Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ylläpidolla on asiaa, osa 19

Raahen suosituin ylläpitäjä valistaa yleisöään verkon vaaroista.
Suurenna näkymä
Ylläpidolla on asiaa, osa 19
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +536 (568 ääntä)
   Mikähän siinäkin on, että kun ihmisestä tulee jonkun mitättömän facebook-ryhmän ylläpitäjä niin heti nousee kusi hattuun.

   Lainaa

  2. Tulos: +197 (249 ääntä)
   Raahen puskan YP, auta armias tuota järjen juoksua. Millä perusteella nämä YP:t valitaan? Kyllähän se linkin olisi voinut jättää pois.

   Lainaa

  3. Tulos: +314 (330 ääntä)
   No toi kuva kyllä kruunas sen, että alin YP on todellakin "vanhempi ihminen somessa" :D

   Lainaa

  4. Vuoteenoma maksamakkara 28.7.2022 0:48
   Tulos: +143 (155 ääntä)
   Jos sinulla on pienikin valta niin käytä sitä!

   Lainaa

  5. Tulos: -142 (272 ääntä)
   Jos on niin tyhmä, että menee noin helppoon, eikä ymmärrä lukemaansa, saa menettääkin rahansa

   Lainaa

  6. Piiritetty persoona 28.7.2022 1:00
   Tulos: +113 (129 ääntä)
   Viimeistään tuon kuvakommenttinoston kohdalla: mitähän uitua

   Lainaa

  7. Läikikäs lihapiirakka 28.7.2022 5:37
   Tulos: +156 (160 ääntä)
   Matt3: Raahen puskan YP, auta armias tuota järjen juoksua. Millä perusteella nämä YP:t valitaan? Kyllähän se linkin olisi voinut jättää pois.
   Joka perustaa ryhmän, on automaattisesti ylläpitäjä. Muut ylläpitäjät on useimmiten hänen kavereitaan. Ei siinä ole mitään työryhmiä valitsemassa sopivia.

   Lainaa

  8. Pehmeä jänis 28.7.2022 6:10
   Tulos: +117 (129 ääntä)
   Oho, no nyt. Yp otti ja alko jakaa malware linkkejä ja ihan kuvan kanssa

   Lainaa

  9. Tulos: +194 (202 ääntä)
   Ton Varautujat-ryhmän yp:tä mä kyllä tavallaan ymmärrän, kun yrittää pitää ryhmän jotenkin alkuperäiseen aihepiiriin liittyvänä. Yleisiä jutusteluryhmiä kyllä riittää FB:ssä. Nuo ovat varmaan jonkin sortin maailmanlopun odottajia/preppaajia ja kaikki kotitarveleipureiden tuotokset eivät kyllä liity siihen mitenkään.

   Lainaa

  10. Lenko käärme 28.7.2022 7:15
   Tulos: +89 (133 ääntä)
   Taas rasismi- sanaa käytetään väärässä asiayhteydessä. Missä vaiheessa joillekin on tullut sellainen käsitys, että rasismi tarkoittaa kaikkea mahdollista syrjintää kuten tässä tapauksessa ikäsyrjintää? Englannin kielessä asia ei mene helposti sekaisin kun race = rotu, racism = rasismi eli vanhanaikaisesti ilmaistuna rotusyrjintä. Ikärasismi olisi ikärotusyrjintä mikä kuulostaa typerältä.

   Lainaa

  11. Kiharahiuksinen kaljupää 28.7.2022 8:29
   Tulos: +83 (145 ääntä)
   Viimeisen kerran: ei ole olemassa mitään ikärasismia, vaan ikäsyrjintää! Rasismi tarkoittaa rotuun tai etniseen alkuperään perustuvaa syrjintää. Eli ikärasismi tarkoittaisi ikärotusyrjintää. Wtf?

   Lainaa

  12. Tulos: -15 (39 ääntä)
   Johan oli mulkku yypee. Joku on jääny lapsena saamatta. Empatia ny ainakii.

   Lainaa

  13. Kilokalori 28.7.2022 9:01
   Tulos: -103 (153 ääntä)
   Kiharahiuksinen kaljupää: Viimeisen kerran: ei ole olemassa mitään ikärasismia, vaan ikäsyrjintää! Rasismi tarkoittaa rotuun tai etniseen alkuperään perustuvaa syrjintää. Eli ikärasismi tarkoittaisi ikärotusyrjintää. Wtf?
   Rasismilla tarkoitetaan nykykielessä yleisestikin syrjintää. Tuota mainitsemaasi eroa haluavat vain korostaa he, jotka eivät halua myöntää että syrjintää esiintyy monessa muodossa, ja haluavat vähentää sen oikean rasismin havainnointia yhteiskunnassa. Halutaan alkaa vääntää sanojen merkityssisällöstä, vaikka pitäisi puhua siitä itse rasismista tai syrjinnästä.
   Eli lähinnä rasset itse tuota keskustelua ylläpitävät.

   Lainaa

  14. Validi mansikka 28.7.2022 9:05
   Tulos: +70 (78 ääntä)
   Matt3: Raahen puskan YP, auta armias tuota järjen juoksua. Millä perusteella nämä YP:t valitaan? Kyllähän se linkin olisi voinut jättää pois.
   Veikkaan, että yp on ymmärtämättömyyttään kopioinut saamansa viestin merkki merkiltä ja on nyt hiilenä, kun ei osaa ottaa facen automaattisesti luomaa hyperlinkkiä pois.

   Lainaa

  15. Myrskyisä lehmä 28.7.2022 9:13
   Tulos: +71 (89 ääntä)
   Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia. Pätee jälkimmäiseen ylläpitäjään. Jos omaisi pienenkään määrän maalaisjärkeä tai järkeä ylipäänsä, saattaisi tulla mieleen että malvare-linkkien jakaminen (edes 'varoituksena') on aika helvetin huono idea. Tosi kiva jos puhelimella selaa ja vahingossa klikkaa linkkiä. Aika harvalla loppujenlopuksi on mitään virusturvaa puhelimessa.

   Lainaa

  16. Tulos: -32 (46 ääntä)
   Pipipää: Mikähän siinäkin on, että kun ihmisestä tulee jonkun mitättömän facebook-ryhmän ylläpitäjä niin heti nousee kusi hattuun.
   Kai sitä on muuten elämässä nurkkaan ajettu reppana. Ja toinen asia mistä idiootin tunnistaa on tuo "ÄLKÄÄ AVATKO LINKKIÄ!"  Ihan niinkun sen avaaminen aiheuttaisi jotain ongelmia :D

   Lainaa

  17. Liinaharja kissa 28.7.2022 10:54
   Tulos: -22 (64 ääntä)
   Myrskyisä lehmä: Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia. Pätee jälkimmäiseen ylläpitäjään. Jos omaisi pienenkään määrän maalaisjärkeä tai järkeä ylipäänsä, saattaisi tulla mieleen että malvare-linkkien jakaminen (edes 'varoituksena') on aika helvetin huono idea. Tosi kiva jos puhelimella selaa ja [...]

   Sitä pelkkää linkkiä klikkaamalla ei tapahdu mitään! Se että siellä kalastellaan pankkitunnuksia ei tee linkistä malwarea ja jos on niin tyhmä että postauksen luettuaan menee sitä silti klikkaamaan ja sinne tietonsa antaa ni sit saa mennäkin!

   Lainaa

  18. Tulos: -18 (56 ääntä)
   Kilokalori: Rasismilla tarkoitetaan nykykielessä yleisestikin syrjintää. Tuota mainitsemaasi eroa haluavat vain korostaa he, jotka eivät halua myöntää että syrjintää esiintyy monessa muodossa, ja haluavat vähentää sen oikean rasismin havainnointia yhteiskunnassa. Halutaan alkaa vääntää sanojen [...]
   Jotkut tosiaan väärinkäyttävät rasismi-sanaa kaikenlaisen syrjinnän yhteydessä. Ikävää siinä mielessä että aiemmin rasismi oli rotusorto. Kun termit on nykykielessä hämärrytetty, täysin erilaisista motiiveista tapahtuvat syrjinnän muodot yhdistetään yhdeksi ilmiöksi ja niiden syihin ei voida vaikuttaa. Ja toisaalta rasismi-syytöksiä esitetään myös sellaisten henkilöiden taholta jota yhteiskunta ei todellakaan sorra. Itse itsensä syrjäyttänyt kouluttamaton kolmannen sukupolven sossun rahoilla elävä matu rinnastetaan saman termin suojiin jolla toisaalla tapetaan tuhansittain ihmisiä joukkohautoihin. Ei kenenkään etu. Ei voi käyttää samaa termiä siitä että ihminen ikääntyessään ei ehdi tajuta kaikkea ja siitä että ihminen tulee hakatuksi/tapetuksi sen takia että ei kuulu samaan rotuun. Taustojen ja väkivaltaisuuden puolesta rasismi-termin käyttämisen voi ymmärtää esim somalien tai romanien keskinäisiin klaani-/heimoriitoihin jotka ovat todellista sortoa. Ikäsyrjintä tai sukupuolten välinen syrjintä on kuitenkin luonteeltaan täysin erilaista.

   Lainaa

  19. Tulos: +43 (81 ääntä)
   Temmi: Jos on niin tyhmä, että menee noin helppoon, eikä ymmärrä lukemaansa, saa menettääkin rahansa
   Jos oot niin tyhmä että menet ryöstettäväksi, hakattavaksi, kolaroitavaksi, huijattavaksi, tapettavaksi, petettäväksi, jne. Miksi vetää raja vain huijausveisteihin?
   Ihminen joka syyttää rikoksen uhria rikoksesta, on oman mittapuun mukaan vielä alempana arvoasteikossa kuin itse rikoksen tekijä. Rikoksen tekijällä on aina jokin ymmärrettävä syy tehdä rikos, vaikka se olisikin väärä, mutta sinulla ei ole mitään muuta syytä seistä cheerleaderinä kannustamassa vieressä rikoksen tekijää kuin jonkin sortin vajaatoiminta jossain niistä kolmesta jäljellä olevasta aivosolusta. 

   Lainaa

  20. Takkuinen hilleri 28.7.2022 12:01
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Matt3: Raahen puskan YP, auta armias tuota järjen juoksua. Millä perusteella nämä YP:t valitaan? Kyllähän se linkin olisi voinut jättää pois.
   Eiköhän järjestetä kunta- ja maakuntavaalien yhteyteen myös puskaradio-vaalit?

   Lainaa

  21. Nidottu puuma 28.7.2022 12:09
   Tulos: +47 (67 ääntä)
   Kilokalori: Rasismilla tarkoitetaan nykykielessä yleisestikin syrjintää. Tuota mainitsemaasi eroa haluavat vain korostaa he, jotka eivät halua myöntää että syrjintää esiintyy monessa muodossa, ja haluavat vähentää sen oikean rasismin havainnointia yhteiskunnassa. Halutaan alkaa vääntää sanojen [...]
   Ei tarkoiteta.

   Lainaa

  22. Epäreilu sammakko 28.7.2022 12:36
   Tulos: +38 (44 ääntä)
   Pipipää: Mikähän siinäkin on, että kun ihmisestä tulee jonkun mitättömän facebook-ryhmän ylläpitäjä niin heti nousee kusi hattuun.
   Monet aloittelevat esimiehet ovat samanlaisia. Kaikki pitää varmuuden vuoksi kieltää joko etukäteen tai jälkikäteen, että on hallinnantunne omaan työhön ja kaikki langat käsissä. Sitten ihmetellään, kun alaiset eivät viihdy.

   Lainaa

  23. Harmaa kivi 28.7.2022 12:43
   Tulos: +37 (55 ääntä)
   -x-x-: Ton Varautujat-ryhmän yp:tä mä kyllä tavallaan ymmärrän, kun yrittää pitää ryhmän jotenkin alkuperäiseen aihepiiriin liittyvänä. Yleisiä jutusteluryhmiä kyllä riittää FB:ssä. Nuo ovat varmaan jonkin sortin maailmanlopun odottajia/preppaajia ja kaikki kotitarveleipureiden tuotokset eivät kyllä liity siihen mitenkään.
     Nojoo, mutta miksi juuri leivän pitää olla kuivaa? Olen monessa preppausohjeessa lukenut, että kotona kannattaa pitää _kivaa_ syötävää: kyllähän sitä hengissä pysyy aika kauan sadalla hernekeittopurkillakin, mutta jos joutuu muutenkin istumaan neljän seinän sisällä pimeässä koko perheen kanssa, eikä tiedä, koska sähköt tulee takaisin joten tavanomaiset viihdekoneetkaan eivät toimi, niin siinä voi porukka olla aika hiilenä, joten hyvä ruoka olisi ainakin jotain. 
     Eli jos on puu-uuni ja klapeja, sekä ainekset, voi, ja kannattaisikin, leipoa tuoretta leipää. Takassakin voisi laittaa jotain. "Näin teen takassa leipää" olisi oikein hyvä preppausohje. Jos taas ei ole -itse ainakin pidän ihan hapankorppuja varastossa (koska pidän niistä ja syön niitä), ja kaiken maailman maustekorppuja ja suolarinkeleitä valmistetaan, kullekin makunsa mukaan. Mitä ihmeen järkeä olisi lähteä itse kuivaamaan leipää, en usko, että tulisi kovin hyvää?
     (Preppaamisella ei välttämättä tarvitse varustautua maailmanloppuun, itse ajattelen lähinnä pidempää sähkökatkoa, mahdollista koronaeristystä, tai ihan saapumista matkalta myöhään, kun kaupat on kiinni ja nälättää).

   Lainaa

  24. Väkivallaton sirkka 28.7.2022 15:52
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Pipipää: Mikähän siinäkin on, että kun ihmisestä tulee jonkun mitättömän facebook-ryhmän ylläpitäjä niin heti nousee kusi hattuun.
   Ei aina, mutta mikäpä on helpompi tapa qusipään päästä pomottamaan?

   Lainaa

  25. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Temmi: Jos on niin tyhmä, että menee noin helppoon, eikä ymmärrä lukemaansa, saa menettääkin rahansa
   Mutta kolikon toinen puoli on, että joku sen rahan sitten saa. Kusettamalla, eli ihan väärästä syystä. Oli uhri millainen saapas tahansa ja olipa rikoksen "onnistuminen" kuinka itse aiheutettua tahansa, saa kusettaja silti "epäreilua" etua, joka pitäisi estää.

   Lainaa

  26. Vehnätön marsu 28.7.2022 16:18
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Pipipää: Mikähän siinäkin on, että kun ihmisestä tulee jonkun mitättömän facebook-ryhmän ylläpitäjä niin heti nousee kusi hattuun.
   Hänet oli kommenteissa jo ylennetty ryhmän_johtajaksi!

   Lainaa

  27. Pehmeä jänis 28.7.2022 18:02
   Tulos: -15 (23 ääntä)
   jukkapalmu: Kai sitä on muuten elämässä nurkkaan ajettu reppana. Ja toinen asia mistä idiootin tunnistaa on tuo "ÄLKÄÄ AVATKO LINKKIÄ!"  Ihan niinkun sen avaaminen aiheuttaisi jotain ongelmia :D
   Kokeileppas piruuttaas mitä käy kun klikkaat moista.. Tai pare ootas niin mie pistän sulle sellasen linkin jota kun klikkaat niin kiitän ja kuitaan loppu vuoden kanarialla, sinä maksat.

   Lainaa

  28. Suonensisäinen hauki 28.7.2022 18:26
   Tulos: +4 (28 ääntä)
   Pehmeä jänis: Kokeileppas piruuttaas mitä käy kun klikkaat moista.. Tai pare ootas niin mie pistän sulle sellasen linkin jota kun klikkaat niin kiitän ja kuitaan loppu vuoden kanarialla, sinä maksat.
   Laitahan sellainen linkki, äläkä uhoa. Lupaan klikata sitä, ja kuten molemmat tiedämme, sinä et siitä saa sentin jeniä.

   Lainaa

  29. Ikinuori perhonen 28.7.2022 18:32
   Tulos: +20 (42 ääntä)
   Kilokalori: Rasismilla tarkoitetaan nykykielessä yleisestikin syrjintää. Tuota mainitsemaasi eroa haluavat vain korostaa he, jotka eivät halua myöntää että syrjintää esiintyy monessa muodossa, ja haluavat vähentää sen oikean rasismin havainnointia yhteiskunnassa. Halutaan alkaa vääntää sanojen [...]
   Ainoastaan idiootit tarkoittavat rasisimilla kaikkea syrjintää.

   Lainaa

  30. Kuvankaunis hauki 28.7.2022 20:50
   Tulos: +30 (40 ääntä)
   Minäkin sain "Spankilta" tuommoisen viestin. Huomatkaa, että se legit rahamaja on nimeltään "S-Pankki", eikä "Spankki". Huijareiden nettisivunkin oli spankki-xxxxx piste com, eikä se aito ja oikea s-pankki.fi. No kyllähän ne lähettivätkin sen viestin anonyymiin pahuuksienharjoitus-prepaidiini, eivätkä siihen oikeaan puhelinnumerooni, jolla pankissa asioin :D Hyvä, että ottivat yhteyttä salapuhelimeeni, en olisikaan halunnut selittää, miksi vastaanotan spankkaajilta jotain spankkausviestejä. Nimestä tulee mieleen joku BDSM monthly subscription. Tuo ylläpitäjä sen sijaan on niitä käyttökelvottomia kurppia, jotka tahallaan aiheuttavat riskejä ja sitten reagoivat hätätilanteisiin raivoamalla ja panikoimalla. Jättävät tahallaan johdot roikkumaan ympäriinsä, vaatteet lattioille ja pistävät lasinpesunesteet mehupulloihin. Kun heille sanoo asiasta, niin tuhahtavat, että "no älä astu niiden päälle äläkä juo siitä, daa ei voi olla niin vaikeeta". Ja seuraavaksi käyttökelvoton kurppa sitten juoksentelee ympäriinsä eloton lapsi sylissään, rääkyen: "Voi minun pikku Irmerinkeliinini tarvitsee apua, hän kompastui ja liukastui ja joi lasinpesunestettä, kenestä voin tehdä rikosilmoituksen!?"

   Lainaa

  31. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Onneksi Feissarimokissa ollaan tilanteen tasalla ja peitetty osa feikistä S-pankin linkistä ettei kukaan voi klikata sitä :)

   Lainaa

  32. Perheetön hampurilainen 29.7.2022 13:16
   Tulos: -19 (33 ääntä)
   Toj Karin: Jos oot niin tyhmä että menet ryöstettäväksi, hakattavaksi, kolaroitavaksi, huijattavaksi, tapettavaksi, petettäväksi, jne. Miksi vetää raja vain huijausveisteihin? Ihminen joka syyttää rikoksen uhria rikoksesta, on oman mittapuun mukaan vielä alempana arvoasteikossa kuin itse rikoksen tekijä. [...]
   Uhrin syyttäminen ei tarkoita rikoksen hyväksymistä tai kannustamista. Vaikka rikollinen toimiikin väärin, voi uhri silti olla tyhmä.

   Lainaa

  33. Tavallinen kesyhanhi 29.7.2022 14:54
   Tulos: +42 (48 ääntä)
   Perheetön hampurilainen: Uhrin syyttäminen ei tarkoita rikoksen hyväksymistä tai kannustamista. Vaikka rikollinen toimiikin väärin, voi uhri silti olla tyhmä.
   Jotkut ihmiset nyt vain ovat tyhmiä. Sille ei mahda mitään. Jotkut jopa syntyvät kehitysvammaisina, eikä sillekään mahda mitään. He eivät muutu miksikään, vaikka kuinka haukkuisit ja syyttelisit.
   Ansaitsevatko tyhmät ihmiset mielestäsi joutua rikoksen uhreiksi? Vai tykkäätkö vain lyödä lyötyä, että menet haukkumaan ihmistä hänen synnynnäisistä ominaisuuksistaan juuri silloin, kun hän on joutunut rikoksen uhriksi? Vai mikä sinun ajatusprosessisi tässä nyt oli?
   Uhrin syyllistäminen on rikollisuuden tukemista, koska kun uhreja syytetään rikoksen jälkeen, niin he eivät häpeissään kehtaa hakea apua eivätkä oikeutta. Kun kaikki näkevät, että rikosilmoitusten tekeminen ja avun hakeminen johtaa syyttelyyn ja haukkumiseen, niin rikoksia ei enää uskalleta tuoda julki, ja rikolliset eivät joudu vastuuseen teoistaan.
   Onko tämä sinusta sitten hyvä, sinä rikollisuuden rakastaja?

   Lainaa

  34. Tosikko kiivi 29.7.2022 20:08
   Tulos: +19 (27 ääntä)
   Tähän väliin olisi hyvä muistaa että linkin jakaja EI ole rikoksen uhri. Hän on tunnistanut linkin huijauukseksi mutta jakaa sitä silti kaikelle kansalle muka palveluksena. Tuollaista toimintaa on ihan oiken kutsua tyhmäksi.

   Lainaa

  35. Tervetullut undulaatti 29.7.2022 22:57
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Vuoteenoma maksamakkara: Jos sinulla on pienikin valta niin käytä sitä!
   Pätee jokaiseen viranomaiseen.
   Vailla mitään poliisivihaa tms.
   Jos viranomaiselle on annettu valtaa, hänen kuuluu käyttää sitä. Miksi valtaa muuten annettaisiin viranomaiselle? 

   Lainaa

  36. Tulos: -1 (25 ääntä)
   Ikä ei edelleenkän ole rotu. Ei siis voi olla ikärasismia.

   Lainaa

  37. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Perheetön hampurilainen: Uhrin syyttäminen ei tarkoita rikoksen hyväksymistä tai kannustamista. Vaikka rikollinen toimiikin väärin, voi uhri silti olla tyhmä.
   Lueppa uudestaan mitä se Temmi oikein sanoi: "uhri saakin menettää rahansa". Jos tuo ei ole rikoksen hyväksymistä, ei mikään.

   Lainaa

  38. Tulos: -5 (31 ääntä)
   Toj Karin: Jos oot niin tyhmä että menet ryöstettäväksi, hakattavaksi, kolaroitavaksi, huijattavaksi, tapettavaksi, petettäväksi, jne. Miksi vetää raja vain huijausveisteihin? Ihminen joka syyttää rikoksen uhria rikoksesta, on oman mittapuun mukaan vielä alempana arvoasteikossa kuin itse rikoksen tekijä. [...]
   Ei kai nyt kukaan oikeasti rinnasta ihmisen omasta typeryydestä / ajattelemattomuudesta / tietämättömyydestä johtuvaa huijatuksi tulemista satunnaisen väkivallan uhriksi joutumiseen? Tuollaisissa pitää kuitenkin avata linkki, täyttää kaikki omat tietonsa ja vielä lähettää. Ilman että missään välissä kellot soi, kun koko ajan varoitellaan huijausviesteistä, mainitaan oikea sähköposti mistä oankki ottaa yhteyttä, ja painotetaan että pankki ei sellaisia tietoja sähköpostitse kysele. Verrattuna siihen että kävelet rauhassa kadulla ja joku kilipää vaan vetää turpaan. Uhrin syyllistäminen on väärin, mutta hyvänen aika nyt, ei noita tapahtumia voi mitenkään verrata ja samanarvoistaa..

   Lainaa

  39. Tavallinen kesyhanhi 30.7.2022 9:12
   Tulos: +14 (26 ääntä)
   Temoni: Ei kai nyt kukaan oikeasti rinnasta ihmisen omasta typeryydestä / ajattelemattomuudesta / tietämättömyydestä johtuvaa huijatuksi tulemista satunnaisen väkivallan uhriksi joutumiseen? Tuollaisissa pitää kuitenkin avata linkki, täyttää kaikki omat tietonsa ja vielä lähettää. Ilman että missään välissä [...]
   Kyllähän voi.
   Huijaukset on tieten tahtoen rakennettu sellaisiksi, että ihmiset lankeaisivat niihin. Ei sinun tarvitse olla kuin unenpöpperössä, että syötät tietosi huijaussivuille saatuasi huijausviestin epäonniseen aikaan. Samoin rakkaushuijaukset on rakennettu niin, että niihin koukutetaan sellaiset ihmiset, jotka vain sattuvat juuri sillä hetkellä kaipaamaan tietynlaista ihmiskontaktia. Huijauksilla vedotaan ihmisten luonnollisiin pelkoihin ja haluihin, ja vaikka monet luulevatkin olevansa liian fiksuja joutuakseen koskaan huijatuiksi, niin totuus on, että kuka tahansa voi joutua huijauksen uhriksi, jos juuri oikeanlainen huijausyritys sattuu kohdalle juuri uhrin heikompana hetkenä.
   Samoin liikenteessä voi törmätä kolmion takaa kaahaavan itsemurha-autoilijan kanssa, jos risteyksessä on vaikka huono näkyvyys ja oma huomio herpaantuu yhdeksi sekunniksi.
   Eli jos sanot, että ihminen oli niin tyhmä, että tuli huijatuksi, se on sama asia kuin sanoisit, että ihminen on niin tyhmä, että joutui holtittoman kaahailijan törmäämäksi. Molemmat olisivat teoriassa voineet vaikuttaa tilanteeseensa, mutta ei ole realistista odottaa, että ihminen suoriutuisi aina täydellisesti tilanteissa, jossa toinen toimii väärin.
   Lisäksi tuo oikeidenkin pankkien toiminta on aika epäselvää. Oletko ollut vaikka OP:n asiakkaana? OP painottaa, että "huijarit kyselevät verkkopankkisi sisäänkirjautumistietoja, mutta oikea OP ei koskaan kysy niitä sinulta". Silti, kun soitat oikean OP:n puhelinpalvelunumeroon, niin siellä ihan ensimmäisenä robotti pyytää sinua näppäilemään käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja jonkun luvun avainlukulistaltasi. Eli oikea pankki ei siis koskaan kysele verkkopankkitunnuksiasi, paitsi joskus. Ei ihme, että ihmiset hämmentyvät tällaisesta.

   Lainaa

  40. Tulos: +24 (36 ääntä)
   Temoni: Ei kai nyt kukaan oikeasti rinnasta ihmisen omasta typeryydestä / ajattelemattomuudesta / tietämättömyydestä johtuvaa huijatuksi tulemista satunnaisen väkivallan uhriksi joutumiseen? Tuollaisissa pitää kuitenkin avata linkki, täyttää kaikki omat tietonsa ja vielä lähettää. Ilman että missään välissä [...]
   Eli sinun mielestä vanhukslta saa huijata eläkkeet ja eläkesäästöt ihan ilman omatunnontuskia koska he eivät ymmärrä että ovelle tullut palohälytinkaupustelijalla ei välttämättä ollutkaan puhtaat jauhot pussissa? Eli sinä pidät ihmisen vajavaista älykkyyttä joka saattaa johtua lukemattomista itsestä riippumattomista syistä, kuten vanhuudesta, väsymyksestä, jne. hyvänä oikeutuksena käyttää kyseistä henkilö hyväkseen?  Noilla argumenteilla sulla ei ole varaa puhua sanallakaan ihmisten typepryydestä.

   Lainaa

  41. Lihava ahven 30.7.2022 13:33
   Tulos: -16 (30 ääntä)
   Toj Karin: Eli sinun mielestä vanhukslta saa huijata eläkkeet ja eläkesäästöt ihan ilman omatunnontuskia koska he eivät ymmärrä että ovelle tullut palohälytinkaupustelijalla ei välttämättä ollutkaan puhtaat jauhot pussissa? Eli sinä pidät ihmisen vajavaista älykkyyttä joka saattaa johtua lukemattomista itsestä [...]
   Ne ovat sinun argumenttejasi. Ainoastaan sinä olet ne esittänyt. Ei kukaan muu. Voit siitä vetää johtopäätöksesi typeryydestä, jos olet sitä mieltä että viestisi loppuosa on faktaa.

   Lainaa

  42. Tulos: +18 (30 ääntä)
   Lihava ahven: Ne ovat sinun argumenttejasi. Ainoastaan sinä olet ne esittänyt. Ei kukaan muu. Voit siitä vetää johtopäätöksesi typeryydestä, jos olet sitä mieltä että viestisi loppuosa on faktaa.
   Ei, ne eivät olleet minun argumentteja. Temoni nimenomaan sanoi typerät ja ajattelemattomat ihmiset ansaitsevat tulla huijatuksi. Kuten Kesyhanhi yllä sanoi, huijaukset ovat tehty sitä varten että ihmiset lankeaisivat siihen. Siitä ei ole pitkä aika kun ainakin kaksi tietoturva-ammattilaista joutui huijausviestien tai vastaavien uhriksi. Toinen on töissä F-securella ja toinen ihan ammatikseen paljastaa ja pistää hanttiin järjestäytyneille huijauksiin erikoistuneille rikollisryhmille. Nyt en lonkalta muista enempää F-securen tyypistä, mutta jälkimmäinen oli Jim Browning joka esittelee hommaansa saman nimisellä Youtube-kanavallaan ja huijauksen myötä menetti kanavansa käyttöoikeudet  jonka jälkeen se muutettiin mainostamaan krypto-valuuttaa. Vastaavan huijauksen uhriksi on joutunut lukuisia muitakin ihmisiä, joita ei voi ainakaan älyn tai tiedon puutteesta syyttää. Jos huijaukseen lankeaminen ei vaadi huijauksia vastaan ammattimaisesti toimivalle kuin yhden väsyneenä ulos päässeen aivopierun, ei ole ihme jos tavallinen kansalainen menee silloin tällöin halpaan.

   Lainaa

  43. Tulos: -7 (29 ääntä)
   Siis porukka käy aivan kuumana uhrin syyllistämisestä ja what not, sen TEOREETTISEN mahdollisuuden vuoksi, että joku periaatteessa voisi klikata jotain linkkiä, jota nimenomaan on kehotettu olemaan seuraamatta, ja jonka takana periaatteessa voisi olla jokin haittaohjelmasysteemi, joka aiheuttaa vahinkoa suoraan, tai mikäli - mikä todennäköisempää - ei ole, vaan linkin takana kalastellaan pankkitunnuksia,niin voisihan joku PERIAATTEESSA syöttää ne tiedot sinne, vaikka nimenomaan on kielletty, koska eiväthän ihmiset aina puhetta usko . Meneekö ihan pikkuisen yli nyt kuitenkin? Ei voi syyllistää uhria, kun uhria ei ole. On vain pyhä ennakkoon närkästyminen Facessa.

   Lainaa

  44. Tavallinen kesyhanhi 31.7.2022 14:38
   Tulos: +4 (20 ääntä)
   Kyöpeli: Siis porukka käy aivan kuumana uhrin syyllistämisestä ja what not, sen TEOREETTISEN mahdollisuuden vuoksi, että joku periaatteessa voisi klikata jotain linkkiä, jota nimenomaan on kehotettu olemaan seuraamatta, ja jonka takana periaatteessa voisi olla jokin haittaohjelmasysteemi, joka aiheuttaa [...]
   Jos sinut hakataan, niin se on omaa syytäsi, kun olit niin tyhmä että hankkiuduit hakattavaksi.
   Katso nyt, enhän minä syyllistä sinua! Eihän sinua nyt kukaan hakkaa, eikö niin? Kun et juuri nyt ole hakkaamisen uhri, niin enhän minä siis sinua syyllistänyt enkä haukkunut.
   Tuo ylläpitäjä ihan tahallaan aiheuttaa riskin jakamalla haittalinkkiä ja sitten sanoo, että jos riski realisoituu jonkun kohdalla, niin se johtuu uhrin omasta tyhmyydestä.
   Ja tätähän ei edes tarvitsisi joutua sanomaan ääneen, mutta teiltä nyt näkyi unohtuvan älylaitteiden käytön realiteetit. Joskus linkit vain avautuvat, vaikka niitä ei ollut tarkoitus avata. Ehkä siksi koska vahingossa painoi linkkiä jota ei tarkoittanut painaa, tai koska laite rekisteröi painalluksen vaikket painanutkaan mitään (kuten voi käydä esim. ohjelman jäätyessä).
   Joten mitäs sitten kun tällaisen huijauksen levittäjän jakama linkki avautuu vahingossa taustalle uuteen välilehteen, ja sitten kun lopulta suljet käyttämäsi välilehden, huomaat että "ai niin, olin näköjään avannutkin tämän pankin sivun jo valmiiksi, minunhan pitikin käydä nopeasti hoitamassa se yksi pankkijuttu alta pois". Ja sinne menee pankin sisäänkirjautumistiedot. Ketäs sitten syytätte? Edelleen uhria, kun ei tarkastanut sivun URL-osoitetta kahteen kertaan?
   Tuo on sama kuin syyttäisitte koiranomistajia siitä, etteivät esikolua kaikkia ojia ja puskia koiriensa edellä myrkytettyjen makkaroiden varalta. Eihän se tietysti ole sen ihmisen vika, joka niitä myrkytettyjä makkaroita tahallaan piilottelee ympäriinsä, vaan niiden koiranomistajien, jotka eivät joka sekunti vahdi silmä kovana, mitä kaikkea Mustin pusikoista löytyy.
   Ei kun ai niin, eihän kenenkään koiraa juuri nyt ole myrkytetty, eli ei siis ole uhria, eli ketään ei siis syyllistetä.

   Lainaa

  45. Urpo jääkarhu 2.8.2022 0:03
   Tulos: +3 (13 ääntä)
   Kiharahiuksinen kaljupää: Viimeisen kerran: ei ole olemassa mitään ikärasismia, vaan ikäsyrjintää! Rasismi tarkoittaa rotuun tai etniseen alkuperään perustuvaa syrjintää. Eli ikärasismi tarkoittaisi ikärotusyrjintää. Wtf?
   Kiitti siitä ettet tämän jälkeen enää jauha asiasta!
   Käsitemerkitykset muuttuvat maailman muuttuessa ja persuillahan ne on kaikki ylösalaisinkin, mutta te ette todellakaan määrittele suomen kieltä. Sen tekee Kielitoimisto:

   "Rasismi-sana viittaa siis nimenomaan rotuun – sen taustalla on ranskan (ja englannin) sana race. Sanan merkitys näyttää kuitenkin alkaneen suomessa laajentua, ja se on alettu mieltää kaikenlaisen syrjinnän ja jopa yleensä vain huonoina pidettävien asioiden nimitykseksi: on alettu puhua esimerkiksi ikä- ja sukupuolirasismista. Tällaisella rasismilla ei ole enää mitään tekemistä etnisen alkuperän kanssa, ja vain väljästi tulkiten siitä on kyse sanassa kulttuurirasismi. Eräässä kirjoituksessa puhuttiin kielellisestä rasismista ja tarkoitettiin lähinnä epäonnistuneita kielikuvia ja muotisanojen käyttöä.Kielen elämässä sanojen merkitysten muuttuminen on hyvin tavallista. Rasismi-sanan merkityksen laajentuminen on myös aika odotuksenmukaista."

   Lainaa

  46. Herrasmies 2.8.2022 10:38
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Linkin jakamisessa oli hyvä tarkotusperä, mutta selkeästi varsinkin monilla vanhemmilla ihmisillä ei ole käsitystä siitä, että tämä oli tahatonta järjestäytyneen rikollisuuden tukemista. Olisi vaan kannattanut vetää saman tien ilmoitus pois tai korjata sitä, eikä alkaa nillittämään.

   Lainaa

  47. Tukkajumala ilonpilaaja 2.8.2022 15:48
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Urpo jääkarhu: Kiitti siitä ettet tämän jälkeen enää jauha asiasta! Käsitemerkitykset muuttuvat maailman muuttuessa ja persuillahan ne on kaikki ylösalaisinkin, mutta te ette todellakaan määrittele suomen kieltä. Sen tekee Kielitoimisto: "Rasismi-sana viittaa siis nimenomaan rotuun – sen taustalla on ranskan (ja [...]
   Ei Kielitoimisto tuossa mitään määrittele, vaan toteaa että sanan merkitys näyttää alkaneen muuttua. Kielitoimisto ei muutenkaan määrittele juuri mitään. Se tekee havaintoja siitä, miten puhutaan.

   Lainaa

  48. Kirjailtu marsu 3.8.2022 1:59
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   Tavallinen kesyhanhi: Jos sinut hakataan, niin se on omaa syytäsi, kun olit niin tyhmä että hankkiuduit hakattavaksi. Katso nyt, enhän minä syyllistä sinua! Eihän sinua nyt kukaan hakkaa, eikö niin?
   Jos olet vaikkapa baari-illan jälkeen nakkikiskan jonossa, ja sulle sanotaan että ÄLÄ mene sanomaan tuolle riitaa haastavalle jääkaappipakastimen kokoiselle äijälle "vitun homo, haluuks turpaan". JOS kuitenkin menet, niin eikö se ole vähän oma syy, jos turpaasi saat? ;)

   Lainaa

  49. Maankuulu sammakko 3.8.2022 8:30
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Kirjailtu marsu: Jos olet vaikkapa baari-illan jälkeen nakkikiskan jonossa, ja sulle sanotaan että ÄLÄ mene sanomaan tuolle riitaa haastavalle jääkaappipakastimen kokoiselle äijälle "vitun homo, haluuks turpaan". JOS kuitenkin menet, niin eikö se ole vähän oma syy, jos turpaasi saat? ;)
   Ei se missään nimessä fiksua ole, mutta se on edelleen sen primitiivisen örveltäjän syy, jos hän hakkaa jonkun. Ei esim. pahoinpitelysyyte katoa mihinkään sen takia, että joku kutsui sinua "vitun homoksi".

   Lainaa

  50. Tavallinen kesyhanhi 3.8.2022 10:19
   Tulos: -5 (13 ääntä)
   Kirjailtu marsu: Jos olet vaikkapa baari-illan jälkeen nakkikiskan jonossa, ja sulle sanotaan että ÄLÄ mene sanomaan tuolle riitaa haastavalle jääkaappipakastimen kokoiselle äijälle "vitun homo, haluuks turpaan". JOS kuitenkin menet, niin eikö se ole vähän oma syy, jos turpaasi saat? ;)
   Joo, onhan se. Sinäkin olet noin mehukkaan näköisenä, kuljeskelet ympäriinsä söpöä pikku pyllyäsi heilutellen, ja strippailetkin ihan julkisesti, eli kotonasi niin että verhon raosta pystyy kurkistamalla näkemään. Ihan oma syysi, että sinut raiskataan puukolla perseeseen. Itse pyysit sitä tuolla käytökselläsi. Kyllä tässä maailmassa rikollisten kuuluu saada keksiä tekosyitä teoilleen, se on uhrien homma huolehtia siitä, etteivät osu heidän tielleen!

   Lainaa

  51. Varastettu kiivi 3.8.2022 13:40
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Maankuulu sammakko: Ei se missään nimessä fiksua ole, mutta se on edelleen sen primitiivisen örveltäjän syy, jos hän hakkaa jonkun. Ei esim. pahoinpitelysyyte katoa mihinkään sen takia, että joku kutsui sinua "vitun homoksi".
   Rangaistavuus ja rangaistus riippuu kyllä olosuhteista, kuten kuuluukin. Onhan se nyt täysin eri asia jos mottaat jotain uhoavaa poskensoittajaa kuin jos mottaat jotain satunnaista ohikulkijaa. Siinä on muitakin muuttujia vielä aika liuta, mutta kyllä signaali on ihan selvä: jos itse aiheutat turpaan saamisesi, ei vastapuolen rangaistus ole lähellekään sama kuin jos sinut mukiloidaan vain sattumalta.

   Lainaa

  52. Lystikäs kyyhky 3.8.2022 13:42
   Tulos: +2 (14 ääntä)
   Tavallinen kesyhanhi: Joo, onhan se. Sinäkin olet noin mehukkaan näköisenä, kuljeskelet ympäriinsä söpöä pikku pyllyäsi heilutellen, ja strippailetkin ihan julkisesti, eli kotonasi niin että verhon raosta pystyy kurkistamalla näkemään. Ihan oma syysi, että sinut raiskataan puukolla perseeseen. Itse pyysit sitä tuolla [...]
   Morjens, persu. Ai mistä tiesin? Peppuraiskausfantasioistasi. Niistähän ei tässä nyt ollut kyse, joten jos fantasioisit jossain muualla.

   Lainaa

  53. Tavallinen kesyhanhi 3.8.2022 17:33
   Tulos: -3 (11 ääntä)
   Lystikäs kyyhky: Morjens, persu. Ai mistä tiesin? Peppuraiskausfantasioistasi. Niistähän ei tässä nyt ollut kyse, joten jos fantasioisit jossain muualla.
   Mutku nönnönnöö enhän minä mikään raiskaaja ole kun nönnönnöö tuo itse sanoi että haluaa sitä koska nönnönnöö minua ei voi syyttää teoistani koska nönnönnöö hän näytti minulle liian houkuttelevalta joten nönnönnöö se on oikeasti hänen oma vikansa.

   Lainaa

  54. Luonnoton valas 3.8.2022 20:54
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Tavallinen kesyhanhi: Mutku nönnönnöö enhän minä mikään raiskaaja ole kun nönnönnöö tuo itse sanoi että haluaa sitä koska nönnönnöö minua ei voi syyttää teoistani koska nönnönnöö hän näytti minulle liian houkuttelevalta joten nönnönnöö se on oikeasti hänen oma vikansa.
   Juu. Ilmiselvä persu.

   Lainaa

  55. Fluorattu neuvonantaja 31.8.2022 8:35
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tervetuloa keskustelemaan rennosti varautumisesta. PS. Ei leipäkuvia !!! Lue 103-kohtaiset säännöt !!!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuivattaa, leipä, puskaradio, raahe, varautujat, varautuminen, ylläpito, ylläpitäjä, yp