Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kiinan ihmeet, osa 32

Tilasin 9-vuotiaalle paidan Wishistä. Virhe.
Kiinan ihmeet, osa 32

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +90 (132 ääntä)
   Tuo dog dryer naurattaa ehkä enemmän kuin olisi soveliasta.

   Lainaa

  2. Pikkutarkka etana 27.5.2021 0:23
   Tulos: +423 (511 ääntä)
   Vieläkö ihmiset tilaa “edullista” muovikrääsää Kiinasta ja valittaa netissä... tuon ekan kuvan sydänkaulakorun saa tod näk jostain Prisman lastenosastolta samaan hintaan.

   Lainaa

  3. Tulos: -24 (238 ääntä)
   Vaikka Jani selkeästi sai väärän tuotteen niin ei tuo sekaannus nyt ihan ”mitä vittua Wish” -luokkaa ole. Molemmat ring chokereita kumminkin ja vaikka se sydän onkin söpö niin sillä on yhtälailla aikuisten merkitys kuin tuolla perinteisemmällä versiolla.

   Lainaa

  4. Tulos: +153 (205 ääntä)
   Wishin kautta myyjän pitää lähettää jotain, ihan mitä tahansa, jotta lähetys kuittaantuu ja saavat sun rahat. Se ei ole mikään verkkokauppa.com vaan kauppa-alusta jossa on random yksityisten huijarien ilmoituksia. Joten mitä vittua Jani, oot tyhmä kuin saapas, osta cittarista kympin kaulapanta.

   Lainaa

  5. Tulos: +271 (291 ääntä)
   Ymmärrän, että halvat hinnat houkuttavat, mutta ihmettelen silti, että jengi ostaa tekstiilejä ja teknologiaa yms. Wishin kaltaisista kiinankaupoista.

   Lainaa

  6. Varhaiskypsä peura 27.5.2021 1:05
   Tulos: +100 (126 ääntä)
   traumcity: Wishin kautta myyjän pitää lähettää jotain, ihan mitä tahansa, jotta lähetys kuittaantuu ja saavat sun rahat. Se ei ole mikään verkkokauppa.com vaan kauppa-alusta jossa on random yksityisten huijarien ilmoituksia. Joten mitä vittua Jani, oot tyhmä kuin saapas, osta cittarista kympin kaulapanta.
   En usko että Janin tapauksessa on edes huijauksesta kiinni, vaan sama myyjä myy kahta  tai useampaa eri mallia noita nahkakaulakoruja mitkä on käytännössä kaulapannan mallisia. Molemmat kuvassa näkyvät mallit on olleet aika suosittuja viimevuosina katu- ja nuorisomuodissa kun trendeihin on lainattu elementtejä fetissimuodista, voi olla kyse siis myös lajitteluvirheestä.

   Lainaa

  7. Tulos: +106 (132 ääntä)
   Varhaiskypsä peura: En usko että Janin tapauksessa on edes huijauksesta kiinni, vaan sama myyjä myy kahta  tai useampaa eri mallia noita nahkakaulakoruja mitkä on käytännössä kaulapannan mallisia. Molemmat kuvassa näkyvät mallit on olleet aika suosittuja viimevuosina katu- ja nuorisomuodissa kun trendeihin on lainattu [...]
   Mä veikkaan että on otettu jonkun suositun tuotteen kuva ja laitettu siitä viiden pennin kopio postiin, kuten yleensäkin kun Wishistä kyse.

   Lainaa

  8. Tulos: +162 (166 ääntä)
   Mikä ihme on tiktok collari-asu?

   Lainaa

  9. Varhaiskypsä peura 27.5.2021 1:59
   Tulos: -58 (80 ääntä)
   traumcity: Mä veikkaan että on otettu jonkun suositun tuotteen kuva ja laitettu siitä viiden pennin kopio postiin, kuten yleensäkin kun Wishistä kyse.
   Oon tilannut itse wishistä tollaisen sydänkaulapannan ja ne maksaa sen alle euron, ei ole kalliita.

   Lainaa

  10. Liinaton henkilö 27.5.2021 2:08
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Minä muistan nuo hiustenkuivaajat 70-luvalta.

   Lainaa

  11. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 27.5.2021 3:00
   Tulos: +231 (247 ääntä)
   Wish on ehkä viimeinen paikka, mistä tilaisin mitään lapsille. Laatuvalvontaa kun ei juuri ole, tuotteissa voi olla jäämiä ihan mistä sattuu (meikeissä vaikka lyijyä ja ulostetta...). Omalla terveydellä saa leikkiä omantunnon mukaan, mutta jos edes yritettäis välttää vaikka nikkeliallergian aiheuttaminen lapsille? Jooko?

   Lainaa

  12. Neutraali sohvaperuna 27.5.2021 4:52
   Tulos: -17 (97 ääntä)
   En ole ikinä saanut Kiinan krääsää, joka ei ole sitä mitä tilatessa piti olla, tehnynä on joku 300 kauppaa. En tiedä Wishistä, mutta ainakin Ebayssa löytyy kaikki tarkemmat tiedot, kun vähän selailee. Kuva on houkutteleva ja valikosta löytyä suurin koko, mutta kun katsoo tarkemmin tietoja, siellä lukee selkeästi koko sentteinä ja siten voi esim. katsoa, että ahaa, tämä XL paita onkin mittojen perusteella lähempänä kokoa S. Tai kun itse ajattelin tilata kerran akvaarioon erikoisen koristeen, kuvassa näytti tosi siistille ja isona sitä mainostettiin, mutta tarkempi ilmoituksen luku kertoi koristeen olevan 6x10cm.

   Lainaa

  13. Tyyppivika katkarapu 27.5.2021 6:41
   Tulos: -48 (90 ääntä)
   Neutraali sohvaperuna: En ole ikinä saanut Kiinan krääsää, joka ei ole sitä mitä tilatessa piti olla,
   Sama. En muista montako kauppaa on tullut tehtyä sekä wishin kautta että muutenkin, mutta ei muistaakseni kertaakaan ole tullut väärää tuotetta. Suomalaisten verkkokauppojen kanssa on sen sijaan saanut vääntää milloin mistäkin asiasta.

   Lainaa

  14. Tulos: +103 (125 ääntä)
   Neutraali sohvaperuna: En ole ikinä saanut Kiinan krääsää, joka ei ole sitä mitä tilatessa piti olla, tehnynä on joku 300 kauppaa. En tiedä Wishistä, mutta ainakin Ebayssa löytyy kaikki tarkemmat tiedot, kun vähän selailee. Kuva on houkutteleva ja valikosta löytyä suurin koko, mutta kun katsoo tarkemmin tietoja, siellä [...]
   Mä en kyllä lähtökohtaisesti jaksaisi hieroa sellaisia kauppoja, jossa ilmoitusta pitää syynätä suurennuslasin kanssa, että vastaako se yhtään mielikuvaa, joka luodaan.

   Lainaa

  15. jukkapalmu 27.5.2021 7:05
   Tulos: -27 (81 ääntä)
   Puluparka: Ymmärrän, että halvat hinnat houkuttavat, mutta ihmettelen silti, että jengi ostaa tekstiilejä ja teknologiaa yms. Wishin kaltaisista kiinankaupoista.
   Ei mulla ole mitään pahaa sanottavaa Aliexpresistä mistä ostan aika paljon tavaraa. Kun pitää mielessä että hinnat on noin 30% suomea edullisimpia niin hyvin pärjää. Jos on tyhmä ja luulee saavansa 300€:n maton vitosella niin varmasti pettyy. Ja rahat tulee takaisin jos tuote katoaa matkalla. Canonin optiikkaakin saa liki puoleen hintaan kun osaa ostaa oikeilta kauppiailta.

   Lainaa

  16. Puolimakea kettu 27.5.2021 7:30
   Tulos: +86 (100 ääntä)
   Tyyppivika katkarapu: Sama. En muista montako kauppaa on tullut tehtyä sekä wishin kautta että muutenkin, mutta ei muistaakseni kertaakaan ole tullut väärää tuotetta. Suomalaisten verkkokauppojen kanssa on sen sijaan saanut vääntää milloin mistäkin asiasta.
   Eri. Itse en ole koskaan saanut kotimaisista verkkokaupoista muuta kuin tilattua, eikä ole tarvinnut vääntää koskaan mistään asiasta. En muista montako kauppaa on tullut tehtyä.

   Lainaa

  17. Arkkienkeli 27.5.2021 7:38
   Tulos: +52 (62 ääntä)
   Pikkutarkka etana: Vieläkö ihmiset tilaa “edullista” muovikrääsää Kiinasta ja valittaa netissä... tuon ekan kuvan sydänkaulakorun saa tod näk jostain Prisman lastenosastolta samaan hintaan.
   Veikkaan että aikuisten lelukaupasta saa halvemmalla. BDSM-osastolta.

   Lainaa

  18. Tulos: -36 (56 ääntä)
   Puluparka: Ymmärrän, että halvat hinnat houkuttavat, mutta ihmettelen silti, että jengi ostaa tekstiilejä ja teknologiaa yms. Wishin kaltaisista kiinankaupoista.
   Mä tilasin useammat lululasit, hinta oli vähän toista euroa par kakkulat. Samanlaiset täällä on kympin luokkaa. Ja sitten jotkut kuvittelee, että 25% ALV plus käsittelymaksu lopettaa tilaamisen.

   Lainaa

  19. Ränsistynyt tohtori 27.5.2021 8:40
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Pikkutarkka etana: Vieläkö ihmiset tilaa “edullista” muovikrääsää Kiinasta ja valittaa netissä... tuon ekan kuvan sydänkaulakorun saa tod näk jostain Prisman lastenosastolta samaan hintaan.
   Tai kaalimadosta.

   Lainaa

  20. Tulos: +77 (85 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Wish on ehkä viimeinen paikka, mistä tilaisin mitään lapsille. Laatuvalvontaa kun ei juuri ole, tuotteissa voi olla jäämiä ihan mistä sattuu (meikeissä vaikka lyijyä ja ulostetta...). Omalla terveydellä saa leikkiä omantunnon mukaan, mutta jos edes yritettäis välttää vaikka nikkeliallergian aiheuttaminen lapsille? Jooko?
   Sama. En tilaisi kiinakrääsäkaupasta mitään lapsille tai lemmikeille.

   Lainaa

  21. Tulos: +121 (141 ääntä)
   Maailma hukkuu kertakäyttöiseen muoviromuun joiden valmistaminen ja rahtaaminen kuluttaa luonnonvaroja. Nyt valoja päälle Kiinasta tilaamisen kanssa.

   Lainaa

  22. Aloitekyvytön keiju 27.5.2021 10:30
   Tulos: +74 (92 ääntä)
   jukkapalmu: Ei mulla ole mitään pahaa sanottavaa Aliexpresistä mistä ostan aika paljon tavaraa. Kun pitää mielessä että hinnat on noin 30% suomea edullisimpia niin hyvin pärjää. Jos on tyhmä ja luulee saavansa 300€:n maton vitosella niin varmasti pettyy. Ja rahat tulee takaisin jos tuote katoaa matkalla. [...]
   Klooneja. Et varmasti saa aitoja Canonin kamoja "liki puoleenhintaan" ihan sama mistä päin Kiinaa niitä ostat xD En sano ettei parhaimmat niistä välttämättä olisi ihan laadukkaita, parhaimmat kopiot kuitenkin on aika vaikeita erottaa aidoista, mutta kyllä sen hinnasta tietää mikä on aito ja mikä ei. Jos vaikka putki maksaa 300e euroopassa ja jenkeissä (mahdollisesti jopa Canonin omilla sivuilla on mainittu myyntihinta) ja Kiinasta saat sen 150e tai 200e niin miten ihmeessä sitä voi pitää aitona. Aika idiootti pitää olla :D
   Yllättävän monet perustelee täällä kommenttiosiossa Wishiä ja Alia sillä, että suomalaisista verkkokaupoista ostaessa joutuisi "aina säätämään" jotakin, ja samassa lauseessa sanotaan että noista saa hyvää kamaa "kunhan muistaa tarkasti katsoa mitä on ostamassa". Eikö tuo sitten ole sitä "säätämistä"? Kuulostaa tosi vaivattomalta ja helpolta tutkia sivuja suurennuslasin kanssa että saa just sitä mitä on ostamassa..

   Lainaa

  23. Kuivakas vihannes 27.5.2021 10:42
   Tulos: +59 (75 ääntä)
   Aloitekyvytön keiju: Klooneja. Et varmasti saa aitoja Canonin kamoja "liki puoleenhintaan" ihan sama mistä päin Kiinaa niitä ostat xD En sano ettei parhaimmat niistä välttämättä olisi ihan laadukkaita, parhaimmat kopiot kuitenkin on aika vaikeita erottaa aidoista, mutta kyllä sen hinnasta tietää mikä on aito ja mikä ei. [...]
   Mitään vääntämistä ole kotimaisten verkkokauppojen kanssa ollut, kunhan perustelevat jollakin halpisostoksiaan.

   Lainaa

  24. Tulos: -33 (63 ääntä)
   Jenni: Mä en kyllä lähtökohtaisesti jaksaisi hieroa sellaisia kauppoja, jossa ilmoitusta pitää syynätä suurennuslasin kanssa, että vastaako se yhtään mielikuvaa, joka luodaan.
   Eli olet just näitä, jotka kattoo kivan kuvan matosta ja päättää, että "kyllä kai sen on oltava tuohon olohuoneeseen sopiva!"

   Lainaa

  25. Sitkeä maahinen 27.5.2021 13:24
   Tulos: -34 (64 ääntä)
   Norsu: Maailma hukkuu kertakäyttöiseen muoviromuun joiden valmistaminen ja rahtaaminen kuluttaa luonnonvaroja. Nyt valoja päälle Kiinasta tilaamisen kanssa.
   Se on ihan totta, että on hirveetä haaskausta valmistaa roskaa ja kuljettaa se toiseen maahan vain roskiin heitettäväksi, mikä on varmaan monen wish-krääsän kohtalona. Mutta huoh ja haloo teille, joiden mielestä se ongelman ydin on "Kiinasta tilaaminen". Täälläkin on moneen kertaan selitetty, että Kiinasta voi tilata ihan yhtä hyvää kamaa kuin muistakin maista, ja sieltä Kiinasta ne Cittareidenkin roinat ovat peräisin.

   Lainaa

  26. Tulos: +59 (69 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Wish on ehkä viimeinen paikka, mistä tilaisin mitään lapsille. Laatuvalvontaa kun ei juuri ole, tuotteissa voi olla jäämiä ihan mistä sattuu (meikeissä vaikka lyijyä ja ulostetta...). Omalla terveydellä saa leikkiä omantunnon mukaan, mutta jos edes yritettäis välttää vaikka nikkeliallergian aiheuttaminen lapsille? Jooko?
   Eikö siitä ollut joku lehtijuttukin muutama vuosi sitten miten lapselle oli tilattu Wishistä tms. joku ihana pinkki polkupyörä ja heti ensimmäisen käytön jälkeen oli tullut paha kutiseva ihottuma? Sitten siellä lehdessä ihmeteltiin, miten ei Suomessa yhtään valvota lasten käyttöön tulevia tuotteita. Haluaisin sanoa että oma vika jos on niin tyhmä että ostaa kiinakaupoista tavaraa lapsille, varsinkaan tollaista kaulapantaa joka tulee ihan kurkkuun kiinni (siinä voi käydä todella huonostikin jos iho alkaa reagoida), mutta sääli käy kyllä lapsia, ja eläimiä.

   Lainaa

  27. Tulos: +7 (19 ääntä)
   Aloitekyvytön keiju: Klooneja. Et varmasti saa aitoja Canonin kamoja "liki puoleenhintaan" ihan sama mistä päin Kiinaa niitä ostat xD En sano ettei parhaimmat niistä välttämättä olisi ihan laadukkaita, parhaimmat kopiot kuitenkin on aika vaikeita erottaa aidoista, mutta kyllä sen hinnasta tietää mikä on aito ja mikä ei. [...]
   Monet merkkituotteet ovat n.s. kolmansissa maissa halvempia kuin euroopassa - koska ihmisten maksukyky on eri. Noitahan ei periaatteessa saisi viedä maasta, mutta jotkut firmat eivät tästä välitä. Muodostuu n.s. "grey import". Jotkut Verkkokaupankin tuotteet ovat tällaisia. Jotkut toki ovat klooneja, mutta moni ei.

   Lainaa

  28. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Sitkeä maahinen: Se on ihan totta, että on hirveetä haaskausta valmistaa roskaa ja kuljettaa se toiseen maahan vain roskiin heitettäväksi, mikä on varmaan monen wish-krääsän kohtalona. Mutta huoh ja haloo teille, joiden mielestä se ongelman ydin on "Kiinasta tilaaminen". Täälläkin on moneen kertaan selitetty, että [...]
   No ei sieltä Cittaristakaan tarvitsisi sitä turhaa krääsää ostella.

   Lainaa

  29. Leuto lepakko 27.5.2021 15:17
   Tulos: -30 (54 ääntä)
   Aloitekyvytön keiju: Klooneja. Et varmasti saa aitoja Canonin kamoja "liki puoleenhintaan" ihan sama mistä päin Kiinaa niitä ostat xD En sano ettei parhaimmat niistä välttämättä olisi ihan laadukkaita, parhaimmat kopiot kuitenkin on aika vaikeita erottaa aidoista, mutta kyllä sen hinnasta tietää mikä on aito ja mikä ei. [...]
   Ei se ole säätämistä että katsoo mitä tilaa. Ihan yksinkertaista. Kai jokainen katsoo kotimaisissakin nettikaupoissa että minkä kokoista tilaa. Se on normaalijärkiselle ihan yhtä helppoa katsoa ulkomailta tilatessakin. Idiootit on sitten erikseen. He saavat ansionsa mukaan ja päätyvät vielä feissarimokiinkin. Tälläkin hetkellä kesken kotimaisen yrityksen kanssa vääntö siitä että saanko täysin selvän asiakaspalautuksen jälkeen rahani takaisin vai en. Puolitoista kuukautta tähän mennessä mennyt, eikä loppua näy. Kyse on n. kymmenestä eurosta. Tulen saamaan tuon kymppini takaisin, mutta tuolla summalla yksi kotimainen yrittäjä menettää yhden asiakkaan ikuisiksi ajoiksi. Markkinatalous ja maailmanlaajuinen nettikauppa hoitaa kyllä nämä suomalaiset paskahousut pois markkinoilta. Näin se vaan menee. Wishiltä tilattu tavara oli kerran kuljetuksessa hajonnut. Asia hoitui chatbotin välityksellä muutamassa minuutissa ja rahat olivat tilillä samalla viikolla. Kyllä. Tilaan jatkossakin Kiinasta, mikäli on kiireetön asia.

   Lainaa

  30. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Ei se auta. Nyt Kirsin on pakko hankkia lemmikki hamsteri/rotta/gerbiili, jonka häkkiin voi laittaa maton. Tai ehkä lisko tai kilpikonna? :)

   Lainaa

  31. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Aloitekyvytön keiju: Klooneja. Et varmasti saa aitoja Canonin kamoja "liki puoleenhintaan" ihan sama mistä päin Kiinaa niitä ostat xD En sano ettei parhaimmat niistä välttämättä olisi ihan laadukkaita, parhaimmat kopiot kuitenkin on aika vaikeita erottaa aidoista, mutta kyllä sen hinnasta tietää mikä on aito ja mikä ei. [...]
   Kirjoitit tämän vastauksena kirjoittajalle, joka väitti nettikaupasta tavaraa niin 30  % halvemmalla. Ei liki puoleen hintaan. En ota kantaa aitouteen, mutta kommenttisi ei nyt oikein liittynyt.

   Lainaa

  32. Itseasiassa 27.5.2021 17:59
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Pikkutarkka etana: Vieläkö ihmiset tilaa “edullista” muovikrääsää Kiinasta ja valittaa netissä... tuon ekan kuvan sydänkaulakorun saa tod näk jostain Prisman lastenosastolta samaan hintaan.
   Ja Prismasta saa ilman nikkeliä.

   Lainaa

  33. Itseasiassa 27.5.2021 18:06
   Tulos: +42 (52 ääntä)
   Sitkeä maahinen: Se on ihan totta, että on hirveetä haaskausta valmistaa roskaa ja kuljettaa se toiseen maahan vain roskiin heitettäväksi, mikä on varmaan monen wish-krääsän kohtalona. Mutta huoh ja haloo teille, joiden mielestä se ongelman ydin on "Kiinasta tilaaminen". Täälläkin on moneen kertaan selitetty, että [...]
   Mä ostan parhaani mukaan aina Suomessa valmistetun tuotteen. Seuraavana vaihtoehtona EU:ssa. Ja vielä kierrätetyistä materiaaleista ja eettisesti valmistetuista, joten ei kaikkien käyttötavarat ole Kiinasta. Aasiassa valmistettua vaatetta en ole ostanut viiteen vuoteen ja alasti ei tarvitse vieläkään olla.

   Lainaa

  34. Luuton lepakko 27.5.2021 21:22
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Liinaton henkilö: Minä muistan nuo hiustenkuivaajat 70-luvalta.
   Mulla on pari sellaista edelleen, ja joskus käytänkin, kun pitää saada kiharat paplareilla. Niiden kanssa kuivaushuppu on loistava!

   Lainaa

  35. Pakastettu appelsiini 27.5.2021 22:49
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Ois hauska tietää, että millainen sen TikTok-asun sitten piti alunperin olla...

   Lainaa

  36. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Kiinakauppakeskustelu vol. 7891. Kun otsikossa lukee "Kiinan ihmeet", voi keskustelun selata suoraan alalaitaan asti, koska sen osaa jo ulkoa.

   Lainaa

  37. Masentunut kukka (Pluri) 28.5.2021 5:58
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Kyöpeli: Kirjoitit tämän vastauksena kirjoittajalle, joka väitti nettikaupasta tavaraa niin 30  % halvemmalla. Ei liki puoleen hintaan. En ota kantaa aitouteen, mutta kommenttisi ei nyt oikein liittynyt.
   Kyllä hän nimenomaan sanoi miltei puolet halvemmalla. Luepa uudestaan. Se nyt vaan on fakta että tiettyjä merkkituotteita ei saa puoleen hintaan halvemmistakaan maista. Jos tehtaan ulosmyyntihinta on esim. 50e ja tuote maksaa Suomessa 75e niin kenenkään ei kannata missään päin maailmaa myydä sitä 37,50e vaikka kansan maksukyky olisi heikompi.

   Lainaa

  38. Konstikas maahinen 28.5.2021 6:40
   Tulos: -38 (54 ääntä)
   Itseasiassa: Mä ostan parhaani mukaan aina Suomessa valmistetun tuotteen. Seuraavana vaihtoehtona EU:ssa. Ja vielä kierrätetyistä materiaaleista ja eettisesti valmistetuista, joten ei kaikkien käyttötavarat ole Kiinasta. Aasiassa valmistettua vaatetta en ole ostanut viiteen vuoteen ja alasti ei tarvitse vieläkään olla.
   Unohdit mainita tällä kertaa että olet kasvissyöjä. Muu itsensäkorottaminen tulikin aika hyvin hoidettua.

   Lainaa

  39. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Rahdin osuus on aika iso osa noiden romujen päästöjä, joten on se silti parempi ostaa cittarista johon ne sentään on tullut keskitetysti iso määrä kerralla, eikä henk. koht. sulle. Mutta tietty paras olla hankkimatta tota turhaa paskaa johon maailma jo tukehtuu.

   Lainaa

  40. Tahraton järvisieni 28.5.2021 10:49
   Tulos: +11 (19 ääntä)
   Onneksi tuon roskan tilaamiselle tulee jatkossa tullit päälle. Minkälaiset co2 päästöt syntyy kun yksitellen tilataan roskiskamaa maailman laidalta.

   Lainaa

  41. Laiskahko käpylehmä 28.5.2021 14:23
   Tulos: -25 (37 ääntä)
   Tahraton järvisieni: Onneksi tuon roskan tilaamiselle tulee jatkossa tullit päälle. Minkälaiset co2 päästöt syntyy kun yksitellen tilataan roskiskamaa maailman laidalta.
   Siinäpä se ilmastoahdistujan koko järjenjuoksun syvin olemus paljastuukin. Koska yksitellenhän nuo tosiaan sieltä tulee =) Todellisuudessahan nuo kiertävät paljon vähemmän kuin ne jotka kierrätetään eurooppalaisilla tukkureilla ja myydään "Made in EU" - tuotteina idooteille.

   Lainaa

  42. Sitkeä maahinen 28.5.2021 21:18
   Tulos: -14 (28 ääntä)
   Minni: Rahdin osuus on aika iso osa noiden romujen päästöjä, joten on se silti parempi ostaa cittarista johon ne sentään on tullut keskitetysti iso määrä kerralla, eikä henk. koht. sulle. Mutta tietty paras olla hankkimatta tota turhaa paskaa johon maailma jo tukehtuu.
   Miten luulet että ne Kiinasta tilatut kamat kuljetetaan "henk. koht." tilaajalle? :D Yksi tuote laivan kyydissä tjsp? Niitä tulee tänne mm. matkustajakoneiden mukana.

   Lainaa

  43. Sonnaton mäyrä 28.5.2021 23:49
   Tulos: -6 (24 ääntä)
   Minni: Rahdin osuus on aika iso osa noiden romujen päästöjä, joten on se silti parempi ostaa cittarista johon ne sentään on tullut keskitetysti iso määrä kerralla, eikä henk. koht. sulle. Mutta tietty paras olla hankkimatta tota turhaa paskaa johon maailma jo tukehtuu.
   Tämä on kyllä paha. Koska kun tilaan itse Kiinasta tuotteen, niin sieltä tosiaan lähtee yksityiskone tuomaan sitä minun tuotettani suoraan tehtaalta minulle.

   Lainaa

  44. Peruuttamaton riikinkukko 29.5.2021 9:14
   Tulos: +29 (39 ääntä)
   Sitkeä maahinen: Miten luulet että ne Kiinasta tilatut kamat kuljetetaan "henk. koht." tilaajalle? 😁 Yksi tuote laivan kyydissä tjsp? Niitä tulee tänne mm. matkustajakoneiden mukana.
   Turvallisuussyistä matkustajakoneet kuljettaa todella vähän rahtia. Oli muuten vaikea saada ihmiset ymmärtämään tämän, kun rahti esim. Japaniin seisoi alkuvuodesta, mutta matkustajalennot kulki. 
   Konstikas maahinen: Unohdit mainita tällä kertaa että olet kasvissyöjä. Muu itsensäkorottaminen tulikin aika hyvin hoidettua.
   Ei, se ei ole itsensäkorottamista, jos asiallisesti kertoo omista kulutusvalinnoistaan. Sen sijaan tulee mieleen, että jos joku tästä kertomisesta loukkaantuu tai vetää porot nenuun, niin jossain syvällä sisimmässä saattaa loukkaantujalla uinua pieni syyllisyys tai ajatus siitä, että pitäisiköhän sitä itsekin hiukan miettiä omia valintojaan.

   Lainaa

  45. Lajiteltu riikinkukko 29.5.2021 11:27
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Pööpöö: Eikö siitä ollut joku lehtijuttukin muutama vuosi sitten miten lapselle oli tilattu Wishistä tms. joku ihana pinkki polkupyörä ja heti ensimmäisen käytön jälkeen oli tullut paha kutiseva ihottuma? Sitten siellä lehdessä ihmeteltiin, miten ei Suomessa yhtään valvota lasten käyttöön tulevia tuotteita. [...]
   Ettet nyt puhu siitä artikkelista, missä joku Kiinassa asuva toimittaja (Hesarin kirjeenvaihtaja?) osti lapselleen polkupyörän, josta lapsi sai iho-oireita?

   Lainaa

  46. Tulos: +1 (17 ääntä)
   Puluparka: Ymmärrän, että halvat hinnat houkuttavat, mutta ihmettelen silti, että jengi ostaa tekstiilejä ja teknologiaa yms. Wishin kaltaisista kiinankaupoista.
   Saanko tilata elektroniikka kompontteja kiinasta vai onko ainoastaan hyväksyttyä ostaa ne täysin samat tuotteet suomesta jälleenmyyjältä jopa kymmenkertaiseen hintaan.

   Lainaa

  47. Vauras kolibri 30.5.2021 18:43
   Tulos: -13 (21 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Ei, se ei ole itsensäkorottamista, jos asiallisesti kertoo omista kulutusvalinnoistaan. Sen sijaan tulee [...]
   Kyllä se on itsensäkorottamista, koska kukaan ei kysynyt kenenkään kulutusvalinnoista yhtään mitään.

   Lainaa

  48. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Vauras kolibri: Kyllä se on itsensäkorottamista, koska kukaan ei kysynyt kenenkään kulutusvalinnoista yhtään mitään.
   Miksi kukaan kommentoi tänne mitään, koska ei kukaan ollut kysynyt mitään.

   Lainaa

  49. Palloton gerbiili 31.5.2021 7:32
   Tulos: -15 (21 ääntä)
   Tötterö: Miksi kukaan kommentoi tänne mitään, koska ei kukaan ollut kysynyt mitään.
   Koska täällä on mokien kommentointimahdollisuus. Kulutustottumuksiaan voi kertoilla eri kuluttajapaneeleissa yms.

   Lainaa

  50. Tulos: +1 (7 ääntä)
   ...: Vaikka Jani selkeästi sai väärän tuotteen niin ei tuo sekaannus nyt ihan ”mitä vittua Wish” -luokkaa ole. Molemmat ring chokereita kumminkin ja vaikka se sydän onkin söpö niin sillä on yhtälailla aikuisten merkitys kuin tuolla perinteisemmällä versiolla.
   Täh

   Lainaa

  51. Marily marilyn 31.5.2021 19:34
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Norsu: Maailma hukkuu kertakäyttöiseen muoviromuun joiden valmistaminen ja rahtaaminen kuluttaa luonnonvaroja. Nyt valoja päälle Kiinasta tilaamisen kanssa.
   Se on se ja sama osatatko krääsän suomesta vai kiinasta, sillä loppujen lopuksi se on vai silkkaa roinaa turhamaisille ihmisille. Jos maailmassa lopetettaisiin tuommoisen kyseenalaisen kaman valmistaminen, se tiputtaisi hiilidioksidipäästöjä niin paljon, ettei millään sähköautojutuilla tai lihansyönnin lopettamisella ikinä päästäisi niihin lukuihin.
    Tämä ei ole kuitenkaan faktapohjainen arvio vaan ihan silkkaa perstuntumaa. 

   Lainaa

  52. Minätiedänkaiken 1.6.2021 13:12
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Pikkutarkka etana: Vieläkö ihmiset tilaa “edullista” muovikrääsää Kiinasta ja valittaa netissä... tuon ekan kuvan sydänkaulakorun saa tod näk jostain Prisman lastenosastolta samaan hintaan.
   Tällein kyseisiä koruja käyttävänä alternative pukeutujana voin valaista, ettei saa. Noita vahingossa tulleita ”koiran pantoja” myydään kyllä alternative-liikkeissä, hinnat pyörii 20-60€ välillä.
   Kyseiset sydänpannat maksavat alle 5€. Ja itse ainakin aion jatkaa tuon kiinakrääsän tilausta niin kauan, kunnes tuotteita saa Suomesta - ilman kolminkertaista hintaa.

   Lainaa

  53. Alentuva eläin 1.6.2021 18:14
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Jos ei osaa edes englannin alkeita, niin ei kannata lähteä kokeilemaan että ymmärtääkö kiinalaiset mitä haluat.

   Lainaa

  54. Valaiseva makkara 2.6.2021 14:57
   Tulos: -3 (15 ääntä)
   Olen tilannut jonkin verran wishin kautta ja aina saanut sitä mitä pitikin. Vaatteita en enää tilaa, koska ne ovat minimaalista kokoa. Laatu tavaroissa on vaihteleva, mutta sitä se on ihan missä tahansa halvemmassa paikassa. Kyllä olen aikamoista romua saanut ihan täysin suomalaisistakin kaupoista, kun olen halpaa tilannut. Kumma, kun made in kiina kelpaa tavallisesta kaupasta ostettuna, mutta wishin kautta ei saa tilata, se on ainoastaan totaalisen typerää jne. Valtaosa tavaroista on made in kiina, että jos siitä lähdetään. Toki EU:ssa myydään vain niitä olevinaan turvallisimpia kiinakamoja (ja milloin mitäkin vedetään pois myynnistä.) Ihan samalla tavalla ne rahtikoneet lentelevät, tilasi porukka tavaraa Kiinasta tai ei. Ei se lentokone lennätä parin ihmisen tilauksia erikseen, vaan koko kone on tupaten täynnä tavaraa, joka lentää maiden välillä joka tapauksessa. Siksi en ruoski itseäni, vaikka välillä wishiin sorrunkin. Ps. Wish on kauppapaikka, ei kauppa.

   Lainaa

  55. Valaiseva makkara 2.6.2021 15:02
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Ylipäätään sellainen överiksi menevä maailman halailu on mielestäni typerää. Jokainen voi tehdä valintoja: ostanko joka ikinen kerta uuden muovipussin ostoksilleni vai riittäisikö oma laukku, taskut tai kangaskassi. Valutanko vettä puoli tuntia yhteen soittoon, kun pesen hampaita ja olen suihkussa (jotkut yhdistävät nämä kaksi toimenpidettä, en minä tosin) ja välillä kuikuilen telkkaria, vai käynkö järkevästi suihkussa ilman turhaa valuttelua. Ostanko 10 identtistä paitaa, koska se on hauskaa, vai riittääkö kaksi edes alkuun. Pidänkö jatkuvasti kaikki valot päällä tuntikaupalla yötä myöten, katsonko telkkaria 100 tuntia viikossa jne. Kenenkään ei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa siitä, että tilaa jotain netistä, ihan oikeasti. Mikään maailman mahti ei pysäytä rahtikoneiden lentelyä.

   Lainaa

  56. Pööpöö 2.6.2021 16:23
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Lajiteltu riikinkukko: Ettet nyt puhu siitä artikkelista, missä joku Kiinassa asuva toimittaja (Hesarin kirjeenvaihtaja?) osti lapselleen polkupyörän, josta lapsi sai iho-oireita?
   Ei, tässä oli kyse nimenomaan Suomeen ulkomaisesta nettikaupasta tilatusta pyörästä, harmi kun en yhtään muista kuinka kauan sitten sen lehtijutun luin (edellisen 5v sisään kuitenkin). En kyllä ihmettelisi jos joku muukin lapsi on joskus saanut iho-oireita jostain halpispyörästä.

   Lainaa

  57. Näötön sohvaperuna 2.6.2021 18:15
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Pööpöö: Ei, tässä oli kyse nimenomaan Suomeen ulkomaisesta nettikaupasta tilatusta pyörästä, harmi kun en yhtään muista kuinka kauan sitten sen lehtijutun luin (edellisen 5v sisään kuitenkin). En kyllä ihmettelisi jos joku muukin lapsi on joskus saanut iho-oireita jostain halpispyörästä.
   Itsekin muistan kun yhdessä lehdessä kerran kerrottiin että tuon täyttä paskaa. En nyt valitettavasti muista sen tarkemmin missä ja koska tämä maininta oli, mutta totta sen on oltava koska minä sanon niin ja vetoan auktoriteettiin.

   Lainaa

  58. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Kamalaa sysipaskaa krääsää tilataan Kiinasta rahtikoneet pullollaan ja sitten se tavara heitetään kohta roskiin. On pojat kestävää kehitystä kerrakseen. :(

   Lainaa

  59. Kurvikas ahven 7.6.2021 7:09
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Jj: Kamalaa sysipaskaa krääsää tilataan Kiinasta rahtikoneet pullollaan ja sitten se tavara heitetään kohta roskiin. On pojat kestävää kehitystä kerrakseen. :(
   Vielä kestävämpää kehitystä on kierrättää se täysin sama krääsä ympäri Eurooppaa ja Suomea ja ostaa sitten kivijalkaliikkeestä kalliimmalla ja... yhtä kestävänä heittää kohta roskiin.

   Lainaa

  60. Rajaton riesa 11.9.2022 0:16
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Pikkutarkka etana: Vieläkö ihmiset tilaa “edullista” muovikrääsää Kiinasta ja valittaa netissä... tuon ekan kuvan sydänkaulakorun saa tod näk jostain Prisman lastenosastolta samaan hintaan.
   Ei saa samaan hintaan. Sama tuote kylläkin, mutta kierrellyt pitkin maailmaa ennen Prisman hyllylle saapumista, ja jokainen välikäsi on ottanut oman osuutensa hinnasta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: adidas, aliexpress, hiustenkuivaaja, kaulakoru, kiina, koirat, koko, kuivain, kuva, logo, matto, paita, wish

 • Uusimmat

 • Kategoriat