivi:   Persoonallisuushäiriöt, kuten rajatilapersoonallisuus tai narsismi, eivät ole mielenterveysongelmia, vaan persoonallisuushäiriöitä. Mielenterveysongelmille yleensä voidaan tehdä jotain, sairaalla on itsekin sairauden tuntu, ja haluaakin, että jotain tehdään -pahimmat psykoosit poislukien. [...]
   Narsisti ei ehkä tajua omaa sairauttaan, mutta rajatilapersoona, suomeksi epävakaapersoonallisuus, kärsii itse(kin) omasta käyttäytymisestään. On tutkittu, että epävakaanpersoonan dignoosin saaneet hyötyvät hoidosta. Erään tutkimuksen mukaan suurin osa hoitoa saaneista ei viiden vuoden jälkeen enää täytä diagnoosin kriteereitä.

   Lainaa

  32. Väsynyt Pupu 2.2.2023 21:55
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Nuutunut kivi: Narsisti ei ehkä tajua omaa sairauttaan, mutta rajatilapersoona, suomeksi epävakaapersoonallisuus, kärsii itse(kin) omasta käyttäytymisestään. On tutkittu, että epävakaanpersoonan dignoosin saaneet hyötyvät hoidosta. Erään tutkimuksen mukaan suurin osa hoitoa saaneista ei viiden vuoden jälkeen enää täytä diagnoosin kriteereitä.
   Epävakaa täällä hei! Persoonallisuushäiriöt ei myöskään sulje pois mielen sairauksia. Esim. mulla on epävakaa sekä toistuva vaikea masennus, ja se masennus vaikuttaa myös siihen persoonallisuushäiriöön. Jokainen mt-ongelmista kärsivä on erilainen, niin vaikka on diagnoosi, ei se kerro itse ihmisestä mitään(tää nyt enemmän tolle Kiville).
   Kivi osoittaa inhottavia stereotypioita, mitkä ovat erittäin haitallisia. Mä en ole väkivaltainen, pää punasena huutava sekopää, mikä epävakaasta tuntuu tulevan ensimmäisenä ihmisille mieleen. Epävakaa on keskiössä tunnesäätelyn-häiriö, tunteita kun on aika monia ja epävakaa voi vahvistaa niitä kaikkia tai vain osia. Itsellä vaikka viha muuttuu lähes poikkeuksetta itkuksi, innostun helposti ja reagoin hyvään seuraan todella vahvasti nauraen ja heittäytyen, masennuksen aiheuttamat tunteet taas pitää mut sängyssä viikko tolkulla. Ja nämä kaikki tunteet voivat käydä läpi yhden päivän aikana.
   "Mulkku" mä en oo koskaan ollut, exäni kutsui mua sydämmellisimmäksi ihmiseksi mitä on koskaan tavannut, 10-vuotta bestiksenä ollut ystäväni tietää että mä oon aina tavoitettavissa ja mä autan aina kun tarvitsee. Vahvojen tunteitteni ansiosta pystyn samaistumaan helposti muihin, pystyn "tuntemaan" heidän tunteet, olen tunteellisesti erittäin älykäs kun on pitänyt opetella tulkitsemaan omia vahvoja tunteita.
   Suosittelen katsomaan nelosen "nyt jos koskaan" sarjan, ensimmäisessä jaksossa on ihana ystäväni jolla sattuu olemaan samat diagnoosit kuin mulla, hän puhuu paljon juurikin siitä miten vaikeaa on edes hakea apua kun diagnooseista puhutaan tolla tavalla.

   Lainaa

  33. Tyyni ananas 3.2.2023 0:30
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   Laura: En mäkään oo nähny myytävänä esim vaatteita, jotka on aivan eri materiaalia kuin mainoskuvassa. Tai täysin eri tuote kuin mainoskuvassa, kuten nuo bokserit.
   Ei ole mulle sieltä kiinastakaan tuollaista tullut, vaikka satoja tuotteita olen sieltä tilannut. Aluksi tilasin omaa tyhmyyttäni liian pienen paidan. Yksi työkalu oli väärä, mutta sain rahat takaisin, ja sain pitää työkalun. Tarpeellinen toki sekin, mutta ei se jonka tilasin. Liekö sitten tuuria mulla ollut, kun ei kertaakaan mitään sellaista, mitä näissä "kiinan mokisssa" on.

   Lainaa

  34. Arvaamaton kilpikonna 3.2.2023 6:48
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Jynx: Mitä opimme tästä?
   Sen että kannattaa opetella lukemaan ja ymmärtämään lukemansa.

   Lainaa

  35. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Ja kun tietää millaista valvontakoneistoa Kiinan valtio on kansalaistensa harmiksi rakentamassa, ei tarvitse ihmetellä miksi tuollaisista aurinkolaseista tulee vielä hittituote sikäläisillä markkinoilla.

   Lainaa

  36. Mikrofoniton lehmä 3.2.2023 11:59
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Pitääkö tuota Kiinan paskaa tilata?
   Näihin vois oikeesti vaan lätkäistä jo jonkun kunnon turhaa-kiinakamaa-veron ihan jo ilmastonmuutoksen nimissä. Kuinka paljon päästöjä tän roskan kuljetus maksaa, puhumattakaan niiden tuottamisesta ja potentiaalisista ihmisoikeusrikkomuksista joita siellä tehtaissa tapahtuu et saadaan pidettyä hinnat alhaisina?

   Lainaa

  37. Syömätön susi 3.2.2023 23:31
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Mikrofoniton delfiini: Kyllä sitä samaa krääsää on lähikaupat täynnä. Typerykset vaan pitää itseään valistuneina kun ostavat saman tuotteen kalliimmalla lähikaupasta. Ja ei, sitä tuotetta ei ole tarkastettu eikä sen tuontia ole valvottu sen enempää kuin noidenkaan.
   Mutta... Suomalaisilla markkinoilla myytäviä tuotteitahan nimenomaan valvotaan, toisin kun satunnaisia kiinatavaroita joiden käyttö jää täysin ostajan vastuulle. Jopa siltä osin, että onko kyseinen tuote edes laillinen tilausmaassa. Kannattaa myös googlata CE-merkintä, niin voi päästä lähemmäs todellista tilannetta.

   Lainaa

  38. Raitis sakaali 4.2.2023 9:07
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Mikrofoniton delfiini: Kyllä sitä samaa krääsää on lähikaupat täynnä. Typerykset vaan pitää itseään valistuneina kun ostavat saman tuotteen kalliimmalla lähikaupasta. Ja ei, sitä tuotetta ei ole tarkastettu eikä sen tuontia ole valvottu sen enempää kuin noidenkaan.
   Oot ihan oikeessa. Mut en kyllä osta sitä sieltäkään.

   Lainaa

  39. Osaamaton keiju 4.2.2023 11:48
   Tulos: -21 (29 ääntä)
   Syömätön susi: Mutta... Suomalaisilla markkinoilla myytäviä tuotteitahan nimenomaan valvotaan, toisin kun satunnaisia kiinatavaroita joiden käyttö jää täysin ostajan vastuulle. Jopa siltä osin, että onko kyseinen tuote edes laillinen tilausmaassa. Kannattaa myös googlata CE-merkintä, niin voi päästä lähemmäs todellista tilannetta.
   Suomeen tuotava kiinakrääsä "tarkastetaan" Kiinassa samalla tavalla kuin tuo itse tilattu krääsäkin. Jostain erästä joku palikka testataan ja se on siinä. Ja se valvonta... Heh heh. Pätee ehkä arvokkaimmissa tuotteissa ja jossain määrin elektroniikan suhteen, mutta tuota krääsää ei kyllä valvota millään tavalla. Jotenkin suloista miten luottavaisia (=tyhmiä) ihmiset vielä tänäkin päivänä on. CE-merkintä on yhtä luotettava kuin kiinalaisessa tuotteessa oleva valmistajan aitoustodistus.

   Lainaa

  40. Jäähdytetty sotilas 4.2.2023 15:40
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Osaamaton keiju: Suomeen tuotava kiinakrääsä "tarkastetaan" Kiinassa samalla tavalla kuin tuo itse tilattu krääsäkin. Jostain erästä joku palikka testataan ja se on siinä. Ja se valvonta... Heh heh. Pätee ehkä arvokkaimmissa tuotteissa ja jossain määrin elektroniikan suhteen, mutta tuota krääsää ei kyllä [...]
   On tullut insinöörinä perehdyttyä noin merkintöihin, ja niiden väärentäjä tai taustojen tarkastamatta jättäjä olisi firmoineen melkoisessa kusessa. Joten jos se merkintä löytyy vakavasti otettavan yrityksen myymästä tuotteesta, niin lähökohtaisesti sen voi olettaa olevan aito. Noiden merkintöjen taustalla löytyy melkoinen määrä dokumentaatiota.

   Lainaa

  41. Nuutunut kivi 4.2.2023 18:26
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Väsynyt Pupu: Epävakaa täällä hei! Persoonallisuushäiriöt ei myöskään sulje pois mielen sairauksia. Esim. mulla on epävakaa sekä toistuva vaikea masennus, ja se masennus vaikuttaa myös siihen persoonallisuushäiriöön. Jokainen mt-ongelmista kärsivä on erilainen, niin vaikka on diagnoosi, ei se kerro itse [...]
   Kohtalotoveri <3. Mulla kans epävakaa ja toistuva masennus, ei onneksi vaikea. 
   Tunteet on tosi vahvoja, ja tosiaan voi vaihdela äärestä laitaa ja takaisin päivän aikana. Nuorempana oli vielä pahempaa. Ikä ja terapia on onneksi tasoittaneet tilannetta. Tuon mitä sanoit tunneälykkyydestä, allekirjoitan täysin. Kokoajan kuljen tuntosarvet pystyssä ja skannaan ihmisiä ympärillä, ihan tiedostamatta. Se on niin syvällä itsessä ettei sitä aina edes huomaa. 

   Lainaa

  42. Pehmeä jänis 4.2.2023 22:44
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tynkä hilleri: No arskat ei ainakaan ollu miniatyyrikokoa niinkuin yleensä. Itse asiassa aika tyylikkäät.
   Hiitokypärän visiiri

   Lainaa

  43. rottanpää 5.2.2023 1:58
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Mä en käsitä miten ihmiset vieläkin ostaa kiinakaupoista vääriä tuotteita. Siis eikö se nyt ole jo ihan yleisessä tiedossa, että sekä kuvissa että otsikoissa pyritään harhaanjohtamaan kuluttajaa? Eikö me nyt jo olla nähty ihan tarpeeksi monta "mitä tilasin, mitä sain" -kuvaa, että osattaisiin lukea se tuotteen *kuvaus*. Jos siellä ei yksiselitteisesti kerrota tuotteen olevan sellainen kuin mitä etsii, niin silloin se ei ole sitä! Vai eivätkö ihmiset tajua itse mokanneensa vaan luulevat, että tilasivat jotain muuta kuin saivat? Yleensä paketissa on juuri sitä mitä on tilattukin: miniatyyrilipasto, nuken vaate tai pannunaluseksi sopiva matto. Ne mitat kun oli annettuna siellä tuotteen tiedoissa, mutta ostaja päätti ilmeisesti tuotetietojen lukemisen sijaan vain katsella niitä kuvia. Vielä käsittämättömämmäks tän tekee niiden kuvien laatu! Ne on niin usein niin ilmiselvästi ja niin huonosti muokattuja, etten kerta kaikkiaan ymmärrä, miten joku voi kuvitella niistä näkevän, millaista tavaraa on ostamassa. Miksei laadukkaisiin, pysyviin tuotteisiin investoiminen ja niiden oikeaoppinen huoltaminen voisi tulla nopeammin muotiin? Sen sijaan, että kaikki hehkuttaisivat sitä, mitä kaikkea hienoa ja uutta on taas hankittu, ihmiset kokisivatkin iloa siitä, miten hyvin pidettyjä ja siten pitkäikäisiä heidän tavarat olisivat. Valtaosa ei esittelisikään ylpeänä joka talvi uusia kenkiä vaan kohta kymmenen vuotta palvelleita saappaita, jotka juuri kävivät suutarilla saamassa uudet pohjat talvea varten ja joita on joka vuosi huollettu ja säilytetty oikein.

   Lainaa

  44. Gabriel DJ 5.2.2023 13:39
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Jos jotain Kiinassa valmistettua aikoo ostaa, niin halvimmaksi se tulee tilata suoraan Kiinasta. Tuotekuvaus kannattaa lukea huolella. Ihan oma moka on, jos tilaa 20*60mm peilin ja luulee sitä seinäpeiliksi. Ihan niin kuin, jos tilaa prätkän vilkkuja yhden kappaleen.

   Lainaa

  45. Sakea sankari 6.2.2023 7:25
   Tulos: -10 (14 ääntä)
   Jäähdytetty sotilas: On tullut insinöörinä perehdyttyä noin merkintöihin, ja niiden väärentäjä tai taustojen tarkastamatta jättäjä olisi firmoineen melkoisessa kusessa. Joten jos se merkintä löytyy vakavasti otettavan yrityksen myymästä tuotteesta, niin lähökohtaisesti sen voi olettaa olevan aito. Noiden merkintöjen taustalla löytyy melkoinen määrä dokumentaatiota.
   Höpö höpö. Insinöörinä perehtyminen ei ole näyttänyt vaikuttavan juuri mitenkään. Kaksi sanaa: China export

   Lainaa

  46. Räkäpää 6.2.2023 13:21
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Osaamaton keiju: Suomeen tuotava kiinakrääsä "tarkastetaan" Kiinassa samalla tavalla kuin tuo itse tilattu krääsäkin. Jostain erästä joku palikka testataan ja se on siinä. Ja se valvonta... Heh heh. Pätee ehkä arvokkaimmissa tuotteissa ja jossain määrin elektroniikan suhteen, mutta tuota krääsää ei kyllä [...]
   Vähän riippuu. CE-voi olla joko merkintä että täyttää EU-standardit, tai tarkoittaa "China export". Kirjaimet ovat lähempänä toisiaan jälkimmäisessä.

   Lainaa

  47. Jyrkkä persoona 6.2.2023 14:31
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Sakea sankari: Höpö höpö. Insinöörinä perehtyminen ei ole näyttänyt vaikuttavan juuri mitenkään. Kaksi sanaa: China export
   CE tässä konteksitssa kylläkin tulee sanoista European Conformity.

   Lainaa

  48. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Pitääkö tuota Kiinan paskaa tilata?
   Niinpä, saman saa suomalaisesta verkkokaupasta ostettuna kolminkertaiseen hintaan. Päälle tulee vielä mahdollisesti kuukauden toimitusaika, kun se suomalainen verkkokauppa tilaa kamat Kiinasta.

   Lainaa

  49. Ylittämätön taistelija 8.2.2023 9:00
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Pakko sanoa että pitää tosiaan olla tarkkakuin tuolta kiinan ihnemaasta tilaa. Olin tilaamassa peruutuskameraa näytöllä autoon, sellainen pari kymppiä maksava jossa kamera ja 4,3" näyttö. Kuvissa molemmat ja tekstissä tekniset tiedot näytöstä ja kamerasta. Hinta jotain 18e eli saman verran mitä joskus aikaisemmin tilannut. Mutta sitten ihan viimeiset rivit, jossa lukee että paketissa on pelkkä kamera ja videopiuha

   Lainaa

  50. Yrjö_Komero 13.2.2023 15:46
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Pari kertaa kivijalkaliikkeestä Kiina-kamaa ostaneena täytyy sanoa, että jos tulee ostaneeksi puolet halvemmalla nopeasti hajoavan paskan suoraan Kiinasta, niin taloudellisesti harmittaa vähemmän.

   Lainaa

  51. Kulunut ahven 17.2.2023 7:27
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Cobra Commander -cosplayasu on hyvällä alulla.

   Lainaa

  52. Punahilkka tohtori 22.2.2023 0:03
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Jynx: Mitä opimme tästä? Älä osta Wishistä tai muultakaan kiinakrääsäsivustolta yhtään mitään.
   Voi kunpa oppisimmekin.

   Lainaa

  53. Varaton norppa 18.8.2023 1:30
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Laura: En mäkään oo nähny myytävänä esim vaatteita, jotka on aivan eri materiaalia kuin mainoskuvassa. Tai täysin eri tuote kuin mainoskuvassa, kuten nuo bokserit.
   Kuvat saattaa olla mitä vaan wishissä. Mutta kun tekstin lukee, niin lähes aina on tullut se, mitä olen tilannutkin. monta sataa tuotetta olen ostanut, ja vaan muutaman kerran tullut väärän värinen, tai muu virhe. Heidän virheestään saa aina rahat takaisin, ja saa pitää tuotteen. Omiakin virheitä on sattunut, kun en ole lukenut ilmoitusta kunnolla. Kuvat vääriä useasti. Jos vaatteita tilaa, pitää kokoihin lisätä monta kokoa lisää. Itse olen tilannut paljon t-paitoja ja huppareita onnistuneesti. Ja juuri semmoisia, mitä en ole suomen kaupoissa nähnyt. Jos koet, että olet saanut väärän tuotteen, niin tarkista ensin tilausestasi mitä olet tilannut. Lue ilmoitus uudestaan ajatuksen kanssa, ja jos ei ollut oma moka, vaan tullut väärä, niin ota kuva tavarasta paketin kera. Niin että näkyy tiedot, ja lähetä wishille. Saat rahasi takaisin. Eikä tuotetta tarvitse palauttaa. Vaatii kyllä sen että on oikeasti heidän moka. Eikä sinun, kun et lukenut ilmoitusta kunnolla. Tarkkana kun on, niin homma pelaa. Ja palautteita ko tuotteesta kannattaa lukea.

   Lainaa

  54. Varaton norppa 18.8.2023 1:46
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Ylittämätön taistelija: Pakko sanoa että pitää tosiaan olla tarkkakuin tuolta kiinan ihnemaasta tilaa. Olin tilaamassa peruutuskameraa näytöllä autoon, sellainen pari kymppiä maksava jossa kamera ja 4,3" näyttö. Kuvissa molemmat ja tekstissä tekniset tiedot näytöstä ja kamerasta. Hinta jotain 18e eli saman verran [...]
   Kuvat on tosiaan useasti hämäävät, ja samat, kun muillakin. Siellä alhaalla tosiaan lukee, mitä pakettiin kuuluu. Samanlaisia ilmoituksia useilla, ja toiseen kuuluu enemmän ja toiseen vähemmän. Onhan se perseestä, että kuvat valehtelee. Aina kannattaa lukea se, mitä pakettiin kuuluu. Ihmiset tilailee ilman lukemista. Kai se siihen osalla perustuukin. Jos on tarkkana, ja lukee ilmoituksen kunnolla, ei tule huijatuksi. Itse useamman peruutuskameran ja näytön ostaneena voin sanoa, että välillä turhauttaa selata niitä ilmoituksia. Mutta jos jaksaa selata ja verrata muihin, saa sitä mitä haluaakin. Kiireessä ei pidä mitään tilata. Itse käytän aika paljon aikaa vertailuun, yms. Mut on sitten tullutkin sitä, mitä olen tilannut. Satoja kertoja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asu, aurinkolasit, bokserit, harhaanjohtava, huijaus, myyntikuva, obama, puku, robin hood