Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Löytötavaratoimisto Facebook, osa 56

Tavaran löytäjä: susi lampaan vaatteissa?
Löytötavaratoimisto Facebook, osa 56

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +455 (473 ääntä)
   Voi juku, miltähän tuntuisi saada turpaan muumimamman näköiseltä käsilaukulta!

   Lainaa

  2. Karvas roska 27.10.2022 0:28
   Tulos: +475 (485 ääntä)
   Kimmo tekee pyörävarkaudesta taidetta. Saa vielä palkkion kun palauttaa pyörän.

   Lainaa

  3. Tulos: +98 (108 ääntä)
   Henri: Suomesta

   Lainaa

  4. Hampaaton satuhahmo 27.10.2022 0:54
   Tulos: +576 (578 ääntä)
   Olispa jännittävää tutustua tarkemmin eri maiden avaintenhukkauskulttuuriin.

   Lainaa

  5. Jeesus Putlerilainen 27.10.2022 1:17
   Tulos: -168 (218 ääntä)
   Lellu: Voi juku, miltähän tuntuisi saada turpaan muumimamman näköiseltä käsilaukulta!
   Meet ryttyilee Tavja Haloselle niin selviää.

   Lainaa

  6. Kuvankaunis hai 27.10.2022 3:33
   Tulos: +271 (281 ääntä)
   Jos löydät jonkun hukkaamaan pankkikortin, etkä saa sen omistajaa kiinni, syötä se lähimpään automaattiin ja näppäile tunnusluvuksi kolme kertaa 0000 (ei kenenkään oikea tunnusluku). Silloin automaatti nielaisee kortin ja pankki huolehtii kortin omistajalle ilmoittamisesta. Vaihtoehtoisesti voit myös tiputtaa kortin Postin kirjelaatikkoon, toimittaa poliisille tai viedä minkä vain pankin konttoriin.

   Lainaa

  7. Tulos: +137 (139 ääntä)
   Henri esittelee innokkaana uutta vasta oppimaansa asiaa, että muualla on erilaisia kulttuureja. Tulee mieleen puolitoista-vuotias kersa joka nostaa palikkapelin päänsä ylle hymy poskilla kun vihdoin sai sen kolmion muotoisen palika tungettua sinne sisään.

   Lainaa

  8. Kostumaton puuma 27.10.2022 9:24
   Tulos: +8 (28 ääntä)
   Kuvankaunis hai: Jos löydät jonkun hukkaamaan pankkikortin, etkä saa sen omistajaa kiinni, syötä se lähimpään automaattiin ja näppäile tunnusluvuksi kolme kertaa 0000 (ei kenenkään oikea tunnusluku). Silloin automaatti nielaisee kortin ja pankki huolehtii kortin omistajalle ilmoittamisesta. Vaihtoehtoisesti [...]
   Pankeilla on nykyään hyvin harvoin avaimia automaatteihin. Automaattien nielemät kortit lähtee täytön yhteydessä matkaan ja päätyy sitä kautta usein tuhottaviksi/lähettäväksi eteenpäin. Tästä tulee taas tieto pankille, joka lähettää asiakkaalle uuden kortin tai palauttaa vanhan.

   Lainaa

  9. Touhukas kuormaeläin 27.10.2022 9:36
   Tulos: -71 (81 ääntä)
   Jeesus Putlerilainen: Meet ryttyilee Tavja Haloselle niin selviää.
   Tavja jyvähti vihveille

   Lainaa

  10. Siistimätön greippi 27.10.2022 9:41
   Tulos: +69 (73 ääntä)
   Kostumaton puuma: Pankeilla on nykyään hyvin harvoin avaimia automaatteihin. Automaattien nielemät kortit lähtee täytön yhteydessä matkaan ja päätyy sitä kautta usein tuhottaviksi/lähettäväksi eteenpäin. Tästä tulee taas tieto pankille, joka lähettää asiakkaalle uuden kortin tai palauttaa vanhan.
   Totta kai automaattien täyttö on ulkoistettu jollekin Toiminimi Ali Hankkija Oy:lle, mutta kyllä pankit silti saavat tiedon automaattien nielemistä korteista ja hoitavat asian siitä eteenpäin.
   Pankki kuolettaa aina automaattien nielemät kortit ja toimittaa omistajalle uuden.

   Lainaa

  11. Sakea hirvi 27.10.2022 9:43
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   Henrille tulee yllätyksenä kun saa joskus tietää että jokaisella maalla on ikioma kulttuurinsa. Näin ollen Suomalaista kulttuuria ei oikein voi olla missään muualla kuin Suomessa. Tämä tosin voi olla hänelle liian vaikeaa ymmärtää. Sirku(i)lle tiedoksi: jos niitä rahoja ei ota muutaman sekuntin kuluessa se kone imaisee ne takaisin sisuksiinsa. Olen joskus ollut samanlaisessa tilanteessa missä aiempi "asiakas" unohti setelitukon siihen.

   Lainaa

  12. Käärinliinaton salaatti 27.10.2022 9:44
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Kostumaton puuma: Pankeilla on nykyään hyvin harvoin avaimia automaatteihin. Automaattien nielemät kortit lähtee täytön yhteydessä matkaan ja päätyy sitä kautta usein tuhottaviksi/lähettäväksi eteenpäin. Tästä tulee taas tieto pankille, joka lähettää asiakkaalle uuden kortin tai palauttaa vanhan.
   Siis eikö se automaatti heti kortin imaisun yhteydessä muka lähetä tietoa pankille?

   Lainaa

  13. Liukuportaissa riehuva vuohi 27.10.2022 10:52
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   Voihan koko tilinsä kerralla tyhjentävä mummeli sentään! Kuolleen läheisen kämppää tyhjentäessä piti mm. plärätä kaikki kirjat läpi käteiskätköjen varalta, sillä tämä läheinen oli harrastanut aivan samaa kuin Sirkun mainitsema laukkumätkijä. Mietimme suvun kesken, että onneksi kukaan ei ollut tajunnut ryöstää tätä läheistä millään pankkireissulla.

   Lainaa

  14. Mustanpuhuva lihapiirakka 27.10.2022 11:00
   Tulos: -3 (39 ääntä)
   Liukuportaissa riehuva vuohi: Voihan koko tilinsä kerralla tyhjentävä mummeli sentään! Kuolleen läheisen kämppää tyhjentäessä piti mm. plärätä kaikki kirjat läpi käteiskätköjen varalta, sillä tämä läheinen oli harrastanut aivan samaa kuin Sirkun mainitsema laukkumätkijä. Mietimme suvun kesken, että onneksi kukaan ei [...]
   Liiankin todennäköisesti tämä on tehnyt jonkun hyvän piilon johon hukannut rahat, ja sitten myöhemmin syyttänyt kaikkia läheisiään varkaiksi, kenties laukun säestämänä.
   Ihmisen ei kuulu elää noin vanhaksi ja höperöksi.

   Lainaa

  15. Musta kiivi 27.10.2022 11:38
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Kuvankaunis hai: Jos löydät jonkun hukkaamaan pankkikortin, etkä saa sen omistajaa kiinni, syötä se lähimpään automaattiin ja näppäile tunnusluvuksi kolme kertaa 0000 (ei kenenkään oikea tunnusluku). Silloin automaatti nielaisee kortin ja pankki huolehtii kortin omistajalle ilmoittamisesta. Vaihtoehtoisesti [...]
   Tai palautat sen pankin konttoriin ja saat siitä palkkion.

   Lainaa

  16. Itseasiassa 27.10.2022 11:42
   Tulos: +50 (56 ääntä)
   Henrille tekisi hyvää tutustua eri kulttuureista tukeviin ihmisiin. Saattaisi hämmästyä, kuinka samanlaista heidän elämänsä on monessa asioissa (kuten kadotetuissa avaimissa). Keskusteluihin lisää suolaa tuo usein ne eroavaisuudet, mutta niitä on usein yllättävän vähän. Joskus tuntuu että eroa ajatuksissa tai tavoissa on välillä enemmän toisten suomalaisten kanssa.

   Lainaa

  17. Nuuka dinosaurus 27.10.2022 11:44
   Tulos: +89 (93 ääntä)
   Hampaaton satuhahmo: Olispa jännittävää tutustua tarkemmin eri maiden avaintenhukkauskulttuuriin.
   Voin jo kuvitella dokumentaarisen sketsin tästä. Kamera kuvaa kun amerikkalainen farkkuhousuinen mies kaivaa taskujaan.
   Juhani Rajali juontaa: " Angloamerikkalaisessa kulttuurissa avainten hukkaaminen eroaa suurin osin Suomalaisesta vastineestaan. Siinä missä eurooppalainen etsii avaimiaan keittiön pöydältä, piirongista tai tuolin alta, amerikkalainen katsoo ensiksi avainkipon, sitten sohvan välistä ja lopuksi maton alta. Myös kiroaminen tapahtuu erilailla. Avainten hukkaaminen on erilaista afro-amerikkalaisten ja siirtolaisten kodeissa, jossa he ovat tuoneet omat avaimen hukkaamiskulttuurinsa kotimaastaan. Myös luokka-erot vaihtelevat...

   Lainaa

  18. Harmaa kivi 27.10.2022 11:55
   Tulos: +39 (45 ääntä)
   Itseasiassa: Henrille tekisi hyvää tutustua eri kulttuureista tukeviin ihmisiin. Saattaisi hämmästyä, kuinka samanlaista heidän elämänsä on monessa asioissa (kuten kadotetuissa avaimissa). Keskusteluihin lisää suolaa tuo usein ne eroavaisuudet, mutta niitä on usein yllättävän vähän. Joskus tuntuu että [...]
     Näinhän se on. Varsinkin Erasmus-sukupolvi menee naimisiin aika lailla keskenään, ei kotikaupungilla tai sillä, missä maassa se oli, niin väliä. Näin ainakin omassa kuplassani.
     Joskin (ei-suomalainen) aviomieheni on kommentoinut sitä, miten hiljaa täällä ollaan. "V-tu unohdin juuston kassalle eikä kukaan sanonut mitään. Kukaan ei koskaan sano mitään. No ihan sama, yksi juusto on halpa hinta siitä, ettei aina tarvitse kuunnella kälätystä". (Viihtyy täällä). 
     Mutta tuo avainten hukkaamisen luokkakulttuuri, jota Nuuka Dinosaurus esitti, olisi hyvä. En minä voi hukata avaimiani ming-vaasiin kun ei ole vaasia?

   Lainaa

  19. Väsyttävä rätti 27.10.2022 12:01
   Tulos: -15 (25 ääntä)
   Musta kiivi: Tai palautat sen pankin konttoriin ja saat siitä palkkion.
   Ei pankkikortista mitään palkkiota saa. Se on täysin arvoton muoviläpyskä.
   Jos lakisääteiseen löytöpalkkioon viittaat, niin sen voi vaatia jos löytötavaran toimittaa poliisilaitokselle, ja silloinkin löytöpalkkion suuruus on 10% sen löydetyn tavaran arvosta, ei esimerkiksi 10% pankkitilin saldosta.

   Lainaa

  20. Terhakas biisoni 27.10.2022 12:24
   Tulos: +70 (88 ääntä)
   Jeesus Putlerilainen: Meet ryttyilee Tavja Haloselle niin selviää.
   Onpa sinulta lapsellista veetuilla r-viasta. Ei ihme, että ihmiset masentuu kun joukossa kulkee kaltaisiasi moukkia. Ääliö olet!

   Lainaa

  21. Terhakas biisoni 27.10.2022 12:28
   Tulos: +78 (92 ääntä)
   Touhukas kuormaeläin: Tavja jyvähti vihveille
   Kaksi idioottia jo ilmoittautunut. Mitä muuta pilkattaisiin kuin puhevikaa? Ulkonäköä? Silmälaseja?

   Lainaa

  22. Lumisateessa kastunut kyyhky 27.10.2022 12:44
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Kuvankaunis hai: Jos löydät jonkun hukkaamaan pankkikortin, etkä saa sen omistajaa kiinni, syötä se lähimpään automaattiin ja näppäile tunnusluvuksi kolme kertaa 0000 (ei kenenkään oikea tunnusluku). Silloin automaatti nielaisee kortin ja pankki huolehtii kortin omistajalle ilmoittamisesta. Vaihtoehtoisesti [...]
   Kiitos. On kyllä kummallista, ettei ihmiset tiedä, mitä löytyneelle maksukortille pitäisi tehdä. Siellä kortin takapuolellakin kun on kerrottu ohjeet.

   Lainaa

  23. Likempi ahven 27.10.2022 12:50
   Tulos: +3 (41 ääntä)
   Touhukas kuormaeläin: Tavja jyvähti vihveille
   Mene vittuun, misogyyni natsi.

   Lainaa

  24. Tottelematon kauris 27.10.2022 13:02
   Tulos: -42 (52 ääntä)
   Touhukas kuormaeläin: Tavja jyvähti vihveille
   *vihveivve

   Lainaa

  25. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Eikö se ole ihan yleinen nyrkkisääntö että jos löydät jotain arvokasta (esim pankkikortti, puhelin tms) etkä ole varma miten omistajan löytäisi, tavaran voi viedä poliisille?

   Lainaa

  26. Pehmeä jänis 27.10.2022 13:05
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Lellu: Voi juku, miltähän tuntuisi saada turpaan muumimamman näköiseltä käsilaukulta!
   Kokeilemallahan se selviää

   Lainaa

  27. Rehvakas kalkkuna 27.10.2022 14:04
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Väsyttävä rätti: Ei pankkikortista mitään palkkiota saa. Se on täysin arvoton muoviläpyskä. Jos lakisääteiseen löytöpalkkioon viittaat, niin sen voi vaatia jos löytötavaran toimittaa poliisilaitokselle, ja silloinkin löytöpalkkion suuruus on 10% sen löydetyn tavaran arvosta, ei esimerkiksi 10% pankkitilin saldosta.
   Mä löysin kerran pankkikortin, ja pankkiin viedessä sain siitä jonku 20€ löytöpalkkiota, koska sen väärinkäytön selvittely olis maksanu pankille potentiaalisesti paljon enemmän.

   Lainaa

  28. Tulos: +17 (27 ääntä)
   Henri varmaan odotti kuulevansa että kyseinen vaihto-oppilas on jostain muslimimaasta.

   Lainaa

  29. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Toivon että Marianne on vain nokkela, ja tietää tällä tavalla saavansa pyörän varmemmin takaisin, vaikka ei "löytöpalkkiota" tosissaan meinaisi maksaa...

   Lainaa

  30. Tulos: -7 (11 ääntä)
   Sirkku on sellanen höpöjuttujen kertoja ja tarinan iskijä- Sirkku.

   Lainaa

  31. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Rehvakas kalkkuna: Mä löysin kerran pankkikortin, ja pankkiin viedessä sain siitä jonku 20€ löytöpalkkiota, koska sen väärinkäytön selvittely olis maksanu pankille potentiaalisesti paljon enemmän.
   Mä sain vaan kympin. Nyt on jotenkin huijattu olo vaikka en sitä palkkion takia palauttanutkaan. Onneksi luettuani feissarimokia tarpeeksi pitkään osaan toimia oikein jatkossa ja pitää sitä korttia himassa kunnes jaksan ilmoittaa oman lähiöni puskaradion, josta en tietenkään korttia löytänyt, ja sitten suuttua ja heittää roskiin. Ja vielä tuosta dokkarista avainten kadottamisesta sen verran että katsoohan ihmiset telkkarista muitakin omituisia sarjoja. Esim joku kalastajat merellä ym. Kyllähän yhden jakson jaksaa mutta porukkaa seuraa vastaavia kaudesta toiseen. Ja kun tosi-tv kuitenkin on käsikirjoitettua halusit myöntää sen tai et niin kyllä taitava porukka moisen saisi menestymään.

   Lainaa

  32. Aimo peruna 27.10.2022 19:22
   Tulos: -35 (45 ääntä)
   Kyllä ävvävikaisillakin on oikeus sanoa mielipiteensä pevskules! Tavja

   Lainaa

  33. Pomminvarma vesinokkaeläin 27.10.2022 19:32
   Tulos: -41 (45 ääntä)
   Lellu: Voi juku, miltähän tuntuisi saada turpaan muumimamman näköiseltä käsilaukulta!
   Vähän samalta, kuin lukea näitä akkojen kommentteja

   Lainaa

  34. Nuutunut kivi 27.10.2022 20:10
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Hampaaton satuhahmo: Olispa jännittävää tutustua tarkemmin eri maiden avaintenhukkauskulttuuriin.
   Tästä voisi aivan hyvin tehdä väitöskirjan.

   Lainaa

  35. Nuutunut kivi 27.10.2022 20:16
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Liukuportaissa riehuva vuohi: Voihan koko tilinsä kerralla tyhjentävä mummeli sentään! Kuolleen läheisen kämppää tyhjentäessä piti mm. plärätä kaikki kirjat läpi käteiskätköjen varalta, sillä tämä läheinen oli harrastanut aivan samaa kuin Sirkun mainitsema laukkumätkijä. Mietimme suvun kesken, että onneksi kukaan ei [...]
   Samaa olen miettinyt pankissa jonottaessani. Aina siellä on mummeleita ja paappuleita, jotka nostavat koko eläkkeen kerralla. Tarttis vaan kuvata tyypit ja lähettää kuva ja saateteksti kaverille, joka odottaa ulkona, seuraa ja nyysii rahat parin kulman takana. Helppoa kuin heinänteko. Tai sitten saa muumimamman näköisestä käsilaukusta päin näköä. Vaarallista elämätä.

   Lainaa

  36. Nuutunut kivi 27.10.2022 20:20
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   OT avaimiin liittyen. Säilyttävätkö Jenkit oikeasti autonavaimiaan auton aurinkolipan alla? Vai onko se vain leffa klisee?

   Lainaa

  37. Teräksenluja kissa 27.10.2022 22:10
   Tulos: -16 (20 ääntä)
   Oisin varmaan vetässy mummelii takas ja pitäny rahat kun noin idiootti oli!

   Lainaa

  38. Tulos: +22 (32 ääntä)
   Höpö: Mä sain vaan kympin. Nyt on jotenkin huijattu olo vaikka en sitä palkkion takia palauttanutkaan. Onneksi luettuani feissarimokia tarpeeksi pitkään osaan toimia oikein jatkossa ja pitää sitä korttia himassa kunnes jaksan ilmoittaa oman lähiöni puskaradion, josta en tietenkään korttia [...]
   Kannattaa löytää vain Nordean kortteja. Nordeasta kortin löytäjä saa 50e. Mutta sen saaminen kestää, ja täytyy jonottaa konttorissa pitkään että pääsee täyttämään ne lomakkeet. Se löytöpalkkio peritään kortin hukanneelta niin enpä itse viitsinyt sitä pyydellä kun kortin löysin äskettäin. Kun nimi ei ollut mikään Wahlroos tai Lilius tms. Oligakorski niin ei viitsinyt ottaa riskiä että olis vienyt viimeisen leipäpalan jonkun pienituloisen yksinhuoltajan lapsilta. Minun sydän aina heltyy kun ajattelen pienituloisia yksinhuoltajia. Ovat mun sankareita. Selvinpäin en tällaista tule usein ajatelleeksi mutta totta se on.

   Lainaa

  39. It's a deal 28.10.2022 11:24
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Mustanpuhuva lihapiirakka: Liiankin todennäköisesti tämä on tehnyt jonkun hyvän piilon johon hukannut rahat, ja sitten myöhemmin syyttänyt kaikkia läheisiään varkaiksi, kenties laukun säestämänä. 
   Psykoosipotilailla on ikävä tapa paranoiavaiheessa kätkeä ihan kaikki tiedostoja myöten. Sitten vaihdetaan kaikki salasanat mahdollisimman vaikeisiin ja pin-koodit 12-numeroisiksi.
   Sitten selväpäisemmässä vaiheessa ei löydetä lääkkeitä vaatehuoneen ilmastointiputkesta, johon ne on teipattu, tilit on "hakkeroitu" ja puhelin on jumissa. Tästä seuraa luonnollinen lääkkeetön siirtymä takaisin sekavaan paranoiaan.
   Tuota noidankehää kun seuraa läheisellään vuosia, alkaa saada aika massiivista ahdistusta pelkästä turhautumisesta.

   Lainaa

  40. Symppis hämähäkki 28.10.2022 12:55
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Muhveli: Toivon että Marianne on vain nokkela, ja tietää tällä tavalla saavansa pyörän varmemmin takaisin, vaikka ei "löytöpalkkiota" tosissaan meinaisi maksaa...
     Olen kerran (vielä koululaisena) menetellyt näin: koulun "kovis" nappasi jonkun omaisuuteni, ja vaati rahaa antaakseen takaisin. Ojensin rahaa, ja kun esinettä ojennettiin, nappasin molemmat, tungin taskuuni, ja totesin "et kai nyt tosissaan uskonut". Olin urhea lapsi.
     No, seuraavaksi poliisilla sitten soviteltiin että miksi olin tullut hakatuksi sairaalakuntoon... Niin, parin euron takia, teini-ikäisten toimesta. (Tämä oli ysäriä -nykyään varmaan tulisi lehtijuttu siitä miten "nykyajan teinit". Kyllä aina teinit, mutta ennen se nyt vaan oli sellaista että välillä kiltitkin lapset tulivat verissäpäin kotiin, se kuului asiaan). Soittaisin suoraan poliisille vaan. 

   Lainaa

  41. Kirpeä Ahven 28.10.2022 14:31
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Nuutunut kivi: OT avaimiin liittyen. Säilyttävätkö Jenkit oikeasti autonavaimiaan auton aurinkolipan alla? Vai onko se vain leffa klisee?
   Tunnen monia jotka pitävät. Itsekään en viitsi aina lukita auton ovia tai edes ottaa avaimia mukaan autosta keskellä päivää. Ei sitä täällä kukaan varasta

   Lainaa

  42. Mäntylahti-Piiras 28.10.2022 19:20
   Tulos: -23 (27 ääntä)
   Jeesus Putlerilainen: Meet ryttyilee Tavja Haloselle niin selviää.
   Tarja Halonen käveli koronan aikana terassin ohi missä tuttu oli kaljalla, tuttu sanoi "tuu Tarja kaljalle!" Tarja vastasi "En voi kun kuulun viski vyhmään"

   Lainaa

  43. Ennakkoluuloton lohikäärme 29.10.2022 14:13
   Tulos: -29 (35 ääntä)
   Terhakas biisoni: Kaksi idioottia jo ilmoittautunut. Mitä muuta pilkattaisiin kuin puhevikaa? Ulkonäköä? Silmälaseja?
   Historian surkeinta presidenttikautta? Toki vikaa on paljon kansassakin, kun kahdesti hänet äänesti. Edistyksellisyys huumassa ei huomattu että tämähän on täysi pelle.

   Lainaa

  44. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Toisissa maissa on ihan eri kulttuuri hukkaamisen suhteen, kuin mitä meillä! Hukkailevat asioitaan ihan tahallaan! Ei niille mitään kannata etsiä, kun hukkaavat ne kuitenkin kohta uudestaan! Esson baarissa kerrottiin! Nimim. En ole rasisti, mutta...

   Lainaa

  45. Käsitetty minkki 29.10.2022 17:33
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Tylsimys: Kannattaa löytää vain Nordean kortteja. Nordeasta kortin löytäjä saa 50e. Mutta sen saaminen kestää, ja täytyy jonottaa konttorissa pitkään että pääsee täyttämään ne lomakkeet. Se löytöpalkkio peritään kortin hukanneelta niin enpä itse viitsinyt sitä pyydellä kun kortin löysin äskettäin. [...]
   Sinä olet minun sankarini, enkä edes ole yksinhuoltaja. Kippis! :)

   Lainaa

  46. Utelias lihapulla 30.10.2022 20:11
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Kuvankaunis hai: Jos löydät jonkun hukkaamaan pankkikortin, etkä saa sen omistajaa kiinni, syötä se lähimpään automaattiin ja näppäile tunnusluvuksi kolme kertaa 0000 (ei kenenkään oikea tunnusluku). Silloin automaatti nielaisee kortin ja pankki huolehtii kortin omistajalle ilmoittamisesta. Vaihtoehtoisesti [...]
   Millä perusteella 0000 ei ole kenenkään oikea tunnusluku? Kaverini on saanut ko. pinkoodin pankilta kortin uusinnan yhteydessä, sai kylläkin ilmaiseksi tunnusluvun resetoinnin kun valitti että ei voi olla totta. Olen nähnyt sen lirpakkeen missä 0000 toden totta seisoi, toki tästä on jo vuosia aikaa. Mutta kai joku randomgeneraattori noitakin arpoo eli kaikkea voi käydä.
   Lisäksi käsittääkseni joillain pankeilla saa nykyään itse valita tunnusluvun, liekö se aidosti vapaavalintainen vai onko 0000, 1234, 6969, 9999 ja 9876 rankattu kielletyiksi, mene tiedä.

   Lainaa

  47. Sensuelli sikaministeri 2.11.2022 1:09
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Nuutunut kivi: Samaa olen miettinyt pankissa jonottaessani. Aina siellä on mummeleita ja paappuleita, jotka nostavat koko eläkkeen kerralla. Tarttis vaan kuvata tyypit ja lähettää kuva ja saateteksti kaverille, joka odottaa ulkona, seuraa ja nyysii rahat parin kulman takana. Helppoa kuin heinänteko. Tai [...]
   Eläkkeenmaksupäivinä kannattaa myös hankkia koko kuukauden lihat pakkaseen. On nimittäin pankkien ja kauppojen pihat pikkupiskejä mustanaan…

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: automaatti, käteinen, löytöpalkkio, löytötavarat, löytötavaratoimisto, otto, pyörä, raha, vaihto-oppilas