Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 65

Yksi pieni toivomus Turun bussikuskeille.
Juttuja joukkoliikenteestä, osa 65

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Korpulentti taikuri 2.2.2023 0:15
   Tulos: -179 (221 ääntä)
   No niin Tuija, hauska juttu, mutta ei tainnut tapahtua.

   Lainaa

  2. Tulos: -37 (131 ääntä)
   Mistä Mika tietää, ettei se poikakulta yrittänyt ottaa mummolta silmää silmästä, koska mummeli oli hetkeä aiemmin töninyt häntä? Ja vahvennetulla lennokilla siksi, koska töniminen oli tapahtunut niillä mansikanhaukkauslihaksilla.

   Lainaa

  3. Invalidi pohatta 2.2.2023 0:37
   Tulos: +270 (276 ääntä)
   Ne saattaa ne ajovalot olla kohtuu pakolliset ja hyödyllisetkin eteenkin pimeällä. Ei niitä niin vain sammutella. Ja jos verhot ei sovi sisustukseen niin sälekaihtimet sitten. Tosin taitaapi ryhmän osallistuja olla niitä jolle paremmin sopisi pimennysverhot tai jopa ikkunan naulaaminen umpeen.

   Lainaa

  4. Tornipöllö 2.2.2023 0:43
   Tulos: +237 (241 ääntä)
   Viimeiselle postaajalle voisin suositella säkkiä päähän. Ei häiritse bussien ajovalot ja ei tarvitse sisustustakaan miettiä kun sitä ei näe.

   Lainaa

  5. Tulos: +178 (242 ääntä)
   Ihmetellään että miksi nykylapset on väkivaltaisia jne. kun aina näiden päivitysten alle missä valitetaan kun pojat pelaa ding-dong-ditchiä jotku setämiehet tulee kuvailemaan miten he katkoisivat niiltä raajat poikki ja jättäisivät ojaan mätänemään siitä hyvästä jos saisivat kiinni. Just siksi lapsiin kajoaminen on nykyään rikos, koska väkivalta karkaa aina käsistä. Vaikka kuinka meinaa "vähän räpsäistä" tai "pikkusen näpäyttää" niin se eskaloituu aina.

   Lainaa

  6. Lorvaileva kilpikonna 2.2.2023 6:14
   Tulos: +241 (279 ääntä)
   Litton: Ihmetellään että miksi nykylapset on väkivaltaisia jne. kun aina näiden päivitysten alle missä valitetaan kun pojat pelaa ding-dong-ditchiä jotku setämiehet tulee kuvailemaan miten he katkoisivat niiltä raajat poikki ja jättäisivät ojaan mätänemään siitä hyvästä jos saisivat kiinni. Just [...]
   Itse olen aina ihmetellyt sitä, kun sanotaan että "kyllä minäkin sain vähintään kerran viikossa kunnolla selkään ja ihan normaali ihminen minusta tuli". Ei, vaan sinusta tuli ihminen jonka mielestä on ok pahoinpidellä lapsia. Kyllä pitää omia kasvatusmetodeja kyseenalaistaa jos ei saa lapsia tottelemaan ilman väkivaltaa.

   Lainaa

  7. Mikrofoniton delfiini 2.2.2023 6:33
   Tulos: +167 (179 ääntä)
   Litton: Just siksi lapsiin kajoaminen on nykyään rikos, koska väkivalta karkaa aina käsistä. Vaikka kuinka meinaa "vähän räpsäistä" tai "pikkusen näpäyttää" niin se eskaloituu aina.
   Ööö... ei. Se ei ole tuosta syystä rikos. Se on rikos, koska ihmistä ei saa tahallaan satuttaa.

   Lainaa

  8. Varpaaton hylje 2.2.2023 6:58
   Tulos: +84 (90 ääntä)
   Arvoisa ryhmän osallistuja, muuta muualle ennemmin kuin pyydät ajovalojen sammuttamista. Metsä vois olla sulle hyvä paikka. Ei mee typeriä busseja valoineen.

   Lainaa

  9. Lässy sirkka 2.2.2023 8:06
   Tulos: -23 (93 ääntä)
   Litton: Ihmetellään että miksi nykylapset on väkivaltaisia jne. kun aina näiden päivitysten alle missä valitetaan kun pojat pelaa ding-dong-ditchiä jotku setämiehet tulee kuvailemaan miten he katkoisivat niiltä raajat poikki ja jättäisivät ojaan mätänemään siitä hyvästä jos saisivat kiinni. Just [...]
   Haluaisin tykätä, mutta oot yksi niistä jotka eivät ymmärrä 'setämies' termiä ja käytät sitä jatkuvasti väärin. Setämies tarkoittaa keski-ikäistä miestä joka vikittelee, vonkaa ja kuolaa nuorten parikymppisten naisten perään. Se on nimenomaan tuota ihmistyyppiä varten keksitty termi.
   Tämän mokan perusteella kyseinen jantteri menee elämän koululaisen kategoriaan, tai yleiseen white-trashiin ennemmin kuin 'setämieheksi'.

   Lainaa

  10. Tulos: +62 (78 ääntä)
   Lässy sirkka: Haluaisin tykätä, mutta oot yksi niistä jotka eivät ymmärrä 'setämies' termiä ja käytät sitä jatkuvasti väärin. Setämies tarkoittaa keski-ikäistä miestä joka vikittelee, vonkaa ja kuolaa nuorten parikymppisten naisten perään. Se on nimenomaan tuota ihmistyyppiä varten keksitty termi. Tämän [...]
   Saa korjata jos muistan väärin, mutta eikö setämies-termi esiintynyt ensi kertaa Ketonen ja Myllyrinne-sketsiohjelmassa? Siinä kyseessä oli vain omituisesti treffeillä käyttäytyvä keski-ikäinen ukkeli, joten kuka vain omituinen ukkeli voi periaatteessa olla setämies.

   Lainaa

  11. Syyntakeeton kirahvi 2.2.2023 9:06
   Tulos: -75 (95 ääntä)
   Mikrofoniton delfiini: Ööö... ei. Se ei ole tuosta syystä rikos. Se on rikos, koska ihmistä ei saa tahallaan satuttaa.
   Ihmistä saa toki tahallaan satuttaa. Mutta vahingoittaa ei. Sun perusteilla mun lapset vois haastaa neuvolan hoitajan oikeuteen, kun ovat saaneet rokotukset. Eli ei nyt sentään. Muakin on satutettu, kun otettiin koepalat kyhmystä. Eli ei tuo satuttaminen ole kaikenkattavasti laitonta. Näitä esimerkkejä on varmaan vaikka kuinka.

   Lainaa

  12. Tulos: +98 (104 ääntä)
   Syyntakeeton kirahvi: Ihmistä saa toki tahallaan satuttaa. Mutta vahingoittaa ei. Sun perusteilla mun lapset vois haastaa neuvolan hoitajan oikeuteen, kun ovat saaneet rokotukset. Eli ei nyt sentään. Muakin on satutettu, kun otettiin koepalat kyhmystä. Eli ei tuo satuttaminen ole kaikenkattavasti laitonta. Näitä esimerkkejä on varmaan vaikka kuinka.
   Sanoisin että aika tarpeeton pilkunviilaus. :D Kaikissa noissa mahdollisissa esimerkeissä syy "satuttamiseen" on varmasti terveyden edistäminen, joten tietenkään niitä ei arvioida samoin kriteerein kuin tarpeetonta väkivaltaa. Ja itsessään se, että toimenpide sattuu, ei ole syy siihen miksi siitä on hyötyä. Eli sitä ei millään tapaa tehdä "tahallaan satuttamiseksi", se kipu nyt vain on sivutuote.

   Lainaa

  13. Kolmas Peruna 2.2.2023 9:33
   Tulos: +37 (43 ääntä)
   Tornipöllö: Viimeiselle postaajalle voisin suositella säkkiä päähän. Ei häiritse bussien ajovalot ja ei tarvitse sisustustakaan miettiä kun sitä ei näe.
   Ei sovi merkkivaatehabitukseen.

   Lainaa

  14. Tulos: +101 (107 ääntä)
   Mika kieltämättä kuulostaa elämänkoululaiselta, mutta voisivat vanhemmat silti opettaa lapsilleen käytöstapoja. Ei olisi mulle tullut mieleenikään heitellä mummoja paperilennokeilla tai millään muullakaan. Jännää muuten, että aina joku tulee huutelemaan: "Ei tuo oikeasti tapahtunut", kun joku kertoo jonkin älyttömän jutun niin kuin Tuija tuossa ekassa mokassa. Kyllä maailmassa tapahtuu joka päivä ihan älyttömiä ja uskomattomalta kuulostavia juttuja, vaikka niitä ei just sulle tapahtuisikaan.

   Lainaa

  15. It's a deal 2.2.2023 10:23
   Tulos: +84 (108 ääntä)
   Minua ärsyttää (useimmiten puskaradioissa) agressiivisissa viesteissä käytettävä passiivis-agressiivinen lässytys "kullannupuista" jne. "Kenen rakkaat viattomat pikku kultamussukat taas hauskasti heittelivät kiviä, ja yksi osui autooni? Tapan kaikki."

   Lainaa

  16. Varjoisa muovipussi 2.2.2023 11:19
   Tulos: +19 (29 ääntä)
   Tornipöllö: Viimeiselle postaajalle voisin suositella säkkiä päähän. Ei häiritse bussien ajovalot ja ei tarvitse sisustustakaan miettiä kun sitä ei näe.
   Muovipussi, niin ei häiritse mikään.

   Lainaa

  17. Tulos: +41 (43 ääntä)
   Kolmas Peruna: Ei sovi merkkivaatehabitukseen.
   Siinäpä taas liikeideaa kalliille vaatemerkeille! "Osta tämä Louis Vuittonin uusi upea perunasäkki! Vain 5999€!"

   Lainaa

  18. Tulos: +5 (17 ääntä)
   Mikrofoniton delfiini: Ööö... ei. Se ei ole tuosta syystä rikos. Se on rikos, koska ihmistä ei saa tahallaan satuttaa.
   Tietysti ja tottakai senkin takia. Tarkotin niiinkun syvemmällä tasolla.

   Lainaa

  19. Tulos: -27 (41 ääntä)
   Syyntakeeton kirahvi: Ihmistä saa toki tahallaan satuttaa. Mutta vahingoittaa ei. Sun perusteilla mun lapset vois haastaa neuvolan hoitajan oikeuteen, kun ovat saaneet rokotukset. Eli ei nyt sentään. Muakin on satutettu, kun otettiin koepalat kyhmystä. Eli ei tuo satuttaminen ole kaikenkattavasti laitonta. Näitä esimerkkejä on varmaan vaikka kuinka.
   Olet ihan tosissasi sitä mieltä että kun suoristaa sormet nyrkistä ja lätkäiseekin avarilla, se ei olekaan pahoinpitely? Ei helvetti mikä vajakki olet.

   Lainaa

  20. Lyhyehkö henkilö 2.2.2023 13:28
   Tulos: +33 (51 ääntä)
   Mikä on senkka?

   Lainaa

  21. Tulos: +43 (55 ääntä)
   Kehtaisin kyllä väittää että ne pojankoltiaset ovat iät ajat heitelleet mummoja paperilennokeilla. Niitä "tee ensin, ajattele sitten" -lapsia (ja aikuisia) on ollut aina, ja siksi että moni täällä ei olisi itse heitellyt ihmisiä lennokeilla ei tarkoita että se naapurin nulikka ei heitellyt. Et vain tiedä siitä kun et ollut se mummo tai sattunut olemaan paikalla. Minun mielestäni kuri jota ylläpidetään väkivallalla on aivan yhtä huono kuin se että kuria ei ole ollenkaan. Jälkimmäisessä ärsyttää sivullisia jonkin aikaa, mutta ensimmäisessä tapauksessa se pieni ihminen kärsii lopun ikäänsä kun ei ikinä uskalla puolustaa itseään tai sanoa ei. Tai vaihtoehtoisesti ne hakattavat lapset vain oppivat tekemään pahuutensa jäämättä kiinni.

   Lainaa

  22. Tulos: +44 (52 ääntä)
   Lyhyehkö henkilö: Mikä on senkka?
   Yksi vanhimmista ja käsittääkseni yleisemmistä verinäytetutkimuksista, tunnetaan myös nimellä lasko. Mika uhkaa siis ottaa ”verinäytteen” huonosti käyttäytyvän lapsen nenästä.

   Lainaa

  23. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Invalidi pohatta: Ne saattaa ne ajovalot olla kohtuu pakolliset ja hyödyllisetkin eteenkin pimeällä. Ei niitä niin vain sammutella. Ja jos verhot ei sovi sisustukseen niin sälekaihtimet sitten. Tosin taitaapi ryhmän osallistuja olla niitä jolle paremmin sopisi pimennysverhot tai jopa ikkunan naulaaminen umpeen.
   Aloittajalla oli vähän huonosti muotoiltu, mutta tarkensi kommenteissa, että bussit pitävät ajovaloja päällä ollessaan pysäköineenä välillä pitkiäkin aikoja linjan päätepysäkillä ja odottavat lähtöä linjan toiseen suuntaan.

   Lainaa

  24. Räkäpää 3.2.2023 12:23
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Lorvaileva kilpikonna: Itse olen aina ihmetellyt sitä, kun sanotaan että "kyllä minäkin sain vähintään kerran viikossa kunnolla selkään ja ihan normaali ihminen minusta tuli". Ei, vaan sinusta tuli ihminen jonka mielestä on ok pahoinpidellä lapsia. Kyllä pitää omia kasvatusmetodeja kyseenalaistaa jos ei saa lapsia tottelemaan ilman väkivaltaa.
   Ei kenestäkään joka on saanut kerran viikossa kunnolla selkään voi kasvaa kunnon ihmistä, jos puhutaan aikuisten termein. Luunapin tai tukistuksen saaneet ehkä, MUTTA KUN NEKIN MENEE AIKA HERKÄSTI YLI JA OPETTAA VÄÄRÄN OPPITUNNIN. -> Parempi ettei ollenkaan.

   Lainaa

  25. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Akin kannattaisi harkita myös hoitoon hakeutumista.

   Lainaa

  26. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kolmas Peruna: Ei sovi merkkivaatehabitukseen.
   Häh? Mä katsoin uusimman jakson Kardashianeja ja niillä oli design pussit päässä. Et kyllä niitä löytyy mutta ei vielä henkkamaukasta, vielä.

   Lainaa

  27. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Nelli: Mika kieltämättä kuulostaa elämänkoululaiselta, mutta voisivat vanhemmat silti opettaa lapsilleen käytöstapoja. Ei olisi mulle tullut mieleenikään heitellä mummoja paperilennokeilla tai millään muullakaan. Jännää muuten, että aina joku tulee huutelemaan: "Ei tuo oikeasti tapahtunut", kun [...]
    Haluaisin tykätä tuosta "miksei olisi voinut sattua, koska joka päivä sattuu kaikenlaista omituista -osuudesta, koska kyllä, niin todellakin sattuu. Jos vähääkään lähtee kotoaan niin sen kyllä havaitsee. 
     Mutta tuo "pitäisi opettaa käytöstapoja" kohta häiritsi liikaa. Tottakai pitää, mutta ei niitä väkivalloin opeteta. On väärä vastakkainasettelu väittää, että vaihtoehdot ovat "kasvattaa" väkivalloin, tai olla kasvattamatta ollenkaan. Käytin lainausmerkkejä, koska väkivalloin kasvattaminen ei ole kasvattamista -sillä opettaa vain ja ainoastaan, ettei kannata jäädä kiinni, eikä todellakaan kannata kertoa vanhemmille mitään, koska silmillehän ne tulevat jos kerrottu ei miellytä. Ja että väkivalta on hyvä keino ratkaista ongelmat, jos siitä ei tule rangaistusta -eli tuo lapsi ärsyttää, se on pienempi, ope ei ole näkemässä, on siis hyvä hetki lyödä sitä. Väkivaltaisista tietokonepeleistä ja leffoista kyllä kohistaan, mutta aika pienikin tajuaa, että ne eivät ole totta. Lapsi pitää kasvattaa niin, ettei toiseen ihmiseen kajoaminen (vaikkapa lennokilla) tule pieneen mieleenkään, koska eihän niin nyt oikeasti tehdä.  Ainakin omaani kasvattaessani, vaikka aika alussa ollaan, olen havainnut, että hän oppii tekemällä perässä -monkey see, monkey do. Haluaa kantaa pyykkikassia koska äitikin kantaa. Haluaa syödä haarukalla kun papakin syö. Se luo aika tiukat raamit sille miten pitää olla, koska lapsi aika varmasti tekee perässä. 

   Lainaa

  28. Sokeriton perhonen 4.2.2023 14:03
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Korpulentti taikuri: No niin Tuija, hauska juttu, mutta ei tainnut tapahtua.
   Mitä sitten vaikka ei olisi tapahtunutkaan? Hauska juttu.

   Lainaa

  29. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Jos Halisiin muuttaa niin ei pidä häiriintyä bussin valoista

   Lainaa

  30. Pehmeä jänis 4.2.2023 22:50
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Mikrofoniton delfiini: Ööö... ei. Se ei ole tuosta syystä rikos. Se on rikos, koska ihmistä ei saa tahallaan satuttaa.
   Mut ei haittaa jos vahingossa vähän tirvasee.. Niin että veri lentää

   Lainaa

  31. Mielekäs leijona 5.2.2023 3:34
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Räkäpää: Ei kenestäkään joka on saanut kerran viikossa kunnolla selkään voi kasvaa kunnon ihmistä, jos puhutaan aikuisten termein. 
   Kyllä voi, jos on tuuria, suojaavia tekijöitä ja mahdollisuus terapiaan tai muuhun tukeen.

   Lainaa

  32. Letittämätön kyyhky 5.2.2023 17:04
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Korpulentti taikuri: No niin Tuija, hauska juttu, mutta ei tainnut tapahtua.
   Ja miksei voisi? Itsekin olen kuunnellut bussissa kuulokkeet korvilla musiikkia pitkään, kunnes tajusin, ettei liitäntä ollut kiinni kunnolla ja musiikki tuli puhelimesta. Ajattelin vain miten huonot nämä langalliset nappikuulokkeet (yleensä käytän toisia).

   Lainaa

  33. Neulottu ilonpilaaja 7.2.2023 6:33
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Mikaa ei mummo kiinnostanu oikeasti yhtään. Halusi vain piestä jonkun, josta ei ole hänelle vastusta. Mikan kannattaisi mennä juttelemaan ammattilaiselle ongelmistaan, mielellään ennen kuin saadaan lukea lehtien lööpeistä tämän kasvatusmetodeista. Minä en edes usko että tapauksen lapsi ois tähänny edes mummoon vaan koitti heittää lennokin bussiin ja varmasti nolostui huomatessaan kun siinä mummo olikin edessä.

   Lainaa

  34. Iäkäs taikuri 8.2.2023 20:22
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Pitääkö ämmä-sanakin sensuroida? Tai ainakin luulen sen tarkoittavan ämmää, mikään oikea kirosana ei siihen sovi.

   Lainaa

  35. Ontuvalisko 10.2.2023 21:29
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Tornipöllö: Viimeiselle postaajalle voisin suositella säkkiä päähän. Ei häiritse bussien ajovalot ja ei tarvitse sisustustakaan miettiä kun sitä ei näe.
   Tai voi muuttaa maalle, ei häikäise bussin ajovalot ei.

   Lainaa

  36. Lattiaton orja 20.2.2023 6:12
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   **************(koko viesti **nsoroit*

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussikuskit, bussit, föli, häikäistä, jumppa, kuulokkeet, lantionpohjan lihakset, paperilennokki, valo, verhot, ääni