Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koronakatsaus, osa 29

Menetin kaksi lastenlasta rokotteelle.
Suurenna näkymä
Koronakatsaus, osa 29

Talvirengasvertaus löytyy julkaisusta Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 188.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 66 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 7.12.2021 0:26
   Tulos: +63 (209 ääntä)
   Jasmiinalta kiva runo Taitaa koittaa meille tuho Onhan hän melko tapaus Mutta pian koittaa se vapaus Jos Jasmiina vain ohjaa laivaa Kuka Marinia johtajaksi kaipaa Yksi asia hieman vaivaa Mitä on se hävi?

   Lainaa

  2. Naiivi pussieläin 7.12.2021 0:36
   Tulos: +16 (182 ääntä)
   Tämä teos todella vetää vertoja Eino Leinolle. Missä runoilijapalkinto, vai jaetaanko se tänä vuonna vain rokotetuille?

   Lainaa

  3. Vahvistettu eläin 7.12.2021 0:37
   Tulos: +378 (480 ääntä)
   Yllättävän hauska runo! Jäinpä silti miettimään (etenkin tuon edeltävän apua-lapset-myrkytetty - keissin jälkeen), että ei oikeen jaksa naurattaa. Ihmiset on muutenkin ihan sekasin kaikesta tiedosta ja epätiedosta, niin tällaset hassunhauskat pirujen maalailut on tuntuu vähän turhilta.

   Lainaa

  4. Tulos: +18 (254 ääntä)
   Mä triggeröydyin Jasmiinan tyylistä käyttää heittomerkkiä siihen tarkoitukseen että sai luotua muutaman keinotekoisen ja paskan riimin vaikka mitään muuta vanhanaikaista kirjoitusasua tässä ei ole. Oli ne loputkin riimit paskoja, osa ei edes rimmaavia kuten vapaus-lupaus, mutta ne oli sitä sentään rehellisesti eikä manipuloitu suomen kieltä kuten joku piritorin apostoli.

   Lainaa

  5. Lempeä kissanpentunen 7.12.2021 0:46
   Tulos: +197 (229 ääntä)
   Mahtaa Tanjaa hävettää muutaman vuoden päästä.

   Lainaa

  6. Istuva banaani 7.12.2021 1:06
   Tulos: +111 (119 ääntä)
   Eipä ole edes jasmiinan tekemä runo XD

   Lainaa

  7. Mäskä mato 7.12.2021 2:31
   Tulos: +234 (236 ääntä)
   Lorona piikkki luulostaa epäi lytttävältä :(

   Lainaa

  8. Harmittava alpakka 7.12.2021 3:57
   Tulos: +143 (199 ääntä)
   Rokotesalaliittoteoreetikot taas vauhdissa. Kun niitä teidän valheitanne tappavista rokotteista ei enää kukaan täysijärkinen usko, niin voisitteko edes lopettaa noi "lörönä" ja "lorona" -vääntelyt niistä?

   Lainaa

  9. Kannattamaton ahma 7.12.2021 4:42
   Tulos: +275 (287 ääntä)
   Veikkaan, että Tanjan lapset on onnellisempia jos äiti ei tule ikinä käymään.

   Lainaa

  10. Apinaattori 7.12.2021 4:43
   Tulos: -4 (38 ääntä)
   Mä haluan ehdottomasti loronaa, piikillä tai vaikka talikolla mutta nyt loronaa tänne ja äkkiä.

   Lainaa

  11. Elävä taistelija 7.12.2021 4:55
   Tulos: +187 (219 ääntä)
   Denialistit ovat raskasta porukkaa

   Lainaa

  12. Ananaskirjain 7.12.2021 5:30
   Tulos: +60 (132 ääntä)
   Eikö tän korona-aiheen voisi jättää täältä kokonaan pois? Kivasti on täällä pärjätty ilmankin ja harvassa ne paikat, joissa ei kommentointi ole täynnä kuraa tai vastakkainasettelua. Kohta on hihhulit luennoimassa miten ”lampaat kuolee piikkiinsä”, ”rokottamattomat osaavat kyseenalaistaa virallisia lähteitä” ja haukkuvat rokotettuja aivopestyiksi. Ennen kaikkea kun heidän ”faktat” perustuvat jonkun randomin henkilön ig- tai fb-julkaisun kuvakaappauksiin tai pahimmillaan väitteet ovat asiayhteydestään irrotettuja lauseita tieteellisistä julkaisuista, joita tulkitaan Maria Nordinin tyylillä.

   Lainaa

  13. Vilpitön vihannes 7.12.2021 6:19
   Tulos: +70 (112 ääntä)
   Luin ekat 7 riviä. Jasmiinan ei ainakaan kannata alkaa runoilijaksi.

   Lainaa

  14. Lorvaileva kilpikonna 7.12.2021 6:51
   Tulos: +218 (246 ääntä)
   Itse mietin lähinnä, että missä tämä ahkera pilkkaaminen on silloin, kun joka talvi otetaan uusi influenssarokote. Oma äitikin on ottanut jo ainakin kymmenen! Vai onko tässä vähän samaa valikoivaa kiinnostusta kuin lapsena, jolloin maksalaatikkoa tarjotessa ei ollut nälkä, mutta karkkia kyllä jaksoi syödä.

   Lainaa

  15. Askarruttava ankerias 7.12.2021 7:33
   Tulos: +156 (162 ääntä)
   Sirpan logiikalla ajateltuna myös koronaan kuoleminen on itsemurha, jos ei ole rokottautunut.

   Lainaa

  16. Tulos: +52 (54 ääntä)
   On se raskasta.

   Lainaa

  17. Tulos: +100 (104 ääntä)
   Koronakeskusteluista tulee mieleen muutaman vuoden takaiset nettikeskustelut etanolin määrän kasvaessa bensassa. Osa oli aivan vakuuttuneita, että parissa vuodessa hajoaa tuhansia moottoreita ja kalliiksi tulee rempat. Autojen vaihtoarvojen piti romahtaa. Liekö ilkeä valtamedia vaimentanut seuraukset vai hypättiinkö seuraavaan harhaluuloon?

   Lainaa

  18. Tulos: -1 (15 ääntä)
   Olipa melkoinen rujo.

   Lainaa

  19. Tulos: +72 (96 ääntä)
   Voisiko näihin linkata perään vaikka THL:n koronarokotesivun, josta voisi katsoa tutkimukseen perustuvat tiedot? Koska aivan varmasti täälläkin on niitä tappioita, jotka lukevat noita tekstejä täytenä totena...

   Lainaa

  20. Tulos: -51 (71 ääntä)
   traumcity: Mä triggeröydyin Jasmiinan tyylistä käyttää heittomerkkiä siihen tarkoitukseen että sai luotua muutaman keinotekoisen ja paskan riimin vaikka mitään muuta vanhanaikaista kirjoitusasua tässä ei ole. Oli ne loputkin riimit paskoja, osa ei edes rimmaavia kuten vapaus-lupaus, mutta ne oli sitä sentään [...]
   Onko sulla kakkonen ummessa, vai miksi suollat paskaa suustasi?

   Lainaa

  21. Tulos: -69 (89 ääntä)
   Lorvaileva kilpikonna: Itse mietin lähinnä, että missä tämä ahkera pilkkaaminen on silloin, kun joka talvi otetaan uusi influenssarokote. Oma äitikin on ottanut jo ainakin kymmenen! Vai onko tässä vähän samaa valikoivaa kiinnostusta kuin lapsena, jolloin maksalaatikkoa tarjotessa ei ollut nälkä, mutta karkkia kyllä jaksoi syödä.
   Mun on pakko sanoo tähän että tääl liikkuu n 17 erilaista influenssan muotoa ja, se rokote auttoko kolmeen vai neljään, niin mikä pointti ottaa rokote ku se ei sit niihin 13 muuhun auta.

   Lainaa

  22. Tulos: +39 (57 ääntä)
   traumcity: Mä triggeröydyin Jasmiinan tyylistä käyttää heittomerkkiä siihen tarkoitukseen että sai luotua muutaman keinotekoisen ja paskan riimin vaikka mitään muuta vanhanaikaista kirjoitusasua tässä ei ole. Oli ne loputkin riimit paskoja, osa ei edes rimmaavia kuten vapaus-lupaus, mutta ne oli sitä sentään [...]
   Minusta on lähinnä runouden parodioimista nuo asiat joita sanoit. Oli miten oli, humoristisen sävyn kanssa ne ovat mielestäni ihan linjassa. 
   Huolimatta siitä, että runo on ”rokotevastainen” sävyltään, se oikeastaan minusta vangitsee aika hyvin sen surkuhupaisan pettymyksen tunteen, joka liittyy siihen, että ei tästä liemestä nyt sitten ihan rokotteella vielä päästykään. Se pettymys on varmaan tavalla tai toisella yhteinen meille, huolimatta siitä onko kuinkakin suuri hinku ollut sitä rokotetta ottaa. 
   3,5/5.

   Lainaa

  23. Suihkunraikas mustikka 7.12.2021 10:56
   Tulos: +81 (111 ääntä)
   Voisi ehkä jättää tulevista julkaisuista nämä koronakatsaukset ihan suosiolla pois. On kai näissä jonkinlainen viihdearvo, mutta ainakin itsestä tuntuu että kun on yhden salaliittohörhön postauksen lukenut, on lukenut ne kaikki. Lähinnä vain ärsyttää lukea näistä idiooteista.

   Lainaa

  24. Harmaa kivi 7.12.2021 10:59
   Tulos: +70 (88 ääntä)
   Takkuuu: Mun on pakko sanoo tähän että tääl liikkuu n 17 erilaista influenssan muotoa ja, se rokote auttoko kolmeen vai neljään, niin mikä pointti ottaa rokote ku se ei sit niihin 13 muuhun auta.
     Mikä pointti mennä maanantaina töihin, kun ei siinä ehdi tekemään tiistain ja keskiviikon töitä myös? Harvassa ovat rokotteet, jotka todella parantavat ihan kaiken, kyse on siitä, onko elämä paskempaa rokotteella vai ilman. Käytännössä aina ilman (kuuluisin esimerkki siitä, ettei mennyt ihan kuten strömsössä, oli sikaflunssapiikki. Mutta: narkolepsian puhkeaminen olisi voinut myös kuulua sen flunssan sairastamisen oireisiin, lääketiede vain saa kohtauksen jos he aiheuttavat edes vähän harmia -ie. populaatiotasolla jos rokotteen takia saa narkolepsian 50 henkilöä ja jos kaikki olisi jätetty rokottamatta, sen olisi saanut sata, niin he eivät ole tyytyväisiä, koska aiheuttivat harmia juuri näille tietyille henkilöille, vaikka sitten yleisesti ottaen tilanne paranikin. Jokaisen lääketieteen menettelyn pitää olla hyvä juuri *sen*yksilön* kannalta, ja etiikkaporukat saavat sätkyn jos sairastutat yhden, vaikka se pelastaisi kymmenen muuta. Ihmisiä ei voi rokottaa sen perusteella, että se olisi laumasuojan kannalta hyvä (muutenhan se olisi jo pakollista), vain sen perusteella, että se yksilö luultavasti hyötyy.
      Mutta siitä huolimatta, että kannatan rokotteita suuresti, en pistäisi lapseni tai vanhempieni kanssa välejä poikki vaikka he uskoisivat niistä mitä. Seurustelisimme vain Skypeitse, kunnes epidemia menee ohi, jos olisimme kovin eri mieltä, mutta omien lastenlastensa hylkääminen koska on niin linnottautunut poteroonsa on pohjanoteeraus, mitä kuplautumiseen tulee. Hyvä ihme, Tanja. 

   Lainaa

  25. Isä viiden, joka olet töissä. 7.12.2021 11:18
   Tulos: +93 (95 ääntä)
   Lempeä kissanpentunen: Mahtaa Tanjaa hävettää muutaman vuoden päästä.
   Ei hävetä. Tietyllä ihmistyypillä on kiva tapa unohtaa ja kiistää edelliset hörhöilyt, sekä keksiä uusia, jotka on totta aivan varmasti.

   Lainaa

  26. Maailmankuulu kantojuhta 7.12.2021 11:41
   Tulos: +46 (62 ääntä)
   Banaani: Minusta on lähinnä runouden parodioimista nuo asiat joita sanoit. Oli miten oli, humoristisen sävyn kanssa ne ovat mielestäni ihan linjassa.  Huolimatta siitä, että runo on ”rokotevastainen” sävyltään, se oikeastaan minusta vangitsee aika hyvin sen surkuhupaisan pettymyksen tunteen, joka liittyy [...]
   Niin mutta nämä ovat ärsyyntyneet siitä että heille on "luvattu" että rokote lopettaa epidemian ja kiukuttelevat nyt että heitä on huijattu kun "lupausta" ei olekaan pidetty vaan tilanne jatkuu... Kiukuttelisivat virukselle, sen vikahan tämä epidemia ja sen kesto on. Omituinen pumpulissa kasvaneen ihmisen asenne on kiukutella tuollaisesta.

   Lainaa

  27. Tulos: -50 (96 ääntä)
   Mäkään en ole noitten p//kk/en kannalla yhtään. Mutta loppupeleissä, mulla ei tulis mieleenkän kritisoida toisten tekemiä ratkaisuja sen asian suhteen. Vaikka sillä yritetäänkin jakaa kansaa kahtia kovasti, niin meidän tulisi kuitenkin tukea toinen toisiamme, mitä ratkaisuja sitten kukakin elämässään tekee. ❤️

   Lainaa

  28. Tulos: -18 (66 ääntä)
   Koronarokotteesta vouhottavat ovat aivan helvetin ärsyttäviä ihmisiä. Kummallakin laidalla. Ihan sama vastustatko sitä vai vaaditko sen viiteen kertaan ottamista kaikille ja heidän koirilleenkin, niin LOPETA. Kukaan ei jaksa enää vouhottamistanne.

   Lainaa

  29. Tulos: -69 (129 ääntä)
   Maailmankuulu kantojuhta: Niin mutta nämä ovat ärsyyntyneet siitä että heille on "luvattu" että rokote lopettaa epidemian ja kiukuttelevat nyt että heitä on huijattu kun "lupausta" ei olekaan pidetty vaan tilanne jatkuu... Kiukuttelisivat virukselle, sen vikahan tämä epidemia ja sen kesto on. Omituinen pumpulissa kasvaneen ihmisen asenne on kiukutella tuollaisesta.
   Ensin luvattiin, että yksi rokote riittää ja tehoaa. Sitten luvattiin, että kaksi rokotetta riittää ja tehoaa. Nyt luvataan, että kolme rokotetta riittää ja tehoaa. 
   Osa tiettyjen valmistajien rokotteista on joko vedetty markkinoilta, tai niitä ei enää anneta tietyille kansanryhmille kun on selvinnyt vakavia sivuvaikutuksia. Tämä on hyvää ja nopeaa reagointia, mutta ymmärrätkö, että on aivan saatanan typerää syyllistää ja haukkua ihmisiä, jotka tähän vouhotukseen suhtautuvat kriittisesti. Käytännössä koko maapallon kansalla testataan rokotteiden toimivuutta. 
   Jos rokoteannoksen maximiteho on 6kk, ja sitä pakotetaan terveille ihmisille, joille covid-19 on tunnetusti flunssaan verrattavissa oleva tauti, niin eihän siihen tarvita mitään salaliittoteoriaa tajutakseen, että tämä on typerää? 
   Tuntuu, että pahin öyhötys tulee rokotteiden ottajilta tällä hetkellä, ei suinkaan kriitikoilta.
   t. kaksi rokotusta alla, kolmatta en ota

   Lainaa

  30. Tulos: +81 (107 ääntä)
   Kulkutautimyönteinen on kuin tuhohyönteinen. Hermoja se raastaa levittäen saastaa.

   Lainaa

  31. Tulos: -31 (79 ääntä)
   Maailmankuulu kantojuhta: Niin mutta nämä ovat ärsyyntyneet siitä että heille on "luvattu" että rokote lopettaa epidemian ja kiukuttelevat nyt että heitä on huijattu kun "lupausta" ei olekaan pidetty vaan tilanne jatkuu... Kiukuttelisivat virukselle, sen vikahan tämä epidemia ja sen kesto on. Omituinen pumpulissa kasvaneen ihmisen asenne on kiukutella tuollaisesta.
   Näin rokotteeni ottaneena sanoisin, että kyllä vika on myös ollut viestinnässä. Isosti. Ensin lupailtiin että kaikki rajoitukset poistuu kunhan vanhukset ja riskiryhmät vaan saavat ensimmäisen piikkinsä. Sitten oli ministerin masinoima "kolmen viikon loppukiri" jonka jälkeen koronarajoitukset poistuu. Sen jälkeen 80% yli 18v piti saada yksi rokote, että rajoitteet poistuu. Sitten se maali siirtyikin kaksi rokotetta. Nyt ei 80% riitä edes kahta rokotetta ja vaaditaan kolmatta - ja työnteon estämistä rokottamattomilta. Olisi varmaan kaikille paljon selkeämpää, jos joku sanoisi ääneen, että tämä sekoilu kestää seuraavat x vuotta ja sen aikaa tulee olemaan todella paljon perusoikeuksien leikkauksia, joita tuskin puretaan sen jälkeenkään. Mutta sammakkoa on paljon kannattavampi keittää hiljalleen, kuin heittää kiehuvaan veteen, josta se hyppäisi heti pois.

   Lainaa

  32. Sitkas karjalanpiirakka 7.12.2021 14:04
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Jasmiinalta kiva runo Taitaa koittaa meille tuho Onhan hän melko tapaus Mutta pian koittaa se vapaus Jos Jasmiina vain ohjaa laivaa Kuka Marinia johtajaksi kaipaa Yksi asia hieman vaivaa Mitä on se hävi?
   Hävi on poistoon meneviä hedelmiä ja vihanneksia, jotka myydään halvalla ns "hävipussissa."

   Lainaa

  33. Vaatimaton kookos 7.12.2021 14:05
   Tulos: +114 (134 ääntä)
   ihmiskunta: Ensin luvattiin, että yksi rokote riittää ja tehoaa. Sitten luvattiin, että kaksi rokotetta riittää ja tehoaa. Nyt luvataan, että kolme rokotetta riittää ja tehoaa.
   Ei ole mitään luvattu. Jo vuosi sitten, eli ennen kuin rokote saatiin jakeluun, Yle kirjoitti näin: --- Kuinka pitkään rokotus toimii? YTHS:n johtajaylilääkäri Päivi Metsäniemi: Tästä ei ole vielä varmaa tietoa, koska ensimmäisilläkin rokotteen saaneilla on mennyt vasta kuukausia, ei vielä vuosia. Tieto tarkentuu sitä mukaa kun aika kuluu. On mahdollista, että tarvitaan uusintarokotteita, kuten influenssan kanssa joka vuosi. https://yle.fi/uutiset/3-11705146 --- Unohtamatta sitä, että rokotteen kaksivaiheisuus oli alusta asti tiedossa. Missään vaiheessa ei luvattu, että se on yksi piikki ja that's it. Kannattaa lukea niitä oikeita uutisia, eikä salaliittoteorioita.

   Lainaa

  34. Sitkas karjalanpiirakka 7.12.2021 14:35
   Tulos: +96 (102 ääntä)
   Kilokalori: Näin rokotteeni ottaneena sanoisin, että kyllä vika on myös ollut viestinnässä. Isosti. Ensin lupailtiin että kaikki rajoitukset poistuu kunhan vanhukset ja riskiryhmät vaan saavat ensimmäisen piikkinsä. Sitten oli ministerin masinoima "kolmen viikon loppukiri" jonka jälkeen koronarajoitukset [...]
   Lääkärit eivät ainanaan minun kuulteni ole tuollaisia luvanneet. Erilaisia arvioita on kyllä esitetty, mutta ei kukaan tulevaisuutta voi ennustaa. Eivätkä optimistisimmatkaan asiantuntijat ole tainneet esittää taudin mitenkään yhtäkkiä katoavan koko maailmasta. Poliitikot sitten ovat eri asia, nehän lupaavat tunnetusti vaikka kuun taivaalta. P.S. sammakkoklisee on myytti. Jos sammakko heitetään kiehuvaan veteen, se kuolee.

   Lainaa

  35. Uloin kurkku 7.12.2021 14:52
   Tulos: +79 (89 ääntä)
   Kilokalori: Näin rokotteeni ottaneena sanoisin, että kyllä vika on myös ollut viestinnässä. Isosti. Ensin lupailtiin että kaikki rajoitukset poistuu kunhan vanhukset ja riskiryhmät vaan saavat ensimmäisen piikkinsä. Sitten oli ministerin masinoima "kolmen viikon loppukiri" jonka jälkeen koronarajoitukset [...]
   Luuletko tosiaan että joku pystyy ennustamaan miten pitkään tämä kestää ja sitten vielä uskot sitä? Jos näin on niin voit varautua pettymään vielä useasti.

   Lainaa

  36. Tulos: -40 (56 ääntä)
   Uloin kurkku: Luuletko tosiaan että joku pystyy ennustamaan miten pitkään tämä kestää ja sitten vielä uskot sitä? Jos näin on niin voit varautua pettymään vielä useasti.
   En luule, mutta en MYÖSKÄÄN usko että ministeri Ohisalo puhui ihan kirkkain silmin niin totta kun osasi, kun julisti maaliskuussa sitä "kolmen viikon loppukiriä". Kyllä he valtionhallinnossa silloinkin tiesivät, että pandemia ei maailmasta kolmessa viikossa ole loppumassa.
   Kunhan pätkivät näitä rajoituksia muka lyhyen kuuloisiksi pikku pätkiksi aina kuukaudella eteenpäin, niin kukaan ei tajua että tässä hetteikössä lillutaan vielä vuosikausia. Lama jatkuu varmasti vuosikymmenen, ja tulee maksamaan mm. kaikkien meidän eläkkeet, tämä pakkotyöttömyys ja yritysten alasajo, ja mitä siinä sivussa vielä tapahtuu.

   Lainaa

  37. Kelpaamaton haltija 7.12.2021 15:35
   Tulos: +51 (85 ääntä)
   Sienisoppa: Mäkään en ole noitten p//kk/en kannalla yhtään. Mutta loppupeleissä, mulla ei tulis mieleenkän kritisoida toisten tekemiä ratkaisuja sen asian suhteen. Vaikka sillä yritetäänkin jakaa kansaa kahtia kovasti, niin meidän tulisi kuitenkin tukea toinen toisiamme, mitä ratkaisuja sitten kukakin elämässään tekee. ❤️
   Siis anteeksi mut mun on henk. koht. vaikea tukea ketaan joka tietoisesti asettaa riskiryhmat, jotka ei terveydellisista syista PYSTY ottaa rokotetta, vaaraan ihan vaan siksi et ne ei usko tehoon/luulee et piikki on valmisettu ties mista sonnin kusesta/kuvittelee et valtio pistaa niille mikrosiruja kasivarteen vaikka meista itse kukin kavelee valvottava mikrosiru kauniissa katosessa ihan vapaaehtoisesti joka paiva. 
   Sama juttu naiden maskivastaisten horhojen kanssa. Jos suositusten noudattaminen ei kiinnosta niin mun puolesta voi ihan itekseen kavella keskelle korpea ja elaa luonnon antimilla kunnes pandemia on ohi. Kenenkaan toisen ei tarvitse karsia siksi et jollain on "oikeus kriittisyyteen".

   Lainaa

  38. Arkkienkeli 7.12.2021 18:53
   Tulos: +8 (20 ääntä)
   "Tanja" kirjoittaa kuten perussuomalainen tai venäjän pietarin röllitehtaan työntekijä. Uskottavaa tarinointintia.

   Lainaa

  39. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 7.12.2021 22:09
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Hävi on poistoon meneviä hedelmiä ja vihanneksia, jotka myydään halvalla ns "hävipussissa."
   Siihenkään tuo taivutusmuoto ei oikein sovi. Uusi asia tosin toi minulle. Aina oppii uutta.

   Lainaa

  40. Harmittava alpakka 8.12.2021 3:53
   Tulos: -55 (63 ääntä)
   Kilokalori: Näin rokotteeni ottaneena sanoisin, että kyllä vika on myös ollut viestinnässä. Isosti. Ensin lupailtiin että kaikki rajoitukset poistuu kunhan vanhukset ja riskiryhmät vaan saavat ensimmäisen piikkinsä. Sitten oli ministerin masinoima "kolmen viikon loppukiri" jonka jälkeen koronarajoitukset [...]
   No se johtuu vain siitä, että meillä on yksi omaa etuaan ajava pissis pääministerinä.

   Lainaa

  41. Tilattava myyrä 8.12.2021 4:29
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Kilokalori: En luule, mutta en MYÖSKÄÄN usko että ministeri Ohisalo puhui ihan kirkkain silmin niin totta kun osasi, kun julisti maaliskuussa sitä "kolmen viikon loppukiriä". Kyllä he valtionhallinnossa silloinkin tiesivät, että pandemia ei maailmasta kolmessa viikossa ole loppumassa. Kunhan pätkivät näitä [...]
   Kyllä sillon maaliskuussa vielä melkein kaikki, asiantuntijoita myöten, tais ihan rehellisesti toivoa, että tilanne helpottuu, jahka ihmiset saadaan rokotettua. Eli kukaan ei tietenkään kuvitellut pandemian katoavan maailmasta, mutta kyllähän siinä vuosi sitten oli vielä toivo siitä, että se 80% rokotekattavuus riittää. 
   Mutta kuitenkin tämä pandemia on enemmän tai vähemmän kaikille uusi tilanne; vaikka osa asiantuntijoista on jonkinlaista pandemiaa ennustanut jo vuosia, ei _kukaan_ pysty täysin uuden taudin ja tilanteen kohdalla toiminaan tyylillä ”tämä kun tehdään niin ohi on.” Pointti nimittäin on se, että edes asiantuntijat eivät voi heti kaikkea tietää – asiat selviää, kun aika kuluu, tutkitaan ja kerätään tietoa. Kuten tässä nyt on pari vuotta tehtykin, ja se on se syy miksi tiedot muuttuvat ja tarkentuvat. 
   Mutta siis poliitikkojen syyttäminen jostain helkkarin pandemiasta on kyllä aika väärin ohjattua vihaa. Eihän tätä tilannetta kukaan ole tilannut tai toivonut, eikä kyllä
   nähdäkseni kukaan, (muutamia maailman johtavia populistipoliitikkoja lukuunottamatta), ole luvannut, että pandemia olisi jotenkin hetkessä ohi. Myös väistämättömät oheisseuraukset esim siihen talouteen ovat toki kurjia, mutta enpä tiedä miten niiltä missään voitaisiin välttyä menettämättä julmetusti ihmishenkiä. 
   Toisin sanoen; eihän kukaan poliitikko yhtään missään voi tässä nyt muuta tehdä, kuin parhaaksi katsomiaan ratkaisuja viimeisintä asiantuntijatietoa kuunnellen, ja toivoa, että tästä selvitään mahd vähillä kuolemilla. 
   Se jonkinlainen suht varma tieto – sekä validi arvio siitä, onko toimet olleet oikeita ja oikea-aikaisia – lienee realistisesti saatavilla vasta vuosien päästä, kun taudista ja tapahtumista on saatu kerättyä ja analysoitua tarpeeksi dataa. 

   Lainaa

  42. Tiedoton monni 8.12.2021 4:31
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Harmittava alpakka: Rokotesalaliittoteoreetikot taas vauhdissa. Kun niitä teidän valheitanne tappavista rokotteista ei enää kukaan täysijärkinen usko, niin voisitteko edes lopettaa noi "lörönä" ja "lorona" -vääntelyt niistä?
   Ei hulluus käskemällä parane eikä tyhmyys edes lyömällä.

   Lainaa

  43. Jyrkkä kyyhky 8.12.2021 6:51
   Tulos: +5 (23 ääntä)
   Vilpitön vihannes: Luin ekat 7 riviä. Jasmiinan ei ainakaan kannata alkaa runoilijaksi.
   höh, ei niin, mutta suomiräpyttelijäks kyllä. vielä luokattoman huono biitti ja önähtelyä mukaan, niin johan teinit täyttää stadionin.

   Lainaa

  44. Itsestäänselvä taistelija 8.12.2021 7:24
   Tulos: -23 (29 ääntä)
   Aivan ihana runo! Menee jakoon ja jatkoon! :)

   Lainaa

  45. Tulos: +31 (39 ääntä)
   Sienisoppa: Mäkään en ole noitten p//kk/en kannalla yhtään. Mutta loppupeleissä, mulla ei tulis mieleenkän kritisoida toisten tekemiä ratkaisuja sen asian suhteen. Vaikka sillä yritetäänkin jakaa kansaa kahtia kovasti, niin meidän tulisi kuitenkin tukea toinen toisiamme, mitä ratkaisuja sitten kukakin elämässään tekee. ❤️

   "Mäkään en ole noiden veneen paikkausten kannalla yhtään. Mutta loppupeleissä, mulla ei tulisi mieleenkään kritisoida toisten tekemiä ratkaisuja sen asian suhteen. Vaikka sillä yritetäänkin jakaa kansaa kahtia kovasti, niin meidän pitäisi tukea toinen toisiamme, mitä ratkaisuja sitten kukakin elämässään tekee."

   [jatkaa reikien porailua veneeseen]

   Lainaa

  46. Tulos: +46 (46 ääntä)
   Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin kaikki rokotetut kuolevat rokotteen ottamisen jälkeen. Se on sitten eri asia meneekö 96-vuotiaalla muutama kuukausi, vai 16-vuotiaalla 80 vuotta siihen. Mukavaa lukea, että Tanjan jälkikasvu on vanhempaansa viisaampi terveysasioissa.

   Lainaa

  47. Harmaa kivi 8.12.2021 14:16
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Kilokalori: En luule, mutta en MYÖSKÄÄN usko että ministeri Ohisalo puhui ihan kirkkain silmin niin totta kun osasi, kun julisti maaliskuussa sitä "kolmen viikon loppukiriä". Kyllä he valtionhallinnossa silloinkin tiesivät, että pandemia ei maailmasta kolmessa viikossa ole loppumassa. Kunhan pätkivät näitä [...]
     Liikuttava usko sinulla poliitikkojen osaamiseen. Itse olen siinä käsityksessä, etteivät he ole liskoja tai jumalia, vaan ihan vain ihmisiä, vaikkakin sitten jotkut pätevämpiä kuin toiset.Tämä on vähän kuin kinaisi pikkulapsen kanssa: "Pue päällesi. Tarhassa leikitään ulkona ja ulkona on kylmä." "Enpue enpue enpue!!!" "Puet nyt vaan". ...Tarha: "Tänään on niin kylmä, ettei leikitäkään ulkona". Äiti: (Itsekseen)"No voi#¤%&/(). 
     On pikkulapsen uskoa luulla, että kukaan todella tietää kaikkea. Asiantuntijat tietävät omista aloistaan huomattavasti enemmän kuin maallikot, ja äidit tietävät huomattavasti paremmin mitä ulos kannattaisi pukea kuin kaksivuotiaat. Mutta "nyt jos teet näin niin *kaikki*varmasti*pelastuvat* ja kaikki menee aina juuri kuten pitikin, on ajattelua joka sopii uskonnonharjoitukseen, pikkulapsille, ja erilaisiin säteileviin kaikenparantaviin delfiinivesiin uskoville (ja varsinkin niiden myyjille, jotka eivät ikinä myönnä erehtyneensä koskaan mistään. Omasta mielestäni jos "tiedon" tuottaja luulee tai väittää olevansa erehtymätön, niin se sanookin jo kaiken, mitä lähdekritiikkiin tarvitaan). Kunnollisessa tiedossa on aina epävarmuutta, aikuisen pitää se vain sietää ja mennä parhaalla mahdollisella tiedolla. On kaksivuotiaan ajattelua rynnätä kalsarisillaan pakkaseen koska äiti joko on jumala tai sitten ei tiedä mistään mitään/ on ilkeä.
     En tosiaankaan väitä, että Suomen hallitus aina tietää ihan tasan mitä tekee, mutta mitä ihmeen syytä heillä olisi keittää sammakoita tai kansaa? Toki jos vaikkapa Kokoomus yksityistää terveydenhuollon vastoin kansalaisen intressiä, ja sitten siirtyy niiden yksityisten terveydenhuoltofirmojen omistajiksi, niin siinä on syytä pohdiskella syytä "oma pankkitili". Mutta ei kukaan jaksa valehdella ihan vain lystikseen.

   Lainaa

  48. Tulos: -2 (4 ääntä)
   😂😂😂😂

   Lainaa

  49. Tulos: -20 (30 ääntä)
   Kulta: "Mäkään en ole noiden veneen paikkausten kannalla yhtään. Mutta loppupeleissä, mulla ei tulisi mieleenkään kritisoida toisten tekemiä ratkaisuja sen asian suhteen. Vaikka sillä yritetäänkin jakaa kansaa kahtia kovasti, niin meidän pitäisi tukea toinen toisiamme, mitä ratkaisuja sitten kukakin elämässään tekee."[jatkaa reikien porailua veneeseen]
   Aika huono vertauskuva. Mutta en kritisoi sinua silti ihmisenä. 
   Toivon että osaat uida, jos sillä veneelläsi päätät lähteä vesille ja muista pelastusliivit. 😂

   Lainaa

  50. Arkkienkeli 8.12.2021 17:23
   Tulos: -37 (37 ääntä)
   Kelpaamaton haltija: Siis anteeksi mut mun on henk. koht. vaikea tukea ketaan joka tietoisesti asettaa riskiryhmat, jotka ei terveydellisista syista PYSTY ottaa rokotetta, vaaraan ihan vaan siksi et ne ei usko tehoon/luulee et piikki on valmisettu ties mista sonnin kusesta/kuvittelee et valtio pistaa niille mikrosiruja [...]
   Mitä vittua just luin? "riskiryhmat, jotka ei terveydellisista syista PYSTY ottaa rokotetta" Itse kuulun riskiryhmään 1tp diabeteksen vuoksi ja olen ottanut kummatkin rokotteet ilman sivuvaikutuksia. Ja diabeteskin on ollut lapsesta saakka.

   Lainaa

  51. Tulos: -17 (31 ääntä)
   Arkkienkeli: Mitä vittua just luin? "riskiryhmat, jotka ei terveydellisista syista PYSTY ottaa rokotetta" Itse kuulun riskiryhmään 1tp diabeteksen vuoksi ja olen ottanut kummatkin rokotteet ilman sivuvaikutuksia. Ja diabeteskin on ollut lapsesta saakka.
   No on niitä muitakin riskiryhmän sairauksia. Esim.on henkilöitä, joilla on monta eri perussairautta tai esim. minä en halua ottaa ylimääräisiä lääkeaineita kehooni, koska lähes kaikki lääkeaineet, joita minulle on määrätty, ovat aiheuttaneet sellaisia haittavaikutuksia, että en halua ryhtyä koekaniiniksi rokotteelle, joka on vielä täysin kokeiluvaiheessa. Ja mitä enemmän olen saanut tietoa sen aiheuttamista haittavaikutuksista (joita jotkut onnekkaat eivät ole saaneet) olen varmempi, etten halua sitä kehooni. 
   Ja suppeakatseiset, pitävät sitä hyvin itsekkäänä, että aiheutan heille niin suuren riskin, vaikka he ovat ottaneet kaikki tehosteet.
   Kun pari vuotta sitten tein tietoisen päätöksen, että ajan kaikki lääkemyrkyt kehostani pois, enkä muuten ole ottanut influenssarokotettakaan, olen ollut terveempi kuin olen yli 30 vuoteen ollut. Ennen tuota tärkeää päätöstäni, olin joka vuosi ainaki 3 kertaa jossain flunssassa tai vatsataudissa, mutta en sen jälkeen kertaakaan.
   Siitä huolimatta tähdennän, että minä en tuomitse ja kritisoi niitä ihmisiä, jotka ovat tämän rokotteen ottanut. Kaikki ovat samanarvoisia, kukaan ei ole toistaan parempi.
   Jokaisella on ja pitäisi olla oikeus päättää omasta kehostaan ja siitä miten sitä hoitaa. 

   Lainaa

  52. tynnyriin päivää 8.12.2021 20:37
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   En ymmärrä miten ihmisille tulee muka nyt niin järkytyksenä että ai että nyt ei riitäkään kaksi piikkiä vaan tarvitaan kenties komas, siitä sitten kierrokset että joopa joo varmaan kohta neljäs, viides jne kyllä meitä vedätetään. Itselle ainakin on lääketieteen julkaisuista ollut alusta asti selvää että todennäköisesti joudutaan ottamaan tehosterokotteita pitkään samaan tapaan kuin influenssaan.

   Lainaa

  53. Itseasiassa 9.12.2021 9:29
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Suihkunraikas mustikka: Voisi ehkä jättää tulevista julkaisuista nämä koronakatsaukset ihan suosiolla pois. On kai näissä jonkinlainen viihdearvo, mutta ainakin itsestä tuntuu että kun on yhden salaliittohörhön postauksen lukenut, on lukenut ne kaikki. Lähinnä vain ärsyttää lukea näistä idiooteista.
   Nää pullistaa mullakin otsasuonta, mutta mua lohduttaa lukea täällä järkeviä kommentteja.

   Lainaa

  54. Itseasiassa 9.12.2021 9:44
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Kilokalori: Olisi varmaan kaikille paljon selkeämpää, jos joku sanoisi ääneen, että tämä sekoilu kestää seuraavat x vuotta ja sen aikaa tulee olemaan todella paljon perusoikeuksien leikkauksia, joita tuskin puretaan sen jälkeenkään.
   Ei kukaan voi tietää mitä on tapahtumassa. Sen vuoksi päätöksetkin tehdään parhaalla oletuksella, koska varmaa tietoa ei ole. Eihän esimerkiksi yhden henkilön sairauden lopputulosta voi ennustaa tai talvisodassa ei ilmoitettu loppupäivämäärää ja jatkosodan alkamista. En osaa todella sanoa mitä edes omassa elämässäni tulee tapahtumaan, voin vain unelmoida ja tehdä tavoitteiden eteen töitä, mutta lopputulos ei koskaan ole varma ä Maailma ja elämä nyt vain ovat sellaisia.

   Lainaa

  55. Itseasiassa 9.12.2021 10:06
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Arkkienkeli: Mitä vittua just luin? "riskiryhmat, jotka ei terveydellisista syista PYSTY ottaa rokotetta" Itse kuulun riskiryhmään 1tp diabeteksen vuoksi ja olen ottanut kummatkin rokotteet ilman sivuvaikutuksia. Ja diabeteskin on ollut lapsesta saakka.
   Joillakin on esim. pysyvä lääkitys, joka ei sovi rokotteen kanssa tai sopivuudesta ei ole varmuutta. Myös lääkeallergiat voivat olla, esteenä. Yhden tapauksen tiedän, jossa rokote annettiin sairaalassa koska pelättiin vakavia sivuvaikutuksia (ei tässä tapauksessa tullut), mutta näissä tapauksissa pitää tehdä aina riskianalyysi.

   Lainaa

  56. Viitteetön mato 10.12.2021 11:08
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Myrkkyä ottivat Tanjan toukat, mikrosirun saivat, houkat. Nyt yksi on homo ja vegaani toinen, aivoissa jyllää 5G -loinen.

   Lainaa

  57. Ärsyyntynyt 10.12.2021 16:14
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Eikö tää korona-aihe vois jäädä feissarimokien ulkopuolelle? Sitä tungetaan kaikkialla, mutta mun mielestä tää on ihan väärä paikka jakaa sitä, niin sairaita kommentteja täälläkin siitä tulee vastaan, et ois mun mielestä paras, jättää se aihe kokonaan pois täältä.

   Lainaa

  58. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Päin vastoin -minusta on parempi, että rokotevastaisten tollous ja typeryys tulevat näin esille, ja nämä kommentit ja perustelut jäävät sitten myös luettaviksi tulevaisuudessakin. Verenpainetta nostattavaahan tuollainen itsekkyys toki on, mutta kuten joku sanoikin, onneksi täällä on järkeviä ihmisiä suurin osa kommentoijista. Ja miksi meidän pitäisi tukea ja kannustaa sellaista ihmisryhmää, joka vaarantaa muiden ihmisten henkiä ja estää meitä pääsemästä tästä vaikeasta koronatilanteesta?

   Lainaa

  59. Keitetty guava 10.12.2021 22:08
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Elävä taistelija: Denialistit ovat raskasta porukkaa
   Eikä ketään varmaan yllätä, että ovat myös kirjotustaidotonta porukkaa.

   Lainaa

  60. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Jo Tanjan kirjoitustaidosta paistaa elämänkoululaisuus, ei yllätä mielipide rokotuksista.

   Lainaa

  61. Tulos: 0 (6 ääntä)
   traumcity: Mä triggeröydyin Jasmiinan tyylistä käyttää heittomerkkiä siihen tarkoitukseen että sai luotua muutaman keinotekoisen ja paskan riimin vaikka mitään muuta vanhanaikaista kirjoitusasua tässä ei ole. Oli ne loputkin riimit paskoja, osa ei edes rimmaavia kuten vapaus-lupaus, mutta ne oli sitä sentään [...]
   Miten niin vapaus ja lupaus ei rimmaa? Nyt kyllä kiinnostaisi perustelut.

   Lainaa

  62. Kohdistettu kantojuhta 12.12.2021 16:23
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Arkkienkeli: Mitä vittua just luin? "riskiryhmat, jotka ei terveydellisista syista PYSTY ottaa rokotetta" Itse kuulun riskiryhmään 1tp diabeteksen vuoksi ja olen ottanut kummatkin rokotteet ilman sivuvaikutuksia. Ja diabeteskin on ollut lapsesta saakka.
   Itse kuulun riskiryhmään, jolle piti tehdä ylimääräinen selvitys, siitä saako minulle antaa rokotetta.
   Koska rokotteessa yksi todennäköisin sivuvaikutus on sydämeen liittyvä, niin ei oltu varmoja saako minulle antaa rokotetta. 
   Tämä selvitettiin lääkäreiden toimesta ennen piikin antoa.

   Lainaa

  63. Ärsyyntynyt 12.12.2021 23:54
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Vino siili: Päin vastoin -minusta on parempi, että rokotevastaisten tollous ja typeryys tulevat näin esille, ja nämä kommentit ja perustelut jäävät sitten myös luettaviksi tulevaisuudessakin. Verenpainetta nostattavaahan tuollainen itsekkyys toki on, mutta kuten joku sanoikin, onneksi täällä on järkeviä ihmisiä [...]
   Minusta just päinvastaset osottaa tyhmyytensä.

   Lainaa

  64. Sisälukutaitoinen lohi 13.12.2021 7:48
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Weno: Miten niin vapaus ja lupaus ei rimmaa? Nyt kyllä kiinnostaisi perustelut.
   Ei siinä sanottu, että ne eivät rimmaa. Luehan uudestaan :)

   Lainaa

  65. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Hyh ko huono juttu tuo loru. Jaksanu ees lukea

   Lainaa

  66. Jäävi kotieläin 16.12.2021 20:23
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Harmittava alpakka: Rokotesalaliittoteoreetikot taas vauhdissa. Kun niitä teidän valheitanne tappavista rokotteista ei enää kukaan täysijärkinen usko, niin voisitteko edes lopettaa noi "lörönä" ja "lorona" -vääntelyt niistä?
   Voi myöhemmin sanoa, ettei ole edes puhunut "koronasta"

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: itsemurha, korona, rokote, runo, salaliittoteoria