Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Helle pehmittää aivot, osa 3

Kuinka paljon tuuletin viilentää ilmaa, jos se on kallis?
Suurenna näkymä
Helle pehmittää aivot, osa 3

Vieläkö muistat kaksi ensimmäistä osaa?
Helle pehmittää aivot
Helle pehmittää aivot, osa 2

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Nulkun Pissijä 29.6.2021 0:06
   Tulos: +371 (385 ääntä)
   Hyvä Noora, köyhät kyykkyyn! Kyllä sun pitäis noilla tiedoilla olla pitämässä MIT:ssä luentoo!

   Lainaa

  2. Paineistettu paprika 29.6.2021 0:08
   Tulos: -80 (98 ääntä)
   Paprikaa, anyone?

   Lainaa

  3. Liukuportaaton mustikka 29.6.2021 0:08
   Tulos: +120 (124 ääntä)
   Kas Tampereen Martti. Suorastaan ihme että tätä hänen toisinaan AGRESSIIVISTA kaupustelua ja TYPERÄÄ suunsoittoa capslockeineen ei ole tavattu Feissarimokissa useammin.

   Lainaa

  4. Inha joutsen 29.6.2021 0:13
   Tulos: -101 (297 ääntä)
   Kontekstista on helposti pääteltävissä, että Noora todennäköisesti tarkoittaa ilmastointilaitetta puhuessaan tuulettimesta. Jos olis pätemisen sijaan esittänyt edes yhden tarkentavan kysymyksen, olisi tältäkin väännöltä voitu välttyä. Huoh.

   Lainaa

  5. Tulos: +212 (234 ääntä)
   Inha joutsen: Kontekstista on helposti pääteltävissä, että Noora todennäköisesti tarkoittaa ilmastointilaitetta puhuessaan tuulettimesta. Jos olis pätemisen sijaan esittänyt edes yhden tarkentavan kysymyksen, olisi tältäkin väännöltä voitu välttyä. Huoh.
   Näin minäkin oletan. Hauskaa jos näin on asian laita koska Nooran motiivi kirjoittaa viesti, lesoilu, vähän menettää hohtonsa kun elvistellään 200e ilmastointilaitteella.

   Lainaa

  6. Setä Tiramisu 29.6.2021 1:15
   Tulos: +206 (210 ääntä)
   Yli 10 vuotta aikoinaan kodintekniikkaa myyneenä, niin tuo keskustelu siitä, viileentääkö tuuletin vai ei, on hävitty ennen kuin se alkoikaan.

   Lainaa

  7. Mutkikas kala 29.6.2021 1:49
   Tulos: +202 (226 ääntä)
   Sillä ei ole mitään väliä viilentääkö se oikeesti vai ei, jos se tekee makuuhuoneesta siedettävän nukkua. Voi myös käydä viilentävässä suihkussa ja maata lojottaa märän nahan kanssa sen tuulettinen edessä. Edelleen ei viilennä huoneilmaa, mutta olo helpottuu huomattavasti. Koneellisen ilmastoinnin kera ihan mainio viritelmä.

   Lainaa

  8. Masentunut kukka (Pluri) 29.6.2021 2:08
   Tulos: +154 (190 ääntä)
   Ihmetyttää todella nuo ihmiset jotka ei ymmärrä edes auttavasti perusasioita vaikka ne hänelle selitetään. Tuuletinjuttu on sellainen että sen pitäisi peruskoulun käyneen ihmisen ymmärtää selittämättäkin.

   Lainaa

  9. Tulos: +16 (120 ääntä)
   Joo, eiköhän ole ilmastointilaitteesta kysymys. Ei kai mikään tuuletin mitään 200 euroa maksa? Pidän kyllä periaatteessa mahdollisena, että myös tuuletin viilentäisi ilmaa, jos sitä käyttäisi illalla, jolloin ulkona on jo viileämpää, mutta kämppä on jäänyt kuumaksi. Ehkä hyvä tuuletin ja avoimet ikkunat voisivat saada ilman kiertämään niin, että viileä ilma kulkeutuu ulkoa sisälle.

   Lainaa

  10. Puikea gorilla 29.6.2021 4:13
   Tulos: +112 (116 ääntä)
   Mulla ei vissiin ole tarpeeksi kallis tuuletin, koska sisälämpömittrin mukaan kämpän lämpötila ei helteillä laskenut mihinkään, vaan näytti tasaisesti +28'C aamusta iltaan.

   Lainaa

  11. Sisäänlämpiävä järvisieni 29.6.2021 6:24
   Tulos: +151 (155 ääntä)
   Kyöpeli: Joo, eiköhän ole ilmastointilaitteesta kysymys. Ei kai mikään tuuletin mitään 200 euroa maksa? Pidän kyllä periaatteessa mahdollisena, että myös tuuletin viilentäisi ilmaa, jos sitä käyttäisi illalla, jolloin ulkona on jo viileämpää, mutta kämppä on jäänyt kuumaksi. Ehkä hyvä tuuletin ja avoimet [...]
   Maksaa monikin tuuletin 200e, kun taas ilmastointilaitteet kyllä maksavat yleensä enemmän kuin 200e

   Lainaa

  12. Pahvikampela 29.6.2021 7:23
   Tulos: +103 (121 ääntä)
   Inha joutsen: Kontekstista on helposti pääteltävissä, että Noora todennäköisesti tarkoittaa ilmastointilaitetta puhuessaan tuulettimesta. Jos olis pätemisen sijaan esittänyt edes yhden tarkentavan kysymyksen, olisi tältäkin väännöltä voitu välttyä. Huoh.
   Ei ole. 200 eurolla ei osteta ilmastointilaitetta, joka viilentäisi nappirasiaa suuremman tilan ja Noora kuulostaa juuri sopivan yksinkertaiselta keuliakseen 200 euron tuulettimella.

   Lainaa

  13. Jääkylmä tohtori 29.6.2021 8:56
   Tulos: -32 (130 ääntä)
   Eikö tuo ole vähän saivartelua, että tuuletin ei viilennä sisäilman lämpötilaa? Aleksikin sanoi, että tuuletin voi tuoda tunteen viileydestä, ja eikö se ole koko homman pointti? Kyllä hellekelitkin tuntuu paljon siedettävimmältä ulkona, jos tuulee reippaasti, vaikka tuuli ei sitä senhetkistä lämpötilaa oikeasti laskekaan.

   Lainaa

  14. Tulos: +65 (75 ääntä)
   Jääkylmä tohtori: Eikö tuo ole vähän saivartelua, että tuuletin ei viilennä sisäilman lämpötilaa? Aleksikin sanoi, että tuuletin voi tuoda tunteen viileydestä, ja eikö se ole koko homman pointti? Kyllä hellekelitkin tuntuu paljon siedettävimmältä ulkona, jos tuulee reippaasti, vaikka tuuli ei sitä senhetkistä lämpötilaa oikeasti laskekaan.
   Muuten olen täysin samaa mieltä, mutta tuskinpa tuuletin makuuhuoneessa silti koko asuntoa viilentää. Ellei sitten 200 euron tuulettimen maaginen ilmavirta osaa jotenkin poistua sieltä makkarista puhaltelemaan jokaisen kanssaeläjän kasvoille.

   Lainaa

  15. Tulos: +27 (45 ääntä)
   Jääkylmä tohtori: Eikö tuo ole vähän saivartelua, että tuuletin ei viilennä sisäilman lämpötilaa? Aleksikin sanoi, että tuuletin voi tuoda tunteen viileydestä, ja eikö se ole koko homman pointti? Kyllä hellekelitkin tuntuu paljon siedettävimmältä ulkona, jos tuulee reippaasti, vaikka tuuli ei sitä senhetkistä lämpötilaa oikeasti laskekaan.
   Aika kaukana saivartelusta kun kyse ei mistään tunteesta alunperinkään ollut vaan nimenomaisesti lämpötilasta (joka ei siis muutu, ainakaan alaspäin). 
   Toki olisi voinut sen verran kysäistä olisiko mahdollisesti kyseessä ollut kuitenkin ilmastointilaite, joskaan edes pieniä ilmastointilaitteita ei tuohon hintaan taida irrota. 
   Kolmas pelinappula on sitten nämä ”ilmanviilentäjät” jotka kostuttavat ilmaa ja/tai niihin voi kylmäkalleja ladata jota ilmaa kone sitten pyörittää pitkin huonetta ja luo jonkinlaista helpotuksen tunnetta. En ole testannut mutta fysiikka näissä laitteissa tulee jossain vaiheessa mukaan eikä taialla toimi mikään. Jos kuumaa ilmaa ei mitenkään johdeta ulos (vrt. Ilmastointilaite) niin mikään ei koskaan viilene.

   Lainaa

  16. Tulos: +88 (92 ääntä)
   Inha joutsen: Kontekstista on helposti pääteltävissä, että Noora todennäköisesti tarkoittaa ilmastointilaitetta puhuessaan tuulettimesta. Jos olis pätemisen sijaan esittänyt edes yhden tarkentavan kysymyksen, olisi tältäkin väännöltä voitu välttyä. Huoh.
   Noora sanoi heti ensimmäisessä kommentissa, että "ihan perinteinen tuuletin on". Myös hinta viittaa tähän.

   Lainaa

  17. Arkkienkeli 29.6.2021 10:25
   Tulos: +68 (70 ääntä)
   Kyöpeli: Joo, eiköhän ole ilmastointilaitteesta kysymys. Ei kai mikään tuuletin mitään 200 euroa maksa? Pidän kyllä periaatteessa mahdollisena, että myös tuuletin viilentäisi ilmaa, jos sitä käyttäisi illalla, jolloin ulkona on jo viileämpää, mutta kämppä on jäänyt kuumaksi. Ehkä hyvä tuuletin ja avoimet [...]
   Maksaa. Esim Gigantissa on myytävänä Dysonin tuulettimia liki 400€ hintaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +35 (59 ääntä)
   Jokainen joka uskootuulettimien viilentävän ilmaa, voi mennä itse kuumaan saunaan tuulettimen kanssa. Huonelämpötilan noustessa yli ruumiinlämpötilan ei tuulettimesta ole kuin haittaa.

   Lainaa

  19. Nousematon jääkarhu 29.6.2021 11:33
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Kyöpeli: Joo, eiköhän ole ilmastointilaitteesta kysymys. Ei kai mikään tuuletin mitään 200 euroa maksa? Pidän kyllä periaatteessa mahdollisena, että myös tuuletin viilentäisi ilmaa, jos sitä käyttäisi illalla, jolloin ulkona on jo viileämpää, mutta kämppä on jäänyt kuumaksi. Ehkä hyvä tuuletin ja avoimet [...]
   Aika monet pöytä- ja jalkatuulettimet maksaa 200e ja enemmänkin. Riippuu vähän miten tehokas se on, ja hyvästä tornituulettimesta 200e on kans ihan siedettävä hinta. Varmaan vähän harvemmassa on hyvät ilmastointilaitteet joita saa alle kolmensadan.

   Lainaa

  20. Tulos: +44 (86 ääntä)
   Kummasta tossa väittelyssä siis haluttiin se ”tyhmä” vai molemmista? Noora ei oikein tajunnut, mistä Jesse puhuu, mitä Jesse sitten mehustaa typerällä saivartelullaan, kuin luullen olevansa sitä fiksumpi jätkä mitä kauemmin jaktaa kuolleen hevosen potkimista. Ilman lämpötila ei tuulettimella muutu, ei. Nooralle merkityksellistä oli varmaan kuitenkin se viileyden tunne, joka on ihon pinnalla todellinen, sillä ilman liike tosiaan viilentää ihon pintaa (silloin, kun ilman lämpötila on ihon lämpötilaa alhaisempi), ja tämän asian merkityksellisyys käytännön tasolla on se metsä jota Jesse ei halunnut tai osannut nähdä puilta.

   Lainaa

  21. Painuva lihapulla 29.6.2021 11:39
   Tulos: -45 (73 ääntä)
   Kuinka monta typerystä tarvitaan neppailemaan, nänäviisastelemaan ja pätemään yhdelle naispuoliselle? Näköjään kolmella "pääsee" feissarimokiin. Onnea Joni, Jesse ja Aleksi (miksi en ole yllättynyt että joukossa on Aleksi-niminen...) Kolme luuseria näsäviisastelee samoilla korteilla. "NIIMMUTKUASIAONNIIN!!"

   Lainaa

  22. Älyvapaa susi 29.6.2021 11:59
   Tulos: -28 (48 ääntä)
   Makuuhuoneessa ikkuna auki, toisella puolella asuntoa joku ikkuna auki + tuuletin levittämässä viileämpää ulkoilmaa makuuhuoneeseen ja muualle asuntoon... Viilentääkö tuuletin silloin asunnon vai ei? Siinäpä näsäviisastelijoille pohdittavaa.

   Lainaa

  23. Harmaa kivi 29.6.2021 12:00
   Tulos: -2 (28 ääntä)
   William: Jokainen joka uskootuulettimien viilentävän ilmaa, voi mennä itse kuumaan saunaan tuulettimen kanssa. Huonelämpötilan noustessa yli ruumiinlämpötilan ei tuulettimesta ole kuin haittaa.
     Jos huoneenlämpötila nousee yli ruumiinlämpötilan, on kyllä joko huoneessa tai ruumiissa ongelma. On ollut aika trooppista, mutta ei edes auringon paistaessa sisälämpötila ole noussut hirveän paljoa yli kolmenkymmenen. Tuuletin (sellainen kympin hintainen) ja kostea pyyhe peitoksi on ihan hyvä yhdistelmä, jos näillä keleillä haluaa nukkua. Ekologisempi ja huokeampi kuin ilmastointi -jota ei kuitenkaan Suomessa kovin usein tarvita, ei ainakaan vielä.

   Lainaa

  24. Ryhdikäs kettu 29.6.2021 12:10
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Peeke: Aika kaukana saivartelusta kun kyse ei mistään tunteesta alunperinkään ollut vaan nimenomaisesti lämpötilasta (joka ei siis muutu, ainakaan alaspäin). Toki olisi voinut sen verran kysäistä olisiko mahdollisesti kyseessä ollut kuitenkin ilmastointilaite, joskaan edes pieniä ilmastointilaitteita ei [...]
   Jotkut tykkäävät väittää, että ilmanviilennin laskee selkeästi lämpötilaa ja on paljon parempi hankinta kuin ilmastointi, koska saman tehon saa ilman rumaa poistoputkea. Aivan varmasti on, kyllä. Kyllähän nuo ilmanviilentimen ovat ok, jos tila on todella iso, todella kuuma ja ilma vaihtuu jatkuvasti. Isossa liiketilassa ihan hyvä helpotus koska pienikin tuulenvire, varsinkin viileän tuulen, helpottaa oloa paljon. Suurissa neliöissä ei huomaa kosteuden lisääntymistä, mutta tavallisella huonekorkeudella ja -koolla varustettuun asuntoon se on ihan vihoviimeinen hankinta. Laite itsessään lämpenee jonkin verran ja ilmasta tulee trooppisen kosteaa. Ilmastoinnilla taas saa yhteen huoneeseen 21 asteen lämmön, kun jo heti oven toisella puolella on 40 astetta.

   Lainaa

  25. Spesifi orava 29.6.2021 12:15
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Alun kysymyskentän kysymys on vähä huonosti aseteltu. Jos on kesänsä viettäny oulun yläpuolella, ei ole tarvinnu välttämättä elää yhtään hellepäivää.

   Lainaa

  26. Ryhdikäs perhonen 29.6.2021 12:25
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Älyvapaa susi: Makuuhuoneessa ikkuna auki, toisella puolella asuntoa joku ikkuna auki + tuuletin levittämässä viileämpää ulkoilmaa makuuhuoneeseen ja muualle asuntoon... Viilentääkö tuuletin silloin asunnon vai ei? Siinäpä näsäviisastelijoille pohdittavaa.
   Tässä tosin Noora sanoi, että ikkunat ovat kiinni.

   Lainaa

  27. Uusiutuva koala 29.6.2021 12:31
   Tulos: -9 (25 ääntä)
   Ryhdikäs perhonen: Tässä tosin Noora sanoi, että ikkunat ovat kiinni.
   Totta. Seison niiltä osin korjattuna ja vetoan siihen että nuo kolme antisankaria paasasi asiasta ENNEN kuin Noora kertoi ikkunoiden olevan kiinni.

   Lainaa

  28. Tulos: +26 (48 ääntä)
   Painuva lihapulla: Kuinka monta typerystä tarvitaan neppailemaan, nänäviisastelemaan ja pätemään yhdelle naispuoliselle? Näköjään kolmella "pääsee" feissarimokiin. Onnea Joni, Jesse ja Aleksi (miksi en ole yllättynyt että joukossa on Aleksi-niminen...) Kolme luuseria näsäviisastelee samoilla korteilla. "NIIMMUTKUASIAONNIIN!!"
   Ei tuossa ollut sukupuolet kenenkään muun mielessä kuin sinun. Ei tyhmän Nooran, ei yhdenkään tyhmän näsäviisastelijan. Kaikki ihmiset eivät ole sellaisia että sukupuoli ohjaa heidän kaikkea toimintaansa, kuten sinun ilmeisesti.

   Lainaa

  29. Tulos: -23 (33 ääntä)
   William: Huonelämpötilan noustessa yli ruumiinlämpötilan ei tuulettimesta ole kuin haittaa.
   Väärin. Tuulettimen "teho" perustuu paljolti hien "höyrystämiseen", eli hiki iholta kaasuuntuu ja vie (aika paljon) lämpöä iholta. Toki lämpötilan noustessa hyöty vähenee ja saunassa on jo haitallista.

   Lainaa

  30. Mutkikas muurahainen 29.6.2021 18:59
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Väsynyt: Väärin. Tuulettimen "teho" perustuu paljolti hien "höyrystämiseen", eli hiki iholta kaasuuntuu ja vie (aika paljon) lämpöä iholta. Toki lämpötilan noustessa hyöty vähenee ja saunassa on jo haitallista.
   No nyt menee metsään. Suurin syy on se, että ruumiinlämpö on ~37 astetta, eli ilma aivan ihosi läheisyydessä on melko lämmintä. Jos huoneessa on esim. 28 astetta, tuulettimen ilmavirta saa tämän viileämmän ilman kostetuksiin ihosi kanssa, eli se ikään kuin rikkoo ympäriltäsi "lämpövaipan". Jos huoneen lämpötila taas on yli 37 astetta, tuntuu tuulettimen ilman kuumalta, sillä ihosi on nyt suoraan kostetuksissa ruuminlämpöäsi lämpimämmän ilman kanssa. Puhalla ihoosi saunassa, niin huomaat.

   Lainaa

  31. Itseasiassa 29.6.2021 20:15
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Nooran kanssa olisi hienoa keskustella saunan lämpötilan hetkellisestä laskusta kun heittää löylyä. Se. Keskustelu. Ei. Loppuisi. Ikinä.

   Lainaa

  32. Tahdistamaton keiju 29.6.2021 21:46
   Tulos: +22 (32 ääntä)
   Ihan sama viilentääkö tuuletin oikeasti vai ei, mutta jos se tuulenvire saa ilman tuntumaan iholla viileämmältä niin se on kaikki millä on väliä. Eihän noita tuulettimia muuten kukaan ostais jos ei niistä jonkinlaista hyötyä olisi. Huomaahan sen jo vaikka kättä heiluttelemalla että ilma tuntuu viileämmältä vaikak ei tietenkään oikeasti käden heiluttelu ilmaa viilennäkään. Mutta parempi liikkuva lämmin ilma kuin seisova.

   Lainaa

  33. Siisti haltija 29.6.2021 22:55
   Tulos: -31 (43 ääntä)
   Toj Karin: Ei tuossa ollut sukupuolet kenenkään muun mielessä kuin sinun. Ei tyhmän Nooran, ei yhdenkään tyhmän näsäviisastelijan. Kaikki ihmiset eivät ole sellaisia että sukupuoli ohjaa heidän kaikkea toimintaansa, kuten sinun ilmeisesti.
   Morjens Joni Jesse Aleksi! Kuten huomaat, (vaikka en laittaisi montaa lanttia likoon puolestasi) kaikki näsäsviisastelijat ovat nimestä päätellen miessukupuolta. Ja näsäviisastelijoiden kohde on nimestä päätellen sukupuoleltaan nainen. Siinä sulle sössönsössö vähän faktaa.

   Lainaa

  34. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Mutkikas muurahainen: No nyt menee metsään. Suurin syy on se, että ruumiinlämpö on ~37 astetta, eli ilma aivan ihosi läheisyydessä on melko lämmintä. Jos huoneessa on esim. 28 astetta, tuulettimen ilmavirta saa tämän viileämmän ilman kostetuksiin ihosi kanssa, eli se ikään kuin rikkoo ympäriltäsi "lämpövaipan". Jos [...]
   Voit ihan huvikses laskea paljonko 28 asteista, tai 20, ilmaa pitää mennä ohi, että se vastaa 40 asteesta vesi-vesihöyry muutosta.

   Lainaa

  35. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Siisti haltija: Morjens Joni Jesse Aleksi! Kuten huomaat, (vaikka en laittaisi montaa lanttia likoon puolestasi) kaikki näsäsviisastelijat ovat nimestä päätellen miessukupuolta. Ja näsäviisastelijoiden kohde on nimestä päätellen sukupuoleltaan nainen. Siinä sulle sössönsössö vähän faktaa.
   Sit kun vielä kerrot miten yhdenkään tuohon keskusteluun osallistuneen sukupuoli liittyy mitenkään itse keskusteluun?

   Lainaa

  36. Kolea puhveli 30.6.2021 2:15
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Vaikka Nooralla olisikin ilmastointilaite eikä tuuletin niin ei siitäkään hirveästi iloa ole jos ikkunat on kiinni eikä letku puhalla lämmintä ilmaa ulos. Tosin kun tuolla nyt leuhkitaan, niin en usko että kukaan leuhkisi kaikkein halvimmalla 200 euron ilmastointilaitteellakaan vaan jollakin design tuulettimella. Pienikin tuuletin riittää että tuntee että ilma vähän edes liikkuu niin on heti mukavampi olla.

   Lainaa

  37. Tulos: -20 (34 ääntä)
   Jatkokysymykset saattoivat paljastaa Nooran olevan vähän pihalla tuulettimista, mutta en mä ymmärrä miksi enemmistö kommenteissa näyttää asettavan Nooran tässä keskustelun typeräksi puoleksi. Tai peräti sanoo että tämä "kehuskelee" 200 euron tuulettimellaan... Noora tässä nyt kuitenkin vastasi alkuperäiseen kysymykseen. Hänen viilennyskeinonsa on hänen "tuulettimeksi" nimittämänsä vekotin, josta jokainen voi tehdä päätelmänsä, mistä siinä nyt oikeasti on kyse. Joka tapauksessa Noora on niillä avuin tyytyväinen koko kotinsa (koettuun) lämpötilaan, ja se on aika hieno asia, jos *vain* 200 euron "tuulettimella" on päässyt tähän tilanteeseen. Monet kaverit tuskailee kotonaan, että on liian kuuma edes nukkua, eikä ole varaa hienompiin jäähdytyslaitteisiin.

   Lainaa

  38. Perusteeton hämähäkki 30.6.2021 11:39
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Banaani: Kummasta tossa väittelyssä siis haluttiin se ”tyhmä” vai molemmista? Noora ei oikein tajunnut, mistä Jesse puhuu, mitä Jesse sitten mehustaa typerällä saivartelullaan, kuin luullen olevansa sitä fiksumpi jätkä mitä kauemmin jaktaa kuolleen hevosen potkimista. Ilman lämpötila ei tuulettimella muutu, [...]
   Paitsi että huomasitko nyt hänen väitteensä, että tuuletin viilentää koko kämpän? En jaksa uskoa, että minkään hintanen markettituuletin olis niin tehokas, että saa ilman kiertämään koko asunnossa, jos se on makuuhuoneessa ja kyseessä kämppä, missä oikeasti erillinen kapea ovellinen makuuhuone ja muutama neliö siihen päälle muuta tilaa.

   Lainaa

  39. Sinertävä hilleri 30.6.2021 12:25
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   PELI SEIS *** Nooralla on perinteinen tuuletin. Kallis, mutta pelkkä tuuletin silti. MIKÄÄN ILMASTOINTILAITE EI VIILENNÄ ILMAA, MIKÄLI KUUMAA ILMAA EI SAMALLA PUHALLETA ULOS. Perinteistä tuuletinta ei voi mitenkään sekoittaa ilmastointilaitteeseen, sillä ilmastointilaite vaatii aina jonkinlaisen asennuksen, mikä on vähintään paksu letku ikkunasta ulos. Tämä ei voi kenenkään mielestä olla "perinteinen tuuletin", kuten Noora asian ilmaisi.  

   Lainaa

  40. Avioton oppilas 1.7.2021 15:56
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Järkeä maksaa tuulettimesta 200€ kun heittää pari sataa lisää niin saa kunnon viilennyslaitteen.

   Lainaa

  41. Vastasyntynyt sotilas 1.7.2021 16:54
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Toj Karin: Sit kun vielä kerrot miten yhdenkään tuohon keskusteluun osallistuneen sukupuoli liittyy mitenkään itse keskusteluun?
   Ööö... Onko joku väittänyt että liittyisi? Aika kehno olkiukko jopa sun tasollasi olevalta.

   Lainaa

  42. Vessapaperiton lehmä 1.7.2021 17:30
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Avioton oppilas: Järkeä maksaa tuulettimesta 200€ kun heittää pari sataa lisää niin saa kunnon viilennyslaitteen.
   Neljällä sadalla kunnon viilennyslaite? Onko sellainen tokmanni-biltema-puuilo -tyyppisistä kaupoista ostettavissa oleva, huutava, siirrettävä mylly tämä tarkoittamasi "kunnon viilennyslaite" =)

   Lainaa

  43. Valikoimaton sitruuna 2.7.2021 13:14
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Perusteeton hämähäkki: Paitsi että huomasitko nyt hänen väitteensä, että tuuletin viilentää koko kämpän? En jaksa uskoa, että minkään hintanen markettituuletin olis niin tehokas, että saa ilman kiertämään koko asunnossa, jos se on makuuhuoneessa ja kyseessä kämppä, missä oikeasti erillinen kapea ovellinen makuuhuone ja muutama neliö siihen päälle muuta tilaa.
   Ei se uskon asia olekaan. Varjoisalta puoleta ikkuna auki ja siihen ikkunan pieleen tuuletin puhaltamaan sisään päin. Muistakin huoneista ikkunoita tai huoneiden yläosissa olevia luukkuja mahdollisuuksien mukaan auki, niin tuuletin ja painovoima hoitaa loput. Ei mikään tehokas tapa, mutta näillä säillä jokainen aste viileämpään on verrattavissa lottovoittoon.

   Lainaa

  44. Kuolemanvakava perhonen 2.7.2021 16:05
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): Ihmetyttää todella nuo ihmiset jotka ei ymmärrä edes auttavasti perusasioita vaikka ne hänelle selitetään. Tuuletinjuttu on sellainen että sen pitäisi peruskoulun käyneen ihmisen ymmärtää selittämättäkin.
   Miten se peruskoulun käyminen asian ymmärtämiseen vaikuttaa?

   Lainaa

  45. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Inha joutsen: Kontekstista on helposti pääteltävissä, että Noora todennäköisesti tarkoittaa ilmastointilaitetta puhuessaan tuulettimesta. Jos olis pätemisen sijaan esittänyt edes yhden tarkentavan kysymyksen, olisi tältäkin väännöltä voitu välttyä. Huoh.
   Samaa mietin.

   Lainaa

  46. hernepelle 5.7.2021 23:27
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Sinertävä hilleri: PELI SEIS *** Nooralla on perinteinen tuuletin. Kallis, mutta pelkkä tuuletin silti. MIKÄÄN ILMASTOINTILAITE EI VIILENNÄ ILMAA, MIKÄLI KUUMAA ILMAA EI SAMALLA PUHALLETA ULOS. Perinteistä tuuletinta ei voi mitenkään sekoittaa ilmastointilaitteeseen, sillä ilmastointilaite vaatii aina jonkinlaisen [...]
   Juuri näin. Termodynamiikan ensimmäinen sääntö: Energiaa ei voi luoda tai hävittää. Vain muuttaa muodosta toiseen. Jääkaappi poistaa lämpöä kompressorin ja kaasun avulla jääkaapin sisältä ja tuo sen ulos jääkaapin takana olevaan jäähdytysritilään. Samoin toimii ilmastointilaite. Siirtää lämpöä ulos sisätiloista ulkoyksikköön. Samassa tilassa oleva laite ei siirrä lämpöenergiaa mihinkään, mutta tuulettimen ilmavirta voi siirtää lämpöä ihmisen iholta, varsinkin jos iho on kostea hiestä koska neste johtaa lämpöä hyvin.  Suljettu huone ei kyllä siitä yhtään viilene. Perusfysiikkaa, ei muuta. :)

   Lainaa

  47. Kauhia norsu 6.7.2021 12:46
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   hernepelle: Juuri näin. Termodynamiikan ensimmäinen sääntö: Energiaa ei voi luoda tai hävittää. Vain muuttaa muodosta toiseen. Jääkaappi poistaa lämpöä kompressorin ja kaasun avulla jääkaapin sisältä ja tuo sen ulos jääkaapin takana olevaan jäähdytysritilään. Samoin toimii ilmastointilaite. Siirtää lämpöä ulos [...]
   Joutavaa ja asiaan liittymätöntä neppailua. Missään ei mainittu mitään suljettua huonetta. Puhe oli "koko kämpän" viilentämisestä.

   Lainaa

  48. Kypsynyt norppa 7.7.2021 2:05
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Peeke: Aika kaukana saivartelusta kun kyse ei mistään tunteesta alunperinkään ollut vaan nimenomaisesti lämpötilasta (joka ei siis muutu, ainakaan alaspäin). Toki olisi voinut sen verran kysäistä olisiko mahdollisesti kyseessä ollut kuitenkin ilmastointilaite, joskaan edes pieniä ilmastointilaitteita ei [...]
   Mitä nyt nopeasti netistä katsoin, niin päälle 200€ näin kyllä ainakin yhden (pidemmälle en selannut). Toki siis riippuu siitä, oliko kyse tasan 200€ vai 200 alkava summa.

   Lainaa

  49. hernepelle 8.7.2021 21:37
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Kauhia norsu: Joutavaa ja asiaan liittymätöntä neppailua. Missään ei mainittu mitään suljettua huonetta. Puhe oli "koko kämpän" viilentämisestä.
   Moi Noora! Sori en ite keksiny tota. 😂

   Lainaa

  50. Kuulematon pöllö 12.7.2021 13:23
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   hernepelle: Moi Noora! Sori en ite keksiny tota. 😂
   Juu et todellakaan keksinyt. Eikä sitä kukaan sinulta odottanutkaan. Sinun oli pakko vaan päästä mölisemään, koska onhan se kivaa että oma teksti tulee siihen ruudulle näkyviin, vaikka se ei liity asiaan millään tavalla.

   Lainaa

  51. Shaisse ahma 22.7.2021 13:11
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Avioton oppilas: Järkeä maksaa tuulettimesta 200€ kun heittää pari sataa lisää niin saa kunnon viilennyslaitteen.
   Mitä järkeä maksaa 400€ kämäisestä viilennyslaitteesta, kun siihen heittää tonnin päälle saa ilmalämpöpumpun!

   Lainaa

  52. Triviaali sorsa 29.7.2021 6:49
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kokemusasiantuntiaa ei niin vain servata millään fysiikan faktoilla.

   Lainaa

  53. Laatuisa lokki 9.8.2021 9:33
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Triviaali sorsa: Kokemusasiantuntiaa ei niin vain servata millään fysiikan faktoilla.
   Tekijä. Kokija. Asiantuntija.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: helle, hinta, ilmastointi, kesä, kuuma, tuuletin, tuulettimet, viilentää