Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 92

Modernia mummoa ei kiinnosta.
Vanhempainilta, osa 92

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 110 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Hoitakaa itse kakaranne 3.11.2022 0:30
   Tulos: -312 (996 ääntä)
   Suvi on ihan oikeassa. Ei kellään ole mitään automaattista velvollisuutta hoitaa ja vahtia pentujensa pentuja. Varsinkaan ilmaiseksi. Jostain syystä näillä harhaisilla äityleillä on käsitys, että maailma pyörii heidän ja heidän Jari Tervon näköisten paskaniskojensa ympärillä.

   Lainaa

  2. Tulos: +146 (166 ääntä)
   Saakohan omien kakaroiden rakkaista lapsista jonkun alennuksen hoitomaksusta 🤔

   Lainaa

  3. Tornipöllö 3.11.2022 0:46
   Tulos: +757 (831 ääntä)
   Suvilla tuntuu olevan vähän joitain omaan ikääntymiseen liittyviä patoumia.

   Lainaa

  4. Ronski hampurilainen 3.11.2022 0:48
   Tulos: +956 (1032 ääntä)
   Sen verran tympeästi kirjoitettu etten haluaisi myöntää, mutta Suvilla on kyllä pointti. Isovanhemmilla ei ole velvoitteita. Homma tosin toimii kumpaankin suuntaan eli turha valittaa jos lapset perheineen eivät kylässä käy.

   Lainaa

  5. Kannattamaton mandariini 3.11.2022 0:49
   Tulos: +296 (318 ääntä)
   Hiihtoon samaistun. VMP. Taapero on oikeassa.

   Lainaa

  6. Tulos: +231 (255 ääntä)
   Suvi jättänee lapsensa perinnöttä ja pitää sitä maksuna heidän kasvattamisestan

   Lainaa

  7. Neulottu jääkarhu 3.11.2022 1:08
   Tulos: +770 (804 ääntä)
   Jokainen vetää niin kun tykkää, mutta ei varmaan kannata odottaa, että kukaan käy ilmaiseksi huolehtimassa mummostaan kun se aina koittaa.

   Lainaa

  8. Triviaali pähkinä 3.11.2022 1:21
   Tulos: +556 (578 ääntä)
   No ei ole velvollisuutta, tietenkään, mutta antaahan tuo surullisen kuvan (ajatus)maailmasta.

   Lainaa

  9. Tekaistu maksamato 3.11.2022 1:38
   Tulos: +351 (363 ääntä)
   Niin, sitä kun on nuorena tehny lapsia ja lapset nuorena lapsenlapsia, niin sitä on mummo jo 40-vuotiaana, vaikka olisi kuin vielä menohaluja eikä vielä valmis pullantuoksuiseksi sukkia kutovaksi eläkeläiseksi :-) Suurin osa isovanhemmista haluaa hoitaa lapsenlapsia ja suorastaan odottaa mummoksi (ja papaksi) pääsyä. Mutta meitä on erilaisia. Eihän isovanhemmat mikään automaattinen lastenhoitokone ole jos jatkuvasti vanhemmat käy vaikka baarissa ryyppäämässä, mutta satunnaisesti pitäisi olla ok. Ja kuten mainittu, jos isovanhemmat on lastenlasten kanssa pienenä, niin niitä saattaa sitten aikuisempana kiinnostaakin käydä mummolla/papalla.

   Lainaa

  10. Luha salaatti 3.11.2022 2:25
   Tulos: +231 (245 ääntä)
   No siis aikuisena ihmisenä saa tehdä mitä haluaa. Ei kaikki vanhemmatkaan halua kasvattaa omia lapsiaan, isovanhempana se muuttuu vielä enemmän vapaaehtoiseksi. Itsellä lapsi ja voin samaistua ajatuksen tasolla jo nyt Suvin toimintaan. Mutta tiedän, että en aio toimia kuin Suvi, koska lapsen äitinä tiedän, että lapset osaavat olla p**eestä. Niin mielelläni ajatuksen tasolla välillä kärsin/nautin lapsenlapsistani tietäen, että jos ovat lapseeni tulleet, niin osaavat olla p**seestä. Vanhemmilla on oikeus aikuisten aikaan. Isoäitinä ollessani mulla on sitä paljon enemmän, kuin pienten lasten vanhemmilla. Ehkä eivät paiskaa mua sitten pahimpaan vanhainkotiin, mitä suomi päällään kantaa.

   Lainaa

  11. Parrakas kettu 3.11.2022 5:40
   Tulos: +221 (277 ääntä)
   Nämä suvit ihmetyttävät. Eka ollaan itsekkäitä ja halutaan lapsia, mutta sitten niitä lapsia ei kuitenkaan haluta auttaa kun tarvitsevat apua.

   Lainaa

  12. Kiinnostumaton maito 3.11.2022 5:42
   Tulos: +206 (276 ääntä)
   Hoitakaa itse kakaranne: Suvi on ihan oikeassa. Ei kellään ole mitään automaattista velvollisuutta hoitaa ja vahtia pentujensa pentuja. Varsinkaan ilmaiseksi. Jostain syystä näillä harhaisilla äityleillä on käsitys, että maailma pyörii heidän ja heidän Jari Tervon näköisten paskaniskojensa ympärillä.
   Tuli surullinen olo sun puolesta. Noinko sun vanhemmat puhui susta kun olit lapsi?

   Lainaa

  13. Suojaisa sohvaperuna 3.11.2022 5:58
   Tulos: -211 (275 ääntä)
   nykyaikaisessa minä,minä maailmassa tuo on ihan normaalia, että lempataan lapset vaan isovanhemmille hoitoon ja sitten itse radalle tai vaikka pikku matkalle. Ehdottaisinkin suuria sterilisaatio kampanjoita, jotta tästä tasapäistyvien teinix-äitien instamaailmasta päästään eroon. Ugh.. Olen puhunut.

   Lainaa

  14. Tulos: +233 (275 ääntä)
   Kyllä tulee olemaan Suvilla yksinäinen vanhuus, kun tuolla asenteella karkoittaa lapset ja lapsenlapset elämänstään. Mut voihan sitten Facessa porata yksinäisyyttään ja sitä kuinka hänen on unohdettu.

   Lainaa

  15. Puuton alpakka 3.11.2022 6:30
   Tulos: +330 (342 ääntä)
   Eihän isovanhemmilla velvollisuutta lapsenlapsien hoitamiseen ole. Eikä todellakaan ole ok vaan lempata lapsiaan isovanhemmille odottaen automaattista lapsenhoitopalvelua. Toisaalta on turha väittää (ainakaan minulle, en usko), että lapsenlapset ovat tärkeitä ja rakkaita, jos heidän kanssaan ei halua viettää aikaa. Ei sitä kuulu ajatella lapsenvahtityönä vaan ajan viettämisenä. Lapset menettävät valtavasti, jos he eivät saa mahdollisuutta aikaan isovanhempiensa kanssa ilman vanhempiaan. Ja haluaisin ajatella, että isovanhemmat menettävät myös. Kohtuus tietenkin siinäkin. Ymmärrän kyllä, jos oma jaksaminen, henkinen tai fyysinen, ei jostain syystä riitä lapsenlapsiin. Silloin se ei riitä myöskään maksua vastaan lastenhoitoon. Suvilla nyt kuitenkin näyttäisi olevan lähinnä viidenkympinkriisi.

   Lainaa

  16. Muovailtava hirmulisko 3.11.2022 6:43
   Tulos: +17 (121 ääntä)
   Eivät kaikki isovanhemmat ole eläkkeellä tai työttömiä. Omilla vanhemmillani oli vielä pitkästi työvuosia jäljellä kun sain esikoiseni. Kyllä mä ymmärsin, että heidän on saatava palautua töistä vapaa-ajallaan, eivätkä ole mikään lapsenhoitoautomaatti. En silti ole aikeissa hylätä vanhempiani vanhanakaan. Kun minä olin lapsi, isovanhempani joko asuivat kaukana tai olivat sairaita. Jostain syystä omat Vanhempani pärjäsivät ilman niitä omia menoja kunnes minä ja sisarukseni olimme tarpeeksi vanhoja jäämään vähäksi aikaa yksin kotiin. Eivät hekään silti hylänneet vanhempiaan.

   Lainaa

  17. Koherentti ankka 3.11.2022 6:53
   Tulos: +137 (167 ääntä)
   Ei tokikaan ole lakisääteistä velvollisuutta, mutta mielestäni moraalinen velvollisuus auttaa ja huolehtia lapsestaan kestää niin kauan, että elämä kääntää roolit päälaelleen. Siinä kohtaa kun lapsen päättää maailmaan saattaa, siihen sitoumukseen kuuluu myös lapsenlapset. Toki isovanhemmat eivät ole mikään lapsenvahtiautomaatti tai ilmainen päiväkoti, eli ikinä ei voi olettaa että se mummo tai pappa nyt on aina käytettävissä ja peruu tarvittaessa vaikka hammaslääkärin ja Ruotsin-risteilyn jos mun kultamussu nyt ei kuumeisena voikaan mennä hoitoon vaik just tänään ois töissä supertärkee miittinki ja illalla vielä pikkujoulutkin. Eli aina pyydetään, ei vaadita tai vain ilmoiteta. Ja aina muistetaan kiittää. Ja sit ku se mummo tarttee apua, sitä autetaan. Paitsi jos se on kusipää, mutta semmoiselle tuskin kukaan myöskään lapsia kyörää hoitoon.

   Lainaa

  18. Hempeä koira 3.11.2022 7:11
   Tulos: +130 (148 ääntä)
   Suojaisa sohvaperuna: nykyaikaisessa minä,minä maailmassa tuo on ihan normaalia, että lempataan lapset vaan isovanhemmille hoitoon ja sitten itse radalle tai vaikka pikku matkalle. Ehdottaisinkin suuria sterilisaatio kampanjoita, jotta tästä tasapäistyvien teinix-äitien instamaailmasta päästään eroon. Ugh.. Olen puhunut.
   Kyllä sitä on entisaikaankin on isovanhemmat hoitaneet lapsenlapsia ja vielä enemmän kuin nykyään, koska kunnan tarjoamaa päivähoitoa ei ollut (ainakaan näin kattavasti) saatavilla. 
   Nykyaikaisessa minä, minä -maailmassa  on näköjään enenevissä määrin ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä ettei ketään voi auttaa ilman maksua tai välitöntä muuta palvelusta. 
   Ehdottaisin, että kaikki hetkeksi istahtaisivat alas ja miettisivät omaa napaansa pidemmälle, eivätkä tuomitsisi toisia niin kovin kärkkäästi. :)

   Lainaa

  19. Kuumeneva mestari 3.11.2022 7:13
   Tulos: +146 (150 ääntä)
   Siis jos puhutaan siitä että pitäisi jatkuvasti ja säännöllisesti vahtia lapsenlapsiaan, niin ymmärrän täysin Suvin kannan, kyllä se lapsenkasvatusvelvollisuus on täytetty siinä vaiheessa kun omat lapset on saatu aikuisiksi, eikä omaa elämää tarvi järjestellä sen mukaan tai vapaa-ajastaan luopua että ryhtyisi säännölliseksi lastenhoitajaksi lapsenlapsilleen. Mutta sitä kyllä ihmettelen jos ei edes koskaan satunnaisesti voi tai halua ottaa niitä vähäksi aikaa. Aika monet isovanhemmat onneksi ihan haluaa saada välillä niitä rakkaita lapsenlapsiaan esim yökylään, se on hyvä tilaisuus viettää aikaa yhdessä ja luoda sitä isovanhemman ja lapsenlapsen välistä suhdetta, ja samalla antaa lapsen vanhemmille pieni levähdystauko lahjaksi. Sitäkään ei toki mikään pakko ole tehdä, ei kukaan pakota. Surullinen ajatusmaailma silti ettei mitään koskaan voisi tehdä edes omien perheenjäseniensä hyväksi ilman hyötyä eli rahaa. Kyllä me ainakin läheisten kanssa tavataan autella toisiamme muutenkin silloin kun on satunnaista tarvetta, ihan normijuttu eikä siitä mitään rahaa pyydetä.

   Lainaa

  20. Navakka norsu 3.11.2022 7:21
   Tulos: +117 (121 ääntä)
   Minä maksoin anopille lapseni hoitamisesta, mutta lapseni olikin siellä päivittäin, kun olimme puolisoni kanssa töissä. Yökyläilyistä ei maksuja peritty, eikä tarjottu.

   Lainaa

  21. Lila herne 3.11.2022 7:23
   Tulos: +222 (232 ääntä)
   "Kymmenen vuotta sitten olin 38". Tämäpä vasta nuorekas tapa ilmoittaa ikänsä!

   Lainaa

  22. Tulos: +93 (101 ääntä)
   "Jokainen saa antaa lapselleen sellaisen ajatusmaailman ja roolikäyttäymisen kuin haluaa.." Ai millaisen? Että vietetään yhdessä aikaa ja pidetään hauskaa? Samalla saatetaan oppia jotain yleissivistystä tai muuta, ja sosiaalisia taitoja. On se kyl kamalaa..

   Lainaa

  23. Lila herne 3.11.2022 7:38
   Tulos: +136 (138 ääntä)
   Tulee mieleen, että Petrille ei varmaan ole ravintolassa tarjoiltu alkoholia lasten pelitapahtuman vuoksi, ja tästä suivaantuneena Petri päättää syyttää ravintolaa somessa lasten turmelemisesta saadakseen yleisön sympatiat puolelleen. Mahdollista on myös, että Petriä ei ole tällöin päästetty ravintolaan sisälle ollenkaan.

   Lainaa

  24. Kimakka paprika 3.11.2022 7:52
   Tulos: +62 (66 ääntä)
   Petri: Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan osuu.

   Lainaa

  25. Edvard Mustapalli 3.11.2022 7:56
   Tulos: +89 (91 ääntä)
   Se koira älähtää, jonka nuppi kilahtaa.

   Lainaa

  26. Tottelematon kauris 3.11.2022 8:00
   Tulos: +90 (94 ääntä)
   Lila herne: "Kymmenen vuotta sitten olin 38". Tämäpä vasta nuorekas tapa ilmoittaa ikänsä!
   Kysymys kuuluu, miten tästä eteenpäin? Onko se kahden vuoden kuluttua "kymmenen vuotta sitten olin 40" vai "12 vuotta sitten olin 38"?

   Lainaa

  27. Vuoreton lihapiirakka 3.11.2022 8:00
   Tulos: +87 (103 ääntä)
   Hoitakaa itse kakaranne: Suvi on ihan oikeassa. Ei kellään ole mitään automaattista velvollisuutta hoitaa ja vahtia pentujensa pentuja. Varsinkaan ilmaiseksi. Jostain syystä näillä harhaisilla äityleillä on käsitys, että maailma pyörii heidän ja heidän Jari Tervon näköisten paskaniskojensa ympärillä.
   Jos Suvi olisi äitini alkaisin kohtelemaan häntä samalla lailla, kun hän tarvitsisi apua. Esim. Pyytää kauppa käynti apua vastaisin " mä mikään ilmainen kauppakassi ole, hae itse ruokas"

   Lainaa

  28. Vuoreton lihapiirakka 3.11.2022 8:10
   Tulos: +95 (107 ääntä)
   Huh huh. Suvin ei kannata kyllä ihmetellä tulevaisuudessa, miksei omat lapset/lapsi halua auttaa häntä ilmaiseksi. Itse en ainakaan tollasen jälkeen auttaisi ilman rahallista korvausta, jos ei voi pyynnöstä lapsenlapsen kanssa viettää aikaa ilman, että vanhemmat ovat mukana.

   Lainaa

  29. Tottelematon kauris 3.11.2022 8:15
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Petri voisi käydä paikan päällä ennen kuin arvostelee. Ilmeisesti vanha suomalainen sananlasku "ensin tutkitaan, sitten vasta läimäytellään" ei ole tuttu.

   Lainaa

  30. Nurja päärynä 3.11.2022 8:16
   Tulos: +68 (84 ääntä)
   Ei tietenkään ole velvollisuutta hoitaa, mutta aika kylmältä tyypiltä vaikuttaa. Kuulostaa siltä, että lapsia pitäisi hänen käskystä kuskata näytille koko ajan, mutta vastavuoroisesti ei lapsia kyllä saa hetkeksikään jättää hoitoon, tai tulee lasku perästä. Ja sitten inistään vanhana, miksi lapset ei tule kylään.

   Lainaa

  31. Sähkötön kärpänen 3.11.2022 8:17
   Tulos: +66 (78 ääntä)
   Saikohan Suvi itse apua omien lastensa kasvattamiseen vanhempiltaan tai puolisonsa vanhemmilta? Toki asiasta täytyy keskustella, mutta palkan vaatiminen on rajua. Jos isovanhempi on vähävarainen, minusta on oikein puhua kulukorvauksista, mutta ei näin. Usein tuntuu, että moni on erkaantunut aivan täysin ihmisyydestä ja kaikki mitataan vain rahassa. Ihmisen tulisi olla iloinen voidessaan auttaa muita ja olla kasvavan sukupolven tukena. Omien jälkeläistensä. Jos tähän ei kykene, suosittelen tiukkaa keskustelua itsensä kanssa.

   Lainaa

  32. Kunniaton pulu 3.11.2022 8:25
   Tulos: +88 (98 ääntä)
   Ronski hampurilainen: Sen verran tympeästi kirjoitettu etten haluaisi myöntää, mutta Suvilla on kyllä pointti. Isovanhemmilla ei ole velvoitteita. Homma tosin toimii kumpaankin suuntaan eli turha valittaa jos lapset perheineen eivät kylässä käy.
   Nii, eihän sitä Suvia tarvitse hoitokodissa sitten aikanaan käydä katsomassa jos siitä ei palkkaa saa. Sitä varten on palkattu henkilökunta.

   Lainaa

  33. Tulos: +66 (76 ääntä)
   Se koira älähtää johon keppi osuu. Parempi pyy pivossa, kuin kymmenen puussa. Joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse sinne tippuu. Jonka nuorena oppii, sen vanhanakin osaa. Älä nuolaise ennen kuin putoaa. Ei se pelaa, jota pelottaa. Aikainen lintu madon saa kiinni. Ei auta itku torilla.

   Lainaa

  34. Likempi ahven 3.11.2022 8:39
   Tulos: -16 (52 ääntä)
   Hoitakaa itse kakaranne: Suvi on ihan oikeassa. Ei kellään ole mitään automaattista velvollisuutta hoitaa ja vahtia pentujensa pentuja. Varsinkaan ilmaiseksi. Jostain syystä näillä harhaisilla äityleillä on käsitys, että maailma pyörii heidän ja heidän Jari Tervon näköisten paskaniskojensa ympärillä.
   Äläpä halveksi Jari Tervoa. Hän sentään osaa lukea ja kirjoittaa hienosti toisin  kuin näiden ilmaista lastenvahtia kaipaavien äijät.

   Lainaa

  35. Ruskea lohikäärme 3.11.2022 8:42
   Tulos: +125 (131 ääntä)
   Eihän se pakko ole, mutta turha odottaa sitten, että lapsenlapset muistaisi tai kävisi, kun on itse vanha ja kaipaa sitä apua ja seuraa. Omalla kokemuksella: Muistan kun olin lapsi, niin olin usein vain äidin vanhempien luona hoidossa. Isompana kuulin, että sen takia, koska isäni vanhemmat eivät halunneet hoitaa minua, koska on liikaa vaivaa. Äidin vanhempiin on vieläkin todella läheiset välit ja heitä tapaan pari kertaa viikossa ja auttelen asioissa, kun eivät itse enään pysty kaikkeen. Isän äitiä (mies kuoli pari vuotta sitten) tapaan ehkä kerran tai kaksi vuodessa ja hän aina valittaa kuinka pitäisi käydä enemmän ja auttaa häntä erilaisissa asioissa. En kuitenkaan koe minkäänlaista kiintymissuhdetta häntä kohtaan eikä oikein siinä mielessä kiinnosta.

   Lainaa

  36. Likempi ahven 3.11.2022 8:43
   Tulos: -86 (112 ääntä)
   Kunniaton pulu: Nii, eihän sitä Suvia tarvitse hoitokodissa sitten aikanaan käydä katsomassa jos siitä ei palkkaa saa. Sitä varten on palkattu henkilökunta.
   Älä edes ala. 
   Vanhemmuus on yksi juttu, kiittämättömän kakaran käytös toinen juttu.
   Jos isovanhempi on nyt 40 - 65 vee, hän on itsekin työelämässä eikä hänellä ole joutilasta aikaa ehkäisyssä hutiloineen leväperäisen jälkeläisensä siitostuloksille.
   Vanhemmuus on velka, jonka lapsi maksaa aikanaan omille lapsilleen.  

   Lainaa

  37. Lainsuojaton pomelo 3.11.2022 8:53
   Tulos: +83 (83 ääntä)
   Suojaisa sohvaperuna: nykyaikaisessa minä,minä maailmassa tuo on ihan normaalia, että lempataan lapset vaan isovanhemmille hoitoon ja sitten itse radalle tai vaikka pikku matkalle. Ehdottaisinkin suuria sterilisaatio kampanjoita, jotta tästä tasapäistyvien teinix-äitien instamaailmasta päästään eroon. Ugh.. Olen puhunut.
   Minä olen yli 40v ja muistan kyllä hyvin että isovanhemmille silloin aikanaan menin hoitoon kun vanhempani lähtivät esim. matkalle, että ei se nyt ihan nykypäivän homma pelkästään ole. Se olikin aina ihan kesän kohokohta saada olla siellä mummolassa ja uskon että mummo ja pappakin siitä tykkäsivät, tai sitten olivat mestarinäyttelijöitä. Oli miten oli niin tuskinpa meidän välit olisivat niin läheiseksi kehittyneet isovanhempieni kanssa ilman noita yhdessä vietettyjä aikoja ja ne on sitä edelleen mummon kanssa joka on vielä elossa. <3 Kaikki ei tietty halua, eivät halua joko auttaa tai eivät halua ylipäätään mitään erityisen läheistä henkilökohtaista suhdetta lapsenlapsiinsa, silloin sitä täytyy vaan sitten kieltäytyä, siihenhän on jokaisella oikeus.  Jos vielä pitemmälle historiaan mennään niin eiköhän se ollut silloin huomattavasti nykyistä yleisempää, että isovanhemmat ja sukulaiset auttoivat lasten hoitamisessa ja kasvatuksessa. Näin on monissa kulttuureissa edelleen, vaikka me ollaan menty individualistisempaan suuntaan. Puolensa ja puolensa molemmissa, mutta kommentoin nyt lähinnä tuota hassua ajatusta että kyseessä olisi joku moderni ilmiö, kun asia on ihan päinvastoin.

   Lainaa

  38. Tulos: +75 (79 ääntä)
   Itsestäni olisi lapsena tuntunut tosi pahalta, jos olisin saanut tietää, että isovanhemmille ei pääse kylään, koska se on "kakaroiden lapsenvahtina olemista". Voi olla, että kohta Sivua ihmetyttääkin, miksi lapsi ja lapsenlapsi ei käy enää ollenkaan, ja miksi vanhainkodissakaan kukaan ei käy tapaamassa.

   Lainaa

  39. Reseptivapaa Dinosaurus 3.11.2022 8:55
   Tulos: +41 (47 ääntä)
   No huh huh. Siinä on kyllä Suvilla rusinat pullasta -asenne oikein kunnolla. Vastavuoroisuutta se (iso)vanhemmuuskin vaatii!

   Lainaa

  40. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 3.11.2022 9:09
   Tulos: +93 (97 ääntä)
   Suvi taitaa itse olla vanhanaikainen ajatuksineen mummoista. Vaikka hän itse haluaisi ajatella olevansa planeetan nuorin ja nuorekkain mummo, on Suomi täynnä meneviä 45-70v mummoja ja pappoja, jotka työskentelevät, tekevät vapaaehtoistöitä, harrastavat ja matkustelevat. Samoin on kakskymppisiä pullantuoksuisia äitejä, jotka kutovat islantilaisneuleita ja jonsukan villasukkia eivätkä laukkaa baareissa. Silti koetaan iloa läheisistään ja usein jopa ehdotetaan, että voisiko lapsenlapset tulla yökylään. Sitten niiden kanssa voidaan käydä ravintolassa, elokuvissa, museoissa ja vaikka trampoliinipuistossa, missä mummot voi itsekin pomppia.

   Lainaa

  41. Vastuuton hämähäkki 3.11.2022 9:19
   Tulos: +68 (76 ääntä)
   Suvi voi sitten olettaa, että jatkossa ei tarvitse tulla kylään ilman oman ruuan ja juoman maksamista. Lapsenlapset ei taida kovin rakkaita olla jos maksua niiden hoitamisesta ottaa. Ja kyllä. Olet mummo. Paska mummo, mutta mummo silti. Ei se mummous ikää katso.

   Lainaa

  42. Vastuuton hämähäkki 3.11.2022 9:22
   Tulos: +35 (59 ääntä)
   Kyllä minä oman perhepiirin lapsia voin pitää milloin vain yökylässä pyytämättä rahaa. Ihan uskomattoman itsekästä ajatella muutoin. Suvi on paska ihminen

   Lainaa

  43. Tulos: -68 (86 ääntä)
   Taaperon saisi kieltää. Leikki-ikäinen on edelleen oikea termi, vaikka joku ei sitä toddlerilleen sopivaksi kuvaukseksi tunnistaisikaan.

   Lainaa

  44. Karmea greippi 3.11.2022 9:45
   Tulos: +41 (51 ääntä)
   Entäs, jos ne aikuiset lapset uupuu taakkoihinsa, ja sossut tulevat mummon ovelle: "Otatko lapset, vai pannaanko sijaiskotiin kasvamaan". No ihan sikana kärjistettyä, mutta kyllä nuorekkaalla isovanhemmalla voisi olettaa olevan voimia ottaa pienet välillä hoitoon ja siten keventää oman jälkikasvunsa taakkaa. Ps olen saman ikäinen kuin tuo ei-mummo.

   Lainaa

  45. Suonensisäinen lokki 3.11.2022 9:46
   Tulos: -30 (66 ääntä)
   Luha salaatti: No siis aikuisena ihmisenä saa tehdä mitä haluaa. Ei kaikki vanhemmatkaan halua kasvattaa omia lapsiaan, isovanhempana se muuttuu vielä enemmän vapaaehtoiseksi. Itsellä lapsi ja voin samaistua ajatuksen tasolla jo nyt Suvin toimintaan. Mutta tiedän, että en aio toimia kuin Suvi, koska lapsen [...]
   Vanhemmilla on oikeus aikuisten aikana. Heillä on myös vastuu ja velvollisuus huolehtia omista lapsista kun niitä ovat päättäneet hankkia. Ei ole olemassa pelkkiä oikeuksia. Kukaan heitä ei ole lasten tekoon pakottanut.
   Suomeen pitäisi löytyä lastenvahtinkulttuuri kuin Yhdusvalloissa niin helpottaisi "omaa aikaa"
   Isovanhemmillakin on oikeus päättää miten elävät elämäänsä eikä olla aikuisten lasten määräiltävissä.
   48 vuotias on viel työelämässä. Jos ekat 25 aikuisuudesta on mennyt töissä+omien lasten kasvatuksessa ja kun vihdoin saa tehdä omien aikataulujen mukaan, toteuttaa asioita jotka lasten vuoksi laittaa syrjään, niin omat lapset on dumppaamassa lapsiaan hoidettavaksi.
   Ihanko oikeasti olisit työsskäyvänä mummoa tai vaarina valmis siihen että ma-pe töissä 8-16 (työmatkan kanssa yleensä 7-17) ja sit viikonlopppu juosta lastenlasten perässä?
   Kummallinen tää oma sukupolvi, joka kuvittelee että isovanhempien velvollisuus on kasvattaa munkin lapset. Sama sukupolvi ajattelee että vanhemmat eivät saisi myöskään käyttää omia säästöjä itseensä vaan kaikki pitää jättää perinnöksi ja vanhemoien kituuttaa vedellä ja leivällä.
   Ja jos et osta lapselle sitä ja tätä ja tee niinku me halutaan niin et nää lapsenlapsia enää ikinä. Melkosta kiristystä.
   Suvin kielenkäyttö toki kertoo että ei nyt.ehkä se lämpimin henkilö ole.
   Toki on alueita (kuten omani täällä Pohjanmaalla) jossa ennen kakara oli vaan synonyymi lapselle ilman negatiivista merkitystä. Nythän se tarkoittaa huonosti käyttäytyvää lasta.

   Lainaa

  46. Tiedostava poro 3.11.2022 9:54
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   "Kymmenen vuotta sitten olin 38, liityin Facebookiin 34-vuotiaana"? Miten voi ottaa 2 tablettia kolme kertaa päivässä?

   Lainaa

  47. Luha salaatti 3.11.2022 9:54
   Tulos: -40 (62 ääntä)
   Sam: Kyllä tulee olemaan Suvilla yksinäinen vanhuus, kun tuolla asenteella karkoittaa lapset ja lapsenlapset elämänstään. Mut voihan sitten Facessa porata yksinäisyyttään ja sitä kuinka hänen on unohdettu.
   Miksi oletat näin? Suvi kuulostaa sosiaaliselta ja ulosmenevältä ihmiseltä. Oletan, että hänellä on muita ystäviä ympärillään, joiden kanssa viettää aikaa.
   Vanhainkodissa ollaankin sitten siinä pisteessä, että ei tarvitse.paljon facebookia pohtia.

   Lainaa

  48. Itseasiassa 3.11.2022 10:09
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Lila herne: "Kymmenen vuotta sitten olin 38". Tämäpä vasta nuorekas tapa ilmoittaa ikänsä!
   No vittu, tän ansiosta tajusin että olen kymmenen vuoden päästä 48. Ja kymmenen vuotta sitten olin 28. Kiitos Suvi!

   Lainaa

  49. Itseasiassa 3.11.2022 10:11
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   Lila herne: Tulee mieleen, että Petrille ei varmaan ole ravintolassa tarjoiltu alkoholia lasten pelitapahtuman vuoksi, ja tästä suivaantuneena Petri päättää syyttää ravintolaa somessa lasten turmelemisesta saadakseen yleisön sympatiat puolelleen. Mahdollista on myös, että Petriä ei ole tällöin päästetty ravintolaan sisälle ollenkaan.
   Mullekin tuli mieleen, että kuinkahan kovaa se kalikka kapsahti Petriin. Tai kuten hän ilmaisi, keppi osui.

   Lainaa

  50. Jämpti jänis 3.11.2022 10:15
   Tulos: +67 (75 ääntä)
   Jos isovanhemmat eivät halua viettää aikaa lasten kanssa kun ne ovat pieniä, eivät ne teinit saati sitä vanhemmatkaan halua viettää aikaansa isovanhempiensa kanssa. Siteet kuitenkin muodostetaan lapsuudessa ja ne yleensä kantavat koko elämän ajan. Aika harvaa teini-ikäistä tai nuorta aikuista huvittaa lähteä mummolaan tai ukkilaan jos ei ole ikinä ollut läheinen sen ihmisen kanssa. Siltä pohjalta miettisin asiaa muultakin kantilta kuin oman ikäkriisin pohjalta. Ei tietenkään ole mitään velvoitetta hoitaa lapsia aina kun vanhemmilla on jotain muuta menoa, mutta jos ei ikinä halua tehdä sitä ilman jotain rahallista korvausta niin kyllä ne lapsetkin äkkiä oppivat että tämä isovanhempi ei heistä kovin paljon välitä. Sitten on kahdeksankymppisenä vähän turha itkeä etteivät lapsenlapset ja lapsenlapsenlapset käy kylässä.

   Lainaa

  51. Itseasiassa 3.11.2022 10:16
   Tulos: +76 (80 ääntä)
   Likempi ahven: Älä edes ala.  Vanhemmuus on yksi juttu, kiittämättömän kakaran käytös toinen juttu. Jos isovanhempi on nyt 40 - 65 vee, hän on itsekin työelämässä eikä hänellä ole joutilasta aikaa ehkäisyssä hutiloineen leväperäisen jälkeläisensä siitostuloksille. Vanhemmuus on velka, jonka lapsi maksaa aikanaan omille lapsilleen.  
   Ei, lapsi ei valinnut tulla tänne, eikä osallistunut aktiviteettiin, joka hänet tänne toi. Siksi kukaan ei automaattisesti ole vanhemmille velkaa omasta syntymästä.

   Lainaa

  52. Tulos: +4 (40 ääntä)
   Hoitakaa itse kakaranne: Suvi on ihan oikeassa. Ei kellään ole mitään automaattista velvollisuutta hoitaa ja vahtia pentujensa pentuja. Varsinkaan ilmaiseksi. Jostain syystä näillä harhaisilla äityleillä on käsitys, että maailma pyörii heidän ja heidän Jari Tervon näköisten paskaniskojensa ympärillä.
   Ei kannata ihmetellä jos oma lapsi pistää suhteen poikki eikä lapsenlapsia paljoa tule näkemään + toimitetaan paskimpaan vanhainkotiin mitä löytyy aikanaan. Lastenlasten hoito on iloinen ja normaaliin elämään kuuluva asia, senhän vuoksi ihmiset elävät pitkään. Ei mikään eläinlaji elä vaihdevuosien jälkeen.

   Lainaa

  53. Tulos: +48 (60 ääntä)
   plop: Taaperon saisi kieltää. Leikki-ikäinen on edelleen oikea termi, vaikka joku ei sitä toddlerilleen sopivaksi kuvaukseksi tunnistaisikaan.
   Ja sitten sinä heität sanan "toddler" ilmoille.

   Lainaa

  54. Ruskistettu hirmulisko 3.11.2022 10:22
   Tulos: +52 (66 ääntä)
   Tuollaiset Suvit on juuri niitä, jotka päätyvät kuolemaan yksin vanhainkodissa. Mutta toki se on lastenlasten syytä, kun ovat "hylänneet" mummonsa, joka ei itse halunnut olla heille mummo, ja joka koki lastenlasten kanssa vietetyn ajan ikäväksi velvollisuudeksi josta olisi pitänyt maksaa. Isovanhemmilla ei ole mitään velvollisuuksua lastenlapsia kohtaan. Mutta samoin lastenlapsilla ei ole mitään velvollisuuksia isovanhempia kohtaan. Joten jos et halua viettää aikaa lastenlasten kanssa, hyväksy sitten se että eivät hekään myöhemmin halua viettää aikaa sinun kanssasi. Ja älä sitten valita yksinäisestä vanhuudesta.

   Lainaa

  55. Tulos: +76 (78 ääntä)
   plop: Taaperon saisi kieltää. Leikki-ikäinen on edelleen oikea termi, vaikka joku ei sitä toddlerilleen sopivaksi kuvaukseksi tunnistaisikaan.
   Vauva=alle 1v Taapero=1-2v Leikki-ikäinen=3-5/6v Koululainen=6/7-12v

   Lainaa

  56. Tulos: +77 (79 ääntä)
   Minusta on hyvä, että isovanhemmat asettavat rajat hoitamiselle oman jaksamisensa ja omien prioriteettiensa perusteella. Jotkut eivät vain jaksa tai halua hoitaa lapsenlapsiaan ja se on hyväksyttävä. Mutta hoidosta VELOITTAMINEN on kyllä aika erikoinen ratkaisu (paitsi jos isovanhemmat toimivat varsinaisena päivähoitona). Ymmärrän Suvin tytärtä (ja kuka revittelee tällaista asiaa julkisesti somessa??).

   Lainaa

  57. Tulos: +78 (82 ääntä)
   Tämä on hemmetin hyvä esimerkki miten eri tavalla asioista voi puhua. Monet kommentoijat täällä ovat kutakuinkin samaa mieltä kuin Suvi, että isovanhemmat eivät ole paikka johon dumpata lapset silloin kuin huvittaa, mutta puhuvat siitä asiallisesti ja rakentavasti. Suvi sen sijaan puhuu asiasta hyvin putkinäköisesti ja vihamielisesti ja siitä saa vaikutelman lähinnä hyvin itsekkäänä ihmisenä mitä ei omat lapset ja lapsenlapset kiinnosta vittujakaan, vaikka toisin yrittää sanoa.

   Lainaa

  58. Apua tarvitseva sarvikuono 3.11.2022 11:02
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Eikö Petrin kylällä lapset käy koulussa, kun ravintolalla ja Petrilla noita kirjotusvirheitä hitokseen paljon. Ei kannata päästää lapsia ryyppäämään peliiltaan ramntdolaan jos nui päisään olevia koiria niistä kasvaa ettei osaakaakaan kirjotaa kun keppi osuu

   Lainaa

  59. Tulos: +24 (40 ääntä)
   Ja lapsen ollessa nuori, Suvin äidin apu varmaankin kelpasi eikä tarvinnut edes maksaa :D

   Lainaa

  60. Kynnetön tyyny 3.11.2022 12:05
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   Tuossa hiihtokuvassa kiteytyy vitutus niin täydellisesti että voisin kuvitella tuon johonkin taidegalleriaan.

   Lainaa

  61. Harmaa Soturi 3.11.2022 13:47
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Meillä esikoinen sanoi pienenä: "Sitten kun mummu jää eläkkeelle, niin sehän voi sitten hoitaa meitä." Mummu jäi nyt eläkkeelle, mutta 22-vuotias ei hirveästi tarvitse enää päivähoitoa.

   Lainaa

  62. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Karmea greippi: Entäs, jos ne aikuiset lapset uupuu taakkoihinsa, ja sossut tulevat mummon ovelle: "Otatko lapset, vai pannaanko sijaiskotiin kasvamaan". No ihan sikana kärjistettyä, mutta kyllä nuorekkaalla isovanhemmalla voisi olettaa olevan voimia ottaa pienet välillä hoitoon ja siten keventää oman [...]
   No eipä siinäkään voi pakottaa ottamaan niitä lapsia hoitaakseen.

   Lainaa

  63. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Hiihto ON paskaa, totta! Toi on niin hieno kuva, samaistun täysin 😂

   Lainaa

  64. Pehmeä jänis 3.11.2022 14:19
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   Ronski hampurilainen: Sen verran tympeästi kirjoitettu etten haluaisi myöntää, mutta Suvilla on kyllä pointti. Isovanhemmilla ei ole velvoitteita. Homma tosin toimii kumpaankin suuntaan eli turha valittaa jos lapset perheineen eivät kylässä käy.
   Näinhän se on, että velvoitteet loppuu puolenyön aikaa edellisenä päivänä kun mukula täyttää 18. Jotkut jopa tuuppaa muksunsa pihalle samana päivänä, ylläripulläri jos niitä ei enää sen koomin näe

   Lainaa

  65. Juokseva karjalanpiirakka 3.11.2022 14:32
   Tulos: -15 (59 ääntä)
   Jos lapsia hankkii ihan omaa itsekkyyttään, kannattaa olla varma että ne pystyy sitten hoitamaankin. Näin lapsettomana en käsitä ajatustapaa, että kukaan muu olisi vastuussa sinun pershedelmistäsi.

   Lainaa

  66. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Tiedostava poro: "Kymmenen vuotta sitten olin 38, liityin Facebookiin 34-vuotiaana"? Miten voi ottaa 2 tablettia kolme kertaa päivässä?
   ? Siten että liittyi Facebookiin 34-vuotiaana vuonna 2008? Itse liityin vuonna 2007. Tuossa oli Suvilla kaksi eri asiaa, kaksi eri virkettä pilkulla erotettuna. Ei väittänyt liittyneensä Faceen 10 vuotta sitten.
   Mutta hän on kyllä perseestä ja selvästi ikäkriisissä. Kuka väitti että mummon pitää kutoa sukkaa ja leipoa pullaa.🤦🏻‍♀️ Vähän veikkaan että Suvin lapsi ei ole tällaista odottanut, vaan ahtaat ja ikäkriiseilevät odotukset kummittelee ihan Suvin omassa mielessä, tai käyttää niitä vaan tekosyynä. Jos lapsenlapsi on toivonut villasukkia tai pullaa (epäilen), niin voi sanoa että sori en osaa kutoa, ostaa sukat ja valmispullaa tai leipoa yhdessä. 

   Lainaa

  67. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Tietenkään mikään pakko ei ole hoitaa missään nimessä. Mutta sitten on täysin turha ihmetellä kun ei ne lapsenlapset halua olla tekemisissä kun ikää tulee.

   Lainaa

  68. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Hoitakaa itse kakaranne: Suvi on ihan oikeassa. Ei kellään ole mitään automaattista velvollisuutta hoitaa ja vahtia pentujensa pentuja. Varsinkaan ilmaiseksi. Jostain syystä näillä harhaisilla äityleillä on käsitys, että maailma pyörii heidän ja heidän Jari Tervon näköisten paskaniskojensa ympärillä.
   Totta, samalla tavalla ei lapsilla jaan ole velvollisuutta huolehtia ikääntyneistä äidistä kun alkaa sairaudet puskea päälle. Olisikohan tämä maailma vähän parempi paikka, jos alettaisiin pitää toisista huolta?

   Lainaa

  69. Symppis hämähäkki 3.11.2022 15:33
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Ronski hampurilainen: Sen verran tympeästi kirjoitettu etten haluaisi myöntää, mutta Suvilla on kyllä pointti. Isovanhemmilla ei ole velvoitteita. Homma tosin toimii kumpaankin suuntaan eli turha valittaa jos lapset perheineen eivät kylässä käy.
     Ei ole velvoitteita, mutta ei ole kellään muullakaan, kuten sanotkin. Jos aletaan puhua palkatusta lapsenvahdista, niin pyydän sitten jonkun Mannerheimin ls-liitosta, jolla on ensiapukoulutus ja nuorempana jaksamista juosta lapsen perässä, ja joka tulee ja menee pyydetyllä kellonlyömällä. 
     Jos mummi vahtii, niin sitten neuvotellaan siitä, että voisinko viettää sitä parisuhdeaikaa tiistaina vai torstaina, ja ehkä kuudesta vai seitsemästä alkaen, mikä mummille sopii, ja sitten tekevät jotain mikä huvittaa mummia. Ja tuodaan lapsi myös mummin luo kylään silloin kun mummia huvittaisi se nähdä, vaikka itsellä olisi muutakin tekemistä.
     Ja tosiaan lieviä patoutumia tuolla Suvilla; ei omanikaan lapsen nuorempi mummi todellakaan aina ehdi, koska kiipeää Kilimanjarovuorelle tai muuta sellaista pientä. Itseltäni jäisi väliin, se nainen on todellinen tarmopakkaus.
     Omalla lapsellani on isovanhempia moneen lähtöön; se Kilimanjaroa kiipeävä, ja sitten toinen joka on jo heikossa hapessa (eri puolilta sukua). Sille toiselle soitan melkein joka päivä että kaikki ok, ja olen hakenut kauppakasseja, käynyt joskus vaihtamassa sukkiakin kun kotisairaanhoito väsäili jotain omiaan ja itse ei yletä.
     Jotenkin elämä on kaikille helpompaa, kun yrittää suvun kanssa vähän tulla toimeen (olettaen, ettei suku ole ihan hornasta). Mutta ei ole pakko ei. 

   Lainaa

  70. Symppis hämähäkki 3.11.2022 15:35
   Tulos: +22 (50 ääntä)
   ..ja tosi lapsivihamielistä puhetta täällä. Jos pidät lapsia paskaniskaisina pershedelminä ja niiden hankkimista itsekkyytenä tai korkeintaan paskana ehkäisynä, niin miten voisit koskaan joutua tilanteeseen, jossa _lapsen_lapset ja niiden olemiset olisivat joku ongelma?

   Lainaa

  71. Sievistelevä mansikka 3.11.2022 16:00
   Tulos: -16 (44 ääntä)
   Kuulostaa omaan korvaan aika pahalta tuo että isovanhemmista ei muka tarvitse välittää lainkaan jos eivät toimi lastenhoitajina. En minäkään lapsena ollut mummolla hoidossa. Mummolaan oli jotain 200km, joten siellä käytiin perheen kanssa yhdessä lomilla ja juhlapyhinä, ei viety lapsia hoitoon että vanhemmat saisi "aikuisten aikaa." Ihan yhtä lailla rakkaita ovat silti.

   Lainaa

  72. Tulos: +33 (43 ääntä)
   Ahaa, Suvilla on vaan isoäitikriisi. Tulikin lapsenlapset liian aikaisin ja nyt on outoa olla "mummo".

   Lainaa

  73. Pyöreä tonttu 3.11.2022 17:13
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Surettaa hieman myös senkin puolesta, että oma anoppi asuu toisella puolella Suomea kuin hänen lapsenlapsensa - eli tuskin edes kerran vuodessa on nähnyt heitä. Luulisi vaan, että aikuinen ihminen osaisi arvostaa sitä lyhyttä aikaa kun lapsenlapset ovat pieniä ja haluavat viettää aikaa mummolassa, koska aikuisena se jää korkeintaan lyhyihin visiitteihin. Itse muistelen lämmöllä niitä kertoja kun oltiin mummolassa yötä tai käymässä kun vanhemmat olivat muualla.

   Lainaa

  74. Alice Wonderland 3.11.2022 22:09
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: Kuulostaa omaan korvaan aika pahalta tuo että isovanhemmista ei muka tarvitse välittää lainkaan jos eivät toimi lastenhoitajina. En minäkään lapsena ollut mummolla hoidossa. Mummolaan oli jotain 200km, joten siellä käytiin perheen kanssa yhdessä lomilla ja juhlapyhinä, ei viety lapsia [...]
   No eihän tässä ole mummin huolena, että töiden jälkeen hän ei jaksa tai välimatka on niin pitkä tai lapset on jatkuvasti hoidossa. Siis ei kerrassaan mikään järkevä syy. Suvi voi kyllä vahtia lapsia, mutta vain palkkaa vastaan. Sen takia en koe että väitteet  "ei tarvitse välittää jos ei hoida" tai "kiristetään hoitamaan että näkee lapsenlapset" pitäisi paikkansa. Varmaan siel mummilla käydään edelleen, mutta vain pikaisia velvoituskäyntejä, ettei häntä vain rasiteta läsnäololla ja se johtaa luonnollisesti välien viilentymiseen vähintään isovanhemman ja lapsenlapsen kohdalla. Kyllä lapset tunnistaa, että heitä vain siedetään. 
    Itse voin kyllä sanoa että kokisin hyvin epäoikeudenmukaiseksi, että vaaditaan rahaa vaikka kerran, kaksi vuodessa tapahtuvasta yökylästä, vaikka sen syy olisikin "vain" parisuhteen hoitoa. Mll:n kautta saatavat lapsenvahtipalvelut olisi ehkä mahdollista ostaa, mutta olen käsittänyt ettei niitä ole liikoja tarjolla. En henkilökohtaisesti millään ilveellä luottaisi kaksivuotiastani jonkun 13-vuotiaan vahdittavaksi vaikka se joskus 30v sitten on ollut omakin tienesti. 
   Kenenkään ei ole pakko lapsiani katsoa, tietenkään! Toivoisin kuitenkin olevani niin tärkeä, ja omien lapsien niin tärkeitä, läheisilleni, että minua/heitä ilahduttaakseen ja tukeakseen pitäisi mielellään yhteyttä lapsiini _ilman maksua_. Ja toivon todellakin, että läheiseni jopa nauttisivat siitä! Minä olen töissä ja harrastuksissa käyvänä lapsettomana mielelläni auttanut tarpeen tullen muita, ystäviä ja sukulaisia, ja todellakin ottanut sitä ilon irti.

   Lainaa

  75. Lihava riesa 3.11.2022 22:54
   Tulos: +10 (20 ääntä)
   Muutaman vuoden päästä Suvi valittamassa kun lapset eivät tuo lapsenlapsia lainkaan tapaamaan mummoa

   Lainaa

  76. Impotentti kurkku 3.11.2022 23:16
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Olin 21-vuotias kun viimeinen elossa ollut isovanhempani kuoli ja jostain oudosta syystä tästä tuli ikävä mummia. En osaisi kuvitella tilannetta jossa en olisi ollut tervetullut mummolaan ja muistelen nyt lämmöllä niitä kaikkia asioita joita mummin kanssa tehtiin yhdessä. Itselläni ei lapsia vielä ole, enkä ole varma tulenko niitä koskaan tekemään, mutta jos niitä tekisin haluaisin kyllä että heillä olisi hyvät välit isovanhempiin. Tietenkään mikään pakko ei ole muiden lapsia vahtia, mutta toivoisin omalle kohdalle että isovanhemmat haluaisi olla ja tehdä lastenlasten kanssa. Myöhemmin olen kuullut tarinoita kuinka äiti ja mummi tekivät paljon asioita yhdessä kun äiti oli äitiyslomalla niin että minut pakattiin mukaan esimerkiksi kävelylle tai uimaan. Edelleen kaipaisin sitä, että olisi mummi kenen kanssa tehdä asioita. Koen olevani onnekas kun minulla on ikävä isovanhempia, kuin että ei olisi. Olen kuitenkin saanut paljon rakkautta ja huolenpitoa ja oppinut mummolta paljon enkä voisi olla siitä kiitollisempi.

   Lainaa

  77. Timmi makkara 4.11.2022 1:29
   Tulos: -2 (14 ääntä)
   Neulottu jääkarhu: Jokainen vetää niin kun tykkää, mutta ei varmaan kannata odottaa, että kukaan käy ilmaiseksi huolehtimassa mummostaan kun se aina koittaa.
   No yleensä ei kyllä käykään vaan mummon eläkkeistä sitten maksetaan kotihoitoa tai vanhainkotia. Lapset ja lapsenlapset tuskin alkavat mummeli-Suvia hoitamaan.

   Lainaa

  78. Timmi makkara 4.11.2022 1:46
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Ruskea lohikäärme: Eihän se pakko ole, mutta turha odottaa sitten, että lapsenlapset muistaisi tai kävisi, kun on itse vanha ja kaipaa sitä apua ja seuraa. Omalla kokemuksella: Muistan kun olin lapsi, niin olin usein vain äidin vanhempien luona hoidossa. Isompana kuulin, että sen takia, koska isäni vanhemmat [...]
   Itse en ollut kummankaan puolen isovanhempien hoidettavana ikinä ja silti omasin todella läheiset välit heihin ja lämmöllä näitä edesmenneitä muistelen.

   Lainaa

  79. Timmi makkara 4.11.2022 2:11
   Tulos: -9 (21 ääntä)
   Suvin kirjoituksesta paistaa läpi sama, mistä oman suvun nykyiset mummuhahmot valittavat. Lastenlapset tuodaan mummulaan harvaseilta, jotta vanhemmat pääsevät spinningiin, fudistreeneihin, ravintolaillalliselle tai leffaan. Ja siis miettimättä sitä, että ehkä mummukin haluaisi joskus mennä spinningiin, fudistreeneihin, ravintolaillalliselle tai leffaan. Ja se, että lapset päivähoidon jälkeen viedään mummulaan hoitoon parantaa varmasti lasten ja mummun välejä mutta tuskin lasten ja vanhempien välejä.

   Lainaa

  80. Lannoitettu monni 4.11.2022 6:21
   Tulos: +11 (27 ääntä)
   Monet isovanhemmat on valmiita maksamaan siitä, että saa olla lastanlasten kanssa keskenään ja Suvi itkee et minä en lapsenlapsiani katso ilman maksua. Suvi näkee itse kun istuu viimeiset päivänsä yksin kiikkus tuolissa ja ihmettelee miks kukaan ei tuu hyvästelemään kun on itse pilannut suhteensa sukulaisiinsa. Suvi, sun ei ole pakko vahtia lapsenlapsias ilmaiseksi, eikä edes rahasta, mutta jos vaadit omalta lapseltasi palkkaa satunnaisesta lapsen vierailusta, niin huomaat sen varmasti vuosien mittaan.

   Lainaa

  81. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Suvi vois lopettaa ton mummoilunsa...

   Lainaa

  82. Eloton tuhatjalkainen 4.11.2022 7:03
   Tulos: -20 (26 ääntä)
   Lihava riesa: Muutaman vuoden päästä Suvi valittamassa kun lapset eivät tuo lapsenlapsia lainkaan tapaamaan mummoa
   Muutaman vuoden päästä lapset osaavat käydä isovanhemmillaan jo itse, eikä kyseessä ole enää isovanhemmista hyötyminen, kuten Suvin lapsen tapauksessa.

   Lainaa

  83. Keveä hai 4.11.2022 7:26
   Tulos: 0 (32 ääntä)
   Uskomattoman vanhanaikainen käsitys ihmisillä täällä siitä, että lapsia tehdään vanhuuden turvaksi ja seuraksi vanhainkotiin vierailemaan. Niin itsestäänselvänä pidetään, että ihan uhkaillaan omia vanhempia sillä ettei vierailla, jos et hoida meidän lapsia. Suvi on täysin oikeassa. Isovanhemmilla ei ole mitään velvollisuutta, ei edes moraalista, hoitaa lapsenlapsiaan. Useimmat isovanhemmat silti todennäköisemmin haluavat auttaa, ja ilman korvaustakin. Ja jos jollekin tulee yllätyksenä: sinun omat lapsesi tekevät myös omia päätöksiä aikuisena eivätkä välttämättä halua nähdä sinua enää koskaan, jos olet vaikka toksinen ihminen. Eli vanhuudenturvaksi ja seuraksi vanhuuteen jälkikäsvua ei kannata "hankkia". Se kun ei ole mikään takuu yhtään mistään.

   Lainaa

  84. Kyseenalainen kesyhanhi 4.11.2022 7:38
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Suvi ei ole ainoa. Minulla on lapsia joten työssäkäyvälle äidilläni on lapsenlapsia. Ei suostu ottamaan yöksi, ellei siitä joku maksa. Samoin jos minä lasten isä kuoltaisiin, hän ei ottaisi heitä, ellei kaupunki maksaisi kuukausittain tukea. Pari lasta kun on autisminkirjolla ja kaupunki maksaisi sijaishoitajalle. Mutta silloin äitini ainoa motiivi on raha, enkä ole siksi lähtenyt.

   Lainaa

  85. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Toivottavasti jälkikasvu muistaa, etteivät ryhdy jossain välissä maksuttomaksi vanhustenhoidoksi. Karma... Mutt vakavasti ottaen mietin kuitenkin mihin on hävinnyt toisten auttaminen ja yhteisöllisyys perheiden sisällä?

   Lainaa

  86. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Nuo kakarat näyttää sammuneilta pulsuilta.

   Lainaa

  87. Satavuotias ananas 4.11.2022 12:31
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Suvin ajatusmaailma tuntuu kamalan surulliselta. Entäs sitten, kun hän ei ole enää nuorekas ja menevä? Sinne on yllättävän lyhyt aika. Mahtaa sitten lapsenlapsiakaan kiinnostaa viettää hänen kanssaan aikaa, kun olivat vain rasite, joiden kanssa olemisesta olisi pitänyt maksaa. Siis olettaen, että kyse on silloin tällöin tapahtuvista pienistä hetkistä. Omien lapsien isovanhemmat ovat innoissaan kun saavat viettää aikaa lasten kanssa. Ovat vaativissa töissä, on omat harrastukset ja kaverit. Mutta silti he haluavat aikataulujensa mukaan hoitaa lapsia. Tekemiseksi voi valita aina molemmille osapuolille kivaa puuhaa: legoilla rakentelua, lukemista, metsäretken, leipomista jne. Ja ollaan painotettu sitä, että aina saa kieltäytyä hoitamasta lapsia, jos ei jaksa tai muuten pysty. Isovanhemmat ovat todella tärkeitä lapsille, ja kyllä se rakkaus mitä heiltä saa, antaa paljon, ja uskon että kasvaessaan haluavat myös viettää aikaa isovanhempien kanssa. Surullista, että Suvi ei tunnu näkevän asiaa tältä kannalta.

   Lainaa

  88. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Ronski hampurilainen: Sen verran tympeästi kirjoitettu etten haluaisi myöntää, mutta Suvilla on kyllä pointti. Isovanhemmilla ei ole velvoitteita. Homma tosin toimii kumpaankin suuntaan eli turha valittaa jos lapset perheineen eivät kylässä käy.
   Mm niin. Mutta ainakaan mun isovanhemmat eivät olekaan mua velvoitteesta ottaneet luokseen vaan koska siitä on ollut heille arvokasta sisältöä elämäänsä, se tuossa varmaan eniten sylettää että maksu antaa ymmärtää ettei lastenlasten tuleminen itsessään ole MUMMOLLE riittävän arvokasta. Hyväksikäyttö lastenvahtina aina tarpeen tullen on täysin eri kysymys, minusta.

   Lainaa

  89. Satavuotias ananas 4.11.2022 12:35
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Impotentti kurkku: Olin 21-vuotias kun viimeinen elossa ollut isovanhempani kuoli ja jostain oudosta syystä tästä tuli ikävä mummia. En osaisi kuvitella tilannetta jossa en olisi ollut tervetullut mummolaan ja muistelen nyt lämmöllä niitä kaikkia asioita joita mummin kanssa tehtiin yhdessä. Itselläni ei lapsia [...]
   Ihana kirjoitus <3 Itselläni ei ole ollut elinaikanani yhtäkään isovanhempaa elossa, vaikka olisin varmasti kaivannutkin. Siksi haluan itsekin vaalia omien lasteni ja heidän isovanhempiensa suhdetta, sillä kyllä isovanhemmat taitavat vaan olla niin erityinen juttu parhaassa tapauksessa <3

   Lainaa

  90. Liittyvä kotka 4.11.2022 12:56
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Hirveän surullista on monien ajattelu elämästä. Että ketään ei voi auttaa ilman että siitä maksetaan. Että yksin on aina selvittävä. Yksinäistä ja surullista. En ole mummo kun omat on vielä niin pieniä, mutta otan meille kavereiden lapsia välillä kun tiedän kokemuksesta miten raskasta voi olla kun kukaan ei koskaan voi ottaa hoitoon lapsia. Ei olla saatu mekään mitään apua, mutta en käännä sitä katkeruudeksi muita kohtaan. Vaan autan ettei muut joutuisi kokemaan samaa. Vanhemmat voi väsyä ja jälki voi olla rumaa. Siitä saa lukea välillä iltalehdistä. Tähän sitten aika sanotaan että miksi tehdä lapsia jos ei jaksa niitä? Kun sitä ei voi elämää tietää etukäteen. Voi syntyä vaikka kehitysvammainen lapsi. Voi mennä terveys vanhemmilta tai lapsilta. Voi tulla stressiä ja vaikeuksia eteen monestakin suunnasta. Puolisokin voi kuolla. Silloin sitä kaipaisi tukea ja apua eikä arvostelua ja yksin jättämistä. Meistä kukaan ei näe sinne toisten kotiin, että mitä siellä on. Avun tarvetta voi olla vaikka mitään ei ulospäin näy.

   Lainaa

  91. Kullattu patsas 4.11.2022 13:41
   Tulos: -15 (21 ääntä)
   Ronski hampurilainen: Sen verran tympeästi kirjoitettu etten haluaisi myöntää, mutta Suvilla on kyllä pointti. Isovanhemmilla ei ole velvoitteita. Homma tosin toimii kumpaankin suuntaan eli turha valittaa jos lapset perheineen eivät kylässä käy.
   Niin että jos ei suostu ilmaiseksi hoitolaksi niin sitten pistetään välit poikki eikä käydä edes moikkaamassa? Mahtava asenne. :D Itse ainakin ymmärrän varsin hyvin, että ei jakseta jatkuvasti toimia ilmaisena hoitolana. Toki siinä vaikuttaa myös se, että miksi hoitopaikkaa tarvitaan. Jos ollaan jatkuvasti viihteellä ja tuodaan siksi ne lapset hoitoon, en katsoisi sitä kyllä hyvällä, vaikka maksettaisiinkin.

   Lainaa

  92. Seinään piirretty keiju 4.11.2022 14:32
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Luha salaatti: Miksi oletat näin? Suvi kuulostaa sosiaaliselta ja ulosmenevältä ihmiseltä. Oletan, että hänellä on muita ystäviä ympärillään, joiden kanssa viettää aikaa. Vanhainkodissa ollaankin sitten siinä pisteessä, että ei tarvitse.paljon facebookia pohtia.
   Moi Suvi.

   Lainaa

  93. Jotain rajaa 4.11.2022 19:31
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Vanhemmilla on oikeus aikuisten aikana. Heillä on myös vastuu ja velvollisuus huolehtia omista lapsista kun niitä ovat päättäneet hankkia. Ei ole olemassa pelkkiä oikeuksia. Kukaan heitä ei ole lasten tekoon pakottanut.Suomeen pitäisi löytyä lastenvahtinkulttuuri kuin Yhdusvalloissa niin [...]
   Jos ei ole kyse hyvin usein toistuvasta pitkäaikaisesta lastenvahtina toimimisesta, on ihan luonnollista, että isovanhemmat voivat toimia lapsenvahteina, jos vain omat aikataulut sen sallivat. Vaikka lapset hankitaan nykyään selvästi aiempaa vanhempina, on aika normaalia, että etenkin ensimmäisten lastenlasten syntyessä isovanhemmat ovat vielä itsekin töissä. Esimerkiksi minä ja vaimoni olemme vähän yli 50-vuotiaita, kun ensimmäinen lapsenlapsi syntyy eli eläkeikään on vielä melkein 20 vuotta. Meillä on itsellämme kouluikäisiä lapsia. Emme siis pysty tarjoamaan kovin kattavia lapsenvahtipalveluita. Muutama tunti ilta-aikaan onnistuisi kyllä, samoin yökyläily viikonloppuisin, jos lapsenlapset tuodaan meille, mutta emme mitenkään pysty matkustamaan vähänkään pidemmän matkan päähän lapsenvahdeiksi.

   Lainaa

  94. Lisää tietoa 4.11.2022 20:03
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Jäin vielä miettimään sitä, että puhuttiinko tuossa nyt lasten hoitamisesta satunnaisesti iltaisin tai viikonloppuisin? Ei isovanhempien kuulu sellaisesta maksua vaatia. Jos hoitoa tarvitaan joka viikonloppu ja useina iltoina viikossa, pitäisi isovanhempien jutella lastensa kanssa siitä, miksi lapsenvahtia tarvitaan niin paljon. Olisiko päiväkoti parempi ratkaisu tai ehkä vuoropäiväkoti, jos vanhempien työ ei ole tavanomaista päivätyötä? Jos kyse on useita kertoja viikossa päiväsaikaan tehtävästä lasten vahtimisesta, herää kysymys, millaisella 48-vuotiaalle on sellaiseen aikaa. Useimmat 48-vuotiaat ovat päivällä töissä, joten vain jostain syystä vailla työtä olevalla on aika toimia lapsenvahtina. On myös sellaisia vanhempia, jotka pitävät lapsen poissa päiväkodista ja nostavat kotihoidontuen ja yrittävät sitten keksiä ilmaisia tapoja hoidattaa lapset. Isovanhemmat voivat olla sellainen. Jos tietäisin, että kyse on tukikeinottelusta, en ehkä itsekään katsoisi tukipelleilyä hyvällä.

   Lainaa

  95. Vieno koala 4.11.2022 20:16
   Tulos: -19 (25 ääntä)
   Juokseva karjalanpiirakka: Jos lapsia hankkii ihan omaa itsekkyyttään, kannattaa olla varma että ne pystyy sitten hoitamaankin. Näin lapsettomana en käsitä ajatustapaa, että kukaan muu olisi vastuussa sinun pershedelmistäsi.
   Sukupolvien ketju, perhe, yhteisöllisyys pitävät ihmisen terveenä ja hyvinvoivana. En ole tavannut vielä ensimmäistäkään ideologisesti lapsetonta, joka olisi tasapainoinen ja hyvinvoiva. Sen sijaan, että he kohtaisivat itsensä ihmisinä, he kieltävät sen ja suoltavat suustaan myrkyllisiä elämänvastaisia ideologioita.

   Lainaa

  96. Ylipäällikkö 5.11.2022 15:53
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Maailma olisi paljon parempi paikka, jos Suvit ja Petrit voitaisiin steriloida vaikka heti syntyessä. Shit is shit.

   Lainaa

  97. Nuutunut kivi 5.11.2022 20:30
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Ilmeisesti Petrin mielestä on kamalaa jos lapset oppivat, että alkoholia myyvässä ravintolassa voi tehdä muutakin kuin ryypätä.

   Lainaa

  98. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Impotentti kurkku: Olin 21-vuotias kun viimeinen elossa ollut isovanhempani kuoli ja jostain oudosta syystä tästä tuli ikävä mummia. En osaisi kuvitella tilannetta jossa en olisi ollut tervetullut mummolaan ja muistelen nyt lämmöllä niitä kaikkia asioita joita mummin kanssa tehtiin yhdessä. Itselläni ei lapsia [...]
   Liittyvä kotka: Hirveän surullista on monien ajattelu elämästä. Että ketään ei voi auttaa ilman että siitä maksetaan. Että yksin on aina selvittävä. Yksinäistä ja surullista. En ole mummo kun omat on vielä niin pieniä, mutta otan meille kavereiden lapsia välillä kun tiedän kokemuksesta miten raskasta voi [...]
   Meillä onneksi isovanhemmat ovat itse tarjoutuneet auttamaan, vaikka on välimatkaa. Lisäksi sisarusten lapsilla on läheiset välit myös täteihin ja enoihinsa, vaikka on välimatkaa. Voi hyvin luottaa siihen, että apua saa tarvittaessa, sitä kun ei voi koskaan tietää mitä tapahtuu. Lämmöllä muistelen sisarustenlasten visiittejä meille, kun olivat pienempiä. Käytiin uimassa ja tehtiin kaikkea kivaa yhdessä. Ite oon vastaavasti saanut apua, kun sairastuin vakavasti. Onni on ihmisläheinen ja rakastava suku. Oman lapsen kaverit olen sulkenut samaan ystävällisyyden verkkoon. Ei se oo iteltä pois, vaikka joskus auttaakin. Nautin siitä, että ympärillä on iloisia ja nauravia lapsia ja lapset kokevat luottavansa meihin hädän hetkellä.

   Lainaa

  99. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Sam: Kyllä tulee olemaan Suvilla yksinäinen vanhuus, kun tuolla asenteella karkoittaa lapset ja lapsenlapset elämänstään. Mut voihan sitten Facessa porata yksinäisyyttään ja sitä kuinka hänen on unohdettu.
   Minun niinkutsuttu 'isäni' pyöritti avioliiton ulkopuolista suhdetta, sai aviottoman lapsen ja hylkäsi niin sen kuin meidätkin (minut ja sisarukseni), larppaa nyt kerran vuodessa jouluisin hyvää isää ja ollaan tervetulleita esittämään hyvää perhettä hänen ja uuden vaimonsa luo - muulloin ei olla tervetulleita. Kuvioon on kuulunut myös henkistä ja fyysistä väkivaltaa.
   Se on varma, että jos ikinä saan itse lapsia, he eivät tule tätä ihmishirviötä ikinä näkemään, minun lapseni ovat oikeutettuja turvalliseen ja väkivaltavapaaseen lapsuuteen. Tosin, minäkin olen nyt aikuisena ottanut kohtaloni omiin käsiin - en ole ollut itsekään missään yhteydessä tuohon. Siinähän ihmettelee yksinäisyyttään.

   Lainaa

  100. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Meidän mummo sanoi aikoinaan miniälleen eli äidillemme, että hänhän ei lapsenlapsia sitten kaitse. Ei kaitsenut ei, ja pari kertaa vuodessa käytiin kylässä, vaikkei kaukana asuttu. Sitten vanhana olisi pitänyt auttaa kaikessa ja kuunnella sitä valitusta, kun kukaan ei käy kylässä. Puolisoni mummo sen sijaan otti minut avosylin vastaan, ja hän on minulle enemmän mummo kuin oma mummoni koskaan oli.

   Lainaa

  101. Jaettu kotka 6.11.2022 16:11
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Ronski hampurilainen: Sen verran tympeästi kirjoitettu etten haluaisi myöntää, mutta Suvilla on kyllä pointti. Isovanhemmilla ei ole velvoitteita. Homma tosin toimii kumpaankin suuntaan eli turha valittaa jos lapset perheineen eivät kylässä käy.
   Ei sillä ole väliä, onko mummo hoitanut lapsia kun nämä olivat pieniä vai ei. Siinä vaiheessa, kun mummosta - ja papasta - ei voi enää hyötyä, 90 % ei välitä. Lähisuvusta todellinen lause "voi kun me ei tiedetty, että mummo on niin huonossa kunnossa, olisi me muuten käyty katsomassa". Niin kun ei kiinnostanut ennen kuolemaa! Jos mummolla olisi ollut jättiperinnöt, olisi varmasti joitakin terminaalivaiheessa kiinnostanut, mutta kun ei ollut.

   Lainaa

  102. Harmaa kivi 7.11.2022 7:36
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Vieno koala: Sukupolvien ketju, perhe, yhteisöllisyys pitävät ihmisen terveenä ja hyvinvoivana. En ole tavannut vielä ensimmäistäkään ideologisesti lapsetonta, joka olisi tasapainoinen ja hyvinvoiva. Sen sijaan, että he kohtaisivat itsensä ihmisinä, he kieltävät sen ja suoltavat suustaan myrkyllisiä elämänvastaisia ideologioita.
     Eli kääntäen, mielestäsi ihmisten jotka eivät ole tasapainoisia ja hyvinvoivia, pitäisi "korjata" juttu tekemällä lapsi. 
     Se varmasti olisi sille lapselle tosi kiva juttu.
     Kunnioitan suuresti ihmisiä, jotka tajutessaan, ettei heistä ehkä ole vanhemmiksi (mistä seuraa myös mahdollisuus tulla isovanhemmiksi), tyynesti jättävät väliin. Jokaisen lapsen pitäisi saada syntyä aidosti toivottuna, eikä tavan vuoksi.

   Lainaa

  103. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Suojaisa sohvaperuna: nykyaikaisessa minä,minä maailmassa tuo on ihan normaalia, että lempataan lapset vaan isovanhemmille hoitoon ja sitten itse radalle tai vaikka pikku matkalle. Ehdottaisinkin suuria sterilisaatio kampanjoita, jotta tästä tasapäistyvien teinix-äitien instamaailmasta päästään eroon. Ugh.. Olen puhunut.
   Miinukset kertovat kyllä että puhuit :D

   Lainaa

  104. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Likempi ahven: Älä edes ala.  Vanhemmuus on yksi juttu, kiittämättömän kakaran käytös toinen juttu. Jos isovanhempi on nyt 40 - 65 vee, hän on itsekin työelämässä eikä hänellä ole joutilasta aikaa ehkäisyssä hutiloineen leväperäisen jälkeläisensä siitostuloksille. Vanhemmuus on velka, jonka lapsi maksaa aikanaan omille lapsilleen.  
   Voitko olla muuta kuin trolli? Lapsi siis olisi velkaa siitä että joku muu hänet on tänne maailmaan tuonut? Otappas tästä LOL. Kritisoit myös sitä että lapsi on tehnyt lapsen nuorena mutta et tainnut paljoa miettiä minkä ikäinen se "mummo" itse on sitten ollut jos on jo lapsenlapsia tuossa iässä :D Otappa siis vielä toinenkin LOL kaupan päälle.

   Lainaa

  105. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Jaettu kotka: Ei sillä ole väliä, onko mummo hoitanut lapsia kun nämä olivat pieniä vai ei. Siinä vaiheessa, kun mummosta - ja papasta - ei voi enää hyötyä, 90 % ei välitä. Lähisuvusta todellinen lause "voi kun me ei tiedetty, että mummo on niin huonossa kunnossa, olisi me muuten käyty katsomassa". Niin [...]
   Perustuuko tämä tutkimus muuhun kuin tuohon lähisukuusi? Minulla on ihan eri kokemuksia, joten olen kai sitten tuossa 10% porukassa tai sinä vain heittelet päästäsi täyttä puutaheinää mikä ei perustu yhtään mihinkään. Minä en väitä että kaikilla olisi samat kokemukset kuin minulla mutta en kyllä niele tuota sinunkaan väitettäsi kun sille ei ole mitään perusteita olemassa.

   Lainaa

  106. Haluton vuohi 8.11.2022 20:58
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Mitä aktuaalista ****ua? Rahaa lastenlasten hoitamisesta. Ei, kenelläkään ei ole velvollisuutta hoitaa muita kun omia lapsia 18 vuotiaaksi saakka, mutta siitä voi vaikka sitten kieltäytyä. Ei rahastaa.

   Lainaa

  107. perintöäkö_kaipailet 9.11.2022 14:04
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Vuoreton lihapiirakka: Jos Suvi olisi äitini alkaisin kohtelemaan häntä samalla lailla, kun hän tarvitsisi apua. Esim. Pyytää kauppa käynti apua vastaisin " mä mikään ilmainen kauppakassi ole, hae itse ruokas"
   ja äitisi sanoisin että perintö menee Varpaisjärven seurakunnalle, taitaisi mieli muuttua

   Lainaa

  108. Pula-ajan Hiltter 10.11.2022 18:10
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Hoitakaa itse kakaranne: Suvi on ihan oikeassa. Ei kellään ole mitään automaattista velvollisuutta hoitaa ja vahtia pentujensa pentuja. Varsinkaan ilmaiseksi. Jostain syystä näillä harhaisilla äityleillä on käsitys, että maailma pyörii heidän ja heidän Jari Tervon näköisten paskaniskojensa ympärillä.
   Miksi edes tehdä lapsia? hmiset on maailman syöpä. Ei lisää ihmisiä!

   Lainaa

  109. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Suvilla nyt kuitenkin näyttäisi olevan lähinnä viidenkympinkriisi. No näin minäkin tämän luen. Suvi ei ole isoäiti saatikka mikään mummo, ehei hän on sivutoiminen lastenhoitaja. Paljon nuorekkaampi näin itsensä mieltäen. Joku vanha ja raihnainen pullalta tuoksuva mummo, yök. Kaverin lasten isoäiti joka on vajaa kuusikymppinen saa hirveät kilarit jos lastenlapset vahingossa kutsuvat mummiksi. Ja juurikin siksi kun ei tahdo myöntää itselleen että nuoruus on takana. Siihen ei auta mikään, ei vaikka kuinka kuuntelisit cheekkiä ghettoblasterista vetäessäsi pussikaljaa läheisen nutan pihassa tai juoksisit joka pe ja la jossain nuorten suosimassa yökerhossa. Joillakin se vaan näköjään ottaa niin koville että ruvetaan tekemään jotain ihme mielen fakiiritemppuja. Ja tän kun kirjoitin niin tuli mieleen toinenkin vastaavan tapainen tyyppi. Surullista. No toivottavasti temppu edes tepsii ja tuntee olevansa vasta 28v 20v sitten. koska muuten menee ihan hukkaan energiaa ja välit lapseen ja hänen lapsiin.

   Lainaa

  110. Näköjään raataja 27.11.2022 15:22
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Pula-ajan Hiltter: Miksi edes tehdä lapsia? hmiset on maailman syöpä. Ei lisää ihmisiä!
   Lapsia ei tehdä vaan saadaan. Jos ihmisten määrä ahdistaa niin teehän ekoteko.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aikuiset, anniskelu, haravointi, isovanhemmat, kuva, lapsenlapset, lapsenvahti, lapset, maksaa, maksu, mummo, mummola, nuoriso, ravintola, syksy, vanhemmat