Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 56

Haaskausta vai hyötykäyttöä? Tämä mansikkatee järkyttää sentinvenyttäjiä.
Suurenna näkymä
Mitä tänään syötäisiin? Osa 56

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Vuoteenoma maksamakkara 28.7.2022 0:58
   Tulos: -297 (391 ääntä)
   On siinä kyllä nyhrääminen, jos mansikan kannat poistaa ottamalla pelkän vihreän osan pois. Varsinkin jos siivoa useamman laatikon.

   Lainaa

  2. Tulos: +103 (133 ääntä)
   Vuoteenoma maksamakkara: On siinä kyllä nyhrääminen, jos mansikan kannat poistaa ottamalla pelkän vihreän osan pois. Varsinkin jos siivoa useamman laatikon.
   Ei ollenkaan. Siihen tarkoitukseen on olemassa sellaiset mansikkapinsetit. Niitä voi käyttää myös ruotojen nyppimiseen kalasta.

   Lainaa

  3. Lentävä mustikka 28.7.2022 2:01
   Tulos: +175 (193 ääntä)
   Vuoteenoma maksamakkara: On siinä kyllä nyhrääminen, jos mansikan kannat poistaa ottamalla pelkän vihreän osan pois. Varsinkin jos siivoa useamman laatikon.
   No ei se kyllä ole, etenki jos on vaikka kannan poistaja. Sillä aika nopeasti saa kannat ja ei tuu tollasia hukkapaloja. Ja tottakai jengi ihmettelee tollasia paloja säästöryhmässä. Eri asia jos toi olis jossai leivonta tms ryhmässä ja kerrottais, että teetä tehdään tarkotuksella eikä että näin sääsäst kun teet hukkakannoista vielä teetä!

   Lainaa

  4. Tulos: +37 (115 ääntä)
   Ei se kyllä sieltä mökin kaapista ole nähnyt yhtään mitään.

   Lainaa

  5. Tulos: +148 (154 ääntä)
   Meidän äiteen keittiönkaapissa on kuivaelintarvikemuseo, jonka kokoelmien helmi on espanjalainen pussikeitto ”Crema de patatas y verduras”. Ostettiin se lomamatkalla Lanzarotella joulukuussa 1989. Joskus 90-luvulla tuli tarkemmin vilkaistua pussin tuoteselostetta, ja huomattiin parasta ennen -päivämäärä. Se oli FEB 1989, eli keitto oli ollut vanhaa jo ostettaessa. Se on niin vanhaa ettei kelpaa edes tuhohyönteisille.

   Lainaa

  6. Mustanpuhuva lihapiirakka 28.7.2022 6:54
   Tulos: +233 (259 ääntä)
   Irvikisu: Ei ollenkaan. Siihen tarkoitukseen on olemassa sellaiset mansikkapinsetit. Niitä voi käyttää myös ruotojen nyppimiseen kalasta.
   Joillain ihmisillä saattaa löytyä myös sellainen kätevä kombo kuin kynnet ja yli viisivuotiaan sorminäppäryys.

   Lainaa

  7. Tulos: +122 (130 ääntä)
   Vuoteenoma maksamakkara: On siinä kyllä nyhrääminen, jos mansikan kannat poistaa ottamalla pelkän vihreän osan pois. Varsinkin jos siivoa useamman laatikon.
   No siihen menee nyt ihan sama aika, kun tuo, että leikkaa veitsellä puoli mansikkaa pois. Nyppää vain sillä veitsen kärjellä sen vihreän osan pois.

   Lainaa

  8. Valtionhoitaja alokas 28.7.2022 7:41
   Tulos: +101 (107 ääntä)
   Kuorimaveitsen pää on kätevä. Sillä napsii nopeasti useammankin laatikon putkeen.

   Lainaa

  9. Tulos: +122 (134 ääntä)
   Jep, ymmärrän sentinvenyttäjien huolen. Ei siinä, jos haluaa tehdä teetä mansikan tuosta osasta. Mutta jos implikaatio on se että normaalitilanteessa, kun teetä ei tehtäisi, nuo menisivät roskiin... Ja tämä taas on vain henkilökohtainen näkemys, mutta itse käyttäisin tuoreen mansikan mieluummin eri tavalla kuin murskaisin teeksi. Eli usein en perkaisi puolihuolimattomasti sillä perustelulla, että lopuista saa sitten teetä.

   Lainaa

  10. Viisas ananas 28.7.2022 8:20
   Tulos: +48 (82 ääntä)
   Mulla on laiskat tyttäret, mutta heiltä opin vastikään, että ihan hyvin voipi syödä kantoineen mansikat. Sitä tuskin huomaa.

   Lainaa

  11. Tulos: +84 (90 ääntä)
   Vuoteenoma maksamakkara: On siinä kyllä nyhrääminen, jos mansikan kannat poistaa ottamalla pelkän vihreän osan pois. Varsinkin jos siivoa useamman laatikon.
   Selviää vähemmpien laatikoiden ostamisella kun ei silpaise osaa mansikasta kannan mukana.
   Ei siinä niin kauaa mene tehdä homma kunnolla.

   Lainaa

  12. Kilokalori 28.7.2022 9:18
   Tulos: +77 (99 ääntä)
   Anun kuvaus kyllä vastaa suurinta osaa maatilamyymälöistä. Aukioloaikoja ei ole, ja jos joku asiakas pihaan eksyy, ei siitä enää kehtaa lähteä ostamatta menemään. Kun mamma ensin etsii vaatteet päälle ja lähtee asiakseen sinua kylmäkellariin viemään ja näyttämään ne kolme jäljelle jäänyttä omenahillopurkkia. 15e/purkki on halpa hinta siitä että pääsee jatkamaan matkaa joutumatta syömään perunavelliä, joka oli just valmiina ja kyllä pöytään mahtuu!

   Lainaa

  13. Tulos: +36 (44 ääntä)
   Viisas ananas: Mulla on laiskat tyttäret, mutta heiltä opin vastikään, että ihan hyvin voipi syödä kantoineen mansikat. Sitä tuskin huomaa.
   Minäkin syön kantoineen mansikat (kannat eivät tosiaan maistu miltään ja samalla säästyy mehuisilta sormilta), mutta en esim. pakastimeen tai kakkuun meneviin marjoihin jättäisi kantaa.

   Lainaa

  14. Jämpti varis 28.7.2022 9:38
   Tulos: +49 (65 ääntä)
   Vuoteenoma maksamakkara: On siinä kyllä nyhrääminen, jos mansikan kannat poistaa ottamalla pelkän vihreän osan pois. Varsinkin jos siivoa useamman laatikon.
   Koska on todella taloudellista ostaa useampi laatikko mansikoita joista käyttää vain puolet ja heittää loput roskiin, tai tekee kerralla 20l teetä?

   Lainaa

  15. Koherentti ankka 28.7.2022 10:09
   Tulos: +27 (61 ääntä)
   Viisivuotiaan motoriikka riittää aivan erinomaisesti siihen, että pyöräyttää ihan tavallisella ruokaveitsellä, siis sen kärjellä, mansikan kannan irti. Ei tartte leikellä yhtään mitään, vaikka ois 5-6 laatikkoakin kerralla siivottavana. Ai että oon onnellinen siitä, että meidät opastettiin jo alle kouluikäisenä ikätason mukaan osallistumaan kotitöihin. Säilöntään, ruuanlaittoon ja siivoamiseen muiden muassa. Kun katsoo miten jotkut kodinhoidon ammattilaisetkin (kotipalvelun työntekijät) kotihommia tekee, ei voi kuin päätä pyöritellä. Edes tiskikonetta ei osata täyttää tehokkaasti, lattianpesuun käytetään puoli pulloa pesuainetta ja peili pyyhitään märällä rätillä niin, että se on sameampi pesun jälkeen kuin ennen sitä. Luultavasti just nää samat tyypit leikkaa puoli mansikkaa irti kannan mukana. Ku ei oo kukaan opettanut.

   Lainaa

  16. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Teelusikan varsipää on kätevin mansikanperkaukseen! Kuorimaveitsen kärki toimii kanssa.

   Lainaa

  17. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Vuoteenoma maksamakkara: On siinä kyllä nyhrääminen, jos mansikan kannat poistaa ottamalla pelkän vihreän osan pois. Varsinkin jos siivoa useamman laatikon.
   Ohkasen pikkulusikan kans siivoo monta laatikkoa yheltä seisomalta, eikä lähe ku kanta pois.

   Lainaa

  18. Valittu mestari 28.7.2022 10:30
   Tulos: -33 (69 ääntä)
   Kyllä iso määrä mansikoita on helpoin ja nopein siivota pakkaseen veitsellä kannan leikaten. Ja kannoista saa ihanaa teetä. Millään pinseteillä ala ruokaa nyppimään.

   Lainaa

  19. Horjahtava sika 28.7.2022 11:03
   Tulos: +18 (34 ääntä)
   Jouko: Meidän äiteen keittiönkaapissa on kuivaelintarvikemuseo, jonka kokoelmien helmi on espanjalainen pussikeitto ”Crema de patatas y verduras”. Ostettiin se lomamatkalla Lanzarotella joulukuussa 1989. Joskus 90-luvulla tuli tarkemmin vilkaistua pussin tuoteselostetta, ja huomattiin parasta ennen [...]

   Itse asiassa suomi on tuossa aika edelläkävijä että tuotteisiin oikeasti merkitään se "parasta ennen" päiväys tai "viimeinen käyttöpäivä", kun useissa euroopan maissa, mukaan lukien Espanja, merkitään ainoastaan valmistusajankohta ja annetaan sen kuluttajan itse päättää onko jokin tuote vielä käyttökelpoinen vaikkapa viiden vuoden kuluttua.  Toki jos se sama keitto on siellä edelleen, niin nyt voi jo sanoa että se on vanhaa!

   Lainaa

  20. Uskalias noita 28.7.2022 11:34
   Tulos: +28 (38 ääntä)
   Horjahtava sika: Itse asiassa suomi on tuossa aika edelläkävijä että tuotteisiin oikeasti merkitään se "parasta ennen" päiväys tai "viimeinen käyttöpäivä", kun useissa euroopan maissa, mukaan lukien Espanja, merkitään ainoastaan valmistusajankohta ja annetaan sen kuluttajan itse päättää onko jokin tuote vielä [...]
   No nyt tulee puppua.
   Terveisin: Asun ESPANJASSA

   Lainaa

  21. Kimakka paprika 28.7.2022 11:37
   Tulos: -13 (49 ääntä)
   Mitä ne sentinvenyttäjät siellä oikein kauhistelee, kerta mansikat meni hyötykäyttöön kantojaan myöten. Ihme, kun joku ei vaatinu koivun lehtiä käytettäväksi ensin saunavastassa (tai vihdassa) ennen teeksi uuttamista...

   Lainaa

  22. Tulos: +17 (41 ääntä)
   Tuskimpa tuo purkki on koskaan käynyt New Yorkissa tai että siinä olisi mitään ihmeellistä että elämää ja asioita oli olemassa jopa ennen kuin tornit tuhoutui.

   Lainaa

  23. Itseasiassa 28.7.2022 12:24
   Tulos: -24 (54 ääntä)
   Mun mielestä noi "puolta mansikkaa" kauhistelijat ovat oikeasti niitä ihmisiä, jotka järkyttyvät kun joku tekee jotain vähänkään tavallisuudesta poikkeavaa. Mun äiti on samanlainen ihminen, tuskin on vielä toipunut kuusenkerkkäjärkytyksestä, jonka sai ehkä 8 vuotta sitten. Ensi vuonna voisin ihan hyvin tehdä itse tuota teetä, kunhan löydän taas jostain luomumansikoita.

   Lainaa

  24. Tulos: +34 (46 ääntä)
   Valittu mestari: Kyllä iso määrä mansikoita on helpoin ja nopein siivota pakkaseen veitsellä kannan leikaten. Ja kannoista saa ihanaa teetä. Millään pinseteillä ala ruokaa nyppimään.
   Tasan varmasti on hitaampaa veitsellä niitä leikata, kun sopivalla välineellätai edes kynnellä kanta irrottaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -23 (31 ääntä)
   Kaikkein paras ratkaisu on, kun ei osta mansikoita eikä pakasta 🤔. Nimim. mansikka on pahaa

   Lainaa

  26. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Lentävä mustikka: No ei se kyllä ole, etenki jos on vaikka kannan poistaja. Sillä aika nopeasti saa kannat ja ei tuu tollasia hukkapaloja. Ja tottakai jengi ihmettelee tollasia paloja säästöryhmässä. Eri asia jos toi olis jossai leivonta tms ryhmässä ja kerrottais, että teetä tehdään tarkotuksella eikä että näin sääsäst kun teet hukkakannoista vielä teetä!
   Mä käytän pikkulusikan kärkeä ja sillä lähtee kätevästi.

   Lainaa

  27. Harmaa kivi 28.7.2022 13:23
   Tulos: +23 (41 ääntä)
   Itseasiassa: Mun mielestä noi "puolta mansikkaa" kauhistelijat ovat oikeasti niitä ihmisiä, jotka järkyttyvät kun joku tekee jotain vähänkään tavallisuudesta poikkeavaa. Mun äiti on samanlainen ihminen, tuskin on vielä toipunut kuusenkerkkäjärkytyksestä, jonka sai ehkä 8 vuotta sitten. Ensi vuonna voisin ihan [...]
     No onhan se hiukan epätoivottua tavallisuudesta poikkeavaa käyttää mansikoita noin, jos on penninvenytysryhmässä. Vähän kuin menisin huutelemaan sinne preppausryhmään, että nämä valmispinaattiletut ovat tosi käteviä, säilyvät jopa neljä päivää. Voi olla ja hyvä se, mutta kuuluuko se teemaan? (Voisiko joku kertoa, miksi mansikoita pitää perata laatikkotolkulla? Siis paitsi jos on oma mansikkamaa? Ne lavat kaupassa ovat julman kalliita, mansikoita saa talvella valmiina pakasteina jos välttämättä tarvitsee, enkä oikein keksi tilannetta, missä pakastettuja mansikoita välttämättä tarvittaisiin koko talven läpi säännöllisesti, ja jos tarvittaisiinkin, niin eikö pakastimeen pitäisi mahtua muutakin?)

   Lainaa

  28. Maankuulu sammakko 28.7.2022 13:31
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Horjahtava sika: Itse asiassa suomi on tuossa aika edelläkävijä että tuotteisiin oikeasti merkitään se "parasta ennen" päiväys tai "viimeinen käyttöpäivä", kun useissa euroopan maissa, mukaan lukien Espanja, merkitään ainoastaan valmistusajankohta ja annetaan sen kuluttajan itse päättää onko jokin tuote vielä [...]
   Mistä ihmeestä keksit tuon, että "useissa euroopan maissa, mukaan lukien Espanja, merkitään ainoastaan valmistusajankohta". Ei mitään perää tällä. Eikä Suomi ole tässä asiassa mikään edelläkävijä, WTF.

   Lainaa

  29. Ruutukartta 28.7.2022 13:34
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Sellainen muinaisjäänne kuin hopeinen kahvilusikka on näppärä mansikoita siivotessa, niissä on yleensä terävät kärjet. Tämän niksin opin mummoltani noin 30v sitten (olin alle kouluikäinen silloin).

   Lainaa

  30. Tulos: +12 (38 ääntä)
   Mansikoita haluava, maaseudulle eksynyt ajelija taitaa olla kehäkolmosen sisäpuolelta koska luulee kaiken hoituvan digitaalisesti. Maaseudulla naapurit puhuu toisilleen, lapset myyvät itse pomimia marjoja kerätäkseen taskurahaa ja rahana toimii vanha kunnon käteinen. Maaseudulla myös asutukset ovat siellä täällä, ei kaikkea tarvitse änkeä kävelymatkan päähän toisistaan.

   Lainaa

  31. Tulos: +13 (25 ääntä)
   Anu kertoikin olennaisen. Lisäksi kannattaa välttää kirpputorit, joissa kyltti osoittaa myös jonnekin hiekkatien päässä olevaan maalaistaloon. Kerran sellaisessa käyneenä häiritsi holtittomasti ylihinnoitellun, autotallin lattioille kasatun romun lisäksi myös talon emäntä, joka käveli 30 senttiä niskani takana samoja askelia kanssani ja kyseli kaikki henkilökohtaiset asiani sukulaissuhteista lähtien sekä kertoi omansa. En ole toiste poikennut.

   Lainaa

  32. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 28.7.2022 13:58
   Tulos: +34 (46 ääntä)
   Siis yllätyin että ihmiset perkaavat mansikat leikkaamalla puolet pois. Sehän on hitaampaa ja jos yrittää olla nopeampi niin viiltohaavanriski kasvaa. Luulin että mansikkaa oli jätetty kuvassa noin paljon ihan vain sen takia että siitä saa lisämakua teehen. Siinä vasta sentinvenyttäjä että ostaa kalliita mansikoita ja leikkaa niistä puolet pois. Jokainen tekee kuten parhaaksi näkee toki mutta itse en osallistuisi tuollaiseen ryhmään ja kehuskelisi esim. sillä että jätin auton pihalle käymään että saan sulatettua halvalla pakasteet konetilassa.

   Lainaa

  33. Viehättävä kavioeläin 28.7.2022 14:07
   Tulos: -4 (26 ääntä)
   Merppa: Anu kertoikin olennaisen. Lisäksi kannattaa välttää kirpputorit, joissa kyltti osoittaa myös jonnekin hiekkatien päässä olevaan maalaistaloon. Kerran sellaisessa käyneenä häiritsi holtittomasti ylihinnoitellun, autotallin lattioille kasatun romun lisäksi myös talon emäntä, joka käveli 30 senttiä [...]
   Joo, kannattaa välttää kaikki tuollaiset kirpputorit, koska sä olet kerran käynyt yhdessä, joka ei miellyttänyt sinua.

   Lainaa

  34. Kirpeä Ahven 28.7.2022 14:33
   Tulos: -9 (25 ääntä)
   Muhveli: Jep, ymmärrän sentinvenyttäjien huolen. Ei siinä, jos haluaa tehdä teetä mansikan tuosta osasta. Mutta jos implikaatio on se että normaalitilanteessa, kun teetä ei tehtäisi, nuo menisivät roskiin... Ja tämä taas on vain henkilökohtainen näkemys, mutta itse käyttäisin tuoreen mansikan mieluummin eri [...]
   No parempaa teetä varmaan tulee kun siinä on enemmän mansikkaa mukana. En tosiaan ymmärrä tuota ihmettelyä. Ihan eri asia jos olisi vain siivonnut kannat roskiin.

   Lainaa

  35. Väkivallaton sirkka 28.7.2022 15:57
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Viisas ananas: Mulla on laiskat tyttäret, mutta heiltä opin vastikään, että ihan hyvin voipi syödä kantoineen mansikat. Sitä tuskin huomaa.
   Ja perunat multineen.

   Lainaa

  36. Vararenkaaton sarvikuono 28.7.2022 16:24
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Viisas ananas: Mulla on laiskat tyttäret, mutta heiltä opin vastikään, että ihan hyvin voipi syödä kantoineen mansikat. Sitä tuskin huomaa.
   Miksi tämä ei ole tullut edes mieleeni? Ehdottomasti kokeilen, kun seuraavan kerran syön tuoreita mansikoita.
   Tänä kesänä näin ensimmäisen kerran, kun kaverini perkasi mansikat leikkaamalla puolet siitä pois. Loput meni roskikseen. Tuli suorastaan huono olo katsoessa sellaista tuhlaamista. Itse nypin vain sen vihreän kannan kynsillä pois ja nekin syötän kanoilleni. Ja olen perannut montakin laatikkoa mansikoita kerralla nyppien vain sen kannan pois ilman mitään ongelmia. Tosin nykyisin ostan yhden laatikon kerralla ja syömme siitä niin paljon kuin huvittaa tuoreena. Sitten jos jotain on illalla vielä jäljellä, puhdistan ne ja laitan pakastimeen. Parhaitahan ne on tuoreina. 

   Lainaa

  37. Tosikko kiivi 28.7.2022 16:46
   Tulos: -2 (24 ääntä)
   Puoli mansikkaa? Siis jos olisin tuon kuvan ilman tekstejä nähnyt olisin luullut siinä olevan kasa kokonaisia mansikoita.

   Lainaa

  38. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Mansikankannoista saa myös mehua. Eikä tosiaan tarvitse olla tollasia mansikanpuolikkaita mukana. Tein just ekaa kertaa tänä vuonna, pelkästään mansikan vihreistä kannoista. Mehu oli punaista ja hyvää, vaikka mansikanpaloja ei ollut mukana. Samoista kannoista voi tehdä teetä. Kyllä muakin hämmensi kun ensin. tällaista hävikkiruokaa innostutaan tekemään ja sitten siihen käytetään isoja paloja sitä marjaa, jolloin se ei kyllä ainakaan ole hävikkiruoka. Ja jotenkin säälittää siellä pakkasessa ne puolikkaat mansikankärjet…

   Lainaa

  39. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Mummolassa pyydettiin kerran ihan tässä lähivuosina makeutusainetta kahviin. Katoin että onpas jotenki retron näkönen purkki. Vilkasin varmuudeksi päiväystä, oli menny vanhaksi vuonna 1976.

   Lainaa

  40. Eväätön gerbiili 29.7.2022 1:33
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Litton: Mummolassa pyydettiin kerran ihan tässä lähivuosina makeutusainetta kahviin. Katoin että onpas jotenki retron näkönen purkki. Vilkasin varmuudeksi päiväystä, oli menny vanhaksi vuonna 1976.
   Täytettävät Hermesetas purkit olivat ennen kestäviä.

   Lainaa

  41. Peruuttamaton riikinkukko 29.7.2022 8:09
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Harmaa kivi:   No onhan se hiukan epätoivottua tavallisuudesta poikkeavaa käyttää mansikoita noin, jos on penninvenytysryhmässä. Vähän kuin menisin huutelemaan sinne preppausryhmään, että nämä valmispinaattiletut ovat tosi käteviä, säilyvät jopa neljä päivää. Voi olla ja hyvä se, mutta kuuluuko se teemaan? [...]
   Jotkut meistä syö marjoja päivittäin! Joten pakastimeen menee kesällä vähintään kolmekymmentä kiloa erilaisia marjoja. Ei ole ainakaan mun tuttavapiirissä millään tavalla outoa. Kaupan pakastealtaasta jos niitä pitäisi alkaa hommaamaan, niin kyllä tulisi marjoille hintaa.

   Lainaa

  42. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Anuhan voi kasvatella omat mansikkansa tai ostella ne kaupungista. Maalle ei tarvita tollasia nillittäjiä pilaamaan päivää.

   Lainaa

  43. Ujosteleva raataja 29.7.2022 13:57
   Tulos: -11 (13 ääntä)
   Mä oon poistanut mansikankannat pillillä. Vastapuolelta mansikasta läpi niin kanta lähtee helposti, toki siinäkin lähtee mansikkaa mukana.

   Lainaa

  44. Loitto perhonen 29.7.2022 16:52
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Heh, hetken luulin jo Anun olevan tosissaan, ja mietin mahtoko matkustaa aikaikkunasta joku minimissään 30 vuotta taaksepäin menneisyyteen... :D

   Lainaa

  45. Tervetullut undulaatti 30.7.2022 1:07
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Uskalias noita: No nyt tulee puppua. Terveisin: Asun ESPANJASSA
   Ai ESPANJASSA!

   Lainaa

  46. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Harmaa kivi:   No onhan se hiukan epätoivottua tavallisuudesta poikkeavaa käyttää mansikoita noin, jos on penninvenytysryhmässä. Vähän kuin menisin huutelemaan sinne preppausryhmään, että nämä valmispinaattiletut ovat tosi käteviä, säilyvät jopa neljä päivää. Voi olla ja hyvä se, mutta kuuluuko se teemaan? [...]
   Siis mitä helvettiä? Jos lavat kaupassa/torilla ovat kalliita, niin onhan se pienessä erissä myytävien pakastemarjojen kilohinta paljon kalliimpi! Nimenomaan halvemmalla saa, jos pakastaa itse. Lisäksi tämä vähentää turhaa muoviin pakkaamista. Kotona sitä käyttää samoja rasioita vuodesta toiseen.
   Suurin syy itselläni marjojen pakastamiseen on kuitenkin se, että sitten niitä on. Jos ei ole, ei niitä tule talvella osteltua. Kuitenkin marjat ovat terveellisiä ja hyviä, ja periaatteessa kannattaisin niiden suosimista mahdollisimman paljon, kun ovat lähiruokaa. Pakastimeen ne mahtuvat, kun on arkkupakastin. Meillä on tällä hetkellä pakastimessa 30 litraa mansikoita (survottuna, vie vähemmän tilaa), 30 litraa mustikoita, jonkin verran lakkaaja raparperia, jonkin verran sieniä. Pakastin ei ole edes puolillaan, vaikka se on arkkupakastimeksi pieni. Jos vain saan kerättyä, niin ainakin 30 litraa puolukkaa voisin laittaa, ja ehkä 10 litraa omenasosetta, jos joltain jää omenaa. Kahden hengen talous, ja voin vakuuttaa, että kaikki menee.

   Lainaa

  47. Keskisuuri pupu 31.7.2022 8:29
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Harmaa kivi:   No onhan se hiukan epätoivottua tavallisuudesta poikkeavaa käyttää mansikoita noin, jos on penninvenytysryhmässä. Vähän kuin menisin huutelemaan sinne preppausryhmään, että nämä valmispinaattiletut ovat tosi käteviä, säilyvät jopa neljä päivää. Voi olla ja hyvä se, mutta kuuluuko se teemaan? [...]
   Pari vastausta oot näämmä jo saanut mut kannan korteni kekoon kuitenkin. 
   Mä olen silleen peruslaiska ihminen et en ole jaksanut mansikoita itse pakastaa. Sen sijaan oon aina ihan pöhkön riemuissani, kun porukoilta käymästä lähtiessä äiti on tuupannut kassiin pakasteesta mansikoita ja mustikoita, joita se pakastaa joka kesä. 
   Kuten täällä jo monet sanoneet, on itse pakastaminen huomattavasti halvempaa, koska kaupan pakastemarjat maksaa mansikoita – etenkin kotimaiset. Ja eihän ne ulkomaiset maistu juur miltään. Mut on se vaan myös niin, että itse pakastetut on julmetusti paremman makuisia, kuin kaupan pakastetut. En tiedä mistä johtuu, mut on se näin. Ja mikä olisi fiksumpaa ja ekologisempaa kuin syödä läpi vuoden kotomaisten pöpeliköiden antimia, sen sijaan että mussuttaa talvet merten takaa tuotuja, ties millä myrkyillä kyllästettyjä ja kaiken maailman verirahoilla tuotettuja hedelmiä?
   Ei sillä, ostan niitä ulkomaisia hedelmiäkin, mutta eihän ne ny suomalaista mansikkaa voita. 

   Lainaa

  48. Käheä kivi 31.7.2022 16:11
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Ostasin tuolta mansikoita

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Kimakka paprika: Mitä ne sentinvenyttäjät siellä oikein kauhistelee, kerta mansikat meni hyötykäyttöön kantojaan myöten. Ihme, kun joku ei vaatinu koivun lehtiä käytettäväksi ensin saunavastassa (tai vihdassa) ennen teeksi uuttamista...
   Tavallaan joo. JOS sentinvenyttäjä nyt jostain syystä aina perkaa mansikat noin, ni parempi teessä ku roskiksessa. Onks se sit säästöä on eri juttu.

   Lainaa

  50. jukkapalmu 1.8.2022 11:45
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Siinähän nyhräätten. Mansikat voi syödä sen kannan kanssa. Ei se miltään maistu.

   Lainaa

  51. Sipulinhajuinen ylioppilas 1.8.2022 12:01
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   jukkapalmu: Siinähän nyhräätten. Mansikat voi syödä sen kannan kanssa. Ei se miltään maistu.
   Mutta pilaa suutuntuman.

   Lainaa

  52. rottanpää 1.8.2022 13:36
   Tulos: -12 (12 ääntä)
   Mä en kyllä ymmärrä tätä mansikkajuttua yhtään. Siis sitä, et mitä väliä sillä on, jos kannan mukana leikkaa osan mansikkaakin pois. (Varsinkin, jos kyseessä on jonkun toisen mansikat.) Mansikkaa ei käsittääkseni yleensä syödä mahan täytteeksi vaan herkkuna tai esim. kakun päällä, eikä päädyn puuttuminen vaikuta oikeasti kumpaankaan. Kokonaisen mansikan syöminen ei tuota yhtään sen parempaa nautintoa kuin päädyttömänkään, joten miksi sillä on merkitystä? (En nyt siis puhu sellaisista, joista on oikeesti liki puolet keikattu, mut eihän niin kai kukaan oikeasti leikkaakaan.) Ruuan tuhlaamattuus on tietenkin tärkeää, mutta ei näin pienellä asialla ole senkään kannalta merkitystä, kun kyseessä on tosiaan vain silloin tällöin syötävä herkku. Ruuan tuhlaaminen merkitsee päivittäisessä/viikottaisessa arjessa, kun ostetaan ruokaa mahan täytteeksi. Eri asia sitten, jos hetkuttelee viikottain. Ja jos kannoista tekisi vielä teetä, niin tuollainen leikkaaminen ja teen tekeminen on musta paljon fiksumpi vaihtoehto kuin kantojen huolellinen poisto ja teen tekemättä jättäminen. Silloin saa ihan saman mansikkanautinnon ja teetä, mutta huolellusella perkamisella pelkän mansikkanautinnon.

   Lainaa

  53. Harmaa kivi 1.8.2022 22:53
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Keskisuuri pupu: Pari vastausta oot näämmä jo saanut mut kannan korteni kekoon kuitenkin.  Mä olen silleen peruslaiska ihminen et en ole jaksanut mansikoita itse pakastaa. Sen sijaan oon aina ihan pöhkön riemuissani, kun porukoilta käymästä lähtiessä äiti on tuupannut kassiin pakasteesta mansikoita ja mustikoita, [...]
     Kiitos ystävällisistä vastauksista. :) Ehkä jos olisi se arkkupakastin...

   Lainaa

  54. Camo-Rambo 2.8.2022 5:24
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Viisas ananas: Mulla on laiskat tyttäret, mutta heiltä opin vastikään, että ihan hyvin voipi syödä kantoineen mansikat. Sitä tuskin huomaa.
   Miten niitä tyttäriäsi pääsee deittailemaan?

   Lainaa

  55. Herrasmies 2.8.2022 11:02
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Juuri noin tehdään mainio mansikkatee. Itse jätän vähän vähemmän hedelmälihaa kantoihin. mutta tapa on yhtä nopea kuin nyppiminen. Samoin esim mansikkakakkuihin sopii paremmin leikatulla kannalla. Jos ei mansikkateestä välitä niin sitten ei toki toimi säästövinkkinä.

   Lainaa

  56. Kirpeä Ahven 3.8.2022 15:19
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Herrasmies: Juuri noin tehdään mainio mansikkatee. Itse jätän vähän vähemmän hedelmälihaa kantoihin. mutta tapa on yhtä nopea kuin nyppiminen. Samoin esim mansikkakakkuihin sopii paremmin leikatulla kannalla. Jos ei mansikkateestä välitä niin sitten ei toki toimi säästövinkkinä.
   Miinuksista päätellen aika harva tosiaan mansikkateestä täällä välittää :D Miksi se, että joku haluaa mansikkansa uuttaa teeheen, sitten aiheuttaa niin paljon paheksuntaa, niin en ymmärrä?

   Lainaa

  57. Oliivinvihreä manaatti 5.8.2022 1:48
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Miinuksista päätellen aika harva tosiaan mansikkateestä täällä välittää :D Miksi se, että joku haluaa mansikkansa uuttaa teeheen, sitten aiheuttaa niin paljon paheksuntaa, niin en ymmärrä?
   Miinuksethan ei tosiaankaan ole kannanotto mansikkateehen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 90-luku, leivinjauhe, mansikan kannat, mansikat, mansikkatee, parasta ennen, päiväys, resepti, säästäminen, säästää

 • Uusimmat

 • Kategoriat