Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Asiaa ylipainosta, osa 2

Parempi vaihtoehto läskiverolle.
Suurenna näkymä
Asiaa ylipainosta, osa 2

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 82 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +293 (365 ääntä)
   Eero, minä en pysy kärryllä sun ajatuksenjuoksusta.

   Lainaa

  2. Tulos: -131 (249 ääntä)
   Koronarokotteissa 'läskit' on ainaki jonon kärjessä. Pitää vain olla tarpeeksi elopainoa, että ylittää 40 bmi:n.

   Lainaa

  3. Tornipöllö 15.4.2021 0:41
   Tulos: -137 (279 ääntä)
   Olenko asunut tynnyrissä vai mikä ihme sana tuo "rankku" on? Kontekstista päätellen tarkoittaa vissiin rangaistusta mutta en ole koskaan ennen kuullutkaan kyseistä sanaa.

   Lainaa

  4. Tulos: +304 (358 ääntä)
   Mietin ensin että Eeron mölinässä ei ole järjen häivää. Tämä oli siis jo ennen kuin hän rinnasti naisten äänioikeuden eläinten äänioikeuteen. Taidan mennä nukkumaan.

   Lainaa

  5. Tyyni tonttu 15.4.2021 1:15
   Tulos: +524 (530 ääntä)
   "Alkoholin kans tilanne on vähä hankalampi. Ehkä oston yhdeydessä vois saada jotain rankkua." Hyvä idea, äkkiä nyt joku keksimään alkoholivero!

   Lainaa

  6. Tulos: +280 (304 ääntä)
   Mitä rankkua Eero nyt mahtaa hakea? Läskit joutuu juoksemaan kaupan ympäri Snickersistä? Fyysinen kuritus ei toimi koska kuitenkin joku pullukka masokisti vetäisi sen överiksi. Tai hei, mitä jos otettaisiin sellainen innovaatio käyttöön, että esim just sokerista, alkoholista, tupakasta joutuisi maksamaan jotain erityisluonteista lisämaksua! Eero perkele, hieno on pallo.

   Lainaa

  7. Pyhä lihapiirakka 15.4.2021 1:33
   Tulos: -14 (58 ääntä)
   traumcity: Mitä rankkua Eero nyt mahtaa hakea? Läskit joutuu juoksemaan kaupan ympäri Snickersistä? Fyysinen kuritus ei toimi koska kuitenkin joku pullukka masokisti vetäisi sen överiksi. Tai hei, mitä jos otettaisiin sellainen innovaatio käyttöön, että esim just sokerista, alkoholista, tupakasta joutuisi [...]
   Ymmärsin, että mitä enemmän saa rankkua, sen pidempään joutuu jonottamaan palveluita. Alussahan nimen omaan mainittiin, että kun lisäverot ei kelpaa.

   Lainaa

  8. Tulos: +111 (125 ääntä)
   Pyhä lihapiirakka: Ymmärsin, että mitä enemmän saa rankkua, sen pidempään joutuu jonottamaan palveluita. Alussahan nimen omaan mainittiin, että kun lisäverot ei kelpaa.
   No onhan tuokin yksi tapa tietysti pitää kansantalous kunnossa. Hyvin huonossa kunnossa.

   Lainaa

  9. Kuurosokea järvisieni 15.4.2021 2:04
   Tulos: +103 (149 ääntä)
   Alkoholi, tupakka ja suuri ylipaino lyhentävät elämää ja siten vähentävät yhteiskunnan kuluja elämän loppupäässä. Ja jos Eero todellakin olisi huolissaan yhteiskunnan kuluista niin lopettaisi punaisen lihan käytön, sillä se todetusti lisää syöpäriskiä.

   Lainaa

  10. Himmeä mäyrä 15.4.2021 2:05
   Tulos: +303 (341 ääntä)
   Olen ollut lähes aina ylipainoinen, enemmän tai vähemmän, mutta minulla ei koskaan ole ollut siihen liittyviä terveysongelmia. Veriarvot testautan parin vuoden välein sen varmistaakseni. Terveydenhuoltoa olen kuitenkin joutunut "vaivaamaan" yli kymmenen vuoden ajan pahentuvien mielenterveysongelmien takia. Alun alkaen olematon itsetuntoni rypee pohjalukemissa ja ajaa vakavaan masennukseen. Osittain nämä ongelmani johtuvat juurikin "fat shamingistä" ja muusta ulkonäköön kohdistuvasta pilkasta. Tiedän ettei muiden mielipiteistä pitäisi välittää, mutta jotenkin ne vuosikymmenien kommentit jää kalvamaan, vaikkei haluaisi, ja vaikkei edes ajattelisi. Mutta tämä on vain _minun_ tarinani "läskinä" lyhyesti.

   Lainaa

  11. Tulos: +74 (94 ääntä)
   Himmeä mäyrä: Olen ollut lähes aina ylipainoinen, enemmän tai vähemmän, mutta minulla ei koskaan ole ollut siihen liittyviä terveysongelmia. Veriarvot testautan parin vuoden välein sen varmistaakseni. Terveydenhuoltoa olen kuitenkin joutunut "vaivaamaan" yli kymmenen vuoden ajan pahentuvien mielenterveysongelmien [...]
   On ihan älytön ajatusmaailma muutenkin tälläisillä eeroilla. Hirveetä kontrolloinnin tarvetta ja oman elämänsä stevarina leikkimistä. 
   Sen lyhyen ja ohikiitävän hetken, jota ihmiselämäksikin kutsutaan, saa käyttää kyllä ihan haluamallaan tavalla jos ei muille ongelmia aiheuta. Eero on yhdistelmä DDR:ää, insinööriä ja saksanpaimenkoiraa. Aikataulutettu maailma, huono maailma.
   Me ollaan kaikki pelkästään tähtipölyä ja energiaa, pieniä hiukkasia samasta suuresta kokonaisuudesta.

   Lainaa

  12. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 15.4.2021 2:40
   Tulos: +100 (116 ääntä)
   Tällaiset "uudet" aivopieruidikset ei aiheuta kuin myötähäpeää ja vähän surua solidaarisuuden puolesta. Ei jatkoon.

   Lainaa

  13. Tulos: +220 (230 ääntä)
   Kaikki muut kuin terveet rasittavat terveydenhuoltoa. Sairailta evättävä lääkärit. Jos tarvitset lääkkeitä niin maksa, jos ei ole varaa niin parane.

   Lainaa

  14. Kova monni 15.4.2021 2:58
   Tulos: -114 (156 ääntä)
   Tiedättekö miten läskistä pääsee eroon? Menee viikoksi baariin, ja kun tulee takaisin kotiin, läski on lähtenyt.

   Lainaa

  15. Älä selitä 15.4.2021 2:58
   Tulos: -96 (120 ääntä)
   Eero puhuu asiaa!

   Lainaa

  16. Tulos: +149 (161 ääntä)
   Eero aiheuttaa kommentoinnillaan mielenterveyshaittoja muille. Eerolle rankkua.

   Lainaa

  17. apinaattori 15.4.2021 4:28
   Tulos: +74 (86 ääntä)
   Joo eikä homojen avioliitto-oikeus johtanut siihen että joku on pian menossa polkupyöränsä kanssa naimisiin. Rankkua kaikesta vaan heti kaupankassalla kaikesta epäterveellisestä. Eikä mitään veroja vaan kauppias vetelis risulla hanuriin X määrän per epäterveellinen ostos. Joo, joo joo hei sehän ois ihan mahtavaa. Oisin koko ajan ostaas...

   Lainaa

  18. Tulos: +46 (94 ääntä)
   Tornipöllö: Olenko asunut tynnyrissä vai mikä ihme sana tuo "rankku" on? Kontekstista päätellen tarkoittaa vissiin rangaistusta mutta en ole koskaan ennen kuullutkaan kyseistä sanaa.
   Olet asunut tynnyrissä.

   Lainaa

  19. Shaisse hai 15.4.2021 5:36
   Tulos: +136 (140 ääntä)
   Mutta jos likimain kaikki saavat ”rankkua” jostain epäterveellisestä asiasta ja joutuvat jonon hännille. Ketä tässä valtiossa tarvitsee enää sitten hoitaa? Juuri kun olet päässyt jonon kärkeen vuorollasi, sorrut siihen yhteen suklaapatukkaan, alkoholiannokseen, savukkeeseen tai entrecote-pihviin, ja palaat takaisin jonon hännille odottamaan vuoroasi. Tuossahan voisi olla ainesta terveydenhuollon menojen karsimiseksi. Ainakin oltaisiin kehitetty hyvin lähelle ikiliikkujaa muistuttava järjestelmä.

   Lainaa

  20. Tulos: -10 (80 ääntä)
   Kuurosokea järvisieni: Alkoholi, tupakka ja suuri ylipaino lyhentävät elämää ja siten vähentävät yhteiskunnan kuluja elämän loppupäässä. Ja jos Eero todellakin olisi huolissaan yhteiskunnan kuluista niin lopettaisi punaisen lihan käytön, sillä se todetusti lisää syöpäriskiä.
   Ennen kuin mikään noista tappaa, ne aiheuttaa useinmiten tukun helvetin kalliita ongelmia vieden lisäksi työkyvyn. Täten ne aiheuttavat pelkkää miinusta yhteiskunnalle. Etenkin jos niitä vertaa terveenä elinajan odotteen mukaan jatkuvaan työ- ja verojenmaksukykyiseen elämään. Lisäksi ne enimmäkseen tappaa niin hitaasti että aikaisen kuolemaan tuoma säästö on mitätön sen rinalla mitä terve ihminen olisi voinut tuottaa samassa ajassa.

   Lainaa

  21. Puikea papukaija 15.4.2021 6:41
   Tulos: +90 (96 ääntä)
   Kyllähän tuo valtava ja kallis ongelma on, mutta ehkä ne verot ja maksut pitäisi ensisijaisesti kohdentaa läskiä aiheuttaviin elintarvikkeisiin ja toisaalta keventää terveellisempien ruoka-aineiden verotusta ja sillä tavalla ohjata ihmisiä syömään terveellisemmin.

   Lainaa

  22. Tornipöllö 15.4.2021 7:11
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Keke: Olet asunut tynnyrissä.
   No perhana. Täytyy ilmeisesti alkaa käymään enemmän ulkona.

   Lainaa

  23. Kierteetön norppa 15.4.2021 7:29
   Tulos: +79 (101 ääntä)
   Tässä kehittyneessä maailmassa BMI on kyllä sellainen muinaisjäänne, jolle pitäisi tehdä jotain. Sen informaatioarvo on lähes olematon. Sen sijaan joku kehonkoostumusmittaus voisi olla edes jossain suhteessa järkevä.

   Lainaa

  24. Pyörivä maahinen 15.4.2021 7:36
   Tulos: +28 (40 ääntä)
   Tornipöllö: No perhana. Täytyy ilmeisesti alkaa käymään enemmän ulkona.
   Älä nyt ainakaan mene ulos! Saisit omituisen käsityksen maailmasta. Jos millään pystyt, niin avaa se tynnyrin kansi edellisvuonna

   Lainaa

  25. Tulos: +108 (118 ääntä)
   Kierteetön norppa: Tässä kehittyneessä maailmassa BMI on kyllä sellainen muinaisjäänne, jolle pitäisi tehdä jotain. Sen informaatioarvo on lähes olematon. Sen sijaan joku kehonkoostumusmittaus voisi olla edes jossain suhteessa järkevä.
   Lääkäri avautui ylipainosta puhelimessa potilaalleen joka oli ihan mitä häh täh. Se oli pt ja harrasti painojen nostoa ja BMI:in mukaan läski :D Tää siis korona-aikaan kun lääkäri ei ollut nähnyt koko ihmistä, luki vain lapusta.

   Lainaa

  26. Rankaisija 15.4.2021 7:53
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Karoliina: Eero, minä en pysy kärryllä sun ajatuksenjuoksusta.
   Ja rankkua

   Lainaa

  27. Tulos: -18 (84 ääntä)
   Kierteetön norppa: Tässä kehittyneessä maailmassa BMI on kyllä sellainen muinaisjäänne, jolle pitäisi tehdä jotain. Sen informaatioarvo on lähes olematon. Sen sijaan joku kehonkoostumusmittaus voisi olla edes jossain suhteessa järkevä.
   BMI on ihan hyvä mittari, koska se on laskettavissa sellaisista tiedoista, jotka ovat helposti saatavissa toisin kuin vaikka kunnolliset kehonkoostumusmittaukset. 
   Se on toimimaton ainoastaan erityisen lihaksikkailla ihmisillä ja he kyllä tietävät, mistä korkea paino johtuu. Ainoat, joita tämä hämmentää on iltapäivälehtien toimittavat, jotka kerta viikkoon julkaisevat "uutisen", että se ja se urheilija olikin ylipainoinen uransa huipulla. Peruspenan on turha väittää, että BMI 35 johtuu siitä, että lihas painaa enemmän kuin läski. 

   Lainaa

  28. Lälly dinosaurus 15.4.2021 8:20
   Tulos: -21 (43 ääntä)
   Himmeä mäyrä: Olen ollut lähes aina ylipainoinen, enemmän tai vähemmän, mutta minulla ei koskaan ole ollut siihen liittyviä terveysongelmia. Veriarvot testautan parin vuoden välein sen varmistaakseni. Terveydenhuoltoa olen kuitenkin joutunut "vaivaamaan" yli kymmenen vuoden ajan pahentuvien mielenterveysongelmien [...]
   En oo huoltanut autoani kertaakaan, mutta ihan hyvin se kulkee!

   Lainaa

  29. Lälly dinosaurus 15.4.2021 8:22
   Tulos: +13 (59 ääntä)
   Kierteetön norppa: Tässä kehittyneessä maailmassa BMI on kyllä sellainen muinaisjäänne, jolle pitäisi tehdä jotain. Sen informaatioarvo on lähes olematon. Sen sijaan joku kehonkoostumusmittaus voisi olla edes jossain suhteessa järkevä.
   Aika harva meistä on sellainen huippu-urheilija, jolle BMI ei olisi hyvä suuntaa näyttävä työkalu.

   Lainaa

  30. Tulos: +59 (67 ääntä)
   Lantsi: Mietin ensin että Eeron mölinässä ei ole järjen häivää. Tämä oli siis jo ennen kuin hän rinnasti naisten äänioikeuden eläinten äänioikeuteen. Taidan mennä nukkumaan.
   Eeron setti on aika absurdia, mutta ihan periaatteesta pakko huomauttaa, että ei Eero käsittääkseni itse tehnyt tuota rinnastusta. Naisten saadessa äänioikeuden monet tahot sitä päivittelivät, ja tehtiin pilkkaa että no mitä seuraavaksi, saavatko eläimetkin äänioikeuden. Nähdäkseni Eero esittää tämän esimerkkinä hullusta väitteestä, samoin kuin hän mieltää, että "kohta meitä seurataan" vastauksena hänen ehdottamaansa ratkaisuun on hullu väite.

   Lainaa

  31. Makaileva karjalanpiirakka 15.4.2021 8:59
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Mitä Eero on vetänyt? Haluan pysyä siitä aineesta kaukana.

   Lainaa

  32. Tulviva raataja 15.4.2021 9:10
   Tulos: +29 (35 ääntä)
   Eero olis ihan paras peruskoulun ja lukion liikuntamaikka - 1970-luvulla.

   Lainaa

  33. Kilokalori 15.4.2021 9:14
   Tulos: +41 (65 ääntä)
   Lälly dinosaurus: Aika harva meistä on sellainen huippu-urheilija, jolle BMI ei olisi hyvä suuntaa näyttävä työkalu.
   Aika moni suomalainen nainen on niin lyhyt, että BMI ei toimi järkevästi, ja samoin oikein pitkät ihmiset saavat tulokseksi helposti normaalin bmin, elleivät ole aivan todella ylipainoisia.

   Lainaa

  34. Tuota pikaa kobra 15.4.2021 9:15
   Tulos: +89 (95 ääntä)
   Tämä idea nousee aina välillä esille, ja haluan avata muutamia syitä, miksi se ei toimi. Ensinnäkin verotuksen korottaminen tai terveydenhuollon epääminen/viivästyttäminen henkilökohtaisten ominaisuuksien perusteella on syrjintää ja selkeä ihmisoikeusrikos. Ylipaino voi olla sairauden oire, tai se voi johtaa toisiin sairauksiin ja oireisiin. Ylipaino siis nostaa yksilön todennäköisyyttä tarvita terveydenhuollon palveluita. Mitä varten terveydenhuolto on olemassa, jos ei sitä tarvitsevia ihmisiä varten? Se, että murhaamisesta saa rangaistuksen, ei ole missään maailmankolkassa saanut ihmisiä lopettamaan murhaamista. Jos ylipainosta saisi rangaistuksen, se ei saisi ihmisiä laihtumaan. Ongelma ei korjautuisi, vaan kenties jopa pahenisi. Verotuksen korottaminen ja terveydenhuollon viivästyttäminen tekisivät ihmisistä vain köyhempiä ja sairaampia, ja nimenomaan köyhien ja sairaiden ihmisten on havaittu olevan kaikkein herkimmin ylipainoisia. Sitten ylipainon syistä. Henkilöstä tulee ylipainoinen, kun hänen kehoonsa imeytyy enemmän energiaa, kuin sieltä vapautuu. Se on totta. Mutta syyt siihen, miksi joihinkin ihmisiin imeytyy epäsuhtaiset määrät energiaa, ovat todella monimutkaiset. Monesti kyse on lapsuudessa opituista elämäntavoista, joten otetaan se esimerkiksi. Jos lapselle opetetaan pienestä lähtien epäterveellisiä, painoa kerryttäviä elämäntapoja, niiden muuttaminen voi vaatia kovaa työtä ja tietoista elämäntapaprojektia. Kun vanhempien luota pois muuttaessa olisi mahdollisuus ruveta opettelemaan uusia elämäntapoja, niin työn alla onkin usein opinnot tai työpaikka. On raskasta puurtaa tällaista projektia, jos ei ole koskaan päässyt näkemään mallia terveistä elämäntavoista, ja jos pitäisi vielä samaan aikaan keskittyä esim. opiskelemaan. Ja onnistuneenkin muutoksen aikaansaaminen voi kestää vuosia. Lopuksi, monet "oppivat" ylipainoisuutensa vanhemmiltaan. Samalla lailla vanhemmat voivat käytöksellään aiheuttaa lapsilleen myös pitkäkestoisia mielenterveysongelmia tai persoonallisuushäiriöitä. Sekä ylipaino että mielenterveysongelmat ovat usein (vaikkeivät aina) korjattavissa parempien toimintamallien opettelulla ja määrätietoisella harjoittelulla. Jos ylipainoisia aikuisia rankaistaisiin vanhempiensa kasvatusvirheistä, niin tehtäisiinkö sama myös mielienterveysongelmien kohdalla?

   Lainaa

  35. Vihanta soturi 15.4.2021 9:18
   Tulos: +57 (61 ääntä)
   Zippo: Lääkäri avautui ylipainosta puhelimessa potilaalleen joka oli ihan mitä häh täh. Se oli pt ja harrasti painojen nostoa ja BMI:in mukaan läski 😁 Tää siis korona-aikaan kun lääkäri ei ollut nähnyt koko ihmistä, luki vain lapusta.
   Mulle on käynyt näin kasvokkaisessa keskustelussa sekä lääkärin että sairaanhoitajan kanssa. Kysyin molemmilta, että näytänkö ylipainoiselta. Lääkäri tajusi, etten tosiaan näytä lihavalta, hoitaja ei. Ei auttanut selitykset kehonkoostumusmittauksista, ravinnosta ja treenauksesta.

   Lainaa

  36. Tulviva raataja 15.4.2021 9:42
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   Tuota pikaa kobra: Tämä idea nousee aina välillä esille, ja haluan avata muutamia syitä, miksi se ei toimi. Ensinnäkin verotuksen korottaminen tai terveydenhuollon epääminen/viivästyttäminen henkilökohtaisten ominaisuuksien perusteella on syrjintää ja selkeä ihmisoikeusrikos. Ylipaino voi olla sairauden oire, tai se [...]
   Paras tapa laihduttaa olisi vaihtaa yhteiskuntajärjestelmää. Otetaan käyttöön Pohjois-Korea dieetti. Pian kaikki ovat hoikkia! Oletko koskaan nähnyt lihavaa pohjois-korealaista? Kaikki rasva on kerääntynyt suureen johtajaan joka on ottanut kansan kilot kantaakseen.

   Lainaa

  37. Kävelevä lihapiirakka 15.4.2021 9:57
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Tulviva raataja: Paras tapa laihduttaa olisi vaihtaa yhteiskuntajärjestelmää. Otetaan käyttöön Pohjois-Korea dieetti. Pian kaikki ovat hoikkia! Oletko koskaan nähnyt lihavaa pohjois-korealaista? Kaikki rasva on kerääntynyt suureen johtajaan joka on ottanut kansan kilot kantaakseen.
   Joo, tosi hyvä idea. Tai miten olisi malli Saksa 1940?
   Ruoka kortille, juopot steriloitavaksi, ja väärää mieltä olevat kaasukammioihin levittämästä hölmöyksiään normaalien ihmisten keskuuteen. Ja jos sinulla on esim. Downin oireyhtymä (joka tunnetusti altistaa painon kertymiselle), niin saat eutanasian.
   Jos onnistut olemaan tosi söpö niin, että lääkäriäsi käy sinua sääliksi, niin saatat myrkytyksen sijaan saada kaikkein eettisimmän armokuoleman: nälkään näännyttämisen.

   Lainaa

  38. Masentunut kukka (Pluri) 15.4.2021 10:01
   Tulos: +41 (47 ääntä)
   Eeron näkökulma on erilainen mutta ei huono. Hänestä voitaisiin aloittaa ja lähettää vaikka miljoonan euron lasku siitä että hän julkisesti pitää vähempipätöisinä ihmisinä esim. ylipainoisia joka aiheuttaa yhteiskunnalle lisää mielenterveysongelmia (ja kustannuksia) leimaamalla muita. Uskon että saattaa ajatusmalli muuttua jos joutuu oikeasti maksumieheksi yhteen Suomen suurimmista terveysongelmista ja niiden kustannuksista.

   Lainaa

  39. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 15.4.2021 10:17
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Tulviva raataja: Paras tapa laihduttaa olisi vaihtaa yhteiskuntajärjestelmää. Otetaan käyttöön Pohjois-Korea dieetti. Pian kaikki ovat hoikkia! Oletko koskaan nähnyt lihavaa pohjois-korealaista? Kaikki rasva on kerääntynyt suureen johtajaan joka on ottanut kansan kilot kantaakseen.
   Ja kansan ruuat syödäkseen, että kansalla vapautuu aikaa muihin puuhiin! Mikä viisas johtaja!
   Toj Karin: Ennen kuin mikään noista tappaa, ne aiheuttaa useinmiten tukun helvetin kalliita ongelmia vieden lisäksi työkyvyn. Täten ne aiheuttavat pelkkää miinusta yhteiskunnalle. Etenkin jos niitä vertaa terveenä elinajan odotteen mukaan jatkuvaan työ- ja verojenmaksukykyiseen elämään. Lisäksi ne enimmäkseen [...]
   Useimmiten* :( 
   Mutta yhtä lailla työkyky voi lähteä niin monesta muustakin syystä, kaikilla ei sitä välttämättä koskaan ole sairauksien tai vammojen vuoksi. Elämää tavataan pitää sivistysvaltioissa tärkeämpänä kuin työkykyä. Siksi ihmisiä hoidetaan, vaikka tuotantotalouteen eivät olisi koskaan päässeet osallistumaan.

   Lainaa

  40. It's a deal 15.4.2021 10:18
   Tulos: +58 (64 ääntä)
   "Voin ottaa sanktioita, kunhan muut saavat niitä enemmän". Olisihan se kiva nähdä Eeron ilme kun kerrottaisiin kaikkien raittiiden vegaanien olevan jonossa ennen häntä. Aina.

   Lainaa

  41. Jorma Ralli-Kukkula 15.4.2021 10:31
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Mitä pidemmälle Eeron vuodatusta luki, niin sitä enemmän alkoi vaikuttaa ettei hän oikeasti edes lihavia inhonnut, vaan haluaisi vain että joku tulisi antamaan hänelle hieman "rankkua".

   Lainaa

  42. Ehdoton kameli 15.4.2021 10:55
   Tulos: +59 (73 ääntä)
   Voi jumalauta nyt. Tunnen monta ylipainoista jotka ovat paljon terveempiä ja parempikuntoisia kuin monet normaalipainoiset; eivät ole lähellekkään niin usein saikulla milloin flunssan tai nimenomaan urheiluvamman takia. Niin kauan kun lääkärit sanoo kaikille ylipainoisille "laihduta" jonain maagisena mantrana joka parantaa kaiken, niin auta armias kun tulee se ensimäinen haaste oikeuteen hoitovirheestä, missä vakavaa sairautta ei tutkittu koska se kuitenkin vain johtui ylipainosta. Ainiin, niitähän on jo.

   Lainaa

  43. Tulos: -30 (48 ääntä)
   Himmeä mäyrä: Olen ollut lähes aina ylipainoinen, enemmän tai vähemmän, mutta minulla ei koskaan ole ollut siihen liittyviä terveysongelmia. Veriarvot testautan parin vuoden välein sen varmistaakseni. Terveydenhuoltoa olen kuitenkin joutunut "vaivaamaan" yli kymmenen vuoden ajan pahentuvien mielenterveysongelmien [...]
   Entä jos onkin niin päin, että ylipainosi johtuu mielenterveyden ongelmista? Masentunut ei pysty pitämään itsestään huolta ja toisaalta kehon stressitila aiheuttaa hormonaalisia muutoksia, joka saattaa myös edesauttaa painon nousua. 
   Lähtisin siis muuttamaan tulokulmaa. Sä et tarvitse parantuaksesi laihtumista etkä edes (tai varsinkaan) fatshamingin loppumista. Sun täytyy päästä masennuksesi alkulähteelle ja sieltä ulos. Itsetunto ja laihtuminen seuraa perästä.  ❤️
   Kaikki lähtee itsestä - ei muiden muuttumisesta. 

   Lainaa

  44. Tulvaton gaselli 15.4.2021 11:31
   Tulos: -29 (47 ääntä)
   Ehdoton kameli: Voi jumalauta nyt. Tunnen monta ylipainoista jotka ovat paljon terveempiä ja parempikuntoisia kuin monet normaalipainoiset; eivät ole lähellekkään niin usein saikulla milloin flunssan tai nimenomaan urheiluvamman takia. Niin kauan kun lääkärit sanoo kaikille ylipainoisille "laihduta" jonain maagisena [...]
   Millä mittarilla terveempiä? En tunne yhtäkään normaalipainoista joka hengästyy pelkästä kävelystä, mutta useamman ylipainoisen kyllä.

   Lainaa

  45. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Muhveli: Eeron setti on aika absurdia, mutta ihan periaatteesta pakko huomauttaa, että ei Eero käsittääkseni itse tehnyt tuota rinnastusta. Naisten saadessa äänioikeuden monet tahot sitä päivittelivät, ja tehtiin pilkkaa että no mitä seuraavaksi, saavatko eläimetkin äänioikeuden. Nähdäkseni Eero esittää [...]
   No mutta silti miten sen nyt ottaa. Jos Eero haluaa että ihmiset puhallutetaan tupakan varalta, tarkaillaan mitä ne syö ja juo ja tehdään terveydenhoidollisia päätöksiä sen perusteella ja ylläpidetään jotain rankku-järjestelmää niin nähdäkseni oli Eerolta lähinnä noloa ja huvittavaa heittää joku "pitääkö kaikki vetää yli, ei meitä mitään valvota tässä" kortti pöytään.

   Lainaa

  46. Tulos: +52 (56 ääntä)
   Ylipainoisille heikommat terveyspalvelut niin julkinen talous kohenee? Tässä taitaa olla sama logiikka kuin näillä "abortti paha ja sukupuolivalistus lopetettava" -tyypeillä. Sitten ollaan hirveän hämmästyneitä kun aborttien määrä lisääntyy kun ei ole sukupuolivalistusta.

   Lainaa

  47. Ansaittu kalkkuna 15.4.2021 14:02
   Tulos: +53 (57 ääntä)
   Lihavana ihmisenä voin sanoa että enpä muutenkaan käy lääkärissä, ihan vaan kun ei jaksa läski saarnaa jopa silloin kun se paino ei mitenkään liity asiaan, saatika diagnoosia miten ylipaino on asian x syy, vaikka oireet olleet jo kauan ennen ylipainoa. Vakaasti harkitsen myös että enpä taida hakea korona rokotettakaan ennen kuin muut on rokotettu, ihan vaan ettei palkita läskinä olemisesta. Jos se rokottamattomuus kuormittaa terveydenhuoltoa enemmän, niin oletan että se ei haittaa, ainakaan paskoista elintavoista ei "palkita". Se on hyvä kun lihavia syyllistetään mikäli terveydenhuollon palveluille tulee tarvetta, saa karttamaan lääkärillä käyntiä niin pitkään kuin vaan ikinä voi, ja sitten ihmetellään kun ne terveydenhuoltokulut pamahtaa korkeiksi, ihan vaan kun apua ei kehtaa hakea ennen kuin on liian myöhäistä ja hoidon tarve ja kustannukset nousee, toisin kuin jos olisi voinut hakea apua ajoissa ilman syyllistämistä. Oh well. Yhteiskunnan pohjasakkaahan tässä ollaan, ihan vaan koska paino.

   Lainaa

  48. Tulos: -64 (76 ääntä)
   Faktahan on että, kukaan ei liho ilman, että syö enemmän mitä kuluttaa.. Kyllä tässä ihan pointti on, vaikka kehnosti esiin tuotu. Jos olet lihava, niin elä syytä siitä muita, syytä siitä pelkästään itseäsi, koska sinä ne pullat olet suuhusi mättänyt. Fat shaming juttu on aivan paskaa.. Enää ei sais edes lääkäri sanoa, että lihavuutesi on vaarallista, vaikka se on aivan totta. Tekosyitä keksii aina "lääkkeet lihottaa jne jne" Lääkkeissa tuskin kovin paljoa on kaloreita. Samaa itselleen valehtelua harrastaa niin alkoholistit kuin narkkaritkin. Jokainen näistä on about aika yhtä vaarallisia riippuvuuksia.

   Lainaa

  49. Vetämätön sorsa 15.4.2021 14:46
   Tulos: -42 (54 ääntä)
   Tavallaan puolustan "läskiveroa", silloin kun kyse on puhtaasta laiskuudesta ja omista valinnoista, eikä esim sairauksista tai lääkkeistä johtuvaa. Ja kyllä, Tupakoivien ja runsaasti alkoholia käyttävien pitäisi myös maksaa enemmän terveydenhuollostaan. Ja ylipäätään terveydenhuollon hintaa pitäisi nostaa, tai vähintään hoitojen aito hinta pitäisi kertoa ihmisille. Suorastaan ällötää, kuinka Suomessa naristaan siitä, että lääkäri maksaa 40€! Riistokapitalismia! Samalla USAssa halutaan, että lääkäriin pääsisi alle tonnilla ja siellä oltaisiin iloisia.

   Lainaa

  50. Kultivoitunut lehmä 15.4.2021 15:20
   Tulos: +54 (62 ääntä)
   Faktaa: Faktahan on että, kukaan ei liho ilman, että syö enemmän mitä kuluttaa.. Kyllä tässä ihan pointti on, vaikka kehnosti esiin tuotu. Jos olet lihava, niin elä syytä siitä muita, syytä siitä pelkästään itseäsi, koska sinä ne pullat olet suuhusi mättänyt. Fat shaming juttu on aivan paskaa.. Enää ei sais [...]
   Hieman ironinen nimimerkki kun vuodatus on pelkkiä omia mielipiteitä. Eikä edes kovin järkeviä.

   Lainaa

  51. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Keke: Olet asunut tynnyrissä.
   Tornissapa!

   Lainaa

  52. Kynnetön kotieläin 15.4.2021 16:27
   Tulos: -10 (16 ääntä)
   Saaga: Entä jos onkin niin päin, että ylipainosi johtuu mielenterveyden ongelmista? Masentunut ei pysty pitämään itsestään huolta ja toisaalta kehon stressitila aiheuttaa hormonaalisia muutoksia, joka saattaa myös edesauttaa painon nousua.  Lähtisin siis muuttamaan tulokulmaa. Sä et tarvitse parantuaksesi [...]
   Amen.

   Lainaa

  53. Kynnetön kotieläin 15.4.2021 16:28
   Tulos: -38 (48 ääntä)
   Faktaa: Faktahan on että, kukaan ei liho ilman, että syö enemmän mitä kuluttaa.. Kyllä tässä ihan pointti on, vaikka kehnosti esiin tuotu. Jos olet lihava, niin elä syytä siitä muita, syytä siitä pelkästään itseäsi, koska sinä ne pullat olet suuhusi mättänyt. Fat shaming juttu on aivan paskaa.. Enää ei sais [...]
   Tosiasioita, juuri näin. Mutta sanoa ei voi. Kummallista on.

   Lainaa

  54. Äärivasemmistolainen Narkkari 15.4.2021 17:17
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Itse ainakin olettaisin yhteiskunnassa olevan muitakin parannuskohteita kuin läskien sairaanhoitokustannukset, mut ok Eero.

   Lainaa

  55. Brutaali salaatti 15.4.2021 18:17
   Tulos: -14 (22 ääntä)
   Eeroa ja hänen kaltaisesti ajattelevia voisin lätkiä turpaan mielelläni. Mikä olisikaan nolompaa kuin saada turpaan läskiltä ja nais puoliselta sellaiselta.

   Lainaa

  56. Pelkäämätön soturi 15.4.2021 19:00
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Brutaali salaatti: Eeroa ja hänen kaltaisesti ajattelevia voisin lätkiä turpaan mielelläni. Mikä olisikaan nolompaa kuin saada turpaan läskiltä ja nais puoliselta sellaiselta.
     No, olla Eero olisi nolompaa, ihan noin heittämällä. 
     Melkein en uskaltanut avata koko kommenttiosiota, oli niin varmaa että menee ainakin yhtä hämäräksi kuin itse mokat. Nykyisin 60%+ suomalaisista on ylipainoisia. Sata vuotta sitten käytännössä kukaan ei ollut. Joten johtuisikohan siitä että ylimääräisiä kaloreita tuupataan joka tuutista, ja niiden jälkeen jok'ainut naistenlehti myy jonkinlaista kuntokuuria ja rantakuntoa, ja lopputuloksena intuitiivisesti syöminen on lohduttoman hankalaa? Vaiko olivatko ihmiset sata vuotta sitten kerta kaikkiaan moraalisesti parempia, maailmansotineen rasismeineen ja vaikka minä epäkohtineen? 
     Lihavuus on tosi kannattava markkinointitapa -ensin se ylimääräisen ruoan tyrkytys pikkulapsillekin -ota ranskalaiset, saat lelun! -ja sitten vielä laihdutusteollisuus siihen päälle. Itsekin luulin olevani pulskanpuoleinen, en vain halunnut laihduttaa (miksi pitäisi kun kerran voin hyvin), mutta kaikissa raskaudenaikaisissa punnituksissani lukikin että onpas hoikka, BMI 22, voisi syödä vähän enemmän. Näin kulttuuri saa meidät luulemaan joutavia, ja epäilenpä että verrattainen hoikkuuteni johtuu siitä, että äiti opetti syömään vihannekset ja muuten ei kiinnosta yhtään mitä joku Eero ajattelee, joten syön jos on nälkä.
     Tässä kulttuurissa saa olla omituinen introvertti, kuten minä, jota ei vain yleinen mielipide kiinnosta, tai muuten aineenvaihdunnaltaan erikoinen, ettei päädy painon oravanpyörään. Mutta eihän nyt toki kielletä vaikka Mäkkäreiden mainontaa lapsille koska siitä tehdään voittoa yrityksille -siitä, että ihmisillä olisi terve ja häpeämätön ruokasuhde saataisiin hyötyä vain kansalaisille. 

   Lainaa

  57. Vetämätön sorsa 15.4.2021 19:30
   Tulos: +42 (48 ääntä)
   Faktaa: Faktahan on että, kukaan ei liho ilman, että syö enemmän mitä kuluttaa.. Kyllä tässä ihan pointti on, vaikka kehnosti esiin tuotu. Jos olet lihava, niin elä syytä siitä muita, syytä siitä pelkästään itseäsi, koska sinä ne pullat olet suuhusi mättänyt. Fat shaming juttu on aivan paskaa.. Enää ei sais [...]
   Huomio. Esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoiminnassa keho kuluttaa niin järkyttävän vähän, että pari banaaniakin menee suoraan vyötärölle. "Liiku enemmän" kilirauhasen pahassa vajaatoiminnassa ei hirveästi voi liikkua, sillä keholla ei ole energiaa siihen.

   Lainaa

  58. Hillitty ananas 15.4.2021 20:08
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   99% ihmisistä "syyllistyy" johonkin mikä ei ole hyväksi terveydelle, oli se sitten tupakka, alkoholi, vääränlainen ruokavalio, ylipaino, liian vähäinen liikunta tms. Joten ei kovin hyvä idea.

   Lainaa

  59. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Kynnetön kotieläin: Tosiasioita, juuri näin. Mutta sanoa ei voi. Kummallista on.
   Miksi ei voi sanoa, kuka kieltää? Minä näen kyseisen kommentin tässä world wide webissä silmieni edessä, kuten kaikki muutkin maaiman ihmiset jotka sivun avaavat. Aika iso platformi sanoisin.
   Sun käsitys sananvapaudesta on ihan pohjoiskoreaa jos luulet että toisen mielipiteitä ei saa haastaa. Jos joku on eri mieltä niin sitten se on eri mieltä, deal with it.

   Lainaa

  60. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Ja kansan ruuat syödäkseen, että kansalla vapautuu aikaa muihin puuhiin! Mikä viisas johtaja! Useimmiten* :( Mutta yhtä lailla työkyky voi lähteä niin monesta muustakin syystä, kaikilla ei sitä välttämättä koskaan ole sairauksien tai vammojen vuoksi. Elämää tavataan pitää sivistysvaltioissa [...]
   Toki, toki... Pointtinani oli vain näyttää miten hölmö se yksi kommentti oli laillisten päihteiden ja ylensyönnin taloudellisista vaikutuksista. Tilastollisesti nuo tuovat pelkkää miinusta, vaikka joukkoon mahtuukin terveitä ketjupolttajia jotka kuluttavat vähemmän terveydenhuoltoa kuin maksavat tupakkaveroa.

   Lainaa

  61. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 15.4.2021 22:31
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Vetämätön sorsa: Tavallaan puolustan "läskiveroa", silloin kun kyse on puhtaasta laiskuudesta ja omista valinnoista, eikä esim sairauksista tai lääkkeistä johtuvaa. Ja kyllä, Tupakoivien ja runsaasti alkoholia käyttävien pitäisi myös maksaa enemmän terveydenhuollostaan. Ja ylipäätään terveydenhuollon hintaa pitäisi [...]
   Suorastaan ällöttää, että Suomen valtiota halutaan jatkuvasti vertailla jenkkeihin, ihan kuin heidän osavaltiolliset ratkaisunsa olisivat millään tapaa toivottavia tai tavoiteltavia. Meitähän siellä ihastellaan ja halutaan pyrkiä samaan. Ei nyt hitossa päästetä irti näin hienosta asiasta kuin mahdollisuus terveydenhuoltoon. Amerikka on täynnä traagisia tarinoita ja pitkälti juuri tästä syystä.

   Lainaa

  62. Julkea kauris 16.4.2021 6:37
   Tulos: -19 (29 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Meitähän siellä ihastellaan ja halutaan pyrkiä samaan.
   Sellaiset voimafantasiat sieltä. Todellisuudessahan suuri osa heikäläisistä ei tiedä edes meidän olemassaolosta yhtään mitään, saati että olisi millään tavalla tietoinen meidän terveydenhuollosta.

   Lainaa

  63. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 16.4.2021 11:11
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Julkea kauris: Sellaiset voimafantasiat sieltä. Todellisuudessahan suuri osa heikäläisistä ei tiedä edes meidän olemassaolosta yhtään mitään, saati että olisi millään tavalla tietoinen meidän terveydenhuollosta.
   Voimafantasiat? Ei nyt kyllä... Tarkistapa vielä termisi!
   Pohjoismaita ihastellaan laajasti, Suomikin kuuluu niihin. Suomesta itsestäänkin puhutaan näin pieneksi maaksi kohtalaisen paljon. Vaikka esim. Bernie Sanders ei ole presidentti, hän on nuorten suosiossa ja puhunut Suomen terveydenhuollosta paljon. Ei varmasti tunneta yhtä hyvin kuin vaikka Kanadaa, mutta kyllä Suomen terveydenhuolto mm. edullisine synnytyksineen on puheenaiheena rapakon takanakin silloin tällöin. 

   Lainaa

  64. Tuore vesimeloni 16.4.2021 11:55
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   -x-x-: BMI on ihan hyvä mittari, koska se on laskettavissa sellaisista tiedoista, jotka ovat helposti saatavissa toisin kuin vaikka kunnolliset kehonkoostumusmittaukset.  Se on toimimaton ainoastaan erityisen lihaksikkailla ihmisillä ja he kyllä tietävät, mistä korkea paino johtuu. Ainoat, joita tämä [...]
   Miehillä vyötärönympärys ja naisilla vyötärö-lantiomitan suhdeluku ovat terveyden kannalta tärkeimpiä mittoja. Ja niihin ei tarvita kuin mittanauha.

   Lainaa

  65. Tuore vesimeloni 16.4.2021 12:21
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Faktaa: Faktahan on että, kukaan ei liho ilman, että syö enemmän mitä kuluttaa.. Kyllä tässä ihan pointti on, vaikka kehnosti esiin tuotu. Jos olet lihava, niin elä syytä siitä muita, syytä siitä pelkästään itseäsi, koska sinä ne pullat olet suuhusi mättänyt. Fat shaming juttu on aivan paskaa.. Enää ei sais [...]
   Nyt oli kyllä sellaista tietämättömyyttä, että sanattomaksi vetää.
   Juu jotkut lääkkeet lihottavat, kyllä, eikä siksi että niissä olisi "kaloreja" vaan koska a)ne turvottavat, b)ne vaikuttavat aineenvaihduntaan, tai c)niistä tulee AIVAN JÄRJETÖN NÄLKÄ, pahimmillaan sellainen, että voisit syödä kaiken, mitä käsiisi saat.
   Lihomista voivat aiheuttaa myös muun muassa stressi, ahmimishäiriöt, masennus, ahdistus, suru, sairaudet, sairauksista johtuva liikkumattomuus...osa näistä vaikuttaa suoraan aineenvaihduntaan, osa ruokahaluun ja osa molempiin.
   Kaikille näille "Itse ne pullat naamaasi ahdat!!!!" huutelijoille voisi olla todella avartava kokemus tuntea, miltä se tuntuu, kun koko keho huutaa ruokaa ja syöt niin paljon, että voit pahoin. Tuo tuntemus on mahdollista saada aikaan tietyillä lääkkeillä (vaikka vaikutukset ovatkin yksilöllisiä ja arvaamattomia, ja "sivuvaikutuksena" voi olla mm. itsemurhariski...) Silloin pystyisi ehkä lopulta ymmärtämään, miltä tuntuu esimerkiksi bulimiaa tai ahmimishäiriötä sairastavasta, sairaalloisen ylipainoisesta tai jatkuvaa ruokahalua lisäävää lääkitystä käyttävästä.
   Useampi vuosi sitten jouduin lyhyeksi aikaa lääkekuurille, joka sai aikaan järjettömän ruokahalun. Vahvat kipulääkkeet taas ovat välillä vieneet ruokahalun kokonaan. Noiden kokemusten jälkeen olen todella ymmärtänyt, että ruokahalussa ja liiallisessa ruuanhimossa kyse on täysin todellisesta ilmiöstä, ei todellakaan mistään tyhmyydestä tai "itsekurin puutteesta" (heittäkää nyt tuo vahingollinen klisee jo romukoppaan).

   Lainaa

  66. Kekseliäs mandariini 16.4.2021 13:55
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Tuore vesimeloni: Nyt oli kyllä sellaista tietämättömyyttä, että sanattomaksi vetää. Juu jotkut lääkkeet lihottavat, kyllä, eikä siksi että niissä olisi "kaloreja" vaan koska a)ne turvottavat, b)ne vaikuttavat aineenvaihduntaan, tai c)niistä tulee AIVAN JÄRJETÖN NÄLKÄ, pahimmillaan sellainen, että voisit syödä [...]
   Minä söin muutama vuosi sitten pari kuukautta lääkettä, jonka aikana en käytännössä pystynyt ajattelemaan yhtään mitään muuta kuin ruokaa. Tajusin, että en voi syödä normaalia enempää, mutta koko sen ajan kun en syönyt, ajattelin syömistä ja kaipasin sitä niin paljon, että elämänlaatu oli käytännössä ihan nollissa, kun en voinut syödä koko aikaa. Söin monta kertaa enemmän kuin normaalisti, vaikka tein kaikkeni vastustaakseni ylimääräistä syömistä. Lenkkeilin myös järjettömiä määriä (yleensäkin lenkkeilen suhteellisen paljon, mutta silloin kohtuuttomasti) ihan vain siksi, että olisin voinut syödä enemmän. Kahden kuukauden jälkeen, kun lopetin lääkkeen käytön, oli minulla rasitusmurtuma jalassa, 10 kg ylimääräistä painoa ja tunne, että elämänhallinta on täysin hukassa. Mutta onneksi lääkkeen käytön jälkeen paino taas putosi, murtuma parantui ja elämänlaatu koheni, sekä omasin aivan uuden ymmärryksen siitä, mitä jotkut joutuvat kokemaan yrittäessään vastustaa painonnousua. Minä en pystynyt. Voin suoraan sanoa, että jos tuollainen syömistarve olisi koko ajan, niin vaihtoehtoina olisi vain sairaalloinen lihavuus tai itsemurha, elämällä ei ollut mitään muuta väliä kuin syöminen.

   Lainaa

  67. katsastamaton maito 16.4.2021 15:05
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Tuore vesimeloni: Nyt oli kyllä sellaista tietämättömyyttä, että sanattomaksi vetää. Juu jotkut lääkkeet lihottavat, kyllä, eikä siksi että niissä olisi "kaloreja" vaan koska a)ne turvottavat, b)ne vaikuttavat aineenvaihduntaan, tai c)niistä tulee AIVAN JÄRJETÖN NÄLKÄ, pahimmillaan sellainen, että voisit syödä [...]

   Mulle pahimpien mielenterveysongelmien aikaan kotoa muutettua ylensyönti oli itsensä vahingoittamisen muoto. Nimenomaan niin, että "langettuani" tarvitsemaan ruokaa nälkäkuurin jälkeen (joka oli yleensä mitä vaan sai tilattua kotiovelle, kun kropasta ei ollut enää kävelemään sitä pidemmälle) söin itseni oksentamisen rajamaille rangaistukseksi heikkoudesta, ja sitten alkoi taas näännytys.

   Jos kukaan tietää aineenvaihdunnasta mitään, niin tämä on kutakuinkin nopein tapa saada ruoka muuttumaan suoraan läskiksi.
   Onneksi ympärillä oli silloin terveydenhuollon ammattilaisia, jotka ensisijaisesti kannusti syömään mitä tahansa, kuhan sitä tulee syötyä päivittäin, eikä jotain elämänkoulun papereilla varustettua oman elämänsä ravitsemusterapeuttia kertomassa, että se syöminen on se ongelma, eikä se sitä edeltävä näännytys.

   Lainaa

  68. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Nyt haluisin kovasti nähdä missä kunnossa toi Eero itse on. Onko kyseessä joku 60+ kaljamaha, joka ei itse kuitenkaan ole läski. Vai (kenties todennäköisemmin?) joku fitness-roope 20v, jonka keho ei vielä ole iän takia alkanut rappeutumaan?

   Lainaa

  69. Pelkäämätön soturi 16.4.2021 18:21
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Laura: Nyt haluisin kovasti nähdä missä kunnossa toi Eero itse on. Onko kyseessä joku 60+ kaljamaha, joka ei itse kuitenkaan ole läski. Vai (kenties todennäköisemmin?) joku fitness-roope 20v, jonka keho ei vielä ole iän takia alkanut rappeutumaan?
     Arvaanpa, että kyseessä on kaljamaha, ja hyvin mahdollisesti läski sellainen (tutkimusten mukaan suuri osa ylipainoisista miehistä ajattelee olevansa "riskejä" tms, vain akat ovat läskejä). Silloin kun kävin ahkerammin salilla, kukaan painonnostajista ei vittuillut naruraajoistani vaan avusti kiltisti, ennen kuin sotkeennuin kokonaan johonkin vetokuminauhaan -he tajusivat miten kovan työn takana edes pieni lihas on (ja etteivät ne sittenkään kasva jos geenit eivät suosi), ja arvostivat yritystä. Koneen takaa on hyvä huudella pieruverkkareissa ja kaljakori vieressä. Tiedättehän tämän tyypin: "en ole koskaan yrittänyt kutoa/ opiskella/ matkustaa/ kirjoittaa/ toipua vakavasta taudista/ mitä tahansa, mutta jos olisin yrittänyt olisin varmasti ollut paljon kaikkia muita parempi, ja siksi on varaa sanoa". Tälle tyypille on yhteistä, etteivät he koskaan yritä saavuttaa mitään -ne, jotka yrittävät, kyllä tietävät että vaikeaa on. Kukaan ei lyttää niin hyvin kuin se, joka ei yritä (enkä tarkoita kulttuurimme "sankariyrittäjää", vaikeuksien kautta voittoon, vaan jotakuta joka tekee vain parhaansa, rajoitustensa rajoissa).

   Lainaa

  70. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Laura: Nyt haluisin kovasti nähdä missä kunnossa toi Eero itse on. Onko kyseessä joku 60+ kaljamaha, joka ei itse kuitenkaan ole läski. Vai (kenties todennäköisemmin?) joku fitness-roope 20v, jonka keho ei vielä ole iän takia alkanut rappeutumaan?
   Eero haisee tänne asti +20v insinööriopiskelijahiirulaiselta. Se Kokoomuksesta just potkut saanut piipittäjä vastaa mun mielikuvaani.

   Lainaa

  71. Kynnetön marsu 16.4.2021 22:31
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   eero voisi painua vittuun internetistä.

   Lainaa

  72. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Himmeä mäyrä: Olen ollut lähes aina ylipainoinen, enemmän tai vähemmän, mutta minulla ei koskaan ole ollut siihen liittyviä terveysongelmia. Veriarvot testautan parin vuoden välein sen varmistaakseni. Terveydenhuoltoa olen kuitenkin joutunut "vaivaamaan" yli kymmenen vuoden ajan pahentuvien mielenterveysongelmien [...]
   Aamen, tismalleen sama tarina täällä. Ei minkäänlaisia terveysongelmia ikinä ylipainoon liittyen kahteen vuosikymmeneen mutta mielenterveysongelmia siitäkin edestä kiitos yhteiskunnan ja Eeron kaltaisten ihmisten. :)

   Lainaa

  73. Tuhti minkki 17.4.2021 5:44
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Tuore vesimeloni: Nyt oli kyllä sellaista tietämättömyyttä, että sanattomaksi vetää. Juu jotkut lääkkeet lihottavat, kyllä, eikä siksi että niissä olisi "kaloreja" vaan koska a)ne turvottavat, b)ne vaikuttavat aineenvaihduntaan, tai c)niistä tulee AIVAN JÄRJETÖN NÄLKÄ, pahimmillaan sellainen, että voisit syödä [...]
   Muistaakseni oli tehty joku tutkimuskin, että ruoan himossa ja siitä seuraavassa lihomisessa ei ole kyse itsekurista, vaan siitä, että pieniruokaisiin ihmisiin verrattuna suuren ruokahalun omaavilla ihmisillä on voimakkaammat aistikokemukset ja/tai nautinnon tunne. Eli se "itsekuri", jonka pitäisi olla avain onneen ja terveyteen, onkin tosiasiassa vain aivojen ja hermoston rakenne, johon ei voi itse vaikuttaa.
   En minäkään varmaan keräisi painoa yhtä helposti, jos ruoka ei maistuisi minulle näin hyvältä, ja saisin siitä vain laimeaa mielihyvää. En mahda sille mitään, että olen jo alle kouluikäisenä syönyt suurempia annoksia kuin isäni, ja jäänyt silti nälkäiseksi. Voin ainoastaan ehkäistä lihomista rankalla treenillä... Paitsi nyt, kun ei pääse treenaamaan. 
   Onneksi sentään Nimikone ymmärtää minua ja antoi minulle sopivan tittelin <3

   Lainaa

  74. Kahvaton siili 17.4.2021 6:06
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tornipöllö: No perhana. Täytyy ilmeisesti alkaa käymään enemmän ulkona.
   Älä mee. Tynnyrissä on tuvallisempaa. Tai ota ees battle kitten mukaan turvaks

   Lainaa

  75. Itseasiassa 17.4.2021 8:36
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Kilokalori: Aika moni suomalainen nainen on niin lyhyt, että BMI ei toimi järkevästi, ja samoin oikein pitkät ihmiset saavat tulokseksi helposti normaalin bmin, elleivät ole aivan todella ylipainoisia.
   Mä ainakin oon lyhyt ja jo teini-iässä kehityskin oli sen verran pitkällä, että rinnatkin painoivat pitkälti toista kiloa kappale, vyötäröllä tai muualla kehossa ei ollut kuitenkaan merkittävästi rasvaa. Silti oli kiva kuulla säännöllisin väliajoin moitteet terkkarilta ylipainosta, mutta nyt kun itse katsoo kuvia tuolta ajalta, niin ei siinä luunaamassa todella ollut mitään laihdutettavaa. Surullista kun ajattelin silloin olevani (monen muun teinitytön tavalla) hirveä läski, en todellakaan ollut. Kuinka monelle terveyden ammattilaiset ovat pönkittäneet syömishäiriötä tuijottamalla pelkkiä lukuja.

   Lainaa

  76. Itseasiassa 17.4.2021 9:22
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   No, olla Eero olisi nolompaa, ihan noin heittämällä.    Melkein en uskaltanut avata koko kommenttiosiota, oli niin varmaa että menee ainakin yhtä hämäräksi kuin itse mokat. Nykyisin 60%+ suomalaisista on ylipainoisia. Sata vuotta sitten käytännössä kukaan ei ollut. Joten johtuisikohan siitä että [...]
   Sata vuotta sitten ruokaa ei yksinkertaisesti ollut, ruokavalio oli hyvin yksipuolista suurella osalla kansaa ja lihaa syötiin hyvin vähän. Ja ruoka oli ihan järkyttävän kallista nykymittapuulla. Silloin aika harva söi mitään huvikseen, ruuan saaminen ja valmistaminen oli vaivan takana. Nykyään kaikki ruoka on helposti saatavilla, meillä voidaan syödä huvikseen ja ruuan voi kaupunkialueella saada melko pienellä rahalla kotiovelle. Vuosi sitten monella oli suurin ongelma, kun jauheliha oli kaupasta loppu samoin kun lempileipä, vaikka hyllyt edelleen notkuivat muita proteiineja ja leipiä.

   Lainaa

  77. Itseasiassa 17.4.2021 9:39
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Laura: Nyt haluisin kovasti nähdä missä kunnossa toi Eero itse on. Onko kyseessä joku 60+ kaljamaha, joka ei itse kuitenkaan ole läski. Vai (kenties todennäköisemmin?) joku fitness-roope 20v, jonka keho ei vielä ole iän takia alkanut rappeutumaan?
   Mä luulen että Eero on perus koneella istuja, jonka oma ostaminen on ammatillisesti, ja muutenkin, jossain aivan muualla, eikä juuri ole terveysasioita edes miettinyt. Mutta tykkää pyöriä netissä ja lueskella kaikenlaista. Nyt hän on vain eksynyt johonkin uutiseen, blogiin tai keskustelupalstalle, jossa on ollut tällainen näkökulma ja pohtinut sitä aikansa. Nyt hän myös kuvittelee tämän olevan hänen oma ja ihan ainutkertainen ideansa. Saattoi ajatella tämän jakaessaan, että saa suurtakin ihailua ideastaan, mutta todennäköisesti tarkoituksena oli myös trollata.

   Lainaa

  78. Laadukas peruna 17.4.2021 13:21
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   "Pitääkö kaikki aina viedä äärimmäisyyksiin" *Ehdottaa mm. läskiveroa* Tuotanoin

   Lainaa

  79. Viljava luumu 17.4.2021 14:26
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Senpai: Koronarokotteissa 'läskit' on ainaki jonon kärjessä. Pitää vain olla tarpeeksi elopainoa, että ylittää 40 bmi:n.
   Ei mul sillai muuta, mut vittu että ärsyttää ihmset jotka käyttää termiä "elopaino" painosta. Kun nyt elävistä ihmisistä puhutaan, ni eiks se oo aika itsestään selvyys, että ne on elossa? Miks pitää siis käyttää termiä elopaino, kun ruumiit harvemmin käy rokotteita ottamassa.

   Lainaa

  80. Haihtuva luumu 17.4.2021 16:17
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   ...Meitähän siellä ihastellaan ja halutaan pyrkiä samaan...
   Hieman lieveni voimafantasiahehkutus:
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): ...on puheenaiheena rapakon takanakin silloin tällöin...
   No, ainakin joku joskus jossain saattaa ehkä mahdollisesti tietää valtion nimeltään Suomi. Vai mitä?

   Lainaa

  81. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 18.4.2021 17:49
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Haihtuva luumu: Hieman lieveni voimafantasiahehkutus: No, ainakin joku joskus jossain saattaa ehkä mahdollisesti tietää valtion nimeltään Suomi. Vai mitä?
   Voimistele keskenäsi! Pointti oli, että meidän ei kannata kurjistaa omia olojamme ihan vaan koska Amerikka ja Disney ja Hollywood on niiin hienoja juttuja.

   Lainaa

  82. Räävitön sakaali 19.4.2021 16:51
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Ei muuten nosta, prosessoitu liha nostaa siinä missä prosessoitu kasvisruokakin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lihavuus, läskit, läskivero, lääkäri, paino, punainen liha, rankku, terveydenhoito, terveydenhuolto, verot, ylipaino