Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 59

Wasabijäätelö ja vaihtoehtoinen naudanliha.
Suurenna näkymä
Mitä tänään syötäisiin? Osa 59

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +274 (286 ääntä)
   Liha on yleensä tosi monikäyttöisiä. Kanasta tulee helposti broileria ja kukkoa. Naudasta saa helposti härkää... Mutta pitää olla tosi taitava kokki että possusta saa nautaa.

   Lainaa

  2. Lajikas apina 25.8.2022 1:02
   Tulos: +86 (104 ääntä)
   Kyllähän se mustikoista tehty sisäfilee on nykyaikaa. On nimittäin vegaaninen pihvi :D

   Lainaa

  3. Uneton meduusa 25.8.2022 1:10
   Tulos: +66 (68 ääntä)
   Nooo, kyllähän aikoinaan tehtiin "kilpikonnakeittoa" jostain mistä lie naudan sisäelimistä ja aivoista, koska kilpikonna oli kallista.

   Lainaa

  4. Tulos: +228 (244 ääntä)
   Ei kyllä itelläkään wasabin makuisesta jäätelöstä ensimmäisenä tule mieleen sellainen tavara mitä saa vetää itku kurkussa nenää niistäen, vaan lähinnä sellainen missä on seassa pieniä wasabin makuisia sattumia joita makea jäätelö vähän tasottaisi, eli kaiketi mitä Tinakin sanoi; vähän vähemmän wasabin makuinen jäätelö.

   Lainaa

  5. Parantava pelikaani 25.8.2022 2:10
   Tulos: +68 (102 ääntä)
   Servietti, johon Kari ilm. viitta serveitillä on muutenkin turha keksintö. Mieluummin pyyhkäisisin cheddarit talouspaperiin, hienommassakin mestassa.

   Lainaa

  6. Kunniaton pulu 25.8.2022 6:13
   Tulos: -141 (179 ääntä)
   Lajikas apina: Kyllähän se mustikoista tehty sisäfilee on nykyaikaa. On nimittäin vegaaninen pihvi :D
   Mustikka ei taida olla vegaaninen kun tarvii pöllyttäjä hyönteisiä.

   Lainaa

  7. Suonensisäinen lokki 25.8.2022 6:52
   Tulos: +51 (69 ääntä)
   jjjjjj: Liha on yleensä tosi monikäyttöisiä. Kanasta tulee helposti broileria ja kukkoa. Naudasta saa helposti härkää... Mutta pitää olla tosi taitava kokki että possusta saa nautaa.
   Nauta se on härkäkin.
   Härkä on kuohittu sonni. Sonni on urospuolinen nauta. Lehmä ja hieho on taas naaraspuolisa nautoja.
   Härkiä on Suomessa melko vähän, koska sonnit kasvatetaan ryhmissä eikä ole tarvetta kuohita kun ei ole naaraita ympärillä.
   Huvittaa aina Eläinlääkäriä Puolia katsoessa kun lukee tekstitys "härkä on astunut.." jos härkä on siellä ollut töissä niin ei ihme ettei ole tiineitä (kääntäjän tietämättömyyttä siis)
   Vitsihän on se, että nauta on ainoa eläin joka vaihtaa sukupuolta kuoleman jälkeen.

   Lainaa

  8. Tulos: +38 (40 ääntä)
   jjjjjj: Liha on yleensä tosi monikäyttöisiä. Kanasta tulee helposti broileria ja kukkoa. Naudasta saa helposti härkää... Mutta pitää olla tosi taitava kokki että possusta saa nautaa.
   https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/huijausta-vai-ei-mita-ravintolassa-myytava-harka-oikeasti-on/5578208#gs.9loylh 
   "Härkä on täysikasvuinen kuohittu urosnauta, mutta niitä ei Lihatiedotuksen mukaan Suomessa kasvateta ainakaan lihantuotantoon. Häränlihalla Järvisen mukaan taas tarkoitetaan vanhan nautaeläimen lihaa yleensä."

   Lainaa

  9. Tulos: -5 (85 ääntä)
   Olen tullut tulokseen, että nämä "näpäyttävät" ja hassun hauskat kommentit, mm Sofia ja Matti viimeisessä mokassa ovat kiusaajista pahimpia. Mikä siinä on, että toiselle ei voi nätisti mainita siitä, että saattoi tulla väärän lihan nimi julkaisuun, vaan heti pitää näsäviisastella. Tuskin aloittaja on ihan tosissaan halunnut yrittää huijata tehneensä naudasta ruokaa, jos paketissa lukee possu. Alkaa ärsyttää lukea näitä joka kertaisia näsäviisasteluja. Antaisitte jo ihmisten olla.

   Lainaa

  10. Horjahtava keiju 25.8.2022 8:10
   Tulos: +99 (101 ääntä)
   Bupi.

   Lainaa

  11. Ruutukartta 25.8.2022 8:30
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Horjahtava keiju: Bupi.
   Jos p:n ja b:n sekoittaminen vierasperäisissä sanoissa rasauttaa jo muutenkin, niin Kari vei sen aivan uudelle tasolle. En tiedä miten jatkan tästä eteenpäin.

   Lainaa

  12. Itseasiassa 25.8.2022 8:34
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   jjjjjj: Liha on yleensä tosi monikäyttöisiä. Kanasta tulee helposti broileria ja kukkoa. Naudasta saa helposti härkää... Mutta pitää olla tosi taitava kokki että possusta saa nautaa.
   Ja vaikka olisi niin taitava, että saa possusta nautaa, niin kannattaa ehkä kuitenkaan kannata jättää sitä mediumiksi.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 25.8.2022 8:39
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Tinan jäätelöstä tuli mieleen, että liian usein jäätelöt ovat vähän sellaisia jokaisen makuun sopivia. Näin oli ainakin mielestäni Aura-jäätelö, odotin enemmän sinihomejuuston makua.

   Lainaa

  14. Tulos: +22 (32 ääntä)
   Kunniaton pulu: Mustikka ei taida olla vegaaninen kun tarvii pöllyttäjä hyönteisiä.
   Ja poroa ei voi myödä luomuna, kun ei tiedä mitä se on syönyt.

   Lainaa

  15. Hiomaton maito 25.8.2022 9:10
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   Naudanliha suikale pasta

   Lainaa

  16. Tulos: +44 (50 ääntä)
   >Bupi Miksi joillekin ihmisille on kunnia kirjoittaa kaikki väärin? On vasepookkia ja voorumia (kuten edellisessä mokassa).

   Lainaa

  17. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Mä sain jonkun 20€ lahjakortin Keravan Sauhuun, en tiedä onko Järvenpäässä toinen vai puhuuko toi samasta, mutta mulle riitti kun luin paikan ruokalistaa netissä. On niin typerästi kirjoitettu ettei ollu mitään mielenkiintoa mennä sinne. Ja toinen asia: Kattokaan huviksenne joskus noiden ruokakermojen sisällysluetteloa. Tuntuu ettei moni edes tajua että ihan tavallista vispikermaa voi käyttää ruoanlaitossa eikä se ole mitään maissitärkkelystä.

   Lainaa

  18. Kykenemätön peura 25.8.2022 10:42
   Tulos: +45 (51 ääntä)
   Ymmärrän Tinaa. Ostin kerran chili-suklaajäätelöä, koska tykkään chili-suklaasta. Ensimmäinen lusikallinen maistui suklaalta ja loput lusikalliset ei maistuneet miltään, kun oli niin tulista. Viimeisestä en edes huomannut possua, kun ihmettelin kuinka paljon ruuassa on suolaa.

   Lainaa

  19. Arkkienkeli 25.8.2022 10:56
   Tulos: -18 (26 ääntä)
   Moduuli: Olen tullut tulokseen, että nämä "näpäyttävät" ja hassun hauskat kommentit, mm Sofia ja Matti viimeisessä mokassa ovat kiusaajista pahimpia. Mikä siinä on, että toiselle ei voi nätisti mainita siitä, että saattoi tulla väärän lihan nimi julkaisuun, vaan heti pitää näsäviisastella. Tuskin aloittaja on [...]
   Kukaan ei pakota sinua tulemaan tälle sivustolle ja lukemaan mokia.

   Lainaa

  20. Tulos: +68 (68 ääntä)
   Jottei käy kuin Tinalle ekassa mokassa, ni sen takia ostetaan se kutkuttava uutuus ja joku vanha lemppari; jos se uutuus osoittautuuki paskaksi ni on ainaki vanha lemppari korjaamassa tilannetta :D

   Lainaa

  21. Varjonen kyyhky 25.8.2022 11:17
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Mun puolisolle kävi kans wasabijäätelön kanssa samalla tavalla, oli liian päräyttävää. Oli sitä ennen ostanut Lidlin inkiväärijäätelöä, jossa oli kuulemma vain aavistus inkivääristä, ja ajatteli siksi että wasabi menis samaan sarjaan. Ite en oo tohtinut edes maistaa vielä. Tuolla ylemmällä mainittu aurajuustojäätelö oli herkkua! Ja samaa mieltä siitäkin, että olis saanut olla vielä auraisempi.

   Lainaa

  22. Kolkko kookos 25.8.2022 11:57
   Tulos: +19 (29 ääntä)
   Wasabi-jäätelö on värjättyä piparjuurta. Oikea wasabi on tehty maustekrassista joka on kallista. Se vihreä soosi ravintoloissa ei ole oikeata wasabia.

   Lainaa

  23. Tahriintunut sakaali 25.8.2022 13:37
   Tulos: +32 (42 ääntä)
   Wisegyu: >Bupi Miksi joillekin ihmisille on kunnia kirjoittaa kaikki väärin? On vasepookkia ja voorumia (kuten edellisessä mokassa).
   Koska heidän mielestään vierasperäisten (ei-suomenkielisten) sanojen kirjoittaminen oikein on hienostelua ja hienostelu on elämänkoululaiselle kuolemansynti.

   Lainaa

  24. Reseptivapaa Dinosaurus 25.8.2022 16:13
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Kolkko kookos: Wasabi-jäätelö on värjättyä piparjuurta. Oikea wasabi on tehty maustekrassista joka on kallista. Se vihreä soosi ravintoloissa ei ole oikeata wasabia.
   Tämä. Länsimaissa ei käytännössä ole lainkaan tarjolla wasabia, varsinkaan tuoreena. Piparjuuritahnaa, eli "läntistä wasabia" sen sijaan löytyy joka ravintolasta ja marketista. Vaikka wasabi ja piparjuuri läheistä sukua ovatkin, niin ero on kuin yöllä ja päivällä. Oikea wasabi kuorii oikeasti limakalvot nenästä syödessä, piparjuuri vain mukavasti hieman kutittelee. On elämys jo itsessään, jos joskus pääsee maistamaan oikeaa ja tuoreeltaan tehtyä wasabitahnaa!

   Lainaa

  25. Epäkohtelias kotka 25.8.2022 20:14
   Tulos: +16 (24 ääntä)
   Siis marinoidut suikaleet, maustettu ruokakerma, maustesuolasekoitus, suola ja kruunuksi (liha?)liemikuutio. Todellinen mausteiden sekametelisoppa...

   Lainaa

  26. Haihtuva hyönteinen 25.8.2022 21:41
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Moduuli: Olen tullut tulokseen, että nämä "näpäyttävät" ja hassun hauskat kommentit, mm Sofia ja Matti viimeisessä mokassa ovat kiusaajista pahimpia. Mikä siinä on, että toiselle ei voi nätisti mainita siitä, että saattoi tulla väärän lihan nimi julkaisuun, vaan heti pitää näsäviisastella. Tuskin aloittaja on [...]
   Joillain ihmisillä on semmoinen juttu kuin huumorintaju. Tekee elämästä paljon kivemman kokemuksen.

   Lainaa

  27. Mustanpuhuva lihapiirakka 26.8.2022 6:35
   Tulos: -3 (27 ääntä)
   Kari esittää olevansa joku suurikin ravintola-arvostelija, mut pitää 35min odotusaikaa pitkänä? Itellä kyl hälytyskellot soi jos jossain vähänkään kunnollisessa ravintolassa ei kestä vähintään noin kauaa saada ruokaa. Myöskin miksi keskinkertaiset ruoanlaittajat tarvitsevat rinkirunkkausryhmän jossa esitellä keskinkertaisia luomuksiaan. "Ruokakerma", "jauhelihamaustesuola" ja liemikuutio? Kyllähän tuota varmasti syö, mutta mitä muille jakamista siinä on?

   Lainaa

  28. Hankala rätti 26.8.2022 6:42
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Varjonen kyyhky: Mun puolisolle kävi kans wasabijäätelön kanssa samalla tavalla, oli liian päräyttävää. Oli sitä ennen ostanut Lidlin inkiväärijäätelöä, jossa oli kuulemma vain aavistus inkivääristä, ja ajatteli siksi että wasabi menis samaan sarjaan. Ite en oo tohtinut edes maistaa vielä. Tuolla ylemmällä mainittu [...]
   Sama homma kävi. Mies osti Lidlin wasabijääteloä, kotona maistoi lusikallisen ja nyt se jäätelö odottelee pakkasessa, että mitä sille keksitään vai meneekö lopulta vain roskiin.

   Lainaa

  29. Puuhakas hanhi 26.8.2022 10:35
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kylläpä tuolle Sauhu jututlle naurettiin järvenpää ryhmässäkin ja tuo jätkä vinkuu siellä ihan joka hemmetin asiasta.

   Lainaa

  30. Seläkkeetön karpalo 26.8.2022 12:05
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Moduuli: Olen tullut tulokseen, että nämä "näpäyttävät" ja hassun hauskat kommentit, mm Sofia ja Matti viimeisessä mokassa ovat kiusaajista pahimpia. Mikä siinä on, että toiselle ei voi nätisti mainita siitä, että saattoi tulla väärän lihan nimi julkaisuun, vaan heti pitää näsäviisastella. Tuskin aloittaja on [...]
   Noh, jos et huomannut kuvassa muuta outoa… suolaa ja makaronia, sipuli.
   En nyt ihan ekana ruokaryhmään tollasta kuvaa postaisi.

   Lainaa

  31. Mukava Norppa 26.8.2022 16:48
   Tulos: +10 (24 ääntä)
   Mä kiinnitin myös huomioni lähinnä tuohon vikan mokan suolamäärään. Eihän sillä tommosen maustamisen jälkeen paljoa väliä olekaan oliko ruoassa nautaa vai sikaa, kun kaikki on tönkkösuolattua.

   Lainaa

  32. Nuutunut kivi 26.8.2022 18:40
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Tinan avautumisesta tuli mieleen Martti Autot 2 -elokuvasta. Wasabia maistettuaan kailotti kaikille "Älkää syökö pistaasijäätelöä. Se on mennyt pahaksi."

   Lainaa

  33. Vaaraton näätä 26.8.2022 20:52
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Suolan määärä on kyllä tosiaan aika hurja. Lihaliemikuutio, maustesuola ja vielä merisuola päälle.

   Lainaa

  34. Mukava Norppa 26.8.2022 22:42
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Vaaraton näätä: Suolan määärä on kyllä tosiaan aika hurja. Lihaliemikuutio, maustesuola ja vielä merisuola päälle.
   Ja lisäksi juusto, jossa on myös reippaasti suolaa. Nyt vasta huomasin, että possukin on marinoitua eli siinäkin hyvin todennäköisesti on jo valmiiksi suolaa. Hurja määrä todella!
   (Koitin googlettaa tuota lihamerkkiä nähdäkseni ainesosaluettelon, mutta ei löytynyt 😯)

   Lainaa

  35. Ylväs haltija 27.8.2022 0:31
   Tulos: -3 (17 ääntä)
   Mukava Norppa: Ja lisäksi juusto, jossa on myös reippaasti suolaa. Nyt vasta huomasin, että possukin on marinoitua eli siinäkin hyvin todennäköisesti on jo valmiiksi suolaa. Hurja määrä todella!(Koitin googlettaa tuota lihamerkkiä nähdäkseni ainesosaluettelon, mutta ei löytynyt 😯)
   Missä siinä sanottiin että kuinka paljon sitä laitettiin? Makaronin keitinveteen lihaliemikuutio, lihoille vähän merisuolaa ja koko höskän päälle vähän maustesuolaa. Onpa hirveän kamala määrä. Toki mahdollista myös, että suoloilla on pilattu koko ruoka.

   Lainaa

  36. Pähee tuhatjalkainen 29.8.2022 12:14
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   jukkapalmu: Mä sain jonkun 20€ lahjakortin Keravan Sauhuun, en tiedä onko Järvenpäässä toinen vai puhuuko toi samasta, mutta mulle riitti kun luin paikan ruokalistaa netissä. On niin typerästi kirjoitettu ettei ollu mitään mielenkiintoa mennä sinne. Ja toinen asia: Kattokaan huviksenne joskus noiden [...]
   Kiitos tästä. Piti mennä googlaamaan se ruokalista…

   Lainaa

  37. Sotilasarvoltaan alligaattori 30.8.2022 0:29
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Pähee tuhatjalkainen: Kiitos tästä. Piti mennä googlaamaan se ruokalista…
   Ei jestas! Ajattelin, ettei se nyt voi niin paha olla, mutta googletin vasta viestisi jälkeen ja kuinka väärässä olinkaan... Ihan kuin olisi lukenut jotain Pikku kakkosen ohjelmassa ollutta menua. Taitaa vedota pääasiassa vain ravintolan perustaneisiin kaveruksiin ja lapsiasiakkaisiin. Että kiitosta vain, enpä ollut ennen kokenut myötähäpeää ravintolan ruokalistaa lukiessa!

   Lainaa

  38. Skrubu luumu 30.8.2022 11:38
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Wisegyu: >Bupi Miksi joillekin ihmisille on kunnia kirjoittaa kaikki väärin? On vasepookkia ja voorumia (kuten edellisessä mokassa).
   Tai kun joku kirjoittaa gyu eikä guy.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: jäätelö, kuva, liha, maku, mustikat, naudanliha, palaute, porsaanliha, ravintola, servetit, servietit, talouspaperi, wasabi

 • Uusimmat

 • Kategoriat