Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 404

Poistathan tatuointisi ennen kylpylään tuloa.
Kuvakooste, osa 404

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 64 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -56 (312 ääntä)
   Miehen tarjoama selitys = miesselitys.

   Lainaa

  2. Karvas roska 27.10.2022 0:34
   Tulos: +274 (444 ääntä)
   Jenni on näitä vahvoja ja itsenäisiä naisia joille ei mies saa mennä kertomaan miten joku asia on, vaikka se ei sitä tajuaisikaan.

   Lainaa

  3. Tulos: +382 (458 ääntä)
   "se tekisi 9,90 kiitos" "Kiitos miesselityksestä, osaan kyllä laskea itsekin."

   Lainaa

  4. Nuhteeton pähkinä 27.10.2022 2:18
   Tulos: -24 (96 ääntä)
   Penikset ovat isokyntisiä?

   Lainaa

  5. Mahdoton konna 27.10.2022 3:34
   Tulos: -132 (234 ääntä)
   Onneksi japanissa tatuoinnit ovat kiellettyjä

   Lainaa

  6. Kuvankaunis hai 27.10.2022 3:37
   Tulos: +135 (161 ääntä)
   Ajatteliko Eija tosiaan, että kaupan työntekijät saavat tuollaista mukavaa 5700€ kuukausipalkkaa jos vain viitsivät pitää kaikki työvaatteet päällään?

   Lainaa

  7. Tuhoisa kani 27.10.2022 3:46
   Tulos: -242 (436 ääntä)
   Okei, onpa jännä että täälläkin kommenteissa irvaillaan Jennille. Mä jotenkin heti tulkitsin ton sen heiton vitsiksi (tai sen yritykseksi), jolloin hän ei todella kaivannut mitään vastausta tai selitystä, ja ärsyyntyi siksi. Kyl mä Jenniä ymmärrän. Toki mansplainaamisen tuominen tähän on aika kyseenalaista, tilanne ei vaikuta ihan siltä. Mutta väärässä on Markokin luullessaan, että mansplainaamisen esiin nostaminen olisi sama kuin sanoa, että joku asia olisi ”vain naisille varattu juttu.” Emmätiedä, musta vaikuttaa siltä että kumpikaan ei oikeastaan ymmärrä ko. termiä.

   Lainaa

  8. Perätön metsämarja 27.10.2022 3:47
   Tulos: +250 (270 ääntä)
   Vaikkei Yakuza olekaan enää ihan huippuvuosiensa tasoisesti kiinni vallan kahvassa, niin jengikulttuuri on Japanissa edelleen erittäin kovasti hengissä. Ei ketään siellä kiinnosta jos turistilla on joku perhonen tai MM95 tatuoituna olkapäähän, mutta paikallisilla tatuointeja joko ei ole ollenkaan tai sitten paidan alta löytyy varsin iso jäsenmerkki. Ei tatuointeja -kyltti on vain hienovaraisempi tapa sanoa, että Yakuzoilla ei ole tänne asiaa.

   Lainaa

  9. Tulos: +23 (41 ääntä)
   Kuvankaunis hai: Ajatteliko Eija tosiaan, että kaupan työntekijät saavat tuollaista mukavaa 5700€ kuukausipalkkaa jos vain viitsivät pitää kaikki työvaatteet päällään?
   Kun on kyseessä kauppias, joka tuon kuvan julkaisi, niin tuo 5700€/kk kuulostaa ihan mahdolliselta kuukausipalkalta.

   Lainaa

  10. Mätä kavioeläin 27.10.2022 4:04
   Tulos: -166 (236 ääntä)
   Jennin vitsi meni Markolta ohi niin teki sitten itsestään vitsin. Oleyettuun miesselittämiseen voisi vastata niiin paljon paremminkin.. Kovin paljoa huonommin ei.

   Lainaa

  11. Muikea Mastodontti 27.10.2022 5:10
   Tulos: +187 (193 ääntä)
   Mahdoton konna: Onneksi japanissa tatuoinnit ovat kiellettyjä
   Ei, vaan Japanissa tatuoinnit yhdistetään hyvin vahvasti yakuzaan (mafiaan) eikä perinteisiin kylpylöihin haluta yakuzaukkoja lillumaan...

   Lainaa

  12. Juokseva karjalanpiirakka 27.10.2022 5:44
   Tulos: -78 (136 ääntä)
   Ah, kun heität vitsin ja aina joku tosikko yrittää tulla pätemään, ja sitten pahoittaa mielensä. 🍿

   Lainaa

  13. Tulos: +196 (290 ääntä)
   Jenni kysyy ja vastauksen saadessaan haukkuu vastaajan varmuuden vuoksi miesselittäjäksi. Inhoan tuollaisia naisia. Yök.

   Lainaa

  14. Suonensisäinen lokki 27.10.2022 7:15
   Tulos: +73 (105 ääntä)
   Tuhoisa kani: Okei, onpa jännä että täälläkin kommenteissa irvaillaan Jennille. Mä jotenkin heti tulkitsin ton sen heiton vitsiksi (tai sen yritykseksi), jolloin hän ei todella kaivannut mitään vastausta tai selitystä, ja ärsyyntyi siksi. Kyl mä Jenniä ymmärrän. Toki mansplainaamisen tuominen tähän on [...]
   Jos ei osaa kirjoittaa vitsiä niin että se ymmärretään vitsiksi niin silloin kirjoittajassa on vika.
   Eräs PS kansanedustajakin herjaili kun  vaihtarit avasi "koti"kaupunkiin ravintolan ja kun siitä nousi äläkkä niin oli väärin ymmärretty. 

   Lainaa

  15. Altis kantojuhta 27.10.2022 7:42
   Tulos: +79 (113 ääntä)
   N: "Osaan japania, mutta leikin, että en." M "Osaan enkkua, japania vain vähän, mutta Google lens ja kääntäjä on hallussa." N: "Miesselitystä" Aika kammottava näky se olis, jos samasta pusikosta törröttäis neljä kikkeliä.

   Lainaa

  16. Tahdikas unikeko 27.10.2022 8:05
   Tulos: +104 (110 ääntä)
   Katkenneet penikset ovat kyllä ainakin yhtä hurja halloween-ruoka kuin katkenneet sormet.

   Lainaa

  17. Tulos: -18 (154 ääntä)
   Hiljattain oli lehdessä juttu siitä, että iso osa nuorista miehistä (ei siis suurin osa, vaan yllättävän iso osa) pitää keskustelun "voittamista" hyvän keskustelun merkkinä. Mikosta tuli vähän tällainen tunne.

   Lainaa

  18. ...ääliö 27.10.2022 8:15
   Tulos: +9 (119 ääntä)
   Ikävä kyllä näitä Jennejä riittää. Osa ei suostu edes siihen että kaupankassana olisi mies, kun sehän hipelöisi kaikki ostokset

   Lainaa

  19. Kajoava aasi 27.10.2022 9:42
   Tulos: -5 (103 ääntä)
   Ällöttää tuollaiset Jennin kaltaiset naiset, hyi. Keksivät termejä päästään ja haukkuvat niillä sitten muita.

   Lainaa

  20. Arvaamaton persikka 27.10.2022 9:48
   Tulos: +83 (121 ääntä)
   Tuhoisa kani: Okei, onpa jännä että täälläkin kommenteissa irvaillaan Jennille. Mä jotenkin heti tulkitsin ton sen heiton vitsiksi (tai sen yritykseksi), jolloin hän ei todella kaivannut mitään vastausta tai selitystä, ja ärsyyntyi siksi. Kyl mä Jenniä ymmärrän. Toki mansplainaamisen tuominen tähän on [...]
   Jenni vaan on idiootti. Älä ole kuten Jenni.

   Lainaa

  21. Parree salaatti 27.10.2022 10:04
   Tulos: +33 (91 ääntä)
   Perätön metsämarja: Vaikkei Yakuza olekaan enää ihan huippuvuosiensa tasoisesti kiinni vallan kahvassa, niin jengikulttuuri on Japanissa edelleen erittäin kovasti hengissä. Ei ketään siellä kiinnosta jos turistilla on joku perhonen tai MM95 tatuoituna olkapäähän, mutta paikallisilla tatuointeja joko ei ole [...]
   No jaa, jos on näkyvällä paikalla länsimaalaisellakin tatuointi niin ei välttämättä pääse noihin kylpylöihin ja jos on tosiaan isompi joka näkyy vasta kun riisuuntuu (esimerkiksi koko selkä) niin ihan hyvin voidaan pyytää poistumaan koska se saattaa vaivata muita asiakkaita. Yakuzastahan se johtuu mutta on vähän kummallinen peruste kun käsittääkseni kyseiseen järjestöön ei voi päästä kuin puhdasveriset japanilaiset.
   Baareissakin saattaa joku tatuoitu paikallinen tulla kyselemään mikä on homman nimi jos sinulla on isoja tatuointeja näkyvillä. Ei siitä mitään seuraa, mutta kyllä se huomiota herättää.
   Voi luoja että vihaan noita naisia jotka repii tuon "mansplaining"-kortin hihastaan joka kerta kun joku mies uskaltaa yrittää selittää heille jotain. Nämä on niitä samoja "nainen tarvitsee miestä yhtä paljon kuin kala polkupyörää" -tyyppejä jotka tietenkin vetävät ananaksen puolittain sieraimeen jos mies uskaltaa sanoa saman naisista. Biologian ymmärrys on aika heikkoa tuossa porukassa.

   Lainaa

  22. Tulos: +66 (72 ääntä)
   Japanissa on onneksi nykyään myös länkkäri-turistikylpylöitä, joihin saa mennä tatuoituna. Perinteisiin kylpylöihin pitää kaikki kuvat peittää, koska tatuoinnit liitetään edelleen Yakuzaan. Toisaalta ymmärrän huvituksen, itselläni on selässä kolme pionia, olen siis kovan tason rikollinen, mutta itse olen kuvitellut että tämä on ihan yleistä tietoa, eikä siis Japanin kulttuurissa mikään ihmeellinen asia.

   Lainaa

  23. Tulos: +87 (101 ääntä)
   Tuhoisa kani: Okei, onpa jännä että täälläkin kommenteissa irvaillaan Jennille. Mä jotenkin heti tulkitsin ton sen heiton vitsiksi (tai sen yritykseksi), jolloin hän ei todella kaivannut mitään vastausta tai selitystä, ja ärsyyntyi siksi. Kyl mä Jenniä ymmärrän. Toki mansplainaamisen tuominen tähän on [...]
   Minusta tuo aggressiivinen loppukaneetti ("että mä inhoan...") viittaa kyllä siihen, että kyseessä ei ollut vitsi - tai sitten varsin huono vitsi. Mansplainaaminen/pyytämättä neuvominen on kyllä todella ärsyttävää, mutta ei tuo Markon kommentti nyt minusta ollut ihan sitä luokkaa.

   Lainaa

  24. Itseasiassa 27.10.2022 11:15
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Jos nykyisellä rahan arvolla vaatteet maksaisivat noin paljon, olisi jo järkevä riski varastaa K-Marketin myyjältä ne vaikka päältä. Itse kyllä kannatan, että vaatteista maksettaisiin aina niiden todellinen hinta (tuotettu laadukkaista raaka-aineista, hyvä laatuisia ja kaikille valmistuksessa oleville työntekijöille maksettu elämiseen riittävä palkka), mutta joku hintakatto itselläkin tulee vastaan.

   Lainaa

  25. Harmaa kivi 27.10.2022 11:45
   Tulos: +13 (53 ääntä)
   Vaakku: Japanissa on onneksi nykyään myös länkkäri-turistikylpylöitä, joihin saa mennä tatuoituna. Perinteisiin kylpylöihin pitää kaikki kuvat peittää, koska tatuoinnit liitetään edelleen Yakuzaan. Toisaalta ymmärrän huvituksen, itselläni on selässä kolme pionia, olen siis kovan tason rikollinen, [...]
    On tosiaan hyvin tunnettua, että Japanissa on vierastettu tatuointeja koska yakuza, täälläkin näköjään kaikki kommentoijat tietävät. Ihmettelen ainoastaan sitä, että kylpylä selvästi palvelee myös turisteja -kun kerran on viitsitty kääntää kyltit englanniksi -mutta sitten kuitenkaan ei ole havaittu, että varmaan puolella länsimaisista nuoremmista ihmisistä joku tatuointi on, eikä se ole jengijuttu. Samaan tapaan kuin jos pyörittäisin Suomessa kylpylää johon haluttaisiin turisteja, vaikka Saudi-Arabiasta, niin kovasti, että olisin viitsinyt laittaa kyltit arabiaksi, niin tietäisin myös, että burkinit täytyy sallia, tai ehkä naisilla olisi hyvä olla oma puoli. Jos haluaisin jatkaa perinteisellä suomilinjalla, pitäisin myös kyltit suomeksi (ja ruotsiksi ja saameksi, ehkä englanniksi korkeintaan). Joten onhan "länsimaisia turisteja tänne, paitsi ei puolia niistä perusteella, joka kuuluu vain japanilaiseen kulttuuriin" vähän outo lopputulema. 
      Jos kyltit olisivat vain japaniksi, arvaisin kyllä itsekin, että paikallisella tyylillä mennään.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 27.10.2022 11:45
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   On muuten oikeasti surullista, että myös Suomessa mietitään uimahalleissa ja pukuhuoneissa kuvauskieltoa. Tästä oli juuri uutistakin, joku kuvasi itseään pukuhuoneessa, oli julkaisemassa kuvia Tiktokissa ja ei ottanut huomioon etä joku oli pukeutimassa siellä taustalla. Mikä olis kivempi kun olla jonkun vieraan tyypin somessa ilman vaatteita.

   Lainaa

  27. Maailma muuttuu 27.10.2022 12:10
   Tulos: +29 (39 ääntä)
   S: Minusta tuo aggressiivinen loppukaneetti ("että mä inhoan...") viittaa kyllä siihen, että kyseessä ei ollut vitsi - tai sitten varsin huono vitsi. Mansplainaaminen/pyytämättä neuvominen on kyllä todella ärsyttävää, mutta ei tuo Markon kommentti nyt minusta ollut ihan sitä luokkaa.
   Koko juttu on seurausta huonoista viestintätaidoista. Jennin olisi pitänyt jättää kysymysmerkki pois ja pistää perään jokin hymiö :) tai peräti 🤣 nuorisotyyliin. Kysymysmerkki kertoo, että vastaaminen on toivottavaa. Retorisesta kysymyksestä kannattaa kysymysmerkki useimmissa tapauksissa jättää pois. Olen samaa mieltä siitä, että tuossa ei ollut kyse miesselittämisestä. Se oli vastaus selvään kysymykseen, eikä sävy ollut ylimielinen. Onneksi omaan tuttavapiiriin ei kuulu tuollaisia ammattiloukkaantujia, eikä myöskään "miesselittäjiä", jotka olettavat ilman perusteita, että toinen ei tiedä asiasta mitään. Tässä porukassa kannattaa yleensä kuunnella, jos joku alkaa oikoa toisten puheita, koska oikoja on suurella todennäköisyydellä perehtynyt asiaan ja tietää siitä enemmän kuin muut. Jos ei tiedä, oikoja ei esitä tietävänsä, vaan kysyy, vaikka jotenkin "Eikö X olekaan näin tai noin?"

   Lainaa

  28. Hartiakas vadelma 27.10.2022 12:42
   Tulos: +25 (43 ääntä)
   Tuhoisa kani: Okei, onpa jännä että täälläkin kommenteissa irvaillaan Jennille. Mä jotenkin heti tulkitsin ton sen heiton vitsiksi (tai sen yritykseksi), jolloin hän ei todella kaivannut mitään vastausta tai selitystä, ja ärsyyntyi siksi. Kyl mä Jenniä ymmärrän. Toki mansplainaamisen tuominen tähän on [...]
   Kyllä tyhmille Jenneille saakin irvailla.

   Lainaa

  29. Hartiakas vadelma 27.10.2022 12:44
   Tulos: -12 (62 ääntä)
   Joka väittää Jennin mielensäpahoittumista vitsiksi on takuulla feministi, joka tajusi että jenni on feministi joka pahoitti mielensä, mutta yrittää kääntää sen vitsiksi.

   Lainaa

  30. Likempi ahven 27.10.2022 12:56
   Tulos: -23 (55 ääntä)
   Banaani: Miehen tarjoama selitys = miesselitys.
   Tollon miehen huumorintajuttomuuksissaan sönköttämä avautuminen = setäselitys. Tyypillisesti esim. asiayhteyksissä, jotka on naisille tutumpia.

   Lainaa

  31. Peruuttamaton riikinkukko 27.10.2022 13:37
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Itseasiassa: On muuten oikeasti surullista, että myös Suomessa mietitään uimahalleissa ja pukuhuoneissa kuvauskieltoa. Tästä oli juuri uutistakin, joku kuvasi itseään pukuhuoneessa, oli julkaisemassa kuvia Tiktokissa ja ei ottanut huomioon etä joku oli pukeutimassa siellä taustalla. Mikä olis kivempi kun olla jonkun vieraan tyypin somessa ilman vaatteita.
   Ei sitä enää vain mietitä. Se on jo kielletty ainakin minun kotikaupungin uimahalleissa. Ja hyvä niin. Joka paikassa ei ole pakko kuvata.

   Lainaa

  32. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Aaa, nyt vasta tajusin tuon kaupan kassa asukokonaisuus - meemin! 😮 Näin ton jossain viime viikolla mutta en tajunnut että noi on jotain merkkivaatteita joihin verrataan. Hitto että voi ihminen olla hidas joskus 🙈😅

   Lainaa

  33. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Vaakku: Japanissa on onneksi nykyään myös länkkäri-turistikylpylöitä, joihin saa mennä tatuoituna. Perinteisiin kylpylöihin pitää kaikki kuvat peittää, koska tatuoinnit liitetään edelleen Yakuzaan. Toisaalta ymmärrän huvituksen, itselläni on selässä kolme pionia, olen siis kovan tason rikollinen, [...]
   Mutta aika harvassa on noi "länkkärikylpylät" ilmeisesti edelleen, samoin kuntosalit (joissa myös usein tatuoinnit kielletty)
   Sitä en sit tiedä, saako perinteisiin kylpylöihin mennä jos peittää tatuoinnit siihen tarkoitetuilla tarroilla? Tai ehkä sekin on paikkakohtaista. 

   Lainaa

  34. Pilaantunut päärynä 27.10.2022 14:32
   Tulos: -14 (38 ääntä)
   Öm: Hiljattain oli lehdessä juttu siitä, että iso osa nuorista miehistä (ei siis suurin osa, vaan yllättävän iso osa) pitää keskustelun "voittamista" hyvän keskustelun merkkinä. Mikosta tuli vähän tällainen tunne.
   Koskee isoa osaa minkä tahansa ikäisistä miehistä... lisäksi olettavat kanssakeskustelijasta kaiken eivätkä vaivaudu kysymään..

   Lainaa

  35. Särmikäs piikkisika 27.10.2022 14:32
   Tulos: +31 (51 ääntä)
   Harmaa kivi:  On tosiaan hyvin tunnettua, että Japanissa on vierastettu tatuointeja koska yakuza, täälläkin näköjään kaikki kommentoijat tietävät. Ihmettelen ainoastaan sitä, että kylpylä selvästi palvelee myös turisteja -kun kerran on viitsitty kääntää kyltit englanniksi -mutta sitten kuitenkaan ei ole [...]
   Eihän tuossa ole mitään outoa. Japanilainen kylpylä jossa ei saa olla tatuointeja. Ilmeisesti siellä käy myös turisteja joten kyltit on myös englanniksi. Miksi turistien takia pitäisi olla tatuoinnit sallittuja, kun ne paikaillisia mahdollisesti häiritsevät?
   Miten se meni, että maassa maan tavalla.

   Lainaa

  36. Turvaton lohikäärme 27.10.2022 15:45
   Tulos: -15 (31 ääntä)
   Särmikäs piikkisika: Eihän tuossa ole mitään outoa. Japanilainen kylpylä jossa ei saa olla tatuointeja. Ilmeisesti siellä käy myös turisteja joten kyltit on myös englanniksi. Miksi turistien takia pitäisi olla tatuoinnit sallittuja, kun ne paikaillisia mahdollisesti häiritsevät?Miten se meni, että maassa maan tavalla.
   Ei niitä kiinnosta onko asiakkaalla tatuointia vai ei. ’Ei tatuointeja’ tarkoittaa Japanissa ’ei yakuzoja’.
   Tuo kyltti kertoo mafian jäsenille, että he saavat etsiä kylpyläkokemuksensa jostain muualta, ja paikallisille, että tuolla kylpylässä voi rentoutua rauhassa eikä tarvitse huolehtia siitä, alkaako viereisessä altaassa kohta jengien välisten reviirikiistojen selvittely.
   Turisteja tuo ei koske millään tavalla vaikka olisi kuinka tatuoitu hyvänsä.

   Lainaa

  37. Tulos: +3 (37 ääntä)
   Likempi ahven: Tollon miehen huumorintajuttomuuksissaan sönköttämä avautuminen = setäselitys. Tyypillisesti esim. asiayhteyksissä, jotka on naisille tutumpia.
   Mä kun luulin että mansplainaaminen olis nimenomaan nähty tapahtuneen sillon jos aihe on perinteisesti ehkä mielletty tutummaksi miehille ja siksi tulkittu että mies katsoo sukupuolensa vuoksi tietävänsä paremmin. Mutta saatoin luulla väärin? En oo kauheen syvällisesti tutustunut aiheeseen. 
   Mutta tunnutpa sä estottomasti sanovan miestä tolloksi, sen huumorintajua vähäiseksi, sisältöä tunnejohtoiseksi purkamiseksi ja sen ilmaisua aika rumasti ”sönkötykseksi”. Mun mielestä tollaset sananvalinnat jos mitkä kielii nimenomaan avautumisesta ja huumorikin on aika kaukana. 

   Lainaa

  38. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Itseasiassa: On muuten oikeasti surullista, että myös Suomessa mietitään uimahalleissa ja pukuhuoneissa kuvauskieltoa. Tästä oli juuri uutistakin, joku kuvasi itseään pukuhuoneessa, oli julkaisemassa kuvia Tiktokissa ja ei ottanut huomioon etä joku oli pukeutimassa siellä taustalla. Mikä olis kivempi kun olla jonkun vieraan tyypin somessa ilman vaatteita.
   Pukeutumistiloissa ei ole saanut kuvata tähänkään asti. Niissä ei ole sama kuvaamisen vapaus kun julkisilla paikoilla muutoin on. Alastomuutta piolestaan ei saa luvatta kuvata missään, vaikka kuvaaminen julkisilla paikoilia muutoin onkin varsin vapaasti sallittua.

   Lainaa

  39. Kohtuuton kookos 27.10.2022 16:45
   Tulos: 0 (44 ääntä)
   Tuollaiset jennit voisi vetäistä alahuulen pään ympäri, ja nielaista. Yäk että inhoan tuollaisia naisia.

   Lainaa

  40. Kohtuuton kookos 27.10.2022 16:48
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Öm: Hiljattain oli lehdessä juttu siitä, että iso osa nuorista miehistä (ei siis suurin osa, vaan yllättävän iso osa) pitää keskustelun "voittamista" hyvän keskustelun merkkinä. Mikosta tuli vähän tällainen tunne.
   Kaikki tuntuu olevan yhtä kilpailua nykyään, ja siihen on vaikuttanut some erittäin paljon. Terveisin Analysoija

   Lainaa

  41. Tulos: -13 (43 ääntä)
   Kauhean ikävää, kun vielä nykymaailmassa hoetaan tuollaisia sukupuoliseen syrjintään perustuvia vihatermejä niin, että niihin aletaan uskoa.

   Lainaa

  42. Riskaabeli raadonsyöjä 27.10.2022 18:59
   Tulos: -27 (27 ääntä)
   Mitä tossa kylpylän kuvassa tarkottaa alin vasemmalla? No put things in the tub = älä sonni tähän vaikka olis paperia, koska kakka kiemurtaa pintaan?

   Lainaa

  43. Mahtaileva tyyny 27.10.2022 21:27
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Turvaton lohikäärme: Ei niitä kiinnosta onko asiakkaalla tatuointia vai ei. ’Ei tatuointeja’ tarkoittaa Japanissa ’ei yakuzoja’. Tuo kyltti kertoo mafian jäsenille, että he saavat etsiä kylpyläkokemuksensa jostain muualta, ja paikallisille, että tuolla kylpylässä voi rentoutua rauhassa eikä tarvitse huolehtia [...]
   Kaveri (suomalainen jäbä) sai porttikiellon onseniin, kun olkapäätatskaa peittänyt pyyhe valahti ja toinen asiakas (vaiko työntekijä, en muista) näki tatskan. Englanninkieliset ohjeet
   ei siis välttämättä tarkoita, et kylpylä, sen työntekijät tai varsinkaan (iäkkäämmät) vakioasiakkaat sen kummemmin ymmärtäis ulkomaalaisten tatskakulttuurin päälle. 

   Lainaa

  44. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Reseptistä puuttui salaatinlehti ja nyt ei onnistunut!

   Lainaa

  45. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Laura: Mutta aika harvassa on noi "länkkärikylpylät" ilmeisesti edelleen, samoin kuntosalit (joissa myös usein tatuoinnit kielletty) Sitä en sit tiedä, saako perinteisiin kylpylöihin mennä jos peittää tatuoinnit siihen tarkoitetuilla tarroilla? Tai ehkä sekin on paikkakohtaista. 
   Jos en vallan erehdy, olen nähnyt videoita, joissa ihmiset peittää (piilossa olevia) pieniä tatuointeja ihoteipillä. Isojen tatuointien omistajien ei auta kuin tyytyä kohtaloonsa

   Lainaa

  46. Sievistelevä mansikka 27.10.2022 23:31
   Tulos: +11 (27 ääntä)
   Turvaton lohikäärme: Ei niitä kiinnosta onko asiakkaalla tatuointia vai ei. ’Ei tatuointeja’ tarkoittaa Japanissa ’ei yakuzoja’. Tuo kyltti kertoo mafian jäsenille, että he saavat etsiä kylpyläkokemuksensa jostain muualta, ja paikallisille, että tuolla kylpylässä voi rentoutua rauhassa eikä tarvitse huolehtia [...]
   Mutta kun se tatskakielto tarkoittaa "ei yakuzoja" sen takia et ei tarvitsisi sanoa yakuzoille päin naamaa "ei yakuzoja." Menis kiertoilmaukselta vähän pohja pois jos joutuis selittään yakuzoille miksi sääntö ei koske turisteja.

   Lainaa

  47. Tulos: +25 (43 ääntä)
   Ihmettelen kyl mitä kieliä tai symboleita Jenni osaa, kuvassa on kauluspaidan päällä rasti, englanniksi lukee ”ei! Ota vaatteet pois!” Ja ilmeisesti japaniksi käsketään riisumaan vaatteet. Miten minkään näistä voisi tulkita kehotukseksi laittaa kauluspaita. Lisäksi Jenni puhuu uimisesta, joka on erikseen viereisessä kyltissä kielletty (edelleen hyvin selkeästi ainakin englanniksi ja kuvana) ja jokainen joka yhtään tietää mikä on japanilainen kylpylä ymmärtää, ettei siellä olla uimassa sen enempää kuin pelaamassa jääkiekkoa.

   Lainaa

  48. Löperö manaatti 28.10.2022 4:11
   Tulos: +33 (45 ääntä)
   Banaani: Mä kun luulin että mansplainaaminen olis nimenomaan nähty tapahtuneen sillon jos aihe on perinteisesti ehkä mielletty tutummaksi miehille ja siksi tulkittu että mies katsoo sukupuolensa vuoksi tietävänsä paremmin. Mutta saatoin luulla väärin? En oo kauheen syvällisesti tutustunut [...]
   Manspleinaamisessa oleellista ei ole aihe, saati kummalle sukupuolelle se perinteisesti mielletään tutummaksi (poikkeuksena tähän tosin sukupuolisidonnaiset eletyn kokemuksen asiat. Esim.mies, joka selittää, miten nainen kokee seksuaalisen ahdistelun tms), vaan asiayhteys, jossa se tapahtuu. Tyypillinen tapaus on esimerkiksi sellainen, jossa miesselittäjä alkaa maallikkopohjalta luennoida (usein vielä virheellisesti) naiselle tämän oman erikoisalan asioista, eikä ota onkeensa hienovaraista tai suoraakaan vihjausta siitä, että kyseinen nainen tietää aiheesta enemmän tai vähintään saman verran. Räikeimmillään oon todistanut esim.suomalaisen miehen selittävän ulkomaalaiselle tämän oman maan kulttuuria, noteeraamatta mitenkään korjauksia virheellisiin väitteisiinsä. Manspleinaamista olisi myös alkaa selittämään mitä jokin tarkoittaa japaniksi henkilölle, joka on juuri hetkeä aiemmin ilmoittanut puhuvansa itse japania. Sen sijaan manspleinaamista EI ole se, että kääntää japaniksi kyltin tekstin, mikäli ei tiedä keskustelukumppanin osaavan japania. 
   Ilmiönä miesselittäminen on ihan todellinen ja on hyvä, että sille on nykyään oma terminsä. Valitettavasti sitä vaan käytetään todella paljon virheellisesti. Keskustelukumppani voi hyvin olla rasittava ääliö ja pätijä ilman miesselittämistäkin.

   Lainaa

  49. Kulunut koala 28.10.2022 9:46
   Tulos: +10 (38 ääntä)
   Jenni antoi esimerkin toksisesta feminismistä. Kysymykseen vastaaminen ei ole selittämistä. Miksi ei voi kunnioittaa muita vaan täytyy hyökätä heidän sukupuoltaan vastaan ihan normaaleissa, arkisissakin tilanteissa?

   Lainaa

  50. Tulos: -7 (19 ääntä)
   Öm: Hiljattain oli lehdessä juttu siitä, että iso osa nuorista miehistä (ei siis suurin osa, vaan yllättävän iso osa) pitää keskustelun "voittamista" hyvän keskustelun merkkinä. Mikosta tuli vähän tällainen tunne.
   Jennin vastaus oli törppö ja reaktio lapsellinen. Oletko niitä ihmisiä joiden pitää saada vammailla ja ilmaista mielipiteensä ja jos joku vastaa jotakin, se on väärin koska SINÄ haluat viimeisen sanan?

   Lainaa

  51. Tulos: -2 (18 ääntä)
   Löperö manaatti: Manspleinaamisessa oleellista ei ole aihe, saati kummalle sukupuolelle se perinteisesti mielletään tutummaksi (poikkeuksena tähän tosin sukupuolisidonnaiset eletyn kokemuksen asiat. Esim.mies, joka selittää, miten nainen kokee seksuaalisen ahdistelun tms), vaan asiayhteys, jossa se tapahtuu. [...]
   Ok, kiitos hyvästä vastauksesta. 
   Haluaisin painottaa tuosta vastauksestasi sitä että aivan varmasti todellakin käytetään tuota sanaa väärin. On tietyin ajatuksin varustettuja ihmisiä jotka ovat jatkuvasti herkillä tuollaisiin asioihin liittyen ja silloin väärä tulkinta on todella helppo tehdä; mansplainaamista kun ei konkreettisesti voi nähdä yksilön kohdalla ulos päin, vaan kysehän on aina tulkinnasta, joka voi mennä ihan vikaankin. Nähdään miessukupuoleen liittyvää asenteellisuutta ja unohdetaan että tuollainen perusoletus onkin esim sen naisen kohdalla nimenomaan sellaista asenteellisuutta josta syyttää miestä tai miehiä. 
   Ite sanoisinkin että pitäs olla varovainen tuollaisten sanojen kuten mansplainaaminen käytössä saati että ei esim haukkuis ihmistä yököttäväks vain oman ensioletuksensa perusteella. Vai kuinka paljon naiset haluaa myöskään että mies tulkitsee heidän tekemisiinsä vaikuttavia taustoja nimenomaan sukupuolesta johtuviksi
   (klassinen esimerkki: ”onks sul menkat tai jotain”)?

   Lainaa

  52. Kömpelö hai 28.10.2022 12:32
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Harmaa kivi:  On tosiaan hyvin tunnettua, että Japanissa on vierastettu tatuointeja koska yakuza, täälläkin näköjään kaikki kommentoijat tietävät. Ihmettelen ainoastaan sitä, että kylpylä selvästi palvelee myös turisteja -kun kerran on viitsitty kääntää kyltit englanniksi -mutta sitten kuitenkaan ei ole [...]
   Jos niitä kylttejä ei olisi laitettu englanniksi, niin silloinhan sinne juuri menisi tatuoituja turisteja tietämättä tästä säännöstä. Ei ulkomailla kaikki ole aina käännetty kielelle, jota itse ymmärtää, jolloin esim. uimahalliin saatetaan mennä olettaen (väärin) että kotimaassa käytettävät uimahallin säännöt toimivat myös siellä missä nyt silloin sattuu olemaan matkalla. Etenkin kun muista maista tulevilla niitä tatuointeja voi olla, eikä ole totuttu siihen että ne estävät uimahallissa käymisen.

   Lainaa

  53. Apua tarvitseva marsu 28.10.2022 12:45
   Tulos: +5 (23 ääntä)
   Löperö manaatti: Manspleinaamisessa oleellista ei ole aihe, saati kummalle sukupuolelle se perinteisesti mielletään tutummaksi (poikkeuksena tähän tosin sukupuolisidonnaiset eletyn kokemuksen asiat. Esim.mies, joka selittää, miten nainen kokee seksuaalisen ahdistelun tms), vaan asiayhteys, jossa se tapahtuu. [...]
   Olisiko kuitenkin sukupuoleton termi parempi? Itse olen esimerkiksi mies, ja voisin kertoa monta tapausta, jossa nainen on selittänyt minulle aiheesta, jonka asiantuntija olen. Myös moni mies on selittänyt minulle aiheesta heikommilla tiedoilla. En usko, että sukupuoli on ratkaiseva tekijä tässä, vaan pätemisen halu ja taipumus tehdä pikaisia johtopäätöksiä esimerkiksi toisen ulkonäöstä. Joskus toki naiseus on yksi tekijä, josta johtopäätöksiä vedetään.

   Lainaa

  54. Symppis hämähäkki 28.10.2022 13:58
   Tulos: -13 (23 ääntä)
   Särmikäs piikkisika: Eihän tuossa ole mitään outoa. Japanilainen kylpylä jossa ei saa olla tatuointeja. Ilmeisesti siellä käy myös turisteja joten kyltit on myös englanniksi. Miksi turistien takia pitäisi olla tatuoinnit sallittuja, kun ne paikaillisia mahdollisesti häiritsevät?Miten se meni, että maassa maan tavalla.
     Niinhän minä sanoin, et sitten viitsinyt lukea loppuun asti? Tai lainkaan?
     On älytöntä pyörittää turistikylpylää johon ei haluta turisteja. Jos haluaa pyörittää paikalliskylpylää, ja tosiaan maassa maan tavalla, niin mitä niillä englanninkielisillä kylteillä? Jos haluaisin täysaitoon japanilaiseen kylpylään, väsäisin duolinguaani niin kauan, että ymmärtäisin suunnilleen mitä toivotaan. Japanissa en ole ollut, mutta yleensä on niin, että jos kyltit englanniksi, saa olla typerä ulkomaalainen. Jos ei, niin sitten pitää olla ihmisiksi ja syödä vaikka paistettu tarantella jos tarvitaan. 

   Lainaa

  55. Kirpeä Ahven 28.10.2022 14:21
   Tulos: 0 (14 ääntä)
   Apua tarvitseva marsu: Olisiko kuitenkin sukupuoleton termi parempi? Itse olen esimerkiksi mies, ja voisin kertoa monta tapausta, jossa nainen on selittänyt minulle aiheesta, jonka asiantuntija olen. Myös moni mies on selittänyt minulle aiheesta heikommilla tiedoilla. En usko, että sukupuoli on ratkaiseva tekijä [...]
   Tyydyn vain toteamaan, että eihän asioiden selittämisessä toiselle ole mitään pahaa, sukupuoleen katsomatta, kunhan ei pidä toista aivan tyhmän yksinkertaisena. Ei kai kenenkään suomalaisen voi olettaa osaavan japania, joten ihan ok kommetti tuo oli. Vaikka ohittikin kokonaan huumorin edeltävässä kommentissa. Sikäli myös tuo olettamus, ettei saisi selittää huonommilla tiedoilla on vähän hölmö, kun eihän kukaan voi tietää miten paljon toinen aiheesta tietää. Siinä vaiheessa mennään ärsyttävän jankkaamisen puolelle, jos toinen jatkuvasti pyrkii ohjaamaan keskustelua yksinkertaisempaan ja pinnallisempaan suuntaan, koska ei tiedä riittävästi jatkaakseen muuten keskustelua.

   Lainaa

  56. Asuttu pöllö 28.10.2022 21:18
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Perätön metsämarja: Vaikkei Yakuza olekaan enää ihan huippuvuosiensa tasoisesti kiinni vallan kahvassa, niin jengikulttuuri on Japanissa edelleen erittäin kovasti hengissä. Ei ketään siellä kiinnosta jos turistilla on joku perhonen tai MM95 tatuoituna olkapäähän, mutta paikallisilla tatuointeja joko ei ole [...]
   Kyllä muuten kiinnostaa. Ei pääse tatskoilla sisään, yhtään millään uikkarit päällä näkyvällä tatskalla. Mutta onneksi voi uida muslimiuikkareissa tai ommella itselleen peittän uima-asun, jos pitempään paikalla viettää eikä halua vältellä kylpylöitä.

   Lainaa

  57. Ylläoleva järvisieni 29.10.2022 4:52
   Tulos: -21 (23 ääntä)
   Mahdoton konna: Onneksi japanissa tatuoinnit ovat kiellettyjä
   Yksi syy olla menemättä sinne Pervolandiaan.

   Lainaa

  58. Vähennetty susi 29.10.2022 5:42
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Kylmää nakkia ketsupilla, voi sadonkorjuujuhlaa niinkin viettää.

   Lainaa

  59. Nuutunut kivi 29.10.2022 12:39
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Tove: Ihmettelen kyl mitä kieliä tai symboleita Jenni osaa, kuvassa on kauluspaidan päällä rasti, englanniksi lukee ”ei! Ota vaatteet pois!” Ja ilmeisesti japaniksi käsketään riisumaan vaatteet. Miten minkään näistä voisi tulkita kehotukseksi laittaa kauluspaita. Lisäksi Jenni puhuu uimisesta, joka [...]
   Itse tulkitsin Jennin kommentin vastauksena edelliseen mietintään tatuointien peittämisestä. Sinulla on selän peittävä tatuointi - älä ota paitaa pois kylpylässä - tatuointi peitetty.

   Lainaa

  60. Räävitön aprikoosi 30.10.2022 10:41
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: Mutta kun se tatskakielto tarkoittaa "ei yakuzoja" sen takia et ei tarvitsisi sanoa yakuzoille päin naamaa "ei yakuzoja." Menis kiertoilmaukselta vähän pohja pois jos joutuis selittään yakuzoille miksi sääntö ei koske turisteja.
   Höpsis.

   Lainaa

  61. Arkkienkeli 1.11.2022 11:57
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Lealla on melko minimalistinen käsitys mainitsemistaan asioista. Kyllä minä kutsuisin noita kikkeleiksi, joita me poijaat kannoimme pottuvapaiden välissä joskus skidinä.

   Lainaa

  62. Sensuelli sikaministeri 2.11.2022 1:23
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Karvas roska: Jenni on näitä vahvoja ja itsenäisiä naisia joille ei mies saa mennä kertomaan miten joku asia on, vaikka se ei sitä tajuaisikaan.
   Totta, minun nuoruudessani oli tapana antaa höynälle kyytölle litsari että paukahti. Liekö sekin nykyään jos ei suoranaisesti laitonta, niin ainakin semisti paheksuttavaa?

   Lainaa

  63. Ehyt lohikäärme 2.11.2022 7:58
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Itse tulkitsen tuon niin, että vaatteita ei saa ottaa pois. Mm. koska kielletty kuva on viikattu vaate.

   Lainaa

  64. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Öm: Hiljattain oli lehdessä juttu siitä, että iso osa nuorista miehistä (ei siis suurin osa, vaan yllättävän iso osa) pitää keskustelun "voittamista" hyvän keskustelun merkkinä. Mikosta tuli vähän tällainen tunne.
   Veljeni ilmeisesti lukeutuu näihin, tosin nyt on jo entinen nuori. Mutta nuorena jo voittaminen oli keskustelun tavoite, ja vastapuolen argumentit peitetään huutamalla niiden päälle. Miellyttävä ihminen. Miten surullista, ettei olla kaltaisensa helmen kanssa enää väleissä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asu, halloween, hinta, huumori, japani, jounin kauppa, kauppias, kielto, kyltti, look, nakit, prisma, ruoka, sampo kaulanen, sormet, tatuoinnit, vaatteet, vitsi