Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Aika sekaisin

Syy sille, ettei lentokentillä ole kelloja.
Aika sekaisin

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 55 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Pöytäkoristeeksi liian ruma makkara 7.2.2023 0:11
      Tulos: +506 (512 ääntä)
      ÄLÄ VÄÄNNÄ TÄSTÄ ENÄÄ

      Lainaa

    2. Viheriä pöllö 7.2.2023 0:12
      Tulos: +189 (291 ääntä)
      Onkohan Sini koskaan ollut lentokentällä? Siellähän on jokaisen lentotietoja näyttävän näytön nurkassa paikallinen kellonaika. Ja tuo makuusali, en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. (Ainakin silloin itkettäisi, jos sellaiseen joutuisin.) Yritäpä nukkua siellä ventovieraiden keskellä, jokaisella herätys omalle lennolleen eri aikaan, porukkaa tulee ja menee koko ajan. Kuka huolehtii laukkujen ja muun omaisuuden vahtimisesta kun itse nukut? Helpompi olisi vain mennä hotelliin tai nukkua koneessa. Pistorasioista olen kyllä samaa mieltä, ihan liian vähän saatavilla varsinkin vanhemmilla kentillä.

      Lainaa

    3. Miehittämätön oliivi 7.2.2023 0:14
      Tulos: +296 (298 ääntä)
      Se on ihan sama paljonko kello näyttää jos väsyttää, mutta ne lähtevät lennot ilmoitetaan siellä taulussa juuri siinä paikallisessa ajassa.

      Lainaa

    4. Väsy ilonpilaaja 7.2.2023 0:19
      Tulos: +181 (183 ääntä)
      COMPRENDE!

      Lainaa

    5. Tulos: +28 (126 ääntä)
      Kylläpä luonnon säästäminen on tehty vaikeaksi. Olisin niin mielelläni lentänyt suoraan Helsinki-Vantaalta Pjongjangiin, mutta nyt pitää ekolokisuuden nimissä koukata Rooman, Luandan ja Jakartan kautta. Ja sitten ei edes pääse sinne määränpäähän, kun Pjongjangiin menevä kone olisi minut mukaan lukien täynnä, ja samaan aikaan kentällä on jonnekin kämäiseen Seattleen menevä kone puolityhjänä. Eihän sitä nyt sellaisenaan voi päästää lentämään, kun jokaisen on kannettava kortensa kekoon. Voi helvetin helvetti, millaisiin takaperoisiin risukasamaihin sitä elämässään täytyykään joutua, mutta mitäpä en tekisi vähentääkseni lentoliikenteen saastutusta.

      Lainaa

    6. Korpulentti taikuri 7.2.2023 0:20
      Tulos: +301 (303 ääntä)
      Arttu on sekaisin kuin seinäkello.

      Lainaa

    7. Rujo maito 7.2.2023 0:25
      Tulos: +130 (134 ääntä)
      Aivan turhaa vääntöä: Lontoossa käytetään puntia, Los Angelesissa dollareita. Luulis tuosta jo ymmärtävän... jos siis on vähänkään älliä päässä!

      Lainaa

    8. Liisteröity riesa 7.2.2023 0:29
      Tulos: +46 (54 ääntä)
      Arttu perkule!

      Lainaa

    9. Luikas luovuttaja 7.2.2023 0:30
      Tulos: +108 (110 ääntä)
      Älä siirrä sitä lentokentän kelloa kuitenkaan..

      Lainaa

    10. Painava pomelo 7.2.2023 0:36
      Tulos: +118 (128 ääntä)
      Siellä taulussa, kuten lähtöportilla näkyy myös paikallinen aika yläkulmassa. Aloin myös miettimään olenko matkustanut eri todellisuudessa, kun aina löytynyt penkki tai jopa rajattu pesäkolon tapainen, missä on päässyt torkahtamaan ja lataamaan puhelinta ilman lattialla konttaamista, joten piti tarkistaa: Helsinki-Vantaalla voi ainakin ihan vapaasti torkahdella: https://liveandletsfly.com/sleeping-helsinki-airport/

      Lainaa

    11. Onnekas norppa 7.2.2023 0:38
      Tulos: +125 (127 ääntä)
      Toi Artun kuva on täydellinen tilanteeseen. Tosin sen ois voinut laittaa melkeenpä kuka tahans muu kuin Arttu itse.

      Lainaa

    12. Tulos: +148 (150 ääntä)
      Arttu taitaa kärsiä melko rajusta jetlagista. Varmaan nolotti kun tajusi sekoilunsa jälkikäteen.

      Lainaa

    13. Tulos: +123 (127 ääntä)
      Olisi mielenkiintoista tietää, minkä kentän perusteella Sini on tehnyt listan. Kaikilla käymilläni lentokentillä on kyllä ollut kelloja ympäriinsä (digit kaikissa infotauluissa ja porteilla, välillä perinteisiä käytävillä) ja pistokkeita (USB ja töpseli) löytyy porteilta, tuoleista, kahviloista ja niille varatuista tolpista. Viime kerroilla ei ole ollut matkalaturille lainkaan tarvetta (vaikka hyvähän se on olla varana).

      Lainaa

    14. Perin aprikoosi 7.2.2023 0:50
      Tulos: +109 (117 ääntä)
      5. Miks pitää rakentaa se minun lähtöportti niin kauas turvatarkastuksesta? Olis paljon kätevämpään kun ne olis kaikki heti siinä lähellä. Tulee jetlag jo pelkästä lähtöportin etsinnästä, tiedä ees mitä tuhansista ajoista siellä läytetään.

      Lainaa

    15. apinaattori 7.2.2023 2:09
      Tulos: -22 (38 ääntä)
      Tää nyt vaan ei edes hymyilyttänyt.

      Lainaa

    16. Viimi riikinkukko 7.2.2023 3:04
      Tulos: +83 (101 ääntä)
      1. Kellonaika näkyy jokaisessa näytössä, jossa näkyy saapuvat/lähtevät lennot. Ei erillinen kello siinä näytön vieressä hyödyttäisi yhtään mitään. Lisäksi kellon vilkaiseminen ei kuluta kännykän akkua käytännössä ollenkaan. Akku loppuu, koska selaat TikTokia ja Tinderiä, ei koska kirjaa lukiessasi välillä vilkaiset kelloa. 2. Jos tarvitset pistorasiaa, sellainen kyllä löytyy. Ikävä kyllä, niitä ei kuitenkaan ole mitään järkeä asentaa jokaiseen käsinojaan, joten saatat joutua kävelemään jopa useita metrejä. 3. Nukkuminen lentokenttien tuoleilla on kielletty, koska sinne pitäisi ruuhka-aikaan mahtua aika monta ihmistä, ja olisi hyvä jos enemmistölle riittäisi istumapaikkoja. Jos samalle lennolle pääsyä odottaa vain muutama ihminen, ei kukaan kiellä sinua lojumasta kolmen penkin leveydellä. 4. Se, toimiiko ”tavallinen” pankkikortti lennolla vai ei, riippuu siitä onko koneessa toimiva satelliittiyhteys. Matkustellessa kotimaan ulkopuolella on muutenkin suositeltavaa käyttää luottokorttia, joten ei se mikään aivan järjetön vaatimus ole lennollakaan.

      Lainaa

    17. Tavallinen selleri 7.2.2023 5:31
      Tulos: +122 (126 ääntä)
      Mä en kyllä vieläkään tajua Artun pointtia. Miten se jetlag ja eri aikavyöhykkeet vaikuttaa lentoaseman kelloihin?

      Lainaa

    18. Peittynyt kissa 7.2.2023 6:33
      Tulos: +73 (85 ääntä)
      Artun ajatus menee näin: Jokaisella matkustajalla on taskussaan oma puhelimensa. Jokaisessa puhelimessa on eri aika - jotkut päivittävät paikallisen ajan heti, toiset taas haluavat jostain syystä pitää kotimaan ajan (Arttu ainakin, ja siksii hän luulee että tälläisiä ihmisiä olisi merkittävä määrä). Jos siis lentokenttä täytettäisiin kelloilla, niistä ei olisi mitään hyötyä tässä puhelimen akunsäästöasiassa*, koska eri aikavyöhykkeiltä tulevat ihmiset eivät näkisi niistä -omaa- aikaansa, vain paikallisen ajan. Käsi kävisi edelleen jatkuvasti taskulla kaivamassa puhelinta esiin. Artun ratkaisu: ei kelloja. *Tämä akunsäästöasia on Sinille tapa perustella omaa tarvettaan ja ärtymystään, ei mitään mitä todellisuudessa tapahtuisi.

      Lainaa

    19. Läpikäytävä sotilas 7.2.2023 6:52
      Tulos: -5 (25 ääntä)
      Miehittämätön oliivi: Se on ihan sama paljonko kello näyttää jos väsyttää, mutta ne lähtevät lennot ilmoitetaan siellä taulussa juuri siinä paikallisessa ajassa.
      ...joka lukee siinä näyttötaulun nurkassa.

      Lainaa

    20. Tulos: +95 (97 ääntä)
      Pääsisinpä näkemään tilanteen, kun Arttu yrittää kasvotusten kavereilleen selittää, että olipa taas tyhmiä ihmisiä netissä

      Lainaa

    21. Tulos: +8 (30 ääntä)
      Siis jos kelonkin siirtää vasta kohdemaassa niin mitä väliä milloin se jatkolento lähtee jonkin muun maan kentältä kun kellon voi katsoa kellosta joka on yhä kotimaan ajassa. Täysin selkeästi artikuloitu ja ainoa ongelma tuossa toki on se mitä muut yrittivät kaverille selittääkin että lento lähtee sen maan aikataulun mukaan. Logiikka on pettämätön.

      Lainaa

    22. Tulos: +19 (33 ääntä)
      Onhan niitä nukkumiseen tarkoitettuja tilojakin lentokentillä. Yleensä vähän sivussa hälinästä ja tietenkin maksullisia. Kannattaa perehtyä tarjontaan eikä valittaa. Ja kannattaa myös tutustua mitä eri lento- ja luottokorttiyhtiöiden yms loungeissa löytyy, niissä on usein hyvät paikat ottaa torkut.

      Lainaa

    23. Asuttu pöllö 7.2.2023 9:29
      Tulos: -6 (46 ääntä)
      Kukaan muu ei siis näe tarvetta kelloille, joita olisi tiheämmässä kuin lähtevien näyttöjä? Jotkut ihmiset menettävät helposti ajantajunsa ravintolassa tai vaatekaupassa. Kellotaulu, joka on näkyvillä, muistuttaa ajasta ilman, että pitää erikseen muistaa alkaa selvittämään, paljonko aikaa vielä on. Ja niitä näyttöjä on kohtuuharvassa, kaikki lentokentät eivät ole Oulun lentokentän kokoisia, jossa sille ainoalle näytölle on perimmäisestä nurkastakin n. 10 m matkaa. Tosi empaattisia ollaan: minä muistan kyllä seurata aikaa tai minä jaksan kyllä seistä näyttötaulun edessä 2 tuntia, jotta kello on siinä. Joka päivä lentokentillä kuitenkin kuulutetaan puuttuvia matkustajia koneeseen. He ovat siis jo lentokentällä, mutta eivät päätyneetkään portille ajallaan. Mutta eihän niin voi käydä kuin muille, eikä niistä muista kannata välittää tai niitä auttaa.

      Lainaa

    24. Suopa riikinkukko 7.2.2023 10:21
      Tulos: +25 (33 ääntä)
      Asuttu pöllö: Kukaan muu ei siis näe tarvetta kelloille, joita olisi tiheämmässä kuin lähtevien näyttöjä? Jotkut ihmiset menettävät helposti ajantajunsa ravintolassa tai vaatekaupassa. Kellotaulu, joka on näkyvillä, muistuttaa ajasta ilman, että pitää erikseen muistaa alkaa selvittämään, paljonko aikaa [...]
      Niitä näyttöjä on jokaisessa odotusaulassa, jokaisella portilla ja siellä täällä muuallakin.
      Ei siitä mitään haittaa olisi jos niiden lisäksi olisi vielä kellojakin joka paikassa, muttei myöskään mitään hyötyä. Kyllä ihmiset osaavat menettää ajantajunsa vaikka heillä olisi kello liimattuna kämmenselkään.

      Lainaa

    25. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Kaikki lentokentät ei salli nukkumista, vaikka tilaa olisi kuinka. Monet kerrat on tultu herättämään työntekijöiden toimesta.

      Lainaa

    26. Valloittamaton maito 7.2.2023 10:53
      Tulos: +79 (87 ääntä)
      Paras on silti tuo "Miksi lentokenttien suunnittelua ei jätetä ammattilaisille?!?" Kukahan ne Sinin mielestä suunnittelee..? Lähimmän kaupungin alakoulun keittiöhenkilökunta?

      Lainaa

    27. It's a deal 7.2.2023 11:04
      Tulos: +23 (25 ääntä)
      N. 50 kuvaa selaamalla löysin kaksi rajaamatonta taulua, joissa ei ollut kelloa itsessään. Ainoa keino saada tuohon mitään tolkkua olisi se, että Arttu tietää milloin hänen jatkolentonsa lähtee Suomen aikaa, eikä siirrä kelloaan paikalliseen aikaan sen siirtymän ajaksi. Ja sekin kuulostaa aika ohuelta oljenkorrelta. Missään rakentamisessa ei aikoinaan huomioitu, että kaikilla olisi tulevaisuudessa mukana yksi tai useampia ladattavia sähkölaitteita, joiden akut eivät riitä laitteen tosikäyttöön tuntikausiksi ja lentokentillä sitä joutoaikaa tuppaa olemaan.

      Lainaa

    28. Tulos: -23 (27 ääntä)
      Just näin jonkun videon missä demonstroitiin miten hakkerit asentaa omia laitteitaan just lentokentän ja muiden yleisten paikkojen pistorasioihin ja saa niiden kautta pääsyn jokasen ihmisen puhelimeen ikuisesti joka niitä käyttää.

      Lainaa

    29. Tulos: +20 (30 ääntä)
      Asuttu pöllö: Kukaan muu ei siis näe tarvetta kelloille, joita olisi tiheämmässä kuin lähtevien näyttöjä? Jotkut ihmiset menettävät helposti ajantajunsa ravintolassa tai vaatekaupassa. Kellotaulu, joka on näkyvillä, muistuttaa ajasta ilman, että pitää erikseen muistaa alkaa selvittämään, paljonko aikaa [...]
        Ainut kerta, jolloin olen todistanut tällaista, syynä oli se, että reissun "matkanjohtaja" (olin alaikäinen) lähti muutaman muun teini-ikäisen kanssa ("johtaja" ei ollut alaikäinen, mutta ei sitä mistään huomannut) shoppailemaan, ja kieltäytyi kuuntelemasta mitään selityksiä että sille lennolle tässä pitäisi ehtiä, koska minä perkele olen johtaja! Sitä naista sitten etsittiin kissojen ja koirien kanssa, koska moni meistä teineistä oli osannut portille ihan itse ajallaan, eikä meitä voinut yksin lähettää matkaan tai toisaalta jättää siihenkään. Muutoin en ole kuullut ketään kuulutettavan, siis jonka olisin tiennyt, enkä ole itse kolmenkymmenen vuoden aikana koskaan ollut kuulutettavana.
        (Hän myös melkein ei päässyt USA'an, koska oli yrittänyt tuoda isäntäperheelleen lahjaksi elintarvikkeita, tuonti ainakin siihen aikaan kiellettyä, koska ei sitä lasketa koska karjalanpiirakat on niin söpöjä, ja sen jälkeen hukkasi puolet luotsamastaan porukasta San Franciscoon keskellä yötä, josta yksi vähän muita kielitaitoisempi nelitoistavuotias onnistui ohjaamaan heidät pois. Ja niin edelleen. Koko sen naisen olemassaolo oli moka). 
        Lentokentillä on kelloja joka toisessa kulmassa -uudemmissa on latauspistoke melkein kaikessa mihin latauspistokkeen voi kiinnittää, ja vanhemmat on rakennettu aikana, kun kaikilla ei vielä ollut kelloa taskussa, joten kelloja todellakin on. En todellakaan rakasta lentokenttiä, ne ovat rumia, ja ainut paikka maailmassa missä on joko tosi ikävystynyt tai hirveä kiire, välillä molempia, mutta ei kyllä ole mitään syytä olla tietämättä, mitä kello on, paitsi se, että kuten matkanjohtajani, on lohduton tunari.

      Lainaa

    30. Luonteva joutsen 7.2.2023 12:52
      Tulos: -27 (47 ääntä)
      Puhuu ekologisuudesta ja lentämisestä samassa lauseessa, pakko olla vihreä siis. Lapsiakin on varmasti ainakin yksi? Niin tekopyhää, että naurattaa.

      Lainaa

    31. Tulos: +33 (35 ääntä)
      Valloittamaton maito: Paras on silti tuo "Miksi lentokenttien suunnittelua ei jätetä ammattilaisille?!?" Kukahan ne Sinin mielestä suunnittelee..? Lähimmän kaupungin alakoulun keittiöhenkilökunta?
      Tarkat turvatoimet ja portit on oltava, läpivalaisukoneet, passintarkastukset... Mutta joo hei, tulepas keittäjä Irmeli nyt sanomaan miten nää pistorasiat tänne vedetään! 😂

      Lainaa

    32. Tulos: +4 (38 ääntä)
      Luonteva joutsen: Puhuu ekologisuudesta ja lentämisestä samassa lauseessa, pakko olla vihreä siis. Lapsiakin on varmasti ainakin yksi? Niin tekopyhää, että naurattaa.
        Olet varmaan kuullut hiilijalanjäljestä. Tai maapallon kestävyydestä: "jos kaikki kuluttaisivat kuin x, tarvittaisiin 3.5 maapalloa". 
        Kunhan saat kulutuksesi sille tasolle, että jos kaikki kuluttaisivat kuin sinä, tarvittaisiin yksi maapallo (tai vähemmän) niin kaikki ok. Ei se mene niin että olisi tarkoitus olla kuluttamatta mitään -siihen ei päästä muulla kuin itsemurhalla -ja jos ei pysty olemaan kuluttamatta mitään, niin sitten saa kuluttaa ihan mitä ikinä vaan himottaa, ja lisäksi nauraa niille luusereille jotka yrittävät pysyä hiilijalanjälkensä puitteissa, kun eivät saatanan ituhipit ole edes itsemurhaa tehneet, onneksi minä fiksuna tiedän että jos ei voi tai halua tehdä kaikkea, ei pidä tehdä mitään. 
        Jos olet muuttanut saunan varastoksi, laskenut kotisi lämpötilan 18 asteeseen, ja ruokavaliosi rakentuu kotimaisille juureksille (eikä kaikki tämä ole mitenkään tavatonta), voit lentää lomalle. Kuinka kauan ja kuinka usein -en tiedä, tartu laskuriin ja ala laskea.
        Se ei mene niin, vaikka varmaan toivoisit, että on ituhipit jotka eivät koskaan saa haluta mitään kivaa, edes lapsia, ja Luontevat Joutsenet, jotka ylpeästi tuhoavat kaiken, koska eivät ainakaan ole epäjohdonmukaisia tuhotessaan _kaiken_. 

      Lainaa

    33. Tulos: +27 (31 ääntä)
      Mitä ihmettä Arttu oikein tarkoittaa? Totta kai ne lentokoneet lähtevät sen kellonajan mukaan joka siellä lentokentällä on, eivät sen mitä matkustajat kuvittelevat kellon olevan.

      Lainaa

    34. Tulos: +29 (37 ääntä)
      Luonteva joutsen: Puhuu ekologisuudesta ja lentämisestä samassa lauseessa, pakko olla vihreä siis. Lapsiakin on varmasti ainakin yksi? Niin tekopyhää, että naurattaa.
      Tietysti parasta olis olla lentämättä, mutta joillain on esimerkiksi työmatkoja tai ulkomailla asuvia sukulaisia. Se, että ei ole täydellinen, ei ole mikään syy olla tekemättä edes jotain. Toki kyseenalaistan sitä, että tuhat jatkolentoa olis mikään ekologisempi toimintamalli ainakaan sellaisilla reiteillä, joilla on tarpeeksi kulkijoita suorillekin lennoille.

      Lainaa

    35. Tuottelias ahma 7.2.2023 14:34
      Tulos: +55 (57 ääntä)
      Korpulentti taikuri: Arttu on sekaisin kuin seinäkello.
      Mutta minkä maan!?

      Lainaa

    36. Tulos: +8 (22 ääntä)
      Arttu nyt on sekaisin kuin seinäkello, mutta en nyt pysty kyllä samastumaan tähän Sinin juttuunkaan. Hän on käynyt eri lentokentillä kuin minä. Omien kokemusten perusteella noista pitäisi paikkansa 0/4. Lentokentillä on kelloja. Lentokentillä on pistorasioita. Monilla kentillä on nimenomaisia kännykänlatauspisteitä. Joillakin on myös sellaisia, joihin kännyn voi jättää latautumaan lukittavaan lokeroon. Lentokoneissa käy pankkikortti. Ylivoimaisesti useimmilla lentokentillä saa nukkua ja nukutaan. Monilla niistä on vuokrattavia unikapseleita. Joillakin on jonkinlainen lounge-tyyppinen yleinen lepopaikka. Kun ei ole, on tavallista nukkua tuoleilla tai kaikin mokomin lattialla. Sivusto sleepingatairports.net tarjoaa vinkkejä tähän nimenomaiseen asiaan: missä rauhallisimmat paikat ovat, ym. Itse olen nukkunut monilla kentillä oikein makuualustan/makuupussin kautta lattialla. Ei yleensä koskaan mikään ongelma. Muutamat harvat paskamaiset kentät yrittävät kieltää tätä, esim. Stockholm Skavsta.

      Lainaa

    37. Haalea vesinokkaeläin 7.2.2023 14:52
      Tulos: +16 (20 ääntä)
      Peittynyt kissa: Artun ajatus menee näin: Jokaisella matkustajalla on taskussaan oma puhelimensa. Jokaisessa puhelimessa on eri aika - jotkut päivittävät paikallisen ajan heti, toiset taas haluavat jostain syystä pitää kotimaan ajan (Arttu ainakin, ja siksii hän luulee että tälläisiä ihmisiä olisi merkittävä [...]
      En vieläkään ymmärrä tota ajatusta...

      Lainaa

    38. Ehta kyyhky 7.2.2023 15:26
      Tulos: +12 (16 ääntä)
      Kentillä on nukkumapaikat, eikä yleensä edes maksullisia. Etsipä kentän kartta. Monta yötä nukkunut muovilaverilla, käsimatkatavara kainalossa. Eikä kukaan ole häirinnyt vaikka menevät omille lennoilleen, kaikki tietävät että siellä nukutaan eikä mökästetä. Jos ei ole ollut aluetta, aina on löytynyt suojaisa paikka nukkua eikä ole häiritty henkilökunnan puolesta. Nimim kymmeniä kenttiä nukkuneena.

      Lainaa

    39. Lorvaileva nuija 7.2.2023 15:56
      Tulos: +10 (14 ääntä)
      En ole kovin monella lentokentällä käynyt elämäni aikana mutta aina olen kellon niissä nähnyt jossain.

      Lainaa

    40. Estoton sohvaperuna 7.2.2023 16:29
      Tulos: +10 (36 ääntä)
      Luonteva joutsen: Puhuu ekologisuudesta ja lentämisestä samassa lauseessa, pakko olla vihreä siis. Lapsiakin on varmasti ainakin yksi? Niin tekopyhää, että naurattaa.
      Et taida olla niitä penaalin terävimpiä kyniä, persu.

      Lainaa

    41. Nuutunut kivi 7.2.2023 18:05
      Tulos: +18 (24 ääntä)
      Tavallinen selleri: Mä en kyllä vieläkään tajua Artun pointtia. Miten se jetlag ja eri aikavyöhykkeet vaikuttaa lentoaseman kelloihin?
      Katsos kun jokaisen matkustajan sisäinen kello käy eri aikaa jetlagin takia, niin niillä lentokentän kelloilla ei olisi mitään virkaa, kun kaikki on kuitenki eri aikavyöhykkeillä.

      Lainaa

    42. Nuutunut kivi 7.2.2023 18:08
      Tulos: +30 (32 ääntä)
      Artun kännykkä on ilmeisesti kasvanut kiinni hänen käteensä, koska hän ei voi ymmärtää, että joku "joutuu kaivamaan sen jostakin esiin".

      Lainaa

    43. Kellokortiton simpanssi 7.2.2023 18:36
      Tulos: +6 (30 ääntä)
      Sini taitaa olla näitä nykynuoria joiden ikäpolvi jostain syystä on skipannu kehityksessä sen vaiheen ku varavirtalähteet elikkäs power bankit keksittiin ja niitä ostettiin. Nuorisoa näkyy jatkuvasti ostareilla seiniä pitkin lojumassa puhelin laturissa kiinni, miten jumalauta se voi olla niin vaikeeta kantaa sitä lompakon kokosta power bankkia mukana, millä lataa luurin 2-4 kertaa ihan missä vaan ihan milloin vaan?

      Lainaa

    44. Aikaansaava jänis 7.2.2023 20:04
      Tulos: +27 (29 ääntä)
      Litton: Just näin jonkun videon missä demonstroitiin miten hakkerit asentaa omia laitteitaan just lentokentän ja muiden yleisten paikkojen pistorasioihin ja saa niiden kautta pääsyn jokasen ihmisen puhelimeen ikuisesti joka niitä käyttää.
      Just näit videon, muttet ymmärtänyt siitä mitään?
      Pistorasiasta tulee vaihtovirtaa. Sieltä ei edes teoriassa ole mahdollista saada mitään virusta laitteisiin. USB-latauspaikoista (joita nykyään valitettavasti asennetaan joka paikkaan) voi saada haittaohjelman, jos ei satu käyttämään ”kondomia”, mitä juuri kukaan ei tee. Mikään ”ikuinen pääsy laitteelle” se ei kuitenkaan ole.

      Lainaa

    45. Pikku krokotiili 7.2.2023 23:32
      Tulos: +12 (14 ääntä)
      Väsy ilonpilaaja: COMPRENDE!
      Capisce?

      Lainaa

    46. Viitseliäs henkilö 8.2.2023 9:16
      Tulos: +6 (16 ääntä)
      Kellokortiton simpanssi: Sini taitaa olla näitä nykynuoria joiden ikäpolvi jostain syystä on skipannu kehityksessä sen vaiheen ku varavirtalähteet elikkäs power bankit keksittiin ja niitä ostettiin. Nuorisoa näkyy jatkuvasti ostareilla seiniä pitkin lojumassa puhelin laturissa kiinni, miten jumalauta se voi olla niin [...]
      En minä ainakaan halua kantaa mitään lompakon kokoista värkkiä mukanani, en edes sitä lompakkoa.

      Lainaa

    47. Arkkienkeli 8.2.2023 9:57
      Tulos: +4 (10 ääntä)
      Viheriä pöllö: Onkohan Sini koskaan ollut lentokentällä? Siellähän on jokaisen lentotietoja näyttävän näytön nurkassa paikallinen kellonaika. Ja tuo makuusali, en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. (Ainakin silloin itkettäisi, jos sellaiseen joutuisin.) Yritäpä nukkua siellä ventovieraiden keskellä, [...]
      Itse asiassa usealla isommalla kentällä on Japanista alkunsa saaneita podeja ja joissa voi vaikkaa ottaa parin tunnin nokoset jatkolentoa odottaessa. Siis sellaisia 2.5m pitkiä ja metriä leveitä kapseleita päällekkäin ja rivissä suljettavilla ovilla. Niissä on suomalaisena unissaan taukoamatta pierevänä yksilönä jättää kivat tervetuliaiset seuraavalle podin käyttäjälle.

      Lainaa

    48. Lyhyt hamsteri 8.2.2023 11:58
      Tulos: +13 (19 ääntä)
      Parhaiten vähentää lentoliikenteen päästöjä jättämällä lentämättä. Samalla säästyy myös lentokenttien pieniltä ja suurilta kiusoilta kuten loputtomalta odotukselta, kellojen ja pistorasioiden etsinnältä, penkeillä nukkumiselta, kadonneilta matkalaukuilta ja ylihintaisen kahvin luottokortilla maksamiselta.

      Lainaa

    49. Kompetentti mandariini 9.2.2023 10:11
      Tulos: +6 (8 ääntä)
      Tuottelias ahma: Mutta minkä maan!?
      Sveitsin. Sellainen käkikello.

      Lainaa

    50. Itkevä kana 10.2.2023 7:08
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      Miten joku voi olla noin lapsellinen?

      Lainaa

    51. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Korpulentti taikuri: Arttu on sekaisin kuin seinäkello.
      Pöljin ihminen netissä vähään aikaan.

      Lainaa

    52. Aistikas manaatti 12.2.2023 8:48
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Pistorasiat on oikeasti aika vähissä monilla lentokentillä, jotka on rakennettu tai viimeksi remontoitu aikana ennen älypuhelimia.

      Lainaa

    53. Ylipäällikkö 12.2.2023 10:56
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Litton: Just näin jonkun videon missä demonstroitiin miten hakkerit asentaa omia laitteitaan just lentokentän ja muiden yleisten paikkojen pistorasioihin ja saa niiden kautta pääsyn jokasen ihmisen puhelimeen ikuisesti joka niitä käyttää.
      Hakkeroinnin estämiseksi kannattaa vaihtaa puhelimen asetuksista "Default USB configuration" asentoon "Charging phone only".

      Lainaa

    54. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Korpulentti taikuri: Arttu on sekaisin kuin seinäkello.
      Mutta kenen ajassa se seinäkello on?

      Lainaa

    55. Punahilkka tohtori 21.2.2023 23:30
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Perin aprikoosi: 5. Miks pitää rakentaa se minun lähtöportti niin kauas turvatarkastuksesta? Olis paljon kätevämpään kun ne olis kaikki heti siinä lähellä. Tulee jetlag jo pelkästä lähtöportin etsinnästä, tiedä ees mitä tuhansista ajoista siellä läytetään.
      No se käytettävä kellonaikahan on helppo tietää, riippuu ihan siitä mistä aikavyöhykkeltä olet kentälle saapunut. Comprende!

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: aika, aikaero, aikaerorasitus, aikavyöhykkeet, jet lag, kellot, kohdemaa, lennot, lentokenttä, lentää, välilasku