Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Johan on asuntomarkkinat! Osa 30

Puuttuuko keittiöstäsi trendikäs eteinen?
Johan on asuntomarkkinat! Osa 30

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 68 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +500 (534 ääntä)
   Ihmettelen kyllä minäkin miksi sauna pitää tosiaan änkeä sinnekin missä ne neliöt selvästi olisi kipeästi tarvittu muuhun. On saunominen mukavaa mutta silti.

   Lainaa

  2. Timmi makkara 27.10.2022 0:17
   Tulos: +575 (581 ääntä)
   Sarin ei olisi kannattanut kertoa vuokranantajalle yhtään mitään. Ja kaikenlaista hömppää voi vuokrasoppariin kirjauttaa mutta mitään älyttömyyksiä ei tarvitse noudattaa. Normaalia elämää voi viettää, vaikka lähteä matkoille pariksi viikoksi.

   Lainaa

  3. Karvas roska 27.10.2022 0:24
   Tulos: +409 (413 ääntä)
   Mitähän kauheaa sille asunnolle tapahtuu, jos se on kaksi viikkoa tyhjillään?

   Lainaa

  4. Liuho etana 27.10.2022 0:35
   Tulos: +122 (310 ääntä)
   En ymmärrä Stinan "... astetta pahempi kuin ne joissa on "keittiö" olkkarin pitkällä seinällä." Itseä ei kyllä ahdista se, että olkkarissa on keittiö. Saan katsottua tv:tä kokatessa, voin vahtia ruokien valmistusta pelien äärellä ja jääkaappi on parin askeleen päässä. Mutta tuo, että keittiö on käytävällä aiheuttaa kyllä painajaisia. Tuossa nyt ei ole mitään järkeä!

   Lainaa

  5. Tulos: +392 (394 ääntä)
   Juu ei vuokrakämpästä saa lähteä kuin max töihin ja kauppaan

   Lainaa

  6. Jännä manaatti 27.10.2022 1:23
   Tulos: +192 (212 ääntä)
   Noita eteisessä on keittiö-ihmeitä rakennetaan nykyisin PALJON. Vuoden sisällä on tullut selattua paljon asuntoilmoituksia ja uusissa ja uudehkoissa kämpissä noita on järkyttävät määrät. Siitä oli lehtijuttuakin jossain miten noita tehdään nyt runsaasti mutta en muista enää mikä se peruste oli. Itte en tykkää yhtään, en tykkää edes siitä kun keittiö on ns. olohuoneessa tai erotettu vain jollain puoliseinällä tai saarekkeella. On semmosiakin kämppiä toki itselläkin ollut mutta jotenkin se kokonaan erillinen keittiö miellyttää eniten omaa makua.

   Lainaa

  7. Honottava huuhkaja 27.10.2022 1:23
   Tulos: +5 (147 ääntä)
   Tuo on kyllä varsinainen ilmiö, miten paljon kohteen myyjän, eli sen talon/asunnon entisen asukkaan, omien mieltymyksien mukaan toteutetuista ratkaisuista suorastaan pöyristytään. Ikään kuin ne olisivat henkilökohtaisia loukkauksia näille Oikopolun ilmoituksia selaileville Facekäyttäjille, joiden ei ole mikään pakko ostaa sitä kolmen millin hirsihuvilaa, johon on, herranen aika sentään, rakennettu asia x, vaikka se on aivan näiden kommentoijien oman maun vastainen ratkaisu.

   Lainaa

  8. McTyöntekijä 27.10.2022 1:26
   Tulos: +259 (263 ääntä)
   Pahin erikoinen ratkaisu on kyllä edelleen yhden tuttavan kämpässä: keittiössä oli suihku. Sellainen perus suihkukaappi.

   Lainaa

  9. Tuhoisa kani 27.10.2022 1:49
   Tulos: +224 (244 ääntä)
   Kannattaisiko niitä soppareita edes vähän plärätä ennen kuin allekirjoittaa? Mä myös aina ihmettelen, et ketä nää on nää ihmiset jotka niin paljon puhuvat asioistaan vuokranantajalle. Siis mä en oo ikinä yhteydessä vuokranantajaan, ellei ole jotain asuntoon liittyvää ongelmaa, eikä sekään minuun. Ja miksi olisi, eihän meidän elämä kuulu sille tippaakaan. Mutta siis kiinnostaisi todella tietää, mitä vuokranantaja ajattelee asunnolle tyhjillään tapahtuvan..? Kuulostaa vähän siltä, että Sari ei asu ja ole vuokralla vuokranantajan asunnossa, vaan Sari on vuokranantajalle töissä jonkinlaisena talovahtina. Silloin kyllä rahan tulisi liikkua toiseen suuntaan. Sarina pohtisin tätä asiaa vähäsen.

   Lainaa

  10. Vehnätön nektariini 27.10.2022 2:06
   Tulos: +191 (193 ääntä)
   No nyt on kyllä pakko saada oma teollisuuskylä Virroilta.

   Lainaa

  11. Hermostumaton kuguaari 27.10.2022 2:20
   Tulos: +180 (194 ääntä)
   Sitä just eilen ihmettelin kun oli myynnissä asunto 1h+k+ph+lasitettu parveke mutta kun katsoin pohjapiirustuksen niin näin huoneen jonka yhdellä sivulla oli keittiö. Ennenvanhaan sitä sanottiin tupakeittiöksi. Jos on huone ja keittiö niin oletan niiden olevan seinällä erotetut.

   Lainaa

  12. Kuoleva omena 27.10.2022 2:45
   Tulos: +146 (186 ääntä)
   Kuka luki Joonaksen kommentin Hectorin äänellä/laulaen?

   Lainaa

  13. Kuoleva omena 27.10.2022 2:45
   Tulos: +169 (177 ääntä)
   En voi olla ajattelematta lumenpudotusta jälkimmäisessä asunnossa. Päräyttääkö työmiehet huomiovaatteissaan suoraan hissillä asunnon läpi terassille vai onko lumenluontivastuu asukkaalla?

   Lainaa

  14. Tornipöllö 27.10.2022 2:58
   Tulos: +201 (207 ääntä)
   Karvas roska: Mitähän kauheaa sille asunnolle tapahtuu, jos se on kaksi viikkoa tyhjillään?
   Itse olin kerran talvella pari viikkoa kotoa poissa ja palatessa ei asunnossa enää vesi kulkenut, koska putket olivat käyttämättömyyden takia jäätyneet. Kuultuaan asiasta vuokranantaja kutsui putkimiehen paikalle ja tuli vielä itse valvomaan, että putket saadaan mahdollisimman nopeasti auki, koska "kyllä ihmisellä nyt täytyy omassa kodissaan vettä olla".
   Sarin vuokranantaja olisi varmaan järjestänyt putkimiehen sijaan häädön asunnon laiminlyömisestä.

   Lainaa

  15. Härö raparperi 27.10.2022 4:13
   Tulos: +16 (50 ääntä)
   Liuho etana: En ymmärrä Stinan "... astetta pahempi kuin ne joissa on "keittiö" olkkarin pitkällä seinällä." Itseä ei kyllä ahdista se, että olkkarissa on keittiö. Saan katsottua tv:tä kokatessa, voin vahtia ruokien valmistusta pelien äärellä ja jääkaappi on parin askeleen päässä. Mutta tuo, että keittiö [...]
   Komppaan, itse asun juuri tuollaisessa asunnossa ja ei yhtään haittaa että kaikki on samassa huoneessa. 
   Asuin pari kuukautta Thaimaassa työharjoittelun ajan ja siellä keittiö oli ns. eteisessä, kylppäriä vastapäätä eikä sekään ollut ahdistava ratkaisu, kun ei siellä viettänyt kauheasti aikaa, söin aina parvekkeella kun siellä oli ainoa pöytä. Pidempään en tosin asuisi tuollaisessa asunnossa kun tykkään järjestää illallisia ystäville.

   Lainaa

  16. Liimattu seuraeläin 27.10.2022 4:33
   Tulos: +97 (105 ääntä)
   Sanokaa PLIIS et riistoporvarilla on taloja jossain Kontulassa ja Jakomäessä?

   Lainaa

  17. Likomärkä pomelo 27.10.2022 5:37
   Tulos: +148 (150 ääntä)
   Karvas roska: Mitähän kauheaa sille asunnolle tapahtuu, jos se on kaksi viikkoa tyhjillään?
   Kämppä on ihan yksin ja masentuu :(

   Lainaa

  18. Tulos: +77 (81 ääntä)
   Nuo grynderiasunnot, niissä suunnittelijalle käytännössä annetaan valmis pohja että tämmöisiä asuntoja laitat 47 ja noita isompia 12 ja porrashuone mahdollisimman pieneksi. Ei grynderi suunnittelijalle asuntosuunnittelusta maksa.

   Lainaa

  19. Tulos: -158 (166 ääntä)
   Sari, jos siinä vuokrasopimuksessa tosiaan noin lukee, niin kyllähän se on juridisesti laillissa. Mutta, kyllähän Sari varmasti sen tietää, kun on sopimuksen allekirjoittanut, vai jäikö lukematta se paperi minkä allekirjoitti :D Mut käytännössä. Sen kun on vaan pois halutun aikaa, kunhan siitä ei puhu mitään.

   Lainaa

  20. Tulos: +77 (79 ääntä)
   Timmi makkara: Sarin ei olisi kannattanut kertoa vuokranantajalle yhtään mitään. Ja kaikenlaista hömppää voi vuokrasoppariin kirjauttaa mutta mitään älyttömyyksiä ei tarvitse noudattaa. Normaalia elämää voi viettää, vaikka lähteä matkoille pariksi viikoksi.
   "Vuokranantaja sai tietää" viittaa siihen että tieto on kulkenut kolmannen osapuolen kautta.

   Lainaa

  21. Tulos: +48 (58 ääntä)
   Toj Karin: "Vuokranantaja sai tietää" viittaa siihen että tieto on kulkenut kolmannen osapuolen kautta.
   Eli kateellisen naapurin. Itse asun kerrostalossa ja en muihin asioihin puutu millään lailla, en edes vaikka olisi meteliä ym, ei haittaa minua. Kerrostaloissa kyllä asuu porukkaa joiden pitäisi vain asua yksin keskellä metsää missä ei ole muita joiden asioihin työntää pitkää nokkaansa.

   Lainaa

  22. Tulos: +188 (190 ääntä)
   Sam: Sari, jos siinä vuokrasopimuksessa tosiaan noin lukee, niin kyllähän se on juridisesti laillissa. Mutta, kyllähän Sari varmasti sen tietää, kun on sopimuksen allekirjoittanut, vai jäikö lukematta se paperi minkä allekirjoitti :D Mut käytännössä. Sen kun on vaan pois halutun aikaa, kunhan siitä ei puhu mitään.
   Kaikki mitä siellä sopparissa lukee, ei ole laillista. Ainahan sinne saa kirjoitella mitä tahtoo ja toivoa, että toinen sen allekirjoittaa ja vedota sitten tähtitieteeseen ja siihen nimeen siinä paperissa, mutta laillista siitä ei automaattisesti tule, kun allekirjoitetussa paperissa lukee.

   Lainaa

  23. Pronssi papukaija 27.10.2022 7:26
   Tulos: +127 (131 ääntä)
   Moduuli: Kaikki mitä siellä sopparissa lukee, ei ole laillista. Ainahan sinne saa kirjoitella mitä tahtoo ja toivoa, että toinen sen allekirjoittaa ja vedota sitten tähtitieteeseen ja siihen nimeen siinä paperissa, mutta laillista siitä ei automaattisesti tule, kun allekirjoitetussa paperissa lukee.
   Näin juuri. Suomen eri lait määrittelevät myös vuokrasopimuksen sisällön, ja mikäli sopimus on heikompaa osapuolta (eli tässä tapauksessa vuokralaista) kohtaan ”lakia tiukempi”, se ei ole laillinen vaikka vuokralainen olisi sen allekirjoittanut. Eli vuokranantaja ei esim. voi määrittää vuokralaiselle pidempää irtisanomisaikaa kuin laissa määritelty (vuokralaisella kuukauden irtisanomisaika, vähän pitempi jos vuokrasopimus jatkunut tarpeeksi pitkään. Sen sijaan ns. vuokralaisen kannalta lakia löyhemmät asiat voidaan sopia.
   Sama pätee toki myös esim. työsopimuksiin, ja suosittelenkin niitä tarkistamaan ja vertaamaan työsopimuslakiin sekä omaan työehtosopimukseen.  Päivän ilmainen juridinen neuvo :)

   Lainaa

  24. Tallennettu soturi 27.10.2022 7:51
   Tulos: -1 (39 ääntä)
   Olisikohan Sari ymmärtänyt jotain väärin. Itsellänikin lukee, että kämppää ei saisi jättää yli kolmea päivää tyhjilleen ilmoittamatta taloyhtiölle.

   Lainaa

  25. Harjaton ahma 27.10.2022 8:54
   Tulos: -87 (97 ääntä)
   Tornipöllö: Itse olin kerran talvella pari viikkoa kotoa poissa ja palatessa ei asunnossa enää vesi kulkenut, koska putket olivat käyttämättömyyden takia jäätyneet. Kuultuaan asiasta vuokranantaja kutsui putkimiehen paikalle ja tuli vielä itse valvomaan, että putket saadaan mahdollisimman nopeasti auki, [...]
   Toivottavasti jouduit maksumieheksi.

   Lainaa

  26. Bakteeriton tiikeri 27.10.2022 9:02
   Tulos: +87 (89 ääntä)
   Sam: Sari, jos siinä vuokrasopimuksessa tosiaan noin lukee, niin kyllähän se on juridisesti laillissa. Mutta, kyllähän Sari varmasti sen tietää, kun on sopimuksen allekirjoittanut, vai jäikö lukematta se paperi minkä allekirjoitti :D Mut käytännössä. Sen kun on vaan pois halutun aikaa, kunhan siitä ei puhu mitään.
   No ei todellakaan ole laillista haloo :D Ihan sama mitä siihen paperiin tai asiakirjaan kirjoittelee niin kyllä siihen on olemassa aika tarkat lait ja säädökset mikä on laillista ja mikä ei.

   Lainaa

  27. Punasteleva hanhi 27.10.2022 9:09
   Tulos: +59 (73 ääntä)
   Olisi mielenkiintoista tietää tuon A15 neliömäärät. Käytännössähän tuo on yksiö, mutta onko nyt paperille saatu merkittyä kaksioksi kun keittiö kuitenkin on "erillisessä" huoneessa.. Sillä ja tuolla vaatekaapin kokoisella saunalla saa kätevästi nostettua asunnon hintaa muutamalla kymmenellä tuhannella.. Ärsyttävää kun melkein minkälaiset tyypit tahansa saavat nykyään rakennuttaa asuntoja. Sitten tehdään tuhansia tällaisia hirvityksiä joihin 10v päästä ei kukaan halua muuttaa kun ovat niin epäkäytännöllisiä.

   Lainaa

  28. Vauhditon kalkkuna 27.10.2022 9:13
   Tulos: +47 (53 ääntä)
   Liuho etana: En ymmärrä Stinan "... astetta pahempi kuin ne joissa on "keittiö" olkkarin pitkällä seinällä." Itseä ei kyllä ahdista se, että olkkarissa on keittiö. Saan katsottua tv:tä kokatessa, voin vahtia ruokien valmistusta pelien äärellä ja jääkaappi on parin askeleen päässä. Mutta tuo, että keittiö [...]
   Niinkuin hän sanoi "siinä missä ennen oli kirjahylly". Itseltä löytyy neljä metrin levyistä kirjahyllyä. Uusiin ei mahdu edes yhtä.

   Lainaa

  29. Epäpätevä tohtori 27.10.2022 9:25
   Tulos: +1 (27 ääntä)
   Tallennettu soturi: Olisikohan Sari ymmärtänyt jotain väärin. Itsellänikin lukee, että kämppää ei saisi jättää yli kolmea päivää tyhjilleen ilmoittamatta taloyhtiölle.
   Edellinen vuokra-asuntoni, mihin muutin 2002, oli Vantaan kaupungin VAVin vuokra-asunto ja siellä oli sopimuksessa samanlainen kohta. Viikonloppua pidemmät poissaolot tulisi ilmoittaa.
   Liittyisiköhän asukkaiden turvalukkoihin tai vastaavaan jos asukkaan poissa ollessa asuntoon pitäisi päästä sisään syystä tai toisesta.

   Lainaa

  30. Itseasiassa 27.10.2022 9:28
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Punasteleva hanhi: Ärsyttävää kun melkein minkälaiset tyypit tahansa saavat nykyään rakennuttaa asuntoja. Sitten tehdään tuhansia tällaisia hirvityksiä joihin 10v päästä ei kukaan halua muuttaa kun ovat niin epäkäytännöllisiä.
   Ei niitä asuntoja saa ihan millaisiksi huvittaa suunnitella. Meillä oikeasti on tiukat säädökset mitä siellä tulee olla. Ylellä oli taannoin hyvä artikkeli näistä uusista keittiömalleista. 
   https://yle.fi/uutiset/3-12549758
   Mutta joo, itse en myöskään innostu noista käytäväkeittiöistä. Nyt on pitänyt katsoa asuntoilmoituksia ja myös saneerattuihin taloihin näitä on nyt tehty. Tupakeittiö on jees, jos sohvalta ei näe suoraan tiskipöydälle. Varsinkin jos järjestää juhlia, niin on mukava kun vieraat eivät näe ihan kaikkea törkyä keittiössä suoraan olohuoneesta. 

   Lainaa

  31. Tulos: +77 (79 ääntä)
   Sisäinen Sims-pelaajani samaan aikaan ymmärtää että itkee tuota ensimmäisen kuvan ratkaisua

   Lainaa

  32. Harmaa kivi 27.10.2022 11:27
   Tulos: +14 (36 ääntä)
   Itseasiassa: Ei niitä asuntoja saa ihan millaisiksi huvittaa suunnitella. Meillä oikeasti on tiukat säädökset mitä siellä tulee olla. Ylellä oli taannoin hyvä artikkeli näistä uusista keittiömalleista.  yle.fi/uutiset/3-12549758 Mutta joo, itse en myöskään innostu noista käytäväkeittiöistä. Nyt on [...]
     Hm, itselläni juuri toisenlainen maku; sohvalta todellakin saa ja pitää näkyä ainakin hella, ellei tiskipöytä, joten suosin ehdottomasti tupakeittiöitä. Entisessä kodissani oli erillinen, pieni, kälynen keittiö, ja kiva oli järjestää kavereille illallisia, kun puolet ajasta ei edes näe heitä, ja vaikka he pyrkivät ottamaan emännän mukavuuden huomioon, keittöön seuraksi mahtuu yksi kerrallaan jutustelemaan. Sanotaan, että bileiden paras paikka on keittiö, ehkä, mutta vain sillä edellytyksellä, että sinne mahtuu muutakin kuin hella ja sen käyttäjä...
     Nykyisessä kodissani keittiö on olohuoneessa (kirjahylly toisella seinällä), joten ainakin olen mukana itse järjestämilläni illallisilla. Toki paras olisi sellainen keittiö johon mahtuisi ruokasali myös, mutta siihen ei ole neliöitä. 
     (Sauna silti on. Käytän sitä vaipanvaihtohuoneena ja lastenvaatevarastona -kytkin sulakkeen irti, ei ole tulipalovaaraa. Miksi ihmeessä kaikkialle pitää tunkea sauna? Eivät kaikki halua saunoa, ja jos haluavatkin, taloyhtiössä on? Kaameaa tilantuhlausta). 

   Lainaa

  33. Aivoton ankka 27.10.2022 11:36
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Tuhoisa kani: Kannattaisiko niitä soppareita edes vähän plärätä ennen kuin allekirjoittaa? Mä myös aina ihmettelen, et ketä nää on nää ihmiset jotka niin paljon puhuvat asioistaan vuokranantajalle. Siis mä en oo ikinä yhteydessä vuokranantajaan, ellei ole jotain asuntoon liittyvää ongelmaa, eikä sekään [...]
   Voi ihan hyvin allekirjoittaakin, sellaista ehtoa ei tarvitse noudattaa, mikä on ei ole lainmukainen. Jos asunnon saaminen on siitä kiinni niin siitä vaan.

   Lainaa

  34. Ontto maksamato 27.10.2022 11:37
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   McTyöntekijä: Pahin erikoinen ratkaisu on kyllä edelleen yhden tuttavan kämpässä: keittiössä oli suihku. Sellainen perus suihkukaappi.
   Heh, mun yhdellä kaverilla oli kans näin. Oli hauska tehdä aamupalaa itselle ja höpötellä siinä samalla, kun kaveri peseytyi vieressä :D voiskohan olla sama tyyppi kyseessä? 
   Heillä oli myös pyykinpesukone keittiössä, kun erillistä kylppäriä ei ollut koko kämpässä ollenkaan. Se oli alunperin ollut muistaakseni isompi okt, josta oli tehty kahden kämpän paritalo, ja ainoa kylppäri jäänyt toiseen asuntoon.

   Lainaa

  35. Itseasiassa 27.10.2022 11:38
   Tulos: +27 (35 ääntä)
   Harmaa kivi:   Hm, itselläni juuri toisenlainen maku; sohvalta todellakin saa ja pitää näkyä ainakin hella, ellei tiskipöytä, joten suosin ehdottomasti tupakeittiöitä. Entisessä kodissani oli erillinen, pieni, kälynen keittiö, ja kiva oli järjestää kavereille illallisia, kun puolet ajasta ei edes näe [...]
   Pidän itse myös tupakeittiöstä, nykyisessä asunnossa on, mutta toteutus on niin että sohvalta ei näy tiskejä, hellan ja tasoa kyllä. Ei siis mitään ongelmia jutustella vieraiden kanssa. Noissa uusissa toteutuksissa keittiö on vähän kuin kirjahyllyn paikalla joka on jo todella lähellä oleskelutilaa. Srtessaisi itseäni jos väsyneenä illalla näkisin sen tiskivuoren kokoajan. Se on itsellä enemmän henkinen juttu, voin unohtaa sen illaksi ja hoitaa sen ehkä seuraavana päivänä.

   Lainaa

  36. Jäätynyt sakaali 27.10.2022 12:03
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Jännä manaatti: Noita eteisessä on keittiö-ihmeitä rakennetaan nykyisin PALJON. Vuoden sisällä on tullut selattua paljon asuntoilmoituksia ja uusissa ja uudehkoissa kämpissä noita on järkyttävät määrät. Siitä oli lehtijuttuakin jossain miten noita tehdään nyt runsaasti mutta en muista enää mikä se peruste [...]
   Grynderin/rahoittajan peruste oli että näitä halutaan, ketut sanon minä. Raha on se joka määrää keittiön ja kylpyhuoneen sijainnin, muu asunto rakennetaan sitten sen ympärille, tuli sutta tai sekundaa se myydään. Arkkitehdillä suunnittelee niillä nappuloilla jotka hänelle annetaan, mikäli ei onnistu niin rakennuttaja vaihtaa arkkitehdin sellaiseen joka onnistuu.
   Mahdollisimman lyhyet ja yksinkertaiset reitit talotekniikalle, jotta säästetään rakennuskustannuksissa. Mistä tämän tiedän niin olen TATE-suunnittelija.

   Lainaa

  37. Terhakas biisoni 27.10.2022 12:12
   Tulos: +10 (34 ääntä)
   Liuho etana: En ymmärrä Stinan "... astetta pahempi kuin ne joissa on "keittiö" olkkarin pitkällä seinällä." Itseä ei kyllä ahdista se, että olkkarissa on keittiö. Saan katsottua tv:tä kokatessa, voin vahtia ruokien valmistusta pelien äärellä ja jääkaappi on parin askeleen päässä. Mutta tuo, että keittiö [...]
   Minä taas pidän kauheina molempia ratkaisuja, eteiseen keittiö ei sovi missään nimessä ja kyllä se olkkarissakin on hirveä ratkaisu. Kurjaa istua ystävien kanssa iltaa kun keittiö on siinä metrin päässä, koneet hurisee, nuoriso kulkee jääkaapilla, rauhatonta on. Olohuone on minulle rauhallinen paikka viihtymiseen, ei mikään kokkaussoppi.

   Lainaa

  38. Kykenemätön peura 27.10.2022 12:42
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Onneksi ei tarvitse asua uudessa talossa. Ihan älytöntä, että asknnoista pitää tehdä kenkälaatikon kokoisia ja kaikkiin vielä tunkea sauna. Tuollainen ulko-ovesta suoraan keittiöön tai toisissa tapauksissa olohuoneeseen -ratkaisu on tosi kätevä, kun ulkona on vähänkin märkää, lumista, kuraista jne. Toiseen mokaan viitaten, joo eihän se minulle mitenkään kuulu, millaisia koteja muut haluavat, mutta en ole törmännyt yhteenkään sellaiseen uuteen taloon, johon mielelläni muuttaisin. Vaikea kuvitella että kovin moni on ehdottomasti aina halunnut keittiön eteiseen. Omia inhokkeja on myös se, että talot rakennetaan tosi tiiviisti ja suoraan linjaan, niin ettei ikkunasta näe muuta kuin naapurin kotiin ja ne kokonaan lasiseinäiset parvekkeet.

   Lainaa

  39. Likempi ahven 27.10.2022 12:46
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Banaani: Ihmettelen kyllä minäkin miksi sauna pitää tosiaan änkeä sinnekin missä ne neliöt selvästi olisi kipeästi tarvittu muuhun. On saunominen mukavaa mutta silti.
   Ei ole pakko ostaa. Mä tykkäisin asuttuani 6 vuotta ilman saunaa. Ja keittiökin kelpaa ihan noin.

   Lainaa

  40. Tulos: +19 (27 ääntä)
   Kuoleva omena: En voi olla ajattelematta lumenpudotusta jälkimmäisessä asunnossa. Päräyttääkö työmiehet huomiovaatteissaan suoraan hissillä asunnon läpi terassille vai onko lumenluontivastuu asukkaalla?
   Mä kans mietin että mites kun joidenkin remonttiukkojen/nuohoojan tms tarvis päästä katolle? Kiva juoda jotain aamukahvia puolipukeissa kun noiden isojen ikkunoiden takana alkaa jonkun työpäivä 😅

   Lainaa

  41. Tapetoitu muovipussi 27.10.2022 12:57
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Liimattu seuraeläin: Sanokaa PLIIS et riistoporvarilla on taloja jossain Kontulassa ja Jakomäessä?
   Näyttäisi enemmän sisäpiirin vitsiltä perheen kesken. Yhtiö paikantuu omakoti-alueelle Pakilaan eli lienee asunto oy muotoon rakennettu omat kodit ja keksitty harjakais-iltana saunan lauteilla hassunhauska nimi.

   Lainaa

  42. Tulos: +28 (50 ääntä)
   Se on muuten jokaista vähän kalliimpaa kaupunkiasunnon myynti-ilmoitusta kommentoimassa joku maalainen, joka haluaa neuvoa kuinka paljon hienompaa on asua keskellä peltoa. Että kuinka saa nyt omaa rauhaa paljon halvemmalla.

   Lainaa

  43. Särötön vihannes 27.10.2022 13:22
   Tulos: -34 (34 ääntä)
   Itse en välttämättä tuomitsisi tuota eteiskeittiöratkaisua niin nopeasti, riippuen mikä systeemi on rappukäytävässä. Olen nähnyt noita ns. jaettuja eteisiä, ja jos siellä on sellainen, tuo ei olisi niin paha ratkaisu. Ei vaan jätä mitään arvoesineitä ilman lukkoa jaettuun eteiseen. Jos se on taas vaan normaali rappukäytävä, ei jatkoon.

   Lainaa

  44. Tulos: +22 (24 ääntä)
   McTyöntekijä: Pahin erikoinen ratkaisu on kyllä edelleen yhden tuttavan kämpässä: keittiössä oli suihku. Sellainen perus suihkukaappi.
   Hehee, asun Hollannissa ja täällä tätä tulee vastaan aina välillä, kun tilasta on niin kova puute, että mitä kummallisimpia ratkaisuja keksitään. Parissakin asunnossa on ollut paitsi suihku keittiössä niin vessa ulkona käytävällä, naapurin oven vieressä. Vuokranantaja vakuuttaa että tää on sitten sun vessa, mutta arvata saattaa että kun naapurilla on bileet niin vieraansa siellä ramppaavat.
   Muutin juuri pois tuollaisesta eteiskeittiöasunnosta, jossa asuin monta vuotta. En keittiön takia tosin pois muuttanut, halpana yksiönä oli ihan jees, vaikka ei olekaan paras ratkaisu. Erillinen eteinen on kuitenkin käytännöllinen, varsinkin Suomessa kun kengät tuo kaikenmaailman lunta ja loskaa sisälle.

   Lainaa

  45. Avaamaton manaatti 27.10.2022 13:59
   Tulos: +10 (20 ääntä)
   Särötön vihannes: Itse en välttämättä tuomitsisi tuota eteiskeittiöratkaisua niin nopeasti, riippuen mikä systeemi on rappukäytävässä. Olen nähnyt noita ns. jaettuja eteisiä, ja jos siellä on sellainen, tuo ei olisi niin paha ratkaisu. Ei vaan jätä mitään arvoesineitä ilman lukkoa jaettuun eteiseen. Jos se on taas vaan normaali rappukäytävä, ei jatkoon.
   Mitä tarkoitat jaetulla eteisellä? Kenen kanssa se pitäisi jakaa ja miten rappukäytävä asiaan liittyy? Ei minun asuntoon kukaan vaella rappukäytävästä, ihan sama mitä mun eteisessä on :D

   Lainaa

  46. Tulos: +15 (31 ääntä)
   Toiset haluaa erillisen keittiön, toiset tykkää avokeittiöstä. Mitä siitä kähnäämään? Ite tykkään avokeittiöstä. Reilu puol vuotta sitten siirrettiin myös sänky olkkariin ja sohva makkariin ja ollaan hyvin tyytyväisiä. Toimii meillä ja se on ainoa asia millä on merkitystä.

   Lainaa

  47. Ihkauusi fretti 27.10.2022 14:16
   Tulos: +29 (35 ääntä)
   Noi eteiskeittiöthän on nykyään tosi yleisiä, oon raivonnut niistä jo pitkään :D asuin tollasessa joskus ja jumalauta että oli ärsyttävää, jos tiputti vaikka leivän lattialle keittiössä. Katusoraa ja lehden palasia on hankala pyyhkiä juuston päältä. Inhoan noita!

   Lainaa

  48. Tulos: -40 (58 ääntä)
   Ihkauusi fretti: Noi eteiskeittiöthän on nykyään tosi yleisiä, oon raivonnut niistä jo pitkään 😁 asuin tollasessa joskus ja jumalauta että oli ärsyttävää, jos tiputti vaikka leivän lattialle keittiössä. Katusoraa ja lehden palasia on hankala pyyhkiä juuston päältä. Inhoan noita!
   Lattian voi toki halutessaan pitää katusorasta ja puunlehdistä vapaana.

   Lainaa

  49. Ihkauusi fretti 27.10.2022 15:18
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Akrasia: Lattian voi toki halutessaan pitää katusorasta ja puunlehdistä vapaana.
   Mieluummin asun asunnossa, jossa ei tarvitse imuroida keittiötä ihan joka päivä, kun käy ulkona!

   Lainaa

  50. Lemuava pupu 27.10.2022 16:29
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Kuoleva omena: Kuka luki Joonaksen kommentin Hectorin äänellä/laulaen?
   Minä.

   Lainaa

  51. Kohtuuton kookos 27.10.2022 16:36
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Jos minulla olisi varaa laittaa 3M€ kattohuoneistoon ullanlinnassa, niin todennäköisesti omistaisin myös sen 300m² talon sieltä skutsista.

   Lainaa

  52. Tasoitettu panda 27.10.2022 23:31
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Ensimmäinen asuntoni (25 m2 yksiö) suihkuratkaisu oli suihkukaappi keittokomerossa. Talo oli rakennettu viimeistään 50-luvulla, suihku joka kämpässä toki aivan turha tuolloin, ja silloin oli tehty mm. "kylmäkaappi" yhteen syvennykseen huonetta (sittemmin purettu). Vessa oli alle neliön koppero. Kuulin joskus, että jossain kämpässä suihku oli rakennettu kylmäkaapin paikalle, ei mahtanut olla talvella kovin lämmin (paikka oli järkyn vetoinen). Vaihtoehtoja oli käytännössä nämä kaksi ja kyllä se keittokomerosuihku oli ihan ok.

   Lainaa

  53. Tulos: -19 (27 ääntä)
   Pienissä sinkkuasunnoissa eteinen on aika turha huone. Onhan se hukkatilaa. Mun kaksiossa 12 neliötä jota ei oikeastaan käytetä muuhun kuin ulkovaatteiden säilyttämiseen. Kyllä pärjäisin hyvin jos rappukäytävästä olisi suoraan käynti keittiöön (keittiö ei siis olisi eteisessä vaan eteistä ei olisi). Ulkomailla asuessa tällainen on ollut aika normaalia.

   Lainaa

  54. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Laura: Mä kans mietin että mites kun joidenkin remonttiukkojen/nuohoojan tms tarvis päästä katolle? Kiva juoda jotain aamukahvia puolipukeissa kun noiden isojen ikkunoiden takana alkaa jonkun työpäivä 😅
   Pistää verhot kiinni tai pukee vaatteet päälle?

   Lainaa

  55. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Liuho etana: En ymmärrä Stinan "... astetta pahempi kuin ne joissa on "keittiö" olkkarin pitkällä seinällä." Itseä ei kyllä ahdista se, että olkkarissa on keittiö. Saan katsottua tv:tä kokatessa, voin vahtia ruokien valmistusta pelien äärellä ja jääkaappi on parin askeleen päässä. Mutta tuo, että keittiö [...]
   Mutta laitapa lapsiperhe siihen asuntoon. Lapselle makuuhuone ja vanhempien sänky keittiöön. Kolmiot ovat niin kalliita että kaksioon on vain varaa.

   Lainaa

  56. Tulos: +5 (11 ääntä)
   No joo, eiköhän tuossa "keittiö eteisessä" ole ensin vaate- ja siivouskaapit lähempänä ulko-ovea, ennen kuin muuttuu keittiöksi. Ei tuossa kämpässä oo hirveästi maddollisuuksia muille ratkaisuille. Sauna on toki ihan turha noin pienessä asunnossa.

   Lainaa

  57. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Jännä manaatti: Noita eteisessä on keittiö-ihmeitä rakennetaan nykyisin PALJON. Vuoden sisällä on tullut selattua paljon asuntoilmoituksia ja uusissa ja uudehkoissa kämpissä noita on järkyttävät määrät. Siitä oli lehtijuttuakin jossain miten noita tehdään nyt runsaasti mutta en muista enää mikä se peruste [...]
   Se peruste taisi olla noille "eteiskeittiöille" se että tulevaisuudessa keittiö on turha, koska tulevaisuuden trendiasumisessa kaikki ruoka tulee valmiina woltaten kotiovelle. Ei enää puutu kuin se että huonekorkeutta pudotetaan 240cm:stä vaikkapa 190cm:iin, niin neljäkerroksiseen kerrostaloon saa viidennen kerroksen ja siten muutaman koirankoppiasunnon lisää.

   Lainaa

  58. It's a deal 28.10.2022 11:09
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   " Entisessä kodissani oli erillinen, pieni, kälynen keittiö, ja kiva oli järjestää kavereille illallisia, kun puolet ajasta ei edes näe heitä, ja vaikka he pyrkivät ottamaan emännän mukavuuden huomioon, keittöön seuraksi mahtuu yksi kerrallaan jutustelemaan. Sanotaan, että bileiden paras paikka on keittiö, ehkä, mutta vain sillä edellytyksellä, että sinne mahtuu muutakin kuin hella ja sen käyttäjä..." Minulla oli sama homma, joten 70-luvun keittiön totaaliuusimisessa siirrätin hellan kyökin perältä siihen ovenpieleen, jotta pystyy sen äärestä seurustelemaan olohuoneessa olevien kanssa.

   Lainaa

  59. Rakastettu näätä 29.10.2022 0:15
   Tulos: +2 (14 ääntä)
   Tallennettu soturi: Olisikohan Sari ymmärtänyt jotain väärin. Itsellänikin lukee, että kämppää ei saisi jättää yli kolmea päivää tyhjilleen ilmoittamatta taloyhtiölle.
   Meillä vuokrasopparissa lukee, että yli 2 viikon poissaolosta pitäs ilmottaa.
   Mä oon jotenki aatellu, että siksi vaikka jos joku naapuri vaikka huolestuisi siitä, kun ei näkiskään pitkään aikaa ja ilmottaa huolesta taloyhtiöön, nii taloyhtiössä sit osaavat tarkistaa onko jotai sattunut. 😅
   Mut ehkä järkevämpi selitys lienee, että jos sattuis vaikka joku tulipalo, niin tietäisivät ettei kukaan oo meillä kotona vaarassa. 🤔
   Mikä lie sit virallinen selitys tuolle, että pitää ilmottaa jos tuo aika ylittyy. 

   Lainaa

  60. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Rakastettu näätä: Meillä vuokrasopparissa lukee, että yli 2 viikon poissaolosta pitäs ilmottaa. Mä oon jotenki aatellu, että siksi vaikka jos joku naapuri vaikka huolestuisi siitä, kun ei näkiskään pitkään aikaa ja ilmottaa huolesta taloyhtiöön, nii taloyhtiössä sit osaavat tarkistaa onko jotai sattunut. [...]
   Meillä on yli 3pvää tuo raja. Ja aivan varmasti liittyy mahdollisiin ongelmatilanteisiin kuten esim vesivahinko, tulipalo tms. On huollolla sitten isännöitsijän kautta tiedossa, että ongelman sattuessa sisään pitää mennä heti, kun ketään ei sisällä ole niitä ratkaisemassa. Ja tulipalon sattuessa tiedetään, ettei turhaan yritetä ovesta sisään pelastamaan ihmisiä, jotka eivät paikalla ole

   Lainaa

  61. Ulkoneva kesyaasi 29.10.2022 18:26
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   McTyöntekijä: Pahin erikoinen ratkaisu on kyllä edelleen yhden tuttavan kämpässä: keittiössä oli suihku. Sellainen perus suihkukaappi.
   Siellä taidetaan kokata muutakin ku ruokaa, kun pitää olla kemmatilan tasoset varojärjestelmät

   Lainaa

  62. Lomaileva satuhahmo 30.10.2022 10:37
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Oho!: Mutta laitapa lapsiperhe siihen asuntoon. Lapselle makuuhuone ja vanhempien sänky keittiöön. Kolmiot ovat niin kalliita että kaksioon on vain varaa.
   Nykyperhe nukkuu samassa sängyssä. On lapset ja kissat ja koirat kaikki siinä samoilla lakanoilla "aikuisten" kanssa, eikä yksityisyyttä kenelläkään. Ja se on hyvä asia, koska netissä luki niin.

   Lainaa

  63. Kaikkitietävä ahven 31.10.2022 13:26
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   McTyöntekijä: Pahin erikoinen ratkaisu on kyllä edelleen yhden tuttavan kämpässä: keittiössä oli suihku. Sellainen perus suihkukaappi.
   Olen nähnyt samanlaisen ratkaisun. 30-luvun talo, ei suihkua, pikkuruinen wc. Remontissa suihku tehtiin keittiöön, koska se oli ainoa mahdollinen paikka lähellä viemäriä. Parempi sekin kuin mennä ulkokautta talon toiseen siipeen yhteissaunan suihkuun peseytymään.

   Lainaa

  64. Symppis hämähäkki 2.11.2022 12:12
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Kaikkitietävä ahven: Olen nähnyt samanlaisen ratkaisun. 30-luvun talo, ei suihkua, pikkuruinen wc. Remontissa suihku tehtiin keittiöön, koska se oli ainoa mahdollinen paikka lähellä viemäriä. Parempi sekin kuin mennä ulkokautta talon toiseen siipeen yhteissaunan suihkuun peseytymään.
     Olen nähnyt myös senikäisessä talossa ratkaisun, jossa suihkua ei oikeastaan ollut. Keittiö olisi ollut liian pieni. Vessassa oli sellainen mitä me muut pitäisimme bidee-suihkuna, ja viemäri lattiassa. Asukas -sellainen melkein parimetrinen mies -jotenkin onnistui peseytymään siinä. Kannatan pienasuntoja -eivät kaikki tarvitse hirveää määrää neliöitä, joten ketuttaa jos sellaisista joutuu maksamaan, itselläni esim. on sauna vaikken halua saunaa, koska toivomaltani alueelta ei ollut saunatonta saatavilla -mutta rajansa nyt sentään kaikella. 
     (Hassuahan tässä on se, että se luukku oli aikanaan rakennettu työläis_perhettä_ varten. Miten siihen olisi saatu perhe mahtumaan paitsi pinoamalla, en tiedä...)

   Lainaa

  65. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Banaani: Ihmettelen kyllä minäkin miksi sauna pitää tosiaan änkeä sinnekin missä ne neliöt selvästi olisi kipeästi tarvittu muuhun. On saunominen mukavaa mutta silti.
   Kohta palataan muinaisaikojen arkkitehtuuriin eli koko asunto on vain pieni saunamaja.

   Lainaa

  66. Tulos: 0 (4 ääntä)
   A15 näyttää siltä, että suunnittelussa on kokeiltu Simsin one tile -haastetta irl.

   Lainaa

  67. Tilattava tuhatjalkainen 29.11.2022 20:45
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Kuvan pohjapiirros näyttää vähän oman vanhan asunnon pohjapiirrustukselta. Siinä sentään oli eteisessä yksi vaatekaappi, josta lähti heti keittiö. Siinä oli myös sellainen pieni tila ruokapöydälle. Sekin oli vastarakennettu.

   Lainaa

  68. Korkeahko maksamakkara 5.4.2024 2:47
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Tuhoisa kani: Kannattaisiko niitä soppareita edes vähän plärätä ennen kuin allekirjoittaa? Mä myös aina ihmettelen, et ketä nää on nää ihmiset jotka niin paljon puhuvat asioistaan vuokranantajalle. Siis mä en oo ikinä yhteydessä vuokranantajaan, ellei ole jotain asuntoon liittyvää ongelmaa, eikä sekään [...]
   Kannattahan niitä soppareita toki plärätä, mutta tuollainen "asuntoa ei saa jättää tyhjilleen kahdeksi viikoksi" -ehto on joka tapauksessa mitätön, joten eipä sillä suurempaa väliä ole, vaikka on jäänytkin pläräämättä.
   Huoneenvuokralaki on aika monessa asiassa pakottava vuokralaisen eduksi, eli aika turvallisilla mielin voi olla, luki siinä sopimuksessa mitä tahansa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asunnot, asunto oy helsingin riistoporvari, eteinen, kattohuoneisto, keittiö, kuva, laki, pohjapiirros, sopimus, tyhjillään, ulkomailla, ullanlinna, vuokranantaja