Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 238

Onko häkä jotenkin vaarallista?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 238

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 37 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Toivoton herkkuruoka 3.11.2022 0:40
   Tulos: +255 (259 ääntä)
   Ole hyvä ryhmään pääsystä Jesse, ja varmistas nyt tämä Minnan asia.

   Lainaa

  2. Tulos: +313 (329 ääntä)
   Juu ota vaan patterit pois varoittimista, niin luonnonvalinta hoitaa loput

   Lainaa

  3. Marinoitu seppä 3.11.2022 0:52
   Tulos: +117 (131 ääntä)
   Eiköhän sen voi lukea sitten lehdestä miten Silvalle kävi. Luonto hoitaa ja tyhmyydestä sakotetaan. Darwinismia.

   Lainaa

  4. Auktorisoitu gerbiili 3.11.2022 1:24
   Tulos: +225 (237 ääntä)
   Ihan huvin vuoksihan niitä palovaroittimia asennetaan, että ihmiset saisivat herätä siihen piippaukseen satunnaisesti keskellä yötä. Eihän se tietenkään mistään vaarasta kerro.

   Lainaa

  5. Tulos: +107 (111 ääntä)
   Naistenhuoneella näyttääkin olevan oma valikoima reaktioemojeita.

   Lainaa

  6. Puuton alpakka 3.11.2022 6:15
   Tulos: -99 (125 ääntä)
   Aika paljon ihmiset sitä häkää lopulta kestää. Monet laittavat pellit kiinni heti, kun "sinistä" liekkiä ei enää näy, vaikka pesä on vielä ihan punaisina hiilinä. Silti heräävät aamulla. Häkävaroitin herättää jo yöllä, vaikkei pesään olisi jäänyt kuin ihan pieni, kytevä hiili. Itse olen nykyään erittäin tarkka siitä, että pesä on musta ennen kuin pellit menevät kiinni. Se perustuu ihan siihen, ettei häkävaroitin herättelisi. Ennen varoitinta ei ollut läheskään niin tarkkaa.

   Lainaa

  7. Reseptivapaa ampiainen 3.11.2022 7:09
   Tulos: +215 (219 ääntä)
   Puuton alpakka: Aika paljon ihmiset sitä häkää lopulta kestää. Monet laittavat pellit kiinni heti, kun "sinistä" liekkiä ei enää näy, vaikka pesä on vielä ihan punaisina hiilinä. Silti heräävät aamulla. Häkävaroitin herättää jo yöllä, vaikkei pesään olisi jäänyt kuin ihan pieni, kytevä hiili. Itse olen [...]
   En silti lähtisi kokeilemaan, missä sen kestämisen raja kulkee. Ensimmäinen varoitusmerkki ilman sitä toimivaa häkävaroitinta kun saattaa olla se, ettei joku aamu enää herääkään.

   Lainaa

  8. Radioton mustikka 3.11.2022 7:59
   Tulos: +153 (155 ääntä)
   Puuton alpakka: Aika paljon ihmiset sitä häkää lopulta kestää. Monet laittavat pellit kiinni heti, kun "sinistä" liekkiä ei enää näy, vaikka pesä on vielä ihan punaisina hiilinä. Silti heräävät aamulla. Häkävaroitin herättää jo yöllä, vaikkei pesään olisi jäänyt kuin ihan pieni, kytevä hiili. Itse olen [...]
   No kun ei kestä. Häkä on siitä vittumainen, ettei se maistu tai haise miltään ja tarttuu punasolujen hapelle tarkoitettuihin kohtiin tiukemmin kuin se happi. Häkä turruttaa aistit ja tajunnan melkoisen nopeasti ja se on pelkkää alamäkeä siitä lähtien. Itse sitä ei kuitenkaan tajua ennen kuin tilanne on vakava.
   Vuosittain tulee vastaan henkilöitä, yleensä vanhempia miehiä, jotka ovat menehtyneet vanhaan rintamamiestaloon tai sen pihasaunaan, kun ovat laittaneet pellit kiinni liian aikaisin

   Lainaa

  9. Sähkötön kärpänen 3.11.2022 8:20
   Tulos: -76 (108 ääntä)
   Onko Naistenhuone syrjivä, seksistinen ja olettaa ihmisten sukupuolen?

   Lainaa

  10. heimosenkeimo 3.11.2022 8:42
   Tulos: +128 (138 ääntä)
   Äiti säästi lapsilisiä mun tilille 16,500markkaa mikä on jotain vajaa kolme tonnia, ei kovinkaan iso raha mutta eipä ollu juuri mistä säästääkkään. Isä sitten joka ei osallistunu kasvatukseen ollenkaan, kävi kotona syömässä ja nukkumassa pelkästään. Se lipasti ne rahat sieltä tililtä millä mun piti maksaa ajokortti, jäi suunnitelmaksi vain. Pappa sitten maksoi mun ajokortin. Sehän täs on perseestä että sillä käytännössä oli oikeus ottaa ne rahat, mut moraalisesti arveluttavaa että kun se ei koskaan ostanu mulle mitään tai auttanu perhettä toimeentulossa. Sain kerran siltä synttärilahjaks saappaat ja seuraavan viikon vietinkin perunapellolla.

   Lainaa

  11. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 3.11.2022 8:54
   Tulos: +123 (123 ääntä)
   Vanhemmat, joilla on varaa säilöä lapsen huoltoon tarkoitettuja valtion tukia, saisivat hoitaa myös sitä talouskasvatusta jälkikasvulleen. Tosi usein näkee väärinkäsityksen, että lapsilisiä ei vanhemmat saisi käyttää, vammaistuesta nyt puhumattakaan. Vanhemmilla on varmasti ollut hyvä tarkoitus säästää mitä pystyy vammaistuesta, mutta käyttöön ne onkin tarkoitettu kattamaan isompia kuluja. Lapsen omalle tilille säästäessä tulee vastaan myös se pakollinen tilin luovutus viimeistään täysi-ikäiselle, ja aina se raha ei mene järkeviin hankintoihin. Muistan joskus jossain demissa tms lehdessä olleen palstakysymyksen, missä teini halusi haastaa vanhemmat oikeuteen, kun ei saanut heiltä lapsilisiään käytettäväksi veneen ostoon kaveriporukalle. Ne vanhemmat oli onneksi säästäneet rahat omalle tililleen.

   Lainaa

  12. Sekoileva mato 3.11.2022 9:01
   Tulos: +44 (52 ääntä)
   Marinoitu seppä: Eiköhän sen voi lukea sitten lehdestä miten Silvalle kävi. Luonto hoitaa ja tyhmyydestä sakotetaan. Darwinismia.
   Tuo käy darwinismista vain jos Silvalla ei ole lapsia, sillä jos on, niin geenit on jo jaettu eteenpäin eikä luonnonvalinta siis päde. Nythän me ei tiedetä onko lapsia vai ei.

   Lainaa

  13. Heiluva orava 3.11.2022 9:19
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Rini: Naistenhuoneella näyttääkin olevan oma valikoima reaktioemojeita.
   FB:ssä tullut joku päivitys, jossa ryhmiin voi määrittää oman reaktion. Siitä tuo kakkaemoji.

   Lainaa

  14. Alikehittynyt susi 3.11.2022 9:54
   Tulos: -22 (24 ääntä)
   Minnan pyyntö on hassu, mutta Minja on vain töykeä

   Lainaa

  15. Itseasiassa 3.11.2022 10:00
   Tulos: +71 (71 ääntä)
   Välillä nousee keskusteluun, pitääkö kaikkien olla oikeutettuja lapsilisään ja mihin ne rahat saa käyttää. Mutta nyt jo vammaistuetkin pitäisi saada säästää lapselle käyttöön? Toivottavasti Emilia edes tajusi asian laidan. Tuo omilta lapsilta varastaminen on muuten oikeasti kurjaa. Ystäväni lapselle oli sukulaiset jo pienenä antaneet lahjaksi pesämunaa, ihan tuhansia euroja. Ystävä oli joitain toppavaatteita tai muuta kallista joskus ostanut, mutta pienen osan can käyttänyt ja rahaa oli tilillä edelleen hyvin. Kunnes ei ollutkaan, lapsen isä oli kussut omat raha-asiansa ja maksanut omia velkojaan lapsen rahoilla. Isä kielsi kaiken. Pankki ei kuulemma voinut antaa nostajan tietoja äidille ja molemmilla huoltajilla vielä pitää olla oikeus siihen tiliin. Lapsi kuitenkin asui äitinsä luona ja äiti hoiti kaikki lapsen menot, mutta kuitenkin vielä pyysi että saisi lapsilisät itselleen omiin menoihinsa. Tiedä sitten kuinka paljon tällaisia tapauksia todellisuudessa on.

   Lainaa

  16. Tulos: -17 (29 ääntä)
   Sekoileva mato: Tuo käy darwinismista vain jos Silvalla ei ole lapsia, sillä jos on, niin geenit on jo jaettu eteenpäin eikä luonnonvalinta siis päde. Nythän me ei tiedetä onko lapsia vai ei.
   Eli se ei ole luonnon valintaa kun petoeläimet tappavat laiduntajalaumasta ensimmäisenä vanhat ja heikot yksilöt? Nyt on kyllä niin takapajuista logiikkaa sinulla että ei mitään järkeä. Luonnonvalintaa on myös se, että lauman terveet yksilöt saavat jatkaa elämäänsä riippumatta siitä ovatko ne tehneet jo jälkeläisiä vai ei, kun pedoilla on ja mahat täynnä mummoa ja vaaria. Toisaalta myös jälkeläisten tekeminen on luonnonvalintaa. Näitä mekanismeja kun on useita erilaisia. Tosin, se ei ole darwinismia, sillä siihen aikaan ei vielä tiedetty seksuaalisesta luonnonvalinnasta ja geeneistä.

   Lainaa

  17. Soinniton salaatti 3.11.2022 10:57
   Tulos: +69 (75 ääntä)
   Niin, mihinköhän ne lapsen vammaistuki-rahat on sitten tarkoitettu? Lapselle säästettäväksi aikuisuudelle, vai vanhemmille lapsen (todennäköisesti) normaalia suuremmille kuluille? Tuleehan ne lapsilisätkin lapsen tilille mutta lähinnä ne on tarkoitettu lapsen kustannusten kattamiseen. Vaatteisiin, koulutarvikkeisiin yms. Aika harvoin näkee jotain kymmenvuotiaita ostamassa omia talvivaatteitaan tai koulureppuaan. Toki jos osan niistä rahoista pystyy lapselle säästämään niin onhan se todella kivaa, mutta ei kaikki pysty ja jos köyhillä vanhemmilla ei ole oikeutta käyttää niitä rahoja niin se on jostain muusta pois.

   Lainaa

  18. Runneltu pupu 3.11.2022 11:13
   Tulos: +112 (114 ääntä)
   Ostettiin muutama vuosi sitten omakotitalo, jossa on takka. Ostettiin myös häkävaroitin, mikä pelasti minun ja mieheni hengen, kun toistaitoisina laitettiin takan pelti kiinni liian aikaisin. Oltiin muutenkin liian myöhään laitettu takka tulille ja se vain kyti ja kyti. Oltiin jo väsyneitä ja seuraavana aamuna oli tulossa aikainen herätys. Lopulta näytti siltä, ettei pesässä enää hehkunut, laitettiin pelti kiinni, valot pois ja nukkumaan. Mulle tuli todella kova päänsärky ja pahoinvointi, mutta en jaksanut nousta vaan nukahdin, kun yritin vasta kerätä voimia nousemiseen. Alle tunnin kuluttua häkävaroitin herätti meidät ja lukema oli aika korkea. Tuntui, että pää räjähtäisi ja horjahdellen avattiin pelti, ovet ja ikkunat. Vartin päästä päänsärky ja pahoinvointi oli tiessään, ja lukema taas nollissa. Sen jälkeen ollaan sytytetty takka pari tuntia aiemmin, että varmasti saadaan pelti laitettua kiinni hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa. Ilman häkävaroitinta olisi lapsilla ollut hilpeä aamu tuoreina orpoina. Eikä mitään tietoa, kauanko varoitin ehti hälyttää ennen kuin siihen havahduttiin.

   Lainaa

  19. Peruuttamaton riikinkukko 3.11.2022 11:36
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   Soinniton salaatti: Niin, mihinköhän ne lapsen vammaistuki-rahat on sitten tarkoitettu? Lapselle säästettäväksi aikuisuudelle, vai vanhemmille lapsen (todennäköisesti) normaalia suuremmille kuluille? Tuleehan ne lapsilisätkin lapsen tilille mutta lähinnä ne on tarkoitettu lapsen kustannusten kattamiseen. [...]
   Lapsilisät tulee sille tilille, mikä on sovittu. Hyvin usein jos on useampi lapsi, kaikkien lapsilisä tulee samalle tilille josta vanhemmat harkintansa mukaan ne käyttää tai säästää.

   Lainaa

  20. Ennakkoluuloton lohikäärme 3.11.2022 11:39
   Tulos: +8 (22 ääntä)
   Toj Karin: Eli se ei ole luonnon valintaa kun petoeläimet tappavat laiduntajalaumasta ensimmäisenä vanhat ja heikot yksilöt? Nyt on kyllä niin takapajuista logiikkaa sinulla että ei mitään järkeä. Luonnonvalintaa on myös se, että lauman terveet yksilöt saavat jatkaa elämäänsä riippumatta siitä ovatko [...]
   Jos jo lisääntymiskyvyn menettänyt yksilö kuolee, ei sillä ole lajin jatkumiselle merkitystä. Laji olisi oikeastaan elinvoimaisempi jos lisääntymiskyvyttömät kuolisivat pois kuluttamasta resursseja. Luonnonvalinta perustuu siihen että heikot yksilöt kuolevat ennen kuin pääsevät jatkamaan sukuaan.

   Lainaa

  21. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Silva, mee tarkistamaan kyteekö jossain jokin (ja avaa ikkunat samalla varmuudeksi)! 🤦‍♀️ Ihme uusavuttomuutta

   Lainaa

  22. Tulos: +52 (52 ääntä)
   Runneltu pupu: Ostettiin muutama vuosi sitten omakotitalo, jossa on takka. Ostettiin myös häkävaroitin, mikä pelasti minun ja mieheni hengen, kun toistaitoisina laitettiin takan pelti kiinni liian aikaisin. Oltiin muutenkin liian myöhään laitettu takka tulille ja se vain kyti ja kyti. Oltiin jo väsyneitä ja [...]
   "Mulle tuli todella kova päänsärky ja pahoinvointi, mutta en jaksanut nousta vaan nukahdin, kun yritin vasta kerätä voimia nousemiseen." 
   😱 Tossa olis voinu käydä pahasti! Onneks teillä oli se hälytin. 

   Lainaa

  23. Symppis hämähäkki 3.11.2022 15:45
   Tulos: +48 (48 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Vanhemmat, joilla on varaa säilöä lapsen huoltoon tarkoitettuja valtion tukia, saisivat hoitaa myös sitä talouskasvatusta jälkikasvulleen. Tosi usein näkee väärinkäsityksen, että lapsilisiä ei vanhemmat saisi käyttää, vammaistuesta nyt puhumattakaan. Vanhemmilla on varmasti ollut hyvä [...]
     En tiedä tarvitaanko siihen edes talouskasvatusta. Niin kauan kuin asuttiin vuokralla, vanhempani säästivät lapsilisiä eri tilille. Sitten se tili tyhjennettiin, jotta saatiin kasaan käsiraha asuntoa varten. Vanhempani kertoivat, että "sinun" tilisi on tyhjennetty, säästö alkaa sitten uudestaan kun voidaan, juhli: niillä rahoilla olemme ostaneet sinulle oman huoneen, ei tarvitse pikkusiskon kanssa punkata enää. 
     Selitys oli hiukan yksinkertaistettu, mutta olinkin n. seitsemän, ja se oli juuri mitä halusinkin kuulla: oman huoneenhan minä halusin, ja tiesin ettei siihen mennessä ollut koska ei niitä ilmaiseksi jaella.
     Vai hetkinen, ehkä se oli talouskasvatusta?

   Lainaa

  24. Viisto mehiläinen 3.11.2022 16:03
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Ennakkoluuloton lohikäärme: Jos jo lisääntymiskyvyn menettänyt yksilö kuolee, ei sillä ole lajin jatkumiselle merkitystä. Laji olisi oikeastaan elinvoimaisempi jos lisääntymiskyvyttömät kuolisivat pois kuluttamasta resursseja. Luonnonvalinta perustuu siihen että heikot yksilöt kuolevat ennen kuin pääsevät jatkamaan sukuaan.
   Ei nyt aivan näinkään, esimerkiksi isoäititeorian mukaan lisääntymiskykynsä menettäneiden naisten panos omien jälkeläistensä jälkeläisiin parantaa näiden selviytymistä ja mahdollistaa jälkeläisten suuremman määrän, tällöin vaikutetaan edelleen suoraan sen oman perimän jatkuvuuteen.

   Lainaa

  25. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Mikä toi kakkaemojireaktio on? :D

   Lainaa

  26. Häikäilemätön myyrä 3.11.2022 18:51
   Tulos: +10 (22 ääntä)
   Vaikka olisi tilinkäyttöoikeus lasten-, edunvalvottavan-, työnantajan- tai jonkun muun tilille ei se anna oikeutta ottaa sieltä rahaa omaan käyttöön, vaikka se olisikin mahdollista. Lasten rahojen käytössä saa olla muutenkin tarkkana, että mikä on sallittua ja mikä ei. Vanhemmilla on esimerkiksi elatusvelvollisuus, johon vanhemmat eivät saa käyttää lapsen omia rahoja, lapsilisät voi käyttää, mutta ei esimerkiksi lottovoittoja tai perintörahoja.

   Lainaa

  27. Kunniaton sitruuna 3.11.2022 20:19
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Soinniton salaatti: Niin, mihinköhän ne lapsen vammaistuki-rahat on sitten tarkoitettu? Lapselle säästettäväksi aikuisuudelle, vai vanhemmille lapsen (todennäköisesti) normaalia suuremmille kuluille? Tuleehan ne lapsilisätkin lapsen tilille mutta lähinnä ne on tarkoitettu lapsen kustannusten kattamiseen. [...]
   Lapsilisät tulee kyllä ihan vanhempien tilille yleensä. Toki joku voi kelalle ilmoittaa lapsen tilin. Itse käytän ne lasten kuluihin, ruokaan ja vaatteisiin.

   Lainaa

  28. Pomminvarma vesinokkaeläin 3.11.2022 23:28
   Tulos: -38 (44 ääntä)
   heimosenkeimo: Äiti säästi lapsilisiä mun tilille 16,500markkaa mikä on jotain vajaa kolme tonnia, ei kovinkaan iso raha mutta eipä ollu juuri mistä säästääkkään. Isä sitten joka ei osallistunu kasvatukseen ollenkaan, kävi kotona syömässä ja nukkumassa pelkästään. Se lipasti ne rahat sieltä tililtä millä [...]
   Se on moraalisesti aivan oikein. Opitpahan hankkimaan omat rahasi töitä tekemällä.
   Sinusta on ollut kuluja vanhemmillesi, vaikka kuinka suloinen saatat ollakin.
   Tätä kutsutaan yhteiskunnan tueksi, jolla vaativaisia lapsukaisia viitsitään tähän maailmaan ylipäänsä hankkia. Eräänlainen kannustin. Tiedät sitten, kun olet menettänyt oman tulevaisuutesi.

   Lainaa

  29. Rakastettu näätä 4.11.2022 3:49
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Mä oon miettinyt, mitä varten meidän palovaroitin on piipannut jostain letun paistamisesta (varsinkaan kun ei edes pannulta tullut käryä), mutta sit ku oikeesti tulipalon syttyminen sekunneista kiinni, niin ei oo inahtanutkaan? Testattu on ja se muka "toimii", vähän väärässä tilanteessa vaan. 😵

   Lainaa

  30. Tulos: +3 (11 ääntä)
   Monelle näyttää olevan yllätys, että palovaroittimenkin patteri menee aikaa myöten tyhjäksi ja se pitää vaihtaa. Ne lyhyet piippailut ovat merkki juuri siitä, että vaihda patteri.

   Lainaa

  31. Satavuotias ananas 4.11.2022 8:58
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Joku aika sitten oli jossain (HS ehkä?) juttu naisesta, joka oli saanut ihan hyvänkokoisen omaisuuden lapsena. Hänen äitinsä oli niitä rahoja sitten käytellyt hyvinkin vapaasti, ja naisen tullessa aikuiseksi, oli rahoista muisto enää jäljellä. Luulin, että Emilian tapauksessa olisi jotain vastaavaa ja olin jo valmis närkästymään. Mutta joku tuki? Ehkä siitäkin pitää alkaa kitistä, että vanhemmat on käyttäneet lapsilisät, no, siihen lapsen elämän kustantamiseen? :D Miten olisi suhteellisuudentaju?

   Lainaa

  32. Tulos: -13 (15 ääntä)
   Ennakkoluuloton lohikäärme: Jos jo lisääntymiskyvyn menettänyt yksilö kuolee, ei sillä ole lajin jatkumiselle merkitystä. Laji olisi oikeastaan elinvoimaisempi jos lisääntymiskyvyttömät kuolisivat pois kuluttamasta resursseja. Luonnonvalinta perustuu siihen että heikot yksilöt kuolevat ennen kuin pääsevät jatkamaan sukuaan.
   Toistat saman mitä minä sanoin,  paitsi että puutteellisesti. Ihmettelen mikä on kommenttisi tarkoitus?

   Lainaa

  33. Märehtivä käärme 4.11.2022 15:54
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Luulin, että Emilian mokassa olisi kyse esim. teini-ikäisenä kesätöistä ansaituista rahoista, eikä Kelan antamasta vammaistuesta.

   Lainaa

  34. Uneton meduusa 7.11.2022 0:34
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Pomminvarma vesinokkaeläin: Se on moraalisesti aivan oikein. Opitpahan hankkimaan omat rahasi töitä tekemällä.Sinusta on ollut kuluja vanhemmillesi, vaikka kuinka suloinen saatat ollakin.Tätä kutsutaan yhteiskunnan tueksi, jolla vaativaisia lapsukaisia viitsitään tähän maailmaan ylipäänsä hankkia. Eräänlainen [...]
   "... se [isä] ei koskaan ostanu mulle mitään tai auttanu perhettä toimeentulossa."
   = Moraaliselta kannalta ajatellen kirjoittajan isä varasti kirjoittajan ÄIDILTÄ. Mietipä uudelleen, vesinokkaeläin.

   Lainaa

  35. Luihu ananas 7.11.2022 7:42
   Tulos: -16 (18 ääntä)
   Jusa: Monelle näyttää olevan yllätys, että palovaroittimenkin patteri menee aikaa myöten tyhjäksi ja se pitää vaihtaa. Ne lyhyet piippailut ovat merkki juuri siitä, että vaihda patteri.
   Ei siellä mitään patteria ole. Paristo tai akku useimmiten.

   Lainaa

  36. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Radioton mustikka: Vuosittain tulee vastaan henkilöitä, yleensä vanhempia miehiä, jotka ovat menehtyneet vanhaan rintamamiestaloon tai sen pihasaunaan, kun ovat laittaneet pellit kiinni liian aikaisin
   Vuosittain tulee menehtyneitä henkilöitä vastaan?

   Lainaa

  37. Suomalainen 8.11.2022 19:40
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Millä tavalla Lappeenrantaa pitäisi muuttaa? Kiinnostaisi tietää millaisia muutoksia Minjan mies ehdotti.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: baari, häkä, häkämyrkytys, kela, lappeenranta, mies naistenhuoneella, raha, tuki, vammaistuki, vanhemmat