Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 414

Vuosi oli 1962. Pirkko halusi implantit.
Kuvakooste, osa 414

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 26 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Korpulentti taikuri 2.2.2023 0:18
   Tulos: +512 (524 ääntä)
   Kyllä pitää melko tyhmä olla, jos tuossa vaiheessa edes suunnittelee pellin kiinni laittamista.

   Lainaa

  2. Tulos: +165 (259 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Kyllä pitää melko tyhmä olla, jos tuossa vaiheessa edes suunnittelee pellin kiinni laittamista.
   Minusta ihan hyvä pohdinnan aihe. Laittaako pelti kiinni vai ei. Lopultahan kyse on siitä, että näkeekö parisuhteella/yhteiskunnalla/kahvin hinnalla tulevaisuutta vai ei. Näistä asioista kannattaa aina parisuhteessa keskustella, ja jos kompromissiin ei päästä, niin optimistisempi osapuoli voi sitten mennä ulos lenkille siksi aikaa kun toinen jää kohentamaan hiiliä.

   Lainaa

  3. Kraaterin pohjalla on peura 2.2.2023 0:32
   Tulos: +112 (130 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Kyllä pitää melko tyhmä olla, jos tuossa vaiheessa edes suunnittelee pellin kiinni laittamista.
   Saattaapi tulla se legendaarinen viimeinen kerta pelti kiinni. Uusavuttomuus.

   Lainaa

  4. Vitsikäs undulaatti 2.2.2023 0:45
   Tulos: -83 (117 ääntä)
   Sanotaanhan sitä nortinnatsanänneistäkin mitkä näkyy paidan läpi, että "varo ettet puhkase jonku silmää" ;-)

   Lainaa

  5. Tulos: +141 (177 ääntä)
   Kraaterin pohjalla on peura: Saattaapi tulla se legendaarinen viimeinen kerta pelti kiinni. Uusavuttomuus.
   Ehkä enemmänkin vanha-avuttomuutta. Ennen oli ohje että pellin voi laittaa kiinni heti kun ei enää näy liekkejä. Ja silloin pellit oli vielä umpipeltejä. Nykyäänhän pelleissä on yleensä varoaukko eli hormi ei mene kokonaan umpeen vaikka pellin sulkee.

   Lainaa

  6. Rujo hevonen 2.2.2023 1:29
   Tulos: -79 (91 ääntä)
   Alapellin voi laittaa kiinni ihan millon vaan, mutta jos ei savusukelluksesta tykkää, niin yläpeltiä ei laiteta mielellään saman vuorokauden aikana kiinni...tai riippuu tietenkin siitä, miten haluaa ihailla maisemia pilvenreunalta

   Lainaa

  7. Juoppo hamsteri 2.2.2023 2:13
   Tulos: +243 (253 ääntä)
   Maijalle haluaisin korjata, että ainakin kuvan perusteella tuo näyttää sormusmalliselta (eli sormukselta). Ei sormustinmalliselta. Sormustin on pienen kipon muotoinen.

   Lainaa

  8. Lehtevä makkara 2.2.2023 2:29
   Tulos: +190 (204 ääntä)
   Rujo hevonen: Alapellin voi laittaa kiinni ihan millon vaan, mutta jos ei savusukelluksesta tykkää, niin yläpeltiä ei laiteta mielellään saman vuorokauden aikana kiinni...tai riippuu tietenkin siitä, miten haluaa ihailla maisemia pilvenreunalta
   Jos meinaa saada puiden poltosta jotain muutakin (lämmityksellistä) hyötyä kuin kosmeettista, niin kyllä sen pellin voi laittaa ihan oikeasti kiinni sitten kun hiillos on sammunut... Ei siihen vuorokautta mene.

   Lainaa

  9. Älä selitä 2.2.2023 6:08
   Tulos: -79 (91 ääntä)
   Ennen vanhaan rinnatkin oli isompia, eikä lällyilty joka asiassa niinkuin nykyajan nuoret "aikuiset". Väsynyttä touhua.

   Lainaa

  10. Puristettu kalkkuna 2.2.2023 6:36
   Tulos: +113 (127 ääntä)
   Rujo hevonen: Alapellin voi laittaa kiinni ihan millon vaan, mutta jos ei savusukelluksesta tykkää, niin yläpeltiä ei laiteta mielellään saman vuorokauden aikana kiinni...tai riippuu tietenkin siitä, miten haluaa ihailla maisemia pilvenreunalta
   Polttaa ensin puita lämmittääkseen ja päästää lämpö sitten harakoille hormin kautta. Siinäpä sitä on järkevää touhua.

   Lainaa

  11. Primööri metsämarja 2.2.2023 9:39
   Tulos: -30 (74 ääntä)
   Sen yläpellin voi laittaa kiinni kun hiilloksesta ei tule enää sinistä liekkiä. T. Kokemusasiantuntija jolla on häkävaroitin

   Lainaa

  12. Tulos: +28 (84 ääntä)
   Mikä moka tai hauskuus tuossa tissijutussa oli? Olisko "Sonnimäen Viljon" kohdalla pitänyt nauraa, vai miten?

   Lainaa

  13. Varjoisa muovipussi 2.2.2023 11:25
   Tulos: +81 (85 ääntä)
   Tylsimys: Ehkä enemmänkin vanha-avuttomuutta. Ennen oli ohje että pellin voi laittaa kiinni heti kun ei enää näy liekkejä. Ja silloin pellit oli vielä umpipeltejä. Nykyäänhän pelleissä on yleensä varoaukko eli hormi ei mene kokonaan umpeen vaikka pellin sulkee.
   Ennen talot oli harvoja, ja pienet määrät häkää löysivät tiensä ulos. Ja kyllä nykyäänkin saa peltejä jotka ovat täysin umpinaisia. Eli ei kannata luottaa siihen että häkäreikä on jätetty.

   Lainaa

  14. Varjoisa muovipussi 2.2.2023 11:29
   Tulos: +69 (69 ääntä)
   Rujo hevonen: Alapellin voi laittaa kiinni ihan millon vaan, mutta jos ei savusukelluksesta tykkää, niin yläpeltiä ei laiteta mielellään saman vuorokauden aikana kiinni...tai riippuu tietenkin siitä, miten haluaa ihailla maisemia pilvenreunalta
   Jos tarkoitat hormin tuplapellitystä niin alapeltiä ei todellakaan lyödä kiinni milloin vain. Oletan että tarkoitat ilmaluukkua, josta tulisija ottaa paloilman. Tätä ei kutsuta alapelliksi.

   Lainaa

  15. Nenäkäs seuraeläin 2.2.2023 11:38
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Camilla: Kyseessä on Androidin omat tekstitykset, ei Ruudun. Eli puhelimen saavutettavuusasetuksista ne pois. Kyseinen ominaisuus koittaa siis automaattisesti tekstittää puhetta - toimii ihan mukavasti, kun kielenä on englanti.

   Lainaa

  16. Ikinuori apina 2.2.2023 13:13
   Tulos: +76 (78 ääntä)
   Nuohoojana olen viimeisen vuoden aikana joutunut ohjeistamaan pellin sulkemisia 90% enemmän kuin normaalisti koskaan aikaisemmin. Niissä hatarissa rintamamiestalossa ja niissä talouksissa, jotka sijaitsevat maalla, on kaikista järkevimmät pellin käyttäjät, kaikki muut ovat sitten jo lähestulkoon täysiä tampioita. 40v käyttämättä olleita tulipesiä ladotaan puolimärkää puuta täyteen ja ihmetellään miksi savut tulee sisälle, sytytetään pellit kiinni, ei edes tiedetä mikä pelti on minnekin vaikka olisi järjelläkin pääteltävissä.

   Lainaa

  17. Tulos: +21 (31 ääntä)
   Tylsimys: Ehkä enemmänkin vanha-avuttomuutta. Ennen oli ohje että pellin voi laittaa kiinni heti kun ei enää näy liekkejä. Ja silloin pellit oli vielä umpipeltejä. Nykyäänhän pelleissä on yleensä varoaukko eli hormi ei mene kokonaan umpeen vaikka pellin sulkee.
   EI ollut. Ennen oli ohje, että kun hiilloksessa ei näy punaista, voi sulkea pellin. Minä olisin vieläkin varovaisempi, vaikka käyttäisin tietenkin häkävaroitinta. Muuten, varaavan takan lämmöt ei karkaa harakoille jos pieni veto jää päälle.

   Lainaa

  18. Aikailematon puuma 2.2.2023 22:40
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Väsynyt: EI ollut. Ennen oli ohje, että kun hiilloksessa ei näy punaista, voi sulkea pellin. Minä olisin vieläkin varovaisempi, vaikka käyttäisin tietenkin häkävaroitinta. Muuten, varaavan takan lämmöt ei karkaa harakoille jos pieni veto jää päälle.
   Oikein - vasta sitten pelti kiinni, kun hiilloksessa ei näy punaista. Hiillosta kannattaa myös hämmentää välillä, palaa puhtaammin ja lämpöä riittää kauemmin, kunnes palaminen loppuu. 😊

   Lainaa

  19. heimosenkeimo 3.2.2023 4:44
   Tulos: -21 (23 ääntä)
   Kraaterin pohjalla on peura: Saattaapi tulla se legendaarinen viimeinen kerta pelti kiinni. Uusavuttomuus.
   Saattaapi olla itselläs uusavuttomuus tai vammaisuus. Sehän riippuu ihan missä tulipesä on. Ei ehkäpä takkaa viä suljeta noilla hiilloksilla mutta saunan tai lämpöpannun pellit voi sulkea jo tuossa.

   Lainaa

  20. Sisusteeton raadonsyöjä 3.2.2023 8:52
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Varjoisa muovipussi: Jos tarkoitat hormin tuplapellitystä niin alapeltiä ei todellakaan lyödä kiinni milloin vain. Oletan että tarkoitat ilmaluukkua, josta tulisija ottaa paloilman. Tätä ei kutsuta alapelliksi.
   Ehkä tarkoitti kesäpeltiä/talvipeltiä? Meillä kesäpelti auki sen ajan kunnes syttyy kunnolla ja sitten kiinni jotta alkaa varaamaan 👍🏼 Ja kun sijaitsee siinä alempana niin joku voisi sitä virheellisesti alapelliksikin kutsua?

   Lainaa

  21. Syömätön susi 3.2.2023 23:52
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Rujo hevonen: Alapellin voi laittaa kiinni ihan millon vaan, mutta jos ei savusukelluksesta tykkää, niin yläpeltiä ei laiteta mielellään saman vuorokauden aikana kiinni...tai riippuu tietenkin siitä, miten haluaa ihailla maisemia pilvenreunalta
   Tarkoittaakohan alapelti nyt sytyspeltiä/ luukkua? Muukaan ei tunnu käyvän mitenkään järkeen. Tämä peltihän kuuluu sulkea pian sytytyksen jälkeen, jotta lämpö saadaan kunnolla talteen ja itse takka pysyy paremmassa kunnossa, eikä lämpene liian nopeasti. Tai jos tässä haetaan ulkopuolelta korvausilmaa antavaa pohjaluukkua, niin sen aukiolohan vaikuttaa myöskin optimaaliseen lämmittämistapaan, mutta hään sisälle kertymiseen asia ei vaikuta mitenkään.

   Lainaa

  22. Pehmeä jänis 4.2.2023 22:55
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Primööri metsämarja: Sen yläpellin voi laittaa kiinni kun hiilloksesta ei tule enää sinistä liekkiä. T. Kokemusasiantuntija jolla on häkävaroitin
   Ilman patteria

   Lainaa

  23. Aistikas manaatti 12.2.2023 9:29
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Primööri metsämarja: Sen yläpellin voi laittaa kiinni kun hiilloksesta ei tule enää sinistä liekkiä. T. Kokemusasiantuntija jolla on häkävaroitin
   Minkään muun väriset liekit ei estä pellin sulkemista.
   Aika monella on takanlämmitystavat muuttuneet, kun on hankkinut häkävaroittimen. Mahtaakohan omasi toimia?

   Lainaa

  24. Rivo riesa 14.2.2023 8:44
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Kraaterin pohjalla on peura: Saattaapi tulla se legendaarinen viimeinen kerta pelti kiinni. Uusavuttomuus.
   Uusavuttomuus jossain muualla kyllä, monesti laittanut kiinni lähes tuollaisessa vaiheessa, eikä mitään ole käynyt. Kyllä ne on jotain varmanpäälle virallisia ohjeistuksia tuijottavat niitä uusavuttomia. No tehkää miten teette, minä teen miten minä teen.

   Lainaa

  25. Lattiaton orja 20.2.2023 6:16
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Kalsari: Minusta ihan hyvä pohdinnan aihe. Laittaako pelti kiinni vai ei. Lopultahan kyse on siitä, että näkeekö parisuhteella/yhteiskunnalla/kahvin hinnalla tulevaisuutta vai ei. Näistä asioista kannattaa aina parisuhteessa keskustella, ja jos kompromissiin ei päästä, niin optimistisempi osapuoli [...]
   Eli siis pitääkö olla huolissaan vai ei!??

   Lainaa

  26. Punahilkka tohtori 22.2.2023 0:20
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Vitsikäs undulaatti: Sanotaanhan sitä nortinnatsanänneistäkin mitkä näkyy paidan läpi, että "varo ettet puhkase jonku silmää" ;-)
   Toivottavasti ei sanota, ainakaan ääneen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ennen vanhaan, häkä, implantit, kuva, käännös, lankaleikkuri, pellit kiinni, ruutu, sormustin, takka, tekstitys