Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 455

Kun luulin, että kaikki on nettikirppareilla jo nähty...
Suurenna näkymä
Kirpputorin löytöjä, osa 455

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +259 (271 ääntä)
   Tuli vaan alimmasta mieleen entinen naapuri, joka yritti myydä meille jotain random unilääkkeitään, kun valitettiin heiltä kuuluvasta melusta (huutamista) ja sanottiin ettei saa nukutuksi sen takia. Niillä oli vauvakin vielä että ei jestas.

   Lainaa

  2. Vuoteenoma maksamakkara 28.7.2022 0:51
   Tulos: +236 (260 ääntä)
   Mikäs siinä, pientä pillerikauppaa samalla. Ja ihan tosissaan, ei kannattaisi kodeiinipitoisia lääkkeitä ihan joka särkyyn ottaa.

   Lainaa

  3. Tulos: +163 (171 ääntä)
   (niin ja selvennykseksi, ihan aikuisten huutamisesta valitettiin, ei vauvan)

   Lainaa

  4. Piiritetty persoona 28.7.2022 1:05
   Tulos: -125 (187 ääntä)
   Vuoteenoma maksamakkara: Mikäs siinä, pientä pillerikauppaa samalla. Ja ihan tosissaan, ei kannattaisi kodeiinipitoisia lääkkeitä ihan joka särkyyn ottaa.
   Onneksi on vuoteenoma maksamakkara jakamassa lääkeneuvontaa täällä kommenttien puolella. Huh!

   Lainaa

  5. Mäntylahti-Piiras 28.7.2022 1:27
   Tulos: -104 (136 ääntä)
   Vuoteenoma maksamakkara: Mikäs siinä, pientä pillerikauppaa samalla. Ja ihan tosissaan, ei kannattaisi kodeiinipitoisia lääkkeitä ihan joka särkyyn ottaa.
   kyllä sitä aina voi vähän ottaa panadolia, ja paras tulos syntyy kun huuhtoo alas viinalla

   Lainaa

  6. Neiti Knatterton 28.7.2022 1:37
   Tulos: -74 (148 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: kyllä sitä aina voi vähän ottaa panadolia, ja paras tulos syntyy kun huuhtoo alas viinalla
   Panacodista puhuttiin, se on kolmio-kipulääke.
     Oikeasti lääkärit pelkäävät mielestäni jo hysteerisesti kaikkia hiukankin rentouttavia reseptilääkkeitä, jotka muka koukuttavat jokaisen sekunnissa ikuisiksi ajoiksi. 
   Olen kuullut vain Buranan aiheuttamista tuhoista maksassa: kaveri otti vahvaa Buranaa hainrusto-vihersimpukkauutteen kanssa ja sai vakavan maksatulehduksen, jonka vuoksi virui viikkokausia sairaalassa.

   Lainaa

  7. Mäntylahti-Piiras 28.7.2022 1:43
   Tulos: +36 (52 ääntä)
   Neiti Knatterton: Panacodista puhuttiin, se on kolmio-kipulääke.  Oikeasti lääkärit pelkäävät mielestäni jo hysteerisesti kaikkia hiukankin rentouttavia reseptilääkkeitä, jotka muka koukuttavat jokaisen sekunnissa ikuisiksi ajoiksi. Olen kuullut vain Buranan aiheuttamista tuhoista maksassa: kaveri otti vahvaa Buranaa [...]
   ja panacod oli tarkoitus kirjoittaakin, mutta sormet ilmeisesti päättivät kirjoittaa panadol

   Lainaa

  8. Sylmätln susi 28.7.2022 1:49
   Tulos: +83 (101 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: kyllä sitä aina voi vähän ottaa panadolia, ja paras tulos syntyy kun huuhtoo alas viinalla
   Viina ja panacod toki toimii, mutta viinalla ja panadolilla saa vain vahingoitettua maksaansa ilman mitään mukavia lieveilmiöitä.

   Lainaa

  9. Vuoteenoma maksamakkara 28.7.2022 1:53
   Tulos: -13 (81 ääntä)
   Neiti Knatterton: Panacodista puhuttiin, se on kolmio-kipulääke.  Oikeasti lääkärit pelkäävät mielestäni jo hysteerisesti kaikkia hiukankin rentouttavia reseptilääkkeitä, jotka muka koukuttavat jokaisen sekunnissa ikuisiksi ajoiksi. Olen kuullut vain Buranan aiheuttamista tuhoista maksassa: kaveri otti vahvaa Buranaa [...]
   Se on juuri päinvastoin. Panacodia määrätään ihan liian heppoisin perustein kaikenmaailman perussärkyihin. 
   Tottakai mikä tahansa lääke tuhoaa elimistöä, jos liikaa käyttää. 

   Lainaa

  10. Mustanpuhuva lihapiirakka 28.7.2022 6:51
   Tulos: -17 (75 ääntä)
   Vuoteenoma maksamakkara: Mikäs siinä, pientä pillerikauppaa samalla. Ja ihan tosissaan, ei kannattaisi kodeiinipitoisia lääkkeitä ihan joka särkyyn ottaa.
   Jepz. Parempi blaadaa vaa ganjaa. 🌱

   Lainaa

  11. Peeaa delfiini 28.7.2022 8:27
   Tulos: +80 (136 ääntä)
   Nämä "nappia naamaan vaan jos vähänkään kolottelee" -tyypit on varmaan sitten kuitenkin niitä, jotka kovaan ääneen vastustaa rokotteita, kun kaikenlaisia myrkkyjä sitä ihmiseen tungetaan.

   Lainaa

  12. Lauha tyyny 28.7.2022 8:54
   Tulos: +102 (106 ääntä)
   Neiti Knatterton: Panacodista puhuttiin, se on kolmio-kipulääke.  Oikeasti lääkärit pelkäävät mielestäni jo hysteerisesti kaikkia hiukankin rentouttavia reseptilääkkeitä, jotka muka koukuttavat jokaisen sekunnissa ikuisiksi ajoiksi. Olen kuullut vain Buranan aiheuttamista tuhoista maksassa: kaveri otti vahvaa Buranaa [...]
   Niin, nsaid-lääkkeet (mm Burana) rasittavat munuaisia, parasetamoli sen sijaan on isoina annoksina maksalle vaarallinen. Että miten tämä tarina nyt sitten menikään? Luontaistuotteissa sen sijaan saattaa yksikseenkin olla maksalle haitallisia aineita suurina annoksina, niihin kun ei normaali lääkelainsäädäntö ja säätely päde.

   Lainaa

  13. Tulos: +116 (122 ääntä)
   Neiti Knatterton: Panacodista puhuttiin, se on kolmio-kipulääke.  Oikeasti lääkärit pelkäävät mielestäni jo hysteerisesti kaikkia hiukankin rentouttavia reseptilääkkeitä, jotka muka koukuttavat jokaisen sekunnissa ikuisiksi ajoiksi. Olen kuullut vain Buranan aiheuttamista tuhoista maksassa: kaveri otti vahvaa Buranaa [...]
   Olisi kannattanut jättää hainrustotökötti kauppaan. Ne aineet voi sisältää mitä vain ja pitoisuudet heittää hyvin paljon purkista toiseen.
   Ja hyödyt on luokkaa placebo.

   Lainaa

  14. Tauoton leijona 28.7.2022 9:29
   Tulos: +4 (36 ääntä)
   Neiti Knatterton: Panacodista puhuttiin, se on kolmio-kipulääke.  Oikeasti lääkärit pelkäävät mielestäni jo hysteerisesti kaikkia hiukankin rentouttavia reseptilääkkeitä, jotka muka koukuttavat jokaisen sekunnissa ikuisiksi ajoiksi. Olen kuullut vain Buranan aiheuttamista tuhoista maksassa: kaveri otti vahvaa Buranaa [...]
   Aika paljon on pitänyt kaverisi ottaa buranaa joka päivä useamman vuoden ajan. Meinaan lähinnä että itse olen syönyt 600mg buranaa ja 1g panadolia jo monta vuotta alkavan migreenin hoitoon, ja kerran tai kahdesti kuussa menee kokonainen viikko kun syön joka päivä ainakin kerran kyseisen 'combon'. Eikä ole ollut maksan kanssa ongelmia ainakaan vielä. 
   Panacod on todella kova kipulääke ja ymmärrän kyllä hyvin lääkärien huolen. Kolmisen vuotta sitten meni alaselkä ja sain panacodia ja lihasrelaksanttia reseptit. Ei ollut migreeniä kertaakaan niin kauan kuin söin panacodia, vaikka tavallisesti saan migreenin 2-3 kertaa viikossa. Oli vähän surullista jättää se lääke ja palata takaisin "migreenin kyllästämään" arkeen. Tuskin lääkärit pelkäävät että potilas jää koukkuun sen 'huumaavan' vaikutuksen takia, koska en itse huomannut oikeastaan mitään muuta sivuvaikutusta kuin pientä väsymystä, vaan nimenomaan siksi että se auttaa niin hyvin kipuun. Pitkällä aikavälillä se on aika epäterveellinen lääke elimistölle. Relaksantit on asia erikseen.

   Lainaa

  15. Tulos: +88 (110 ääntä)
   Ihmiset ottaa kantaa kipulääkkeiden liian helppoon määräämiseen tai matalaan ktnnykseen niiden ottamiseen. Kokeilkaa yli 10 vuotta kroonisia kipuja jotka pahimmillaan lamauttaa sänkyyn päiväksi. Ja niihin kipuihin ei saa toimivia lääkkeitä, koska "pitkäaikaiskäytössä on addiktoimisen riski". Parempi sitten vaan olla yhteiskunnan loinen ja kärsiä kivuista. Kun niillä lääkkeillä olisi edes osittain funktionaalinen, vaikka ne ei kipuja viekään. Lieventävät vain. Mutta hienoa että on taas ihmisillä mielipiteitä asioihin joista ei tiedetä vittuakaan.

   Lainaa

  16. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Voihan Panacod…

   Lainaa

  17. Tsuppiduppi 28.7.2022 9:58
   Tulos: -35 (47 ääntä)
   Ei tuo ruohonleikkurin hinta mitenkään käsittämätön ole. Nämä kommentoijat vaan eivät nähtävästi tiedä aiheesta mitään.

   Lainaa

  18. Pöllö sirkka 28.7.2022 10:09
   Tulos: +96 (102 ääntä)
   Vuoteenoma maksamakkara: Se on juuri päinvastoin. Panacodia määrätään ihan liian heppoisin perustein kaikenmaailman perussärkyihin. Tottakai mikä tahansa lääke tuhoaa elimistöä, jos liikaa käyttää. 
   Oman kokemukseni mukaan asia on juuri päinvastoin.
   Itse en ole saanut kotilääkkeeksi yhdistetyn rintasyöpä- ja -rekonstruktioleikkauksen jälkeen muuta kuin Panadolia. Pyysin Panacodia, sillä olin tosi kipeä (leikkaus kesti yli 8 h, eli ei ihan pieni juttu), mutta ei annettu. Peruste: joku voisi tulla Panacodista riippuvaiseksi, joten he eivät kirjoita sitä kenellekään. Se, että potilaalla on kipuja, ei muuta asiaa.
   Tätä nykyä leikkauksia on tullut reilusti lisää, viimeisimpänä on yritetty kahdesti pienentää aivokasvainta. Kipujakin on siis lisää, sillä voin näin kokemuksesta sanoa, että ihmisen pääkallon avaaminen jättää kyllä jälkensä. Tai se, että kallon sisällä kasvaa reilu puolen nyrkin kokoinen kappale jotain ylimääräistä. Silti terveyskeskus tarjoaa kipuihin vain parasetamolia ja mindfulnessia, koska jonkun riippuvuus joskus ehkä. Minä en ole riippuvainen muusta kuin aamukahvistani, mutta ei muuta asiaa. 
   Minulla on onneksi hyvä yksityinen kilpirauhaslääkäri, joka on kirjoittanut myös Panacodreseptin. Hänen lähtökohtanaan on minun mahdollisimman hyvä, kivuton ja aktiivinen elämänlaatuni. Jos sen ylläpitoon tarvitaan välillä kipulääkkeitä tai lihasrelaksanttia, se mahdollistetaan. 
   Ymmärrän toki sen, että yhtään vahvempia kipulääkkeitä ei kirjoiteta ihan kenelle tahansa mihin tahansa, mutta kun niitä ei saa edes tarpeeseen. Samalla logiikalla (joku saattaa kokea haittoja, joten kielletään kaikilta) voitaisiin sulkea Alkot ja kieltää autoilu. Karkkikaupat pitäisi ehdottomasti kieltää. 
   Kivunhoito on tässä maassa todella, todella olematonta. 

   Lainaa

  19. Tulos: -20 (24 ääntä)
   Sylmätln susi: Viina ja panacod toki toimii, mutta viinalla ja panadolilla saa vain vahingoitettua maksaansa ilman mitään mukavia lieveilmiöitä.
   Joo, Panacodin liikakäyttö aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja rintakipua. Ei siitä mitään pöllyjä saa. Paskan olon vaan. Eikä noin pitkiä jonoja ole jos on selkä paskana.

   Lainaa

  20. Tulos: +47 (55 ääntä)
   "Kuvanmukainen" tuote myytävänä ei koskaan kuulosta hyvältä. Sieltä kun voi tulla ihan mitä tahansa kuvassa näkyvän tuotteen ja vuosia kaatopaikalla lojuneen vastaavan romun väliltä.

   Lainaa

  21. Tylsä lintu 28.7.2022 12:09
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Neiti Knatterton: Panacodista puhuttiin, se on kolmio-kipulääke.  Oikeasti lääkärit pelkäävät mielestäni jo hysteerisesti kaikkia hiukankin rentouttavia reseptilääkkeitä, jotka muka koukuttavat jokaisen sekunnissa ikuisiksi ajoiksi. Olen kuullut vain Buranan aiheuttamista tuhoista maksassa: kaveri otti vahvaa Buranaa [...]
   Vai olisiko "kaverin" kannattanut jättää höpsis-pillerit ottamatta sen oikean lääkkeen (eli buranan) kanssa?

   Lainaa

  22. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Tsuppiduppi: Ei tuo ruohonleikkurin hinta mitenkään käsittämätön ole. Nämä kommentoijat vaan eivät nähtävästi tiedä aiheesta mitään.
   Huumoria? Melkein 30 v vanhasta noin uuden hinta. Desimaalipilkku on ihan väärässä paikassa.

   Lainaa

  23. Kimeä haltija 28.7.2022 12:11
   Tulos: -3 (27 ääntä)
   Tauoton leijona: Aika paljon on pitänyt kaverisi ottaa buranaa joka päivä useamman vuoden ajan. Meinaan lähinnä että itse olen syönyt 600mg buranaa ja 1g panadolia jo monta vuotta alkavan migreenin hoitoon, ja kerran tai kahdesti kuussa menee kokonainen viikko kun syön joka päivä ainakin kerran kyseisen 'combon'. [...]
   Voisiko olla niin, että eri ihmiset saattaisivat reagoida eri lääkkeisiin eri tavoin? Voisiko olla?

   Lainaa

  24. Vastuuton hämähäkki 28.7.2022 12:36
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Panacodi ei ole sitäpaitsi hyvä lääke migreeniin. Saattaapi tulla kahta kauheampi vaikutuksen loppumisen jälkeen.

   Lainaa

  25. Kintsana kirjohylje 28.7.2022 12:37
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Pöllö sirkka: Oman kokemukseni mukaan asia on juuri päinvastoin. Itse en ole saanut kotilääkkeeksi yhdistetyn rintasyöpä- ja -rekonstruktioleikkauksen jälkeen muuta kuin Panadolia. Pyysin Panacodia, sillä olin tosi kipeä (leikkaus kesti yli 8 h, eli ei ihan pieni juttu), mutta ei annettu. Peruste: joku voisi [...]
   Se on tullut huomattua, että vaihtelua on todella paljon. Joissain paikoissa saa vaikeaan post-operatiiviseen kipuun hyvin asiallisen lääkityksen, joissain taas meinataan pantata oksikodonia kuolevan potilaan kivunhoidossa, koska sillä on haittoja ja jokuhan voisi varastaa lääkkeet. (Oma juttunsa, että kuka henkilökunnan lisäksi pääsee lääkkeisiin käsiksi esimerkiksi tk:n vuodeosastolla ja miksi on epäily, että ainoa ryhmä joka pääsee niihin käsiksi niitä pöllisi.)
   Ei siinä, minä onnistuin saamaan itselleni vuotavan vatsahaavan ennen kuin Panacod-resepti tehtiin. Hankala viisaudenhampaan poisto aivan liian vanhana, GI-kanavan oireiden riskiä lisäävä lääkitys ja kaksi kuukautta Buranaa maksimiannoksella oli huono juttu, vaikka arvelin että riittävä PPI-annos ratkaisisi tämän ongelman. Kävi mielessä, että leikkauksesta seuranneen infektion asianmukainen hoito riittävän ajoissa ja se Panacod olisi ollut aika paljon riskittömämpi vaihtoehto. Onneksi seuraavaan poistoon sain sen reseptin, silloin sitä meni öisin puolikas kahdeksan päivän ajan, eli huimat neljä tablettia. Buranaa olisi mennyt yhteensä 19 200 mg.

   Lainaa

  26. Harmaa kivi 28.7.2022 13:38
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Kintsana kirjohylje: Se on tullut huomattua, että vaihtelua on todella paljon. Joissain paikoissa saa vaikeaan post-operatiiviseen kipuun hyvin asiallisen lääkityksen, joissain taas meinataan pantata oksikodonia kuolevan potilaan kivunhoidossa, koska sillä on haittoja ja jokuhan voisi varastaa lääkkeet. (Oma juttunsa, [...]
     Samaa mieltä, että kivunhoito on ihan onnetonta. Itse olen kaksi kertaa elämässäni halunnut kolmiolääkkeitä: kun viisaudenhampaan poisto meni ketuiksi -siis leuasta pisti ulos pala luuta, niin ketuiksi, ja keisarileikkauksen jälkeen. Molemmilla kerroilla ehdoton ei, koska nimenomaan joku joskus jossain (jos joku lääke vaikuttaisi imettämiseen, sen keisarileikkauksen jälkeen tajuaisin, mutta siitä ei tullut puhetta). Sain buranaa ja parasetamolia. Paha vain, että saan molemmista aivan käsittämättömän päänsäryn (tunnettu sivuvaikutus, lääkärit kehottavatkin, että jos on päänsärkykierteessä, kannattaisi, järjenvastaisesti, jättää napit ottamatta, koska ne voivat jo aiheuttaa sitä särkyä). Siis niin pahan, että lääkitsemättä jättäminen kokonaan, vaikka kehossa olisi avoin kolo, on parempi idea (tavallisiin särkyihin tulisi mielen viereenkään ottaa mitään, että se siitä napinpopsijoista). Onneksi en kärsi kroonisesta kivusta tai migreenistä, pari päivää kiroillen, hammasta purren ja nukkumatta nyt vielä menee. Jos kärsisin, muuttaisin varmaan ulkomaille, tai yrittäisin ostaa nappeja pyjaman myyjältä... hm, kuinkakohan moni nykyisistä väärinkäyttäjistä yritti alun perin jotain tee-se-itse kivunhoitoa, kun olo oli liian tukala?

   Lainaa

  27. Kirpeä Ahven 28.7.2022 14:38
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: kyllä sitä aina voi vähän ottaa panadolia, ja paras tulos syntyy kun huuhtoo alas viinalla
   Itsekin luulin että kyse oli Panadolista, ja ihmettelin missä se moka on...

   Lainaa

  28. Harmaa Soturi 28.7.2022 14:58
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Temoni: Ihmiset ottaa kantaa kipulääkkeiden liian helppoon määräämiseen tai matalaan ktnnykseen niiden ottamiseen. Kokeilkaa yli 10 vuotta kroonisia kipuja jotka pahimmillaan lamauttaa sänkyyn päiväksi. Ja niihin kipuihin ei saa toimivia lääkkeitä, koska "pitkäaikaiskäytössä on addiktoimisen riski". Parempi [...]
   Yhdyn tähän mielipiteeseen. Ei todellakaan määrätä "liian helposti", vaan nillitetään addiktiovaarasta ihmiselle joka todistetusti ei ole addiktoitunut vaikka ajoittain on joutunut käyttämään tällaista lääkettä viikkojakin maksimiannoksella ja heti tarpeen loputtua pystynyt jättämään lääkkeen pois ongelmitta. Jatkuvasti saa elää siinä pelossa  että jos/kun kipitila palaa, seuraava lääkäri ei suostukaan määräämään sitä ainoaa lääkettä josta on apua.

   Lainaa

  29. Harmaa kivi 28.7.2022 15:00
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Itsekin luulin että kyse oli Panadolista, ja ihmettelin missä se moka on...
     Tämähän on Feissarimokat eikä apteekki, mutta kaikkien olisi silti hyvä tietää, että alkoholia ja parasetamolia ei koskaan, ikinä, pidä sotkea. Jos jotain pitää ottaa krapulaan niin ibuprofeenia sitten. Voisin kukkahattutäteillä siitä, ettei krapulaa pitäisi sählätä itselleen ollenkaan, ja jos sähläsit, niin kärsi sitten, mutta se ei ole tämän PSA'n tarkoitus. Parasetamoli ja alkoholi on yhdistelmä tyyliin "et sitten halunnut maksaasi", ibuprofeeni krapulaan on vain tavallisen epäterveellistä. Heidenkin, jotka eivät juo liikaa, on hyvä pitää tämä mielessään, koska jostain syystä tätä ei yleisesti tiedetä. (Tarkistakaa toki itse, ennen kuin neuvotte kenellekään mitään netistä eteenpäin -tarkistin itse, mutta en ota vastuuta, jos joku eteenpäin neuvoja erehtyy, kumpi tökötti oli kumpi).

   Lainaa

  30. Tulos: -17 (25 ääntä)
   Googlella hankittu tohtorin pätevyys on taas näissä kommenteissa vahvasti läsnä.

   Lainaa

  31. Mäntylahti-Piiras 28.7.2022 15:01
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Itsekin luulin että kyse oli Panadolista, ja ihmettelin missä se moka on...
   opettele lukemaan loputkin ennen kommentointia, tarkoitin kirjoittaa "panacod"

   Lainaa

  32. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Tsuppiduppi: Ei tuo ruohonleikkurin hinta mitenkään käsittämätön ole. Nämä kommentoijat vaan eivät nähtävästi tiedä aiheesta mitään.
   Ei hinta ole ollenkaan käsittämätön, sehän on vain kahden ihan uuden ruohonleikkurin hinta.

   Lainaa

  33. Kirpeä Ahven 28.7.2022 15:43
   Tulos: -9 (15 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: opettele lukemaan loputkin ennen kommentointia, tarkoitin kirjoittaa "panacod"
   Luin kyllä mutta kommentoinpa kuitenkin. Ei kai tuo niin vakavaa ole :D Itse en edes tiennyt että panacod on eri asia. Kun en itse käytä särkylääkkeitä, niin olen luullut että kaikki pana- alkuiset on jotain parasetamolivalmisteita...

   Lainaa

  34. Tosikko kiivi 28.7.2022 16:30
   Tulos: 0 (16 ääntä)
   Pöllö sirkka: Oman kokemukseni mukaan asia on juuri päinvastoin. Itse en ole saanut kotilääkkeeksi yhdistetyn rintasyöpä- ja -rekonstruktioleikkauksen jälkeen muuta kuin Panadolia. Pyysin Panacodia, sillä olin tosi kipeä (leikkaus kesti yli 8 h, eli ei ihan pieni juttu), mutta ei annettu. Peruste: joku voisi [...]
   Mun kokemuksen perusteella arvauskeskusesta nyt on turha oikeaa hoitoa odottaakkaan. Arpomiseksi menee saako edes sitä buranareseptiä, vai käskeekö ne ostamaan nelisatasta käsikauppahinnoin. Jos tarvitsee jotain monimutkaisempaa kuin penisilliinikuurin ja saikkulapun, pakko mennä yksityiselle.

   Lainaa

  35. Ymmärretty kenguru 28.7.2022 18:05
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Vaikka opioidien liian innokas määrääminen on ihan oikea ongelma, on vaikea uskoa, että nimenomaan Panacod tässä olisi se suuri piru. Se on kuitenkin sen verran mietoa tavaraa, että riippuvuuden aikaansaaminen on kyllä useimmille ihmisille melkoisen työn takana. Ongelmaan ei varmaan ole yksiselitteistä oikeaa vastausta, mutta itse pidän kyllä vähän koomisena, että minut on kahdesta erittäin monimutkaisesta tuki- ja liikuntaelimiin kohdistuvasta kirurgisesta operaatiosta kotiutettu ibuprofeenin ja parasetamolin kanssa, mutta sitten ihan rutiininomainen viisaudenhampaan poisto oli mukamas Panacodin arvoinen kärsimys. Käyttämättä jäi.

   Lainaa

  36. Pehmeä jänis 28.7.2022 18:06
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: kyllä sitä aina voi vähän ottaa panadolia, ja paras tulos syntyy kun huuhtoo alas viinalla
   Kuka hölmö sitä nyt tiskivedellä mihinkää huuhtoo. Wiskiä se olla pitää

   Lainaa

  37. Pölyinen riikinkukko 28.7.2022 18:27
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Pehmeä jänis: Kuka hölmö sitä nyt tiskivedellä mihinkää huuhtoo. Wiskiä se olla pitää
   Mitä on wiski?

   Lainaa

  38. Kohotettu vadelma 28.7.2022 19:07
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Ymmärretty kenguru: Vaikka opioidien liian innokas määrääminen on ihan oikea ongelma, on vaikea uskoa, että nimenomaan Panacod tässä olisi se suuri piru. Se on kuitenkin sen verran mietoa tavaraa, että riippuvuuden aikaansaaminen on kyllä useimmille ihmisille melkoisen työn takana. Ongelmaan ei varmaan ole [...]
   Itselläni Panacodin vaikutus on nolla. Tuttava saa taas panacodista pienen tripin ja riippuvuus on kova lääkkeeseen.

   Lainaa

  39. Hupakko hauki 28.7.2022 21:39
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Pöllö sirkka: Oman kokemukseni mukaan asia on juuri päinvastoin. Itse en ole saanut kotilääkkeeksi yhdistetyn rintasyöpä- ja -rekonstruktioleikkauksen jälkeen muuta kuin Panadolia. Pyysin Panacodia, sillä olin tosi kipeä (leikkaus kesti yli 8 h, eli ei ihan pieni juttu), mutta ei annettu. Peruste: joku voisi [...]
   Asiaa ei Suomessa yhtään auta, että kodeiinia määrätään lähinnä juuri Panacodina, jonka annos on melko reipas opioidinaiiville ihmiselle. Monelle murto-osankin annos riittäisi kivunlievitykseen tai relaksantiksi (olettaen että opioidit ylipäätään sopivat tai toimivat henkilölle - siinäkin on todella isoja eroja). Ostin aikoinaan briteissä paikallisia reseptittömiä parasetamoli-kodeiininappeja, joista puolellakin lähti kyllä kaikki sen ajan tuskat ja myöhemmin yhdellä loppui ärsyttävä yskäkin melkein seinään. Muistan ihmetelleeni, kun niiden kodeiiniannos taisi olla jotain kahdeksasosan luokkaa Panacodista (niihin aikoihin taisi saada 4 tai 8mg tabuja). Myöhemmin lääkäri Suomessa kirjoitti senaikaiselle tyttöystävälle Panacodia ikäviin (muttei nyt ihan debilitoiviin) menkkakipuihin. En yhtään väheksy niitä kipuja, mutta ei helkkari, 30mg on aika tuju annos aloittaa itseäni puolta kevyemmälle neitokaiselle. Jälkikäteen ajateltuna ne napit itsessään saattoivat olla jopa debilitoivampia kuin itse kivut. Mutta hyvä, että sentään kivut lähti. Olisivat kyllä saattaneet lähteä vähemmälläkin.

   Lainaa

  40. Vuoteenoma maksamakkara 29.7.2022 0:35
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Hupakko hauki: Asiaa ei Suomessa yhtään auta, että kodeiinia määrätään lähinnä juuri Panacodina, jonka annos on melko reipas opioidinaiiville ihmiselle. Monelle murto-osankin annos riittäisi kivunlievitykseen tai relaksantiksi (olettaen että opioidit ylipäätään sopivat tai toimivat henkilölle - siinäkin on todella [...]
   Näin juuri. Minulle on ainakin on määrätty aivan mitättömiin vaivoihin Panacodia. Olen ensimmäistä kertaa lukuunottamatta kieltäytynyt kunniasta. Kyseiset napit eivät minulla toimi kipuun yhtään paremmin kuin perus Panadol tai Burana, ainostaan ihme surina alkaa käymään päässä.

   Lainaa

  41. Haihtuva tuhatjalkainen 29.7.2022 0:57
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Panacod aiheuttaa itselle aika pehmoisen olon. Ja kivutkin lähtee. Syöpäkipuihin niitä käytän lääkärin määräämänä. Itsellä onnekas tilanne siinä, että olen saanut reseptin itse parhaaksi kokemaani kivunlievitykseen. Tarvittaessa tulen saamaan vahvempiakin lääkkeitä ja jo se tieto rauhoittaa. Kodeiini metaboloituu yksilöllisesti eri ihmisillä morfiiniksi. Toisin sanoen toinen saa panacodista ei yhtään morfiinia ja toinen saakin sitten reilumman annoksen. Lääkärin näkökulmasta varmasti arveluttaa määrätä sellaista lääkettä henkilölle, jonka maksan toiminnasta ei ole kokemusta. Voi koukuttaa tosi pahastikin. Itse sain ihan ensimmäisen kerran panacod-reseptin kovaan ja pitkittyneeseen yskään, joka vaikeutti nukkumista. En silloin tajunnut että kodeiini on nimenomaan yskälääkkeenä käytetty. Ihmettelin vain miksi saan voimakasta kipulääkettä, vaikka mihinkään ei satu.

   Lainaa

  42. Peruuttamaton riikinkukko 29.7.2022 7:58
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Suomessa kivunhoito on ihan tuurissaan. Toiset ei saa tarpeeseenkaan muuta kuin käsikauppaburanaa, mulle taas määrättiin selkäkipuun opioideja, vaikka sanoin itse, että pärjään vielä Burana-Panadol-linjalla, kunhan saan levätä. Opioiden lisäksi lääkäri olisi halunnut kirjoittaa Tramadol-reseptin, kun siitä joillakin on kipukynnyksen nousemisen lisäksi apua mielialaan. Tosin sittemmin psykiatri sanoi, että sitä pitäisi syödä paljon kivunhoitoon tarkoitettua annosta enemmän, jotta mielialaan olisi mitään vaikutusta. Tämä lääkeviritysyritys tapahtui tk-lääkärin toimesta, tilanteessa, joka oli erittäinkin ohimenevä, vaikka kolme viikkoa jouduinkin olemaan saikulla. Tramadolista kieltäydyin, opiootit hain mutta en syönyt. Ärsytti tuo suoranainen vahvojen kipulääkkeiden tyrkytys, kun tiesin, että samaan aikaan ympäri maata on kipukroonikoita, jotka eivät saa apua vaikka itkien pyytävät.

   Lainaa

  43. Nuutunut kivi 29.7.2022 14:45
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Haihtuva tuhatjalkainen: Panacod aiheuttaa itselle aika pehmoisen olon. Ja kivutkin lähtee. Syöpäkipuihin niitä käytän lääkärin määräämänä. Itsellä onnekas tilanne siinä, että olen saanut reseptin itse parhaaksi kokemaani kivunlievitykseen. Tarvittaessa tulen saamaan vahvempiakin lääkkeitä ja jo se tieto rauhoittaa. Kodeiini [...]
   Ysärillä oli käsikauppatavarana Codetabs (?) yskänlääketabletteja, joissa oli kodeiinia. Salmiakinmakuisina olivat tosi hyviä ja joskus karkkinhimossa niitä söi muutenkin. Ei tullut mitään oloja niistä.

   Lainaa

  44. Oikeustajuton laama 29.7.2022 15:54
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Neiti Knatterton: Panacodista puhuttiin, se on kolmio-kipulääke.  Oikeasti lääkärit pelkäävät mielestäni jo hysteerisesti kaikkia hiukankin rentouttavia reseptilääkkeitä, jotka muka koukuttavat jokaisen sekunnissa ikuisiksi ajoiksi. Olen kuullut vain Buranan aiheuttamista tuhoista maksassa: kaveri otti vahvaa Buranaa [...]
   Joo ihan vain mielikuvitusta. Oma isä joutui syömään kolmiolääkkeitä/vahvoja lääkkeitä moottoripyöräonnettomuuden jälkeen kaksi vuotta.
   Meni kauan ennenkuin pääsi irti vieroitusoireiden "haamukivuista"

   Lainaa

  45. Mäntylahti-Piiras 29.7.2022 16:22
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Nuutunut kivi: Ysärillä oli käsikauppatavarana Codetabs (?) yskänlääketabletteja, joissa oli kodeiinia. Salmiakinmakuisina olivat tosi hyviä ja joskus karkkinhimossa niitä söi muutenkin. Ei tullut mitään oloja niistä.
   vielä jokin aika sitten sai ilman reseptiä Yliopiston Apteekin Mustanparran tippoja, mutta valmistus on kai lopetettu väärinkäytösten vuoksi, vastaava tuote näyttäisi löytyvän Yliopiston Apteekin tuotteista mutta sitä ei nähtävästi myydä asiakkaalle ilman farmaseutin suositusta.

   Lainaa

  46. Lehtevä banaani 29.7.2022 23:04
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Annanpa tässä vielä uuden näkökulman. Minulle on määrätty 3 erilaista kipulääkettä MS-taudin aiheuttamiin hermokipuihin. Yksikään niistä ei yksinään poista kipua, vaan toinen auttaa polttavaan kipuun, toinen taas viiltävään kipuun. Näiden lisäksi syön Panacodia vaikeisiin tilanteisiin, jos olen esim. joutunut istumaan liian kauan samassa asennossa. Minulle on määrätty sitä ohjeella 3x2 päivässä. Jos otan kaikki nuo 8 tablettia, voi kipu hieman hellittää mutta en saa siitä siis normaalia vastetta. Minulla ei mene myöskään "pää sekaisin" isollakaan satsilla. En ole jäänyt koukkuun vaikka olen sitä syönyt jo useamman vuoden. Voin aivan hyvin olla sitä ilmankin. Mieheni taas menee sekaisin jo puolikkaasta tabletista. Mitä haluan siis sanoa on se, että Panacod toimii eri ihmisillä eri tavoin. Samoin se auttaa toisella ihmisellä tietynlaiseen kipuun ja toisella toiseen. Ei ole olemassa mitään yleistä koukkuunjäämis- tai huumausongelmaa joka pätisi jokaiseen lääkkeen käyttäjään geneerisesti.

   Lainaa

  47. Pimeä gorilla 1.8.2022 13:36
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Neiti Knatterton: Panacodista puhuttiin, se on kolmio-kipulääke.  Oikeasti lääkärit pelkäävät mielestäni jo hysteerisesti kaikkia hiukankin rentouttavia reseptilääkkeitä, jotka muka koukuttavat jokaisen sekunnissa ikuisiksi ajoiksi. Olen kuullut vain Buranan aiheuttamista tuhoista maksassa: kaveri otti vahvaa Buranaa [...]
   Opioidien riippuvuutta aiheuttava vaikutus (kuten muidenkin riippuvuutta aiheuttavien aineiden) riippuu hyvin paljon käyttäjän sosiaalisesta ja psyykkisestä terveydentilasta. Jos muita siivilielämän ongelmia tai psyykkkisiä sairauksia on, on hyvin paljon suurempi riski jäädä "koukkuun". Terve ja hyvinvoiva yksilö ei jää koukkuun Panacodiin. Mutta lääkärin on hyvin vaikea reseptiä antaessa tehdä analyysi potilaan kokonaisvaltaisesta terveydentilasta ja elämäntilanteesta.

   Lainaa

  48. Haihtuva tuhatjalkainen 1.8.2022 17:20
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Pimeä gorilla: Opioidien riippuvuutta aiheuttava vaikutus (kuten muidenkin riippuvuutta aiheuttavien aineiden) riippuu hyvin paljon käyttäjän sosiaalisesta ja psyykkisestä terveydentilasta. Jos muita siivilielämän ongelmia tai psyykkkisiä sairauksia on, on hyvin paljon suurempi riski jäädä "koukkuun". Terve ja [...]
   Kyllä! Ja kun lääke vie kivun pois, eli ns.normalisoi olon, ei riippuvuutta pitäisi syntyä niin helposti, mutta siinä vaiheessa kun kivut paranee ja lääke alkaakin antaa normaalia paremman olon, alkaa syntyä riippuvuutta. 
   Tästä ei itseäni ainakaan varoitettu sanallakaan, vaan aloin itsenäisesti vähentää annostusta, kun huomasin ettei kivut olleet enää niin voimakkaat. Kyseessä ei ollu panacod, vaan oksycodone, ja kun kerroin lääkärille annoksen puolittamisen olleen vaikeaa vieroitusoireden vuoksi, SIINÄ vaiheessa aloin saada tietoa riippuvuuden kehittymisen mekanismista.

   Lainaa

  49. Tosikko kiivi 1.8.2022 18:20
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Pimeä gorilla: Opioidien riippuvuutta aiheuttava vaikutus (kuten muidenkin riippuvuutta aiheuttavien aineiden) riippuu hyvin paljon käyttäjän sosiaalisesta ja psyykkisestä terveydentilasta. Jos muita siivilielämän ongelmia tai psyykkkisiä sairauksia on, on hyvin paljon suurempi riski jäädä "koukkuun". Terve ja [...]
   Mutta hyvin helppo tehdä oletus omien fiilisten ja mielipiteiden perusteella, ja sillä sitten mennään. Lopputuloksena hoito riippuu lääkärin eikä potilaan tarpeista.

   Lainaa

  50. Urpo jääkarhu 2.8.2022 0:07
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Lauha tyyny: Niin, nsaid-lääkkeet (mm Burana) rasittavat munuaisia, parasetamoli sen sijaan on isoina annoksina maksalle vaarallinen. Että miten tämä tarina nyt sitten menikään? Luontaistuotteissa sen sijaan saattaa yksikseenkin olla maksalle haitallisia aineita suurina annoksina, niihin kun ei normaali lääkelainsäädäntö ja säätely päde.
   Mäkikuismalla on hommattu Suomessakin luontaistuotekauppojen asiakkaita maksansiirtoon.

   Lainaa

  51. Läsnä oleva pupu 2.8.2022 18:06
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Akuuttiin kipuun tarvitaan kunnon tropit. Kroonisissa kivuissa opioidi on taas jopa vasta-aiheinen. Opioidit voivat lisätä mielialaoireita ja pahentaa masennusta tai jopa aiheuttaa sitä. Tuki- ja liikuntaelimistökivuissa fysioterapiaharjoitteet auttavat. Kunhan niitä tekee säännöllisesti. Jos ne sattuvat, ne ovat todennäköisesti sopimattomat tai sitten niitä tekee väärin. Kroonisen kivun hoidossa lääkkeettömien keinojen käyttö on keskeistä. Jotta ne toimivat, on oltava motivoitunut. Ja sitten hoitotahon olisi osattava kohdata kroonisten kipujen kourissa kärvistellyt ihminen kunnioittavasti. On vaikea yrittää auttaa ihmistä rajallisilla keinoilla, jos ihminen jo kättelyssä päättää jonkin keinon tehottomaksi. Kroonisesta kivusta on Käypä Hoito -suositus.

   Lainaa

  52. Läsnä oleva pupu 2.8.2022 18:13
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Ja kodeiini ei ole mieto opioidi. Maksa muuttaa kodeiinin morfiiniksi. Panacodin 30mg kodeiinia muuttuu noin 3mg:ksi morfiinia. Morfiini tuskin on kenenkään mielestä mieto opioidi, vaikka annos olisi pieni. Miksi ei käytetä morfiinia? Koska sen imeytyminen muuttuu voimakkaasti ensimmäisten 7-10 päivän aikana. Imeytyminen tehostuu lähes kaksinkertaiseksi. Ja sitten on vielä yksilölliset vaihtelut. Morfiini ei tablettimuotoisena näistä syistä käy lyhytaikaiseen kivunhoitoon tai tarvittavana käytettäväksi. Eikä sitä taideta Suomessa käyttää enää ollenkaan, koska uudemmat opioidit ovat toimintavarmempia ja turvallisempia.

   Lainaa

  53. Retro viikuna 4.8.2022 11:35
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Codit turhimpia lääkkeitä, toimivat vain jos on löysä vatsa. Et nimittäin käy vessassa viikkoon.

   Lainaa

  54. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Kohotettu vadelma: Itselläni Panacodin vaikutus on nolla. Tuttava saa taas panacodista pienen tripin ja riippuvuus on kova lääkkeeseen.
   Tämä johtuu kodeiinin metaboliaan liittyvistä yksilöllisistä eroista. Kodeiini itse ei vaikuta millään tavalla, vaan se muuttuu elimistössä morfiiniksi jonka kautta sen opioidivaikutukset syntyvät. Osalla ihmisistä kodeiinimetabolia on hidas tai olematon, heille panacod on pelkkää parasetamolia, kun taas toisilla se on nopeaa ja heille kodeiini on melkein puhdasta morfiinia
   Tämän takia panacod on erittäin ongelmallinen lääke. Sen tehoa on mahdoton arvioida etukäteen koska sen todellinen vaikuttava annos on eri joka potilaalla. Annos joka yhdelle on riittämätön voi olla toiselle aivan liian suuri ja aiheuttaa pahoja sivuvaikutuksia. 
   Kun suhteutetaan kodeiinin hyödyt sen ongelmiin määrätään panacodia Suomessa aivan liian paljon. Parempi olisi, että kipua hoidettaisiin mahdollisuuksien ilman opiaatteihin turvautumista, ja silloin kun niitä ehdottomasti tarvitaan käytettäisiin muita opiaattilääkkeitä joiden vaikutus on paremmin etukäteen arvioitavissa

   Lainaa

  55. Fluorattu neuvonantaja 31.8.2022 8:41
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Neiti Knatterton: Panacodista puhuttiin, se on kolmio-kipulääke.  Oikeasti lääkärit pelkäävät mielestäni jo hysteerisesti kaikkia hiukankin rentouttavia reseptilääkkeitä, jotka muka koukuttavat jokaisen sekunnissa ikuisiksi ajoiksi. Olen kuullut vain Buranan aiheuttamista tuhoista maksassa: kaveri otti vahvaa Buranaa [...]
   Nuo luontaislääkkeet kannattaa jättää syömättä, yhdellä tutulla oli jostain luontaislisäravinteesta mennä sekä maksa että munuaiset. Onneksi oli ikätarkastus töissä ja veriarvot paljasti.

   Lainaa

  56. Luova pähkinä 2.9.2022 17:32
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Fluorattu neuvonantaja: Nuo luontaislääkkeet kannattaa jättää syömättä, yhdellä tutulla oli jostain luontaislisäravinteesta mennä sekä maksa että munuaiset. Onneksi oli ikätarkastus töissä ja veriarvot paljasti.
   Ihan varmasti. Me kaikki uskomme tuon.

   Lainaa

  57. Poissaoleva kissa 30.1.2023 17:36
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Pimeä gorilla: Opioidien riippuvuutta aiheuttava vaikutus (kuten muidenkin riippuvuutta aiheuttavien aineiden) riippuu hyvin paljon käyttäjän sosiaalisesta ja psyykkisestä terveydentilasta. Jos muita siivilielämän ongelmia tai psyykkkisiä sairauksia on, on hyvin paljon suurempi riski jäädä "koukkuun". [...]
   Mitä ihmettä sä selität? Täällä oli ihan älykästä kommentointia ihmisten välisestä erilaisesta metaboliasta ja tässä sit tämä keittiöpsykologi nyt kertoo ihan omia selityksiään. Meinaatko että geenit muuttuvat välillä?  Mikä ihme muuten on sosiaalinen terveydentila? Ihan uusi juttu.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hinta, kirppari, kirppis, kirpputori, kolmiolääkkeet, kuva, lääkkeet, messenger, panacod, ruohonleikkuri, sohva, sänky, viesti, yksityisviesti, yv