Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 101

Nolo tilanne apteekissa. "Mitä eroa näillä on?"
Suurenna näkymä
Kohtaamisia kaupoilla, osa 101

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Napiton mehiläinen 29.6.2021 0:08
   Tulos: +183 (285 ääntä)
   Lapsi parka :(

   Lainaa

  2. Tulos: -285 (325 ääntä)
   Eikö Joonas nyt ottanut vielä kaikenlisäksi sen väärän Bebanthenin, vai menikö minulta vitsi ohi?

   Lainaa

  3. Rikas kolibri 29.6.2021 0:27
   Tulos: +372 (470 ääntä)
   Ei oo vanhempien homma ottaa hälyjä pois vaatteista vaan kaupan moka.

   Lainaa

  4. Silityskuiva laama 29.6.2021 0:31
   Tulos: +383 (413 ääntä)
   Okei tuo hälytystilanne kuulosti kyllä aika kehnosti hoidetulta. Poliisit paikalle ja pikkulapselta tivataan ja pakotetaan huudattamaan hälytinportteja uudestaan ja uudestaan? Ja jos takki oli uusi, ehkä siinä äidilläkin olisi voinut käväistä mielessä, että niin joo...

   Lainaa

  5. Hermostunut paimen 29.6.2021 0:39
   Tulos: +540 (588 ääntä)
   Kuulostaa keksityltä toi eka. Ei sinne kauppaan varashälyttimen piippaamisen takia poliiseja soiteta. Sen hoitaa henkilökunta ja/tai vartija. Jos on oikeasti yrittänyt pölliä jotain, niin sitten soitetaan poliisit.

   Lainaa

  6. Lerppu tomaatti 29.6.2021 0:51
   Tulos: +235 (271 ääntä)
   Voihan sekin olla että myyjä unohtanut poistaa hälyttimen takista kun yleesä se poistetaan oston yhteydessä. Tekisi mieli upottaa Juha nopeasti kuivuvaan sementtiin "poliist go-away!" takia

   Lainaa

  7. Tulos: +40 (48 ääntä)
   Napiton mehiläinen: Lapsi parka :(
   Joonas-parka :(

   Lainaa

  8. Masentunut kukka (Pluri) 29.6.2021 2:12
   Tulos: -49 (99 ääntä)
   Rikas kolibri: Ei oo vanhempien homma ottaa hälyjä pois vaatteista vaan kaupan moka.
   Ehkä siinä vaiheessa on jos tuote on jätetty alunperinkin maksamatta.

   Lainaa

  9. Tulos: +323 (335 ääntä)
   Hermostunut paimen: Kuulostaa keksityltä toi eka. Ei sinne kauppaan varashälyttimen piippaamisen takia poliiseja soiteta. Sen hoitaa henkilökunta ja/tai vartija. Jos on oikeasti yrittänyt pölliä jotain, niin sitten soitetaan poliisit.
   Jos nyt tuosta Juhan ihmeellisestä siansaksasta mitään ymmärsin, niin ne poliisit siellä "hyllyjen välissä" oli varmaan vaan asioimassa kaupassa tai tekemässä jotain muita töitä, hälytinepisodi oli kassalla ja Juha ilmeisesti vaan yhdisti nämä keskenään omassa sekopäisessä maailmassaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +185 (191 ääntä)
   Nykyään on leikattavia hälyjä vaatteissa jotka ite pitää leikata, Pesulapun tyylinen. Tokmannin vaatteissa törmänny näihin,kassalla kyllä sanovat että muistaa leikata kun helposti aktivoituu uudelleen. .

   Lainaa

  11. Tulos: +139 (143 ääntä)
   Rikas kolibri: Ei oo vanhempien homma ottaa hälyjä pois vaatteista vaan kaupan moka.
   Itseasiassa monessa vaatteessa on nykyään sellaiset ommellut, pesulapultanäyttävät hälyt, joita kassahenkilö ei saa poistaa vaan tämä jää ostajalle. Tämmöisen hälyttimen olemassaolosta toki myyjän kuuluu asiakkaalle kassalla ilmoittaa jotta osaavat sen kotona leikata irti.

   Lainaa

  12. Käyttämätön mango 29.6.2021 2:26
   Tulos: -60 (128 ääntä)
   Bepanthenia on itseasiassa kahta erilaista, voide sekä salva. Ihme ettei apteekissa ei tätä tiedetä. Siinä mitään tuubin kääntelyä tarvita.

   Lainaa

  13. Pöhkö kani 29.6.2021 2:41
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   Itsellekin käynyt tuo hälytin moka useaankin kertaan. Kirjastonkirjojen kanssa piippasi jo kauppaan mennessä ja kerran oli jäänyt takin sisälle pesulapun viereen sellainen leikattava hälytin. Ei siis sellainen muovinen, joka irrotetaan magneetilla. Kannattaakin siis tarkistaa aina ostetut takit kotona tuon hälyttimen varalta.

   Lainaa

  14. Voitava noita 29.6.2021 3:27
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Ainakin Tokmannilla on osassa vaatteita semmoinen saumaan pesuohjeen tapaan ommeltu varashälytin, joka pitää itse leikata oston jälkeen pois. Joskus siitä myyjä muistaa sanoa, joskus ei. Hälytin kyllä nollataan siinä kassalla, mutta saattaa aktivoitua uudelleen. Sama on joissain Tokmannin kosmetiikassa, se häly nollataan kassalla, mutta saattaa yllättäin hälyttää seuraavan liikkeen portista kävellessä. Itselle kävi näin ostosreissulla, kun olin käynyt Tokmannilla ja ostanut miehelle sieltä dödön, minkä jälkeen menin Jyskiin jossa sisään mennessä aiheutin hälytyksen. Tietysti nolostuneena kipaisin kassalle ihmettelemään hälytystä, vaikka Jyskin myyjät ei juuri hälytykseen reagoineetkaan. Myyjä kysyi heti että oonko asioinut samalla reissulla Tokmannilla ja ostanut vaatteita tai jotain vähän kalliimpaa kosmetiikkaa, ja sieltähän se uudelleen aktivoitunut hälytin löytyi dödön pohjasta.

   Lainaa

  15. Juovikas appelsiini 29.6.2021 3:54
   Tulos: +50 (64 ääntä)
   Mjv: Jos nyt tuosta Juhan ihmeellisestä siansaksasta mitään ymmärsin, niin ne poliisit siellä "hyllyjen välissä" oli varmaan vaan asioimassa kaupassa tai tekemässä jotain muita töitä, hälytinepisodi oli kassalla ja Juha ilmeisesti vaan yhdisti nämä keskenään omassa sekopäisessä maailmassaan.
   Jep, mitä väliä onks poliisit kaupassa... Ellei Juhan ollut tarkoitus pölliä jotain.

   Lainaa

  16. Vuoreton maksamato 29.6.2021 6:46
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Rikas kolibri: Ei oo vanhempien homma ottaa hälyjä pois vaatteista vaan kaupan moka.
   Joissain vaatteissa on joku leikattava hälytyslappu, mistä kassalla yleensä mainihtevat, ja (jostain syystä) asiakkaan kuuluu se leikata pois ite. Oon ite näitä nähny muutaman kerran, lähinnä sadevaatteissa ku oon joskus töihin ostanu. Ostotilanteessa se lappu ei hälytä kylläkään.

   Lainaa

  17. Tulos: +31 (39 ääntä)
   Takissa on voinut olla sellainen hälytin mikä jää asiakkaan itse pois leikattavaksi ihan saksilla. On siinä muiden pesulappujen yhteydessä. Tästä pitäisi oston yhteydessä kassan mainita ja sitten luotetaan että asiakas itse muistaa leikata sen irti (unohtuu muuten aika helposti). Parasta palveluahan olisi jos kassa kysyisi siinä samalla että leikataanko heti pois, mutta siinä menee tietysti mahdollinen palautusoikeus samalla.

   Lainaa

  18. Vuolas kolibri 29.6.2021 6:47
   Tulos: +89 (91 ääntä)
   Kirsikka: Eikö Joonas nyt ottanut vielä kaikenlisäksi sen väärän Bebanthenin, vai menikö minulta vitsi ohi?
   Ei ottanut, ihan oikeaa. Voide on punaista, emulsiovoide sinistä.

   Lainaa

  19. Tulos: +37 (45 ääntä)
   Rikas kolibri: Ei oo vanhempien homma ottaa hälyjä pois vaatteista vaan kaupan moka.
   Häly on ommellussa lärpäkkeessä vaatteessa ja jos lärpäke on leikattu, niin vaatetta ei voi enää vaihtaa. Siksi hälyn poustaminen on ostajan tehtävä. Tämä ainakin Tokmannilla.

   Lainaa

  20. Apteekkilainen 29.6.2021 7:27
   Tulos: +66 (68 ääntä)
   Kirsikka: Eikö Joonas nyt ottanut vielä kaikenlisäksi sen väärän Bebanthenin, vai menikö minulta vitsi ohi?
   Kyllä se oikea Bepanthen oli, voide/salva on se punainen tuubi ja emulsiovoide sininen.

   Lainaa

  21. Paranematon banaani 29.6.2021 8:09
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   hälytinlappu on pieni kangaspala pesulappun vieressä. Kaupan kassalla saa aina mukaan paperilapun jossa käsketään leikata hälytinlappu pois. https://yle.fi/uutiset/3-8588901

   Lainaa

  22. Albiino piimä 29.6.2021 8:10
   Tulos: +61 (79 ääntä)
   Olipa ankeita juttuja. Tylsistä tarinoista ei tule kiinnostavia, vaikka esittäisi ne tällaisessa eeposmuodossa. Ei jatkoon.

   Lainaa

  23. Tulos: +55 (67 ääntä)
   Jos kaupan poliisiepisodi on oikeasti tapahtunut ja tyylillä poliisit kaupassa -> menevät jututtaa samalla, niin ymmärrän pojan hädän. Olen itse ollut vastentahtoani ihmisen asunnossa, jonne on poliisit tehnyt yllättäen ratsian ja tivanneet minulta, missä henkilön alkoholit / muut päihdeaineet ovat. Ja kun yritin selittää, etten tiedä ja olen täällä vähän kuin vahingossa, niin alkoivat sättimään, etten saisi käyttää aineita (en käytä ja olin silloinkin täysin selvinpäin) ja uhkailemaan asemalle viennillä. Olin aikuinen kun tuo tapahtui ja menin täysin jumiin, koska minulla oli aina ollut poliisien kanssa vain hyviä kokemuksia ja varsinkin työn parissa.

   Lainaa

  24. Kiistelty kesyaasi 29.6.2021 10:18
   Tulos: +83 (85 ääntä)
   Kirsikka: Eikö Joonas nyt ottanut vielä kaikenlisäksi sen väärän Bebanthenin, vai menikö minulta vitsi ohi?
   Punainen bepanthen on nimenomaan voide/salva. Sininen on emulsiovoide/kräm. Eli siinä paketissa lukee ilmeisesti toisella puolella suomeksi ja toisella puolella ruotsiksi. Joonaksella oli kaksi samaa pakettia kädessä mutta hämmentyi noista teksteistä.

   Lainaa

  25. Harmaa kivi 29.6.2021 10:42
   Tulos: +1 (45 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): Ehkä siinä vaiheessa on jos tuote on jätetty alunperinkin maksamatta.
     Vaikka Juhan tarina on niin idioottimaisesti kirjoitettu, että se kuulostaa jo väkisinkin keksityltä, niin silti. Mikä siinä on, että jotkut eivät vaan usko poliisin, vartioinnin, etc voivan erehtyä? Tai olla jopa tahallaan kusipäitä? Joten jos takki ei ole varastettu niin jossain vaiheessa ainakin oli, koska niinhän ei voi olla että jollain meni auktoriteetti ihan päähän ja alettiin sitten pelotella pikkulapsia turhasta? Ei työhönotossa ole mitään "hyvä ihminen" seulaa, ja vaikka ei, all cops are not pigs, niin ei se toisinpäinkään toimi. Kaikissa ihmisjoukoissa on joku idari jossain.
     Vähän kuin oma reaktioni uutiseen naisesta joka pahoinpiteli lastaan: "Ei voi olla totta, ei kukaan äiti tekisi niin". Paitsi että teki ja oikeudessa tuomittiin. Äiteihin uskomisen sentään ymmärrän, mutta miksi juuri virkavaltaan? 

   Lainaa

  26. Mietitty hyönteinen 29.6.2021 11:03
   Tulos: +52 (74 ääntä)
   Juha sitten päätti kirjoittaa itsestään Jyväskylän puskaradioon perinteisen sankaritarinan. Se on aivan keksitty tai vähintään äärimmäisen liioiteltu - poliiseja ei soiteta paikalle, kun varkautta epäillään, vaan kun se on jo todettu, kuten moni täällä kirjoittikin - ja Juha kirjoittaa itsestään tarinan sankarin: "Minä suostun maksamaan kohtuulliset tavarat" ja "Lopulta ymmärsin, että takki on ostettu samasta kaupasta". Loppuun vielä mainitsee, että menetti yöunensa lapsen viattomasta katseesta. Harrastuksensa kullakin, vaikka sitten oman sädekehänsä kiillottaminen Facebookissa keksittyjen tarinoiden avulla.

   Lainaa

  27. Jalaton kultakala 29.6.2021 11:13
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Lerppu tomaatti: Voihan sekin olla että myyjä unohtanut poistaa hälyttimen takista kun yleesä se poistetaan oston yhteydessä. Tekisi mieli upottaa Juha nopeasti kuivuvaan sementtiin "poliist go-away!" takia
   Mihis ne bouliisit sillä sitten katoaisivat?

   Lainaa

  28. Pariton ankerias 29.6.2021 11:46
   Tulos: +34 (52 ääntä)
   Joo Juha, kiva stoori. Sitten heräsit ja päästit kissan ulos. Poliiseja ei todellakaan kutsuta tuollaisessa tapauksessa missään päin Suomea. Aivan turhan yrittää edes selitellä sellaisia. Jos taas hälytysjärjestelmä "huutaa," on kassahenkilön vähän niinkuin pakko tarkistaa että mistä se johtuu.

   Lainaa

  29. Tulos: +33 (41 ääntä)
   Kun otsikkona on caps lockilla kirjoitettu OPETTAVAISEN VALISTAVA TOSITARINA, niin sitä voi olla varma, että kurssitarjonnasta vastaa elämäm koulu. Oli vähän sekava teksti, joten oletan, että kaikki saa poimia itselleen sen just omalla kohalla resonoivan opetuksen. Mulla se oli ”kunhan virkapukuiset poliisit go-away!”

   Lainaa

  30. Paljonpuhuva albatrossi 29.6.2021 11:53
   Tulos: +53 (59 ääntä)
   Unohtuneiden tai uudelleen aktivoituneiden hälyttimien aiheuttamia hälyjä sattuu harva se päivä, kukaan ei soita niiden takia ensimmäisenä poliisia tai ala kovistella pikkulasta. Yleensä ellei asiakas käyttäydy jo lähtökohtaisesti epäilyttävästi, ensimmäinen ajatus ihan henkilökunnallakin on että jaahas, taas joku häly jäänyt johonkin, etsitään se ja poistetaan. Sitten jos löytyykin näpistettyä tavaraa, niin vasta siinä vaiheessa kutsutaan poliisit. Tuo Juhan koko sepustus on joko mielikuvituksen tuotetta tai ainakin reilulla kädellä väritettyä.

   Lainaa

  31. Jäyhä orava 29.6.2021 12:15
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Mulle on käynyt myös tuo Bepanthen-moka. Hävetti.

   Lainaa

  32. Haiseva kärpänen 29.6.2021 12:33
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   Paljonpuhuva albatrossi: Unohtuneiden tai uudelleen aktivoituneiden hälyttimien aiheuttamia hälyjä sattuu harva se päivä, kukaan ei soita niiden takia ensimmäisenä poliisia tai ala kovistella pikkulasta. Yleensä ellei asiakas käyttäydy jo lähtökohtaisesti epäilyttävästi, ensimmäinen ajatus ihan henkilökunnallakin on että [...]
   Juu ja se näpistyskin pyritään selvittelemään jossain muualla kuin siinä kassoilla. Että ei nyt Juhan itse keksimä tarina kovin kauas kantanut tällä kertaa.

   Lainaa

  33. Saasteeton siili 29.6.2021 12:45
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Käyttämätön mango: Bepanthenia on itseasiassa kahta erilaista, voide sekä salva. Ihme ettei apteekissa ei tätä tiedetä. Siinä mitään tuubin kääntelyä tarvita.
   Joo, ei ole. Kuten tuolla aiemminkin todettiin, punainen Bepanthen on voide (ruotsiksi salva) ja sininen emulsio (kräm). Voide on näistä paksumpaa ja emulsio levittyy/imeytyy helpommin.

   Lainaa

  34. Ryhdikäs perhonen 29.6.2021 12:49
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   Tuli joku myötähäpeän kaltainen tunne kohdassa: "Virkapukuiset poliisit go-away!"

   Lainaa

  35. Mäntylahti-Piiras 29.6.2021 12:59
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   tuli sitten nähtyä sekin ihme että jossain noihin huutaviin varashälyttimiin jopa reagoidaan, täälläpäin kun varashalytin huutaa 'epäilty' ja kassa pysähtyvät katsomaan hälytinlaitetta, sitten toisiaan, ja lopuksi 'epäilty' kohauttaa olkapäitään ja jatkaa mitä oli tekemässä ilman että vartijat, sinipukuiset, KRP tai Supo tulee penkomaan reppuja koska tiedossa on että ne hälyttimet huutaa useammin ilman syytä kuin syystä.

   Lainaa

  36. Päheä ampiainen 29.6.2021 13:48
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Jäyhä orava: Mulle on käynyt myös tuo Bepanthen-moka. Hävetti.
   Mulle myös. Hävetti ihan sikana.

   Lainaa

  37. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Yhden lauseen kappaleita. Tuo on melkein yhtä ärsyttävä tapa kirjoittaa kuin kappalejaottomat tekstiseinät.

   Lainaa

  38. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Haiseva kärpänen: Juu ja se näpistyskin pyritään selvittelemään jossain muualla kuin siinä kassoilla. Että ei nyt Juhan itse keksimä tarina kovin kauas kantanut tällä kertaa.
   Muuten kyllä varmasti, mutta syytä siihen hälytinportin soimiseen kyllä käytännön syistä yleensä etsivät siellä, missä se portti on. Sitä kun on vaikea testata ilman porttia.

   Lainaa

  39. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Harmaa kivi:   Vaikka Juhan tarina on niin idioottimaisesti kirjoitettu, että se kuulostaa jo väkisinkin keksityltä, niin silti. Mikä siinä on, että jotkut eivät vaan usko poliisin, vartioinnin, etc voivan erehtyä? Tai olla jopa tahallaan kusipäitä? Joten jos takki ei ole varastettu niin jossain vaiheessa [...]
   Poliisit käveli kaupassa. Kassalla oli lapsi, johon hälytysportti reagoi ja äiti ja henkilökunta yritti selvittää, miksi portti hälyttää. Miten jeesuksessa tästä nyt voi yleensä kehitellä tilanteen, missä poliisi tai vartija erehtyy tai toimii kusipäisesti? Eihän niillä ollut ilmeisesti asian kanssa edes mitään tekemistä, ja siellä oli vanhempikin mukana ihmettelemässä, mistä se hälytys tulee. Yleensä ihmiset haluaa hälytyksen syyn selville, ettei portit joka kerta huuda kaupassa. Itse ainakin haluaisin. Jonkun kerran omassa repussa oli esimerkiksi kirjaston kirja, joka jostain syystä hälytti. 
   Vartijat ja poliisit voi erehtyä ja toimia väärin, mutta sitä ei kannata pitää kovin todennäköisenä skenaariona tapahtumassa, josta raportoi todella sekavasti ajatteleva ja lähes kirjoitustaidoton sivullinen henkilö omien mielikuvituksellisten päätelmiensä seurauksena. 

   Lainaa

  40. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Sipuli: Nykyään on leikattavia hälyjä vaatteissa jotka ite pitää leikata, Pesulapun tyylinen. Tokmannin vaatteissa törmänny näihin,kassalla kyllä sanovat että muistaa leikata kun helposti aktivoituu uudelleen. .
   Joo niin on... Omalla kohdallani eivät sitten muistaneet asiasta mainita. Kolmannen kerran, kun sitten hälytinportit toisessa kaupassa laukesivat, niin sanoin, että sopiiko, jos tällä kertaa katsotaan, että mikä hälyttää. Housuthan ne ja sellainen lipuke siellä oli saumassa.

   Lainaa

  41. Sopimaton papaija 29.6.2021 20:08
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Käyttämätön mango: Bepanthenia on itseasiassa kahta erilaista, voide sekä salva. Ihme ettei apteekissa ei tätä tiedetä. Siinä mitään tuubin kääntelyä tarvita.
   Voide ja salva on ihan oikeasti sama tuote, se "punainen Bepanthen". Se toinen Bepanthen on emulsiovoide, "sininen Bepanthen". Siinä on ohuempi voidepohja kuin voiteessa.

   Lainaa

  42. Tahdistamaton keiju 29.6.2021 21:52
   Tulos: -27 (29 ääntä)
   En ookaan koskaan ostanut vaatteita, joista ois itse kotona pitänyt vielä joku varashälytin irti leikellä... Miten se ei sit hälyttänyt jo silloin kun ostamisen jälkeen lähti kaupasta? Ei tuossa nyt joku täsmää...

   Lainaa

  43. Tahdistamaton keiju 29.6.2021 21:57
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Saga: Itseasiassa monessa vaatteessa on nykyään sellaiset ommellut, pesulapultanäyttävät hälyt, joita kassahenkilö ei saa poistaa vaan tämä jää ostajalle. Tämmöisen hälyttimen olemassaolosta toki myyjän kuuluu asiakkaalle kassalla ilmoittaa jotta osaavat sen kotona leikata irti.
   Turhia moiset.

   Lainaa

  44. Tahdistamaton keiju 29.6.2021 21:58
   Tulos: -36 (36 ääntä)
   Päheä ampiainen: Mulle myös. Hävetti ihan sikana.
   Tuskin on käynyt. Yleensä ihminen alkaisia pyöritellä pakkausta kädessään ja huomaisi nopeasti, että kappas vain sehän olikin ihan sama paketti mutta eri puolelta katsottuna. Ei tuota ole voinut kovin monelle sattua...

   Lainaa

  45. Normielämän ammattilainen 29.6.2021 22:05
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Rikas kolibri: Ei oo vanhempien homma ottaa hälyjä pois vaatteista vaan kaupan moka.
   Ei koske niitä tarrahälyjä, ja muita hälyjä, joita ne ei kaupassa itse laita. Käyttöohjeissa yleensä lukee kuinka poistaa ne. Jopa lompakoissa on niitä, esim. sellainen pahvikortti mis lukee esim. '100% leather wallet. Remove alarm-sticker behore use'. Ja se tarra on jossain älyttömän hankalas paikas ettei sitä varaskaan huomaa, esim. korttitaskun sisällä. T: Vartijan kanssa hälytystäni pähkäillyt ja sitä katsellut kun hän sen ähkien sieltä repi.

   Lainaa

  46. Letittämätön banaani 29.6.2021 22:16
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Tahdistamaton keiju: En ookaan koskaan ostanut vaatteita, joista ois itse kotona pitänyt vielä joku varashälytin irti leikellä... Miten se ei sit hälyttänyt jo silloin kun ostamisen jälkeen lähti kaupasta? Ei tuossa nyt joku täsmää...
   Se deaktivoidaan siinä kassalla, mutta saattaa alkaa toimimaan uudelleen kun menet taas kauppaan. Varsinkin samassa kaupassa mistä olet sen vaatteen ostanut.
   Jos joudut palauttamaan sen vaatteen kauppaan niin sitä ei saa leikata pois koska sitten vaate olisi helppo varastaa kun siinä ei ole enää sitä hälytintä.
   Ihan tyhmiä nuo kertakäyttöhälyttimet!

   Lainaa

  47. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Mjv: Poliisit käveli kaupassa. Kassalla oli lapsi, johon hälytysportti reagoi ja äiti ja henkilökunta yritti selvittää, miksi portti hälyttää. Miten jeesuksessa tästä nyt voi yleensä kehitellä tilanteen, missä poliisi tai vartija erehtyy tai toimii kusipäisesti? Eihän niillä ollut ilmeisesti asian kanssa [...]
   Ja näissäkin tapauksissa yleensä pyritään menemään sivummalle jos asiakas niin haluaa.  Ketään ei ole kuitenkaan tarkoitus nöyryyttää.  Olen siis toiminut vartijan hommissa viitisen vuotta joten nämä jutut ovat suht tuttua kauraa.

   Lainaa

  48. Säädytön lehmä 29.6.2021 23:46
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Haiseva kärpänen: Juu ja se näpistyskin pyritään selvittelemään jossain muualla kuin siinä kassoilla. Että ei nyt Juhan itse keksimä tarina kovin kauas kantanut tällä kertaa.
   Mjv: Muuten kyllä varmasti, mutta syytä siihen hälytinportin soimiseen kyllä käytännön syistä yleensä etsivät siellä, missä se portti on. Sitä kun on vaikea testata ilman porttia.
   Jos epäillään aiheetonta hälyä, eli vanha hälytin aktivoitunut, hoidetaan homma tuotesuojaporttien luona, toki sivummassa tyhjällä kassalla jotta ei tukita muiden kulkua. Jos taas selvä näpistys, mennään ensisijaisesti hoitamaan asia henkilökunnan tiloihin, ihan asiakkaan vuoksi. Mutta mikäli asiakas ei siihen suostu, voidaan myös näpistyksen käsittely hoitaa ”kaiken kansan nähtävillä”. 
   Muutama vartija-keikka tuli aikoinaan tehtyä tuurauksena ja paljon tuli nähtyä uudelleen aktivoituneita hälyttimiä, sekä niitä etsittyä. Ensisijaisesti niitä etsittiin ihan asiakkaan vuoksi, jotta ei jatkossa joka myymälässä hälytin aiheuttaisi meteliä ja hälytin saataisiin poistettua. 

   Lainaa

  49. Hikoileva majava 30.6.2021 1:54
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Mulla pentuna käyny tollanen homma. Ostettiin uidet kengät ja niihin oli jääny hälytin. Seuraavassa kaupassa sitte piippas ja vartijat tarkasti mut kokonaan, kunnes äiskä tajus, että kenkiin jäänyt hälytin. Pakko sanoa, että jäi traumat ja monta vuotta tapahtuneen jälkeenkin pelkäsin kaupoissa kulkea hälyttimien läpi 😂

   Lainaa

  50. Kukkahattuneiti 30.6.2021 6:48
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Itse sain tuotelahjana sellaisen läpyskän, millö suojaa lompakossa kortit etäluvulta. Noh, aika nopsaan onneksi selvisi että se aiheuttaa monella portilla hälytykset... oli tietty vielä sellainen reissupäivä, että kassissa oli ihan kaikkea likapyykistä kirjoihin, ja hyvä portilla alkaa käymään läpi että mikä prkle.. kahdesti se vielä vaan lakkasi, eli hälytti kerran, mutta ei minkään tavaran kohdalla enää uusiksi samalla portilla 😆 jösses ku kuumotti

   Lainaa

  51. Pienennettävä mansikka 30.6.2021 9:05
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Kiitos ekan mokan, muistin että toissapäivänä ostamistani housuista oli vielä hälytinlappu leikkaamatta irti. Kyllähän se kassa siitä sanoi, mutta kuka sitä enää parin tunnin päästä muistaa.

   Lainaa

  52. Unter den Linden 30.6.2021 10:50
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Mjv: Poliisit käveli kaupassa. Kassalla oli lapsi, johon hälytysportti reagoi ja äiti ja henkilökunta yritti selvittää, miksi portti hälyttää. Miten jeesuksessa tästä nyt voi yleensä kehitellä tilanteen, missä poliisi tai vartija erehtyy tai toimii kusipäisesti? Eihän niillä ollut ilmeisesti asian kanssa [...]
   Kiellän puolustamasta poliisia!

   Lainaa

  53. Irtain oppilas 30.6.2021 11:52
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Rikas kolibri: Ei oo vanhempien homma ottaa hälyjä pois vaatteista vaan kaupan moka.
   Noup. Ne lappuhälyttimet mitkä pitää leikata irti, niin ne pitää asiakkaan itse leikata. Myyjät ei saa ohjeistuksen mukaan leikelle asiakkaan vaatteista mitään irti, ettei käy vahinkoa. Tokmannilla välillä jaetaan lappu mukaan muistuttamaan asiasta ja pyrkivät jos jaksavat vähintään suullisesti siitä asiakasta muistuttaa.

   Lainaa

  54. Palvelualtis kameli 2.7.2021 9:15
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Tahdistamaton keiju: Tuskin on käynyt. Yleensä ihminen alkaisia pyöritellä pakkausta kädessään ja huomaisi nopeasti, että kappas vain sehän olikin ihan sama paketti mutta eri puolelta katsottuna. Ei tuota ole voinut kovin monelle sattua...
   Kyllä vaan on sattunut yllättävän monelle. Tosin useimmat ei pyörittele paketteja käsissään, vaan tuijottavat hyllyssä olevia ihmetellen. 
   Terv. Entinen apteekin täti

   Lainaa

  55. Hylätty sorsa 2.7.2021 13:59
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Silityskuiva laama: Okei tuo hälytystilanne kuulosti kyllä aika kehnosti hoidetulta. Poliisit paikalle ja pikkulapselta tivataan ja pakotetaan huudattamaan hälytinportteja uudestaan ja uudestaan? Ja jos takki oli uusi, ehkä siinä äidilläkin olisi voinut käväistä mielessä, että niin joo...
   Ja ennen kaikkea liikkeen henkilökunnalla.

   Lainaa

  56. Hylätty sorsa 2.7.2021 14:02
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Tahdistamaton keiju: Tuskin on käynyt. Yleensä ihminen alkaisia pyöritellä pakkausta kädessään ja huomaisi nopeasti, että kappas vain sehän olikin ihan sama paketti mutta eri puolelta katsottuna. Ei tuota ole voinut kovin monelle sattua...
   Ootko nyt varmasti ottanut tutkimukseesi riittävän suuren otoksen? Elämässä käy kaikenlaista, ja monilla on koko ajan pää täynnä kaikkea, ja sitten rapatessa roiskuu. Uskomattomampaakin on käynyt.

   Lainaa

  57. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Miksi ihmeessä tänne hyväksytään tuota ensimmäisen kaltaista sontaa? Ei oo hauska, ei moka. Paitsi ehkä siinä mielessä, että joku on keksinyt noin surkean jutun. On mullakin hälytin piipannut, syistä joita ei ikinä keksitty. Ei siinä mitään poliisipartiota kutsuta paikalle.

   Lainaa

  58. Miehevä seuraeläin 3.7.2021 22:12
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tinka: Miksi ihmeessä tänne hyväksytään tuota ensimmäisen kaltaista sontaa? Ei oo hauska, ei moka. Paitsi ehkä siinä mielessä, että joku on keksinyt noin surkean jutun. On mullakin hälytin piipannut, syistä joita ei ikinä keksitty. Ei siinä mitään poliisipartiota kutsuta paikalle.
   Olisiko moka siinä että Juha kuvittelee jonkun uskovan tuohon tarinaansa... Mene ja tiedä.

   Lainaa

  59. Pölypussiton meduusa 6.7.2021 12:55
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Paljonpuhuva albatrossi: Unohtuneiden tai uudelleen aktivoituneiden hälyttimien aiheuttamia hälyjä sattuu harva se päivä, kukaan ei soita niiden takia ensimmäisenä poliisia tai ala kovistella pikkulasta. Yleensä ellei asiakas käyttäydy jo lähtökohtaisesti epäilyttävästi, ensimmäinen ajatus ihan henkilökunnallakin on että [...]
   Ei kyllä aina henkilökunnalla ole ekana ajatus, että se on virhe, vaikka näin pitäisi olla. Itselläni (n. 16-17-vuotiaana) n. 15 vuotta sitten hälytti repussa jonkun kirjaston kirjan väliin piilottama hälytintarra ja myyjä sanoi ihan ensimmäisenä, että "katotaan mitä sä oot varastanu ja piilottanu reppuus". Oli vähä kuumottava tilanne ja jäi huono fiilis, vaikka tiesin, että mitään en ole varastanut eikä myyjä pahotellu asiaa mitenkään.

   Lainaa

  60. Astmaton lammas 30.7.2021 20:13
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Yksi hauska häläri oli myös Finnkinon joululahjalippujen kotelossa. Ihmettelin joulun jälkeen varmaan kymmenessä kaupassa, että miksi ihmeessä hälytys laukeaa, kunnes poikaystävä jostain netin kätköistä löysi selityksen. Olin siis laittanut joululahjaliput siinä pienessä pahvikotelossa kukkaroon ja jostain neronleimauksesta siellä oli sisällä pieni hälytin, joka hälytti lähes kaikkien kauppojen ovella. Onneksi hälytys tuli yleensä jo kauppaan sisälle mentäessä, niin vetosin aina siihen poistuessani kaupasta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: apteekki, bepanthen, kaupassa, kauppa, käännös, lapsi, poliisit, rasva, ruotsi, salva, takki, varashälytin, varastaa, voide