Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sentti venyy ja paukkuu, osa 7

Hinnat ovat nousseet – paitsi Ritalle.
Sentti venyy ja paukkuu, osa 7

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. traumcity 7.2.2023 0:20
   Tulos: +108 (338 ääntä)
   Mulla ei kyllä riittäisi pokka. Anteeksi mutta koska alkuperäinen hintalappu näkyy vielä, niin haluaisin ostaa tämän pipon euron halvemmalla nyt sitten. Ja odottaa myyjän reaktiota ja hymyilee kuin hullu. Ja myyjä katsoo sua että vittu toi hymyilee kuin hullu ja inttää jostain hintalapusta, en minä tiedä ei minua kiinnosta mitä vittua nyt taas? Anna nyt jotain rahaa siitä, pummi, ja lähde menemään, sä oot niin nolo kaveri. Ja ite kävelee ulos kaupasta ihan voitonriemuisena ja ylpeenä ittestään, kuluttajan asialla.

   Lainaa

  2. Korpulentti taikuri 7.2.2023 0:23
   Tulos: +312 (316 ääntä)
   Kyllä se telkkarin äänenvoimakkuus varmaan vähän vaikuttaa energian kulutukseen, mutta ei taida vuositasolla eroa hinnassa huomata.

   Lainaa

  3. Normaali stalkkeri 7.2.2023 0:23
   Tulos: +121 (135 ääntä)
   Jos telkkarin jatkona on kilowattiluokan äänentoisto ja sitä ajetaan täysillä, niin kyllähän siitä sähkölaskua tulee niinku saunan kiukaasta, mutta ei siinä tilassa pysty olemaan. Sillä volalla minkä korvat kestää ei kyllä enempää saa menemään kuin itse telkkarin kulutus.

   Lainaa

  4. Varpaaton hylje 7.2.2023 0:40
   Tulos: +188 (196 ääntä)
   Itse ehkä laittaisin telkkarin kokonaan kiinni, jos sähköä kerran haluaa säästää.

   Lainaa

  5. Hiilenmusta hämähäkki 7.2.2023 0:44
   Tulos: +140 (152 ääntä)
   Niin, säästihän tuossa peräti 31 senttiä

   Lainaa

  6. Painava pomelo 7.2.2023 0:56
   Tulos: +146 (148 ääntä)
   Prisman halvimpien sipsien samoin kuin kananmunien hinta on noussut alle vuodessa 50%, niin kyllähän se jossain kohtaa hätkähdyttää

   Lainaa

  7. Tulos: +201 (207 ääntä)
   Onkohan Heli viettänyt viimeisen vuoden jossain vuorilla meditoiden, kun ei selvästikään uutiset kantaudu korviin.

   Lainaa

  8. apinaattori 7.2.2023 2:14
   Tulos: +97 (101 ääntä)
   No shit Sherlock. Kissanhiekka kristalli 9.95€ ennen ja nyt 19.95€.

   Lainaa

  9. Kimakka paprika 7.2.2023 3:24
   Tulos: +83 (103 ääntä)
   Mitähän Rita aikoo noilla kymmenilä säästämillään senteillä tehdä? Toivottavasti ei käytä kaikkea kerralla.

   Lainaa

  10. Nimetön marja 7.2.2023 5:46
   Tulos: +2 (48 ääntä)
   traumcity: Mulla ei kyllä riittäisi pokka. Anteeksi mutta koska alkuperäinen hintalappu näkyy vielä, niin haluaisin ostaa tämän pipon euron halvemmalla nyt sitten. Ja odottaa myyjän reaktiota ja hymyilee kuin hullu. Ja myyjä katsoo sua että vittu toi hymyilee kuin hullu ja inttää jostain hintalapusta, [...]
   Tässähän on tehty just se, mitä ennen isoja akeja tehdään,  että alennusta varten on nostettu hintoja mutta tullut moka ja unohdettu se vanha siihen.  Ei vaatteiden hintoja nosteta yleensä ennen kuin vasta kun mallisto vaihtuu.

   Lainaa

  11. Läpikäytävä sotilas 7.2.2023 6:54
   Tulos: -28 (54 ääntä)
   traumcity: Mulla ei kyllä riittäisi pokka. Anteeksi mutta koska alkuperäinen hintalappu näkyy vielä, niin haluaisin ostaa tämän pipon euron halvemmalla nyt sitten. Ja odottaa myyjän reaktiota ja hymyilee kuin hullu. Ja myyjä katsoo sua että vittu toi hymyilee kuin hullu ja inttää jostain hintalapusta, [...]
   Kiitos, nyt joutuu kuivaamaan kahvit ja räät puhelimesta.

   Lainaa

  12. Tulos: +42 (54 ääntä)
   Nimetön marja: Tässähän on tehty just se, mitä ennen isoja akeja tehdään,  että alennusta varten on nostettu hintoja mutta tullut moka ja unohdettu se vanha siihen.  Ei vaatteiden hintoja nosteta yleensä ennen kuin vasta kun mallisto vaihtuu.
   On ihan normaalia, että vaatteiden hinta vaihtuu "kesken kaiken". Joskus tapahtuu niinkin, että tehtaalta lähtiessä hinta on x, mutta kauppaan ehtiessä hinta onkin noussut hieman, minkä takia noita lappuja pitää sitten laittaa päälle

   Lainaa

  13. Toj Karin 7.2.2023 7:32
   Tulos: +19 (81 ääntä)
   Kimakka paprika: Mitähän Rita aikoo noilla kymmenilä säästämillään senteillä tehdä? Toivottavasti ei käytä kaikkea kerralla.
   Sitä mukaa kun kuluttajan oikeuksista lakataan pitämästä kiinni, ne häviävät. Vaikka tuon teon hinta oli vain muutaman kolikon, sen arvo on mittaamattoman arvokas.

   Lainaa

  14. Merkitön pulu 7.2.2023 8:16
   Tulos: +13 (59 ääntä)
   Mitäs sitten jos hinta onkin laskenut ja laitetaan alhaisempi hintatarra vanhan päälle? Rita vaatii, että pitää saada maksaa korkeampi hinta? Ei Rita oikeasti noin mene. Se vanha hinta on poistettu näkyviltä, kun siihen päälle on laitettu se tarra. Ei tokikaan täysin idioottivarma tapa (pun intended), ellei niissä tarroissa ole jotain superliimaa. Jos tarra on irronnut ja vanha hinta on näkyvillä, pitää se sillä hinnalla myydä. Sama tietty pätee silloin, kun joku idiootti repii sen tarran irti ja väittää hinnan olevan alhasempi.

   Lainaa

  15. Triviaali pähkinä 7.2.2023 8:30
   Tulos: -6 (46 ääntä)
   Toj Karin: Sitä mukaa kun kuluttajan oikeuksista lakataan pitämästä kiinni, ne häviävät. Vaikka tuon teon hinta oli vain muutaman kolikon, sen arvo on mittaamattoman arvokas.
   Tää on mun mielestä ihan turhaan vastakkain asettelua, että mukamas olisi oikeasti hirmuvahvasti asetelma viattomat kuluttajat vs. katalat ja ahneet kauppiaat, jotka eivät mitään muuta aiokaan kuin polkea kuluttajien oikeuksia ja kusettaa näiden kaikkien rahat.
   Joo, totta kai kaupoilla on katteensa ja joissain tuotteissa ne ovat suorastaan hurjat, mutta jos kauppa käy, niin ei se mitään huijausta ole. Tällaiset tapaukset, jossa on jo kunnon alennus, tuo vanha hintalappu on päivänselvästi unohdus, janon ihan tyhmää tehdä siitä esimerkki jostain kuluttajien vastaisesta salaliitosta.

   Lainaa

  16. Tulos: +13 (33 ääntä)
   Piti ihan laskea tuo 70% alennus molemmilla hinnoilla: Rita säästi huimat 0,31 euroa! Huh mikä säästö...

   Lainaa

  17. Tohlo hedelmä 7.2.2023 10:31
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Tuo sentinvenyttäjien ryhmä on kyllä pahin vitsi. Yhtä hyviä vinkkejä säästämiseen kuin naistenhuoneella neuvoja parisuhteesee. Lupaan, että jokainen ryhmäläinen olisi säästänyt enemmän sillä ettei olisi liittynyt koko ryhmään jolloin sähköä olisi säästynyt. 'Vinkit' ovat tasoa: "Kävin maatilalta rehusiilon muovin päältä painona olleita autonrenkaita joissa oli vielä 1,5mm kulutuspintaa, vaihdatin alle 80e ja ajoin renkailla vielä helposti 120km. Säästin tällä 399e + työt kun en ostanu uusia

   Lainaa

  18. Tulos: -30 (38 ääntä)
   Mua kiinnostaisi tietää, miten se vaatekaupan myyjä edes onnistui vaihtamaan sen vanhan hinnan? Ainakin ruokakaupassa aikanaan ei kassa niihin hintoihin voinut vaikuttaa. Eli näytät koodin kassakoneelle->kassakone ilmoittaa hinnan. Ei sitä päässyt muuttamaan, vaikka välillä jotkut asiakkaat alko raivoamaan että "muuta se hinta sinne, kyllä mä muistan että se oli 2e eikä 3e!"

   Lainaa

  19. Tulos: +33 (41 ääntä)
   Heidi taitaa olla aika onnekkaassa asemassa jos nyt vasta huomaa hintojen nousseen. Itse ostin viimeksi oikeaa kahvia kesällä (kituuttelen työpaikan automaattikahvilla ja kotona on instant kahvia 😢).

   Lainaa

  20. Turpea seuraeläin 7.2.2023 12:12
   Tulos: +7 (43 ääntä)
   traumcity: Mulla ei kyllä riittäisi pokka. Anteeksi mutta koska alkuperäinen hintalappu näkyy vielä, niin haluaisin ostaa tämän pipon euron halvemmalla nyt sitten. Ja odottaa myyjän reaktiota ja hymyilee kuin hullu. Ja myyjä katsoo sua että vittu toi hymyilee kuin hullu ja inttää jostain hintalapusta, [...]
   Väärää hintaa ei koskaan saa jättää oikomatta, vaan kauppiaan on kuluttajaviraston mukaan myytävä tuote siihen hintaan, mikä hyllyssä ja mainoksissa on kerrottu. Vain siinä tapauksessa tämä ei päde, kun ilmoitetussa hinnassa on niin suuren kokoluokan virhe, että sen ymmärtää kuka tahansa virheeksi.

   Lainaa

  21. Auttamaton varis 7.2.2023 12:55
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Turpea seuraeläin: Väärää hintaa ei koskaan saa jättää oikomatta, vaan kauppiaan on kuluttajaviraston mukaan myytävä tuote siihen hintaan, mikä hyllyssä ja mainoksissa on kerrottu. Vain siinä tapauksessa tämä ei päde, kun ilmoitetussa hinnassa on niin suuren kokoluokan virhe, että sen ymmärtää kuka tahansa virheeksi.
   Uusi hinta ei ole väärä hinta. Jos hyllynreunan lapun päälle on lätkäisty uusi hinta, niin ei sitä voi vaatia vanhaan hintaan vain siksi, että se näkyy vielä jotenkin. Tietysti, jos tuotetta on mainostettu hintaan x, niin siihen hintaan pitäisi myydä kampanjan ajan.

   Lainaa

  22. Typerä neuvonantaja 7.2.2023 13:10
   Tulos: +26 (32 ääntä)
   Laura: Mua kiinnostaisi tietää, miten se vaatekaupan myyjä edes onnistui vaihtamaan sen vanhan hinnan? Ainakin ruokakaupassa aikanaan ei kassa niihin hintoihin voinut vaikuttaa. Eli näytät koodin kassakoneelle->kassakone ilmoittaa hinnan. Ei sitä päässyt muuttamaan, vaikka välillä jotkut asiakkaat [...]
   Pienemmissä kassajärjestelmissä saa monesti laitettua manuaalisen alennuksen selityksen kanssa. Kun ei oo infoa tai 24h aspaa hoitamassa niin myymäläpäällikkö on vaan tyytyväinen kun myyjä hoitaa tämmöiset inttäjät itse eikä lähe soittelemaan lupaa viikonloppuiltana. Ja se tarrahinta on laitettu siihen vanhan päälle just siksi että se vanha hinta ei näkyisi, jos asiakas repii sen itse pois niin se ei oo myyjän virhe.

   Lainaa

  23. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Nimetön marja: Tässähän on tehty just se, mitä ennen isoja akeja tehdään,  että alennusta varten on nostettu hintoja mutta tullut moka ja unohdettu se vanha siihen.  Ei vaatteiden hintoja nosteta yleensä ennen kuin vasta kun mallisto vaihtuu.
     Nykyään nostetaan (en tiedä josko ennenkin) -Hesarissa oli juttua, että jossain isommissa Prismoissa hinta ehtii muuttua suunnilleen siinä ajassa, kun ottaa jonkun puseron hyllystä ja kantaa kassalle. Siinä vaiheessa tukisin kyllä kuluttajaa, jos hyllyssä lukee 5 E niin sen pitäisi olla se, eikä 5.50. Ei tavara voi maksaa ihan mitä sattuu -mitä tekee kuluttaja, joka on katsonut ostoksensa sen mukaan, paljonko rahaa on, jos hintamerkinnät eivät täsmää? Mutta kuten Turpea Seuraeläin tuossa sanoo, tuote pitää myydä merkityllä hinnalla, ellei ole ihan selvä, että merkitty hinta on virhe. No, jos on vahingossa jäänyt vähän vanhaa hintalappua näkyviin kun on lätkäisty uusi, niin eikö se ole selvää, että vanhan lapun näkyminen on virhe -ei siinä voi selittää, että en minä tiennyt että hinta on muuttunut. Tai no, näköjään voi, mutta hölmöltähän sitä näyttää, kun ei se hinnan korotus ollut mikään yllätys, siinähän se luki. 
     Vaikka onkin ärsyttävää (ja taitaa olla kiellettyäkin) nostaa ensin hintaa julistaakseen sitten "alen", niin kaikki (paitsi Heidi) tietävät, että hinnat kohoavat nyt ihan ilman mitään kauppiaan ninjailua. 

   Lainaa

  24. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Typerä neuvonantaja: Pienemmissä kassajärjestelmissä saa monesti laitettua manuaalisen alennuksen selityksen kanssa. Kun ei oo infoa tai 24h aspaa hoitamassa niin myymäläpäällikkö on vaan tyytyväinen kun myyjä hoitaa tämmöiset inttäjät itse eikä lähe soittelemaan lupaa viikonloppuiltana. Ja se tarrahinta on [...]
   Ahaa, ymmärrän! 😅

   Lainaa

  25. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Heidin kohdalla porukka kommentoi minusta väärää asiaa. Hän kysyy, ovatko muut huomanneet, että hinnat olisivat selvästi nousseet NYT KUUKAUDEN AIKANA. Ei viime syksynä tai Ukrainan sodan alusta lähtien. Useimmat ovat varmasti joko huomanneet tai lehdistä lukeneet, että ruoan hinnat ovat nousseet viimeksi kuluneen vuoden aikana. Mutta ainakaan minä en osaa sanoa, onko siinä tapahtunut pompsahdusta juuri nyt tammikuussa. Ei mitään hajua. En niitä sentään viikoittain kyttää.

   Lainaa

  26. Tulos: +4 (18 ääntä)
   Triviaali pähkinä: Tää on mun mielestä ihan turhaan vastakkain asettelua, että mukamas olisi oikeasti hirmuvahvasti asetelma viattomat kuluttajat vs. katalat ja ahneet kauppiaat, jotka eivät mitään muuta aiokaan kuin polkea kuluttajien oikeuksia ja kusettaa näiden kaikkien rahat. Joo, totta kai kaupoilla on [...]
   Ei se ole vastakkainasettelua. Suomi on sellainen lintukoto kuluttajan oikeuksien kannalta. Hyvin harvassa maassa on yhtä vahva kuluttajansuoja kuin meillä. Ei siis tule yllätyksenä että suomalainen näkee kuluttajan oikeuksien puolustamisen turhana. EU on vasta viime vuosien aikana alkanut yhtenäistää kuluttajansuojaa koskevia pykäliä Euroopan alueella. Suomessa näillä asioilla ei ole ollut hirveästi vaikutusta, kun asiat on jo niin hyvin meillä, mutta esimerkiksi rapakon tuolla puolen asiat on ihan toisin. Siellä kuluttajan oikeidet perustuu pitkälti siihen onko sinulla rahaa haastaa yritystä oikeuteen.  Kuluttajansuojassa on myös suuria eroja tuoteryhmittäin. Esimerkiksi tietokoneohjelmistojen ja vastaavien osalta ollaan Suomessakin vielä lapsen kengissä, ja varsinkin tällä saralla suuret ohjelmistotalot tekevät aktiivista työtä sen heikentämiseksi. Eli ovat näitä "katalia ja ahneita kauppiaita".  Jos et tappele oikeuksistasi, jos et pidä huolta että näistä oikeuksista päättävät elimet eivät pura näitä oikeuksia, on vain ajan kysymys milloin sinä menetät ne.

   Lainaa

  27. Näppärä leopardi 7.2.2023 15:59
   Tulos: +19 (29 ääntä)
   Rita käytännössä huijasi että sai vähän halvemmalla. Ei se vanha hinta ole näkösällä jos joudut uuden hintalapun repimään irti sen paikalta..

   Lainaa

  28. Koruton orava 7.2.2023 16:32
   Tulos: -8 (16 ääntä)
   Toj Karin: Ei se ole vastakkainasettelua. Suomi on sellainen lintukoto kuluttajan oikeuksien kannalta. Hyvin harvassa maassa on yhtä vahva kuluttajansuoja kuin meillä. Ei siis tule yllätyksenä että suomalainen näkee kuluttajan oikeuksien puolustamisen turhana. EU on vasta viime vuosien aikana alkanut [...]
   Sitä on taas katseltu ihan liikaa amerikkalaisia poliisisarjoja.

   Lainaa

  29. Mäntylahti-Piiras 7.2.2023 17:48
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   traumcity: Mulla ei kyllä riittäisi pokka. Anteeksi mutta koska alkuperäinen hintalappu näkyy vielä, niin haluaisin ostaa tämän pipon euron halvemmalla nyt sitten. Ja odottaa myyjän reaktiota ja hymyilee kuin hullu. Ja myyjä katsoo sua että vittu toi hymyilee kuin hullu ja inttää jostain hintalapusta, [...]
   itse kun suunnittelen ostokset yleensä etukäteen varmistaakseni että rahat riittää, tuollaiset hinnannousut ottaa aina kaaliin, ja kun kaupassa vielä on vanhat hinnat esillä ja kassa sanoo "sori, ei ehditty vaihtaa lappuja, hinta on se mitä kone sanoo" niin silloin kiehuu yli. 
   Joskus tekis mieli kerjätä, lainata ja/tai varastaa jostain muutama miljoona ja panna pystyyn oma lähikauppa nykyistä vastapäätä ja myydä tarkoituksella samoja tuotteita sisäänostohintaa halvemmalla ihan vaan ajaakseni tuon nykyisen kaupan konkkaan, tosin kauppias kun omistaa pari-kolme samanlaista lisää niin voi olla että toivottu vaikutus jäisi saavuttamatta...

   Lainaa

  30. Mäntylahti-Piiras 7.2.2023 18:06
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Laura: Mua kiinnostaisi tietää, miten se vaatekaupan myyjä edes onnistui vaihtamaan sen vanhan hinnan? Ainakin ruokakaupassa aikanaan ei kassa niihin hintoihin voinut vaikuttaa. Eli näytät koodin kassakoneelle->kassakone ilmoittaa hinnan. Ei sitä päässyt muuttamaan, vaikka välillä jotkut asiakkaat [...]
   kyllä ne pystyy sen hinnan korjaamaan ainakin joissain ruokakaupoissa, joskus tietyissä kaupoissa se mahdollisuus vain "häviää" tilapäisesti, tai sitten on ihan vaan myyjästä kiinni, kootut tekosyyt yhdestä on "joo uudet hinna päivitty tänään aamulla eikä ole ehditty vaihtaa uutta lappua hyllyyn" (kuultu ~20:50) tai sitten "on siellä uusi lappu, käydään vaikka katsomassa", myyjä menee eri paikkaan kuin mistä tuotteen poimin ja näyttää lappua sanoen "katso vaikka!" ja kun osoitan muutaman metrin päässä olevaa toista hyllyä jossa sama tuote on myynnissä vanhalla hinnalla vedotaan siihen että koska uusi hinta on esillä yhdessä paikassa asiakkaan on hyväksyttävä uusi hinta.

   Lainaa

  31. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Ennenku kukaan ny riemastuu, niin jos se uus hinta on laitettu siihen päälle, niin kauppa/myymälä ei ole velvollinen myymään sillä pienemmällä hinnalla😆

   Lainaa

  32. Konveksi vesinokkaeläin 7.2.2023 21:57
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Oliks toi Heidin moka se, että se pokkana väittää inflaation olleen 10 prosenttia alle kuukaudessa? Koska eihän ne hinnat ny niin paljoo oo noussu..

   Lainaa

  33. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Koruton orava: Sitä on taas katseltu ihan liikaa amerikkalaisia poliisisarjoja.
   Kiitti vinkistä! En oo noita katellut, mutta aihe kiinnostaa paljon. Mikähän sarja mahtaisi käsitellä aihetta? Ei väliä onko realistinen vai viihteellinen.

   Lainaa

  34. Heilahteleva pomelo 7.2.2023 22:54
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   apinaattori: No shit Sherlock. Kissanhiekka kristalli 9.95€ ennen ja nyt 19.95€.
   Tää on muuten vittumaista. Kolmen kissan taloudessa, vaihtoväli usein, niin kirpaisee toi hinnan  nousu 😕

   Lainaa

  35. Kirpeä Ahven 7.2.2023 23:37
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Normaali stalkkeri: Jos telkkarin jatkona on kilowattiluokan äänentoisto ja sitä ajetaan täysillä, niin kyllähän siitä sähkölaskua tulee niinku saunan kiukaasta, mutta ei siinä tilassa pysty olemaan. Sillä volalla minkä korvat kestää ei kyllä enempää saa menemään kuin itse telkkarin kulutus.
   Nykyajan telkkarit muuten kuluttaa niin vähän sähköä, että ei sitä edes erota päiväkulutuksessa milloin on katsonut. Joskus laskin että irroittamalla sen seinästä aina kun ei käytä säästäisi jonkun yksittäisen euron per vuosi...

   Lainaa

  36. Lyhyt hamsteri 8.2.2023 12:25
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Nyt vähän realismia tähänkin kinaan. Ettekai oikeasti luule että kaupan myyjillä on aikaa joka ikinen hintalappu tähdätä tarkalleen sen entisen peitoksi? Se vain rytkäistään siihen johonkin. Alennusmyyntien lopulla näkyy tavaraa jossa kolme tai neljäkin lappua vierekkäin ja tottakai halvimman mukaan mennään.

   Lainaa

  37. Tulos: -1 (1 ääni)
   Korpulentti taikuri: Kyllä se telkkarin äänenvoimakkuus varmaan vähän vaikuttaa energian kulutukseen, mutta ei taida vuositasolla eroa hinnassa huomata.
   Periaatteessa kyllä mutta riippuu minkä luokan päätevahvistin on kyseessä.

   Lainaa

  38. Letittämätön banaani 10.2.2023 21:22
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Laura: Heidi taitaa olla aika onnekkaassa asemassa jos nyt vasta huomaa hintojen nousseen. Itse ostin viimeksi oikeaa kahvia kesällä (kituuttelen työpaikan automaattikahvilla ja kotona on instant kahvia 😢).
   Oletko missannut kaikki kahvitarjoukset? Minä en hetkeen seuraa tarjouksia, kun kaapissa jo yhdeksän pakettia kahvia.

   Lainaa

  39. Tulos: -1 (1 ääni)
   Korpulentti taikuri: Kyllä se telkkarin äänenvoimakkuus varmaan vähän vaikuttaa energian kulutukseen, mutta ei taida vuositasolla eroa hinnassa huomata.
   Kyllä. Jos sulla on kotona Marshallin kaiutin, josta kuuntelet telkkaria. Pienellä vie vähemmän sähköä. Pistä voluumi yhteentoista, kuten Spinal Tapissa, vie aika paljon enemmän. Eli kommentoija on tieteellisesti todistettuna täysin oikeassa huolessaan.

   Lainaa

  40. Aistikas manaatti 12.2.2023 8:55
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Laura: Mua kiinnostaisi tietää, miten se vaatekaupan myyjä edes onnistui vaihtamaan sen vanhan hinnan? Ainakin ruokakaupassa aikanaan ei kassa niihin hintoihin voinut vaikuttaa. Eli näytät koodin kassakoneelle->kassakone ilmoittaa hinnan. Ei sitä päässyt muuttamaan, vaikka välillä jotkut asiakkaat [...]
   Aika tavallista että tuotteessa on eri hinta mitä kassakone tarjoaa. Oikea tapa on silloin jättää kaikki ostokset kassalle ja poistua. Hintojen pitää olla oikein

   Lainaa

  41. Varpaaton hylje 12.2.2023 15:14
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Sysäri: Kyllä. Jos sulla on kotona Marshallin kaiutin, josta kuuntelet telkkaria. Pienellä vie vähemmän sähköä. Pistä voluumi yhteentoista, kuten Spinal Tapissa, vie aika paljon enemmän. Eli kommentoija on tieteellisesti todistettuna täysin oikeassa huolessaan.
   Eihän toi kommentti kyl ottanut kantaa skobeihin, vaan vain telkkariin?

   Lainaa

  42. Ketterä peruna 22.2.2023 13:35
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Kyllä se telkkarin äänenvoimakkuus varmaan vähän vaikuttaa energian kulutukseen, mutta ei taida vuositasolla eroa hinnassa huomata.
   No ei vaikuta vähääkään. Et edes kykene mittaamaan eroa. Taitaa elektroniikan hukkalämpö olla suurenpi kuin television sisäisen kaiuttimen tehoero hiljaa ja kovalla kunnellessa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hinnat, hinta, hintalappu, inflaatio, sähkölasku, sähkön hinta, säästää, säästövinkit, tv, vanha hinta, volume, äänenvoimakkuus