Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 89

Tästä syystä lapsen läksyt kannattaa aina tarkistaa.
Vanhempainilta, osa 89

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 68 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 8.9.2022 0:20
   Tulos: +111 (249 ääntä)
   Mitä tuo Pinja yritti tuossa sanoa?

   Lainaa

  2. Tornipöllö 8.9.2022 0:36
   Tulos: +601 (615 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Mitä tuo Pinja yritti tuossa sanoa?
   Vapaasti suomennettuna: "Lapsi keksi tuhmia sanoja koulutehtävää varten, joten lähetin hänen isälleen kuvan tehtävästä ja ympyröin tuhmat sanat."
   Sitä en sitten osaa sanoa, miksi asia piti ilmaista noin helvetin hankalalla tavalla.

   Lainaa

  3. Mustikkalaama 8.9.2022 0:46
   Tulos: +160 (168 ääntä)
   Faaraon jälkeen on selkeästi piiretty muumien lihansyöjäkasvi joka on kaatunut kumoon

   Lainaa

  4. Parantava pelikaani 8.9.2022 0:59
   Tulos: +376 (398 ääntä)
   Nämä ympyröimättömät idiootti ja luuseri ovatko sitten siittiön kypsyttäjän puolelta?

   Lainaa

  5. Tulos: +214 (218 ääntä)
   Sarin kommenttiin liittyen fun fact; Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on linjannut, että eri uskontojen tunnukset koulussa eivät loukkaa uskonnonvapautta, jos ne on siellä "passiivisesti". Sen sijaan jos niitä käytetään "aktiivisesti" esim. opetuksen osana, voi kysymys olla uskonnonvapauden loukkauksesta.

   Lainaa

  6. Napapiirin suurin lammas 8.9.2022 1:30
   Tulos: +436 (442 ääntä)
   Parantava pelikaani: Nämä ympyröimättömät idiootti ja luuseri ovatko sitten siittiön kypsyttäjän puolelta?
   Kävi mullakin mielessä, että olisin rengastanut aika monta muutakin sanaa.

   Lainaa

  7. Muikea Mastodontti 8.9.2022 1:55
   Tulos: +164 (178 ääntä)
   Paras on "zurro" (eli churro 😂)

   Lainaa

  8. Naiivi henkilö 8.9.2022 1:56
   Tulos: +209 (219 ääntä)
   "Seksaaja" on tosin hienonkuuloinen uudissana, kunhan tietäisi mitä se tarkoittaa.

   Lainaa

  9. Lihava Tiikeri 8.9.2022 2:59
   Tulos: +184 (214 ääntä)
   Valitettavasti todella monen lapsen sanavarasto on juurikin tuolla mallilla.

   Lainaa

  10. Nuhteeton ilves 8.9.2022 2:59
   Tulos: +236 (236 ääntä)
   Bumbeliini I. Tarkoittaako tämä että on olemassa myös Bumbeliini II, III jne?

   Lainaa

  11. Syömätön susi 8.9.2022 3:49
   Tulos: +60 (98 ääntä)
   Muikea Mastodontti: Paras on "zurro" (eli churro 😂)
   Tai Zorro

   Lainaa

  12. Kuvaileva siili 8.9.2022 4:25
   Tulos: +197 (217 ääntä)
   Lihava Tiikeri: Valitettavasti todella monen lapsen sanavarasto on juurikin tuolla mallilla.
   Ja jotenkin huolestuttavaa, että moni sana on tuon ikäisten käyttämiä haukkumasanoja.

   Lainaa

  13. Vyölaukkuun pukeutunut kavioeläin 8.9.2022 5:10
   Tulos: -246 (340 ääntä)
   Lähinnä pitäisin huolestuttavana sitä, että tämä ilmeisesti opettaja on: 1. Päättänyt huomioida omasta mielestään rumat sanat väärin kirjoitettujen tai täysn olemattomien sanojen sijaan. ("Damdam" menee läpi mutta "nännit" ei) 2. Lukenut sanan "homo" loukkaukseksi jota ei kokeeseen saisi kirjoittaa, mutta ei esim. "idiootti," "rumilus," "tolvana," tai "urpo." 3. Olettanut että lapsen sanavaraston tyyliin on syyllinen se "toisen puolen perimästä vastuullinen henkilö." (Tiedämme kyllä kumpaan puoleen siinä viitataan)

   Lainaa

  14. Parrakas kettu 8.9.2022 5:13
   Tulos: +304 (356 ääntä)
   Surullista että noin nuori (käsialasta päätellen) haluaa tehdä koulutehtävän tällaisilla sanoilla. En kehtais kyllä facessa jakaa jos oma lapsi tekis tollasta, olisin häpeissäni ja miettisin missä on menny pieleen.

   Lainaa

  15. Kaikkiookoo 8.9.2022 5:44
   Tulos: +221 (225 ääntä)
   Vyölaukkuun pukeutunut kavioeläin: Lähinnä pitäisin huolestuttavana sitä, että tämä ilmeisesti opettaja on: 1. Päättänyt huomioida omasta mielestään rumat sanat väärin kirjoitettujen tai täysn olemattomien sanojen sijaan. ("Damdam" menee läpi mutta "nännit" ei) 2. Lukenut sanan "homo" loukkaukseksi jota ei kokeeseen saisi kirjoittaa, [...]
   Ei kun äiti ympyröinyt ja lähettänyt isälle kerrotaan tekstissä, voihan hän olla tietysti opettajakin.

   Lainaa

  16. Heitettävä metsämarja 8.9.2022 6:17
   Tulos: +61 (79 ääntä)
   Vyölaukkuun pukeutunut kavioeläin: Lähinnä pitäisin huolestuttavana sitä, että tämä ilmeisesti opettaja on: 1. Päättänyt huomioida omasta mielestään rumat sanat väärin kirjoitettujen tai täysn olemattomien sanojen sijaan. ("Damdam" menee läpi mutta "nännit" ei) 2. Lukenut sanan "homo" loukkaukseksi jota ei kokeeseen saisi kirjoittaa, [...]
   Ai että se on sitten opettajan ja tämän toisen puolen "rakkaudenhedelmä" josta puhutaan?

   Lainaa

  17. Kunniaton pulu 8.9.2022 6:24
   Tulos: +84 (90 ääntä)
   Kyllähän unisiepparia voidaan pitää Ojibwojen uskonnon merkkinä. Toki hipit kaupallisti sen 1960-luvulla ja merkitys on sitä kautta muuttunut.

   Lainaa

  18. Karkea albatrossi 8.9.2022 6:46
   Tulos: +94 (122 ääntä)
   Vyölaukkuun pukeutunut kavioeläin: Lähinnä pitäisin huolestuttavana sitä, että tämä ilmeisesti opettaja on: 1. Päättänyt huomioida omasta mielestään rumat sanat väärin kirjoitettujen tai täysn olemattomien sanojen sijaan. ("Damdam" menee läpi mutta "nännit" ei) 2. Lukenut sanan "homo" loukkaukseksi jota ei kokeeseen saisi kirjoittaa, [...]
   2. Sana kirjoitettu kokonaan isoilla ja perässä huutomerkki, joten kyllähän tuosta sellainen negatiivinen sävy tulee. Sellainen sävy, jolla nämä pikkukundit toisilleen huutelee. Homoa ei missään nimessä saisi käyttää haukkumiseen, ja uskon, että siitä tämä äiti varmasti lapsensa kanssa keskustelee. Siksi siis ympyröity. 3. Kyllä tuo julkaisu mun mielestä sävyltään on sellainen, että molemmat ottaa vastuun. Äiti vaan käyttää vähän perushuumoria, että "katsos kultaseni, isänsä poika asialla". Ei mitään vakavaa, ei mitään syytä pahoittaa mieltä isän puolesta tai huolestua, että todella isää vakavissaan pojan sanavalinnoista ristille naulittaisiin.

   Lainaa

  19. Tulos: +95 (97 ääntä)
   Nuhteeton ilves: Bumbeliini I. Tarkoittaako tämä että on olemassa myös Bumbeliini II, III jne?
   On luettu näemmä Tatua ja Patua, tarkalleen ottaen syömään-kirjaa. Kirjan mukaan on myös olemassa bumbeliini ll. 
   Tai muistaakseni nämä olivat nimiä joihin tunnetut ruoka-aineet voidaan yleisesti sekoittaa. Bumbeliinit olivat muistaakseni peruna ja bataatti.

   Lainaa

  20. Perusnätti manaatti 8.9.2022 7:00
   Tulos: +119 (125 ääntä)
   Vyölaukkuun pukeutunut kavioeläin: Lähinnä pitäisin huolestuttavana sitä, että tämä ilmeisesti opettaja on: 1. Päättänyt huomioida omasta mielestään rumat sanat väärin kirjoitettujen tai täysn olemattomien sanojen sijaan. ("Damdam" menee läpi mutta "nännit" ei) 2. Lukenut sanan "homo" loukkaukseksi jota ei kokeeseen saisi kirjoittaa, [...]
   Jos luet uudestaan, niin ei ole olettanut mitään tuollaista. Tekstissä sanotaan, että henkilö vastaa puolesta perimästä, siinä kaikki. 
   Kyllä minäkin lähettäisin kumppanilleni (tai kanssavanhemmalle, vaikka olisi ex, jos olisi jokseenkin siivot välit) tiedon yhteisen lapsen tempauksesta. 
   Ei ole mitään syytä olettaa, että päivityksen olisi tehnyt lapsen opettaja, vaan nimenomaan toinen vanhempi. 

   Lainaa

  21. Kursailematon siili 8.9.2022 7:03
   Tulos: +105 (111 ääntä)
   Vyölaukkuun pukeutunut kavioeläin: Lähinnä pitäisin huolestuttavana sitä, että tämä ilmeisesti opettaja on: 1. Päättänyt huomioida omasta mielestään rumat sanat väärin kirjoitettujen tai täysn olemattomien sanojen sijaan. ("Damdam" menee läpi mutta "nännit" ei) 2. Lukenut sanan "homo" loukkaukseksi jota ei kokeeseen saisi kirjoittaa, [...]
   Ihan se lapsen vanhempi lähettää toiselle vanhemmalle läksyistä kuvaa, tätä näiden sanojen sanavarastoon kuulumisesta syyttäen. Vinkkeinä ”_Meillä_ vissiin pyyhekumille käyttöä” ja ”rakkaudenhedelmä_mme_.” Eli ei opettaja, vaan lapsen toinen vanhempi. 
   Vaikka tässä kieltämättä olikin luetun ymmärtäminen tehty poikkeuksellisen haastavaksi, on silti aina kannattavaa pysähtyä toviksi pohtimaan, että kuka tässä yrittää sanoa ja mitä, ennen kun päättää pahoittaa mielensä. 

   Lainaa

  22. Eräsvaan 8.9.2022 7:34
   Tulos: -86 (104 ääntä)
   Tornipöllö: Vapaasti suomennettuna: "Lapsi keksi tuhmia sanoja koulutehtävää varten, joten lähetin hänen isälleen kuvan tehtävästä ja ympyröin tuhmat sanat." Sitä en sitten osaa sanoa, miksi asia piti ilmaista noin helvetin hankalalla tavalla.
   Liekö isä ikävästi sukupuolittunut termi, joten geeniperimän toinen osapuoli ei loukkaa ketään? Samoin lapsesta puhuminen toki voi loukata lapsettomia, joten rakkaudenhedelmä neutraalimpi ilmaus.

   Lainaa

  23. Tulos: +4 (20 ääntä)
   Naiivi henkilö: "Seksaaja" on tosin hienonkuuloinen uudissana, kunhan tietäisi mitä se tarkoittaa.
   Saksaamalla sekstaajaa?

   Lainaa

  24. Tulos: +40 (62 ääntä)
   Parrakas kettu: Surullista että noin nuori (käsialasta päätellen) haluaa tehdä koulutehtävän tällaisilla sanoilla. En kehtais kyllä facessa jakaa jos oma lapsi tekis tollasta, olisin häpeissäni ja miettisin missä on menny pieleen.
   Käsialasta ei voi kyllä päätellä ikää. 30+ puolisollani on tuota huonompi käsiala.

   Lainaa

  25. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Kuulin tuon teksiviestipalstan helmen päässäni Vikin ja Köpin ESMO-äänillä.

   Lainaa

  26. Penseä vaatekappale 8.9.2022 8:43
   Tulos: -32 (36 ääntä)
   Heitettävä metsämarja: Ai että se on sitten opettajan ja tämän toisen puolen "rakkaudenhedelmä" josta puhutaan?
   No ei nykyään yhtään yllättäisi

   Lainaa

  27. Peitettävä albatrossi 8.9.2022 8:56
   Tulos: +47 (53 ääntä)
   Kikeli

   Lainaa

  28. Nurja päärynä 8.9.2022 9:03
   Tulos: +105 (145 ääntä)
   Aivan jäätävää kielenkäyttöä noin nuorelta. Eri asia mitä ne kavereiden kanssa huutelee, mutta se sanoo jo paljon, että lapsi ei selkeästi edes tiedä sanojen olevan rumia, koska kehtaa avoimesti kirjoitella niitä läksyihin. Usein lapset sentään yrittävät edes hillitä rumien sanojen käyttöä aikuisten edessä, kun tietävät saavansa siitä huutoa.

   Lainaa

  29. Itseasiassa 8.9.2022 9:27
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   Peitettävä albatrossi: Kikeli
   Äliö

   Lainaa

  30. Kuivakas taikuri 8.9.2022 9:29
   Tulos: +76 (84 ääntä)
   Nurja päärynä: Aivan jäätävää kielenkäyttöä noin nuorelta. Eri asia mitä ne kavereiden kanssa huutelee, mutta se sanoo jo paljon, että lapsi ei selkeästi edes tiedä sanojen olevan rumia, koska kehtaa avoimesti kirjoitella niitä läksyihin. Usein lapset sentään yrittävät edes hillitä rumien sanojen käyttöä aikuisten edessä, kun tietävät saavansa siitä huutoa.
   Nykyään siellä koulussa on vähän erilaista kuin 80-luvulla jolloin ite kävin peruskoulun. Nykylapset ei todellakaan välitä ja puhuu (ja välillä tekeekin) ihan mitä vaan mitä ei ikinä olis ääneen aikuisten kuullen mun kouluaikana sanottu. Oppilaat on ihan erilaisia nykyään, ei ihme että opettajat helisemässä.

   Lainaa

  31. Tulos: +64 (70 ääntä)
   QR gode

   Lainaa

  32. Omituinen höpöttäjä 8.9.2022 9:46
   Tulos: +74 (76 ääntä)
   Seksaaminen on siittiöitten lajittelua, tehdään mm. nautakarjalla kun toiveissa on lehmävasikoita. Seksaaja on siis henkilö, joka tätä siemennesteen käsittelyä tekee.

   Lainaa

  33. Tiine vuohi 8.9.2022 10:11
   Tulos: +8 (30 ääntä)
   Täytyy tuohon Jonnan perusteluun sanoa että kristityille ja muille "valtavirta-uskontoihin" kuuluville muunmuassa alkuperäiskansojen ja menneiden aikojen ihmisten uskonnot voivat vaikuttaa "uskomuksilta" eivätkä nimenomaan "uskonnoilta", mutta ovat kyllä enemmän sitä jälkimmäistä. Katolisille krusifiksit ja ortodokseille ikonit kuuluvat vähän samaan kastiin kuin esimerkiksi unisiepparit joillekin alkuperäiskansoille. En tiedä miten se on laissa määritelty, mutta kristittyjähän ne on ne lainsäätäjätkin olleet. Jos jotkin "uskomukset" säilyvät kansan parissa suullisena perimätietona tuhansia vuosia niin kyllä se vähän eri asia on kuin joku joulupukki (joka nykypäivänä liittyy vahvasti kristinuskoon) tai pääsiäispupu (joka sekin liittyy pääsiäiseen eli niinsanottuun Jeesuksen ylösnousemukseen, hyvin kristillinen elukka siis), joiden "olemassaolosta" ei edes olla tietoisia muissa kuin kristillisissä maissa.

   Lainaa

  34. Jymäkkä kärpänen 8.9.2022 10:47
   Tulos: +48 (56 ääntä)
   Vyölaukkuun pukeutunut kavioeläin: Lähinnä pitäisin huolestuttavana sitä, että tämä ilmeisesti opettaja on: 1. Päättänyt huomioida omasta mielestään rumat sanat väärin kirjoitettujen tai täysn olemattomien sanojen sijaan. ("Damdam" menee läpi mutta "nännit" ei) 2. Lukenut sanan "homo" loukkaukseksi jota ei kokeeseen saisi kirjoittaa, [...]
   Onpa taas luettu 1. huolimattomasti ja väärin ymmärtäen  ja 2. negatiivisen kautta. Eihän tämä äiti (ei  lapsen opettaja!) syyllistä lapsen toista vanhempaa, vaan informoi tätä heidän lapsensa edesottamuksista. Lisäksi tekstissä oli monia ikävältä kuulostavia sanoja, jotka ehkä myös korjattiin aamukiireessä tehtyjen ympyröintien lisäksi. Hyvä, kun on ottanut asiallisesti puheeksi lapsen kanssa sanavalinnat ja korjaukset tehty. Ja kuten tuolla joku muu jo huomautti, on eri asia kirjoittaa "homo" kuin "homo!!!".

   Lainaa

  35. Litteä jänis 8.9.2022 11:18
   Tulos: -14 (42 ääntä)
   Miten tollaset sanat on ees päätyneet noin pienen tytön sanavarastoon? :(

   Lainaa

  36. Pikimusta panda 8.9.2022 12:11
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Naiivi henkilö: "Seksaaja" on tosin hienonkuuloinen uudissana, kunhan tietäisi mitä se tarkoittaa.
   Alkuperäinen suomalainen vastine on "yhdyntäjä".

   Lainaa

  37. Tulos: -5 (17 ääntä)
   Naiivi henkilö: "Seksaaja" on tosin hienonkuuloinen uudissana, kunhan tietäisi mitä se tarkoittaa.
   Olisikohan se "ihminen joka saa seksiä"? 🤔😅 En tiedä, näin itse veikkaisin

   Lainaa

  38. Tulos: +37 (47 ääntä)
   ThePaDeX: Sarin kommenttiin liittyen fun fact; Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on linjannut, että eri uskontojen tunnukset koulussa eivät loukkaa uskonnonvapautta, jos ne on siellä "passiivisesti". Sen sijaan jos niitä käytetään "aktiivisesti" esim. opetuksen osana, voi kysymys olla uskonnonvapauden loukkauksesta.
   Kiinnostavaa. Eli olisi täysin laillista ja sallittua ripustaa esim pentagrammeja seinille ja pitää pöydällä Baphomet-patsasta - kunhan ei harjoiteta okkultismia tai saatananpalvontaa kouluajalla? 🤔

   Lainaa

  39. Nidottu puuma 8.9.2022 14:16
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   Litteä jänis: Miten tollaset sanat on ees päätyneet noin pienen tytön sanavarastoon? :(
   Mistä päättelet, että kyseessä on tyttö?

   Lainaa

  40. Symppis hämähäkki 8.9.2022 14:18
   Tulos: +42 (56 ääntä)
   Nurja päärynä: Aivan jäätävää kielenkäyttöä noin nuorelta. Eri asia mitä ne kavereiden kanssa huutelee, mutta se sanoo jo paljon, että lapsi ei selkeästi edes tiedä sanojen olevan rumia, koska kehtaa avoimesti kirjoitella niitä läksyihin. Usein lapset sentään yrittävät edes hillitä rumien sanojen käyttöä aikuisten edessä, kun tietävät saavansa siitä huutoa.
     Totta kai tietää sanojen olevan rumia. Lapsella on yleensä vaihe, jossa rumat sanat ovat aivan hillitön vitsi (olisi kiva, jos hän ei niitä osaisi, mutta valitettavasti koko koulun sanavarastoa ei huolellisinkaan vanhempi voi kontrolloida). Jos aikuiset vetävät herneen nenään, niin sitten se vasta onkin kova juttu (vrt pikkulapsi huutaa KAKKA KAKKA KAKKA KAKKA ja huutonaurua päälle). Olin itse paremminkin vaikuttunut siitä, että niin pieni, että vielä luulee, että joku "kikuli" on huumorin huipentuma, osaa kuitenkin kirjoittaa edes noin hyvin. (Tai no, käyhän joskus niinkin, että se jää päälle, ja seuraa jotain kummeli-tyyppistä huumoria, mutta toivon, ettei tässä ole käynyt niin). 
     Enemmän rasittaa lapsen äidin tarpeettoman kimurantti kirjoitustapa.

   Lainaa

  41. Tulos: 0 (28 ääntä)
   Tornipöllö: Vapaasti suomennettuna: "Lapsi keksi tuhmia sanoja koulutehtävää varten, joten lähetin hänen isälleen kuvan tehtävästä ja ympyröin tuhmat sanat." Sitä en sitten osaa sanoa, miksi asia piti ilmaista noin helvetin hankalalla tavalla.
   Olettaa kuulostavansa fiksummalta kuin mitä on? Muutaman kerran sai lukea, ennenkuin meni edes jotain jakeluun. Onneksi " suomensit " loput.

   Lainaa

  42. Valittu mestari 8.9.2022 15:40
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Tuleeko äliömäisyys lapsen toisen puolen perimästä? "Eikö edes sähköpula auta" on ensi talven mietelauseeni.

   Lainaa

  43. Pehmeä jänis 8.9.2022 16:11
   Tulos: -32 (40 ääntä)
   Tornipöllö: Vapaasti suomennettuna: "Lapsi keksi tuhmia sanoja koulutehtävää varten, joten lähetin hänen isälleen kuvan tehtävästä ja ympyröin tuhmat sanat." Sitä en sitten osaa sanoa, miksi asia piti ilmaista noin helvetin hankalalla tavalla.
   Varmaan siksi kun on hyvä tarkentaa ketä mies puolista henkiöä tarkoittaa ettei vahingossa lipsahda viikonlopun poikakaverille, tai sille toiselle joka on arkipäivinä sängynlämmittäjänä.

   Lainaa

  44. Pöhkö stalkkeri 8.9.2022 16:13
   Tulos: +76 (80 ääntä)
   Leeppo: Olettaa kuulostavansa fiksummalta kuin mitä on? Muutaman kerran sai lukea, ennenkuin meni edes jotain jakeluun. Onneksi " suomensit " loput.
   Joillain on ärsyttävä tapa korvata kaikki mahdolliset sanat jollain "hauskalla" synonyymilla, kuten tässä
   isä = lapsen toisen puolen perimästä vastaava henkilö, ja
   lapsi = rakkaudenhedelmä
   Tämän tyylisiä, mutta pidempiä mukahauskoja tekstejä näkee välillä esim. kirppariryhmissä. "Nyt olisi myynnissä naaraspuoliselle lajin edustajalle sopivat maitorauhasten suojaimet vesileikkeihin…" jne.

   Lainaa

  45. Paineistettu paprika 8.9.2022 16:50
   Tulos: +50 (66 ääntä)
   Sain joskus tuoda vastaavanlaisen tehtävän kotiin näytettäväksi. Esim. k:lla alkavan adjektiivin kohdalla luki "kusipää". Äidinkielen maisteri äitini opetti oikean vastauksen olevan "kusipäinen".

   Lainaa

  46. Ennenaikainen siili 8.9.2022 17:08
   Tulos: +46 (54 ääntä)
   Paineistettu paprika: Sain joskus tuoda vastaavanlaisen tehtävän kotiin näytettäväksi. Esim. k:lla alkavan adjektiivin kohdalla luki "kusipää". Äidinkielen maisteri äitini opetti oikean vastauksen olevan "kusipäinen".
   Äidinkielen maistereita ei ole olemassa. T: Äidinkielen lehtori, filosofian maisteri

   Lainaa

  47. Televisioton hilleri 8.9.2022 20:12
   Tulos: -16 (20 ääntä)
   HOMO! 😂😂

   Lainaa

  48. Persunatsimisogynistihuoh 8.9.2022 21:05
   Tulos: -1 (33 ääntä)
   "Nännit" ei ole edes paras sana tuohon N-kirjaimen kohdalle. Ryhdistäydy lapsukainen!

   Lainaa

  49. Liika persikka 9.9.2022 0:34
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Pöhkö stalkkeri: Joillain on ärsyttävä tapa korvata kaikki mahdolliset sanat jollain "hauskalla" synonyymilla, kuten tässäisä = lapsen toisen puolen perimästä vastaava henkilö, jalapsi = rakkaudenhedelmä Tämän tyylisiä, mutta pidempiä mukahauskoja tekstejä näkee välillä esim. kirppariryhmissä. "Nyt olisi myynnissä [...]
   Välihuomio että jälkimmäinen tarvitsee usein olla siksi, että facebookin algoritmit muuten menee poistamaan asiattoman ilmoituksen ! Siksi hirmuiset "mukanokkelat" kiertoilmaukset

   Lainaa

  50. Chilipää 9.9.2022 14:09
   Tulos: -14 (32 ääntä)
   Enpä olisi itsekään äkkiseltään tiennyt Gorgonzolaa. Olisin veikannut jotain muinaista kaupunkia Itse en tosin syö tai ole ikinä syönyt juustoa missään muodossa, koska inhoan yli kaiken kaikkia hapatettuja tuotteita.

   Lainaa

  51. Vyölaukkuun pukeutunut kavioeläin 9.9.2022 15:50
   Tulos: +19 (27 ääntä)
   Liika persikka: Välihuomio että jälkimmäinen tarvitsee usein olla siksi, että facebookin algoritmit muuten menee poistamaan asiattoman ilmoituksen ! Siksi hirmuiset "mukanokkelat" kiertoilmaukset
   Juu kyllä siellä moneen asiaan täytyy jotain vaihtoehtoista keksiä, mutta sanat "isä" ja "lapsi" ei kai sentään ole sensuurilistalla edes naamakirjassa?

   Lainaa

  52. Haihtuva tuhatjalkainen 9.9.2022 17:13
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Tiine vuohi: Täytyy tuohon Jonnan perusteluun sanoa että kristityille ja muille "valtavirta-uskontoihin" kuuluville muunmuassa alkuperäiskansojen ja menneiden aikojen ihmisten uskonnot voivat vaikuttaa "uskomuksilta" eivätkä nimenomaan "uskonnoilta", mutta ovat kyllä enemmän sitä jälkimmäistä. Katolisille [...]
   No itsellä kylläkin hyvin eri kokemus tästä. Kyllä kristityt nimenomaan liittävät kaikenlaiset uskomukset ja esineet pakanaUSKONTOIHIN liittyviksi. En tosin henk.koht ymmärrä millä perusteella lapsilleni saa tuputtaa hoitopaikassa mitään satuja totena, ja tähän luen mukaan tontut, joulupukit, pääsiäispuput yms. Ihan hauskoja tarinoita, mutta kyllähän se lasta hämmentää, kun haluaa luottaa omiin vanhempiin ja toisaalta päikyn aikuisiin ja selvästi jompikumpi ei puhu totta. Sadut satuina.
   No, tietysti annan lapsen uskoa joulupukkiin, kun se kanta vie voiton, ja samalla tulee hoidettua kasvatus liittyen uskonnonvapauteen. Hyviä keskusteluja 5v:n kanssa aiheesta. Samaan kotiin mahtuu (joulupukkiin) uskovia ja ei uskovia.

   Lainaa

  53. Valkaiseva hylje 9.9.2022 17:34
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Lihava Tiikeri: Valitettavasti todella monen lapsen sanavarasto on juurikin tuolla mallilla.
   Ja aikuisten. Ainakin Sanoma Oy:n alustoilla ja Ylilaudalla.

   Lainaa

  54. Alice Wonderland 9.9.2022 21:57
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Chilipää: Enpä olisi itsekään äkkiseltään tiennyt Gorgonzolaa. Olisin veikannut jotain muinaista kaupunkia Itse en tosin syö tai ole ikinä syönyt juustoa missään muodossa, koska inhoan yli kaiken kaikkia hapatettuja tuotteita.
   Nyt sivistät itseäsi ja katsot Wallace & Gromit leffat. 
   "Let's have a little bit of wensleydale, Gromit" 

   Lainaa

  55. Kilokalori 9.9.2022 22:47
   Tulos: -20 (22 ääntä)
   Eräsvaan: Liekö isä ikävästi sukupuolittunut termi, joten geeniperimän toinen osapuoli ei loukkaa ketään? Samoin lapsesta puhuminen toki voi loukata lapsettomia, joten rakkaudenhedelmä neutraalimpi ilmaus.
   Tämä!
   Ihmiset takertuvat hauskassa kuvassa sivuseikkoihin, vaikka lapsen toinen, tekstin kirjoittanut, vanhempi on tehnyt juuri oikein.
   Sukupuolettuneet termit ovat yksielitteiseti vanhentuneita, eikä niitä saisi enää julkisesti käyttää .

   Lainaa

  56. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Tiine vuohi: Täytyy tuohon Jonnan perusteluun sanoa että kristityille ja muille "valtavirta-uskontoihin" kuuluville muunmuassa alkuperäiskansojen ja menneiden aikojen ihmisten uskonnot voivat vaikuttaa "uskomuksilta" eivätkä nimenomaan "uskonnoilta", mutta ovat kyllä enemmän sitä jälkimmäistä. Katolisille [...]
   Voisko joku valaista mulle miten joulupukki kuuluu vahvasti kristinuskoon? 😳

   Lainaa

  57. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Pinja... Olisit nyt korjauttanut koko tehtävän, kun kerran rupesit.

   Lainaa

  58. Uneton meduusa 10.9.2022 9:14
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Pikimusta panda: Alkuperäinen suomalainen vastine on "yhdyntäjä".
   Aaa, vähän niin kuin "keinosiementäjä" paitsi että ei?

   Lainaa

  59. Vyölaukkuun pukeutunut kavioeläin 10.9.2022 18:27
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Uneton meduusa: Aaa, vähän niin kuin "keinosiementäjä" paitsi että ei?
   Luomusiementäjä. Paitsi että sitä ei voi virallisesti sanoa luomuksi kun siitä ei tiedä mitä se on syönyt.

   Lainaa

  60. Peittynyt persikka 11.9.2022 2:58
   Tulos: -24 (28 ääntä)
   Ei se HOMO! välttämättä tarkoita halveksuntaa, vaan voi olla lapsen mielestä hauska asia. Huom! Kun kyseessä on lapsi, niin homo voi olla todella hauska sana olevinaan. Eikä se taas kerro yhtään mistään mitään. Paitsi siitä, että lapsi on lapsellinen.

   Lainaa

  61. Kirjailtu noita 11.9.2022 16:26
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Peittynyt persikka: Ei se HOMO! välttämättä tarkoita halveksuntaa, vaan voi olla lapsen mielestä hauska asia. Huom! Kun kyseessä on lapsi, niin homo voi olla todella hauska sana olevinaan. Eikä se taas kerro yhtään mistään mitään. Paitsi siitä, että lapsi on lapsellinen.
   Kaikki sanat mistä aikuisilla menee kalsarit vakoon on lasten mielestä hauskoja.

   Lainaa

  62. Tulos: -5 (17 ääntä)
   Eihän homo ole ruma sana? Tuohan on umpisurkeasti tehty tehtävä, äidinkielestä kyse, niin ei taida ulkomaiset sanat kuulua joukkoon, kirjoitusvirheitä ja minusta ei myöskään idiootit yms. haukkumasanat kuulu joukkoon. Tosi kiva, että on äidistä noinkin hauskaa että lapsi kehtaa viljellä kirosanoja koulutehtävään, eipä olis ennen tullu kuuloon moinen.

   Lainaa

  63. Kirpeä Ahven 12.9.2022 11:11
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Ace: Voisko joku valaista mulle miten joulupukki kuuluu vahvasti kristinuskoon? 😳
   Santa Claus = Saint Nicholas = Pyhä Nikolaos Oli kantakirkon aikainen piispa, josta tuli katolisten ja ortodoksien pyhimys. Katolisissa maissa, muistaakseni Alankomaiden suunnalla aikoinaan, hänet yhdistettiin joulun aikaan. En kyllä tiedä mitä (pakanallista?) perua tuo yhteys lahjojen jakamiseen Jeesuksen syntymäjuhlassa on.

   Lainaa

  64. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Älkää jaksako... Jopa minä, lapseton nainen, ymmärrän, että tuossa on lapsosella ollut "hyvä läppä" meneillään, kun hän on keksinyt mahdollisimman paljon "rumia" sanoja tehtävään. Ei, kyse ei ole nuorison äärimmäisestä turmeltuneisuudesta ja ymmärtämättömyydestä. Muuta: Nänni ei ole ruma sana. Se on täysin yleiskielinen kehonosan nimi. Yksi tasapainoisen kasvatuksen tavoitteita on, että lapsi oppii kehonosien asialliset nimet EIKÄ häntä opeteta häpeämään ja hyssyttelemään niitä. Vielä muuta: Jos tehtävässä ei erikseen ole määritelty, millaisia ja missä tyylilajissa sanojen tulee olla, mielestäni tehtävä on oikein. Oikeinkirjoitusta voi korjata, jos se vaikuttaa oppimiselle hyödylliseltä juuri nyt.

   Lainaa

  65. Kelvoton ananas 15.9.2022 8:46
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Tuo tekstiviesti-palstan ärsyttävä tubettaja on taatusti Paqpa. T: nimimerkillä toinen vanhempi jonka hermot on riekaleina kun sitä kälätystä joutuu päivät pitkät kotona kuuntelemaan...

   Lainaa

  66. Arvaamaton seppä 16.9.2022 2:44
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Parantava pelikaani: Nämä ympyröimättömät idiootti ja luuseri ovatko sitten siittiön kypsyttäjän puolelta?
   Hui kauhea miten rumia sanoja, nuoriso on pilalla.

   Lainaa

  67. Näkymätön hyttynen 17.9.2022 8:27
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   ThePaDeX: Sarin kommenttiin liittyen fun fact; Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on linjannut, että eri uskontojen tunnukset koulussa eivät loukkaa uskonnonvapautta, jos ne on siellä "passiivisesti". Sen sijaan jos niitä käytetään "aktiivisesti" esim. opetuksen osana, voi kysymys olla uskonnonvapauden loukkauksesta.
   Eli risti päiväkodissa on ok, jos sitä ei tarvi kantaa, eikä siihen naulata ketään kiinni.

   Lainaa

  68. Voitettu kesyaasi 6.10.2022 23:39
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Mutta kaikkien munasguugeleiden ja muiden joukossa on kuitenkin assistentti!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: gorgonzola, kirjasto, kotitehtävät, lapset, lehti, läksyt, opetus, sähköpula, tubetus, unisieppari, uskonnot, uskonto, youtube

 • Uusimmat

 • Kategoriat