Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 496

Oletko kuullut Oulun kiristysjutusta?
Sekalaisia, osa 496

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 41 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kummikäki 27.5.2021 0:30
   Tulos: +175 (203 ääntä)
   Oma pillu paras pillu.

   Lainaa

  2. Kahen kilon kalori 27.5.2021 0:32
   Tulos: +138 (146 ääntä)
   Piiparinen soittelee kelloja.

   Lainaa

  3. Tulos: -150 (198 ääntä)
   On noloa pyytää pilli kahvilassa, ja vaikka lain sulla on oikeus sellainen sieltä saada niin usein pillit on kahvilassa vaan rekvisiittina eikä niitä anneta kenellekään. + Raili mitä jumalauta?

   Lainaa

  4. Tulos: +270 (290 ääntä)
   Jos asiakas kahvilassa minulle kertoisi, että hänellä on oikeus saada pillin, kun sen pyytää, niin mun tonnin seteli -ilme varmaan löytäisi uuden tason. Enkä varmaankaan sitä antaisi. P.S.: Ei ole noloa ja kyllä sen pillin saat, jos kohteliaasti pyydät. Mutta varsinainen oikeus siihen ei taida olla; jos jostain syystä pillejä ei ole, niin niitä ei ole.

   Lainaa

  5. Tulos: +85 (97 ääntä)
   Kenelläkään ei ole oikeutta olla asiakas ja saada palvelua, mutta lähtökohtaisesti kaikilla on etuoikeus siihen, ellei itse mene kusemaan sitä.

   Lainaa

  6. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 27.5.2021 3:06
   Tulos: +43 (135 ääntä)
   Karoliina: Jos asiakas kahvilassa minulle kertoisi, että hänellä on oikeus saada pillin, kun sen pyytää, niin mun tonnin seteli -ilme varmaan löytäisi uuden tason. Enkä varmaankaan sitä antaisi. P.S.: Ei ole noloa ja kyllä sen pillin saat, jos kohteliaasti pyydät. Mutta varsinainen oikeus siihen ei taida olla; jos jostain syystä pillejä ei ole, niin niitä ei ole.
   Hyvään palveluun pillien pito varastossa toki kuuluu, jotta paikka on esteetön esim. liikuntarajoitteisille ja/tai lapsille, joille juominen suoraan kupista voi olla mahdotonta tai kahvit sylissä -hommaa. Ja sen antaminen, kun asiakas pyytää, pyysipä kohteliaasti tai ei. Tuommoinen portinvartijuus pillilaatikolla ei liene tarpeen, vaikka laissa ei pillin antamista määrättäisikään.

   Lainaa

  7. Tulos: -34 (76 ääntä)
   Kummikäki: Oma pillu paras pillu.
   Laitatko kuvan?

   Lainaa

  8. jukkapalmu 27.5.2021 7:09
   Tulos: +136 (148 ääntä)
   "Oikeus saada pilli"? Mitä helvettiä se sekoilee? Saathan sä vaikka haarukan kahvin kanssa jos pyydät. Jos menee noin vaikeaksi ja normaaliksi suomalaisten "Mitähän muut ajattelee?"- pohdinnaksi niin ei sinne kahvilaan ole pakko mennä.

   Lainaa

  9. Kummikäki 27.5.2021 8:08
   Tulos: +54 (68 ääntä)
   Keijotar: Laitatko kuvan?
   En.

   Lainaa

  10. Tulos: +71 (95 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Hyvään palveluun pillien pito varastossa toki kuuluu, jotta paikka on esteetön esim. liikuntarajoitteisille ja/tai lapsille, joille juominen suoraan kupista voi olla mahdotonta tai kahvit sylissä -hommaa. Ja sen antaminen, kun asiakas pyytää, pyysipä kohteliaasti tai ei. Tuommoinen portinvartijuus [...]
   Toki yleensä tuo pitää paikansa, mutta joskus pillit sattuu loppumaan, koska toimituksessa on ongelmaa, unohdetaan tilata, tms., eikä just nyt pystytä jättämään kaiken ja juoksemaan lähikaupaan hakemaan ne. Tai muuten jostain syystä paikan päälikkö päättää olla ottamatta pillejä käyttöön - en halua lähteä väittelemään onko tää hyvää vai huonoa, koska se menee aiheen vierestä; joskus niitä ei vaan ole.
   Ja pointini siinä, että en antaisi pilliä, on se, että joskus tulee tilalle, että asiakas on niin v-mainen, että en vaan halua tulla vastaan. Joskus yksinkertaisesti täytyy asiakkaalle osoittaa, että tarjoilija on ihminen eikä työväline tai orja ja häntä tulee kohdella kuin ihmistä vaikka kuinka olisi niinkin pieni asia kuin pillin saaminen. Nää on ääripäätilanteita, mutta 15 vuoden asiakaspalvelun jälkeen olen oppinut, että sen aspan tosiaankaan ei tarvi sietää kaikkea.

   Lainaa

  11. Synkkä siili 27.5.2021 8:30
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   No mutta soittiko ne niitä kelloja miten monta kertaa?!?!

   Lainaa

  12. Tulos: +44 (58 ääntä)
   Raililta varmaan ihan hyvä vinkki, mutta näin miehenä on kyllä valitettavasti sen varassa, että joku tarjoaa sitä pillua.

   Lainaa

  13. Ränsistynyt tohtori 27.5.2021 8:45
   Tulos: -25 (59 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Hyvään palveluun pillien pito varastossa toki kuuluu, jotta paikka on esteetön esim. liikuntarajoitteisille ja/tai lapsille, joille juominen suoraan kupista voi olla mahdotonta tai kahvit sylissä -hommaa. Ja sen antaminen, kun asiakas pyytää, pyysipä kohteliaasti tai ei. Tuommoinen portinvartijuus [...]
   Jos ei pillejä ole niin koet sen henkilökohtaisena loukkauksena? Mitä jos ihan itse varaudut ja pidät pillejä mukana. Ja hei, kertaa alakoulun äidinkieli.

   Lainaa

  14. Nulkun Pissijä 27.5.2021 8:47
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Kuulenma

   Lainaa

  15. Epämukava kivi 27.5.2021 8:58
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Nulkun Pissijä: Kuulenma
   Indikoida

   Lainaa

  16. Kilpaileva seuraeläin 27.5.2021 10:05
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   Olisi ihan hauska tietää mistä hän oli kuullut tästä kiristysjuonesta.

   Lainaa

  17. Reseptivapaa dinosaurus 27.5.2021 13:45
   Tulos: -25 (27 ääntä)
   On kyllä aikamoiset rankkasateet ja tulvat koettu, jos tienvarsillakin kasvaa rentukoita!

   Lainaa

  18. työnnän rentukan sisääni ja ulisen 27.5.2021 14:10
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   Reseptivapaa dinosaurus: On kyllä aikamoiset rankkasateet ja tulvat koettu, jos tienvarsillakin kasvaa rentukoita!
   ei tuo nyt niin ihme olisi. meilläkin kasvaa kukkapenkissä ja kukkivat komeasti joka vuosi

   Lainaa

  19. Tulos: -24 (54 ääntä)
   Karoliina: Jos asiakas kahvilassa minulle kertoisi, että hänellä on oikeus saada pillin, kun sen pyytää, niin mun tonnin seteli -ilme varmaan löytäisi uuden tason. Enkä varmaankaan sitä antaisi. P.S.: Ei ole noloa ja kyllä sen pillin saat, jos kohteliaasti pyydät. Mutta varsinainen oikeus siihen ei taida olla; jos jostain syystä pillejä ei ole, niin niitä ei ole.
   Tuskinpa asiakas noin sanoisi, ellet sinä ole ensin väittänyt, että hänellä ei ole oikeutta saada sitä helvetin pilliä. Joten ojennappa nyt se pilli vaan sille asiakkaalle ja läväytä nätti hymy päälle.
   Jos käy niin, että pillejä ei ole, niin vissiin voi asiakkaalle kertoa, ilman senkummempaa vittuilua?

   Lainaa

  20. Itseasiassa 27.5.2021 22:00
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   Kaarina on ihan oikeessa. Kyllä mäkin pettyisin jos jonkun kivan asian tilalta maassa olisikin roskia, koska joku ei jaksanut laittaa niitä sinne mihin ne kuuluvat.

   Lainaa

  21. Pakastettu appelsiini 27.5.2021 22:56
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   Reseptivapaa dinosaurus: On kyllä aikamoiset rankkasateet ja tulvat koettu, jos tienvarsillakin kasvaa rentukoita!
   Ihan hyvin voi kasvaa, tienvarsilla on monesti ojiakin, ja niiden lähellä usein kasvaa rentukoita.

   Lainaa

  22. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Ihastelen aina ojissa aromikkaina kukkivia ja kakkivia renttuja.

   Lainaa

  23. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 28.5.2021 0:34
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Ränsistynyt tohtori: Jos ei pillejä ole niin koet sen henkilökohtaisena loukkauksena? Mitä jos ihan itse varaudut ja pidät pillejä mukana. Ja hei, kertaa alakoulun äidinkieli.
   Avustettavani toki käy vain paikoissa, joissa pillejä varmasti on. Kaikki eivät kuitenkaan halua elää niin kaavamaisesti, joten pillejä on hyvä olla olemassa monenlaisia asiakkaita varten. Asia ei siis ole aivan niin yksinkertainen kuin helposti ajattelisi. Viitsisitkö vielä osoittaa kielivirheeni, jotta voin jatkossa kirjoittaa miellyttävämmin?

   Lainaa

  24. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 28.5.2021 0:37
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Ränsistynyt tohtori: Jos ei pillejä ole niin koet sen henkilökohtaisena loukkauksena? Mitä jos ihan itse varaudut ja pidät pillejä mukana. Ja hei, kertaa alakoulun äidinkieli.
   Tosiaan, tulipa lyhennettyä toista virkettä toisteisuuden estämiseksi. Ei hyvää asiakieltä, mutta ehkä se näin keveällä palstalla sallitaan.

   Lainaa

  25. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Onko minulla oikeus saada pilli. En tiedä mistä aloittaa. Ehkä vain suljen internetin.

   Lainaa

  26. Tulos: +9 (29 ääntä)
   Lenux: Tuskinpa asiakas noin sanoisi, ellet sinä ole ensin väittänyt, että hänellä ei ole oikeutta saada sitä helvetin pilliä. Joten ojennappa nyt se pilli vaan sille asiakkaalle ja läväytä nätti hymy päälle.Jos käy niin, että pillejä ei ole, niin vissiin voi asiakkaalle kertoa, ilman senkummempaa vittuilua?
   Tähän sen verran, että et selkeästi ole ollut koskaan asiakaspalvelijana, koska jos olisit ollut, niin olisit tiennyt paremmin kuin tulla pätemään tänne tällä tavalla. Tee vaan minulle ja kaikille muille aspoille palvelus ja älä ikinä tule kertomaan meille miten meidän kuuluu tehdä työtämme, jooko?

   Lainaa

  27. Mataileva silli 28.5.2021 14:28
   Tulos: -32 (36 ääntä)
   Karoliina: Tähän sen verran, että et selkeästi ole ollut koskaan asiakaspalvelijana, koska jos olisit ollut, niin olisit tiennyt paremmin kuin tulla pätemään tänne tällä tavalla. Tee vaan minulle ja kaikille muille aspoille palvelus ja älä ikinä tule kertomaan meille miten meidän kuuluu tehdä työtämme, jooko?
   Eiköhän teidän ala ole se mitä pitäisi kaikkein eniten opastaa ja ohjeistaa. Onko teille edes olemassa minkäänlaista oikeaa koulutusta?

   Lainaa

  28. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Kuulenma 🤯... Ja tokikaan rovastit eivät soittele kirkonkelloja. Suntiot soittelevat.

   Lainaa

  29. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Lenux: Tuskinpa asiakas noin sanoisi, ellet sinä ole ensin väittänyt, että hänellä ei ole oikeutta saada sitä helvetin pilliä. Joten ojennappa nyt se pilli vaan sille asiakkaalle ja läväytä nätti hymy päälle.Jos käy niin, että pillejä ei ole, niin vissiin voi asiakkaalle kertoa, ilman senkummempaa vittuilua?
   Asiakaspalvelussa tulee aivan jatkuvalla syötöllä asiakkaita, jotka vaatii palveluja, joihin heillä ei ole minkäännäköistä oikeutta, eikä liikkeellä/asiakaspalvelijalla ole välttämättä edes mitään mahdollisuuksia niiden "minulla on oikeus" palveluiden täyttämiseen. Ihan turha kuvitella myöskään asiakaspalvelijan olevan joku käskytettävä orja, jonka täytyy hymyillen täyttää jokaisen kiukuttelevan kusipään toivomukset.

   Lainaa

  30. Askarruttava ankerias 30.5.2021 9:04
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Lenux: Tuskinpa asiakas noin sanoisi, ellet sinä ole ensin väittänyt, että hänellä ei ole oikeutta saada sitä helvetin pilliä. Joten ojennappa nyt se pilli vaan sille asiakkaalle ja läväytä nätti hymy päälle.Jos käy niin, että pillejä ei ole, niin vissiin voi asiakkaalle kertoa, ilman senkummempaa vittuilua?
   Et kai nyt ihan tosissasi rupea väittelemään siitä, mitä kuvitteellisessa tilanteessa olisi täytynyt tapahtua? Lisäksi minäkin voin vahvistaa, että tuo ei olisi edes omituisinta, mitä asiakas on tullut vaatimaan. Pitkän asiakaspalvelu-urani aikana tuli kyllä nähtyä ja kuultua niin paljon kaikenlaista, että mistään en enää yllättyisi.

   Lainaa

  31. Nuhteeton paimen 30.5.2021 18:45
   Tulos: -23 (25 ääntä)
   Mjv: Asiakaspalvelussa tulee aivan jatkuvalla syötöllä asiakkaita, jotka vaatii palveluja, joihin heillä ei ole minkäännäköistä oikeutta, eikä liikkeellä/asiakaspalvelijalla ole välttämättä edes mitään mahdollisuuksia niiden "minulla on oikeus" palveluiden täyttämiseen. Ihan turha kuvitella myöskään [...]
   Kuka on kuvitellut sellaista? Taitaa vaan kouluttamatonta harmittaa kun palkkasi maksajat edellyttävät palvelua.

   Lainaa

  32. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Mataileva silli: Eiköhän teidän ala ole se mitä pitäisi kaikkein eniten opastaa ja ohjeistaa. Onko teille edes olemassa minkäänlaista oikeaa koulutusta?
   Mistä olet saanut päähäsi ettei olisi olemassa minkäänlaista "oikeaa" koulutusta? Matkailu- ja ravintola- alan koulutuksia on tarjolla ympäri Suomen, baristan koulutusohjelmia myös. Omallakin työpaikallani on ollut useita työharjoittelijoita koulun kautta niin salin kuin keittiönkin puolella.

   Lainaa

  33. Tulos: +8 (16 ääntä)
   Nuhteeton paimen: Kuka on kuvitellut sellaista? Taitaa vaan kouluttamatonta harmittaa kun palkkasi maksajat edellyttävät palvelua.
   Jos joku satunnainen pillinvinkuja pahoittaa mielensä siitä ettei johonkin kummalliseen oikkuun ottauduta kieli ruskeana ja lähtee tämän vuoksi kävelemään niin se ei kyllä ole pierunkaan vertaa pois minun palkasta.

   Lainaa

  34. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Mataileva silli: Eiköhän teidän ala ole se mitä pitäisi kaikkein eniten opastaa ja ohjeistaa. Onko teille edes olemassa minkäänlaista oikeaa koulutusta?
   Meinaatko että ravintola-alalle ei olisi olemassa koulutusta? Vaiko että on olemassa jonkilainen asiakaspalveluala, jolla ihmisiä pitäisi opastaa ja ohjeistaa, miten se asiakaspalvelu tehdään...?

   Lainaa

  35. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Nuhteeton paimen: Kuka on kuvitellut sellaista? Taitaa vaan kouluttamatonta harmittaa kun palkkasi maksajat edellyttävät palvelua.
   Kommenttisi perusteella juuri sinä olet niitä, jotka noin kuvittelee.

   Lainaa

  36. Veltto kiivi 31.5.2021 15:56
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Chungus: Jos joku satunnainen pillinvinkuja pahoittaa mielensä siitä ettei johonkin kummalliseen oikkuun ottauduta kieli ruskeana ja lähtee tämän vuoksi kävelemään niin se ei kyllä ole pierunkaan vertaa pois minun palkasta.
   Tarpeeksi monta satunnaista pillinvinkujaa (mitä ne edes on) kun tulee, niin sinun ei tarvitse enää miettiä pierun ja palkan symbioosia.

   Lainaa

  37. Turkoosi käärme 31.5.2021 15:57
   Tulos: -17 (19 ääntä)
   Karoliina: Kommenttisi perusteella juuri sinä olet niitä, jotka noin kuvittelee.
   Turpa kiinni ja pyyhi se pöytä.

   Lainaa

  38. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Veltto kiivi: Tarpeeksi monta satunnaista pillinvinkujaa (mitä ne edes on) kun tulee, niin sinun ei tarvitse enää miettiä pierun ja palkan symbioosia.
   Siksi ne on satunnaisia kun ei niitä kovin usein joudu töissä kohtaamaan. Suurin osa asiakkaista on fiksuja, jopa mukavia ja tajuavat että kohtuus se on palvelualttiudessakin. Ja koska ne on satunnaisia niin niitä ei tule "tarpeeksi monta ettei minun tarvitse enää miettiä pierun ja palkan symbioosia". Pahvi.

   Lainaa

  39. Käypä haltija 1.6.2021 18:16
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Chungus: Siksi ne on satunnaisia kun ei niitä kovin usein joudu töissä kohtaamaan. Suurin osa asiakkaista on fiksuja, jopa mukavia ja tajuavat että kohtuus se on palvelualttiudessakin. Ja koska ne on satunnaisia niin niitä ei tule "tarpeeksi monta ettei minun tarvitse enää miettiä pierun ja palkan symbioosia". Pahvi.
   Kyllä niitä satunnaisia voi tulla useamminkin. Ja joillekin tuleekin. Uskon että sinäkin tulet sen huomaamaan vielä. Sitä odotellessasi voit pyyhkiä pöydän ja tuoda mulle vähän sipsejä. Pälli.

   Lainaa

  40. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Käypä haltija: Kyllä niitä satunnaisia voi tulla useamminkin. Ja joillekin tuleekin. Uskon että sinäkin tulet sen huomaamaan vielä. Sitä odotellessasi voit pyyhkiä pöydän ja tuoda mulle vähän sipsejä. Pälli.
   Saahan sitä uskoa ihan mihin haluaa.

   Lainaa

  41. Lievä kirsikka 9.6.2021 10:11
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Chungus: Saahan sitä uskoa ihan mihin haluaa.
   Siihenpä ei sinun lupaasi tarvita.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: joulu, kappahl, kesävaatteet, kiristys, kirjoitusvirhe, kirkon kellot, kuva, mainos, oulu, pilli, roskat, tuomiokirkko, vaatteet